Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

Ζητιανεύουν σε γνωστό δρόμο του Ηρακλείου


Κάθε λογής πραματευτές βρίσκονται από νωρίς στο σημείο.

Είναι ένα από τα πιο τουριστικά μέρη στο κέντρο του Ηρακλείου. Η «πύλη εισόδου» για τους χιλιάδες των τουριστών. Αντί όμως να διαφυλαχθεί και να προστατευθεί αισθητικά, έχει γίνει το… μακρύ παζάρι κάθε λογής πραματευτών.

Πρόκειται για την οδό 25ης Αυγούστου, που κάθε μέρα το καλοκαίρι φιλοξενεί χιλιάδες τουρίστες απ' όλες τις χώρες και μοιραία έχει μετατραπεί σε έναν από τους πιο εμπορικούς τουριστικά δρόμους.

Όμως, μόλις τα φώτα από τα μεγάλα καταστήματα κλείσουν, τα πάντα αλλάζουν. Μπροστά από καταστήματα με τουριστικά είδη, απλώνουν την πραμάτεια τους λογής λογής γυρολόγοι κι αλλοδαποί, ενώ οι Ρομά στέλνουν για το «νυχτοκάματο» τα ανήλικα παιδιά τους.

Το τελευταίο διάστημα μάλιστα, η κατάσταση έχει φθάσει στο απροχώρητο. Πραματευτές, παράνομα εμπορεύματα, γυρολόγοι, πλανόδιοι μουσικοί και καλλιτέχνες αναζητούν τον ελάχιστο πλην παράνομο πλουτισμό, από τον Άγιο Τίτο μέχρι και την είσοδο του Κούλε.

Η δημοτική αστυνομία επιλεκτικά προφανώς απούσα, προσπαθεί να αποδείξει πιθανά την ανάγκη ύπαρξής της. Η αστυνομία, χαμένη στα χαρτιά και τις χιλιάδες αναφορές του γραφειοκρατικού συστήματος, αδυνατεί να ανταπεξέλθει και σε αυτή την υποχρέωση. Οι πολίτες, συνηθισμένοι πλέον στην ανομία ενσωματώνονται στο σκηνικό χωρίς να έχουν την αίσθηση του μεμπτού, αφού αυτό το «μεμπτό» αποτελεί πολιτική και κοινωνική καθημερινότητα.

Κατ’ επανάληψη έχουν εκφράσει τις αντιδράσεις τους για το φαινόμενο ο Εμπορικός Σύλλογος αλλά και οι φορείς. Όμως αυτή την περίοδο η Ελλάδα αναζητά τη μείωση του Φ.Π.Α. και την πτώση στις τιμές της εστίασης. Δυστυχώς, ωστόσο, τα προβλήματα πια είναι βαθιά κοινωνικά και όχι οικονομικά.










Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με ενέσιμα χημικά στο Βιετνάμ


Στις φυλακές της χώρας περιμένουν να εκτελεστούν άλλοι 586 κρατούμενοι.

Στην πρώτη εκτέλεση θανατοποινίτη με τη χρήση ενέσιμων θανατηφόρων σκευασμάτων προχώρησαν οι Αρχές στο Βιετνάμ, με μεγάλη καθυστέρηση, λόγω της έλλειψης των απαραίτητων χημικών, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο 27χρονος Νγκουγέν Ανχ Τουάν εκτελέστηκε στο Ανόι σήμερα το πρωί, σύμφωνα με έναν αξιωματικό της αστυνομίας. Ο Τουάν είχε καταδικαστεί στην εσχάτη των ποινών το 2010 για ληστεία μετά φόνου.

Οι αρχές της χώρας δεν είχαν μπορέσει να θανατώσουν κάποιον από τους καταδικασμένους στην εσχάτη των ποινών αφότου εγκατέλειψαν την πρακτική της επιβολής της θανατικής ποινής με εκτελεστικά αποσπάσματα κι αποφάσισαν να χρησιμοποιούν θανατηφόρες ενέσεις τον Ιούλιο του 2011.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις ευρωπαϊκές εταιρείες να πωλούν στις αρχές του Βιετνάμ τις απαραίτητες χημικές ουσίες, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας να πειστεί το Ανόι να απεμπολήσει τη θανατική ποινή. Φέτος όμως το Βιετνάμ ανακοίνωσε ότι πρόκειται να παράγει μόνο του τα απαραίτητα χημικά συστατικά.

Τουλάχιστον 586 άνθρωποι που έχουν καταδικαστεί σε θάνατο αναμένουν την εκτέλεσή τους στις φυλακές της χώρας, σύμφωνα με δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης στο Βιετνάμ. Ανάμεσα στα εγκλήματα τα οποία επισύρουν την εσχάτη των ποινών είναι οι φόνοι, οι βιασμοί ανηλίκων, η διακίνηση ναρκωτικών κ.ά.



Διαβάστε περισσότερα...

Αντισυνταγματικός ο νόμος για την εισαγωγή πολυτέκνων και τριτέκνων στις στρατιωτικές σχολές


Διπλάσιες οι πιθανότητες εισαγωγής πολυτέκνων και τριτέκνων σε πολλές περιπτώσεις.
Στις στρατιωτικές σχολές όλων των όπλων προβλέπεται ότι οι πολύτεκνοι και τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών καταλαμβάνουν το 35% των θέσεων.

Η μέριμνα αυτή για τα εν λόγω τέκνα έχει ως αποτέλεσμα να εισάγονται με πιο χαμηλές βάσεις εισαγωγής συγκριτικά με τους υποψηφίους της γενικής σειράς.

Για παράδειγμα στο τμήμα όπλων της σχολής Ευελπίδων ο τελευταίος υποψήφιος της γενικής σειράς εισήχθη με 16.150 μόρια ενώ η βάση για την ειδική κατηγορία 3648/α (πολυτέκνων-τριτέκνων) ήταν 15.229 δηλαδή 929 μόρια μικρότερη.

Στη ΣΜΥ – ΌΠΛΑ η διαφορά γενικής σειράς ειδικής κατηγορίας ήταν 1020 μόρια ενώ στο τμήμα των μάχιμων της σχολής Ναυτικών Δοκίμων η διαφορά διαμορφώθηκε στα 718 μόρια.

Ωστόσο μετά από χθεσινή απόφαση το διοικητικό εφετείο Αθηνών έκρινε ότι η πρόνοια για τα τέκνα τριτέκνων και πολυτέκνων είναι αντισυνταγματική. Το σκεπτικό της απόφασης, όπως αναφέρει και η ιστοσελίδα defencenet, στηρίχτηκε στο γεγονός ότι το ποσοστό που δίνεται για την ειδική κατηγορία του νόμου 3648/2008 είναι πολύ υψηλό συγκριτικά με τον αριθμό των υποψηφίων με αποτέλεσμα να είναι άνιση η εισαγωγή των υποψηφίων της γενικής σειράς.

Η πραγματικότητα αποδεικνύεται και από τα νούμερα για τους υποψηφίους του 90% των θέσεων που παρατίθενται ακολούθως.

Στις πανελλήνιες εξετάσεις του 2012-13 στο τμήμα των Όπλων της Ευελπίδων εισήχθησαν 113 υποψήφιοι της γενικής σειράς και 55 τρίτεκνοι και πολύτεκνοι μαθητές.

Οι 113 θέσεις διεκδικήθηκαν από 2912 υποψηφίους ενώ οι θέσεις της κατηγορίας 3648/α από 882 υποψηφίους.

Οι πιθανότητες εισαγωγής για τα τέκνα πολυτέκνων και τριτέκνων ήταν 6,22% ενώ για τους υποψηφίους που αποτελούν την πλειοψηφία οι πιθανότητες ήταν στο 3,88%. Στο τμήμα της ΣΣΑΣ Ιατρικής 776 υποψήφιοι γενικής σειράς διεκδίκησαν 26 θέσεις με πιθανότητες εισαγωγής 3,3% και 196 υποψήφιοι της κατηγορίας 3648/α διεκδίκησαν 13 θέσεις έχοντας πιθανότητες εισαγωγής διπλάσιες από τους υποψηφίους της γενικής σειράς καθώς το ποσοστό διαμορφώθηκε στο 6,6%.

Για τους 2473 υποψηφίους της γενικής σειρά για τη ΣΤΥΑ οι πιθανότητες εισαγωγής ήταν 4,5% ενώ για τους 808 υποψηφίους που ήταν τέκνα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών οι πιθανότητες διαμορφώθηκαν στο 6,3%.

