Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Με κρέας ταράνδου καλύπτουν τις ελλείψεις από το ρωσικό εμπάργκο


Ποια μέτρα υιοθέτησαν οι αρχές στην Τσουκότκα για να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού.

Τις αρνητικές επιπτώσεις από το εμπάργκο στις εισαγωγές κρέατος από τις ΗΠΑ, που επέβαλε το Κρεμλίνο, επιχειρούν να αντιμετωπίσουν οι αρχές της ρωσικής περιοχής της Άπω Ανατολής Τσουκότκα.

Προκειμένου να καλύψουν, λοιπόν, τις διατροφικές ανάγκες του πληθυσμού της περιοχής, οι αρχές αποφάσισαν να ενισχύσουν την τοπική παραγωγή κρέατος από τάρανδο, με τα αγροκτήματα εκτροφής άγριων ταράνδων να έχουν ήδη αρχίσει τις παραδόσεις κρέατος σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, νοσοκομεία, επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα.

Η Τσουκότκα εισήγαγε από τις ΗΠΑ κοτόπουλα, μήλα και πατάτες, όπως αναφέρει το paseges.gr. Οι αρχές της περιοχής έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με εγχώριους παραγωγούς, προκειμένου να αυξηθεί η παραγωγή των εν λόγω προϊόντων και να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού.

Η τόνωση και ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής είναι και από τους βασικούς στόχους του Κρεμλίνου, μετά από το διάταγμα Πούτιν της 6ης Αυγούστου, που επέβαλε νέα οικονομικά μέτρα για την προστασία και την ασφάλεια της χώρας, με πιο σημαντικό το εμπάργκο για ένα χρόνο στις εισαγωγές γεωργικών και κτηνοτροφικών προϊόντων (χοιρινό και μοσχαρίσιο κρέας, αλλαντικά, πουλερικά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, φρούτα και λαχανικά) από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Αυστραλία και τη Νορβηγία.

Προηγουμένως, οι εν λόγω χώρες είχαν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία, λόγω της προσάρτησης της Κριμαίας και της «στήριξης των ρωσόφωνων αυτονομιστών στην νοτιοανατολική Ουκρανία».



Διαβάστε περισσότερα...

Πρόταση γάμου στον... αέρα


Oι επιβάτες είχαν προετοιμαστεί για το ενδεχόμενο να αντιμετωπίσουν αναταράξεις ή κάποιο τεχνικό πρόβλημα, έγιναν ωστόσο μάρτυρες μιας. . . ερωτικής εξομολόγησης: ένας πιλότος της Turkish Airlines ζήτησε χθες από την αγαπημένη του να τον παντρευτεί στους αιθέρες, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο.

Το αεροπλάνο που είχε αναχωρήσει από το Βαν (ανατολικά) με προορισμό την Κωνσταντινούπολη, είχε μόλις φθάσει σε ύψος 10.000 μέτρων όταν ο πιλότος πήρε το μικρόφωνο του κυβερνήτη του αεροσκάφους για να κάνει μια πρωτότυπη και άκρως προσωπική ανακοίνωση.

«Κυρίες, κύριοι, σας ομιλεί ο πιλότος σας», ακούστηκε να λέει.

«Αναμένεται να φθάσουμε στην Κωνσταντινούπολη στην προβλεπόμενη ώρα και εσείς θα γίνετε σύντομα μάρτυρες μιας αξιομνημόνευτης στιγμής, αγαπητοί επιβάτες».

«Θα ήθελα να ρωτήσω, ενώ πετάμε ανάμεσα στα σύννεφα και στον ουρανό, την Χαζέλ Τσαγίν Γκιουρλέγεν, που ταξιδεύει μαζί σας, εάν δέχεται να περάσουμε μαζί κάθε δευτερόλεπτο της ζωής μας. Θέλεις να με παντρευτείς;» συνέχισε ενώ οι επιβάτες είχαν μείνει εμβρόντητοι.

Κατόπιν, κάνοντας πράξη τα λόγια του, ο πιλότος—που πάντως δεν άνηκε στο πλήρωμα του αεροσκάφους για αυτή την πτήση, όπως διευκρινίζουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης—βγήκε από τον θάλαμο διακυβέρνησης για να προσφέρει ένα δαχτυλίδι στη σύντροφό του και να την αγκαλιάσει εν μέσω των χειροκροτημάτων πολλών επιβατών.

Η πρόταση γάμου. . . στον αέρα του Αλί Κουζέι μαγνητοσκοπήθηκε και το βίντεο αναρτήθηκε στον ιστότοπο YouTube.

Δείτε το βίντεο από τον χρήστη Gündem Van




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Αλμωπίας Πέλλας


Πρωτότυπα έργα θα φιλοτεχνήσουν 19 καλλιτέχνες.

Πρωτότυπα έργα, άμεσα συνδεδεμένα με την «ιδιοσυγκρασία» του ιστορικού, θρησκευτικού και φυσικού πλούτου του δήμου Αλμωπίας Πέλλας, θα φιλοτεχνήσουν 19 καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν μετά από κάλεσμα του δήμου, σε συνεργασία με το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Θεσσαλονίκης, το οποίο στηρίζει την προσπάθεια για τη σύνδεση της τέχνης με την τοπική ανάπτυξη.

Χωρίς κανένα περιορισμό στο εκφραστικό μέσο, οι 19 καλλιτέχνες ξεκινούν από την Τρίτη και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου, τη δημιουργία των έργων τους, έχοντας ως οδηγό συγκεκριμένους τόπους της περιοχής. «Οι καλλιτέχνες περιηγήθηκαν στους τόπους (...) πρόκειται για ιστορικούς και φυσικούς τόπους που συνυπάρχουν» δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο ΑΜΠΕ ο αρχιτέκτων μηχανικός, επιστημονικός συνεργάτης του δημάρχου Νικόλαος Τσίμας.

Κάθε καλλιτέχνης -διευκρίνισε ο κ. Τσίμας- θα ασχοληθεί με μια συγκεκριμένη τοποθεσία και αυτή θα αποτελέσει το «όχημα» για να εμπνευστεί ένα πρωτότυπο καλλιτεχνικό έργο, ζωγραφικής, γλυπτικής ή άλλης μορφής.

