Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Σπάνιο στιγμιότυπο: Φάλαινες δολοφόνοι επιτίθενται σε καρχαρία


Ένα σπάνιο στιγμιότυπο κατέγραψε ο Μπρούνο Κατάοκα με το drone του στη θαλάσσια περιοχή νότια του Σίδνεϋ της Αυστραλίας.

Τέσσερις «φάλαινες δολοφόνοι» ή «Pseudorca crassidens» όπως είναι η επιστημονική ονομασία τους έχουν περικυκλώσει έναν καρχαρία και του επιτίθενται.

«Ήταν συναρπαστικό, ήταν μια πραγματικά συναρπαστική στιγμή. Τα παιδιά του National Geographic θα περίμεναν μήνες για ένα τέτοιο πλάνο, εμείς απλώς έτυχε να είμαστε εκεί την κατάλληλη στιγμή, στο σωστό χρόνο», ανέφερε στο 7 News ο Κατάοκα.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι γενναίοι της Ιάβας που ζουν στη σκιά του ηφαιστείου


Ανεβάζουν με τα άλογά τους τουρίστες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Επί δεκαετίες οι γενναίοι κάτοικοι της Ιάβας της Ινδονησίας, που ζουν κάτω από τη σκιά- και τις διαθέσεις- του ηφαιστείου Bromo, ενός από τα πιο δραστήρια στον κόσμο, ζουν και κινούνται γύρω από το ηφαίστειο και χρησιμοποιούν τα άλογά τους για να μεταφέρουν τουρίστες και τις αποσκευές τους στα απόκρημνα βουνά γύρω από αυτό.

Ο Ινδονήσιος επαγγελματίας φωτογράφος Rarindra Prakarsa πέρασε δέκα ημέρες μαζί τους και φωτογράφισε την επίπονη καθημερινότητά τους στο διάστημα που το ηφαίστειο είχε «ξυπνήσει» και θύμιζε την πανίσχυρη παρουσία του.

«Εκατοντάδες ντόπιοι δουλευτούν με τα άλογά τους, μεταφέροντας τους τουρίστες στο βουνό και τους κρατήρες, οι περισσότεροι είναι εσωτερικοί τουρίστες που είτε είναι πολύ αδύναμοι για να ανέβουν είτε βαριούνται και κάποιοι το βλέπουν ως ευκαιρία να ιππεύσουν για πρώτη φορά», εξήγησε στη Daily Mail.

Παρά τους προφανείς κινδύνους, οι ντόπιοι- μέλη εθνικής μειονότητας- συνεχίζουν να ρισκάρουν τις ζωές τους καθώς το μεγαλύτερο μέρος των εισοδημάτων τους προέρχεται από τον τουρισμό.

Η αφοσίωσή τους στη δουλειά της ήταν κι αυτό που ενέπνευσε τον Rarindra να τους επισκεφθεί και να περιγράψει στον υπόλοιπο κόσμο την απίθανη ιστορία τους.

Παρότι το Bromo αποτελεί μεγάλη τουριστική ατραξιόν οι αρχές έχουν τα τελευταία χρόνια περιορίσει την πρόσβαση των τουριστών σε αυτό καθώς η δραστηριοποίησή του είναι ολοένα και περισσότερο ασταθής.

Αυτό είχε βέβαια δραματικές συνέπειες για την τοπική οικονομία καθώς ο τουρισμός βρίσκεται σε πτώση.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που ζει με 85 χάσκι και χωρίς ρεύμα στην άγρια φύση της Λαπωνίας


Εγκατέλειψε τη ζωή της πόλης για να ζήσει με την παρέα των ζώων - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κρυμμένη στην καρδιά της φινλανδικής άγριας φύσης, αυτή η νεαρή γυναίκα είναι αποφασισμένη να μην ξαναγυρίσει στη ζωή της πόλης και να ζήσει μόνη της, παρέα με 85 χάσκι και άλογα.

Πρόκειται για την Tinja Myllykangas η οποία αψηφά τις θερμοκρασίες που φτάνουν μέχρι και -45 βαθμούς Κελσίου και -όπως λέει- εκτιμά την προνομιακή αλληλεπίδρασή της με τη φύση. Η Tinja ζει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, στηριζόμενη σε μια ξυλόσομπα για να ζεσταθεί και κεριά για να βλέπει και άφησε το φωτογράφο Brice Portolano να περάσει 2 εβδομάδες μαζί της για να συλλάβει το μοναδικό τρόπο ζωής της.

