Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Ο δρόμος «κατάπιε» το αυτοκίνητο


Γλίτωσαν οι δύο επιβάτες - Δείτε το βίντεο.

Βίντεο από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε ένα αυτοκίνητο την ώρα που διέσχιζε ένα σταυροδρόμι, να το «καταπίνει» μια τεράστια τρύπα σε σταυροδρόμι στο κέντρο της πόλης Τζινγιάνγκ στην επαρχία Φουτζιάν της νοτιοανατολικής Κίνας.

Ο οδηγός και ο συνοδηγός του οχήματος γλίτωσαν τα χειρότερα αφού κατάφεραν να βγουν από το αυτοκίνητο λίγο πριν το αμάξι πέσει ολόκληρο μέσα στην τρύπα.

Η τρύπα άνοιξε πιθανότατα εξαιτίας του σαθρού υπεδάφους και το πρόβλημα έγινε ακόμη μεγαλύτερο όταν λίγα λεπτά πριν είχε περάσει ένα βαρύ φορτηγό από πάνω. Μερικά λεπτά αργότερα και πριν προλάβουν οι Αρχές να κλείσουν τη διασταύρωση, η απροσεξία ενός οδηγού είχε σαν αποτέλεσμα μία από τις ρόδες του αυτοκινήτου να πέσει μέσα στην τρύπα, με το όχημα να ακινητοποιείται.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πόσοι μόνιμοι διορισμοί αναμένονται το 2015 για το υπ. Παιδείας


Οι προσλήψεις θα κινηθούν στα επίπεδα του 2014.

Περίπου 800 διορισμοί αναμένεται να εγκριθούν το 2015 για το Υπουργείο Παιδείας, αριθμός που ενδέχεται να αυξηθεί ελαφρά στην περίπτωση που μείνουν αδιάθετες πιστώσεις από προηγούμενα έτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsbeast.gr ο αριθμός των προσλήψεων αναμένεται να κινηθεί και το 2015 στα επίπεδα του 2014.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 800 προσλήψεις αφορούν τόσο τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας όσο και τους διοικητικούς υπαλλήλους και τις προσλήψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στα ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Το προηγούμενο έτος από τις περίπου 800 θέσεις δόθηκαν για προσλήψεις εκπαιδευτικών 212 αριθμός που δεν αποκλείεται να δοθεί και φέτος δεδομένου ότι τα ΑΕΙ και ΤΕΙ πιέζουν για προσλήψεις.

Φυσικά αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες μας ο μικρός αριθμός προσλήψεων δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο είναι εφικτό στην παρούσα φάση να διενεργηθεί διαγωνισμός ΑΣΕΠ αφού και ο υπουργός Παιδείας έχει δηλώσει ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε διαγωνισμό σε περίπτωση που ο αριθμός των θέσεων θα είναι μικρός, εκτός αν αποφασίσει να προχωρήσει σε διαγωνισμό ανεξαρτήτως αριθμού θέσεων για να αλλάξει το σύστημα πρόσληψης τόσο των αναπληρωτών όσο και των μόνιμων εκπαιδευτικών.Διαβάστε περισσότερα...

Οι ενέργειες του ΔΟΑΤΑΠ για αναγνώριση τίτλων σπουδών


«Δεν έχει έρθει καταγγελία για πλαστά πτυχία από Πρυτάνεις ΑΕΙ».

Ουδέποτε περιήλθε σε γνώση του ΔΟΑΤΑΠ, καταγγελία ή πολύ περισσότερο καταδίκη σχετικά με αποδοχή πλαστών πτυχίων ή πιστοποιητικών από Πρυτάνεις ή καθηγητές ελληνικών πανεπιστημίων σύμφωνα με έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο Υπουργός Παιδείας ως απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Νικολόπουλου για την αποδοχή πλαστών πτυχίων κυρίως από τα Σκόπια.

Ο κ. Νικολόπουλος ζητούσε να μάθει ποια ελληνικά πανεπιστήμια αφορούσε το θέμα της αποδοχής πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών καθώς και ονομαστικά τους πρυτάνεις και καθηγητές που εμπλέκονταν και την κατάληξη του όλου θέματος.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρει σε γραπτή του απάντηση ότι σύμφωνα με τον αρ. 3328/2005 ιδρυτικό νόμο του ΔΟΑΤΑΠ και πιο συγκεκριμένα κατά τα οριζόμενα στην παρ. 1α του άρθρου 2 του ως άνω νόμου, αρμοδιότητα του ΔΟΑΤΕΠ μεταξύ των άλλων, είναι η ακαδημαϊκή αναγνώριση τίτλων σπουδών που απονέμονται από ομοταγή εκπαιδευτικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης, πανεπιστημιακής και τεχνολογικής κατεύθυνσης της αλλοδαπής.

Ως εκ τούτου, στις περιπτώσεις που κάτοχοι τίτλων σπουδών της αλλοδαπής, έχουν αιτηθεί ακαδημαϊκή αναγνώριση προκειμένου μεταξύ των άλλων, να τη χρησιμοποιήσουν για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία κατάταξης σε ελληνικό ΑΕΙ, ο ΔΟΑΤΑΠ είναι αρμόδιος για τη διαδικασία ελέγχου της γνησιότητας των ως άνω τίτλων.

Ο ΔΟΑΤΑΠ στο πλαίσιο αυτών των αρμοδιοτήτων του προβαίνει σε όλες τις σχετικές ενέργειες προς έλεγχο και επιβεβαίωση της γνησιότητας των κατατεθέντων προς αναγνώριση τίτλων σπουδών που περιλαμβάνουν - εκτός των επικυρώσεων που είναι απαραίτητο να φέρουν οι προς αναγνώριση τίτλοι και τα συνοδευτικά αυτών έγγραφα (apostille, κλπ)- και τα εξής:

Α) την απαίτηση απευθείας αποστολής στον Οργανισμό συγκεκριμένων εγγράφων αφορώντων τους αιτούντες από τα ίδια τα εκπαιδευτικά Ιδρύματα της αλλοδαπής,

Β) αλληλογραφία με τις Ελληνικές προξενικές αρχές στην χώρα που πραγματοποιήθηκαν οι σπουδές,

Γ) επικοινωνία με αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της αλλοδαπής (π.χ. γραφείο NARIC της χώρας που πραγματοποιήθηκαν οι σπουδές), και

Δ) έλεγχο από ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων των στοιχείων των Ιδρυμάτων και των κατά περίπτωση προγραμμάτων σπουδών και άλλων.Διαβάστε περισσότερα...

Άγγλοι στρατιώτες επιχείρησαν να κλέψουν αρχαία ευρήματα από την Αμφίπολη - Το ενδιαφέρον πλέον στους ανθρωπολόγους


Στοιχεία ότι αγγλικά στρατεύματα επιχείρησαν να κάνουν πλιάτσικο στον τύμβο της Αμφίπολης, το 1916 φέρνουν στο φως ιστορικές πηγές. Οι Άγγλοι στρατιώτες, φόρτωσαν τα αρχαία σε φορτηγά, αλλά τελικά βομβαρδίστηκαν από Αυστριακά και Βουλγαρικά στρατεύματα και δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν το έργο τους.