Υπάρχουν λοιπόν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των υποψηφίων της ειδικής κατηγορίας αποτελούν το 25% συγκριτικά με τους υποψηφίους της γενικής σειράς και όμως διεκδικούν το 35% των θέσεων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ΣΜΑ όπου από τους 2201 υποψηφίους οι 535 εντάσσονταν στην ειδική κατηγορία και οι 1666 ήταν υποψήφιοι της γενικής σειράς (90%).

Η απόφαση του διοικητικού εφετείου, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο δικηγόρος κ. Αγγελάκης Πέτρος, ανοίγει το δρόμο στους φετινούς υποψηφίους που δεν θα εισαχθούν για λίγα μόρια να διεκδικήσουν δικαστικά την εισαγωγή τους καθώς θα έπρεπε οι θέσεις των πολυτέκνων και τριτέκνων να διεκδικηθούν από όλους με κοινούς όρους.







Διαβάστε περισσότερα...

Διαφορές έως και 774% στις τιμές των τηλεφωνικών κλήσεων στην Ε.Ε.


Η μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές παρατηρείται στις εγχώριες κλήσεις από κινητά τηλέφωνα.

Οι χρήστες κινητών τηλεφώνων στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρεώνονται για τις ίδιες υπηρεσίες με πολύ διαφορετικές τιμές, ανακοίνωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη διαφορά στις τιμές παρατηρείται στις εγχώριες κλήσεις από κινητά τηλέφωνα: μια διαφορά της τάξεως του 774% ανάμεσα στη Λιθουανία, τη φθηνότερη χώρα με κόστος 1,9 λεπτό του ευρώ ανά λεπτό της ώρας και την Ολλανδία, την ακριβότερη με 14,7 λεπτά του ευρώ ανά λεπτό της ώρας.

Στην Ελλάδα το αντίστοιχο κόστος είναι 6,7 λεπτά, ενώ ο μέσος κοινοτικός όρος είναι στα 9,1 λεπτά.

Αυτές οι διαφορές στις τιμές δεν δικαιολογούνται από διαφορές στην ποιότητα, το κόστος παροχής της υπηρεσίας ή την αγοραστική δύναμη των καταναλωτών στις χώρες αυτές, αναφέρει σε σχετικήη ανακοίνωσή της η Επιτροπή.

Η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νέιλι Κρους δήλωσε:

«Οι αριθμοί αυτοί δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι 28 ξεχωριστές εθνικές αγορές τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη δεν δημιουργούν για τους καταναλωτές τα οφέλη που θα δημιουργούσε μια ενιαία αγορά. Είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνουμε τις προσπάθειές μας για τη δημιουργία μιας πραγματικά ενιαίας αγοράς και μιας πραγματικά συνδεδεμένης ηπείρου».

Σημειώνεται ότι σε άλλες κατηγορίες βασικών αγαθών και υπηρεσιών στην ευρωπαϊκή ενιαία αγορά οι διαφορές στις τιμές είναι πολύ μικρότερες.

Για παράδειγμα, ένα λίτρο γάλακτος κοστίζει από 0,69 έως 0,99 ευρώ: υπάρχει, δηλαδή, μια διαφορά της τάξεως του 43%.

Σποραδικές ή περιστασιακές αγορές, όπως η αγορά ενός iPad, παρουσιάζουν μόνον 11% διαφορά ως προς το κόστος ανάμεσα στις διάφορες χώρες της ΕΕ, αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Επιτροπή.


Διαβάστε περισσότερα...

Μπέρδεψαν άνεργο από την Ηλεία με κάτοικο της Κηφισιάς!


Παρουσιάζεται ως άπορος με εισόδημα... 19.546 ευρώ με αποτέλεσμα να του κόψουν τα φάρμακα.

Ανασφάλιστος, χωρίς φάρμακα, φοβισμένος και αντιμέτωπος με τα «γρανάζια» της γραφειοκρατίας ζει, τους τελευταίους δύο μήνες, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης από το Τραγανό Ηλείας, που είδε μέσα σε λίγες μόλις στιγμές τον… «κόσμο» του να γκρεμίζεται!

Ο 31χρονος είναι άνεργος, ενώ το βιβλιάριο υγείας της Πρόνοιας, ως άπορος, του εξασφαλίζει κάθε μήνα τα φάρμακά του για να «παλεύει» το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Πριν από δύο μήνες όμως, όλα τα δεδομένα της ζωής του… ανατράπηκαν! Ο νέος πήγε στην Πρόνοια για να θεωρήσει το βιβλιάριο υγείας όταν τον ενημέρωσαν ότι είναι «κομμένος», αφού είναι… εισοδηματίας και μάλιστα έχει υποβάλει φορολογική δήλωση στη Δ.Ο.Υ. Κηφισιάς δηλώνοντας εισόδημα… 19.546 ευρώ!

«Δεν ξέρω αν πρόκειται για λάθος ή αν έχω πέσει θύμα απάτης» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης και συνεχίζει: «Τα στοιχεία στη φορολογική δήλωση που βρέθηκε στη Δ.Ο.Υ. της Κηφισιάς είναι ίδια με τα δικά μου όντως, ίδιος αριθμός ταυτότητας, ίδιο Α.Φ.Μ. αλλά η δικιά μου φορολογική δήλωση είναι μηδενική. Είμαι άνεργος, έχω βιβλιάριο απορίας, πολύ σπάνια να κάνω ένα μεροκάματο. Από την άλλη, δεν ξέρω καν που είναι η Κηφισιά, αν με αφήσει κάποιος στην Αθήνα θα χαθώ, δεν θα ξέρω που να πάω…».

Συνεχίζοντας ο 31χρονος είπε: «Αν είχα φορολογική δήλωση με εισόδημα 19.546 ευρώ δεν θα με ενδιέφερε να έχω το βιβλιάριο της Πρόνοιας για να μπορώ να παίρνω τα φάρμακά μου. Μάλιστα η φορολογική δήλωση που βρέθηκε στο όνομά μου έχει και επιστροφή φόρου 932, 81 ευρώ! Αυτή τη στιγμή δεν έχω θεωρημένο βιβλιάριο, δεν έχω τα φάρμακά μου, αλλά ούτε και χρήματα έχω για να τα αγοράσω. Η ζωή μου απειλείται και δεν ξέρω από τι. Από λάθος; Από μια καλοστημένη απάτη; Από τι; Σε ποιον ανήκει τέλος πάντων αυτή η φορολογική δήλωση;».

Ο κ. Βασιλάρης εξήγησε στην εφ. «Πατρίς» ότι πριν από σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα είχε χάσει το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας. Απώλεια όμως που είχε δηλώσει αμέσως στην Αστυνομία. Το περιστατικό ωστόσο αυτό σε συνδυασμό με την σημερινή του ταλαιπωρία, τον κάνουν να φοβάται ότι ενδεχομένως έχει πέσει θύμα απάτης, όπως είχε πέσει πριν μερικά χρόνια ένας εργάτης καθαριότητας του δήμου Ανδραβίδας που στο όνομά του είχε συσταθεί… ολόκληρη βιομηχανία!

«Πήγα στην Εφορία και εκεί με παρέπεμψαν σε λογιστή. Πήγα σε λογιστή και αυτός με παρέπεμψε σε δικηγόρο. Δεν έχω όμως τα χρήματα για να πληρώσω δικηγόρο προκειμένου να βγάλουμε μια άκρη» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Βασιλάρης και συνέχισε: «Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Πόσο καιρό θα μείνω χωρίς τα φάρμακά μου; Ας με βοηθήσει όποιος μπορεί. Η Εφορία, κάποιος δικηγόρος, ένας Εισαγγελέας. Εγώ δεν έχω την οικονομική δυνατότητα να κάνω κάποια κίνηση. Και να φανταστεί κανείς… ότι εμφανίζομαι με τόσο μεγάλο εισόδημα και με επιστροφή φόρου από πάνω… Ποιος θα εισπράξει ή έχει ήδη εισπράξει αυτή την επιστροφή φόρου και από πού; Δεν θα μπορούσε άραγε η Δικαιοσύνη να κάνει από εκεί μια αρχή για να ξετυλίξει το κουβάρι της υπόθεσης;».

Τέλος, ο 31χρονος Θανάσης Βασιλάρης είπε στην εφ. «Πατρίς»: «Δεν ξέρω ποιος μπορεί να κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ταλαιπωρία ή εάν τελικά πρόκειται απλά για λάθος. Αυτό που ζητάω εγώ είναι να μπορέσω να θεωρήσω το βιβλιάριο υγείας μου και να συνεχίσω να παίρνω τα φάρμακά μου. Και σε αυτό χρειάζομαι βοήθεια».


