Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Πλαστική χειρουργική μετά την εγκυμοσύνη


Μετά την εγκυμοσύνη, το σώμα της γυναίκας αλλάζει, και πολλές φορές χάνει την προηγούμενη φόρμα του. Οι κοινωνικές συνθήκες αναγκάζουν πολλές γυναίκες να καθυστερήσουν τη δημιουργία οικογένειας μετά τα 30, όπου η ικανότητα του σώματος να επανέλθει μετά από μία εγκυμοσύνη είναι μειωμένη, ενώ πολλά ζευγάρια καταφεύγουν στην εξωσωματική γονιμοποίηση με αποτέλεσμα την αύξηση των διδύμων κυήσεων. Όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα το γυναικείο σώμα να είναι πολύ περισσότερο ευάλωτο στις αλλαγές της εγκυμοσύνης από ότι παλαιότερα.

Τι συμβαίνει στο σώμα μου;

Καθώς η κοιλιά μεγαλώνει για να φιλοξενήσει το μωρό (ή τα μωρά), το δέρμα της κοιλιάς τεντώνεται, με αποτέλεσμα τη ρήξη των ινών του κολλαγόνου και τη δημιουργία ραγάδων και χαλάρωσης. Οι μυς της κοιλιάς χαλαρώνουν επίσης και πολλές φορές σπρώχνονται προς τα πλάγια, από όπου δεν μπορούν να επανέλθουν ούτε με γυμναστική.
Ο μεταβολισμός της γυναίκας, όπως και ο τρόπος με τον οποίο αποθηκεύεται το λίπος, αλλάζουν επίσης κατά την εγκυμοσύνη, σε μια προσπάθεια της φύσης να έχει η μητέρα διαθέσιμες αποθήκες ενέργειες για να μπορεί να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο της, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «κοιλίτσα» και «ψωμάκια» που είναι πολύ ανθεκτικά στη δίαιτα και την άσκηση.
Πολλές γυναίκες προβληματίζονται για το αν θα πρέπει να θηλάσουν ή όχι, φοβούμενες ότι ο θηλασμός θα «χαλάσει» το στήθος τους. Η πραγματικότητα είναι ότι δεν ευθύνεται ο θηλασμός για τις επιπτώσεις στο στήθος της γυναίκας, αλλά οι αλλαγές που παρατηρούνται κατά την εγκυ-μοσύνη. Επιπλέον, έχει αποδειχθεί ότι ο θηλασμός προσφέρει σημαντικά οφέλη τόσο στο παιδί όσο και στην ίδια τη γυναίκα.
Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης οι γαλακτοφόροι αδένες μεγαλώνουν και αντικαθιστούν το λίπος του στήθους, ενώ το δέρμα και οι σύνδεσμοι που συγκρατούν το στήθος χαλαρώνουν. Μετά τη γέννηση και την ολοκλήρωση του θηλασμού (εφόσον η μητέρα θηλάσει) οι γαλακτοφόροι αδένες υποστρέφουν και το στήθος αδειάζει και πέφτει.

Πώς μπορώ να ξαναφτιάξω το σώμα μου;

Όλες αυτές οι αλλαγές που περιγράφηκαν παραπάνω αναγκάζουν πολλές γυναίκες να αισθάνονται άσχημα για το σώμα τους και να ζητούν τη βοήθεια της πλαστικής χειρουργικής για να αποκαταστήσουν την εικόνα του.

Κοιλιά

Μερικές μητέρες βρίσκουν ότι το δέρμα της κοιλιάς είναι λίγο χαλαρό χωρίς να έχουν πάρει ιδιαίτερο βάρος. Στην περίπτωση αυτή μπορεί να εφαρμοστεί θεραπεία με Fractional CO2 Laser που βοηθά στη σύσφιξη του δέρματος της κοιλιάς.
Εάν, εκτός από τη μικρή χαλάρωση υπάρχει παραπανίσιο λίπος που έχει αποθηκευθεί στην κοιλιά και στα ψωμάκια, αυτό μπορεί να αφαιρεθεί μόνιμα με λιποαναρρόφηση που ταυτόχρονα προάγει τη σύσφιξη του δέρματος.
Μια άλλη επιλογή είναι η μίνι κοιλιοπλαστική, που απευθύνεται σε γυναίκες που έχουν παραπανίσιο λίπος στην κοιλιά και χαλάρωση στο τμήμα κάτω από τον ομφαλό. Εδώ γίνεται πρώτα λιποαναρρόφηση που αφαιρεί το λίπος, και στη συνέχεια αφαιρείται το περίσσιο δέρμα κάτω από τον ομφαλό με μία τομή όπως αυτή της καισαρικής χωρίς να πειραχθεί ο ομφαλός.
Οι ραγάδες και η μεγάλη χαλάρωση της κοιλιάς μπορούν να αντιμετωπιστούν με κοιλιοπλαστική, που «σφίγγει» τους μυς και αφαιρεί το τμήμα της κοιλιάς που κρέμεται κάτω από τον ομφαλό, μαζί με τις ραγάδες. Εάν όμως σκοπεύετε να κάνετε και άλλα παιδιά είναι φρόνιμο να αναβάλετε την επέμβαση μέχρι να ολοκληρώσετε την οικογένειά σας, αφού τυχόν νέα εγκυμοσύνη μέσα στα πρώτα δύο χρόνια μετά από την κοιλιοπλαστική θα καταστρέψει το αποτέλεσμά της.

Στήθος

Το στήθος μπορεί να αποκατασταθεί με ανόρθωση (μαστοπηξία) με ή χωρίς τη χρησιμοποίηση ενθεμάτων σιλικόνης (για την αποκατάσταση του μεγέθους αν το στήθος έχει «αδειάσει»). Θα πρέπει όμως να περιμένετε τουλάχιστον 6 μήνες μετά το τέλος του θηλασμού για να κάνετε επέμβαση στο στήθος, ώστε αυτό να έχει επανέλθει στην κανονική του κατάσταση.
Οι επεμβάσεις αυτές μπορούν να γίνουν μεμονωμένα ή σε συνδυασμό, μετά από διεξοδική συζήτηση μεταξύ μας, ώστε να αποφασίσουμε μαζί τι είναι καλύτερο για εσάς.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέθυσε από... ταμπόν βουτηγμένο σε βότκα


Νέα τρέλα στις τάξεις των εφήβων.

Μια έφηβη νοσηλεύτηκε με συμπτώματα δηλητηρίασης από αλκοόλ στη Μούρθια της Ισπανίας, έχοντας καταναλώσει πάνω από μισό λίτρο βότκα που είχε βουτήξει σε… ταμπόν!

Το κορίτσι νοσηλεύτηκε δύο ημέρες στο νοσοκομείο. Όπως αναφέρει δημοσίευμα της The Sun η ανήλικη χρησιμοποίησε ταμπόν βουτηγμένο στο αλκοόλ, ακολουθώντας μια νέα «τρέλα» στις τάξεις των συνομηλίκων της.

«Το ταμπόν εισέρχεται στον κόλπο, απ’ όπου το αλκοόλ απορροφάται και κυκλοφορεί στο αίμα πιο γρήγορα απ’ ό,τι από το στομάχι, λόγω της λεπτής βλεννογόνου μεμβράνης» ανέφερε ένας γιατρός, γράφει το δημοσίευμα.

Η μέθοδος αυτή, γνωστή και ως «ταμποβότκα», είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στους εφήβους στις ΗΠΑ, ενώ έχουν καταγραφεί «κρούσματα» και στην Αγγλία, τη Γερμανία και τη Σκανδιναβία.

Οι έφηβοι καταφεύγουν σε αυτή, γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να ξεγελάσουν τους γονείς τους σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέες προσλήψεις στο Λιμενικό προανήγγειλε ο Βαρβιτσιώτης


Κυρώθηκε το πρωτόκολλο για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας.

Το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα προβούν σε νέες προσλήψεις, προκειμένου να καλύψει ανάγκες για τη θωράκιση του Αιγαίου, σύμφωνα με τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Ιωάννη Βαρβιτσιώτη.

Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι «η κυβερνητική επιλογή είναι μια και σαφής: η θωράκιση του Αιγαίου. Γι΄ αυτό και το Λιμενικό Σώμα, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, έχει ήδη προκηρύξει διαγωνισμό για νέα πλωτά μέσα. Επίσης, το Λιμενικό θα είναι από τα πρώτα Σώματα που θα προβούν σε καινούργιες προσλήψεις προσωπικού, για να καλύψει τις ανάγκες».

Η Ολομέλεια κύρωσε σήμερα, κατά πλειοψηφία, το «Πρωτόκολλο του 2005 της Διεθνούς Σύμβασης του 1988 για την καταστολή των παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και του Πρωτοκόλλου του 2005 στο Πρωτόκολλο του 1988 για την καταστολή παράνομων πράξεων κατά της ασφάλειας των σταθερών εγκαταστάσεων στην υφαλοκρηπίδα».

Κατά της σύμβασης τάχθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, δια του βουλευτή του, Θεόδωρου Δρίτσα, λέγοντας ότι το κόμμα του δεν το θεωρεί τόσο σημαντικό αφού επιβλήθηκε από τις Ηνωμένες Πολιτείες. «Αν ήταν τόσο σημαντικό, δεν θα περίμεναν οκτώ χρόνια για να το επικυρώσουν» σχολίασε ο βουλευτής και υπογράμμισε ότι το πρωτόκολλο έχει επιβληθεί από τις ΗΠΑ στο πλαίσιο του περίφημου πολέμου κατά της τρομοκρατίας.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Παναγιώταρος τάχθηκε κατά, κάνοντας λόγο για ασάφειες. «Η έντονη ασάφεια που χαρακτηρίζει τα σχετικά άρθρα καθιστά την εφαρμογή των πρωτοκόλλων ιδιαίτερα προβληματική και επισφαλή για την προστασία των επιβατών των πλοίων» είπε ο βουλευτής.

Επίσης, καταψήφισε το ΚΚΕ, με τη βουλευτή Διαμάντω Μανωλάκου να κάνει λόγο για οφέλη του εφοπλιστικού κεφαλαίου. «Τα πρωτόκολλα, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, είναι για να εξυπηρετηθεί ο διεθνής αγώνας κατά της εντεινόμενης τρομοκρατίας από το 2001 και μετά. Πρόσχημα, όμως, είναι αυτός ο όρος. Τα εμπορικά πλοία χρησιμοποιούνται και θα χρησιμοποιηθούν, όταν είναι ανάγκη, για έλεγχο των πηγών της ενέργειας και βέβαια, πρόσχημα θα είναι η τρομοκρατία και η πειρατεία» είπε η βουλευτής.