Όπως αναφέρει το δελτίο ειδήσεων της ΝΕΡΙΤ, με τον τρόπο αυτό εξηγείται και ο τρόπος που βρέθηκαν τα αρχαιολογικά ευρήματα στον περιβάλλοντα χώρο της Αμφίπολης.

Δείτε το βίντεο της ΝΕΡΙΤ--------------

Σε απόσταση από το όρυγμα το κρανίο του «ενοίκου»

Μία ολοκληρωμένη παρουσίαση των ευρημάτων στο λόφο Καστά στην Αμφίπολη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο.
Στην αναλυτική παρουσίαση δόθηκαν φωτογραφίες του ανθρώπινου σκελετού που βρέθηκε στον υπόγειο θάλαμο του Τάφου της Αμφίπολης.

Στις φωτογραφίες φαίνονται τα οστά όπως βρέθηκαν, μέσα στο χώμα, στον υπόγειο θάλαμο του Τύμβου Καστά.

Για λόγους ασφαλείας έχουν μεταφερθεί στο εργαστήριο μαζί με το χώμα στο οποίο βρέθηκαν και πλέον η αγωνία για το ποιος είναι ο νεκρός του εντυπωσιακού μνημείου κορυφώνεται.

Ο σκελετός είχε «πειραχθεί» από τους τυμβωρύχους, όμως έχουν βρεθεί το κρανίο, η γνάθος, οστά των χεριών και των ποδιών, καθώς και τα οστά της λεκάνης που όμως είναι θρυμματισμένα.

«Κάντε υπομονή θα μας πουν οι ανθρωπολόγοι, σε ονόματα δεν αναφερόμαστε», είπε η κ. Περιστέρη κατά τη διάρκεια των επιστημονικών ανακοινώσεων για τις ανασκαφικές εργασίες, στον Τύμβο Καστά, στην Αμφίπολη που έγινε το μεσημέρι, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Στο θέμα παρενέβη και η γενική γραμματέας του ΥΠΠΟΑ, Λίνα Μενδώνη, η οποία, αν και τόνισε ότι δεν είχε σκοπό να μιλήσει, ωστόσο, λόγω των ερωτήσεων που συνεχώς επανέρχονταν στο θέμα του σκελετού ο οποίος βρέθηκε στον τρίτο θάλαμο του ταφικού μνημείου, έδωσε τις εξής πληροφορίες:

«Όπως αναφέραμε σε σχετικό δελτίο Τύπου, ο σκελετός βρέθηκε αποσπασματικά εντός και εκτός του ταφικού ορύγματος. Το κρανίο βρέθηκε σε κάποια απόσταση από το όρυγμα, ακριβώς απέξω από αυτό εντοπίστηκε η κάτω γνάθος και μέσα στο όρυγμα βρέθηκε το μεγαλύτερο μέρος του σκελετικού υλικού, που αν παρατηρήσει κανείς τα οστά βλέπει ότι έχει και τα μεγάλα κόκαλα των ποδιών και τα κόκαλα των χεριών, πλευρά και μέλη της σπονδυλικής στήλης, καθώς και τη λεκάνη, η οποία από την πτώση των άνω λίθων είναι σε πολύ αποσπασματική κατάσταση, ώστε να μην επιτρέπει στους αρχαιολόγους να πουν αν είναι ανδρική ή γυναικεία».

Αναφερόμενη, δε, στις δηλώσεις που είχε κάνει προηγουμένως η κ. Περιστέρη ότι αφαιρέθηκαν μαζί με τα οστά χώματα, αυτό, όπως είπε, έγινε «για τον πολύ απλό λόγο ότι αν το σύγχρονο γενετικό υλικό, δηλαδή τα χέρια αρχαιολόγων, εργατών κλπ., άγγιζαν το αρχαίο, αυτομάτως θα εξαφάνιζαν ή θα διατάραζαν πληροφορίες τις οποίες μπορεί να έχει διασώσει η γη».


Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραιτήθηκε χωρίς αποζημίωση ο αστυνομικός που σκότωσε τον Μπράουν


Ο αστυνομικός, ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο μαύρο έφηβο τον Αύγουστο στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, δεν έλαβε αποζημίωση όταν παραιτήθηκε από την αστυνομία, δήλωσε χθες Κυριακή ο δήμαρχος του προαστίου αυτού του Σεντ Λούις.Ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον ανακοίνωσε την παραίτησή του αργά το βράδυ του Σαββάτου, λέγοντας πως φοβάται για την ασφάλειά του καθώς και για την ασφάλεια των συναδέλφων του μετά την απόφαση σώματος ενόρκων να μην ασκηθεί δίωξη εναντίον του για το φόνο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

"Δεν θα υπάρξει αποζημίωση ούτε θα παραταθεί η καταβολή ασφαλιστικών επιδομάτων στον Ντάρεν Ουίλσον μετά την παραίτησή του", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τζέιμς Νόουλς. Ο Νόουλς παρουσίασε επίσης πρωτοβουλίες για να ενταχθούν περισσότεροι Αφροαμερικανοί στην αστυνομική δύναμη του Φέργκιουσον.

Ο θάνατος του Μάικλ Μπράουν ενίσχυσε τις επικρίσεις για τον τρόπο που η αστυνομία και το σύστημα ποινικής δικαιοσύνης αντιμετωπίζουν τους Αφροαμερικανούς και άλλες μειονοτικές ομάδες. Διαδηλώσεις γίνονταν επί μήνες στο Φέργκιουσον και έγιναν βίαιες όταν το σώμα των ενόρκων αποφάσισε την περασμένη Δευτέρα να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε βάρος του Ουίλσον.

Οι διαμαρτυρίες επεκτάθηκαν σε όλη τη χώρα. Το σαββατοκύριακο έγιναν διαδηλώσεις σε περισσότερες από 100 πόλεις, σε δρόμους, εμπορικά κέντρα και κυβερνητικά κτίρια.

Χθες, Κυριακή, η οργή επεκτάθηκε στα γήπεδα, όταν η ομάδα φούτμπολ των Ραμς του Σεντ Λούις αναμετρήθηκε στο γήπεδό της με την ομάδα του Όκλαντ. Μερικοί από τους Ραμς μπήκαν στο γήπεδο έχοντας τα χέρια τους ψηλά στον αέρα, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Μάικλ Μπράουν, που μερικοί μάρτυρες υποστηρίζουν πως είχε σηκώσει ψηλά τα χέρια όταν ο Ουίλσον τον πυροβόλησε και τον σκότωσε.

Η Ένωση Αστυνομικών του Σεντ Λούις αναφέρει σε δήλωσή της πως είναι "βαθιά απογοητευμένη" από την ενέργεια των παικτών.

"Επέλεξαν να αγνοήσουν τα βουνά των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα αυτή την εβδομάδα από το σώμα των ενόρκων και να προβούν σε μια εκδήλωση που αστυνομικοί σ' όλη τη χώρα βρήκαν κακόγουστη, επιθετική και εμπρηστική", αναφέρεται στη δήλωση της ένωσης των αστυνομικών για τους παίκτες των Ραμς.

Περίπου 40 με 50 διαδηλωτές απέκλεισαν για λίγο μετά το ματς έναν δρόμο έξω από το γήπεδο, στο κέντρο του Σεντ Λούις, και αργότερα έκαναν πορεία στους γύρω δρόμους με το σύνθημα "οι ζωές των μαύρων έχουν σημασία".

