Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Χαμένοι θησαυροί που κανείς δεν μπορεί να βρει


Ιστορικά κειμήλια και καραβιές χρυσού περιμένουν υπομονετικά τους κυνηγούς της περιπέτειας!

Μια σειρά από ανεκτίμητης αξίας τεχνουργήματα έχουν θαφτεί, ξεχαστεί ή εξαφανιστεί από προσώπου Γης, κάνοντας τους λαούς που τα απώλεσαν να κλαίνε γοερά.

Λίγο ο πόλεμος, λίγο οι φυσικές συμφορές και άλλα γεγονότα και το κακό δεν αργεί να έρθει για τα κειμήλια που χάνονται στη λήθη του χρόνου.

Κάποια μάλιστα είναι τόσο καιρό εξαφανισμένα που μοιάζει πια λες και πρόκειται για μύθους και λαϊκές διηγήσεις, την ίδια ώρα που δεν αποκλείεται να έχουν βγει στη μαύρη αγορά και να περιλαμβάνονται πια σε ιδιωτικές συλλογές μακριά από τα αδιάκριτα μάτια αρχαιολόγων και κοινού.

Άλλοι πάλι θησαυροί λέγεται ότι έχουν καταστραφεί ολοσχερώς, αν και σίγουρος δεν μπορεί να είναι κανείς και για τίποτα…
Η πόλη Παϊτίτι



Οι θρύλοι που περιβάλλουν τη μεγαλοπρεπή πόλη των Ίνκας πολλοί και τρανοί, με τον μύθο να τη θέλει το μέρος όπου έκρυψε ο πολιτισμός όλο του τον χρυσό για να τον γλιτώσει από τα χέρια των λευκών επιδρομέων. Εξαιτίας της δύσβατης τοποθεσίας της στις Άνδεις και του γεγονότος ότι μοιάζει με μύθο, η πόλη έγινε προοδευτικά συνώνυμη με το μυθικό Ελ Ντοράντο.

Πλέον είναι το ίδιο πράγμα, ένα μυθολογικό μέρος που ο τυχερός εξερευνητής θα συναντήσει δηλαδή αμύθητα πλούτη και πρωτόγνωρα αποθέματα χρυσού. Οι κυνηγοί θησαυρών έχουν οργώσει τις ζούγκλες του Περού και έχουν εντοπίσει αρκετές ενδείξεις σε απομονωμένους οικισμούς της περιοχής, που στο μυαλό τους μετατρέπονται σε αποδείξεις ότι εκεί βρίσκεται η μεγαλοπρεπής Παϊτίτι…
Το περιδέραιο Πατιάλα



Ένα σπάνιας ομορφιάς και αξίας κόσμημα, σχεδιασμένο από τον οίκο Καρτιέ το 1928, δόθηκε δώρο στον μαχαραγιά σερ Μπούπιντερ Σινγκ το 1928. Με πέντε σειρές από διαμάντια, 2.930 τον αριθμό, και διακοσμημένο με ρουμπίνια, ζαφείρια και άλλα πολλά, το κολιέ είχε στολίδι το έβδομο τότε μεγαλύτερο διαμάντι του κόσμου, ένα κίτρινο πετράδι 234,6 καρατίων. Το μυθικής αξίας κολιέ εξαφανίστηκε το 1948 και ο τελευταίος που το φόρεσε ήταν ο γιος του μαχαραγιά.

Το περιδέραιο βρέθηκε στα χέρια του αντιπροσώπου του οίκου στο Λονδίνο κάπου μισό αιώνα αργότερα, αν και το κεντρικό διαμάντι (αλλά και τα ρουμπίνια) έλειπε. Οι φήμες θέλουν την οικογένεια του μαχαραγιά να το διαμέλισε για να πουλήσει το τεράστιο διαμάντι, το οποίο αποτελεί ακόμα και σήμερα το άγιο δισκοπότηρο των κυνηγών θησαυρού, μιας και η αξία του εκτιμάται στα 20-30 εκατ. ευρώ…
Το Μαονένιο Πλοίο



Όταν ένα πλοίο ναυαγεί σε βάθη απύθμενα, μόνο εύκολο δεν είναι να βρεθεί. Αν και στην περίπτωση του Μαονένιου Πλοίου, το πράγμα μόνο έτσι δεν είναι, καθώς δεν ναυάγησε στα ανοιχτά ούτε σε δύσβατες περιοχές, αλλά στο λιμάνι της αυστραλιανής Βικτώριας, κάτω από τους αμμόλοφους! Το θρυλικό πλοίο της μυστικής πορτογαλικής αποστολής για την εξερεύνηση της Αυστραλίας ναυάγησε στα νοτιοδυτικά της πολιτείας Βικτώρια κάποια στιγμή το 1522, αν και εντοπίστηκε κάπου 350 χρόνια αργότερα, το 1847, από ντόπιους. Και τότε χάθηκε μαγικά!

