Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

Ποδηλάτης υπέφερε από στύση επί πέντε εβδομάδες


Δεν είχε… ησυχία μετά από ένα ατύχημα.

Ο όρος «στυτική δυσλειτουργία» είναι αυτός που τρέμουν ακόμη και να… σκεφτούν οι περισσότεροι άντρες.

Για έναν 22χρονο όμως ήταν ακόμη πιο τρομακτικό το γεγονός ότι υπέφερε από επώδυνη στύση που είχε διάρκεια πέντε ολόκληρες εβδομάδες!

Ο νεαρός ποδηλάτης επισκέφθηκε το νοσοκομείο του Δουβλίνο, γράφει σε δημοσίευμά του ο Irish Examiner, μετά από ένα ατύχημα που είχε με το ποδήλατό του.

Ο 22χρονος έπαθε πριαπισμό, ο οποίος προκλήθηκε από τον τραυματισμό, με αποτέλεσμα να υπάρχει ακανόνιστη ροή αίματος στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων.

Ο νεαρός άντρας δεν πήγε στο νοσοκομείο από την αρχή, παρά μόνο πέντε εβδομάδες μετά το ατύχημά του, ενώ ένας γιατρός που τον εξέτασε ανέφερε ότι οποιαδήποτε προσπάθειά του να έρθει σε σεξουαλική επαφή «θα ήταν επώδυνη, ωστόσο δυνατή».

Σύμφωνα με μια έκθεση στο Irish Medical Journal αναφορικά με τη θεραπεία που ακολούθησε ο 22χρονος, τα στοιχεία του οποίου δε δημοσιοποιήθηκαν, ανέφερε ότι αν δεν είχε αναζητήσει ιατρική φροντίδα θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί θρόμβος.

Μετά από αρκετές θεραπείες το πρήξιμο υποχώρησε και οι γιατροί κατάφεραν να ελέγξουν την αυξημένη ροή του αίματος στο πέος του, καταλήγει το δημοσίευμα.



Διαβάστε περισσότερα...

60 δημοσιογράφοι στη Δ.Τ.


Από την πλατιά βάση δεδομένων με αιτήσεις ενδιαφερόμενων για μια σύμβαση στη Δ.Τ. ο Γκίκας Μάναλης ανακοίνωσε την πριμοδότηση των συνολικά 71 υποψηφίων για πρόσληψη με τα μόρια τους.

Ο Ειδικός Διαχειριστής προσκαλεί τους υποψηφίους των οποίων τα ονόματα αναφέρονται στους παρακάτω πίνακες να προσκομίσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, από τη Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου 2014 έως και την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2014 και ώρες 9:00 έως 16:00, στη διεύθυνση Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή (Ραδιομέγαρο), κτίριο Γ’, όροφος 1ος – Γραφείο 19.

Ο προσωρινός πίνακας κατάταξης εδω.



Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν ρεύμα για 6 μέρες στη Λάρισα λόγω αιθαλομίχλης


Απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας για όσους είναι ενταγμένοι στο κοινωνικό τιμολόγιο.

Χωρίς χρέωση διατίθεται από χθες το ηλεκτρικό ρεύμα στους καταναλωτές της ΔΕΗ που είναι ενταγμένοι στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) στο χωρικό επίπεδο του Δήμου Λαρισαίων, μετά από απόφαση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το kosmoslarissa.gr, η δωρεάν χορήγηση του ηλεκτρικού ρεύματος εντάσσεται στη δέσμη μέτρων για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια (ΑΣ10) και ισχύει έως και τις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου 18 Ιανουαρίου 2014.

Την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Τα μέτρα αυτά περιλαμβάνουν:

Α) Συστάσεις σε άτομα αυξημένου κινδύνου

Άτομα με αναπνευστικό πρόβλημα ή καρδιοπαθείς καθώς επίσης τα παιδιά και τα άτομα άνω των 65 ετών θα πρέπει να αποφύγουν κάθε σωματική άσκηση – δραστηριότητα σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, συνιστάται η αποφυγή παραμονής σε εξωτερικούς χώρους ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία. Άτομα με άσθμα μπορεί να χρειαστούν πιο συχνά εισπνοές ανακουφιστικού φαρμάκου. Επί επιμονής συμπτωμάτων συνιστάται επικοινωνία με τον θεράποντα ιατρό.

Β) Συστάσεις στο γενικό πληθυσμό:

Σε κάθε άτομο συνιστάται να αποφύγει κάθε σωματική άσκηση σε εξωτερικούς χώρους και να περιορίσει τον χρόνο παραμονής σε αυτούς ιδιαίτερα σε περιοχές με αυξημένη κυκλοφορία.

Γ) Μέτρα μείωσης των εκπομπών από εστίες καύσης:

• Σύσταση για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας με εξαίρεση την περίπτωση που είναι ο μοναδικός τρόπος θέρμανσης και σύσταση για χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης έναντι της χρήσης στερεών καυσίμων και καυσίμων στερεής βιομάζας.

• Σύσταση για ρύθμιση του θερμοστάτη στους 18ο C σε περιπτώσεις ύπαρξης κεντρικού συστήματος θέρμανσης για επίτευξη αποδεκτού επιπέδου θερμικής άνεσης χωρίς υπερκατανάλωση ενέργειας

• Απαγόρευση λειτουργίας αποτεφρωτικών κλιβάνων

• Απαγόρευση οποιασδήποτε καύσης σε ανοιχτούς χώρους

• Διακοπή της λειτουργίας των εγκαταστάσεων κεντρικής θέρμανσης σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, με εξαίρεση των εγκαταστάσεων που χρησιμοποιούν αέρια καύσιμα. Εξαιρούνται τα κτίρια περίθαλψης και κοινωνικής πρόνοιας και συγκεκριμένα τα νοσοκομεία, οι κλινικές, τα αγροτικά-περιφερειακά ιατρεία, οι υγειονομικοί σταθμοί, τα κέντρα υγείας, τα ψυχιατρεία, τα ιδρύματα ατόμων με ειδικές ανάγκες, τα ιδρύματα χρονίως πασχόντων, οι οίκοι ευγηρίας-γηροκομεία, τα βρεφοκομεία, τα οικοτροφεία-ορφανοτροφεία, οι ξενώνες, τα άσυλα καθώς και οι βρεφικοί, βρεφονηπιακοί, παιδικοί σταθμοί, νηπιαγωγεία και σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Δ) Βραχυπρόθεσμα μέτρα μείωσης των εκπομπών από κυκλοφορία οχημάτων:

σύσταση για την εφαρμογή κανόνων οικολογικής οδήγησης και συμπεριφοράς όπως: οδήγηση με χαμηλότερη ταχύτητα, μείωση των συνεχόμενων εναλλαγών γκαζιού-φρένου, αλλαγή στο σωστό χρόνο των ταχυτήτων κ.λ.π κατά μήκος των οδικών αξόνων αστικών περιοχών.

Η έναρξη ισχύος των μέτρων ορίζεται από 13-01-2014 και ώρα 12:00 έως 16-01-2014 και ώρα 12:00, οπότε η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί και σε περίπτωση που απαιτηθεί θα ανακοινωθούν νέα μέτρα.

Με βάση την υπ αριθμ. Δ5-ΗΛ/Β/Φ29/16027/6-8-2010 (ΦΕΚ Β 1403/6-9-2010) Υπουργική Απόφαση όπως αυτή έχει τροποποιηθεί και ισχύει και σε περίπτωση έκδοσης ανακοίνωσης κήρυξης εφαρμογής βραχυπρόθεσμων μέτρων μείωσης των εκπομπών αιωρούμενων σωματιδίων (ΑΣ10) από εστίες καύσης και συγκεκριμένα έκδοσης σύστασης για διακοπή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας από τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για το χωρικό πεδίο της Περιφέρειας Αττικής ή τον αρμόδιο Περιφερειάρχη για το χωρικό πεδίο των λοιπών Περιφερειών της χώρας, ισχύει το κάτωθεν για τους δικαιούχους του Κ.Ο.Τ που κατοικούν στο χωρικό πεδίο εφαρμογής των προηγούμενων μέτρων και για το τετράμηνο εντός του οποίου έλαβε χώρα η εφαρμογή των εν λόγω μέτρων.

Για το διπλάσιο αριθμό ημερών σε σχέση με τις ημέρες εφαρμογής των ανωτέρω βραχυπρόθεσμων μέτρων η χρέωση της κατανάλωσης ενέργειας όσον αφορά στο ανταγωνιστικό σκέλος του Κ.Ο.Τ είναι μηδενική.



Διαβάστε περισσότερα...

Τρεις συλλήψεις για εμπορία ανθρώπων


Τους κρατούσαν παράνομα και τους ανάγκαζαν να επαιτούν.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν τρεις Βούλγαροι με την κατηγορία της εμπορίας ανθρώπων, της εκβίασης και της υπεξαγωγής εγγράφων. Οι αστυνομικοί εντόπισαν τα τρία άτομα, έναν άνδρα και δύο γυναίκες, στην Αθήνα και στη συνέχεια τους συνέλαβαν.

Οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο ερευνών της Υπηρεσίας Ανηλίκων, για την καταπολέμηση της εμπορίας ανήλικων, εντόπισαν στην περιοχή της Ομόνοιας ανήλικο αλλοδαπό να επαιτεί. Όπως εξακριβώθηκε, ο 41χρονος συλληφθείς τον Ιούνιο του 2013 μετέφερε τον ανήλικο μαζί με τον πατέρα του από τη Βουλγαρία και τους εγκατέστησε μαζί με άλλους ομοεθνείς τους σε διαμέρισμα στο κέντρο της Αθήνας, παρακρατώντας το διαβατήριο του ανήλικου. Από κοινού με τις δύο συλληφθείσες τους εξανάγκαζαν, να επαιτούν σε σημεία που τους υποδείκνυαν και να τους καταβάλλουν καθημερινά το χρηματικό ποσό των 10 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο διαμέρισμα που διατηρούσαν οι συλληφθέντες στο κέντρο της Αθήνας, βρέθηκαν ακόμα τρεις αλλοδαποί, από τη Βουλγαρία, μεταξύ των οποίων μία μητέρα με το ανήλικο παιδί της, τους οποίους επίσης εξανάγκαζαν σε επαιτεία αποσπώντας από τον καθένα το χρηματικό ποσό των 7 ευρώ καθημερινά.

Στην κατοχή τους και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: το διαβατήριο του ανήλικου, μία ταυτότητα των βουλγαρικών αρχών τρίτου προσώπου, δύο τραπεζικά βιβλιάρια καταθέσεων, ένα τετράδιο, στο οποίο αναγράφονταν ονόματα και χρηματικά ποσά, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με το οποίο μετέφεραν τους αλλοδαπούς, το χρηματικό ποσό των 1.082 ευρώ και των 701 λέβα Βουλγαρίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

Κανονικά η εξέταση της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων


Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας ότι το σύστημα θα εφαρμοζόταν μόνο πιλοτικά.

Κανονικά θα εφαρμοστεί φέτος η εξέταση των μαθημάτων της Α΄ Λυκείου από Τράπεζα Θεμάτων, δηλώνει το υπουργείο Παιδείας διαψεύδοντας δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος.

Το επίμαχο δημοσίευμα ανάφερε ότι η Τράπεζα Θεμάτων επρόκειτο να μπει στον «πάγο» με απόφαση του υπουργείου, ενώ το σύστημα θα εφαρμοζόταν πιλοτικά για φέτος μόνο σε κάποια σχολεία (ιδιωτικά, πειραματικά και πρότυπα).