Πολλοί οπαδοί των Ραμς, κυρίως λευκοί άνδρες, χειροκροτούσαν τις ειδικές μονάδες της αστυνομίας που ακολουθούσαν τους διαδηλωτές. Λίγοι από τους τελευταίους εθεάθησαν να τίθενται υπό κράτηση.Διαβάστε περισσότερα...

Μωρό βρήκε αυτό το μαχαίρι μέσα σε παιχνίδι


Το μόλις 11 μηνών κοριτσάκι έπαιζε με το νέο του παιχνίδι που ήταν μία εργαλειοθήκη.

Ξαφνικά ο πατέρας του μωρού παρατήρησε ότι το παιδί έβαζε κάτι στο στόμα του που γυάλιζε. Όταν πλησίασε διαπίστωσε πως επρόκειτο για μία μεγάλη κοφτερή λεπίδα, την οποία το μωρό είχε βρει ανάμεσα στα πλαστικά εργαλεία που περιείχε η εργαλειοθήκη.

Οι γονείς του μωρού πανικοβλήθηκαν στην ιδέα του τι μπορεί να είχε συμβεί, ενώ το μαγαζί απ' όπου αγόρασαν το παιχνίδι ζήτησε συγγνώμη από την οικογένεια και όπως ανακοίνωσε ερευνά το πώς μπορεί να βρέθηκε η λεπίδα μέσα στο παιδικό παιχνίδι.Το περιστατικό έγινε στο Sheffield και το παιχνίδι κόστιζε 11.99 λίρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει ο τραυματισμός διαιτητή μπάσκετ


Το γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο με τον σοκαριστικό τραυματισμό διαιτητή στον αγώνα ανάμεσα στο Vanderbilt και το La Salle για το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ. Ο πρώτος διαιτητής του παιχνιδιού Rick Crawford την ώρα του τζάμπολ δέχθηκε χτύπημα στο κεφάλι από τον παίκτη του Vanderbilt Damian Jones και έπεσε αναίσθητος στο παρκέ.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο και υποβλήθηκε σε εξετάσεις. Ευτυχώς είναι καλά στη υγεία του με… ενθύμιο ένα αιμάτωμα πάνω από το δεξί μάτι.

"Ήταν λίγο τρομακτικό αυτό που συνέβη. Με χτύπησε με τον αγκώνα στο μάτι και λιποθύμησα", δήλωσε ο Crawford στο Associated Press. Φυσικά ο παίκτης δεν είχε πρόθεση να τον χτυπήσει.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτροσόκ κάθε φορά που χαζεύεις στο διαδίκτυο


Μια αμερικανική εταιρεία χρηματοδότησε με 200.000 δολάρια μια συσκευή που σου κάνει ηλεκτροσόκ κάθε φορά που κάνεις μια άσκοπη αναζήτηση στο διαδίκτυο!

Το βραχιολάκι Pavlok σε «χτυπάει» με 255 volt σοκ αν τολμήσεις να επισκεφτείς ιστοσελίδες που κρίνει ότι αποτελούν «χάσιμο χρόνου».Στόχος του Pavlok είναι να προστατεύσει τους χρήστες από τις κακές συνήθειες του Ίντερνετ και να περιορίσει την άσκοπη χρήση.

Δείτε το βίντεο
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαστούκισαν Ινδή παρουσιάστρια για την εμφάνισή της


Ένα αναπάντεχο και δυνατό χαστούκι δέχθηκε η όμορφη Ινδή παρουσιάστρια Gauahar Khan ενώ παρουσίαζε ζωντανά τον τελικό του τηλεοπτικού σόου τραγουδιού Raw Star στο Μουμπάι.

Ένας άνδρας από το κοινό την χαστούκισε επειδή φορούσε κοντό φόρεμα.

Η παρουσιάστρια σοκαίρστηκε από το περιστατικό και διέκοψε για μία ώρα το πρόγραμμά της, ενώ αργότερα επανήλθε και συνέχισε την εκπομπή.

Δείτε το βίντεο:
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Αυξάνονται συνεχώς οι θετικές δικαστικές αποφάσεις για τους δανειολήπτες»


ΕΚΠΟΙΖΩ: Δίνουν ανάσα στους συμπολίτες μας που είναι σε οικονομική αδυναμία.

Ολοένα και αυξάνονται οι θετικές δικαστικές αποφάσεις, οι οποίες διαγράφουν χρέη και ρυθμίζουν τις οφειλές δανειοληπτών υπογραμμίζει η Ένωση Καταναλωτών Ποίοτητα Ζωής - ΕΚΠΟΙΖΩ σε ανακοίνωσή της.

Ενδεικτικά, αναφέρει ότι το Ειρηνοδικείο Αθηνών με την 902/2014 απόφασή του, διέγραψε για μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ το 80,4% των χρεών (173.647ευρώ από συνολική οφειλή 216.089 ευρώ), προστατεύοντας παράλληλα την μοναδική κατοικία του. O συγκεκριμένος οφειλέτης είναι 55 ετών, με προβλήματα υγείας και όσον αφορά τις μηνιαίες δόσεις, δεν θα καταβάλει κανένα ποσό για τα πρώτα 5 χρόνια, αφού δεν έχει εισόδημα, ενώ στη συνέχεια θα καταβάλει μηνιαία δόση 208 ευρώ για 17 χρόνια, αποπληρώνοντας έτσι μόνο το ποσό των 42.442 ευρώ.

Επίσης, μεγάλη διαγραφή χρέους προβλέπει και η απόφαση του Ειρηνοδικείου Λαυρίου (347/2014) για μέλος της ΕΚΠΟΙΖΩ. Η αιτούσα, ηλικίας 50 ετών, δημόσιος υπάλληλος και με μηνιαίο εισόδημα 1.735 ευρώ είχε συνολικό χρέος 372.991,07ευρώ. Το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή ποσού 266.911,07 ευρώ, δηλαδή το 71,6%, ενώ προστάτευσε τη μοναδική κατοικία της καταβάλλοντας για τα πρώτα 5 έτη το ποσό των 1.000 ευρώ και για τα επόμενα 6 έτη το ποσό των 640 ευρώ.

Τέλος, πολύ σημαντική είναι η απόφαση του Ειρηνοδικείου Νιγρίτας Σερρών, η οποία ρυθμίζει τα δάνεια συζύγων με τρία ανήλικα παιδιά, προστατεύοντας όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, δηλαδή την κύρια και την εξοχική κατοικία, τέσσερις αυτοτελείς αποθήκες και τα δυο αυτοκίνητά τους, αφού τα έκρινε μικρής αξίας για να ρευστοποιηθούν. Το ζευγάρι είχε οφειλές ύψους 219.310,48 ευρώ και το δικαστήριο αποφάσισε τη διαγραφή των 142.860,34Euro (το 65,14%) και την καταβολή μόνο 76.450,14 ευρώ σε 20 χρόνια και μηνιαία δόση 318,54 ευρώ.

Οι παραπάνω αλλά και δεκάδες άλλες αποφάσεις δίνουν πραγματική ανάσα στους συμπολίτες μας που είναι σε οικονομική αδυναμία, αλλά και ελπίδα σε όσους έχουν καταφύγει στα ελληνικά δικαστήρια και προσβλέπουν σε ρύθμιση των δικών τους χρεών.Διαβάστε περισσότερα...

