Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Αυτά είναι τα πιο βρώμικα σημεία ενός αεροπλάνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έξυπνες συμβουλές για να μην έρθετε σε επαφή μαζί τους.




Σας προειδοποιούμε ότι μόλις διαβάσετε αυτό το άρθρο, σίγουρα δεν θα ξαναδείτε όπως πριν τα αεροπλάνα. Μπορεί, λοιπόν, να πρόκειται για ένα από τα πιο ακριβά και γρήγορα μεταφορικά μέσα, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρόκειται για ακόμη ένα μέσο μαζικής μεταφοράς. Έτσι, ό,τι ισχύει και στα υπόλοιπα μέσα, ισχύει και για τα αεροπλάνα. Πόσο μάλλον όταν αυτά κατά τη διάρκεια του ταξιδιού και λόγω της ιδιαιτερότητας της λειτουργίας τους δεν αερίζονται επαρκώς και καταλλήλως. Είναι γνωστό ότι η συσσώρευση μικροβίων σε έναν περιορισμένο χώρο όταν σε αυτόν συγκεντρώνεται αρκετός κόσμος είναι δεδομένη –ακόμη και στα αεροπλάνα. Για να τα αποφύγετε, λοιπόν, όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερα μάθετε ποια είναι εκείνα τα σημεία του αεροπλάνου που τα συγκεντρώνουν περισσότερο και τι πρέπει να κάνετε έτσι ώστε να μην έρθετε σε επαφή μαζί τους.

1. Θήκες καθισμάτων



Οι αποθηκευτικές θήκες των καθισμάτων ακριβώς μπροστά μας παρόλο που είναι πολύ χρηστικές, δεν είναι όσο... αθώες φαίνονται. Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνες έχουν αναδειχθεί ως ένα από τα κορυφαία σημεία συγκέντρωσης μικροβίων στο αεροπλάνο. Και ενώ η χρήση τους δημιουργήθηκε με σκοπό την αποθήκευση διάφορων αντικειμένων κατά τη διάρκεια της πτήσης, οι περισσότεροι επιβάτες τις χρησιμοποιούν ως "κάδο απορριμάτων". Έτσι, μέσα σε αυτές "αποθηκεύονται" χρησιμοποιημένα χαρτομάντηλα, σακουλάκια από φαγητό, κουτάκια ή ποτήρια από αναψυκτικό με αποτέλεσμα όλα τα μικρόβια να απορροφούνται από το ύφασμα της θήκης. Για να αποφύγετε τη χρήση τους θα πρέπει απλά τα μικροαντικείμενα που είχατε σκοπό να τοποθετήσετε σε αυτές, να τα μεταφέρετε στη χειραποσκευή σας ή αν είναι αρκετά μικρά στις τσέπες των ρούχων σας.

2. Ανοιγοκλειόμενα τραπεζάκια



Όπως συμβαίνει και με τις αποθηκευτικές θήκες των καθισμάτων, έτσι και στο ανοιγοκλειόμενο τραπεζάκι ακριβώς μπροστά σας έχουν παρατηρηθεί επιβάτες να τοποθετούν από μασημένες τσίχλες μέχρι και χρησιμοποιημένες πάνες μωρών. Φυσικά, κανένας δεν θέλει να φάει το γεύμα του πάνω σε αυτό ή να διαβάσει το βιβλίο του ακουμπώντας το εκεί. Έχετε πάντα μαζί σας υγρά μαντηλάκια για να σκουπίσετε το τραπεζάκι και έτσι να ακουμπήσετε χωρίς δεύτερες σκέψεις ό,τι επιθυμείτε πάνω σε αυτό.

