Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι τρεις κυριότερες παγίδες του καλοκαιριού



Χρήσιμες συμβουλές για όσους κάνουν δίαιτα.

Το καλοκαίρι έφτασε μαζί με τις διακοπές και την χαλάρωση που όλοι χρειαζόμαστε. Πέρα από τα εγκαύματα και τις τσούχτρες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι κίνδυνοι που πρέπει να έχουν κατά νου όσοι κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να μειώσουν το βάρος τους.

Παγίδα Νο 1 Κατανάλωση αλκοόλ

Οι συνηθισμένες βόλτες το καλοκαίρι στα μεζεδοπωλεία, στα ουζερί, στις καφετέριες και στα bar συνοδεύονται συνήθως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι παραπάνω χώροι διασκέδασης είναι εύκολο να μας παρασύρουν ώστε να καταναλώσουμε ένα με δύο ποτηράκια παραπάνω...!!!

Θα αναρωτιέται κανείς είναι κακό να καταναλώνουμε αλκοόλ;

Το κρασί, η μπύρα, το ούζο, τα κοκτέιλ είναι ποτά ευχάριστα προς κατανάλωση....!!! Δεν είναι κακό περιστασιακά να καταναλώνουμε αλκοόλ, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής όχι μόνο για το βάρος μας, αλλά και για την υγεία μας.

Όταν ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διατροφή με σκοπό να ρίξουμε κάποια κιλά ή ακόμα και να διατηρήσουμε το βάρος μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα γιατί τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες!

Λύση:

Το βράδυ στις εξόδους μας ή ακόμα και στο μεσημεριανό μας γεύμα, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε 1-2 ποτηράκια κρασί ή 1 ποτήρι μπύρα. Το κρασί και η μπύρα είναι ποτά που αν καταναλωθούν με μέτρο αποδεικνύονται ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας μπορούμε να δροσιστούμε με φυσικό χυμό ή τσάι χωρίς ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα με δροσερό νεράκι απλό ή ανθρακούχο...

Παγίδα Νο 2 Βραδινό φαγητό

Η απογευματινή βόλτα το καλοκαίρι περιλαμβάνει συνήθως βραδινό φαγητό (ουζερί, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία). Όταν επισκεπτόμαστε τους παραπάνω χώρους καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα φαγητού γιατί παρασυρόμαστε από τις διάφορες λιχουδιές που έχει το μενού.

Και πάλι θα σκεφτείτε, είναι τόσο κακό να τρώει κανείς έξω για βράδυ;

Φυσικά και όχι....!! Μια με δυο φορές την εβδομάδα μπορούμε να επισκεφτούμε μια ταβερνούλα ή ένα ουζερί με την παρέα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε προσεκτικοί στα πιάτα που θα επιλέξουμε ώστε να μην καταναλώσουμε πολλές θερμίδες.

Λύση:

Εάν έχουμε κανονίσει βραδινή έξοδο για φαγητό προσπαθούμε να φάμε ελαφρύτερα το μεσημέρι. Για παράδειγμα: ένα τοστ με σαλάτα ή μια τονοσαλάτα ή ακόμα ένα ντάκο με κριθαρένιο παξιμάδι και τυρί είναι μερικές καλές επιλογές μεσημεριανού.

Παρακάτω προτείνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς όταν βγαίνει έξω για φαγητό, ώστε να περιορίσει την κατανάλωση θερμίδων.

Ταβέρνα

Το μενού της ταβέρνας αρχικά θα πρέπει να περιλαμβάνει σαλάτα. Από ορεκτικά μπορούμε να επιλέξουμε κάτι ελαφρύ όπως μανιτάρια ψητά. Το κυρίως πιάτο είναι προτιμότερο να περιλαμβάνει ψητό κρέας άπαχο ή ακόμα καλύτερα ψάρι με μια φέτα ψωμί.

Σουβλατζίδικο

Το σουβλάκι είναι μια καλή λύση για βραδινό εάν ξέρουμε πως θα το παραγγείλουμε.

Προτιμούμε πίτα αλάδωτη, καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο (άπαχα), ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, σως γιαουρτιού (τζατζίκι) ή ακόμα και μουστάρδα.

Αποφεύγουμε γύρο, μαγιονέζα και πατάτες τηγανητές.

Ουζερί

Στο ουζερί μπορούμε να επιλέξουμε όστρακα, θαλασσινά βραστά ή ψητά όπως γαρίδες, καλαμάρι ή χταπόδι. Φυσικά δεν παραλείπουμε ποτέ τη σαλάτα. Αποφεύγουμε τα τηγανιτά.

Μεζεδοπωλείο

Στο μεζεδοπωλείο επειδή οι λιχουδιές είναι αυξημένες προτείνουμε να γεμίσετε το μισό σας πιάτο με σαλάτα και το άλλο μισό με μεζεδάκια της αρεσκείας σας. Με αυτό τον τρόπο θα χορτάσετε εύκολα και θα περιορίσετε το τσιμπολόγημα στους «πειρασμούς»

Πιτσαρία

Φροντίζουμε αρχικά η πίτσα μας να έχει λεπτή ζύμη. Η προσθήκη μπόλικων λαχανικών όπως ντομάτα, πιπεριά μανιτάρια μαζί με το τυρί και τη γαλοπούλα θα δώσουν γεύση στην πίτσα μας και θα περιορίσουν πολύ τις θερμίδες.

Αποφεύγουμε αλλαντικά όπως ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο ή σουτζούκι.

Αν πάλι επιθυμούμε να καταναλώσουμε μια πίτσα σπέσιαλ, μπορούμε να περιοριστούμε σε δύο μικρά κομματάκια και μια απλή σαλάτα χωρίς τυρί, ζαμπόν ή ντρέσινγκ μαγιονέζας.

Παγίδα Νο 3 Παγωτά

Καύσωνας και τι καλύτερο από ένα παγωτό ......

Να μην φάμε ένα παγωτό το καλοκαίρι;

Η απάντηση είναι ότι φυσικά και μπορούμε να φάμε παγωτό. Το παγωτό μάλιστα είναι μία καλή επιλογή γλυκού αρκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Η προσθήκη σιροπιού, μπισκότων τρίμματα σοκολάτας κτλ επιβαρύνουν το παγωτό με μπόλικες θερμίδες.

Λύση:

Εάν η επιθυμία μας για φαγητό ξεπερνάει τις δύο φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Μια γρανίτα, ένα σορμπέ ή ένα ξυλάκι light είναι μια καλή λύση χαμηλή σε θερμίδες. Εάν δε μας αρέσουν αυτού του τύπου τα παγωτά τότε καλό είναι να αρκεστούμε σε μία μπάλα παγωτό βανίλια με λίγους ξηρούς καρπούς.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων στα Ταμεία



Στόχος η αύξηση των εισροών.

Νομοθετική διάταξη για την παράταση της ρύθμισης οφειλών των επιχειρήσεων προς τους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, μέχρι τις 31η Δεκεμβρίου 2014, προωθείται, με απόφαση του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως διευκρινίζεται, η νέα ρύθμιση έχει ως κύριο στόχο τη μεγαλύτερη αύξηση των εισροών των ασφαλιστικών οργανισμών, οι οποίοι επωμίζονται την ευθύνη της ομαλής και απρόσκοπτης καταβολής των συντάξεων και την παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους ασφαλισμένους, μέσω της μεταφοράς των πόρων προς τον ΕΟΠΥΥ.

Παράλληλα, ο νέος διακανονισμός κρίνεται, επίσης, αναγκαίος για τη στήριξη των επιχειρήσεων και της απασχόλησης, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας, λαμβάνοντας υπόψη το ασφυκτικό οικονομικό περιβάλλον, μέσα στο οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι οποίες, σε μεγάλο ποσοστό, αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα ρευστότητας.

Με βάση την επεξεργασία των στοιχείων από τις προηγούμενες νομοθετικές διατάξεις τμηματικής εξόφλησης των καθυστερούμενων ασφαλιστικών εισφορών, το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, παρατηρείται αύξηση των εισπράξεων από ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές. Ειδικότερα, το α’ εξάμηνο του 2012 οι εισπράξεις προς το ΙΚΑ– ΕΤΑΜ ενισχύθηκαν κατά 10,82% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και κατά 24% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2010.