Όλες οι πληροφορίες που το αφορούν είναι εικασίες και συμπερασμοί από διηγήσεις και θρύλους φαλαινοθήρων και γηγενών και ενώ κανείς δεν μπορεί να επιβεβαιώσει την ύπαρξή του, δεν μπορεί επίσης και να την αμφισβητήσει. Αν το Μαονένιο Πλοίο υπήρξε, τότε ενδέχεται να είχε στα αμπάρια του αμύθητους θησαυρούς από την άγνωστη ήπειρο, την ίδια ώρα που θα ανέτρεπε την εκδοχή που θέλει το «Endeavour» του καπετάνιου Κουκ να είναι το πρώτο ευρωπαϊκό πλοίο που έφτασε ποτέ στις ακτές της Ωκεανίας…
Το Κοινοβουλευτικό Σκήπτρο της Βικτώριας



Παραμένοντας στην Αυστραλία, το ιερό κειμήλιο της δημοκρατίας της πολιτείας Βικτώρια, σύμβολο άλλοτε του κοινοβουλευτισμού, εξαφανίστηκε ως διά μαγείας στις 9 Οκτωβρίου 1891. Παρά το γεγονός ότι όλες οι ενδείξεις έδειχναν τον μηχανικό της Βουλής, Τόμας Τζέφρι, και η αστυνομία βρήκε στο σπίτι του μια σειρά από πειστήρια, ο ίδιος δεν καταδικάστηκε ποτέ λόγω έλλειψης αποδείξεων.

Κάποια στιγμή κυκλοφόρησε η φήμη ότι το σκήπτρο το είχαν κλέψει μέλη της Βουλής και το άφησαν κατόπιν σε οίκο ανοχής της Μελβούρνης ως φάρσα, αν και η σχετική ομάδα έρευνας που συστήθηκε δεν βρήκε κανένα ίχνος του στους οίκους ανοχής της πόλης! Παρά το γεγονός ότι η αξία του είναι περισσότερο συμβολική παρά πραγματική, η Βουλή της Βικτώριας προσφέρει πια αμοιβή 50.000 δολαρίων για την ανεύρεσή του. Κάτι που έχει κινητοποιήσει τους ντόπιους κυνηγούς θησαυρών, οι οποίοι θέλουν να ξαναφέρουν το χαμόγελο στον κοινοβουλευτικό βίο της πολιτείας…
Ο Χαμένος Ολλανδός



Ο περιβόητος θησαυρός στο ορυχείο του Χαμένου Ολλανδού φαντάζει σε κάποιους μύθος, αν και άλλοι έχουν χάσει τη ζωή τους αναζητώντας τον. Το χρυσωρυχείο πρωτοανακαλύφθηκε στη δεκαετία του 1840 στην -ιδιαιτέρως κατάλληλη για την περίσταση- Οροσειρά Δεισιδαιμονία της κεντρικής Αριζόνα από μια οικογένεια, η οποία ξαπόστελνε τον χρυσό στο Μεξικό μέχρι να σφαγιαστεί τουλάχιστον από τα τόμαχοκ των Απάτσι. Ο μόνος που γλίτωσε τη σφαγή κατέφυγε στο Μεξικό, όπου και χάθηκαν τα ίχνη του, αν και στα επόμενα χρόνια μπόλικοι θα εμφανίζονταν με χάρτες θησαυρού στα χέρια τους αναζητώντας τον μάταια, καθώς η τραγωδία έσπευδε να τους προλάβει.

Στη δεκαετία του 1870 ένας γερμανός μετανάστης ονόματι Ιάκωβος «Ο Ολλανδός» Βαλτς θεωρούνταν ότι είχε βρει το χαμένο ορυχείο με τη βοήθεια του επιζήσαντα και είχε θάψει τόνους χρυσού κάπου στην ορεινή και δύσβατη περιοχή, αν και σύντομα ο συνεργάτης του σκοτώθηκε, είτε από Ινδιάνους είτε από τον ίδιο τον «Ολλανδό». Όταν αυτός πέθαινε, εκμυστηρεύτηκε λέει σε καλή του γειτόνισσα το ακριβές σημείο του ανείπωτου θησαυρού, αν και μετά τον θάνατό του ούτε αυτή ούτε και κανείς άλλος μπόρεσαν να εντοπίσουν το ορυχείο από τις περιγραφές του γέροντα…
Τα κοσμήματα του στέμματος του Ιωάννη της Αγγλίας



Ο Ιωάννης ο Ακτήμων είχε στην κατοχή του το πιο εντυπωσιακό και πολυτελές σύνολο βασιλικών στολιδιών (κορώνα, σκήπτρο και τα σχετικά), που χρησιμοποιούνταν αποκλειστικά στη στέψη των μοναρχών της Αγγλίας και φυλασσόταν νυχθημερόν στον Πύργο του Λονδίνου από ειδικά εκπαιδευμένη φρουρά.

Δεν ήταν βέβαια η πρώτη φορά που η βασιλική κοσμηματοθήκη υπέστη φθορά ή κλοπή, αν και θα ήταν η τελευταία! Ήταν το 1216 όταν ο βασιλιάς Ιωάννης προσπάθησε να διασχίσει έναν κολπίσκο στην Αγγλία, δεν υπολόγισε όμως καλά την παλίρροια και έχασε τα βασιλικά μπαγκάζια, όπως και τη ζωή του. Τα πετράδια τα πήρε η θάλασσα και τη ζωή του η δυσεντερία. Παρά το γεγονός ότι η περιοχή που χάθηκε ο βασιλικός θησαυρός παραμένει ιδιαιτέρως επικίνδυνη, οι κυνηγοί θησαυρών συνεχίζουν να την οργώνουν κάθε χρόνο ελπίζοντας να πιάσουν την καλή…


Διαβάστε περισσότερα...

