Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Κόμβος αλληλοβοήθειας στην Αθήνα



Συμπαράσταση στους άπορους ετοιμάζει ο δήμος της πρωτεύουσας.

Από αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15422 στον οποίο πολίτες θα μπορούν να δηλώνουν τις προσφορές τους.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», θα δημιουργηθεί κόμβος αλληλοβοήθειας στην πρωτεύουσα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι θα λειτουργήσει στο παλιό φρουραρχείο που βρίσκεται απέναντι από το σταθμό Λαρίσης. «Στο παλιό Φρουραρχείο, απέναντι από το Σταθμό Λαρίσης, δημιουργούμε την υποδομή ώστε να συγκεντρώνουμε και διανέμουμε προϊόντα σε αυτούς που έχουν δελτίο απόρου στην Αθήνα.

Δε μιλάμε αυτή τη στιγμή για άστεγους, οι οποίοι εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων. Μιλάμε για ανθρώπους οι οποίοι έχουν δελτίο απορίας από το δήμο. Από αύριο θα αρχίσει να λειτουργεί και ο πενταψήφιος τηλεφωνικός αριθμός 15422, στον οποίο οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δηλώνουν τις προσφορές τους».


Διαβάστε περισσότερα...

Πρόγραμμα για δημιουργική απασχόληση ΑμεΑ στα Χανιά



«Να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες» τονίζει ο δήμαρχος.

Στην υλοποίηση προγραμμάτων δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία, προχωρεί ο δήμος Χανίων σε συνεργασία με την ΕΛΕΠΑΠ. Όπως ανακοινώθηκε, ο δήμος θα προσφέρει δωρεάν δημιουργική απασχόληση και φροντίδα σε περίπου 35 μαθητές με νοητική υστέρηση και κινητικές αναπηρίες, διαφορετικών ηλικιών κι επιπέδου λειτουργικότητας, του 1ου και 2ου Ειδικού Σχολείου καθώς και συμβουλευτική σε γονείς.

«Απόφασή μας είναι να βρισκόμαστε πάντα δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στα άτομα με αναπηρία, δείχνοντας έμπρακτα το ενδιαφέρον μας, ιδιαίτερα στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα μας», επεσήμανε ο δήμαρχος Μανώλης Σκουλάκης, συμπληρώνοντας, ότι «οι παρεμβάσεις μας αναδεικνύουν το δίκτυο κοινωνικής προστασίας που αναπτύσσει ο δήμος Χανίων».

Η αντιδήμαρχος Χανίων, Χρυσούλα Χατζηδάκη, αρμόδια σε θέματα κοινωνικής πολιτικής, τόνισε, ότι τα προγράμματα χρηματοδοτούνται από τον δήμο Χανίων, ξεκινούν εντός της εβδομάδας και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του χρόνου.
Το εγχείρημα στηρίζεται στη συνεργασία των τμημάτων παιδείας και δια βίου μάθησης και κοινωνικής πολιτικής, προστασίας ΑΜΕΑ και ισότητας του δήμου Χανίων, με την ΕΛΕΠΑΠ, καθώς και με εκπαιδευτικούς και γονείς των προαναφερθέντων σχολείων.

Για τι ένας ς ανάγκες τους θα προσληφθούν 3 παιδαγωγοί ειδικής αγωγής, ένας ψυχολόγος, ένας γυμναστής, ένας μουσικός, ένας εικαστικός, ένας μάγειρας και 3 άτομα βοηθητικό προσωπικό.

Τα προγράμματα της αγωγής έχουν διαμορφωθεί ως εξής:

Στο 1ο Ειδικό Σχολείο, Τρίτη και Παρασκευή, 18.30-20.30.

Στο 2ο Ειδικό Σχολείο, Τρίτη 16.00-18.00 και Πέμπτη 18.00-20.00.

Στο Ειδικό Κέντρο Εκπαίδευσης , Δευτέρα και Τετάρτη, 18.00-20.00.


Διαβάστε περισσότερα...

Στο στάδιο της αποθεραπείας ο Lascorz



Έχει αρχίσει να κινείται με μόνιμη βλάβη όμως στα κάτω άκρα.

Κυκλοφόρησε η πρώτη φωτογραφία του Joan Lascorz μετά το ατύχημα που υπέστη κατά τη διάρκεια των δοκιμών στο World Superbike στην Imola, πριν από τρεις μήνες.

Ο Ισπανός βρίσκεται στο στάδιο εντατικής αποκατάστασης στο ινστιτούτο Guttmann της Βαρκελώνης μετά το ατύχημα που τον άφησε παράλυτο από την κοιλιακή χώρα και κάτω.

Το σημαντικό της εικόνας πάντως είναι ότι ο Lascorz έχει επανακτήσει την κίνηση των άνω άκρων του κάτι που ήταν αρχικά αμφίβολο. Στη φωτογραφία ποζάρει με τον Albert Llovera, πρώην σκιέρ, νυν οδηγό αγώνων, που έμεινε παράλυτος στα 18 του κατά τη διάρκεια αγώνων σκι στο Σεράγεβο.

Ο Llovera, ο οποίος σήμερα αγωνίζεται στο Super 2000 παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι οδηγώντας ένα Fiat Punto Abarth τροποποιημένο ειδικά ώστε να έχει όλα τα χειριστήρια στο τιμόνι , δημοσίευσε τη φωτογραφία στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, προσθέτοντας το ακόλουθο μήνυμα:



«Είμαι εδώ με ένα από τους φίλους μου από την ομάδα Guttmann, τον Joan Lascorz. Πριν από λίγες ημέρες τον επισκεπτόμουν στο δωμάτιό του και τώρα με επισκέπτεται εκείνος στο δικό μου. Τη μία στιγμή βρισκόμαστε στην κορυφή και την άλλη… κανείς δεν ξέρει. Ας απολαύσουμε την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή».

Ο αναβάτης της Kawasaki Lascorz υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία πολλές ώρες κάθε μέρα και θα συνεχίσει, για τους επόμενους 3 έως 4 μήνες.




Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν προβολή ταινιών



Η Κινηματογραφική Ομάδα του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, σε συνεργασία με την Εταιρεία Ελλήνων Σκηνοθετών, έστησαν έναν μικρό θερινό κινηματογράφο στον κήπο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (Ερμού 134-136) στο Θησείο.

Οι προβολές πραγματοποιούνται κάθε Τρίτη, όπου προβάλλονται ελληνικές ταινίες και Πέμπτη, όπου προβάλλονται ξένες.

Αυτό είναι αναλυτικά το πρόγραμμα του Ιουλίου:

Τρίτη 17-7-12
Η χορωδία του Χαρίτωνα
Σκηνοθεσία: Γρηγόρης Καραντινάκης

Πέμπτη 19-7-12
Ο Τρελός Πιερό
Σκηνοθεσία: Ζαν Λυκ Γκοντάρ

Τρίτη 24-7 12
Ακαδημία Πλάτωνος
Σκηνοθεσία: Φίλιππος Τσίτος

Πέμπτη 26-7-12
Ιστορίες του Καλοκαιριού
Σκηνοθεσία: Ερίκ Ρομέρ

Τρίτη 31-7-12
Ας περιμένουν οι Γυναίκες
Σκηνοθεσία: Σταύρος Τσιώλης


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνδυνος μπλακ-ουτ από το χαράτσι



Έκκληση προς τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να μην περιληφθεί το τέλος ακινήτων του 2012 στους λογαριασμούς ρεύματος απευθύνει η ΓΕΝΟΠ με σχετική επιστολή, προειδοποιώντας ότι κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει ακόμη και σε κατάρρευση του ενεργειακού τομέα και μπλακ- άουτ, λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Η ΓΕΝΟΠ σημειώνει ότι η επιβολή του τέλους ακινήτων, πέρυσι, μέσω των λογαριασμών του ρεύματος δημιούργησε τεράστιο πρόβλημα ρευστότητας στην επιχείρηση, καθώς οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί των νοικοκυριών, από 388 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2011 εκτοξεύθηκαν στα 697 εκατ. ευρώ τον Ιούνιο του 2012 ενώ, συνολικά, οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί φθάνουν στο 1,1 δισ. ευρώ. ευρώ. Το πρόβλημα αυτό μετακυλίθηκε στην αγορά, καθώς οι καταναλωτές αδυνατούσαν να πληρώσουν τους προμηθευτές ρεύματος, εκείνοι με τη σειρά τους τον λειτουργό της αγοράς και τις εταιρίες μεταφοράς- διανομής ενέργειας και η αλυσίδα συνεχίζεται με τους παραγωγούς ρεύματος και τους προμηθευτές πρώτων υλών και φυσικού αερίου.