Για τους οφειλέτες των φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, οι οποίοι δεν έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ρύθμισης ή έχουν εκπέσει του δικαιώματος συνέχισης προηγούμενων ρυθμίσεων, αναστέλλεται η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων μέχρι 31-12-2014, εφόσον υποβληθεί σχετική αίτηση ένταξης στη νέα ρύθμιση μέχρι 31-12-2012 και εφόσον καταβάλλονται ανελλιπώς οι τρέχουσες ασφαλιστικές εισφορές.

Σύμφωνα με το υπουργείο, αν και οι ρυθμίσεις οφειλών δεν αποτελούν μόνιμη λύση και θεραπεία των προβλημάτων και παρότι με αυτές δημιουργούνται ανισορροπίες και στρεβλώσεις, οι σημερινές οικονομικές συνθήκες απαιτούν την ενεργοποίηση τέτοιων εκτάκτων μέτρων, στο πλαίσιο της γενικότερης προσπάθειας για την ανασυγκρότηση της εθνικής οικονομίας.


Διαβάστε περισσότερα...

«Καταστροφική η αποσύνδεση των τελών από το λογαριασμό της ΔΕΗ»



Στο «κόκκινο» οι περισσότεροι δήμοι.

Αν υλοποιηθεί μία απόφαση αποσύνδεσης του λογαριασμού της ΔΕΗ από τα δημοτικά τέλη, αυτό θα είναι καταστροφικό για τους δήμους, τονίζει στο ΑΜΠΕ ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας Λουκάς Τζανής.

Αυτήν τη στιγμή, σημειώνει, οι περισσότεροι δήμοι βρίσκονται στο «κόκκινο», εξαιτίας της μείωσης του ποσού των κεντρικών αυτοτελών πόρων αλλά και των εσόδων από τα τέλη. Όπως τονίζει, λόγω της οικονομικής κρίσης εκατοντάδες καταστήματα και διαμερίσματα είναι ξενοίκιαστα, ενώ υπάρχουν και περιπτώσεις πολλών οικογενειών που δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς.

Ο κ. Τζανής ανέφερε ότι ο δήμος Κερατσινίου- Δραπετσώνας, έχει συνολικό χρέος από τα προηγούμενα χρόνια και χρήσεις περίπου 50 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από την είσπραξη δημοτικών τελών για φέτος έχουν πέσει κατά 50%.

Τέλος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για προβλήματα στη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο δήμαρχος Κερατσινίου- Δραπετσώνας παραδέχθηκε ότι πράγματι υπήρξαν κάποια λάθη στη διαχείριση, τα οποία, όμως, ήταν κυρίως γραφειοκρατικά, ενώ υποσχέθηκε ότι όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά μέσα στον Αύγουστο.


Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος το 184 για τον ΕΟΠΥΥ



Εξυπηρέτηση στο 14784.

Ένας νέος τηλεφωνικός αριθμός, που έχει σχέση με θέματα υγείας, μπαίνει στη ζωή μας από την προσεχή Δευτέρα, 6 του μηνός. Πρόκειται για το 14784 του ΟΤΕ, ο οποίος στην ουσία αντικαθιστά το 184 με στόχο την παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας προς όλους τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.


Καλώντας το 14784 όλοι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπορούν εύκολα και απλά να:

- κλείσουν ή να τροποποιήσουν το ραντεβού τους με τον ιατρό της επιλογής τους στις Μονάδες Υγείας του ΕΟΠΥΥ

- προγραμματίσουν εξέταση στα διαγνωστικά κέντρα του ΕΟΠΥΥ

- μάθουν τα ονόματα των ιατρών ανά ειδικότητα, καθώς και τις ώρες και ημέρες που δέχονται τους ασφαλισμένους

- μάθουν ποιοι είναι οι συμβεβλημένοι ιατροί με τον ΕΟΠΥΥ που δέχονται στα ιδιωτικά τους ιατρεία

- ενημερωθούν για τις μονάδες υγείας του ΕΟΠΥΥ (τηλέφωνα, ώρες λειτουργίας, διευθύνσεις κλπ)

- λάβουν γενικές πληροφορίες σχετικές με την παροχή των υπηρεσιών υγείας του ΕΟΠΥΥ ζωντανά, 24 ώρες το 24ωρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Χάστε κιλά στο γραφείο


Μπορεί να μπήκε ο Αύγουστος, πολλοί από εμάς όμως βρισκόμαστε ακόμα στο γραφείο. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν για να φροντίσουμε το σώμα μας κόντρα στο καθισιό της δουλειάς;

Ορίστε 5 κόλπα που θα σας δώσουν τη λύση:

-Φτιάξτε ένα μίνι σταθμό εργασίας λίγα μέτρα πιο μακριά από την καρέκλα σας. Έτσι θα αναγκαστείτε να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγο όποτε χρειάζεστε κάποιο παλιό έγγραφο, όταν θέλετε να βολέψετε κάποιον φάκελο κ.ο.κ.

-Χρησιμοποιήστε handsfree όταν τηλεφωνείτε. Όταν μιλάτε στο τηλέφωνο, ακόμη και στο σταθερό χρησιμοποιήστε ακουστικά, έτσι ώστε να σηκώνεστε και να περπατάτε λίγα βήματα κάθε φορά.

-Μην τρώτε στο γραφείο ενώ δουλεύετε. Τα στατιστικά αποδεικνύουν πως οι πιο πολλοί εργαζόμενοι τρώνε στο γραφείο ενώ παράλληλα εργάζονται.

-Αποθηκεύστε τα snack στο αριστερό σας χέρι. Έρευνες δείχνουν πως όταν ψάχνουμε κάτι συνήθως το αναζητούμε πρώτα δεξιά. Έτσι αφήστε στην αριστερή μεριά του γραφείου σας τα παχυντικά snacks που έχετε για «ώρα ανάγκης» και στη δεξιά δίπλα από το pc σας να έχετε πάντα φρέσκα φρούτα έτοιμα για βρώση.

-Πίνετε πράσινο τσάι. Σύμφωνα με έρευνες το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες και αντιοξειδωτικά και όσοι καταναλώνουν ποσότητές του σε ημερήσια βάση έχουν μεγαλύτερη απώλεια βάρους από τους υπόλοιπους.



Διαβάστε περισσότερα...

Η λαιμητόμος της ανεργίας δεν κάνει διακρίσεις ούτε στα ΑμεΑ



ΛΟΝΔΙΝΟ.

Στο Καιάδα οι εργαζόμενοι, αλλά και οι εργαζόμενοι με αναπηρίες καθώς οι περικοπές στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης» δεν κάνουν διακρίσεις και δεν έχουν ευαισθησίες.

Μετά τους εργαζόμενους σε εργοστάσια της Αγγλίας και της Σκοτίας και οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο στο Λέβεν προχωρούν σε απεργιακές κινητοποιήσεις εναντίον των σχεδίων του κλεισίματος 27 εργοστασίων της «Remploy» (με μεγάλη γκάμα προϊόντων ηλεκτρονικά, στολές και εξοπλισμούς σεκιούριτι και πολλά άλλα) τα οποία απασχολούν αποκλειστικά εργαζόμενους με αναπηρίες. Ενα σχέδιο που επιβεβαίωσε και η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον.

Με την ενέργεια των εργαζομένων στο Λέβεν, στη βιομηχανική ζώνη του Μπάνμπιθ διευρύνεται ακόμη περισσότερο το απεργιακό μέτωπο, που άνοιξε τον περασμένο Μάρτη όταν ανακοινώθηκε και το κλείσιμο των 36 εκ των 54 βιομηχανικών μονάδων της «Remploy» το διάστημα Αυγούστου-Δεκεμβρίου. Κλείσιμο που θα σημάνει και την απώλεια 1.752 θέσεων εργασίας, σύμφωνα με τη συνδικαλιστική οργάνωση GMB που παράλληλα προειδοποιεί ότι το κλείσιμο των εργοστασίων εν μέσω του υφιστάμενου οικονομικού κλίματος καταδικάζει τους πρώην εργαζόμενους της «Remploy» στην ανεργία και την εξαθλίωση.

