Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Πως θα φτιάξετε κοκορέτσι σε 5 λεπτά


Η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκίνησε και οι προετοιμασίες για το πασχαλινό τραπέζι της Κυριακής κορυφώνονται. Οι σούβλες «ζεσταίνονται» και οι ειδικοί στο ψήσιμο του οβελία αναλαμβάνουν δράση. Ωστόσο, το δημοφιλές κοκορέτσι παραμένει από τα πιο δύσκολα πασχαλινά εδέσματα. Πως θα φτιάξετε κοκορέτσι εύκολα και γρήγορα;

Δείτε πως θα ετοιμάσετε το κοκορέτσι σε 5 λεπτά:


Διαβάστε περισσότερα...

Κόκκινα αυγά μοίρασε η τροχαία στους οδηγούς της Κοζάνης


Ευχές, αλλά και κόκκινα αυγά, μαζί με συμβουλές για ασφαλή οδήγηση, έδωσαν σήμερα, Μεγάλη Πέμπτη, ο διοικητής και το προσωπικό της Τροχαίας Κοζάνης, στους οδηγούς, εκδρομείς και μη, για το Πάσχα.

Χαρακτηριστική, μάλιστα, ήταν η εικόνα δύο κόκκινων αυτοκινήτων, που έδειχναν πως είχαν συγκρουστεί μετωπικά, και σε πανώ που υπήρχε πάνω τους, αναγραφόταν το σύνθημα: "Το Πάσχα τσουγκρίζουμε μόνο αυγά".

Δείτε τις φωτογραφίες:














Διαβάστε περισσότερα...

Η φωτογραφία που έγινε viral... χωρίς να υπάρχει λόγος


Την τράβηξε και την προώθησε ένας εργαζόμενος στη Google.

Άραγε, γιατί αυτή η φωτογραφία με δυο γυναίκες που αγκαλιάζονται σε έναν σταθμό τρένου στη Βραζιλία, έγινε viral; Ο Βραζιλιάνος Nelson Felippe ανέβασε τη συγκεκριμένη εικόνα στη σελίδα του στο Facebook την Τετάρτη, και από τότε, έχει μοιραστεί εκατοντάδες φορές. Γιατί;

Στο συνοδευτικό κείμενο, ο Felippe -εργάζεται στη Google-, γράφει: «Δεν είναι προκατειλημμένος. Πιστεύω ότι οι άνθρωποι θα έπρεπε να κάνουν ότι θέλουν με τις ζωές τους. Αλλά θεωρώ ότι είναι παράλογο που πρέπει να αναγκάζομαι να γίνομαι μάρτυρας μιας τέτοιας σκηνής. Ότι κάνει ο καθένας στην ιδιωτική του ζωή είναι δική του δουλειά, αλλά ναι, ότι κάνουν δημόσια με αφορά. Και αρνούμαι να δω μια σκηνή σαν και αυτή. Προκαλούν το κοινωνικό αίσθημα, και είναι και επικίνδυνο. Αν κάποιος πεθάνει, ποιος θα φταίει; Τι θα συμβεί σε ένα παιδί που θα δει αυτή τη σκηνή;», διερωτάται ενώ όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα παραλήρημα για τις δυο κοπέλες, ξαφνιάζει όμως και ιδού πως καταλήγει:

«Τα παιδιά θα θεωρήσουν φυσιολογικό να περιμένει κανείς το τρένο στην αποβάθρα πίσω από την κίτρινη γραμμή. Οπότε, μην κάνετε όπως εκείνος ο τύπος (εννοεί τον άντρα μέσα στον κόκκινο κύκλο). Ακολουθήστε το παράδειγμα των δυο κοριτσιών και σταθείτε πίσω από τη γραμμή…».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικό το διπλό πρόστιμο για παράνομη επιστροφή ΦΠΑ


Απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Υπέρ της συνταγματικότητας της επιβολής διπλού προστίμου στην περίπτωση πλαστογραφίας τιμολογίων και παράνομης επιστροφής ΦΠΑ τάχθηκε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Το Β΄ Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου έκρινε ότι η σχετική διάταξη του νόμου 2523/1997 για την επιβολή ειδικού προστίμου Φ.Π.Α. «δεν αντίκειται στην κατά το Σύνταγμα και το πρωτογενές δίκαιο του Ευρωπαϊκής Ένωσης αρχή της αναλογικότητας» καθώς «δεν θεσπίζει κύρωση εμφανώς απρόσφορη ή μη αναγκαία για την εξυπηρέτηση του επιδιωκόμενου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στον κολασμό του παραβάτη και στην αποτελεσματική αποτροπή της διάπραξης των παραβάσεων για τις οποίες προβλέπεται η κύρωση».

Οι σύμβουλοι επικρατείας τόνισαν ότι «η σωρευτική επιβολή πρόσθετου φόρου και ειδικού προστίμου», λόγω μη νόμιμης επιστροφής ΦΠΑ, «δεν προσκρούει στην αρχή της αναλογικότητας».

Ο αγρότης και τα τιμολόγια

Η υπόθεση, αφού απασχόλησε τα Διοικητικά Δικαστήρια, έφτασε στο ΣτΕ μετά από προσφυγή αγρότη της Κρήτης ο οποίος φέρεται να πλαστογράφησε τιμολόγια που αφορούσαν αγορές προβάτων με αποτέλεσμα να λάβει επιπλέον επιστροφή ΦΠΑ. 2.400 ευρώ, την οποία όμως δεν δικαιούνταν.

Στην συνέχεια με πράξη προσδιορισμού ΦΠΑ ο αρμόδιος προϊστάμενος της ΔΟΥ του επέβαλε διαφορά κυρίου φόρου ίση με την επιστροφή που κρίθηκε ότι έλαβε αχρεωστήτως, ύψους 2.400 ευρώ, πλέον της προσαύξησης λόγω ανακρίβειας που ανήλθε στα 4.680 ευρώ. Παράλληλα, με άλλη πράξη τού ίδιου προϊσταμένου του επιβλήθηκε και πρόστιμο ΦΠΑ, ύψους 7.200 ευρώ, ίσο με το τριπλάσιο της επιστροφής ΦΠΑ.