Η ξανθιά γυναίκα αποφάσισε να αφήσει πίσω τις μελέτες στη βιολογία στην πόλη της Jyväskylä στη Φινλανδία για τα τοπία της Αρκτικής το 2008. Λαχταρούσε όπως λέει τη γοητεία της ερημιάς εκεί κι όχι την αστική ζωή, επειδή έτσι κι αλλιώς μεγάλωσε μέσα στα ζώα τα οποία αγαπάει πολύ. Έτσι, ξεκίνησε να βρει ένα σημείο για να μεγαλώσει σκύλους για έλκηθρα και εγκαταστάθηκε κοντά στο βιότοπο Muotkatunturi περίπου 200 χιλιόμετρα από την πλησιέστερη πόλη.

Η ίδια έχει αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση με τα σκυλιά, πράγμα το οποίο δεν είναι εύκολο όπως αποκαλύπτει. Διατηρεί επίσης άλογα και λυκόσκυλα και σύμφωνα με την ίδια τα ζώα είναι εξαιρετικά πιστά και την ακολουθούν όπου κι αν πηγαίνει. «Μου αρέσει να είμαι μόνη μου με τα σκυλιά μου και τα άλογα. Νομίζω ότι το να είσαι μόνος σου είναι ο πιο ειρηνικός τρόπος ζωής που υπάρχει», λέει η ίδια και προσθέτει ότι δεν νιώθει την ανάγκη να έχει υλικά αγαθά και την καλύπτει η φύση που βλέπει καθημερινά γύρω της.

Ζει στο ξύλινο σπίτι της χωρίς ρεύμα και σπάει τον πάγο από το ποτάμι κάθε μέρα για να έχει νερό. Αυτό που της φαίνεται πιο δύσκολο δεν είναι η έλλειψη της τεχνολογίας, αλλά η απουσία του φωτός της μέρας για πολύ καιρό.

Πολλοί είναι εκείνοι που εντυπωσιάζονται από τον τρόπο ζωής της και το χαρακτήρα της, ενώ τη θαυμάζουν επειδή δεν παρασύρεται από τους πειρασμούς του σύγχρονου κόσμου. Η Tinja δεν έζησε εκεί πάντα μόνη της, αλλά έχει συζήσει στο παρελθόν και με τον φίλο της. Έρχεται σε επαφή με τον υπόλοιπο κόσμο κυρίως όταν πηγαίνει στην πιο κοντινή πόλη για να προμηθευτεί τρόφιμα.




























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εμπνευσμένα δενδρόσπιτα από όλο τον κόσμο


Ευρηματικότητα και αισθητική μέσα στη φύση - Δείτε φωτογραφίες.

Τα δενδρόσπιτα που ακολουθούν διατηρούν αυτούσιες τις παιδικές αναμνήσεις όσων είχαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν και να παίξουν σε – πολύ πιο απλές βέβαια- παρόμοιες κατασκευές σε κήπου και δάση τα περασμένα χρόνια. Ταυτόχρονα όμως μεταφέρουν τις αναμνήσεις αυτές στο σήμερα και εξελίσσουν την ιδέα της διαμόρφωσης χώρου μέσα στη φύση, αισθητικά και αρχιτεκτονικά.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από τοποθεσίες, μεταξύ άλλων, στη Νέα Ζηλανδία, την Αμερική, ακόμα και την Ευρώπη, περιλαμβάνουν δενδρόσπιτα που προσφέρουν μοναδική θέα αλλά και ξεχωριστή εμπειρία διανυκτέρευσης.

Κατασκευασμένα μέσα στα πιο εντυπωσιακά δάση του κόσμου, όλες οι κατασκευές «βλέπουν» σε πυκνά δενδροφυτεμένες εκτάσεις και εκθαμβωτικής ομορφιάς λίμνες.

Η Daily Mail κάνει μια ανασκόπηση των δέκα πιο ξεχωριστών δενδρόσπιτων σε όλο τον κόσμο.

Το Redwoods Treehouse (αριστέρα), κοντά στο Όκλαντ κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδιο Peter Eising. Το Sustainability Treehouse στη Δυτική Βιρτζίνια βρίσκεται στην άκρη δάσους στα Απαλάχια Όρη και χρησιμοποιείται από τους Προσκόπους.



