Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015

Ο σκιτσογράφος του Lion King αποχαιρετά τον Σέσιλ


Δείτε το συγκινητικό βίντεο.
Ο Aaron Blaise, σκιτσογράφος κλασικών χαρακτήρων της Disney από ταινίες όπως Lion King, Αλαντίν, Ποκαχόντας και Πεντάμορφη και το Τέρας δημιούργησε μια εικόνα προς τιμή του Σέσιλ, του λιονταριού που σκοτώθηκε αυτόν τον μήνα στη Ζιμπάμπουε από έναν αμερικανό κυνηγό, προκαλώντας διεθνή κατακραυγή.

Στο βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα, ο Blaise αποκαλύπτει τη διαδικασία δημιουργίας του σκίτσου του για τον Σέσιλ. Σε δήλωση που ανάρτησε στην προσωπική του ιστοσελίδα αναφέρει: «Όπως μπορείτε να καταλάβετε, είμαι ένας τεράστιος λάτρης των ζώων και με τρελαίνει όταν βλέπω αυτά τα πανέμορφα πλάσματα να καταστρέφονται χωρίς λόγο. Συνεπώς, αποφάσισα να εμπλακώ προσωπικά και με την ελπίδα οι προσπάθειές μας να βοηθήσουν τον κόσμο να μάθει και να αποτρέπει να γίνονται αυτά τα φρικτά πράγματα στο μέλλον».



Στο σκίτσο απεικονίζεται ο Σέσιλ ψηλά στον ουρανό, ενώ από κάτω του βρίσκονται τρία ακόμη λιοντάρια. Μια φράση από το Lion King, την οποία λέει ο Μουφάσα στον γιο του Σίμπα, συνοδεύει την εικόνα: «Κοίτα τ' αστέρια. Οι σπουδαίοι βασιλιάδες από το παρελθόν μάς βλέπουν από αυτά τα αστέρια».

lion1


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτό θα πει τύχη… βουνό


Ένας άνδρας κοιτούσε σε στάση λεωφορείου τον πίνακα με τα δρομολόγια στο Ανατολικό Λονδίνο. Αντί να περιμένει το λεωφορείο, προτίμησε να πάει στον προορισμό του με τα πόδια.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ένα τζιπ με ιλιγγιώδη ταχύτητα προσέκρουσε στη στάση, όπου βρισκόταν ο άνδρας πριν, στην προσπάθεια του να προσπεράσει ένα άλλο όχημα. Αυτό θα πει τύχη… βουνό.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συμπλήρωμα διατροφής... για αγελάδες


Ένα νέο συμπλήρωμα διατροφής που δόθηκε σε γαλακτοφόρες αγελάδες επέτρεψε την μείωση κατά 30% των εκπομπών μεθανίου, ενός εκ των αερίων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές και παράγεται από το πεπτικό σύστημα των ζώων αυτών, με την ανακάλυψη αυτή να θεωρείται πολύ σημαντική στο πλαίσιο του αγώνα για την καταπολέμηση του φαινομένου του θερμοκηπίου.

Τα βοοειδή στα εκτροφεία ευθύνονται για περίπου το 44% των παγκόσμιων εκπομπών μεθανίου που οφείλονται στην ανθρώπινη δραστηριότητα, σύμφωνα με τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας (FAO) του ΟΗΕ, διευκρινίζουν οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν την σχετική έρευνα, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος αμερικανικής επιθεώρησης Πρακτικά της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών (PNAS).

Η ζύμωση στην μεγάλη κοιλία των βοοειδών, των αρνιών και των κατσικιών παράγει μεθάνιο, το οποίο προκύπτει από την δράση μικροοργανισμών κατά την πέψη. Τα ζώα αυτά οφείλουν να αποβάλλουν τα αέρια αυτά για να επιβιώσουν. Οι γαλακτοφόρες αγελάδες αποβάλλουν ως εκ τούτου 450 ως 550 γραμμάρια μεθανίου ημερησίως.

Οι επιστήμονες βρήκαν ότι η ουσία 3-νιτροξυπροπανόλη (3-NOP), δημιούργημα της ολλανδικής εταιρείας DSM Nutritional Products, η οποία χορηγείται ως συμπλήρωμα διατροφής, μπλοκάρει ένα ένζυμο που είναι απαραίτητο για την παραγωγή του μεθανίου στην μεγάλη κοιλία των ζώων αυτών χωρίς να επηρεάζει την πέψη.

Η έρευνα αυτή που διήρκεσε τρεις μήνες σε βουστάσια του Πανεπιστημίου της Πολιτείας της Πενσιλβάνια (Penn State University), στις ανατολικές ΗΠΑ, σε 48 αγελάδες Holstein, έδειξε ότι η νέα αυτή ουσία που αναστέλλει την παραγωγή μεθανίου επέτρεψε παράλληλα μια υψηλότερη κατά 80% αύξηση βάρους στα ζώα που ανήκαν στην ομάδα ελέγχου.

Αυτή η αύξηση της σωματικής μάζας εξηγείται από το γεγονός ότι ο οργανισμός επωφελήθηκε από τον άνθρακα που δεν χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή μεθανίου για να δημιουργήσει περισσότερο ιστό.

Την ίδια ώρα δεν μειώθηκε η ποσότητα τροφής που κατανάλωναν τα ζώα, ούτε η ικανότητα των βοοειδών να χωνεύουν ίνες. Επίσης δεν επηρεάστηκε η υγεία τους, διευκρίνισε ο Αλεξάντερ Χρίστοφ, καθηγητής για θέματα διατροφής στο Πανεπιστήμιο αυτό και βασικός συντελεστής στην έρευνα αυτή.

Επιπλέον, κάτι το οποίο είναι επίσης σημαντικό, δεν μειώθηκε η ποσότητα γάλακτος που παρήχθη, πρόσθεσε.

"Αν η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε αυτήν την ουσία που αναστέλλει την παραγωγή μεθανίου και την χρησιμοποιούσαν στον αγροτικό τομέα, αυτό θα μπορούσε να έχει σημαντικές επιπτώσεις στις εκπομπές των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και οφείλονται στην κτηνοτροφία", σημείωσε ο καθηγητής Χρίστοφ, μιλώντας τηλεφωνικώς στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σημαντική είναι επίσης η αύξηση του βάρους, υπογράμμισε, καθώς οι γαλακτοφόρες αγελάδες χάνουν πάρα πολύ βάρος όταν γεννούν, καθώς τότε παράγουν πολύ γάλα.

"Αν μπορούμε να μειώσουμε την απώλεια ενέργειας με αυτήν την ουσία που αναστέλλει την παραγωγή μεθανίου, οι αγελάδες θα παίρνουν περισσότερο βάρος γρηγορότερα", πρόσθεσε ο επιστήμονας, επισημαίνοντας ότι οι παράγοντες αυτοί θα πρέπει να πείσουν τον αγροτικό τομέα να χρησιμοποιήσει το νέο αυτό συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο θα πρέπει να αποτελέσει το αντικείμενο κι άλλων ερευνών που θα ενισχύσουν τα πορίσματα αυτής της έρευνας.

Πρόκειται για μια "πολλά υποσχόμενη" ουσία, δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο και ο Ερμάιας Κίμπρεμπ, καθηγητής επιστημών ζωϊκής παραγωγής στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, ο οποίος δεν μετείχε στην έρευνα αυτή, εξηγώντας ότι "το 30% συνιστά μια τεράστια μείωση που μπορεί να κάνει μια μεγάλη διαφορά όσον αφορά τα αέρια του αγροτικού τομέα που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου".

Ο αγροτικός τομέας ευθύνεται για το 24% των παγκόσμιων εκπομπών των αερίων που ευθύνονται για τις κλιματικές αλλαγές, κυρίως CO2 και μεθανίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η διάσημη παραλία που κανείς δεν μπορεί να δροσιστεί!


Η βραζιλιάνικη Ιπανέμα είναι μια από τις πιο πολυσύχναστες πλαζ της υφηλίου.

Οι λουόμενοι συνωστίζονται από όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης στην περίφημη παραλία του Ρίο ντε Τζανέιρο δημιουργώντας έναν ασφυκτικό κλοιό γύρω από την ακτή.

Κι έτσι το να απλώσεις την πετσέτα σου στην αμμουδιά μπορεί να αποδειχθεί σωστός άθλος, ιδιαίτερα μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου, που είναι και ο κολοφώνας της.

Αν ψάχνετε ήσυχη παραλία για να χαλαρώσετε, η πολύβουη Ιπανέμα δεν είναι σίγουρα για σας! Ούτε τετραγωνικό εκατοστό δεν μένει ανεκμετάλλευτο…


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρότερα μέτρα στις ΗΠΑ για όσους επισκέπτες δεν υποχρεούνται να εκδίδουν βίζα


Οι αλλαγές απαιτούν τη χρήση διαβατηρίων με ηλεκτρονικά τσιπ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν αυστηρότερα μέτρα ασφάλειας χθες για επισκέπτες που προέρχονται από μία από τις 38 χώρες για τις οποίες δεν χρειάζεται θεώρηση, ή βίζα (VWP). Στη λίστα των χωρών ανήκουν Ευρωπαϊκά κράτη από τα οποία φεύγουν εκατοντάδες υπήκοοι για να πολεμήσουν με ισλαμιστικές ομάδες στη Συρία και το Ιράκ.

Οι αλλαγές απαιτούν τη χρήση διαβατηρίων με ηλεκτρονικά τσιπ που περιέχουν βιομετρικές πληροφορίες ενώ επίσης επεκτείνουν τη παρουσία ειδικά εκπαιδευμένων αξιωματούχων ασφαλείας με πολιτικά στα αεροπλάνα που εκτελούν διεθνείς πτήσεις, είπε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (DHS).

Μερικά μέλη του κονγκρέσου έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να εισαγάγει μεγαλύτερους περιορισμούς στο VWP, το οποίο επιτρέπει σε υπηκόους συγκεκριμένων κρατών να μπουν στις ΗΠΑ χωρίς βίζα για 90 ημέρες το πολύ. Η γερουσιαστής Νταϊάν Φάϊνστιν, η αρχαιότερη ιεραρχικά γερουσιαστής των Δημοκρατικών στην επιτροπή πληροφοριών της γερουσίας, έχει ασκήσει κριτική στο πρόγραμμα, ονομάζοντάς το Αχίλλειο πτέρνα των αμερικανικών προσπαθειών να προληφθούν επιθέσεις στο εσωτερικό της χώρας.