Το Διοικητικό Δικαστήριο της Κρήτης έκρινε πως η επιβολή του ειδικού προστίμου ΦΠΑ, παραβιάζει την αρχή ne bis in idem (σ.σ.: Δεν επιβάλλεται δεύτερη ποινή για το ίδιο αδίκημα), καθώς επισύρονται δύο ποινές για την αυτή αιτία (δηλαδή της διαφυγής ΦΠΑ), αλλά ταυτόχρονα υπέβαλλε προδικαστικά ερωτήματα στο ΣτΕ, το οποίο τελικά είχε αντίθετη άποψη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα περίεργα που έχουν συμβεί στους κινηματογραφικούς Χριστούς


Οι πρωταγωνιστές που ενσάρκωσαν το Υιό του Θεού και η μοίρα τους.

Έπιασαν στα χέρια τους το σενάριο με τη ζωή του Θεανθρώπου. Κλήθηκαν να ενσαρκώσουν τον Υιό του Θεού, στη μικρή ή μεγάλη οθόνη, σε είτε μεγάλες, είτε σε ταπεινές ελέω έλλειψης προϋπολογισμού, θρησκευτικές παραγωγές. Ασχέτως ωστόσο αν το αποτέλεσμα ήταν άρτια καλλιτεχνικό ή όχι, οι ηθοποιοί που φόρεσαν τα σανδάλια και το χιτώνιο του Ιησού Χριστού μάλλον ατύχησαν να βρουν τον πραγματικό παράδεισο, τόσο στην προσωπική όσο και στην επαγγελματική τους ζωή.

Η κατάρα που τους ακολούθησε, προκαλεί μεταφυσική ανατριχίλα και αν πρόκειται για συμπτώσεις, μόνο κάποια ανώτερη δύναμη θα μπορούσε να το ερμηνεύσει.

Ακολουθούν χαρακτηριστικές περιπτώσεις:

«Ο Βασιλεύς των Βασιλέων» του Νίκολας Ρέι (1961)



Στο πλατό ανέβηκε τον κινηματογραφικό Γολγοθά ο ηθοποιός που κλήθηκε να ενσαρκώσει τον Ιησού. Τα πάθη ωστόσο του Τζέφρι Χάντερ που έζησε στην προσωπική του ζωή, έχουν τον ορισμό της τραγωδίας. Μετά την προβολή της ταινίας, η καριέρα του άρχισε να ολισθαίνει και το πιο τραγικό όλων, πέθανε αρκετά νέος. Άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 42 χρονών με τρομακτικό τρόπο: εξαιτίας ενός εγκεφαλικού, έπεσε και τραυματίστηκε από ένα αιχμηρό αντικείμενο. Το κεφάλι του έσπασε και την επόμενη μέρα πέθανε από εγκεφαλική αιμορραγία.

«Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ» του Φράνκο Τζεφιρέλι (1977)



Έχει χαρακτηριστεί ως η μεγαλύτερη θρησκευτική παραγωγή στην ιστορία της μικρής και της μεγάλης οθόνης, που αναφέρεται στη Γέννηση, τη Ζωή, τα Πάθη και την Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Η σειρά προβάλλεται κάθε χρόνο από τον ΑΝΤ1 και είναι ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό. Ο πρωταγωνιστής της, Ρόμπερτ Πάουελ, ωστόσο δεν είδε την καριέρα του να ευλογείται. Αν και ενσάρκωσε εκπληκτικά τον Ιησού, η καριέρα του καταστράφηκε καθώς η εικόνα του συνδέθηκε τόσο έντονα με τον Θεάνθρωπο που κανένας παραγωγός δεν μπορούσε να τον φανταστεί σε άλλο ρόλο.

«Ο Χριστός ξανασταυρώνεται» του Βασίλη Γεωργιάδη (1975)



Δεν κατάφερε να συνεχίσει την καριέρα του ο Αλέξης Γκόλφης που πρωταγωνίστησε στην ελληνική αυτή σειρά βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη. Ο ηθοποιός, μετά την ολοκλήρωση της, δεν κατάφερε να υπογράψει άλλο συμβόλαιο για κάποια άλλη δουλειά στον κλάδο της υποκριτικής. Το τέλος του επίσης ήταν απίστευτα τραγικό: Πέθανε τον Αύγουστο του 2007 στην πλατεία Κολιάτσου όπου ζούσε καθώς ήταν άστεγος. Παρέμεινε για δύο μήνες στο νεκροτομείο καθώς δεν βρέθηκε κανείς να αναγνωρίσει το πτώμα του άτυχου ηθοποιού.

«Τα Πάθη του Χριστού» του Μελ Γκίμπσον (2004)



Δυο φορές από κεραυνό χτυπήθηκε ο πρωταγωνιστής του Μελ Γκίμπσον. Θέλετε κι άλλο; Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων, ο Τζιμ Καβίτζελ έβαλε τον ώμο του και υπέφερε από υποθερμία και πνευμονία. Η ταινία πάντως του Γκίμπσον, γνώρισε επιτυχία αν και κατηγορήθηκε για υπερβολική βία.

«Ο τελευταίος πειρασμός» του Μάρτιν Σκορτσέζε (1988)



Χαρακτηρίστηκε «αιρετική», και όπου προβλήθηκε ξεσήκωσε τεράστιες αντιδράσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χώρα μας, όπου φανατικοί πολέμιοί της δεν δίστασαν να πυρπολήσουν κινηματογραφικές αίθουσες και θεατές κακοποιήθηκαν. Όσο για τον πρωταγωνιστή, τον δημοφιλή Γουίλιαμ Νταφόε, κατά την διάρκεια των γυρισμάτων, αντιμετώπισε πρόβλημα όρασης από το ένα του μάτι!

«Μπεν Χουρ» του Γουίλιαμ Γουάιλερ (1959)



Το δυσκολότερο σε αυτή τη ταινία ήταν να βρεθεί ο κατάλληλος ηθοποιός που θα ενσάρκωνε τον Ιησού, Να μπορούσε να σταθεί επάξια δίπλα από τον Τσάρλτον Ίστον και την επιβλητική φυσιογνωμία του. Για το σκοπό αυτό επιλέχθηκε ο Κλοντ Χίτερ. Ωστόσο ο σκηνοθέτης, δεν φάνηκε να πείσθηκε και έτσι αποφάσισε να μην εμφανίσει καθόλου το πρόσωπο του ηθοποιού αλλά μόνο τη πλάτη του!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οριακή μείωση της ανεργίας τον Ιανουάριο


Οριακή μείωση της ανεργίας καταγράφηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ.

Το εποχικά διορθωµένο ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2015 ανήλθε σε 25,7% έναντι 27,2% τον Ιανουάριο του 2014 και 25,9% τον ∆εκέµβριο του 2014.

