Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Χάστε βάρος κάνοντας αποτοξίνωση!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το καλοκαίρι είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να κάνετε αποτοξίνωση και να χάσετε τα περιττά κιλά από όλο το σώμα, όχι μόνο γιατί οι υψηλές θερμοκρασίες μειώνουν την όρεξη, αλλά και γιατί το κίνητρο της ωραίας εικόνας στην παραλία είναι υψηλό.

Σε τι μας ωφελεί η αποτοξίνωση;

Τα ανθυγιεινά τρόφιμα, η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και οι τοξίνες καταστρέφουν τον μεταβολισμό μας. Γι ‘αυτό οι ειδικοί συνιστούν να δίνουμε ένα «διάλειμμα» στο συώτι και τα νεφρά μας κάνοντας αποτοξίνωση. Με τον τρόπο αυτό, αποκτούμε όμορφα μαλλιά, λαμπερό δέρμα και χάνουμε βάρος. Επιπλέον, το σώμα μας μαθαίνει να λειτουργεί αποτελεσματικότερα καταναλώνοντας σωστότερα την ενέργεια που λαμβάνει.

Διατροφή αποτοξίνωσης

Ο στόχος είναι να αποκλείσετε από τη διατροφή σας τρόφιμα που ταλαιπωρούν το ήπαρ, τα νεφρά και το έντερο και να τα αντικαταστήσετε με αυτά που τα ωφελούν και τα κάνουν να λειτουργούν σωστότερα. Η αποτοξίνωση διαρκεί για 7 έως 10 ημέρες και περιλαμβάνει τους εξής κανόνες:

-Ξεκινήστε τη μέρα σας με 200ml νερό στο οποίο θα προσθέσετε το χυμό μισού λεμονιού και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Το μείγμα αυτό ένα ενεργοποιεί το ήπαρ και «ξεπλένει» τις τοξίνες.

-Καταναλώστε ελεύθερα φρέσκα λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης, όσπρια, λιπαρά ψάρια, ελαιόλαδο, ξηρούς καρπούς και σπόρους.

-Πίνετε πράσινο και τσάι από βότανα, χυμούς λαχανικών και νερό.

- Κόψτε το αλκοόλ, τα γαλακτοκομικά, τη ζάχαρη και το μέλι καθώς και τα επεξεργασμένα τρόφιμα και αρτοσκευάσματα ή ζυμαρικά.

-Αποφύγετε το κρέας που περιέχει συντηρητικά.

- Χρησιμοποιήστε λεμόνι, τριμμένο τζίντζερ και το σκόρδο αντί για αλάτι ή σάλτσα σόγιας.

-Καταναλώνετε 3 λίτρα υγρών την ημέρα

Άσκηση για αποτοξίνωση

Η σωματική δραστηριότητα είναι απαραίτητη για την πλήρη αποτοξίνωση του σώματος. Προσφέρει οξυγόνο στο αίμα σας και δίνει στα όργανά σας αντοχές και υγεία. Επιπλέον, επιτρέπει στο σώμα σας να αποβάλλει τις τοξίνες πιο αποτελεσματικά. Παράλληλα, ενεργοποιεί το λεμφικό σύστημα, στο οποίο μεταφέρονται οι τοξίνες από τους ιστούς στο πριν απομακρυνθούν από τα νεφρά και το συκώτι. Η τόσο πολύτιμη, λοιπόν, άσκηση στα πλαίσια της αποτοξίνωσης περιλαμβάνει τους εξής κανόνες:

- Τρέξιμο, ποδήλατο, περπάτημα ή κολύμπι για 20 λεπτά κάθε μέρα.

-Κάντε ένα διάλειμμα από τη δουλειά ή τις δραστηριότητές σας κάθε μία ή δύο ώρες για να περπατήσετε, ακόμα και για πέντε λεπτά.


Πηγή: http://boro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.