«Ναυάγησαν» οι ποσοστώσεις στην Ε.Ε. για τους μετανάστες


«Εγκαταλείπεται η ιδέα που θα βοηθούσε Ιταλία και Ελλάδα» τόνισε ο Ν. Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε σήμερα ότι, με δεδομένη την απουσία συναίνεσης μεταξύ των κρατών μελών, η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι αναγκασμένη να εγκαταλείψει την ιδέα να επιβάλει ποσοστώσεις για την ανακατανομή ενός μέρους των αιτούμενων άσυλο που φθάνουν στην Ιταλία και στην Ελλάδα, μια πρόταση η οποία είχε στόχο να αμβλύνει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι δύο χώρες.

«Δεν υπάρχει συμφωνία μεταξύ των κρατών -μελών για τις υποχρεωτικές ποσοστώσεις των μεταναστών», είπε ο Τουσκ κατά την έναρξη της Συνόδου Κορυφής, η οποία εν μέρει είναι αφιερωμένη στην κρίση των μεταναστών στη Μεσόγειο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο άνθρωπος που κολυμπάει με έναν κροκόδειλο


Μία απίστευτη σχέση ζωής 20 χρόνων!

Ο Κοσταρικανός Chito Shedden και ο κροκόδειλος Pocho μετράνε ήδη 20 χρόνια στενής φιλίας. Όλα άρχισαν όταν ο Chito εντόπισε μισοπεθαμένο τοκ κροκόδειλο στην όχθη του ποταμού Parasmina. Τον φρόντισε και του έσωσε κυριολεκτικά την ζωή.

Όταν ο Pocho είχε πια αναρρώσει, ο Chito τον πήγε πίσω στο ποτάμι. Το επόμενο πρωί, προς μεγάλη του έκπληξη είδε τον Pocho να κοιμάται στην βεράντα του σπιτιού του!

Κι αυτή ήταν η αρχή μιας σχέσης ζωής!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεκάδες χιλιάδες εργατικά ατυχήματα κάθε χρόνο στην Ελλάδα


Το 50% απ' αυτά αποσιωπούνται, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Τριάντα πέντε χιλιάδες εργατικά ατυχήματα σημειώνονται, κατά μέσο όρο, κάθε χρόνο στην Ελλάδα, από τα οποία αποκαλύπτονται και καταγγέλλονται στις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες περίπου τα ...μισά. Τα υπόλοιπα (ποσοστό 50% περίπου) αποσιωπούνται και συγκαλύπτονται, με ευθύνη των εργοδοτών, αλλά και των εργαζομένων που τραυματίζονται.

Τα παραπάνω επίσημα στοιχεία της Eurostat, έγιναν γνωστά στη διάρκεια ημερίδας, με θέμα: «Επιχειρηματικότητα και Ευθύνη», που συνδιοργάνωσαν στη Θεσσαλονίκη ο Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) με την Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση πεπραγμένων του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.), το 2013 σημειώθηκαν 5.126 ατυχήματα εκ των οποίων τα 42 θανατηφόρα, ενώ, συμπληρωματικά, σύμφωνα με την έκθεση του ΙΚΑ το 2009 (την τελευταία χρονιά για την οποία έχει δημοσιοποιήσει στατιστικά στοιχεία), έγιναν 9.436 ατυχήματα εκ των οποίων τα 55 θανατηφόρα.

Συνεπώς, αν προστεθούν οι παραπάνω αριθμοί, συνολικά συμβαίνουν περίπου 16.000-17.000 εργατικά ατυχήματα ετησίως, εκ των οποίων 120-190 είναι θανατηφόρα, δηλαδή περισσότερα από 45 ατυχήματα ημερησίως. Όμως, όπως είπαν οι ομιλητές στη διάρκεια της εκδήλωσης, με δεδομένο ότι περίπου το ποσοστό των ατυχημάτων που δηλώνονται δεν ξεπερνάει το 50% (κάτι στο οποίο συμβάλουν και τα αυξημένα ποσοστά αδήλωτης εργασίας), τα επίσημα στοιχεία της ευρωπαϊκής Eurostat ανεβάζουν τον αριθμό των εργατικών ατυχημάτων στην Ελλάδα σε 35.000 ετησίως περίπου.

Ένα άλλο ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο, είναι η ποσοστιαία κατανομή των συνολικών εργατικών ατυχημάτων που αναγγέλθηκαν στο Σ.ΕΠ.Ε., ανά κλάδο οικονομικής δραστηριότητας, για το έτος 2012. Το μεγαλύτερο ποσοστό ατυχημάτων (20,90%) αφορούν στον κλάδο του λιανικού εμπορίου, εκτός οχημάτων και μοτοσυκλετών και ακολουθούν ο κλάδος των κατασκευών, με ποσοστό 8,0% και ο κλάδος υγείας, με ποσοστό 6,1%. Τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία φανερώνουν ότι ατύχημα μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε εργαζόμενο, ανεξαρτήτως της φύσης της εργασίας. Και για το λόγο αυτό, δεν μπορεί να θεωρηθούν ως επικίνδυνα μόνο τα λεγόμενα βαρέα επαγγέλματα (οικοδομές, βιομηχανίες, κ.α.).

