Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Το μεγαλύτερο mall στον κόσμο


Έναν ακόμη λόγο θα έχουν οι τουρίστες τα επόμενα χρόνια για να επισκεφθούν το Ντουμπάι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο σε όλο τον κόσμο, το οποίο θα έχει συνολικό εμβαδόν 4,5 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα! Παράλληλα θα διαθέτει δικό του οδικό δίκτυο, περίπου 100 ξενοδοχεία, επιπλωμένα συγκροτήματα κατοικιών και ένα τεράστιο πάρκο ψυχαγωγίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν και η θερμοκρασία αγγίζει και τους 50 βαθμούς Κελσίου, το κλειστό σκέπαστρο θα προσφέρει δροσιά στα εκατομμύρια των επισκεπτών, ενώ το οδικό δίκτυο συνολικού μήκους 7 χιλιομέτρων και το τραμ θα εξυπηρετούν όλες τις ανάγκες των πολιτών του Mall of the World.

Επίσης θα υπάρχουν θέατρα, κινηματογραφικές αίθουσες και νοσοκομεία.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η επιστροφή του πεζοναύτη από το Αφγανιστάν


Απίθανη έκπληξη στην οικογένεια του...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας... οικιακός παράδεισος


Ίσως η πιο ωραία αυλή του κόσμου...





Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί μαζεύει μπάλες αυτό το σκυλάκι;


Η ιδιοκτήτρια αυτού του χαριτωμένου τεριέ αποφάσισε να μετατρέψει το χόμπι του σε πράξη φιλανθρωπίας.


Το μικρόσωμο σκυλάκι έχει τη συνήθεια να επιστρέφει στο σπίτι με παλιές μπάλες κάθε φορά που βγαίνει για τη βόλτα του, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργήσει συλλογή από μπάλες ποδοσφαίρου, τένις και μπάσκετ.





Το αποτέλεσμα είναι ο κήπος του σπιτιού να έχει γεμίσει από τα «τρόπαια» του. Η ιδιοκτήτρια Sarah Bennett σκέφτηκε να χρησιμοποιήσει τις δεξιότητες του μικρού τεριέ για να βοηθήσει την οργάνωση Terrier SOS, η οποία έχει ως έργο τη διάσωση και την υιοθεσία εγκαταλελειμμένων μικρών σκυλιών στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε ολόκληρη την Ευρώπη.



Κάθε φορά που το χαριτωμένο σκυλάκι βρίσκει μια μπάλα, η Sarah Bennett προτρέπει τον κόσμο να δωρίσει 1 pound προς ενίσχυση του φιλανθρωπικού οργανισμού, με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να έχει συγκεντρώσει περισσότερες από 2.000 λίρες.



“Αυτό που ξεκίνησε ως παιχνίδι μεταξύ των φίλων μας έχει πλέον πάρει άλλες διαστάσεις. Έχουμε δημιουργήσει μια ιστοσελίδα, ώστε να συγκεντρώσουμε τις δωρεές όλων εκείνων που αγαπούν τα ζώα. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να παρακολουθούμε ακριβώς πόσα χρήματα έχουν συγκεντρωθεί, προκειμένου να βοηθήσουμε τα μικρά τεριέ που δεν είναι τόσο τυχερά όσο το δικό μας”.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξωτικοί εισβολείς στην Ελλάδα


Διάφορα «ξεκινά» είδη ψαριών έχουν παρεισφρήσει στις θάλασσες της χώρας μας και σε όλη τη Μεσόγειο.

Η είδηση ότι ένας κροκόδειλος μήκους περίπου δύο μέτρων εντοπίστηκε το περασμένο Σάββατο στις όχθες της λίμνης του φράγματος των Ποταμών στο Ρέθυμνο, ξάφνιασε και έγινε πρώτο θέμα σε ελληνικά και ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Η περίπτωση του κροκοδείλου σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι μάλλον ιδιαίτερη καθώς στο ελληνικό οικοσύστημα, ως επί το πλείστον στις θάλασσες.

Όπως επισημαίνει η θαλάσσια βιολόγος στον Υδροβιολογικό Σταθμό Ρόδου του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) Μαρία Corsini-Φωκά – ψάρια, μαλάκια, ασπόνδυλά, φυτοπλαγκτόν, ζωοπλαγκτόν – περίπου τα 1.000, είναι ξενικά.

Σύμφωνα δε με παλαιότερη μελέτη, 67 είδη ψαριών άφησαν την Ερυθρά Θάλασσα για τα νερά της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.

«Αυτή η εισβολή ξένων ειδών ξεκίνησε με την κατασκευή της Διώρυγας του Σουέζ το 1869, η λειτουργία της οποίας αποτέλεσε ένα κανάλι επικοινωνίας του Ινδικού Ωκεανού και των ειδών του με τη Μεσόγειο. Αυτός είναι και ο λόγος που τα ξενικά αυτά είδη τα ονομάζουμε «λεσεψιανούς μετανάστες», από το όνομα του γάλλου μηχανικού της Διώρυγας του ΣΟΥΕΖ Φερντινάντ Λεσέψ. Θα πρέπει να αναφερθεί πάντως ότι η θάλασσα της Μεσογείου παρουσιάζει τον μεγαλύτερο αριθμό βιολογικών εισβολών παγκοσμίως», σημειώνει η κυρία Corsini – Φωκά.

Πατήστε στην φωτογραφία για μεγέθυνση:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό το κρέας θα τρώμε στο μέλλον


Πλησιάζει η εποχή που μπορεί να μιλάμε για το «κρέας του σωλήνα».

Πολλοί όταν οραματίζονται το μέλλον «βλέπουν» τεράστιους ουρανοξύστες, αυτοκίνητα που πετάνε, ακόμη πιο εξελιγμένους ηλεκτρονικούς υπολογιστές κ.ά.

Ο ολλανδός φιλόσοφος Cor van der Weele και ο βιοτεχνολόγος Johannes Tramper έχουν ένα κάπως διαφορετικό όραμα για το μέλλον: το κρέας του σωλήνα!

Οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Wageningen, χαρακτηρίζουν τους εαυτούς τους ως «μέτριους κρεατοφάγους» και εκφράζουν ανησυχίες για το τι προκαλεί η σύγχρονη παραγωγή και κατανάλωση κρέατος στον πλανήτη και φυσικά στα ίδια τα ζώα.

Σύμφωνα με μια μελέτη τους, που θα περιληφθεί στο τεύχος Ιουνίου του επιστημονικού περιοδικού «Trends in Biotechnology», οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι ο άνθρωπος θα μπορούσε να «κατασκευάσει» κρέας από βλαστικά κύτταρα σε γιγαντιαίους «βιοαντιδραστήρες», σαν αυτούς που υπάρχουν ήδη στα σύγχρονα φαρμακευτικά εργοστάσια.

Οι ειδικοί –όπως υποστηρίζουν οι ολλανδοί ερευνητές- θα μπορούν να παίρνουν βλαστικά κύτταρα από κάποιο ευτυχισμένο γουρουνάκι, το οποίο θα ζει σε κάποια φάρμα κοντά στο εργοστάσιο κάθε περιοχής, και θα δημιουργούν… «κρέας σωλήνα».

Αντί να μεγαλώνουν οι άνθρωποι γουρούνια και να τα σκοτώνουν στα σφαγεία, τα ζώα θα λειτουργούν ως «ζωντανές τράπεζες κυττάρων». Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρείται τόσο η επαφή τους με τον άνθρωπο, αλλά θα εξακολουθούν να λειτουργούν και ως πηγή τροφής.

Κινήματα για την αλλαγή της παραγωγής του κρέατος

Με την παγκόσμια ζήτηση για κρέας να αυξάνεται συνεχώς, δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι το κρέας είναι μη βιώσιμο, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον τρόπο με τον οποίο παράγεται σήμερα.

Ο Bill Gates, σύμφωνα με δημοσίευμα του National Geographic, έχει επενδύσει στη start-up εταιρεία Beyond Meat, που εδρεύει στο Μισούρι, η οποία κατάφερε να φτιάξει τόσο καλό «ψεύτικο κοτόπουλο» που ξεγέλασε τον συντάκτη της στήλης φαγητού των New York Times, Mark Bittman.

Το «ψεύτικο κοτόπουλο» φτιάχνεται από σόγια και αμάραντο, με μια μυστική διαδικασία επεξεργασίας της υφής, η οποία προσδίδει στο τελικό προϊόν την αίσθηση των ινών, που έχει το στήθος κοτόπουλου.

