Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Κριτήριο εντοπιότητας για την επιλογή αναπληρωτών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα προηγούνται στις προσλήψεις ακόμα και αν υπολείπονται σε μόρια.

Στη θέσπιση του κριτηρίου της εντοπιότητας αρχικά στις προσλήψεις των αναπληρωτών καθηγητών και έπειτα στις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών θα προχωρήσει το Υπουργείο Παιδείας.

Με βάση τις δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας, στο ραδιοφωνικό σταθμό ALPHA, η εντοπιότητα στους αναπληρωτές αναμένεται να εφαρμοστεί από το νέο σχολικό έτος. ενώ όσοι αναπληρωτές επιλέγουν τις παραμεθόριες περιοχές θα λαμβάνουν επιπρόσθετα μόρια. Να αναφέρουμε ότι στο παρελθόν ίσχυε ο διπλασιασμός των μορίων για τους αναπληρωτές που υπηρετούσαν σε ακριτικές περιοχές.

Επίσης ο κ. Λοβέρδος δήλωσε ότι αν ένας αναπληρωτής είναι από μια παραμεθόρια περιοχή όπως για παράδειγμα η Σάμος και θέλει να διδάξει σε ένα νησί όπως το Αγαθονήσι θα προηγείται ακόμα και αν υπολείπεται σε μόρια. Το σημείο αυτό δημιουργεί ερωτηματικά γιατί αν οι εκπαιδευτικοί από παραμεθόριες περιοχές προηγούνται στην επιλογή για τα σχολεία των περιοχών τους τότε θα καταστρατηγείται ο πίνακας αναπληρωτών.

Χαρακτηριστικά δήλωσε ο Υπουργός «δηλαδή, όταν κάποιος έχει εντοπιότητα, όταν θέλει κάποιος από τη Σάμο να πάει να διδάξει στο Αγαθονήσι που δεν πάει κανένας άλλος, να προηγείται στην επιλογή του ακόμη κι αν υπολείπεται σε μόρια».

Ο κ. Λοβέρδος., όπως προειπώθηκε, αναφέρθηκε και στο κίνητρο των επιπρόσθετων μορίων για όσους επιλέξουν να διδάξουν σε παραμεθόριες περιοχές. Για τους αναπληρωτές τα επιπρόσθετα μόρια δεν θα έχουν αξία αν φυσικά δεν «ανοίξουν» οι πίνακες αναπληρωτών στους οποίους δεν προσμετράται η προϋπηρεσία που αποκτήθηκε από το σχολικό έτος 2010-2011 και εξής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.