Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Τι πρέπει να προσέχετε όταν στέλνετε email


Από τη στιγμή που θα πατήσετε το κουμπί «αποστολή», είναι δύσκολο να πάρετε πίσω όσα έχετε γράψει σε ένα email και δύσκολο να γνωρίζετε αν οι λέξεις που χρησιμοποιήσατε θα σας κάνουν καλό ή θα σας βλάψουν.

Η ηλεκτρονική αλληλογραφία είναι σαν να προσπαθεί να επικοινωνήσει κανείς μέσα από ένα ερμητικά κλειστό βάζο: το πρόσωπο στο οποίο απευθύνεται δε μπορεί να δει τη γλώσσα του σώματός του, να ακούσει τον τόνο της φωνής του και να γνωρίζει την ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο άλλος.

Για παράδειγμα, όπως γράφει σε άρθρο του ο Bruce Kasanoff, αν στείλετε email με κενό θέμα ή με ορθογραφικά λάθη, το άτομο στο οποίο απευθύνεστε ενδέχεται να το εκλάβει ως απροσεξία δική σας και να θεωρήσει ότι δεν προσέχετε τις λεπτομέρειες.

Παρακάτω ο Kasanoff αναφέρει μερικά πράγματα που καλό θα ήταν να έχουν υπόψιν όσοι χρησιμοποιούν την ηλεκτρονική αλληλογραφία, προκειμένου να μη στέλνουν «λάθος» μηνύματα στον παραλήπτη τους.

1. Ποτέ μη στέλνετε κείμενα με άσχημο περιεχόμενο. Δεν έχει σημασία αν είστε έξω φρενών ή πόσο δίκιο έχετε. Ποτέ μη στέλνετε email όταν έχετε νεύρα και ποτέ μην εκφράζετε τα νεύρα σας αυτά στο κείμενο. Είναι σα να ρίχνετε λάδι στη φωτιά. Ή πάρτε τηλέφωνο ή περιμένετε μέχρι να μιλήσετε με το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει από κοντά. Πάρτε βαθιές ανάσες και σκεφτείτε πώς πρέπει να χειριστείτε την κατάσταση.

2. Μην ξεχνάτε να γράφετε κάτι σχετικό στο θέμα. Είναι καλύτερα να συνδέεται το email σας με κάποιο τίτλο στο «θέμα». Για παράδειγμα κάτι απλό σαν αυτό: «Σε συνέχεια της προηγούμενης συνομιλίας μας».

Αν δεν έχετε μιλήσει ξανά, μπορείτε να αναφέρετε κάποιες λέξεις κλειδιά, σχετικές με το περιεχόμενο του μηνύματος.

3. Να γνωρίζετε το ύφος του παραλήπτη σας. Όταν θέλετε να πείσετε κάποιον, είναι καλύτερα να του μιλάτε στη «γλώσσα» του. Αναρωτηθείτε ποιο ύφος ταιριάζει καλύτερα στον παραλήπτη του μηνύματός σας και προσαρμόστε τη γραφή σας, χωρίς ωστόσο να ξεφεύγετε πάρα πολύ από το προσωπικό σας ύφος. Να είστε ειλικρινείς, κατανοητοί και περιεκτικοί.

4. Μην μπερδεύετε τον παραλήπτη σας λέγοντας πολλά. Όσα περισσότερα ζητάτε από τον άλλον, τόσο λιγότερα ενδεχομένως να πάρετε. Για παράδειγμα, ορισμένοι κάνουν το λάθος να φορτώνουν τα email τους με πολλές ιδέες και προτάσεις. Αυτό μπερδεύει τον παραλήπτη και ενδεχομένως τον δυσκολεύει να πάρει μια απόφαση ως προς το τι να απαντήσει. Ειδικά όταν έρχεστε σε επαφή με κάποιον για πρώτη φορά.

5.Χρησιμοποιήστε λέξεις στη θέση της γλώσσας του σώματος. Επιλέξτε προσεκτικά λέξεις με τις οποίες θα δώσετε στον αναγνώστη του μηνύματός σας να καταλάβει την ψυχική σας κατάσταση.

Λέγοντας στην αρχή κάτι σαν «χαίρομαι πολύ που μου απαντήσατε» ή κάτι σχετικό, προδιαθέτετε τον άλλον ότι ακολουθούν θετικά πράγματα. Είναι σαν να του χαμογελούσατε αν θα τον βλέπατε από κοντά για πρώτη φορά σε κάποια αίθουσα.

6. Μην ξεχνάτε ακόμη να διπλοτσεκάρετε για ορθογραφικά λάθη, καθώς η απουσία αυτών δείχνει ψύχραιμη αντιμετώπιση και προσεχτική διαχείριση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή θεμελίωσης νέων στεγών της Αλκυόνης Ναυπάκτου


Τελετή θεμελίωσης νέων στεγών της Αλκυόνης Ναυπάκτου .

Πραγματοποιήθηκε η τελετή θεμελίωσης των δύο (2) Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης (ΣΥΔ) του συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ» χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγ.Βλασίου κ.κ Ιερόθεου στην τοποθεσία Αη-Λιάδες Βομβοκούς, ένα έργο που υλοποιεί ο Δήμος Ναυπακτίας και ενέταξε στο ΕΣΠΑ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Σε μια λιτή και σεμνή τελετή αγιάσθηκε ο θεμέλιος λίθος των κτιρίων παρουσία της Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ε. Μπέκου, του Περιφερειάρχη Δυτ. Ελλάδας κ. Απ. Κατσιφάρα, των δημάρχων Ναυπακτίας και Δωρίδας κ. Μπουλέ και κ. Καπετζώνη αντίστοιχα, αντιδημάρχων και μελών του δημοτικού συμβουλίου, των αναδόχων του Έργου, μηχανικών και αρχιτεκτόνων, καθώς και εκπροσώπων Φορέων της πόλης μας, του Δ.Σ. και εργαζομένων του Συλλόγου ΑμεΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ», καθώς και γονέων μελών του Συλλόγου και ατόμων με Αναπηρίες.

Δηλώσεις για την αναγκαιότητα του έργου και τα οφέλη έκαναν τόσο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ.Ιερόθεος ο οποίος δήλωσε πως το έργο αυτό είναι Αλκυονίδες ημέρες τον δύσκολο καιρό που περνάμε, η Γ.Γ. Πρόνοιας του Υπουργείου Εργασίας κ. Ε. Μπέκου η οποία δήλωσε πως αντλούμε δύναμη μέσα στη σκληρότητα των θεμάτων από τέτοια έργα, ενώ ο Περιφερειάρχης κ.Κατσιφάρας τόνισε πως πρόκειται για ένα έργο πνοής που δίνει το χέρι της αλληλεγγύης σε δύσκολους καιρούς στους αδύναμους.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Μπουλές δήλωσε πως ως δήμος στηρίζει την κοινωνική συνοχή αρχίζοντας από τις αδύναμες ομάδες, ενώ ο Δήμαρχος Δωρίδας κ. Καπετζώνης τόνισε πως με τέτοια έργα η κοινωνία μας στηρίζεται σε γερές βάσεις.

Τέλος η Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Βασιλική Παναγοπούλου συγκινημένη δήλωσε πως μεταμορφώνουμε αυτόν τον τόπο με την δύναμη της ψυχής μας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόσβαση στις τέχνες… άνευ ορίων, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών


Την ενίσχυση της πρόσβασης στις τέχνες, σε ανθρώπους με αναπηρία αλλά και την ανάδειξη της ποιότητας της δουλειάς τους, στοχεύει να υλοποιήσει το νέο πρόγραμμα με τίτλο Unlimited Access (Πρόσβαση άνευ ορίων), που πραγματοποιείται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών.

Πρόκειται για μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων και εργαστηρίων σύγχρονου χορού, με την εμπλοκή ανθρώπων με αναπηρία και μη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το πρόγραμμα προσβλέπει στην ανάπτυξη βέλτιστων πρακτικών στην ανάθεση, τη δημιουργία και την προβολή παραστάσεων παραστατικών τεχνών που εμπλέκουν ανθρώπους με αναπηρία.

Όπως τόνισε στην ομιλία του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών Χρήστος Καρράς, κατά τη σημερινή συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στη Στέγη: «Η Στέγη είναι ένας ανοιχτός χώρος για περισσότερες και διαφορετικές πρωτοβουλίες. Για τη Στέγη, που αναπτύσσει ανάλογες δραστηριότητες στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών της προγραμμάτων, ήταν φυσικό επακόλουθο να συμμετάσχει ενεργά σε αυτό δίκτυο».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεκίνησε το 2012 με αφορμή το Unlimited Festival που οργανώθηκε στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας στο Λονδίνο εκεί όπου με πρωτοβουλία του British Council (UK), τέσσερις φορείς, ένωσαν τις δυνάμεις τους για να υλοποιήσουν αυτό το φιλόδοξο πρόγραμμα.

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Εργαστήριο κίνησης για άτομα με κινητική αναπηρία, επαγγελματίες χορευτές και για όποιον αγαπά την έκφραση μέσω του χορού: Το εργαστήριο αυτό εστιάζει στο σώμα και στις δυνατότητές του, μέσω ενσυνείδητης κίνησης στο χώρο και τον χρόνο αλλά και στην ξεχωριστή δυνατότητα έκφρασης των συναισθημάτων του. Τις Παρασκευές 17, 24 και 31 Ιανουαρίου, 7, 14, 21 και 28 Φεβρουαρίου, 7, 14, 21 και 28 Μαρτίου και 4 Απριλίου 2014 ώρα 17:30- 19:30.

Αίσθηση-κίνηση-επαφή: ένα εργαστήριο για ανθρώπους με και χωρίς προβλήματα όρασης. Το εργαστήριο αυτό αποτελεί μια πρόκληση-εμπειρία ανταλλαγής και διαλόγου, επαφής και γνώσης για βλέποντες και μη βλέποντες ερασιτέχνες και επαγγελματίες της κίνησης. Τα Σάββατα 18 και 25 Ιανουαρίου, 1η και 15 Φεβρουαρίου, 8, 15 και 22 Μαρτίου, 5 και 26 Απριλίου, 3, 10 και 17 Μαΐου 2014, ώρα 17:30- 19:30.

