Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Είπε ότι τη βίασαν για να μην τη μαλώσουν που άργησεΤώρα βρίσκεται στη φυλακή.

Η 27χρονη Emma Jones ήθελε να βγει για να ξεσκάσει λίγο, καθώς το να μεγαλώνει κανείς τέσσερα παιδιά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο.

Η νεαρή μητέρα όμως άργησε να επιστέψει στο σπίτι των γονιών της, οι οποίοι της κρατούσαν τα παιδιά, και αποφάσισε ότι αντί να τους αντιμετωπίσει και να τους εξηγήσει τους λόγους για τους οποίους καθυστέρησε, ήταν καλύτερο να… κατηγορήσει δύο άντρες για βιασμό!

Επιστρέφοντας στο σπίτι τους πέντε ώρες μετά από την έξοδό της, είπε στους γονείς της ότι είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση, προκειμένου αυτοί να μη θυμώσουν μαζί της!

Εκείνοι κάλεσαν την αστυνομία και λίγη ώρα μετά οι αρχές είχαν συλλάβει τους δύο υπόπτους και τους ανάγκασαν να υποβληθούν σε εξετάσεις.

Τελικά, ύστερα από πολύωρη ανάκριση η Jones ομολόγησε ότι είχε πει ψέματα για να αποφύγει… το «κατσάδιασμα».
«Παραδέχτηκε ότι είχε πει ψέματα και ότι είχε κάνει συναινετικό σεξ. Απλά φοβόταν να αντιμετωπίσει τους γονείς της» είπε ο εισαγγελέας.

Τελικά η Jones καταδικάστηκε σε δύο χρόνια και οκτώ μήνες φυλάκιση.


Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται νέα επιδόματα;

Τη χορήγηση του επιδόματος στους δημοσίους υπαλλήλους παραμεθόριων περιοχών θα πρέπει να υπογράψουν στο αμέσως προσεχές διάστημα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Αντ. Μανιτάκης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.


Η καταβολή του επιδόματος απομακρυσμένων-παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών ύψους 100 ευρώ σε δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν σε απομακρυσμένες περιφέρειες της χώρας ή σε περιοχές που χαρακτηρίζονται ως δυσπρόσιτες αναβλήθηκε προεκλογικά, καθώς οι υπηρεσιακοί υπουργοί Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Πρέσβης επί τιμή, κ. Παύλος Αποστολίδης και ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιώργος Ζανιάς αποφάσισαν ότι πρέπει να θεσπιστούν ενιαία κριτήρια προκειμένου να μην δημιουργούνται φαινόμενα άνισης μεταχείρισης υπαλλήλων που υπηρετούν σε περιοχές με ανάλογα χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο αυτό ζήτησαν να προσδιορισθούν αρχικά τα σχετικά κριτήρια για τους δικαιούχους και εν συνεχεία να υπογραφούν οι αποφάσεις για την εκταμίευση των χρημάτων.

Έτσι, οι δημόσιοι υπάλληλοι απομακρυσμένων-παραμεθόριων και προβληματικών περιοχών θα λάβουν το επίδομα των 1.200 ευρώ (100x12) από την νέα κυβέρνηση, η οποία πρέπει να εκδώσει σύντομα τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατασκηνωτική περίοδος ΑμΕΑ στον ΚαλαθάΑπό τις 2 έως τις 12 Αυγούστου θα λειτουργήσει η κατασκηνωτική περίοδος των ΑμΕΑ (παιδιών με αναπηρία) στην Παιδική Εξοχή Καλαθά Δήμου Χανίων. Για περισσότερες πληροφορίες που αφορούν αυτήν την περίοδο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην εκπρόσωπο της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.ΜΕ.Α. και πρόεδρο του Σωματείο ΑμΕΑ Αμαλία Μπασιά. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2821341308 και 6972718777.


Διαβάστε περισσότερα...

Υγιεινή διατροφή μετ' εμποδίωνΙδιαίτερη προσοχή χρειάζεται στα συστατικά των τροφίμων.

Στην εποχή που ζούμε, βομβαρδιζόμαστε συνεχώς από διαφημίσεις με τρόφιμα που πολλές φορές πλασάρονται σαν υγιεινή επιλογή, ενώ στην πραγματικότητα μπορεί να μην είναι.

Μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και εξέτασε 1000 άτομα ηλικίας 18-80, βρήκε ότι το 52% των Αμερικάνων βρίσκει πιο εύκολο να κάνει τα λογιστικά του σπιτιού του, παρά να κάνει υγιεινή διατροφή.

Στην ίδια έρευνα, το 50% των ατόμων ανακοίνωσε ότι προσπαθεί να χάσει βάρος και οι αλλαγές που έκανε στο τρόπο ζωής του για να πετύχει την απώλεια βάρους, ήταν να καταναλώνει περισσότερα φρούτα και λαχανικά, να καταναλώνει μικρότερη ποσότητα στα γεύματα, να μειώσει τα λιπαρά και το αλάτι στη διατροφή του και να αυξήσει την κατανάλωση νερού, μειώνοντας τα ποτά με ζάχαρη.

Ενδιαφέρουσες ήταν οι δηλώσεις των γονέων: δύο στους τρεις γονείς ανησυχούσε περισσότερο για την υγιεινή διατροφή των παιδιών τους παρά για τη διατροφή των ίδιων. Επίσης, το 50% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι κάνουν επιλογές με βάση τη γεύση, παρά την ποιότητα του φαγητού.

Οι περισσότεροι ερωτηθέντες δήλωσαν επίσης ότι βρίσκουν δύσκολο να κάνουν πιο υγιεινές επιλογές διότι ακούγονται διάφορα για τη σωστή διατροφή, για τα μειωμένα λιπαρά, για τα γλυκαντικά και έτσι έχουν συγχυστεί σχετικά με το τι είναι υγιεινό και σωστό και τι όχι. Στην αγορά, μπορεί μια ετικέτα να γράφει «πλούσιο σε φυτικές ίνες» ή «ολικής αλέσεως» για κάποιο προϊόν, αλλά να είναι πλούσιο σε ζάχαρη και λιπαρά.

Αυτό καταλήγει παραπλανητικό για τον καταναλωτή, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι τα ολικής αλέσεως προϊόντα αποτελούν μια πιο υγιεινή επιλογή.

Το σωστό είναι να διαβάζουμε προσεχτικά τις ετικέτες τροφίμων και τα συστατικά τους και να κάνουμε την επιλογή που αρμόζει καλύτερα στις ανάγκες μας. Αυτό μπορεί να ακούγεται κουραστικό και ακατόρθωτο για κάποιους, αλλά αν πάρουμε τα πράγματα με πρόγραμμα, όλα γίνονται. Μπορούμε να επιλέγουμε διαφορετικές ομάδες τροφών που θα «εξετάσουμε» κάθε φορά, πηγαίνοντας στο σουπερμάρκετ. Έτσι, δεν θα μας φαίνεται κουραστικό κάθε φορά.

Ένας άλλος παράγοντας που κάνει πιο δύσκολη την υγιεινή διατροφή είναι το φαγητό απ’ έξω. Πολλές φορές αναγκαζόμαστε, λόγω χρόνου ή κοινωνικών υποχρεώσεων να καταναλώνουμε φαγητό από εστιατόρια, ψησταριές ή φαστ φουντ. Λόγω της οικονομικής κρίσης, πολλοί επιλέγουν τα φαστ φουντ που είναι πιο φτηνά από τις ψησταριές ή τα εστιατόρια.

Αυτή όμως η επιλογή δεν είναι πάντοτε και η πιο υγιεινή. Μπορούμε όμως για συνοδευτικό, αντί να πάρουμε πατάτες τηγανητές, να προτιμήσουμε σαλάτα, έτσι ώστε να μειώσουμε τις θερμίδες και τα λιπαρά που θα λάβουμε. Σε πολλά μενού βλέπουμε φαγητά σχάρας που έχουν από πάνω αρκετό λάδι, κάτι που τα κάνει αμέσως πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά, ενώ κάποιος θα τα επέλεγε θεωρώντας ότι είναι σχάρας και θα ήταν καλύτερη επιλογή.

Άλλες φορές μπορεί κάποιος να επιλέξει την «αυθεντική σπιτική συνταγή» νομίζοντας και πάλι ότι κάνει την καλύτερη επιλογή, αλλά να περιέχει αρκετό λάδι ή κρέμα γάλακτος. Καλό είναι να διευκρινίζουμε τι έχουν μέσα οι συνταγές και αν μπορούμε να κάνουμε κάποιες αλλαγές. Για παράδειγμα, να ζητήσουμε να μας φέρουν το λάδι στο τραπέζι και βάλουμε εμείς όσο θέλουμε ή να ζητήσουμε τη σος στο πλάι και να βάλουμε ελάχιστη στο φαγητό μας.

Δεν πρέπει όμως να κατηγορούμε πάντοτε το φαγητό απ’ έξω ότι κάνει τη ζημιά. Πολλές νοικοκυρές μπορεί να χρησιμοποιούν λανθασμένα υλικά ή ποσότητες, νομίζοντας ότι είναι υγιεινές επιλογές. Για παράδειγμα, πολλές νοικοκυρές λένε ότι τηγανίζουν μόνο στο ελαιόλαδο ή χρησιμοποιούν μόνο μαργαρίνη στο μαγείρεμα. Ναι μεν το ελαιόλαδο θεωρείται πιο υγιεινή επιλογή από άλλα λάδια, αλλά δεν παύει να είναι λάδι.

Όπως όλα τα λάδια και το ελαιόλαδο είναι λίπος και ένα γραμμάριο προσδίδει 9 θερμίδες, άρα μια κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μας δίνει 135 θερμίδες. Για κάποιον που θέλει να χάσει ή να διατηρήσει το βάρος του, πρέπει να προσέχει τα λιπαρά γενικότερα. Το ίδιο ισχύει για τη μαργαρίνη, που μπορεί να έχει λιγότερα κορεσμένα λιπαρά από το ζωικό βούτυρο, αλλά πάλι θεωρείται λίπος και προσδίδει περίπου τις ίδιες θερμίδες με το βούτυρο.