Χριστουγεννιάτικο bazaar του Φιλοζωικού Σωματείου Νίκαιας-Κερατσινίου


Διοργανώνεται στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στις 6-7 Δεκεμβρίου.

Ένα διαφορετικό bazaar διοργανώνει το Φιλοζωικό Σωματείο Νίκαιας-Κερατσινίου και προσκαλεί όλο τον κόσμο να βρεθεί στον Πολιτιστικό Πολυχώρο «Μάνος Λοΐζος» στις 6 και 7 Δεκέμβρη.

Εκεί θα έχετε την ευκαιρία να βρείτε χριστουγεννιάτικα είδη, είδη pet shop, βιβλία, χειροποίητα κοσμήματα, καλλυντικά, ρούχα, αξεσουάρ, είδη δώρων, αλλά και σπιτικό μπουφέ, για τον εμπλουτισμό του οποίου τα μέλη του συλλόγου ζητούν τη βοήθεια σας. Όποιος θα ήθελε να χαρίσει ένα πιάτο μπορεί να ενημερώσει με μήνυμα στην ιστοσελίδα του σωματείου στο facebook. Μάλιστα, αναφέρεται πως ότι προσφερθεί θα πωληθεί σε συμβολική τιμή και τα έσοδα θα πάνε στην τροφοδοσία των τετράποδών φιλοξενούμενων του.

Παράλληλα, στο bazaar μπορείτε να βρείτε τα ημερολόγια του συλλόγου για το 2015 και φούτερ με το λογότυπο τους (Σνούπι), αλλά και τους εθελοντές του, από τους οποίους μπορείτε να ενημερωθείτε για το έργο του φιλοζωικού σωματείου.

Πολιτιστικός Πολυχώρος «Μάνος Λοΐζος» (Πολυχώρος Μηχανικής Καλλιέργειας), Θηβών 245 - Νίκαια (έναντι Village Park Ρέντη). Παρέχεται πάρκινγκ.
ΕΥΚΟΛΗ πρόσβαση με τα λεωφορεία: Β18, Γ18, 845, 803 ,852, 703.

Ώρες λειτουργίας: Από τις 11 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.


Διαβάστε περισσότερα...

Το διήμερο Πανελλαδικό Δημοψήφισμα των Δικηγόρων


Θέμα του δημοψηφίσματος ο Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας.

Σε δημοψήφισμα προχωρούν οι δικηγόροι, στους Δικηγορικούς Συλλόγους όλης της χώρας, αύριο Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου και μεθαύριο Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014 με θέμα το νομοσχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Την διενέργεια του δημοψηφίσματος, αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, προκειμένου , όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους, «οι Έλληνες Δικηγόροι να εκφράσουν τη θέση τους για ένα νομοσχέδιο που έχει συγκεντρώσει τα βέλη ολόκληρου του νομικού κόσμου της χώρας». Όπως υπογραμμίζουν «Πρωταρχικό μέλημα των πρωτοβουλιών του Δικηγορικού Σώματος είναι η προστασία της κοινωνίας και των δικαιωμάτων των πολιτών που πλήττονται καίρια από τις διατάξεις του εν λόγω νομοσχεδίου».

Στο δημοψήφισμα, που γίνεται κατ’ εφαρμογήν του άρθρου 138 του Κώδικα Δικηγόρων, καλούνται να συμμετάσχουν όλοι οι Δικηγόροι προκειμένου να απαντήσουν εάν αποδέχονται ή όχι, το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί και τις δύο ημέρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα. Οι εκλογείς πρέπει να έχουν μαζί τους τη δικηγορική ταυτότητα ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικτικό της ταυτότητάς τους (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο, Ασφαλιστικό Βιβλιάριο κ.ά.).

Σύμφωνα με την πρόσφατη αναλυτική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, την οποία μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του συλλόγου www.dsa.gr), δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι Δικηγόροι που είναι μέλη του Δ.Σ.Α., εγγεγραμμένοι μέχρι και την 28/11/2014, ανεξαρτήτως αν έχουν υποβάλει ετήσια δήλωση, είναι σε αναστολή ή άδεια κάθε είδους.

Στον ΔΣΑ, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε είκοσι(20) εκλογικά τμήματα. Τα ψηφοδέλτια θα είναι τρία. Ένα με το ΝΑΙ στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, ένα με το ΟΧΙ στο σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας, το οποίο περιλαμβάνει και την επιλογή των μορφών κινητοποίησης (αποχή διαρκείας και αποχή στοχευμένη ή περιορισμένης διάρκειας ή καμία αντίδραση) και λευκό ψηφοδέλτιο.

Για τη διευκόλυνση των ψηφοφόρων, η ΕΙΣΟΔΟΣ θα είναι από την οδό Ακαδημίας, και η ΕΞΟΔΟΣ από την οδό ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ, όπως θα δείχνουν οι σχετικές πινακίδες.

Για την ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας παρακαλούνται οι συνάδελφοι, αφού ψηφίσουν, να αποχωρούν αμέσως από τους χώρους ψηφοφορίας και τους διαδρόμους και να ακολουθούν τις οδηγίες των εφορευτικών επιτροπών και των εντεταλμένων υπαλλήλων.Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στις μεταθέσεις εκπαιδευτικών μέχρι 4 Δεκεμβρίου


Αλλαγές με εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

Αλλαγές έχουμε στις εγκυκλίους μετάθεσης μετά από έγγραφο που απέστειλε το υπουργείο Παιδείας. Λόγω των αλλαγών παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι σε συνέχεια των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων μετάθεσης:
1. Αντικαθίσταται η 6η διευκρίνιση του κεφ. Γ’ Οικογενειακοί λόγοι του δεύτερου μέρους των παραπάνω σχετικών εγκυκλίων ως ακολούθως: «6. Μονάδες γάμου και τέκνων λαμβάνουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης».

2. Προστίθενται στις Διευκρινίσεις του κεφ. Β του δεύτερου μέρους διευκρινίσεις με αριθμ. 14 και 15 ως ακολούθως: «14. Μονάδες συνυπηρέτησης λαμβάνουν και οι εκπαιδευτικοί που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης.
Για τον υπολογισμό μονάδων συνυπηρέτησης συζύγων ή συμβιούντων με σύμφωνο συμβίωσης αμίσθων δημοσίων λειτουργών, ιδίως βουλευτών, συμβολαιογράφων κλπ, οι μονάδες μετάθεσης για συνυπηρέτηση θα υπολογιστούν σε μια περιοχή μετάθεσης την οποία θα επιλέξει ο ενδιαφερόμενος, είτε στην περιοχή που ασκεί το λειτούργημά του, είτε στην εκλογική του Περιφέρεια».