Μία άλλη start-up εταιρεία, η Modern Meadow, έχει ήδη ξεκινήσει τις προσπάθειες να δημιουργήσει συνθετικό κρέας από μυϊκά ζωικά κύτταρα, χρησιμοποιώντας τεχνικές που αρχικά είχαν αναπτυχθεί για την αναγέννηση ανθρώπινων κυττάρων.

Ο Mark Post από το πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ δημιούργησε την προηγούμενη χρονιά το πρώτο συνθετικό χάμπουργκερ. Ο ίδιος δηλώνει πως πρέπει να βρει έναν τρόπο για να προσθέσει και το απαραίτητο λίπος στο μπέργκερ.

Βέβαια, υπάρχουν και άλλες απόψεις, όπως αυτή που εκφράζει η ακτιβίστρια Danielle Nierenberg η οποία υποστηρίζει ότι οι άνθρωποι θα πρέπει απλά να γυρίσουν στις συνήθειες του παρελθόντος: να τρώνε λιγότερο κρέας και να το παράγουν με λιγότερο εντατικό τρόπο, σε εκτροφεία και όχι τεράστιες μονάδες παραγωγής.

«Ξαφνικά παρουσιάζεται μπροστά μας ένας κόσμος, στον οποίο μπορούμε να τα έχουμε όλα: κρέας, το τέλος της ταλαιπωρίας των ζώων και εταιρείες ζώων με απλή τεχνολογία κοντά στα σπίτια μας» ισχυρίζεται ο van der Weele. Βέβαια, με τις παρούσες τιμές η καλλιέργεια κρέατος θα στοίχιζε περίπου 240 δολάρια το μισό κιλό, πρόσθεσε ο Tramper.

«Η οικονομική σκοπιμότητα, μπορεί να αποδειχθεί η μεγαλύτερη πρόκληση που θα αντιμετωπίσει η ιδέα του καλλιεργημένου κρέατος» καταλήγουν οι ερευνητές.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπορείτε να παραγγείλετε το ποτό σας από… το κινητό σας


Η εφαρμογή Ordernella κάνει όλη τη δουλειά.

Πόσες φορές σας έχει τύχει να περιμένετε με τις ώρες (καλά, υπερβάλλουμε λίγο) στην ουρά ενός μπαρ μέχρι τελικά ο μπάρμαν να σας δώσει σημασία, να σας ρίξει ένα βλέφαρο και να του πείτε επιτέλους τι θέλετε να πιείτε;

Για όσους κούνησαν συγκαταβατικά το κεφάλι υπάρχει μια νέα εφαρμογή, η οποία θα τους γλιτώσει από την πολύωρη ορθοστασία μπροστά από τη μπάρα!

Η εφαρμογή Ordernella επιτρέπει στους πελάτες συγκεκριμένων παμπ στην Αγγλία να παραγγείλουν και να πληρώσουν για το φαγητό και το ποτό τους… με το πάτημα ενός κουμπιού!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, η συγκεκριμένη εφαρμογή δοκιμάζεται τώρα σε τέσσερις παμπ στο Brighton και το East Sussex, ενώ σκοπός των κατασκευαστών της είναι οι υπηρεσίες της να παρέχονται και στις 37 InnBrighton παμπ στο άμεσο μέλλον.



«Η συγκεκριμένη εφαρμογή είναι πολύ δελεαστική για τους κοινωνικούς πελάτες μας και για όσους λατρεύουν κάθε τι που έχει σχέση με την τεχνολογία. Τους επιτρέπει να συνεχίζουν μια συζήτηση χωρίς να χρειάζεται να τη διακόψουν κάθε φορά που θέλουν να παραγγείλουν κάτι ή να σηκώνονται από το τραπέζι τους κάθε φορά» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της αλυσίδας, Gavin George.

Οι «πνευματικοί πατέρες» της εφαρμογής είναι πέντε ανώτατα επιχειρηματικά στελέχη από το χώρο της τεχνολογίας, των οικονομικών, της νομικής και μιας εταιρείας συμβούλων.

Η εφαρμογή διατίθεται δωρεάν στο App Store και Google Play Store.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι δέκα ενεργειακά πιο αποδοτικές πόλεις στον κόσμο


Επενδύουν στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το μέλλον της ενέργειας «κρύβεται» στις ανανεώσιμες πηγές και ορισμένες πόλεις στον κόσμο το έχουν καταλάβει καλά και φροντίζουν να προωθούν τις επενδύσεις προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ποιες είναι όμως αυτές οι πόλεις και τι ακριβώς κάνουν;

Δείτε παρακάτω μια λίστα με τις 10 ενεργειακά πιο αποδοτικές πόλεις στον κόσμο, σύμφωνα με ένα αφιέρωμα που παρουσιάστηκε στο Business Insider.

Ρέικιαβικ - Ισλανδία

Το Ρέικιαβικ βρίσκεται στην κορυφή της λίστας των πιο ενεργειακά αποδοτικών πόλεων παγκοσμίως.

Όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη χώρα, το Ρέικιαβικ βασίζεται στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (υδροηλεκτρισμό και γεωθερμία) για την παροχή θερμότητας, ηλεκτρισμού και ζεστού νερού για τους πάνω από 120.000 κατοίκους.



Ο σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με γεωθερμία στο Nesjavellir παρέχει όλη τη θερμότητα και ζεστό νερό για να καλύπτει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής του Ρέικιαβικ.

Η πόλη σχεδιάζει να εγκαταλείψει τα ορυκτά καύσιμα εντελώς μέχρι το 2050, στρεφόμενη στην ενέργεια από υδρογόνο.

Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 η πόλη αντικατέστησε όλα τα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς με λεωφορεία που χρησιμοποιούν ως καύσιμο το υδρογόνο. Η μόνη «ρύπανση» που εκπέμπουν αυτά τα οχήματα είναι… καθαρό νερό.

Παρά το γεγονός ότι η Ισλανδία είναι μια μικρή χώρα, οι μεγάλες ενεργειακές φιλοδοξίες της «δείχνουν» το δρόμο για τον υπόλοιπο κόσμο.

Βανκούβερ - Καναδάς



Το 2012 οι ιθύνοντες της πόλης αποφάσισαν να αναλάβουν δράση, έτσι ώστε το Βανκούβερ να γίνει η πιο «πράσινη» πόλη του κόσμου μέχρι το 2020.

Κι ενώ μπορεί να ακούγεται ως ένα τεράστιο βήμα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, φαίνεται ότι όλα πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο.

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αντιπροσωπεύει ήδη το 90% του ενεργειακού εφοδιασμού της πόλης, ενώ το υπόλοιπο 10% αποτελείται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας: αιολική, ηλιακή και κυματική.

Η πόλη έχει ένα από τα χαμηλότερα κατά κεφαλήν επίπεδα εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από όλες τις μεγάλες πόλεις της Βόρειας Αμερικής.

Κοπεγχάγη - Δανία



Η Κοπεγχάγη διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα αιολικά πάρκα, ενώ είναι γνωστή ως μία από τις πιο φιλικές για ποδηλάτες πόλη στον κόσμο. Πάνω από το ένα τρίτο των κατοίκων της χρησιμοποιεί ποδήλατο καθημερινά, ενώ η πόλη θεωρείται από πολλούς ως πρωτοπόρος της «καθαρής τεχνολογίας».

Έχει βάλει ως στόχο να γίνει η πρώτη πρωτεύουσα στον κόσμο με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα μέχρι το 2025. Για το λόγο αυτό έχουν τοποθετηθεί πράσινες οροφές σχεδόν σε όλα τα κτίρια της πόλης, οι οποίες βοηθούν όχι μόνο στη μόνωση αλλά επιτρέπουν και την καλύτερη απορρόφηση του νερού, μειώνοντας την πίεση στους υπονόμους και τις αποχετεύσεις.

Όσλο - Νορβηγία



Το 80% της ενέργειας που χρησιμοποιείται για θέρμανση στο Όσλο προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές (κυρίως βιο-μεθάνιο από απόβλητα), ενώ μέσα στα επόμενα χρόνια οι ιθύνοντες ελπίζουν ότι το ποσοστό αυτό θα φτάσει το 100%.

Η πόλη χρησιμοποιεί ακόμη «έξυπνα φώτα» τα οποία προσαρμόζονται ανάλογα με τις καιρικές και κυκλοφοριακές συνθήκες.

Μέχρι το 2030 έχει τεθεί ο στόχος της μείωσης κατά 50% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, ενώ ολόκληρη η χώρα ελπίζει να απαλλαγεί από την εξάρτηση από τον άνθρακα μέχρι το 2050.

