Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Πολύτεκνοι εκπαιδευτικοί και διορισμός στην εκπαίδευση

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η ένταξη στους πίνακες δε σήμαινε τη θεμελίωση δικαιώματος διορισμού.

Ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών των ειδικών κατηγοριών του ν.3848/2010, όπως αυτή των εκπαιδευτικών γονέων άνω των τριών τέκνων κατά τους διορισμούς της μεταβατικής περιόδου, καθορίζεται με Κοινή Υπουργική Απόφαση με βάση τις υφιστάμενες εκπαιδευτικές ανάγκες.

Ο υπουργός Παιδείας δηλώνει σε γραπτή του απάντηση ότι με το προηγούμενο νομοθετικό πλαίσιο διορισμού πολύτεκνων εκπαιδευτικών (Ν.3255/2004) συνίσταντο οι αναγκαίες θέσεις εκπαιδευτικών και με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας καθοριζόταν ο αριθμός των διοριζόμενων εκπαιδευτικών κατά κλάδο και ειδικότητα και σε καμία περίπτωση η ένταξη στους οικείους πίνακες δεν σήμαινε τη θεμελίωση δικαιώματος διορισμού.

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι και μετά τη λήξη της μεταβατικής περιόδου, που προβλέπεται από τις διατάξεις του Ν.3848/2010, έχει ληφθεί μέριμνα για τους εκπαιδευτικούς γονείς άνω των τριών τέκνων με τη μοριοδότησή τους για την τελική κατάταξη στους πίνακες επιτυχόντων του διαγωνισμού ΑΣΕΠ.

Όπως προειπώθηκε τα παραπάνω αποτελούν απάντηση σε ερώτηση του Βουλευτή κ. Ταλιαδούρου για το αν προτίθεται να προβεί στις κατάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις για την επαναφορά του προϋπάρχοντος πλαισίου (ν.3255/2004)για τη μεταβατική περίοδο μέχρι την προκήρυξη του πρώτου διαγωνισμού εκπαιδευτικών μέσω ΑΣΕΠ καθώς και με ποιον τρόπο προτίθεται να εξασφαλίσει την επαγγελματική αποκατάσταση των πολύτεκνων σε αποκατάσταση της αδικίας που έχουν υποστεί εμπιστευόμενοι την πολιτεία και στη συνέχεια αποστερούμενοι τα ευεργετήματα ενός θεσπισμένου ανταποδοτικού ευεργετήματος προς αυτούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.