Το κλείσιμο των εργοστασίων είναι «αναγκαστικό» καθώς η κυβέρνηση εξαιτίας των προωθούμενων μεταρρυθμίσεων και των περικοπών στο τομέα της κοινωνικής πρόνοιας έχει ανακοινώσει τον τερματισμό της χρηματοδότησης. Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις της αρμόδιας υπουργού για άτομα με αναπηρίες, Μαρία Μίλερ στο Κοινοβούλιο, όπου τόνισε ότι το κυβερνητικό κονδύλι ύψους 320 εκατομμυρίων λιρών για τις υπηρεσίες απασχόλησης των ατόμων με αναπηρία μπορούν να δαπανηθούν αποτελεσματικότερα... μέσω της παροχής προσωπικής υποστήριξης για εύρεση «κανονικής» εργασίας εκτός των εργοστασίων της «Remploy». Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η οικονομική κατάσταση της συγκεκριμένης εταιρείας δεν θα μπορούσε υπό οποιοδήποτε μέσο να διατηρήσει σε λειτουργία τα συγκεκριμένα εργοστάσια. Εντούτοις, σύμφωνα με την ανακοίνωση της GDB θα αρκούσε να επιβάλλει ένα «φόρο» μόλις 1 λίρα το χρόνο σε κάθε εν ενεργεία εργαζόμενο για να καλυφθεί η κρατική στήριξη προς τα ΑμεΑ.

Το ζήτημα του κλεισίματος των μονάδων της «Remploy» αποτελεί μόνο ένα από τα εκατοντάδες, έαν όχι χιλιάδες, ανάλογα παραδείγματα της «αντιμετώπισης της καπιταλιστικής κρίσης», που οδηγεί τη Βρετανία, με ταχύτατους ρυθμούς, να μετατραπεί και αυτή σε «χώρα ανέργων» καθώς σύμφωνα με στοιχεία τριών οικονομικών ερευνών που συγκέντρωσε η βρετανική εφημερίδα «Γκάρντιαν», η Βρετανία αντιμετωπίζει πλέον την προοπτική πολύ σύντομα να έχει 3 εκατομμύρια ανέργους. Το σύνολο των άνεργων το μήνα Μάιο βρισκόταν στα 2,61 εκατομμύρια άτομα, με το δείκτη ανεργίας να φτάνει στο 8,2%.


Διαβάστε περισσότερα...

Ο εγκέφαλος «βλέπει» τις γυναίκες σε... δόσεις



Έτσι έχει προγραμματιστεί να λειτουργεί.

Άντρες, την επόμενη φορά που θα «σκανάρετε» τους γλουτούς ή το στήθος μιας γυναίκας, μη νιώσετε ενοχές: ο εγκέφαλός σας είναι προγραμματισμένος να βλέπει το γυναικείο σώμα σε... δόσεις. Και ακριβώς το ίδιο κάνει και ο γυναικείος εγκέφαλος.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μίας νέας μελέτης, που δημοσιεύθηκε προ ημερών στην «Ευρωπαϊκή Επιθεώρηση Κοινωνικής Ψυχολογίας» (EJSP) και έδειξε ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος επεξεργάζεται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του γυναικείου σώματος από αυτήν του ανδρικού.

Στην πραγματικότητα, το γυναικείο σώμα το «βλέπει» περισσότερο σαν κομμάτια,ενώ το ανδρικό το αντιλαμβάνεται περισσότερο ως σύνολο και όχι ως ξεχωριστά μέρη.

Την μελέτη πραγματοποίησαν επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, στο Λίνκολν, με επικεφαλής την ψυχολόγο δρα Σάρα Γκερβέις.

Οι ερευνητές θέλησαν να απαντήσουν σε ένα απλό ερώτημα: για ποιον λόγο αντιμετωπίζονται τόσο συχνά οι γυναίκες, αλλά όχι οι άντρες, ως αντικείμενα του σεξ;

«Κάθε μέρα, κάθε γυναίκα μειώνεται στα σεξουαλικά τμήματα του σώματός της», δήλωσε χαρακτηριστικά η δρ Γκερβέις. «Και αυτό δεν είναι κάτι που υφίστανται μόνο τα φωτομοντέλα ή οι πορνοστάρ, αλλά οι καθημερινές γυναίκες».

Το όλο θέμα δεν είναι αστείο, διότι πολυάριθμες μελέτες έχουν δείξει πως όταν οι γυναίκες νιώθουν ως αντικείμενα διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν προβλήματα, όπως ντροπή για το σώμα τους, διατροφικές διαταραχές (όπως η νευρογενής ανορεξία και η βουλιμία) και προβλήματα ψυχικής διάθεσης.

Σφαιρική και τοπική διεργασία
Για να μάθουν οι ερευνητές τι συμβαίνει, εστιάσθηκαν σε δύο είδη νοητικής διεργασίας, την σφαιρική και την τοπική.
Η σφαιρική διεργασία είναι ο τρόπος με τον οποίο ο εγκέφαλος αντιλαμβάνεται τα αντικείμενα ως σύνολα. Την διεργασία αυτή λ.χ. χρησιμοποιούμε ακούσια για να αναγνωρίσουμε ένα πρόσωπο – παρατηρούμε, λ.χ., ακαριαία όχι μόνο το σχήμα της μύτης αλλά και την θέση της σε συνάρτηση με τα μάτια και το στόμα, τα μάγουλα κ.τ.λ.
Η τοπική διεργασία, από την άλλη πλευρά, εστιάζει περισσότερο στα διάφορα τμήματα ενός αντικειμένου. Με αυτήν μπορούμε λ.χ. να αναγνωρίσουμε ένα σπίτι από την πόρτα του.

Οι ερευνητές σκέφτηκαν ότι αν όντως υπάρχει διαφορά στην αντίληψη του γυναικείου από το ανδρικό σώμα, οι γυναικείες εικόνες θα ενεργοποιούν περισσότερο την τοπική διεργασία (λ.χ. θα εστιάζει κάποιος ακούσια τη ματιά του στο στήθος τους).

Το πείραμα
Για να ελέγξουν τη θεωρία τους, επιστράτευσαν 227 φοιτητές και φοιτήτριες του πανεπιστημίου και τους έδειξαν σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές μη ερωτικές φωτογραφίες ανδρών και γυναικών (συνολικά, κάθε ένας είδε 48 φωτογραφίες).

Οι εθελοντές έβλεπαν πρώτα φωτογραφία ενός ντυμένου άνδρα ή γυναίκας, από το κεφάλι έως τα γόνατα.
Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, στην οθόνη εμφανίζονταν δύο φωτογραφίες δίπλα-δίπλα: η μία ήταν αυτή που είχαν δει προηγουμένως, και η άλλη η ίδια φωτογραφία αλλά με ελαφρώς τονισμένο το στήθος ή την κοιλιά, επειδή αυτά είναι τα κύρια σεξουαλικά τμήματα του σώματος.

Τους έδειξαν επίσης ένα δεύτερο σετ ζουμαρισμένων φωτογραφιών του στήθους ή της κοιλιάς, ζητώντας τους να ξεχωρίσουν ποιο είναι αυτό που έχει τροποποιηθεί.

Τα αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα έδειξαν πως υπήρχε σαφής διαφορά στον τρόπο αντίληψης των φωτογραφιών των δύο φύλων.
Όταν έβλεπαν τις φωτογραφίες των γυναικών, εθελοντές και εθελόντριες αναγνώριζαν καλύτερα τα μεμονωμένα τμήματα του σώματος απ’ ό,τι όταν ταίριαζαν τις ολόσωμες φωτογραφίες τους με τις πρωτότυπες.

Το ακριβώς αντίθετο ίσχυε για τις φωτογραφίες των ανδρών: φοιτητές και φοιτήτριες αναγνώριζαν καλύτερα τον άντρα ως ολόσωμη εικόνα παρά τα μεμονωμένα τμήματα του σώματός του.

«Και οι άντρες και οι γυναίκες κάνουν αυτή την διαφοροποίηση όταν κοιτάζουν το γυναικείο σώμα», τόνισε η δρ Γκερβέις, «συνεπώς δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να κατηγορήσουμε τους άνδρες».

Οι ερευνητές πιστεύουν ότι άντρες και γυναίκες επεξεργάζονται με διαφορετικό τρόπο την εικόνα του ανδρικού και γυναικείου σώματος για κάποιον άγνωστο εξελικτικό λόγο, αλλά εκτιμούν πως καθοριστικό ρόλο στις μέρες μας παίζει και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται τα δύο φύλα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Το γυναικείο σώμα και τα διάφορα τμήματά τους χρησιμοποιούνται για την πώληση κάθε είδους προϊόντων και πλέον αντιμετωπίζουμε την μέση, καθημερινή γυναίκα με παρόμοιο τρόπο», είπε η δρ Γκερβέις.