3. Διορθώνεται το κεφ. Δ’ του τρίτου μέρους της αριθμ. Γ.Υ. 11314/31-10-2014 εγκυκλίου Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επαναδιατυπώνεται ως ακολούθως στα κάτωθι σημεία:
α) Δικαίωμα υποβολής αίτησης μετάθεσης σε σχολεία Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης έχουν οι εκπαιδευτικοί που συμπληρώνουν ένα (1) έτος υπηρεσίας στην κατεχόμενη οργανική θέση, μέχρι 31 Αυγούστου του 2015.
β) Στην προκήρυξη αυτή εκτός από τις κενές θέσεις, ορίζονται τα απαραίτητα προσόντα και απαιτούμενα δικαιολογητικά απόδειξης αυτών και τάσσεται προθεσμία το αργότερο μέχρι 20-12-2014 για την υποβολή των αιτήσεων στη Δ/νση Προσωπικού Α/θμιας Εκπ/σης-Τμήμα Γ΄ της Κ.Υ. του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

4. Διορθώνεται η περ. β της παρ. 1 του κεφ. Β’ του τρίτου μέρους της αριθμ. Γ.Υ.11314/31-10-2014 εγκυκλίου Μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και επαναδιατυπώνεται ως ακολούθως:
«β) Η διαφορά της συνολικής εκπαιδευτικής υπηρεσίας τους να μην υπερβαίνει κατά την 31η Αυγούστου του έτους 2015 τα δέκα (10) έτη.»

5. Έπειτα από τα παραπάνω παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων μετάθεσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι και την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου 2014.Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ κατ' Οίκον»


Θα υπάρξουν μετατροπές για την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Αλλαγές σχετικά με την κατάθεση εγγυητικής επιστολής για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης. Έχουν ξεκινήσει ήδη συζητήσεις τόσο με τις τράπεζες όσο και με τον ΕΦΕΠΑΕ, όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην τηλεόραση της ΝΕΡΙΤ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε μάλιστα και ένα παράδειγμα, θα μπορούσε παραδείγματος χάρη η τράπεζα να έχει ένα λογαριασμό, τον οποίον όμως δε θα χρησιμοποιεί ο επενδυτής, που από αυτόν τον λογαριασμό θα πληρώνει απευθείας τους προμηθευτές. Επίσης, υπενθύμισε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για την απλοποίηση του φακέλου, σε συνεργασία με τα Επιμελητήρια, για να μην υπάρχει μεγάλη γραφειοκρατία και να μη χάνουν χρόνο οι επιχειρηματίες.

Ειδικότερα για τα προγράμματα, με εμπροσθοβαρή χρηματοδότηση, που θα ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών, ο υφυπουργός ανέφερε σε ότι αφορά στο πρόγραμμα για τις υφιστάμενες μικρομεσαίες ότι είναι πιθανό να προχωρήσει η δημοσίευση κι αυτή την εβδομάδα. «Εκκρεμούσαν κάποια τεχνικά ζητήματα τα οποία θέλαμε να λυθούν οριστικά για να μην δημιουργηθούν θέματα με τις ενστάσεις και νομίζω ότι θα ολοκληρωθεί προς δημοσίευση» είπε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

Για καινούριες επιχειρήσεις, δίνεται η δυνατότητα σε νέους ανθρώπους οι οποίοι έχουν κάρτα ανεργίας να ανοίξουν τη δική τους επιχείρηση και καλύπτονται τα λειτουργικά έξοδα. «Δηλαδή τους λέμε, θα σου πληρώνουμε το ενοίκιο, ΔΕΗ, σύμβουλο, λογιστήριο, ό,τι λειτουργικά έξοδα μπορείς να φανταστείς, εμείς σου τα καλύπτουμε για μία περίοδο, ακόμα και έναν υπάλληλο με το ΙΚΑ του. Όλα αυτά. 'Αρα καλύπτουμε για ένα ενάμισι χρόνο, μπορεί και παραπάνω, μέχρι 40.000 ευρώ. Αυτό τι σημαίνει; Ότι δίνεις τη δυνατότητα σε κάποιον να αρχίσει την επιχείρησή του και να ξέρει ότι για ενάμισι-δύο χρόνια θα μπορεί να νιώθει απελευθερωμένος, δε θα χρειάζεται να πληρώνει σχεδόν τίποτα, για να μπορέσει να προχωρήσει» όπως σχολίασε ο ίδιος.

Και ετοιμάζονται κι άλλες δράσεις, όπως είπε, που είναι είτε από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, είτε επιχειρήσεις που αφορούν διδάκτορες και μεταπτυχιακούς σχετικές με την έρευνα. Είναι μια σειρά δράσεων, που αγγίζουν τα 75 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον, οι οποίες θα προχωρήσουν.

Σχετικά με στοχευμένες παρεμβάσεις στο ανθρώπινο δυναμικό των επιχειρήσεων για τις εξαγωγικές εταιρείες, προχωράει η συνεργασία με το ΣΕΤΕ που αφορά τα τουριστικά επαγγέλματα, με τον ΣΕΒ, με τη ΓΣΕΕ, με τη ΓΣΕΒΕΕ και με άλλους φορείς, τους κοινωνικούς εταίρους κατά κύριο λόγο, ώστε τα στελέχη να καταρτιστούν περαιτέρω, εντός και εκτός Ελλάδας.Διαβάστε περισσότερα...

Διάσημοι που έφυγαν από Aids


Σταρ που χτυπήθηκαν από τον ιό HIV.

Η νόσος του AIDS έγινε γνωστή παγκοσμίως στις αρχές της δεκαετίας του ΄80, όταν ηθοποιοί και αστέρες της μουσικής έκαναν με το θάνατό τους τον κόσμο να ταρακουνηθεί αλλά και να ευαισθητοποιηθεί στην απειλή αυτή.

Με αφορμή την σημερινή παγκόσμια ημέρα κατά της νόσου, ας δούμε μερικά διάσημα θύματα της ασθένειας που δεν κάνει διακρίσεις.

Rock HudsonΟ ηθοποιός Rock Hudson ήταν ένας από τους πρώτους αστέρες που πέθαναν από τη νόσο του Aids. Ο κινηματογραφικός αστέρας και κολλητός φίλος της Elizabeth Taylor, που αποτελούσε είδωλο για πολλά κορίτσια της εποχής, λόγω του παρουσιαστικού του αλλά και των ρόλων που έπαιζε στο σινεμά, έφυγε στις 2 Οκτωβρίου του 1986. Η διάγνωση του έγινε το 1984, ωστόσο τα ανύπαρκτα μέσα αντιμετώπισής του τον οδήγησαν στον θάνατο.

Freddie MercuryΟ τραγουδιστής των Queen και «θρύλος» της ροκ σκηνής, Freddie Mercury, πέθανε σε ηλικία 45 ετών και συγκεκριμένα στις 24 Νοεμβρίου του 1991. Αιτία θανάτου του ήταν η βρογχοπνευμονία την οποία ο οργανισμός του δεν μπόρεσε να αντέξει λόγω έλλειψης ανοσοποιητικού που προκάλεσε το AIDS. Ο σύντροφος του τραγουδιστή, Jim Jutton, ο οποίος ήταν διάσημος κομμωτής θεωρείται ότι τον «έβαλε» στον κόσμο του AIDS.

Anthony PerkinsΟ γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής στο μεγαλύτερο θρίλερ όλων των εποχών, «Ψυχώ», Anthony Perkins, έφυγε σε ηλικία 60 ετών το Σεπτέμβριο του1992, από τον ιό του AIDS. Οι φήμες τον ήθελαν να διατηρεί ομοφυλοφιλικές σχέσεις με πολλούς αστέρες του Χόλιγουντ.