«Η ελληνική ναυτιλία, η οποία είναι πρώτη παγκοσμίως, θέλει οι θάλασσες να είναι καθαρές, ανοικτές και τα ελληνόκτητα και ελληνικά πλοία, τα πλοία υπό ελληνική σημαία, τα οποία εντάσσουν και πληρούν όλους τους κανόνες ασφαλείας, δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να μπουν σε μία κατηγορία πλοίων που δεν θα γίνονται δεκτά σε όλα τα λιμάνια, να ελέγχονται. Θέλουμε να ελέγχονται σε κάθε φάση και σε κάθε διαδικασία» ανέφερε ο υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου και πρόσθεσε: «Είμαστε από αυτούς που θέλουμε να κυρώσουμε αυτό το Πρωτόκολλο, ώστε τα πλοία μας να υπόκεινται σε όλους τους ελέγχους και οι ανταγωνιστές μας που δεν θα έχουν κυρώσει αυτό το Πρωτόκολλο να μην έχουν την πρόσβαση στα λιμάνια. Αυτό μας δίνει οικονομικά πλεονεκτήματα, γι' αυτό και η χώρα μας πάντοτε ήταν από τις χώρες που αυτές τις διεθνείς Συνθήκες του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού όχι μόνο τις ψήφιζε, αλλά προσπαθούσε και για την εφαρμογή τους στην ελληνική σημαία».


Διαβάστε περισσότερα...

Ιστορική απόφαση για τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων στις ΗΠΑ


Ο Μπαράκ Ομπάμα χαιρέτισε την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτισε σήμερα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, βάσει της οποίας ο πολιτικός γάμος μεταξύ ανθρώπων του ιδίου φύλου θα εξασφαλίζει ισότιμα δικαιώματα σε ευεργετήματα από το ομοσπονδιακό κράτος και διέταξε τον υπουργό Δικαιοσύνης Έρικ Χόλντερ να αναθεωρήσει όλους τους σχετικούς ομοσπονδιακούς νόμους ώστε να εξασφαλιστεί η εφαρμογή της απόφασης αυτής.

«Είμαστε ένας λαός που διακηρύσσουμε πως όλοι έχουν γεννηθεί ίσοι, και πως η αγάπη με την οποία δενόμαστε με τον άλλο είναι εξίσου ίση», δηλώνει στη γραπτή του δήλωση ο Ομπάμα, καθώς ενημερώθηκε για την ετυμηγορία μέσα στο αεροσκάφος καθ’ οδόν προς την Αφρική.

Ο Ομπάμα υπογραμμίζει πως η απόφαση αφορά τους πολιτικούς γάμους και ο τρόπος με τον οποίο ορίζει την έννοια του γάμου και τελεί τις γαμήλιες τελετές κάθε θρησκεία εναπόκειται στους δικούς της εκκλησιαστικούς θεσμούς.
«Ήταν μία διάκριση καθαγιασμένη διά νόμου. Μεταχειριζόταν την αγάπη, τα αγαπημένα ζευγάρια του ιδίου φύλου ως ξεχωριστές και κατώτερες κατηγορίες ανθρώπων. Το Ανώτατο Δικαστήριο διόρθωσε αυτό το σφάλμα και η χώρα μας είναι καλύτερη μετά από αυτό», προσθέτει στην ανακοίνωσή του ο Ομπάμα.

Παράλληλα, οι προασπιστές της απαγόρευσης του γάμου των ομοφυλοφίλων στην Καλιφόρνια, γνωστοί ως κίνημα «Πρόταση 8», ανακοίνωσαν πως θα επιδιώξουν μία θωράκιση κι ενίσχυση της σχετικής απαγορευτικής νομοθεσίας έως ότου αρχίσει η επιβολή της νέας ετυμηγορίας σε πανεθνικό επίπεδο.

Η σχετική ανακοίνωση του Άντριου Πούγκνο, επικεφαλής της ProtectMarriage.com, ήλθε αμέσως μετά την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου που καταργεί την «Πρόταση 8».

Στην ανακοίνωσή του αυτή, ο Πούγκνο δηλώνει πως η απόφαση του Ανωτάτου δικαστικού οργάνου της χώρας «δεν επιλύει άμεσα ζητήματα της δικαιοδοσίας» της προηγούμενης ετυμηγορίας χαμηλόβαθμου δικαστηρίου.


Διαβάστε περισσότερα...

Επτάχρονη έπεσε από τον 11ο όροφο



Βγήκε στο μπαλκόνι όταν η μητέρα της πήγε να ανοίξει την πόρτα
Ένα κοριτσάκι μόλις επτά ετών έκανε βουτιά θανάτου από ύψος 36 μέτρων, πέφτοντας από τον 11ο όροφο πολυκατοικίας, την ώρα που η μητέρα της είχε πάει να ανοίξει την πόρτα στο διαμέρισμά τους.

Η Nawaal Sayid τραυματίστηκε πολύ σοβαρά από την πτώση, γράφει η Daily Mail. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, έχοντας υποστεί και καρδιακό επεισόδιο, και κατέληξε λίγη ώρα μετά.
Επτάχρονη έπεσε από τον 11ο όροφο

Το δυστύχημα συνέβη την Τρίτη στην περιοχή Finsbury στο βόρειο Λονδίνο. «Η Nawaal ήταν ένα πολύ χαρούμενο, αγαπητό παιδί που απολάμβανε όλες τις δραστηριότητες που κάναμε εδώ στο σχολείο. Μας έκανε όλους να χαμογελάμε. Θα μας λείψει πολύ» είπε ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου Bridge School.

Η Nawaal, με καταγωγή από τη Σομαλία, αντιμετώπιζε μαθησιακές δυσκολίες και σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις έπεσε από τον 11ο όροφο όταν η μητέρα της, Deeqa Mohammed, πήγε να ανοίξει την πόρτα του σπιτιού τους, όταν χτύπησε το κουδούνι.

Σύμφωνα με γείτονες της οικογένειας, η μητέρα του κοριτσιού είχε ζητήσει από τις αρχές της περιοχής της να μεταφερθεί η οικογένειά της σε ισόγειο διαμέρισμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Σπάνια καρακάξα... αλμπίνος


Κάτασπρη σαν το χιόνι.

Κοιτάζει απορημένο και δε μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έχει γίνει το επίκεντρο της προσοχής.

Όμως δε συναντά συχνά κανείς μια καρακάξα… αλμπίνο!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, το σπάνιο πουλί εντόπισαν παρατηρητές πουλιών στην περιοχή Carmarthenshire στη Νότια Ουαλία.

Αρχικά πίστεψαν ότι ήταν ένα ολόλευκο περιστέρι, ωστόσο κοιτώντας πιο προσεχτικά, παρατήρησαν ότι πρόκειται για μια… κάτασπρη καρακάξα!



Σύμφωνα με ειδικούς ο αλβινισμός στα πουλιά συμβαίνει όταν αυτά κληρονομούν το γονίδιο-αλμπίνο και από τους δύο γονείς. Μάλιστα, υπάρχουν διάφορα στάδια αλβινισμού, από ολόλευκο σε μερικά μόνο φτερά άσπρου χρώματος.



Το ασυνήθιστο αυτό χαρακτηριστικό μπορεί να οδηγήσει στα μικρά πουλιά αλμπίνους να γίνουν στόχος των μαύρων με αποτέλεσμα να τους επιτίθενται, γιατί τα θεωρούν αδύναμα.






Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ευρώ φθηνότερη τον Ιούλιο η κάρτα στα ΜΜΜ


Με έκπτωση λόγω των απεργιών του Ιουνίου.

Μειωμένες θα είναι οι τιμές, τον Ιούλιο, στις κάρτες απεριορίστων διαδρομών του ΟΑΣΑ, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων που έγιναν στα ΜΜΜ τον Ιούνιο.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίσουν το κουπόνι του Ιουνίου, καθώς η έκπτωση δεν προβλέπεται για περιπτώσεις έκδοσης νέων μηνιαίων καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΑΣΑ, οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής: Για όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς 44 ευρώ (εάν πρόκειται για μειωμένη μηνιαία κάρτα 22,5 ευρώ), για λεωφορεία-τρόλεϊ-τραμ 19,5 ευρώ (αντίστοιχα η μειωμένη στα 9,5 ευρώ) και μηνιαία κάρτα για όλα τα μέσα μεταφοράς έως Αεροδρόμιο 137,5 ευρώ (το ποσό για τη μειωμένη σε αυτή την περίπτωση διαμορφώνεται στα 69 ευρώ).


Διαβάστε περισσότερα...

Σύμβολο καλοτυχίας για μια 7χρονη Βρετανή


Βρήκε στο δάσος ένα πεντάφυλλο τριφύλλι.

Όταν βρίσκει κανείς ένα τετράφυλλο τριφύλλι λέγεται πως θα έχει καλή τύχη. Αλλά η μικρή Olivia Wrenn από τη Βρετανία βρήκε κάτι πολύ πιο σπάνιο: ένα πεντάφυλλο τριφύλλι. Η 7χρονη το βρήκε περπατώντας σε ένα δάσος κοντά στο σπίτι της στο Somerset και με τη βοήθεια της μητέρας της το διατήρησε καλύπτοντάς το με αυτοκόλλητη μεμβράνη.

«Δεν το πίστευα όταν το είδα, είναι τόσο όμορφο», δήλωσε η 7χρονη.

Το τετράφυλλο τριφύλλι είναι ένα σύμβολο καλοτυχίας ενώ το πεντάφυλλο λέγεται πως φέρνει ακόμα περισσότερη τύχη και λεφτά…

Είναι δε πολύ πιο σπάνιο ενώ υπάρχουν και ακόμα σπανιότερες περιπτώσεις τριφυλλιών με έξι ή και επτά φύλλα.






Διαβάστε περισσότερα...

Τουρίστας έκλεψε ασθενοφόρο στη Σκιάθο


Ο 39χρονος ενδέχεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ένα περίεργο περιστατικό έλαβε χώρα στην περιοχή Παναγία της Σκιάθου όταν την Τρίτη, ένας 39χρονος Βρετανός τουρίστας που βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές εκεί, έκλεψε το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας.

Ο τουρίστας, ύστερα από εγκαύματα που υπέστη, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας της Σκιάθου όπου και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, επιβιβάστηκε στο ασθενοφόρο που βρισκόταν έξω από το νοσηλευτικό ίδρυμα για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, οδήγησε μία μικρή απόσταση μέχρι που προσέκρουσε σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Το ίδιο βράδυ, συνελήφθη από την αστυνομία ενώ δόθηκε εντολή από την εισαγγελία να παραμείνει προστατευτικά στο τμήμα Σκιάθου. Σύμφωνα με τις Αρχές, δεν πρόκειται να του ασκηθεί δίωξη. Ο 39χρονος ενδέχεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα ενώ αναμένεται να μεταφερθεί στο Ψυχιατρείο Βόλου.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από ποιους δήμους ξεκινά η διαθεσιμότητα


Στο «στόχαστρο» του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Σε 30 δήμους στρέφει το βλέμμα του το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εσωτερικών αναφορικά με τη διαθεσιμότητα των 12.500 υπαλλήλων.