Ανοιχτό εργαστήριο για μικτή ομάδα ανθρώπων με ή και χωρίς αναπηρία: Το εργαστήριο θα είναι εισαγωγή σε βασικές τεχνικές χορευτικού αυτοσχεδιασμού με έμφαση στη συνείδηση του σώματος στο χώρο και σε σχέση με άλλα σώματα. Σε πρακτικό επίπεδο το εργαστήριο έχει στόχο να ανιχνεύσει κοινό έδαφος ανάμεσα στους διαφορετικούς ανθρώπους της ομάδας. Τις Δευτέρες 17 και 24 Φεβρουαρίου, 10, 17, 24 και 31 Μαρτίου, 7,14 και 28 Απριλίου, 5, 12 και 19 Μαΐου. Ώρα 17:30 -19:30.

Το κόστος συμμετοχής και για τους τρεις κύκλους είναι δωρεάν. Απαραίτητη όμως είναι η κράτηση θέσης για τους κύκλους των εργαστηρίων, με αποστολή αίτησης ενδιαφέροντος στο education@sgt.gr, για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις το κοινό μπορεί επίσης να επικοινωνεί τηλεφωνικά στο 213-0178002.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Τριπλασιάζονται οι οικογένειες που θα πληρώνουν φθηνότερο νερό


Ανακοινώθηκε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου από τον ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ.

Τον τριπλασιασμό των οικογενειών που μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Αντώνης Κότσαλης.

Μέχρι σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 1.100 οικογένειες, οι οποίες έχουν έκπτωση στη χρέωση έως και 30%, καθώς και δωρεάν παροχή μέρους της συνολικής τους κατανάλωσης.

Στην πρόθεση της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Κότσαλη είναι η αύξηση των συγκεκριμένων οικογενειών σε 4.000 με διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε ακόμη περισσότεροι συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτό που ισχύει σήμερα, είναι πως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία έχουν έκπτωση έως 30%, ενώ για όσες οικογένειες είναι εγγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων τα πρώτα 120 κυβικά νερού είναι δωρεάν.



Διαβάστε περισσότερα...

Erik Weihenmayer: Ο τυφλός με τη μεγάλη θέληση που κατέκτησε το Έβερεστ


Το 2001 έγινε ο πρώτος άνδρας χωρίς όραση που αναρριχήθηκε στο Έβερεστ. Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να γίνουν ακόμα και από άτομα που έχουν όραση.



Ο Erik Weihenmayer έμεινε τυφλός στα 13 του χρόνια, αλλά αυτό δεν σταμάτησε τα όνειρά του. Είναι ένα από εκείνα τα σπάνια άτομα που ξεπέρασαν την αναπηρία τους και ζουν σαν να μην συνέβη ποτέ.


Γεννήθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου 1968 με μία σπάνια οφθαλμολογική πάθηση, την ρετινόσχιση, η οποία εξελίχθηκε σε γλαύκωμα, με αποτέλεσμα να τυφλωθεί στα δεκατρία του χρόνια.

Το 2001 έγινε ο πρώτος άνδρας χωρίς όραση που αναρριχήθηκε στο Έβερεστ. Τα επιτεύγματά του είναι δύσκολο να γίνουν ακόμα και από άτομα που έχουν όραση.

Ο 44χρονος στα νιάτα του έκανε πάλη και εκπροσώπησε μάλιστα την πολιτεία του στο Παναμερικανικό πρωτάθλημα ελευθέρας πάλης.



Ο Erik δεν είναι μόνο ορειβάτης. Μεταξύ άλλων είναι ακροβάτης skydiver, ποδηλάτης μεγάλων αποστάσεων, μαραθωνοδρόμος, σκιερ, ορειβάτης, αναρριχητής πάγου και ορειβάτης βράχου.

Το 1993 πήρε πτυχία στα παιδαγωγικά και έγινε δάσκαλος. Πριν την αναρρίχησή του στο Έβερεστ κατέκτησε την κορυφή του Όρους McKinley (η ψηλότερη κορυφή στις ΗΠΑ) και , στη συνέχεια, το Κιλιμάντζαρο (το ψηλότερο όρος στην Αφρική).

Το 1997 ταξίδεψε με ποδήλατο από το Ανόι έως την πόλη τού Ho Chi Minh, μαζί με τον πατέρα του, ο οποίος είναι βετεράνος τού Βιετνάμ.

Το 1999 επιχείρησε να ανεβεί στο βουνό Ακονκάγουα τής Αργεντινής. Οι άσχημες καιρικές συνθήκες όμως ανάγκασαν αυτόν και την ομάδα του να γυρίσουν πίσω, παρ΄ όλο που απείχαν ελάχιστα από την κορυφή τού βουνού. Η δεύτερη προσπάθειά του όμως, στέφθηκε με επιτυχία και κατάφερε να κατακτήσει και αυτή τη βουνοκορφή τού Ακονκάγουα.



Ο 44χρονος έχει ακόμα μια πρωτιά, είναι ο μοναδικός τυφλός που κατάφερε να κάνει κανόε καγιάκ στα 226 μίλια του Grand Canyon.

Το 2006 κυκλοφόρησε ένα ντοκυμαντέρ βασισμένο στο σχέδιο "Τυφλή όραση", καθώς και ένα άλλο με τίτλο "Συντροφιά των Άνδεων", του οποίου δημιουργός είναι ένας Ολλανδός σκηνοθέτης.

Η ταινία δείχνει πώς ο Έρικ καταφέρνει να εμπνεύσει μια ομάδα από τυφλούς και με προβλήματα όρασης φοιτητές να ταξιδέψουν σε ολόκληρες τις Άνδεις, τον Ιούνιο τού 2006.


Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά


Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν τηνπόλη των Χανίων πιο κόκκινη, πιο χαρούμενη και πιο γιορτινή από ποτέ στις 27 Δεκεμβρίου, στην πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον αγώνα δρόμου «Santa Run».

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Πρωτότυποι σταθμοί ανεφοδιασμού θα στηθούν στα καταστήματα της πόλης, όπου αντί για νερό θα δίνεται στους συμμετέχοντες μπύρα και τσικουδιά.

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.

Το «Santa Run» υλοποιείται από εθελοντές για τρίτη συνεχή χρονιά. Την πρώτη χρονιά είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής 400 άτομα, πέρυσι δόθηκαν στολές σε 1.500 άτομα, ενώ φέτος ο στόχος των διοργανωτών είναι να προσέλθουν 3.000 συμμετέχοντες.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση τεσσάρων συλλόγων στα Χανιά για παιδιά με προβλήματα υγείας, του Κέντρου Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», του συλλόγου «Ορίζοντας» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ». Πέρυσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 27.147 ευρώ που διατέθηκε στους ίδιους συλλόγους.

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο καλή διάθεση.

Ωστόσο, θα υπάρξει βράβευση για τον πιο γενναιόδωρο Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από φίλους και γνωστούς και να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com και στο κατάστημα στην οδό Τσουδερών 36, στα Χανιά.



Πηγή: http://www.nooz.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επίκαιρη ερώτηση του Ηλ. Βλαχογιάννη προς τον Υπουργό Εργασίας


Ο Ηλίας Βλαχογιάννης επανέρχεται στο ζήτημα των καθυστερήσεων έκδοσης αποφάσεων των ΚΕΠΑ, και τα προβλήματα που δημιουργούνται στη διαδικασία πρόσληψης ως αναπληρωτών, εκπαιδευτικών με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, καθώς έκρινε ως «μη ικανοποιητική» την απάντηση του Υπουργού Εργασίας, σε προηγούμενη Ερώτηση.

Ο Βουλευτής Τρικάλων της Ν.Δ. κατέθεσε Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ, με θέμα «Προβλήματα στη διαδικασία πρόσληψης αναπληρωτών εκπαιδευτικών, οι οποίοι αιτούνται ένταξη στους πίνακες ειδικών κατηγοριών λόγω αναπηρίας, εξαιτίας καθυστερήσεων πιστοποίησης αναπηρίας από τα ΚΕΠΑ».

Στην εν λόγω ΕΡΩΤΗΣΗ, ο κ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ αναφέρεται στο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζουν εκπαιδευτικοί με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, λόγω της αδυναμία των ΚΕΠΑ, να εκδώσουν έγκαιρα τα σχετικά πιστοποιητικά αναπηρίας.


Υπενθυμίζουμε ότι, οι συγκεκριμένοι εκπαιδευτικοί δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.

Για να συμβεί όμως αυτό, είναι υποχρεωμένοι να επισυνάπτουν στις αιτήσεις τους τα πιστοποιητικά αναπηρίας. Ακόμη κι αν διαθέτουν βεβαίωση για την ημερομηνία της προγραμματισμένης εξέτασής τους στα ΚΕΠΑ, οι αιτήσεις τους για ένταξη στους ειδικούς πίνακες του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, δε γίνονται δεκτές, οπότε χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.


Ο κ. Βλαχογιάννης επισημαίνει, μεταξύ άλλων, πως η παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς για το συγκεκριμένο θέμα δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.


Τονίζει, επίσης, πως σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπιση του δικαιώματος τους στην απασχόληση.


Παραθέτουμε την ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ, όπως κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ
ΘΕΜΑ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ, ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΝΑΠΗΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠΑ.

Σε συνέχεια της από 17-10-13, υπ΄αρίθμ. 2824 ΕΡΩΤΗΣΗΣ προς το Υπουργείο ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ , και λόγω του ότι η από 15-11-2013 σχετική απάντηση κρίνεται ως μη ικανοποιητική, καταθέτω την παρούσα ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.
Εκπαιδευτικοί με πιστοποιημένη αναπηρία, δικαιούνται να προσλαμβάνονται ως αναπληρωτές σε σχολεία του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων, κατά προτεραιότητα, εντασσόμενοι στους πίνακες ειδικών κατηγοριών, σύμφωνα με τις οικείες διατάξεις.
Αρμόδια για την πιστοποίηση αναπηρίας είναι τα κατά τόπους ΚΕΠΑ, τα οποία, όμως, εκδίδουν τις σχετικές αποφάσεις με σημαντικές καθυστερήσεις.