Όπως είπε ο εκπρόσωπος του ασφαλιστικού κλάδου, Δημήτρης Μάνος, αν και στην Ελλάδα η ασφάλιση της αστικής ευθύνης είναι σχετικά άγνωστη, αυτό δεν ισχύει για τις άλλες χώρες. Στην Ευρώπη θεωρείται απαραίτητη, δεν νοείται ανασφάλιστη επιχείρηση έναντι των εργαζομένων - όπως είπαν χαρακτηριστικά - και επισήμαναν ότι τελικά αυτό λειτουργεί προς όφελος της εκάστοτε επιχείρησης, της οικονομίας και του κοινωνικού συνόλου. Ανέφεραν την περίπτωση της Κύπρου, όπου, από το 1989, ήδη, έχει θεσμοθετήσει την υποχρεωτική ασφάλιση αστικής ευθύνης εργοδότη.

«Η ασφάλιση αστικής ευθύνης εργοδότη είναι χρήσιμη και ουσιαστική για οποιαδήποτε εταιρία. Είναι ιδιαίτερα χαμηλού κόστους, εκπίπτει από τη φορολογία, διασφαλίζει την ανταγωνιστικότητα και την βιωσιμότητα μιας επιχείρησης, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις εργατικών ατυχημάτων που εκ του νόμου πρέπει να αποζημιώσει, παρέχοντας χρηματοδότηση των οικονομικών συνεπειών αυτών των ατυχημάτων. Διασφαλίζει τη φήμη και το όνομα της επιχείρησης, το οποίο πολλές φορές είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο», είπε ο κ. Μάνος.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒΕ, Κυριάκος Λουφάκης, υπογράμμισε ότι στην Ελλάδα η ασφάλιση αστικής ευθύνης επιχειρήσεων έφτασε με καθυστέρηση, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και τόνισε ότι σήμερα μεγαλύτερη ζήτηση προέρχεται από εταιρίες που δραστηριοποιούνται στο χρηματιστήριο, μεγάλες ανώνυμες εταιρίες, ιδιαίτερα αν κάνουν εξαγωγές, καθώς και από χρηματοοικονομικούς οργανισμούς. «Ήδη, σε κάποιους κλάδους επαγγελματιών, η ασφάλιση αστικής ευθύνης είναι υποχρεωτική. Ωστόσο, η ζήτηση κινείται ανοδικά και από μικρότερες επιχειρήσεις, που απασχολούν 5-10 ή περισσότερους εργαζομένους», υπογράμμισε και επισήμανε ότι σε μια σύγχρονη ευνομούμενη κοινωνία, η ασφάλιση αστικής ευθύνης θα πρέπει να λειτουργεί ως εργαλείο ανάπτυξης για τις επιχειρήσεις, ως επένδυση και όχι ως ακόμα ένα λειτουργικό έξοδο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Φιλιππίδης Πανελλήνιο ρεκόρ με 5,85μ.!


Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ σημείωσε στο επί κοντώ ο Κώστας Φιλιππίδης. Έκανε άλμα στο 5,85μ. και κατέλαβε την πρώτη θέση στο μίτινγκ του Λαντάου. Είναι η 10η φορά στην καριέρα του που σπάει το Πανελλήνιο ρεκόρ αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Φιλιππίδης Πανελλήνιο ρεκόρ με 5,85μ.!

Ο 29χρονος επέλεξε να μην σπαταλήσει δυνάμεις σε...περιττά ύψη κι έτσι επέλεξε να ξεκινήσει τον αγώνα του στα 5,45 μ. άφησε τα 5,55 μ. και πέρασε τα 5,65 μ. για να συνεχίσει στα 5,75 μ.., ύψος που ξεπέρασε με την δεύτερη κι έπειτα να αφήσει το 5,80 μ., για να μπει στο 5,85 μέτρα.

Η επίδοση του Φιλιππίδη ήρθε απόλυτα φυσιολογικά δεδομένο του ότι στις τελευταίες του εμφανίσεις είχε δείξει ότι είναι σε πολύ καλή κατάσταση (5,77 μ. και 5,80 μ. στους δύο τελευταίους του αγώνες). Όπως και την Κυριακή στο Ηράκλειο, έτσι και σήμερα στο Λαντάου ο Φιλιππίδης δοκίμασε στα 5,90 μ., ύψος που είναι θέμα χρόνου να νικήσει.

Ο επόμενος αγώνας για τον αθλητή του Δημήτρη Κυτέα, θα γίνει στις 4 Ιουλίου στο Diamond League του Παρισιού και θα ακολουθήσουν η Λοζάννη (9/7) και το Μονακό (17/7).