Σύμφωνα με στοιχεία των μυστικών υπηρεσιών που δόθηκαν τον Φεβρουάριο, περισσότεροι από 20.000 ξένοι μαχητές - ανάμεσα στους οποίους ήταν τουλάχιστον 3.400 Δυτικοί - έχουν ταξιδέψει στην περιοχή Συρίας-Ιράκ από το 2011. Σύμφωνα με το Διεθνές Κέντρο για τη Μελέτη της Ριζοσπαστικοποίησης, οι Δυτικοί ισλαμιστές της Συρίας και του Ιράκ βρίσκουν μερικούς από τους πιό πρόθυμους εθελοντές τους στο Βέλγιο, τη Γαλλία και τη Βρετανία, τρείς χώρες η οποίες συμμετέχουν στο πρόγραμμα VWP μεταξύ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών (όπως της Ελλάδας).

Τα νέα μέτρα, που ανακοινώθηκαν από τον υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας Τζε Τζόνσον, περιλαμβάνουν και την υποχρέωση κρατών στη λίστα VWP να χρησιμοποιούν μια διεθνή βάση δεδομένων για χαμένα και κλεμμένα διαβατήρια, είπε το υπουργείο.

Η ένωση βιομηχάνων ταξιδιών των ΗΠΑ είπε ότι τα μέτρα που αφορούσαν ασφάλεια διαβατηρίων ή αεροπλάνων, με την παρουσία προσωπικού ασφάλειας, ήταν ευπρόσδεκτα, αλλά δεσμεύτηκε να αξιολογήσει άλλες, όπως τη δημιουργία βάσεων δεδομένων για ταξιδιώτες και τους ελέγχους για όσους ζητούν άσυλο. Παρότι η ασφάλεια θα πρέπει να είναι πάντα το πρώτο μέλημα, θα είναι καλό να έχουμε υπ' όψιν πόσο οφελούνται η αμερικανική οικονομία καθώς και η δημιουργία θέσεων εργασίας όταν (το πρόγραμμα) λειτουργεί καλά, είπε ο πρόεδρος της Ένωσης, Ρότζερ Ντόου, σε γραπτή δήλωσή του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προγραμματικές συμβάσεις του δήμου Φυλής με την περιφέρεια Αττικής


Αφορούν την συντήρηση 34 δρόμων και την αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου στο Ζεφύρι.
Προγραμματικές συμβάσεις για την αποκατάσταση ζημιών σε δρόμους του δήμου Φυλής και για έργα βελτίωσης και συντήρησης του κλειστού γυμναστηρίου Ζεφυρίου υπέγραψαν σήμερα η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Φυλής Χρήστος Παππούς.

Το πρώτο έργο, συνολικής δαπάνης 500.000 ευρώ, αφορά σε εργασίες που απαιτούνται για την αποκατάσταση και συντήρηση 34 οδών του δήμου Φυλής και καθίσταται απαραίτητο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο δείκτης επικινδυνότητάς του λόγω των σημαντικών βλαβών που παρουσιάζει, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Το δεύτερο έργο, συνολικού προϋπολογισμού 185.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της περιφέρειας Αττικής, αφορά στην αποκατάσταση του κλειστού γυμναστηρίου, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του λυκείου Ζεφυρίου, επί των οδών Πέτρουλα & Δημοκρατίας.

Οι εργασίες αποκατάστασης και ανακαίνισης (οικοδομικές και αποκατάστασης Η/Μ εγκαταστάσεων) αφορούν στους χώρους των αποδυτηρίων, των γραφείων, της αίθουσας συγκεντρώσεων και γυμναστικής και θα εκτελεστούν σύμφωνα με την Τεχνική Περιγραφή της μελέτης του έργου. Το Γυμναστήριο αποτελεί όχι μόνο χώρο άθλησης των κατοίκων της περιοχής αλλά φιλοξενεί και επίσημες αθλητικές δραστηριότητες, όπως σωματεία καλαθοσφαίρισης που προπονούνται ή εδρεύουν και αγωνίζονται σε αυτό.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική, χορός και σάτιρα στα «Boudalia 2015» στο Ρέθυμνο


H πρόταση της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου.

Χιούμορ, καλή διάθεση, μουσική, χορός και εμπνευσμένα σατιρικά κείμενα, είναι η πρόταση της Δημιουργικής Ομάδας Μαργαριτών, η οποία επιμελείται τα «Boudalia 2015», που θα γίνουν από τις 19 έως τις 24 Αυγούστου, στο ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ στις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου Ρεθύμνου.

Η πολυπληθής και κεφάτη ομάδα, στήνει μια παράσταση, μέσω της οποίας αναδεικνύεται με μία άλλη διάσταση λόγου και κίνησης, η καθημερινότητα των Ελλήνων, κυρίως από τη χιουμοριστική της πλευρά. Το φετινό έργο έχει τίτλο «Τα Δις Εξαμαρτείν» και συμμετέχουν 55 ερασιτέχνες ηθοποιοί, δεκάδες τεχνικοί και εθελοντές, που όλοι μαζί στοχεύουν στην απόδοση μιας καθημερινότητας η οποία έχει εγκλωβίσει το χιούμορ και την ξεγνοιασιά.

Η Δημιουργική Ομάδα Μαργαριτών λειτουργεί πάνω από 10 χρόνια με στόχο την πολιτιστική δραστηριότητα και αξιοποίηση των δυνατοτήτων των νέων της περιοχής. Όλοι μαζί οι νέοι, παράγουν πολιτιστικό έργο για το οποίο οι κριτικές είναι ενθαρρυντικές με κύρια δραστηριότητα τους τα Boudalia, μια σειρά από παραστάσεις, που γίνονται στις Μαργαρίτες κάθε καλοκαίρι προς το τέλος του Αυγούστου.

Επιθεωρήσεις γέλιου, σάτιρας και έξυπνων κειμένων, έχουν δέσει μεταξύ τους τα μέλη της ομάδας, έχοντας από κοινού αναδείξει μεταξύ άλλων και το χωριό τους, τις Μαργαρίτες, το οποίο απέχει από το Ρέθυμνο 27 χλμ, ευρισκόμενο σε υψόμετρο 300 μ. Επί Ενετοκρατίας στο χωριό υπήρχαν πολλές και μεγάλες κατοικίες Ενετών αρχόντων αλλά και πλήθος εκκλησιών.

Σήμερα πια οι Μαργαρίτες είναι πιο γνωστές για τα εργαστήρια κεραμικής, τα οποία συνδέουν την περιοχή με τα χρόνια του Βυζαντίου, από όπου και προέρχεται η ονομασία του χωριού. Οι Βυζαντινοί έλεγαν μαγαρικάτα, τα πήλινα υδροδοχεία, σταμνιά, κύπελλα, πιάτα. Η αγγειοπλαστική παράδοση στις Μαργαρίτες, έχει ενισχύσει το εισόδημα των κατοίκων, οι οποίοι ασχολούνται μεταξύ άλλων και με την "τουριστική θεματολογία" της αγγειοπλαστικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στους 224.000 οι πρόσφυγες που έφτασαν σε Ελλάδα και Ιταλία από τις αρχές του έτους


Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα.

Περίπου 224.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φτάσει στην Ευρώπη διαπλέοντας τη Μεσόγειο από τις αρχές του έτους, ανακοίνωσε σήμερα η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (HCR).

Σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έστειλε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ύπατη Αρμοστεία αναφέρει ότι έχουν καταμετρηθεί 98.000 πρόσφυγες στην Ιταλία και 124.000 στην Ελλάδα, με βάση στοιχεία που είχε στη διάθεσή της μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Την ίδια περίοδο περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη θάλασσα ή αγνοούνται ακόμη. Στον αριθμό αυτό δεν περιλαμβάνονται τα θύματα και οι αγνοούμενοι από την τελευταία ναυτική τραγωδία που σημειώθηκε την Τετάρτη στα ανοιχτά της Λιβύης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημόσιες εκσκαφές φωλιών θαλάσσιας χελώνας στο Ρέθυμνο


Οι εκσκαφές ξεκινούν τη Δευτέρα από τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Την ευκαιρία να δουν από κοντά τα πρώτα βήματα μιας θαλάσσιας χελώνας Καρέττα, από την φωλιά που γεννήθηκε μέχρι την θάλασσα, θα έχουν όσοι συμμετάσχουν στις δημόσιες εκσκαφές φωλιών που ξεκινούν την προσεχή Δευτέρα στον κόλπο του Ρεθύμνου από τον σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ.

Έναν σύλλογο (μη κερδοσκοπικό σωματείο) που βασικό του αντικείμενο είναι η προστασία της θαλάσσιας χελώνας, ιδρύθηκε το 1983 και δραστηριοποιείται στο Ρέθυμνο και την Κρήτη από το 1989, οπότε και εντοπίστηκε σημαντικός αριθμός φωλιών της θαλάσσιας χελώνας κατά μήκος ορισμένων παραλιών του νησιού. Από τότε διεξάγονται προγράμματα καταγραφής της αναπαραγωγικής δραστηριότητας, προστασίας των φωλιών και ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού.

Στο πλαίσιο των δράσεών του εντάσσεται και η δημόσια εκσκαφή των φωλιών ωοτοκίας, με στόχο το άνοιγμα κάθε φωλιάς, όταν τα χελωνάκια έχουν εκκολαφθεί. Με τον τρόπο αυτόν εντοπίζονται μέσα στη φωλιά τα αργοπορημένα χελωνάκια, τα οποία και απεγκλωβίζονται προσεκτικά από τους εθελοντές και οδηγούνται με συγκεκριμένο τρόπο στο νερό.

Τα τελευταία χρόνια ελέγχονται περίπου 21 χλμ. παραλίας στην Κρήτη και συγκεκριμένα, 12 χλμ. στην περιοχή του Ρεθύμνου, 5 χλμ. στον Κόλπο Χανίων και 4 χλμ. στον Κόλπο της Μεσσαράς στο Ηράκλειο. Στο άνοιγμα των φωλιών, γίνεται κάλεσμα σε όλους όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τη νέα ζωή, τα χελωνάκια, που κάνουν τον δικό τους αγώνα για επιβίωση και επιστροφή στη φύση τους, το νερό.