Το σύνολο των απασχολουµένων κατά το Ιανουάριο του 2015 εκτιµάται ότι ανήλθε σε 3.534.594 άτοµα.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.220.828 άτοµα, ενώ ο οικονοµικά µη ενεργός πληθυσµός ανήλθε σε 3.350.597 άτοµα.

Οι απασχολούμενοι αυξήθηκαν κατά 36.781 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (αύξηση 1,1%) και κατά 2.306 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση 0,1%).

Οι άνεργοι μειώθηκαν κατά 87.228 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (μείωση 6,7%) και κατά 13.435 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 (μείωση 1,1%).

Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, μειώθηκαν κατά 2.824 άτομα σε σχέση με το Ιανουάριο του 2014 (μείωση 0,1%) και αυξήθηκαν κατά 6.593 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο του 2014 (αύξηση0,2%).

Στο πλαίσιο του προγράμματος βελτίωσης της διάχυσης και παρουσίασης της στατιστικής πληροφορίας, και προκειμένου να υπάρχει εναρμόνιση με τον τρόπο παρουσίασης των μηνιαίων εκτιμήσεων από τη Eurostat από τον Ιανουάριο 2012 η ΕΛΣΤΑΤ ανακοινώνει στα δελτία τύπου της τους μηνιαίους δείκτες ανεργίας εποχικά προσαρμοσμένους, για τα άτομα ηλικίας 15 – 74 ετών.

Η ανεργία στους νέους ηλικίας 15-24 ετών ανήλθε στο 50,1%, στην ηλικιακή ομάδα 25-34 στο 34,1%, στην ομάδα 35-44% στο 23,3% και στην ηλικιακή ομάδα 45-54 ετών στο 20,3% .


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα για την υπόθεση της πτώσης του Airbus A320


Germanwings: Πόσο κοστίζει μια ανθρώπινη ζωή;


Το ερώτημα θα τεθεί μετ’ επιτάσεως όταν θα αρχίσει η διεκδίκηση αποζημιώσεων από τους οικείους των θυμάτων της Germanwings. Όπως φαίνεται όμως δεν «κοστολογούνται» όλες οι ζωές το ίδιο.

Στο αεροπλάνο της Germanwings εκτός από Γερμανούς και Ισπανούς ήταν και Αμερικανοί, Αργεντινοί, Αυστραλοί, Λευκορώσοι και πολίτες άλλων χωρών. Οι αποζημιώσεις που θα πάρουν οι οικείοι τους δεν θα είναι οι ίδιες. Ενδέχεται να υπάρξουν μεγάλες διαφορές ανάλογα με τη χώρα προέλευσης ή τη χώρα προορισμού.

Διαφορές στο ύψος αποζημιώσεων

Ο Κένεθ Φάινμπεργκ, κορυφαίος δικηγόρος, ο οποίος μεταξύ άλλων διαχειρίζεται ταμείο για όσους άφησαν πίσω τους τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου, εξηγεί πολύ καλά το νόημα της αποζημίωσης.

«Η αδικοπραξία συμψηφίζεται με δολάρια και όχι με συγγνώμη ή άλλα ιδιωτικά συμφωνητικά. Πρόκειται για χρήματα με στόχο να μειώσουν τις συνέπειες που επιφέρει η αδικοπραξία», υπογράμμισε.

Στους συγγενείς των Αμερικανών θυμάτων δίδονται κατά κανόνα περισσότερα χρήματα από ό,τι σε Ευρωπαίους επιβάτες. Ο δικηγόρος Μάικ Ντάνκο, που εκπροσώπησε συγγενείς θυμάτων από την πτώση του Κονκόρντ, δίνει ένα παράδειγμα του πόσο μεγάλη μπορεί να είναι η διαφορά. «Κάποιος που έχασε για παράδειγμα το παιδί του ή κάποιον που δεν κέρδιζε χρήματα στη ζωή του, στη Γερμανία παίρνει 450.000 ευρώ. Στις ΗΠΑ μια τέτοια οικογένεια θα έπαιρνε μεταξύ 6 και 8 εκ. ευρώ».

Στις ΗΠΑ αποζημιώνεται ξεχωριστά η ψυχική οδύνη της οικογένειας. Ο Μάικ Ντάνκο αποδίδει τη μεγάλη διαφορά στο ύψος των αποζημιώσεων σε περίπτωση αεροπορικών δυστυχημάτων στα διαφορετικά κοινωνικά συστήματα. Από την πλευρά του ο Κένεθ Φάινμπεργκ υποστηρίζει ότι είναι αδύνατο να δώσει κανείς στους συγγενείς να καταλάβουν γιατί υπάρχουν αυτές οι διαφορές στις αποζημιώσεις.

Ταμείο αποζημιώσεων και για τη Germanwings

«Ανεξάρτητα του ποια εξήγηση δίνεται για τις ιδιαιτερότητας του αμερικανικού δικαίου, υπάρχει πάντα οργή και δυσαρέσκεια και όχι ανακούφιση», λέει. «Κι όταν μια οικογένεια παίρνει λιγότερα χρήματα από κάποια άλλη, τότε προκαλεί κανείς διχασμό, οργή και πίεση».

Και οι δύο δικηγόροι δεν πιστεύουν ότι η υπόθεση της Germanwings θα κριθεί σε αμερικανικά δικαστήρια. Εν ανάγκη ίσως καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό για τους συγγενείς των Αμερικανών επιβατών. Σύμφωνα με τον Κένεθ Φάινμπεργκ, δεν θα επιλυθούν βέβαια έτσι όλα τα προβλήματα για τη Lufthansa, μητρική εταιρεία της Germanwings. Από την εμπειρία του λέει ότι αξίζει τον κόπο να γίνουν σκέψεις -και σε αυτήν την περίπτωση- για τη σύσταση ταμείου αποζημιώσεων.

«Είναι ένα θέμα όταν λέει κάνεις, πάρε την επιταγή και τέλος, και διαφορετικό όταν λέει, θέλουμε να σας ακούσουμε, θα δώσουμε όλα τα χρήματα σε μια ανεξάρτητη υπηρεσία για να τα μοιράσει με δίκαιο τρόπο και θα σας δώσουμε την ευκαιρία να ακουστείτε». Ο Φάινμπεργκ ξέρει ότι με τα χρήματα δεν απαλύνεται ο πόνος της απώλειας και ότι θα πρέπει να δίνεται στους οικείους η δυνατότητα να εκφράζουν τα συναισθήματά τους για το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

----------

Νόμιμη η άδεια του Λούμπιτς

Σύμφωνα με τη Lufthansa και την Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας.