«Σε όλα τα υπόλοιπα σχολεία οι προαγωγικές εξετάσεις για τους μαθητές της Α΄ Λυκείου θα γίνουν κανονικά με το ισχύον σύστημα, δηλαδή την επιλογή των θεμάτων θα την κάνουν εξολοκλήρου οι καθηγητές που διδάσκουν το κάθε μάθημα» αναφέρει το δημοσίευμα.

Ωστόσο, το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση διάψευσης:

«Ο Νόμος 4186/13 για το Γενικό Λύκειο, το Επαγγελματικό Λύκειο και τις Δομές Κατάρτισης εφαρμόζεται ήδη και θα εφαρμοστεί πλήρως, σύμφωνα με το προβλεπόμενο χρονοδιάγραμμα. Η εφαρμογή του αφορά, φυσικά και στην Τράπεζα Θεμάτων και τον Εθνικό Οργανισμό Εξετάσεων» αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αφορολόγητα τα επιδόματα των πανεπιστημιακών καθηγητών


Απόφαση από την Ολομέλεια του ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, με την υπ΄ αριθμ. 29/2014 απόφασή της, έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση των επιδομάτων δημιουργίας και ενημέρωσης βιβλιοθήκης και συμμετοχής σε συνέδρια, αλλά και το ειδικό ερευνητικό επίδομα που λαμβάνουν τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) των Πανεπιστημίων (ΑΕΙ).

Το Β΄ Τμήμα του ΣτΕ το 2012 είχε κρίνει ότι είναι αντισυνταγματική η φορολόγηση της μηνιαίας αποζημίωση που χορηγείται στους πανεπιστημιακούς καθηγητές για τη δημιουργία και ενημέρωση βιβλιοθήκης και για συμμετοχή σε συνέδρια (2.112 ευρώ), αλλά και το ειδικό ερευνητικό επίδομα για την πραγματοποίηση μεταδιδακτορικής έρευνας και την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη προώθηση των ερευνητικών προγραμμάτων (3.169,4 ευρώ).

Όμως, λόγω της αντισυνταγματικότητας η υπόθεση παραπέμφθηκε από το Β΄ Τμήμα στην Ολομέλεια του ΣτΕ για οριστική λύση.

Η Ολομέλεια ακολούθησε τις απόψεις του Τμήματος και έκρινε ότι τα εν λόγω επιδόματα δεν αποτελούν προσαύξηση μισθού, δηλαδή εισόδημα. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με το άρθρο 78 του Συντάγματος και το άρθρο 4 του Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος, δεν φορολογούνται.

Επίσης, η Ολομέλεια αναφέρει στην απόφασή της ότι η μη φορολόγηση των επιδομάτων αυτών, δεν αποτελεί «συγκεκαλυμμένο φορολογικό προνόμιο» υπέρ των μελών του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ της χώρας.

Σημειώνεται ότι η φορολόγηση των εν λόγω επιδομάτων ξεκίνησε από τις 8/7/2002, μετά την εφαρμογή του άρθρου 12 του Ν. 3052/2002.



Διαβάστε περισσότερα...

Μια σκυλίτσα της έσωσε τη ζωή


Το ένστικτο μιας σκυλίτσας ηλικίας 17 μηνών, έσωσε τη ζωή της εκπαιδεύτριάς της, η οποία κινδύνεψε με πνιγμό.

Η Λέσλι Χέιλγουντ, εκπαιδεύτρια σκύλων-οδηγών για τυφλούς, είχε την τύχη να βρίσκεται στον ίδιο χώρο με την Νελ, όταν κινδύνεψε η ζωή της, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Η Χέιλγουντ άρχισε να πνίγεται όταν ένα μεγάλο κομμάτι σοκολάτας «έκατσε» στον λαιμό της. Χωρίς να χάσει δευτερόλεπτο, η Νελ πήδηξε στον καναπέ και προσγειώθηκε πάνω στο στήθος της, κίνηση που είχε ευεργετικές συνέπειες.

«Από τα χέρια μου έχουν περάσει δεκάδες σκυλιά λόγω της ιδιότητάς μου. Κανένα δεν είχε τόσο ανεπτυγμένα ένστικτα σε τόσο μικρή ηλικία, όπως η Νελ. Μου έσωσε τη ζωή και για να είμαι ειλικρινής, είναι η πρώτη φορά που θα στενοχωρηθώ τόσο, όταν θα πρέπει να αποχωριστώ σκυλί που εκπαίδευσα. Ο άνθρωπος που θα την έχει ως οδηγό, είναι ιδιαίτερα τυχερός», δήλωσε η τυχερή εκπαιδεύτρια.


Μια σκυλίτσα της έσωσε τη ζωή


Διαβάστε περισσότερα...

Στρατιωτικοί εθισμένοι στο διαδίκτυο


Τάσεις εθισμού στο διαδίκτυο παρουσιάζει το 7% των συμμετεχόντων σε έρευνα, σχετικά με την ασφαλή πλοήγηση και κοινωνική δικτύωση στον Ελληνικό Στρατό, που ανήκουν στο Στρατό Ξηράς, στην Πολεμική Αεροπορία και στο Πολεμικό Ναυτικό.

Αυτό είναι ένα από τα ευρήματα έρευνας που παρουσιάστηκε σήμερα στο πολεμικό Μουσείο της Αθήνας, παρουσία της στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, ενώ τον συντονισμό της εκδήλωσης ανέλαβε ο Διευθυντής Δίωξης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Κεντρικοί ομιλητές της παρουσίασης, ήταν ο υπεύθυνος σχεδιασμού και συντονισμού της έρευνας, Δρ. Κώστας Σιώμος, καθώς και ο ψυχίατρος Γεώργιος Φλώρος.

Ταυτόχρονα, εντοπίστηκε ισχυρή συσχέτιση μεταξύ των ωρών χρήσης Διαδικτύου εκτός υπηρεσίας, ενώ κάποιοι από τους συμμετέχοντες παρουσίασαν σειρά συμπτωμάτων όπως αυτά της ψυχαναγκαστικής συμπεριφοράς, του άγχους, και της γενικής ψυχοπαθολογίας.

Αξιοσημείωτο είναι δε ότι τα συμπτώματα της ψυχοπαθολογίας, συμπεριλαμβάνουν επίσκεψη σελίδων με πορνογραφικό υλικό, διαδικτυακό τζόγο, διαδικτυακά παιχνίδια και τη τυχαία περιήγηση χωρίς συγκεκριμένο σκοπό.

Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε ο Δρ. Σιώμος, η υπερενασχόληση με εφαρμογές διαδικτυακού τζόγου καταλήγει σε χρηματικές απώλειες που επιφέρουν απελπισία στον ασθενή και τον καθιστούν ευάλωτο σε απόπειρες εκμετάλλευσης, ενώ ανάλογο μπορεί να είναι και το αποτέλεσμα διαδικτυακής θυματοποίησης με δέλεαρ το διαδικτυακό σεξ.

Ταυτόχρονα, η διαρκής και λανθασμένη ενασχόληση με το internet και τα κοινωνικά δίκτυα, μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή ευαίσθητων πληροφοριών επικείμενων στρατιωτικών δράσεων από το εμπλεκόμενο προσωπικό σε ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Άλλωστε, ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης, αναφέρθηκε σε δεκάδες περιστατικά, όπου στρατεύσιμοι επικοινωνούσαν με άλλους χρήστες, σχετικά με την δράση των Ενόπλων Δυνάμεων, μέσω facebook αλλά και άλλων κοινωνικών δικτύων.

Κάτι τέτοιο δεν προκαλεί έκπληξη καθώς μόλις ένα μικρό ποσοστό στο στράτευμα αναφέρει σχετική εκπαίδευση στη χρήση του διαδικτύου με εξειδικευμένα επιμορφωτικά σεμινάρια.

Αντίθετα ένα σημαντικό ποσοστό έχει δεχθεί κακόβουλη συμπεριφορά μέσω των κοινωνικών δικτύων. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του ομίλου ΟΤΕ-COSMOTE, Μιχάλης Τσαμάζ και ο Ανώτερος Διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind Γιώργος Τσαπρούνης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΟΛΜΕ: Η ''λευκή εβδομάδα'' προσβάλλει τη νοημοσύνη


Ούτε με τη «λευκή εβδομάδα» διακοπών στα σχολεία, αλλά ούτε και με το νέο εξεταστικό σχέδιο για την Α’ Λυκείου συμφωνούν οι εκπαιδευτικοί σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ.Κοτσιφάκης χαρακτηρίζει «ανάρμοστο και ανεπίτρεπτο οι όποιες αποφάσεις για τις σχολικές εκδρομές να καθορίζονται από προτάσεις προς όφελος των ξενοδόχων», ενώ ζητά την ακύρωση του νόμου για τις εξετάσεις, που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Ειδικότερα, για την πρόταση των ολιγοήμερων χειμερινών διακοπών, όπως αιτήθηκε η Ένωση Ξενοδόχων και συζήτησαν το μεσημέρι, οι υπουργοί Παιδείας και Τουρισμού Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και Όλγα Κεφαλογιάννη, ο κ. Κοτσιφάκης επισήμανε ότι «το θέμα της ''λευκής εβδομάδας'' δεν απασχολεί τόσο την Εκπαίδευση όσο τους ξενοδόχους, οι οποίοι θέλουν να κερδίσουν και σκέφθηκαν αυτό τον τρόπο».

«Το να γίνεται μια εκπαιδευτική αλλαγή με βάση τα επιχειρηματικά συμφέροντα είναι πρωτοφανές. Είναι άλλο πράγμα το πώς θα οργανώνονται οι εκδρομές, πώς θα συνδέονται με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα και πώς θα συμβάλει η Πολιτεία να συμμετέχουν όλα τα παιδιά σε αυτές και άλλο να κλείνουν τα σχολεία για να πηγαίνουν τα παιδιά με τις οικογένειές τους, όπως έχει διατυπωθεί στο σχετικό αίτημα της Ένωσης Ξενοδόχων, προκειμένου όπως διατείνονται να πηγαίνουν όλοι φθηνές οικογενειακές διακοπές, πχ για σκι», σημείωσε ο κ. Κοτσιφάκης και προσέθεσε: «Δεν ξέρω ποιες οικογένειες, νομίζουν, ότι θα πηγαίνουν για σκι ή αν γνωρίζουν ότι οι ελληνικές οικογένειες δεινοπαθούν από τα μέτρα λιτότητας, ότι πολλές οικογένειες έχουν έναν και δύο άνεργους στο σπίτι και ότι πολλά παιδιά έρχονται στο σχολείο και δεν έχουν τα στοιχειώδη για να φάνε κανονικά, ότι οι οικογένειες πληρώνουν τα χαράτσια και δεν έχουν τη δυνατότητα να ζεστάνουν τα παιδιά τους».