«Πρόκειται για μία συνάντηση των ανθρώπων με το εκπληκτικό αυτό είδος, που επέλεξε τις παραλίες στο Ρέθυμνο, και μέσα από τις συναντήσεις αυτές διαπιστώνουν όλοι την ανάγκη προστασίας των χελωνών», ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ η Αθανασία Νικολοπούλου, υπεύθυνη Κρήτης του προγράμματος. Μάλιστα τόνισε πως στην παρακολούθηση του ανοίγματος των φωλιών συμμετέχουν τόσο Έλληνες όσο και ξένοι τουρίστες ενώ οι εκδηλώσεις θαυμασμού και εντυπωσιασμού από πλευράς των παιδιών, είναι πολύ ενισχυτικές για τις προσπάθειες του Συλλόγου και των μελών - εθελοντών του.

Όσοι επιθυμούν να παρακολουθήσουν την εκσκαφή των φωλιών, μπορούν να βρεθούν την επόμενη βδομάδα στα σημεία: Δευτέρα 10/8: Aquila Rithymna Beach hotel, στο 'Αδελε, Τετάρτη 12/8: Eva Bay hotel, στον Αδελιανό Κάμπο και Πέμπτη 13/8: Anna Hotel Apartments, στα Μισσίρια.

Ο ΑΡΧΕΛΩΝ είναι εταίρος του Μεσογειακού Προγράμματος Δράσης του Προγράμματος για το Περιβάλλον των Ηνωμένων Εθνών (UNEP/MAP), μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη Διατήρηση των Ακτών. Μέλη του συμμετέχουν στη Διεθνή Ένωση Εμπειρογνωμόνων για τις Θαλάσσιες Χελώνες καθώς και σε Μεσογειακά και διεθνή συνέδρια για τη διαμόρφωση στρατηγικής για την προστασία των θαλάσσιων χελωνών ενώ κάθε χρόνο ενημερώνονται περισσότεροι από 15.000 μαθητές μέσω των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Αγωγής που διεξάγει ο Σύλλογος και 200.000 Έλληνες και αλλοδαποί επισκέπτες. Για πάνω από είκοσι χρόνια, γίνεται προσπάθεια από τα μέλη και τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ, ώστε οι παραλίες ωοτοκίας να μην επιβαρύνονται από τουριστικές δραστηριότητες (ομπρέλες, ξαπλώστρες, τεχνητά φώτα και χρήση οχημάτων πάνω στην παραλία). Υπάρχουν επιχειρήσεις και ξενοδοχεία στο Ρέθυμνο αλλά και στις υπόλοιπες παραλίες ωοτοκίας του νησιού, οι οποίες συνεργάζονται από το 1997, οπότε και εκπονήθηκε από το Σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ διαχειριστικό σχέδιο σύμφωνα με το οποίο «… μεταξύ άλλων, από το απόγευμα και μετά συλλέγουν τα συγκεκριμένα ήδη όχλησης των παραλιών ωοτοκίας και το βράδυ μειώνουν τον φωτισμό των επιχειρήσεων και των μονάδων ώστε να μην αποπροσανατολίζονται οι χελώνες κυρίως την περίοδο της ωοτοκίας τους» όπως επεσήμανε η κ. Νικολοπούλου στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

«Συνεργαζόμαστε με τουριστικούς πράκτορες όπως TUI, TUI Nordic, HOTELPLAN, PURE CRETE», είπε ακόμη η κ. Νικολοπούλου ενώ σημείωσε πως υπάρχει μακρόχρονη συνεργασία με εταιρείες που διαθέτουν τουριστικές μονάδες στην Κρήτη, εξηγώντας ότι από κοινού επιμελούνται και προστατεύουν τους βιότοπους αναπαραγωγής της θαλάσσιας χελώνας. «Οι δημοτικές και άλλες τοπικές αρχές στο Ρέθυμνο έχουν βοηθήσει στην κοινωνική ευαισθητοποίηση σε θέματα που αφορούν την προστασία της χελώνας της μεσογείου», κατέληξε.

Από τον Αύγουστο του 2005, λειτουργεί Σταθμός Α' Βοηθειών και Περιβαλλοντικός Σταθμός στο Παγκαλοχώρι του Δήμου Αρκαδίου στο Ρέθυμνο (πρόγραμμα LIFE Nature) για την μείωση της θνησιμότητας των θαλάσσιων χελωνών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Γαλλία αναπτύσσει κι άλλα εναέρια και πλωτά μέσα στη Ρεϊνιόν


Η Γαλλία θα αναπτύξει από σήμερα περισσότερα εναέρια και πλωτά μέσα στα ανοικτά της νήσου της Ρεϊνιόν για να «ερευνήσουν την ενδεχόμενη παρουσία κι άλλων συντριμμιών» μετά την ανακάλυψη ενός τμήματος φτερού που υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ανήκει στο Μπόινγκ 777 της Malaysia Airlines το οποίο εκτελούσε την πτήση MH370 όταν εξαφανίστηκε μυστηριωδώς πριν από 17 μήνες.

«Κατόπιν εντολής του Προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού και για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες της έρευνας, αποφασίστηκε να αναπτυχθούν επιπρόσθετα αεροπορικά και θαλάσσια μέσα για να ερευνηθεί η ενδεχόμενη ύπαρξη κι άλλων συντριμμιών στα ανοικτά της Ρεϊνιόν», ανέφεραν ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, ο υπουργός αρμόδιος για τα υπερπόντια εδάφη της Γαλλίας Ζορζ Πο-Λανζβέν και ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Αλέν Βινταλί.

Ένα αεροσκάφος θα αρχίσει πτήσεις στην περιοχή από «σήμερα το πρωί», σύμφωνα με την κοινή υπουργική ανακοίνωση, στην οποία διευκρινίζεται ότι θα πραγματοποιηθούν επίσης έρευνες από πεζοπόρα τμήματα, ελικόπτερα και πλοία.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Μαλαισίας, το τμήμα ενός φτερού που βρέθηκε στη Ρεϊνιόν την 29η Ιουλίου ανήκει στο Μπόινγκ 777. Η εισαγγελία του Παρισιού, η οποία διεξάγει έρευνα διότι τα τέσσερα από τα θύματα ήταν Γάλλοι υπήκοοι, τήρησε πιο επιφυλακτική στάση, ανακοινώνοντας ότι υπάρχουν «πολύ ισχυρές ενδείξεις» πως τα συντρίμμια που βρέθηκαν ανήκουν πράγματι στο αεροσκάφος των Μαλαισιανών Αερογραμμών, η εξαφάνιση του οποίου θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια στην ιστορία της πολιτικής αεροπορίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απίστευτες τραγωδίες που αποφεύχθηκαν στο τσακ


Καταστροφές που θα συγκλόνιζαν τον κόσμο αν λάμβαναν τελικά χώρα.

Με τόσα που συμβαίνουν γύρω μας, ποιος νιώθει άραγε πραγματικά ασφαλής;

Από τη μια έχουμε τη μανία της Φύσης που έχει βαλθεί λες να μας ξεκάνει με σεισμούς, τυφώνες, πλημμύρες και όλων των λογιών τις φυσικές καταστροφές.

Από την άλλη έχουμε τον πανταχού παρόντα ανθρώπινο παράγοντα, που είτε επίτηδες είτε μέσω τραγικών λαθών είναι πανέτοιμος να αφανίσει τους συνανθρώπους του.

Ευτυχώς δηλαδή που οι απειλητικές καταστροφές δεν πάνε πάντα σύμφωνα με το σχέδιο, αλλιώς ο κόσμος μας θα ήταν σαφώς πολύ διαφορετικός!

Κι έτσι υπάρχουν φορές που στο τελευταίο κυριολεκτικά δευτερόλεπτο ένα θείο χέρι επεμβαίνει και καλεί σε ψυχραιμότερες αντιδράσεις, ορθότερες κρίσεις ή καθαρή τύχη…


Ο αστεροειδής που θα εξαφάνιζε τη μεγαλύτερη πόλη του πλανήτη (1908)



Το ημερολόγιο έγραφε 30 Ιουνίου 1908 και ώρα 7:17 το πρωί, όταν ένας φλεγόμενος διαστημικός βράχος εμφανίστηκε στον ουρανό της Ρωσίας πριν εκραγεί με δύναμη ανάλογη 1.000 ατομικών βομβών τύπου Χιροσίμα, καρβουνιάζοντας δασική έκταση 2.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων στη Σιβηρία. Από το ωστικό κύμα που έγινε αντιληπτό ακόμα και στην άλλη άκρη της ηπείρου, οι άνθρωποι έπεσαν κάτω σε μια ακτίνα μεγαλύτερη από 60 χιλιόμετρα.

Ο αστεροειδής Τουνγκούσκα παραμένει η μεγαλύτερη πρόσκρουση ουράνιου σώματος της σύγχρονης εποχής που από καθαρή τύχη έπεσε στις ερημιές της ρωσικής στέπας. Αν είχε καταφτάσει μόλις 6 ώρες νωρίτερα, που σε κοσμικούς όρους είναι χρόνος απειροελάχιστος, θα είχε πέσει πάνω στη μεγαλύτερη πόλη του τότε κόσμου, το Λονδίνο, που με τα 6,5-7,5 εκατομμύρια πληθυσμό ήταν η μεγαλύτερη μητρόπολη της Γης.

Σύμφωνα με το BBC, αν είχε χτυπήσει το Λονδίνο, τότε θα είχε αφανίσει μια περιοχή που καλύπτει 200 τετραγωνικά χιλιόμετρα διεκδικώντας ανθρώπινο φόρο αίματος εκατομμυρίων ζωών, γονατίζοντας ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη αυτοκρατορία της εποχής…


Ρήγμα σε φράγμα θα προκαλούσε τη χειρότερη καταστροφή που γνώρισαν ποτέ οι ΗΠΑ (1971)



Σκότωσε 64 ανθρώπους, τραυμάτισε περισσότερους από 2.500, ισοπέδωσε σπίτια και νοσοκομεία και προκάλεσε καταστροφές αξίας εκατομμυρίων δολαρίων. Μιλάμε για τον φονικό Εγκέλαδο του Σαν Φερνάντο το 1971 που δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερος. Ή μήπως θα μπορούσε; Από τη σεισμική δόνηση, υπέστη φθορές το Φράγμα του Βαν Νόρμαν και δεν κατέρρευσε από καθαρή τύχη παρά το ρήγμα του. Αν είχε καταστραφεί, τότε το ορμητικό νερό θα είχε σκοτώσει περισσότερους ανθρώπους από το Περλ Χάρμπορ, την 11η Σεπτεμβρίου και μια σειρά από τυφώνες και σεισμούς μαζί!