Rudolf NureyevΟ ρώσος χορευτής και χορογράφος Rudolf Nureyev υπήρξε ηγετική μορφή στο κλασσικό μπαλέτο του 20ου αιώνα. Ο Nureyev προσβλήθηκε από τον ιό του HIV και πέθανε στις 6 Ιανουαρίου 1993, σε ηλικία 54 ετών.

Tony Richardson
Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Tony Richardson πέθανε από τη νόσο το 1991. Είχε κερδίσει βραβείο καλύτερης φωτογραφίας και καλύτερης σκηνοθεσίας για την ταινία του «Tom Jones» το 1963.

Μπίλι ΜποΟ Μπίλι Μπο ήταν ο πρώτος Έλληνας διάσημος που πέθανε από το Aids. Ο Μπίλι Μπο, κατά κόσμον Βασίλης Κουρκουμέλης, προσβλήθηκε από τον ιό HIV και στα τέλη της δεκαετίας του 1980 νόσησε με AIDS. Άφησε την τελευταία του πνοή στις 13 Ιουνίου του 1987 σε ηλικία 33 ετών και η ασθένεια και ο θάνατός του προκάλεσαν μεγάλη αίσθηση, καθώς η επιδημία του AIDS δεν ήταν ακόμα ευρέως γνωστή στην Ελλάδα.

Brad DavisΟ γνωστός Μπίλι Χέις, Brad Davis, ο πρωταγωνιστής της ταινίας το «Εξπρές του Μεσονυχτίου» έρχεται να προστεθεί στη λίστα των θυμάτων του Aids.

Gene Anthony RayΤην δεκαετία του 80, όλα τα κορίτσια, τρελαίνονταν για το χορό του αλλά και τους κοιλιακούς του. Ο Gene Anthony Ray γνωστός ως «Λι Ρόι» στην νεανική τηλεοπτική σειρά Fame πέθανε από AIDS, στις 14 Νοεμβρίου του 2003 σε ηλικία μόλις 41 ετών.

Wladziu Valentino LiberaceΟ βιρτουόζος πιανίστας Wladziu Valentino Liberace πέθανε σε ηλικία 67 ετών. Εάν και αρχικά δεν είχε συμπεριληφθεί στη λίστα με τα «θύματα» του Aids, κάποια χρόνια αργότερα έγινε γνωστό ότι ο ακριβοπληρωμένος διασκεδαστής είχε βρεθεί θετικός στον ιό HIV λίγα χρόνια πριν φύγει από τη ζωή.Διαβάστε περισσότερα...

Μάζεψαν τρόφιμα για το συσσίτιο του Πατριαρχείου στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας


Τα παρέδωσε ο Απ. Τζιτζικώστας για να βοηθηθούν 240 άποροι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.

Μεγάλη ποσότητα βασικών ειδών διατροφής (ζυμαρικά, ρύζι, πλιγούρι, λάδι, όσπρια, αλεύρι) για τις ανάγκες των συσσιτίων που τροφοδοτούν τους 240 άπορους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, παρέδωσε στους εκπροσώπους των τριών ενοριών του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, κ. Τζιτζικώστας επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος στη συνοικία του Πέραν, προκειμένου να παραδώσει τρόφιμα που συγκεντρώθηκαν με πρωτοβουλία της Περιφέρειας και ιδιωτών για τα συσσίτια του Οικουμενικού Πατριαρχείου για τους άπορους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης.


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Χάραξη πολιτικής για την Αναπηρία στη Δ. Ελλάδα ζήτησε ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 01.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 4743

Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας παρέστη σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Επρόκειτο για την 22η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ, ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» και με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχη Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο.

Ο κ. Βαρδακαστάνης, απευθυνόμενος στο Περιφερειακό Συμβούλιο, περιέγραψε την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και οι οικογένειές τους λόγω της οικονομικής κρίσης, με τη ραγδαία επιδείνωση της ζωής τους αναφορικά με τους πόρους διαβίωσης: «Η διαρκής και εντεινόμενη οικονομική κρίση έχει πλήξει με τον πιο σκληρό τρόπο την πλειονότητα των ατόμων με αναπηρία και τις οικογένειές τους, αφού από την αρχή εκδήλωσής της, εκτός από τη λήψη κάποιων αποσπασματικών μέτρων εξαίρεσής τους από σκληρά και επώδυνα οικονομικά μέτρα, δεν σχεδιάστηκαν συντονισμένες και συνδυαστικές πολιτικές προστασίας τους», τόνισε ο κ. Βαρδακαστάνης.

Στη συνέχεια ζήτησε από το Περιφερειακό Συμβούλιο δύο συγκεκριμένες δράσεις: 1) Να σχεδιάσει, να εγκρίνει και να υλοποιήσει το Συμβούλιο ένα 5ετές πρόγραμμα δημόσιων πολιτικών για την Αναπηρία για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, αξιοποιώντας όλες τις χρηματοδοτικές πηγές, από τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δημόσιες επενδύσεις έως τα κονδύλια του νέου επιχειρησιακού προγράμματος της Περιφέρειας «Δυτική Ελλάδα 2014-2020». Το πρόγραμμα πρέπει να αφορά και να καλύπτει όλες τις πολιτικές: υγεία, πρόνοια, προσβασιμότητα, εκπαίδευση, πολιτισμό, αθλητισμό κ.α. 2) Να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα αποϊδρυματοποίησης, το οποίο στα τέλη της θητείας του παρόντος Συμβουλίου θα έχει φτάσει στο σημείο να μην υπάρχουν ιδρύματα εντός της Περιφέρειας Δ. Ελλάδας, αλλά αντιθέτως δομές και υπηρεσίες εντός της κοινότητας.Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτ. Ελλάδας ο Ι. Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 01.12.2014

Αρ. Πρωτ.: 4732

Η ΕΣΑμεΑ ενημερώνει ότι ο πρόεδρός της και πρόεδρος του EDF (Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννης Βαρδακαστάνης θα παρευρεθεί στην 22η ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, σήμερα Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου και ώρα 14.00 στην Πάτρα, στην αίθουσα του πρώην Εργοστασίου «Λαδόπουλος» (Ακτή Δυμαίων 50). Μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης: «Συζήτηση σχετικά με θέματα που αφορούν τα ΑμεΑ, ενόψει της 3ης Δεκεμβρίου, που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία», με εισηγητή τον αντιπεριφερειάρχης Τομέα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπο.

Παρακαλούμε για την κάλυψη.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (135.43 KB)Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Νέα σελίδα για το αναπηρικό κίνημα σε Δράμα και Ξάνθη


Δελτίο Τύπου 01.12.2014


Αρ. Πρωτ.: 4734

Την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας - Θράκης επισκέφτηκε το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Νοεμβρίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, μαζί με τον Χρ. Κεσόγλου, αναπληρωτή Γεν. Γραμματέα της ΕΣΑμεΑ, για να συμμετάσχουν στις εργασίες τοπικών Σωματείων στην Ξάνθη και στην Δράμα.