Η πρωτοβουλία «Living history, Living nature» του δήμου, χρηματοδοτείται από το συγχρηματοδοτούμενο πρόγραμμα διασυνοριακής συνεργασίας «Ελλάδα – ΠΓΔΜ 2007-2013» και εντάσσεται στο πλαίσιο συντονισμένων δράσεων που στοχεύουν στην ευαισθητοποίηση για το φυσικό και ιστορικό πλούτο της επαρχίας Αλμωπίας, καθώς και στην προβολή του, με στόχο την ανάπτυξη εναλλακτικού τουρισμού.

Στόχος του δήμου είναι όλες οι δημιουργίες να αποτελέσουν και το περιεχόμενο μιας ψηφιακής έκθεσης, ούτως ώστε να δοθεί ώθηση στην τοπική ανάπτυξη. Όπως άλλωστε είπε ο κ. Τσίμας «η τέχνη έχει αποκαλυπτικό χαρακτήρα, τέτοιο που μπορεί να δώσει ώθηση στην τοπική ανάπτυξη και υπεραξία σε έναν τόπο».

Στους τόπους έμπνευσης των καλλιτεχνών περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, τα Λουτρά Λουτρακίου, το Κάστρο της Χρυσής, ο Άγιος Δημήτριος Αετοχωρίου, η Ιερά Μονή του Αγίου Ιλαρίωνα στους Προμάχους, η Ιερά Μονή του Αρχάγγελου Μιχαήλ, στον Αρχάγγελο, η Καλή Πεδιάδα στο Λουτράκι, τα όρη Τζένα και Πίνοβο.




Διαβάστε περισσότερα...

Έτσι είναι η θέα από τους ουρανοξύστες


Ο 17χρονος που ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου
.
Ο Humza Deas, μπορεί να είναι μόλις 17 ετών αλλά είναι πιστοποιημένα ένας θεαματικός, θαρραλέος ακροβάτης.

Ο έφηβος, αψηφά κάθε λογής νόμους, και ανεβαίνει σε απαγορευτικά σημεία στο Μανχάταν που προκαλούν ίλιγγο. Από τα σημεία με τα δυσθεώρητα ύψη, ο νεαρός βγάζει εκπληκτικές φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

Το υλικό του το ανεβάζει στη προσωπική του σελίδα στο Instagram, η οποία έχει τουλάχιστον 30.000 followers. Ιδού τα όσα καταγράφει:






















Διαβάστε περισσότερα...

"Ξέρω ποιος είναι θαμμένος στον τάφο της Αμφίπολης"


Σχεδόν σίγουρος για το ποιος βρίσκεται μέσα στον τάφο της Αμφίπολης, είναι ο διάσημος καθηγητής στο τμήμα Αρχαιολογίας και Ανθρωπολογίας του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ και συγγραφέας πολλών επιστημονικών βιβλίων και μελετών, Νίκολας Σόντερς.

Ο Σόντερς μίλησε στο Έθνος για τις ανασκαφές που γίνονται και για τις δικές του εκτιμήσεις για το τελικό αποτέλεσμα. Έχει ασχοληθεί πολύ με τον Μέγα Αλέξανδρο και όπως εξομολογείται όταν ο ατζέντης του τον ρώτησε ποιο βιβλίο που δεν έχει εκδοθεί ποτέ θα ήθελε να διαβάσει, εκείνος χωρίς δεύτερη σκέψη απάντησε «ένα βιβλίο για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου».



Το έγραψε ο ίδιος το 2006. Ο τίτλος του; «Alexander's Tomb: The Two-Thousand Year Obsession to Find the Lost Conquerer» (σε απόδοση «Ο Τάφος του Αλέξανδρου: 2.000 χρόνια εμμονής για την εύρεση του μεγάλου κατακτητή», καθώς δεν έχει μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά). Παρακολουθώντας με ενδιαφέρον τις ανασκαφές, ο βρετανός καθηγητής δίνει στο «Έθνος» τη δική του ερμηνεία για το μεγάλο μυστικό της Αμφίπολης.

Τρία είναι τα σενάρια που ο ίδιος βλέπει:

Ο Νέαρχος: Ένας από τους ναυάρχους του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οποίου η οικογένεια εγκαταστάθηκε στην Αμφίπολη όταν εκείνος ήταν ακόμη παιδί. Επομένως θα μπορούσε να θεωρηθεί ως μια από τις μεγάλες προσωπικότητες της πόλης, γεγονός που, σύμφωνα με τον καθηγητή, θα μπορούσε να τον ανταμείψει με έναν μεγαλοπρεπή τύμβο. Επιπλέον ο Νέαρχος δεν ήταν μέλος της βασιλικής οικογένειας και γι' αυτό δεν θα μπορούσε να ταφεί στις Αιγές / Βεργίνα.

Η γυναίκα και/ή ο γιος του: Η σύζυγος του Αλέξανδρου, Ρωξάνη και ο γιος της (Αλέξανδρος ο Δ'), ο μόνος νόμιμος κληρονόμος του, πιάστηκαν αιχμάλωτοι από τον Κάσσανδρο και δολοφονήθηκαν εκεί στο 309 π.Χ. Καθώς η Ρωξάνη δεν είχε βασιλικό μακεδονικό αίμα, δεν είναι απαραίτητο ότι θα θαβόταν στις Αιγές/ Βεργίνα και επομένως ίσως να έχει θαφτεί κοντά στην Αμφίπολη. Όσο για τον γιο της, ποιος ξέρει; Ίσως να θάφτηκε με τη μητέρα του, ίσως στις Αιγές/ Βεργίνα.

Η αδελφή του: Ενδιαφέρον παρουσιάζει, σύμφωνα με τον καθηγητή, το γεγονός ότι ο Κάσσανδρος δολοφόνησε επίσης την αδελφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Κλεοπάτρα, επίσης το 309 π.Χ. - πιθανόν στην Αμφίπολη. Θα μπορούσε να έχει ταφεί στον συγκεκριμένο τύμβο αλλά ως πλήρες μέλος της βασιλικής οικογένειας πιθανώς να θαβόταν στις Αιγές / Βεργίνα.