Στα 12 δευτερόλεπτα του σεισμού, 10 μέτρα από την κορυφή του φράγματος έσπασαν και αν ήταν γεμάτο, τότε δεν θα είχε αντέξει την πίεση του νερού. Και πάλι από καθαρή τύχη το φράγμα ήταν μισογεμάτο την αποφράδα αυτή μέρα, αν και ο κίνδυνος για την οριστική του κατάρρευση ήταν ορατός. Στις επόμενες τρεις μέρες, περισσότεροι από 80.000 κάτοικοι της κοιλάδας του Σαν Φερνάντο εκκενώθηκαν από τις εστίες τους και ήταν μόλις λίγα τετραγωνικά τσιμέντου που κράτησαν το φράγμα στη θέση του.

Πανεπιστημιακές εκτιμήσεις εκτίμησαν τον αριθμό των νεκρών από την επαπειλούμενη καταστροφή του φράγματος κάπου μεταξύ 71.600-123.400 ψυχές.


Σοβιετικοί επιστήμονες θα εξόντωναν από λάθος μια ολόκληρη πόλη (1979)



Κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, η ρώσικη πόλη Σβερντλόφσκ (το σημερινό Εκατερίνμπουργκ) ήταν το κέντρο των σοβιετικών εγκαταστάσεων βιολογικού πολέμου, γι’ αυτό και το ΝΑΤΟ και οι σύμμαχοί του την παρακολουθούσαν νυχθημερόν. Απόδειξη οι Δυτικοί δεν είχαν ποτέ για το τι συνέβαινε στο Σβερντλόφσκ, αν και το 1992 ο Μπόρις Γιέλτσιν παραδέχτηκε ότι οι Σοβιετικοί είχαν αποθηκευμένα φονικά μικρόβια στην πόλη για κάθε ενδεχόμενο. Και βέβαια παραδέχτηκε και κάτι ακόμα πιο τρομακτικό: το 1979 κάποια από τα επικίνδυνα αυτά μικρόβια απελευθερώθηκαν κατά λάθος στον αέρα!

Ανθρώπινη ολιγωρία απελευθέρωσε στην ατμόσφαιρα μια εξατμισμένη εκδοχή του άνθρακα, που ήταν ακραία επικίνδυνη καθώς προοριζόταν για βιολογικό πόλεμο. Μέσα στις εγκαταστάσεις 94 άνθρωποι μολύνθηκαν και οι 64 πέθαναν τις επόμενες μέρες. Παρά την τραγικότητα του γεγονότος, το πράγμα θα μπορούσε να ήταν σαφώς χειρότερο αν δεν επενέβαινε ο στρατηγός άνεμος. Αν φυσούσε από την αντίθετη κατεύθυνση, τότε εκατοντάδες χιλιάδες ζωές αθώων πολιτών θα είχαν χαθεί εκείνη τη μοιραία μέρα…


Φωτιά σε πυρηνικό υποβρύχιο θα μπορούσε να είναι το νέο Τσέρνομπιλ (2011)



Ο πυρηνικός όλεθρος που εξαπέλυσε το φριχτό ατύχημα στον αντιδραστήρα Νο 4 του Πυρηνικού Σταθμού Παραγωγής Ενέργειας του Τσέρνομπιλ στις 26 Απριλίου 1986 λογίζεται ο χειρότερος που γνώρισε ποτέ ο πλανήτης, με την έκλυση ραδιενέργειας να επηρεάζει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων σε μια τεράστια ακτίνα της ευρωπαϊκής ηπείρου. Κι όμως, 25 χρόνια αργότερα οι Ρώσοι ήταν έτοιμοι να ξεπεράσουν το Τσέρνομπιλ με μια φωτιά που ξέσπασε σε οπλισμένο σαν αστακό πυρηνικό υποβρύχιο!

Πέρα από τους δύο πυρηνικούς αντιδραστήρες για την κίνησή του, το «Εκατερίνμπουργκ» ήταν γεμάτο με πυρηνικές κεφαλές! Την ώρα που καθόταν αναπαυτικά στο ναυπηγείο περιμένοντας την επισκευή του, ανθρώπινο λάθος προκάλεσε πυρκαγιά στο εξωτερικό του υποβρυχίου, η οποία σύντομα πέρασε στο εσωτερικό του και το πράγμα μύριζε πια Τσέρνομπιλ. Πολύ κοντά φτάσαμε και πάλι σε νέο πυρηνικό όλεθρο, καθώς η φωτιά απείλησε τις τορπίλες και τις πυρηνικές κεφαλές. Και σαν να μην έφτανε αυτό, οι ρωσικές Αρχές αρνήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή γύρω από το ναυπηγείο του Ροσλιακόβο, διακινδυνεύοντας τις ζωές των πολιτών.

Οι πυροσβέστες κατάφεραν τελικά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο μέσω της μερικής καταβύθισης του υποβρυχίου και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν. Κι αν γίνεται χειρότερο, η Ρωσία έχει μακρύ ιστορικό με ατυχήματα σε πυρηνοκίνητα υποβρύχια, κάτι που εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για όλη την Ευρώπη…


Η Βρετανία λίγο έλειψε να καταρρίψει επιβατικό αεροσκάφος πάνω από το Λονδίνο (2001)



Στον άμεσο απόηχο του τρομοκρατικού χτυπήματος της 11ης Σεπτεμβρίου, ο δυτικός κόσμος ήταν σε κατάσταση συναγερμού για αεροπειρατείες και ενδεχόμενη κλιμάκωση των επιθέσεων της αλ-Κάιντα. Όταν λοιπόν επιβατικό αεροσκάφος μπήκε στον εναέριο χώρο του Λονδίνου χωρίς άδεια και δεν απαντούσε στις κλήσεις του πύργου ελέγχου, οι βρετανικές μυστικές υπηρεσίες φοβήθηκαν τα χειρότερα. Κανείς δεν ήξερε πού κατευθυνόταν το μυστηριώδες αεροσκάφος ούτε αν ήταν στα χέρια τρομοκρατών και το γεγονός παρέμενε: εκατομμύρια ζωές μπορεί και να κινδύνευαν.

Αμέσως, ένα μαχητικό της RAF σηκώθηκε για να το αναχαιτίσει ή, αν χρειαστεί, να το καταρρίψει. Εντωμεταξύ, στην Ντάουνινγκ Στριτ ο πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ μαχόταν με τον εαυτό του (όπως αποκάλυψε αργότερα): να περιμένει λίγο ακόμα να δει τι θα γίνει ή να δώσει εντολή να το καταρρίψουν πριν φτάσει στο κεντρικό Λονδίνο; Κάποια στιγμή κατέληξε ότι η σωστότερη κίνηση ήταν να το ρίξει, αν και όπως παραδέχτηκε δεν μπορούσε τελικά να το κάνει.

Κι αυτή αποδείχτηκε η σωστή επιλογή, καθώς ένα λεπτό αργότερα οι επικοινωνίες αποκαταστάθηκαν και τίποτα το ύποπτο δεν συνέβαινε στην επιβατική πτήση που μετάφερε στο σπίτι τους βρετανούς τουρίστες. Εκατοντάδες ζωές στον αέρα και άλλες τόσες από κάτω γλίτωσαν πάντως στο παρά τσακ…

Η Αούμ Σινρικίο δοκιμάζει τον άνθρακα πάνω από το Τόκιο (1993)



Στις 29 Ιουνίου 1993, οι κάτοικοι του Τόκιο που ζούσαν κοντά στο στρατηγείο της σαλεμένης θρησκευτικής σέχτας του Σόκο Ασαχάρα παραπονούνταν για μια δυσάρεστη μυρωδιά που είχε απλωθεί στη γειτονιά. Την επόμενη μέρα, δεκάδες γείτονες ήταν άρρωστοι, αν και το πράγμα δεν σταμάτησε εκεί. Την επομένη, μια συσκευή στην ταράτσα του στρατηγείου της Αούμ Σινρικίο απελευθέρωνε μια μαύρη ομίχλη στην ατμόσφαιρα, με την κολλώδη ουσία να προσκολλάται σε κτίρια και ανθρώπινο δέρμα. Η αστυνομία ειδοποιήθηκε και έπεισε τη σέχτα να σταματήσει αυτό που έκανε, ό,τι κι αν έκανε, καθώς μέχρι να φτάσουν εκεί οι Αρχές η συσκευή είχε κάνει φτερά.

Δύο χρόνια αργότερα, η Αούμ Σινρικίο αιματοκύλησε όπως θυμόμαστε το μετρό του Τόκιο με το φονικό αέριο σαρίν, σκοτώνοντας 12 ανθρώπους και τραυματίζοντας περισσότερους από 5.500. Με τη σέχτα να έχει εμπλακεί και σε άλλες χημικές επιθέσεις, οι Αρχές αποφάσισαν να αναλύσουν τα δείγματα που είχαν συγκεντρώσει το 1993 και τα αποτελέσματα ήταν το λιγότερο σοκαριστικά: η συσκευή της ταράτσας απελευθέρωνε ατμοποιημένη εκδοχή του άνθρακα!

Μια από τις φονικότερες γνωστές στον άνθρωπο ασθένειες, ο άνθρακας δεν αστειεύεται καθόλου και ένα νέφος από δαύτον πάνω από μια πυκνοκατοικημένη πόλη εγγυάται τον θάνατο χιλιάδων. Αυτό θα ήταν πράγματι το φονικότερο τρομοκρατικό χτύπημα όλων των εποχών, αν η Αούμ Σινρικίο δεν είχε κάνει ένα μικρό λαθάκι και είχε χρησιμοποιήσει μια ηπιότερη εκδοχή που είχε αναπτυχθεί για εμβόλια. Κι έτσι αντί για θάνατο χιλιάδων, το χειρότερο που έκανε η επίθεση της οργάνωσης ήταν η ανοσοποίηση του πληθυσμού από τη νόσο…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κολπάκια για εύκολη χρήση του Chrome


Και όλα γίνονται ακόμα πιο εύκολα.
Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται πρόστιμα για τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα


Ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει 250 ευρώ παράβολο και να κάνει το συμβόλαιο.

