Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Έρχονται οι φωτογραφίες 360 μοιρών στο Facebook

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Συνεχίζει τις αλλαγές το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook προχωράει σε συνεχείς αλλαγές και δίνει όλο και περισσότερη σημασία στις φωτογραφίες και τα βίντεο, θέλοντας να ενθαρρύνει τους χρήστες να κοινοποιούν περισσότερες δημοσιεύσεις.

Αυτή τη φορά το δημοφιλέστερο κοινωνικό δίκτυο θα προσθέσει την υποστήριξη για φωτογραφίες 360 μοιρών στις δημοσιεύσεις των χρηστών, σύμφωνα με ανακοίνωσή που έκανε την Τετάρτη.

Οι νέες φωτογραφίες 360 μοιρών θα λειτουργούν λίγο-πολύ όπως ένα βίντεο 360 μοιρών στο Facebook, αλλά η λειτουργία τους θα είναι πιο εύχρηστη. Θα μπορείτε να αλλάξετε την προβολή της φωτογραφίας σύροντας με το δάχτυλο (ή με το βελάκι του ποντικιού) ή να κρατήσετε το τηλέφωνό σας από μια διαφορετική γωνία.

Η λειτουργία θα υποστηρίζει εικόνες που έχουν τραβηχτεί με κάμερα 360 μοιρών, καθώς και πανοραμικές λήψεις που λαμβάνονται με την κάμερα των smartphones.



Μετά τη νέα λειτουργία για τη δυνατότητα ζωντανής σύνδεσης που παρέχεται πλέον σε όλους τους χρήστες, το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο ψάχνει τρόπους να κρατά σε εγρήγορση το κοινό με νέες υπηρεσίες, την ίδια στιγμή που τα άλλα κοινωνικά δίκτυα έχουν μπει δυνατά στον ανταγωνισμό προσφέροντας συνεχώς περισσότερες παροχές.

Αν και το Facebook δεν έχει ανακοινώσει πότε θα ξεκινήσει επίσημα η νέα λειτουργία, κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει μέσα στις επόμενες εβδομάδες, σταδιακά σε όλες τις χώρες. Αυτό που κάνει τη νέα λειτουργία πιο σημαντική από τα βίντεο 360 μοιρών, είναι το γεγονός ότι οι φωτογραφίες είναι πολύ πιο εύκολες στη λήψη σε σχέση με τα βίντεο.

Παλιότερα είχε κάνει μια προσπάθεια και η Google για την διάδοση των φωτογραφιών 360 μοιρών, αλλά τελικά δεν ήταν εύχρηστη η λειτουργία και δεν καθιερώθηκε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.