Πέμπτη 14 Αυγούστου 2014

Επιστράτευση συνταξιούχων γιατρών στα νησιά σχεδιάζει το υπουργείο Υγείας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές.

Άγονη γραμμή θυμίζει η περίθαλψη στα νησιά του Αιγαίου. Οι τραγικές ελλείψεις σε γιατρούς, νοσηλευτές και τεχνολογικό εξοπλισμό υποβιβάζουν τους μόνιμους κατοίκους και τους τουρίστες σε ασθενείς β’ κατηγορίας με τις διακομιδές να αποτελούν σε πολλές περιπτώσεις μονόδρομο.

Σύμφωνα με τα «Νέα», οι φουρτούνες στην Υγεία χτυπούν εδώ και τριάμισι χρόνια την Πάρο καθώς το Κέντρο Υγείας παραμένει χωρίς παιδίατρο. Αποτέλεσμα είναι να ανοίξει η δουλειά των ιδιωτών παιδιάτρων και έτσι η εξέταση των μικρών ασθενών να κοστίζει ακριβά στους γονείς. Σε όλες τις Κυκλάδες εντοπίζεται μόνο μία συμβεβλημένη με τον ΕΟΠΥΥ παιδίατρος, στη Νάξο. Είδος προς εξαφάνιση αποτελούν και οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γυναικολόγοι, ουρολόγοι και καρδιολόγοι σε Ίο, Μύκονο, Πάρο, Σαντορίνη και Σύρο.

Το υπουργείο Υγείας σχεδιάζει να επιστρατεύσει συνταξιούχους γιατρούς σε μια προσπάθεια να στελεχώσει τα αγροτικά ιατρεία των νησιών της άγονης γραμμής. Μάλιστα, δρομολογείται σχετική νομοθετική ρύθμιση η οποία θα τους δίνει το δικαίωμα συνταγογράφησης.

Πηγές του υπουργείου διευκρινίζουν ότι η εργασία τους θα είναι εθελοντική και θα περιορίζεται στην ιατρική εξέταση και στη συνταγογράφηση, δίνοντας έτσι ιατροφαρμακευτική ανάσα σε κατοίκους των οποίων η πρόσβαση σε υγειονομικές μονάδες γίνεται μετ' εμποδίων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.