Σαφάρι ελέγχων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων οχημάτων ξεκινά από το Σεπτέμβριο το υπουργείο Οικονομικών. Εκτιμάται ότι το πλήθος των ανασφάλιστων οχημάτων προσεγγίζει το 1 εκατ. , ενώ η απώλεια των δημοσίων εσόδων μπορεί να φτάνει μέχρι και τα 100 εκατ. ευρώ.

Η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων θα επικεντρωθεί στον εντοπισμό και στην επιβολή κυρώσεων στους οδηγούς που «ξέχασαν» να κάνουν ασφαλιστήρια συμβόλαια στα οχήματά τους.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που ορίζει ο νόμος και θα εφαρμοστεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, όταν εντοπίζονται, με τη διασταύρωση των στοιχείων, τα ανασφάλιστα οχήματα θα αποστέλλεται ειδοποίηση και ο πολίτης θα έχει οκτώ ημέρες για να πληρώσει 250 ευρώ παράβολο υπέρ Δημοσίου και να κάνει το συμβόλαιο, αλλιώς τα στοιχεία θα πηγαίνουν στην Αστυνομία και θα επιβάλλεται από χρηματικό πρόστιμο μέχρι και αφαίρεση πινακίδων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Google translate μαθαίνει… αργκό


Βελτιώνεται η υπηρεσία για να αποφεύγονται οι λανθασμένες κυριολεκτικές μεταφράσεις.

Όσοι χρησιμοποιούν την υπηρεσία μετάφρασης της Google (Google translate) θα έχουν προσέξει, ότι πολλές φορές τα αποτελέσματα που βγάζει… απλά δεν βγάζουν νόημα.

Για το λόγο αυτό και προκειμένου η υπηρεσία να γίνει ακόμη πιο ευέλικτη και χρήσιμη, θα αρχίσει να «μαθαίνει» και… εκφράσεις αργκό.

Η εταιρεία αποφάσισε να επεκτείνει την υπηρεσία σε διάφορες εκφράσεις της καθομιλουμένης, ζητώντας τη βοήθεια των χρηστών για τη βελτίωση των υπηρεσιών.

«Οι χρήστες χρησιμοποιούν το Google Translate πολύ –μεταφράζουμε πάνω από 100 δισεκατομμύρια λέξεις την ημέρα» ανέφερε σε ένα δημοσίευμα σε blog ο Aaron Babst, community program manager στο Google Translate.

«Ωστόσο, στο παρελθόν, το σύστημα μετάφρασης ήταν πιο αποτελεσματικό σε κυβερνητικά και επιχειρηματικά έγγραφα, παρά στην καθημερινή επικοινωνία μεταξύ ανθρώπων. Όμως αυτό αλλάζει, χάρη σε μια πρόσφατη αναβάθμιση. Έτσι, την επόμενη φορά που θα μεταφράσετε κάτι στο Google Translate, τα αποτελέσματα θα είναι καλύτερα».

Χάρη σε αυτήν την αναβάθμιση, όταν ένας χρήστης μεταφράσει μια φράση ή πρόταση από μια από τις 90 γλώσσες της Google σε κάποια άλλη, μπορεί και να τη βελτιώσει.

Στο δεξί κουτί μετάφραση υπάρχει ένα εικονίδιο (μικρό μολύβι), το οποίο συνοδεύεται από τη φράση «Λάθος;».

Επιλέγοντάς το ανοίγει ένα άλλο παράθυρο με εργαλεία επεξεργασίας, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να βελτιώνουν τη μετάφραση. Οι αλλαγές δε γίνονται αυτόματα, για να αποτραπεί ο κίνδυνος κατάχρησης του συστήματος, όμως όσο περισσότεροι κάνουν βελτιώσεις, τόσο περισσότερο το σύστημα θα «μαθαίνει» τη σωστή γλώσσα, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μία γροθιά κτηνοτρόφοι και αγρότες απέναντι στη φορολαίλαπα


«Είμαστε με το κλειδί στη μίζα» λένε.

Κοινό μέτωπο απέναντι στα προωθούμενα μέτρα για το ασφαλιστικό και το φορολογικό σύστημα συγκροτούν αγρότες και κτηνοτρόφοι στη Βόρεια Ελλάδα, όπως δηλώνουν εκπρόσωποί τους στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Είμαστε με το κλειδί στη μίζα» ανέφερε ο επικεφαλής της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών - Κτηνοτρόφων Χρήστος Γκόντιας, τονίζοντας ότι «ανεξαρτήτου κόμματος, κλάδου και ηλικίας, επιβάλλεται να είμαστε ενωμένοι σαν μια γροθιά, προκειμένου να αποτρέψουμε τα καταστροφικά σχέδια που κάποιοι ετοιμάζουν για εμάς».

Οι αγρότες φορολογούνται ήδη από το πρώτο ευρώ και το λεγόμενο αφορολόγητο των 12.000 ευρώ αφορά αποκλειστικά στις επιδοτήσεις, υπογράμμισε ο κ. Γκόντιας, υποστηρίζοντας ότι «παραπληροφορούν τον κόσμο και ξεσηκώνουν την κοινή γνώμη κατά του κλάδου μας».

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αγροτών - Κτηνοτρόφων ανέφερε ακόμη πως το αργότερο μέχρι τις 15 Αυγούστου πρόκειται να γίνει συνάντηση αντιπροσωπείας της Ένωσης με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Επεσήμανε δε, ότι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός κόσμος είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να μην χάσει το δίκιο του, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Ο κ. Γκόντιας χαρακτήρισε «επιεικώς απαράδεκτο» αυτό που επιχειρείται στο ασφαλιστικό. «Αν περάσουν και θεσπιστούν, θα φτωχύνουμε τόσο που οι περισσότεροι από εμάς, ως ελεύθεροι επαγγελματίες πλέον, θα αναγκαστούμε να μεταφέρουμε τις επιχειρήσεις μας σε άλλα κράτη των Βαλκανίων, όπως η Βουλγαρία» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι σε κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει να προχωρήσουν από την ερχόμενη Τρίτη, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Β. Ελλάδας, διαμαρτυρόμενοι για τα «σκληρά», όπως τονίζουν, φορολογικά μέτρα που προωθούνται.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 11 Αυγούστου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας, ενώ στις 25 του τρέχοντος μήνα, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) προγραμματίζει παναγροτικό, πανκτηνοτροφικό συλλαλητήριο έξω από το υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης, όπως δήλωσε νωρίτερα στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Δημήτρης Καμπούρης.

Εντός της επόμενης εβδομάδας θα γίνουν συνεδριάσεις σε τοπικό επίπεδο και κάθε νομός στη Β. Ελλάδα θα καταρτίσει το δικό του πλάνο κινητοποιήσεων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στα 2 δισ. οι ανεξόφλητες οφειλές προς τη ΔΕΗ


Ως κοινούς απατεώνες καταγγέλλει η ΓΕΝΟΠ όσους δεν εξοφλούν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ενώ έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν. Επιφυλάσσεται μάλιστα να δώσει συγκεκριμένα στοιχεία στη δημοσιότητα.

Το προεδρείο της Ομοσπονδίας συναντήθηκε χθες με τον Γενικό Διευθυντή Εμπορίας της ΔΕΗ, Λάζαρο Καραλάζο με βασικό αντικείμενο συζήτησης τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς την επιχείρηση τα οποία - μετά και την επιβολή των capital controls - ξεπέρασαν τα 2 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα σχετικά στοιχεία που παραθέτει η ΓΕΝΟΠ:

-280 εκατομμύρια ευρώ αφορούν σε οφειλές υψηλής τάσης, εκ των οποίων τα 250 εκατομμύρια αφορούν τις ενεργοβόρες βιομηχανίες.

-220 εκατ. οφείλει το Ελληνικό Δημόσιο, εκ των οποίων τα 115 αφορούν τον ευρύτερο Δημόσιο τομέα (κυρίως τις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων (ΤΟΕΒ).

Η ΓΕΝΟΠ εκφράζει δε απορία για το γεγονός ότι ενώ η ΔΕΗ αποδίδει στους Δήμους τα δημοτικά τέλη, οι ΔΕΥΑ - που στην ουσία είναι Δημοτικές Επιχειρήσεις - οφείλουν υπέρογκα ποσά στη ΔΕΗ.

- 1,5 δισ. ευρώ, οφείλουν οι καταναλωτές στη Μέση και Χαμηλή τάση. Εξ αυτών, τα 300 εκατ. αφορούν 440.000 πρώην πελάτες της ΔΕΗ και η επιχείρηση τα διεκδικεί μέσω της δικαστικής οδού, ενώ έχει ζητήσει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να μην επιτρέπεται η αλλαγή παρόχου (και άρα ηλεκτροδότησης) στους καταναλωτές που έχουν ανεξόφλητο λογαριασμό στον προηγούμενο πάροχο. «Αναφερόμαστε σε προφίλ καταναλωτών που δεν έχουν αδυναμία εξόφλησης των λογαριασμών αλλά - σε πολύ απλά Ελληνικά - είναι κοινοί απατεώνες (η ΓΕΝΟΠ Δ.Ε.Η. είναι σε θέση να γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις και επιφυλάσσεται για την δημοσίευση τους)», αναφέρει η Ομοσπονδία και επιτίθεται ταυτόχρονα στη ΡΑΕ για το γεγονός ότι το αίτημα της ΔΕΗ δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Στη συνάντηση συζητήθηκε τέλος η αξιοποίηση του δικτύου των καταστημάτων της ΔΕΗ προκειμένου να μην αντιμετωπίζονται μόνο ως σημεία είσπραξης, δεδομένου ότι δυνατότητα πληρωμής λογαριασμού υπάρχει σε περισσότερα από 7.000 σημεία στην Ελλάδα. Επιπλέον, το 47% των πληρωμών γίνεται μέσω των παγίων εντολών και στις τράπεζες, το 11% στα ΕΛΤΑ, 4% σε διάφορα άλλα σημεία και μόνο το 38% πραγματοποιείται στα καταστήματα της επιχείρησης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΗΕ: Η Ελλάδα να ελέγξει το χάος στα νησιά όπου αποβιβάζονται μετανάστες


Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες κάλεσε σήμερα την Ελλάδα να ελέγξει το "πλήρες χάος" στα νησιά όπου έχουν αποβιβασθεί χιλιάδες μετανάστες.