Προσοχή λοιπόν στο μαγείρεμα στο σπίτι, διότι μπορεί να φτιάξετε ένα φαγητό που να έχει τις διπλάσιες θερμίδες από το αντίστοιχό του που δεν περιέχει λιπαρά. Αν κάνουμε μικρές αλλαγές στην καθημερινότητά μας με τα ψώνια στο σπίτι και τον τρόπο μαγειρέματος θα δούμε τεράστια βελτίωση στην υγεία και το βάρος μας και έτσι η υγιεινή διατροφή δεν θα είναι πια κάτι το ακατόρθωτο.


Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε παρουσιάζεται η ακμή;Μάθετε πώς να την αντιμετωπίσετε.

Η ακμή είναι η συχνότερη φλεγμονώδης δερματοπάθεια των νέων. Εμφανίζεται κυρίως κατά την εφηβική περίοδο (14-18 στα κορίτσια, 15-19 στα αγόρια), ενώ στις γυναίκες μπορεί να εμφανισθεί και μετά την ηλικία των 25 ετών.

Πλην της εφηβικής ηλικίας η ακμή μπορεί να παρουσιασθεί κατά την νεογνική και βρεφική ηλικία. Το ποσοστό των ατόμων που πάσχει από οποιασδήποτε μορφής ακμή πλησιάζει το 80%. Οι άνδρες παρουσιάζουν βαρύτερη μορφή της νόσου, ενώ η ακμή φαίνεται να διαρκεί περισσότερο στις γυναίκες. Η μέση διάρκεια της νόσου είναι 4-5 χρόνια, ενώ σε σημαντικό ποσοστό μπορεί να διαρκέσει πολύ περισσότερο.

Αιτιολογία – Παθογένεια

Η ακμή είναι η συχνότερη νόσος της τριχοσμηγματογόνου μονάδας. Εμφανίζεται στις περιοχές όπου οι σμηγματογόνοι αδένες παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, δηλαδή στο πρόσωπο, στη ράχη στο στήθος στους ώμους.

Η αιτιοπαθογένεια της νόσου δεν είναι απολύτως ξεκάθαρη, εν τούτοις η επικρατούσα άποψη είναι ότι συμβάλλουν τέσσερις τουλάχιστον παράγοντες σε γενετικά προδιατεθειμένα άτομα για την ανάπτυξη. Οι παράγοντες αυτοί είναι :

1. Η υπερέκκριση σμήγματος.

2. Η διαταραχή της κερατινοποίησης (που οδηγεί σε απόφραξη του πόρου του σμηγματογόνου αδένα).

3. Ο αποικισμός(μόλυνση) από το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής (του θυλάκου).

4. Η φλεγμονή

Πιο συγκεκριμένα, η υπερπαραγωγή σμήγματος οφείλεται στην αυξημένη ευαισθησία των σμηγματογόνων αδένων στη δράση των ανδρογόνων ορμονών. Η διαταραχή της κερατινοποίησης (που προκαλεί απόφραξη του τριχοσμηγματογόνου πόρου), δημιουργείται από παθολογικά αυξημένα κερατινοκύτταρα που συσσωρεύονται και συγκολλούνται στερεά μεταξύ τους, σχηματίζουν κεράτινα βύσματα που αποφράσσουν τον αυλό και εμποδίζουν την έξοδο του σμήγματος, με τελικό αποτέλεσμα την διάταση του πόρου του τριχοσμηγματογόνου αδένα.

3. Το προπιονικό βακτηρίδιο της ακμής υπάρχει σχεδόν πάντοτε στους αυλικούς τριχοσμηγματογόνους πόρους, ακόμη και σε υγιή άτομα. Παράγει ένζυμα, λιπάσες, πρωτεάσας και χημειοτακτικούς παράγοντες. Οι λιπάσες υδρολύουν το σμήγμα και απελευθερώνουν ελεύθερα λιπαρά οξέα που είναι ερεθιστικά και προκαλούν τις πρώτες εκδηλώσεις της ακμής τους, φαγέσωρες.

5.Η φλεγμονή είναι το αποτέλεσμα της ρήξης του εκφορητικού σωλήνα του σμηγματογόνου αδένα. Το περιεχόμενο (σμήγμα, κερατινοκύτταρα, λιπαρά οξέα, μικρόβια) απελευθερώνεται μέσα στο δέρμα προκαλώντας την εμφάνιση και των υπόλοιπων βλαβών της ακμής (βλατίδων, φλυκταινών, κύστεων). Όταν η φλεγμονή είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη καταλήγει στη δημιουργία ουλών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι υπάρχει γενετικό υπόστρωμα για την εκδήλωση της ακμής. Ένα μεγάλο ποσοστό ασθενών, περίπου το 50%, αναφέρει ότι ο ένας τουλάχιστον από τους γονείς του, είχε ακμή στη νεότητά του. Η κληρονομικότητα φαίνεται να επηρεάζει επίσης και τη βαρύτητα της νόσου.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν δυσμενώς την πορεία της ακμής είναι: ενδοκρινοπάθειες με υπερπαραγωγή ανδρογόνων ορμονών (πολυκυστικές ωοθήκες, ορισμένα φάρμακα όπως κορτικοστεροειδή, αναβολικά, αντιεπιληπτικά, αντιφυματικά , λίθιο κ.α.

Το stress η υγρασία και η ζέστη μπορεί να προκαλέσουν έξαρση της ακμής. Η κατανάλωση ορισμένων λιπαρών τροφών, ζυμαρικών, σοκολάτας, ποτών, που προάγουν την παραγωγή σμήγματος, ενδέχεται να επιδεινώσουν την ακμή.

Κλινική εικόνα

Το εξάνθημα της ακμής είναι συνήθως πολύμορφο. Αποτελείται από φαγέσωρες, βλατίδες, φλύκταινες, οζίδια και σπανιότερα από κύστεις και ουλές.

Οι φαγέσωρες είναι μικρά μελανά η λευκά επάρματα μεγέθους κεφαλής καρφίτσας, που περιέχουν σμήγμα. Αποτελούν τις πρώτες βλάβες της ακμής.

Βλατίδες και φλύκταινες είναι μικρές φλεγμονώδεις βλάβες με πυώδες περιεχόμενο. Μαζί με τους φαγέσωρες απαντώνται στην πλειοψηφία ασθενών με ακμή.

Οζίδια και κύστεις είναι επώδυνοι βαθείς σχηματισμοί, που υποχωρούν βραδύτατα και συχνά διαπυούνται. Αυτές οι βλάβες συνήθως καταλείπουν ουλές.

Η ακμή ανάλογα με τη μορφολογία και τον αριθμό των στοιχείων διακρίνεται σε ελαφρά, ήπια και βαρειά . Ο ασθενής που παρουσιάζει φαγέσωρες και ολίγα φλεγμονώδη στοιχεία πάσχει από ελαφρά ακμή. Εκείνος που παρουσιάζει πολλούς φαγέσωρες, βλατίδες και φλύκταινες, πάσχει από ήπια μορφή ακμής. Ενώ οι ασθενείς που εμφανίζουν φλύκταινες, οζίδια και κύστεις, πάσχουν από βαρειά μορφή της νόσου. Η βαρειά ακμή είναι δυσίατη, επίμονη, με μεγάλη χρονική διάρκεια ενώ στην αποδρομή της μπορεί να αφήσει αντιαισθητικές ουλές.

Μία ιδιαίτερη μορφή ακμής μπορεί να εμφανισθεί κατά τη νεογνική ή βρεφική ηλικία. Οι βλάβες αποτελούνται από αραιούς φαγέσωρες και βλατιδοφλυκτανίδια που εντοπίζονται στη μύτη ή στα μάγουλα. Συνήθως υποχωρούν εντός 3 μηνών. Η εμφάνιση της ακμής, σ’αυτές τις ηλικίες, αποδίδεται σε διέγερση των σμηγματογόνων αδένων από τα ανδρογόνα της μητέρας μέσω της πλακουντικής κυκλοφορίας.

Θεραπεία

Η θεραπεία της ακμής καθορίζεται από την ηλικία τους ασθενούς και από την βαρύτητα της νόσου. Οι ασθενείς θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η θεραπεία πρέπει να συνεχίζεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, ακόμη και μετά την υποχώρηση των στοιχείων της ακμής. Η θεραπεία περιλαμβάνει γενικά μέτρα υγιεινής, τοπική και συστηματική αγωγή. Επιβάλλεται ο καθαρισμός της πάσχουσας περιοχής με ήπια καθαριστικά, τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα. Ελαφρά και ήπια ακμή ανταποκρίνονται συνήθως σε τοπική θεραπεία με αντιβιοτικά, υπεροξείδιο του βενζολίου, αζελαϊκό οξύ, ρατινοϊκό οξύ ή και συνδυασμούς αυτών των φαρμάκων, που χορηγούνται σε μορφή γαλακτώματος, κρέμας ή γέλης.

Βαρύτερες μορφές ακμής απαιτούν την από του στόματος χορήγηση αντιβιοτικών. Ο χρόνος που πρέπει να χορηγηθούν τα αντιβιοτικά για να υπάρξει το επιθυμητό αποτέλεσμα είναι 6-12 μήνες. Η θεραπεία με αντιβιοτικά συνήθως συνδυάζεται με τοπική αγωγή.

Για την οζώδη κυστική αλλά και την υποτροπιάζουσα ακμή φάρμακο εκλογής είναι τα ρετινοειδή τα οποία τα οποία πρέπει να χορηγούνται τουλάχιστον επί 6 μήνες. Οι ασθενείς που λαμβάνουν ρετινοειδή πρέπει να αποφύγουν την εγκυμοσύνη καθόλη τη διάρκεια της θεραπείας και 3 μήνες μετά, διότι το φάρμακο έχει τερατογόνο δράση. Η ορμονική θεραπεία συνιστάται μόνο σε γυναίκες, σε περιπτώσεις που υπάρχει ορμονική ανωμαλία, διαταραχή της έμμηνης ρύσης ή εκεί όπου απέτυχαν οι άλλες επιλογές. Χορηγούνται αντισυλληπτικά επί 8-12 μήνες.