Διαβάστε περισσότερα...

Πρεμιέρα στις 3 Σεπτεμβρίου του φεστιβάλ altcineAction!


Απευθύνεται σε νέους σκηνοθέτες ταινιών μικρού μήκους.

Για τρίτη χρονιά διεξάγεται από τις 3 Σεπτεμβρίου το διαδικτυακό φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους altcineAction!, ο μεγαλύτερος διαδικτυακός χώρος συνάντησης και συναγωνισμού νέων σκηνοθετών στα Βαλκάνια.

Η συνολική διάρκεια του φεστιβάλ είναι τέσσερις εβδομάδες, κατά τη διάρκεια των οποίων διεξάγεται η διαδικτυακή υποβολή ταινιών, η προβολή τους, η ψηφοφορία και η τελετή απονομής των βραβείων κοινού, στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας. Για πρώτη φορά εφέτος το altcineAction! επιμηκύνει το χρόνο του και δέχεται 480 λεπτά online περιεχόμενο, αντί για τα 360 λεπτά των προηγούμενων χρόνων.

Η συμμετοχή είναι ανοιχτή σε όλους τους σκηνοθέτες από τα Βαλκάνια, με την προϋπόθεση ότι δεν έχουν παραπάνω από μια ταινία μεγάλου μήκους στο ενεργητικό τους, όπως επίσης και ότι οι ταινίες που υποβάλλουν έχουν αγγλικούς υπότιτλους και δεν υπερβαίνουν τα 15 λεπτά.

Το φεστιβάλ απευθύνεται σε όλους τους νέους σκηνοθέτες από Αλβανία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Κύπρο, Κροατία, Ελλάδα, ΠΓΔΜ, Κόσοβο, Μαυροβούνιο, Μολδαβία, Ρουμανία, Σλοβενία και Τουρκία, με στόχο να ενισχύσει και να αναδείξει το κινηματογραφικό ταλέντο στα Βαλκάνια.

Τα τρία μεγάλα βραβεία του altcineAction! κρίνονται από το κοινό μέσω ψηφοφορίας που διεξάγεται στον ιστότοπο του φεστιβάλ, κατά τη διάρκειά του. Όσο για τους θεατές/κριτές, αυτοί έχουν τη δυνατότητα να τεκμηριώσουν τις επιλογές τους σε ειδικά διαμορφωμένα πεδία που συνοδεύουν τις ταινίες και να γράψουν σχόλια ή κριτική, με σκοπό να διεκδικήσουν το ειδικό βραβείο του Καλύτερου Κριτή.

Χορηγοί των βραβείων είναι διάφορες εταιρείες, ενώ για πρώτη φορά στα βραβεία συμμετέχει φέτος και το Αλβανικό Κέντρο Κινηματογράφου με την κάλυψη μιας ολόκληρης παραγωγής για τους νικητές. Οι Έλληνες υποψήφιοι διαγωνίζονται επιπλέον για τα βραβεία σπουδών, ενώ το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου θα προσφέρει στον πρώτο έλληνα νικητή του φεστιβάλ, την ευκαιρία να δηλώσει συμμετοχή στο Scriptwriting Grant και να συμπεριληφθεί στη βραχεία λίστα χωρίς περαιτέρω αξιολόγηση.

Στα δύο χρόνια διεξαγωγής του διαδικτυακού αυτού φεστιβάλ προβλήθηκαν περισσότερες από 100 ταινίες από 12 διαφορετικές χώρες και υπήρξαν 4.750 εγγεγραμμένοι χρήστες. Διεξάγεται με την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του ευρωπαϊκού προγράμματος Eurimages.



Διαβάστε περισσότερα...

Παλεύει με τα φίδια για να σώσει το περιβάλλον


Πιάνει πύθωνες γιατί έχει… αποστολή – Δείτε το βίντεο.

Ο κίνδυνος τον εξιτάρει, αλλά περισσότερο τον ενδιαφέρει να φέρει σε πέρας την… αποστολή που έχει αναλάβει. Κάτι που έχει επιλέξει ο ίδιος, καθώς θεωρεί πως τα φίδια βλάπτουν το οικοσύστημα. Έτσι, έχει βαλθεί να τα «εξοντώσει».

Όποιος τον βλέπει δεν πιστεύει στα μάτια του, καθώς ο Ρούμπεν Ραμίρεζ παλεύει με πύθωνες, που το μέγεθος τους θα τρόμαζε πολλούς. Πάντως, δεν κάνει εξαιρέσεις και τα βάζει και με άλλα είδη φιδιών. Είναι να μην πέσουν στα χέρια του. όπως λέει ο ίδιος βλάπτουν το περιβάλλον, καθώς εξαφανίζουν αρκετά είδη ζώων.

Η διαδικασία εξόντωσης τους έχει ξεκινήσει από το 2000. Εδώ και 14 χρόνια δηλαδή, ο χειροδύναμος άνδρας δίνει μάχες με τα φίδια. «Ως παιδί όταν πήγαινα με τον πατέρα μου στα Everglades έβλεπα κάθε είδους θηλαστικά», τονίζει. Η περιοχή βρίσκεται κοντά στο σπίτι του στη Φλόριντα και συνεχίζει να την επισκέπτεται, μόνο που πλέον τα περισσότερα από τα ζώα που έβλεπε δεν υπάρχουν πια. «Τώρα είναι σαν έρημος. Δεν υπάρχει τίποτε», λέει ο ίδιος και εξηγεί ότι γι’ αυτό ευθύνονται τα συγκεκριμένα ερπετά.

Ο 41χρονος Ραμίρεζ έχει πάρει πολύ σοβαρά το ρόλο του. Γι’ αυτό επισκέπτεται τέσσερις φορές την εβδομάδα το Εθνικό Πάρκο και όποιο φίδι βρεθεί στο δρόμο του… την έβαψε. Τα πιάνει με τα γυμνά χέρια του και τα παραδίδει στις Αρχές, οι οποίες κάθε φορά τον απομακρύνουν από την περιοχή. Ο ίδιος πάντως, ξέρει πολύ καλά τους κινδύνους που διατρέχει. Πάντως, λέει πως παρά το γεγονός ότι τον έχουν δαγκώσει «εκατοντάδες, αν όχι χιλιάδες φορές» μη δηλητηριώδεις πύθωνες, εκείνος δεν κάνει πίσω.