Τα παραπάνω έχουν ως συνέπεια, οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί να μη διαθέτουν εγκαίρως - όσον αφορά τις προθεσμίες υποβολής των αιτήσεων για αναγνώριση ως «ειδικές κατηγορίες» στον ενιαίο πίνακα αναπληρωτών εκπαιδευτικών του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων – τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πιστοποίηση αναπηρίας), με αποτέλεσμα να χάνουν τη δυνατότητα πρόσληψης.


Επειδή η παραπάνω κατηγορία συμπολιτών μας, αποτελεί εξαιρετικά ιδιαίτερη περίπτωση καθώς στην περίπτωσή τους δε νοείται αναδρομική εφαρμογή της απόφασης πιστοποίησης αναπηρίας.


Επειδή, σε μια εποχή που η εύρεση εργασίας είναι εξαιρετικά δύσκολη, προβάλλεται επιτακτική η ανάγκη στήριξης των ατόμων με αναπηρία και η προάσπισή του δικαιώματος τους στην απασχόληση.


ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός
Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβεί το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος της ανωτέρω κατηγορίας εκπαιδευτικών.

Μετά τιμής

ΗΛΙΑΣ Γ. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ
(Ν. Τρικάλων)



Διαβάστε περισσότερα...

Bραβεύτηκε ο Πατρινός αθλητής του τένις σε αμαξίδιο Μείνως Σταμάτης


Για την συμμετοχή του στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας αντισφαίρισης με αμαξίδιο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, πραγματοποιήθηκε η ετήσια γιορτή της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής (ΕΠΕ) και της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες στην Αθήνα. Η εκδήλωση αυτή αποτελεί την γιορτή του Ελληνικού Παραολυμπιακού κινήματος.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν οι τρεις καλύτεροι αθλητές στις σημαντικότερες διοργανώσεις του 2013, οι κάτοχοι των Παγκόσμιων και Πανευρωπαϊκών ρεκόρ.




Στην εκδήλωση αυτή βραβεύτηκε και ο Πατρινός αθλητής του τένις σε αμαξίδιο Μείνως Σταμάτης για την συμμετοχή του στην επιτυχία της Εθνικής ομάδας αντισφαίρισης με αμαξίδιο με την κατάκτηση του ασημένιου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο αντισφαίρισης με αμαξίδιο που έγινε τον περασμένο Μάιο στην Αττάλεια της Τουρκίας.

Ο αθλητής συνεχίζει τις προπονήσεις του στην ακαδημία αντισφαίρισης In Out Court με τον προπονητή του Νεκτάριο Σερβέ. Η επόμενη αγωνιστική για τον Μείνω ξεκινά τον Φεβρουάριο με Διεθνή Τουρνουά ώστε να είναι σε φόρμα τον Μάιο την περίοδο του παγκοσμίου κυπέλου.


Διαβάστε περισσότερα...

«Εργαζόμενοι…ετών 9»


Πρόσφατα άγνωστος ειδοποίησε τις ελληνικές αρχές επειδή εντόπισε ένα λευκό - ξανθό κοριτσάκι σε έναν καταυλισμό Ρομά. Η αντίδρασή του ήταν άμεση, γιατί το μυαλό του συγκρούστηκε με το διαφορετικό. Άμεση όμως ήταν και η αντίδραση της ελληνικής κοινωνίας και της διεθνούς κοινής γνώμης, όπου κινητοποιήθηκαν και ευαισθητοποιήθηκαν αυτόματα.

Θα είχαμε άραγε την ίδια αντίδραση εάν αντικρίζαμε το ίδιο παιδί βρώμικο και εξαντλημένο στα φανάρια μιας μεγαλούπολης να πουλάει χαρτομάντιλα ή κάποιο μελαμψό παιδί να ζητάει ελεημοσύνη. Το πιο πιθανό θα ήταν να του κλείσουμε το παράθυρο και να το προσπεράσουμε με παγερή αδιαφορία.

Καθημερινά παρελαύνουν παρόμοια στιγμιότυπα παιδικής εργασίας και εκμετάλλευσης από μπροστά μας και ιδιαίτερα στις αναπτυσσόμενες χώρες, όπου παιδιά 7, 8 και 9 ετών εργάζονται σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίες καταναγκαστικά. Γι’αυτά τα παιδιά δεν χτύπησε ποτέ το κουδούνι του σχολείου, ούτε άκουσαν ποτέ τα λόγια ενός παιδικού παραμυθιού, ούτε έπαιξαν ελεύθερα στους δρόμους όπως τα περισσότερα παιδιά του δυτικού κόσμου.

Τα περισσότερα εργάζονται σε ορυχεία, σε εργοστάσια, σε υφαντουργία, σε χωράφια, στα φανάρια ή σε σπίτια ως οικιακοί βοηθοί νυχθημερόν. Πολλά από αυτά δεν προλαβαίνουν να φτάσουν στην εφηβεία γιατί πεθαίνουν από την εξάντληση και την κακοποίηση.

Η έκνομη παιδική εργασία είναι ένα πολυπλόκαμο κοινωνικό φαινόμενο που έχει βαθιές ρίζες Η παιδική εργασία αποτελεί προσβολή για την αξιοπρέπεια του παιδιού και απειλή για την ύπαρξή του. Η εργασιακή παιδική υποτέλεια επισφραγίζει ένα από τα πιο σοβαρά κοινωνικά προβλήματα και προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον για όλους μας.

Οι γονείς αυτών των παιδιών οφείλουν να συνειδητοποιήσουν πως μπορεί ευκαιριακά να επιλύουν το πρόβλημα της ανέχειας και της οικονομικής τους δυσπραγίας αλλά μακροπρόθεσμα προκαλούν σημαντικότερα προβλήματα, αθεράπευτα και μόνιμα.

Στην ουσία στερούν τα χρόνια της αθωότητας από το ίδιο τους το παιδί, του καταπατούν το δικαίωμα για μόρφωση εφόσον το στρέφουν σε μια υπερβολικά πρώιμη ενηλικίωση και ωριμότητα. Έτσι το καταδικάζουν σε πνευματική αναπηρία, εφόσον του στερούν το δικαίωμα για μόρφωση και ομαλή κοινωνικοποίηση. Οι επιπτώσεις θα φανούν αργά ή γρήγορα στη μετέπειτα ζωή του σε κάθε επίπεδο κοινωνικό, ηθικό, πνευματικό και ψυχολογικό.

Το ίδιο μάλιστα θα αποστραφεί τους γονείς του και θα συσσωρεύσει μόνο αρνητικά συναισθήματα για εκείνους όταν αντιληφθεί την τραγική του θέση και αναγνωρίσει την αδυναμία του να αυτοβελτιωθεί και να προχωρήσει. Θα τους θεωρήσει υπαίτιους για τον θρυμματισμό των ονείρων του.

Μια εκστρατεία ενημέρωσης θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις για την καταπολέμηση του φαινομένου, όπως και η νομική προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών καθώς και η τιμωρία όσων τα καταστρατηγούν.

Μην ξεχνάμε πως η θέση που έχουν τα παιδιά σε μια κοινωνία αποτελεί το πιο ασφαλές κριτήριο του πολιτισμικού της δείκτη. Γι’αυτό οφείλουμε όλοι μας να δράσουμε άμεσα, ώσπου να δούμε όλα τα παιδιά του κόσμου να παίζουν και να τραγουδούν ανέμελα στους δρόμους, να ζωγραφίζουν στους τοίχους ώστε η φωνή τους να αλλάξει τον κόσμο.

«Τα παιδιά είναι σαν τα λουλούδια, αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν». Jackson Brown



Διαβάστε περισσότερα...

Ρουμανία: Αδέσπωτοι σκύλοι "βοηθοί" για παιδιά με αναπηρία


Πρόγραμμα που ενθαρρύνει την εκπαίδευση αδέσποτων σκύλων ως “θεραπευτές” για άτομα με αναπηρίες ή νοητικά προβλήματα ή για ηλικιωμένους σε οίκους ευγηρίας υλοποιεί το τμήμα της διεθνούς φιλοζωικής οργάνωσης “Vier Pfoten” (Four Paws) στη Ρουμανία.

Μέσω της εκστρατείας η οργάνωση στοχεύει να επιστήσει την προσοχή στη δυνατότητα των αδέσποτων σκύλων να γίνουν “σκύλοι βοηθοί”.

Πρωταγωνιστικό ρόλο στην εκστρατεία έχει ο Καταλίν Κορνέα, έμπειρος εκπαιδευτής που θα επιλέξει σκύλους από καταφύγια στο Βουκουρέστι και θα προετοιμάσει έναν, αρχικά, βοηθό σκύλο για την εναλλακτική μορφή θεραπείας.

Το πρόγραμμα – πείραμα θα πραγματοποιηθεί σε τέσσερα στάδια, πρώτα ο εκπαιδευτής θα αναζητήσει τους υποψήφιους θεραπευτές και στη συνέχεια θα επιλέξει τον βοηθό σκύλο που θα γίνει ο ήρωας της εκστρατείας. Η τρίτη φάση θα είναι εντατική περίοδος εκπαίδευσης μετά από την οποία σε τέταρτη φάση ο σκύλος θα ανατεθεί σε κηδεμόνα, στον οποίο θα παράσχει στήριξη.

Η εκπαίδευση του αδέσποτου σκύλου και η ανάδειξή του σε πραγματικό ήρωα θα παρακολουθείται στο Facebook στη σελίδα της εκστρατείας www. facebook.com / HingherulCelBun.