Τα τελευταία χρόνια για τη βελτίωση των ουλών και των δυσμορφιών που καταλείπει συχνά η νόσος, χρησιμοποιούνται χημικά peelings, laser, δερμοαπόξεση, με αρκετά καλά αποτελέσματα.

Η ακμή είναι συνήθως μία χρόνια φλεγμονώδης, πολυπαραγωντική νόσος των νέων. Η αντιμετώπισή της απαιτεί στενή συνεργασία Δερματολόγου και Ασθενούς, δεδομένου ότι δεν υπάρχει μέθοδος που να εγγυάται την οριστική λύση του προβλήματος. Η μακροχρόνια εφαρμογή της θεραπείας με τις όποιες τροποποιήσεις μπορεί να περιορίσει τις εξάρσεις, τις υπολειμματικές βλάβες και να αναστείλει τη δημιουργία ουλών και δυσμορφιών η παρουσία των οποίων επηρεάζει την ποιότητα της ζωής και την εύθραυστη ισορροπία των νέων.


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενδιάμεσα γεύματα για τα παιδιάΣυμβουλές για τα μικρά snacks.

Τα σχολεία έκλεισαν και τουλάχιστον όσον αφορά τα παιδιά, ήρθε η ώρα να αφήσουν στο παρελθόν τις όποιες υποχρεώσεις και να επιδοθούν στις αγαπημένες τους ασχολίες, το παιχνίδι και τα καλοκαιρινά sports!

Τα ενδιάμεσα snacks αποτελούν γεύματα πρωταρχικής σημασίας, καθώς εφοδιάζουν άμεσα τον οργανισμό με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά. Έτσι, δεν θα πρέπει να παραλείπονται, πόσο μάλλον κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού που συνήθως συνοδεύεται από την αύξηση της σωματικής δραστηριότητας των παιδιών.

Τρεις μεγάλες αλήθειες για τα μικρά σνακς

- Μικρογεύματα ή αλλιώς snacks είναι τα τρόφιμα αυτά που καταναλώνονται ενδιάμεσα από τα κύρια γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό, βραδινό) και μπορούμε να τα βρούμε ακόμη και εκτός σπιτιού.

- Όταν τα ενδιάμεσα γεύματα είναι υψηλής θρεπτικής αξίας, τότε συνεισφέρουν σημαντικά στην πρόσληψη βιταμινών και μετάλλων, συστατικά απαραίτητα για τη σωστή και ομαλή λειτουργία του οργανισμού.

- Η κατανάλωση μικρογευμάτων δε συντελεί στην αύξηση του σωματικού βάρους, εφόσον συνυπολογίζονται στη συνολική πρόσληψη θερμίδων μέσα στην ημέρα. Αντίθετα συμβάλλουν στον καλύτερο έλεγχο του σωματικού βάρους και στον συνεχή ανεφοδιασμό του οργανισμού με ενέργεια και θρεπτικά συστατικά.

Τα «μικροσκοπικά» ... σνακς!

Τις ώρες της ανεμελιάς στα σπορ, στη θάλασσα και το παιχνίδι είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας μικρά γεύματα, ικανά να προμηθεύσουν τον οργανισμό του παιδιού με ενέργεια και βιταμίνες, ενώ ταυτόχρονα χωράνε και στην τσάντα του! Ένα τοστ με τυρί χαμηλών λιπαρών, κάποια καλοκαιρινά φρούτα όπως ροδάκινα και βερίκοκα αποτελούν ορισμένες έξυπνες λύσεις. Εναλλακτικά συνδυάστε έναν 100% φυσικό χυμό φρούτων όπως μήλο, πορτοκάλι, βερίκοκο, αχλάδι με ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης εξασφαλίζοντας παράλληλα με εύκολο και εύχρηστο τρόπο απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και ενυδάτωση.


Πηγή: http://www.nutrimed.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελλείψεις ακόμα και σε γάζες!Τραγικές καταστάσεις στο νοσοκομείο Άρτας.

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα ζητά επίσημα ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο της Άρτας καθώς η κατάσταση στο νοσηλευτικό ίδρυμα έχει φτάσει στο απροχώρητο, με τραγικές ελλείψεις, ακόμα και σε γάζες, αναφέρει τοepiruspost.gr.

Οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε κατάληψη της διοίκησης προκειμένου να αναδείξουν τα προβλήματα και να απαιτήσουν λύσεις, όμως τα πράγματα συνεχώς χειροτερεύουν.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Λεωνίδας Γεωργούσης, στο νοσοκομείο λείπουν πλέον και τα βασικά υλικά όπως είναι οι γάζες και οι φλεβοκαθετήρες για να τοποθετηθούν οι οροί στους ασθενείς. Μάλιστα πολλές φορές οι ίδιοι οι ασθενείς υποχρεώνονται να τους αγοράζουν από φαρμακείο.

«Μέχρι τώρα υπήρχαν ελλείψεις σε υλικά που προσπαθούσαμε να τις βολέψουμε. Έλλειπε δηλαδή το χαρτί, σκουπιζόμασταν με μια πετσέτα που φέρναμε από το σπίτι μας. Αυτή τη στιγμή όμως υπάρχουν ελλείψεις σε γάντια, σε ράμματα, σε αντισηπτικά, σε συσκευές ορού και κάθε μέρα λείπει και από κάτι ακόμη. Στο μεταξύ ό,τι έρχεται από υλικό έρχεται σε ελάχιστη ποσότητα. Δηλαδή έρχονται π.χ. σύριγγες που φτάνουν για δυο μέρες. Στην παιδιατρική επί παραδείγματος χάριν, οι φλεβοκαθετήρες που είναι ειδικοί σε μέγεθος για τα παιδιά είναι σε ελάχιστη ποσότητα, τόση που είναι κλειδωμένοι στο ντουλάπι μαζί με τα ναρκωτικά. Και υπάρχουν τρεις τέσσερις μόνο για το επείγον περιστατικό», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ θολό παραμένει το τοπίο σχετικά με την αναστολή ή όχι των χειρουργείων. Σύμφωνα με τους εργαζόμενους σημαντικός αριθμός τακτικών ιατρείων αναβάλλεται λόγω έλλειψης υλικών θέμα όμως το οποίο η διοίκηση του νοσηλευτικού Ιδρύματος επιχειρεί να υποβαθμίσει κάνοντας λόγω για δυσκολίες που επιχειρείται να αντιμετωπιστούν!


Διαβάστε περισσότερα...

Το ατύχημα που της άλλαξε τη ζωή...Ευτυχώς προς το καλύτερο!
Όταν η Abigail Barragry έπεσε από ένα μπαλκόνι σε ύψος τριάντα μέτρων, οι γιατροί δεν περίμεναν να επιβιώσει. Η 30χρονη βρέθηκε αντιμέτωπη με το θάνατο και από την πτώση από διαμέρισμα 8ου ορόφου στη Μαλαισία είχε σπάσει κάθε κόκαλο στο σώμα της. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου προειδοποίησαν την οικογένειά της πως ακόμα κι αν από θαύμα τα κατάφερνε, ήταν πιθανό να μην ξαναπερπατούσε ποτέ.

Ωστόσο σήμερα, έπειτα από τέσσερις μήνες νοσηλεία και δεκατρείς επεμβάσεις, η Abigail από το Sheffield λέει πως αυτό το τρομακτικό περιστατικό της άλλαξε τη ζωή για πάντα- προς το καλύτερο! Θεωρεί το ατύχημα ένα σημάδι της μοίρας καθώς χάρη σε αυτό γνώρισε τον έρωτα της ζωής της, τον 30χρονο James Coupe.

«Πριν το ατύχημα ήμουν τελειομανής με την εικόνα μου. Περνούσα ώρες για να διαλέξω τα σωστά ρούχα, όταν ετοιμαζόμουν να βγω έξω, και πήγαινα στο γυμναστήριο πέντε φορές την εβδομάδα. Τώρα έχω μέσα στο σώμα μου ένα σωρό λάμες και βίδες. Έχω σημάδια και ουλές παντού και δεν θα μπορέσω ποτέ να ανακτήσω τη φυσική κατάσταση που είχα. Αλλά η πτώση έβαλε τη ζωή μου σε άλλη προοπτική και δεν έχω υπάρξει πιο χαρούμενη ποτέ! Νιώθω τόσο τυχερή που είμαι ζωντανή, αν δεν ήταν αυτό το ατύχημα δεν θα είχα γνωρίσει τον James. Ο ένας κάνει τον άλλο να χαμογελά», λέει.

Η μέρα που άλλαξε τη ζωή της Abigail ήταν η πρωτοχρονιά του 2011 ενώ εργαζόταν στη Μαλαισία. «Ήταν δύο το πρωί, κάναμε πάρτι με φίλους. Ζαλίστηκα και βγήκα στο μπαλκόνι. Ήθελα μόνο να πάρω λίγο αέρα, γλίστρησα στα τακούνια μου και το επόμενο που θυμάμαι ήταν να κρατιέμαι από τα κάγκελα και να κρέμομαι από το μπαλκόνι. Έως σήμερα δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε», αφηγείται η ίδια.

Για μερικά τρομακτικά δευτερόλεπτα ένιωσε πως ο κόσμος σταμάτησε. «Όλα έμοιαζαν αν συμβαίνουν σε αργή κίνηση. Θυμάμαι να κοιτάω τα χέρια μου και να πανικοβάλλομαι στην ιδέα πως το σώμα μου κρέμεται. Μετά τα χέρια μου γλίστρησαν. Το επόμενο που θυμάμαι είναι να είμαι πεσμένη στο έδαφος και οι περαστικοί να στέκονται από πάνω μου. Δεν μπορούσα να δω τα πρόσωπά τους. Θυμάμαι πως τους είπα ότι πονάνε τα πόδια μου πριν λιποθυμήσω από τον πόνο».