«Έτσι, ο ενεργειακός τομέας, μιας και ο ένας χρώσταγε στον άλλο, κινδύνευσε άμεσα με κατάρρευση και αν η ΔΕΗ δεν είχε παρακρατήσει 264 εκατ. ευρώ από το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτημένων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ) μέχρι τον Ιούνιο και συνάψει, άρον-άρον, πανάκριβο δάνειο 100 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών, όπως άλλωστε και η ΔΕΠΑ, θα είχε καταρρεύσει ήδη» αναφέρει, στην επιστολή της, η ΓΕΝΟΠ.

Υπενθυμίζεται ότι, από πέρυσι, έχει μεσολαβήσει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία δεν επιτρέπεται η διακοπή της ηλεκτροδότησης για μη πληρωμή του τέλους ακινήτων. Η ΓΕΝΟΠ υποστηρίζει, ωστόσο, ότι «και πάλι θα επιχειρηθεί ο εκβιασμός της κοινωνίας από το παράθυρο και αυτό γιατί όποιος δεν έχει να πληρώσει το σύνολο του λογαριασμού πληρώνοντας μόνο την κατανάλωση του ρεύματος θα νομίζει ότι πληρώνει για τη ΔΕΗ και πιθανότατα από το δεύτερο λογαριασμό, εν αγνοία του, θα πληρώνει το ΕΕΤΗΔΕ, αφήνοντας την οικογένειά του "ξεκρέμαστη" προς τη ΔΕΗ αλλά και τη ΔΕΗ χρεωμένη και ανήμπορη να κάνει το οτιδήποτε».

«Πιθανή εμμονή σας στην κατεύθυνση σύνδεσης του ΕΕΤΗΔΕ με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και με δεδομένο ότι, με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, δεν δέχεστε ούτε την πρόταση της Διοίκησης να αποσταλούν οι λογαριασμοί από τη ΔΕΗ αλλά σε ξεχωριστό έντυπο και όχι ενσωματωμένοι με την κατανάλωση, θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα», καταλήγει η ΓΕΝΟΠ.


Διαβάστε περισσότερα...

Σκοτώνουν τα θηλυκά βρέφη



Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο της δολοφονίας και της εγκατάλειψης θηλυκών βρεφών στην Ινδία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Όταν ένα ζευγάρι πρόσφατα προσπάθησε να θάψει ζωντανό το νεογέννητο κοριτσάκι του, στην πόλη Ντάουσα του κρατιδίου του Ρατζαστάν, το θέμα μετά βίας καλύφθηκε από τον τοπικό Τύπο, σαν να επρόκειτο για κάτι φυσιολογικό.

«Οι περισσότεροι Ινδοί είναι απασχολημένοι με το πώς θα εξασφαλίσουν δύο γεύματα την ημέρα» σχολίασε στον Guardian, ο Ζαχίρ Αμπάς, αρχισυντάκτης της ινδικής ηλεκτρονικής εφημερίδας Udaipur Times. Τον περασμένο χρόνο η εφημερίδα δημοσίευσε τη φωτογραφία ενός θηλυκού βρέφους μόλις τριών μηνών που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε υπόνομο κοντά στο κέντρο του Ουνταΐπούρ, σε μία προσπάθεια ευαισθητοποίησης των αναγνωστών.

Η εκστρατεία της εφημερίδας μάλλον δεν απέδωσε τα αναμενόμενα: «Κοιτάξτε. Ένα σχόλιο. Μόλις ένα. Θέλουμε ο κόσμος να θυμώσει με αυτό. Αλλά δεν θέλουν να τους δουν οι γονείς ή οι φίλοι τους να μιλούν για αυτό» είπε ο Αμπάς. Στην Ινδία υπάρχουν 914 κορίτσια ανά 1000 αγόρια, ενώ ειδικά στο κρατίδιο του Ρατζαστάν 883 κορίτσια ανά 1000 αγόρια - μία από τις χειρότερες αναλογίες μεταξύ των δύο φύλων στη χώρα.

Μεγάλο μερίδιο ευθύνης σε αυτό, έχουν οι κλινικές που πραγματοποιούν αμβλώσεις όταν διαπιστωθεί με υπέρηχο ότι το έμβρυο είναι κορίτσι και ως εκ τούτου ανεπιθύμητο. «Υπάρχουν σοβαροί λόγοι για να πιστεύουμε ότι η μείωση στις γεννήσεις κοριτσιών οφείλεται στην αύξηση των κλινικών που πραγματοποιούν υπερήχους στην περιοχή» σχολίασε ο Σαμπνάμ Αζίζ της Action Aid στο Ρατζαστάν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τσάι εναντίον καρκίνου



Χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι και δοκιμάστηκαν σε πειραματόζωα, μπορούν να συρρικνώσουν έως και 80% τους όγκους του καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μιζούρι.

Τα ραδιενεργά νανοσωματίδια από χρυσό και χημικές ουσίες που περιέχονται στο τσάι, αποτελούν έτσι μία εν δυνάμει εναλλακτική θεραπεία με λιγότερες παρενέργειες για τους ανθρώπους σε σχέση με την παραδοσιακή χημειοθεραπεία, η οποία έχει τοξικές επιπτώσεις στον οργανισμό, καθώς πλήττει παράλληλα και υγιή ζωτικά όργανα.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου του Μισούρι, με επικεφαλής τους καθηγητές Κατές Κάτι και Κάθι Κάτλερ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS), ανακοίνωσαν ότι βρήκαν ένα πιο αποτελεσματικό και ασφαλή τρόπο να επιτίθενται στους όγκους, αξιοποιώντας νανοσωματίδια χρυσού και ουσίες που παίρνουν από τα φύλλα του τσαγιού.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φάρμακο για την πρόληψη του AIDS



Την έγκρισή της για την εμπορία του φαρμάκου "Truvada", του πρώτου σκευάσματος για την πρόληψη του AIDS προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης του ιού HIV σε υγιή άτομα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο να μολυνθούν, έδωσε η Aμερικανική Oμοσπονδιακή Yπηρεσία Tροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Το φάρμακο, λαμβάνεται μια φορά την ημέρα σε συνδυασμό με άλλα χάπια κατά του HIV και περιέχει έναν αναστολέα που εμποδίζει τον ιό να πολλαπλασιαστεί στο σώμα .

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ιδιαίτερα πάντως, ότι το συγκεκριμένο φάρμακο, «δεν μπορεί να αντικαταστήσει τις ασφαλείς σεξουαλικές πρακτικές».

Μια κλινική δοκιμή που πραγματοποιήθηκε σε έξι χώρες από τον Ιούλιο του 2007 μέχρι τον Δεκέμβριο του 2009 έδειξε ότι το Truvada είχε και προληπτική δράση καθώς μείωσε κατά 44% τον κίνδυνο μόλυνσης σε ομοφυλόφιλους άνδρες που χρησιμοποιούσαν ταυτόχρονα και προφυλακτικό.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν δήλωναν τα επιδόματα!



Λαβράκια έβγαλαν τα κλιμάκια των ελεγκτών του υπουργείου εργασίας καθώς μετά από έρευνες διαπίστωσαν πως το 5,5% των συνταξιούχων του Τομέα Υγειονομικών (πρώην ΤΣΑΥ), λαμβάνει μηνιαία σύνταξη μεγαλύτερη από 6.000 ευρώ, χωρίς να υποβάλλει δήλωση εισοδήματος φυσικών προσώπων, ενώ το 12% των συνταξιούχων του ίδιου φορέα, δηλώνει στην εφορία μικρότερα ποσά από εκείνα που έχουν χορηγηθεί από το ταμείο.

Ακόμη ένα σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από τους ελέγχους, είναι ότι το ποσοστό των συνταξιούχων του συγκεκριμένου Ταμείου που δηλώνει αναπηρία φθάνει στο 11,3%, την ώρα που ο συνολικός πληθυσμός των συνταξιούχων που δηλώνει αναπηρία κινείται στο 7,7%, διαφορά «στατιστικά σημαντική».

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, οι δηλώσεις αναπηρίας θα επανεξεταστούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, ώστε να εντοπισθούν τυχόν περιπτώσεις ατασθαλιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για "Βοήθεια στο Σπίτι"



Παράταση του προγράμματος "Βοήθεια στο Σπίτι" για ένα τρίμηνο προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών. Παράλληλα ανακοινώθηκε χθες η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του προγράμματος. Είναι η τρίτη φορά το τελευταίο δωδεκάμηνο που δίνεται παράταση για τη λειτουργία του "Βοήθεια στο Σπίτι".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πίνακες Ωρομισθίων από τον ΟΑΕΔ


Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του, τους προσωρινούς πίνακες αξιολόγησης αιτήσεων ωρομίσθιου εκπαιδευτικού προσωπικού, για τις ΕΠΑ.Σ. Μαθητείας του ΟΑΕΔ, για το σχολικό έτος 2012-2013.

Η υποβολή των ενστάσεων γίνεται από τις 18/7/2012 εως τις 24/7/2012 στην διοίκηση του ΟΑΕΔ, υπόψη της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Αξιολόγησης Ωρομίσθιου Εκπαιδευτικού Προσωπικού.