Συγκεκριμένα το Σάββατο 29 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. ο κ. Βαρδακαστάνης παρέστη στα εγκαίνια των γραφείων του Σωματείου Ατόμων Με Αναπηρία ΠΕ Ξάνθης (Πατριάρχη Κυρίλλου 3Α, Ξάνθη). Την ίδια ημέρα στις 5 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συνάντηση με τα μέλη του Σωματείου ΑμεΑ και Γονέων και Κηδεμόνων αυτών ΠΕ Δράμας, στο ξενοδοχείο «Κούρος» αίθουσα «Σαπφώ», 3ο χιλιόμετρο Δράμας - Καβάλας.

Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί ο κ. Βαρδακαστάνης παρέστη στα εγκαίνια του γραφείου του Σωματείου Ατόμων με Αναπηρία ΠΕ Δράμας, Γ. Ζερβού 38, (πρώην Στρατολογικό Γραφείο Δράμας).

Στο χαιρετισμό του ο κ. Βαρδακαστάνης δήλωσε: «Αυτές οι μέρες είναι ημέρες χαράς, γιορτής και δημοκρατικής ολοκλήρωσης. Ο στόχος μας από εδώ και πέρα είναι τα Σωματεία να μεγαλώσουν και να εντάξουν κάθε άτομο με αναπηρία και χρόνια πάθηση της περιοχής, να κινητοποιηθούν και να οργανωθούν, ώστε να εκφράσουν και να παλέψουν για τα δικαιώματα κάθε λησμονημένου πολίτη αυτής της χώρας, που είναι τα άτομα με αναπηρία, που ζουν μόνοι τους, αποκομμένοι συνήθως από την κοινωνική ζωή, αντιμέτωποι με τη φτώχεια, την ανεργία, τον αποκλεισμό, τη διάκριση και πολύ συχνά με το στίγμα. Σήμερα η Περιφέρεια, ο Δήμος, κάθε Αρχή, αποκτούν νέους συνομιλητές, που σε αυτή τη φοβερή εποχή θα πρέπει να παλέψουν δίπλα στο κάθε άτομο με αναπηρία. Γιατί το ατομικό πρόβλημα του καθενός είναι συλλογικό. Η Δραμινή κοινωνία και η κοινωνία της Ξάνθης πρέπει να αποκτήσουν άλλη αντίληψη για την αναπηρία, και αυτό είναι κάτι που πρέπει να παλέψουν τα μέλη των Σωματείων. Όλοι ανεξαιρέτως κρινόμαστε από το έργο μας.

Ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του star Β. Ελλάδας (από το 11.57)
http://www.youtube.com/watch?v=8mTStYyzB4U&list=UU5quWsvOBNUaR-Duv3K-JFA

Φωτογραφίες στο προφίλ και στη σελίδα της ΕΣΑμεΑ στο facebook.
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (136.51 KB)Διαβάστε περισσότερα...

Το Σύνταγμα γέμισε κόκκινες ομπρέλες


Ακτιβιστικό δρώμενο με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS.

Περισσότεροι από 70 εθελοντές, άνοιξαν κόκκινες ομπρέλες στο Σύνταγμα, για να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της μετάδοσης του AIDS.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS, μέλη της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Αντιμετώπισης του AIDS πραγματοποίησαν το δρώμενο στο Σύνταγμα.

Με πλακάτ σχημάτισαν τη φράση «STOP AIDS», ενώ ενημέρωσαν τους περαστικούς για τον HIV.Διαβάστε περισσότερα...

Γιατρός-τέρας κακοποιούσε αγόρια με λευχαιμία


Βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του και καταδικάστηκε σε 22 χρόνια φυλάκισης.

Δεν προβληματιζόταν για τίποτα και δε σταματούσε… πουθενά. Ένας παιδίατρος-αιματολόγος στη Βρετανία, ο 41χρονος Μάιλς Μπράντμπερι –που εργαζόταν στο νοσοκομείο του Addenbrooke στο Κέιμπριτζ- ασελγούσε σε ανήλικα αγόρια κατά τη διάρκεια της εξέτασης.

Η υπόθεση έχει εξοργίσει τους Βρετανούς, διότι τώρα που έφτασε στις δικαστικές αίθουσες πήρε μεγαλύτερη δημοσιότητα. Ο γιατρός-τέρας πολλές φορές βιντεοσκοπούσε τις πράξεις του με ειδικό στιλό. Τα περισσότερα από τα αγόρια ηλικίας από 10 έως 16 ετών που έπεσαν θύματα των αρρωστημένων διαθέσεων του παιδίατρου έπασχαν από λευκαιμία και τα άλλα από άλλες σοβαρές ασθένειες. Μάλιστα σε αρκετές περιπτώσεις, οι γονείς τους τα περίμεναν έξω από το ιατρείο του Μπράντμπερι, ο οποίος ομολόγησε στο δικαστήριο ότι κακοποίησε σεξουαλικά 18 αγόρια και δήλωσε ένοχος.

«Είναι μια από τις χειρότερες μορφές παιδοφιλίας και σεξουαλικής παρενόχλησης που έχω συναντήσει στη ζωή μου» τόνισε ο δικαστής Γκάρεθ Χόκσγουορθ και συμπλήρωσε «Το να κάνεις αυτές τις πράξεις σε άρρωστα μικρά παιδιά, τα οποία δίνουν μάχη για τη ζωή τους δεν μπορούσα να το φανταστώ». Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατοχή του γιατρού βρέθηκαν περισσότερες από 170,000 φωτογραφίες, οι οποίες τραβήχτηκαν τα τελευταία τέσσερα χρόνια, πριν απομακρυνθεί από τη θέση του το Νοέμβριο του 2013, όταν και ήρθαν στο φως οι πρώτες καταγγελίες.


Διαβάστε περισσότερα...

Ίλιον: "Παγώνουν" τα δημοτικά τέλη για το 2015


Στα ήδη μειωμένα επίπεδα του 2014 παραμένουν τα δημοτικά τέλη στο Ίλιον και για το 2015.

Όπως αναφέρει ο δήμος Ιλίου σε σχετική ανακοίνωση «με την υπ’ αριθμ. 319/2014 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιλίου, στα ήδη μειωμένα επίπεδα του 2014 παραμένουν τα τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας και για το έτος 2015».

«Διατηρώντας σε υψηλό επίπεδο την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών στον τομέα καθαριότητας, οι παραπάνω μειώσεις συγκαταλέγουν τον Δήμο Ιλίου στους Δήμους με τα χαμηλότερα δημοτικά τέλη ηλεκτροφωτισμού και καθαριότητας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το διαρκές πάγωμα των δημοτικών τελών, τα τελευταία χρόνια, το 2013 ο Δήμος Ιλίου με αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου προχώρησε σε μείωσή τους κατά 2,5% σε όλες τις κατοικίες και τους επαγγελματικούς χώρους, η οποία παρέμεινε σταθερή και για το έτος 2014, χωρίς καμία έκπτωση στην ποιότητα των υπηρεσιών και της καθαριότητας», τονίζει η ανακοίνωση του δήμου.Διαβάστε περισσότερα...