Τα καλά νέα είναι πως μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τη συνήθεια να κοιτάζει πρώτα το στήθος ή τους γλουτούς μιας γυναίκας – αρκεί βεβαίως να το θέλει, κατέληξε.


Πηγή: http://ygeia.tanea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συναυλία με εισιτήριο...τρόφιμα



Η Νάντια Μπουλέ θα "εκμεταλλευθεί" τις φωνητικές της ικανότητες και θα τραγουδήσει σε φιλανθρωπική συναυλία, που θα γίνει στο κάστρο του Αντιρρίου.

Αλλά η συναυλία αυτή θα έχει μια πρωτοτυπία: το εισιτήριο δεν θα είναι χρήματα, αλλά συσκευασμένα τρόφιμα, ώστε να βοηθηθεί ο κόσμος, που έχει ανάγκη.

Η Νάντια έχει ιδιαίτερη σχέση με την περιοχή, αφού εκεί ο πατέρας της είναι Δήμαρχος.

Δήλωσε: " Εκτός, όμως από το κομμάτι του τουρισμού, ο δήμος έχει αναλάβει να βοηθήσει και πολίτες που έχουν ανάγκη. Έτσι, στις 11 Αυγούστου διοργανώνει μια ιδιαίτερη συναυλία με το συγκρότημα Τρίφωνο στο κάστρο Αντιρρίο, όπου θα έχω φιλική συμμετοχή. Το σημαντικότερο σε αυτή τη συναυλία είναι πως δεν θα υπάρχει εισιτήριο. Αντί χρημάτων ο κόσμος θα φέρει συσκευασμένα τρόφιμα, τα οποία μετά θα μοιραστούν σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη. Στις μέρες μας νομίζω πως είναι πολύ σημαντικό".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τρέχουν στον Μαραθώνιο



Συμπαρίστανται στους ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν φέτος στον Κλασικό Μαραθώνιο της Αθήνας που έχει προγραμματιστεί στις 11 Νοεμβρίου 2 οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ως επίσημη συνεργαζόμενη Μη Κυβερνητική Οργάνωση με την ομάδα «Δρομείς Χωρίς Σύνορα».

Με αυτό τον τρόπο θέλουν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς σε κάθε γωνιά του κόσμου. Έτσι, με αφορμή τον αθλητικό θεσμό, θα τρέξουν όλοι μαζί με ανθρώπους που έχουν ανάγκη.

Ο δρομέας και εκπρόσωπος των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Γιώργος Θεοχαρόπουλος που χαρακτήρισε την προσπάθεια, τον αγώνα και την υπέρβαση των δυνάμεων ως κοινά στοιχεία του αθλητισμού και της ανθρωπιστικής δράσης δήλωσε:

«Προσωπικά, θα ήθελα μέσα από τη συμμετοχή μου στο Μαραθώνιο να δείξω πόσο σημαντική είναι η προσπάθεια. Γιατί εν τέλει, ο στόχος τόσο των συμμετεχόντων στο Μαραθώνιο, όσο και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα είναι ο ίδιος: να βοηθήσουμε τους ανθρώπους που μας έχουν ανάγκη».

«Τα 5, τα 10 ακόμη και τα 42 χιλιόμετρα είναι η απόσταση που χωρίζει εκατομμύρια ανθρώπους από λίγο πόσιμο νερό, από ένα κέντρο υγείας, από ένα ασφαλές καταφύγιο. Η απόσταση που κάποιοι άνθρωποι χρειάζεται να διανύουν κάθε μέρα για να κρατηθούν στη ζωή. Για αυτούς τους ανθρώπους θα τρέξουν όλοι μαζί», λένε. Και γι’ αυτό καλούν όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στον μαραθώνιο.


Διαβάστε περισσότερα...

«Πράσινο φως» για φάρμακο κατά του καρκίνου του μαστού



Ενέκρινε τη χρήση του η Κομισιόν.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε τη χρήση του φαρμάκου ως θεραπευτική αγωγή για τις μετεμμηνοπαυσικές γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού με θετικό στους ορμονικούς υποδοχείς (HR+), σε συνδυασμό με ένα ακόμη φάρμακο, το Exemestane.

Σύμφωνα με κλινική μελέτη φάσης ΙΙΙ, που διεξήχθη από το εργαστήριο σε δείγμα 724 ασθενών, η θεραπευτική αγωγή με το Afinitor σε συνδυασμό με το Exemestane διπλασιάζει την περίοδο επιβίωσης χωρίς εξέλιξη της νόσου σε 7,8 μήνες, από 3,2 μήνες με την αγωγή μόνο με το Exemestane.

«Ενισχύοντας την ενδοκρινική θεραπεία, το Afinitor παρατείνει σημαντικά την περίοδο χωρίς εξέλιξη του όγκου στις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από καρκίνο του μαστού με θετικό στους ορμονικούς υποδοχείς (HR+)», επισήμανε ο Χοσέ Μπασέλγκα, του Γενικού Νοσοκομείου της Μασαχουσέτης, ένας από τους επικεφαλής της μελέτης.

Οι ενδοκρινικές θεραπείες παραμένουν μια βασική αγωγή για τις γυναίκες που έχουν προσβληθεί από τη νόσο αυτή, οι οποίες ωστόσο κινδυνεύουν να αναπτύξουν μια αντίσταση στη συγκεκριμένη θεραπευτική αγωγή, την οποία επιδιώκει να θεραπεύσει το Afinitor.


Διαβάστε περισσότερα...

"Ακούει κανείς;"



Έκκληση στους γιατρούς να "συγκινηθούν" από το δράμα που περνούν τα παιδιά και οι γονείς της Πάρου και της Αντίπαρου και να δηλώσουν συμμετοχή στην πρόσκληση της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας απευθύνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Πάρου.

Όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους "η 2η ΔΥΠΕ, μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες να φέρει κλιμάκιο γιατρών στην Πάρο και στην Αντίπαρο για την εξέταση των παιδιών των δύο νησιών και την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών εγγραφής τους στα σχολεία και μετά από πιέσεις της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΠΑΡΟΥ, αποστέλλει νέα πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς όλες τις ΥΠΕ για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου".

"Ελπίζουμε ότι κάποιοι καλοί άνθρωποι (γιατροί) θα συγκινηθούν από το δράμα που περνούν τα παιδιά και οι γονείς των δύο νησιών και θα δηλώσουν συμμετοχή στην παραπάνω πρόσκληση που εξέδωσε η 2η ΔΥΠΕ", τονίζουν και καταλήγουν :

"Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ;;;".


Διαβάστε περισσότερα...

Δύο κοινωνικά ιατρεία στο Περιστέρι



Στη δημιουργία 2 Κοινωνικών Ιατρείων στο Περιστέρι συμφώνησαν σήμερα στα γραφεία του Ι.Σ.Α., παρουσία του Προέδρου κ. Γ. Πατούλη και του διευθυντή της «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κ. Δήμτσα ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Χρυσόστομος και ο Δήμαρχος Περιστερίου κ.Ανδρέας Παχατουρίδης.

Την επιστημονική καθοδήγηση και ευθύνη της λειτουργίας θα έχει το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής που συγκροτούν ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και ο φιλανθρωπικός οργανισμός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ».

Τα εν λόγω ιατρεία θα εκπροσωπούνται από τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Χρυσόστομο και τον Δήμαρχο της πόλεως κ. Ανδρέα Παχατουρίδη και θα λειτουργήσουν εντός του Σεπτεμβρίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέσω της ΔΕΗ το τέλος ακινήτων


Μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ επιστρέφει στη ζωή μας η καταβολή του ειδικού τέλους ακινήτων.

Οι πολίτες δεν θα μπορούν να πληρώσουν μόνο τον λογαριασμό αλλά και το χαράτσι καθώς αν δεν το κάνουν απειλούνται με την κατάσχεση των σπιτιών τους.

Δείτε το βίντεο του ΑΝΤ1





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνική πρωτιά


Η Ευαγγελία Χρυσικού, ως άλλος Δαβίδ, νίκησε σε διεθνή διαγωνισμό το Imperial College του Λονδίνου και το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ για την έρευνα στην αρχιτεκτονική κτιρίων για την ψυχική υγεία.