Τα κράτη μέλη της ΕΕ πρέπει επίσης να κάνουν περισσότερα για να μοιραστούν το βάρος που επωμίζεται η Ελλάδα, όπου 50.000 πρόσφυγες έφθασαν μόνο τον Ιούλιο, δήλωσε ο Βενσάν Κοστέλ, διευθυντής της Αρμοστείας για την Ευρώπη, αφού επισκέφθηκε τη Λέσβο, την Κω και τη Χίο.

"Σε όρους πόσιμου νερού, σε όρους υγειονομικής περίθαλψης, σε όρους βοήθειας σε τρόφιμα, η κατάσταση είναι εντελώς ανεπαρκής. Στα περισσότερα από τα νησιά, δεν υπάρχει ικανότητα υποδοχής, οι άνθρωποι δεν κοιμούνται κάτω από κάποια στέγη", δήλωσε στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

"Έτσι στα νησιά επικρατεί πλήρες χάος. Έπειτα από μια-δυο ημέρες μεταφέρονται στην Αθήνα, δεν υπάρχει τίποτε που να τους περιμένει στην Αθήνα", πρόσθεσε.

Οι ελληνικές αρχές πρέπει "να ηγηθούν και να συντονίσουν την απάντηση", δήλωσε ο Κοστέλ, ένας 30χρονος βετεράνος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ο οποίος δήλωσε πως "ουδέποτε έχει δει τέτοια κατάσταση".

"Ανησυχούμε με την κατάσταση αυτή, στην οποία ουδείς αναλαμβάνει πραγματικά να ηγηθεί της απάντησης, κάτι που καθιστά πολύ δύσκολο για τις ανθρωπιστικές οργανώσεις να συμμετάσχουν στις προσπάθειες", δήλωσε.

Ο Κοστέλ εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο η κατάσταση στην Ελλάδα να επιδεινωθεί ή να αποτελέσει αντικείμενο "εκμετάλλευσης" για πολιτικούς σκοπούς.

"Η κορυφαία προτεραιότητα είναι να μην αφήσουμε να δημιουργηθούν άλλα Καλαί αλλού στην Ευρώπη", πρόσθεσε. Πολλοί μετανάστες κατευθύνονται προς αυτό το γαλλικό λιμάνι και τουλάχιστον 10 έχουν χάσει τη ζωή τους προσπαθώντας να εισέλθουν στη Βρετανία μέσω της σήραγγας της Μάγχης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6 κρυψώνες στο σπίτι για τα κοσμήματα και τα χρήματα σας


Μπορεί οι ληστείες να έχουν αυξηθεί τον τελευταίο καιρό, αλλά με τα παρακάτω tips μπορείτε να δημιουργήσετε εξαιρετικές κρυψώνες στο σπίτι σας ώστε να έχετε το κεφάλι σας ήσυχο κάθε φορά που θα χρειαστεί να λείψετε από το σπίτι σας για διακοπές ή για δουλειές.

Αδειάστε ένα βιβλίο Βρείτε ένα βαρετό βιβλίο που πιάνει χώρο στη βιβλιοθήκη σας και κόψτε το εσωτερικά ώστε να φτιάξετε έναν κρυφό χώρο. Βάλτε εκεί μέσα τα κοσμήματα αξίας αλλά και χρήματα και τοποθετήστε το κανονικά στη βιβλιοθήκη σας μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία.

Χρησιμοποιήστε παλιούς δίσκους Πάρτε ένα χάρτινο κιβώτιο και κολλήστε πάνω του και γύρω γύρω δίσκους. Βάλτε το ανάμεσα σε κανονικούς δίσκους και τοποθετήστε μέσα στο κιβώτιο όλα τα πράγματα που θέλετε να προφυλάξετε από ενδεχόμενη κλοπή.

Κρύψτε μέσα σε θήκη πούρου Πάρτε μια μεταλλική θήκη πούρου, αδειάστε την, και τοποθετήστε μέσα φλασάκια με σημαντικά αρχεία ή και χρήματα. Κάντε μια τρύπα στο πάνω μέρος της πόρτας σας και βάλτε τη θήκη μέσα στο εσωτερικό της πόρτας.

Αξιοποιήστε την υδρόγειο και με άλλους τρόπους Μπορεί η υδρόγειος να είναι χρήσιμη για να μάθετε καλή γεωγραφία, αλλά είναι χρήσιμη και ως αυτοσχέδιο θησαυροφυλάκιο! Κόψτε ένα κομμάτι της υδρογείου και βάλτε μέσα χρήματα και κοσμήματα. Βάλτε και πάλι πίσω το κομμάτι που βγάλατε και σφυρίξτε ανέμελα. Μόλις βρήκατε τη πιο τέλεια κρυψώνα για τα αντικείμενα αξίας που έχετε.

Μέσα στα τρόφιμα Πάρτε καλαμπόκι, βάλτε το μέσα σε ένα βάζο και τοποθετήστε μέσα τα κοσμήματά σας, ρίχνοντας γύρω γύρω και από πάνω και άλλο καλαμπόκι. Κάντε το ίδιο σε διάφορα βάζα μέχρι να τα γεμίσετε όλα με τα κοσμήματα που θέλετε να προφυλάξετε.

Κρύψτε πίσω από πίνακες Μπορεί να είναι κλασική μέθοδος αλλά πιάνει. Βάλτε πίσω από τους πίνακές σας κλειδιά, χρήματα ή φτιάξτε ένα ντουλαπάκι τοίχου που να καλύπτεται από τον πίνακά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε προφυλάξει σημαντικά αντικείμενα και θα νιώθετε πιο σίγουροι να αφήσετε για μερικές μέρες το σπίτι σας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

13 κόλπα που πρέπει να μάθεις αν έχεις iPhone 6


Είσαι σίγουρος ότι γνωρίζεις όλες τις δυνατότητες του κινητού σου; Αν έχεις iPhone 6 στο παρακάτω βίντεο θα μάθεις μέσα σε τρία λεπτά 13... κόλπα που θα κάνουν τη ζωή σου πιο εύκολη.

Δείτε το βίντεο του Business Insider




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιθέσεις γάλλων αγροτών σε ισπανικά φορτηγά


Τη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση της Γαλλίας απαίτησε η Ισπανία.

Η Ισπανία κατήγγειλε σήμερα την αύξηση των επιθέσεων εναντίον ισπανικών φορτηγών που διενεργούν «ατιμωρητί» γάλλοι αγρότες και απαίτησε από τη γειτονική να λάβει μέτρα προκειμένου να τερματιστεί αυτό το φαινόμενο.

Η κυβέρνηση «εξέφρασε διά της διπλωματικής οδού στις γαλλικές αρχές τη σοβαρή ανησυχία της μετά τα σοβαρά επεισόδια που σημειώνονται στους γαλλικούς δρόμους από τις 21 Ιουλίου και που επιμένουν αυτή την ώρα», ανέφερε σε μία ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Μαδρίτη κατήγγειλε «τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων εναντίον ισπανικών φορτηγών και (φορτηγών) από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που μεταφέρουν προϊόντα διατροφής».

Η Ισπανία προσδιόρισε τους δράστες των επιθέσεων αυτών ως «γάλλους αγρότες και κτηνοτρόφους που δρουν ατιμωρητί» και κατήγγειλε «μία απαράδεκτη κατατρομοκράτηση που τιμωρεί τόσο τους ισπανούς παραγωγούς και μεταφορείς, όσο και τους γάλλους διανομείς των προϊόντων τους».

Η ισπανική κυβέρνηση, που καταγγέλλει μία «κατάφωρη παραβίαση των ευρωπαϊκών κανονισμών», απαίτησε να «ενημερωθεί επειγόντως για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η γαλλική κυβέρνηση προκειμένου να θέσει τέρμα σε αυτές τις επιθέσεις και να επιβάλει κυρώσεις στους δράστες».

Η Μαδρίτη έστειλε στη γαλλική κυβέρνηση και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή έναν κατάλογο των φορτηγών που δέχθηκαν επιθέσεις, προσθέτει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο, χωρίς να διευκρινίζει τον ακριβή αριθμό των ισπανικών οχημάτων που υπέστησαν αυτές τις επιθέσεις.

Η κυβέρνηση διαμαρτύρεται επίσης επίσημα για «μέτρα προώθησης της κατανάλωσης γαλλικών αγροτοδιατροφικών προϊόντων και γαλλικού κρέατος που ανακοινώθηκαν σε πρόσφατες δηλώσεις των αρχών» της γειτονικής χώρας.

Η Μαδρίτη παρενέβη έπειτα από αιτήματα των ισπανικών αγροτικών ομοσπονδιών και των οργανώσεων μεταφορέων, που κατήγγειλαν τις τελευταίες ημέρες τις επιχειρήσεις των γάλλων αγροτών.

Σήμερα, περίπου 50 παραγωγοί φρούτων από τα Ανατολικά Πυρηναία έστησαν ένα οδόφραγμα που ελέγχει και τους δύο οδικούς άξονες που οδηγούν στην Ανδόρα από την ισπανική πλευρά και στην Αριέζ από τη γαλλική. Ελέγχοντας περίπου από τις 07:00 τη διέλευση των τουριστών χάρη σε περίπου 30 τρακτέρ, διένειμαν φρούτα και ενημερωτικά φυλλάδια στους οδηγούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έξωση με την βούλα του Αρείου Πάγου


Εστιάτορας υποχρεούται να εγκαταλείψει το ακίνητο που στεγάζεται η επιχείρησή του.

Μετά από δικαστική διαμάχη οκτώ ετών εστιάτορας στην Βόρειο Ελλάδα υποχρεώνεται, με απόφαση του Αρείου Πάγου, να φύγει από το ακίνητο που στεγάζεται η επιχείρηση του και να το αποδώσει στον Δήμο ο οποίος είναι και ο ιδιοκτήτης.

Η ιστορία ξεκίνησε το 2008 όταν ο ενοικιαστής καθυστέρησε να καταβάλει ενοίκια 8 μηνών, δηλαδή το ποσό των 7,5 χιλιάδων ευρώ. Η καθυστέρηση συνεχίστηκε και στα τέλη του ίδιου έτους ο Δήμος κατήγγειλε τη σύμβαση και όπως προέβλεπε ο νόμος ο ενοικιαστής έπρεπε εντός μηνός να καταβάλλει τα οφειλόμενα διαφορετικά θα λύονταν η συμφωνία και θα έπρεπε να αποδώσει τη χρήση του. Ο ενοικιαστής κατέβαλλε τα οφειλόμενα μετά από την προθεσμία του ενός μηνός σε δυο δόσεις και σε διάστημα δυο ως έξι μηνών μετά την καταγγελία.