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ σημείωσε, επίσης, πως για να ισχύσουν οι εκπαιδευτικοί θεσμοί, χρειάζεται μια ευρύτερη συζήτηση. «Άλλο πράγμα παράδειγμα οι εκδρομές, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις που πραγματοποιούνται μέσα στο πρόγραμμα -και πρέπει να διασφαλίζεται η ενίσχυση της συμμετοχής των παιδιών και των οικογενειών που έχουν πρόβλημα- και άλλο πράγμα αυτό που προτάθηκε. Δηλαδή, να κλείσουν τα σχολεία και οι οικογένειες από μόνες τους να πάρουν τα παιδιά τους να πάνε… Ποιοι γονείς; Αυτοί που εργάζονται ή οι γονείς που είναι άνεργοι; Ποιοι έχουν τη δυνατότητα να πάνε; Ποιος άνεργος έχει τη δυνατότητα για διακοπές, αλλά και ως εργαζόμενος πάλι δεν μπορείς να πας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Τελικά, το να μιλάνε για ''λευκή εβδομάδα'' και για σκι προσβάλλει τη στοιχειώδη νοημοσύνη. Η κυβέρνηση, αντί να συζητάει γι’ αυτό το θέμα, ας ασχοληθεί για να λύσει κάποιο από τα προβλήματα των σχολείων που έχει προκαλέσει η πολιτική της, όπως οι λευκές εβδομάδες στα ΕΠΑΛ» τόνισε ο κ. Κοτσιφάκης και εξήγησε: «Πρόκειται για λευκή εβδομάδα διαρκείας μηνών για τα μαθήματα στα ΕΠΑΛ, όπου οι καθηγητές απομακρύνθηκαν με το μέτρο της διαθεσιμότητας και οι μαθητές δεν κάνουν μάθημα. Μάλιστα, εάν δεν υπήρχαν κάποιες δικαστικές αποφάσεις, με τις οποίες προσωρινά επέστρεψαν, αλλά ξαναφεύγουν στη συνέχεια, θα ήταν τελείως χωρίς μάθημα. Υπάρχουν σχολεία και παιδιά που δεν έχουν ξεκινήσει, πανελλαδικώς, αυτή την εβδομάδα μαθήματα. Σε αυτές τις ''λευκές εβδομάδες'' ας κοιτάξει η κυβέρνηση να δώσει λύση».

Σε ερώτηση για το νέο εξεταστικό σχέδιο που θεσμοθετήθηκε πρόσφατα και τη φημολογούμενη αναστολή του, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ απάντησε:

«Δεν γνωρίζουμε ακόμη την τελική θέση. Εμείς, όταν έγινε ο νόμος τον Σεπτέμβριο, λέγαμε να μην εφαρμοστεί, όχι μόνο εφέτος, αλλά ποτέ. Διότι, καταρχάς, δεν γίνεται να ψηφίζεται στις 10 του μηνός και στις 11 να εφαρμόζεται, χωρίς προετοιμασία, διάλογο, πιλοτική εφαρμογή κλπ. Με αυτό το νέο σύστημα βάζει πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για τα μισά θέματα όλων των μαθημάτων σε όλες τις τάξεις του Λυκείου, και του Γενικού και του Τεχνικού, που σημαίνει ότι μετατρέπουμε το Λύκειο ακόμη περισσότερο σε εξεταστικό κέντρο, ότι υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο ο εκπαιδευτικός- παιδαγωγικός ρόλος του Λυκείου χάριν της βαθμοθηρίας. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να φύγουν ακόμη περισσότερα παιδιά από το Λύκειο, θα υπάρξει σχολική διαρροή και τα παιδιά θα πηγαίνουν στη μαθητεία. Επιπλέον, θα εγκαταλείπουν τελείως τις σπουδές τους, ενώ παράλληλα θα ''φουντώσουν'' τα φροντιστήρια. Αυτές θα είναι οι επιπτώσεις αυτού του μέτρου, γι’ αυτό εμείς παλέψαμε και παλεύουμε με τους γονείς και τους μαθητές προκειμένου να μην εφαρμοστεί και να καταργηθεί τελείως».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαταλελειμμένο μνημείο της UNESCO


Εγκαταλελειμμένος και ερημωμένος παραμένει ο ελαιώνας της Άμφισσας που το μεγαλύτερο μέρος του κάηκε το περσινό καλοκαίρι. Έχουν περάσει πέντε μήνες και όπως καταγγέλλουν οι αγρότες δεν έχει ενδιαφερθεί καμία κρατική υπηρεσία για αποζημιώσεις και αποκατάσταση της μοναδικής αυτής περιοχής, που αποτελεί πολιτιστικό μνημείο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μεσσήνιος κατακτητής του Έβερεστ


«Το ότι μπορείς να ανέβεις στην ψηλότερη κορφή ισοδυναμεί με την πραγμάτωση οποιουδήποτε στόχου, όσο υψηλός κι αν είναι...».
Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά οι ρίζες του είναι μεσσηνιακές και συγκεκριμένα από τον Κάμπο Αβίας. Είναι μέλος του Ορειβατικού Συλλόγου Καλαμάτας, εκπαιδευτής χειμερινού βουνού και είναι από τους ανθρώπους που τα έχουν κάνει σχεδόν όλα. Ασχολείται με ορειβασία και αναρριχήσεις σε μεγάλα υψόμετρα, υπερμαραθώνιες αποστάσεις σε ξηρά, θάλασσα και κάθε είδους πεδίο.



Έχει ανέβει στο Έβερεστ, στις Άνδεις, στις Άλπεις, αλλά και σε δεκάδες άλλες ορεινές κορυφές του κόσμου. Επιπλέον, έχει πέντε συμμετοχές στο ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ, τέσσερις αγώνες 100 χιλιομέτρων, δύο 80 χιλιομέτρων, 17 Μαραθώνιους, δέκα κολυμβητικούς διάπλους Τορωναίου κόλπου, 26 χιλιομέτρων, τρεις Μεσσηνιακού 33 χιλιομέτρων και ένα διάπλου Νείλου 18 χιλιομέτρων. Πρόσφατα μίλησε για την εμπειρία του στο Έβερεστ.

Στην κορυφή του κόσμου

Ο Παναγιώτης Κοτρωνάρος μαζί με μια εννεαμελή ομάδα Ελλήνων ορειβατών πετούν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για το Νέο Δελχί και από εκεί για το Νεπάλ. Ύστερα από πολλές ώρες πτήσης φτάνουν στην Κατμαντού με διάθεση για περιπέτεια. Η ομάδα θα χωριστεί σε υποομάδες δύο ή τριών ατόμων και η ιστορία της ανάβασης θα ξεκινήσει.
Σε περίπου 60 ημέρες ο Μεσσήνιος ορειβάτης βρίσκεται κυριολεκτικά μια ανάσα από την κορυφή του κόσμου. «Την τελευταία ημέρα περπατούσα αποκαμωμένος. Η παγωνιά μού είχε περονιάσει το σώμα, αλλά το αίμα μου έβραζε καθώς έβλεπα την κορυφή. Το προηγούμενο βράδυ είχα αραιώσει ένα σακουλάκι σκόνης βοδινού μέσα σε νερό, είχα μιλήσει στη γυναίκα μου που βρισκόταν στην κατασκήνωση βάσης, στους πρόποδες του βουνού, και είχα φέρει στο νου μου την οικογένειά μου.
Είχα ανάψει κεράκι στην Παναγία φεύγοντας και ήμουν σίγουρος ότι θα τα καταφέρω. Έκανα τα τελευταία μέτρα κουρασμένος. Τα πόδια μου, λόγω ατμοσφαιρικής διαφοράς, ίσα-ίσα που πήγαιναν. Το να κάνεις έστω και ένα βήμα στα 8.000 μέτρα υψόμετρο είναι σαν να περπατάς χιλιόμετρα. Πήρα μια μικρή ανάσα και συνέχισα… Όταν έφτασα στην κορυφή, αισθάνθηκα ότι βρέθηκα στη στέγη του Κόσμου. Έβγαλα την ελληνική σημαία και την κάρφωσα στο χιόνι. Έπειτα πήρα τη φωτογραφία του ανθρώπου που με ενέπνευσε για το εγχείρημα αυτό και ο οποίος χάθηκε σε κάποια από τις αναβάσεις προετοιμασίας και την τοποθέτησα δίπλα στη σημαία. Ένιωσα μια απέραντη συγκίνηση και αισθάνθηκα την ανάγκη να κοιτάξω κάτω. Έβγαλα τα γυαλιά και ένιωσα δέος…».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρανος - απάτη στα Ιωάννινα


Πλήθος καταγγελιών έχουν φτάσει τις δύο τελευταίες ημέρες στο γραφείο του δημάρχου Ιωαννίνων, από κατοίκους της περιοχής, που αφορούν υποτιθέμενο έρανο που διενεργείται με την συνδρομή του Δήμου για την ενίσχυση μοναστηριού στην Τήνο.

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες κατοίκων, ο έρανος διενεργείται από μία γυναίκα η οποία εμφανίζεται ως εκπρόσωπος του Μοναστηριού και προσεγγίζει τους συμπολίτες υποστηρίζοντας ότι έχει τη στήριξη του Δήμου, ο οποίος έχει συνδράμει και οικονομικά, γεγονός που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, θα πρέπει να είναι εξαιρετικά προσεκτικοί τόσο στην περίπτωση αυτή όσο και σε παρόμοιες που μοναδικό στόχο έχουν να τους εξαπατήσουν και να αποσπάσουν χρήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βγήκε η προκήρυξη για τη στελέχωση της ΝΕΡΙΤ


Την πλήρωση 132 θέσεων δημοσιογράφων και 224 θέσεων καλλιτεχνικών ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, προκηρύσσει η ΝΕΡΙΤ Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την υποψηφιότητά τους αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12.00 με τη συμπλήρωση της φόρμας αίτησης στους παρακάτω ιστοτόπους: https://apps.gov.gr/opengov/applications/nerit/app/select_office.php?option=rep για τους δημοσιογράφους και https://apps.gov.gr/opengov/applications/nerit/app/select_office.php?option=art για τις θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων.

Στην αίτηση πρέπει να επισυναφθεί και βιογραφικό σημείωμα, συντεταγμένο σύμφωνα με το πρότυπο europass.cedefop.europa.eu/el/home.

"Κάθε υποψήφιος δικαιούται να υποβάλει αίτηση σε μία μόνο εκπαιδευτική κατηγορία και σε μία γεωγραφική περιοχή. Η σώρευση περισσότερων αιτήσεων συνεπάγεται αυτοδικαίως ακύρωση όλων των αιτήσεων και αποκλεισμό του υποψηφίου από την περαιτέρω διαδικασία.

Η αξιολόγηση των υποψηφίων θα διενεργηθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΝΕΡΙΤ Α.Ε., με τη συνεπικουρία αξιολογητών και εξωτερικών τεχνικών συμβούλων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να διαθέτουν κατ’ ελάχιστον απολυτήριο Λυκείου και να πληρούν τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα", αναφέρει η ανακοίνωση της ΝΕΡΙΤ.

Τα πλήρη κείμενα των προσκλήσεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.

Παράλληλα, η ΝΕΡΙΤ Α.Ε. απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συγκρότηση Μητρώου Αξιολογητών, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στη διαδικασία επιλογής και πρόσληψης (εκτός ΑΣΕΠ) 356 υπαλλήλων σε θέσεις καλλιτεχνικών ειδικοτήτων και δημοσιογράφων, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν υποψηφιότητα για αξιολογητέςαποκλειστικά ηλεκτρονικώς μέχρι τη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 12.00, με τη συμπλήρωση αίτησης στον ιστότοπο https://apps.gov.gr/opengov/applications/nerit/app/select_office.php?option=eval και φόρμας βιογραφικού σημειώματος συνημμένου στην αίτηση, σύμφωνα με το πρότυπο europass.cedefop.europa.eu/el/home.

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση για περισσότερες από μία θέσεις.

Το πλήρες κείμενο της πρόσκλησης έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.opengov.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Σύσκεψη αύριο στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης για την αιθαλομίχλη


Σε ετοιμότητα παραμένουν οι αρχές.