3. Τουαλέτες



Σίγουρα το συγκεκριμένο σημείο δεν θα πρέπει να σας εκπλήσει. Και δικαίως, μάλιστα, καθώς οι τουαλέτες των αεροπλάνων είναι ένα από τα σημεία με τα περισσότερα μικρόβια και βακτήρια, αν αναλογιστείτε ότι σε σχεδόν 50 επιβάτες αναλογεί μία τουαλέτα. Αν δεν βρίσκεστε σε μία μικρής διάρκειας πτήση, το σίγουρο είναι πως θα χρειαστεί να την χρησιμοποιήσετε. Για να αποφύγετε το οποιοδήποτε μικρόβιο έχετε μαζί σας υγρά μαντηλάκια και αντιβακτηριδιακό υγρό για τα χέρια και δώστε μεγάλη προσοχή στο να μην ακουμπήσετε τίποτα και να μην έρθετε σε απευθείας επαφή με το ο,τιδήποτε. Επιπλέον, πριν τραβήξετε το καζανάκι βεβαιωθείτε ότι έχετε κλείσει το καπάκι της λεκάνης.

4. Κουβέρτες και μαξιλάρια



Προτού χωθείτε κάτω από την ζεστασιά της κουβέρτας ή πριν απολαύσετε έναν αναπαυτικό ύπνο ακουμπώντας με κάποιο από τα μαξιλάρια του αεροπλάνου, σκεφτείτε απλά πόσοι έχουν κάνει το ίδιο πριν από εσάς με τα συγκεκριμένα. Σε περίπτωση, λοιπόν, που πραγματοποιείτε κάποιο υπερατλαντικό ταξίδι και σίγουρα θα τα χρειαστείτε φέρτε μαζί σας τα δικά σας! Θα είναι σίγουρα όσο καθαρά επιθυμείτε!

5. Σύστημα ψυχαγωγίας



Πλέον με την τεχνολογία να αποτελεί και μία από τις ανέσεις και παροχές των αεροπορικών εταιρειών, η ψυχαγωγία σας κατά τη διάρκεια της πτήσης γίνεται προσωπική επιλογή και δεν είναι προεπιλεγμένη από πριν με την προβολή παραδείγματος χάριν δύο συγκεκριμένων ταινιών από το προσωπικό. Η οθόνη αφής του συστήματος ψυχαγωγίας, λοιπόν, σας δίνει τη δυνατότητα να διαλέξετε μόνοι σας την ταινία που θα δείτε, την μουσική που θα ακούσετε κλπ. Πριν την ακουμπήσετε, ωστόσο, σκεφτείτε πόσοι ακόμη πριν από εσάς έχουν κάνει την ίδια κίνηση. Προσπαθήστε, λοιπόν, να ψυχαγωγήσετε τον εαυτό σας με δικά σας μέσα όπως ένα βιβλίο, ένα tablet, ένα φορητό υπολογιστή κλπ. Αν σας είναι τόσο δύσκολο, ωστόσο, να αντισταθείτε απολαύστε την ταινία της επιλογής από το σύστημα ψυχαγωγίας που σας παρέχεται, αλλά φροντίστε να μην ακουμπήσετε τα χέρια σας στο πρόσωπο και να τα καθαρίζετε πάντα με υγρά μαντηλάκια.

6. Περιοδικά



Σίγουρα είναι δύσκολο να αντισταθείτε στο να ξεφυλλίσετε το περιοδικό του αεροδρομίου ή της αεροπορικής που βρίσκεται στη θήκη του μπροστινού καθίσματος και έτσι να περάσετε την ώρα σας ευχάριστα. Πριν το κάνετε όμως, έχετε στο νου ότι συνήθως πρόκειται για εκδόσεις που ανανεώνονται κάθε τρεις μήνες (!), οι οποίες, μάλιστα, έχουν ξεφυλλιστεί από χιλιάδες ταξιδιώτες. Σε περίπτωση που θέλετε να ενημερωθείτε σχετικά με τη συγκεκριμένη θεματολογία μπορείτε να το κάνετε και online από το tablet ή τη συσκευή του τηλεφώνου σας.


Πηγή: http://www.greekguide.com/gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.