Το Cocoon Tree Bed κρέμεται από τα κλαδιά δέντρου στη Γαλλία και μπορεί κανείς να το συναρμολογήσει μόνος του σε λιγότερο από δύο ώρες.



Η φουτουριστική κατασκευή σε σουηδικό δάσος βόρεια της Στοκχόλμης μοιάζει εντελώς… εξωγήινη.



Το 4treehouse (αριστέρα) «τυλίγεται» γύρω από τέσσερα δέντρα ενώ το Ministers Treehouse που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο βρίσκεται στο Τενεσί και είναι ιδιωτική κατοικία.



Η σφαιρική Eve βρίσκεται στη Βritish Columbia του Καναδά.



Το Mirror Cube βρίσκεται στη Σουηδία και είναι ένα «κουτί» φτιαγμένο από αλουμίνιο, καλυμμένο εξωτερικά με επιφάνειες που αντανακλούν τον περιβάλλοντα χώρο.



Το Birds Nest είναι άλλο ένα παράξενο δενδρόσπιτο από το σουηδικό Treehotel και χωρά τέσσερα άτομα.



Το δενδρόσπιτο- διαστημική κάψουλα βρίσκεται στην Καλιφόρνια από την Cy Lo για τα παιδιά κάποιου πελάτη. Είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να χωρά παιδιά αλλά όχι «μεγάλους».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ασυνήθιστο υποβρύχιο μουσείο μέσα σε αυστριακή λίμνη


Δείτε τις εκπληκτικές φωτογραφίες.

Δημοφιλής προορισμός για δύτες που τους αρέσει η περιπέτεια είναι το παράξενο υποβρύχιο μουσείο που βρίσκεται στη λίμνη Grublsee στην Αυστρία.

Το εκκεντρικό «μουσείο» περιλαμβάνει αντίγραφα αρχαίων αντικειμένων, όπως αιγυπτιακών τάφων, παλιών κανονιών και βουδιστικών γλυπτών. Αλλά και αστεία ή παράξενα κομμάτια- μεταξύ άλλων μινιατούρα του αγάλματος της Ελευθερίας, του Χριστού Λυτρωτή, εξωγήινους και σκελετούς.

Οι δύτες Michael Weberberger και Florian Feldgrill, Αυστριακοί και οι δύο, βούτηξαν στη λίμνη για να βγάλουν αυτές τις εκλπηκτικές φωτογραφίες του ασυνήθιστου μουσείου.

Η έκθεση διοργανώνεται από το Grublsee Alpen Aquarium στην άκρη της λίμνης, το οποίο «ανοίγει» μόνο πέντε μήνες το χρόνο καθώς του υπόλοιπους είναι ρουστίκ καταφύγιο για σκιέρ.

«Έχεις ένα ιδιαίτερο συναίσθημα όταν αρχίζεις να βουτάς, η λίμνη είναι τέλεια», δήλωσε ο Weberberger. Υπάρχουν και πολλά ψάρια, οπότε δεν πλήττεις ποτέ. Δεν ξέρω κανένα άλλο καταδυτικό σημείο με τόσο εκπληκτική ατμόσφαιρα- η λίμνη έχει θέα που κόβει την ανάσα με το ορεινό πανόραμα που την περιβάλλει. Σε συνδυασμό με τα ψάρια και το μουσείο, είναι παράδεισος».




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κλικ» εκεί που η φύση μεγαλουργεί


Φωτογραφική περιήγηση στα εκπληκτικά Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Την εκθαμβωτική και ενίοτε άγρια ομορφιά των Εθνικών Πάρκων της Αμερικής αποτυπώνουν οι παρακάτω φωτογραφίες, που διεκδίκησαν την αναγνώριση στον περσινό διαγωνισμό Share the Experience.

Οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 15.000 και όλες προέρχονταν από τα 400 Εθνικά Πάρκα των ΗΠΑ.

Την πρώτη θέση και χρηματικό έπαθλο10.000 δολαρίων κατέκτησε η φωτογραφία με το ηλιοβασίλεμα στο Glen Canyon National Recreation Area στη Γιούτα.



Ακολούθησε στη δεύτερη θέση η φωτογραφία από το 49 Palms Trail στο Joshua Tree National Park της Καλιφόρνια.




















Διαβάστε περισσότερα...