Το ενδεχόμενο επέκτασης του μέτρου της έκπτωσης στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος για όσο διαρκεί το φαινόμενο της αιθαλομίχλης θα εξεταστεί αύριο το μεσημέρι σε σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης παρουσία εκπροσώπων των διευθύνσεων Υγείας και Περιβάλλοντος και του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Μας ανησυχεί έντονα το φαινόμενο της αιθαλομίχλης διότι εδώ και 30 ημέρες περίπου οι τιμές των ρύπων διαμορφώνονται περίπου στα 90 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο αέρα κατά μέσο όρο. Αυτό σημαίνει ότι είναι έντονα τα προβλήματα της δύσπνοιας και της μυρωδιάς.

Για να τα καταπολεμήσουμε θα χρειαστεί να πάρουμε προληπτικά μέτρα διότι η διάρκεια των ημερών με τις τιμές που ανέφερα είναι προβληματική για την υγεία των πολιτών», είπε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής.

Παράλληλα, τόνισε ότι θα υπάρχει συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο προκειμένου «να δοθεί η δυνατότητα στους καταναλωτές του ηλεκτρικού ρεύματος να το χρησιμοποιούν με την έκπτωση του 70% για όσους καταναλώνουν 2.000 κιλοβατώρες το τετράμηνο, για όσο διαρκεί το φαινόμενο».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, διευκρίνισε τέλος ότι θα προωθηθεί αυτό το μέτρο επειδή το περιβάλλον είναι αποπνικτικό και παρότι δεν βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή στα όρια των 150 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για τις κατατακτήριες εξετάσεις


Στις ιστοσελίδες των περισσότερων τμημάτων έχει αναρτηθεί η ύλη.

Από τις 13 έως και τις 23 Ιανουαρίου οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να καταθέσουν αιτήσεις για συμμετοχή στις κατατακτήριες εξετάσεις. Αξίζει να σημειωθεί ότι αιτήσεις και δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στα τμήματα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ ή στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία, θεωρούνται ότι έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως και δεν απαιτείται επανυποβολή τους.

Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 19/2/2014 έως 28/2/2014, αντί για το Δεκέμβριο που ορίζει το ΦΕΚ. Η επιλογή των υποψηφίων γίνεται αποκλειστικά έπειτα από εξετάσεις σε τρία θέματα ανάπτυξης.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να διεκδικήσει κάποιος υποψήφιος την εισαγωγή του είναι η συγκέντρωση συνολικής βαθμολογίας τουλάχιστον 30 μονάδες και με την προϋπόθεση ότι έχει συγκεντρώσει τουλάχιστον 10 μονάδες σε καθένα από τα τρία μαθήματα. Κάθε μάθημα βαθμολογείται από 0 έως 20.

Η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, μέχρι να καλυφθεί το προβλεπόμενο ποσοστό. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με την ίδια συνολική βαθμολογία, για την αποφυγή της υπέρβασης, λαμβάνεται υπόψη η κατοχή πτυχίου τμήματος με συναφή μαθήματα με το τμήμα κατάταξης, όπως αυτά ορίζονται από τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.

Τα δικαιολογητικά που πρέπει να καταθέσουν οι ενδιαφερόμενοι είναι τα εξής:

α) Αίτηση

β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

Ακολουθούν αναλυτικές πληροφορίες όπως αυτές παρουσιάζονται στο ΦΕΚ.

Ποσοστά – Κατηγορίες κατατασσομένων

1. Το ποσοστό των κατατάξεων των πτυχιούχων πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή ισοτίμων προς αυτά, Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., της Ελλάδος ή του εξωτερικού (αναγνωρισμένα από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) καθώς και των κατόχων πτυχίων ανώτερων σχολών υπερδιετούς και διετούς κύκλου σπουδών αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και άλλων υπουργείων, ορίζεται σε ποσοστό 12% επί του αριθμού των εισακτέων κάθε ακαδημαϊκού έτους σε κάθε τμήμα πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

2. Πέραν του ανωτέρω ποσοστού, κατατάξεις πτυχιούχων Τμημάτων Οδοντιατρικής σε Τμήματα Ιατρικής και πτυχιούχων Τμημάτων Ιατρικής σε Τμήματα Οδοντιατρικής πραγματοποιούνται σε ξεχωριστό ποσοστό 3% επί του αριθμού των εισακτέων στο τμήμα υποδοχής.

3. Αν ο αριθμός που προκύπτει από το προβλεπόμενο ποσοστό των κατατάξεων έχει δεκαδικά ψηφία, στρογγυλοποιείται προς τα πάνω ή προς τα κάτω προς την αμέσως πλησιέστερη ακέραιη μονάδα. Αν τα δεκαδικά ψηφία είναι ακριβώς το μισό της μονάδας, η στρογγυλοποίηση γίνεται προς τα πάνω προς την αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα.

4. Επιμερισμός του παραπάνω ποσοστού ανάλογα με την προέλευση των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων ή ανακατανομή τυχόν εναπομένοντος ποσοστού σε άλλη κατηγορία κατατάξεων δεν επιτρέπεται.

5. Υπέρβαση του ποσοστού των κατατάξεων δεν επιτρέπεται.

6. Τα τμήματα που καταργήθηκαν βάσει του σχεδίου Αθηνά, αλλά εξακολουθούν να λειτουργούν μεταβατικά μέχρι 31−10−2018, δεν θα δεχθούν πτυχιούχους από κατάταξη.

Γενικά θέματα κατατάξεων

1. Η επιλογή των υποψηφίων για κατάταξη πτυχιούχων γίνεται αποκλειστικά με κατατακτήριες εξετάσεις με θέματα ανάπτυξης σε τρία μαθήματα.

2. Το εξάμηνο κατάταξης πτυχιούχων σε τμήμα ορίζεται από τη γενική συνέλευση της σχολής και δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερο του 7ου εξαμήνου για τμήματα σχολών εξαετούς φοίτησης ή του 5ου εξαμήνου για τμήματα σχολών πενταετούς ή τετραετούς φοίτησης.

3. Τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους ορίζονται με απόφαση της συνέλευσης τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. το αργότερο μέχρι 30 Απριλίου του προηγούμενου ακαδημαϊκού έτους και αναρτώνται στην επίσημη ιστοσελίδα του τμήματος. Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, τα εξεταζόμενα μαθήματα και η ύλη τους θα ορισθούν μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2014.

4. Για την επιλογή των υποψηφίων προς κατάταξη πτυχιούχων δεν επιτρέπεται στα τμήματα υποδοχής να θέτουν προϋποθέσεις ή κριτήρια που δεν προβλέπονται από το νόμο ή δεν επιτρέπουν την κάλυψη του προβλεπόμενου ποσοστού θέσεων παρά την ύπαρξη υποψηφίων.

5. Επιτροπή Κατατάξεων

Η κατάταξη πτυχιούχων πραγματοποιείται από την Επιτροπή Κατατάξεων η οποία είναι επταμελής και συγκροτείται με απόφαση της συνέλευσης του τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Η Επιτροπή αποτελείται από τον πρόεδρο του τμήματος του πανεπιστημίου, του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και από 6 καθηγητές, ως μέλη. Τα μέλη της Επιτροπής πρέπει να είναι του ιδίου τμήματος και ανά δύο να διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο κάθε εξεταζόμενου μαθήματος ή συγγενές γνωστικό αντικείμενο. Σε περίπτωση έλλειψης μέλους ή μελών, είναι δυνατός ο ορισμός μέλους ή μελών της Επιτροπής από άλλο τμήμα του ιδίου πανεπιστημίου, ΤΕΙ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. που διδάσκουν το ίδιο ή συγγενές γνωστικό αντικείμενο ή σε περίπτωση που δεν επαρκούν, άλλου Ιδρύματος.

Η Επιτροπή Κατατάξεων οφείλει να διασφαλίζει τη διαφάνεια και το αδιάβλητο της διαδικασίας.

6. Διαδικασία επιλογής εξεταστέων θεμάτων

Τα μέλη της Επιτροπής Κατατάξεων προσέρχονται 2 ώρες πριν την έναρξη της εξέτασης κάθε εξεταζόμενου μαθήματος στο χώρο διενέργειας της εξέτασης. Τα δύο μέλη της Επιτροπής που διδάσκουν το γνωστικό αντικείμενο ή συγγενές γνωστικό αντικείμενο που εξετάζεται κάθε φορά προτείνουν από κοινού τουλάχιστον 6 θέματα και η Επιτροπή επιλέγει 3 από αυτά. Στη συνέχεια ακολουθεί κλήρωση για την επιλογή ενός θέματος για κάθε εξεταζόμενο μάθημα. Το θέμα που κληρώνεται καταγράφεται σε ηλεκτρονική μορφή, αναπαράγεται και διανέμεται στους
εξεταζόμενους.

7. Τρόπος διεξαγωγής εξετάσεων

α) Στις αίθουσες όπου θα διενεργηθούν οι κατατακτήριες εξετάσεις λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την αδιάβλητη διεξαγωγή τους. Στην είσοδο κάθε αίθουσας εξετάσεων αναρτάται ονομαστικός κατάλογος των υποψηφίων.

β) Για την εξακρίβωση της ταυτότητας κάθε υποψηφίου προσκομίζεται από αυτόν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή άλλο επίσημο δημόσιο έγγραφο πιστοποίησης της ταυτότητάς του.

γ) Κατά την πρώτη ημέρα των εξετάσεων οι υποψήφιοι υποχρεούνται να βρίσκονται στο χώρο των εξετάσεων μία ώρα νωρίτερα. Τις υπόλοιπες ημέρες, υποχρεούνται να προσέρχονται μισή ώρα νωρίτερα.

δ) Χρωματιστά μελάνια, εκτός του μπλε και του μαύρου, και οποιοδήποτε άλλο στοιχείο αναγνώρισης στο γραπτό δοκίμιο αποκλείουν το γραπτό από τη βαθμολόγηση.

ε) Κάθε υποψήφιος που εγκαταλείπει την αίθουσα παραδίδει το γραπτό του και δεν έχει δικαίωμα να επανέλθει για τη συνέχιση της εξέτασης. Κατ’ εξαίρεση, μόνο για λόγους υγείας επιτρέπεται ολιγόλεπτη εγκατάλειψη της αίθουσας και μόνο με τη συνοδεία επιτηρητή.

στ) Δεν επιτρέπεται να εισέλθει ο υποψήφιος στην αίθουσα των εξετάσεων έχοντας μαζί του βιβλία, τετράδια, σημειώματα ή άλλα αντικείμενα εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Επιτροπής Κατατάξεων. Σε αυτόν που αρνείται να παραδώσει τα απαγορευμένα αντικείμενα, ο επιτηρητής που ελέγχει την προσέλευση των υποψηφίων απαγορεύει την είσοδο. Ο εξεταζόμενος που έχει μαζί του σημειώσεις σχετικές με το εξεταζόμενο μάθημα ή αντικείμενο άλλο από αυτά που επιτρέπονται ή αντιγράφει ή αποπειράται να αντιγράψει ή χρησιμοποιεί κάθε είδους μέσο υποκλοπής ή συνεργεί στην τέλεση τέτοιων πράξεων αποκλείεται εντελώς από τις εξετάσεις του συγκεκριμένου μαθήματος. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος αναγράφει στο δοκίμιο απρεπείς εκφράσεις, το δοκίμιό του αποκλείεται από τη διαδικασία βαθμολόγησης. Σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται οι υποψήφιοι να φέρουν μαζί τους κινητά τηλέφωνα ή ηλεκτρονικές συσκευές οποιασδήποτε μορφής. Ο υποψήφιος που δολιεύει με οποιοδήποτε τρόπο ή εμποδίζει με ανυπακοή ή αταξία την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων αποκλείεται από την περαιτέρω εξέταση στο συγκεκριμένο μάθημα.