Οταν έφτασε στην Κουάλα Λουμπούρ για να συμμετάσχει στο συνέδριο της Διεθνούς Ακαδημίας Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής, όλοι τη ρωτούσαν για την οικονομική κρίση στην Ελλάδα. Μόλις, όμως, η έρευνά της απέσπασε το Βραβείου του Καλύτερου Εργου, πολλοί εκπρόσωποι από χώρες του πλανήτη έσπευσαν να της ζητήσουν τη συμβουλή της για τη βελτίωση στην αρχιτεκτονική των δομών ψυχικής υγείας!

Με το βραβείο που της απονεμήθηκε, η αρχιτέκτονας-νοσοκομειολόγος δρ Ευαγγελία Χρυσικού κατάφερε να αλλάξει την εικόνα για τη χώρα μας και να δηλώσει έμπρακτα πως, παρά τα οικονομικά προβλήματα, η Ελλάδα εξακολουθεί να πρωτοπορεί.

«Αν και πήγα μουδιασμένη, γιατί έπρεπε να βρίσκομαι σε αμυντική στάση, αντιμετωπίζοντας συνέδρους από χώρες που δεν γνωρίζω καν να με ρωτούν για το ελληνικό πρόβλημα, τελικά, η διάκρισή μας συζητήθηκε πολύ και απέδειξε ότι κι εμείς κάνουμε κάτι!», λέει στο «Εθνος» η δρ Χρυσικού.

«Ανταγωνιστές» της ήταν μερικά από τα κορυφαία διεθνή πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Imperial College του Λονδίνου, το Πανεπιστήμιο του Σίδνεϊ και το Πανεπιστήμιο του Ορεγκον, που επίσης έλαβαν διακρίσεις. «Ηταν μία αίσθηση Δαβίδ με Γολιάθ», σχολιάζει με νόημα η Ελληνίδα επιστήμονας. «Αλλά τα καταφέραμε!»

Η Διεθνής Ακαδημία Θεραπευτικής Αρχιτεκτονικής είναι ο κορυφαίος οργανισμός παγκοσμίως για τα θέματα που αφορούν σε αρχιτεκτονική και υγεία. Με έδρα τη Σουηδία, έχει οργανωθεί ένα δίκτυο επιστημόνων και ερευνητών από όλον τον κόσμο που ανταλλάσσουν απόψεις, συνεργάζονται και συμβάλουν στη βελτίωση των κτιρίων -και όχι μόνο- των υγειονομικών υπηρεσιών. Τα ετήσια βραβεία αποτελούν την κορυφαία παγκόσμια διοργάνωση του κλάδου και αναγνωρίζουν την επαγγελματική αριστεία για την έρευνα και τον σχεδιασμό θεραπευτικών χώρων.

Η αρχιτέκτονας-νοσοκομειολόγος δρ Χρυσικού έλαβε τη διάκριση για την έρευνα της στην αρχιτεκτονική κτιρίων για την ψυχική υγεία και συγκεκριμένα για τη δημιουργία πρότυπου μοντέλου σχεδιασμού των δομών αυτών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τέλος οι συντάξεις-μαϊμού


Οριστικό τέλος στις "μαϊμουδιές" με τις συντάξεις επιχειρεί να βάλει το υπουργείο Εργασίας, ξεκινώντας διασταυρώσεις ανάμεσα στα ποσά που πληρώνουν τα ταμεία σε 3,8 εκατομμύρια συνταξιούχους και σε αυτά που οι ίδιοι πληρώνουν στην εφορία.

Ταυτόχρονα, ζητείται από τα ταμεία να διακοπέι η πληρωμή συντάξεων στις περιπτώσεις συνταξιούχων που δεν έχουν ΑΦΜ και ΑΜΚΑ εφόσον δεν προσέλθουν για να συμπληρώσουν τα παραπάνω στοιχεία εντός της προθεσμίας που θα τους ορίσουν οι ασφαλιστικοί φορείς με σχετικά ειδοποιητήρια.

Αφορμή είναι το γεγονός ότι πολλά ταμεία πληρώνουν δύο και τρεις συντάξεις χωρίς να ελέγχονται ούτε ως προς το αν εφαρμόζουν τις περικοπές που έχουν επιβληθεί ούτε ως προς το αν οι δύο συντάξεις υπερβαίνουν το πλαφόν των 2.773 ευρώ, ενώ σε πολλές περιπτώσεις διαπιστώθηκε ότι οι δικαιούχοι που τις εισπράττουν δεν έχουν ούτε ΑΦΜ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξηγήσεις για τον ΕΟΠΥΥ


Εξηγήσεις έδωσε σήμερα για το τι ακριβώς συμβαίνει με την αύξηση του κόστους των τηλεφωνημάτων των ασφαλισμένων στον ΕΟΠΥΥ, ο πρόεδρος του οργανισμού Γεράσιμος Βουδούρης.

Ο κ. Βουδούρης ανέφερε στην πρωινή εκπομπή της ΝΕΤ, ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθούν οι ασφαλισμένοι, αφού η συγκεκριμένη υπηρεσία αναβαθμίζεται και αλλάζει ο τρόπος πληρωμής του τηλεφωνήματος, ενώ αντί για μία τηλεφωνική εταιρεία, θα εξυπηρετούν τον ασφαλισμένο 4 εταιρείες και πολύ περισσότεροι υπάλληλοι.

Δείτε τι είπε ο κ. Βουδούρης στη ΝΕΤ





Διαβάστε περισσότερα...

Καφεΐνη και νόσος του Πάρκινσον



Η καφεΐνη, επιδρά θετικά στη βελτίωση του ελέγχου των κινήσεων, στους ασθενείς με νόσο του Πάρκινσον, σύμφωνα με επιστημονική έρευνα καναδών επιστημόνων.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι καταναλώνουν πολλή καφεΐνη, είναι λιγότερο πιθανό να αναπτύξουν Πάρκινσον, όμως η νέα έρευνα δείχνει ότι ο καφές και η καφεΐνη γενικότερα μπορεί να αμβλύνει την κινητική δυσλειτουργία σε όσους ήδη πάσχουν από τη νόσο.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ρόναλντ Ποστούμα του Τμήματος Νευρολογίας του πανεπιστημίου ΜακΓκιλ και του Γενικού Νοσοκομείου του Μόντρεαλ, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο ιατρικό περιοδικό "Neurology" της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας, μελέτησαν 61 ασθενείς με Πάρκινσον, στους οποίους χορήγησαν είτε χάπια καφεΐνης , είτε εικονικά χάπια, δύο φορές τη μέρα επί τρεις εβδομάδες, ενώ στη συνέχεια αύξησαν τη δόση, έτσι ώστε να αντιστοιχεί σε δύο έως τέσσερα φλιτζάνια καφέ τη μέρα.

Μετά από τις έξι συνολικά εβδομάδες, οι μισοί ασθενείς που είχαν πάρει την καφεΐνη, εμφάνιζαν κατά μέσον όρο μία βελτίωση της τάξης του 5% στα κινητικά συμπτώματα της νόσου σε σχέση με όσους είχαν απλώς, εν αγνοία τους, πάρει τα χάπια- πλασέμπο χωρίς καφεΐνη. Όσοι είχαν πάρει την καφεΐνη, είχαν ειδικότερα μία βελτίωση κατά 3% στην ταχύτητα των κινήσεών τους και στον βαθμό ακαμψίας σε σχέση με τη δεύτερη ομάδα που είχαν κάνει την εικονική θεραπεία.

Για «μια μέτρια βελτίωση, που ίσως όμως είναι αρκετή για να κάνει καλό στους ασθενείς», έκανε λόγο ο Ποστούμα, ο οποίος πρόσθεσε ότι μία προληπτική κατανάλωση καφέ που θα παρείχε οφέλη της τάξης του 5%, θα καθυστερούσε τα κινητικά συμπτώματα της νόσου Πάρκινσον μόνο κατά έξι μήνες περίπου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα απάτη στο ΙΚΑ με αναπηρική σύνταξη



Νέα απάτη, αυτή τη φορά συνταξιούχου που έπαιρνε σύνταξη αναπηρίας από το 1989 έως το 2010, ενώ εργαζόταν, ανακάλυψαν οι υπηρεσίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση του ιδρύματος.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα, ο συνταξιούχος ενώ έπαιρνε σύνταξη βαριάς αναπηρίας, παρότι εργαζόταν, την 01/01/2011 κατέθεσε εκ νέου αίτηση σύνταξης αναπηρίας.

Το ύψος της οικονομικής ζημίας που προκλήθηκε στο Ίδρυμα, λόγω καταβολής αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών σύνταξης χρονικής περιόδου 30/10/1989 -31/12/2010, ανέρχεται στις 131.362,99 ευρώ.