Πρόκειται για δήμους οι οποίοι αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και έχουν πλεονάζον προσωπικό το οποίο μέσω της διαθεσιμότητας είτε θα μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου (το πιθανότερο) ή γειτονικούς δήμους που παρουσιάζουν ελλείψεις (το λιγότερο πιθανό), ενώ οι υπόλοιποι θα απομακρυνθούν από το δημόσιο.

Σύμφωνα με την Ημερησία πρόκειται για τους δήμους: Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά, Πατρέων, Ρόδου, Αχαρνών, Φυλής, Βύρωνα, Τρικκαίων, Αμαρουσίου, Αιγάλεω, Πεύκης–Λυκόβρυσης, Αλίμου, Αργυρούπολης-Ελληνικού, Ασπροπύργου, Περάματος, Λέσβου, Ηγουμενίτσας, Ιωαννιτών, Πρεβέζης, Καρδίτσας, Βόλου, Λαρισαίων, Εορδαίας, Βέροιας, Σιντικής, Χανίων, Λουτρακίου-Αγίων Θεοδώρων, Τρίπολης και Φαιστού.



Διαβάστε περισσότερα...

Προκάλεσε τρακάρισμα για να σκοτώσει τη γυναίκα του


Είχε καταστρώσει σχέδιο που περιελάμβανε την απενεργοποίηση του αερόσακου.

Σε πολυετή φυλάκιση καταδικάστηκε πρόσφατα ένας πρώην πιλότος για τη δολοφονία της συζύγου του, με ένα καλοσχεδιασμένο και ψυχρά εκτελεσμένο τρόπο.

Ο Iain Lawrence προκειμένου να σκοτώσει τη σύζυγό του, απενεργοποίησε τον αερόσακο στο αυτοκίνητο, έλυσε τη ζώνη της και τέλος φρόντισε να συγκρουστεί με ένα δέντρο!

Το δικαστήριο του Leicestershire της Αγγλίας, χαρακτήρισε τον τρόπο δολοφονίας «βίαια και προσεκτικά σχεδιασμένο». «Δεν ήταν τυχαίο, αλλά το αποτέλεσμα του προσεκτικού και εν ψυχρώ σχεδιασμού ώστε εσύ να βγεις από τη σύγκρουση με μερικούς μώλωπες, ενώ η Sally απεβίωσε από το σοβαρό τραυματισμό», σημείωσε ο δικαστής. «Νόμιζες πως το τρακάρισμα θα φαινόταν σαν ένα τραγικό δυστύχημα και θα γλίτωνες ενώ είχες δολοφονήσει».

Νωρίτερα η εισαγγελία είχε αποδείξει πώς ο Lawrence είχε φροντίσει ώστε ο αερόσακος του οχήματός του, ενός Peugeot 406, να είναι απενεργοποιημένος πριν ξεγελάσει ή υποχρεώσει τη Sally να μπει μέσα.



Σε μικρό διάστημα αφότου ξεκίνησαν ο Lawrence οδήγησε το όχημα πάνω σε ένα δέντρο με ταχύτητα 80 χλμ/ώρα, έχοντας παράλληλα ξεκλειδώσει τη ζώνη της συζύγου του λίγοι πριν το τρακάρισμα.

Ο Lawrence ισχυρίστηκε ότι μια κράμπα δεν του επέτρεψε να πατήσει το φρένο, αλλά ένας μάρτυρας εξήγησε ότι είχε υποκριθεί πως ήταν αναίσθητος, μετά την άφιξη των πυροσβεστών.

Το ζευγάρι ζούσε μαζί για 12 χρόνια, ενώ είχαν αποκτήσει και ένα παιδί 10 χρονών. Ο άντρας της πήρε την απόφαση να τη δολοφονήσει την εποχή που βρίσκονταν σε διαδικασίες διαζυγίου. Η ίδια είχε εκφράσει σε φίλους τους φόβους ότι ο σύζυγός ίσως επιχειρήσει να τη σκοτώσει, αφού είχε μάθει ότι είχε συνάψει σχέσεις με άλλον άνδρα.







Διαβάστε περισσότερα...

Ένα τελευταίο τραγούδι για την Anna που πεθαίνει...


Συγκλονιστικό βίντεο με την 28χρονη που έφυγε από τη ζωή τρεις ημέρες μετά.

Ξαπλωμένη στο κρεβάτι του νοσοκομείου, μόλις τρεις ημέρες πριν το θάνατό της, η 28χρονη Anna Greenberg από την Αριζόνα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα από μια σταρ του Χόλιγουντ που θαύμαζε για χρόνια.

Ήταν η Bette Midler που τηλεφώνησε στην Anna και της τραγούδησε το «Wind Beneath My Wings».

Στο βίντεο που τράβηξε ο αδελφός της Anna με το κινητό του τηλέφωνο, η νεαρή γυναίκα μιλά στη Midler η οποία της λέει: «Είσαι ένας άγγελος, μια τόσο όμορφη ψυχή. Είμαι τόσο χαρούμενη που είχα την ευκαιρία να σε κοιτάξω στα μάτια και να σου πω πόσα σήμαινε για μένα η στήριξή στου και πόσο σπουδαίο πνεύμα έχεις».

Η 28χρονη νοσηλευόταν στο νοσοκομείο St. Joseph's δίνοντας άνιση μάχη με μία πολύ επιθετική μορφή καρκίνου.

Η Anna ήταν από καιρό θαυμάστρια της Midler. Η οικογένειά της είχε παίξει το Δεκέμβριο το «Wind Beneath My Wings» για εκείνη, σε μία προσευχή που διοργάνωσε η εβραϊκή κοινότητα για την Anna. Η Midler έμαθε για την ασθένεια της 28χρονης τον ίδιο μήνα και την κάλεσε στον Λος Άντζελες, στην πρεμιέρα της ταινίας «Parental Guidance» στην οποία πρωταγωνιστούσε.

Η Anna ανακάλυψε πως έχει καρκίνο μόλις ολοκλήρωσε δύο πολύ ωφέλιμες για την υγεία της διαδικασίες: έχασε 40 κιλά και έτρεξε ημιμαραθώνιο. Χωρίς να γνωρίζει πως πάσχει και η ίδια, είχε πιάσει δουλειά στην Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου αναλαμβάνοντας τις δημόσιες σχέσεις.

Μία ημέρα μετά τον ημιμαραθώνιο η Anna και ο προπονητής της πρόσεξαν πως το ένα της πόδι ήταν λίγο πιο διογκωμένο από το άλλο. Οι γιατροί διέγνωσαν ραβδομυοσάρκωμα, έναν κακοήθη όγκο που αναπτύσσεται στους μύες που ακουμπούν στα οστά.

Ένα μήνα μετά τη διάγνωση υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση του όγκου στο πόδι της. Αλλά μια μαγνητική τομογραφία λίγο πριν αρχίσει χημειοθεραπείες αποκάλυψε πως είχε καρκίνο και στους πνεύμονες. Τότε αφαίρεσε ένα τμήμα του πνεύμονά της και άρχισε χημειοθεραπεία και ακτινοβολίες.

Ωστόσο η κατάσταση της υγείας της συνέχισε να επιδεινώνεται. Υποβλήθηκε συνολικά σε 18 επεμβάσεις.

«Ο κόσμος είναι πολύ κακός, είμαι τόσο συγκινημένη που μπόρεσα να δω το φως γύρω από σένα», της είπε στο τηλέφωνο η Midler. Καθώς το τηλεφώνημα τελείωνε τη ρώτησε: «Θέλεις κάτι από μένα; Μπορώ να κάνω κάτι για σένα;»

«Μπορείς να κάνεις πραγματικότητα ένα από τα όνειρά μου και να τραγουδήσεις το "Wind Beneath My Wings" για μένα;» τη ρώτησε η Anna.

Γέρνει μαλακά στο κρεβάτι, κλείνει τα μάτια και απολαμβάνει καθώς η Midler τραγουδά και δυσκολεύεται να ολοκληρώσει τους στίχους καθώς κλαίνε μαζί.

«Εντάξει άγγελέ μου, σου στέλνω ένα μεγάλο φιλί», λέει η Midler

«Ελήφθη», απαντά η Anna και χαμογελά.

Τρεις ημέρες μετά η Anna δεν υπήρχε πια.

Δείτε το βίντεο





Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη γιατί έκανε σεξ με… καναπέ


Και μάλιστα στη μέση του δρόμου.

Μετά τον νεαρό που έκανε σεξ με ένα… ποδήλατο στη Σουηδία, άλλος ένας άνδρας, στις ΗΠΑ αυτή τη φορά, πιάστηκε σε σεξουαλικές περιπτύξεις με έναν… καναπέ και μάλιστα σε δημόσια θέα.

Ο άνδρας από το Γουισκόνσιν ομολόγησε την ενοχή του για… ασέλγεια και καταδικάστηκε σε πέντε μήνες φυλάκιση με αναστολή.

Ο 47χρονος Gerard Streator θα πληρώσει επίσης 243 δολάρια δικαστικά έξοδα ενώ του απαγορεύτηκε να έχει στην κατοχή του οποιοδήποτε υλικό πορνογραφίας.
Συνελήφθη γιατί έκανε σεξ με… καναπέ

Σύμφωνα με την αστυνομία, η… συνεύρεση του Streator με τον καναπέ διεκόπη από έναν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας που έκανε τζόκινγκ.

Ο ίδιος ανέφερε πως είδε έναν άνδρα να ανεβαίνει πάνω στον καναπέ, ο οποίος ήταν παρατημένος στο πεζοδρόμιο, και έμοιαζε να έχει σεξουαλική επαφή με κάποιον άλλο πάνω του. Όπως κατέθεσε, έβλεπε «τους γλουτούς του να ανεβοκατεβαίνουν». Αλλά όταν πλησίασε και φώναξε
«Τι κάνετε εκεί!» ο Streator έφυγε τρέχοντας- ενώ βρισκόταν σε διέγερση- αποκαλύπτοντας πως σε αυτή την ερωτική πράξη ήταν μόνο ο ίδιος και ο… καναπές.


Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για ομαδική ταφή βρέφους στο κοιμητήριο του δήμου Αθηναίων


Παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Την παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη προκάλεσε καταγγελία που δέχθηκε για την ταφή ενός βρέφους, ομαδικά, και την άρνηση της Διεύθυνσης Κοιμητηρίων του δήμου Αθηναίων να επιτρέψει στη μητέρα την εκταφή τής σορού του, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και παράδοση στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει η Αρχή, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας, το 2009 «τα νεκρά νεογνά θα πρέπει να τυγχάνουν της μεταχείρισης που επιφυλάσσεται και στους ενήλικες νεκρούς. Θα πρέπει να υπάρχει μέριμνα για υποχρεωτική φύλαξη κάθε σορού του νεογνού ατομικά. Οι σοροί των νεογνών θα πρέπει να ενταφιάζονται με διακριτό ατομικό τρόπο κατόπιν έκδοσης εξατομικευμένων ληξιαρχικών πράξεων».

