Κυριακή 15 Μαΐου 2016

Εμπνευσμένα δενδρόσπιτα από όλο τον κόσμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ευρηματικότητα και αισθητική μέσα στη φύση - Δείτε φωτογραφίες.

Τα δενδρόσπιτα που ακολουθούν διατηρούν αυτούσιες τις παιδικές αναμνήσεις όσων είχαν την ευκαιρία να σκαρφαλώσουν και να παίξουν σε – πολύ πιο απλές βέβαια- παρόμοιες κατασκευές σε κήπου και δάση τα περασμένα χρόνια. Ταυτόχρονα όμως μεταφέρουν τις αναμνήσεις αυτές στο σήμερα και εξελίσσουν την ιδέα της διαμόρφωσης χώρου μέσα στη φύση, αισθητικά και αρχιτεκτονικά.

Οι παρακάτω φωτογραφίες από τοποθεσίες, μεταξύ άλλων, στη Νέα Ζηλανδία, την Αμερική, ακόμα και την Ευρώπη, περιλαμβάνουν δενδρόσπιτα που προσφέρουν μοναδική θέα αλλά και ξεχωριστή εμπειρία διανυκτέρευσης.

Κατασκευασμένα μέσα στα πιο εντυπωσιακά δάση του κόσμου, όλες οι κατασκευές «βλέπουν» σε πυκνά δενδροφυτεμένες εκτάσεις και εκθαμβωτικής ομορφιάς λίμνες.

Η Daily Mail κάνει μια ανασκόπηση των δέκα πιο ξεχωριστών δενδρόσπιτων σε όλο τον κόσμο.

Το Redwoods Treehouse (αριστέρα), κοντά στο Όκλαντ κατασκευάστηκε το 2008 σε σχέδιο Peter Eising. Το Sustainability Treehouse στη Δυτική Βιρτζίνια βρίσκεται στην άκρη δάσους στα Απαλάχια Όρη και χρησιμοποιείται από τους Προσκόπους.



Το Cocoon Tree Bed κρέμεται από τα κλαδιά δέντρου στη Γαλλία και μπορεί κανείς να το συναρμολογήσει μόνος του σε λιγότερο από δύο ώρες.



Η φουτουριστική κατασκευή σε σουηδικό δάσος βόρεια της Στοκχόλμης μοιάζει εντελώς… εξωγήινη.



Το 4treehouse (αριστέρα) «τυλίγεται» γύρω από τέσσερα δέντρα ενώ το Ministers Treehouse που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο βρίσκεται στο Τενεσί και είναι ιδιωτική κατοικία.



Η σφαιρική Eve βρίσκεται στη Βritish Columbia του Καναδά.



Το Mirror Cube βρίσκεται στη Σουηδία και είναι ένα «κουτί» φτιαγμένο από αλουμίνιο, καλυμμένο εξωτερικά με επιφάνειες που αντανακλούν τον περιβάλλοντα χώρο.



Το Birds Nest είναι άλλο ένα παράξενο δενδρόσπιτο από το σουηδικό Treehotel και χωρά τέσσερα άτομα.



Το δενδρόσπιτο- διαστημική κάψουλα βρίσκεται στην Καλιφόρνια από την Cy Lo για τα παιδιά κάποιου πελάτη. Είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να χωρά παιδιά αλλά όχι «μεγάλους».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.