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...

Ο οργανισμός του δεν μπορεί να αποθηκεύσει λίπος


Ο Tom Staniford δεν άφησε την εμφάνισή του να τού στερήσει τη ζωή.

Μπορεί ο σύντροφος της 23χρονης Alice Miller να πάσχει από μία από τις σπανιότερες ασθένειες του κόσμου, ωστόσο η ίδια δηλώνει ότι η σχέση τους είναι απολύτως φυσιολογική, όπως κάθε άλλου ζευγαριού.

Η Alice γνωρίστηκε με τον κατά ένα χρόνο μεγαλύτερό της Tom Staniford στο διαδίκτυο και από την πρώτη στιγμή ένιωσε ένα «κλικ» μέσα της.

Τώρα οι δυο τους ζουν στο Λονδίνο μαζί.



Ο Tom είναι ένας από τους οκτώ ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο που πάσχει από το σύνδρομο MDP. Παρότι είχε μια φυσιολογική παιδική ηλικία, από τα 12 του χρόνια δε μπορεί να αποθηκεύσει λίπος στο σώμα του.

Επίσης, έχει μόνο το 40% του μυϊκού συστήματος ενός μέσου άντρα, ενώ πάσχει και από διαβήτη 2 –ασθένεια που συνήθως συνδέεται με την παχυσαρκία- και από κακή ακοή.

«Από την πρώτη στιγμή που συνομιλήσαμε στο διαδίκτυο νιώσαμε κάτι. Ήταν πολύ ωραία να μιλάω μαζί του. Μού εξήγησε την κατάστασή του και είχα δει μερικές φωτογραφίες του, όμως δεν είχα καταλάβει ακριβώς πώς δείχνει μέχρι που τον συνάντησα για πρώτη φορά. Ήμουν ανήσυχη πριν το πρώτο μας ραντεβού, αλλά ήθελα να τον γνωρίσω.
Ομολογώ ότι η εμφάνισή του με εξέπληξε όταν τον πρωτοείδα, όμως πιο ψηλός απ’ ό,τι τον είχα φανταστεί. Παρατήρησα ότι οι άλλοι τον κοίταζαν επίμονα, όμως εκείνος δεν ενοχλούνταν κι αυτό με έκανε κάπως να χαλαρώσω. Ήταν τόσο φιλικός και μιλούσαμε επί ώρες σε μια παμπ. Ήταν ένα ωραίο πρώτο ραντεβού» είπε η Alice.





«Δε μου αρέσει πολύ το περπάτημα και δε μπορώ να στέκομαι όρθιος για πολύ ώρα, εξαιτίας της κατάστασής μου. Είμαι όμως επαγγελματίας αθλητής και πρέπει να κρατώ τον εαυτό μου υγιή» πρόσθεσε ο ίδιος.


Επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Exeter ανακάλυψαν πρόσφατα ότι η κατάστασή του οφείλεται σε μια γενετική μετάλλαξη.



Ο Tom έχει στεφθεί πρωταθλητής στο βρετανικό Para-Cycling Circuit και ονειρεύεται να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016.











Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετο με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας το ΙΝΚΑ


Ζητάει καταψήφιση κάθε πρότασης για έναρξη από 01/01/2014.

Επιστολή στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής έστειλε η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος-ΙΝΚΑ εκφράζοντας την πλήρη αντίθεσή της ««σε κάθε συζήτηση ή σχεδιασμό από την κυβέρνηση για έναρξη πλειστηριασμών από 01/01/2014 κατά της πρώτης κατοικίας των δανειοληπτών».

Το ΙΝΚΑ καλεί τα μέλη της Επιτροπής και τους υπόλοιπους βουλευτές του ελληνικού Κοινοβουλίου, να καταψηφίσουν κάθε πρόταση η διάταξη νόμου που θα επιτρέπει την έναρξη πλειστηριασμών κατά της πρώτης κατοικίας, η οποία συχνά, είναι και η μοναδική κατοικία των οφειλετών.

Υπογραμμίζει επίσης ότι το υπουργείο Ανάπτυξης που σχεδιάζει μια τέτοια ρύθμιση δεν έχει υπολογίσει τις κοινωνικές συνέπειες της έναρξης πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και την κοινωνική έκρηξη που μπορεί να προκληθεί από τα αποτελέσματα μιας τέτοιας νομοθετικής πρωτοβουλίας.

Τέλος, το ΙΝΚΑ ζητά από το υπουργείο να προχωρήσει σε μελέτη ώστε να υπολογιστεί ο αριθμός των πολιτών οι οποίοι θα μείνουν άστεγοι και σε γενικότερη μελέτη των συνεπειών των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας για την κοινωνική συνοχή και για την κοινωνική γαλήνη.


Διαβάστε περισσότερα...

Tα κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου


Σε 2.740 ιδρύματα το Καποδιστριακό καταλαμβάνει την 195η θέση.

Στη δημοσιότητα έδωσε ο ισπανικός ιδιωτικός φορέας αξιολόγησης Scimago Lab την παγκόσμια κατάταξη των εκπαιδευτικών και ερευνητικών ιδρυμάτων για το 2013.

Η μεθοδολογία του στηρίζεται στα δημοσιεύματα και τις αναφορές κάθε επιστήμονα-ερευνητή-ιδρύματος, όπως αυτά φιλοξενούνται στη βάση ερευνητικών αναφορών Scopus ενώ στα κριτήρια που θέτει στην αξιολόγηση είναι: μέγεθος και επίπεδο επιστημονικών δημοσιευμάτων και αναφορών, μέγεθος και επίπεδο διεθνών-διατμηματικών-διαιδρυματικών συνεργασιών.

Στις λίστες κατάταξής του δεν συμπεριλαμβάνονται μόνο πανεπιστήμια άλλα και άλλοι φορείς που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας, της επιχειρηματικότητας κλπ.

Στους πίνακες που ανακοίνωσε πρόσφατα συμπεριλαμβάνονται 2740 φορείς ανώτατης εκπαίδευσης. Στις πρώτες θέσεις στην κατάταξη των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης βρίσκεται το πανεπιστήμιο του Havard το οποίο ακολουθείται το πανεπιστήμιο του Τόκυο και του Τορόντο. Στις πρώτες 20 θέσεις βρίσκονται 8 πανεπιστήμια από τις ΗΠΑ, 4 πανεπιστήμια από την ανερχόμενη Κίνα και 2 από την Ιαπωνία. Από την Ευρώπη η Μεγάλη Βρετανία εκπροσωπείται με 3 πανεπιστήμια στις θέσεις 14,15 και 18 ενώ 1 γαλλικό πανεπιστήμιο κατατάσσεται 16.



Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια

Όσον αφορά την Ελλάδα το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών καταλαμβάνει την 195η θέση ανάμεσα σε 1987 πανεπιστήμια, ενώ το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο βρίσκεται στην 257η θέση.

Από τα πανεπιστήμια της περιφέρειας αυτό της Πάτρας κατατάσσεται 4ο σε εθνικό επίπεδο και 502ο στον κόσμο ενώ τα πανεπιστήμια Ιωαννίνων και Κρήτης καταλαμβάνουν την 751η θέση και την 791η αντίστοιχα σε παγκόσμιο επίπεδο.

Στον πίνακα που ακολουθεί στην πρώτη στήλη είναι η θέση του ιδρύματος σε παγκόσμιο επίπεδο (WR) στη δεύτερη στήλη είναι η θέση στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή (RR) και στην Τρίτη στήλη είναι η κατάταξη σε εθνικό επίπεδο (CR). Δηλαδή το Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι 195ο στον κόσμο, 61ο στην περιοχή της Δυτικής Ευρώπης, και 1ο σε Εθνικό επίπεδο.




Διαβάστε περισσότερα...

Πάγκοι αγάπης στο Ηράκλειο


Τρόφιμα για τους ανθρώπους που δοκιμάζονται από την κρίση
.
Μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης και αγάπης πραγματοποιήθηκε χθες με φόντο το ενετικό κάστρο του Κούλε.

Ο πάγκος αγάπης στήθηκε στην είσοδο της λεωφόρου... by pass με τις εθελόντριες να συγκεντρώνουν τρόφιμα για οικογένειες που δοκιμάζονται από την ανέχεια και την κρίση.