Ήδη, από το 2008 ο Συνήγορος του Πολίτη, σε ειδική έκθεσή του για τους όρους λειτουργίας των κοιμητηρίων, μεταξύ άλλων, είχε αναδείξει το ζήτημα της μη σύννομης ομαδικής ταφής βρεφών σε κοιμητήριο του δήμου Αθηναίων.

Εξετάζοντας την καταγγελία η Αρχή διαπίστωσε ότι είχε, όντως, πραγματοποιηθεί ομαδική ταφή, με συνέπεια να υπάρχει πρόβλημα διαχωρισμού των σορών και αυτό θα ήταν εμπόδιο στην εκταφή της σορού του συγκεκριμένου βρέφους, ενώ ταυτόχρονα επισήμανε ότι δεν ακολουθήθηκε νόμιμη διαδικασία ως προς την έκδοση άδειας ταφής.

Στη συνέχεια, ο Συνήγορος του Πολίτη ζήτησε να αποσαφηνιστεί με ασφάλεια αν στον συγκεκριμένο τάφο ήταν πράγματι ενταφιασμένο το βρέφος. Στην περίπτωση αυτή πρότεινε να ειδοποιηθεί επισήμως η πολίτης για τη δυνατότητα εκταφής της σορού, η οποία αν δεν ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθεί εξατομικευμένα, να γίνει για όλες τις σορούς από κοινού. Ως προς το διοικητικό σκέλος της υπόθεσης και την ακολουθούμενη μη σύννομη πρακτική από τις υπηρεσίες του δήμου, η Αρχή θεώρησε ότι ο δήμος θα πρέπει να επιδιώξει τη συμμόρφωσή τους, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Τελικά, η αρμόδια υπηρεσία υιοθέτησε τις προτάσεις του Συνηγόρου και παράλληλα προέβη στις απαραίτητες ενέργειες, απευθυνόμενη και προς τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου, στο μέτρο που την αφορά, να εφαρμόζεται από όλους η ισχύουσα νομοθεσία ως προς τη φύλαξη, ταφή και εκταφή των νεογνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση και στο βάδην


Αυξάνεται στα 46 ο αριθμός των μεταλλίων της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία.

Το χάλκινο μετάλλιο στα 20 χιλιόμετρα βάδην κατέκτησε η Αντιγόνη Ντριμπισιώτη, αυξάνοντας τον συνολικό απολογισμό μεταλλίων της ελληνικής αποστολής στην Τουρκία στα 46.

Στην τρίτη θέση τερμάτισε η Αντιγόνη Ντριμπισιώτη στα 20 χιλιόμετρα βάδην στους Μεσογειακούς Αγώνες της Μερσίνης, με χρόνο 1:41.53.


Διάκριση και στο βάδην

Η ελληνίδα δρομέας κρέμασε το χάλκινο μετάλλιο στο στήθος της, αυξάνοντας σε 46 τα μετάλλια που έχει καταλάβει μέχρι τώρα η Ελλάδα.

Στο κορυφαίο σκαλί του βάθρου ανέβηκε η Ιταλίδα Ελεονόρα Τζόρτζι, ενώ στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Ισπανίδα Ρακέλ Γκονθάλεθ Κάμπτος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατόχους οffshore εταιρειών καλεί σε έλεγχο η εφορία


Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος.

Φυσικά πρόσωπα με εξωχώριες εταιρείες καλεί η εφορία προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία και να αποδείξουν ότι δεν φοροδιέφυγαν.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Μαυραγάνης απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή τόνισε πως από τις 6.575 εξωχώριες εταιρείες που διαθέτουν ή διέθεταν σε κάποια φάση ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα η αρμόδια διεύθυνση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έχει ελέγξει 315 υποθέσεις και ήδη έχει βεβαιώσει φόρου 40 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Μαυραγάνης σημείωσε πως ελέγχονται από το ΣΔΟΕ εξωχώριες εταιρείες με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Συνολικά δόθηκαν 102 εντολές ελέγχου, οι 88 από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Αττικής και οι 14 από την Περιφερειακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας.

Μάλιστα, ο κ. Μαυραγάνης αποκάλυψε πως ήδη έχουν κληθεί εκπρόσωποι και εμπλεκόμενα πρόσωπα προκειμένου να προσκομίσουν στοιχεία και ο έλεγχος βρίσκεται σε εξέλιξη.

Ο ίδιος σημείωσε πως υποθέσεις που υπάρχουν εξωχώριες και φυσικά πρόσωπα περνάνε στο Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου, το οποίο ελέγχει τα άτομα με μεγάλο πλούτο.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς άνεργη έσωσε το σπίτι της


Δικαιώνει 60χρονη δανειολήπτρια το Ειρηνοδικείο Μοιρών.

Χαμόγελα ανακούφισης σκορπάει η απόφαση του Ειρηνοδικείου Μοιρών, όχι μόνο για την 60χρονη δανειολήπτρια που δικαιώθηκε και έσωσε το σπίτι της, αλλά και για εκατοντάδες άλλες, αντίστοιχες περιπτώσεις.

Η γυναίκα ακολούθησε το δρόμο της «σύγκρουσης» με το τραπεζικό σύστημα και δικαιώθηκε.

Με την απόφαση αυτή, ήρθε η δικαίωση σε άνεργο, έγγαμη δανειολήπτρια, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που παραμέρισε τις απανταχού «σειρήνες» αποτροπής ένταξης στο Ν.3869/2010, τον γνωστό ως Νόμο Κατσέλη και πανηγυρικά να δικαιωθεί, ρυθμίζοντας το χρέος της και να σώσει, με τη βοήθεια της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, όλη την ακίνητη περιουσία της από την ρευστοποίηση.

Πρόκειται για μια 60χρονη άνεργη δανειολήπτρια, εγγεγραμμένη στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ, έγγαμη, μητέρα δύο ενηλίκων τέκνων, που είχε χρέος σε μια τράπεζα, συνολικού ποσού, ύψους 22.510,57 ευρώ, από καταναλωτικό δάνειο, μη εξοπλισμένο με εμπράγματη ασφάλεια. Όμως, είχε εκδοθεί διαταγή πληρωμής για την οφειλή αυτή το έτος 2012, από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου, ενώ είχε κατατεθεί αίτηση ένταξης στο ν3869/2010 στις 14-10-2011 από την δανειολήπτρια.

Η δανειολήπτρια, αφού ένιωσε αδυναμία ανταπόκρισης του χρέους της, ζήτησε την συνδρομή της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ακολούθησε πιστά τις συμβουλές της μέσω των επιστημόνων συνεργατών της, ζήτησε από την τράπεζα να ρυθμίσει το χρέος της μέσω της εξωδικαστικής αίτησης-πρότασης, πράγμα που δεν έγινε δεκτή από αυτήν και έτσι κατέθεσε αίτηση στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου (Μοιρών) με την συνδρομή της δικηγόρου Ηρακλείου (συνεργάτιδας της Ένωσης), Μαρίας Δαριβιανάκη και εδώ υπήρξε η δικαίωση του αιτήματός της δανειολήπτριας, όπου το δικαστήριο έκανε δεκτή την αιτούμενη ρύθμιση, απορρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις της τράπεζας, κρίνοντας ότι δεν πρέπει να διαταχθεί ρευστοποίηση, κατά της εν λόγω ακίνητης περιουσίας, καθώς η ενδεχόμενη ρευστοποίηση σε καμιά περίπτωση δεν θα ωφελούσε την πιστώτρια τράπεζα.
Συμπερασματικά:

Σημαντική και ουσίας, θεωρείται από την Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, η υπαρ.12/2013 απόφαση του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου (Μοιρών) για χιλιάδες καταναλωτές πανελλαδικά καθώς:

1. διασώθηκαν όλα τα ακίνητα της δανειολήπτριας

2. υπολογίστηκε η εμπορική αξία της κύριας κατοικίας κατά 70% και η εξαίρεσή της

3. επεβλήθη η υποχρέωση καταβολής δόσεων τετραετίας 50 ευρώ/μήνα

4. και για την διάσωση της κατοικίας, για μια τετραετία 70 ευρώ/μήνα και για 8 έτη 147,30/μήνα.
Διαβάστε περισσότερα...

Μετακινήσεις και όχι απολύσεις εργαζομένων στα νοσοκομεία


Γεωργιάδης: Το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ δε θα το πληρώσουν οι ασφαλισμένοι.

Αίσθηση προκάλεσε η κίνηση του νέου υπουργού Υγείας, Αδ. Γεωργιάδη, να κατέβει στην είσοδο του υπουργείου, όπου διαδήλωναν εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία και να τους καλέσει στο γραφείο του, σε μία άτυπη συνάντηση, προκειμένου να ακούσει τα αιτήματά τους. Οι εργαζόμενοι σχολίαζαν ότι αυτό είχε να συμβεί πολλά χρόνια, ενδεχομένως και από την εποχή Γεννηματά.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, οι εργαζόμενοι του ζήτησαν να μην αλλάξουν ρόλο και να μην κλείσουν τα μικρά νοσοκομεία, καθώς και να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την πρόσληψη 700 εργαζομένων. Ο νέος υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν σαφής λέγοντάς τους ότι υπάρχει η πιθανότητα αλλαγής ρόλου σε κάποια από αυτά τα νοσοκομεία, και σχέδιο για το κλείσιμο ορισμένων, αλλά το σχέδιο αυτό θα επανεξετασθεί, όπως τόνισε.

Επιπλέον, τους ενημέρωσε ότι τουλάχιστον 1.250 εργαζόμενοι από τον χώρο της υγείας θα μετακινηθούν στο πλαίσιο των 12.500 θέσεων που αφορούν την κινητικότητα στο Δημόσιο για το τρέχον έτος. «Αυτό δεν θα οδηγήσει σε απολύσεις», τους είπε χαρακτηριστικά, αλλά ήταν σαφής όσον αφορά τη θέση του απέναντι σε όλα όσα έχουν συμφωνηθεί, λέγοντάς τους ότι «οι στόχοι πρέπει να υλοποιηθούν, αν και κάποιοι είναι δύσκολοι».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Σταύρος Κουτσιουμπέλης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι είναι θετικό το γεγόνος πως «ο νέος υπουργός είναι ανοιχτός στον διάλογο, αλλά και σαφής για όλα όσα έχουν συμφωνηθεί με την τρόικα».

Όπως έγινε γνωστό ο Αδ. Γεωργιάδης θα συναντήσει την ερχόμενη εβδομάδα το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, μετά τις συζητήσεις με τα μέλη της τρόικας.

