Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

ΕΣΑμεΑ: Προβλήματα και λόγω… εφορίας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δελτίο Τύπου 09.04.2015


Αρ. Πρωτ.: 846

Η καθυστέρηση της εκκαθάρισης των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος, έτους 2014, έχει δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Η Συνομοσπονδία έχει γίνει αποδέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, οι οποίοι λόγω της καθυστέρησης της έκδοσης των εκκαθαριστικών σημειωμάτων τους δεν μπορούν να κάνουν χρήση των παροχών που δικαιούνται, όπως για παράδειγμα, έγκριση για συμμετοχή στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ, καταβολή επιδόματος πετρελαίου κ.α.

Μετά από 6 και πλέον χρόνια εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους έχουν βιώσει σε πολλαπλάσιο βαθμό τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό επειδή επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα για την αντιμετώπιση των αναγκών της αναπηρίας τους. Ακόμη όμως και τις ελάχιστες ευνοϊκές ρυθμίσεις που έχει θεσπίσει η πολιτεία προς όφελός τους ως ανακούφιση από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης, δεν μπορούν να γίνουν αποδέκτες αυτών των παροχών, λόγω της καθυστέρησης στις εκκαθαρίσεις των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματός τους.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά από την κ. Κ. Σαββαΐδου, Γενική Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων υπουργείου Οικονομικών, την έκδοση των εκκαθαριστικών σημειωμάτων των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών αυτών, έτους 2014 κατά προτεραιότητα, προκειμένου να διευκολυνθούν στην καταβολή των παροχών που δικαιούνται.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Πηγή: http://www.esamea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.