Λονδίνο - Αγγλία



Το 2007 η αγγλική πρωτεύουσα κατήρτισε ένα σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο το 25% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα παρέχεται από πιο αποδοτικές, τοπικές πηγές, ενώ οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να μειωθούν κατά 60% μέσα στις επόμενες δύο δεκαετίες.

Μάλμε - Σουηδία



Το μεγαλύτερο ποσοστό ενέργειας που καταναλώνεται στη Σουηδία προέρχεται από πυρηνικούς σταθμούς. Η χώρα κατάφερε να μειώσει την εξάρτησή της από ορυκτά καύσιμα κατά 25% από το 2008 μέχρι το 2012.

Το Μάλμε, η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Σουηδίας, έχει δημιουργήσει ένα φιλόδοξο και πρωτοποριακό, ενεργειακά αποδοτικό σχέδιο στέγασης. Στο πρώην ναυπηγείο Western Harbour κατασκευάστηκαν κατοικίες για 10.000 ανθρώπους, ενώ υπάρχει χώρος για 20.000 εργαζόμενους, με τις ενεργειακές ανάγκες να καλύπτονται αποκλειστικά από 100% τοπικά παραγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από τον άνεμο, τον ήλιο και το νερό.

Βοστόνη, Σαν Φρανσίσκο, Πόρτλαντ και Νέα Υόρκη –ΗΠΑ



Αυτές οι τέσσερις αμερικανικές πόλεις βρέθηκαν το 2013 στην κορυφή της λίστας του Αμερικανικού Συμβουλίου για μια ενεργειακά αποδοτική οικονομία, που εξετάζει τις πολιτικές μεταφορών, τις δραστηριότητες της τοπικής αυτοδιοίκησης, τις πρωτοβουλίες σε κοινοτική κλίμακα, τα βοηθητικά προγράμματα και τις πολιτικές οικοδόμησης.

Κάθε πόλη μπορεί να συγκεντρώσει τον ανώτερο στόχο των 100 πόντων, με τη Βοστόνη να έρχεται στην πρώτη θέση με 76,75 κυρίως χάρη στα κοινοτικά και συνεργατικά προγράμματα που διαθέτει στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Ανανέωσης της πόλης.

Το Σαν Φρανσίσκο ανακυκλώνει το 77% των αποβλήτων που παράγει, διαθέτει σχεδόν το 20% των εκτάσεων για «πράσινες» δραστηριότητες και είναι ηγέτης στη χρήση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Το 2001 οι κάτοικοι του Σαν Φρανσίσκο ενέκριναν μια πρωτοβουλία 100 εκατ. δολαρίων για τη χρηματοδότηση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων ηλιακών συλλεκτών και ανεμογεννητριών.

Το Πόρτλαντ είναι μία από τις πιο περιβαλλοντικά φιλικές πόλεις στις ΗΠΑ. Οι κάτοικοι χρησιμοποιούν σε μεγάλο ποσοστό το ποδήλατο για τις μετακινήσεις τους, τα φώτα στους δρόμους έχουν αντικατασταθεί με λαμπτήρες τεχνολογίας LED, ενώ η πόλη έχει θέσει ως στόχο στο μέλλον να βασίζεται αποκλειστικά σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Μπορεί να ακούγεται περίεργο, όμως σύμφωνα με το δημοσίευμα του Business Insider, η Νέα Υόρκη κατέχει ηγετική θέση στην κοινοτική κλίμακα πρωτοβουλιών και κτιριακών πολιτικών, επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και τα προγράμματα δημόσιας ωφέλειας, καθώς επίσης και στην πρόσβαση σε ενεργειακά δεδομένα.

Η Νέα Υόρκη είναι γνωστή για το σύστημα μετρό και διαμετακόμισης που διαθέτει, ενώ υπάρχει σχέδιο διπλασιασμού του ποσοστού ανακύκλωσης που γίνεται στην πόλη στο 30% μέχρι το 2017.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημοπρασία μέσω ίντερνετ 1.500 βίλες


Τις κατέσχεσαν από offshore, «μπαταχτσήδες» του Δημοσίου και -δήθεν- χρεοκοπημένους...

Αφού έχουν εξαντλήσεις όλα τα στάδια από την ειδοποίηση μέχρι την κατάσχεση, το επόμενο βήμα για την Επιχειρησιακή Μονάδα Είσπραξης (ΕΜΕΙΣ) και του Κέντρου Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ) είναι οι πλειστηριασμοί προκειμένου το Δημόσιο να μπορέσει αν εισπράξει φόρους από τους έχοντες και κατέχοντες που κρύβονται από την εφορία.

«Τα λεφτά μπορεί να έφυγαν στο εξωτερικό, τα ακίνητα όμως έχουν μείνει στην Ελλάδα», λένε επιτελικά στελέχη του υπουργείου Οικονομικών που χειρίζονται την υπόθεση, σύμφωνα με την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Στο υπουργείο Οικονομικών θέλουν να τα βγάλουν σε πλειστηριασμό μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας δημοπρασιών e-Auction που χρησιμοποίει το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση ακινήτων του Δημοσίου.

Πιστεύουν ότι έτσι θα υπάρξει για αυτά έντονο ενδιαφέρον και από το εξωτερικό (από πλούσιους Άραβες, Αμερικανούς, Ρώσους, Κινέζους, Γερμανούς κ.α.) επειδή πρόκειται για ακίνητα φιλέτα, σε αντίθεση με διαμερίσματα και αστικά ακίνητα που έχουν χάσει την αξία τους ή εκτάσεις χωρίς ξεκάθαρο νομικό και ιδιοκτησιακό καθεστώς που φοβίζουν τους επενδυτές, με αποτέλεσμα να βγαίνουν άγονοι οι πλειστηριασμοί εκποίησής τους. Ποντάρουν στο ότι πάντα θα υπάρχουν ισχυρά βαλάντια για να αναζητήσουν με λίγα κλικ κάποια προνομιούχα ή μοναδικά ακίνητα που θα κατακυρωθούν στον πλειοδότη.

Σειρά για τις νέου τύπου ηλεκτρονικές δημοπρασίες που σχεδιάζονται παίρνουν χιλιάδες ακίνητα, η αξία των οποίων προκαλεί ζάλη. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η αρχή έγινε από την ΕΜΕΙΣ που από τον Μάρτιο του 2013 ανέλαβε 1.500 υποθέσεις μεγάλων οφειλετών (με χρέη άνω του 1,5 εκατ. ευρώ ο καθένας). Έκανε 11.641 κατασχέσεις και φέτος έγιναν 25 πλειστηριασμοί ακινήτων, με τη μέση αξία καθενός από αυτά να ξεπερνά τα 1,6 εκατ. ευρώ.

Μόλις στο α’ εξάμηνο κατασχέθηκαν οι προχώρησαν προγράμματα πλειστηριασμού από την εφορία για πάνω από 1.500 ακίνητα σε πολλές hot περιοχές της χώρας, όπως σε Ρόδο (590), Κρήτη και Κω (554), Σύρο (310), Σαντορίνη (31) και Πάρο (10).

Το σχέδιο βάζει στόχο και τις βίλες που είχαν πρόσωπα που ζούσαν πλουσιοπάροχα έως πρόσφατα (ή ακόμη και τώρα), αλλά κρύβονταν και δεν πλήρωναν τίποτα στην εφορία.



Διαβάστε περισσότερα...

Τι σημαίνει πραγματικά η αυτοεκτίμηση


Από τα «Γράμματα σε ένα νεαρό καλλιτέχνη» της Anna Deavere Smith.

«Ο χαρακτήρας – η θέληση δηλαδή να αναλαμβάνει ο καθένας την ευθύνη της ζωής του- είναι η πηγή από την οποία αναβλύζει η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός» έχει γράψει η Joan Didion.

Πώς όμως μπορεί ένας χαρακτήρας να καλλιεργηθεί με τέτοιο τρόπο, έτσι ώστε να ενισχύσει την προσωπική του αξιοπρέπεια και παράλληλα τις αρετές της εμπιστοσύνης και της αυτοεκτίμησης;

Μια απάντηση στο παραπάνω ερώτημα δίνει μέσα από το βιβλίο «Letters to a Young Artist: Straight-up Advice on Making a Life in the Arts for Actors, Performers, Writers, and Artists of Every Kind» της η καλλιτέχνης, ηθοποιός, θεατρικός συγγραφέας και παιδαγωγός Anna Deavere Smith.