“Οι αδέσποτοι σκύλοι έχουν έμφυτες ιδιότητες επιβίωσης. Τα ένστικτα αυτά τους βοηθούν να επιβιώνουν στο δρόμο, τους κάνουν εξαιρετικά κατάλληλους για βοηθούς ανθρώπων με αναπηρίες, που έχουν συγκεκριμένες κινητικές ανάγκες ή άλλες φυσικές ανάγκες. Επειδή ζουν υπό πολύ δύσκολες συνθήκες, οι αδέσποτοι σκύλοι είναι πολύ ευπροσάρμοστοι, ανταποκρίνονται στις ανάγκες και αναπτύσσουν ειλικρινή και βαθιά φιλία με εκείνους που φροντίζουν”, ανέφερε ο κ. Κορνέα.

Μπορούν να γίνουν “βοηθοί” και αυτό σκοπεύουμε να προβάλλουμε τους επόμενους μήνες, επισήμανε.

Ψυχολόγοι που συμμετέχουν στην παρακολούθηση της θεραπείας με αδέσποτα σκυλιά έχουν παρατηρήσει ότι αυτό το εναλλακτικό μοντέλο θεραπείας είχε πολύ ευεργετικά αποτελέσματα, ακόμη και σε πολύ σοβαρές καταστάσεις. Παιδιά με διάφορες αναπηρίες ή με σύνδρομο Down, αυτισμό, νοητική καθυστέρηση ή προβλήματα κινητικότητας έχουν καταφέρει να συνδεθούν με τον έξω κόσμο, να γίνουν πιο κοινωνικά και να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στον έξω κόσμο μετά από τη θεραπεία με ζώα.



Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: 4.000 οικογένειες θα πληρώνουν φθηνότερο νερό


Τα κριτήρια ένταξης στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ.

Τον τριπλασιασμό των οικογενειών που μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ, ανακοινώνει στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων, ο αντιπρόεδρος της Επιχείρησης, Αντώνης Κότσαλης.

Μέχρι σήμερα στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΥΑΠ έχουν ενταχθεί 1.100 οικογένειες, οι οποίες έχουν έκπτωση στη χρέωση έως και 30%, καθώς και δωρεάν παροχή μέρους της συνολικής τους κατανάλωσης.

Στην πρόθεση της ΔΕΥΑΠ, σύμφωνα με τον κ. Κότσαλη είναι η αύξηση των συγκεκριμένων οικογενειών σε 4.000 με διεύρυνση των κριτηρίων, ώστε ακόμη περισσότεροι συμπολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες να μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο. Αυτό που ισχύει σήμερα, είναι πως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι και άτομα με αναπηρία έχουν έκπτωση έως 30%, ενώ για όσες οικογένειες είναι εγγεγραμμένες στην Τράπεζα Τροφίμων τα πρώτα 120 κυβικά νερού είναι δωρεάν.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΠΑΘΕΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Α) Για τους Πολύτεκνους και Τρίτεκνους ισχύει έκπτωση 30% επί της αξίας του νερού των εκάστοτε εφαρμοζόμενων τιμολογίων. Για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου Πολυτέκνων και τριτέκνων ισχύει το παρακάτω εισοδηματικό κριτήριο:

Οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 10.000,00 € πλέον 3.000,00 € για κάθε παιδί, το οποίο θα αποδεικνύεται με την υποβολή του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους.

Η ειδική τιμολόγηση πολύτεκνων οικογενειών εφαρμόζεται στις περιπτώσεις οικογενειών με τρία ή περισσότερα προστατευόμενα παιδιά.

Δικαιολογητικά που απαιτούνται κάθε χρόνο για ανανέωση της μείωσης (Ιανουάριο) :

1.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον οικείο Δήμο.

2.Απόδειξη λογαριασμού νερού που θα εκδίδεται στο όνομα του δικαιούχου για την μείωση.

3.Προτυπωμένη υπεύθυνη δήλωση που συμπληρώνεται στην υπηρεσία μας.

4.Πιστοποιητικό από την συνομοσπονδία των πολυτέκνων (για πολυτέκνους μόνο).

Β) ΑΜΕΑ – ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΝΟΙΑΚΩΝ ΕΠΙΔΟΜΑΤΩΝ: 50 % έκπτωση στις χρεώσεις καταναλώσεων. Άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή προστατευόμενα μέλη με αναπηρία 67% και άνω που βαρύνουν τον υπόχρεο της παροχής. Για την εφαρμογή του ειδικού τιμολογίου ισχύει το παρακάτω εισοδηματικό κριτήριο: Οικογενειακό ετήσιο εισόδημα 10.000,00 € πλέον 5.000 € για κάθε προστατευόμενο μέλος με αναπηρία άνω του 67%. Το παραπάνω κριτήριο θα αποδεικνύεται με την υποβολή του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους.

Γ) Εγγεγραμμένοι στην Τράπεζα Τροφίμων του Δήμου Πατρέων

Για τα πρώτα 120 m3 κατανάλωσης ανά τετράμηνο ατελώς με χρέωση μόνο παγίου 6,00€/2μηνο. Για τα επιπλέον των 120 m3 θα ισχύει η εκάστοτε χρέωση με βάση την κλίμακα που θα ξεκινά από το 1ο κυβικό πλέον του παγίου. Προϋπόθεση ένταξης στο ειδικό τιμολόγιο αποτελεί η προσκόμιση βεβαίωσης εγγραφής στην Τράπεζα Τροφίμων.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ

Επίσης, ο κ. Κότσαλης πρότεινε μείωση σε κάποιες ορεινές περιοχές του Δήμου Πατρέων, κυρίως λόγω της μη έγκαιρης ανταποδοτικότητας, δηλαδή της μικρής καθυστέρησης που παρατηρείται στην αντιμετώπιση βλαβών σε σχέση με τις παραλιακές περιοχές. Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ πρότεινε μείωση έως 40% στις περιοχές Θέας, Καλλιθέας και Κρήνης και 20% σε Οβρυά και Σαραβάλι.

Όσον αφορά στους υπόλοιπους καταναλωτές η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΠ για το 2014 θα παραμείνει ως έχει, χωρίς καμία μεταβολή.



Διαβάστε περισσότερα...

Απάτη πίσω από τη φωτιά


Ήταν 12 Φεβρουαρίου του 2012 όταν στον τρίτο όροφο του Ταμείου Ασφάλισης Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας ξέσπασε πυρκαγιά. Τότε κανείς δεν υποψιαζόταν τα αίτια. Σήμερα, έρευνα της επίκουρης Εισαγγελέως Διαφθοράς αποκαλύπτει κύκλωμα 9 τουλάχιστον υπαλλήλων και ασφαλισμένων που απομυζούσε χρήματα του δημοσίου. Οι κατηγορούμενοι διώκονται για βαριά κακουργήματα όπως ψεύτικες διαγνώσεις και προείσπραξη ενταλμάτων πληρωμών. Η απάτη φέρεται να αγγίζει τις 150.000 ευρώ.

Δείτε το βίντεο από το STAR




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο βιαστής ήταν ένας νεαρός


Σοκ προκαλεί η είδηση της σύλληψης νεαρού Κρητικού για τον κτηνώδη βιασμό μίας ηλικιωμένης σε χωριό της Μεσαράς πριν από ένα χρόνο. Σύμφωνα με τις απαντήσεις των εγκληματολογικών εργαστηρίων της Αθήνας το σπερματικό υγρό που είχε βρεθεί στα ρούχα της άτυχης γυναίκας ταυτοποιείται με το γενετικό υλικό του νεαρού συλληφθέντα.

Ο νεαρός φέρεται να ήταν μεταξύ των προσαχθέντων καθώς τις ημέρες εκείνες βρισκόταν στην περιοχή του θύματος.

Ο δράστης που είχε βιάσει την ηλικιωμένη, εισέβαλε στο σπίτι της με κίνητρο την ληστεία. Τις τελευταίες ημέρες σε βάρος του νεαρού εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από τις δικαστικές Αρχές του Ηρακλείου.

Εντοπίστηκε και συνελήφθη σήμερα στο Λασίθι. Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστοι οι ισχυρισμοί του για την βαριά κατηγορία που αντιμετωπίζει. Αύριο αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον της Δικαιοσύνη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμος Κορυδαλλού βοηθά τους δημότες με διακοπή ρεύματος


Ο δήμος Κορυδαλλού καλεί τους κατοίκους του δήμου, που ανήκουν στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στους οποίους έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση λόγω οφειλών προς τη ΔΕΗ, να επικοινωνήσουν άμεσα με τον Δήμο Κορυδαλλού για την παροχή κατευθύνσεων σχετικά με την διαδικασία επανασύνδεσης.

Σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει ορίσει η ΔΕΗ στις ευπαθείς και ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που δικαιούνται άμεσα επανασύνδεση ανήκουν οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών:

1. Άτομα με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε προστατευόμενο παιδί, εφόσον υπάρχουν έως 2 παιδιά.

2.Τρίτεκνοι με ετήσιο οικογενειακό έως 23.500 ευρώ.

3. Οικογένειες με άτομα με αναπηρία 67% τουλάχιστον και οικογενειακό εισόδημα έως 23.500.

4.Οικογένειες με άτομα που χρήζουν μηχανικής υποστήριξης και οικογενειακό εισόδημα έως 30.000 ευρώ.

5. Άνεργοι για τουλάχιστον 6 μήνες με οικογενειακό εισόδημα έως 12.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 3.000 για κάθε παιδί.

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Απευθύνουμε έκκληση στους πολίτες και τους κοινωνικούς φορείς της πόλης, σε γνώση των οποίων έχουν περιέλθει περιπτώσεις συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα διαβίωσης και ηλεκτροδότησης, να ενημερώνουν άμεσα τις υπηρεσίες του Δήμου για τον συντονισμό των ενεργειών και την κινητοποίηση όλων μας. Στην κρίση απαντάμε με αλληλεγγύη. Τηλέφωνο επικοινωνίας: 210 4990523, 4990453.



Διαβάστε περισσότερα...