Η Lufthansa και η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Γερμανίας, η Luftfahrt Bundesamt (LBA), συμφώνησαν ότι τηρήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου στον Αντρέας Λούμπιτς, ο οποίος πιστεύεται ότι στις 24 Μαρτίου οδήγησε σκοπίμως στη συντριβή του αεροσκάφος της Germanwings στις Γαλλικές Άλπεις με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 150 επιβαίνοντες σε αυτό, ανακοίνωσε σήμερα η LBA.

Η Lufthansa ανακοίνωσε πρόσφατα ότι ο Λούμπιτς είχε ενημερώσει την σχολή εκπαίδευσης πιλότων το 2009 ότι είχε περάσει βαρύ καταθλιπτικό επεισόδιο, γεγονός που εγείρει ερωτήματα για τον τρόπο που ελέγχονται οι πιλότοι και για το αν θα έπρεπε να υποβάλλονται σε περαιτέρω ψυχιατρικές εξετάσεις αφότου πάρουν το δίπλωμά τους.

Η LBA ανακοίνωσε το σαββατοκύριακο ότι δεν γνώριζε ότι ο Λούμπιτς έπασχε από κατάθλιψη. Ωστόσο, η μητρική εταιρεία της Germanwings, η Lufthansa, απάντησε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς που ίσχυαν μέχρι το 2013 δεν ήταν υποχρεωμένη να ενημερώσει την Αρχή.

Ο επικεφαλής της Lufthansa Κάρστεν Σπορ συναντήθηκε την Τρίτη με τον πρόεδρο της LBA Γιοργκ Μέντελ με τον οποίον είχαν εποικοδομητικές συνομιλίες, ανακοίνωσαν οι δύο πλευρές.

«Καταλήξαμε στο κοινό συμπέρασμα ότι ακολουθήθηκαν οι προσήκουσες διαδικασίες για τη χορήγηση άδειας πιλότου», δήλωσε χθες στο Reuters η LBA.


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησαν οι πληρωμές 51 εκατ. ευρώ σε 107.000 αγρότες


Ολοκλήρωσε τη διαδικασία ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα πληρωμών προς τους παραγωγούς το οποίο έχει ορίσει το υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, ο ΟΠΕΚΕΠΕ ολοκλήρωσε τη διαδικασία και έχει ξεκινήσει η καταβολή του συνολικού ποσού των 51.451.207 ευρώ σε 107.734 δικαιούχους αγρότες.

Οι πληρωμές που θα ολοκληρωθούν πριν το Πάσχα αφορούν:

Ενιαία Ενίσχυση 2014 (σε 1320 παραγωγούς το ποσόν των 1.163.604 ευρώ)
Ειδικές Ενισχύσεις 2014 για το βαμβάκι, το ελαιόλαδο και το σκληρό σιτάρι (σε 55.997 παραγωγούς το ποσόν των 29.421.140 ευρώ)
Πρόσθετη Ενίσχυση στα Βοοειδή (σε 6.673 παραγωγούς το ποσόν των 11.413.526 ευρώ)
Ενίσχυση Διατήρησης Παραδοσιακών Ελαιώνων (σε 41.322 παραγωγούς, το ποσόν των 8.643.209 ευρώ)
Ειδική Στήριξη των Μικρών Νησιών του Αιγαίου (σε 2422 παραγωγούς, το ποσόν των 809722 ευρώ).

«Έχουμε απόλυτη επίγνωση της σημασίας που έχει η έγκαιρη καταβολή των ενισχύσεων για τον έλληνα αγρότη αλλά και συνολικά για την ελληνική ύπαιθρο. Κάνουμε ως εκ τούτου ότι είναι δυνατόν για να φτάνουν τα χρήματα στους δικαιούχους όσο νωρίτερα γίνεται. Ο αγρότης χρειάζεται στήριξη και από εμάς θα την έχει», ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτές είναι οι προϋποθέσεις για την απόκτηση ιθαγένειας


Σε διαβούλευση τίθεται από σήμερα το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Η εγγραφή του παιδιού στην Α' δημοτικού και τη συνέχιση της παρακολούθησης του σχολείου κατά τον χρόνο υποβολής της δήλωσης, σε συνδυασμό με την προηγούμενη νομιμότητα ενός εκ των γονέων για τουλάχιστον πέντε τουλάχιστον χρόνια πριν από τη γέννηση του παιδιού, αποτελούν τις προϋποθέσεις για την κτήση ιθαγένειας από τα παιδιά των μεταναστών.

Συγκεκριμένα, σε περίπτωση που ένα παιδί γεννηθεί πριν ο γονέας κλείσει πέντε έτη νόμιμης διαμονής στη χώρα (π.χ. εάν το παιδί γεννηθεί όταν ο ένας γονέας έχει από ένα έως τέσσερα χρόνια νόμιμης διαμονής), το δικαίωμα κτήσης της ιθαγένειας θεμελιώνεται με τη συμπλήρωση δεκαετούς συνεχούς νόμιμης διαμονής του γονέα.

Επίσης, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα παιδιά, των οποίων τουλάχιστον ένας γονέας διαθέτει «ισχυρή» άδεια διαμονής (π.χ. άδεια διαμονής αορίστου χρόνου ή επί μακρόν διαμένοντος).

Με το σχέδιο νόμου γίνεται προσπάθεια να επιλυθεί το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με την ακύρωση, από το Συμβούλιο της Επικρατείας, της σχετικής ρύθμισης στον Ν.3838/2010, σύμφωνα με την οποία το παιδί αποκτούσε ιθαγένεια με τη γέννησή του, εφόσον και οι δύο γονείς ήταν νόμιμοι για τουλάχιστον πέντε χρόνια. Στο νέο νομοσχέδιο κύριο ρόλο παίζει η εγγραφή στην Α' δημοτικού σε συνδυασμό με την πενταετή συνεχή διαμονή ενός εκ των γονέων.

Κατά τα λοιπά, το νομοθέτημα διατηρεί τους άλλους τρόπους κτήσης της ιθαγένειας, όπως προβλέπονταν στο προηγούμενο σχέδιο νόμου που έφερε την υπογραφή υπουργών της προηγούμενης κυβέρνησης. Αυτοί οι τρόποι κτήσης ιθαγένειας αφορούν παιδιά που έχουν απολυτήριο λυκείου και είναι απόφοιτοι ΑΕΙ-ΤΕΙ, παιδιά που έχουν ολοκληρώσει την εννιαετή υποχρεωτική εκπαίδευση, όπως ορίζεται από το ελληνικό Σύνταγμα ή έχουν ολοκληρώσει το γυμνάσιο και το λύκειο στην Ελλάδα.