Απευθυνόμενη σε ένα φανταστικό νεαρό καλλιτέχνη, η Smith στρέφεται τόσο με ρεαλιστικό ιδεαλισμό όσο και δογματική αισιοδοξία προς όσους αναζητούν την αλλαγή και την προάσπιση της κοινωνικής αλλαγής, καθώς και εκείνους που βλέπουν τους εαυτούς τους ως «φρουρούς του ανθρώπινου πνεύματος», γράφει η Maria Popova στην ιστοσελίδα brainpickings.org.

Στην εισαγωγή της ξεκινά με έναν ορισμό της έννοιας τέχνη, λέγοντας πως:

«Η τέχνη κάνει απλό κάτι πολύπλοκο. Χρειάζεται πολλή επιδεξιότητα, ανθρώπινη κατανόηση, αντοχή, θάρρος, ενέργεια και την καρδιά για να γίνει αυτό.

Απευθύνομαι στον καλλιτέχνη που είναι ξύπνιος, ή που θέλει απεγνωσμένα να ξυπνήσει.

Μέσα από αυτό το βιβλίο προσπαθώ να βοηθήσω όσους γενναίους εκεί έξω θέλουν να κάνουν τέχνη που αποζητά να ενημερώνει και να μελετά την ανθρώπινη κατάσταση: τέχνη με νόημα».

Για τους καλλιτέχνες όσο και για τα δημιουργικά πνεύματα, η Smith υποστηρίζει πως το θέμα της εμπιστοσύνης είναι τόσο σημαντικό όσο και μπερδεμένο - συχνά δεν είναι παρά ένας σημείο αναφοράς για κάτι πολύ πιο σημαντικό στην επίμονη επιδίωξη της κυριαρχίας, που καθορίζει κάθε επιτυχημένη δημιουργική προσπάθεια:

«Η εμπιστοσύνη είναι μια στατική κατάσταση. Η αποφασιστικότητα είναι ενεργητική. Επιτρέπει τόσο την αμφιβολία, όσο και την ταπεινότητα, που είναι κρίσιμες στον κόσμο του σήμερα. Υπάρχουν τόσα πολλά πουν δεν ξέρουμε και τόσα πολλά που γνωρίζουμε ότι δεν γνωρίζουμε. Το να είναι κανείς υπερβολικά σίγουρος, ή χωρίς αμφιβολίες, εμένα μου φαίνεται ανόητο.

Από την άλλη η αποφασιστικότητα είναι μια δέσμευση προς τη νίκη, μια δέσμευση ότι κανείς θα αγωνιστεί να δώσει μια καλή μάχη».

Για τη συγγραφέα το να μετρά κανείς την αυτοαξία του αναζητώντας την επιβεβαίωση σε εξωτερικούς παράγοντες, είναι σαν να δεσμεύεται σε έναν ατέρμονο κύκλο απογοήτευσης.

Πρόκειται για μια απλή παρατήρηση, που στο σύγχρονο κόσμο των «likes» είναι δύσκολο να συνειδητοποιήσει κανείς.

«Στον κόσμο της τέχνης δε μπορείς να βασίσεις την αυτοεκτίμησή σου στο πόσο καλά πουλάει η δουλειά σου ή πώς γίνεται αποδεκτή. Η αυτοεκτίμηση είναι αυτό που μας χαρίζει ένα αίσθημα ευημερίας, την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά: ότι μπορούμε να χαράξουμε τη δική μας πορεία και πως μπορούμε να ταξιδέψουμε μέσα σε αυτή. Χρειαζόμαστε την αίσθηση ότι όταν όλα μοιάζουν να καταρρέουν, εμείς μπορούμε να βρούμε ένα τρόπο για να βάλουμε και πάλι τα πράγματα στη θέση τους».

Παρότι αναγνωρίζει –όπως κάνει και η σύγχρονη ψυχολογία- ότι οι βάσεις της αυτοεκτίμησης κάθε ατόμου χτίζονται κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, μέσω της ανατροφής και των πρώτων εμπειριών ενός ατόμου, η Smith τονίζει την προσωπική ευθύνη του καθενός στην «αρχιτεκτονική» του χαρακτήρα και της αυτοεκτίμησής του, υπενθυμίζοντας ότι είμαστε οι μόνοι θεματοφύλακες του δικού μας κόσμου.

«Η πραγματική αυτοεκτίμηση είναι η ολοκλήρωση των εσωτερικών αξιών ενός ατόμου με τον κόσμο που τον περιβάλλει» καταλήγει.

Άλλωστε, οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι εκείνοι που θέτουν υψηλό τίμημα όχι μόνο για τον εαυτό τους, αλλά και για τους ανθρώπους γύρω τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Απαισιοδοξία για τον Σουμάχερ!


Αντίθετος με το γενικό κλίμα ευφορίας για τον γερμανό πιλότο ο Γκάρι Χάρτσταϊν.

Αντίθετος με το κλίμα ευφορίας, που επικρατεί αυτή τη στιγμή για την πορεία της υγείας του Μίκαελ Σουμάχερ, εμφανίστηκε ο πρώην γιατρός της Formula 1, Γκάρι Χάρτσταϊν. Ο Χάρτσταϊν δήλωσε στο γερμανικό περιοδικό Bunte, ότι «δυστυχώς είναι εξαιρετικά απίθανο, να εξελιχθούν τα πράγματα για τον Μίκαελ, έτσι όπως ευελπιστούμε».

Aπαισιοδοξία για τον Σουμάχερ!

Ο 59χρονος αμερικανός γιατρός περιέγραψε ως ρεαλιστικό σενάριο, να καταφέρει να αποκαταστήσει ο Μίκαελ στην καλύτερη περίπτωση κάποια μορφή επαφής με την σύζυγό του Κορίνα και την οικογένειά του. «Οτιδήποτε περισσότερο από αυτό θα πρόκειται για θαύμα», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάρτσταϊν.

Ο Χάρτσταϊν είναι καθηγητής αναισθησιολογίας και επειγόντων περιστατικών στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Λιέγης του Βελγίου. Από το 1997 έως τον Ιανουάριο του 2005 διετέλεσε βοηθός του τότε γιατρού της Formula 1, Σιντ Γουότκινς, οπότε και τον διαδέχθηκε στο πόστο του. Ο Αμερικανός δεν ανανέωσε τον Δεκέμβριο του 2012 το συμβόλαιό του με τη FIA και αντικαταστάθηκε από δρ. Ίαν Ρόμπερτς, υπεύθυνο ιατρό του Γκραν Πρι Μεγάλης Βρετανίας μέχρι τότε.


Πηγή: http://www.gazzetta.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Τουρκικής ιδιοκτησίας ο Καραγκόζης»


Τι υποστηρίζει ο πρεσβευτής της Άγκυρας και οι... διεκδικήσεις της Τουρκίας στο θέατρο σκιών.

Ζήτημα «ιδιοκτησίας» και υπηκοότητας του Καραγκιόζη εγείρει ο πρεσβευτής της Άγκυρας στην Αθήνα Κερίμ Ουράς.

Με επιστολή του στο «Πρώτο Θέμα», ο Τούρκος επιτετραμμένος προχωρά τις διεκδικήσεις πέρα από Αιγαίο και γκρίζες ζώνες... στο χώρο των σκιών... του θεάτρου σκιών. Όπως ισχυρίζεται στην επιστολή του, ο ήρωας του Ε. Σπαθάρη και του θεάτρου σκιών είναι προϊόν και κτήμα της τουρκικής κουλτούρας και μάλιστα επικαλείται οργανισμούς όπως η UNESCO και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για να πιστοποιήσει την ακρίβεια των ισχυρισμών του.

Η επιστολή του κ. Ουράς αναφέρει πως «είναι γνωστό μέσω των βασικών του χαρακτήρων του "Karagoz και Hacivat" ότι το θέατρο σκιών είναι μια δημοφιλής λαϊκή παράδοση της Τουρκίας... Ο Karagoz ήταν πολύ δημοφιλές είδος ψυχαγωγίας ιδιαίτερα κατά τον ιερό μήνα του Ραμαζανίου... όπως πολλές άλλες τουρκικές παραδόσεις υπήρξε επίσης δημοφιλής στην Ελλάδα και το ότι θεωρείται ένας ήρωας της λαϊκής παράδοσης θα πρέπει να συνιστά πηγή ικανοποίησης για όλους μας... ωστόσο σε ότι αφορά την ιδιοκτησία του είναι σαφές ότι ο Karagoz αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του τουρκικού πολιτισμού».