Η αποστολή των ενστάσεων γίνεται ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή ή με ταχυμεταφορά.



Διαβάστε περισσότερα...

«Μία δουλειά μόνο για να επιβιώσω»



Μόνο τα επαγγελματικά τους σκέφτονται οι νέοι.

«Χρειάζομαι μια δουλειά για να επιβιώσω», λέει στην κάμερα του Associated Press, η 22χρονη Αθηνά Πρασσά, πτυχιούχος στην Αγγλική Φιλολογία και με αυτά τα λόγια εκφράζει τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι περισσότεροι νέοι. «Αυτή την περίοδο είναι πολύ δύσκολο να εκπληρώσεις τα όνειρά σου» αναφέρει.

Η 22χρονη είναι από τις «τυχερές» καθώς μένει στην Αθήνα, στο σπίτι των παππούδων της κι έτσι οι γονείς της δεν χρειάζεται να πληρώνουν ενοίκιο για το διαμέρισμά της. Όμως, το ψυγείο της είναι άδειο και όπως υποστηρίζει «Έχω ξεχάσει πως είναι να τρως κρέας».

Αυτή την περίοδο, η 22χρονη θα πάει στο νησί της, τη Λήμνο και θα περάσει το καλοκαίρι μέχρι να επιστρέψει και πάλι στην Αθήνα. Αλλά το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να βρει μία θέση στην αγορά εργασίας. Όπως άλλωστε και οι περισσότεροι συνομήλικοί της. 





Διαβάστε περισσότερα...

Η ορθοπεταλιά αποκτά άλλο νόημα



Χειρο-ποδήλατο με κίνηση 4x4 από όλα τα άκρα του οδηγού.

Η ποδηλασία μπορεί πραγματικά να γίνει δύσκολη υπόθεση. Τα πόδια σπρώχνουν ασταμάτητα για να τροφοδοτήσουν τις ρόδες του ποδηλάτου με ενέργεια για τα ατελείωτα μέτρα διαδρομής.

Εν τω μεταξύ, τα χέρια απλώς κρέμονται πάνω στο τιμόνι, συμμετέχοντας από ελάχιστα έως καθόλου. Το σύστημα Raxibo Hand – Tret – Velo φέρνει μια ισορροπία στην «αδικία», βάζοντας ταυτόχρονα τα χέρια και τα πόδια να δουλέψουν για να προχωρήσει το ποδήλατο.

Το Raxibo είναι ουσιαστικά ένα ποδήλατο που διαθέτει ένα ξεχωριστό σύστημα μετάδοσης που τροφοδοτείται με δύναμη από τα χέρια και λειτουργεί σε συνδυασμό με το παραδοσιακό σύστημα πεντάλ.

Ο ποδηλάτης χρησιμοποιεί και τα χέρια και τα πόδια κάνοντας ποδήλατο. Η ιδέα του συστήματος είναι ότι μπορείτε να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, και όχι μόνο τα πόδια. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα να εκγυμνάσει τα χέρια, τους ώμους, το στήθος και τους μύες της πλάτης.



Τα ειδικά επιμέρους μηχανικά στοιχεία είναι λίγο μπερδεμένα, είναι όμως ξεκάθαρο ότι η χειρολαβή χρησιμοποιεί μια σειρά από αλυσίδες και τροχαλίες, και μια έξυπνη, εργονομική εφαρμογή λαβής που περιστρέφεται.

Ένα σύστημα τροχών στέλνει τη δύναμη από τις χειρολαβές και τα πεντάλ στον πίσω τροχό. Είναι ρυθμιζόμενο και μπορεί να προσαρμοστεί ανάλογα με το μήκος των χεριών αλλά και τις επιμέρους προτιμήσεις ενώ η χειρολαβή δέχεται κλίσεις που της δίνει τη δυνατότητα να κατευθύνει και την μπροστινή ρόδα.

Ένα βασικό πρόβλημα της κατασκευής είναι τα φρένα που για να χρησιμοποιηθούν, ο οδηγός πρέπει να αφήσει τα χειρο-πετάλια και να πιάσει το συμβατικό τιμόνι. Κάτι που ανάγει την κατασκευή σε όχημα εκγύμνασης και όχι κυκλοφορίας στην πόλη.



Σε πρώτη φάση, θα περιμέναμε το επιπλέον εξάρτημα της χειρολαβής να προσθέτει ταχύτητα και δύναμη στην ανάβαση. Ωστόσο, το σύστημα προσθέτει κάποιο βάρος και επανατοποθετεί τον αναβάτη σε πιο όρθια, λιγότερο αεροδυναμική στάση οδήγησης, έτσι το όφελος όσον αφορά στην ταχύτητα και στην δύναμη που ασκείται να απομειώνεται.

Η εταιρεία δεν φαίνεται να έχει αξιώσεις για αυξημένη ταχύτητα ή δύναμη, έτσι υποθέτουμε ότι το κύριο όφελος είναι το διευρυμένο πεδίο της άσκησης.



Το Raxibo διατίθεται σε πέντε διαφορετικά χρώματα και η λιανική του κυμαίνεται στα ελβετικά φράγκα 2.270 ευρώ. Η βασική έκδοση διαθέτει ρόδες 26-ιντσών, ενώ ένα αναβαθμισμένο μοντέλο με τροχούς 26-ιντσών εμπρός και 29-ιντσών πίσω κοστίζει 2.550 ευρώ.

Δείτε στο βίντεο τη λειτουργία του επαναστατικού χειρο-ποδηλάτου…






Διαβάστε περισσότερα...

Ασκήσεις στην πισίνα



Κάψτε το λίπος με εύκολες κινήσεις μέσα στο νερό.

Μπορείς να κάψεις το λίπος στις διακοπές σου, με εύκολες κινήσεις μέσα στο νερό. Διαβάστε πώς θα κάνετε ασκήσεις στην πισίνα που γυμνάζουν κάθε σημείο του σώματος...

Κάνε ζέσταμα

Περπάτησε όσο γρηγορότερα μπορείς για 5 λεπτά μέσα στο νερό. Εναλλακτικά, μπορείς να σηκώνεις τα γόνατά σας (εναλλάξ) για 3 λεπτά. Ολοκλήρωσε τρία σετ. Ξεκουράσου για 15 δευτερόλεπτα μεταξύ των ασκήσεων.

Για να αυξήσεις την ένταση και την καύση των θερμίδων, σηκώνεις ψηλά τα γόνατά σου για 3 λεπτά μετά από κάθε δύο ασκήσεις.

Επανέλαβε το πρόγραμμα 3 φορές την εβδομάδα. Οι ασκήσεις για ζέσταμα θα σε βοηθήσουν ν' ανταποκριθείς καλύτερα στο πρόγραμμα που ακολουθεί.

Βυθίσεις

(Γυμνάζουν στήθος, πλάτη, τρικέφαλους και ώμους)

α. Τοποθέτησε τις παλάμες σου στην άκρη της πισίνας ή πιάσου από την υδρορροή. Πάρε μια βαθιά αναπνοή, κάνε μία μικρή αναπήδηση και σήκωσε το σώμα σου όσο ψηλότερα μπορείς. Μείνε σε αυτή τη θέση για μερικά δευτερόλεπτα και εξέπνευσε.

β. Κρατώντας τους αγκώνες κοντά στο σώμα, βυθίσου μέχρι αυτοί να σχηματίσουν γωνία 90°. Μην αφήσεις τα πόδια σου να ακουμπήσουν στον πάτο της πισίνας. Σήκωσε και χαμήλωσε το σώμα σου για 10-20 φορές.

Κάμψεις χεριών

(Γυμνάζει δικέφαλους και τρικέφαλους)

α. Στάσου όρθια με τα πέλματά σου γυρισμένα προς τα έξω και τα πόδια σου ανοιχτά, ενώ οι ώμοι σου σχεδόν να καλύπτονται απ' το νερό.

Τοποθέτησε τα χέρια έτσι ώστε οι παλάμες να κοιτάνε προς το στήθος, μερικά εκατοστά μακριά και τα ακροδάχτυλα να ακουμπούν μεταξύ τους.

β. Κινώντας τα από τον αγκώνα, εκτείνεις τα χέρια προς το πλάι (σαν μια πόρτα που ανοίγει) έτσι ώστε οι παλάμες να κοιτάζουν προς τα εμπρός και τα χέρια να είναι παράλληλα με τον πάτο της πισίνας.

Εξέπνευσε και κλείσε τα χέρια σου για να ολοκληρώσεις την άσκηση. Κάντε 20 επαναλήψεις.

Κάμψεις ποδιών

(Γυμνάζουν οπίσθιους μηριαίους και γάμπες)

Στάσου όρθια με τα πόδια ενωμένα. Κάνε έκταση τα χέρια προς το πλάι και κρατήσου από την άκρη της πισίνας με το ένα χέρι για ισορροπία. Λυγίζοντας το αριστερό γόνατο, δοκίμασε ν' αγγίξεις με τη φτέρνα τα οπίσθιά σου.