Ο υπουργός Υγείας, μετά την επίσκεψη του στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, ερωτηθείς για την κίνησή του να απευθυνθεί ο ίδιος στους διαμαρτυρόμενους έξω από το υπουργείο Υγείας, απάντησε: «Απευθύνθηκα, γιατί το υπουργείο δεν ανήκει σε μένα. Ανήκει στους πολίτες και όσους διαμαρτύρονται -και έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Δημοκρατία έχουμε -θα πρέπει να ξέρουν ότι η πόρτα του γραφείου μου είναι ανοιχτή για όλους. Δεν υπάρχουν αποκλεισμοί. Ήρθαν επάνω, συζητήσαμε και είχαμε -πιστεύω- μια εποικοδομητική συζήτηση. Δεν πρόκειται να αιφνιδιάσω κανέναν. Τα πράγματα είναι δύσκολα. Όσα πρέπει να κάνουμε, θα τα κάνουμε, αλλά όλα μπορούν να γίνουν πιο ανθρώπινα αν μπορούμε να βρούμε τις βέλτιστες κοινές λύσεις».

Σε ερώτηση για το αν θα θιγούν οι αδύναμοι πολίτες λόγω του ελλείμματος του ΕΟΠΥΥ, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε: «Δεν θα πρέπει να ανησυχεί κανένας από τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Το έλλειμμα θα καλυφθεί με άλλους τρόπους και όχι από τους ασφαλισμένους».

Στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής ο Αδ. Γεωργιάδης ενημερώθηκε από τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Ι. Πατούλη και στη συνέχεια συμμετείχε σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου έλαβε γνώση για τις ανησυχίες των ιατρών αναφορικά με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και τις οφειλές του ΕΟΠΥΥ.

Μετά το τέλος της επίσκεψής του ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Θα ήταν πολύ ευχάριστο να ζούμε σε εποχές που δεν θα χρειάζονταν προσπάθειες όπως αυτή, και που θα μπορούσε το κράτος να καλύψει όλες τις ανάγκες. Δυστυχώς ζούμε σε δύσκολες στιγμές. Θέλω να συγχαρώ όλους τους εθελοντές οι οποίοι εργάζονται εδώ, τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, τον πρόεδρό του, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όσους προσφέρουν υλικά ώστε να μπορεί να επιτελείται αυτό το σπουδαίο έργο. Είμαι εδώ για να τους πω ότι το υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει περαιτέρω αυτή την προσπάθεια. Είναι ώρα να συνεργαστούμε όλοι για το καλό του τόπου και των πολιτών, κυρίως των πιο αδύναμων από εμάς».


Διαβάστε περισσότερα...

Αερογέφυρα σωτηρίας για τους αλλοδαπούς της συμπλοκής στη Σαντορίνη


Οι τέσσερις από τους πέντε έχουν ήδη χειρουργηθεί.

Αερογέφυρα μεταξύ Σαντορίνης και Κρήτης στήθηκε τα ξημερώματα προκειμένου να μεταφερθούν πέντε αλλοδαποί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου ύστερα από αιματηρή συμπλοκή που έλαβε χώρα στο νησί των Κυκλάδων.

Πρόκειται για πέντε Πακιστανούς που έφεραν τραύματα με μαχαίρι και ήδη οι τέσσερις από αυτούς έχουν υποβληθεί σε χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς ωστόσο να κινδυνεύει η ζωή τους.

Για την αιματηρή συμπλοκή μεταξύ των αλλοδαπών συνελήφθησαν ένας Πακιστανός και δύο Αφγανοί, οι οποίοι, μαζί με δύο ακόμη άτομα που αναζητούνται, φέρονται ως οι δράστες του τραυματισμού των πέντε Πακιστανών.



Διαβάστε περισσότερα...

Η Ν. Κουβελογιάννη μολύνθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου


Βαριά συμπτώματα από τσίμπημα κουνουπιού.

Από τον ιό του Δυτικού Νείλου μολύνθηκε η Ντέσσυ Κουβελογιάννη.

Η παρουσιάστρια πέρασε δύο δύσκολες στιγμές με βαριά συμπτώματα τα οποία οφείλονταν στο τσίμπημα κουνουπιού, όπως διέγνωσε και ο γιατρός της.
Η Ν. Κουβελογιάννη μολύνθηκε από τον ιό του Δυτικού Νείλου

«Στην αρχή είχα την εντύπωση πως περνούσα ένα απλό κρύωμα. Είχα υψηλό πυρετό και ρίγη. Όταν είδα στα πόδια μου εξανθήματα, άρχισα να ανησυχώ περισσότερο. Είχαν πρηστεί οι αδένες μου στον λαιμό και ένιωθα τσιμπήματα κάτω από τα πόδια μου και δεν μπορούσα να σταθώ όρθια. Να φανταστείτε περπατούσα με τη βοήθεια του άντρα μου» λέει χαρακτηριστικά στην εφημερίδα Espresso, η παρουσιάστρια, η οποία είχε την αγωνία μήπως συμβεί κάτι αντίστοιχο και στα παιδιά της.

«Ο γιατρός είπε πως αυτός ο ιός μπορεί να εξελιχθεί ακόμα και σε μηνιγγίτιδα αν βρει εξασθενημένο οργανισμό» τόνισε! Πάντως, η παρουσιάστρια αντιμετώπισε αυτή την περιπέτειά της και είχε στο πλευρό της τον σύζυγό της.



Διαβάστε περισσότερα...

Εμφύτευμα στήθους «εξερράγη» εξαιτίας παρατεταμένης χρήσης κινητού


Έπαιζε βιντεοπαιχνίδι ξαπλωμένη μπρούμυτα όταν ένιωσε ένα ξαφνικό πόνο στο στήθος.

Οι γιατροί συμβουλεύουν να μην χρησιμοποιούμε ασταμάτητα για πολλές ώρες τις ηλεκτρονικές συσκευές αλλά αντίθετα, να κάνουμε μικρά διαλείμματα ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Οι συνέπειες από την υπερβολική χρήση τέτοιων συσκευών είναι πολλές, ωστόσο μια γυναίκα από την Κίνα βρέθηκε εντελώς απροετοίμαστη για αυτό που της συνέβη!

Ενώ βρίσκονταν μπρούμυτα και έπαιζε ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι με το κινητό της για 4 ώρες, το εμφύτευμα στήθους της «εξερράγη»!

Οι γιατροί αποδίδουν το περιστατικό στην κακή ποιότητα του εμφυτεύματος, σε συνδυασμό με την παρατεταμένη πίεση της περιοχής.

Η γυναίκα που βρίσκονταν στο κρεβάτι, παίζοντας το παιχνίδι, ένιωσε ένα ξαφνικό πόνο στο στήθος της. Αφού πήγε στο νοσοκομείο, οι γιατροί την εγχείρησαν άμεσα προκειμένου να αφαιρέσουν το εμφύτευμα.




Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως για την επέκταση του μετρό προς Πειραιά


Εκταμιεύεται η πρώτη δόση του δανείου ύψους 250 εκατ. ευρώ.

Την εκταμίευση της πρώτης δόσης, 250 εκατ. ευρώ, δανείου συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ, από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά ανακοίνωσε η Αττικό Μετρό ΑΕ.

Ειδικότερα, η Αττικό Μετρό ΑΕ ολοκλήρωσε σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ), την ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, του υπουργείου Οικονομικών και τους αρμόδιους φορείς, όλες τις διαδικασίες που απαιτούνταν και έτσι πραγματοποιήθηκε η εκταμίευση ποσού 250 εκατ. ευρώ για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό προς Πειραιά .

Η συγκεκριμένη δανειακή σύμβαση είναι 30ετούς διάρκειας και προβλέπει 7ετή περίοδο χάριτος. Το ποσό που εκταμιεύεται, αποτελεί την α' δόση από το σύνολο της εγκεκριμένης από την ΕΤΕπ πίστωσης για το έργο, συνολικού ύψους 450 εκατ. ευρώ.

Τους επόμενους μήνες και ανάλογα με την πρόοδο του έργου, η Αττικό Μετρό θα προγραμματίσει και την εκταμίευση του υπόλοιπου ποσού της εγκεκριμένης πίστωσης, ύψους 200 εκατ. ευρώ βάσει της νέας δανειακής σύμβασης που υπεγράφη με την ΕΤΕπ τον Φεβρουάριο του 2013.

Σημειώνεται ότι τον Δεκέμβριο του 2012 είχε πραγματοποιηθεί και η εκταμίευση 250 εκατ. ευρώ για την χρηματοδότηση του μετρό Θεσσαλονίκης.

Όπως είχε προαναγγελθεί, τον Μάρτιο 2013 το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕπ αφού εξέτασε όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες και στοιχεία που ζήτησε και έλαβε από την Αττικό Μετρό, ενέκρινε το σχετικό αίτημα της Αττικό Μετρό για την παροχή πίστωσης ύψους 400 εκατ. ευρώ για την επέκταση του Μετρό Θεσσαλονίκης προς Καλαμαριά.

Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου υπεγράφη και στη συνέχεια και ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών, η ΑΜ θα προχωρήσει στη λήψη των απαραίτητων εγκρίσεων και στη σύναψη δανειακής σύμβασης με την ΕΤΕπ και εκταμίευσης των αναγκαίων κονδυλίων.

«Η πραγματοποίηση των ανωτέρω, όπως ακριβώς είχαν προγραμματισθεί και προαναγγελθεί, καταδεικνύει αφενός την εμπιστοσύνη και την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων απέναντι στο έργο και την τεχνογνωσία της Αττικό Μετρό ΑΕ και αφετέρου την έμπρακτη υποστήριξη της προς την ελληνική οικονομία, καθώς σημαντικά χρηματικά ποσά εκταμιεύονται στην παρούσα οικονομική συγκυρία, ενισχύοντας και την αναπτυξιακή προσπάθεια της πατρίδας μας» τόνισε ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό ΑΕ Χρήστος Τσίτουρας.


Διαβάστε περισσότερα...

«Αιτία πολέμου» για τους καθηγητές η διαθεσιμότητα


«Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα».

«Αιτία πολέμου» χαρακτηρίζουν οι καθηγητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης το ενδεχόμενο απολύσεων, διαθεσιμότητας ή υποχρεωτικής μετάθεσης εκπαιδευτικών, και ζητούν από τον υπουργό Παιδείας να διαψεύσει δημόσια τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι μέχρι τις 8 Ιουλίου 8.000 εκπαιδευτικοί θα τεθούν σε διαθεσιμότητα.

Σε σχετική ανακοίνωσή της, η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ) καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετέχουν στο κοινό συλλαλητήριο που οργανώνουν η ΟΛΜΕ, η ΠΟΕ - ΟΤΑ και άλλες ομοσπονδίες του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, το Σάββατο 29 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί, στην πλατεία Καραϊσκάκη.