Σε σχόλιο του υπουργού Πολιτισμού, Κ. Τασούλα, επί του θέματος, ο κ. Τασούλας σχολίασε ότι «είναι δικαίωμα του Καραγκιόζη να δηλώνει Έλληνας».



Διαβάστε περισσότερα...

Ένταση για τα ανοιχτά καταστήματα τις Κυριακές


Πρεμιέρα με αντιδράσεις σήμερα για το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, αφού οι συνδικαλιστές εμποροϋπάλληλοι, που απεργούν, εμπόδισαν τη λειτουργία των μαγαζιών.

Συγκεκριμένα, εισέβαλαν σε καταστήματα τα οποία ήταν ανοιχτά και, φωνάζοντας συνθήματα, καλούσαν τον κόσμο και τους τουρίστες, που είχαν πάει, για να ψωνίσουν, να βγουν έξω, ενώ, στη συνέχεια, ανάγκαζαν τους ιδιοκτήτες να κατεβάσουν ρολά και να κλείσουν το κατάστημα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία ξεχωριστή υποβρύχια συναυλία


Μία εντυπωσιακή υποβρύχια συναυλία πραγματοποιήθηκε στη Φλόριντα.

Περίπου 500 δύτες φόρεσαν τις στολές τους και, με τα μουσικά τους όργανα, χάρισαν ένα μοναδικό θέαμα.

Δείτε το βίντεο από το MEGA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζευγάρι με εξειδίκευση στη διαδικτυακή απάτη


Από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 41χρονου και 52χρονης, για απάτες κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, για παράβαση της νομοθεσίας για τα παίγνια.

Στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων απατών και παράνομου στοιχηματισμού μέσω διαδικτύου και από την προανάκριση που διενεργήθηκε εξιχνιάστηκαν συνολικά 22 περιπτώσεις, μετά από καταγγελίες ιδιοκτητών καταστημάτων και επιχειρήσεων σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Αθήνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ηράκλειο, Βέροια, Καβάλα, Ρόδος, Σαμοθράκη, Μυτιλήνη, Κόρινθος, Σέρρες) , που εξέδιδαν προπληρωμένες κάρτες.

Πιο αναλυτικά, προέκυψε ότι οι δράστες από κοινού, κατά το χρονικό διάστημα από τον Αύγουστο του 2013 μέχρι τον περασμένο Μάιο επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με ιδιοκτήτες διαφόρων καταστημάτων και επιχειρήσεων (ψιλικών, μίνι μάρκετ, περίπτερα κ.τ.λ.) σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και δήλωναν ψευδώς ότι έχουν ιδιότητα τεχνικών της εταιρείας που έχει εγκαταστήσει μηχανήματά έκδοσης προπληρωμένων καρτών.

Στη συνέχεια, με το πρόσχημα ότι πραγματοποιούν έλεγχο για την ορθή λειτουργία των μηχανημάτων, ζητούσαν από τους καταστηματάρχες να εκδώσουν προπληρωμένες κάρτες διαφόρων χρηματικών ποσών, καθώς και τον κωδικό των καρτών, ενώ στη συνέχεια αυτές θα ακυρώνονταν.

Από την επικοινωνία τους με την πραγματική διαχειρίστρια εταιρεία, οι ιδιοκτήτες διαπίστωναν ότι είχαν εξαπατηθεί, καθότι οι παραπάνω κάρτες ουδέποτε είχαν ακυρωθεί.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι προπληρωμένες κάρτες χρησιμοποιήθηκαν – εξαργυρώθηκαν για στοιχηματισμό σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου, ενώ ταυτοποιήθηκε η δράση και τα στοιχεία των δραστών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.



Διαβάστε περισσότερα...

Μία ημέρα δίαιτα, την άλλη όχι. Μπορείς να χάσεις κιλά;


Δευτέρα δίαιτα, Τρίτη πίτσα, Τετάρτη δίαιτα… και ούτω καθεξής. Αυτή είναι η νέα δίαιτα της Αμερικής, που σχεδιάστηκε από τον γιατρό James Johnson και υπόσχεται απώλεια μέχρι και 15 κιλών μέσα σε 10 εβδομάδες.

Τις πρώτες 2 εβδομάδες, έχετε 7 «ελεύθερα» γεύματα και 7 «αυστηρώς διαιτητικά», τα οποία εναλλάσσονται με τις ημέρες. Τις free ημέρες μπορείτε να φάτε ο,τι θέλετε, αλλά με μέτρο και χωρίς υπερβολές, ενώ τις ημέρες που είστε σε δίαιτα δεν επιτρέπεται η υπέρβαση των 500 θερμίδων. Μόλις ολοκληρωθεί το διάστημα των 2 εβδομάδων, μπορείτε να συνεχίσετε τη δίαιτα, αυξάνοντας ελάχιστα τον αριθμό των θερμίδων , σύμφωνα με τα κιλά που επιθυμείτε να χάσετε. Το συγκεκριμένο διατροφικό μοντέλο βασίζεται στα αποτελέσματα της έρευνας του πανεπιστημίου του Illinois που έδειξε ότι οι ολιγοθερμικές δίαιτες με κενά μεταξύ των ημερών, αυξάνουν το προσδόκιμο ζωής, ενεργοποιούν τον μεταβολισμό, προκαλούν καύση περισσότερων θερμίδων και βελτιώνουν την υγεία της καρδιάς.

Για καλύτερα αποτελέσματα της δίαιτας, ο δημιουργός της προτείνει να συνδυάζεται με μεγάλες ποσότητες νερού και συστηματική άσκηση κατά την περίοδο των « ελεύθερων» ημερών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Δοκιμάζεται το αυτοδιοίκητο των Διοικητικών Δικαστηρίων"


Η Ένωση Διοικητικών Δικαστών με μια έντονη ανακοίνωσή της εκφράζει την αντίθεσή της στην απόφαση της Διοικητικής Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας για το αυτοδιοίκητο των Διοικητικών Δικαστηρίων, το οποίο, σύμφωνα με την Ένωση, ουσιαστικά καταργείται.

Ειδικότερα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών επισημαίνει ότι «σε επίπεδο εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, ο θεσμός του αυτοδιοίκητου δοκιμάζεται, και μάλιστα στον πυρήνα του, με την αποξένωση των δικαστών από τη διαμόρφωση των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των ίδιων των δικαστηρίων τους, ενόψει της μεταβίβασης της αρμοδιότητας αυτής στα ανώτατα δικαστήρια».

Η νομοθετική αυτή επιλογή, υπογραμμίζει η Ένωση, «που ακύρωσε, χωρίς αποχρώντα επί της ουσίας λόγο» τριακονταετή ομαλή λειτουργία του θεσμού του αυτοδιοίκητου, επικυρώθηκε προσφάτως από τη Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ, με την οποία ανατράπηκε διαφορετική επί του ζητήματος θέση του ίδιου δικαστηρίου του έτους 2012.

Ειδικότερα, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ολομέλεια του ΣτΕ έκρινε ότι «μόνη αρμόδια να αποφασίζει τελικά για το περιεχόμενο των κανονισμών των τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, ως εκ της συνταγματικής θέσης της στην κορυφή της Διοικητικής Δικαιοσύνης, είναι η Διοικητική Ολομέλεια του ΣτΕ».

Όμως, υπογραμμίζουν οι διοικητικοί δικαστές «αποτέλεσε θεσμική έκπληξη η διατυπωθείσα στην ίδια απόφαση πλειοψηφική θέση -εν είδει οιονεί δεσμεύσεως του μελλοντικού νομοθέτη- ότι η κατάργηση της παραπάνω αρμοδιότητάς της Ολομέλειας του Ανώτατου Δικαστηρίου θα προσέκρουε στο Σύνταγμα».

Δηλαδή, ρωτάει η Ένωση, «ήταν, λοιπόν, αντισυνταγματική η επί τριάντα χρόνια εφαρμογή του αυτοδιοίκητου στα διοικητικά δικαστήρια;». Ή μήπως, προσθέτει, «η ραγδαία συσσώρευση υποθέσεων, και η εντεύθεν καθυστέρηση στην απονομή της διοικητικής δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένων των επιδόσεων του Συμβουλίου Επικρατείας, οφείλεται σε λανθασμένες ρυθμίσεις των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας, που αν "διορθωθούν", το πρόβλημα θα επιλυθεί αυτομάτως; Δυστυχώς, όχι, όπως όλοι γνωρίζουμε».