«Μου αρέσει να παλεύω και μετά να… αναλύω τα φίδια», υποστηρίζει και κάνει τον κόσμο να αναρωτιέται αν κάποιες φορές τα σκοτώνει ή όχι. Πάντως, οι ερευνητές αναφέρουν ότι γύρω από την περιοχή των Everglades υπάρχουν περί τα 15.000 φίδια.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο ζητά ο επίτροπος της Ε.Ε


Υποστηρίζει πως έτσι, θα δημιουργηθεί οικονομική σταθερότητα.

Αύξηση των μεταβιβαστικών πληρωμών στην Ευρωζώνη ζητά ο επίτροπος της ΕΕ για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Κοινωνική Ένταξη, Λάσλο Άντορ, που έχει συγκεκριμένο σχέδιο για μία ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αναφέρει στην έκδοση της στο Διαδίκτυο η γερμανική εφημερίδα Die Welt.

Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα, ο Ούγγρος επίτροπος δήλωσε ότι η ασφάλιση των ανέργων σε ευρωπαϊκό επίπεδο δεν πρέπει να υποκαταστήσει τα εθνικά συστήματα ασφάλισης. «Η ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων θα αναλάμβανε μόνο έναν βασικό ρόλο», δήλωσε ο κ. Άντορ.

Περαιτέρω, δήλωσε ότι «τα ευρωπαϊκά κονδύλια για τους ανέργους θα μπορούσαν για παράδειγμα να ανέλθουν στο 40% του τελευταίου εισοδήματός τους και να διακόπτεται η χορήγησή τους μετά από έξι μήνες. Τα εθνικά συστήματα κοινωνικής ασφάλισης θα μπορούσαν να αυξήσουν το ποσοστό του 40% στους πρώτους έξι μήνες κατά ένα καθορισμένο ποσό και στη συνέχεια να αναλάβουν πλήρως τις παροχές αναπλήρωσης.

Ένα τέτοιο σχέδιο, συνέχισε ο Επίτροπος, θα δημιουργήσει οικονομική σταθερότητα και μπορεί να αναθερμάνει βραχυπρόθεσμα την οικονομία σε μία περίοδο ύφεσης.

«Χρειαζόμαστε μία ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων: Με αυτή θα είναι δυνατό να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας για τα κοινωνικά συστήματα των μεμονωμένων κρατών - μελών.

Όλες οι χώρες της Ευρωζώνης θα πληρώνουν για τα κονδύλια για την ανεργία σε ένα κοινό Ταμείο και θα παίρνουν πίσω ένα μέρος τους, ανάλογα με το ύψος της ανεργίας», είπε ο Επίτροπος.

Στο παρελθόν έπρεπε οι χώρες να βοηθούνται με δικά τους μέσα στις καθοδικές φάσεις της συγκυρίας και να υποτιμούν τα νομίσματά τους.

«Αυτό δεν είναι δυνατό πλέον με ένα κοινό νόμισμα, πρέπει να βρεθούν άλλοι τρόποι», πρόσθεσε ο Επίτροπος.
Σύμφωνα με τον κ. Άντορ, η ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί από φορολογικά έσοδα των χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν υπάρχει άλλος τρόπος, ώστε να προχωρήσουμε μελλοντικά σε περισσότερες μεταβιβάσεις χρημάτων μεταξύ των χωρών της Ευρωζώνης», σημείωσε, προσθέτοντας: «Μόνο με τέτοιες δημοσιονομικές μεταβιβαστικές πληρωμές μπορεί να διασφαλισθεί μελλοντικά η νομισματική ένωση.

Αυτές οι πληρωμές θα μεριμνούν, ώστε να αντιμετωπισθούν οι κοινωνικές και οικονομικές συνέπειες των μεταρρυθμίσεων και υφέσεων και να μην υπάρχουν καθοδικά σπιράλ», σημείωσε ο Επίτροπος που έχει σπουδάσει οικονομικά.

Ο ίδιος απέρριψε ισχυρισμούς ότι οι χώρες με οικονομική ισχύ, όπως η Γερμανία, θα επιβαρυνθούν μονόπλευρα με την κοινή ασφάλιση και ότι ωφελημένες θα είναι οι χώρες της Νότιας Ευρώπης που βρίσκονται σε κρίση.

«Όχι, αυτό δεν ισχύει. Εάν είχαμε στις αρχές της δεκαετίας του '90 μία ευρωπαϊκή ασφάλιση για τους ανέργους, θα είχε ωφεληθεί και η Γερμανία από αυτή», σημείωσε.

Σύμφωνα με δηλώσεις του επικεφαλής των Γερμανών ευρωβουλευτών του Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος κ. Χέρμπερτ Ρόιλ, τα σχέδια για μία κοινή ασφάλιση των ανέργων στην Ευρωζώνη «δεν έχουν φύγει από το τραπέζι εδώ και καιρό, αντιθέτως», αναφέρει το δημοσίευμα.

«Η Ιταλία θέλει να κάνει την ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων κεντρικό θέμα της προεδρίας της στην ΕΕ που διαρκεί έως τον Δεκέμβριο», δήλωσε ο κ. Ρόιλ.

Εκτός από την Ιταλία, η Γαλλία θεωρείται επίσης ότι υποστηρίζει θερμά μία τέτοια ασφάλιση. Η κυβέρνηση στο Παρίσι επιχείρησε πολλές φορές στο παρελθόν να προωθήσει τα σχέδια για μίας ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων.

Ο κ. Ρόιλ είναι σε εγρήγορση: «Πρόκειται για μία προσπάθεια να μεταφερθούν δαπάνες στην Ευρώπη, που δεν ανήκουν σε αυτή.

Μία ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων οδηγεί σε μία βίαιη αναδιανομή στο εσωτερικό της Ευρώπης, την οποία θα πρέπει να συγχρηματοδοτήσει πολύ σημαντικά η Γερμανία».