Ωστόσο, εκτός από τα ενοίκια ο Δήμος ζητούσε να του αποδοθεί και το ακίνητο.

Έτσι, η υπόθεση πήρε το δρόμο της δικαιοσύνης και έφτασε στον Άρειο Πάγο με τον ενοικιαστή να υποστηρίζει πως η καθυστέρηση εξόφλησης, μετά τη λήξη της προθεσμίας, οφείλονταν σε οικονομικές δυσχέρειες λόγω προβλημάτων υγείας συγγενικού του προσώπου και ότι η εφαρμογή των προθεσμιών οδηγούσε σε παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.

Ο Άρειος Πάγος επικύρωσε ουσιαστικά την εφετειακή απόφαση που δικαίωνε το Δήμο καθώς έκρινε ότι η αρχή της αναλογικότητας δεν μπορεί να εφαρμοστεί σε ιδιωτικές διαφορές όπως είναι οι μισθωτικές και ότι η καθυστερημένη καταβολή των οφειλομένων μετά την παρέλευση των προθεσμιών επιφέρει μεν απόσβεση της οφειλής πλην όμως εξακολουθεί να υφίσταται η υποχρέωση για απόδοση του μισθίου ενώ για να συνεχιστεί η μίσθωση χρειάζεται νέα σύμβαση.

Επιπλέον, οι αρεοπαγίτες δέχθηκαν ότι δεν ήταν καταχρηστική η άσκηση της αγωγής και απέκρουσαν τους λόγους της υγείας συγγενικού προσώπου, που επικαλέστηκε ο ενοικιαστής, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική δυσχέρεια δεν αποτελεί εύλογη αιτία μη καταβολής του μισθώματος και δεν τον απαλλάσσει από τις συνέπειες υπερημερίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυστηρότερες προϋποθέσεις για τη λειτουργία πρατηρίων καυσίμων


Στόχος η πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Την απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών και δεν βρίσκονται αναρτημένα στο «Λευκό Κατάλογο» (white list) της ιστοσελίδας του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε, μεταξύ άλλων, η Διυπουργική Επιτροπή Πάταξης της Διαφθοράς για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου καυσίμων.

Όπως αποφασίστηκε, ακολουθούν η ιχνηθέτηση, τα GPS (ακόμα και στα slops), η απογραφή όλων των δεξαμενών καυσίμων άνω των 4 τόνων, κλπ. Η σχετική υπουργική απόφαση για το «Λευκό Κατάλογο» είναι η πρώτη που θα υπογραφεί άμεσα και περιλαμβάνεται στις σημαντικές αποφάσεις για το θέμα του λαθρεμπορίου καυσίμων, στις οποίες κατέληξε η Μόνιμη Διϋπουργική Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς που συστήθηκε από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και συνεδρίασε χθες για τρίτη φορά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σκοπός της χθεσινής συνεδρίασης, με εισηγήσεις του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, αρμόδιο για έσοδα, Τρύφωνος Αλεξιάδη, ήταν ο έλεγχος της πορείας υλοποίησης του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου για τη πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων, στο οποίο διαπιστώθηκαν μεγάλες καθυστερήσεις και η εξέταση νέων θεσμικών παρεμβάσεων.

Με αυτά τα δεδομένα, η Επιτροπή για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς αποφάσισε, με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, τα εξής:

- Την επίσπευση με τους πλέον ταχείς ρυθμούς της ολοκλήρωσης του θεσμικού πλαισίου που έχει ψηφιστεί εδώ και χρόνια, αλλά δεν έχει ολοκληρωθεί και, ειδικότερα:

- Απαγόρευση πώλησης καυσίμων σε πρατήρια που δεν έχουν εφαρμόσει τα προβλεπόμενα για το σύστημα εισροών-εκροών.

- Χρήση μοριακών ιχνηθετών σε όλα τα καύσιμα.

- Τοποθέτηση GPS σε πλωτά και επίγεια μεταφορικά μέσα, καθώς και SLOPS (υγρά απορρίμματα πλοίων).

- Εντατικοί έλεγχοι, αν εφαρμόζεται ο νόμος περί τοποθέτησης συστήματος εισροών-εκροών στις τελωνειακές αποθήκες.

Σάρωση όλων των πρατηρίων πετρελαίου θέρμανσης με μικτό κλιμάκιο ελέγχου για την τήρηση των προβλεπόμενων τοποθέτησης και παραγωγικής λειτουργίας του συστήματος εισροών-εκροών.

- Την παρέμβαση με νέες νομοθετικές πρωτοβουλίες για:

Δημιουργία επιχειρησιακού κέντρου ελέγχου-συντονισμού.
Εφαρμογή του συστήματος εισροών-εκροών σε όλες τις δεξαμενές.
Σύστημα σφράγισης σε επίγεια μεταφορικά μέσα ενεργειακών πόρων και αποσφράγισης μόνο από τον πρατηριούχο.
Σύνταξη Μητρώου Δεξαμενών χωρητικότητας άνω των 4 τόνων.
Στη χθεσινή σύσκεψη της Μόνιμης Διϋπουργικής Επιτροπής για τη καταπολέμηση της Διαφθοράς προήδρευσε ο αρμόδιος υπουργός Επικρατείας Παναγιώτης Νικολούδης και συμμετείχαν (τα τακτικά μέλη) ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό Τέρενς Κουίκ, ο υφυπουργός Δικαιοσύνης για τη Διαφάνεια Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο υφυπουργός Εσωτερικών Παύλος Πολάκης, ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της Διαφθοράς Γιώργος Βασιλειάδης, ο Μιχάλης Καλογήρου νομικός σύμβουλος του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά και εξειδικευμένοι συνεργάτες τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες φωτογραφίες μπλόκαρε το Instagram την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού


Οι μαμάδες συσπειρώθηκαν στο πλευρό μιας φωτογράφου της οποίας ο λογαριασμός στο Instagram μπλόκαρε επειδή μοιράστηκε φωτογραφίες θηλασμού κατά τη διάρκεια της Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού (1-7 Αυγούστου).

Η Melissa Jean Wilbraham, από το Queensland, της Αυστραλίας, σε αυτό τον λογαριασμό μοιράζεται φωτογραφίες της εγκυμοσύνης, του τοκετού, του θηλασμού και έχει μάλιστα περισσότερους από 24.000 οπαδούς.

Όπως δηλώνει η ίδια η 33χρονη φωτογράφος στη Daily Mail της Αυστραλίας: «Ήταν σαν να με τιμωρούν που γιορτάζω το θαύμα της ζωής».

Όταν η Wilbraham προσπάθησε να συνδεθεί στο λογαριασμό της στο Instagram, της εμφανίστηκε ένα μήνυμα που έγραφε: «Ο λογαριασμός σας διαγράφηκε, επειδή δεν ακολουθούσε τους κανόνες. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να τον επαναφέρουμε λογαριασμούς που διαγράφηκαν για τέτοιου είδους παραβιάσεις».

Οι οδηγίες του Instagram τονίζουν πως δεν επιτρέπονται posts βίας, γυμνού, διακρίσεων, με πορνογραφικό και σεξουαλικό περιεχόμενο κ.τ.λ.»

Η Wilbraham αποφάσισε να μοιραστεί το σοκ της με τους φίλους της και τους πελάτες της μέσω της προσωπικής της σελίδας της στο Facebook.

«Πόσο ειρωνικό που την ημέρα που ξεκινά η «Παγκόσμια Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού», η δουλειά μου αφαιρέθηκε από το Instagram. Πάντα θα υπάρχουν θλιβεροί άνθρωποι που αναφέρουν τις εικόνες μου, αλλά εγώ ΠΟΤΕ δεν θα σας αφήσω να με σταματήσετε να γιορτάζω το θαύμα της ζωής».

Μετά από την κινητοποίηση 4.000 χρηστών ο λογαριασμός της Melissa επανήλθε, με εκπρόσωπο της εταιρίας να υπογραμμίζει: «Επιτρέπουμε φωτογραφίες θηλασμού στο Instagram. Είδαμε τι έγινε σε αυτή την περίπτωση και ήταν ένα λάθος το οποίο αποκαταστήσαμε».
















Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στον Ελαιώνα


Στόχος να έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των προσφύγων του Πεδίου του Άρεως έως την ερχόμενη Τρίτη.
Με εντατικούς ρυθμούς πραγματοποιούνται οι εργασίες στον Ελαιώνα, ώστε να διαμορφωθεί ο χώρος στον οποίο θα φιλοξενηθούν σταδιακά πρόσφυγες που σήμερα βρίσκονται σε σκηνές στο Πεδίον του Άρεως. Στόχος είναι να αρχίσει η εγκατάσταση των πρώτων προσφύγων την Κυριακή και οι υπόλοιποι να έχουν μεταφερθεί έως την ερχόμενη Τρίτη.

Στον χώρο, συνολικής έκτασης 40 στρεμμάτων, τοποθετούνται κοντέινερ, τα περισσότερα εκ των οποίων είχαν χρησιμοποιηθεί το 1999 για τις ανάγκες στέγασης των σεισμοπαθών της πρωτεύουσας.

Το μεσημέρι είχαν στηθεί περί τα 48-50, ενώ έως το βράδυ αναμένεται να έχει τοποθετηθεί το σύνολο των 66 οικίσκων. Τα συγκεκριμένα είναι επιφάνειας 30 τ.μ., διαθέτουν δύο υπνοδωμάτια, μπάνιο και κουζίνα, ενώ θα γίνει εγκατάσταση και κλιματιστικών. Σε αυτούς τους χώρους μπορούν να φιλοξενηθούν συνολικά περί τους 400 πρόσφυγες. Τυχόν πλεονάζον αριθμός προσφύγων θα εγκατασταθεί σε σκηνές.

Κλιμάκια της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς, ώστε μέχρι το βράδυ ή το αργότερο έως αύριο το πρωί να υπάρξει σύνδεση με νερό και ρεύμα καθώς και να εξασφαλιστεί σύστημα αποχέτευσης.