Αρκετοί ήταν οι κάτοικοι του Ηρακλείου που προσέτρεξαν προσφέροντας τη βοήθειά τους ενισχύοντας την πρωτοβουλία. Παράλληλα διανεμήθηκε και ενημερωτικό υλικό στους περαστικούς.






Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Την έκαψαν επειδή αντιστάθηκε όταν αποπειράθηκαν να τη βιάσουν


Φρικτό θάνατο βρήκε μια 11χρονη από δύο άντρες στην Ινδία.

Εκατοντάδες γυναίκες συμμετείχαν στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που διοργανώθηκαν στη δυτική Βεγγάλη, μετά την είδηση του φρικτού θανάτου ενός 11χρονου κοριτσιού, από δύο άντρες που αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των Times of India οι γείτονές της στην περιοχή Salkia κοντά στην Καλκούτα βρήκαν την ανήλικη πεταμένη στο δρόμο, ουρλιάζοντας από τους πόνους… ενώ ακόμη οι φλόγες έκαιγαν το κορμί της.

Δύο άντρες τής είχαν ρίξει κηροζίνη και τής έβαλαν φωτιά επειδή αντιστάθηκε, όταν αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Το κορίτσι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όμως άφησε την τελευταία του πνοή τέσσερις ημέρες μετά.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, λίγο πριν πεθάνει αναγνώρισε τους δύο δράστες, οι οποίοι τής είπαν ότι θα την κάψουν επειδή απείλησε να πει στους γονείς της ότι αποπειράθηκαν να τη βιάσουν.

Δύο ντόπιοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για απόπειρα βιασμού και ανθρωποκτονία.

Οι γιατροί που τήν ανέλαβαν, ανέφεραν ότι είχε υποστεί εγκαύματα στο 70% του σώματός της.


Διαβάστε περισσότερα...

Λιγότεροι γάμοι και γεννήσεις


Μείωση του ποσοστού των γάμων και των γεννήσεων σημειώθηκε στη χώρα το 2012 σύμφωνα με στοιχεία της ελληνικής στατιστικής αρχής. Λόγω της κρίσης τα ζευγάρια αναβάλλουν την δημιουργία οικογένειας προσδοκώντας σε καλύτερες μέρες.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ALPHA:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Νοικιάζει" το στήθος της για θηλασμό σε gay ζευγάρια


Μια Γαλλίδα σκέφτηκε έναν πολύ περίεργο τρόπο για να κερδίσει χρήματα. Έβαλε αγγελία για να θηλάζει τα μωρά των gay ζευγαριών με αμοιβή 100 ευρώ την ημέρα.

Η αγγελία αναφέρει: "Είμαι μια νέα μητέρα, απόλυτα υγιής, εκπαιδευόμενη νοσοκόμα 29 ετών και νοικιάζω το στήθος μου για θηλασμό".

Η γυναίκα μένει κοντά στο Παρίσι, μπορεί να μετακινηθεί και υπόσχεται ότι μπορεί να θηλάζει το μωρό δέκα φορές την ημέρα.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας, στην οποία δημοσιεύτηκε η πρωτότυπη αγγελία, δηλώνουν ότι είναι γνήσια και απόλυτα νόμιμη.

Μάλιστα, η γυναίκα έχει δεχθεί περισσότερες από 12 απαντήσεις, από τις οποίες όμως μόνο οι έξι είναι σοβαρές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ειδικά αμαξίδια πρόσβασης των ΑμεΑ σε παραλίες της Κρήτης


Η παραλία του Αλμυρού, καθώς και αυτή της Ελούντας, αποτελούν τις δύο παραλίες του Δήμου Αγίου Νικολάου, όπου τοποθετήθηκαν ειδικά αμαξίδια για την εξυπηρέτηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες, και ειδικότερα για συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν σοβαρά κινητικά προβλήματα.

Έτσι, ο Δήμος Αγίου Νικολάου αποτελεί το δεύτερο Δήμο στην Κρήτη και ένα από τους ελάχιστους στην Ελλάδα, που δημιούργησαν μία τέτοια υποδομή σε παραλίες τους.

Στα αμαξίδια που τοποθετήθηκαν μπορεί να καθίσει ο λουόμενος και να μπει στη θάλασσα χωρίς υποβοήθηση, προσφέροντας του την ευκαιρία να μπορεί αυτόνομα να απολαύσει τις βραβευμένες με γαλάζια σημαία θάλασσες μας.
Στα αμαξίδια που τοποθετήθηκαν μπορεί να καθίσει ο λουόμενος και να μπει στη θάλασσα χωρίς υποβοήθηση,

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Δημήτρης Κουνενάκης, δήλωσε ότι στον κοινωνικό μας ιστό ανήκουν όλες οι ομάδες. Καμία ομάδα δεν πρέπει να αποκλείεται από τα αγαθά που για τις άλλες θεωρούνται αυτονόητα. Ελπίζουμε ότι τα ειδικά αυτά αμαξίδια θα χρησιμοποιηθούν από τα ενδιαφερόμενα άτομα, ενώ η πρόσβαση στο αμαξίδιο μέσω της ειδικής ράμπας είναι πολύ εύκολη και υπάρχει ναυαγοσώστης για οποιοδήποτε τυχόν πρόβλημα προκύψει.

Τέλος, ο Διευθυντής της ΔΑΕΑΝ, που αποτέλεσε και το φορέα υλοποίησης, κ. Μανώλης Πεπόνης, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ολοκληρώνεται έτσι μια υπόσχεση πολλών ετών, καταδεικνύοντας έτσι ότι ο Δήμος μας στέκεται δίπλα σε ανθρώπους που τον έχουν ανάγκη. Σύντομα, πρόσθεσε, πρόκειται να τοποθετηθεί και τρίτο αμαξίδιο σε παραλία του Καλού Χωριού διαβάζουμε στην Ανατολή.



Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η μοναξιά των γονιών όταν τα παιδιά φεύγουν για σπουδές


Παρόλο που φέτος στις εισαγωγικές εξετάσεις πολλοί υποψήφιοι είχαν ως στόχο να περάσουν σε σχολές κοντά στο πατρικό τους σπίτι, για να αποφευχθούν τα έξοδα, πολλοί από αυτούς θα εισαχθούν σε μακρινές σχολές. Πολλοί γονείς θα αποχωριστούν τα παιδιά τους που πρόκειται να σπουδάσουν μακρυά τους. Αυτός ο αποχωρισμός έχει πολλά πλεονεκτήματα για τα ίδια τα παιδιά, τα οποία θα μπορέσουν να ανεξαρτητοποιηθούν, να ενηλικιωθούν και να αποκτήσουν κοινωνικές και άλλες δεξιότητες για να μπορέσουν να εξελίξουν τη συναισθηματική τους ανάπτυξη. 

Οι γονείς λοιπόν από την άλλη πλευρά, βιώνουν μια μεγάλη απώλεια. Ακόμα και αν πρόκειται για ευτυχισμένη στιγμή (πρόκειται για μια επιτυχία στο κάτω κάτω), η αναχώρηση του παιδιού σημαίνει μια μεγάλη οικογενειακή αναστάτωση. Αρχικά συνήθως οι γονείς αναχωρούν μαζί με το παιδί, για να το βοηθήσουν στην εύρεση κατοικίας και να το "τακτοποιήσουν". Αυτή η αποκατάσταση εξομαλύνει κάπως την απώλεια, καθώς προσφέρει στον γονιό μια τελευταία ευκαιρία να περάσει πολύ χρόνο με το παιδί του και να νιώσει ότι του προσφέρει ό,τι μπορεί, για να το "αποκαταστήσει", να το "τακτοποιήσει". Αφού διαλέγουν μαζί έπιπλα, αφού εξερευνούν παρέα τη νέα γειτονιά, αφού πολλές φορές θα βρεθεί και ένας άνθρωπος εμπιστοσύνης (συγγενής που ζει ήδη στο νέο μέρος, φοιτητής που πέρασε στην ίδια πόλη κτλ.) για να νιώσουν όλοι μια ασφάλεια, ο γονιός αφήνει πια το παιδί στη νέα του ζωή.

Η επιστροφή στη νέα καθημερινότητα δεν είναι πάντα εύκολη. Παρόλο που ο γονιός γνωρίζει ότι "τα παιδιά ανοίγουν τα φτερά τους και φεύγουν από τη φωλιά". Αν υπάρχει ένα μικρότερο παιδί στο σπίτι, η μετάβαση είναι πολύ πιο ήπια. Αυτό το "στερνοπούλι" θα λάβει αρκετή προσοχή και θα απολαύσει ιδιαίτερη φροντίδα. Αν όμως δεν υπάρχουν (πια) άλλα αδέρφια, τότε ο γονιός έρχεται αντιμέτωπος με μια άδεια φωλιά.