Πυροσβεστική: Τι να προσέξετε στον χριστουγεννιάτικο στολισμό


Οδηγίες για την αποφυγή πυρκαγιάς κατά την περίοδο των εορτών από τον χριστουγεννιάτικο στολισμό έδωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Αναλυτικά οι συμβουλές της Πυροσβεστικής

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ

Χρησιμοποιείτε πάντα φωτιστικά και διακοσμητικά προϊόντα που φέρουν πιστοποίηση καταλληλότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Επιθεωρείτε τουλάχιστον μια φορά το χρόνο τα χριστουγεννιάτικα φωτιστικά σας για διαρροές, κοψίματα, ή καμένες λάμπες καθώς και το φις για καλή προσαρμογή με την πρίζα για την αποφυγή σπινθηρισμών.

Ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες χρήσης του κατασκευαστή για την τοποθέτηση των φωτιστικών, καθώς κάποια είναι κατασκευασμένα για εσωτερική ή εξωτερική χρήση, αλλά όχι και για τα δύο.

Αν σκοπεύετε να στολίσετε με φωτιστικά και εξωτερικούς χώρους του σπιτιού σας, να το κάνετε πάντα κατά τη διάρκεια της μέρας για να μπορείτε να βλέπετε τυχόν φθορές στις καλωδιώσεις ή υγρασία που μπορεί να έχει εισχωρήσει στις επαφές. Αν έχουν επαφή με μεταλλικά αντικείμενα μην τα ανάψετε, μέχρι να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος και λειτουργούν κανονικά.

Ελέγξτε τα volt των φωτιστικών με αυτά της πρίζας καθώς και σημάνσεις του ΕΛΟΤ για βεβαίωση ελέγχου από αρμόδιο εργαστήριο.

Μην αφήνετε τα φωτιστικά να ακουμπούν σε υλικά που πιάνουν εύκολα φωτιά όπως χαρτιά ή υφάσματα κ.α.

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο τοποθετήστε το κάπου που να σας ικανοποιεί σαν θέση, αλλά θα πρέπει να απέχει τουλάχιστον ένα μέτρο από το τζάκι ή άλλες εστίες και να έχει και την απαιτούμενη ασφάλεια σε ότι αφορά την στήριξη του και να μην είναι σε επαφή με άλλα αντικείμενα του χώρου σας ή να φράσει εξόδους του σπιτιού.

Αν στολίσετε «φυσικό» δέντρο προσέξτε να μην είναι ξεραμένο και προσπαθήστε να το διατηρείτε υγρό με συχνό πότισμα.

Εάν αγοράσετε τεχνητό δέντρο, βεβαιωθείτε πως φέρει πιστοποίηση ότι είναι κατασκευασμένο από βραδυφλεγή υλικά.

Τα παιδιά μαγεύονται από το χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν θα πρέπει ποτέ να τα αφήνετε να παίζουν χωρίς επιτήρηση κάτω από αυτό. Αναπτήρες, σπίρτα, καλώδια, πρίζες και φωτάκια θα πρέπει να μην είναι προσεγγίσιμα από τα παιδιά. Για να αποφύγετε ανατροπές ή τραυματισμούς, μπορείτε να κόψετε τα χαμηλότερα κλαδιά ή να το στερεώσετε στο ταβάνι με πετονιά.

Αποσυνδέετε πάντα τα φωτιστικά του χριστουγεννιάτικου δέντρου πριν φύγετε από το σπίτι ή πριν πάτε για ύπνο.

ΚΕΡΙΑ

Αν ανάβετε κεριά στο χώρο σας, πρέπει πάντα να τα τοποθετείτε σε σταθερές βάσεις (όχι πλαστικά ή άλλα εύφλεκτα υλικά), να τα έχετε σε απόσταση από κουρτίνες και ποτέ μην τα αφήνετε αναμμένα όταν φεύγετε. Κράτησε τα μακριά από χώρους που μπορεί να υπάρξει ρεύμα αέρα.

Μην τα τοποθετείτε κάτω από ράφια ή άλλες επιφάνειες και αφήστε 10 cm τουλάχιστον απόσταση μεταξύ δύο κεριών.

Ποτέ μη χρησιμοποιείτε αναμμένα κεριά για να διακοσμήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, και βεβαιωθείτε ότι κάθε αναμμένο κερί στο χώρο είναι τοποθετημένο μακριά από τα κλαδιά του δέντρου.Διαβάστε περισσότερα...

Στα 60 εκατ. ευρώ τα πρόστιμα για τη μαύρη εργασία


Τα 60 εκατομμύρια ευρώ έφθασαν τα πρόστιμα στις επιχειρήσεις που απασχολούσαν ανασφάλιστους εργαζόμενους, μέσα στον ένα χρόνο της εφαρμογής του σχεδίου "Άρτεμις" για την καταπολέμηση της αδήλωτης εργασίας και της θεσμοθέτησης του νέου υψηλού προστίμου των 10.500 ευρώ ανά αδήλωτο εργαζόμενο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας από τις 15 Σεπτεμβρίου 2013, έως και τις 31 Οκτωβρίου 2014, επιβλήθηκαν πρόστιμα που ανέρχονται στα 59.916.741 ευρώ».

Σε ό,τι αφορά στα πρόσφατα απολογιστικά στοιχεία για τον Οκτώβριο 2014, ελέγχθηκαν 2.751 επιχειρήσεις και σε σύνολο 9.925 εργαζομένων βρέθηκαν αδήλωτοι οι 884, δηλαδή το 8,91% του συνολικού αριθμού των εργαζομένων που ελέγχθηκαν. Παράλληλα, τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν για τις παραπάνω παραβάσεις ανέρχονται στα 9.391.498 ευρώ.

«Είναι γνωστό ότι στο πλαίσιο της οργανωμένης προσπάθειας που καταβάλλουμε για την αναχαίτιση του απαράδεκτου φαινομένου της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας έχουμε υιοθετήσει - με το Επιχειρησιακό Σχέδιο «Άρτεμις» μια ολοκληρωμένη προσέγγιση η οποία περιλαμβάνει ένα ισορροπημένο μίγμα κινήτρων και αντικινήτρων" δήλωσε με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των ελέγχων ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και πρόσθεσε: "Από τη μια πλευρά οικονομικά κίνητρα και διοικητικές διευκολύνσεις που μειώνουν το κόστος συμμόρφωσης των επιχειρήσεων, όπως η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και η δραστική απλοποίηση των διαδικασιών. Από την άλλη, αυστηρούς ελέγχους και κυρώσεις για όσους εργοδότες αρνούνται πεισματικά να αντιληφθούν ότι οι ευκαιριακές και αντιπαραγωγικές πρακτικές σε βάρος των εργαζομένων δεν ταιριάζουν στην επιχειρηματικότητα της Ελλάδας του αύριο".

"Στο ίδιο πλαίσιο, αυτή την εβδομάδα θεσμοθετήσαμε την υποχρέωση των εργοδοτών να δηλώνουν υποχρεωτικά στο πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» την οποιαδήποτε αλλαγή ή τροποποίηση του ωραρίου ή της οργάνωσης του χρόνου εργασίας. Και αυτό, διότι αποδείχθηκε στην πράξη ότι η δυνατότητα που υπήρχε για την τροποποίηση του ωραρίου με την απλή τήρηση του αθεώρητου βιβλίου αποτέλεσε για πολλούς εργοδότες εστία καταχρηστικών πρακτικών ελάχιστης ασφάλισης και καταστρατηγήσεων με τη μορφή της «ψευδομερικής απασχόλησης» ή και αδήλωτης εργασίας" κατέληξε ο κ. Βρούτσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...