Το συγκεκριμένο οικόπεδο, ιδιοκτησίας του δήμου Αθηναίων, βρίσκεται στην οδό Πολυκάρπου 89. Πρόκειται για υποβαθμισμένη περιοχή, περίπου 500 μέτρα από το σταθμό "Ελαιώνας" του μετρό, μακριά από κατοικημένες περιοχές, αν και στην ευρύτερη περιοχή δεν απουσιάζουν οικίες. Αντίθετα πλεονάζουν εταιρείες μεταφορών και συνεργεία αυτοκινήτων, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται ο χώρος όπου φιλοξενείται κάθε Κυριακή το παζάρι των ρακοσυλλεκτών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχείς έλεγχοι σε τουριστικές περιοχές και πλοία


Κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής διενεργούν ελέγχους τιμοληψίας.

Ελέγχους τιμοληψίας και ελέγχους για την ποιότητα και την ασφάλεια των τροφίμων σε χώρους λιανικής πώλησης προϊόντων διενεργούν κλιμάκια ελέγχου της Περιφέρειας Αττικής.

Συγκεκριμένα, κατ’ εφαρμογή του νόμου 4177/2013 και των κανόνων διακίνησης και εμπορίας προϊόντων και παροχής υπηρεσιών, διενεργούνται από την Περιφέρεια Αττικής διαρκώς έλεγχοι σε κυλικεία, αναψυκτήρια, εστιατόρια, καφέ – μπαρ, τουριστικούς χώρους, πλοία, κλπ, με στόχο τη συμμόρφωση προς τις επιβληθείσες ανώτατες τιμές προϊόντων (σύμφωνα με το ΦΕΚ 1581 Β’/2015).

Ήδη έχουν διενεργηθεί έλεγχοι στα λιμάνια Πειραιά, Ραφήνας, στην περιοχή της Πλάκας, Μοναστηρακίου, την περιοχή της Ακρόπολης, κ.α.. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν εντατικά καθ’ όλο το διάστημα του Αυγούστου με στόχο την προστασία των πολιτών από φαινόμενα αισχροκέρδειας, τα οποία αναπτύσσονται ειδικά στη διάρκεια της τουριστικής περιόδου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σημαντικός κόμβος η Ελλάδα με τη νέα διώρυγα του Σουέζ


Ενόψει της διέλευσης μεγαλύτερων φορτίων.

Σημαντικό διεθνή κόμβο εμπορευματικών μεταφορών, με πολλά προβλήματα ωστόσο, χαρακτηρίζουν την Ελλάδα και κυρίως το λιμάνι του Πειραιά, στελέχη των διεθνών εταιρειών logistics, σχολιάζοντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται από τη λειτουργία της νέας διώρυγας του Σουέζ, μήκους 72 χιλιομέτρων, που θα επιτρέπει την ημερήσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων με πλοία στην Ευρώπη σε γρηγορότερο χρόνο.

Στόχος της αρχής της νέας διώρυγας του Σουέζ είναι να περνούν καθημερινά έως το 2023, 97 πλοία από 49 που είναι σήμερα.

Πολλά από τα πλοία στις παραδόσεις φορτίων πλέον θα κερδίζουν χρόνο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο χρόνος διέλευσης από τη νέα διώρυγα θα μειωθεί από τις 18 στις 11 ώρες, ενώ πλέον τα περισσότερα από αυτά δεν θα χρειάζεται να διασχίζουν τη Μεσόγειο για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων σε χώρες της βόρειας Ευρώπης, αλλά να επιλέγουν κάποια από τα λιμάνια της Μεσογείου, με βασικότερο αυτό του Πειραιά που είναι και το κοντινότερο.

Όπως αναφέρουν, τα βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν πολλές εταιρείες logistics αυτή τη στιγμή στη διέλευση φορτίων από την Ελλάδα είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που παρατηρούνται στις αφίξεις των κοντέινερ σε Σέμπο και ΣΕΠ (COSCO) λόγω έλλειψης αριθμού πλοηγών, ενώ τονίζουν ότι το σιδηροδρομικό δίκτυο που συνδέει το λιμάνι του Πειραιά με τη Θεσσαλονίκη και τα Βαλκάνια χρήζει αναβάθμισης, αναφέροντας ως παράδειγμα δύο ατυχήματα που έχουν συμβεί τους τελευταίους τρεις μήνες σε συρμό της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που μετέφερε προϊόντα της COSCO από το λιμάνι του Ικονίου στην Κεντρική Ευρώπη.

Επίσης, θέτουν ως βασικό θέμα ότι θα πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την παραχώρηση του Θριάσιου Εμπορευματικού Κέντρου σε υποψήφιους επενδυτές, προκειμένου να δημιουργηθούν κέντρα αποθήκευσης με νέες θέσεις εργασίας.

Στελέχη της κινεζικής COSCO, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων για τα νέα δεδομένα που δημιουργεί ο διώρυγα του Σουέζ, ανέφεραν ότι πολλές εταιρείες θαλασσίων μεταφορών έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους να χρησιμοποιούν τον Πειραιά ως σταθμό μεταφόρτωσης. Σημειώνεται ότι ναυτιλιακές εταιρείες της COSCO καλύπτουν πάνω από 1.600 λιμάνια σε περισσότερες από 160 χώρες και περιοχές σε όλο τον κόσμο, και το μέγεθος του στόλου του κινεζικού γίγαντα με 800 πλοία κατατάσσεται πρώτο στην Κίνα και δεύτερο στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον ναυλομεσιτικό οίκο Clarksons, στον τομέα των εμπορευματοκιβωτίων, η διακίνηση από το λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε το 2014 αύξηση κατά 6%, ενώ αναμένεται επίσης αύξηση το 2015 με μεγαλύτερο ρυθμό. Επίσης η κύρια διαδρομή Ασίας-Ευρώπης κατέγραψε αύξηση το 2014 κατά 7,7%.

O Προβλήτας Ι του ΟΛΠ, το 2014 διακίνησε 598.255 TEU καταγράφοντας μείωση 7,1% μετά από τέσσερις συνεχείς χρονιές αύξησης. Λαμβάνοντας ωστόσο και τη διακίνηση της ΣΕΠ ΑΕ, το λιμάνι του Πειραιά κατέγραψε σημαντική αύξηση φτάνοντας συνολικά τα 3.585.155 TEU.

Τον μήνα Ιούνιο, παρά τα προβλήματα από το κλείσιμο των τραπεζών με τα capital controls, διακινήθηκαν από τις εγκαταστάσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά -θυγατρική της COSCO- 253.000 κοντέινερ και 281.000 τον Ιούλιο.

Τα προβλήματα με την πλοηγική υπηρεσία

Μεγάλες καθυστερήσεις στον κατάπλου και απόπλου εμπορικών πλοίων παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στο λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τις ναυτιλιακές εταιρείες διεθνών μεταφορών σε ΣΕΜΠΟ και ΣΕΠ (COSCO), λόγω αυξημένου ημερήσιου κόστους ναύλωσης των συγκεκριμένων πλοίων, που σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να φθάνουν και τις 40.000 δολάρια την ημέρα.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω έλλειψης πλοηγών, οι οποίοι αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε 21 στο λιμάνι του Πειραιά και εργάζονται για περισσότερες από 12 ώρες την ημέρα, χωρίς νυχτερινά, ρεπό και άδειες, προκειμένου να καλύψουν τα κενά.

Επίσης, σε πολλά λιμάνια, πολλές πλοηγίδες είναι χαλασμένες, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στη μεταφορά πλοηγών. Σημειώνεται ότι στο λιμάνι του Πειραιά λειτουργεί αυτή τη στιγμή μία μόνο πλοηγίδα, ενώ μία δεύτερη που υπάρχει είναι χαλασμένη.

Εκπρόσωποι της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης, αλλά και του ΣΕΠ (COSCO) συναντήθηκαν την Πέμπτη για το θέμα με τον αναπληρωτή υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα και υπήρξε συνεργασία για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Ήδη σε συνεργασία με τον γενικό γραμματέα Ναυτιλιακών Επενδύσεων Αθανάσιο Χριστόπουλο, το υπουργείο Ναυτιλίας θα προχωρήσει στη σύσταση ειδικής επιτροπής για την αναβάθμιση της πλοηγικής υπηρεσίας, ενώ αναφορικά με τις χαλασμένες και εγκαταλελειμμένες πλοηγίδες που υπάρχουν εδώ και χρόνια, όχι μόνο στο λιμάνι του Πειραιά, αλλά και στους 13 πλοηγικούς σταθμούς, ζητήθηκε καταγραφή από κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων προκειμένου να υπάρξει ανακατασκευή η αντικατάστασή τους.

Επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δεσμεύθηκε για ρύθμιση, με αλλαγή του Προεδρικού Διατάγματος 103, προκειμένου να μπορέσει να στελεχωθεί η πλοηγική υπηρεσία με επιπλέον προσωπικό. Πιθανόν η ρύθμιση να συμπεριληφθεί σε νέο Προεδρικό Διάταγμα που θα αφορά τη αναδιοργάνωση του προσωπικού όλου του υπουργείου.

Εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ένωσης Πλοηγών, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το θέμα, ζήτησαν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος 103 που είχε φέρει η προηγούμενη πολιτική ηγεσία, την επανασύσταση της Διεύθυνσης της Πλοηγικής Υπηρεσίας που είχε καταργηθεί, αλλά και την ενίσχυσή της με ένα πλοηγό που να γνωμοδοτεί και να επιλύει τεχνικά ζητήματα.

Επίσης, ζητούν να υπάρξει μηχανοργάνωση στο υπουργείο Ναυτιλίας προκειμένου να γνωρίζουν οι λιμενικές αρχές τον αριθμό των πλοηγίδων, τις συντηρήσεις τους, αλλά και τους πλοηγούς και τα προσόντα τους.

Σημειώνεται ότι η λειτουργία της πλοηγικής υπηρεσίας δεν επιβαρύνει τα δημόσια έσοδα, καθώς τα λιμενικά τέλη που πληρώνουν τα πλοία για παροχή υπηρεσίας διέλευσης μπαίνουν στο ειδικό κεφάλαιο της πλοηγικής υπηρεσίας του υπουργείου Ναυτιλίας. Ο κοινοτικός νομοθέτης διαχωρίζει την παροχή των πλοηγικών υπηρεσιών από τις υπόλοιπες λιμενικές υπηρεσίες για λόγους δημοσίους συμφέροντος και ασφάλειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...