Ο κ. Ρόιλ θεωρεί λάθος τη «μεταβιβαστική ένωση» που ζητά ο κ. Άντορ. «Αυτό που είναι σημαντικό είναι να προωθηθούν διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις στις μεμονωμένες οικονομίες της ΕΕ, για να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα, να καταστεί δυνατή η οικονομική ανάπτυξη και να μειωθεί η ανεργία», δήλωσε.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ινστιτούτου για την έρευνα της αγοράς εργασίας και την επαγγελματική έρευνα» του Γερμανικού Οργανισμού για την Εργασία στη Νυρεμβέργη, μία ευρωπαϊκή ασφάλιση των ανέργων —με ένα ποσοστό 50% του τελευταίου μισθού τους— από το 2006 έως το 2011 θα κόστιζε στη Γερμανία καθαρά περίπου 20 δισεκ. ευρώ.

Η Γερμανία θα χρηματοδοτούσε περίπου το ένα τρίτο των ευρωπαϊκών κονδυλίων για την ασφάλιση των ανέργων. Η χώρα που θα ωφελείτο περισσότερο θα ήταν η Ισπανία με καθαρές εισροές ύψους 37,9 δισεκ. ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Μετά το σάλο προχωρά η συντήρηση της στέγης Καλατράβα


Υπεγράφη από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας η έγκριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής για την υλοποίηση έργων συντήρησης και επισκευής των στεγάστρων και μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα στο ΟΑΚΑ.

Υπενθυμίζεται ότι είχαν προηγηθεί αποκαλυπτικά δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ αλλά και της Realnews σχετικά με την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.

Επισημαίνεται ακόμα ότι ο πρόεδρος του ΟΑΚΑ Πέτρος Γαλακτόπουλος είχε αποκαλύψει μιλώντας στον realfm 97,8, ότι η στέγη Καλατράβα έγινε με άδεια πέργκολας, ενώ όπως είχε τονίσει χωρίς άδεια είναι και όλα τα κολυμβητήρια.



Διαβάστε την ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού

"Σε συνέχεια της σχετικής συνεργασίας του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ανδριανού με τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό που είχε ως αποτέλεσμα την εξασφάλιση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας των αναγκαίων πόρων συνολικού ύψους 8 εκ. ευρώ για την υλοποίηση των απαραίτητων έργων συντήρησης και επισκευής των στεγάστρων και μεταλλικών κατασκευών Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, υπογράφηκε από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νίκο Δένδια και αναρτήθηκε την Παρασκευή η έγκριση του ΠΔΕ της Περιφέρειας (ΑΔΑ:ΩΜΟΜΦ-118) το οποίο περιλαμβάνει και τα έργα:

- «Έλεγχος και παρακολούθηση της δομοστατικής υγείας των στεγάστρων του Ολυμπιακού Σταδίου, του Ποδηλατοδρομίου και λοιπών μεταλλικών κατασκευών του ΟΑΚΑ»

- «Συντήρηση – Επισκευή μεταλλικών κατασκευών στο ΟΑΚΑ».

Επισημαίνεται ότι προκειμένου να πραγματοποιηθούν τα ως άνω έργα στις μεταλλικές κατασκευές του ΟΑΚΑ, όπου από το 2004 δεν είχαν γίνει εργασίες συντήρησης, πέραν της εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων έπρεπε να γίνει και η τακτοποίηση των εγκαταστάσεων, οι οποίες παρέμεναν αυθαίρετες, με συνέπεια να μην μπορούν να εκδοθούν οι απαραίτητες άδειες από την πολεοδομία. Το πρόβλημα, που αφορούσε πολλές αθλητικές εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα, επιλύεται οριστικά με την διάταξη του άρθρου 29 του νόμου 4178/2013 (ΦΕΚ 174/Α/8-8-2013) «Αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης - Περιβαλλοντικό Ισοζύγιο και άλλες διατάξεις» η οποία συμπεριλήφθηκε ύστερα από συνεργασία του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ανδριανού με τον τότε αν. Υπουργό Σταύρο Καλαφάτη".



Διαβάστε περισσότερα...

Κατηγορούνται ότι έκλεισαν το γιο τους στο ψυγείο μέχρι να πεθάνει


Με την κατηγορία της ανθρωποκτοκτονίας του γιου του βρίσκεται αντιμέτωπο ένα ζευγάρι από την πόλη Arkhangelsk στη βόρεια Ρωσία.



Ο Karp Ulyanov και η σύζυγός τους Uliana κατηγορούνται ότι άφησαν τον γιο τους που αντιμετωπίζει πρόβλημα αναπηρίας, μέσα σε ένα ψυγείο και τον άφησαν εκεί μέχρι να παγώσει και να πεθάνει.

Και οι δύο είπαν στην αστυνομία ότι ήταν υπερβολικά μεθυσμένοι τη στιγμή του συμβάντος. Yποστήριξαν ότι δεν θυμούνται τι συνέβη στον 4χρονο γιο τους, ο οποίος ήταν παράλυτος από τη μέση και κάτω.

Το άψυχο παγωμένο σώμα του αγοριού βρέθηκε από τον παππού του, όταν εκείνος επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας. 

"Ερευνούμε τις συνθήκες του θανάτου του", τόνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι πριν από δύο μήνες δύο κοριτσάκια, 4 και 6 ετών, πέθαναν όταν κλείστηκαν σε ένα ψυγείο ενώ έπαιζαν κρυφτό.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι θα τραγουδήσουν στη ΔΕΘ


Με ένα πλούσιο μουσικό «ψηφιδωτό» θα «ντύσει» φέτος την 79η ΔΕΘ η ΔΕΘ-Helexpo, με στόχο να καλύψει όλες τις μουσικές προτιμήσεις και όλες τις ηλικίες και να ξεσηκώσει το κοινό. Οι συναυλίες θα δίνονται καθημερινά στις 9.30μμ και οι επισκέπτες της ΔΕΘ θα έχουν την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν πληρώνοντας μόνο το εισιτήριο εισόδου στο εκθεσιακό κέντρο.