Η κατάστασή της ήταν τόσο κρίσιμη που οι χειρουργοί χρειάστηκαν δέκα ώρες για να τη σταθεροποιήσουν. Είχε τόσα τραύματα που είναι θαύμα πως δεν έπεσε σε κατάσταση σοκ.

Οι επόμενες δύο εβδομάδες πέρασαν με την Abigail να δίνει μάχη για τη ζωή της, να πέφτει σε κώμα, να ξυπνά και να ξαναπέφτει σε κώμα. Καθώς δεν είχε κοινωνική ασφάλιση, ο πατέρας της ξόδεψε πάνω από 50.000 ευρώ, όλες του τις οικονομίες, για τη νοσηλεία της. Η μητέρα της πήρε το πρώτο αεροπλάνο για να βρεθεί δίπλα της.

«Ήμουν ακίνητη στο κρεβάτι του νοσοκομείου κι αναρωτιόμουν μήπως είχα πεθάνει κι ήταν εκεί η κόλαση», θυμάται η 30χρονη. Οι γιατροί την προειδοποίησαν πως ενδεχομένως να ακρωτηρίαζαν το δεξί της πόδι και να περνούσε την υπόλοιπη ζωή της σε αναπηρικό αμαξίδιο…

Όταν τελικά πήρε εξιτήριο, έπειτα από τέσσερις μήνες, αποφάσισε να επιστρέψει στη Βρετανία με τη μητέρα της για να έχει τη φροντίδα της.

Διαψεύδοντας κάθε προγνωστικό το πόδι της σώθηκε. Αλλά η ζημιά ήταν τόσο μεγάλη που δεν μπορούσε να περπατήσει.

«Ήμουν αποφασισμένη να γίνω καλύτερα. Έλεγα στον εαυτό μου πως ήμουν αρτιμελής και θα περπατούσα ξανά. Διάβασα βιβλία για τη διαχείριση του πόνου κι έκανα εντατικά φυσιοθεραπεία. Οι γιατροί μου είπαν πως ο καρπός μου είχε καταστραφεί και δεν θα μπορούσα να ξαναγράψω. Αλλά εγώ άρχισα να δουλεύω με υπολογιστή», λέει.
Η αποφασιστικότητα έφερε αποτελέσματα και η Abigail κατάφερε τελικά να σηκωθεί από το αμαξίδιο και να περπατά με πατερίτσες.

Το Νοέμβριο του 2011 γνώρισε σε μία παμπ τον James και η έλξη ήταν αμοιβαία. Η ζωή της χαμογελούσε ξανά.
Παρότι ακόμα δεν έχει τελειώσει με τις επεμβάσεις που πρέπει να κάνει, πιστεύει πως η εμπειρία της με το ατύχημα είχε θετική επίδραση στη ζωή της. «Αν μου έλεγε κάποιος πως θα ήμουν χαρούμενη με όλες αυτές τις ουλές δεν τα το πίστευα ποτέ. Ασφαλώς αυτό που έγινε ήταν τρομακτικό. Αλλά έμαθα να ανακαλύπτω τη χαρά στα πιο μικρά πράγματα και να εκτιμώ το θαύμα του να είμαι ζωντανή», εξηγεί.

«Δεν θα είμαι ποτέ η ίδια αλλά δεν θα αφήσω αυτό που έγινε να γίνει εμπόδιο στη ζωή μου. Δεν ήταν η μοίρα μου να πεθάνω τότε κι αυτό με έκανε να απολαμβάνω τη ζωή στο μέγιστο βαθμό», καταλήγει.Διαβάστε περισσότερα...

«Στίχοι κι αστέρια δίνουν τα χέρια»Μουσική παράσταση απόψε με ελεύθερη είσοδο.

Βραδιά τέχνης και θετικής ενέργειας είναι η αποψινή, στο πλαίσιο των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του δήμου Παπάγου-Χολαργού. Στη μουσική παράσταση «Στίχοι κι αστέρια δίνουν τα χέρια», θα ακουστούν γνωστά τραγούδια από το νέο κύμα και γνωστών συνθετών (Μ. Θεοδωράκη, Μ. Χατζηδάκι, Σ. Ξαρχάκου, κ.α.), καθώς και ποίηση και κείμενα αγαπημένων Ελλήνων λογοτεχνών με θέμα τον ήλιο, τη θάλασσα, το φεγγάρι, τον έρωτα, την Ελλάδα.

Διαβάζουν κι ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά):
Γιώργος Γεωγλερής, Σαράντος Γεωγλερής, Ματίνα Καρρά, Γιώργος Λέφας, Γωγώ Μπρέμπου, Σοφία Παναηλίδου, Χρύσα Παπαδοπούλου.

Τραγουδούν: ο δραματικός βαθύφωνος της Λυρικής Σκηνής Θεόδωρος Μωραΐτης και οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Φανή Γέμτου, Γεωργία Ζώη, Ευτυχία Μοσχάκη, Δήμητρα Σιγάλα.

Στο πιάνο η Πόπη Μάλφα
Επιμέλεια: Ευτυχία Μοσχάκη

Όλοι οι καλλιτέχνες, πολίτες του Δήμου Παπάγου-Χολαργού , προσφέρονται αφιλοκερδώς.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με την προτροπή οι θεατές ν’ αφήσουν από ένα πακέτο τρόφιμα (μακράς διαρκείας) στην είσοδο του θεάτρου για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012
Κηποθέατρο Παπάγου (Κορυτσάς 6η στάση)
Ώρα έναρξης: 21:00
Είσοδος Ελεύθερη


Διαβάστε περισσότερα...

Νέο σύστημα «φρενάρει» τη χρήση κινητού από τον οδηγόΑναπτύσσεται από ερευνητές στην Ινδία με στόχο τη μείωση των ατυχημάτων.

Είναι πλέον ευρύτερα γνωστό ότι η χρήση κινητού κατά την οδήγηση εγκυμονεί κινδύνους πρόκλησης δυστυχήματος. Πλέον είναι ξεκάθαρο ότι η πρώτη αιτία δυστυχημάτων –άρα και θανατηφόρων – είναι η απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Παρότι έχει θεσπιστεί σχετική νομοθεσία που απαγορεύει τη χρήση κινητού, η εικόνα ενός οδηγού με τη συσκευή κολλημένη στο αυτί του είναι πολύ συχνή. Το φαινόμενο είναι φυσικά παγκόσμιο όπως και τα προβλήματα που δημιουργεί είναι κοινά για όλους.

Ερευνητές στην Ινδία στοχεύουν να δημιουργήσουν τον τρόπο με τον οποίο η συνομιλία του οδηγού στο κινητό να είναι αδύνατη για τον ίδιο, όχι όμως και για τους άλλους επιβάτες του οχήματος.

Η ομάδα των ερευνητών από το πανεπιστήμιο Anna University of Technology της Tamilnadu αναφέρει ότι στο 20% των θανατηφόρων δυστυχημάτων μεταξύ φορτηγών και άλλων ελαφρύτερων οχημάτων – άρα λιγότερο ορατών – σε όλο τον κόσμο, συμμετέχουν οδηγοί που μιλούσαν στο κινητό τη στιγμή του δυστυχήματος.

Δεν είναι μόνο η ομιλία απευθείας στη συσκευή του κινητού ή η στιγμή της επιλογής του αριθμού, αλλά και η απλή ομιλία μέσω hands free που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή του οδηγού. Κάθε είδους χρήση του κινητού αυξάνει τις πιθανότητες δημιουργίας δυστυχήματος.Άλλες συνέπειες της χρήσης του κινητού είναι η καθυστέρηση των αντιδράσεων του οδηγού, η αθέλητη αλλαγή της θέσης στο δρόμο, η μετατόπιση από τη λωρίδα προς τη διπλανή και η μείωση της απόστασης από το προπορευόμενο όχημα.

Για να δώσουν ένα οριστικό τέλος σε όλες αυτές τις προφανείς όσο και τραγικές συνέπειες της συνήθειας του οδηγού, οι ερευνητές δημιούργησαν ένα σύστημα που αναγνωρίζει αν ο οδηγός χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του ενόσω το όχημα κινείται. Αμέσως ενεργοποιείται ένας παρεμβολέας σήματος που μπλοκάρει το σήμα του κινητού.

Επειδή οι παρεμβολές είναι περιορισμένης εμβέλειας, οι άλλοι επιβάτες θα έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το κινητό τους. Η ομάδα αναφέρει ότι σε άλλη εκδοχή της, η συσκευή θα μπορούσε να στέλνει αναφορά στην αστυνομία για τη χρήση τηλεφώνου από τον οδηγό, αλλά και άλλων παραβάσεων, καταγράφοντας το χρόνο και τον τόπο που πραγματοποιήθηκαν.Ένας συνδυασμός όλων αυτών αποτελεί η παραλλαγή της εφαρμογής ως ένα «μαύρο κουτί» που καταγράφει όλα όσα συμβαίνουν στο αυτοκίνητο. Έτσι αφενός γίνονται προσβάσιμα πολύτιμα στοιχεία σε περίπτωση δυστυχήματος για την καλύτερη κατανόηση των συνθηκών, αλλά ταυτόχρονα και από την αστυνομία σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Τα συστήματα RFID όπως η εν λόγω εφαρμογή, απαρτίζονται από δύο κύρια μέρη. Το πρώτο είναι οι πομποδέκτες (transponders) που συχνά αναφέρονται και ως ετικέτες RFID (RFID tags).

Οι ετικέτες RFID είναι μικρά chips που αποτελούνται από ένα ολοκληρωμένο κύκλωμα, το οποίο περιλαμβάνει μνήμη ώστε να αποθηκεύει δεδομένα- πληροφορίες και μία κεραία.