Πρόκειται για μια μεταβατική φάση στη ζωή του ζευγαριού. Θα παρατηρηθούν ανάμεικτα συναισθήματα χαράς, περηφάνειας, ανακούφισης, κενού, θλίψης. Πολλοί γονείς αποφεύγουν να έρθουν αντιμέτωποι με το κενό και κλείνουν την πόρτα του παιδικού δωματίου. Άλλοι περνούν πολύ χρόνο στο παιδικό δωμάτιο, βρίσκοντας παρηγοριά. Δε σπανίζουν τα ξαφνικά κλάματα ή οι αναίτιοι καυγάδες ανάμεσα στο ζευγάρι. Μάλιστα στις περιπτώσεις που προϋπήρχαν προβλήματα ανάμεσα στο ζευγάρι, το παιδί ίσως λειτουργούσε σαν κάτι που αποσπούσε την προσοχή από αυτά. Έτσι, πολλές φορές το ζευγάρι έρχεται αντιμέτωπο με τα δικά του προβλήματα. Από την άλλη μεριά είναι πολύ φυσιολογικό να υπάρχουν και άλλα συναισθήματα, θετικά, καθώς ο γονιός, εξουθενωμένος κι αυτός από τη δοκιμασία των εξετάσεων, ανυπομονεί να ηρεμήσει και να χαλαρώσει και να κάνει τα "δικά του", κάτι που μπορεί να τον γεμίζει με ενοχές.


Κάποιες συμβουλές αν μείνετε μόνοι στη "φωλιά" σας:
Τηλεφωνική επικοινωνία: δώστε στο παιδί σας να καταλάβει ότι μπορείτε να επικοινωνείτε όποτε νιώσει την ανάγκη. Αν δείτε ότι το παρακάνει, προσπαθήστε να το διευκολύνετε στην ανεξαρτητοποίησή του. Δείξτε του εμπιστοσύνη ότι θα τα καταφέρει και μόνο του. Μην υποκύπτετε στον πειρασμό να του τηλεφωνείτε υπερβολικά συχνά. Σκεφτείτε ότι μπορεί να βρίσκεται ανάμεσα σε νέες παρέες και το διακόπτετε. Προσπαθήστε να συνεννοηθείτε μαζί του σχετικά με τον τρόπο που θα επικοινωνείτε στο εξής (ποια ώρα της ημέρας κτλ.) Μη νιώσετε προσωπική απόρριψη, αν δεν μπορεί να σας μιλήσει πάντα ούτε αν διαπιστώσετε ότι περνάει πάρα πολύ καλά- δεν είστε ο μοναδικός τρόπος να νιώσει όμορφα το παιδί σας.
Φροντίδα του εαυτού: δεν είναι εγωιστικό να θέλουμε να φροντίσουμε τον εαυτό μας. Μετά από τη δοκιμασία των εξετάσεων αξίζετε κι εσείς να βρείτε τους ρυθμούς της καθημερινότητάς σας, να φροντίσετε περισσότερο τον εαυτό σας, να επανέλθετε σε δικούς σας ρυθμούς και να αναζητήσετε πώς θα ικανοποιήσετε τις δικές σας ανάγκες. Καλλωπιστείτε, ευχαριστηθείτε τη ζωή σας, περιποιηθείτε τον εαυτό σας, εξερευνήστε άλλους τρόπους να περνάτε όμορφα το χρόνο σας, όπως με ένα χόμπυ.

Σχέση ανάμεσα στο ζευγάρι: αν δεν υπάρχει άλλο μέλος στην οικογένεια, θα έρθετε αντιμέτωποι με το έτερό σας ήμισυ. Σεβαστείτε ότι θα χρειαστεί χρόνος να συνηθίσετε στα νέα δεδομένα. Σεβαστείτε το κενό που βιώνετε και οι δύο γονείς και προσπαθήστε να μιλήσετε για τα συναισθήματά σας. Μη ντραπείτε να ζητήσετε τη βοήθεια του συζύγου σας, αν δυσκολεύεστε πολύ με όσα νιώθετε. Βρείτε εποικοδομητικούς τρόπους να περνάτε ποιοτικά την ώρα σας και προγραμματίστε νέες δραστηριότητες.

Συνέχιση του ρόλου του γονού: μη φορτώνετε το παιδί σας με άγχος αλλά ενισχύστε του την εμπιστοσύνη και την αυτοπεποίθηση. Δίνετέ του συμβουλές όποτε σας τις ζητάει αλλά μην το παρακάνετε υπενθυμίζοντάς του αυτονόητα πράγματα. Το ότι ενηλικιώθηκε και μένει μόνο του δε σημαίνει ότι ξαφνικά δε σας χρειάζεται, ούτε ότι αντιστράφηκαν οι ρόλοι και μπορείτε να στηρίζεστε πάνω του πλέον εσείς. Συζητείστε με ειλικρίνεια με το παιδί σας τι χρειάζεται από εσάς. Διευκολύνετέ το στον "απογαλακτισμό", μην ενθαρρύνετε συχνότατη επιστροφή στο πατρικό και πάρτε το απόφαση ότι θα περάσουν και στιγμές που θα νιώσει μοναξιά, που δε θα διατραφεί καλά, που θα ξενυχτήσει, που θα "κοπεί" σε κάποιο μάθημα κτλ. Αφήστε το να πάρει μαθήματα ζωής χωρίς να το πνίγετε με υπερπροστασία.

Αναζήτηση βοήθειας: αποδεχτείτε ότι για ένα χρονικό διάστημα θα ζοριστείτε, μέχρι να προσαρμοστείτε. Καταλάβετε ότι πρόκειται για ένα φυσιολογικό διάστημα αναπροσαρμογής της ζωής σας και ότι σε κάθε απώλεια επιτρέπεται ένα στάδιο συναισθηματικής αναταραχής. Επιτρέψτε το στον εαυτό σας, δεν είστε φτιαγμένοι από σίδερο. Αν βέβαια διαπιστώσετε ότι ο πόνος είναι δυσβάσταχτος και ότι ήρθατε αντιμέτωποι με νέα προβλήματα που αποκαλύφθηκαν μέσα από το κενό που άφησε το παιδί που έφυγε, μπορείτε πάντα να αναζητήσετε βοήθεια από άλλους ή και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε από το πολύ φαγητό 51χρονη


Την τελευταία της πνοή από το πολύ φαγητό άφησε μια 51χρονη στα Τρίκαλα. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα κάθισε χθες το βράδυ στο τραπέζι μαζί με τους γονείς της για να δειπνήσουν στο σπίτι τους στην Παλαιοκαρυά του Δήμου Πύλης.

Η 51χρονη κατανάλωσε υπερβολική ποσότητα φαγητού και όταν σηκώθηκε από το τραπέζι, ένιωσε αδιαθεσία και σωριάστηκε στο έδαφος. Αμέσως οι γονείς της προσπάθησαν να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες και την μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας Πύλης και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου η άτυχη γυναίκα κατέληξε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αίγινα: Πράσινο φως για τον υποθαλάσσιο αγωγό


Ανοίγει ο δρόμος για ένα έργο ζωής και αίτημα δεκαετιών των κατοίκων της Αίγινας, καθώς το 7ο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκανε δεκτή την αίτηση ανάκλησης που αφορά τη συμπληρωματική σύμβαση του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης με την ΕΥΔΑΠ, μέσω Περάνης Σαλαμίνας.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών, ο δήμος Αίγινας μπαίνει πλέον στο τελευταίο στάδιο υποστήριξης και υλοποίησης του έργου, ενώ απομένουν η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Αττικής, η ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και η δημοπράτησή του.

Ο προϋπολογισμός του έργου, που θα λύσει οριστικά το έντονο πρόβλημα ύδρευσης, ειδικά τα καλοκαίρια, του νησιού εδώ και δεκαετίες, ανέρχεται στα 23,8 εκατ. ευρώ.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννης Μιχελάκης, εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το σημαντικό έργο και τόνισε ότι «η κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού ύδρευσης θα συμβάλλει καθοριστικά στην προστασία της δημόσιας υγείας, την τόνωση του τουρισμού και τη διασφάλιση της αναπτυξιακής προοπτικής του νησιού».