Το αρμόδιο υποκατάστημα προέβη σε άρση της ασφαλιστικής αναπηρίας, σε καταλογιστική απόφαση και στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς ενώπιον του εισαγγελέα Πρωτοδικών.





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γλιτώνουν οι αγροτικές συντάξεις



Γλιτώνουν, όπως φαίνεται, οι αγροτικές συντάξεις την οριζόντια περικοπή των 30 ευρώ, έπειτα από παρέμβαση του Αντώνη Σαμαρά, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε πριν από λίγο ο ΑΝΤ1 στο δελτίο ειδήσεων.


Διαβάστε περισσότερα...

Δεν της δίνουν το φάρμακο!





Άλλη μια ιστορία καθημερινής τρέλας με το ελληνικό δημόσιο σύστημα υγείας. Γυναίκα με καρκίνο δεν μπορεί να πάρει το φάρμακο που χρειάζεται γιατί δεν υπάρχουν... λεφτά...

Δείτε το βίντεο από το Mega




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντί για διακοπές πήγε στο νοσοκομείο



Της ήρθε μια σανίδα στο κεφάλι λίγα λεπτά μετά την άφιξή της σε πεντάστερο ξενοδοχείο.

Η 33χρονη Natalie Creane από τη Μεγάλη Βρετανία ταξίδεψε μέχρι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με το σύντροφό της για να γιορτάσουν τον αρραβώνα τους. Μάλιστα, αποφάσισαν να ανταμείψουν λίγο τους εαυτούς τους κλείνοντας δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο 5 αστέρων Emirates Palace στο Abu Dhabi.

Η άτυχη γυναίκα όμως λίγα λεπτά μετά την άφιξή της στο δωμάτιο του ξενοδοχείου της έπεσε αναίσθητη, όταν μια σανίδα από την ντουλάπα έπεσε πάνω της και τη χτύπησε στο κεφάλι.



Η Natalie μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου παρέμεινε σε κώμα επί πέντε ημέρες. Η περιπέτειά της δεν τελείωσε εκεί όμως καθώς τώρα πάσχει από μια σοβαρή μορφή επιληψίας, με αποτέλεσμα να υποφέρει από κρίσεις ενώ καταρρέει ξαφνικά.



Και μπορεί το περιστατικό αυτό να συνέβη το 2008, όμως η ζωή της Natalie παραμένει σε κίνδυνο, καθώς μια σοβαρή κρίση θα μπορούσε να προκαλέσει μέχρι και το θάνατό της.



Η οικογένειά της βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με το ξενοδοχείο, ζητώντας αποζημίωση.










Διαβάστε περισσότερα...

Τριακόσιες ογδόντα τρεις σελίδες γεμάτες με παραδοσιακές συνταγές



Στο «Ημερολόγιο Κρητικής διατροφής 2013».

Μια διαφορετική έκδοση επιμελήθηκαν και παρουσιάζουν στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Αγροτικός Αύγουστος 2012» οι οργανωτές των φετινών εκδηλώσεων.

Πρόκειται για το «Ημερολόγιο Κρητικής διατροφής 2013» που θα διανεμηθεί στους συμμετέχοντες, εκθέτες του «Αγροτικού Αυγούστου».

Μέσα στις 383 «γευστικές» σελίδες του βιβλίου υπάρχουν 365 παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης, μια, για κάθε μέρα του χρόνου.

Όπως επισημαίνει στο εισαγωγικό του σημείωμα ο επιμελητής κειμένων του βιβλίου, γεωπόνος, Στέλιος Ρίγλης, «βασικός συντελεστής της καλής υγείας είναι η διατροφή».

Στο βιβλίο παρουσιάζονται συνταγές, με φυτά, βότανα, κρέας, γαλακτοκομικά, μέλι και θαλασσινά που είναι τα βασικά συστατικά της Κρητικής διατροφής.

Διαχρονικά η Κρητική διατροφή σηματοδοτεί, την σχέση του ανθρώπου με τη φύση, την συστηματική άσκηση και κίνηση, την λιτή, απλή και με μέτρο διατροφή, την γευστική και θεραπευτική διατροφή, την σωστή αναλογία των τροφών, τις συντροφιές, τα ανταμώματα, τη φιλοξενία, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού.

Οι κανόνες της Ορθοδοξίας για τη νηστεία αποτέλεσαν το μοτίβο για την συγγραφή του βιβλίου. Η παράδοση, η εποχικότητα, η παραγωγή των προϊόντων από πρώτες ύλες της Κρητικής γης, αλλά και τα ποτά, που συνοδεύουν κάθε συνταγή περιλαμβάνονται επίσης στην έκδοση που έχει στόχο να «παντρέψει» τον πολιτισμό με τον γαστρονομικό πολιτισμό και να προβάλει τα προϊόντα της Κρητικής γης.

Στο βιβλίο παρουσιάζονται ημερολογιακά οι ημέρες νηστείας καθώς και οι ημέρες ψαροφαγίας. Στο εξώφυλλο του βιβλίου παρουσιάζεται το Κρητικό μπουρέκι, (πίτα με ζύμη, πατάτες μυζήθρα κολοκύθια) ενώ υπάρχει και αλφαβητικό ευρετήριο για όλες τις συνταγές.

Στις σελίδες του βιβλίου υπάρχει πρόλογος- χαιρετισμός του δημάρχου Χανίων Μανώλη Σκουλάκη στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως «μέσα από τις σελίδες του βιβλίου επιδιώκεται να δοθεί ένα μήνυμα ζωής που πηγάζει από τη σοφία χιλιάδων ετών διατροφικών συνηθειών των κατοίκων του νησιού όπως σώζονται μέχρι και σήμερα».


Διαβάστε περισσότερα...

Τα πρώτα μπάνια του μωρού



Συμβουλές για ασφάλεια και διασκέδαση.

Καλοκαίρι, ζέστη. Τι καλύτερο για μία δροσιστική βουτιά στη θάλασσα; Κι ακόμα καλύτερα αν συνοδεύεται από παιχνίδια με το μωρό σας!

Το κολύμπι στο ζεστό νερό είναι οικείο στα μικρά παιδιά, καθώς μοιάζει με την κατάσταση που βιώνει το έμβρυο μέσα στο «υδάτινο περιβάλλον» της μητρικής κοιλιάς.

Η κατάλληλη ηλικία για να ξεκινήσετε να παίρνετε το μικρό σας στη θάλασσα είναι περίπου στους 6 μήνες, αφού έχει ακόμα τα βιώματα από την κοιλιά της μαμάς του και δεν έχει ακόμα αναπτύξει το αίσθημα του φόβου.

Οφέλη
- Διασκέδαση, παιχνίδι, γέλιο.
- Βελτίωση των συνηθειών ύπνου και διατροφής λόγω των καταπραϋντικών ιδιοτήτων του νερού.
- Ισχυροποίηση δεσμού παιδιού – γονέα.
- Βελτίωση κοινωνικοποίησης.
- Ενίσχυση ανοσοποιητικού συστήματος.
- Αισθητήρια ενεργοποίηση.
- Κινητική και μυϊκή ανάπτυξη, βελτίωση συντονισμού κινήσεων, ισορροπίας.
- Εκμάθηση κολυμβητικών κινήσεων και δεξιοτήτων.
- Βελτίωση αισθήματος ασφάλειας και ελευθερίας κινήσεων.
- Απόκτηση βάσεων για την διαδικασία εκπαίδευσης (μαθαίνει να ακούει και να εκτελεί χωρίς πίεση).
- Απόκτηση αυτοσυγκέντρωσης, θάρρους, αυτοπεποίθησης.

Κίνδυνοι
Μολύνσεις (κυρίως σε αυτιά, φάρυγγα και ρινική κοιλότητα). Γι’ αυτό καλό είναι να προτιμάτε καθαρά νερά.

Υποθερμία. Η θερμοκρασία του σώματος των μικρών πέφτει πολύ γρήγορα, για το λόγο αυτό πρέπει αμέσως μόλις βγείτε από το νερό, να τυλίξετε το παιδί σας με μία πετσέτα, να του φορέσετε στεγνά ρούχα και να του δώστε κάτι ζεστό να πιει.