Το δεύτερο μέρος είναι οι αναγνώστες ή αισθητήρες (readers), οι οποίοι ανακτούν τα δεδομένα από τις ετικέτες RFID. Οι αναγνώστες RFΙD έχουν ενσωματωμένα μια κεραία και μια μονάδα ελέγχου.

Τα στοιχεία αυτά εφαρμόζονται στη θέση του οδηγού από τον κατασκευαστή του αυτοκινήτου κάτι που μπορεί να συμβεί μόνο με υποχρεωτική εγκατάσταση μέσω σχετικής νομοθεσίας. Κάτι ανάλογο με τις ζώνες ασφαλείας και αργότερα με τους αερόσακους.

Η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος θα γίνει αρχικά σε οδηγούς φορτηγών οχημάτων, όπως αναφέρει η International Journal of Enterprise Network, επιστημονική εφημερίδα όπου ανακοινώθηκε η σχετική έρευνα.


Διαβάστε περισσότερα...

Τον Αύγουστο το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμούΟι δικαιούχοι ανέρχονται σε 81.200.

Ως τον πρώτο άμεσο στόχο για την ανάπτυξη του τουρισμού περιέγραψε η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη σε δηλώσεις της σήμερα, το πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για το έτος 2012-2013, το οποίο ξεκινάει από τον Αύγουστο. Με τον τρόπο αυτό, τόνισε, θα τονωθεί ο εγχώριος τουρισμός, καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας, όπως είπε, θα κάνουν διακοπές με χαμηλό κόστος.

Το πρόγραμμα, προϋπολογισμού 5,5 εκατ. ευρώ, αφορά 81.200 δικαιούχους και το ποσό θα καλυφθεί από τους τακτικούς προϋπολογισμούς του ΕΟΤ για το 2012-2013.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΟΤ στο πρόγραμμα συμμετέχουν ξενοδοχεία όλων των λειτουργικών μορφών και τάξεων, τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες και επαύλεις, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ενοικιαζόμενα διαμερίσματα και οργανωμένες τουριστικές κατασκηνώσεις όλων των τάξεων, που διαθέτουν Ειδικό Σήμα Λειτουργίας, έχουν όλα τα δικαιολογητικά σε ισχύ και περιλαμβάνονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του προγράμματος.

Η διάθεση των δελτίων, που θα πραγματοποιηθεί με κοινωνικά κριτήρια (εισόδημα, οικογενειακή κατάσταση κλπ), θα διατίθενται από τα Κ.Ε.Π., καθημερινά εκτός αργιών.

Η κ. Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και είναι ευθύνη όλων να τον προστατεύσουμε. «Αυτή την περίοδο ειδικά, είναι πολύ κρίσιμο να υπάρχει κοινωνική ειρήνη», όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.


Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε 70 κιλά και βρήκε τον εαυτό τηςΦωτογραφίες της 21χρονης που αναζητούσε αγάπη στο φαγητό.

Πέρσι η 21χρονη Ashley ζύγιζε 146 κιλά. Μέσα σε δώδεκα μήνες κατάφερε να χάσει σχεδόν το μισό από το βάρος της χάρη στην αποφασιστικότητα και τη δύναμή της αλλά και τη σειρά «Extreme Makeover: Weight Loss Edition» του τηλεοπτικού δικτύου ABC.

Η Ashley έχασε περίπου 70 κιλά σε διάρκεια ενός χρόνου και κατά τη διάρκεια της μάχης της με τα κιλά ξεπέρασε και εμπόδια πιθανώς μεγαλύτερα από το βάρος της: μία δυναμική μητέρα, τρεις αδελφές που δεν την υποστήριζαν κι έναν απόντα εθισμένο στα ναρκωτικά πατέρα.

Η Αμερικανίδα Ashley ήταν η μόνη παχύσαρκη στην οικογένειά της. Είχε παρακαλέσει επανειλημμένως τη μητέρα και τις αδελφές της να μην έχουν στο σπίτι παχυντικά τρόφιμα αλλά εκείνες συνέχιζαν να τρώνε ό,τι ήθελαν και να την επικρίνουν.

Κοιτάζοντας μία οικογενειακή φωτογραφία, στο χθεσινό συγκινητικό επεισόδιο, η Ashley θυμήθηκε πώς οι τρεις αδελφές της είχαν καθίσει πάνω της γιατί, όπως έλεγαν, έπιανε πολύ χώρο.

«Ένιωθα πως ήθελαν να με κρύψουν», είπε. Φτάνοντας πλέον στο τέλος της μεταμόρφωσής της, η 21χρονη είπε μισογελώντας και μισοκλαίγοντας: «Ντρεπόμουν τόσο πολύ να με δω στον καθρέφτη. Τώρα, δεν μπορώ να σταματήσω να με κοιτάζω».

Αναγνωρίζοντας τον εθισμό της στο φαγητό, η 20χρονη Ashley παρακαλούσε να γίνει δεκτή η αίτησή της στο πρόγραμμα του ABC για να μπορέσει να αλλάξει τη ζωή της.

«Είμαι τόσο νέα κι έχω τόσα πράγματα να κάνω. Απλά χρειάζομαι κάποιον δίπλα μου να νοιάζεται», είχε πει πέρσι.
Με το σωματικό λίπος να φτάνει το 60%, η Ashley κατέρρευσε όταν ανέβηκε στη ζυγαριά και είδε το βάρος της.

«Ντρέπομαι», είπε στον γυμναστή Chris Powell με τον οποίο έθεσαν στόχο να χάσει 36 κιλά τις πρώτες 90 μέρες.

Αλλά ο αγώνας της Ashley να χάσει τα περιττά κιλά ήταν τελικά πολύ «βαρύτερος» από τα κιλά της. Περιστοιχισμένη από τρεις αδύνατες αδελφές και ζώντας ακόμα με τη μαμά της, τα ψυχολογικά ζητήματα που είχε η Ashley ήταν πολύ πιο σοβαρά από την αγάπη της για το φαγητό.

Όταν η μητέρα της ανακάλυψε πως ο πατέρας της ήταν χρήστης ναρκωτικών, πήρε την ενός έτους Ashley και τη μεγαλύτερη αδελφή της κι έφυγε από το σπίτι, κάτι που αργότερα αποδείχθηκε μια συναισθηματική πρόκληση για το κορίτσι.

Νιώθοντας εγκαταλειμμένη από τον πατέρα της και συγκρίνοντας διαρκώς τον εαυτό της με τις άλλες γυναίκες της οικογένειας, η αυτοεκτίμησή της ήταν πάντα χαμηλή.

Παρότι ικέτευε τη μητέρα και τις αδελφές της να τη βοηθήσουν, η υποστήριξή τους δεν ήταν αξιόπιστη και συχνά επέστρεφαν στις παλιές συνήθειες των αλληλοκατηγοριών.

Η κινητήριος δύναμη στην προσπάθειά της ήταν αγνός θυμός για τους ανθρώπους γύρω της αλλά και τον εαυτό της που δεν κινήθηκε νωρίτερα.

Ο Chris Powell της έφτιαξε μία διατροφή των 1.500 θερμίδων χωρίς ζάχαρη και με περιορισμένη κατανάλωση αλατιού και πρόγραμμα γυμναστικής 2-4 ώρες καθημερινά. Για να επιτευχθεί η πρώτη φάση του στόχου της έδωσε ένα τεράστιο κίνητρο: το δικό της διαμέρισμα.

«Δεν παραιτούμε. Θα μείνω ως το τέλος» έλεγε ακόμα κι όταν έχανε βάρος με αργούς ρυθμούς στην αρχή.
Μόλις έφυγε από το σπίτι της μητέρας της, το ταξίδι της στην επιτυχία άρχιζε. Αντιμετωπίζοντας τα ζητήματα που την απασχολούσαν με τη βοήθεια ψυχοθεραπευτή και μαθαίνοντας να οδηγεί, η Ashely συνειδητοποίησε πως η ανεξαρτησία της ήταν σημαντική για να χάσει βάρος.

Το ορόσημο στην προσπάθειά της ήταν η πεζοπορία σε ένα ηφαίστειο στη Χαβάη, έπειτα από έξι μήνες «αγώνα». Ο Chris την άφησε στη βάση του ηφαιστείου κι έπρεπε να ανέβει μόνη της την απόσταση των 15 μιλίων. «Είναι σαν τελετουργικό πέρασμα», της είπε.

«Ο Chris υπήρξε η πατρική φιγούρα στη ζωή μου. Δεν την είχα ποτέ πριν, ένα αρσενικό πρότυπο να μένει μαζί μου και να μάχεται για μένα. Σήμαινε πολλά για μένα», είπε η Ashely.

Στη δεύτερη φάση της διαδικασίας υπεβλήθη σε επέμβαση για την αφαίρεση του δέρματος που πια περίσσευε μετά την απώλεια βάρους.

Έπειτα από 365 μέρες και με βάρος 75 κιλά έδειχνε να λάμπει στα 21α γενέθλιά της. «Δεν έχω νιώσει ποτέ ξανά τόσο υγιής. Αγαπώ τον εαυτό μου τώρα. Δεν τον αγαπούσα πριν», δήλωσε.

Δείτε τις φωτογραφίες


Διαβάστε περισσότερα...

Σε επιφυλακή το ΚΕΕΛΠΝΟ για την ελονοσίαΣημαντική η αναγνώριση των συμπτωμάτων από τους γιατρούς.

Σε επιφυλακή βρίσκεται το ΚΕΕΛΠΝΟ μετά την επανεμφάνιση της ελονοσίας η οποία είχε εκριζωθεί στη χώρα μας το 1974. Τα 40 κρούσματα που σημειώθηκαν πέρσι στην περιοχή της Λακωνίας, στην Ανατολική Αττική, την Εύβοια και την Λάρισα κινητοποίησαν το ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο άρχισε την ενημέρωση των επαγγελματιών υγείας ώστε να είναι έτοιμοι σε περίπτωση που θα εμφανιστούν και φέτος νέα περιστατικά.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η επανεμφάνιση της νόσου μπορεί οφείλεται στην εισροή μεταναστών από χώρες όπου ενδημεί η ελονοσία, οι οποίοι ενώ έχουν το παράσιτο στο αίμα δεν εμφανίζουν συμπτώματα, ή σε άτομα τα οποία έχουν ταξιδέψει σε αυτές τις χώρες.