Το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ ήταν 5,83 μ. και ανήκε στον ίδιο από τις 31 Ιανουαρίου του 2013. Το 5,85 μ. είναι η πέμπτη επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά και ρεκόρ μίτινγκ. Δεύτερος με 5,70 μ. ήταν ο Καρλ Πεχ, ο οποίος δοκίμασε δύο φορές στα 5,85 μ. και μία στα 5,90 μ., προκειμένου να πετύχει ρεκόρ, όμως, δεν τα κατάφερε.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκλονιστικές φωτογραφίες καταγράφουν τα σοβαρά προβλήματα του πλανήτη


Κοινωνικές και περιβαλλοντικές καταστροφές που καθηλώνουν.

Δυο νιγηριανές που στέκονται σε ένα υποτυπώδες κομμωτήριο, μια γυναίκα σε ένα εγκαταλειμμένο σούπερ μάρκετ της Φουκουσίμα, μια αμμοθύελλα στο Κουβέιτ και μια οικογένεια που βλέπει τηλεόραση στο πλημμυρισμένο της σαλόνι, στο Μπανγκλαντές, είναι μόνο μερικές από τις δεκάδες εικόνες που σοκάρουν ποικιλλοτρόπως

Με την ονομασία Environmental Photographer of the Year 2015, περισσότερες από εκατό φωτογραφίες που απεικονίζουν με αποκαλυπτικό τρόπο περιβαλλοντικά προβλήματα, κοινωνικά ζητήματα, ή την κρίση στο θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, προβάλλονται από τις 22 Ιουνίου σε έκθεση στο Λονδίνο.

Η τελική λίστα μειώθηκε στις 111 φωτογραφίες, από τις 10.000 και πλέον που ήταν αρχικά και προέρχονται από ερασιτεχνικούς ή επαγγελματικούς φακούς, όλων των ηλικιών, από περισσότερες από 60 χώρες.






















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπαλλήλους έτοιμους για όλα θέλει το 59% των εργοδοτών


Το 59% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δηλώνει ότι ο εργοδότης τους απαιτεί να είναι διαθέσιμοι και πέρα από το ωράριο εργασίας.

Την ίδια στιγμή αύξηση 9% εμφανίζει ο φόβος της απώλειας εργασίας, ενώ μείωση 5% καταγράφει η αισιοδοξία για εύρεση εργασίας.

Λιγότερο αισιόδοξοι εμφανίζονται στο δεύτερο τρίμηνο του 2015 οι Έλληνες σε ότι αφορά την εύρεση εργασίας, ενώ αυξάνεται και ο αριθμός αυτών που φοβούνται ότι θα χάσουν τη δουλειά τους. Την ίδια στιγμή, έξι στους δέκα δηλώνουν ότι ο εργοδότης τους απαιτεί να είναι διαθέσιμοι και πέρα από το ωράριο εργασίας.

Αυτά προκύπτουν από την τριμηνιαία έρευνα Workmonitor της Randstad Hellas που αποτυπώνει τις τάσεις της αγοράς εργασίας στην Ελλάδα. Για το δεύτερο τρίμηνο του 2015 η έρευνα εστιάζει τόσο στον προσωπικό χρόνο των εργαζομένων όπως αυτός διαμορφώνεται σε σχέση με το ωράριο εργασίας τους, όσο και στην εργασιακή ικανοποίηση των Ελλήνων εργαζομένων, ενώ παράλληλα ερευνά τον τριμηνιαίο δείκτη κινητικότητας των εργαζομένων.

Εργασία και προσωπικός χρόνος

Όπως σημειώνεται στην έρευνα, σήμερα η τεχνολογία μας επιτρέπει να παραμένουμε συνδεδεμένοι με τη δουλειά μας οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή. Το ερώτημα που τίθεται ωστόσο είναι τι συνέπειες έχει αυτό στην ισορροπία που πρέπει να υπάρχει, ανάμεσα στον χρόνο εργασίας και προσωπικής ζωής.

Σύμφωνα με τα τελευταία ευρήματα της έρευνας Workmonitor της Randstad, το 59% των ερωτηθέντων στην Ελλάδα δήλωσε ότι ο εργοδότης τους απαιτεί να είναι διαθέσιμοι πέρα από το ωράριο εργασίας.

Από αυτούς το 55% ισχυρίζεται ότι δεν έχουν πρόβλημα να χειρίζονται θέματα δουλειάς στον προσωπικό τους χρόνο, ενώ το 62% παρατηρεί και τους συναδέλφους του να κάνουν το ίδιο. Μάλιστα το 70% απαντά άμεσα σε τηλέφωνα και email που αφορούν τη δουλειά, πέραν του καθορισμένου ωραρίου, ενώ το 76% απαντά σε αυτά μόνο όταν είναι εφικτό.



Εργασία και διακοπές

Το 52% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο εργοδότης τους περιμένει από εκείνους να είναι διαθέσιμοι και κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο τηλέφωνο ή να απαντούν σε email.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο ευτυχισμένες χώρες στον κόσμο


Στην 111η θέση η Ελλάδα!