Πρόσθεσε δε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στην Αίγινα ιδίως κατά τη θερινή τουριστική περίοδο διαμένουν περίπου 70.000 άνθρωποι, οι οποίοι μάλιστα πριν δύο εβδομάδες βρέθηκαν αντιμέτωποι με το πρόβλημα της λειψυδρίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Πύθωνας έπνιξε δύο αδερφάκια


Δύο αγόρια, πέντε και επτά ετών, βρήκαν φρικτό θάνατο, από την επίθεση πύθωνα. Το ερπετό ξέφυγε από το κλουβί του, που βρισκόταν σε κατάστημα με κατοικίδια, και μέσα από το σύστημα εξαερισμού βρέθηκε στον πάνω όροφο, όπου κοιμούνταν τα δύο αγόρια, τα οποία και έπνιξε.

Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του Alpha





Διαβάστε περισσότερα...

12 μυστικά για την παραλία


Εμπιστέψου την παρακάτω λίστα για να διατηρήσεις τη λάμψη σου και στις διακοπές.

1. Διάλεξε ένα λαμπερό lip gloss. Μια juicy υφή σε κοραλλί ή ροζ χρώμα είναι ό,τι πρέπει για να αναδείξει το μαύρισμά σου.

2. Παίξε με τα χρώματα στις σκιές ματιών και στα βερνίκια νυχιών. Δεν υπάρχουν όρια, αρκεί το αποτέλεσμα να είναι αισθητικά όμορφο και κομψό.

3. Εάν έχεις σημάδια ευρυαγγείας, χρησιμοποίησε ένα κονσίλερ στο χρώμα του δέρματος και βάλε από πάνω λίγη πούδρα.

4. Μην παραλείπεις τη συχνή απολέπιση!

5. Διάλεξε μια αδιάβροχη μάσκαρα σε μπλε χρώμα για να αποφύγεις τα μαύρα σημάδια.

6. Για τις βραδινές εμφανίσεις, βάλε ιριδίζουσα πούδρα στο ντεκολτέ και στους ώμους. Το σίγουρο είναι πως θα εντυπωσιάσεις.

7. Χρησιμοποίησε καθημερινά μια πλούσια ενυδατική κρέμα σώματος, καθώς και μια πολύ καλή αντηλιακή κρέμα προσώπου.

8. Περπάτα ξυπόλητη στην παραλία για να κάνεις το πιο φυσικό πίλινγκ στα πέλματα των ποδιών.

9. Φόρα πάντα γυαλιά ηλίου. Θα προστατέψεις τα μάτια σου και θα είσαι μια ντίβα.

10. Έχε πάντα μαζί σου ένα lip balm με υψηλο δείκτη προστασίας. Τα χείλη σου πρέπει να είναι πάντα έτοιμα για φίλημα!

11. Μετά την ηλιοθεραπεία μη ξεχνάς το after sun που θα σε βοηθήσει να διατηρήσεις το μαύρισμά σου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

12. Μη βάζεις πολύ άρωμα γιατί αφήνει σημάδια στην ηλιοκαμμένη επιδερμίδα. Δεν υπάρχει άλλωστε καλύτερο από τη φυσική καλοκαιρινή μυρωδιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα συνηθέστερα λάθη στη χρήση του αντηλιακού;


Καθώς το καλοκαίρι προχωρά, οι περισσότεροι προσπαθούμε να βρούμε χρόνο για μια βόλτα μέχρι την παραλία, για μπάνιο και ηλιοθεραπεία. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο ήλιος χαρίζει ζωή και είναι απαραίτητος τόσο για τη φυσιολογική ανάπτυξη του σώματος, όσο και για τη διατήρηση της ψυχικής υγείας-ευεξίας, με την αντικαταθλιπτική του δράση. Όμως αυτές οι ευεργετικές του ιδιότητες δεν εξουδετερώνουν τους δυνητικούς κινδύνους που μπορεί να προκαλέσει η υπέρμετρη έκθεση χωρίς την κατάλληλη προστασία.

Το ηλιακό φως λοιπόν και μάλιστα ένα μέρος από το αόρατο φάσμα του, η υπεριώδης ακτινοβολία, ευθύνονται για μια μεγάλη ποικιλία ανεπιθύμητων ή και επικίνδυνων καταστάσεων για το δέρμα. Η πιο συνηθισμένη με οξεία εμφάνιση είναι το ηλιακό έγκαυμα, άλλα υπάρχουν και άλλες καταστάσεις όπως διάφορες φωτοδερματίτιδες, αλλεργικής ή ερεθιστικής φύσεως που ανησυχούν τους ασθενείς και τους οικείους τους.

Σε βάθος χρόνου, η υπερβολική έκθεση στον ήλιο οδηγεί σε ένα αισθητικό πρόβλημα, τη φωτογήρανση και φυσικά στο πολύ σοβαρότερο θέμα του καρκίνου του δέρματος. Συνοπτικά η γήρανση του δέρματος είναι μια φυσιολογική διαδικασία και χαρακτηρίζεται από μια σχετική λέπτυνση και χαλάρωση του δέρματος που μπορεί να έχει λεπτές ρυτίδες και γενικά έχει ομοιόμορφο χρώμα. Αντίθετα στη φωτογήρανση υπάρχει ποικίλου βαθμού τραχύτητα της επιφάνειας, έντονη και βαθιά ρυτίδωση, καστανοκίτρινη χροιά, ευρυαγγείες και πιθανές ακτινικές υπερκερατώσεις ή και δερματικά νεοπλάσματα.

Το πιο σοβαρό πρόβλημα που προκαλεί ο ήλιος είναι βέβαια ο καρκίνος του δέρματος, είτε το μελάνωμα είτε τα επιθηλιώματα. Πιο επικίνδυνο από όλα είναι το μελάνωμα, καθώς αν ξεφύγει και δώσει μεταστάσεις δεν έχει καλή πρόγνωση. Στην Ελλάδα εμφανίζονται περίπου 3-4 νέα περιστατικά ανά 100.000 πληθυσμού το χρόνο. Παράγοντες κινδύνου όπως επανειλημμένως τονίζουν οι δερματολόγοι είναι τα κόκκινα και λιγότερο τα ξανθά μαλλιά, το ανοιχτό χρώμα ματιών, το δέρμα που κοκκινίζει-καίγεται εύκολα και μαυρίζει αργά και δύσκολα, το ατομικό και το οικογενειακό (σε συγγενείς πρώτου βαθμού) ιστορικό μελανώματος, η έντονη αλλά περιοδική πχ κάθε καλοκαίρι έκθεση στον ήλιο ατόμων που γενικά δεν εκτίθενται μέσα στο χρόνο, τα ηλιακά εγκαύματα στην παιδική και εφηβική ηλικία, το τεχνητό μαύρισμα solarium και το ιστορικό χρόνιας ανοσοκαταστολής όπως στους μεταμοσχευμένους ασθενείς.

Υπάρχουν επίσης επιβαρυντικά στοιχεία που βλέπουμε στην κλινική εξέταση, όπως ο μεγάλος αριθμός σπίλων-ελιών, οι πανάδες στον κορμό και ιδίως στους ώμους και τη ράχη, οι μεγάλοι συγγενείς σπίλοι και πάνω από όλα η αναφορά από τον ίδιο τον ενδιαφερόμενο ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα(3-6 μήνες) έχει δει είτε μια καινούργια βλάβη είτε μια προϋπάρχουσα βλάβη που αλλάζει σε χρώμα, μέγεθος, περίγραμμα ή συμμετρία. Ακόμα πιο ανησυχητικό είναι η βλάβη αυτή να έχει αιμορραγία, έκκριση υγρού, κνησμό, έλκωση ή και πόνο. Αυτά είναι σημάδια που πρέπει να μας οδηγήσουν στο δερματολόγο το συντομότερο δυνατόν, καθώς η έγκαιρη χειρουργική αφαίρεση του μελανώματος είναι ουσιαστικά και η οριστική θεραπεία.

Είναι ευκαιρία λοιπόν να θυμηθούμε ορισμένα πράγματα για τον ήλιο και για την έκθεσή μας σε αυτόν. Όλοι γνωρίζουμε, ότι όταν παραμένουμε πολλή ώρα στον ήλιο, αυξάνουμε τις πιθανότητες για καρκίνο αλλά και πρόωρη γήρανση του δέρματος. Παρακάτω θα δείτε τα 7 συχνότερα λάθη που κάνουμε με τα αντηλιακά:

1. Πότε αγοράσατε το αντηλιακό σας;

Η ημερομηνία λήξης του αντηλιακού που χρησιμοποιούμε είναι πραγματικά ζωτικής σημασίας. Τα ενεργά συστατικά των αντηλιακών μπορεί να αδρανήσουν με την πάροδο του χρόνου, γεγονός που σημαίνει, ότι η προστασία που θεωρητικά παρέχουν, δεν θα είναι αποτελεσματική.