Κύριος στόχος του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου είναι τα παιδιά των μεταναστών να αποκτούν ιθαγένεια όσο είναι παιδιά, διότι στην ηλικία αυτή- όπως σημειώνει στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών- διαμορφώνεται κοινωνική συνείδηση και κατά συνέπεια εθνική ταυτότητα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι καμήλες και η θέση τους στη Βίβλο


Τι υποστηρίζουν αρχαιολόγοι από το Τελ Αβίβ.

Υπάρχουν πολλές καμήλες στη Βίβλο. Εκτός τόπου κι εκτός χρόνου. Κι ενώ το πιο πιθανό είναι να μην είχαν καμία θέση στη ζωή των πατριαρχών Αβραάμ, Ιακώβ και Ιωσήφ, οι οποίοι έζησαν κατά το πρώτο μισό της δεύτερη χιλιετίας π.Χ., οι ιστορίες που αναφέρονται σε αυτούς κάνουν λόγο και για τέτοια οικόσιτα ζώα, περισσότερες από 20 φορές.

Αυτοί οι αναχρονισμοί αποτελούν αποδείξεις ότι η Βίβλος είτε γράφτηκε, ή επεξεργάστηκε πολύ καιρό μετά από τα γεγονότα που αφηγείται, και δεν είναι πάντα αξιόπιστες, ως επαληθεύσιμες ιστορίες, γράφει ο John Noble Wilford στους New York Times.

«Αυτές οι ιστορίες με τις καμήλες δεν συμπυκνώνουν μνήμες από τη δεύτερη χιλιετία» του είπε ο Dr. Noam Mizrahi, ένας ισραηλινός μελετητής της Βίβλου, «αλλά πρέπει να ιδωθούν ως προβολές από μια πολύ μεταγενέστερη εποχή».

Για δύο αρχαιολόγους από το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, αυτοί οι αναχρονισμοί αποτέλεσαν την αφορμή/το κίνητρο για να αρχίσουν τις ανασκαφές μήπως και βρουν οστά καμήλας σε ένα χώρο στην Κοιλάδα Αραβά στο Ισραήλ και στην περιοχή Wadi Finan της Ιορδανίας, όπου στα αρχαία χρόνια έτηκαν χαλκό.

Αναζήτησαν αποδείξεις για το πότε ήρθαν οι εξημερωμένες καμήλες για πρώτη φορά στη γη του Ισραήλ και στις γύρω περιοχές.

Οι αρχαιολόγοι Erez Ben-Yosef και Lidar Sapir-Hen χρησιμοποίησαν ραδιοχρονολόγηση προκειμένου να εντοπίσουν τις πρώτες γνωστές οικόσιτες καμήλες στο Ισραήλ κατά το τελευταίο τρίτο του 10ου αιώνα π.Χ. –αιώνες μετά αφότου έζησαν εκεί οι πατριάρχες και δεκαετίες μετά το βασίλειο του Δαβίδ, σύμφωνα με τη Βίβλο.

Μερικά οστά που βρέθηκαν σε βαθύτερα ιζήματα, σύμφωνα με τους ίδιους, κατά πάσα πιθανότητα ανήκαν σε άγριες καμήλες, τις οποίες οι άνθρωποι κυνηγούσαν για το κρέας τους.

Ο Dr. Sapir-Hen μπορούσε να προσδιορίσει αν ένα ζώο ήταν εξημερωμένο ή όχι, από τα σημάδια στα οστά των ποδιών του που έδειχναν αν κουβαλούσε βαριά φορτία.

Τα ευρήματα των επιστημόνων δημοσιεύτηκαν πρόσφατα στο περιοδικό Tel Aviv, ενώ έβγαλε και σχετικό δελτίο Τύπου και το πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ.

Οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι οι εξημερωμένες καμήλες προήλθαν κατά πάσα πιθανότητα από την αραβική χερσόνησο, η οποία συνορεύει με την κοιλάδα του Αραβά.

Οι Αιγύπτιοι εκμεταλλεύονταν τα κοιτάσματα χαλκού στην περιοχή και πιθανότητα «έβαλαν ένα χεράκι» στην εισαγωγή των καμήλων. Νωρίτερα, οι άνθρωποι της περιοχής βασίζονταν στα μουλάρια και τα γαϊδούρια για τις βαριές εργασίες.

«Η εισαγωγή της καμήλας στην περιοχή μας αποτέλεσε ένα πολύ σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό στοιχείο ανάπτυξης» είπε σε τηλεφωνική συνέντευξη που παρέθεσε στο δημοσιογράφο των New York Times ο Dr. Ben-Yosef.

«Οι καμήλες έκαναν για πρώτη φορά εφικτό το εμπόριο σε μεγάλες αποστάσεις, σε όλη τη διαδρομή προς την Ινδία, καθώς επίσης και το εμπόριο αρωμάτων στην Αραβία. Είναι σχεδόν απίθανο τα μουλάρια και τα γαϊδούρια να μπορούσαν να έχουν διασχίσει αυτές τις αποστάσεις από μια όαση της ερήμου στην άλλη».

Ο Dr. Mizrahi, καθηγητής εβραϊκού πολιτισμού στο πανεπιστήμιο του Τελ Αβίβ, ο οποίος δε συμμετείχε στην έρευνα, ανέφερε ότι από τον 7ο αιώνα π.Χ. οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν πολύ τις καμήλες για το εμπόριο και τα ταξίδια στο Ισραήλ και σε όλη τη Μέση Ανατολή, από την Αφρική μέχρι την Ινδία.

«Θα πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός και να μη βιάζεται να καταλήξει σε συμπεράσματα, ότι αυτά τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα αυτόματα αφαιρούν οποιαδήποτε ιστορική αξία από τις ιστορίες της Βίβλου» είπε ο καθηγητής. «Αλλά, ότι αυτές οι παραδόσεις όντως αναδιατυπώθηκαν αργότερα, αφότου οι καμήλες είχαν εισαχθεί στο οικονομικό σύστημα της Εγγύς Ανατολής».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσλήψεις 75 νηπιαγωγών από δήμους


Διάρκεια απασχόλησης από την υπογραφή της σύμβασης έως 30 Ιουνίου.

