Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Μια χριστουγεννιάτικη εκδήλωση για τα παιδιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τρεις χιλιάδες Άγιοι Βασίληδες θα κάνουν τηνπόλη των Χανίων πιο κόκκινη, πιο χαρούμενη και πιο γιορτινή από ποτέ στις 27 Δεκεμβρίου, στην πιο πρωτότυπη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση, τον αγώνα δρόμου «Santa Run».

Συμμετέχοντες όλων των ηλικιών θα φορέσουν τις στολές τους, αλλά και την καλύτερη διάθεσή τους και θα καλύψουν απόσταση 3,5 χιλιομέτρων στο ιστορικό και εμπορικό κέντρο των Χανίων, με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για παιδιά με προβλήματα υγείας.

Πρωτότυποι σταθμοί ανεφοδιασμού θα στηθούν στα καταστήματα της πόλης, όπου αντί για νερό θα δίνεται στους συμμετέχοντες μπύρα και τσικουδιά.

Για την υλοποίηση της διοργάνωσης εργάζονται τους τελευταίους τρεις μήνες περισσότεροι από 40 εθελοντές. «Στόχος μας είναι να συμμετάσχει όλη η Κρήτη και η υπόλοιπη Ελλάδα σε ένα χριστουγεννιάτικο καρναβάλι, που εκτός από φιλανθρωπική έχει και πολιτιστική και τουριστική διάσταση για την πόλη», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Βάσω Μαραγκουδάκη, μέλος της διοργάνωσης.

Το «Santa Run» υλοποιείται από εθελοντές για τρίτη συνεχή χρονιά. Την πρώτη χρονιά είχαν τη δυνατότητα συμμετοχής 400 άτομα, πέρυσι δόθηκαν στολές σε 1.500 άτομα, ενώ φέτος ο στόχος των διοργανωτών είναι να προσέλθουν 3.000 συμμετέχοντες.

Ο κάθε Άγιος Βασίλης θα καταβάλει για τη συμμετοχή του το ποσό των 15 ευρώ. Το κόστος της συμμετοχής καλύπτει τη στολή του Άγιου Βασίλη, δωρεάν μπύρα στη διαδρομή και το πάρτι, καθώς και δώρα χορηγών.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για την ενίσχυση τεσσάρων συλλόγων στα Χανιά για παιδιά με προβλήματα υγείας, του Κέντρου Ανοιχτής Περίθαλψης Παιδιών με Κινητικά Προβλήματα «ΕΛΕΠΑΠ», του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Αυτιστικών Παιδιών «ΚΗΦΑΠ Μεγαλόχαρη», του συλλόγου «Ορίζοντας» και του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας- Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία «ΚΗΦΑΜΕΑ». Πέρυσι συγκεντρώθηκε το ποσό των 27.147 ευρώ που διατέθηκε στους ίδιους συλλόγους.

Η ιδέα του «Santa Run» ξεκίνησε από την Αγγλία και σήμερα πραγματοποιείται σε πολλές πόλεις όλου του κόσμου. Οι επίδοξοι Άγιοι Βασίληδες θα συγκεντρωθούν στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων, από όπου θα ξεκινήσουν τη διαδρομή των 3,5 χιλιομέτρων. Μετά τον τερματισμό θα διοργανωθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο πάρτι.

Επίσημη χρονομέτρηση και κατατακτήριες θέσεις δεν θα υπάρχουν, παρά μόνο καλή διάθεση.

Ωστόσο, θα υπάρξει βράβευση για τον πιο γενναιόδωρο Άγιο Βασίλη, ο οποίος θα καταφέρει να συγκεντρώσει τα περισσότερα χρήματα από φίλους και γνωστούς και να τα προσφέρει υπό μορφή δωρεάς στα παιδιά που έχουν ανάγκη.

Δηλώσεις συμμετοχής στο «Santa Run» γίνονται μέσω της ιστοσελίδας www.santarunchania.com και στο κατάστημα στην οδό Τσουδερών 36, στα Χανιά.



Πηγή: http://www.nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.