Κωφεύει μπροστά στους ΑμεΑ το υπουργείο Τουρισμού


Νίπτει τας χείρας της η ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού αδιαφορώντας για την επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με ειδικές ανάγκες, την ίδια στιγμή που επιδιώκει να προσελκύσει κοινό για ιατρικό τουρισμό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα σπουδαστή, που πάσχει από σύνδρομο Down και παρότι οι γονείς του είχαν προσκομίσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά καθώς και τις ιατροπαιδαγωγικές γνωματεύσεις που αναφέρουν ξεκάθαρα ότι μπορεί να φοιτήσει σε γενικό πλαίσιο εκπαίδευσης με παράλληλη στήριξη (συνοδό) τον οποίο η ίδια η οικογένεια παρέχει, η αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Τουρισμού και η διεύθυνση του ΙΕΚ Αναβύσσου συνεχίζουν να αρνούνται την φοίτησή του.

Παρά τις παρεμβάσεις βουλευτών το ΣΥΡΙΖΑ, από το υπουργείο δεν έχει δοθεί απάντηση και ως φαίνεται "απευθύνεται σε ΑμΕΑ ως καταναλωτές του τουριστικού προϊόντος, αλλά σε καμία περίπτωση σε ΑμΕΑ ως παραγωγούς αυτού και εργαζόμενους".



Πηγή: http://www.avgi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεχάστε το Wi-Fi έρχεται το... Li-Fi


Σύνδεση στο διαδίκτυο μέσω λαμπτήρων LED.

Μια ομάδα επιστημόνων από την Κίνα εφηύραν τον πρώτο λαμπτήρα που εκπέμπει το δικό του σήμα wifi!

Οι ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ονόμασαν τη νέα αυτή τεχνολογία Li-Fi και ισχυρίζονται ότι το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED, είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα.

Κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Ο λαμπτήρας έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο παράγει το σήμα, το οποίο φτάνει τα 150 megabites το δευτερόλεπτο και θεωρείται ταχύτερο από τη μέση ασύρματη σύνδεση στη χώρα.

Τον επόμενο μήνα οι ερευνητές θα αποκαλύψουν δέκα τέτοιους πρωτότυπους λαμπτήρες στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σανγκάη, προσθέτει δημοσίευμα της Daily Mail.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι γρηγορότερος, φτηνότερος και πιο αποτελεσματικός τρόπος σύνδεσης με το διαδίκτυο και θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα κινέζικα νοικοκυριά, όπου όλο και περισσότεροι άνθρωποι αντικαθιστούν τις παραδοσιακές λάμπες με λαμπτήρες LED.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσουν άλλες μηχανές εκπομπής σήματος wifi, οι οποίες καταναλώνουν μεγάλο μέρος ενέργειας στα συστήματα ψύξης τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν ειδικοί από το Dvice, η σύνδεση χάνεται όταν σβήσει η λάμπα, ενώ οι κατασκευαστές έχουν αντιμετωπίσει κάποια προβλήματα στη σχεδίαση και παραγωγή του μικροτσίπ.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συστάσεις του υπ. Υγείας λόγω της ατμοσφαιρικής ρύπανσης


Ευπαθείς ομάδες θα πρέπει να περιορίσουν τη δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους.

Η αυξημένη ατμοσφαιρική ρύπανση και οι προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ανάγκασαν το υπουργείο Υγείας να προχωρήσει σε συστάσεις για τις ευπαθείς ομάδες.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Επίσης, άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του φαρμάκού τους, ενώ για τους άνω των 65 ετών ζητείται να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

«Η Γενική Γραμματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και θα ενημερώνει τους πολίτες», καταλήγει η ανακοίνωση.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο κοντά είμαστε στον... αόρατο άνθρωπο


Επιστήμονες ανέπτυξαν συσκευές που «εξαφανίζουν» αντικείμενα.

Πόσες φορές δεν έχετε υποδυθεί, όταν ήσασταν παιδιά, ότι φοράτε έναν μαγικό μανδύα που σας κάνει αόρατους και μπορείτε να μεταφέρεστε από το ένα μέρος στο άλλο, χωρίς να σας παίρνει χαμπάρι κανείς;

Ερευνητές από το Τέξας στις ΗΠΑ και το Τορόντο τον Καναδά ισχυρίζονται ότι έχουν εφεύρει δύο διαφορετικούς τύπους «αόρατων μανδυών».

Προς το παρόν, οι συσκευές αυτές κάνουν τα πράγματα να φαίνεται ότι «εξαφανίζονται» σε μήκη κύματος μη ανιχνεύσιμα στο ανθρώπινο μάτι, ωστόσο οι ερευνητές και των δύο προϊόντων υποστηρίζουν ότι η κατασκευή ενός «αόρατου μανδύα» δεν είναι πλέον ένα άπιαστο όνειρο.

Το 2006 ερευνητές από το πανεπιστήμιο Duke δημιούργησαν για πρώτη φορά ένα μηχάνημα, που μπορούσε να κάνει μικροσκοπικά αντικείμενα δύο διαστάσεων να φαίνονται αόρατα στα μικροκύματα.

Ωστόσο, δεν είχε καμία σχέση με αυτά που διαβάζουν οι βλέπουν στην οθόνη οι θαυμαστές του Χάρι Πότερ. Ένα από τα πιο σοβαρά προβλήματα, σύμφωνα με μελέτη του Dr. Andrea Alú από το πανεπιστήμιο του Τέξας, ήταν ότι ενώ έκανε τα αντικείμενα «αόρατα» σε μια συχνότητα, τα κάνει πιο «ορατά» σε άλλη συχνότητα.

Για παράδειγμα, ένα αντικείμενο που είναι αόρατο στο κόκκινο φως, είναι πιο ορατό στο μπλε φως, γράφει ο Ben Terris στο nationaljournal.com.

Ο Alú όμως ισχυρίζεται ότι έχει εφεύρει μια νέα συσκευή που «διορθώνει» αυτό το πρόβλημα. Χρησιμοποιεί συνθετικά υφάσματα, που δεν υπάρχουν στη φύση, τα οποία μπορούν να κάμψουν το φως γύρω από ένα αντικείμενο και να το κάνουν σαν να μην υπάρχει εκεί.

Ο ίδιος επισημαίνει ότι αναμένει μέσα στα επόμενα χρόνια να έχει τελειοποιήσει τη συσκευή του.

Την ίδια ώρα, ερευνητές από τον Καναδά, φαίνεται ότι προχωρούν κι αυτοί κοντά στο «στόχο».

Σύμφωνα με μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Physical Review X, ο καθηγητής George Eleftheriades και ο μαθητής τους Michael Selvanayagam στο Τορόντο, περιγράφουν ένα μηχάνημα που έχει κατασκευαστεί από σειρά κεραιών οι οποίες εκτρέπουν το φως και τα ραδιοκύματα μακριά από το αντικείμενο που περιβάλλουν.

Το κόστος της συσκευής είναι μικρότερο των 2.000 δολαρίων και οι ερευνητές την ονόμασαν «the active cloak machine».

Ίσως λοιπόν να μην είμαστε πολύ μακριά από την ημέρα που θα μπορούμε να… κυκλοφορούμε αόρατοι!



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικός φρουρός παρέσυρε ηλικιωμένη και αυτοκτόνησε


Αφού διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει, έδωσε τέλος στη ζωή του με το υπηρεσιακό πιστόλι.
Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Χαλάνδρι με πρωταγωνιστή έναν ειδικό φρουρό και μια ηλικιωμένη.

Ο 28χρονος που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα μια ηλικιωμένη γυναίκα με την ιδιωτική του μοτοσυκλέτα.

Όταν διαπίστωσε ότι η γυναίκα είχε πεθάνει, ο 28χρονος αυτοκτόνησε με το υπηρεσιακό του πιστόλι.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 90άρης παππούς που σηκώνει βάρη


Το μυστικό του… είναι το σπανάκι!

Σαν άλλος Ποπάι, ένας παππούς 90 χρονών από την Αγγλία σηκώνει βάρη σαν να είναι… βαμβάκι!

Ο ίδιος λέει ότι το σπανάκι είναι το μυστικό που τον κρατάει ζωντανό και δραστήριο!

Ο John van Walwyk πηγαίνει στο γυμναστήριο τρεις φορές την εβδομάδα, καλύπτοντας με τα πόδια μια απόσταση 3,2 χιλιομέτρων. Κάνει μία ώρα γυμναστική, περνώντας από 14 διαφορετικά μηχανήματα, ενώ σηκώνει βάρη 30 κιλών.

Είναι χορτοφάγος και τρώει πολύ σπανάκι, όπως είπε ο ίδιος μιλώντας στη Daily Mail.



«Ζω μαζί με τη γυναίκα μου σε ένα οίκο ευγηρίας. Όσοι ζουν εδώ χρησιμοποιούν είτε μπαστούνι είτε κάποιο άλλο βοηθητικό για να περπατάνε. Νομίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις φταίει το γεγονός ότι δε γυμνάζονται. Εγώ σηκώνω βάρη, που πολλοί νέοι δε μπορούν να σηκώσουν. Το σπανάκι είναι πολύ καλή πηγή σιδήρου. Επίσης, πίνω και μπύρα Guinness που επίσης έχει σίδηρο» συνέχισε.



«Οι νέοι τον χαζεύουν, αλλά νομίζω πως δε συνειδητοποιούν πόσο χρονών είναι. Είμαι πολύ περήφανη για εκείνον» είπε η 78χρονη σύζυγός του.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται όταν ρίξεις λιωμένο αλουμίνιο σε μυρμηγκοφωλιά


Ο άνδρας στο βίντεο που θα δείτε ρίχνει λιωμένο αλουμίνιο σε μυρμηγκοφωλιά. Αυτό βέβαια δεν το κάνει τυχαία, αλλά γιατί έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό του. Το αποτέλεσμα όπως θα διαπιστώσετε είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Άγιε Βασίλη φέρε μου ένα PS4 αλλιώς θα βάλω τη γάτα της αδελφής μου στο μπλέντερ»


Γράμμα 8χρονου με απειλές!