Και προσθέτει η Ένωση, ότι μετά από αυτή την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, τροποποιήθηκε ο κανονισμός του μεγαλύτερου Διοικητικού Εφετείου της χώρας, «κατά παράκαμψη της αντίθετης, εμπεριστατωμένης αιτιολογίας της Ολομέλειας των δικαστών του, που συγκλήθηκε τρεις φορές για το ίδιο θέμα και αποφάνθηκε αρνητικά ως προς την αναγκαιότητα και τη σκοπιμότητα της τροποποίησης του κανονισμού του».

Στη συνέχεια, προσθέτει η Ένωση, ακολούθησε η τροποποίηση του κανονισμού του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά «χωρίς καν να έχουν εκφράσει τη θέση τους επί των τροποποιήσεων οι ίδιοι οι δικαστές του».

Οι ερμηνευτικές αυτές προσεγγίσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, σημειώνει η Ένωση, «υποδηλώνουν, δυστυχώς, έλλειψη αξιοπιστίας και σεβασμού προς το σώμα των διοικητικών δικαστών, υπονομεύουν νομότυπα την ανεξαρτησία τους και υποβαθμίζουν την υψηλής συμβολικής αξίας εικόνα μιας ανεξάρτητης Δικαιοσύνης που έχει τη δυνατότητα άσκησης των λειτουργικών της δικαιωμάτων».

Ενόψει αυτών, και ειδικά της δυσμενούς εξέλιξης στο ζήτημα των κανονισμών εσωτερικής υπηρεσίας των δικαστηρίων, που «σηματοδοτεί την αποκρυστάλλωση συνθηκών δημοσιοϋπαλληλικής υπηρεσιακής ιεραρχίας στο δικαστικό Σώμα, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών εκφράζει τη βαθύτατη ανησυχία της για τις άμεσες και βαθύτερες επενέργειες της τάσης αυτής για τη δικαστική ανεξαρτησία».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προς σιωπηρή παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις


Το σύστημα αναμένεται να μείνει ανοικτό λίγες ημέρες μετά τη Δευτέρα.

Σε σιωπηρή παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων προσανατολίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών, ούτως ώστε όλοι οι φορολογούμενοι να προλάβουν να υποβάλουν τις δηλώσεις τους χωρίς πρόστιμο.

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ότι το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για λίγες ημέρες μετά τη Δευτέρα (χωρίς να έχει διευκρινιστεί πόσες), διότι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, υπολείπονταν 500.000 και ήταν άγνωστο αν το σύστημα μπορούσε να αντέξει ρυθμό υποβολής 250.000 δηλώσεων τη μέρα.

Λήγει αύριο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων. Μέχρι χθες είχαν υποβληθεί 5.450.000 δηλώσεις. Από την μέχρι τώρα εκκαθάριση προκύπτει ότι 4 στους 10 πολίτες θα πληρώσουν φόρο κατά μέσο όρο 1.300 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΣτΕ η ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ΑΔΕΔΥ και άλλες συνδικαλιστικές οργανώσεις εργαζομένων (Σύλλογος εργαζομένων δασολόγων Κρήτης, Θεσσαλίας- Στερεάς Ελλάδας, κλπ) και ζητούν να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες οι αποφάσεις του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τις οποίες επεκτάθηκε η αξιολόγηση του προσωπικού των δημοσίων υπηρεσιών και στους εργαζομένους των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού, των ΝΠΔΔ, κλπ.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι οι επίμαχες υπουργικές αποφάσεις -που όπως αναφέρουν έχουν τον χαρακτήρα εγκυκλίου- δεν δημοσιεύθηκαν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι ανυπόστατες.

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι οι επίμαχες αποφάσεις παραβιάζουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tο μυστικό για αποδοτικότερη "καύση" θερμίδων από τις γυναίκες


Επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Αρκάνσας περιγράφουν τα ευρήματά τους σε μία νέα μελέτη με τίτλο «Η θερμική επίδραση του φαγητού, η σωματική άσκηση και η συνολική ενέργεια που δαπανάται από τις δραστήριες γυναίκες».

Η Ashley Binns, μία διδακτορική φοιτήτρια στην κινησιολογία και άσκηση, η οποία ηγήθηκε της μελέτης, είπε ότι ο στόχος ήταν να προσδιοριστεί η αλληλεπίδραση μεταξύ της θερμικής επίδρασης της τροφής και της άσκησης, επί του συνόλου δαπανών της ενέργειας του σώματος, που μετράται σε θερμίδες. Η θερμική επίδραση της τροφής αναφέρεται στο ποσό της ενέργειας που δαπανάται για την απορρόφηση και αξιοποίηση των συστατικών των τροφών που τρώμε.

Η Binns λέει «Κοιτάξαμε τις επιπτώσεις κατανάλωσης πρωτεϊνών στη συνολική δαπάνη ενέργειας, αλλά και την κατανάλωση πρωτεϊνών σε συνδυασμό με την άσκηση. Βρήκαμε ότι με την άσκηση, υπάρχει μια τάση για συνεχή αύξηση της θερμιδικής δαπάνης σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης. Επιπλέον, η κατανάλωση των γευμάτων υψηλής ή χαμηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες, οδήγησαν σε μεγαλύτερη ενεργειακή δαπάνη σε σχέση με την κατάσταση νηστείας από πρωτεΐνη. Αυτό σημαίνει ότι το να τρώμε πριν από τη γυμναστική κάτι πρωτεϊνούχο μας παρέχει τη δυνατότητα να κάψουμε αρκετές θερμίδες και μας καθιστά περισσότερο σαν ένα μηχάνημα ενεργειακής καύσης. "

Ο Michelle Gray, συνάδελφος της Ashley Binns τονίζει ότι «Εξ όσων γνωρίζω, αυτή είναι η πρώτη μελέτη πάνω το συγκεκριμένο θέμα. Αυτό που βρήκε η Ashley είναι σημαντικό λόγω του αυξανόμενου προβλήματος της παχυσαρκίας. Εάν απλές αλλαγές μπορούν να αυξήσουν την κατανάλωση της ενέργειάς μας, τότε μπορεί να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην απώλεια βάρους ή τη διατήρησή του».

Δέκα δραστήριες γυναίκες κολεγιακής ηλικίας, φυσιολογικού σωματικού βάρους, συμμετείχαν στη μελέτη. Για τις συνεδρίες, τους δόθηκε ένα γεύμα υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, ένα γεύμα χαμηλό σε περιεκτικότητα πρωτεΐνης, ή καθόλου τροφή, πριν την γυμναστική.

Η Binns επέλεξε αυτές τις γυναίκες, επειδή συνήθως γυμναζόντουσαν τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα, χωρίς όμως να είναι αθλήτριες αλλά ούτε και υπέρβαρες.

«Οι μελέτες που αφορούν σε δίαιτες υψηλές ή χαμηλές σε πρωτεΐνη, έχουν εξετάσει συνήθως τα άκρα: δηλαδή αθλητές ή παχύσαρκα άτομα», δήλωσε η Binns. «Ήθελα να δω ποια είναι η θερμική επίδραση της τροφής σε ένα φυσιολογικό άτομο, που δεν έχει μεταβολικές διαταραχές ή δεν παίρνει φάρμακα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το μεταβολισμό του».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται Αυστριακός "κροκοδειλάκιας" για τον Σήφη


Σε περίπτωση που μέχρι την Πέμπτη αποβούν άκαρπες οι προσπάθειες των Ελλήνων επιστημόνων για να αιχμαλωτίσουν τον Σήφη, δράση θα αναλάβει ο Αυστριακός ερπετολόγος Έρβιν Μόζερ, ο οποίος θα επιχειρήσει να τον πιάσει υπνωτίζοντας τον.

Εξάλλου, οι ερπετολόγοι είναι πλέον βέβαιοι ότι οι κροκόδειλοι είναι δύο. Ένας αρσενικός και ένας θηλυκός, που είναι και ο μικρότερος σε μήκος.

Δείτε το βίντεο από τον ALPHA




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το περίπτερο που πουλούσε με 3 ευρώ το νερό


Άνοιξε το περίπτερο στην Ακρόπολη που πουλούσε τρία ευρώ το μεγάλο μπουκάλι νερό. Ο περιπτεράς υποστήριξε πως η τσουχτερή τιμή οφείλεται στα αυξημένα έξοδα που έχει καθώς βρίσκεται σε τουριστική περιοχή. Το ίδιο περίπτερο πουλά πλέον το μεγάλο μπουκάλι νερό με δύο ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα με την πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας


Τι απαντά ο υπουργός Εργασίας.