Εξέπνευσε, χαμήλωσε και επανάλαβε με το δεξί πόδι για να ολοκληρώσεις μία άσκηση. Κάνε άλλες 20 επαναλήψεις.

Άλματα

(Γυμνάζουν μηρούς και οπίσθια)

Στάσου όρθια με τα πόδια ελαφρώς πιο ανοιχτά από τους ώμους σας. Κάνε βαθύ κάθισμα τόσο ώστε οι ώμοι να βρεθούν κάτω από το νερό. Κράτησε τα χέρια σου ανοιχτά προς το πλάι για ισορροπία.

Κάνε ένα άλμα προς τα πάνω, χαμηλώνοντας τα χέρια και πιέζοντας τα οπίσθιά σου. Ένωσε τα πόδια σου όταν φτάσεις στο ψηλότερο σημείο. Εξέπνευσε και επέστρεψε στην αρχική θέση. Κάνε άλλες 20 επαναλήψεις.

Ανυψώσεις ποδιών

(Γυμνάζει τους κοιλιακούς)

α. Κάθισε στην άκρη της πισίνας με τα πόδια ευθεία κάτω (το νερό θα πρέπει να φτάνει μέχρι τη μέση των μηρών σας). Γείρε λίγο προς τα πίσω, με τα χέρια πίσω και πλάι από τον κορμό σας για ισορροπία.

β. Κρατώντας τα πόδια τεντωμένα, σήκωσε τα πάνω από την επιφάνεια για να σχηματίσεις ένα V με τον κορμό σας. Τέντωσε τα δάχτυλα κρατώντας τα πόδια συνέχεια ενωμένα. Εξέπνευσε και επανάφερέ τα στην αρχική θέση. Κάνε 10 -20 επαναλήψεις.

Ψαλίδια

(Γυμνάζουν μηρούς, γοφούς και κοιλιακούς)

α. Ακούμπησε πίσω στον τοίχο της πισίνας, κρατώντας την άκρη για ισορροπία. Σήκωσε τα πόδια έτσι ώστε να είναι παράλληλα με τον πάτο της πισίνας και μετά άνοιξέ τα όσο περισσότερο μπορείς.

β. Σφίγγοντας το εσωτερικό των μηρών, ένωσε τα πόδια σου, σταυρώνοντας το αριστερό πάνω από το δεξί. Εξέπνευσε.

Άνοιξε ξανά τα πόδια σφίγγοντας το εξωτερικό των μηρών. Επανάλαβε, σταυρώνοντας το δεξί πόδι πάνω από το αριστερό για να ολοκληρώσεις την άσκηση. Κάνε άλλες 20 επαναλήψεις.


Πηγή: http://www.myself.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διανομή δωρεάν τροφίμων στη Νίκαια



Προτεραιότητα έχουν άποροι, άνεργοι και άστεγοι.

Δωρεάν τρόφιμα μοιράζονται σήμερα το απόγευμα και συγκεκριμένα στις 19:00 στη Νίκαια.

Προτεραιότητα όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής που συνεχίζει τη διανομή τροφίμων έχουν οι άποροι, οι άνεργοι και οι πολύτεκνοι.

Παρατίθεται η ανακοίνωση της ΧΑ «Σήμερα στις 19:00 ο Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή θα πραγματοποιήσει δωρεάν διανομή τροφίμων σε Έλληνες πολίτες με προτεραιότητα στους απόρους, ανέργους και πολυτέκνους στην πλατεία Αγίου Νικολάου στην Νίκαια. Στην δραστηριότητα θα συμμετέχουν και βουλευτές του Κινήματος».


Διαβάστε περισσότερα...

Μοιράζουν 15 τόνους πεπόνια στο δήμο Περιστερίου



Εκατοντάδες πολίτες συρρέουν από το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο.

Δωρεάν 15 τόνους πεπόνια μοιράζει από τις 9:30 το πρωί στο Εκθεσιακό Κέντρο, ο δήμος Περιστερίου, ύστερα από πρωτοβουλία του δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη.

Εκατοντάδες πολίτες που τα φέρνουν δύσκολα βόλτα συρρέουν από νωρίς το πρωί στο σημείο για να πάρουν πεπόνια.

Τους 15 τόνους πεπόνια προσέφεραν στο Δήμο Περιστερίου οι παραγωγοί από το Προάστιο Καρδίτσας οι οποίοι μέσα στην οικονομική κρίση στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης.









Διαβάστε περισσότερα...

Νεκρός 18χρονος μετά από 40 ώρες βιντεοπαιχνιδιού!



Έπαιζε δύο ημέρες χωρίς καν να φάει.

Ενας 18χρονος στην Ταϊβάν πέθανε σε Ιντερνετ καφέ αφού έπαιξε επί 40 συνεχείς ώρες ένα δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι, το Diablo 3, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας United Daily News.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο νεαρός Τσουάνγκ-αναφέρεται μόνο το επώνυμό του- πήγε το μεσημέρι της 13ης Ιουλίου σε καφέ της Ταϊνάν στη νότια Ταϊβάν, πλήρωσε για ένα δικό του δωμάτιο και έπαιξε το βιντεοπαιχνίδι αυτό για περίπου δυο ημέρες χωρίς κάν να φάει.

Το πρωί της 15ης Ιουλίου, ένας υπάλληλος μπήκε στο δωμάτιο και βρήκε τον Τσουάνγκ να είναι ξαπλωμένος πάνω σε ένα τραπέζι. Ο υπάλληλος τον ξύπνησε, ο Τσουάνγκ σηκώθηκε, έκανε μερικά βήματα και στη συνέχεια κατέρρευσε. Αμέσως μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου οι γιατροί διαπίστωσαν το θάνατό του.

Τα αίτια του θανάτου του 18χρονου ερευνώνται. Εικάζεται ότι η πολύωρη καθιστική στάση προκάλεσε στο νεαρό καρδιαγγειακό πρόβλημα.

Τον Φεβρουάριο ένας 23 χρονος πέθανε από ανακοπή ύστερα από 23 συνεχείς ώρες μπροστά από ένα κομπιούτερ.


Διαβάστε περισσότερα...

Ελέγχουν το κομπιούτερ με την κίνηση των ματιών



Επιστήμονες από το Κολέγιο Ιμπίριαλ του Λονδίνου έφτιαξαν ειδικά γυαλιά τα οποία θα πωλούνται σε προσιτή τιμή.
Χιλιάδες άνθρωποι που έχουν σοβαρά κινητικά προβλήματα από σκλήρυνση κατά πλάκας, νόσο του Πάρκινσον ή κάποια αναπηρία θα μπορούν σύντομα να χρησιμοποιούν τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους μόνο με τα μάτια τους, χωρίς να χρειάζονται τα χέρια. Και αυτό χάρη στα ειδικά γυαλιά που κατασκεύασαν επιστήμονες στο Κολέγιο Ιμπίριαλ του Λονδίνου. Τα νέα είναι ακόμη καλύτερα, καθώς η συσκευή θα κοστίζει περίπου 50 ευρώ και θα είναι διαθέσιμη στην αγορά πολύ σύντομα.


Τα ειδικά γυαλιά θα μπορεί να τα φοράει και να τα βγάζει όποτε επιθυμεί ο χρήστης, καθώς δεν πρόκειται για κάποια συσκευή που εμφυτεύεται στον εγκέφαλό του και επικοινωνεί με το κομπιούτερ, όπως συμβαίνει συνήθως.


Το σύστημα οπτικού τηλεχειρισμού του υπολογιστή, που ονομάζεται GT3D, αποτελείται από έναν απλό σκελετό γυαλιών που κοστίζει 5 ευρώ και από δύο ταχύτατες αλλά μικροσκοπικές κάμερες που κοστίζουν περίπου 20 ευρώ η μία. Οι κάμερες λαμβάνουν συνεχώς φωτογραφίες από το κάθε μάτι και τοποθετούν τον κέρσορα του υπολογιστή όπου ακριβώς έχει κοιτάξει το μάτι. Ολο αυτό βέβαια καθίσταται εφικτό με τη βοήθεια ενός λογισμικού (ειδικό πρόγραμμα) που έχει εγκατασταθεί στον ηλεκτρονικό υπολογιστή. «Η καταγραφή της επιθυμητής κίνησης και η κίνηση του κέρσορα γίνονται μόνο με τα μάτια και δεν χρειάζεται ποντίκι και χέρι για να τις εκτελέσει», εξηγούν οι ειδικοί από το Κολέγιο Ιμπίριαλ.


Επιπλέον, οι ειδικοί είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν ακόμη πιο λεπτομερή τεχνική εστίασης του ματιού στην οθόνη του υπολογιστή, ώστε ο χρήστης να μπορεί να επικεντρώνει το βλέμμα του ακόμη και σε τρισδιάστατες εικόνες που απεικονίζονται στην οθόνη του.