ζ) Στο γραπτό δοκίμιο, οι ενδείξεις με τα ατομικά στοιχεία του υποψηφίου ελέγχονται από τους επιτηρητές και καλύπτονται από τον ίδιο τον υποψήφιο με την ευθύνη των επιτηρητών κατά τρόπο απόλυτο και αδιαφανή, την ώρα που παραδίδεται κάθε γραπτό δοκίμιο.

η) Οι επιτηρητές μεταφέρουν τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων και τα παραδίδουν στην Επιτροπή Κατατάξεων που είναι υπεύθυνη για την ασφάλειά τους. Δεν επιτρέπεται να παραδοθούν τα δοκίμια στους δύο βαθμολογητές ταυτόχρονα ή στο δεύτερο αθμολογητή πριν να έχει καλυφθεί ο βαθμός του πρώτου βαθμολογητή. Η κάλυψη του βαθμού γίνεται από υπάλληλο που θα οριστεί από την Επιτροπή Κατατάξεων.

θ) Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος, καθώς και τυχόν υλικό που πρέπει να έχει ο υποψήφιος για την εξέταση, καθορίζονται με απόφαση της συνέλευσης του τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. και ανακοινώνονται τουλάχιστον 5 ημέρες πριν τη διεξαγωγή της εξέτασης.

ι) Επανεξέταση ή αναθεώρηση των γραπτών δοκιμίων των υποψηφίων δεν επιτρέπεται.

Οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα πρόσβασης στα γραπτά δοκίμιά τους το οποίο περιλαμβάνει και τη χορήγηση σε αυτούς των αιτηθέντων αντιγράφων τους.Τα γραπτά δοκίμια των υποψηφίων φυλάσσονται στο αρχείο του Τμήματος για τουλάχιστον ένα έτος μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και κατόπιν με ευθύνη της Επιτροπής Κατατάξεων συντάσσεται σχετικό πρακτικό και καταστρέφονται.

ια) Η Επιτροπή Κατατάξεων ανακοινώνει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και τα αναρτά στην επίσημη ιστοσελίδα του Ιδρύματος.

ιβ) Η γραμματεία του τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. , ανακοινώνει τις ημερομηνίες εγγραφής των κατατασσόμενων.

ιγ) Συνοπτική παρατήρηση για τον αποκλεισμό και η ένδειξη μηδέν αντί βαθμού, αναγράφεται στα γραπτά δοκίμια όσων αποκλείστηκαν σε ένα ή περισσότερα μαθήματα.

8. Βαθμολογία –Σειρά επιτυχίας

Η συνέλευση του τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ορίζει 2 βαθμολογητές και 1 αναβαθμολογητή για κάθε εξεταζόμενο μάθημα, οι οποίοι είναι καθηγητές του ιδίου τμήματος. Από τους δύο βαθμολογητές θα πρέπει είτε και οι δύο να διδάσκουν το εξεταζόμενο μάθημα, είτε να το διδάσκει ο ένας εκ των δύο και ο άλλος να διδάσκει συγγενές μάθημα.

Ο αναβαθμολογητής πρέπει να διδάσκει το εξεταζόμενο μάθημα. Η κλίμακα βαθμολογίας ορίζεται από το μηδέν μέχρι και το 20 για κάθε βαθμολογητή.

Βαθμός του κάθε μαθήματος είναι ο μέσος όρος του αθροίσματος της βαθμολογίας των δύο βαθμολογητών. Γραπτό δοκίμιο στο οποίο σημειώνεται διαφορά μεταξύ των βαθμών των δύο βαθμολογητών ίση ή μεγαλύτερη από 6 μονάδες, αξιολογείται από τον αναβαθμολογητή. Ως βαθμός του μαθήματος που αναβαθμολογείται ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος που προκύπτει από τη βαθμολογία του αναβαθμολογητή και του πλησιέστερου προς τη βαθμολογία αυτή βαθμού του πρώτου ή του δεύτερου βαθμολογητή.

Η σειρά επιτυχίας των υποψηφίων καθορίζεται από το άθροισμα της βαθμολογίας όλων των εξεταζόμενων μαθημάτων. Στη σειρά αυτή περιλαμβάνονται όσοι έχουν συγκεντρώσει συνολική βαθμολογία τουλάχιστον 30 μονάδες και με την προϋπόθεση ότι έχουν συγκεντρώσει 10 μονάδες τουλάχιστον σε καθένα από τα τρία μαθήματα.

Η κατάταξη γίνεται κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας, μέχρι να καλυφθεί το προβλεπόμενο ποσοστό. Αν υπάρχουν περισσότεροι υποψήφιοι με την ίδια συνολική βαθμολογία, για την αποφυγή της υπέρβασης, λαμβάνεται υπόψη η κατοχή πτυχίου τμήματος με συναφή μαθήματα με το τμήμα κατάταξης, όπως αυτά
ορίζονται από τα αντίστοιχα προγράμματα σπουδών.

Αν και ο αριθμός των συναφών μαθημάτων είναι ίδιος μεταξύ των ισοβαθμούντων υποψηφίων, γίνεται κλήρωση μεταξύ των ισοδύναμων υποψηφίων. Δεν επιτρέπεται επιλογή υποψηφίων που ισοβαθμούν με τον τελευταίο κατατασσόμενο στο τμήμα υποδοχής ως υπεράριθμων.

9. Απαλλαγή από μαθήματα

Με απόφαση της συνέλευσης του τμήματος του πανεπιστημίου ή του ΤΕΙ ή της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε., κατά περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση μαθημάτων ή ασκήσεων του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής που διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης. Με την ίδια απόφαση, οι κατατασσόμενοι υποχρεώνονται να εξεταστούν σε μαθήματα ή ασκήσεις, τα οποία σύμφωνα με το πρόγραμμα σπουδών κρίνεται ότι δεν διδάχθηκαν πλήρως ή επαρκώς στο τμήμα ή τη σχολή προέλευσης.

Σε κάθε περίπτωση οι κατατασσόμενοι απαλλάσσονται από την εξέταση των μαθημάτων στα οποία εξετάστηκαν για την κατάταξή τους, εφόσον τα μαθήματα αυτά αντιστοιχούν σε μαθήματα του προγράμματος σπουδών του τμήματος υποδοχής.

Δικαιολογητικά − Χρόνος διενέργειας εξετάσεων

1. Η αίτηση και τα δικαιολογητικά των πτυχιούχων που επιθυμούν να καταταγούν στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα υποβάλλονται στο τμήμα υποδοχής από 1 έως 15 Νοεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, η προθεσμία υποβολής της αίτησης και των δικαιολογητικών ορίζεται από 13 έως 23 Ιανουαρίου 2014.

Αιτήσεις και δικαιολογητικά που έχουν υποβληθεί στα τμήματα των πανεπιστημίων, των ΤΕΙ ή στην Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. πριν από την προαναφερόμενη ημερομηνία, θεωρούνται ότι έχουν υποβληθεί εμπροθέσμως και δεν απαιτείται επανυποβολή τους.

2. Τα δικαιολογητικά αυτά είναι τα εξής:

α) Αίτηση του ενδιαφερομένου.

β) Αντίγραφο πτυχίου ή πιστοποιητικό περάτωσης σπουδών. Προκειμένου για πτυχιούχους εξωτερικού συνυποβάλλεται και βεβαίωση ισοτιμίας του τίτλου σπουδών τους από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ή από το όργανο που έχει την αρμοδιότητα αναγνώρισης του τίτλου σπουδών.

3. Οι κατατακτήριες εξετάσεις διενεργούνται κατά το διάστημα από 1 έως 20 Δεκεμβρίου κάθε ακαδημαϊκού έτους. Το πρόγραμμα εξετάσεων ανακοινώνεται από τη γραμματεία του τμήματος υποδοχής του πανεπιστημίου ή ΤΕΙ ή Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. τουλάχιστον 10 ημέρες πριν την έναρξη εξέτασης του πρώτου μαθήματος. Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι εξετάσεις θα διενεργηθούν από 19/2/2014 έως 28/2/2014



Διαβάστε περισσότερα...

Έλεγχοι υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη για φαινόμενα λαθροϋλοτομίας


Διαπιστώθηκαν 52 παραβάσεις.

Χίλιοι τετρακόσιοι εξήντα έξι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν το 2013 στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, για φαινόμενα λαθροϋλοτομίας, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης. Σε αυτούς τους ελέγχους διαπιστώθηκαν 52 παραβάσεις οι οποίες ακολούθησαν το δρόμο της δικαιοσύνης ενώ η συνολική ποσότητα ξυλείας που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 307 τόνους.

Τα παραπάνω αναφέρει ανακοίνωση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που εκδόθηκε σήμερα με αφορμή ρεπορτάζ σχετικά με φαινόμενα λαθροϋλοτομίας στο Περιαστικό Δάσος της Θεσσαλονίκης (Σέιχ Σου) στα οποία περιλαμβάνονται εικόνες κομμένων κορμών και πεσμένων δέντρων. "Οι εικόνες απεικονίζουν πρέμνα και κομμένους κορμούς δένδρων παλαιοτέρων ετών και αφορούν κυρίως αποξηραμένα άτομα χαλεπίου πεύκης και κυπαρισσιών, η κοπή και απομάκρυνση των οποίων ήταν όχι απλώς επιτρεπτή αλλά επιβεβλημένη λόγω του κινδύνου ανάπτυξης σηπογόνων μικροοργανισμών που θα επηρέαζαν αρνητικά την ευαίσθητη ισορροπία του τεχνητού δάσους του "Σειχ Σου" και την δημιουργία εστιών πυρκαγιάς και σε καμιά περίπτωση δεν αποτελούν λαθροϋλοτομία" αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επιπλέον τονίζεται ότι στο σύνολο της περιοχής ευθύνης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -Θράκης, έγιναν 11038 έλεγχοι και διαπιστώθηκαν 488 παραβάσεις οι οποίες ακολούθησαν τον δρόμο της δικαιοσύνης. Η συνολική ποσότητα ξυλείας που κατασχέθηκε ανέρχεται σε 1.650 τόνους ενώ κατασχέθηκαν 54 αλυσοπρίονα, 40 οχήματα ιδιωτών, 8 αγροτικά μηχανήματα(τρακτέρ), 5 φορτηγά επαγγελματικής φύσης και 8 μουλάρια.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης επισημαίνει ότι συγκριτικά με το 2012 η αύξηση της παρουσίας της στα δάση, μείωσε την ένταση του φαινομένου των λαθροϋλοτομιών κατά 75% σε παραβάσεις και κατά 60% σε κατασχεθέντα εργαλεία.

Επίσης στο πλαίσιο των ενεργειών της πρόληψης των φαινομένων λαθροϋλοτομιών η Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, σε συνεργασία με το Τμήμα Γεωπληροφορικής του ΤΕΙ Σερρών και το Ε.Κ.Ε.Τ.Α., συμμετείχε στην τελευταία πρόσκληση του Διασυνοριακoύ Προγράμματος ΙΡΑ «Ελλάδα-πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας 2007-2013» και χρηματοδοτήθηκε πρόταση διασυνοριακής συνεργασίας για την καταπολέμηση της παράνομης υλοτομίας και του εμπορίου ξυλείας με σκοπό την προστασία των διασυνοριακών οικοσυστημάτων Ελλάδας-ΠΓΔΜ.



Διαβάστε περισσότερα...

Σε ειδικό λογαριασμό 17,3 εκατ. που προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες


Θα διατεθούν για τις ανάγκες των τομέων της υγείας και της παιδείας.

