Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

Υπό αξιολόγηση όλες οι κοινωνικές δαπάνες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ο νέος πρόεδρος του ΣΟΕ θα διαμορφώσει το νέο πλαίσιο στήριξης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Το τιτάνιο έργο της αξιολόγησης των κοινωνικών δαπανών και του εξορθολογισμού των κοινωνικών μεταβιβάσεων θα αναλάβει σύμφωνα με πληροφορίες στο προσεχές διάστημα ο νέος πρόεδρος του Σώματος Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων (ΣΟΕ) του υπουργείου Οικονομικών κ. Πάνος Τσακλόγλου.

Η αξιολόγηση, η οποία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του φθινοπώρου, θα εστιάσει στον εξορθολογισμό και την ενίσχυση των κύριων κοινωνικών προγραμμάτων για την καλύτερη στήριξη των ατόμων που έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα θα εντοπίσει προγράμματα τα οποία θα διακοπούν και θα μειώσει τις μεταβιβάσεις σε άτομα που δεν έχουν μεγάλη ανάγκη.

Ο κ. Τσακλόγλου, Καθηγητής στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, έχει επί σειρά ετών ασχοληθεί με ζητήματα οικονομικής ανισότητας, φτώχειας, κοινωνικού αποκλεισμού, οικονομικών αποδόσεων της εκπαίδευσης και
κοινωνικής πολιτικής.

Μάλιστα, μέχρι τον προηγούμενο Νοέμβριο ήταν επικεφαλής της Μονάδας Κοινωνικής Πολιτικής στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου.

Στόχος της προσπάθειας της νέας ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών είναι να αποκτήσει η Ελλάδα ένα δίχτυ προστασίας των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού, με αναδιανομή των πόρων που ήδη υπάρχουν,
παράλληλα με τον πλήρη διαχωρισμό των συστημάτων κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το υπουργείο Οικονομικών θα συνεργασθεί στενά με το υπουργείο Εργασίας, με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) και με την Ομάδα Δράσης της ΕΕ για την Ελλάδα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.