Ο 8χρονος Damian Garside έγραψε όπως τόσα άλλα παιδιά αυτή την εποχή ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη και το έριξε στο ειδικό ταχυδρομικό κουτί που στήθηκε στο σχολείο του, στο Cheshire της Βρετανίας.

Οι δάσκαλοι έμειναν με ανοιχτό το στόμα όταν το διάβασαν καθώς ο μικρός είχε γράψει ένα άκρως απειλητικό γράμμα στο οποίο προειδοποιούσε τον Άγιο Βασίλη πως αν δεν του φέρει ένα PlayStation 4 θα βάλει τη γάτα της αδελφής του, Shannice, στο μπλέντερ!

Η μητέρα του 8χρονου, η 25χρονη Kylie, που του επιτρέπει, σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Sport να πίνει μπύρα και να καπνίζει, είπε πως ο γιος της δεν είναι κακό παιδί. «Ούτως ή άλλως δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι κακό βάζοντας τη γάτα στο μπλέντερ γιατί δεν έχουμε ρεύμα» φέρεται να δήλωσε.

Τρομακτικό, αν είναι αληθινό.




Διαβάστε περισσότερα...

Ένα βράδυ σαν άστεγος


Σε ένδειξη συμπαράστασης στους ανθρώπους που έχουν χάσει τα πάντα και μένουν στο δρόμο, δύο φίλοι, προτίθενται να ζήσουν για μία ημέρα ως άστεγοι στη Λαμία. Οι δύο άνδρες αποφάσισαν αύριο Δευτέρα να διανυκτερεύσουν σε ένα από τα παγκάκια της πλατείας Πάρκου στο κέντρο της πόλης και καλούν όλους τους Λαμιώτες να πράξουν το ίδιο, προκειμένου να αισθανθούν τους άστεγους και να ενισχύσουν το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ερώτηση στη βουλή 10 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών


Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης υπέβαλλαν στη Βουλή δέκα βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών που πλήττονται δραματικά από τις μνημονιακές πολιτικές. Εκτός των άλλων περικοπών που υφίστανται σε επιδόματα, έχουν περικοπεί πλήρως τα έξοδα μετακίνησης και διαμονής και καλούνται να καταβάλλουν οι ίδιοι την ιατρική αμοιβή για τις ακτινοθεραπευτικές πράξεις. Επίσης καλούνται να πληρώνουν έως 25% συμμετοχή για τα φάρμακα πλην της βασικής τους θεραπείας και συμμετοχή τόσο για τις δαπάνες ειδικής διατροφής (10%),καθώς και για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα (15%), για τη δαπάνη του σκιαγραφικού (10%).

Ακολουθεί ολόκληρη η ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ:

Προς τους Υπουργούς
Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας

Θέμα: Άμεση ανάγκη στήριξης των καρκινοπαθών οι οποίοι τίθενται στο περιθώριο λόγω των μνημονιακών πολιτικών

Οι μνημονιακές πολιτικές που υλοποιούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, ακολουθώντας τις επιταγές της τρόικα, έχουν πλήξει δραματικά τις δομές της δημόσιας υγείας και της κοινωνικής πρόνοιας. Η συρρίκνωση του κοινωνικού κράτους, σε συνδυασμό με τις οικονομικές και φορολογικές πολιτικές λιτότητας έχουν φέρει την ελληνική κοινωνία στα πρόθυρα της ανθρωπιστικής κρίσης, ενώ στέλνουν τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όλο και περισσότερο στο περιθώριο.

Μία από τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν σημαντικότατα προβλήματα είναι αυτή των καρκινοπαθών. Ένα πραγματικά κοινωνικό κράτος θα όφειλε να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας για τους καρκινοπαθείς, αλλά και για όλα τα άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Αντ' αυτού ο αγώνας τους για επιβίωση ποδηγετείται. Οι καρκινοπαθείς κάνουν ένα συνεχόμενο καθημερινό αγώνα επιβίωσης και ζουν καθημερινά την αγωνία μιας περεταίρω μετάστασης και για το πώς θα την αντιμετωπίσουν.

Οι πολιτικές που έχει προωθήσει η κυβέρνηση, ειδικότερα με τον Ν. 4093/12, έχουν οδηγήσει τα άτομα με αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας σε τραγικό σημείο, αφού μείωσαν δραματικά τα αναπηρικά επιδόματα και τις αναπηρικές συντάξεις. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι οι δαπάνες για συντάξεις, Υγεία και επιδόματα και άρα οι παροχές προς εργαζόμενους, άνεργους και συνταξιούχους, θα είναι μειωμένες κατά 4,753 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το σχέδιο Προϋπολογισμού 2014.

Ταυτόχρονα, υποβαθμίστηκαν τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), τα οποία όντας υποστελεχομένα παρουσίασαν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στο να εξετάσουν και να πιστοποιήσουν τον βαθμό αναπηρίας, τόσο των καρκινοπαθών όσο και όλων των πασχόντων με χρόνια προβλήματα και αναπηρία με ότι αυτό συνεπάγεται για την είσπραξη των σχετικών επιδομάτων και συντάξεων.

Επιπλέον, αντί να αντιμετωπιστεί η υποστελέχωση των ΚΕΠΑ με την πρόσληψη επιπλέον ιατρικού προσωπικού, η κυβέρνηση τα μετέτρεψε σε μηχανισμό εξοικονόμησης πόρων για τους δανειστές. Πολλαπλασιάζονται καθημερινά οι καταγγελίες ασθενών, γιατρών και λοιπού προσωπικού για κρίσεις με εσκεμμένα μειωμένα ποσοστά αναπηρίας, έτσι ώστε και τα επιδόματα ή οι συντάξεις να περικόπτονται, αλλά και οι ασθενείς να αναγκάζονται να προχωρούν σε ενστάσεις που θα αποδώσουν στον κράτος το παράβολο των 46 ευρώ.

Ένα πραγματικό κράτος πρόνοιας, θα έπρεπε να φροντίζει, μεταξύ άλλων, για την αξιοπρεπή διαβίωση των καρκινοπαθών και να τους παρέχει δια βίου, το ποσοστό του 67%, αντί να περικόπτει συντάξεις και επιδόματα, ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα των συλλόγων καρκινοπαθών, μεταξύ των οποίων και του συλλόγου καρκινοπαθών Μαγνησίας.

Τα παραπάνω τα κατήγγειλε ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στην υπ. αριθμ. 5/5/11.10.2013 επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε, αλλά το αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει κάνει καμία κίνηση προς αποκατάσταση των παραπάνω αδικιών.

Πέρα από τα προαναφερθέντα προβλήματα, τα οποία χρίζουν άμεσης επίλυσης για όλα τα άτομα με αναπηρία και χρόνια προβλήματα υγείας, οι καρκινοπαθείς έχουν να ανταπεξέλθουν και της περικοπής των εξόδων μετακίνησης σε άλλες πόλεις, αφού δεν υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας τα κατάλληλα ογκολογικά τμήματα για παρακολούθηση και θεραπεία, αλλά ούτε και ο κατάλληλος εξοπλισμός ακτινοθεραπειών. Πέρα από την περικοπή των εξόδων μετακίνησης, έχουν περικοπεί πλήρως και οριστικά οι αποζημιώσεις για τα έξοδα διαμονής. Οι καρκινοπαθείς καλούνται εξάλλου νακαταβάλλουν εξ ιδίων την ιατρική αμοιβή για ακτινοθεραπευτικές πράξεις, όταν αυτές διενεργούνται σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Τέλος, με βάση τους Κανονισμούς του ΕΟΠΥΥ (Νοέμβριος 2012), αλλά και της πρόσφατης ΚΥΑ των Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και Υγείας, οι καρκινοπαθείς καλούνται να πληρώνουν έως 25% συμμετοχή για τα φάρμακα πλην της βασικής τους θεραπείας. Επίσης, συμμετοχή καλούνται να πληρώνουν τόσο για τις δαπάνες ειδικής διατροφής (10%), για τις εξετάσεις στα ιδιωτικά κέντρα (15%), για τη δαπάνη του σκιαγραφικού (10%).

Με βάση τα παραπάνω ερωτούνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Σε ποιες άμεσες ενέργειες θα προβούν, ώστε να αποκαταστήσουν την αδικία των μνημονιακών νόμων εις βάρος των καρκινοπαθών και των λοιπών ευπαθών κοινωνικών ομάδων για να λυθούν τα παραπάνω σημαντικότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν;
  2. Για ποιο λόγο καλούν τους καρκινοπαθείς, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της κρίσης, να πληρώνουν συμμετοχές σε φάρμακα, νοσήλια και εξετάσεις;
  3. Τι θα πράξουν για να αποκατασταθεί η εύρυθμη λειτουργία των ΚΕΠΑ προς όφελος των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, μεταξύ των οποίων και οι καρκινοπαθείς;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος
Κώστας Ζαχαριάς
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Ανδρέας Ξανθός
Ειρήνη-Ελένη Αγαθοπούλου
Ιωάννα Γαϊτάνη
Κώστας Δερμιτζάκης
Γιάννης Ζερδελής
Βασίλης Κυριακάκης
Νίκος Μιχαλάκης



Πηγή: http://www.avgi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα προφύλαξης από την αιθαλομίχλη


Με βάση την εξέλιξη των μετρήσεων της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, το Υπουργείο Υγείας συστήνει στους πολίτες μέτρα προφύλαξης από την αιθαλομίχλη.

Συγκεκριμένα άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς και τα παιδιά θα πρέπει να περιορίσουν κάθε έντονη σωματική δραστηριότητα, ιδιαίτερα αν αυτή γίνεται σε εξωτερικούς χώρους.

Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές του ανακουφιστικού φαρμάκου.

Άτομα άνω των 65 ετών επίσης, θα πρέπει να περιορίσουν τη σωματική τους δραστηριότητα.