Στη σκηνή της ΔΕΘ θα ανέβουν ο Νίκος Πορτοκάλογλου (6 Σεπτεμβρίου), η Δέσποινα Βανδή και ο Μηδενιστής (7 Σεπτεμβρίου), οι Stavento, οι Μέλισσες και η Ήβη Αδάμου (8 Σεπτεμβρίου), ο Μύρωνας Στρατής και ο Ησαΐας Ματιάμπα (9 Σεπτεμβρίου), ο Σάκης Ρουβάς (11 Σεπτεμβρίου), ο Στέλιος Ρόκκος (12 Σεπτεμβρίου), η Ελένη Φουρέιρα, με τους Boys & Noise και τον Στέλιο Λεγάκη (13 Σεπτεμβρίου) και η Πάολα (14 Σεπτεμβρίου).

Στο μεταξύ, στις 10 Σεπτεμβρίου, ο μεγάλος Έλληνας τραγουδοποιός, Διονύσης Σαββόπουλος, θα δώσει στο χώρο της ΔΕΘ συναυλία με τον τίτλο «Γεννήθηκα στη Σαλονίκη», γιορτάζοντας έτσι τα 50 χρόνια του στα μουσικά δρώμενα της χώρας και τα 70 στη ζωή.
Διαβάστε περισσότερα...

Πιάστηκε στα "πράσα" με πλαστό πτυχίο


Μία ακόμη περίπτωση ( η δεύτερη στην Κρήτη) που νοσοκομειακός υπάλληλος εντοπίζεται να έχει προσληφθεί στο δημόσιο, παραποιώντας το βαθμό του απολυτηρίου της, απασχολεί τις τελευταίες ημέρες τις διοικητικές υπηρεσίες του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόκειται σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, για νεαρή υπάλληλο, που είχε προσληφθεί σε Κέντρο Υγείας του Νομού, βάσει προκήρυξης που είχε βγει πριν από 3 χρόνια από το ΑΣΕΠ. Η συγκεκριμένη υποψήφια είχε κατορθώσει να υπερκεράσει άλλες συνυποψήφιες της, αλλοιώνοντας το βαθμό του απολυτηρίου Λυκείου και κάνοντας το 13...18.

Η πλαστογραφία της δεν έγινε αντιληπτή από το ΑΣΕΠ, αφού το Συμβούλιο δεν μπαίνει σε λογική επεξεργασίας των δικαιολογητικών που υποβάλουν οι υποψήφιοι προς πρόσληψη κι έτσι η συγκεκριμένη προσελήφθη και μάλιστα πρόσφατα είχε πάρει μετάταξη από το Κ.Υγείας στις διοικητικές υπηρεσίες του ΠΑΓΝΗ.

Προφανώς, θορυβημένη από τους πρόσφατους ελέγχους που ξεκίνησαν σε διάφορες υπηρεσίες του δημοσίου και που ανακαλύφθηκαν αρκετοί που είχαν παραποιήσει τίτλους σπουδών και βαθμούς απολυτηρίου,με αποτέλεσμα να απολυθούν, αιφνιδιαστικά παραιτήθηκε από τη θέση της, καθώς όπως ισχυρίστηκε προτίμησε τον ιδιωτικό τομέα.

Λίγες ημέρες μετά, ανακαλύφθηκε η απάτη και το ερώτημα τώρα είναι αν εκτός από την πειθαρχική διαδικασία, οι δικαστικές αρχές θα κινηθούν και ποινικά καθώς πρόκειται για καραμπινάτη περίπτωση παραποίησης δημοσίου εγγράφου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "μυστικό" του ακριβότερου καφέ


Αν μάθετε πώς φτιάχνεται ο πιο ακριβός καφές στον κόσμο, μάλλον δεν θα μπαίνατε στον πειρασμό ούτε να τον δοκιμάσετε...

Ο ακριβότερος καφές λοιπόν προέρχεται από κόκκους καφέ που όμως έχουν περάσει από το πεπτικό σύστημα ελεφάντων, όπως αναφέρει το Newsweek.

Το αφέψημα που είναι γνωστό ως Black Ivory Coffee κοστίζει περίπου 70 δολάρια!

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τον ακριβότερο καφέ στον κόσμο είναι ο Καναδός επιχειρηματίας Blake Dinkin.





Ο ίδιος παρά τα όσα αστεία έχει ακούσει για τον καφέ που παράγει, δηλώνει: "Δεν θα ξόδευα 10 χρόνια από τη ζωή μου και δε θα επένδυα τις αποταμιεύσεις μιας ζωής αν δεν πίστευα σε αυτό πραγματικά".

Μέσα από τη διαδικασία της πέψης του ελέφαντα μεταφέρονται στους κόκκους του καφέ, σάκχαρα και αρώματα με αποτέλεσμα η τελική γεύση του να είναι πιο ωραία από τους περισσότερους καφέδες, κάτι σαν ένα μείγμα καφέ και τσάι.

Ο εν λόγω καφές παράγεται από ελέφαντες στην Ταϊλάνδη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πιο απάνθρωπη πρόκληση του ice bucket


Νεαρός βούτηξε το σκυλί του σε κουβά με παγωμένο νερό - Δείτε το βίντεο.

Αυτή είναι απάνθρωπη και επικίνδυνη πρόκληση της νέας «τρέλας» που λέγεται «ice bucket challenge».

Ένας νεαρός κόντεψε να πνίξει το σκυλί του και μάλιστα σε απευθείας σύνδεση με τους διαδικτυακούς φίλους του στο facebook, μέσα σε έναν κουβά με παγωμένο νερό προκειμένου να προκαλέσει.... γάτες!

Το σκυλί προσπαθεί απεγνωσμένα να αποφύγει το νερό με τον ιδιοκτήτη του ξεσπά σε γέλια!

Όπως ήταν φυσικό, το βίντεο έχει προκαλέσει σάλο στο διαδίκτυο και υπήρξε γενική κατακραυγή για την ανάρτησή του.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το «αόρατο» κράνος ποδηλάτου που σώζει ζωές


Το πρωτοποριακό κολάρο που μετά από κάθε ατύχημα ανοίγει σαν αερόσακος.

«Πρέπει να καθίσω», ήταν τα λόγια που κατάφερε και είπε ο καθηγητής των δυο σπουδαστών Anna Haupt και Terese Alstin, όταν του ανέπτυξαν την ιδέα τους για τη δημιουργία αόρατου κράνους ποδηλάτου.