Στο μέλλον μάλιστα τα ειδικά γυαλιά θα μπορούν να βοηθούν κάποιον που έχει κινητικά προβλήματα γενικότερα στην καθημερινότητά του. Για παράδειγμα, με τη βοήθεια ενός υπολογιστή και των ειδικών γυαλιών θα μπορεί να ελέγχει το αναπηρικό του καροτσάκι απλώς και μόνο δείχνοντας με τα μάτια του τη διαδρομή που επιθυμεί να ακολουθήσει ή να κινεί με απόλυτη ακρίβεια ένα ρομποτικό χέρι που θα τον εξυπηρετεί σε πολλές καθημερινές δραστηριότητες.

Η επίδειξη. Στο πλαίσιο της επίδειξης του συστήματος οι ειδικοί έβαλαν έναν νεαρό να παίξει το ηλεκτρονικό παιχνίδι Πονγκ, το οποίο διαθέτει μία ρακέτα που την ελέγχει ο χρήστης και προσπαθεί το μπαλάκι που κινείται στην οθόνη σε τυχαία πορεία να μην πέσει κάτω.


Η συνεχής κίνηση της ρακέτας σε ακριβείς θέσεις επάνω στην οθόνη ήταν κάτι σχετικά απλό και είχε επιτυχία στόχου 20% μέσα στα δέκα πρώτα λεπτά χρήσης που έκανε κάποιος. «Η επικέντρωση στον στόχο σε μια τόσο γρήγορη διαδικασία είναι ακατόρθωτη με παρόμοια συστήματα που χρησιμοποιούν τα εγκεφαλικά κύματα», τονίζει ο δρ Αλντο Φεϊζάλ, λέκτορας Νευροτεχνολογίας στο Κολέγιο Ιμπίριαλ.


«Εχουμε κατορθώσει δύο πολύ μεγάλα επιτεύγματα: το πρώτο είναι να δομήσουμε ένα τρισδιάστατο σύστημα ανάγνωσης κίνησης του ματιού που είναι εκατοντάδες φορές φθηνότερο από τα συστήματα που διαβάζουν τα κύματα του εγκεφάλου• το δεύτερο είναι να μπορεί ο χρήστης να το χρησιμοποιήσει απλά και εύκολα, χωρίς ιδιαίτερη εκπαίδευση, ακόμη και για να παίζει παιχνίδια, όπως έγινε στις δοκιμές», εξηγεί ο δρ Φεϊζάλ.

Αναλυτικά η μέθοδος παρουσιάστηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Neural Engineering».



Διαβάστε περισσότερα...

Ελεύθερες παραλίες για όλα τα βαλάντια



Υπάρχουν και οικονομικές λύσεις για βουτιές στην Αττική.

Παραλίες με άμμο, βότσαλα και βράχια μπορείτε να βρείτε στην πρωτεύουσα. Στην Αττική, υπάρχουν πλαζ για όλα τα γούστα. Οπότε, αν δεν θέλετε να απομακρυνθείτε από την Αθήνα, μπορείτε μέσα σε λίγη ώρα να κάνετε μια γρήγορη βουτιά. Τις καθημερινές οι περισσότερες από αυτές δεν έχουν πάρα πολύ κόσμο ωστόσο τα σαββατοκύριακα «βουλιάζουν».

Δεν είναι λίγες οι φορές μάλιστα που σε κάποιες θα δείτε τους νέους να έχουν στρώσει την ψάθα τους στην άμμο και να έχουν ξαπλώσει δεδομένου ότι δεν πρόλαβαν να πιάσουν μία ξαπλώστρα. Δεν έχουν όμως όλες ένα μπαρ στην παραλία για να έχουν και ξαπλώστρες. Κάποιες είναι τελείως ελεύθερες και το μόνο που θα χρειαστεί να πληρώσετε μέχρι να φτάσετε, είναι τη βενζίνη και τον καφέ ή το φαγητό στην αμμουδιά.

Υπάρχουν όμως και αυτές που δεν έχουν είσοδο αλλά υποχρεούστε να καταβάλλετε το αντίτιμο για να κλείσετε μία ξαπλώστρα ώστε να μην σας κάψει ο ήλιος.

Παραλία Αγίου Κοσμά

Μπαίνετε από την πεζογέφυρα της Ποσειδώνος. Η παραλία αυτή παλιά ήταν ιδιωτική όμως μετά τις παρεμβάσεις του δήμου Ελληνικού είναι πια ελεύθερη για το κοινό. Μπορείτε λοιπόν με ψάθα και πετσέτα να στρώσετε στην άμμο…

Άλλωστε, πρόκειται για μία από τις πιο κοντινές παραλίες της πρωτεύουσας και πολύ εύκολα προσβάσιμη. Έτσι λοιπόν, αν δεν έχετε αυτοκίνητο ή μηχανάκι, μπορείτε με τις συγκοινωνίες (οι περισσότερες έχουν αφετηρία την οδό Ακαδημίας) να φτάσετε εκεί σε περίπου μισή ώρα αν ξεκινάτε από το κέντρο της πρωτεύουσας. Τώρα, αν ανήκετε στους πιο τυχερούς που μένουν σε περιοχές κοντά στην παραλιακή, μπορείτε να κάνετε τις βουτιές σας καθημερινά…

Παραλία Γλυφάδας

Λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα, στην περιοχή της Γλυφάδας υπάρχει ελεύθερη πλαζ. Οπότε, οργανωθείτε καλά με τα απαραίτητα από το σπίτι και ετοιμαστείτε για βουτιές. Δεν είναι δύσκολο να τη βρείτε. Όπως θα κινείστε επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, ακολουθήστε την πινακίδα που γράφει προς παραλία της Γλυφάδας. Θα τη βρείτε. Επίσης, μπορείτε να φτάσετε εκεί με κάποια συγκοινωνία που ξεκινά από το κέντρο της πρωτεύουσας ή από την περιοχή της Δάφνης (ακριβώς έξω από το μετρό).

Καβούρι

Κατά μήκος της περιοχής, υπάρχει άφθονος χώρος για μπάνιο. Υπάρχει μάλιστα ένα σημείο στην πλαζ, στο οποίο έχουν τοποθετηθεί ομπρέλες (αλλά με ελεύθερη είσοδο) για τις οποίες πληρώνεις. Όμως, κανείς δεν σας απαγορεύει να στρώσετε στην αμμουδιά.



Μπορείτε να προμηθευτείτε τον καφέ σας από το καφέ που υπάρχει ενώ λίγα μέτρα πιο πάνω, υπάρχει ένα περίπτερο, από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε νερά και οτιδήποτε άλλο κρίνετε απαραίτητο.

Στην παραλία υπάρχει άφθονος χώρος για να παίξετε ρακέτες και ότι άλλο θέλετε. Και φυσικά το σημείο είναι πολύ εύκολα προσβάσιμο. Αν έχετε αυτοκίνητο, θα το παρκάρετε ακριβώς από πάνω από την ακτή ενώ με το λεωφορείο θα χρειαστεί να περπατήσετε λίγο (περίπου 4 λεπτά από το σημείο της στάσης).

Στη Βουλιαγμένη

Ακριβώς απέναντι από τον Αστέρα της Βουλιαγμένης υπάρχει ένας μικρός κόλπος που είναι ελεύθερος για το κοινό. Το σημείο βρίσκεται λίγα μέτρα μακριά από τη δεύτερη είσοδο της πλαζ της περιοχής.

Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο εκτός φυσικά κι αν είστε κάτοικος της περιοχής. Προμηθευτείτε μόνο νερό και οτιδήποτε άλλο για να δροσίζεστε… Και το πιο σημαντικό. Μην ξεχάσετε τα αντηλιακά σας!

Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Εάν δεν σας πιάσει κίνηση στο δρόμο, θα κάνετε περίπου 30 λεπτά με το αυτοκίνητο. Υπάρχει και η λύση της συγκοινωνίας για την οποία φυσικά θα χρειαστεί να κάνετε λίγη παραπάνω υπομονή μέχρι να φτάσετε. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις συγκοινωνίες (λεωφορείο 116 από τη Γλυφάδα).



Η συγκεκριμένη παραλία έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο αλλά μέσα και έξω από το νερό έχει βράχια και δεν ενδείκνυται για τα μικρά παιδιά αφού είναι άπατα.

Αν πάτε με παρέα, έχετε το νου σας τριγύρω, καθώς την προτιμούν και για γυμνισμό.

Μαύρο Λιθάρι

Θα κάνετε περίπου μία ώρα αν μένετε στο κέντρο της πρωτεύουσας. Η παραλία είναι ελεύθερη αλλά σε κάποιο τμήμα αυτής υπάρχουν τοποθετημένες ομπρέλες και ξαπλώστρες για τις οποίες πληρώνετε. Όμως, αν δεν θέλετε να προστατευτείτε από τον ήλιο, μπορείτε να στρώσετε στην αμμουδιά. Υπάρχει μπαρ από πάνω από το οποίο μπορείτε να προμηθευτείτε καφέ και ότι άλλο θέλετε και φυσικά μπορείτε να παίξετε ρακέτες.