Η Γενική Γραματεία Δημόσιας Υγείας σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ παρακολοθούν την εξέλιξη του φαινομένου συστηματικά και ενημερώνει τους πολίτες.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη υπάλληλος του ΙΚΑ για εκβιασμό


Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίστηκε ποινική δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος 46χρονης, υπαλλήλου του Ι.Κ.Α. Μυκόνου και 55χρονου ιδιώτη λογιστή, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα εκβίασης, απόπειρα εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία πρώην Διευθυντή του Ι.Κ.Α. Μυκόνου, ο οποίος τελεί σε κατάσταση αργίας λόγω ποινικής υπόθεσης που εκκρεμεί σε βάρος του. Σύμφωνα με την καταγγελία, η υπάλληλος του Ι.Κ.Α., η οποία είναι βασική μάρτυρας κατηγορίας στη συγκεκριμένη υπόθεση, απαιτούσε εκβιαστικά από αυτόν χρήματα, μέσω του ιδιώτη λογιστή, προκειμένου στην ακροαματική διαδικασία, να μεταστρέψει την αρχική μαρτυρική της κατάθεση.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο πρώην Διευθυντής δεχόταν από τον Οκτώβριο του 2012 εκβιασμούς οι οποίοι κλιμακώθηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου του 2013, λόγω της εκδίκασης της υπόθεσής του. Το ποσό που απαιτούσαν εκβιαστικά οι δύο συλληφθέντες ήταν αρχικά 150.000 ευρώ, ενώ μετά από διαπραγματεύσεις έπεσε στις 50.000 ευρώ και κατέληξε στο ποσό των 25.000 ευρώ, από τα οποία ζητούσαν την άμεση καταβολή των 5.000 ευρώ.
Χθες το απόγευμα σε προκαθορισμένο ραντεβού σε περιοχή του Πειραιά, ο λογιστής παρέλαβε από τον πρώην Διευθυντή το προσημειωμένο ποσό, το οποίο βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Σε έρευνες που έγιναν στο σπίτι του λογιστή βρέθηκαν 4.000 ευρώ, το οποίο δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει, το χρηματικό των 543 ρεάλ Βραζιλίας, δύο βιβλιάρια τραπεζικών καταθέσεων, ένα μαχαίρι και ένα κινητό τηλέφωνο με δύο κάρτες SIM, με το οποίο είχε πραγματοποιήσει συνομιλίες με την υπάλληλο του Ι.Κ.Α. αμέσως μετά την παραλαβή του ποσού.

Παράλληλα, από κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, συνελήφθη στη Μύκονο η 46χρονη υπάλληλος του Ι.Κ.Α, στην κατοχή της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, μέσω των οποίων βρισκόταν σε συνεχή επικοινωνία με τον λογιστή και ένα βιβλιάριο τραπεζικού λογαριασμού.

Επιπλέον, όπως προέκυψε από την έρευνα, η υπάλληλος είχε και πάλι απαιτήσει εκβιαστικά, τον Φεβρουάριο του 2012, από τον πρώην Διευθυντή το χρηματικό ποσό των 50.000 ευρώ, προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του σε άλλη ποινική υπόθεση. Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα το απόγευμα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πειραιά, κατόπιν σχετικής παραγγελίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκπληκτικό βίντεο από την Ρόδο που κάνει τον γύρο της Ελλάδας


Ο ανάπηρος Γιώργος Χρηστάκης... μαγεύει με τις χορευτικές του ικανότητες - Αξίζει πολλά μπράβο!
Το στερεότυπο ότι ο χορός συνδέεται με ένα τέλειο ανθρώπινο σώμα, ήρθε να καταρρίψει μέσα από την εμπειρία του ο κ. Γιώργος Χρηστάκης… εμπνευστής και ιδρυτής του χοροθεάτρου ΔΑ.ΓΙ.ΠΟ.ΛΗ. στόχος του οποίου είναι να αποδείξει πως ακόμα και οι άνθρωποι με αναπηρίες μπορούν να προσφέρουν ένα υπέροχο χορευτικό θέαμα, καθηλώνοντας το κοινό.



Ο κ. Χρηστάκης, που είναι άτομο με αναπηρία, μίλησε στην ημερίδα με θέμα «Χορός και αναπηρία». Mε παρτενέρ την δασκάλα του συλλόγου κ. Ειρήνη Σπύρου, με την οποία χάρισαν στον κόσμο που παραβρέθηκε στην εκδήλωση, μερικά λεπτά μιας μαγικής συνύπαρξης δύο ανθρώπινων σωμάτων που χορεύουν υπερπηδώντας το «εμπόδιο» της αναπηρίας του ενός εκ των δύο χορευτών.

Τονίζοντας πως η παιδεία μας είναι η βασική αιτία που τα άτομα με αναπηρία βιώνουν έναν κοινωνικό αποκλεισμό, ο κ. Χρηστάκης αναφέρθηκε και στο κεφάλαιο «οικογένεια» που στη χώρα μας έχει την τάση να προστατεύει την εικόνα του διαφορετικού με όποιο τρόπο μπορεί.

«Η πολιτεία μας δεν έχει τις δομές, δεν μπορείς όμως να περιμένεις τα πάντα από τους άλλους» σημείωσε ο κ. Χρηστάκης που τόνισε πως τα άτομα με αναπηρία στην Ελλάδα δεν βγαίνουν εύκολα από το σπίτι τους, δεν συμμετέχουν σε εκδηλώσεις, είναι κοινωνικά αποκλεισμένοι. Δείτε το βίντεο που δημοσιεύει η rodiaki.gr…




Πηγή: http://eirinika.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Αγκάλιασε με, μπορείς; Δε διαφέρω" - Συγκινητικό βίντεο για τα άτομα με αναπηρία


Μια ομάδα Χανιωτών, μέσα από ένα συγκινητικό βίντεο υπενθυμίζει το αυτονόητο. Ότι τα άτομα με αναπηρία ζουν, ερωτεύονται, αγαπάνε, ονειρεύονται όπως όλοι.

Ο Αντώνης, ο Γιώργος, ο Δημήτρης, ο Νάσος, η Αμαλία, ο Μάνος, η Ελένη, η Γεωργία, ο Μιχάλης, ο Γιώργος, η Στέλλα, ο Φίλιππος, ο Μιχαήλ, η Ζαχαρένια, ο Νίκος, δεν διαφέρουν και συμφωνούν: Όλοι μπορούν να αγκαλιάσουν, να αγαπήσουν να ονειρευτούν, να δημιουργήσουν χωρίς διαφορές. Και στέλνουν το μήνυμα τους: "Αγκάλιασέ με μπορείς; Δεν διαφέρω. Γεννήθηκα διαφορετικός αλλά θα ζήσω σαν ίσος".

Η ιδέα για τη δημιουργία του βίντεο γεννήθηκε στις 3 Δεκεμβρίου, παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία και αποτέλεσε όνειρο για την Ελένη Καρμπαδάκη που το εμπνεύστηκε.

Όπως ανέφερε στο flashnews.gr, ο αδελφός της Μιχάλης, που παρουσιάζεται στο βίντεο, εξαιτίας ενός ιατρικού λάθους, υπέστη εγκεφαλική παράλυση. Όμως δεν διαφέρει από τα άλλα παιδιά.

Η Ελένη το ξέρει καλά και θέλησε να μας το θυμίσει. Τα άτομα με αναπηρία "Δεν διαφέρουν".

Όλοι οι συντελεστές του βίντεο πλαισίωσαν την ιδέα της Ελένης και μέσα σε λίγες ημέρες έκαναν την έμπνευση πραγματικότητα.



Εξοργιστική λεπτομέρεια:

Το βίντεο δημιουργήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο των Χανίων. Την ημέρα που είχε προγραμματιστεί το γύρισμα είχε ανοίξει η είσοδος για ΑμεΑ όμως ένας ασυνείδητος οδηγός είχε παρκάρει μπροστά από την είσοδο με αποτέλεσμα να εμποδίζει τη διέλευση ατόμων που ήταν σε αναπηρικό καροτσάκι.

Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, που τα άτομα με αναπηρία καλούνται να αντιμέτωπισουν κάθε μέρα, στον αγώνα τους ενάντια στον κοινωνικό αποκλεισμό, πραγματοποιήθηκε το γύρισμα.

Ένας ένας οι συντελεστές, τους όποιους θα πρέπει να ευχαριστήσουμε για το μήνυμα που μας έστειλαν είναι οι:

Αντώνης Τσαπατάκης
Χαιρέτης Γιώργος
Νικολακάκης Δημήτρης
Αθανασόπουλος Νάσος
Μπασιά Αμαλία
Μαλαξιανάκης Μάνος
Καρμπαδάκη Ελένη
Καρμπαδάκη Γεωργία
Καρμπαδάκης Μιχάλης
Παπαδαντωνάκης Γιώργος
Μανουσακά Στέλλα
Δερμετζόγλου Φίλιππος
Λαμπαθάκης Μιχαήλ
Μαυράκη Ζαχαρένια
Τζιρτζιλάκης Νίκος

Σκηνοθεσια-Βιντεοσκοπηση :Μιχαλης Χαιρετης
Μονταζ: Γιωργος Χαιρετης
Παραγωγη: Συλλογος Φιλων Θεατρου Χανιων

Ευχαριστίες στην περιφερειακή ενότητα Χανίων και το Πνευματικό Κέντρο, για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας "Πολυχρονη Πολυχρονιδη".



Πηγή: http://www.newsit.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο αστείες στιγμές στα σπορ το 2013


Δείτε ένα βίντεο με μερικά από τα πιο αστεία στιγμιότυπα που καταγράφηκαν σε διάφορα αθλήματα μέσα στο 2013.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μάζευε τα αποφάγια της λαϊκής


Συγκλονίζει μέρες γιορτών η εικόνα ενός άνδρα να μαζεύει τα αποφάγια στο τέλος της λαϊκής αγοράς στην Αγυιά της Πάτρας.