Πόσο ευτυχισμένη είναι η χώρα που ζείτε; Σύμφωνα με μια νέα έρευνα, στην οποία συμμετείχαν πάνω από 146.000 άνθρωποι απ’ όλον τον κόσμο, ο Παναμάς αναδείχτηκε η πιο ευτυχισμένη χώρα στον κόσμο.

Η χώρα της Κεντρικής Αμερικής διατήρησε τον τίτλο για δεύτερη συνεχή χρονιά. Στην τελευταία θέση της κατάταξης βρέθηκε το Αφγανιστάν, με τη χαμηλότερη βαθμολογία στα κριτήρια που αξιολογήθηκαν.

Η Ελλάδα βρέθηκε στην 111η θέση (10,3%) σε μια λίστα 145 χωρών.

Οι συμμετέχοντες απάντησαν σε ερωτήσεις γύρω από πέντε πτυχές της ευημερίας τους: την αίσθηση ενός σκοπού στη ζωή, τις κοινωνικές τους σχέσεις, την οικονομική τους κατάσταση, τη συμμετοχή στα κοινά και τη σωματική τους υγεία. Ανάλογα με τις απαντήσεις που έδωσαν, οι συμμετέχοντες χωρίστηκαν σε τρεις κατηγορίες σε κάθε μία από τις πέντε αυτές πτυχές: «ακμάζοντες» (thriving), «που πασχίζουν» (struggling) ή «που υποφέρουν» (suffering).

Οι κάτοικοι του Παναμά έπιασαν το υψηλότερο ποσοστό σε τουλάχιστον τρεις από τις πτυχές ευημερίας, σημειώνοντας ένα 53%. Σύμφωνα με όσα αναφέρει σχετικό δημοσίευμα του LiveScience επικαλούμενο τον ερευνητή Dan Witters από τη Gallup-Healthways, ο Παναμάς βρέθηκε στην υψηλότερη θέση, εν μέρει γιατί οι άνθρωποι που ζουν στην Κεντρική και Λατινική Αμερική, τείνουν γενικά να απαντούν ότι βιώνουν πιο θετικά συναισθήματα πιο συχνά, και λιγότερο συχνά αρνητικά, σε σχέση με άλλες περιοχές του κόσμου.

Επιπλέον, ο Παναμάς είχε μια αναπτυσσόμενη οικονομία το 2014 και ένα σχετικά σταθερό πολιτικό σύστημα.

Η χώρα που βρέθηκε στην τελευταία θέση της κατάταξης με 0% βαθμό ευτυχίας σε τουλάχιστον τρεις πτυχές της ευημερίας ήταν το Αφγανιστάν.

Από τις 145 χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν οι εξής:

1. Παναμάς, 53%

2. Κόστα Ρίκα, 47,6%

3. Πουέρτο Ρίκο, 45,8%

4. Ελβετία, 39,4%

5. Μπελίζ, 38,9%

6. Χιλή, 38,7%

7. Δανία, 37%

8. Γουατεμάλα, 36,3%

9. Αυστρία, 35,6%

10. Μεξικό, 35,6%

Την τελευταίες δέκα θέσεις στη λίστα καταλαμβάνουν οι εξής χώρες:

136. Γκάνα, 5,6%

137. Αϊτή, 5,3%

138. Μπενίν, 4,8%

139. Ακτή Ελεφαντοστού, 4,5%

140. Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, 4,1%

141. Τυνησία, 4,0%

142. Τόγκο, 3,9%

143. Καμερούν, 3,1%

144. Μπουτάν, 3,0%

145. Αφγανιστάν, 0,0%


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναρρίχηση με τη βοήθεια του Google Street View


Σκαρφαλώστε στα βράχια του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι από… τον καναπέ σας.

Υψώνονται πάνω από 900 μέτρα από την επιφάνεια του εδάφους, στην κοιλάδα του εθνικού πάρκου Γιοσέμιτι στις ΗΠΑ.

Η πλαγιά El Capitan είναι μία από τις πιο αναγνωρίσιμες που υπάρχουν στον κόσμο και φυσικά, μία από τις πιο… απότομες και τρομακτικές.

Χάρη στις προσπάθειες μιας ομάδας κορυφαίων, επαγγελματιών αναρριχητών, η Google προχώρησε την υπηρεσία Street View ακόμη παραπέρα και πιο συγκεκριμένα… κάθετα!

Για πρώτη φορά ενέταξε στις πιο δημοφιλείς διαδρομές της αυτόν τον τεράστιο, κάθετο όγκο από γρανίτη.

Εσείς δεν έχετε παρά να καθίσετε αναπαυτικά στην καρέκλα σας και να… ζήσετε την εμπειρία της αναρρίχησης σε ένα μία από τις πιο επιβλητικές και απαιτητικές διαδρομές αναρρίχησης στον κόσμο.

Αρκεί να μη φοβάστε τα ύψη… ακόμη κι από τον καναπέ σας!

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικες το 50% των γυναικών που κάνουν έκτρωση


Παρότι η οικονομική κρίση επέφερε αισθητή μείωση στις εκτρώσεις εντός των συνόρων, η Ελλάδα παραμένει «πρωταθλήτρια» Ευρώπης με 80.000 εκτρώσεις ετησίως (δηλαδή όσες είναι πλέον και οι γεννήσεις) ενώ πιο ανησυχητικό είναι το εύρημα ότι το 50% των αμβλώσεων γίνεται σε ανήλικα κορίτσια.