Ωστόσο σύμφωνα με στοιχεία επιδημιολογικής έκθεσης του ΚΕΕΛΠΝΟ το 2011 διαγνώστηκαν στη χώρα μας 40 κρούσματα ελονοσίας σε ασθενείς που δεν είχαν ταξιδέψει σε ενδημικές περιοχές. Από αυτούς οι 34 διέμεναν στο δήμο Ευρώτα του νομού Λακωνίας, δυο στην Εύβοια, δυο στην Ανατολική Αττική και ένας στη Βοιωτία και ένας στη Λάρισα.

«Το βασικό είναι να διαγνωστεί η ελονοσία διότι όπως γνωρίζουμε μεταδίδεται με τα κουνούπια και μπορεί το κουνούπι να τη μεταφέρει από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η ελονοσία μεταδίδεται με το κουνούπι και όχι με την επαφή ή με κάποιον άλλο τρόπο» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος-παθολόγος, επιμελητής της Α' Παθολογικής Κλινικής του ΑΧΕΠΑ, Παναγιώτης Κολλάρας, στο περιθώριο ενημερωτικής ημερίδας που διοργάνωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Τα συμπτώματα της ελονοσίας μπορεί να μοιάζουν με αυτά γρίπης όπως πχ πονοκέφαλος, πυρετός, ρίγος, καταβολή, πόνος στις αρθρώσεις και διάρροιες. «Επομένως ο γιατρός που θα κάνει διάγνωση σε μια εμπύρετη νόσο με συμπτώματα γρίπης θα πρέπει να υποψιαστεί για το ενδεχόμενο της ελονοσίας αν ο ασθενής έχει ταξιδέψει σε μια χώρα της Νότιας Αμερικής ή της Νότιας Αφρικής, ανέφερε ο κ Κολλάρας.

«Υπάρχουν περιοχές όπου υπάρχουν έλη και λιμνάζοντα νερά πχ στην περιοχή του Αξιού και στα περίχωρά του όπου υπάρχουν πολλά κουνούπια στα έλη ή στα λιμνάζοντα νερά και εκεί λόγω των πολλών κουνουπιών μπορεί να υπάρξει μετάδοση. Με βάση τα περσινά επιδημιολογικά δεδομένα ίσως να έχουμε και φέτος κάποια κρούσματα. Είμαστε σε επιφυλακή και γίνονται αυτές οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για να χτυπήσουμε το καμπανάκι στους συναδέλφους γιατρούς ώστε να γίνει έγκαιρη διάγνωση» πρόσθεσε ο κ Κολλάρας.

Για την πρόληψη της ελονοσίας η υπεύθυνη του ΚΕΕΛΠΝΟ στη Θεσσαλονίκη, Φανή Γκόμα, συνέστησε τη λήψη ατομικών μέτρων προστασίας και υγιεινής.

«Να μη ξεχνάμε το αντικωνουπικό μας και από κει και πέρα να έχουμε προστασία στο σπίτι μας με σίτες στα παράθυρα, στους φεγγίτες, στον αεραγωγό του τζακιού και στο βόθρο όταν υπάρχει στο σπίτι. Να φροντίζουμε να μην υπάρχει καθόλου στάσιμο νερό και από κει και πέρα να υπάρξει από τους αρμόδιους φορείς καθαρισμός των αγωγών ομβρίων υδάτων και των καναλιών. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην υπάρχει στάσιμο νερό το οποίο θα αποτελέσει υδάτινη επιφάνεια κατάλληλη για την αναπαραγωγή των κουνουπιών» πρόσθεσε η κ Γκόμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Το «ξύλο» συνδέεται με εμφάνιση ψυχικών διαταραχώνΤι μπορεί να συμβεί σε ένα παιδί που το κακοποιούν οι γονείς του.

Οι ενήλικες που είχαν «φάει ξύλο» ως παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να νοσήσουν από ψυχικές νόσους, όπως για παράδειγμα διαταραχές στη διάθεση, άγχος, προβλήματα με το αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών ουσιών.

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Manitoba του Καναδά μελέτησαν κατά πόσο σχετίζεται η ύπαρξη ψυχολογικών προβλημάτων στους ενήλικες με το αν είχαν «φάει ξύλο» ή δεχτεί άλλου είδους κακοποίηση ως σωματική τιμωρία όταν ήταν παιδιά.

Όσοι είχαν τιμωρηθεί με «ξύλο» είχαν από 2% έως 7% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν ψυχικά προβλήματα αργότερα στην ενήλικη ζωή τους.

Το ποσοστό αυτό μπορεί να φαίνεται μικρό, καθώς σχεδόν ο μισός πληθυσμός των ΗΠΑ «θυμάται» να έχει υποστεί σωματική τιμωρία στην παιδική ηλικία, αναφέρει άρθρο που δημοσίευσε η βρετανική Daily Mail. Ωστόσο, δείχνει ότι η σωματική τιμωρία μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες εμφάνισης προβλημάτων μετέπειτα, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Στην τελευταία αυτή μελέτη, που δημοσιεύεται στο US journal Pediatrics, συμμετείχαν περισσότεροι από 600 ενήλικες Αμερικανοί, ενώ σε αυτήν δε συμπεριελήφθησαν οι περιπτώσεις ενηλίκων που ως παιδιά είχαν υποστεί σεξουαλική και σωματική κακοποίηση σε βαθμό που να έχουν τραυματιστεί σοβαρά.

Ως «σωματική τιμωρία» οι επιστήμονες όρισαν το σπρώξιμο, το δυνατό τράβηγμα ή τα χαστούκια.

Ενώ σε 32 χώρες στον κόσμο έχει απαγορευτεί η σωματική κακοποίηση των παιδιών, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς δεν είναι ανάμεσα σε αυτές. Στη Μεγάλη Βρετανία οι γονείς μπορούν να «χτυπούν» τα παιδιά τους, αρκεί να μην είναι τόσο δυνατά που να… κοκκινίζει το δέρμα τους.

Όπως αναφέρει η μελέτη ψυχικές διαταραχές όπως η κατάθλιψη, το άγχος, η διπολική διαταραχή, η ανορεξία και η βουλιμία σχετίζεται με τη σωματική τιμωρία που μπορεί να έχει υποστεί ένα παιδί.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να… εξολοθρεύσετε τα τσιμπήματα κουνουπιώνΓια να μη σας πιάσει ασταμάτητη φαγούρα.

Εξαφανίστε τα σημάδια από τα κουνούπια… Σταματήστε τη φαγούρα και απολαύστε τις καλοκαιρινές διακοπές χωρίς να πρέπει διαρκώς να ξύνεστε.

Ιδού λοιπόν τι πρέπει να κάνετε για να νικήσετε τους καλοκαιρινούς σας… φίλους.

Αρχικά λιώστε ένα κομμάτι πεπόνι και αφήστε το για λίγη ώρα επάνω στο τσίμπημα, στη συνέχεια πάρτε μισό κρεμμύδι και τοποθετήστε το στο σημείο που έχει ερεθιστεί. Με αυτό τον τρόπο θα απαλλαχθείτε για λίγο από τη φαγούρα. Φυσικά υπάρχει και η λύση του ξυδιού.


Διαβάστε περισσότερα...

Εμβόλιο εξαφανίζει το λίποςΤο εμβόλιο λειτουργεί ουσιαστικά ξεγελώντας το ανοσοποιητικό σύστημα, ώστε να δημιουργήσει αντισώματα εναντίον μιας ορμόνης που ονομάζεται σωμαστατίνη. Αυτή, παράγεται από τον εγκέφαλο και το πεπτικό σύστημα και όταν έρχεται σε επαφή με άλλες ορμόνες, μειώνει την ταχύτητα του μεταβολισμού και οδηγεί στην αύξηση του σωματικού βάρους. Έτσι, τα αντισώματα που δημιουργεί το ανοσοποιητικό σύστημα σταματούν τη δράση της ορμόνης, με αποτέλεσμα ο μεταβολισμός να επιταχύνεται και πάλι και τα κιλά να φεύγουν...

Τα συμπεράσματα της μελέτης δημοσιεύτηκαν στην "Journal of Animal Science and Biotechnology" και ο επικεφαλής της έρευνας, Κιθ Χάφερ από την Αμερικάνικη εταιρία Βιοτεχνολογίας Braasch Biotech δήλωσε ενθουσιασμένος πως η έρευνα αυτή κάνει την θεραπεία της παχυσαρκίας δυνατή μέσω εμβολιασμού".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το "όχι" του δήμου ΘεσσαλονίκηςΝα μην προχωρά η ΔΕΗ σε διακοπή της ηλεκτροδότησης, σε καταναλωτές που αδυνατούν να εξοφλήσουν τον λογαριασμό του ρεύματος, ζήτησε η δημοτική αρχή, καταθέτοντας πρόταση για λήψη σχετικής απόφασης από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

«Δεν είναι δυνατόν να του κόβεις το ρεύμα του άλλου», τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επισημαίνοντας το αυξημένο κόστος των λογαριασμών, λόγω της προσθήκης του τέλους ακινήτων, και την αδυναμία εξόφλησης του ηλεκτρικού ρεύματος από πολλά νοικοκυριά, εξαιτίας της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας, όπως είπε.

Το ζήτημα ανακίνησε με πρότασή του, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ο οποίος επεσήμανε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης "πρέπει να έχει λόγο και να πάρει θέση στο θέμα, ιδιαίτερα για τα φτωχά νοικοκυριά, καθώς στο λογαριασμό της ΔΕΗ περιλαμβάνονται εκτός του αντιτίμου του ρεύματος και του τέλους ακινήτων και τα δημοτικά τέλη".


Διαβάστε περισσότερα...