Ποσά άνω των 17,3 εκατ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από εγκληματικές ενέργειες, έχουν ήδη κατατεθεί στον ειδικό λογαριασμό του Δημοσίου που τηρείται στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, το ακριβές ποσό έχει διαμορφωθεί σε 17.392.525 ευρώ, προέρχεται από τις επιστροφές χρημάτων από τρία πρόσωπα, και θα διατεθεί για τις ανάγκες των τομέων της υγείας και της παιδείας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο παράγοντας του υπουργείου:

Από το πρώτο πρόσωπο:

- Στις 24 Δεκεμβρίου 2013, κατατέθηκαν 7.038.904 ευρώ.

- Στις 27 Δεκεμβρίου 2013, κατατέθηκαν 424.217 ευρώ.

- Στις 9 Ιανουαρίου 2014, κατατέθηκαν 400.287 ευρώ.

- Σήμερα (14 Ιανουαρίου), επιπλέον 1.957.890 ευρώ.

Το δεύτερο πρόσωπο, κατέθεσε:

- Στις 9 Ιανουαρίου 2014, το ποσό των 45.000 ευρώ.

- Στις 10 Ιανουαρίου 2014, το ποσό των 80.000ευρώ.

- Σήμερα (14 Ιανουαρίου), το ποσό των 94.005 ευρώ.

Το τρίτο πρόσωπο, κατέθεσε στις 13 Ιανουαρίου εφέτος, δηλαδή χθες, το ποσό των 7.352.222 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

«Οι πλαστικές στο στήθος μου κατέστρεψαν τη ζωή»


Η πρωταγωνίστρια σε ροζ ταινίες Elizabeth Starr έχει ήδη περάσει 63 διορθωτικές επεμβάσεις.

Μια πρωταγωνίστρια ροζ ταινιών φοβάται ότι τα απαγορευμένα εμφυτεύματα στο στήθος της μπορεί να την σκοτώσουν αφού το στήθος της μεγαλώνει σε ανησυχητικό βαθμό.

Η Elizabeth Starr έκανε αυξητική στήθους πριν από 15 χρόνια με σκοπό να απογειώσει την καριέρα της, ωστόσο δηλώνει πλέον ότι η ζωή της καταστράφηκε από τη συγκεκριμένη της επιλογή.

Οι γιατροί προτείνουν στην Elizabeth να κάνει διπλή μαστεκτομή, παρά να ζει με τα δυνητικά θανατηφόρα εμφυτεύματα.

Πάντως, η μητέρα δύο παιδιών έχει ήδη περάσει 63 διορθωτικές επεμβάσεις και δηλώνει ότι δεν θέλει να ξαναμπεί στο χειρουργείο, παρόλο που υπάρχει ο κίνδυνος για θρόμβωση ή μόλυνση, γεγονός που θα σημάνει έτσι κι αλλιώς το τέλος στην καριέρα της.

Η 43χρονη Elizabeth, που το στήθος ακόμα μεγαλώνει, δήλωσε: «Έπεσα θύμα ενός πειράματος και το πληρώνω από τότε. Τότε είχα μια οικογένεια να στηρίξω και πίστευα ότι το μεγαλύτερο στήθος δώσει ώθηση στην καριέρα μου. Τώρα ζω με το φόβο της μόλυνσης ή της θρόμβωσης – κατέστρεψε τη ζωή μου». Η Elizabeth δήλωσε ότι από το 1999 που έκανε την εγχείρηση άρχισαν να εμφανίζονται οι παρενέργειες και ανέφερε ότι από τότε ο πόνος ήταν αβάσταχτος.












Διαβάστε περισσότερα...

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενισχύει την οδική ασφάλεια των πολιτών


Εγκρίθηκαν σημαντικά έργα.

Σημαντικά έργα, τα οποία θα συμβάλλουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας των πολιτών, εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, ιδιαίτερης σημασίας είναι η έγκριση δημοπράτησης έργων που αφορούν την συντήρηση του Επαρχιακού Οδικού Δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας και ειδικότερα:

- Έγκριση δημοπράτησης, κατάρτιση όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση οδικού Επαρχιακού δικτύου βορείου τμήματος Ν. Ηλείας, έτους 2013», προϋπολογισμού 250.000 ευρώ με ΦΠΑ.

- Έγκριση δημοπράτησης, κατάρτιση όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Συντήρηση οδικού Επαρχιακού δικτύου νοτίου τμήματος Ν. Ηλείας, έτους 2013», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ με ΦΠΑ.

- Έγκριση δημοπράτησης, κατάρτιση όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Οριζόντια και Κατακόρυφη σήμανση Επαρχιακού Οδικού Δικτύου Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας», προϋπολογισμού 100.000 ευρώ με ΦΠΑ.

- Έγκριση δημοπράτησης, κατάρτιση όρων δημοπράτησης και συγκρότηση επιτροπής διαγωνισμού του έργου «Κατασκευή φατνών και καθαρισμός στο χείμαρρο Λατίφι στο Παλούκι Αμαλιάδας», προϋπολογισμού 200.000 ευρώ με ΦΠΑ.

«Με τις εργολαβίες που εκτελούνται, με αυτές που δημοπρατούμε και με αυτές που πρόκειται να δημοπρατήσουμε σύντομα προσπαθούμε να βελτιώσουμε την οδική ασφάλεια», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλόπουλος, σημειώνοντας ότι «η διεκδίκηση περισσότερων πόρων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για τη συντήρηση του επαρχιακού οδικού δικτύου της Ηλείας συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς».


Πηγή: http://www.aerasnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προειδοποιεί τους καταληψίες η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου


Εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Αρχές για την αποκατάσταση της νομιμότητας.

Καταδικάζει η Σύγκλητος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών την κατάληψη αίθουσας διδασκαλίας του Πανεπιστημίου από ομάδα που αυτοαποκαλείται «Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο ΑΣΟΕΕ». Στο κείμενο της καλεί τους καταληψίες να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Σε περίπτωση που συνεχίσουν την κατάληψη εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.

Ακολουθεί το κείμενο της Συγκλήτου:

1. Θεωρεί δημοκρατικά αδιανόητο, εκπαιδευτικά καταστροφικό και κοινωνικά προκλητικό, ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες, πανεπιστημιακές αίθουσες διδασκαλίας να καταλαμβάνονται από ομάδες που αντιλαμβάνονται το δημόσιο πανεπιστήμιο ως χώρο αυθαίρετης και άνομης δράσης και παραβατικής συμπεριφοράς, παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του και την εκτέλεση του εκπαιδευτικού και ερευνητικού του έργου.

2. Το ΟΠΑ καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να προσφέρει στους φοιτητές του την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση και να διατηρήσει την υψηλή αναγνώρισή του στη διεθνή επιστημονική κοινότητα. Η προσπάθεια αυτή γίνεται σε αντίξοες συνθήκες, με χαμηλούς προϋπολογισμούς και με περιορισμένες υποδομές. Η παρεμπόδιση της λειτουργίας του από ομάδα ή ομάδες που θεωρούν ότι έχουν το δικαίωμα να καταλαμβάνουν αυθαίρετα χώρους και να παρεμποδίζουν την ομαλή λειτουργία τού Πανεπιστημίου είναι πράξη παράνομη, στρέφεται ενάντια στους φοιτητές και το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας του ΟΠΑ, και παραβιάζει τον σκοπό ύπαρξης αυτών των υποδομών ως χώρων πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

3. Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταδικάζει ομόφωνα και με τον ισχυρότερο δυνατό τρόπο την παραπάνω παράνομη ενέργεια και καλεί τους καταληψίες άμεσα να αποχωρήσουν και να παραδώσουν την αίθουσα στις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου.

Στην περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, εξουσιοδοτεί τον Πρύτανη να απευθυνθεί στις αρμόδιες Δημόσιες Αρχές, ώστε να ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα από το νόμο μέτρα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της καλής λειτουργίας του Πανεπιστημίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζήτημα κυβερνο-ασφάλειας για όλο το «Διαδίκτυο των Πραγμάτων»


Οι χάκερ απειλούν πλέον από online ψυγεία έως «έξυπνες» οδοντόβουρτσες.

Οι χάκερ που ως τώρα «είχαν στο μάτι» υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν να στρέφουν την προσοχή τους σε όλο το λεγόμενο «Διαδίκτυο των Πραγμάτων», δηλαδή σε κάθε «έξυπνη» συσκευή διασυνδεμένη στο Ίντερνετ, από το ψυγείο της κουζίνας μέχρι την οδοντόβουρτσα του μπάνιου και τα ψηφιακά γυαλιά που θα φοράμε στο μέλλον.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, η προειδοποίηση έρχεται από ειδικούς στο χώρο της κυβερνο-ασφάλειας με αφορμή την φετινή μεγάλη διεθνή έκθεση ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, που μόλις ολοκληρώθηκε και στην οποία το «Ίντερνετ των Πραγμάτων» κατείχε κεντρική θέση.

Οποιαδήποτε συσκευή, τώρα ή στο μέλλον, έχει online διασύνδεση (πέρα από ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ταμπλέτες ή «έξυπνα» κινητά), αποτελεί μέρος του συνεχώς διευρυνόμενου «διαδικτύου των πραγμάτων».

Όσο τα ρούχα, τα σπίτια, οι χώροι εργασίας (γραφεία και εργοστάσια), γενικότερα οι ιδιωτικοί και οι δημόσιοι χώροι γίνονται όλο και πιο «έξυπνοι», τόσο το «διαδίκτυο των πραγμάτων» θα επεκτείνεται και η ψηφιακή επικράτειά του θα καλύπτει ολοένα μεγαλύτερη έκταση, γεγονός που θα την καθιστά όλο και πιο θελκτικό στόχο για τους χάκερ.

«Αν ένα αντικείμενο είναι συνδεμένο στο διαδίκτυο, μπορεί κανείς να το βρει, και αν αυτό διαθέτει κάποιο λειτουργικό σύστημα, τότε μπορεί να πέσει θύμα χάκερ» δήλωσε ο Κέβιν Χέιλι, διευθυντής της εταιρείας κυβερο-ασφάλειας Symantec Security, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορτείο. «Καθώς αρχίζουμε να φέρνουμε στο σπίτι μας όλες αυτές τις "έξυπνες" συσκευές, πρέπει να αναλάβουμε και κάποια ευθύνη (για την προφύλαξή τους)» πρόσθεσε.

Ανάμεσα σε άλλα τεχνολογικά «θαύματα» στην τεράστια έκθεση του Λας Βέγκας, υπήρχαν μωρουδιακά ρούχα που καταγράφουν την αναπνοή και τη θέση του μωρού (ενημερώνοντας online τους γονείς), μπάλες μπάσκετ με ενσωματωμένους ηλεκτρονικούς αισθητήρες, από μικρές οδοντόβουρτσες μέχρι μεγάλες «λευκές» συσκευές κουζίνας που «μιλάνε» με το διαδίκτυο, όπως επίσης online ζωτικές ιατρικές συσκευές (π.χ. βηματοδότες), καθώς και τα ολοένα πιο «έξυπνα» αυτοκίνητα που είναι πια παρκαρισμένα στα γκαράζ.