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι το ΔΣ της Ομοσπονδίας θα επιδιώξει αύριο, με παράσταση διαμαρτυρίας του, να λάβει συγκεκριμένες απαντήσεις από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στο 16ο συνέδριο της Ομοσπονδίας, που αρχίζει τις εργασίες του την επόμενη Κυριακή 30-6-13, στην Αθήνα, θα λάβει αγωνιστικές αποφάσεις για το επόμενο διάστημα.

Καλούν δε σε συγκρότηση κοινού μετώπου με όλους τους εργαζόμενους που αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο απόλυσης/διαθεσιμότητας, προειδοποιώντας: «Θα είμαστε όλο το καλοκαίρι σε αγωνιστική ετοιμότητα».


Διαβάστε περισσότερα...

Στην κορυφή της ατζέντας της Συνόδου Κορυφής η ανεργία


Μέτρα για την απασχόληση των νέων αναζητούν οι Ευρωπαίοι ηγέτες.

Μέτρα για την καταπολέμηση της ανεργίας των νέων αλλά και την τόνωση της ευρωπαϊκής οικονομίας καλούνται να βρουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη Σύνοδο Κορυφής που ξεκινά σήμερα στις Βρυξέλλες.

Λίγο πριν από την έναρξη των επίσημων εργασιών της Συνόδου, οι Ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν με τα ευρωπαϊκά συνδικάτα και τις ενώσεις εργοδοτών, προκειμένου να τους ενημερώσουν για τις δράσεις που έχουν αναλάβει για την ενίσχυση της απασχόλησης των νέων. Οι κοινωνικοί εταίροι θα παρουσιάσουν ένα σχέδιο δράσης, σύμφωνα με το οποίο χρειάζεται να δοθεί προτεραιότητα στην κατάρτιση, στη μεταβατική περίοδο ανάμεσα στο σχολείο και την πρώτη επαγγελματική εμπειρία, στην απασχόληση και την επιχειρηματικότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Εργατικών Συνδικάτων ζητά ένα σχέδιο για την ανάπτυξη και την απασχόληση που θα περιλαμβάνει πόρους ίσους με το 1% έως 2% του ΑΕΠ της ΕΕ και να τεθεί τέλος στην πολιτική της λιτότητας. Από την πλευρά τους, οι ενώσεις των εργοδοτών ζητούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και τη διευκόλυνση της χρηματοδότησης των ΜΜΕ.

Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη ανταλλαγή απόψεων των ηγετών με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ), Μάρτιν Σουλτς, κατά την οποία αναμένεται να του ασκηθούν πιέσεις για την έγκριση από το ΕΚ του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου (ΠΔΠ), μετά την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη σήμερα το πρωί, ανάμεσα στους Προέδρους των κοινοτικών οργάνων Ρομπάι, Μπαρόζο και Σουλτς. Βασικός μοχλός πίεσης είναι ότι η συμφωνία επί του ΠΔΠ αποτελεί προϋπόθεση για την ενίσχυση με 6 δισ. ευρώ του συστήματος για την απασχόληση των νέων που συμφωνήθηκε νωρίτερα φέτος.

Οι διαβουλεύσεις των Ευρωπαίων ηγετών θα ξεκινήσουν με το κορυφαίο θέμα της Συνόδου, που αφορά την ανεργία, δεδομένου ότι τα ποσοστά της έχουν λάβει εκρηκτικές διαστάσεις, κυρίως στις χώρες του Νότου. Σύμφωνα με το σχέδιο συμπερασμάτων, οι «27» ενθαρρύνουν τον επαναπρογραμματισμό των κονδυλίων των ευρωπαϊκών διαρθρωτικών ταμείων, που δεν έχουν διατεθεί και κυρίως των πόρων του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (για επαγγελματική κατάρτιση και απασχόληση). Δίνουν επίσης έμφαση στην κινητικότητα των νέων και την κατάρτιση.

Επιπλέον, οι 27 αναμένεται να δεσμευθούν να επιταχύνουν το Πρόγραμμα Εγγυήσεων για τους Νέους, το οποίο προβλέπει ότι πρέπει να προσφέρεται σε όλους τους νέους κάτω των 25 ετών δυνατότητα πρακτικής άσκησης, κατάρτισης ή επαγγελματικής απασχόλησης, 4 μήνες μετά την αποφοίτησή τους από το σχολείο ή την απώλεια της θέσης εργασίας τους. Επίσης, οι «27» αναμένεται να συμφωνήσουν να επισπευσθεί η εκταμίευση των 6 δισεκ. ευρώ που διαθέτει το Πρόγραμμα Εγγύησης για τους Νέους εντός του 2014 και 2015 και όχι στο σύνολο της επταετίας 2014-2020.

Ωστόσο, υψηλόβαθμο στέλεχος της ΕΕ ανέφερε ότι δεν θα πρέπει να αναμένεται από μία και μόνο Σύνοδο μια συνολική λύση του προβλήματος της ανεργίας των νέων. Το ίδιο υψηλόβαθμο στέλεχος πρόσθεσε ότι η αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος αποτελεί τμήμα μιας ευρύτερης στρατηγικής για την έξοδο της ευρωπαϊκής οικονομίας από την ύφεση, της οποίας τα αποτελέσματα δεν αποδίδουν καρπούς άμεσα.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη ρευστότητα της οικονομίας, οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) Βέρνερ Χόιερ και τον Πρόεδρο της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι. Οι 27 θα παρουσιάσουν ένα «νέο σχέδιο επενδύσεων για την Ευρώπη» και θα εξετάσουν τρόπους αύξησης της δανειοδοτικής ικανότητας της τράπεζας της οποίας το κεφάλαιο αυξήθηκε κατά 10 δισ. ευρώ νωρίτερα φέτος. Η Επιτροπή από την πλευρά της έχει ήδη ετοιμάσει έκθεση για το πώς η ΕΤΕπ μπορεί να ενισχύσει τις δανειοδοτικές της ικανότητες. Το πιο φιλόδοξο σενάριο κάνει λόγο για δανειοδοτήσεις ύψους άνω των 100 δισ. ευρώ από την ΕΤΕπ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα παρουσιαστεί σχετική έκθεση που ετοίμασαν από κοινού η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου εργασίας που ξεκινά στις 21:30 (ώρα Ελλάδος), οι ηγέτες, παρουσία του Προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, θα εξετάσουν την αρχιτεκτονική της ευρωζώνης, εστιάζοντας κυρίως στο τι έχει επιτευχθεί σε ό,τι αφορά την τραπεζική ενοποίηση. Σημαντική εξέλιξη αποτελεί η χθεσινή συμφωνία στο Ecofin για τους κανόνες όσον αφορά την διαδικασία διάσωσης ή εκκαθάρισης προβληματικών τραπεζών.

Στο τέλος της πρώτης ημέρας της Συνόδου, οι 27 ηγέτες αναμένεται να εγκρίνουν τις συστάσεις που έχει απευθύνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα κράτη μέλη, μετά την έγκριση του Συμβουλίου Ecofin της 21ης Ιουνίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο συμπερασμάτων υπογραμμίζει ότι «ο ρυθμός της δημοσιονομικής εξυγίανσης μπορεί να προσαρμοστεί στις οικονομικές συνθήκες (δηλαδή να υπάρξει μία επιμήκυνση της περιόδου για τη μείωση των ελλειμμάτων» ενώ τονίζει ότι «τα κράτη μέλη πρέπει να επιταχύνουν τις διαρθρωτικές τους μεταρρυθμίσεις».


Διαβάστε περισσότερα...

Χειριστείτε μία συσκευή με iOS 7 κουνώντας το κεφάλι σας


Αποκαλύφθηκε νέο χαρακτηριστικό του λειτουργικού της Apple.

Μια νέα ανακάλυψη ενός νέο χαρακτηριστικού του iOS 7 μας φέρνει στην επιφάνεια σήμερα το 9to5Mac. Στην δεύτερη beta του iOS 7 υπάρχει μια νέα επιλογή στο «Accessibility» μενού που σας επιτρέπει να χειριστείτε την iOS συσκευή σας απλά κινώντας το κεφάλι σας δεξιά η αριστερά.

Αν και η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ακριβής και μπορείτε απλά με την κίνηση του κεφαλιού σας να προβείτε σε μια σειρά από ενέργειες, όπως θα δείτε και στο παρακάτω βίντεο δεν είναι και η πιο άνετη εμπειρία που μπορεί να έχετε.

Αν και λοιπόν αυτό το χαρακτηριστικό έχει δημιουργηθεί περισσότερο για άτομα που θα έχουν κάποιο πρόβλημα, εξού και βρίσκεται στο «Accessibility» μενού πάρα αυτά η ενσωμάτωση του στο iOS 7 μας δείχνει πως στο μέλλον η Apple για συγκεκριμένες εφαρμογές θα μπορούσε να δημιουργήσει πιο ευφάνταστα gestures χρησιμοποιώντας περισσότερους αισθητήρες στις συσκευές της.






Πηγή: http://greekapplenews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπ. Οικονομικών: Ο χάρτης της παραβατικότητας στους καλοκαιρινούς προορισμούς


Το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της πάταξης της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της αδήλωτης εργασίας, πραγματοποίησε κατά το διάστημα 21 – 24 Ιουνίου 2013, 841 ελέγχους σε ισάριθμες επιχειρήσεις σε τουριστικούς προορισμούς, όπως Σαντορίνη, Πάρο- Αντίπαρο, Μύκονο, Κρήτη, Θάσο, Κέρκυρα, Μυτιλήνη, Σκύρο, Χαλκιδική, Πλαταμώνα, Ρόδο, Λουτράκι, Κυπαρισσία, Καλαμάτα, Πάργα, Πάτρα, Σκόπελο, Σκιάθο, Πήλιο.

Διαπιστώθηκε ότι, από τις 841 ελεγχθείσες επιχειρήσεις, οι 381 βρέθηκαν παραβάτες.

Καταλογίστηκαν 822 παραβάσεις για μη έκδοση αποδείξεων, μη υποβολή απόδοσης ΦΠΑ, μη καταχώρηση στα βιβλία κίνησης των ξενοδοχείων, αδήλωτοι εργαζόμενοι κ.λ.π. Η παραβατικότητα ποικίλει στους διάφορους τουριστικούς προορισμούς:

Παραλία Πηλίου 83%

Κέρκυρα: 77,70%

Πάρος- Αντίπαρος 61.90%

Σαντορίνη 60%

Εύβοια 60%

Πελοπόννησος 46%

Μύκονος 42%

Σποράδες 42%

Ρόδος 36%

Μυτιλήνη 34%

Χαλκιδική 32%

Πάργα 30%

Κρήτη 27%

Πλαταμώνος 0,00%

· Το ΣΔΟΕ βάσει προγράμματος έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο για την θερινή περίοδο από 1η Ιουλίου 2013 έως 15 Σεπτεμβρίου 2013, για τον έλεγχο κάθε μορφής επιχειρήσεων οι οποίες δραστηριοποιούνται στον τουριστικό τομέα.