Άγιος Νικόλαος στην Ανάβυσσο

Η συγκεκριμένη παραλία δεν φαίνεται από το δρόμο. Χρειάζεται λοιπόν για να φθάσετε εκεί να μπείτε από τον παράδρομο της σχολής τουριστικών επαγγελμάτων. Πρόκειται για μία αρκετά καλή παραλία στην οποία θα βρείτε κάθε ηλικίας ανθρώπους.



Σούνιο

Σε κάποια από τις παραλίες του Σουνίου θα βρείτε και καντίνα για να πάρετε καφέ και ότι άλλο χρειάζεστε. Είναι προτιμότερο να πάτε εκεί με αυτοκίνητο. Όμως, τις Κυριακές θα ταλαιπωρηθείτε από την κίνηση καθώς οι περισσότεροι αθηναίοι προτιμούν να πηγαίνουν για μπάνιο προς εκείνα τα μέρη αφού τα περισσότερα από αυτά δεν έχουν είσοδο. Όμως, αν αντέχετε την κίνηση, οι παραλίες θα σας δικαιώσουν.

Στο Σχοινιά

Πρόκειται για μία από τις περιοχές που είναι πολύ ψηλά στις προτιμήσεις των πολιτών και κυρίως των νέων. Θα κάνετε περίπου 40 λεπτά με το αυτοκίνητο για να φθάσετε εκτός κι αν πέσετε σε κίνηση. Υπάρχουν σε πολλά σημεία φοίνικες, ξαπλώστρες, παρτέρια και πέργκολες. Παντού υπάρχει άμμος και η παραλία ενδείκνυται και για μπάλα στην άμμο αλλά και για ρακέτες.



Αν δεν επιλέξετε το Καράβι (το οποίο είναι και το πιο γνωστό) μπορείτε να πάτε στα διπλανά μαγαζιά και αν θέλετε, για να μην πληρώσετε ξαπλώστρες, μπορείτε να στρώσετε στην άμμο. Από εσάς εξαρτάται…

Για μπάνιο στο Πόρτο Ράφτη

Τα σαββατοκύριακα συγκεντρώνει πάρα πολύ κόσμο καθώς πηγαίνουν και ΚΤΕΛ που ξεκινούν δρομολόγιο από το Πεδίον του Άρεως. Εάν θέλετε να φτάσετε εκεί, πρέπει να αρχίσετε από νωρίς το πρωί για να προλάβετε ξαπλώστρα. Αλλά αν δεν σας πειράζει, υπάρχει και άμμος για να στρώσετε την ψάθα σας και να μην πληρώσετε το αντίτιμο. Ο κόσμος που συχνάζει εκεί είναι όλων των ηλικιών.



Βουτιές στην Ψάθα

Απέχει κάτι παραπάνω από μία ώρα από την Αθήνα. Έχει καθαρά νερά και είναι κατάλληλη για μπάνιο. Μέσα και έξω υπάρχει βότσαλο ενώ υπάρχει μέρος με ξαπλώστρες για τις οποίες πληρώνετε. Μπορείτε να παραγγείλετε καφέ από τις σερβιτόρες που περνάνε από την παραλία. Επίσης, αν πεινάσετε, υπάρχουν παντού αρκετές ταβέρνες για να τσιμπήσετε κάτι.



Μάτι και Ζούμπερι

Πολύ ψηλά στην προτίμηση των πολιτών πάντως είναι και οι παραλίες κοντά στη Νέα Μάκρη. Το Μάτι είναι πιο οικογενειακό και μοναχικό ενώ στη δεύτερη παραλία πηγαίνουν περισσότεροι νεολαίοι.



Το Ζούμπερι διαθέτει beach bar και πολλά γήπεδα για αθλήματα. Και τα δύο απέχουν περίπου 30 χλμ από την Αθήνα και εξυπηρετούνται από το ΚΤΕΛ αλλά οι περισσότεροι επισκέπτες τους είναι οι κάτοικοι των γύρω περιοχών.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο τραπέζι πλαφόν 2.400 ευρώ για τις συντάξεις



Τι περιλαμβάνει η ατζέντα των περικοπών.

Τσεκούρι στις υψηλές συντάξεις και στο εφάπαξ των ασφαλιστικών ταμείων (υποχρέωση που απορρέει από το Μνημόνιο) βρίσκεται στην ατζέντα των περικοπών ύψους 3,5 έως 4 δισ. ευρώ.

Πρόκειται για προτάσεις επιβολής πλαφόν σε συντάξεις μαζί με την αναπροσαρμογή όλων των εφάπαξ (βάσει αναλογιστικών μελετών) ώστε να είναι πλήρως ανταποδοτικά σε σχέση με τις εισφορές που καταβάλλονται.

Οι προτάσεις του υπουργείου Εργασίας, όπως αναφέρουν τα Νέα, προβλέπουν τα εξής:

1. Σενάριο για πλαφόν στις συντάξεις. Προβλέπει ότι το σύνολο κύριας και επικουρικής σύνταξης ή ακόμη και της συρροής συντάξεων να μην ξεπερνά τις 2.400 ευρώ, με στόχο την εξοικονόμηση 1,5 δισ. ετησίως. Σήμερα το πλαφόν στις κύριες συντάξεις του ΙΚΑ μπαίνει στα 2.773 ευρώ ενώ στην περίπτωση συνόλου κύριας και επικουρικής στις 3.680 ευρώ.

Η επιβολή πλαφόν αναμένεται να επηρεάσει κυρίως συνταξιούχους των λεγόμενων ευγενών Ταμείων, όπου το σύνολο συντάξεων ακόμη και μετά τις μειώσεις ξεπερνά τις 2.400. Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν συνταξιούχοι της Εθνικής Τράπεζας, της Ιονικής, της ΔΕΗ, καθηγητές Πανεπιστημίου, ανώτεροι δικαστικοί και ανώτεροι αξιωματικοί.

2. Οσον αφορά το εφάπαξ, όπως προκύπτει από τις αναλογιστικές μελέτες που έγιναν, τα 6 στα 10 Ταμεία που χορηγούν εφάπαξ εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Πάντως, αντί για περικοπές (στο εφάπαξ), διατυπώνονται προτάσεις για αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών.

Ειδικά για το ελλειμματικό Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) οι προτάσεις που αναμένεται συζητηθούν προβλέπουν τα εξής:

1. Νέα περικοπή του εφάπαξ των δημοσίων υπαλλήλων 15%-22%.
2. Η επιβολή νέας εισφοράς ή παρακράτηση μέρους της εισφοράς αλληλεγγύης.
3. Αύξηση των απαιτούμενων ετών ασφάλισης για την καταβολή του βοηθήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες μαθαίνουν το... ίντερνετ



Η Ελλάδα υστερεί στις ψηφιακές δεξιότητες του πληθυσμού σε σύγκριση με τις άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Με βάση την ανάλυση του ''Ψηφιακού Βαθμολογίου'' για την Ελλάδα, για το 2011, περίπου ένας στους δύο πολίτες εμφανίζει δεξιότητες χρήσης ηλεκτρονικών υπολογιστών και ελαφρώς περισσότεροι δεξιότητες χρήσης του διαδικτύου. Όπως επισημαίνεται, θα πρέπει να καταβληθούν σημαντικές προσπάθειες προκειμένου η Ελλάδα να προσεγγίσει τους ευρωπαϊκούς μέσους όρους.

Το 47% του εγχώριου πληθυσμού στην Ελλάδα χρησιμοποιεί το διαδίκτυο τακτικά, τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Ωστόσο, η Ελλάδα συγκαταλέγεται μεταξύ των χωρών με τα χαμηλότερα ποσοστά χρήσης του διαδικτύου πανευρωπαϊκά, μαζί με τη Βουλγαρία, τη Κύπρο και τη Ρουμανία.

Οι Έλληνες συνδέονται στο διαδίκτυο κυρίως για λόγους πληροφόρησης και ενημέρωσης. Επιπλέον, η μεγάλη άνοδος των εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Twitter) δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και τη χώρα μας, καθώς οι πολίτες τις χρησιμοποιούν ποικιλοτρόπως.

Το βασικό συμπέρασμα από ανάλυση που έκανε η ''Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ'', είναι ότι ακόμα και αν υστερεί η Ελλάδα, σε σχέση με τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκή Ένωσης, ωστόσο κινείται σε τροχιά σύγκλισης.



Διαβάστε περισσότερα...

Η μάστιγα εξαπλώνεται



Σύμφωνα με έρευνες μεγάλη όξυνση παρουσιάζει η χρήση ουσιών, όχι μόνο λόγω οικονομικής κρίσης, αλλά και λόγω της προβλεπόμενης αύξησης της διαθεσιμότητας των ναρκωτικών, όπως διαπιστώνεται με την αύξηση της παραγωγής στο Αφγανιστάν και την πληθώρα νέων συνθετικών ουσιών...