Συνολικά 75 άτομα των ειδικοτήτων ΠΕ Νηπιαγωγών – ΤΕ Βρεφονηπιοκόμων θα προσληφθούν για μικρό χρονικό διάστημα από την Ανώνυμη Εταιρεία ΟΤΑ, για την κάλυψη των αναγκών και τη στελέχωση των δομών των συνεργαζόμενων Δήμων, με αντικείμενο την εκτέλεση του έργου «Προώθηση δημιουργικών δραστηριοτήτων νηπίων στις υφιστάμενες δομές των βρεφονηπιακών σταθμών με στόχο την αλληλεπίδραση παιδιών μεταναστών και γηγενών».

Οι προσληφθέντες θα συνάψουν σύμβαση μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου κατά το άρθρο 6 του Ν.2527/1997 (Σύμβαση Παροχής Υπηρεσιών) συνολικής διάρκειας από την υπογραφή της σύμβασης και μέχρι 30/06/2015.

ΚΩΔ. ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ
ΚΩΔ. ΠΕΡΙΟΧΗΣ
ΤΟΠΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ
ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗΣ
ΑΡΙΘΜΟ ΑΤΟΜΩΝ
110
110 Α
ΔΗΜΟΣ ΑΘΗΝΑΙΩΝ
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 30/6/2015
48
110 Β
ΝΙΚΑΙΑΣ-ΑΓ.Ι.ΡΕΝΤΗ
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 30/6/2015
12
110 Γ
ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ
ΠΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ-ΤΕ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕΧΡΙ 30/6/2015
15
Επιθυμητή είναι η γνώση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά προτίμηση Αγγλικής, Γαλλικής, Γερμανικής.

Αμοιβή

Η συνολική αμοιβή για τα περιγραφόμενα έργα ορίζεται:

Για κάθε άτομο με την ιδιότητα του Παιδαγωγού ΠΕ/ΤΕ ή ΔΕ με καθεστώς ωρομίσθιου το ποσό των 7,5 ευρώ την ώρα με συνολική απασχόληση σαράντα τρίωρα ήτοι 120 ώρες συνολικά στη διάρκεια του έργου. Στο ποσό αυτό συμπεριλαμβάνονται ο ΦΠΑ και όλες οι νόμιμες κρατήσεις.

Για τις καταβαλλόμενες αμοιβές οι δικαιούχοι θα εκδίδουν τα υπό του νόμου φορολογικά στοιχεία και θα είναι ασφαλισμένοι στον οικείο κατά περίπτωση κοινωνικό ασφαλιστικό φορέα με δική τους επιμέλεια και δαπάνες.

Αποστολή αιτήσεων

Αποστολή της Πρότασης και των Βιογραφικών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου εντός δέκα ημερολογιακών ημερών, αρχόμενης από την ημερομηνία δημοσίευσης της παρούσας Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της ΔΑΕΜ ΑΕ, δηλαδή την 8η Απριλίου 2015 και ώρα 12.00 και λήξη της προθεσμίας 20 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00 μ.μ

Περισσότερες πληροφορίες:

Στην πρόσκληση
Στην ιστοσελίδα


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Άνοιξε» η λεωφόρος Πάρνηθος


Χωρίς αντιολισθητικές αλυσίδες κινούνται πλέον τα οχήματα.

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Πάρνηθος, από το τελεφερίκ μέχρι το καζίνο, που διεξαγόταν από το πρωί μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Σύμφωνα με την Τροχαία σε κανένα δρόμο στην Αττική δεν παρατηρούνται πλέον προβλήματα για τους οδηγούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στα λιμάνια από τους ισχυρούς ανέμους


Μόνο δυο αναχωρήσεις από Πειραιά - Κανονικά τα δρομολόγια για Αργοσαρωνικό.

Προβλήματα στις περισσότερες θαλάσσιες συγκοινωνίες έχουν δημιουργηθεί από το μεσημέρι, λόγω απαγορευτικό απόπλου που εξακολουθεί να είναι σε ισχύ από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου για τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη. Σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ.

Από τον Πειραιά, τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό, εκτελούνται κανονικά, ενώ από τον Πειραιά έγιναν με πρακτικό κανονικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου «Μύκονος» για Σύρο, Μύκονο, Εύδηλο, Καρλόβασι, Βαθύ και του επιβατηγού οχηματαγωγού ταχύπλοου speedrunner για Σέριφο, Σίφνο, Μήλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σχεδιάζοντας μία πόλη για κωφούς


Μελέτη από ένα από τα κορυφαία Πανεπιστήμια των ΗΠΑ.

Μία πόλη για κωφούς. Φαντάζει ουτοπικό στη ρουτίνα δυσλειτουργικών μητροπόλεων, οι οποίες αδυνατούν να ικανοποιήσουν αρκετές από τις ήπιες ανάγκες των πολιτών. Μία πόλη που υπηρετεί τους κωφούς ή τους βαρήκοους θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα. Αυτό το φιλόξενο αστικό μοντέλο αναπτύσσει ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ουάσινγκτον.

Οι περισσότερες πόλεις δεν έχουν σχεδιαστεί για τους μη ακούοντες. Τα πεζοδρόμια ή και οι διαβάσεις είναι υπερβολικά στενές και συνωστισμένες για τους ανθρώπους που επικοινωνούν στη νοηματική γλώσσα. Δεν παρέχεται ο απαραίτητος χώρος επικοινωνίας. Ακόμα και στα πάρκα- με απαραίτητη προϋπόθεση την ύπαρξή τους- δεν μπορεί να δημιουργηθεί αυτός ο «κύκλος συζήτησης».

Τα αστικά τοπία βρίθουν οπτικών ερεθισμών και δυσχεραίνουν την επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων, που βασίζονται στις οπτικές υποδείξεις. Άλλες παράμετροι δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο την κουβέντα των συμβόλων. Οι προκλήσεις στη ζωή των κωφών πολλαπλασιάζονται με επικίνδυνο τρόπο. Φέτος, τον Ιανουάριο, στο Ολέιθ του Κάνσας, τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν σοβαρά καθώς παρασύρθηκαν από διερχόμενο όχημα μετά από μία εκδήλωση για μη ακούοντες, στην οποία είχαν παραβρεθεί. Θύμα τροχαίου ατυχήματος έπεσε και ένας κωφός άνδρας στο Σακραμέντο.