Στους επιβλέποντες φορείς όπως είναι οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης φαίνεται ότι μεταβιβάζονται οι ευθύνες για τη μη πληρωμή των εργαζομένων στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας κατά τις ημέρες των αργιών. Το παραπάνω προκύπτει από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Εργασίας κ. Βρούτσης σε σχετική ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει το Υπουργείο ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι.

Οι ερωτώντες βουλευτές τόνιζαν στο κείμενό τους ότι τόσο από την οδηγία που είχε αποστείλει ο ΟΑΕΔ τον Ιανουάριο του 2014 όπως και από έγγραφο του υπουργείου Παιδείας προέκυπτε ότι οι απασχολούμενοι θα πληρωθούν και θα ασφαλιστούν κανονικά στις επίσημες αργίες αναγράφοντας στο παρουσιολόγιο τη λέξη αργία. Για τις διακοπές του Πάσχα θα εφαρμοζόταν η οδηγία του ΟΑΕΔ σύμφωνα με την οποία ως χρόνος εργασίας θεωρείται ο χρόνος που ο απασχολούμενος είναι στη διάθεση του εργοδότη.

Οι βουλευτές μεταξύ των άλλων ανέφεραν περιπτώσεις φορέων όπως η Δευτεροβάθμια Αχαΐας, η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής που καταστρατήγησαν της οδηγία του ΟΑΕΔ.

Όπως προειπώθηκε ο υπουργός Εργασίας απάντησε ότι αρμόδιος φορέας για την πιστοποίηση της απασχόλησης και την αποτύπωση των ημερών ασφάλισης στη μηνιαία συγκεντρωτική λίστα και την Αναλυτική Περιοδική Δήλωση είναι ο Επιβλέπων Φορέας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα επαγγέλματα που σύντομα θα εξαφανιστούν από τα ρομπότ


Ό,τι κι αν κάνουμε οι άνθρωποι, οι μηχανές το κάνουν καλύτερα!

Την ώρα που οι μηχανές έχουν απαλλάξει τον άνθρωπο από τις εξοντωτικές χειρωνακτικές δουλειές σε φάμπρικες και βαριά βιομηχανία, με κόστος φυσικά σε θέσεις εργασίας, το τοπίο αναμένεται να αλλάξει ακόμα περισσότερο στα χρόνια που διανύουμε.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και συχνά δεν το συνειδητοποιούμε με τον τρόπο που του πρέπει.

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης δημοσίευσε πρόσφατα μια μελέτη που καταλήγει ότι οι μισές από τις δουλειές που κάνει σήμερα ο άνθρωπος θα καταληφθούν από ρομπότ και προγράμματα αυτοματισμού στις δύο επόμενες δεκαετίες!

Ταυτοχρόνως, ο γκουρού της τεχνολογίας Μπιλ Γκέιτς μας προειδοποιεί ότι «η τεχνολογία θα μειώσει σύντομα τη ζήτηση σε παραδοσιακά επαγγέλματα».

Και βέβαια πλέον δεν είναι τα κατώτερα εισοδηματικά επαγγέλματα του φάσματος της ανθρώπινης δράσης που απειλούνται ευθέως από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, καθώς ακόμα και οι εργασίες που απαιτούν τόνους πτυχίων και εξειδικεύσεων έχουν τεθεί στο στόχαστρο της τεχνολογίας.

Ο νέος κόσμος των έξυπνων μηχανών έρχεται με γοργά βήματα να εξαφανίσει την ανθρώπινη παρουσία σε μια σειρά από παραδοσιακά επαγγέλματα. Ιδού και οι πιθανότεροι υποψήφιοι…

Υπάλληλοι υπηρεσιών



Τα επαγγέλματα που ήδη έχουν αρχίσει να εξαφανίζονται είναι οι χαμηλών αποδοχών υπηρεσίες, όπως ταμίες, χαμηλόβαθμοι υπάλληλοι, ακόμα και βιβλιοθηκάριοι. Δεν είναι μόνο τα ATM που έχουν αλλάξει τις ισορροπίες στις τράπεζες, είναι και οι αυτόματοι ταμίες που εμφανίζονται με πυρετώδεις ρυθμούς σε εμπορικά και υποκαταστήματα τραπεζών (βλέπε ΗΠΑ). Υπολογίζεται ότι περισσότερο από 1 τρισ. δολάρια σε συναλλαγές θα εξυπηρετηθούν από self-service μηχανές μέσα στο 2014 στην Αμερική, με τα πλήρως αυτοματοποιημένα καταστήματα να είναι το επόμενο βήμα. Εξάλλου, παρά την πολύ καλή πορεία των λιανικών πωλήσεων στις χώρες της Δύσης, η ζήτηση σε αντίστοιχους υπαλλήλους δεν έχει ακολουθήσει την ίδια ανοδική τάση…

Σερβιτόροι



Δεν είναι μόνο οι ταμπλέτες που εμφανίστηκαν σε πολλά τραπέζια εστιατορίων αυτοματοποιώντας την παραγγελία και μειώνοντας τον αριθμό των σερβιτόρων, είναι και τα ρομπότ που αναμένεται να εξαφανίσουν ολοκληρωτικά τον ανθρώπινο παράγοντα από τους χώρους εστίασης. Εστιατόριο στην κινεζική πόλη Shandong απέλυσε όλους τους σερβιτόρους με παλμό για να προσλάβει ρομποτικά γκαρσόνια, με τις πρώτες ενδείξεις να είναι αρκούντως ενθαρρυντικές για την αποτελεσματικότητά τους. Την ίδια ώρα, σε όλο και περισσότερες κουζίνες εστιατορίων μηχανές ετοιμάζουν γκουρμεδιές σε απίστευτα γρήγορους ρυθμούς, προοιωνίζοντας ένα μέλλον τελείως διαφορετικό. Μεγάλες αλυσίδες φαστ-φουντ είναι εξάλλου έτοιμες να αυτοματοποιήσουν πλήρως τη διαδικασία παραγγελίας και εξυπηρέτησης του κόσμου, αλλάζοντας άρδην το τοπίο…

Τηλεμάρκετινγκ και τεχνική υποστήριξη



Η δουλειά των τηλεπωλήσεων αλλά και της τεχνικής υποστήριξης παραείναι αυτοματοποιημένη για να μην αντικατασταθεί πανεύκολα από μηχανές. Και μάλιστα αυτό συμβαίνει ήδη! Γνωρίστε λοιπόν τη Samantha West, την τελευταία λέξη στον χώρο των τηλεπωλήσεων: το ρομπότ-τηλεφωνήτρια με την ανθρώπινη φωνή εργάζεται ήδη σε ασφαλιστική της Φλόριντα συγκεντρώνοντας πληροφορίες για τις ανάγκες των πελατών, πριν τους παραπέμψει στους ανθρώπινους συναδέλφους της για την οριστικοποίηση της πώλησης. Υπάρχει ταυτοχρόνως και ο Watson της IBM, ο οποίος έχει βαλθεί να γίνει ξεφτέρι στις τηλεπωλήσεις και την εξυπηρέτηση πελατών, με την εκπαίδευση και την απόδοσή του να λογίζεται κατακλυσμιαία! Το ρομπότ απαντά ιδανικά ακόμα και σε δύσκολες ερωτήσεις που «κολλάνε» συνήθως οι ανθρώπινοι τηλεφωνητές…

Μεσίτες 




Το πιο δύσκολο έργο του μεσίτη είναι να περνάει ώρες και ώρες κάθε βδομάδα δείχνοντας σπίτια σε υποψήφιους αγοραστές. Κι έτσι ρομπότ έχουν βαλθεί να αυτοματοποιήσουν την πεζή διαδικασία. Το Πανεπιστήμιο MIT αναπτύσσει ήδη αυτό που αποκαλεί «ιδιαίτερα εκφραστικά ανθρωποειδή», μηχανές δηλαδή που αλληλεπιδρούν με χάρη και φυσικό τρόπο με τους ανθρώπους. Όχι μόνο μαθαίνουν από τους ανθρώπους την «ανθρώπινη συμπεριφορά», αλλά ένα εξ αυτών, η Rea, εκπαιδεύεται ειδικά στην πώληση σπιτιών και στην απάντηση δύσκολων ερωτήσεων που αφορούν στις κατοικίες. Και μιλώντας για σπίτια και αυτοματοποιημένες εργασίες, τα ρομπότ θα εξαφανίσουν και τις οικιακές βοηθούς. Η φίρμα Robomow έριξε στην αγορά μια μηχανή που όχι μόνο κάνει λαμπίκο το σπίτι, αλλά βγαίνει κατόπιν στην αυλή για να κουρέψει το γκαζόν και πηδά μετά και στην πισίνα για την απαραίτητη φασίνα…

Δημοσιογράφοι



Ακόμα και τα δημιουργικά επαγγέλματα που απαιτούν σκέψη και ιδιαίτερες ικανότητες δεν είναι στο απυρόβλητο, κάθε άλλο μάλιστα. Κι έτσι οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι σε 15 χρόνια από σήμερα το 90% της καθημερινής ειδησεογραφίας θα καλύπτεται αποκλειστικά από ρομπότ! Και δεν είναι δύσκολο να δει κανείς το γιατί. Η καταγραφή των γεγονότων με απλό και στρωτό τρόπο είναι ένα έργο στο οποίο εκπαιδεύεται εύκολα ένα πρόγραμμα: εισάγεις τις απαραίτητες πληροφορίες και παίρνεις έτοιμο το ολοκληρωμένο άρθρο.