Πριν από περίπου επτά χρόνια, οι δύο φοιτητές ντιζάιν, ξεκίνησαν μια σχεδόν αδύνατη αποστολή - να δημιουργήσουν ένα λειτουργικό και ασφαλές κράνος ποδηλάτου που κανείς δεν θα μπορούσε να δει.

Η ιδέα προέκυψε μετά από τον υποχρεωτικό νόμο που ψηφίστηκε στη Σουηδία για υποχρεωτικό κράνος σε παιδιά έως 15 ετών και η συζήτηση άνοιξε για την επέκταση του νόμου και για τους ενήλικες. Αν και υπάρχουν κράνη ποδηλάτου φτιαγμένα από μη παραδοσιακά υλικά, οι Haupt και Alstin ήθελαν να δημιουργήσουν ένα εναλλακτικό σχήμα όπου ο καθένας θα ήταν ευτυχής που το φοράει.

Μετά από χρόνια έρευνας και ανάπτυξης, το πρωτοποριακό δίδυμο δημιούργησε το Hövding - ένα κολάρο που φοριέται γύρω από το λαιμό που περιέχει ένα κράνος- αερόσακο που φουσκώνει μόνο αν υπάρχει ατύχημα. Το πρώτο αόρατο κράνος είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένα καταστήματα στην Ευρώπη.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Περίεργα περιστατικά σε κηδείες


Όταν το ταξίδι στον «άλλο κόσμο» ξεφεύγει από τα καθιερωμένα.

Η απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου είναι ένα γεγονός, που στιγματίζει έντονα τους οικείους του και προκαλεί πολλή μελαγχολία και βαριά θλίψη.

Για μερικούς ανθρώπους όμως στον κόσμο, οι κηδείες δεν αποτελούν απαραίτητα στενάχωρες καταστάσεις. Είτε γιατί αυτή ήταν η τελευταία επιθυμία του αποθανόντος, ή γιατί αυτό προστάζουν οι παραδόσεις.

Δείτε παρακάτω μερικά από τα πιο περίεργα περιστατικά, που έχουν διαδραματιστεί σε κηδείες, όπως παρουσιάστηκαν σε δημοσίευμα του MentalFloss:

1. Το τελευταίο πάρτι



Η Miriam Banks ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής της η «καρδιά» των πάρτι. Και αυτό ήθελε και για το... θάνατό της!

Όταν πέθανε, οι κόρες της θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη της, διοργάνωσαν μια γιορτή για συγγενείς και φίλους, για να την αποχαιρετίσουν όπως θα ήθελε η ίδια.

Μάλιστα, η αποθανούσα συμμετείχε και η ίδια στο αποχαιρετιστήριο πάρτι της, με ένα τσιγάρο στο χέρι και ένα ποτήρι από την αγαπημένη της μπύρα και ουίσκι να στέκονται ακριβώς μπροστά της.

2. Η τελευταία βόλτα με την αγαπημένη του μηχανή



Ο Billy Standley είχε ως μότο ζωής το «ride or die»... μέχρι την τελευταία του μέρα στη Γη.

Ο Billy θάφτηκε μαζί με την αγαπημένη του μηχανή Electra Glide του 1976, σε ένα ειδικό φέρετρο με πλέξιγκλας, που κατασκευάστηκε ειδικά για τον ίδιο.

3. Κηδεία με τη συνοδεία... μπάντας και στριπτίζ



Ποιος λέει ότι μια κηδεία πρέπει να είναι ένα καταθλιπτικό γεγονός;

Στην Ταϊβάν, τουλάχιστον, τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επιλέγουν να νοικιάσουν μια μπάντα ή στρίπερ, προκειμένου να... κατευνάσουν τα περιπλανώμενα πνεύματα και να... ζωηρέψουν τον αποχαιρετισμό στον άλλο κόσμο του αγαπημένου τους προσώπου.

4. Αποχαιρετισμός με... κλόουν



Σύμφωνα με το δημοσίευμα του MentalFloss, σε κάποια μέρη της Ευρώπης οι κηδείες απαιτούν την παρουσία... επαγγελματιών κλόουν!

Οι κλόουν επιδίδονται σε διάφορα κόλπα ή προσφέρουν ζωάκια και λουλούδια φτιαγμένα από μπαλόνια στους παρευρισκόμενους, προκειμένου να ελαφρύνουν το βαρύ κλίμα.

5. Μνημόσυνο με... στράικ!



Όταν το 2013 η Judy Sunday έφυγε από τη ζωή, οι συγγενείς και οι φίλοι της αποφάσισαν να την αποχαιρετίσουν με ένα τρόπο, που ήξεραν ότι θα άρεσε και στην ίδια. Διοργάνωσαν ένα μνημόσυνο σε ένα χώρο μπόουλινγκ, όπου σχημάτισαν με τις κορίνες ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα και... έκαναν στράικ στη μνήμη της!



Διαβάστε περισσότερα...

Στο νοσοκομείο 13χρονος από κατανάλωση αλκοόλ


Συνελήφθη η μητέρα του για έκθεση ανηλίκου.

Εσπευσμένα στο νοσοκομείο Αγρινίου μεταφέρθηκε χθες ένα 13χρονο αγόρι καθώς κατανάλωσε μεγάλη ποσότητα αλκοόλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του agrinionews.gr, το συμβάν έγινε στο σπίτι του παιδιού σε χωριό της Αμφιλοχίας. Η υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου ενεργεί την προανάκριση για την υπόθεση και μάλιστα έχει ήδη, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, συλληφθεί η 40χρονη μητέρα, ρουμανικής καταγωγής, για έκθεση ανηλίκου.



Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα της 23χρονης που πάσχει από λευχαιμία


«Μπορεί να πεθάνω, αλλά μέχρι να πεθάνω, θα συνεχίσω να ζω».

H 23χρονη Kathryn Cartwright παλεύει με τη λευχαιμία εδώ και εφτά χρόνια με τους γιατρούς να της δίνουν 20% πιθανότητες να ζήσει. Όμως εκείνη δεν το βάζει κάτω.