· Σκοπός είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής, της προστασίας των καταναλωτών από ακατάλληλα τρόφιμα και ποτά, η αδήλωτη εργασία και στον τομέα αυτό θα συνεργαστεί με τις συναρμόδιες ελεγκτικές αρχές.

· Επίσης θα προστατευθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός και θα ελεγχθούν οι κρυφές ενοικιάσεις πολυτελών κατοικιών σε ακριβούς προορισμούς με το πρόσχημα της φιλοξενίας.

· Θα πραγματοποιούνται συνεχείς δειγματοληψίες στα προσφερόμενα αλκοολούχα ποτά.

· Θα αποτελεί στοιχείο γενικού φορολογικού ελέγχου η απασχόληση αδήλωτων εργαζομένων ως τεκμήριο αδήλωτων εισοδημάτων.



Διαβάστε περισσότερα...

10 πράγματα που δεν ξέρετε για το καρπούζι


Το καρπούζι είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα πλέον αγαπημένα φρούτα του καλοκαιριού, το οποίο δικαίως έχει λάβει το χαρακτηρισμό «βασιλιάς»! Γλυκό, δροσερό, ζουμερό τρώγεται φρέσκο, ως γλυκό κουταλιού αλλά και τηγανητό(!) ή εν είδει δροσερής γρανίτας. Το καρπούζι εμφανίζεται σε ιερογλυφικά της Αρχαίας Αιγύπτου και καλλιεργείται από τον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, ενώ μόλις τον 13ο αιώνα εμφανίζεται στην Ευρώπη. Η ελληνική λέξη για τον καρπό είναι «υδροπέπων», αφού η λέξη «καρπούζι» προέρχεται από την αντίστοιχη τουρκική «karpuz». Κι από τα γενικότερα, λοιπόν, εγκυκλοπαιδικά στοιχεία για το καρπούζι ήρθε η ώρα να δούμε 10 βασικά πράγματα που πιθανόν δεν γνωρίζετε γι’ αυτό…

10. Πολύχρωμες ποικιλίες

Κίτρινο, πορτοκαλί ή κόκκινο, το καρπούζι καλλιεργείται ανά τον κόσμο σε περισσότερες από 1.200 ποικιλίες που διαφοροποιούνται μεταξύ τους όχι μόνο βάσει του χρώματος αλλά και του σχήματος, και της υφής και των σπόρων. Επιπλέον μεγάλη διαφορά υπάρχει και στη γλυκύτητα της σάρκας, που διαβαθμίζεται ανάλογα με την ποικιλία. Έτσι το κίτρινο καρπούζι είναι λιγότερο γλυκό και διατηρείται περισσότερο χρόνο σε σχέση με το κόκκινο, ενώ το πορτοκαλί έχει στυφή γεύση και οι σπόροι απουσιάζουν εντελώς από το εσωτερικό του.

9. Χαμηλή θερμιδική πυκνότητα

Πλούσιο με σημαντικές βιταμίνες όπως Α και C, πολλών ανόργανων συστατικών και απουσία χοληστερόλης και λιπών, το καρπούζι είναι ένας απολύτως υγιεινός καρπός που δροσίζει χωρίς να παχαίνει. Με λίγα λόγια το καρπούζι όχι μόνο έχει λιγότερες θερμίδες από τα περισσότερα φρούτα, αλλά περιέχει και λιγότερα σάκχαρα. Επιπλέον, έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε νερό από άλλα φρούτα, γεγονός που αποτελεί σπουδαίο πλεονέκτημα, γιατί τροφές με πολύ νερό χορταίνουν περισσότερο χωρίς να επιβαρύνουν τον οργανισμό με θερμίδες. Το καρπούζι έχει, λοιπόν, αυτό που λέμε χαμηλή θερμιδική πυκνότητα, αποτελώντας σημαντικό «όπλο» σε μια ισορροπημένη διατροφή.

8. Φρούτο ή λαχανικό

Το καρπούζι αναγνωρίζεται ευρέως ως φρούτο και είναι στενά συνδεδεμένο με την κίτρινη κολοκύθα (φρούτο κι αυτή!), με την έννοια ότι ο καρπός του είναι γλυκός και καταναλώνεται ως επιδόρπιο. Το άλλο βασικό στοιχείο που διαφοροποιεί το καρπούζι από τα λαχανικά είναι η επικονίαση, με την οποία γίνεται ο πολλαπλασιαμός του φυτού, με τη βοήθεια των μελισσών, σε αντίθεση με τα λαχανικά που δεν έχουν καμία σχέση με επικονίαση, καθώς τα περισσότερα είναι αυτογονιμοποιούμενα.

7. Παγκόσμια παραγωγή

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το καρπούζι έχει περίπου 1.200 ποικιλίες που καλλιεργούνται σε όλο τον κόσμο, ενώ ο αριθμός των χωρών που παράγουν και εξάγουν αυτό το φρούτο είναι πάνω από 100, επειδή η καρπουζιά μπορεί να καλλιεργηθεί και να αναπτυχθεί σε μεγάλο εύρος θερμοκρασιών. Το Νο1 στη λίστα της παγκόσμιας παραγωγής καρπουζιού διατηρεί η Κίνα, και μάλιστα με διαφορά από τις άλλες χώρες.

6. Σε συσκευασία δώρου

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η παράδοση να προσφέρουν στην Κίνα και την Ιαπωνία το καρπούζι ως δώρο έχει τις ρίζες της στα αρχαία χρόνια, και μάλιστα αποτελούσε ένδειξη αγάπης και φιλίας μεταξύ των ανθρώπων. Έτσι τα τριαντάφυλλα και οι ανθοδέσμες είναι ξεπερασμένες, ενώ ένα τετράγωνο καρπούζι, για παράδειγμα,με τον απαραίτητο φιόγκο δείχνει και με το παραπάνω όλα τα… ζουμερά συναισθήματα!

5. Παράξενοι γευστικοί συνδυασμοί

Μπορεί όλοι να γωνρίζουμε το καρπούζι ως φρούτο, που καταναλώνεται σκέτο και μας δροσίζει το καλοκαίρι, όμως σε διάφορες κουζίνες του κόσμου συνδυάζεται άριστα με… παράδοξα υλικά, δημιουργώντας νέες λαχταριστές γεύσεις. Για παράδειγμα, το καρπούζι ταιριάζει απόλυτα με φέτα και μπλε τυρί, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που τολμούν να βάλουν στο πιάτο τους ένα «μπιφτέκι καρπουζιού με τυρί», το οποίο συνηθίζουν πολύ στον αραβικό κόσμο (Watermelon Burgers with Cheese). Επιπλέον, μια φέτα καρπούζι με προσούτο, λίγο μαλακό τυρί Brie και μπόλικο λεμόνι αποτελεί μια μοναδική γκουρμέ απόλαυση για κάθε ουρανίσκο!

4. Κρατήστε τους σπόρους

Οι σπόροι του καρπουζιού είναι απόλυτα ασφαλείς και δεν χρειάζετε να ανησυχείτε καθόλου εάν καταπιείται μερικούς! Έχουν απαλή υφή και είναι σχεδον άγευστοι, ενώ σε αρκετές χώρες του κόσμου τους καβουρντίζουν και τους καταναλώνουν ως άριστο συνοδευτικό του καφέ και του τσαγιού ή απλώς σαν ένα σνακ για να… περνά η ώρα, προσθέτοντας λίγο αλάτι. Επιπλέον, μπορείτε να τους φυτέψετε και με λίγη φροντίδα και προσοχή στο πότισμα να έχετε εύκολα και γρήγορα τις δικές σας καρπουζιές.

3. Γιατροσόφια

Το καρπούζι ενδείκνυται να τρώγεται με άδειο στομάχι πριν από το δείπνο, καθώς καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες και κρατά το πεπτικό σύστημα σε άριστη κατάσταση. εγκοπή. Θεραπευτική επίδραση ασκεί το καρπούζι στις παθήσεις του ήπατος, ενώ είναι αποτελεσματικό ως φρούτο σε κυστίτιδες και γενικά σε όλες τις φλεγμονές του ουροποιητικού συστήματος. Όσο παράξενο κι αν φαίνεται, αυτοί που πάσχουν από διάρροια πρέπει να καταναλώνουν αρκετό καρπούζι, ενώ τρεις μερίδες καρπουζιού την ημέρα δίνει λάμψη και διατηρεί το δέρμα σε άψογη κατάσταση.

2. 90% νερό

Το καρπούζι περιέχει περίπου 92% νερό και μόνο 5% ζάχαρη, γι’ αυτό και η κατανάλωσή του προκαλεί έντονη διούρηση. Κι αν αυτό θεωρείται από κάποιους… ενοχλητικό, σκεφτείτε ότι έτσι καθαρίζονται το αίμα από τα δηλητήρια και τα νεφρά από τα άλατα και τους μικρούς λίθους! Επίσης, η υπερβολική ποσότητα νερού που υπάρχει στο καρπούζι είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να το καταναλώνουμε αμέσως μετά το γεύμα ή το δείπνο, επειδή επηρεάζει αρνητικά την πέψη. Καλύτερα σκέτο κάποια άλλη ώρα.

1. Το μεγαλύτερο στον κόσμο

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μεγαλύτερο καρπούζι στον κόσμο «ζυγίστηκε» στα 108 κιλά περίπου! Καλλιεργήθηκε στο Τενεσί από τον Bill Carson στις αρχές της δεκαετίας του ’90 και κατέχει επάξια μια θέση στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες εδώ και 22 χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ρομποτικό εξωσκελετό δημιούργησαν επιστήμονες του Harvard


Είναι ελαφρύς και άνετος όπως ένα παντελόνι.

Έναν ρομποτικό εξωσκελετό, που είναι τόσο άνετος και ελαφρύς όσο ένα παντελόνι, δημιούργησαν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Harvard για το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ.

Η στολή «υπερήρωα» αναμένεται να χρησιμοποιηθεί για δίνει τη δυνατότητα στους στρατιώτες να σηκώνουν μεγάλα φορτία, που κανονικά δεν θα μπορούσαν.

Οι επιστήμονες ελπίζουν να ενώσουν τον πρωτότυπο εξωσκελετό με συμβατικά ρούχα, ώστε να μπορεί να βοηθήσει πέρα από στρατιώτες και όσους δεν μπορούν να περπατήσουν εξαιτίας μυϊκών τραυματισμών.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος ρομποτικός εξωσκελετός, αλλά σίγουρα είναι πιο άνετος σε σχέση με τους προηγούμενους. Ζυγίζει 7.5 κιλά και είναι πιο ελαφρύς σχετικά με άλλα ορθοπεδικά μηχανικά βοηθήματα.