Όπως αναφέρει το patrasevents.gr ένας άνδρας σταμάτησε με το μηχανάκι του το μεσημέρι του Σαββάτου στο σημείο όπου πραγματοποείται η λαϊκή αγορά, η οποία είχε τελειώσει, για να μαζέψει ότι είχε περισσέψει από τον πάγκο μαναβικής.

Πρόκειται για την διασταύρωση των οδών Καζαντζάκη και Νοταρά, έναν πολυσύχναστο δρόμο δηλαδή. Ο αναγνώστης ανέφερε στο Patras Events "Μόλις είχα τελειώσει την δουλειά και στάθηκα να δω τι συμβαίνει. Σίγουρα το γεγονός πως κάποιοι συμπολίτες μας δεν έχουν ούτε τα απαραίτητα για να προμηθευτούν προϊόντα όπως μαρούλια ή σπανάκι με συγκλόνισε και παράλληλα μου δημιούργησε απέχθεια για την στάση της πολιτείας σε τραγικές καταστάσεις που βιώνουν καθημερινά χιλιάδες οικογένειες. Δεν μπορεί εν έτη 2013 να μαζεύουμε τρόφιμα από τον δρόμο!"



Διαβάστε περισσότερα...

Αγωγή κατά Eurogroup από πενήντα Κύπριους καταθέτες


Ζητούν αποζημίωση για το κούρεμα των καταθέσεών τους.

Αποζημιώσεις από το «κούρεμα» των καταθέσεων τους, ζητούν με αγωγή εναντίον του Eurogroup και άλλων θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα κ.ά.) 50 Κύπριοι καταθέτες και μέτοχοι των κυπριακών τραπεζών.

Η ομαδική αγωγή καταχωρήθηκε μέσω του δικηγορικού γραφείου Κύπρου Χρυσοστομίδη, το οποίο για τη συγκεκριμένη υπόθεση συνεργάζεται με καθηγητές και άλλους νομομαθείς του εξωτερικού. Αξίζει να αναφερθεί ότι είναι η πρώτη φορά στα δικαστικά χρονικά της Ευρωπαϊκής Ένωσης που το Γενικό Ευρωπαϊκό Δικαστήριο καλείται να αποφασίσει, αν πράξεις του Eurogroup μπορούν να καταλογιστούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να θεμελιωθεί δικαίωμα καταβολής αποζημιώσεων σε αιτητές, σημειώνει το ΑΜΠΕ.

Ειδικότερα, οι αιτητές αξιώνουν κυρίως αποζημιώσεις για τις δυσμενείς συνέπειες που προκλήθηκαν στους ιδίους με την απόφαση του Eurogroup , ημερομηνίας 25 Μαρτίου 2013, με την οποία επιβλήθηκαν τα μέτρα εξυγίανσης στη Λαϊκή Τράπεζα και στην Τράπεζα Κύπρου. Όλοι οι εναγόμενοι και η ΕΕ εν γένει, κατηγορούνται για σοβαρές παραβιάσεις του δικαιώματος στην ιδιοκτησία και των γενικών αρχών της απαγόρευσης δυσμενούς διάκρισης της προστασίας της δικαιολογημένης εμπιστοσύνης και της αναλογικότητας που κατοχυρώνονται από το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Σχετικά με την καταχώρηση της αγωγής, ο δικηγόρος Κύπρος Χρυσοστομίδης δήλωσε ότι η Κύπρος είναι το μόνο κράτος-μέλος της Ε.Ε., στο οποίο δόθηκε οικονομική βοήθεια με την προϋπόθεση ότι θα εφαρμόσει μέτρα ανακεφαλαιοποίησης με τα ίδια μέσα, και άλλα αναγκαστικά μέτρα.

Το γεγονός αυτό γεννά, σύμφωνα με τον κ. Χρυσοστομίδη, σημαντικά νομικά ερωτήματα και νέα επιχειρηματολογία, τη βασιμότητα της οποίας καλείται τώρα το δικαστήριο να κρίνει αναφορικά με την έκταση της νομικής ευθύνης της Ε.Ε.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώνεται ο αριθμός των δικαιούχων δωρεάν σίτισης στο ΤΕΙ Ηπείρου


Θα καταβληθεί προσπάθεια ώστε να συνεχίσουν να σιτίζονται δωρεάν 2.444 φοιτητές.

Μειώνεται από την Τετάρτη 8/1/2014 ο συνολικός αριθμός δωρεάν σιτιζομένων φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σύμφωνα με ανακοίνωση του τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας και Περίθαλψης. Βέβαια η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου αναλαμβάνει την υποχρέωση σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ, να αυξήσει το κονδύλιο της σίτισης ώστε να σιτίζεται ο ίδιος αριθμός φοιτητών, όπως το Δεκέμβριο του 2013, ήτοι 2.444 φοιτητές.

Όσοι φοιτητές δεν δουν τα ονόματά τους στις νέες λίστες των δικαιούχων έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται στο φοιτητικό εστιατόριο με το εφάπαξ αντίτιμο των 4 ευρώ για δύο γεύματα (μεσημεριανό + βραδινό) ή με αντίτιμο 2,5 ευρώ για κάθε γεύμα. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση.

Σας ενημερώνουμε ότι από την Τετάρτη 08/01/2014, σύμφωνα:

α) με την χρηματοδότηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου από τον κρατικό προϋπολογισμό για το οικονομικό έτος 2014,

β) τις παραγράφους 8 & 9 του άρθρου 1 της υπ. αριθμ. Φ.5/65835/Β3/18-06-2012 Κοινής Υπουργικής Απόφασης με θέμα «Καθορισμός όρων, προϋποθέσεων και διαδικασίας για την παροχή δωρεάν σίτισης στους φοιτητές των Α.Ε.Ι.»,

γ) την υπογραφείσα σύμβαση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου με τον ανάδοχο σίτισης και

δ) το υπ. αριθμ. 18/12-11-13 Πρακτικό Συνέλευσης Τ.Ε.Ι. Ηπείρου (αριθμός ΑΔΑ: ΒΛΓΞ4691ΟΙ-8ΟΛ)

μειώνεται ο συνολικός αριθμός δωρεάν σιτιζομένων φοιτητών του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Η επιλογή των δικαιούχων έγινε σύμφωνα με την αξιολόγηση των αιτήσεων τους για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014 και την Φ5/68535/Β3/18.06.2012 Κ.Υ.Α. (http://et.diavgeia.gov.gr με ΑΔΑ Β4ΛΜ9-Ν1Γ).

Tα ονοματεπώνυμα των δικαιούχων φοιτητών θα αναρτηθούν ανά πόλη (Ηγουμενίτσα, Ιωάννινα, Πρέβεζα) στους πίνακες ανακοινώσεων των Σχολών και για την Άρτα στον πίνακα του Τμήματος Σπουδαστικής Μέριμνας & Περίθαλψης έως την Τρίτη 24/12/2013.

Οι δικαιούχοι φοιτητές θα σιτίζονται με την επίδειξη της ακαδημαϊκής τους ταυτότητας (πάσο) στον υπεύθυνο του φοιτητικού εστιατορίου, ο οποίος θα έχει στην κατοχή του τη νέα λίστα με τα ονόματα των δικαιούχων φοιτητών για έλεγχο.

Οι φοιτητές που δεν είναι στη νέα λίστα δικαιούχων δωρεάν σίτισης, έχουν την δυνατότητα να σιτίζονται στο φοιτητικό εστιατόριο με το εφάπαξ αντίτιμο των 4 ευρώ για δύο γεύματα (μεσημεριανό + βραδινό) ή με αντίτιμο 2,5 ευρώ για κάθε γεύμα

Τέλος, σας ενημερώνουμε ότι, η Διοίκηση του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου αναλαμβάνει την υποχρέωση σε συνεργασία με το ΥΠΑΙΘ, να αυξήσει το κονδύλιο της σίτισης ώστε να σιτίζεται ο ίδιος αριθμός φοιτητών, όπως το Δεκέμβριο του 2013, ήτοι 2.444 φοιτητές.

Από το Τμήμα Σπουδαστικής Μέριμνας και Περίθαλψης



Διαβάστε περισσότερα...

Θέμα ημερών η ενεργοποίηση του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών


Εκτιμάται πως θα διευκολύνει σημαντικά την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Θέμα ημερών θεωρείται η ενεργοποίηση της εφαρμογής του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών η οποία θα επιτρέπει στην εφορία, στην οικονομική αστυνομία, αλλά και στην Αρχή για το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, να αποκτούν πρόσβαση στους καταθετικούς λογαριασμούς υπόπτων για φοροδιαφυγή ή ατόμων που εμπλέκονται σε οικονομικά εγκλήματα.

Το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών είναι μια βάση δεδομένων στην οποία θα αποστέλλονται από τη διατραπεζική εταιρεία Τραπεζικά Συστήματα Πληροφοριών - Τειρεσίας ΑΕ όλα τα στοιχεία λογαριασμών, καταθέσεων, δανείων, ομολόγων, αμοιβαίων κεφαλαίων κ.λπ. που διατηρούν φορολογούμενοι που ελέγχονται από τις φορολογικές Αρχές, είτε για φοροδιαφυγή είτε για άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Μέσω του Μητρώου Τραπεζικών Λογαριασμών παρέχονται μέσα σε λίγες ώρες στοιχεία και πληροφορίες που τηρούνται στα πιστωτικά ιδρύματα και στα ιδρύματα πληρωμών για φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες, χωρίς να παραβιάζονται οι διατάξεις για την άρση του τραπεζικού και επαγγελματικού απορρήτου.

Η Κυβέρνηση δίδει ειδικό βάρος στο Σύστημα Μητρώων Τραπεζικών Λογαριασμών και Λογαριασμών Πληρωμών, καθώς εκτιμάται πως θα διευκολύνει σημαντικά την πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά και τους ελέγχους για την καταπολέμηση της νομιμοποιήσεως εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες το Μητρώο Τραπεζικών Λογαριασμών αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή εντός του Ιανουαρίου.



Διαβάστε περισσότερα...