Η επιστημονική υπεύθυνη για το ΕΚΤΕΠΝ (Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης για τα Ναρκωτικά), Μανίνα Τερζίδου αναφέρει πως τα τελευταία χρόνια αυξομειώνεται ο αριθμός των χρηστών, αλλά βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα. «Μιλάμε πάντα για τους εξαρτημένους χρήστες, δηλαδή εκείνους που είναι εξαρτημένοι από την ηρωίνη και όχι αυτούς που έχουν ξεκινήσει τη χρήση αυτή τη στιγμή», συνέχισε.
«Παρατηρείται αύξηση στη χρήση των συνθετικών ναρκωτικών, όπως είναι η έκσταση και τα παράγωγα. Οι συνθετικές ουσίες φτάνουν συνολικά τις 141. Ο λόγος είναι ότι μπορούν να τα βρουν ιδιαίτερα εύκολα πλέον και είναι αρκετά φθηνά. Ακόμα, είναι ναρκωτικά ψυχαγωγίας και λανσάρονται ως μόδα. Τώρα δεν μπορεί να τα βρει κάποιος μόνο νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, καθώς έχουν βγει και στο δρόμο. Αυτοί οι χρήστες δεν θα έλθουν εύκολα στη θεραπεία που εμείς παρακολουθούμε. Στην Ελλάδα περισσότερο το ναρκωτικό που προτιμούν είναι η ηρωίνη λόγω κουλτούρας, στην Ισπανία για παράδειγμα έχουν την κοκαΐνη γιατί έρχεται κατευθείαν από το Μαρόκο και είναι πιο φθηνή».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαράτσι ή κατασχέσεις


Μαζί με τον λογαριασμό της ΔΕΗ θα φτάσει το νέο χαράτσι. Όσοι επιλέξουν να πληρώσουν μόνο το κόστος του ρεύματος, θα γλιτώσουν απλώς από την διακοπή.Ωστόσο όποιος δεν πληρώσει το νέο χαράτσι, απειλείται με κατάσχεση της περιουσίας του.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ ALPHA



Διαβάστε περισσότερα...

Σώζεται ΕΚΑΣ και επίδομα ανεργίας


"Γλιτώνει" το ΕΚΑΣ και το επίδομα ανεργίας, από τις περικοπές των 3,5-4 δισ. ευρώ, που καλείται να κάνει το υπουργείο Εργασίας, σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περικοπές θα γίνουν μέσω της θέσπισης περιουσιακών και εισοδηματικών κριτηρίων στα κοινωνικά επιδόματα και στις συντάξεις, θα γίνει η ανακατανομή επιδομάτων προκειμένου να γίνει με σωστό τρόπο συγκεκριμένη στόχευση.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου, περικοπή θα γίνει και στα εποχιακά επιδόματα, ενώ το πλαφόν για τις συντάξεις προβλέπεται να είναι στα 2.400 ευρώ (μεικτά), ποσό όμως που δεν έχει ακόμα κλειδώσει.



Διαβάστε περισσότερα...

"Mαϊμού" άδειες στην κόρη της



Έγγραφα που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας αποκαλύπτουν το πως λειτουργούσε η φάμπρικα με τις χιλιάδες μέρες αναρρωτικών που δίνονταν αφειδώς τα τελευταία χρόνια από το ΙΚΑ Ηρακλείου σε ασφαλισμένους που εργάζονταν κανονικά και πληρώνονταν από την δουλειά τους, ενώ παράλληλα έκλεβαν επιδόματα ασθενείας από το ασφαλιστικό ίδρυμα.

Η πλέον χαρακτηριστική περίπτωση είναι αυτή μιας υπαλλήλου του ΕΟΠΠΥ που την επίμαχη χρονικά περίοδο, 2008- 2012, ήταν γραμματέας σε Υγειονομική Επιτροπή και που το ίδιο διάστημα η κόρη της, αν και εργαζόταν κανονικά στον ιδιωτικό τομέα ως υπάλληλος γραφείου, απολάμβανε και επιδόματα ασθενείας, έχοντας εισπράξει χιλιάδες ευρώ!

Η συγκεκριμένη εργαζόμενη, κόρη της υπαλλήλου, που της ενέκρινε τις αναρρωτικές άδειες, για περίπου 4 χρόνια, κατά διάστηματα,όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα που έχουμε στη διάθεση μας και δημοσιεύουμε σήμερα, εργαζόταν κανονικά στη δουλειά της και παράλληλα με υπογραφή της μητέρας της έπαιρνε χρήματα τον Ασφαλιστικό Οργανισμό!

Την έγκριση των επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών, υπέγραφαν και πάλι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση με τις αναρρωτικές άδειες γιατροί του ΙΚΑ, αλλά κι ένας ακόμα γνωστός συνδικαλιστής γιατρός του ΕΟΠΠΥ στην Κρήτη. Τυχαίο;

Την ίδια ώρα που το σκάνδαλο το οποίο προκάλεσε πανελλήνιο σάλο υποτίθεται πως διερευνάται, οι δύο γιατροί πρωταγωνιστές επέστρεψαν στην υπηρεσία τους μετά Βαϊων και Κλάδων. Η ατιμωρησία και οι δήθεν γραφειοκρατικές διαδικασίες προκαλούν όχι μόνο το περί δικαίου αίσθημα,αλλά και τους γιατρούς και υγειονομικούς υπαλλήλους που καθημερινά δίνουν διαπιστευτήρια εντιμότητας.

Και δεν είναι το μόνο που προκαλεί: σύμφωνα με πληροφορίες του cretalive η συγκεκριμμένη υπάλληλος που γνωμοδοτούσε για την κόρη της παίρνοντας επιδόματα από το Δημόσιο, συμμετείχε στην…επιτροπή που ορίστηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο, προκειμένου να διελευκάνει την υπόθεση με τις αναρρωτικές και να καταγράψει μια μία όλες τις πτυχές της υπόθεσης ώστε να παραδώσει το πόρισμα της στη Διοίκηση του ΕΟΠΠΥ για τυχόν πειθαρχική δίωξη των εμπεκόμενων!

Πώς άραγε η διεύθυνση του ΕΟΠΠΥ τοποθέτησε άτομο που ενέχεται άμεσα στην υπόθεση να ελέγξει και να καταλογίσει ευθύνες για τη σκαστή παρανομία; Κι έστειλε τα στοιχεία και για την κόρη της; Το ΙΚΑ έχει υπόψιν του την περίπτωση αυτή; θα μπορούσε άραγε να είχε εντοπίσει τα ΄΄τρωκτικά΄΄ αφού διαθέτει μηχανογραφικό σύστημα; Είχε γίνει εντοπισμός και...κουκουλώθηκε; Προκύπτουν ευθύνες και για ποιούς στο αρμόδιο ΙΚΑ;


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί να επιλέξετε κάμπινγκ



Όλα όσα χρειάζεστε για τις εναλλακτικές διακοπές.

Η κρίση… κρίση αλλά ο Έλληνας δεν θέλει με τίποτα να μην κάνει διακοπές. Μπορεί, όπως λένε οι περισσότεροι, να μην έχει τα απαιτούμενα χρήματα να διαλέξει κάποιο ξενοδοχείο, όμως, αναμφίβολα θα βρει τον τρόπο για λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς.

Γι’ αυτό πολλοί, ειδικά οι νέοι «ψηφίζουν» εναλλακτικά και επιλέγουν κάμπινγκ…

Μπορεί να κοιμάστε σε υπνόσακο αντί σε κρεβάτι όμως τα οργανωμένα κάμπινγκ διαθέτουν τουαλέτες, ντουζιέρες, πλυντήρια, εστιατόριο κ.ά. Γι’ αυτό το μόνο που χρειάζεστε είναι μια σκηνή και τα προσωπικά σας είδη…

Τι χρειάζεται να πάρετε μαζί σας

Ως γνωστόν, στα κάμπινγκ οι τουαλέτες και οι ντουζιέρες είναι κοινόχρηστες. Γι’ αυτό καλό θα ήταν να έχετε προμηθευτεί καθαριστικό και απολυμαντικό.

Μπορεί οι καθαρίστριες να περνούν συχνά από τους συγκεκριμένους χώρους αλλά δεν βλάπτει σε τίποτα να βάλετε κι εσείς ένα… χεράκι.

Επίσης, μπορείτε να προμηθευτείτε χαρτί τουαλέτας, γκαζάκι, καφέ και ζάχαρη. Αξίζει να έχετε ένα μικρό φορητό ψυγείο, ένα φακό και ένα οργανωμένο φαρμακείο καθώς και σακούλες σκουπιδιών για να μαζεύετε και να πετάτε στη συνέχεια τα πράγματά σας.

Υπάρχουν και τα ελεύθερα κάμπινγκ

Το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται αλλά αναμφίβολα θα απολαύσετε μία εμπειρία διαφορετική από όσες είχατε μέχρι σήμερα.