Όλα τα παραπάνω θα μπορούσαν να παραβιαστούν από κακόβουλους χάκερ, αν και η απειλή παραμένει κυρίως θεωρητική προς το παρόν. «Δεν νομίζω ότι οι κακοί έχουν ακόμα συνειδητοποιήσει τα οφέλη γι' αυτούς από την παραβίαση τέτοιων πραγμάτων» δήλωσε ο Κάταλιν Κοζόι, αρμόδιος για θέματα κυβερνο-ασφάλειας στην εταιρία Bitdefender. Όπως όμως προειδοποίησε, είναι θέμα χρόνου, ίσως και εντός του 2014, να υπάρξει κάποιο περιστατικό, που θα επισύρει την προσοχή του κοινού διεθνώς πάνω στο ζήτημα. «Μπορεί να δούμε το πρώτο παράπλευρο θύμα, π.χ. κάποιον άνθρωπο να υφίσταται σωματική βλάβη» όπως είπε.

Οι εταιρείες που παράγουν τέτοια προϊόντα, όπως, για παράδειγμα, οι «έξυπνες» κλειδαριές σπιτιών Kwikset της εταιρίας Unikey, οι οποίες ελέγχονται online εξ αποστάσεως, καθησυχάζουν πως η τεχνολογία τους ενσωματώνει «στρατιωτικού επιπέδου κρυπτογράφηση», ώστε να μην μπορεί να παραβιαστεί από χάκερ-ληστές.

Από την άλλη, μπορεί μεν εταιρίες όπως η κορεατική LG να παρουσίασαν «έξυπνες» συσκευές κουζίνας που επικοινωνούν με γραπτά μηνύματα με τον ιδιοκτήτη τους μέσω διαδικτύου, όμως ανακύπτει το ερώτημα ποιό όφελος θα έχει τελικά ένας χάκερ αν παραβιάσει από μακριά το ψυγείο κάποιου άλλου. Τι θα κλέψει, πέρα ίσως από την ηλεκτρονική λίστα με τα απαιτούμενα ψώνια, που θα έχει δημιουργήσει μόνο του το ‘έξυπνο' ψυγείο;

Όπως και νάχει, σύμφωνα με την μεγαλύτερη εταιρία εξοπλισμού δικτύων, την αμερικανική Cisco, εκτιμάται ότι πάνω από 50 δισεκατομμύρια αντικείμενα θα είναι διασυνδεμένα online παγκοσμίως έως το 2020. «Είναι αδύνατο να εξασφαλισθεί με ειδικό λογισμικό η κυβερνο-ασφάλεια κάθε ενός από αυτά τα αντικείμενα», δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ντέηβιντ Ορέιν.

Εκεί όμως όπου δικαιολογημένα οι ανησυχίες είναι ακόμα μεγαλύτερες, είναι στον χώρο των επιχειρήσεων και ιδίως των βιομηχανιών με τις κάθε είδους γραμμές παραγωγής προϊόντων. Ήδη η προστασία ζωτικών υποδομών, όπως αγωγών πετρελαίου και δικτύων ηλεκτρισμού, που έχουν πια ποικίλες online διασυνδέσεις, απασχολούν έντονα τις κυβερνήσεις (ιδίως των ΗΠΑ) και τις διοικήσεις των εταιριών, καθώς, πέρα από τους χάκερ, υπάρχουν επίσης οι παράμετροι της κυβερνο-τρομοκρατίας, αλλά και της κυβερνο-κατασκοπείας.

«Αν μπορώ να παραβιάσω τις κάμερες ασφαλείας του εργοστασίου του ανταγωνιστή μου, τότε μπορώ να δω ακριβώς πώς δουλεύει το εργοστάσιό του», δήλωσε ο Χέιλι της Symantec. Το ίδιο, προφανώς, ισχύει, αν παραβιάσει ένας χάκερ τις κάμερες οποιασδήποτε κρατικής εγκατάστασης, ρίχνοντας έτσι αδιάκριτες ματιές στα ενδότερά της.



Διαβάστε περισσότερα...

«Βροχή» οι καμπάνες σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας στη Θεσσαλονίκη


Μόνον χθες καταδικάστηκαν δύο εργαζόμενοι.

«Βροχή» πέφτουν οι... καμπάνες σε υπαλλήλους της Πολεοδομίας στη Θεσσαλονίκη.

Μόνο χτες καταδικάστηκαν δύο υπάλληλοι οι οποίοι κάθισαν στο εδώλιο με την κατηγορία ότι έκαναν τα «στραβά μάτια» σε αυθαίρετες κατασκευές.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο «Αγγελιοφόρος» χτες στο εδώλιο του Γ' Τριμελούς Πλημμελειοδικείου κάθισε για παράβαση καθήκοντος προϊστάμενος της Πολεοδομίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, δεν προχώρησε στην κατεδάφιση τετραώροφης οικοδομής στην περιοχή «Κωνσταντινουπολίτικα» παρά τις αντίθετες δικαστικές αποφάσεις που είχαν εκδοθεί.

Η συγκεκριμένη οικοδομή δεν έπρεπε να ξεπερνά τα 240 τ.μ. με ύψος που να μην υπερβαίνει τα εννιά μέτρα αλλά χτίστηκαν 330 τ.μ. και το ύψος του κτηρίου φτάνει τα 15 μέτρα.

Μάλιστα, τα πρακτικά της δικαστικής απόφασης θα διαβιβαστούν στην εισαγγελία για να διερευνηθεί η ενδεχόμενη εμπλοκή υπαλλήλων και αιρετών προκειμένου να διαπιστωθεί αν τελέστηκε το αδίκημα της απιστίας σε βάρος του Δημοσίου.

«Καμπάνα» φυλάκισης 12 μηνών επέβαλε χτες το Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης σε βάρος και άλλου υπαλλήλου της Πολεοδομίας, ο οποίος κατηγορείται ότι δεν προχώρησε σε έλεγχο ώστε να καταγραφούν οι αυθαίρετες κατασκευές σε συγκρότημα κατοικιών στην περιοχή του Χορτιάτη.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης άλλων δύο υπαλλήλων της πολεοδομίας Χαλκιδικής οι οποίοι κάθονται στο εδώλιο για ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος. Η υπόθεση αφορά στην παράνομη ανέγερση σπιτιού σε προνομιακή περιοχή στην Άθυτο Χαλκιδικής με τοπωνύμιο «Βράχος».


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητσοτάκης: Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν


«Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει τολμηρές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση».

Οι πελατειακές σχέσεις υπάρχουν πάντα ελληνικό κράτος και στη διανομή θέσεων εργασίας στο Δημόσιο, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν εξαιρετικοί δημόσιοι υπάλληλοι, αναφέρει μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη γαλλική εφημερίδα «Λιμπερασιόν«, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, o οποίος επαναλαμβάνει ότι στόχος είναι η απόλυση 15.000 υπαλλήλων.

Μάλιστα, σύμφωνα με το aftodioikisi.gr, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα έπρεπε να είχαμε ξεκινήσει να μεταρρυθμίζουμε το Δημόσιο από το 2010, στο ξεκίνημα της κρίσης, αλλά δεν έγινε τίποτε μέχρι το 2013 καθώς «επιλογή των προηγούμενων κυβερνήσεων ήταν να μείνει ανέγγιχτος ο σκληρός πυρήνας της εκλογικής τους πελατείας. Αντί να μεταρρυθμίσουν τη Δημόσια Διοίκηση προτίμησαν να προχωρήσουν σε οριζόντιες περικοπές, κάτι που έπληξε εξίσου ικανούς και ανίκανους υπαλλήλους».

Στο ερώτημα αν είναι υπερβολικός ο αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων, ο κ. Μητσοτάκης ισχυρίζεται ότι «δεν είναι ο αριθμός των υπαλλήλων: η μη αντικατάσταση όσων φεύγουν από το 2010 μας επέτρεψε να πλησιάσουμε τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και θέλουμε να απολύσουμε επιπλέον περίπου 15.000 δηλαδή το 2% του συνόλου. Αλλά αυτό που πρέπει κυρίως να κάνουμε είναι να επικεντρωθούμε στη λειτουργία του Δημόσιου Τομέα και στην ποιότητα των υπηρεσιών που πρέπει να προσφέρει το κράτος στην κοινωνία σε αντάλλαγμα των φόρων που πληρώνει».

«Όσοι δεν έχουν τα προσόντα θα φύγουν»

Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα της κινητικότητας ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει ότι υπάρχουν τομείς όπου υπάρχει υπερπληθώρα υπαλλήλων και άλλοι στους οποίους λείπει προσωπικό, ενώ υπογραμμίζει ότι εάν κάποιος δεν έχει τα απαραίτητα προσόντα για να εργαστεί στο Δημόσιο ή αν δεν μπορεί να βρει μια άλλη εργασία μέσω ενός προγράμματος κινητικότητας, «θα πρέπει να εγκαταλείψει το Δημόσιο».

Και συμπληρώνει: «Είχα στόχο 12.500 υπάλληλοι να αλλάξουν ειδικότητα πριν τον Οκτώβριο και αυτός ο στόχος επετεύχθη. Έτσι μπορέσαμε να μετακινήσουμε στο Υπουργείο Οικονομικών διπλωματούχους οικονομολόγους που εργάζονταν ως δημοτικοί αστυνόμοι. Θα περιορίσουμε τη συχνότητα των επαφών μεταξύ υπαλλήλων και πολιτών χάρη στο Ιντερνέτ ώστε να μειωθούν οι δυνατότητες διαφθοράς. Αυτό ήδη έγινε με τις εφορείες: Καταργήσαμε ουκ ολίγες εφορείες και οι δηλώσεις γίνονται στο διαδίκτυο και οι πληρωμές μέσω τραπέζης. Πρέπει επίσης να απλοποιηθεί η Δημόσια Διοίκηση: Δεν θα πιστέψετε τον αριθμό των εγγράφων που πρέπει να συμπληρώσεις για να ανοίξεις μια επιχείρηση και τις μετακινήσεις που αυτό συνεπάγεται. Τελευταίο σημείο, βρισκόμαστε σε πλήρη αναδιοργάνωση των Υπουργείων για να πετύχουμε επιτέλους ένα αξιόπιστο οργανόγραμμα, μικρότερες δομές με λιγότερους γενικούς διευθυντές και διευθυντές κάθε λογής καθώς και αρμοδιότητες καθορισμένες με σαφήνεια».

Ο κ. Μητσοτάκης πάντως διευκρινίζει ότι «αντίθετα με αυτά που λέγονται, δεν βρίσκομαι σε μια εκτινασσόμενη καρέκλα, γιατί γνωρίζω ότι δεν είμαι μόνος. Η σιωπηλή πλειοψηφία θέλει τολμηρές αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση».



Διαβάστε περισσότερα...

Εγκύκλιος για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά απόδοσης ΑΦΜ


Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι.

Οδηγίες για τη διαδικασία και τα δικαιολογητικά απόδοσης Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (ΑΦΜ) βάσει του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας περιλαμβάνει εγκύκλιος του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρη.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο σε κάθε πρόσωπο, φυσικό ή νομικό ή νομική οντότητα, όπως αυτό ορίζεται από το Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας, ημεδαπό ή αλλοδαπό, που πρόκειται να καταστεί υπόχρεο σε καταβολή ή παρακράτηση φόρου σύμφωνα με τη φορολογική νομοθεσία ή σε υποβολή οποιασδήποτε δήλωσης που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του Κώδικα.

Η απόδοση ΑΦΜ στα φυσικά πρόσωπα, διενεργείται, με την υποβολή στη Φορολογική Διοίκηση του εντύπου Μ1 « Δήλωση Απόδοσης Α.Φ.Μ. / Μεταβολής Ατομικών Στοιχείων» ενώ στα νομικά πρόσωπα και στις νομικές οντότητες, διενεργείται, με την υποβολή του εντύπου Μ3 « Δήλωση Έναρξης/Μεταβολής Εργασιών μη Φυσικού Προσώπου».

