Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

Αστρονομικός ΕΝΦΙΑ σε μοναστήρι

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τελειωμό δεν έχουν τα λάθη με τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων Ιδιοκτησίας, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ, που έχει προκαλέσει πανικό σε πολίτες και φορείς της χώρας.


Σύμφωνα με το ThrakiToday.com, ανάμεσα στις κραυγαλέες περιπτώσεις λαθών στον υπολογισμό του φόρου στην περιοχή της Ξάνθης ήταν και το “ραβασάκι” για το Μοναστήρι της Παναγίας της Αρχαγγελιώτισσας. Με αυτό ζητούνταν η καταβολή ενός αστρονομικού ποσού και μετά από την αντίδραση φυσικά της Μητρόπολης Ξάνθης διαπιστώθηκε προς επρόκειτο για γενικότερο λάθος και ως εκ τούτου αποσύρθηκε. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αν και η Μονή είχε εξαιρεθεί από τη φορολογία όπως προβλέπει σχετικώς η νομοθεσία στη συνέχεια φορολογήθηκε δεύτερη φορά ως υπεραξία με αποτέλεσμα να εκτιμηθεί η αξία του κτιρίου και της έκτασης στην οποία αυτό βρίσκεται και να προκύψει το ποσό του ΕΝΦΙΑ. Ακολούθησε επικοινωνία με το αρμόδιο Τμήμα του Υπουργείου και ο ΕΝΦΙΑ αποσύρθηκε, όπως άλλωστε συνέβη σε όλες τις περιπτώσεις ενώ αναμένεται ο επαναπροσδιορισμός του στις αρχές του Σεπτέμβρη.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.