Τα στοιχεία αυτά που προέρχονται από νέα βρετανική μελέτη την οποία συντόνισαν οι Πανεπιστημιακές Μαιευτικές-Γυναικολογικές Κλινικές του University of London απεικονίζουν την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των νεαρών κοριτσιών για την αντισύλληψη, με μόλις το 3% των Ελληνίδων να προτιμά το χάπι όταν στη γειτονική (και οπισθοδρομική σε πολλά γυναικεία ζητήματα) Τουρκία το 9% των γυναικών προτιμά την αντισύλληψη με χάπι και στην Ευρώπη μία στις δύο γυναίκες επιλέγουν τη συγκεκριμένη μέθοδο.

Σχολιάζοντας τα ευρήματα, ο μαιευτήρας-γυναικολόγος Στέφανος Χανδακάς, Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τ. Επιμελητής Μαιευτικής Γυναικολογίας στο Princess Royal University Hospital του Λονδίνου, τονίζει ότι οι εκτρώσεις έχουν οδυνηρές σωματικές και ψυχολογικές συνέπειες ειδικά στις έφηβες. «Οι κοπέλες στιγματίζονται (σωματικά και ψυχικά), αφού πολλές από τις συνέπειες τις ακολουθούν για το υπόλοιπο της ζωής τους.

Οι σωματικές επιπτώσεις μιας άμβλωσης μπορεί να είναι προσωρινές όπως οι επιμολύνσεις, τα θρομβοεμβολικά επεισόδια, οι αιμορραγίες, η διάτρηση της μήτρας, ο τραυματισμός του εντέρου, η ρήξη του τραχήλου της μήτρας και ο τραυματισμός του ουρητήρα, ενώ ένα 5% των γυναικών που έχουν υποβληθεί σε έκτρωση υφίσταται μόνιμη στειρότητα. Επίσης αμερικανικές έρευνες ενοχοποιούν τις εκτρώσεις για αυξημένο κίνδυνο καρκίνου του μαστού» λέει ο δρ. Χανδακάς.

Ενδεικτικό της ελλιπούς ενημέρωσης των νεαρών γυναικών στην Ελλάδα είναι και το γεγονός πως το 27% των Ελληνίδων καταφεύγει στο χάπι της επόμενης ημέρας (δηλαδή την επείγουσα αντισύλληψη) προκειμένου να αποφύγει μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη. Πέρσι πουλήθηκαν δύο εκατομμύρια δισκία, ενώ τα «κλασικά» νεότερης γενιάς αντισυλληπτικά χάπια τα χρησιμοποιεί μόλις το 3% των Ελληνίδων. Αυξημένη είναι και η χρήση προφυλακτικού (το χρησιμοποιεί το 75% των ζευγαριών στην Ελλάδα, όταν παλιότερα το επέλεγε μόλις το 30%).

Με τη γλώσσα των αριθμών

-80.000 εκτρώσεις γίνονται ετησίως στην Ελλάδα, όσες και οι γεννήσεις

-150.000 εκτρώσεις γίνονταν ετησίως στην Ελλάδα προ κρίσης

-3% των Ελληνίδων παίρνει το χάπι, όταν αντισύλληψη με χάπι προτιμά το 45% των γυναικών στην Ευρώπη και το 9% των γυναικών στην Τουρκία!

-75% των ζευγαριών στην Ελλάδα χρησιμοποιεί προφυλακτικό

-27% των Ελληνίδων χρησιμοποιεί επείγουσα αντισύλληψη (χάπι της επόμενης ημέρας).

-2.000.000 δισκία πουλήθηκαν πέρσι στη χώρα μας


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί ο παπαγάλος παπαγαλίζει


Ιδιόμορφος ο εγκέφαλος του πτηνού.

Στη μοναδική δομή μιας περιοχής του εγκεφάλου του παπαγάλου οφείλεται η ικανότητά του να μιμείται πιστά τους ήχους που ακούει στο περιβάλλον του, σύμφωνα με τους επιστήμονες, που έριξαν φως στο νευρωνικό μυστικό του... παπαγαλισμού.

Οι αμερικανοί και ευρωπαίοι ερευνητές, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή νευροβιολογίας Έριχ Τζάρβις του Πανεπιστημίου Ντιουκ της Β.Καρολίνα, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «PLoS One», ανακάλυψαν ότι ορισμένα «κυκλώματα» του εγκεφάλου του παπαγάλου έγιναν διπλά εδώ και τουλάχιστον 29 εκατομμύρια χρόνια.

Η εξελικτική αυτή ιδιορρυθμία φαίνεται πως επέτρεψε στον παπαγάλο να γίνει εξπέρ στις μιμήσεις των ήχων γύρω του, καθώς η ύπαρξη δύο πανομοιότυπων περιοχών στον εγκέφαλό του, τού δίνει τη δυνατότητα να αντιγράφει τους ήχους που ακούει και να τους επεξεργάζεται στα νευρωνικά κέντρα του.

