Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

Οι τρεις κυριότερες παγίδες του καλοκαιριού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Χρήσιμες συμβουλές για όσους κάνουν δίαιτα.

Το καλοκαίρι έφτασε μαζί με τις διακοπές και την χαλάρωση που όλοι χρειαζόμαστε. Πέρα από τα εγκαύματα και τις τσούχτρες, υπάρχουν και κάποιοι άλλοι κίνδυνοι που πρέπει να έχουν κατά νου όσοι κάνουν δίαιτα και προσπαθούν να μειώσουν το βάρος τους.

Παγίδα Νο 1 Κατανάλωση αλκοόλ

Οι συνηθισμένες βόλτες το καλοκαίρι στα μεζεδοπωλεία, στα ουζερί, στις καφετέριες και στα bar συνοδεύονται συνήθως από την κατανάλωση αλκοόλ.

Οι παραπάνω χώροι διασκέδασης είναι εύκολο να μας παρασύρουν ώστε να καταναλώσουμε ένα με δύο ποτηράκια παραπάνω...!!!

Θα αναρωτιέται κανείς είναι κακό να καταναλώνουμε αλκοόλ;

Το κρασί, η μπύρα, το ούζο, τα κοκτέιλ είναι ποτά ευχάριστα προς κατανάλωση....!!! Δεν είναι κακό περιστασιακά να καταναλώνουμε αλκοόλ, αρκεί να μη γίνεται κατάχρηση. Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ είναι επιβλαβής όχι μόνο για το βάρος μας, αλλά και για την υγεία μας.

Όταν ακολουθούμε μία συγκεκριμένη διατροφή με σκοπό να ρίξουμε κάποια κιλά ή ακόμα και να διατηρήσουμε το βάρος μας, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην ποσότητα γιατί τα αλκοολούχα ποτά περιέχουν πολλές θερμίδες!

Λύση:

Το βράδυ στις εξόδους μας ή ακόμα και στο μεσημεριανό μας γεύμα, είναι προτιμότερο να επιλέγουμε 1-2 ποτηράκια κρασί ή 1 ποτήρι μπύρα. Το κρασί και η μπύρα είναι ποτά που αν καταναλωθούν με μέτρο αποδεικνύονται ευεργετικά για τον οργανισμό μας.

Τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας μπορούμε να δροσιστούμε με φυσικό χυμό ή τσάι χωρίς ζάχαρη ή ακόμα καλύτερα με δροσερό νεράκι απλό ή ανθρακούχο...

Παγίδα Νο 2 Βραδινό φαγητό

Η απογευματινή βόλτα το καλοκαίρι περιλαμβάνει συνήθως βραδινό φαγητό (ουζερί, ταβέρνες, μεζεδοπωλεία). Όταν επισκεπτόμαστε τους παραπάνω χώρους καταναλώνουμε αρκετή ποσότητα φαγητού γιατί παρασυρόμαστε από τις διάφορες λιχουδιές που έχει το μενού.

Και πάλι θα σκεφτείτε, είναι τόσο κακό να τρώει κανείς έξω για βράδυ;

Φυσικά και όχι....!! Μια με δυο φορές την εβδομάδα μπορούμε να επισκεφτούμε μια ταβερνούλα ή ένα ουζερί με την παρέα μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να είμαστε προσεκτικοί στα πιάτα που θα επιλέξουμε ώστε να μην καταναλώσουμε πολλές θερμίδες.

Λύση:

Εάν έχουμε κανονίσει βραδινή έξοδο για φαγητό προσπαθούμε να φάμε ελαφρύτερα το μεσημέρι. Για παράδειγμα: ένα τοστ με σαλάτα ή μια τονοσαλάτα ή ακόμα ένα ντάκο με κριθαρένιο παξιμάδι και τυρί είναι μερικές καλές επιλογές μεσημεριανού.

Παρακάτω προτείνουμε μερικές χρήσιμες συμβουλές που μπορεί να ακολουθήσει κανείς όταν βγαίνει έξω για φαγητό, ώστε να περιορίσει την κατανάλωση θερμίδων.

Ταβέρνα

Το μενού της ταβέρνας αρχικά θα πρέπει να περιλαμβάνει σαλάτα. Από ορεκτικά μπορούμε να επιλέξουμε κάτι ελαφρύ όπως μανιτάρια ψητά. Το κυρίως πιάτο είναι προτιμότερο να περιλαμβάνει ψητό κρέας άπαχο ή ακόμα καλύτερα ψάρι με μια φέτα ψωμί.

Σουβλατζίδικο

Το σουβλάκι είναι μια καλή λύση για βραδινό εάν ξέρουμε πως θα το παραγγείλουμε.

Προτιμούμε πίτα αλάδωτη, καλαμάκι χοιρινό ή κοτόπουλο (άπαχα), ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι, σως γιαουρτιού (τζατζίκι) ή ακόμα και μουστάρδα.

Αποφεύγουμε γύρο, μαγιονέζα και πατάτες τηγανητές.

Ουζερί

Στο ουζερί μπορούμε να επιλέξουμε όστρακα, θαλασσινά βραστά ή ψητά όπως γαρίδες, καλαμάρι ή χταπόδι. Φυσικά δεν παραλείπουμε ποτέ τη σαλάτα. Αποφεύγουμε τα τηγανιτά.

Μεζεδοπωλείο

Στο μεζεδοπωλείο επειδή οι λιχουδιές είναι αυξημένες προτείνουμε να γεμίσετε το μισό σας πιάτο με σαλάτα και το άλλο μισό με μεζεδάκια της αρεσκείας σας. Με αυτό τον τρόπο θα χορτάσετε εύκολα και θα περιορίσετε το τσιμπολόγημα στους «πειρασμούς»

Πιτσαρία

Φροντίζουμε αρχικά η πίτσα μας να έχει λεπτή ζύμη. Η προσθήκη μπόλικων λαχανικών όπως ντομάτα, πιπεριά μανιτάρια μαζί με το τυρί και τη γαλοπούλα θα δώσουν γεύση στην πίτσα μας και θα περιορίσουν πολύ τις θερμίδες.

Αποφεύγουμε αλλαντικά όπως ζαμπόν, μπέικον, λουκάνικο ή σουτζούκι.

Αν πάλι επιθυμούμε να καταναλώσουμε μια πίτσα σπέσιαλ, μπορούμε να περιοριστούμε σε δύο μικρά κομματάκια και μια απλή σαλάτα χωρίς τυρί, ζαμπόν ή ντρέσινγκ μαγιονέζας.

Παγίδα Νο 3 Παγωτά

Καύσωνας και τι καλύτερο από ένα παγωτό ......

Να μην φάμε ένα παγωτό το καλοκαίρι;

Η απάντηση είναι ότι φυσικά και μπορούμε να φάμε παγωτό. Το παγωτό μάλιστα είναι μία καλή επιλογή γλυκού αρκεί να είναι όσο το δυνατόν πιο απλό. Η προσθήκη σιροπιού, μπισκότων τρίμματα σοκολάτας κτλ επιβαρύνουν το παγωτό με μπόλικες θερμίδες.

Λύση:

Εάν η επιθυμία μας για φαγητό ξεπερνάει τις δύο φορές την εβδομάδα, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στις επιλογές μας. Μια γρανίτα, ένα σορμπέ ή ένα ξυλάκι light είναι μια καλή λύση χαμηλή σε θερμίδες. Εάν δε μας αρέσουν αυτού του τύπου τα παγωτά τότε καλό είναι να αρκεστούμε σε μία μπάλα παγωτό βανίλια με λίγους ξηρούς καρπούς.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.