2. Η ποσότητα του αντηλιακού

Όταν μιλάμε για αντηλιακή προστασία, το «όσο λιγότερο τόσο καλύτερα» δεν ισχύει. Οι περισσότεροι δε χρησιμοποιούν την επαρκή ποσότητα αντηλιακού προϊόντος, με αποτέλεσμα να μην προστατεύουν στην ουσία το δέρμα τους.

Ο κλασικός κανόνας λέει ότι πρέπει να χρησιμοποιείτε την ποσότητα του αντηλιακού, που αντιστοιχεί σε ένα ποτήρι για σφηνάκι, προκειμένου να προστατεύσετε ολόκληρο το σώμα σας. Ωστόσο, αυτό ισχύει ως γενικός κανόνας, γιατί η σωματική διάπλαση του καθενός φυσικά διαφέρει, αλλάζοντας σημαντικά την απαιτούμενη ποσότητα του αντηλιακού. Αυτό που θα πρέπει να θυμάστε είναι, ότι καλύτερα να έχετε περισσότερο αντηλιακό στο δέρμα σας, παρά λιγότερο.

3. Αφού βάλατε το πρωί αντηλιακό, αρκεί

Εάν βρίσκεστε στο ήλιο, το αντηλιακό σας θα μπορεί να λειτουργήσει μόλις για 2 ώρες, ανάλογα φυσικά με το εκάστοτε προϊόν. Το δέρμα κυριολεκτικά «εξαντλεί» τα ενεργά συστατικά του προϊόντος με την πάροδο του χρόνου, πράγμα που σημαίνει, ότι σύντομα το αντηλιακό δε θα έχει καμία απολύτως δράση.

Επιπλέον, η εφίδρωση και το κολύμπι αφαιρούν μεγάλο μέρος από το αντηλιακό σας, επομένως να έχετε κατά νου, ότι για τη σωστή προστασία του δέρματός σας, πρέπει να ανανεώνετε το αντηλιακό κάθε 2 ώρες, ενώ στην περίπτωση που κολυμπάτε, κάθε φορά που βγαίνετε από τη θάλασσα.

4. Αδιάβροχη προστασία

Μάλιστα στην περίπτωση που κολυμπάτε, πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στα προϊόντα, που υπόσχονται αδιάβροχη προστασία. Οι ειδικοί, αναφέρουν ότι η «αδιάβροχη» αυτή προστασία δεν διαρκεί περισσότερο από 40 με 60 λεπτά. Μετά από αυτήν την ώρα, πρέπει να ανανεώνεται συχνά.

5. Αντηλιακό όχι μόνο τις ηλιόλουστες μέρες

Μία συννεφιασμένη μέρα δεν πρέπει να αποτελεί δικαιολογία για να μη φοράτε αντηλιακή προστασία. Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου διαπερνούν τα σύννεφα, με αποτέλεσμα ένα ηλιακό έγκαυμα, έστω και αν δεν υπήρχε ήλιος.

6. Υψηλός δείκτης προστασίας

Οι ειδικοί προτείνουν να χρησιμοποιείτε ένα αντηλιακό, με δείκτη προστασίας τουλάχιστον 30. Αυτό όμως δε σημαίνει, ότι ένα αντηλιακό με σχεδόν διπλάσιο δείκτη προστασίας, δηλαδή SPF 50+, είναι δύο φορές πιο προστατευτικό ή διαρκεί δύο φορές περισσότερο.

7. Μόνο το αντηλιακό αρκεί

Ένα αντηλιακό δε μπορεί να προσφέρει 100% προστασία, για το λόγο αυτό δεν πρέπει να επαναπαύεστε, ότι φορώντας ένα έστω και πολύ καλό προϊόν έχετε απαλλαγεί από την έγνοια της ηλιακής ακτινοβολίας. Για να είστε περισσότερο ασφαλείς θα πρέπει να φοράτε καπέλο, γυαλιά ηλίου και τα κατάλληλα ρούχα. Τέλος, να αποφεύγετε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημεριανές ώρες, όπου η ηλιακή ακτινοβολία είναι πιο έντονη.


Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνδρας: 6 λόγοι να είσαι single το καλοκαίρι


Έξι λόγοι να είσαι single το καλοκαίρι.

Το καλοκαίρι οι singles έχουν την τιμητική τους. Το MEN 24 παρουσιάζει 6 καλούς λόγους για να βγάλουμε το θέρος ''μόνοι''. Οι αδέσμευτοι δεν πρέπει να μένουν καθόλου παραπονεμένοι αυτήν την εποχή του χρόνου. Το ΜΕΝ 24, με έξι τρανταχτά επιχειρήματα, αποδεικνύει γιατί, στην πραγματικότητα, οι απανταχού singles είναι πασάδες στις… Κυκλάδες (και το ξέρουν).

1. Καλοκαιράκι ίσον ζέστη. Ζέστη ίσον μπάνιο. Μπάνιο ίσον ήλιος. Ήλιος ίσον ιδρώτας. Ιδρώτας ίσον λιγότερα ρούχα. Λιγότερα ρούχα ίσον παντού γκομενάκια με κοντά σορτσάκια, μίνι φούστες- που γίνονται ακόμα πιο κοντές με τα καλοκαιρινά μελτέμια- βρεγμένες παρουσίες με μπικίνι όπου έχουμε θάλασσα, δηλαδή στην περίπτωση της Ελλάδας κάθε τετραγωνικό μέτρο. Αν μπορώ να έχω δέκα γιατί να έχω μία; Do the math.

2. Πίνετε όσο θέλετε. Όλο το μπουκάλι. Όλο το μπαρ- μαζί με την κάβα. Πίνετε τόσο όσο χρειάζεται για να ζητήσετε χορηγία από την Bacardi. Και να σας τη δώσει. Και δεν σας ρωτάει κανείς αν ήπιατε εχθές. Ναι, ήθελα να πιω όλο το Βόσπορο και τον ήπια! Αντί για αυτοκίνητο αγόρασα το χειρότερο hang over και την έπεσα σε ό,τι θηλυκό υπήρχε σε ακτίνα δύο σφηνακ-ί-ων.

3. Κοιτάζετε αχόρταγα για όσες ώρες θέλετε την ξανθιά με το κόκκινο βραζιλιάνικο μπικίνι (κλισέ, αλλά τι να κάνουμε, αυτές κοιτάτε) που απλώνει επιδεικτικά το λάδι στο καμπυλωτό κορμί της - και που νομίζετε ότι σας έκλεισε με νόημα το μάτι, αλλά δεν είστε σίγουροι κιόλας γιατί φυσάει και μπορεί να της είχε μπει άμμος στον αμφιβληστροειδή. Anyway, σας γουστάρει ή όχι, εσείς την κοιτάτε. Αυτό είναι το θέμα.

4. Μπορείτε να κοροϊδεύετε χωρίς τύψεις τα άλλα ζευγάρια. Όταν αυτά αρχίζουν τα ζουζουνίσματα και τα χαζοχαρούμενα χαχανητά- που συνοδεύονται με πτώση της φωνής κατά ένα ημιτόνιο- εσείς μπορείτε ανενόχλητα να ξεράσετε το χθεσινό σουβλάκι. Δεν υπάρχει κανείς εκεί γύρω να σας αποκαλέσει γαϊδούρια και αναίσθητους.

5. Δεν χαλάτε τσάμπα λεφτά για κερασμένες διακοπές στην κυρία για να σας χωρίσει όταν βρει καλύτερο- και καλά θα σας κάνει εδώ που τα λέμε αφού διαβάζετε αυτό το κείμενο. Μύκονο η Μαιρούλα; Μύκονο! Στο Santa-Marina η Μαιρούλα; Ε, όχι και στο Santa Marina ρε Μαιρούλα! Πρέπει να πουλήσετε το ένα σας νεφρό για να κλείσετε δωμάτιο. Και σιγά που θα δεχτεί να δώσει το δικό της (νεφρό).