Το 2009, η εταιρία δημοσίων σχέσεων «Deaf411» που εξυπηρετεί την κοινότητα των κωφών, δημοσίευσε μία έκθεση υπό τον τίτλο «Πόλεις των ΗΠΑ, φιλικές για τους κωφούς» δίνοντας τα εύσημα στην Ουάσινγκτον, το Σικάγο, το Σιάτλ, το Ράλεϊ και το Ντένβερ για τις προσπάθειές τους να κάνουν καλύτερη τη ζωή των ανθρώπων με προβλήματα ακοής. Από τον κατάλογο απουσιάζουν αναρίθμητες πόλεις, συμπεριλαμβανομένων του Σαν Φρανσίσκο, του Σεν Λούις, της Ατλάντα και της Φιλαδέλφειας.

Οι ήχοι της σιωπής
Το πανεπιστήμιο Gallaudet της Ουάσινγκτον, το κορυφαίο ίδρυμα των ΗΠΑ για τους κωφούς και τους βαρήκοους, εκπόνησε σειρά κατευθυντήριων γραμμών, τις ονόμασε «Deaf Space Guidelines» και αφορούν εκείνες τις πτυχές του αστικού περιβάλλοντος που αναστέλλουν την επικοινωνία και την κινητικότητα μεταξύ εκείνων που «μιλούν» με τα χέρια τους.

Προς την κατεύθυνση της άρσης των εμποδίων, αρχιτέκτονες και ερευνητές επιστράτευσαν την τεχνολογία, προκειμένου να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το πώς οι κωφοί χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους. Στη συνέχεια, με βάση αυτά τα δεδομένα, τροποποίησαν αυτούς τους δημόσιους χώρους για να ικανοποιούν τις ανάγκες των μη ακουόντων. Στην πανεπιστημιούπολη διαπιστώθηκε ότι οι κατευθυντήριες γραμμές έδωσαν μία γερή ώθηση στη σβούρα του διαλόγου. Ένας διάλογος που ξεκίνησε και εκφράζεται από πανεπιστημιακούς, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι το πρότζεκτ «Deaf Space Guidelines» θα έχει αντίκτυπο στην αστική ανάπτυξη από τη μία άκρη των ΗΠΑ έως την άλλη.

Ο Χάνσελ Μπάουμαν, επικεφαλής του σχεδιασμού της πανεπιστημιούπολης του Gallaudet, λέει πώς «η σαφήνεια με την οποία επικοινωνεί ένας κωφός συνδέεται με τη σαφήνεια και την ακαταστασία γύρω του». Ο Μπάουμαν ήταν αυτός που ηγήθηκε των πολύχρονων προσπαθειών, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατευθυντήριες γραμμές του «χώρου των κωφών» ή του «διαστήματος των κωφών».

Ο χώρος αναδεικνύεται σε σημαντικό κομμάτι της επικοινωνίας. Ο Μπάουμαν, μέσα από μία σειρά μαθημάτων του πανεπιστήμιου, δούλεψε με πανεπιστημιακούς, φοιτητές, προσωπικό και άλλους, προκειμένου να κωδικοποιήσει και να καταγράψει τον τρόπο με τον οποίο μη ακούοντες και βαρήκοοι χρησιμοποιούν τους δημόσιους χώρους. Προέκυψαν πέντε σημαντικά στοιχεία που εμπλέκονται στην αλληλεπίδραση των κωφών με το περιβάλλον: ο χώρος, η κινητικότητα και εγγύτητα, το φως και το χρώμα, η ακουστική και οι ηλεκτρομαγνητικές παρεμβολές και αυτό που λέγεται proxemics (η μελέτη για το πώς χρησιμοποιείται ο χώρος στη διαπροσωπική επικοινωνία).

Σε ένα από τα πειράματα, η ομάδα των σχεδιαστών ανέλυσε οπτικό υλικό από τις κάμερες του εστιατορίου για να δει πώς οι φοιτητές χρησιμοποιούσαν τον χώρο εστίασης της πανεπιστημιούπολης. Το συμπέρασμα στο οποίο οδηγήθηκαν ήταν ότι οι καρέκλες έπρεπε να είναι πιο ελαφριές για να μετακινούνται ευκολότερα, προκειμένου να δημιουργηθούν οι κύκλοι συζήτησης.

Επίσης, οι καρέκλες δεν θα έπρεπε να έχουν «μπράτσα» για να μην εμποδίζουν τις κινήσεις των χεριών, ένα από τα εργαλεία της νοηματικής γλώσσας. «Κωδικοποιούμε ιδέες που υπάρχουν εδώ και αιώνες» υποστηρίζει ο Μπάουμαν.

Το Gallaudet έχει εφαρμόσει τις συγκεκριμένες κατευθυντήριες γραμμές σε πέντε παλιά κτίρια, αλλά και σε καινούριες εγκαταστάσεις της πανεπιστημιούπολης, όπως το Κέντρο Σόρενσον για τη γλώσσα και την επικοινωνία. Το κτίριο, το οποίο έχει σαν κύρια χαρακτηριστικά τις επιμήκεις ανοικτές γραμμές θέας, την ορατότητα μεταξύ των ορόφων, τα πολλά παράθυρα και τις «απαλές» γωνίες, σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο «Smith Group» με έδρα την Ουάσινγκτον. Παρόμοιες αρχές χρησιμοποιούνται και στην κατασκευή μίας νέας φοιτητικής εστίας, ενώ ένα άλλο αρχιτεκτονικό γραφείο, το Studio Twenty Seven, έχει αναλάβει την πλήρη ανακαίνιση των κτιριακών εγκαταστάσεων με βάση τις «DeafSpace» αρχές.

Η όλη διαδικασία θα βελτιώσει την οπτική επαφή και επικοινωνία εντός των κτιρίων μέσα από το κυριολεκτικό άνοιγμα νέων παραθύρων και καινούριων μοτίβων επικοινωνίας. Διαπίστωση των υποστηρικτών του εγχειρήματος είναι ότι οι κοινωνικοπολιτικές συνέπειες του έργου θα είναι βαθύτατες και η κατανόηση του χώρου, κομβικής σημασίας.