Ο ΑΦΜ περιλαμβάνει 9 αριθμητικά ψηφία. Στα φυσικά πρόσωπα, αποδίδεται ΑΦΜ, του οποίου το πρώτο αριθμητικό ψηφίο αρχίζει από 1 ή 2 ή 3 ή 4. Στα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες αποδίδεται ΑΦΜ του οποίου το πρώτο αριθμητικό ψηφίο αρχίζει από 7 ή 8 ή 9. Οι ΑΦΜ που έχουν αποδοθεί και το πρώτο από τα εννέα ψηφία τους αρχίζει από 0, αφορούν σε φυσικά πρόσωπα, νομικά πρόσωπα και νομικές οντότητες.

Ο ΑΦΜ που αποδίδεται στα φυσικά πρόσωπα, διατηρείται καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους και δεν μεταβάλλεται σε περίπτωση αλλαγής οποιουδήποτε στοιχείου όπως, ονοματεπώνυμο, οικογενειακή κατάσταση, διεύθυνση κατοικίας, είδος και αριθμός ταυτότητας. Ο ΑΦΜ που αποδίδεται στα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες, παραμένει ο ίδιος και δεν επηρεάζεται από μεταβολές ως προς τα στοιχεία των προσώπων αυτών.

Σε περίπτωση θανάτου φυσικού προσώπου ή υποβολής δήλωσης διακοπής από νομικό πρόσωπο ή νομική οντότητα, ο ΑΦΜ απενεργοποιείται και δε χρησιμοποιείται πλέον σε καμία συναλλαγή, παρά μόνο, για την υποβολή δηλώσεων που αφορούν σε χρήση πριν το θάνατο ή τη διακοπή αντίστοιχα.

Ο Αριθμός Φορολογικού Μητρώου αποδίδεται επίσης και στα παρακάτω πρόσωπα:

- Στις έγγαμες γυναίκες που υποβάλλουν από κοινού με το σύζυγό τους δήλωση φορολογίας Εισοδήματος, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη άνω των 18 ετών, που δηλώνονται κάθε φορά στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος.

-Σε όσους αποκτούν επιβατικό ή φορτηγό αυτοκίνητο ιδιωτικής χρήσης, μοτοσικλέτα άνω των 50 κ.ε., μηχάνημα έργων γενικά, σκάφος αναψυχής, αεροπλάνο, ελικόπτερο ή ανεμόπτερο ή κάθε άλλο μέσο, καθώς και στα πρόσωπα στα οποία χορηγείται άδεια ικανότητας οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας.

- Στους εταίρους και διαχειριστές των Ομορρύθμων, Ετερορρύθμων Εταιρειών, των Εταιρειών Περιορισμένης Ευθύνης και των Ιδιωτικών Κεφαλαιουχικών Εταιρειών, στα μέλη των Κοινοπραξιών, των Κοινωνιών Αστικού Δικαίου, στον πρόεδρο και στα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου των Ανωνύμων εταιρειών καθώς και στους νομίμους εκπροσώπους των νομικών προσώπων και νομικών οντοτήτων αντίστοιχα.

- Στα πρόσωπα που υποβάλλουν δήλωση φορολογίας κεφαλαίου λόγω απόκτησης κινητών ή ακίνητων περιουσιακών στοιχείων από οποιαδήποτε αιτία, καθώς και εμπράγματων δικαιωμάτων επ' αυτών.

- Σε όσους συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες της Φορολογικής Διοίκησης εκπροσωπώντας νόμιμα φορολογούμενους, είτε με εντολή αρμόδιου οργάνου, είτε των ιδίων των υπόχρεων, όπως εκκαθαριστής, κηδεμόνας σχολάζουσας κληρονομιάς, φορολογικός αντιπρόσωπος, φορολογικός εκπρόσωπος.

- Στα Υπουργεία, στις αυτοτελείς Γενικές Γραμματείες, στις αποκεντρωμένες Δημόσιες Υπηρεσίες, στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, στα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, στους Δήμους, στις Κοινότητες, στις Περιφέρειες, στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις της Χώρας, στις νομικές οντότητες, ανεξάρτητα του αριθμού των οργανικών μονάδων ή γραφείων που διαθέτουν, πέραν της έδρας τους.

- Στα αλλοδαπά Φυσικά, Νομικά Πρόσωπα και Νομικές Οντότητες που κατοικούν ή έχουν την έδρα τους σε χώρα με την οποία η Ελλάδα έχει υπογράψει σύμβαση αποφυγής διπλής φορολογίας και ζητούν την επιστροφή φόρου από οποιαδήποτε αιτία ή αγοράζουν ακίνητο ή μεταβιβάζουν μετοχές ή είναι υπόχρεα σε καταβολή φόρου ή συμμετέχουν ως εταίροι/μέλη, μέλη Δ.Σ., διαχειριστές ή νόμιμοι εκπρόσωποι, σε ημεδαπά νομικά πρόσωπα ή νομικές οντότητες.

- Στις υπό ίδρυση επιχειρήσεις καθώς και στο πρόσωπο που ορίζεται ιδρυτής.



Διαβάστε περισσότερα...

Περίφημες ατάκες για το σεξ


«Ιστορικές κουβέντες» μεγάλων αντρών...

Τα αποφθέγματα μεγάλων προσωπικοτήτων αποκτούν μια άλλη χροιά όταν η διάνοιά τους αποφασίζει να ασχοληθεί με το πλέον προσφιλές θέμα της ανθρωπότητας.

Κι αυτό γιατί το σεξ είναι ένα ζήτημα που ακόμα και τα σπουδαιότερα μυαλά συζητούν, γιατί πολύ απλά είναι συνεχώς στο μυαλό τους!

Άλλοι το ξέρουν καλά, άλλοι ισχυρίζονται ότι το ξέρουν, άλλοι πάλι το ονειρεύονται, όλοι όμως έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον για τα πεπραγμένα της ερωτικής πράξης.

Από σχόλια με «βάθος» μέχρι και κωμικές ατάκες, να τι είπαν για το σεξ γνωστότατοι άντρες...

Άλντους Χάξλεϊ



«Ο διανοούμενος είναι ο άνθρωπος που έχει βρει ένα πράγμα που είναι πιο ενδιαφέρον από το σεξ»

Άντι Γουόρχολ



«Το σεξ είναι πιο συναρπαστικό στην οθόνη και ανάμεσα στις σελίδες παρά ανάμεσα στα σεντόνια»

Μπιλ Κόσμπι



«Η σεξουαλική αγωγή μπορεί να είναι καλή ιδέα για το σχολείο, αλλά δεν νομίζω ότι στα παιδιά πρέπει να δίνεται εργασία για το σπίτι»

Νόρμαν Μέιλερ



«Δεν υπάρχει τίποτα το ασφαλές στο σεξ. Και ποτέ δεν θα υπάρξει»

Τζορτζ Μπερνς



«Το σεξ είναι ένας από τους 9 λόγους για μετενσάρκωση. Οι άλλοι 8 είναι ασήμαντοι»

Στιβ Τζομπς



«Η κοπέλα μου γελάει πάντα κατά τη διάρκεια του σεξ. Ό,τι κι αν διαβάζει»

Στιβ Μάρτιν



«Ξέρετε “αυτό το βλέμμα” που παίρνουν οι γυναίκες όταν θέλουν σεξ; Ούτε εγώ»

Τζον Μπάριμορ



«Σεξ: το πράγμα που χρειάζεται τον λιγότερο χρόνο για να προκαλέσει τους περισσότερους μπελάδες»

Γκράουτσο Μαρξ



«Θυμάμαι την πρώτη φορά που έκανα σεξ. Κράτησα την απόδειξη»

Π. Τζ. Ο'Ρουρκ



«Υπάρχει ένας αριθμός από μηχανικές συσκευές που αυξάνουν τη σεξουαλική διέγερση, ιδιαίτερα στις γυναίκες. Η καλύτερη όλων είναι η Mercedes-Benz 380SL κάμπριο»

Γούντι Άλεν



«Το σεξ χωρίς αγάπη είναι μια χωρίς νόημα εμπειρία. Μιλώντας όμως για ασήμαντες εμπειρίες, παραείναι καλό».



Διαβάστε περισσότερα...

Κανίβαλος εξηγεί γιατί έφαγε το πόδι ενός άντρα


ΠΡΟΣΟΧΗ: Σκληρή εικόνα - Φρικιαστικό σκηνικό στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Φρικιαστικό σκηνικό κατέγραψε κάμερα με έναν κανίβαλο να περιφέρει τα μέλη του σώματος ενός μουσουλμάνου σε γειτονιά όπου ζουν χριστιανοί, στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία.

Το εξαγριωμένο πλήθος άρπαξε με τη βία τον άτυχο άντρα και τον μαχαίρωσαν.

Ο αφρικανός Ouandja Magloire γνωστός με το παρατσούκλι Mad Dog ολοκλήρωσε το φρικιαστικό έργο κατασπαράζοντας κυριολεκτικά το πόδι του μουσουλμάνου.

Ο Magloire ανέφερε στο BBC ότι η πράξη του ήταν αποτέλεσμα εκδίκησης για το φόνο της εγκύου γυναίκας του από μουσουλμάνους. «Έσπασαν την πόρτα και έσφαξαν το παιδί μου. Είχα υποσχεθεί ότι θα πάρω εκδίκηση», ανέφερε.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

27χρονη playmate: Ήρθε ο καρκίνος και μου τα πήρε όλα


"Έβαφα τη μόνη βλεφαρίδα που μου είχε μείνει κι έβγαινα» αποκάλυψε η 27χρονη playmate Ευρυδίκη Παπαδοπούλου, η οποία νίκησε τον καρκίνο.

"Ήρθε ο καρκίνος και μου τα πήρε όλα. Το χαμόγελό μου και των δικών μου αγαπημένων προσώπων" τόνισε μεταξύ άλλων.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή "Πρωινό Mou":




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καφετέρια με χρονοχρέωση


Ένα ρωσικό concept καφετέριας που κάνει θραύση στη χώρα εδώ και 2 περίπου χρόνια άνοιξε πριν λίγες μέρες τις πύλες του στο λονδρέζικο κοινό, στην καρδιά της βρετανικής πρωτεύουσας. Ο λόγος για το «Ziferblat», την πρώτη καφετέρια με χρονοχρέωση στον κόσμο.Τι σημαίνει αυτό; Στο εν λόγω cafe τα πάντα είναι δωρεάν και ο πελάτης πληρώνει μόνο για το χρόνο που θα παραμείνει στο χώρο. Καφέδες, τσάι, μπισκότα, σνακ και ποτά είναι στη διάθεση του καθενός, χωρίς περιορισμό στην ποσότητα και χωρίς λογαριασμό στο τέλος, αρκεί να πληρώσεις μόνο για τα λεπτά ή τις ώρες παραμονής.

Οι πελάτες άμα τη άφιξή τους στην καφετέρια προμηθεύονται ένα χρονόμετρο από το μπαρ και ξεκινούν να… μετράνε λεπτά. Για μια ώρα η χρέωση είναι περίπου 1,5 ευρώ, ενώ οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν μόνοι τους τον καφέ ή το σάντουιτς στην κουζίνα, αλλά και να πλύνουν τα σκεύη που χρησιμοποίησαν. Το ίδιο μπορούν να κάνουν και για άλλους θαμώνες και έτσι μια μεγάλη παρέα δημιουργείται στον χώρο. Ήδη από τις πρώτες μέρες της λειτουργίας του στο Λονδίνο το «Ziferblat» κάνει θραύση, αποδεικνύοντας έμπρακτα πως… ο χρόνος είναι χρήμα!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...