6. Απολαμβάνετε το μπάνιο σας, τον απογευματινό φρέντο, το mojito σας το βραδάκι, χωρίς να τσιρτσιρίζει κάθε λίγο και λιγάκι στο αυτί σας η γυναικεία γκρίνια. Τέλος! Κάνετε ότι γουστάρετε ρε παιδί μου. Στην κυριολεξία, μιας κι είναι εύκολο για την εποχή, μπορείτε να πάτε και να πνιγείτε, χωρίς να έχετε την κιιιουρία να σας ρωτάει γιατί δεν την πήρατε μαζί σας-στο θάνατο, στην προκειμένη. Θέλετε να φύγετε από την παραλία στις 2; Ουδέν πρόβλημα. Δεν είναι ανάγκη να καείτε μέχρι τις εφτά, γιατί δεν θα έχετε παραμάσχαλα την Γαμώτο-δεν-γεννήθηκα-μαύρη-και-τώρα-παίρνω-ρεβάνς.



Πηγή: http://www.boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για τη διαθεσιμότητα


Διευκρινίσεις, ως προς τις οδηγίες για την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας στο δημόσιο, δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης προς τις υπηρεσίες, όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται και στις εξαιρέσεις υπαλλήλων, καθώς και σε περίπτωση συνταξιοδότησης.

Όπως αναφέρεται από το υπουργείο, υπάλληλος που κατοχυρώνει συνταξιοδοτικό δικαίωμα εν μέσω διαθεσιμότητας, υποβάλλει την παραίτησή του στον φορέα προέλευσης.

Όσον αφορά την εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα λόγω αναπηρίας, σημειώνονται τα εξής:

Υπάλληλος με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος του οποίου ο/η σύζυγος έχει ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, ή υπάλληλος με τέκνο που ανήκει στην κατηγορία των εξαρτώμενων μελών σύμφωνα με τον ΚΦΕ (Κώδικας Φορολογίας Εισοδήματος), όπως ισχύει, με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα των 12.000 ευρώ και συνοικεί με αυτόν με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 67%, εξαιρείται της διαθεσιμότητας, εφόσον προσκομίσει στην υπηρεσία του πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ (Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας) σε ισχύ, ή για το πριν την 1.1.2011 χρονικό διάστημα γνωμάτευση σε ισχύ της πρωτοβάθμιας υγειονομικής επιτροπής, στην οποία υπάγεται ο υπάλληλος, ότι έχει αναπηρία σε ποσοστό τουλάχιστον 67%. Σε διαφορετική περίπτωση τίθεται σε διαθεσιμότητα και θα εξαιρεθεί αναδρομικά από την ημερομηνία θέσης σε διαθεσιμότητα, εφόσον προσκομίσει πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ με ποσοστό τουλάχιστον 67%.

Επίσης, από το υπουργείο διευκρινίζεται ότι εκδίδεται διαπιστωτική πράξη κατάργησης του συνόλου των θέσεων της ειδικότητας που καταργείται και αναρτάται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ, συμπεριλαμβανομένων και των θέσεων των υπαλλήλων οι οποίοι εξαιρούνται. Η παρούσα διαπιστωτική πράξη κοινοποιείται ηλεκτρονικά στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (dipid@ydmed/gov.gr).

Επιπλέον, εκδίδονται ατομικές διαπιστωτικές πράξεις θέσης σε διαθεσιμότητα των υπαλλήλων των οποίων οι θέσεις καταργούνται και αναρτώνται στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.

Τέλος, σημειώνεται ότι η δικαστική απόφαση που ορίζει τον δικαστικό συμπαραστάτη πρέπει να είναι τελεσίδικη για να εξαιρεθεί ο υπάλληλος από το καθεστώς της διαθεσιμότητας. Υπάλληλος ο οποίος έχει διοριστεί ειδικός επίτροπος τέκνου δεν εξαιρείται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τριήμερο τουριστικό εισιτήριο για τα ΜΜΜ


Τουριστικό εισιτήριο διάρκειας τριών ημερών και κόστους 20 ευρώ μπορούν να προμηθεύονται οι επισκέπτες της Αττικής για τις μεταφορές τους με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Το εισιτήριο ισχύει για πολλαπλές μετακινήσεις με το μετρό (γραμμές 2 και 3) έως τον σταθμό «Κορωπί», τον ηλεκτρικό (γραμμή 1), το τραμ, τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ και τον προαστιακό στην διαδρομή «Μαγούλα- Πειραιάς- Κορωπί», καθώς και για μία διαδρομή προς και από το αεροδρόμιο με λεωφορείο express ή το μετρό.

Τα εισιτήρια διατίθενται στα εκδοτήρια του αεροδρομίου, καθώς και στους σταθμούς του μετρό «Σύνταγμα», «Ομόνοια», «Ακρόπολη», «Θησείο», «Μοναστηράκι» και «Πειραιάς».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιβλίο για το διαδίκτυο


Ο Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη έχει την ευχαρίστηση να σας προσκαλέσει στην παρουσίαση του βιβλίου των συγγραφέων ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΣΙΩΜΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΦΛΩΡΟΥ με τίτλο ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ
ΥΨΗΛΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ


Την εκδήλωση θα χαιρετίσει η Α.Θ. Μακαριότης ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β΄.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ.Κώστας Γιαννόπουλος, Πρόεδρος στο «Χαμόγελο του Παιδιού»,
Mιχάλης Μπλέτσας, Ερευνητής / Διευθυντής Πληροφορικής MIT Media Lab, Άννα Λυδάκη, αν. Καθηγήτρια στο Πάντειο Πανεπιστήμιο – Τμήμα Κοινωνιολογίας, Δημήτρης Καμπουράκης, Δημοσιογράφος-Συγγραφέας, Γιώργος Οικονομέας, Δημοσιογράφος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τo Σάββατο 10 Αυγούστου 2013, στις 20.30,
στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, Κολυμπάρι Χανίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Βρούτσης: 921€ η μέση σύνταξη


Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, στο πλαίσιο της παρουσίασης της τρίτης έκθεσης του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ», ανέφερε ότι: ο αριθμός των συνταξιούχων ανέρχεται σε 2.707.727, ο αριθμός των καταβαλλόμενων συντάξεων ανέρχεται σε 4.454.943, η συνολική μηνιαία δαπάνη για συντάξεις το μήνα Αύγουστο ανέρχεται σε 2.303.466.298,98€ και ότι το μέσο μηνιαίο εισόδημα από συντάξεις ανέρχεται στα 921,19 €».

Ο κ. Βρούτσης τόνισε ότι η λειτουργία του «ΗΛΙΟΥ» βρίσκεται σε άμεση σύνδεση με το σύστημα «ΑΡΙΑΔΝΗ» καθώς μετά την αναγγελία 6.122 θανάτων ανεστάλησαν 8.793 συντάξεις.

«Έχω δηλώσει επανειλημμένα ότι η ενοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος αποτελεί γενική πολιτική κατεύθυνση του υπουργείου καθώς επιτυγχάνεται εξορθολογισμός, διαφάνεια, απλούστευση και σημαντικές οικονομίες κλίμακος που επιστρέφουν στα Ασφαλιστικά Ταμεία», κατέληξε.


Διαβάστε περισσότερα...

Κόρινθος: Εμβολιασμός ανασφάλιστων παιδιών


Σύσκεψη με στόχο τον εμβολιασμό ανασφάλιστων και άπορων πολιτών, κυρίως παιδιών Ρομά και μεταναστών που διαβιούν στην Κόρινθο και την ευρύτερη περιοχή και αδυνατούν να έχουν τη στοιχειώδη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο δημαρχείο Κορίνθου, προκειμένου να αναληφθεί πρωτοβουλία από τον δήμο σε συνεργασία με την περιφέρεια, γιατρούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις.

Στη σύσκεψη των αρμοδίων φορέων, αφού αναλύθηκε το υφιστάμενο νομικό καθεστώς, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για να ξεπεραστεί ο σκόπελος της έλλειψης εμβολίων.


Διαβάστε περισσότερα...

Ξάνθη: Κρούσμα του ιού του Δυτικού Νείλου


Στην Παθολογική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης νοσηλεύεται ένας ηλικιωμένος άνδρας, ο οποίος έχει μολυνθεί από τον ιό του Δυτικού Νείλου.

Πρόκειται για το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού στην περιοχή της Ξάνθης, η οποία παρουσίαζε και φέτος υψηλό δείκτη επικινδυνότητας για την εμφάνιση αντίστοιχων κρουσμάτων.

Ο ηλικιωμένος που βρέθηκε θετικός στον ιό είναι κάτοικος πεδινού οικισμού της Ξάνθης ενώ βρέθηκε προσφάτως στην Αίγινα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...