«Φανταστείτε πώς θα μπορούσαμε να σχεδιάσουμε ένα δημόσιο μέσο μεταφοράς, που θα βασίζεται στον στόχο της προώθησης και της υποστήριξης της οπτικής επαφής και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων» αναφέρει ο καθηγητής και ερευνητής του Gallaudet, Ρόμπερτ Σίρβεϊτζ, ο οποίος συνέβαλε και αυτός στην ανάπτυξη των κατευθυντήριων γραμμών «DeafSpace». Ο Σίρβεϊτζ εκφράζει την ελπίδα ότι «το DeafSpace θα φέρει μία νέα προοπτική» στον καλό σχεδιασμό ενός κτιρίου ή μίας ολόκληρης πόλης που θα αλλάξει την καθημερινότητα των ανθρώπων, προς το καλύτερο. Η ενσωμάτωση της διαφορετικότητας: η μεγαλύτερη απόδειξη πολιτισμού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα που δεν πρέπει να ανοίξουν οι χρήστες iPhone


Προειδοποίηση από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Νέο τρόπο απάτης εις βάρος χρηστών έξυπνων τηλεφώνων και ιδίως iPhone ανακάλυψαν τα «λαγωνικά» της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση εντοπισμού επιτήδειων οι οποίοι υποκλέπτουν στοιχεία χρηστών iPhone με το πρόσχημα εντοπισμού κλεμμένων/χαμένων συσκευών, μέσω παραπλανητικών SMS.

Αν δείτε παρόμοιο μήνυμα ή SMS ότι κερδίσατε κάποια συσκευή κινητής τηλεφωνίας ΜΗΝπατήσετε στον σύνδεσμο που παραπέμπει.

Αν το πράξετε οι επιτήδειοι βάζουν χέρι στους κωδικούς σας στο i-cloud με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των προσωπικών σας στοιχείων.

Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έγραψε στο twitter:





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα και λόγω… εφορίας


Δελτίο Τύπου 09.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 846

Η καθυστέρηση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, έτους 2014, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Συνομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, οι οποίοι λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους δεν μπορούν να κάνουν χρήση των παροχών που δικαιούνται, όπως για παράδειγμα, έγκριση για συμμετοχή στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καταβολή επιδόματος πετρελαίου κ.α.

Μετά από 6 και πλέον χρόνια εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό επειδή επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπηρίας τους. Ακόμη όμως και τις ελάχιστες ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η πολιτεία προς όφελός τους ως ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες αυτών των παροχών, λόγω της καθυστέρησης στις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματός τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κ. Κ. Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπουργείου Οικονομικών, την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών αυτών, έτους 2014 κατά προτεραιότητα, προκειμένου να διευκολυνθούν στην καταβολή των παροχών που δικαιούνται.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατ΄οίκον περιορισμός για συγγενείς κατηγορούμενων


Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε στη Βουλή.

Τροπολογία με την οποία προβλέπεται η δυνατότητα του κατ' οίκον περιορισμού, για συγκατηγορούμενους συζύγους και συγγενείς εξ αίματος μέχρι δευτέρου βαθμού, και για πράξεις τους που τελέστηκαν «στην εκπλήρωση ενός ηθικοκοινωνικού συγγενικού καθήκοντος», κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας, αναγνωρίζεται πως ακόμα και κατά την προδικασία, «οι ψυχικές πιέσεις και τα συνειδησιακά διλήμματα που γεννώνται εξαιτίας των παραπάνω συγγενειών, αποτελούν παράγονες που οδηγούν στην αδυναμία συμμόρφωσης με τις επιταγές του δικαίου»- και ως εκ τούτου προβλέπεται η δυνατότητα κατ' οίκον περιορισμού τους, αντί της προφυλάκισής τους.

«Ας σημειωθεί ότι λόγω των συγγενικών σχέσεων, η ψυχική πίεση αναγνωρίζεται ήδη με ευνοϊκές συνέπειες από το ουσιαστικό ποινικό δίκαιο» σημειώνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνολικά 143 εξεταστικά κέντρα για τα ΕΠΑΛ


Ο αριθμός τους ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Με απόφαση που υπέγραψε ο αναπληρωτής υπουργός Τάσος Κουράκης ορίστηκε ο αριθμός των εξεταστικών κέντρων στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι ημερήσιων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Α΄) καθώς και οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ (Ομάδα Β΄) στα μαθήματα ειδικότητας, για τις Πανελλαδικές εξετάσεις εισαγωγής στα ΤΕΙ και τις λοιπές σχολές έτους 2015.

Αναλυτικά, ο αριθμός τους ανά Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης:


ΔΝΣΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ
ΑΡΙΘ.ΕΞ.ΚΕΝΤΡΩΝ
Α ΑΘΗΝΑΣ
6
Β ΑΘΗΝΑΣ
4
Γ ΑΘΗΝΑΣ
6
Δ ΑΘΗΝΑΣ
5
ΑΝΑΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
5
ΔΥΤ.ΑΤΤΙΚΗΣ
2
ΠΕΙΡΑΙΑ
7
ΛΕΣΒΟΥ
3
ΣΑΜΟΥ
2
ΧΙΟΥ
1
ΚΥΚΛΑΔΩΝ
10
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ
5
ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
2
ΑΧΑΙΑΣ
5
ΖΑΚΥΝΘΟΥ
1
ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ
1
ΗΛΕΙΑΣ
2
ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
2
ΑΡΚΑΔΙΑΣ
1
ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
1
ΛΑΚΩΝΙΑΣ
1
ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
3
ΛΕΥΚΑΔΑΣ
1
ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
1
ΑΡΤΑΣ
1
ΠΡΕΒΕΖΑΣ
1
ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
1
ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1
ΕΥΒΟΙΑΣ
4
ΒΟΙΩΤΙΑΣ
2
ΦΩΚΙΔΑΣ
1
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
1
ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ
1
ΛΑΡΙΣΑΣ
2
ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ
2
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
2
ΤΡΙΚΑΛΩΝ
2
ΓΡΕΒΕΝΩΝ
1
ΚΟΖΑΝΗΣ
2
ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ
1
ΦΛΩΡΙΝΑΣ
1
ΠΙΕΡΙΑΣ
2
ΗΜΑΘΙΑΣ
1
ΠΕΛΛΑΣ
2
ΑΝΑΤ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
6
ΔΤΥ.ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
7
ΚΙΛΚΙΣ
1
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
1
ΣΕΡΡΩΝ
2
ΔΡΑΜΑΣ
2
ΚΑΒΑΛΑΣ
2
ΞΑΝΘΗΣ
1
ΡΟΔΟΠΗΣ
1
ΕΒΡΟΥ
2
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
4
ΛΑΣΙΘΙΟΥ
3
ΡΕΘΥΜΝΟΥ
1
ΧΑΝΙΩΝ
2
ΣΥΝΟΛΟ
143
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...