Κι έτσι το πρώτο ρομπότ υπάλληλος των «LA Times» είναι γεγονός, την ίδια στιγμή που το λογισμικό Narrative Sciences κάνει παπάδες στην αυτοματοποιημένη παραγωγή περιεχομένου. Το πρόγραμμα καλύπτει ειδήσεις χωρίς καν να το επιβλέπει άνθρωπος και κανείς δεν μπορεί να διακρίνει το αυτοματοποιημένο της διαδικασίας. Ένας αριθμός άρθρων που απολαμβάνουμε καθημερινά σε μεγάλα ειδησεογραφικά sites του πλανήτη γράφονται σήμερα από το συγκεκριμένο πρόγραμμα (ιδιαίτερη η αθλητική δημοσιογραφία), την ίδια στιγμή που ακόμα και το περιοδικό Forbes έχει προσλάβει ρομποτικούς δημοσιογράφους για τη δημοσίευση εταιρικών ισολογισμών…

Φαρμακοποιοί



Συμβαίνει και συμβαίνει τώρα: το UCSF Medical Center έχει φτιάξει ένα πλήρως αυτοματοποιημένο νοσοκομειακό φαρμακείο που λειτουργεί χάρη στις έξυπνες μηχανές. Τα ρομπότ του UCSF διαχειρίζονται τις παραγγελίες, προετοιμάζουν τις συνταγές και παρακολουθούν τις αγωγές, παρέχοντας αυξημένη ασφάλεια για τους ασθενείς. Η διαδικασία γίνεται μάλιστα χωρίς να εμπλέκεται πουθενά ο ανθρώπινος παράγοντας, με τους ειδικούς να εκτιμούν ότι το επάγγελμα του φαρμακοποιού είναι από τα πλέον ευάλωτα στο νέο ρομποτικό σύμπαν. Φαρμακευτικά ρομπότ μάλιστα εταιρίας που κυκλοφορούν στο εμπόριο βάζουν ετικέτες σε φιαλίδια, μετρούν χάπια, χρεώνουν τις ασφαλιστικές εταιρίες και παρακολουθούν το ιστορικό του ασθενούς, δουλεύοντας γρηγορότερα από τον άνθρωπο και κάνοντας φυσικά πολύ-πολύ λιγότερα λάθη…

Οδηγοί



Την ώρα που η Google ετοιμάζεται να αλλάξει το οδικό τοπίο με τον στόλο των αυτοκινούμενων αμαξιών της, με τους αυτόνομους οδηγούς της φίρμας να μετρούν πλέον περισσότερα από μισό εκατομμύριο χιλιόμετρα χωρίς ατύχημα(!), δεν είναι η μόνη που καινοτομεί στον χώρο, απειλώντας ευθέως τη δουλειά των επαγγελματιών οδηγών λεωφορείων, ταξιτζήδων, πιλότων αεροπλάνων, ακόμα και ντελιβεράδων με μηχανάκια! Στην Αυστραλία, ας πούμε, ορυχείο αντικατέστησε πρόσφατα όλους τους οδηγούς του με 45 τεράστια αυτοκινούμενα φορτηγά, εξοικονομώντας τεράστια ποσά, καθώς οι ρομποτικοί οδηγοί δουλεύουν συνεχώς, δεν κουράζονται ποτέ, ούτε φυσικά κάνουν διάλειμμα για φαγητό και φυσικές ανάγκες. Αντίστοιχες απόπειρες και σε άλλα μέρη του πλανήτη έχουν καθόλου ενθαρρυντικά αποτελέσματα για τους ανθρώπινους οδηγούς, καθώς τα αυτόνομα οχήματα αύξησαν καθοριστικά την παραγωγικότητα και έριξαν στα τάρταρα το κόστος λειτουργίας…

Στρατιώτες



Εδώ είναι που τα πράγματα γίνονται τρομακτικά. Τα ρομποτικά drones έχουν χρησιμοποιηθεί σε απόρρητες δουλειές της CIA εδώ και χρόνια, με περισσότερους από 2.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν από ιπτάμενα φονικά ρομπότ την τελευταία δεκαετία. Εικόνες έχουν κυκλοφορήσει ευρύτατα και όλοι τις έχουμε δει, την ίδια ώρα που ο αμερικανικός στρατός και οι συνεργαζόμενες εταιρίες του έχουν βαλθεί να κατασκευάσουν αυτόνομους στρατιώτες εδώ και χρόνια, με τα αποτελέσματα πια να είναι ενθαρρυντικά (και τρομακτικότατα!).



Οι ρομποτικοί πολεμιστές είναι ήδη πραγματικότητα, έστω και σε πειραματικό στάδιο, με τις υπεράνθρωπες δυνατότητές τους να αναμένεται να αντικαταστήσουν ένα ποσοστό ανθρώπινων στρατιωτών, τουλάχιστον προς το παρόν. Το πράγμα αρχίζει να ξεφεύγει, γεγονός που ανάγκασε τη Διεθνή Επιτροπή για τον Έλεγχο των Ρομποτικών Όπλων να προειδοποιήσει ήδη από το 2009 για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει μια τέτοια εξέλιξη…

Εκπαιδευτικοί



Ακόμα και οι δάσκαλοι κινδυνεύουν από τα ρομπότ, καθώς το τοπίο θα είναι τελείως διαφορετικό σε 20 χρόνια. Πληροφορικοί αναπτύσσουν ήδη σούπερ σοφιστικέ μηχανές που αλληλεπιδρούν με τα παιδιά με φυσικότατο τρόπο για να τους διδάξουν απλά πράγματα, όπως ορθογραφία και μαθηματικά(!). Τα αποτελέσματα είναι μάλιστα απίστευτα σε παιδιά με αυτισμό. Στη Νότια Κορέα, από την άλλη, έχει ήδη αντικατασταθεί ένα καλό ποσοστό δασκάλων από τις σχολικές αίθουσες με το πανέξυπνο και καλλιεργημένο αγγλικό ρομπότ Engkey: μια εκπαιδευτική μηχανή που χρησιμοποιείται πιλοτικά από την κορεατική κυβέρνηση με θεαματικά αποτελέσματα…

Γιατροί



Ω ναι, ακόμα και οι γιατροί απειλούνται από τη ραγδαία εξέλιξη των μηχανών. Ήδη στις εγχειρίσεις το πράγμα είναι παγκόσμια σταθερά, έχοντας ο ασθενής πολλές πιθανότητες να χειρουργηθεί με τη βοήθεια ρομπότ, καθώς και αποτελεσματικότερα είναι και γρηγορότερα, επιτρέποντας μάλιστα στους χειρουργούς να τα λειτουργούν από απόσταση. Οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι σε 20 χρόνια 4 στους 5 γιατρούς θα είναι παρελθόν. Στη Βραζιλία, για παράδειγμα, ρομπότ έχουν ήδη ξεκινήσει να παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα, εκτελώντας το έργο με μεγαλύτερη ακρίβεια από τους ανθρώπινους συναδέλφους τους. Ταυτοχρόνως, το Healthbook της Apple έχει βαλθεί να κάνει το ετήσιο τσεκάπ παρελθόν: όταν το κινητό σου τηλέφωνο παρακολουθεί συνεχώς τους παλμούς της καρδιάς, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, το βάρος του σώματος, τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού και ένα σωρό ακόμα δείκτες υγείας, ποιος ο λόγος να επισκεφθεί κάποιος προληπτικά τον γιατρό του;


Διαβάστε περισσότερα...