Ακόμα και αν σας βεβαιώσουν ότι μέχρι τον 6ο μήνα θα κλείσει αντανακλαστικά το λάρυγγά του μόλις βρεθεί κάτω από το νερό, μην επαναπαυτείτε. Μην το αφήσετε από τα μάτια σας. Ένα ατύχημα είναι πολύ εύκολο να συμβεί ακόμα και με ελάχιστη ποσότητα νερού.

Συμβουλές

Είναι προτιμότερο για τα μωρά να συνηθίζουν το νερό χωρίς κάποιο βοηθητικό μέσο επίπλευσης ( πχ σωσίβιο), αυτό το ρόλο αυτό θα τον αναλάβει η μαμά.

Καλό είναι να μην παραμείνει το μωρό στο νερό για περισσότερο από 15-20 λεπτά.

Εάν επιλέξετε την πισίνα μπορείτε να ενημερωθείτε για κάποιες που διαθέτουν ξεχωριστό χώρο για βρέφη και νήπια, όπου το νερό είναι πιο ζεστό. Εάν επιλέξετε τη θάλασσα φροντίστε να είναι καθαρή και ζεστή.

Αν η πισίνα στην οποία θα κολυμπήσετε έχει σκάλα, δώστε σε κάποιον άλλο να κρατήσει για λίγο το παιδί, για να μην γλιστρήσετε.

Υπάρχουν μωρά που νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια αν τους δώσετε να κρατούν κάποιο δικό τους, γνώριμο παιχνίδι μπάνιου από το σπίτι που θα επιπλέει.

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας επιπλέον πάνες και μωρομάντηλα αλλά και ένα ρόφημα ή σνακ για μετά το κολύμπι.

Παιχνίδια

Μείνετε μέσα στο νερό, κρατήστε το μωρό σας από τις μασχάλες ώστε να είναι ασφαλές και στριφογυρίστε το μέσα στο νερό με απαλές κινήσεις. Αφήστε το να πλατσουρίσει μόνο του με τα πόδια του να χτυπούν.

Αφήστε το μωρό να γείρει το κεφάλι του πάνω στον ώμο σας και στηρίξτε το πρόσωπό του στο δικό σας. Τεντώστε τα χέρια σας κάτω από τα πόδια του καθώς επιπλέει.

Ακουμπήστε το πάνω μέρος του κορμού του μωρού στην αγκαλιά σας, κρατήστε τα πόδια του και κινήστε τα πάνω – κάτω λέγοντας «πλατς–πλουτς» για να το ενθαρρύνετε να κλωτσήσει το νερό.

Κρατήστε το μωρό σας από τις μασχάλες, σηκώστε το με φόρα έξω από το νερό και αμέσως μετά βάλτε το μέσα στο νερό και πάλι. Η κίνηση αυτή θα το βοηθήσει να συνηθίσει το πιτσίλισμα και τους παφλασμούς.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το άγχος "σκοτώνει"



Οι άνθρωποι που έχουν άγχος ή κατάθλιψη, ακόμα και σε μέτριο βαθμό, είναι πιο πιθανό να πεθάνουν πρόωρα, σύμφωνα με μία νέα βρετανική επιστημονική έρευνα.

Η μελέτη, στην οποία συμμετείχε ο ελληνικής καταγωγής ερευνητής Εμμανουήλ Σταματάκης του Τμήματος Επιδημιολογίας και Δημόσιας Υγείας του University College του Λονδίνου, δείχνει ότι όσο αυξάνεται το ψυχικό βάρος, τόσο αυξάνεται και η πιθανότητα να πεθάνει κανείς πιο νέος, ιδίως από καρδιαγγειακή νόσο.

Οι ερευνητές των πανεπιστημίων University College και Εδιμβούργου, με επικεφαλής τον δρα Τομ Ρας, που δημοσίευσαν τη σχετική μελέτη στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό "British Medical Journal", σύμφωνα με το ΒΒC, μελέτησαν σε βάθος δεκαετίας τις περιπτώσεις 68.000 ασθενών άνω των 35 ετών, πολλοί από τους οποίους πέθαναν πρόωρα από διάφορες αιτίες, όπως καρδιά ή καρκίνο.
Το άγχος και η κατάθλιψη μπορούν να επιδράσουν αρνητικά στο καρδιαγγειακό σύστημα με διάφορους τρόπους, όπως αύξηση των ορμονών του στρες (π.χ. κορτιζόλη), πρόκληση χρόνιας φλεγμονής, ανθυγιεινό στιλ ζωής, αδιαφορία για τα συμπτώματα από δυσλειτουργίες της καρδιάς.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηροί έλεγχοι στις συνταξιοδοτικές παροχές



Στόχος του υπουργείου να μην χαθούν άλλοι πόροι.

Τη συγκέντρωση όλων των αρχείων των συνταξιούχων των Ταμείων και τη διασταύρωση όλων αυτών των δεδομένων με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, προωθεί ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, με επείγουσα εγκύκλιο, που έστειλε σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.

Στόχος του υπουργείου, όπως επισημαίνεται, είναι, από την 1η Ιανουαρίου του 2013, να έχει εξυγιανθεί πλήρως το σύστημα συνταξιοδοτικών παροχών από «μαϊμού» συντάξεις και απώλεια πόρων.

Βασική επιδίωξη του υπουργείου, όπως διευκρινίζεται, είναι να αποκαλυφθεί όλο το φάσμα των παράνομων συντάξεων, να εντοπιστούν οι διπλές και τριπλές συντάξεις, που υπερβαίνουν τα νόμιμα όρια καταβολής, να διασφαλιστεί ότι όλα αυτά τα εισοδήματα δηλώνονται και φορολογούνται και, εν τέλει, να διαπιστωθεί, αν όλες οι συνταξιοδοτικές παροχές καταβάλλονται με νόμιμο τρόπο.

«Στο εξής, καμία ασφαλιστική παροχή δεν θα δίνεται, χωρίς τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ). Αυτοί οι δύο μοναδικοί αριθμοί, που αφορούν στις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις του κάθε πολίτη, αξιοποιούνται πλέον με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Είναι η πρώτη φορά που διενεργείται ένας τόσο εκτεταμένος και σε βάθος έλεγχος των συνταξιοδοτικών παροχών. Μέχρι τώρα, υπήρχε ένα «τυφλό» ασφαλιστικό σύστημα και κανένα ταμείο δεν «έβλεπε» τις παροχές και τις συντάξεις, που έδιναν τα άλλα ταμεία στους δικούς του ασφαλισμένους, με αποτέλεσμα να χάνονται πολύτιμοι πόροι σε παροχές, που δεν έπρεπε να δίνονται και σε φόρους ή σε εισφορές, που δεν καταβάλλονταν», αναφέρεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση του υπουργείου.


Διαβάστε περισσότερα...

Σα να μην έγινε τίποτα...



Κανονικά συνεχίζουν να εργάζονται μέχρι και σήμερα οι γιατροί στα «νησιά των τυφλών», Χίο και Ζάκυνθο, παρά το γεγονός πως, όπως αποκαλύφθηκε, υπέγραφαν τις ιατρικές γνωματεύσεις για τα προνοιακά επιδόματα που δίνονταν σε «μαϊμού» δικαιούχους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και μετά την αποκάλυψη ότι το 60% των επιδομάτων τυφλότητας δίνονταν σε «μαϊμού» δικαιούχους, η οφθαλμίατρος του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου Χίου, η οποία πιστοποιούσε την υποτιθέμενη αναπηρία, βρίσκεται μέχρι και σήμερα κανονικά στη θέση της και συνεχίζει να εξετάζει «εν δυνάμει» δικαιούχους.

Τα παραπάνω επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Χίου Γιώργος Χαλκιάς, ο οποίος επισημάνει πως η εν λόγω οφθαλμίατρος εξακολουθεί να είναι στη θέση της, καθώς «το υπουργείο υγείας δεν έχει προβεί σε καμία κίνηση».

Στη Χίο συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση του επανέλεγχου των δικαιούχων προνοιακού επιδόματος τυφλότητας από τις Επιτροπές του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, από τους 416 δικαιούχους που εξετάστηκαν, 239 διαπιστώθηκε ότι λάμβαναν το επίδομα τυφλότητας χωρίς να το δικαιούνται, ενώ ακόμη 44 δικαιούχοι δεν προσήλθαν για επανέλεγχο.

