Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Στη Κρήτη το 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο στις 3, 4 και 5 Ιουνίου.

To 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα πραγματοποιείται στο Ηράκλειο στις 3, 4 και 5 Ιουνίου και οργανώνεται από τον Σύλλογο Αποφοίτων Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Κρήτης και της Περιφέρειας Κρήτης.

Στη Κρήτη το 1o Επιστημονικό Συνέδριο για τα Δεδομένα

Το 1ο Workshop «Data Driven World», σύμφωνα με τους οργανωτές του, έχει στόχο να φέρει σε επαφή ανθρώπους από τα media, τη δημοσιογραφία, την εκπαίδευση, τη δημόσια υγεία, τους δημόσιους οργανισμούς, τις επιχειρήσεις και την πολιτική, με τον κόσμο των Δεδομένων.

Τα Δεδομένα, όπως τονίζεται, καταλαμβάνουν σήμερα, μεγάλο μέρος της δουλειάς που παράγεται σε ακαδημαϊκά και ερευνητικά ιδρύματα, σε διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς, στο τραπεζικό σύστημα, στην εκπαίδευση, στη δημόσια υγεία και γενικότερα στον χώρο της επικοινωνίας και της πολιτικής. Η ύπαρξη ωστόσο αυτών των πηγών Δεδομένων και η αξιοποίησή τους, είναι άγνωστή στους περισσότερους.

Στη διάρκεια του 1ου Workshop «Data Driven World», σημειώνουν οι οργανωτές, οι συμμετέχοντες θα κατανοήσουν, πώς με τη χρήση των Δεδομένων, μπορούν να περιγράψουν και να κατανοήσουν καλύτερα ένα πρόβλημα, να αποκτήσουν ισχυρές ιδέες και να αποφασίσουν πολύ πιο εύκολα και αποτελεσματικά.

Όσοι παρακολουθήσουν τις διαλέξεις και τα τεχνικά σεμινάρια, με τρόπο απολύτως κατανοητό και εύληπτο, θα μπορέσουν να αποκτήσουν τις βασικές δεξιότητες για την εύρεση και επεξεργασία Δεδομένων και τις γνώσεις για την αποτελεσματική και επιστημονικά άρτια παρουσίασή τους.

Για τον λόγο αυτόν, το Workshop ,όπως επισημαίνεται, απευθύνεται σε όλους, χωρίς προϋπόθεση προηγούμενης γνώσης ή σχετικής εμπειρίας.

Κατά το συνέδριο Ακαδημαϊκοί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης και άλλα Πανεπιστήμια της χώρας, εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών του κόσμου στον χώρο των δεδομένων και της πληροφορικής, εκπρόσωποι διεθνών και εθνικών οργανισμών και κοινοτήτων, θα κληθούν να μιλήσουν και να εκπαιδεύσουν σε ένα αντικείμενο αιχμής.

Στη διάρκεια του 1st Data Workshop, θα παραδοθούν διαλέξεις όπου θα παρουσιαστούν οι τεχνικές και τα εργαλεία για την αξιοποίηση των δεδομένων σε συγκεκριμένα πεδία εφαρμογής, ενώ ταυτόχρονα θα παρουσιαστούν οι καλές πρακτικές στη χρήση των Δεδομένων, οι νομικοί περιορισμοί και το θεσμικό πλαίσιο.

Οι διαλέξεις αυτές θα διαρκέσουν δύο μέρες και όλοι οι εκπαιδευόμενοι θα πληροφορηθούν από εκπροσώπους του χώρου των Δεδομένων και της Πληροφορικής, για το πώς λειτουργεί ο κόσμος των Δεδομένων.

Οι διαλέξεις κλείνουν με ένα τεχνικό σεμινάριο για τη λήψη αποφάσεων στον χώρο του Marketing και μια παρουσίαση για το πώς τα Ανοιχτά Δεδομένα οδηγούν στην Τεχνητή Νοημοσύνη και τις προοπτικές που ανοίγονται.

Την τρίτη ημέρα στο 1st Data Workshop θα πραγματοποιηθούν τεχνικά σεμινάρια για την απόκτηση δεξιοτήτων από τους εκπαιδευόμενους, τα οποία διαρθρώνονται σε δύο θεματικές ενότητες. Η πρώτη αφορά στις κοινωνικές επιστήμες, την οικονομία, την πολιτική και τη δημοσιογραφία και η δεύτερη θεματική αφορά στη Δημόσια Υγεία και τα Οικονομικά της Υγείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.