Είναι σημαντικό να διαλέξετε σωστά το μέρος στο οποίο θα κατασκηνώσετε. Μπορεί για παράδειγμα μία ερημική παραλία να ακούγεται πολύ καλή ιδέα, όμως, δεν θα είναι και η ιδανικότερη λύση εάν δεν έχετε λύσει άλλα θέματα, όπως για παράδειγμα, μεταφορικό, φαγητό κ.ά.

Το ελεύθερο κάμπινγκ προϋποθέτει μεγάλη οργάνωση και προνοητικότητα. Γι’ αυτό αν καταλήξετε σε αυτό, θα πρέπει να πάρετε ένα φορητό ψυγείο και θερμό, κάτι για να δημιουργήσετε σκιά όπως για παράδειγμα ειδικές τέντες που μπορείτε να αγοράσετε από τα είδη κάμπινγκ, ένα γκαζάκι, σπίρτα και αναπτήρες, πλαστικά πιάτα, ποτήρια και πιρούνια, πλαστικά μπολ, χαρτί υγείας, οργανωμένο φαρμακείο, ισχυρό φακό, εντομοαπωθητικά.

Καλό θα ήταν να προμηθευτείτε και διάφορα προϊόντα όπως νερό, κονσέρβες ή έτοιμα γεύματα, πατάτες, φρούτα, καφέ, φρυγανιές κ.ά.

Εκτός όμως τα παραπάνω, μην ξεχάσετε οπωσδήποτε και ένα ελαφρύ μπουφάν, μία μακρυμάνικη μπλούζα, και ένα ζευγάρι κλειστά παπούτσια. Κι αυτό διότι το βράδυ, ειδικά στην παραλία, έχει υγρασία… Μην κρυώσετε κιόλας στις διακοπές…


Διαβάστε περισσότερα...

Εξετάζεται δραστική περικοπή των φοροαπαλλαγών



Έρχεται νέος ενιαίος εταιρικός φόρος.

Ακόμα υψηλότερη θα είναι η φορολογική επιβάρυνση για εκατομμύρια φορολογούμενους, είτε μισθωτούς και συνταξιούχους, είτε ελεύθερους επαγγελματίες, λόγω της δραστικής περικοπής των φοροαπαλλαγών, που εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.

Πρόκειται για δαπάνες, που μέχρι σήμερα μας εξασφαλίζουν - έστω και μειωμένα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια - διόλου ευκαταφρόνητες εκπτώσεις από το τελικό ποσό του φόρου.

Ο λόγος - μεταξύ άλλων - για τους τόκους στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας, τα δίδακτρα, τα ασφάλιστρα, τα ενοίκια, την ιατρική περίθαλψη, τις απαλλαγές παό φόρους μεταβιβάσεων, κληρονομιών δωρεών ή γονικών παροχών, ακόμα και τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. σε νησιωτικές περιοχές.

Πρόθεση του υφυπουργού Οικονομικών, Γιώργου Μαυραγάνη, είναι οι συγκεκριμένες απαλλαγές να δίνονται πλέον με κριτήρια, που θα αφορούν το εισόδημα, τον τόπο κατοικίας και την οικογενειακή κατάσταση κάθε φορολογούμενου.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα υπάρξει ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού, το οποίο δεν θα παολαμβάνει πλέον καμία φοροαπαλλαγή και θα καλείται να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στην τσέπη απέναντι στην εφορία.

Από την άλλη πλευρά, τα νέα είναι ευχάριστα σε ό,τι αφορά τη φορολόγηση των επιχειρήσεων, καθώς σχεδιάζεται η καθιέρωση ενός, μειωμένου και ενιαίου φόρου για κάθε μορφής εταιρία.

Ο συντελεστής σχεδιάζεται να υποχωρήσει στο 15% σε δύο φάσεις, αφού πρώτα, δηλαδή, περάσει από το 20%.

Αντίστοιχη μείωση βρίσκεται υπό επεξεργασία σε ό,τι αφορά και το φόρο επί των μερισμάτων ανώνυμων εταιριών.



Διαβάστε περισσότερα...

Δήμος Αθηναίων: Διανομή τροφίμων



Ξεκίνησε η πρώτη πιλοτική διανομή τροφίμων σε άπορους και οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του δήμου Αθηναίων.

Με πρωταρχικό στόχο να διαφυλαχθεί η αξιοπρέπεια των πολιτών, η διανομή τροφίμων γίνεται ύστερα από τηλεφωνικές κλήσεις στον αριθμό 15422 που είχαν προηγηθεί από το δήμο. Η διανομή ξεκίνησε χθες στο παλιό Φρουραρχείο, στον σταθμό Λαρίσης από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Όπως εξηγεί ο υπεύθυνος αντιδήμαρχος Δημήτρης Κόκκινος, έγιναν 3.572 κλήσεις από τις υπηρεσίες του δήμου σύμφωνα με τη λίστα απόρων και οικονομικά αδύναμων της Διεύθυνσης Πρόνοιας του Δήμου Αθηναίων, που αριθμεί 4.200 ονόματα πολιτών ή οικογενειών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοί αρχαιολογικοί χώροι και μουσεία λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο



Αναλυτικούς πίνακες έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού.

Πίνακες με τους αρχαιολογικούς χώρους και τα μουσεία που λειτουργούν με διευρυμένο ωράριο αλλά και όσα παρέμεναν κλειστά ή λειτουργούσαν με μειωμένο ωράριο κατά τη χειμερινή περίοδο, ενώ τώρα είναι επισκέψιμα για το κοινό έστειλε το υπουργείο Πολιτισμού.

«Προσπαθούμε με καλόπιστο διάλογο, ερχόμενοι σε επαφή με τις κατά τόπους εφορείες και εκπροσώπους των εργαζομένων, να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα εξαιτίας των οποίων εμποδίζεται η λειτουργία μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.

Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε ένα ωράριο που να διευκολύνει την πρόσβαση όσο γίνεται περισσότερων ομάδων επισκεπτών.

Οι προσλήψεις προσωπικού φύλαξης συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς, γεγονός που διευκολύνει την προσπάθεια που κάνουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Κώστας Τζαβάρας αναφερόμενος στην προσπάθεια που καταβάλλεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των Μουσείων και των Αρχαιολογικών Χώρων.



Διαβάστε περισσότερα...

Κριτήρια για παιδικούς σταθμούς


Το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προχωρά σε τροποποίηση των κριτηρίων ένταξης στο πρόγραμμα φιλοξενίας παιδιών σε παιδικούς σταθμούς για την περίοδο 2012-2013, ώστε να δώσει τη δυνατότητα σε όσο το δυνατόν περισσότερους να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα, στα κριτήρια για τη συμμετοχή των ωφελουμένων θα συμπεριλαμβάνονται το εισόδημα που έχει δηλωθεί για το οικονομικό έτος 2011 (δηλ. το εισόδημα που αποκτήθηκε από 1/1/2010 έως 31/12/2010) ή το οικονομικό έτος 2012 (δηλ. τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1/1/2011 έως 31/12/2011).

Επειδή δε, το εκκαθαριστικό σημείωμα του 2012 δεν έχει εκδοθεί ακόμη, παρέχονται εναλλακτικές δυνατότητες με την υποβολή άλλων ισοδύναμων εγγράφων.

Επίσης, όσες εκ των μητέρων έχουν ήδη υποβάλει αίτηση με βάση τα εισοδήματα του 2010 έχουν τη δυνατότητα, εφόσον τα εισοδήματα του έτους 2011 είναι χαμηλότερα, να ζητήσουν τροποποίηση της αίτησής τους.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ωφελούμενες μπορούν να απευθύνονται στην Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), Μυλλέρου 73-77, 10436 Αθήνα - Τηλ: 210-5214600, 213-1320600 - email: info@eetaa.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Μαχαίρι σε συντάξεις και επιδόματα



Μαχαίρι στις υψηλές συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα με εισοδηματικά κριτήρια φαίνεται να είναι η συνταγή για την εξεύρεση των χρημάτων.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ MEGA 




Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις για τον καύσωνα



Καύσωνας είναι θα περάσει.

Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης εξέδωσε οδηγίες για την προφύλαξη σύμφωνα με τις οποίες «άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνίσταται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου «συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Σημειώνεται, ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση στην περιοχή της Αθήνας, λόγω των δυσμενών μετεωρολογικών συνθηκών, έφτασε σε μέτρια επίπεδα, ως προς το όζον στην περιφέρεια της πόλης και οι υπόλοιποι ρύποι διατηρήθηκαν σε χαμηλά επίπεδα, σύμφωνα πάντα με το ΥΠΕΚΑ.

Ειδικότερα, η μέγιστη τιμή για το όζον που σημειώθηκε ήταν 215 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα, όπως μετρήθηκε στο σταθμό της Αγίας Παρασκευής στις δώδεκα το μεσημέρι, στο σταθμό των Θρακομακεδόνων η τιμή έφθασε τα 214 μικρογραμμάρια, ενώ στο σταθμό της Λυκόβρυσης, τα 204 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...