Μετά από ένα μήνα αναστολής άσκησης καθηκόντων, επανήλθε στη θέση του στο Γενικό Νοσοκομείου Ζακύνθου «Άγιος Διονύσιος» και ο οφθαλμίατρος που υπέγραφε ανάλογες γνωματεύσεις σε «μαϊμού» τυφλούς. Όπως σημειώνει ο διοικητής του νοσοκομείου Γιάννης Κομιώτης, «έχει διαταχθεί έρευνα για τις ευθύνες του ιατρού, μέχρι όμως να βγει το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης και αφού παρήλθε το διάστημα αναστολής άσκησης καθηκόντων, ο εν λόγω οφθαλμίατρος επέστρεψε στην εργασία του».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαΐου-Ιουνίου



Ο Υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου- Ιουνίου... συνολικού ποσού 129.341.020,33 ευρώ.

Οι δικαιούχοι ανέρχονται σε 183.270 και η καταβολή των επιδομάτων θα γίνει άμεσα από τους Δήμους της χώρας.

Επίσης, ο Υπουργός Εσωτερικών υπέγραψε σήμερα την απόφαση για την οικονομική ενίσχυση των δήμων στο πλαίσιο της τακτικής επιχορήγησης που λαμβάνουν για το μήνα Αύγουστο, ύψους 96.050.000 ευρώ.

Το αποδιδόμενο ποσό είναι προσαρμοσμένο στο πλαίσιο εφαρμογής του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής.

Σε σχέση με τις αποφάσεις αυτές, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Με τη σημερινή μας απόφαση απαντήσαμε σε ένα μεγάλο ηθικό δίλημμα που γέννησε η οξεία οικονομική κρίση.

Με δεδομένο το μεγάλο περιορισμό των κρατικών πόρων , έπρεπε να επιλέξουμε τι θα προτάξουμε: τη συνέχιση της μηνιαίας χρηματοδότησης των ΟΤΑ με 135 εκ. ευρώ για τις λειτουργικές τους δαπάνες ή την άμεση και πλήρη εξόφληση των προνοιακών επιδομάτων του Μαΐου-Ιουνίου για το πλέον δοκιμαζόμενο κομμάτι της κοινωνίας μας (ΑμεΑ, καρκινοπαθείς, αναξιοπαθούντες κά).

Επιλέξαμε το δεύτερο για προφανείς ηθικούς και κοινωνικούς λόγους. Αυτό δε σημαίνει ότι παραιτούμαστε από τη διεκδίκηση των απαιτούμενων κονδυλίων προκειμένου να προστατευθεί η βιωσιμότητα και η αποτελεσματικότητα των ΟΤΑ».


Διαβάστε περισσότερα...

Από αύριο τα δελτία κοινωνικού τουρισμού



Η διάθεσή τους θα γίνει από τα ΚΕΠ.

Αρχίζει αύριο η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού για εξαήμερες διακοπές.

Το πρόγραμμα θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2013 και η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Για τους δικαιούχους και τις προϋποθέσεις συμμετοχής διαβάστε εδώ.


Όλες οι πληροφορίες εδώ: 
Διαβάστε περισσότερα...

Το πράσινο "σβήνει" γρήγορα


Το πράσινο φανάρι για τους πεζούς δεν δίνει τον απαιτούμενο χρόνο στους μεγαλύτερους σε ηλικία πεζούς να διαβούν το δρόμο με ασφάλεια, σύμφωνα με βρετανική έρευνα.

Η έρευνα του «University College of London», που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Aga and Ageing», υποστηρίζει ότι από τους ενήλικες άνω των 65 ετών, το 76% των ανδρών και το 85% των γυναικών έχουν ταχύτητα βάδισης πιο χαμηλή από εκείνη που απαιτείται για να περάσουν μια διάβαση.

Το χρονικό όριο που παραμένει «αναμμένο» το πράσινο, ορίζεται από διεθνή στάνταρντ στα 1,2 μέτρα ανά δευτερόλεπτο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές η μέση ταχύτητα βάδισης ενός μεγαλύτερης ηλικίας άνδρα είναι 0,9 μέτρα ανά δευτερόλεπτο και μιας γυναίκας 0,8 μέτρα ανά δευτερόλεπτο. Οι βρετανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αναθεωρηθούν οι χρόνοι που παραμένει αναμμένο το πράσινο φως για τους πεζούς στο φανάρι, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου κυκλοφορούν άτομα μεγάλης ηλικίας π.χ., έξω από γηροκομεία, νοσοκομεία, πάρκα κλπ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονίδιο σταματά τον καρκίνο


Μία νέα κατεύθυνση στην αντικαρκινική θεραπεία μπορεί να δώσει η ανακάλυψη μίας μεταλλαγμένης μορφής ενός γονιδίου, το οποίο, όταν εκφράζεται στα καρκινικά κύτταρα, σταματά μόνιμα τον πολλαπλασιασμό τους. Μπορεί, έτσι, να οδηγήσει σε «εκ των έσω» θάνατο των καρκινικών κυττάρων χωρίς τη βοήθεια οποιασδήποτε εξωτερικής χημειοθεραπείας.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του αμερικανικού πανεπιστημίου Case Western Reserve, με επικεφαλής τον καθηγητή φαρμακολογίας δρα Zhang, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ερευνών για τον καρκίνο "Cancer Research", ευελπιστούν ότι η εν λόγω παραλλαγή του γονιδίου Chk1, όταν καταστεί εφικτό να ενεργοποιηθεί τεχνητά μέσα στα καρκινικά κύτταρα, θα οδηγεί στην καταστροφή τους.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η ανακάλυψη ανοίγει δυνητικά νέους δρόμους για τη μείωση της τοξικότητας της αντικαρκινικής θεραπείας, σε σύγκριση με τις παρενέργειες που, ως γνωστόν, έχουν η χημειοθεραπεία και η θεραπεία με ακτινοβολίες.

Προς το παρόν, πάντως, ή έρευνα βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο και η αποτελεσματικότητα του συγκεκριμένου γονιδίου και της πρωτεΐνης που αυτό παράγει (Checkpoint Kinase 1), έχει δοκιμαστεί μόνο σε καλλιέργειες καρκινικών κυττάρων στο εργαστήριο, όπου διαπιστώθηκε ότι σταμάτησε μόνη της η ανάπτυξή τους, χωρίς να χρειάζεται η προσθήκη κάποιου χημειοθεραπευτικού φαρμάκου.

Οι ερευνητές θα μελετήσουν τώρα ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ενεργοποιήσουν τεχνητά το γονίδιο Chk1 μέσα στα καρκινικά κύτταρα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Χρυσό" το ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ


Ένα ακόμα «χαράτσι» μέσα στον Αύγουστο καλείται να πληρώσει ο πολίτης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα «farmakopoioi.blogspot.gr».

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, το σύστημα τηλεφωνικών κρατήσεων μέσω του ΕΟΠΥΥ, αλλάζει, με τον ασφαλισμένο να επωμίζεται για άλλη μία φορά το κόστος, αφού τα τηλεφωνήματα θα χρεώνονται πλέον με 1,107 ευρώ, αντί για 0,10 ευρώ, που ήταν μέχρι τώρα.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, «ο τηλεφωνικός αριθμός 184 γίνεται πενταψήφιος. Σύμφωνα με την υπ' αριθμόν 5684/24-2-2012 «Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Επιλογή Παραχωρησιούχων για το Σύστημα Διαχείρισης Ζήτησης Υπηρεσιών Υγείας του ΕΟΠΥΥ», το κόστος της κλήσης θα ανέρχεται, χωρίς χρονοχρέωση, στο 1,107 ευρώ, από περίπου 10 λεπτά που είναι μέχρι στιγμής. Ο δε ΕΟΠΥΥ θα λαμβάνει 0,1107 ευρώ για κάθε κλήση που καταλήγει σε κράτηση ή τροποποίηση κράτησης ραντεβού, προφανώς σε μια προσπάθεια να γεμίσει τα άδεια του ταμεία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χιλιάδες αιτήσεις για 528 θέσεις



Πέντε χιλιάδες αιτήσεις για 528 θέσεις που αφορούν κοινωνικές εργασίες έχουν υποβληθεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά, που υλοποιεί σε συνεργασία με μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) και δήμους της περιοχής.
Η υποβολή αιτήσεων έχει ολοκληρωθεί και αυτήν την περίοδο εξετάζονται οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων.
Οι διαδικασίες επιλογής που ακολουθούνται είναι αυστηρές και βασίζονται στα αντικειμενικά κριτήρια που έχει θεσπίσει το ΑΣΕΠ.


Διαβάστε περισσότερα...