Η ίδια ανήρτησε σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης μία φωτογραφία της και στέλνει το δικό της μήνυμα σε όσους παλεύουν να νικήσουν τον καρκίνο! Η 23χρονη κοπέλα δεν ντρέπεται να δείξει το πρόσωπό της, με τα σημάδια της σκληρής μάχης για ζωή που δίνει, αλλά έγραψε και ένα μήνυμα στο πρόσωπό της:«Γ… τον καρκίνο!».



Όπως δηλώνει στη Mirror, δεν εγκαταλείπει τη μάχη, και δε θα αφήσει τον καρκίνο να της καταστρέψει τη ζωή!

«Μπορεί να πεθάνω, αλλά μέχρι να πεθάνω, θα συνεχίσω να ζω», δηλώνει η 23χρονη.








Διαβάστε περισσότερα...

Σεφ πέθανε μετά από δάγκωμα σκοτωμένης κόμπρας


Το κομμένο κεφάλι «επιτέθηκε» 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό.

Τη ζωή του έχασε ένας σεφ στη νότια Κίνα, όταν επιχείρησε να ετοιμάσει ένα πολύ ιδιαίτερο πιάτο, που θεωρείται «σπάνια λιχουδιά», με κύριο υλικό... το φιλέτο κόμπρας.

Το κομμένο κεφάλι του ερπετού «επιτέθηκε» στο σεφ 20 λεπτά αφότου το είχε αποκεφαλίσει από το υπόλοιπο σώμα του ερπετού, αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail.

O Peng Fan από την επαρχία Guangdong ετοίμαζε σούπα από κόμπρα, ένα πιάτο που θεωρείται πολύ ξεχωριστό στην περιοχή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το κεφάλι της κόμπρας τον δάγκωσε στο χέρι, όταν εκείνος πήγε να το πετάξει στον κάδο.

Ένας πελάτης του εστιατορίου στο οποίο εργαζόταν ο σεφ φέρεται να δήλωσε το εξής: «Είμασταν στο εστιατόριο για τα γενέθλια της γυναίκας μου, όταν ξαφνικά σημειώθηκε μεγάλη φασαρία. Δε γνωρίζαμε τι είχε συμβεί, όμως ακούγαμε κραυγές από την κουζίνα. Κλήθηκε γιατρός στο εστιατόριο, όμως μέχρι να φτάσει η βοήθεια ο άνθρωπος είχε ήδη πεθάνει».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε, σχολιάζοντας το περιστατικό: «Πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση, όμως όλα δείχνουν ότι ήταν ατύχημα. Ο οργανισμός του θύματος δεν άντεξε στο δηλητήριο. Δε μπορούσε να γίνει τίποτα για να σωθεί. Μόνο το αντίδοτο θα μπορούσε να τον έχει σώσει, όμως οι διασώστες δεν πρόλαβαν να φτάσουν έγκαιρα. Είχε προετοιμάσει το φίδι ο ίδιος, όμως στάθηκε άτυχος. Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα».

«Μετά τον αποκεφαλισμό σταματούν οι βασικές οργανικές λειτουργίες, όμως υπάρχουν ακόμη αντανακλαστικές κινήσεις» εξήγησε ο ειδικός στα φίδια Yang Hong-chang, ο οποίος μελετά τις κόμπρες επί 40 χρόνια.

Το συγκεκριμένο είδος κόμπρας (που φτύνει) περιέχει μια νευροτοξίνη, η οποία παραλύει το αναπνευστικό σύστημα.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο περνάει πάνω από εξάχρονο αγόρι


Σώθηκε σαν από θαύμα – Δείτε το βίντεο.

Ένα αγόρι έξι ετών έζησε μια απίστευτη εμπειρία στην Κίνα: οδηγός αυτοκινήτου περνάει πάνω από το σώμα του και σώζεται σαν από θαύμα.

Ο παππούς του ανηλίκου, ανέφερε ότι ξέσπασε σε λυγμούς όταν είδε σκηνές από το βίντεο-που δημοσιεύει η Nydailynews-, όπου ένα ογκώδες όχημα περνάει πάνω από το σώμα του εγγονού του, στην επαρχία Shandong. Το παιδί έπαιζε σε δρόμο του χωριού όταν ένα κόκκινο SUV πέρασε ακριβώς πάνω από το μικροσκοπικό σωματάκι.

Ο 6χρονος, είπε ο παππούς του, είναι τυχερός που είναι ζωντανός.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διέλευση με δική σας ευθύνη!


Αφημένο στην τύχη του ετοιμόρροπο κτίριο στο κέντρο της Αθήνας – Δείτε φωτογραφίες από το newsbeast.gr.

«Προσοχή κίνδυνος, απαγορεύεται η διέλευση» γράφουν οι πινακίδες περιμετρικά του κτιρίου στη γωνία Αιόλου και πλατείας Αγίας Ειρήνης στο κέντρο της Αθήνας.

Κι όμως εκατοντάδες είναι τα άτομα που καθημερινά περνάνε κάτω από το ετοιμόρροπο κτίριο χωρίς καν να προσέχουν τις ταμπέλες. Λίγο η βιασύνη, λίγο το ότι αποφεύγουμε να προσέχουμε μία ταμπέλα ανάμεσα σε δεκάδες άλλες αφίσες και γκράφιτι που πνίγουν τους τοίχους και οι περισσότεροι περνάνε δίπλα από το κτίριο χωρίς να αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουν.

Στο παρελθόν τμήματα από την επικάλυψη του κτιρίου είχαν αποκολληθεί και βρεθεί στο δρόμο, χωρίς ευτυχώς να υπάρξουν περαστικοί από κάτω.

Και ενώ η ταμπέλες δείχνουν σαφώς πως το κτίριο είναι επικίνδυνο, δεν έχει τοποθετηθεί καμία σκαλωσιά ή κάποιο άλλο δίχτυ προστασίας για υλικά που μπορεί να πέσουν από το κτίριο.

Δυστυχώς σαν και αυτό, είναι δεκάδες τα παλιά ετοιμόρροπα κτίρια στο κέντρο της πόλης, τα οποία περιμένουν την επόμενη κακοκαιρία ή ένα ελαφρύ σεισμό για να σκορπίσουν κινδύνους...
















Διαβάστε περισσότερα...