Δύο νηπιαγωγεία στη ΛακωνίαΣε «ρυθμούς» ΕΣΠΑ ο νομός.

Η κατασκευή δύο νέων νηπιαγωγείων στην Μονεμβάσια και τη Νεάπολη Λακωνίας, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ με απόφαση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, ύστερα από την θετική αξιολόγηση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Περιφέρειας Πελοποννήσου και με συνολικό προϋπολογισμό 1.100.000 ευρώ.

Στη Μονεμβασιά θα κατασκευαστεί διθέσιο ολοήμερο νηπιαγωγείο σε οικόπεδο επιφάνειας 1.053,40 τ.μ. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 284 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για άτομα με αναπηρία.

Στην Νεάπολη, το έργο αφορά την ανέγερση νέου διθέσιου ολοήμερου νηπιαγωγείου, σε οικόπεδο με εμβαδόν 3.212,75 m², εντός του σχεδίου πόλης. Το κτίσμα θα είναι ισόγειο και θα πραγματοποιηθεί φύτευση του περιβάλλοντα χώρου. Το συγκρότημα με συνολικό εμβαδό 290 τ.μ., θα περιλαμβάνει δύο αίθουσες διδασκαλίας και τους απαραίτητους υποστηρικτικούς χώρους, όπως αίθουσα αναμονής, πολλαπλών χρήσεων, WC, κουζίνα, χώροι ανάπαυσης. Σε όλους τους χώρους προβλέπεται άνετη πρόσβαση και παραμονή για άτομα με αναπηρία.

Στον χώρο των εγκαταστάσεων και των δύο νηπιαγωγείων προβλέπονται δύο όμοιοι - ενοποιημένοι χώροι αναψυχής - παιχνιδιού και χώροι στάθμευσης σε τέτοιο σημείο που να εξασφαλίζεται η ασφάλεια στα νήπια.Διαβάστε περισσότερα...

«Ασφάλιζαν» αλλοδαπούς αλλά έβαζαν στην τσέπη τους εισφορές κι επιδόματαΕπί ένα χρόνο έκλεβαν ασύστολα το ΙΚΑ – Πάνω από 3 εκατ. ευρώ η ζημιά.


- Δυο Έλληνες και ένας Μπαγκλαντεσιανός είχαν στήσει την κολοσσιαία απάτη εις βάρος του ΙΚΑ
- Ψιλικατζίδικο και λογιστικό γραφείο σε Αθήνα και Χαλάνδρι η βιτρίνα της σπείρας
- Δεν αποκλείεται να υπάρχουν κι άλλα μέλη του κυκλώματος


Μια καλοστημένη απάτη εις βάρος του ΙΚΑ από δυο Έλληνες και έναν υπήκοο Μπαγκλαντές ήρθε στο φως. Μια απάτη που κόστισε στο ΙΚΑ (που καταρρέει και ίσως σύντομα να μην έχει να πληρώσει συντάξεις) τρία εκατομμύρια ευρώ ζημιά.

Όλα ξεκίνησαν από τη διοίκηση του ΙΚΑ, που έκανε καταγγελία στην οικονομική Αστυνομία και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Είχε καταλάβει πως κάτι δεν πήγαινε καλά... Οι υπηρεσίες του Ιδρύματος είχαν «μυριστεί» πως δυο Έλληνες (ηλικίας 61 και 56 ετών) κι ένας 41χρονος από το Μπαγκλαντές υπέβαλαν ηλεκτρονικά ψευδείς περιοδικές δηλώσεις (στοιχεία ασφαλισμένου, ύψος μισθού, ασφαλιστικές εισφορές κτλ).

Κι έτσι άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι. Οι τρεις έβρισκαν ανασφάλιστους αλλοδαπούς ή Έλληνες και τους «ασφάλιζαν». Έπαιρναν κανονικά επιδόματα, ένσημα, δώρα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής κι εργασίας, αλλά οι εισφορές στο ΙΚΑ δεν καταβάλλονταν ποτέ. Όλα στην τσέπη τους...

Από την άρση του απορρήτου εντοπίστηκαν τα ηλεκτρονικά ίχνη των τριών. Έτσι, τη Δευτέρα, παρουσία εισαγγελέα, η αστυνομία ερεύνησε το ψιλικατζίδικο του 41χρονου υπηκόου Μπαγκλαντές στο Χαλάνδρι, το λογιστικό γραφείο του 61χρονου στην Αθήνα και το σπίτι του 56χρονου Έλληνα, στο Χαλάνδρι.

Ο 61χρονος είχε αναλάβει λογιστική παρακολούθηση των βιβλίων και στοιχείων του ψιλικατζίδικου. Στο παρελθόν ο ίδιος λογιστής είχε κατηγορηθεί για παρόμοιες υποθέσεις. Κατασχέθηκαν από το γραφείο του 15 σελίδες με λίστες πελατών του, κωδικούς πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα ΙΚΑ, e-mail για απενεργοποίηση των κωδικών, καθώς και πέντε σφραγίδες με στοιχεία αλλοδαπών πελατών του λογιστή, (ιδιοκτητών internet café, τηλεφωνικών κέντρων, καταστημάτων ψιλικών) για τους οποίους υπήρχαν σχετικές καταγγελίες από το Ι.Κ.Α.

Στην έρευνα στο σπίτι του 56χρονου στο Χαλάνδρι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία εκτυπωμένη σελίδα από τον ηλεκτρονικό υπολογιστή του κι ένας σκληρός δίσκος.

Φαίνεται όμως δεν τελειώνει εδώ η υπόθεση. Η αστυνομία ερευνά τυχόν συμμετοχή κι άλλων προσώπων στην απάτη εις βάρος του ΙΚΑ.

Εις βάρος των τριών σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς επίσης και για πλαστογραφία και απάτη σε βάρος του Ι.Κ.Α.

Οι δικογραφίες θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Διαβάστε περισσότερα...

Ηράκλειο: Παραλία για ΑμεΑ


Παραλία που διαθέτει ειδικές εγκαταστάσεις για άτομα με αναπηρία θα παραδοθεί αύριο στον κόλπο της Λυγαριάς, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στις εγκαταστάσεις περιλαμβάνονται αποδυτήρια ΑμεΑ, διάδρομο που οδηγεί στη θάλασσα και το ειδικό, πλωτό αμαξίδιο.

Με τη χρήση αυτών των εγκαταστάσεων τα άτομα με κινητικά προβλήματα μπορούν να απολαμβάνουν το μπάνιο τους, αλλά και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, κάτι που είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για όσους αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα της ελεύθερης κολύμβησης.

Αυτή είναι η δεύτερη ειδική εγκατάσταση ΑμεΑ που τοποθετείται σε παραλίες του δήμου Μαλεβιζίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί έχουμε τρίχες στο σώμα μας;Σε τι χρησιμεύει ένα από τα πιο ενοχλητικά χαρακτηριστικά μας.

Η τριχοφυΐα είναι ένα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπινου σώματος που συχνά μας προκαλεί προβληματισμό. Ιδίως οι γυναίκες – και σίγουρα αρκετοί άνδρες - εύχονται ότι θα έρθει εκείνη η μέρα που θα εξαφανιστούν, ως δια μαγείας, από το σώμα τους όλες οι τρίχες εκτός από τα μαλλιά, τα φρύδια και τις βλεφαρίδες.

Σε τι χρησιμεύουν όμως οι μικρές λεπτές τρίχες που έχουμε σε όλο το σώμα μας;

Η απάντηση των επιστημόνων είναι ότι αυτές οι τρίχες αποτελούν κατάλοιπο της εποχής που οι πρόγονοί μας ήταν σαφώς πιο τριχωτοί. Τότε οι τρίχες χρησίμευαν ως «μηχανισμός προειδοποίησης και άμυνας» κατά των παρασίτων και των εντόμων που απειλούσαν το ανθρώπινο δέρμα.

Τον ίδιο σκοπό εξακολουθούν να εξυπηρετούν και στην εποχή μας, παρόλο που τα παράσιτα και τα έντομα όπως οι κοριοί, οι ψύλλοι και τα τσιμπούρια, μας απειλούν λιγότερο σε σχέση με την εποχή των σπηλαίων.

Μια επιστημονική ομάδα στο πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, στη Βρετανία, έκανε μία έρευνα σε εθελοντές-φοιτητές. Οι επιστήμονες αφαίρεσαν τις τρίχες από ένα τμήμα του ενός χεριού των εθελοντών. Ύστερα τοποθέτησε ζωντανούς κοριούς και στα δύο χέρια.

Όπως διαπίστωσαν, οι εθελοντές αντιλαμβάνονταν πιο γρήγορα τον κοριό στο χέρι που είχε τρίχες και αντιδρούσαν αμέσως για να τον διώξουν. Επιπλέον, ένα τόσο μικρό έντομο «δυσκολεύεται» να κινηθεί σε ένα περιβάλλον με τρίχες. Είναι σαν να προσπαθεί ένας άνθρωπος να τρέξει μέσα σε μία φυτεία καλαμποκιού!

Μια άλλη ενδιαφέρουσα υπόθεση που έκαναν οι επιστήμονες στο πλαίσιο της έρευνας, ήταν ότι, ατο απώτερο παρελθόν, οι γυναίκες προτιμούσαν τους πιο τριχωτούς άνδρες επειδή αυτό σήμαινε ότι είχαν στο σώμα τους λιγότερα παράσιτα!


Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική που «βλάπτει σοβαρά» την υγείαΠοια τραγούδια κρίθηκαν ως τα πιο «ανθυγιεινά».