Το «παντελόνι» έχει δοκιμαστεί από 5 άτομα, τα οποία εκπαιδεύτηκαν τρεις μέρες πριν τη χρήση.

Ο ερευνητής ρομποτικής Conor Walsh του Harvard δήλωσε ότι στην αρχή ο χρήστης μπερδεύεται για το πώς θα το χρησιμοποιήσει, αλλά όταν το συνηθίσει το αντιλαμβάνεται σαν μέρος του σώματός του.













Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρινές και θρεπτικές τροφές


Μια σαλάτα με αβοκάντο και μάνγκο, μια χούφτα μούρα ή ένα ποτήρι παγωμένο τσάι, είναι απολαυστικές καλοκαιρινές γεύσεις που συμβάλλουν στην καλή υγεία μας.

Τρώγοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά θα μπορέσετε να αποτρέψετε τυχόν ελλείψεις βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων, ενώ επίσης τα αντιοξειδωτικά και τα φυτοθρεπτικά συστατικά που περιέχουν, είναι ενώσεις που βοηθούν στην προστασία μας από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικά επεισόδια, διαβήτη, καρκίνο, υψηλή αρτηριακή πίεση και παχυσαρκία και άλλες δυσάρεστες καταστάσεις .

Τα φρούτα και τα λαχανικά δεσπόζουν στη παρακάτω λίστα, όχι μόνο για τα οφέλη τους στην υγεία μας, αλλά και επειδή το καλοκαίρι είναι η εποχή τους.

Μύρτιλα (blueberries)

Μια μερίδα μύρτιλα, έχει το ένα τέταρτο της ημερήσιας προτεινόμενης ποσότητας βιταμίνης C, ενώ τελευταίες μελέτες δείχνουν πως τα μύρτιλα προστατεύουν τον οργανισμό από πληθώρα ασθενειών, μεταξύ των οποίων και τα εγκεφαλικά ή καρδιακά επεισόδια. Ακόμα, οι πολυφαινόλες, εκτός από το βαθύ χρώμα που δίνουν στα μύρτιλα, στηρίζουν την υγεία των οστών. Τέλος τα αντιοξειδωτικά στοιχεία στα μύρτιλα, μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης νευροεκφυλιστικών ασθενειών και κρατούν το ζάχαρο στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο ακόμα και αν δεν είναι η πρώτη σας επιλογή όταν αγοράζετε φρούτα, σίγουρα θα τα συναντήσετε σε μια καλοκαιρινή σαλάτα. Ευτυχώς δηλαδή, γιατί είναι γεμάτα από θρεπτικά στοιχεία. Φυτικές ίνες, βιταμίνες B5, B6, C, K, φολικό οξύ, κάλιο και, οι προστάτες των κυττάρων, τα αντιοξειδωτικά είναι βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα στο αβοκάντο. Τέλος τα αβοκάντο έχουν μεν λιπαρά, αλλά τα καλά λιπαρά, τα μονοακόρεστα, που έχει αποδειχθεί ότι βοηθούν στη διατήρηση καλών επιπέδων της χοληστερίνης και μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιοπαθειών.

Αγγούρια

Τα αγγούρια, εκτός από καλή «μάσκα» για τα κόκκινα και πρησμένα μάτια, είναι και σημαντική πηγή βήτα-καροτένιου, καλίου, μαγνήσιου, βιταμινών C, K και B5. Όλα αυτά τα στοιχεία διατηρούν φροντίζουν η πίεση να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και ενυδατώνουν το δέρμα. Επιπλέον, τα αγγούρια έχουν αντιφλεγμονώδη και αντικαρκινική δράση. Φροντίστε μόνο να τα τρώτε με τη φλούδα και να τρώτε και τους σπόρους, αφού εκεί βρίσκεται το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών συστατικών.

Παγωμένο πράσινο τσάι

Το γεμάτο αντιοξειδωτικά πράσινο τσάι, είτε παγωμένο είτε ζεστό, είναι αυτό που βοηθά το περισσότερο στη γενική καλή υγεία του οργανισμού, περιορίζοντας το ρίσκο εμφάνισης διαβήτη, παχυσαρκίας, εγκεφαλικού και καρδιακής νόσου. Σχετική μελέτη υπέδειξε, πως εκείνοι που καταναλώνουν περίπου 3 φλυτζάνια πράσινο τσάι ημερησίως, έχουν 45-65% μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης υπέρτασης, ενώ αντίστοιχες μελέτες υπονοούν πως η καθημερινή κατανάλωση πράσινου τσαγιού, περιορίζει την εμφάνιση συγκεκριμένων τύπων καρκίνου, όπως είναι του προστάτη και των πνευμόνων.

Φυλλώδη πράσινα λαχανικά

Η φύση μας προσφέρει πράσινα λαχανικά, όλο το χρόνο και όχι μόνο το καλοκαίρι. Και πάντα είναι καλό να καταναλώνουμε κάτι όταν είναι η εποχή του, γι’ αυτό το καλοκαίρι προτιμήστε μαρούλι, ρόκα και κάρδαμο. Όλα τα πράσινα λαχανικά είναι γεμάτα με αντιοξειδωτικά, βιταμίνες Β, C και A, πρωτεΐνες, σίδηρο και φυτικές ίνες. Επίσης, περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού, που είναι η πρώτη ανάγκη του οργανισμού για τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες. Και αν και εδώ σας απασχολεί η σιλουέτα σας, δεν έχετε κανένα λόγο, αφού τα πράσινα λαχανικά, είναι χαμηλά σε θερμίδες και νάτριο, και –κυρίως- χωρίς ίχνος χοληστερόλης.

Φασόλια και άλλα όσπρια

Ένα από τα σημαντικότερα «δώρα» της φύσης, όσο και αν τα σνομπάρουν πολλοί, είναι τα όσπρια. Τα φασόλια κάθε είδους, οι φακές και η σόγια, είναι σημαντικές πηγές αντιοξειδωτικών, βιταμίνης Β, φολικού οξέος, ασβεστίου, σιδήρου, καλίου και πρωτεΐνης. Τα όσπρια επίσης είναι πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, που είναι εκείνες οι φυτικές ίνες που συνδέονται περισσότερο με την υγεία της καρδιάς, τη χαμηλή χοληστερίνη, την κυκλοφορία του ζαχάρου στο αίμα και την απώλεια βάρους.

Πιπεριές

Οι πιπεριές δεν δίνουν μόνο χρώμα, στο φαγητό και τη σαλάτα αλλά και πολλές βιταμίνες στον οργανισμό. Οι πιπεριές έχουν λίγες θερμίδες ενώ μισή κούπα πράσινες, κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές περιέχουν πάνω από το 230% της προτεινόμενης ημερήσιας πρόσληψης βιταμίνης C. Οι πιπεριές περιέχουν ακόμα καροτενοειδή, που είναι τα στοιχεία που τους δίνουν το έντονο χρώμα τους, αλλά και σχετίζονται με τη μείωση των πιθανοτήτων εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων και ορισμένων τύπων καρκίνου.

Μάνγκο

Τα μάνγκο είναι πλούσια σε βιταμίνες Α και C. Μόλις ένα φλιτζάνι φέτες μάνγκο, μας δίνουν περίπου το 25% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης Α (η οποία είναι απαραίτητη για την όρασή μας) και περίπου το 75% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας βιταμίνης C (η οποία είναι απαραίτητη για το ανοσοποιητικό μας σύστημα). Είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες, οι οποίες μας βοηθούν να αισθανόμαστε πλήρεις και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο (που βοηθά στην υγεία της καρδιάς), ενώ έχουν λίγες θερμίδες, λίπος, νάτριο και χοληστερόλη. Υπάρχουν επίσης κάποια πρώτα συμπεράσματα πως το μάνγκο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σωματικού λίπους και των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δίχρονος που είναι πιο έξυπνος από τον Ομπάμα


Το νεότερο μέλος της Mensa.

Είναι μόλις δύο ετών, κι όμως είναι πιο έξυπνος από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και το βρετανό πρωθυπουργό, Ντέιβιντ Κάμερον.

Το «παιδί θαύμα» από την περιοχή Mitcham στο νότιο Λονδίνο, είναι το νεότερο μέλος της βρετανικής Mensa.
Τα περισσότερα παιδιά στην ηλικία του Adam Kirby ακόμη προσπαθούν να μάθουν να περπατούν καλά, να σκαρφαλώνουν και ίσως να λένε τα πρώτα τους λόγια.

Ο μικρός Adam όμως λατρεύει να διαβάζει Σαίξπηρ, να μαθαίνει ιαπωνικά, ισπανικά και γαλλικά ενώ έχει ήδη μάθει να πηγαίνει στην τουαλέτα μόνος του!



Ο Adam έκανε το τεστ IQ Stanford-Binet και έπιασε 141 βαθμούς, 10 περισσότερους από δύο από τους πιο ισχυρούς άντρες του κόσμου, Μπαράκ Ομπάμα και Ντέιβιντ Κάμερον, και τέσσερις βαθμούς πριν το επίπεδο «ιδιοφυία», παρότι ακόμη δεν είναι σε θέση να μιλάει σωστά, δημιουργώντας ολόκληρες φράσεις.



Οι γονείς του Dean και Kerry-Ann, γράφει η Daily Mail, συνειδητοποίησαν ότι ο γιος τους είχε κάτι ξεχωριστό, όταν εκπαίδευσε ο ίδιος τον εαυτό του να χρησιμοποιεί το γιο-γιο του, έχοντας δει αντίστοιχες εικόνες σε ένα βιβλίο, όταν ήταν μόλις 1 έτους.



Πλέον, σε ηλικία 2 χρόνων και 5 μηνών, ο Adam μπορεί να συλλαβίσει 100 λέξεις, γνωρίζει προπαίδεια, έχει μάθει τον περιοδικό πίνακα ενώ κατέχει κι ένα παιχνίδι με τον παγκόσμιο χάρτη που απευθύνεται σε ενηλίκους.



Ο Adam είναι το μικρότερο αγόρι που έγινε μέλος της βρετανικής Mensa σε ηλικία 2 χρόνων και 5 μηνών.



«Οι ικανότητές του είναι εκπληκτικές. Δουλεύουμε συστηματικά μαζί του από τότε που ήταν 10 μηνών. Η ανάπτυξή του είναι ραγδαία. Του δείχναμε κάρτες με τις ονομασίες ζώων, όπως ιπποπόταμος και ρινόκερος, και μπορούσε να αναγνωρίσει σε ποια ζώα αναφέρονταν» είπε ο πατέρας του.



Ο μέσος όρος των Βρετανών στα τεστ IQ είναι 100 και ο μικρός Adam «έπιασε» 141. Έγινε έτσι, το 19ο παιδί στη Μεγάλη Βρετανία που μπήκε στη Mensa πριν καν πάει σχολείο.








Διαβάστε περισσότερα...