Πώς θα σας φαινόταν αν σας λέγαμε ότι το Paparazzi, το τραγούδι της Lady Gaga, η οποία μεσουρανεί στην ποπ σκηνή, είναι ένα «ανθυγιεινό» τραγούδι;. Πολλοί από τους φίλους της ίσως δυσκολευτούν να το πιστέψουν αλλά ισχύει: η μουσική επηρεάζει την υγεία μας και τις σχέσεις μας.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας της Βοστόνης, η οποία σε έρευνά της αξιολόγησε τα τραγούδια ανάλογα με τις επιπτώσεις που έχουν πάνω μας, με τους συμμετέχοντες σε έρευνα να αξιολογούν τον τρόπο με τον οποίο τα τραγούδια τους επηρεάζουν. Χρησιμοποιώντας τους στίχους ως οδηγό τους, οι άνθρωποι μπορούν πραγματικά να επηρεάσουν τις σχέσεις τους, εισάγοντας στοιχεία όπως η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός και η ισότητα. Ωστόσο, όπως στη διατροφή υπάρχουν καλές και κακές τροφές, έτσι και στη μουσική υπάρχουν καλά και κακά τραγούδια, όσον αφορά την επίπτωση που έχουν πάνω μας, με «συμπτώματα» όπως ασέβεια και κτητικές συμπεριφορές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, η μουσική, έτσι όπως και το φαγητό, μπορεί να «θρέψει» τον τρόπο που σκέφτεται κάποιος και να παράγει ενέργεια.

Οι νέοι έπαιξαν πολύ σημαντικό ρόλο στην έρευνα, καθώς είναι εκείνοι που ακούν περισσότερο μουσική από όλους και χαρακτήρισαν το τραγούδι «Paparazzi» της Lady Gaga ως το τρίτο πιο «ανθυγιεινό» τραγούδι. Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται το Break Up του Mario, ενώ ακολουθεί στη δεύτερη θέση το Blame It, του Jamie Foxx. Μετά το Paparazzi, στην τέταρτη θέση βρίσκεται το You 're a Jerk των New Boyz και ακολουθούν το Baby By Me του 50 Cent, το Best I ever Had του Drake, το One more drink του Ludacris, το Be on You του Flo Rida, το Hotel Room Service του Pitbull και το Bad Romance της Lady Gaga επίσης.


Διαβάστε περισσότερα...

Το τρίτο πιο βρόμικο σημείο του σπιτιούΠώς θα προστατευθείτε από τα μικρόβια.

Οι οδοντίατροι μας συμβουλεύουν να πλένουμε και να αποστειρώνουμε συχνά τις οδοντόβουρτσές μας. Αλλά πολύ σπάνια αναφέρουν τις θήκες που τις τοποθετούμε.

Σύμφωνα με έρευνες, το μέρος όπου τοποθετούμε την οδοντόβουρτσά μας είναι το τρίτο μέρος με τα περισσότερα μικρόβια στο σπίτι μας, τα οποία πολύ εύκολα μπορεί να μεταφερθούν στην οδοντόβουρτσά μας και μέσω αυτής στον οργανισμό μας, αυξάνοντας τις πιθανότητες για διάφορες παθήσεις.

Πώς μπορεί να διατηρήσει τη θήκη του καθαρή;Την πλένουμε με καυτό νερό και την καθαρίζουμε με μία πετσέτα. Σιγουρευτείτε ότι έχετε καθαρίσει όλα τα σημεία στο εσωτερικό και το εξωτερικό της. Στη συνέχεια γεμίστε την με αντιβακτηριδιακό υγρό που χρησιμοποιούμε για πλύσεις του στόματος. Αφήστε το για δύο λεπτά και μετά ξεπλύντε το με νερό. Αφήστε το να στεγνώσει.


Διαβάστε περισσότερα...

Πώς να επισκευάσετε τις γρατζουνιές του αυτοκινήτου σαςΤέλειο αποτέλεσμα σε τρία απλά βήματα.

Ένα συνηθισμένο φαινόμενο, κυρίως για οχήματα που κυκλοφορούν στην πόλη, είναι οι γρατσουνιές στο αμάξωμα. Επισκευάστε τες μόνοι σας και κερδίστε 70 ευρώ!

Για να επισκευάσουμε μία επιφανειακή γρατσουνιά στο χρώμα του αμαξώματος, θα πρέπει να απευθυνθούμε σε ένα κατάστημα περιποίησης ή σε ένα πλυντήριο αυτοκινήτων. Το κόστος για μία τέτοια εργασία είναι περίπου 30 ευρώ, ενώ κάποιες φορές η τιμή μπορεί να είναι μεγαλύτερη, αν η γρατσουνιά καλύπτει ένα μεγάλο τμήμα του αμαξώματος.
Για να εξοικονομήσουμε κάποια χρήματα, μπορούμε να προμηθευτούμε μία αλοιφή για γρατσουνιές από κάποιο κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτου, με τιμή περίπου 15 ευρώ και να πραγματοποιήσουμε τη διαδικασία επιδιόρθωσης μόνοι μας, ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε, ότι η αλοιφή αυτή είναι για πολλές χρήσεις, άρα συμφέρει ακόμα περισσότερο.

Βήμα 1
Απλώνουμε την αλοιφή πάνω στη γρατσουνιά του προφυλακτήρα πραγματοποιώντας κυκλικές κινήσεις. Αυτή η κίνηση θα πρέπει να διαρκέσει μερικά λεπτά, ώστε να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Βήμα 2
Αφήνουμε για κάποιο χρονικό διάστημα την αλοιφή να δράσει σε σκιερό κατά προτίμηση μέρος. Αν θέλουμε, συνεχίζουμε το τρίψιμο, ασκώντας στον προφυλακτήρα ελάχιστη δύναμη.

Βήμα 3
Αφού εξαφανιστεί η γρατσουνιά, καθαρίζουμε τα υπολείμματα της αλοιφής με το δεύτερο και καθαρό πανί. Αν έχουν μείνει κάποια μικρά σημάδια από τη γρατσουνιά, επαναλαμβάνουμε με προσοχή.
Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε πέντε δόσεις το χαράτσι για τα ακίνηταΜέσω ΔΕΗ και φέτος, αλλά σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό
.
H ΔΕΗ θα ταχυδρομήσει και φέτος τους λογαριασμούς για το ειδικό τέλος ακινήτων, το οποίο θα αποπληρωθεί σε πέντε διμηνιαίες δόσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επιλέγει ένα νέο μοντέλο είσπραξης: το χαράτσι θα αποσταλεί από τη ΔΕΗ αλλά πιθανότατα η πληρωμή του αποσυνδέεται από τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος.

Δηλαδή στον ίδιο φάκελο που θα λαμβάνει κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου θα υπάρχει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και ξεχωριστά το εκκαθαριστικό σημείωμα για την πληρωμή του τέλους ακινήτων.

Η ΔΕΗ πριν τις εκλογές ατύπως συμφώνησε να «παγώσει» μέχρι νεωτέρας η διαδικασία είσπραξης του τέλους και πλέον το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται εντός των προσεχών ημερών να δώσει την εντολή στην επιχείρηση για την αποστολή των εκκαθαριστικών.Διαβάστε περισσότερα...

Υπό αξιολόγηση όλες οι κοινωνικές δαπάνεςΟ νέος πρόεδρος του ΣΟΕ θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το τιτάνιο έργο της αξιολόγησης των κοινωνικών δαπανών και του εξορθολογισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες στο προσεχές διάστημα ο νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Η αξιολόγηση, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, θα εστιάσει στον εξορθολογισμό και την ενίσχυση των κύριων κοινωνικών προγραμμάτων για την καλύτερη στήριξη των ατόμων που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα θα εντοπίσει προγράμματα τα οποία θα διακοπούν και θα μειώσει τις μεταβιβάσεις σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο κ. Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει επί σειρά ετών ασχοληθεί με ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και
κοινωνικής πολιτικής.

Μάλιστα, μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο ήταν επικεφαλής της Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Στόχος της προσπάθειας της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα δίχτυ προστασίας των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με αναδιανομή των πόρων που ήδη υπάρχουν,
παράλληλα με τον πλήρη διαχωρισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεργασθεί στενά με το υπουργείο Εργασίας, με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.


Διαβάστε περισσότερα...

Η γραφειοκρατία μπλοκάρει τις συντάξεις στο ΙΚΑΣτην αναμονή ως και ένα χρόνο για μία βεβαίωση.

Μάχη με τη γραφειοκρατία δίνουν χιλιάδες εργαζόμενοι που καταθέτουν τα χαρτιά τους για συνταξιοδότηση και είναι αναγκασμένοι να περιμένουν έως και έναν χρόνο για να λάβουν από το ΙΚΑ βεβαίωση χρόνου ασφάλισης.

Η καθυστέρηση αυτή, όπως αναφέρουν τα Νέα, μπλοκάρει την απονομή σύνταξης κυρίως στην περίπτωση διαδοχικής ασφάλισης, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις η αναμονή να φτάνει και τα δύο έτη.

Την εικόνα περιγράφει ο Συνήγορος του Πολίτη, ο οποίος έγινε αποδέκτης σημαντικού αριθμού αναφορών από πολίτες που διαμαρτύρονταν για τις καθυστερήσεις στη χορήγηση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανεξάρτητη Αρχή, στο αρμόδιο Υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στην Αθήνα ο χρόνος αναμονής φτάνει το ένα έτος, ενώ στα Υποκαταστήματα του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης για τη χορήγηση των βεβαιώσεων μπορεί να χρειαστεί να περάσουν 6 ή και 7 μήνες.

Την ίδια στιγμή πάντως και σύμφωνα με τις προγραμματικές εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο χρόνος απονομής των συντάξεων θα μειωθεί κατά 30% από τον Σεπτέμβριο.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκτός λειτουργίας σήμερα ο αριθμός 184Από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Εκτός λειτουργίας λόγω τεχνικών προβλημάτων θα βρίσκεται σήμερα για δώδεκα ώρες, από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ, ο τηλεφωνικός αριθμός 184, το σύστημα διαχείρισης - ζήτησης υπηρεσιών υγείας μέσω του οποίου κλείνονται τα ραντεβού με τους γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ.

Οι υπεύθυνοι του Οργανισμού τονίζουν ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για άμεση αποκατάσταση της βλάβης και εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.


Διαβάστε περισσότερα...