Ελάχιστα ζώα στη φύση - κυρίως πουλιά - μπορούν να μιμηθούν ήχους και φωνές όπως ο παπαγάλος. Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η ανάλογη μιμητική δυνατότητα στον άνθρωπο προέκυψε μέσα από μια παρεμφερή αντιγραφή ορισμένων εγκεφαλικών κυκλωμάτων, αν και παραμένει άγνωστο πώς και γιατί αυτό συνέβη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας άνδρας με ψηλοτάκουνα


Η δοκιμασία που τον λύγισε - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Με λίγα λόγια τα πράγματα έγιναν ως εξής: οι άνδρες δεν καταλαβαίνουν γιατί οι γυναίκες «παραπονιούνται συνέχεια» ότι τις κουράζουν τα ψηλά τακούνια. Ένας άνδρας αποφασίζει να αποδείξει πως είναι απλά υπερβολικές και για να το κάνει αυτό μπαίνει στα παπούτσια τους. Κυριολεκτικά. Φορά τακούνια φεύγοντας για τη δουλειά του το πρωί και δεσμεύεται να τα φορέσει όλη μέρα για να αποδείξει τον ισχυρισμό του. Κυκλοφορεί με τα ωραιότατα ψηλοτάκουνα πέδιλά του στο γραφείο του. Η κατάληξη: η υπόθεσή του διαψεύδεται, οι γυναίκες δεν είναι υπερβολικές, ο πόνος από τα ψηλοτάκουνα παπούτσια χαρακτηρίζεται «απίθανος» και πριν το τέλος της ημέρας ο άνδρας έχει βγάλει τα ψηλοτάκουνα και προτιμά να περπατά.. ξυπόλυτος!

Ο γενναίος άνδρας που έκανε τον εαυτό του πειραματόζωο είναι ο Brandon Cohen, ανταποκριτής του BroBible στο Λος Άντζελες, ο οποίος κατέγραψε μάλιστα την «εμπειρία» του σε βίντεο.

Τα δεινά του αρχίζουν με το που βάζει τα παπούτσια και λέει «θεέ μου, πονάω ήδη!».

Ο Brandon φορά τα ψηλοτάκουνά του στις 8:30 και παραπατά σαν νεογέννητη καμηλοπάρδαλη.

Όπως είναι φυσιολογικό κάνει πολλά κεφάλια να γυρίσουν όταν βγαίνει στο δρόμο με την παράδοξη εμφάνισή του- από πάνω φοράει κανονικά ρούχα, παντελόνι και μπλούζα.

Γύρω στις 12:30 αρχίζει να περιγράφει πώς τα τακούνια του χαλούν ήδη τη διάθεση ενώ το μεσημέρι πονάει τόσο πολύ που ζητά από το συνεργείο που τον κινηματογραφεί να του φέρει το αυτοκίνητο γιατί δεν μπορεί να περπατήσει ως εκεί.

Στις 2:30 περιφέρεται σε ένα εμπορικό κέντρο, οδηγώντας τη δοκιμασία του στα άκρα. «Θέλω τον θάνατο, σας παρακαλώ αφήστε με να πεθάνω», λέει πονώντας.

Στις 7:15 πετάει λευκή πετσέτα. Βγάζει τα τακούνια και συνεχίζει ξυπόλυτος. «Πάω να πάρω παυσίπονο και να κοιμηθώ», δηλώνει.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο επιβάτης και το ατύχημα στο αστικό λεωφορείο


Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που ανέβασε ένας χρήστης του facebook και οι οποίες όπως αναφέρει, είναι ενδεικτικές της κακής συντήρησης που γίνονται στα αστικά λεωφορεία.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, ένα μεταλλικό καπάκι "ξεκόλλησε" από την οροφή του λεωφορείου με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε επιβάτη.





Οι υπόλοιποι επιβάτες έσπευσαν να τον βοηθήσουν, χωρίς ωστόσο να είναι γνωστό αν τραυματίστηκε.



Τις φωτογραφίες "πόσταρε" στο facebook ο χρήστης Froso Agelos Varvara.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπήκε στο taxis και έμαθε ότι είναι παντρεμένη με Σενεγαλέζο


Παντρεμένη με έναν Σενεγαλέζο χωρίς να το γνωρίζει διαπίστωσε πως ήταν μια Ελληνίδα. Η καταγγέλλουσα κατά τη διάρκεια της συμπλήρωσης της φορολογικής της δήλωσης στο taxis είδε πως ήταν παντρεμένη με έναν αλλοδαπό τον όποιο όπως υποστήριξε στην αστυνομία δεν γνωρίζει.

Από την έρευνα των αρχών προέκυψε ότι ένας 37χρονος, μαζί με τους συνεργούς του, προσποιούμενοι τους ιερείς με τη χρήση πλαστών σφραγίδων, σχετικών βιβλίων γάμου και εκκλησιαστικών εγγράφων, τελούσαν, έναντι χρηματικής αμοιβής, θρησκευτικούς γάμους, μεταξύ πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κυρίως Ελλήνων, και υπηκόων τρίτων χωρών, κυρίως Αφρικανικών, οι οποίοι με αυτόν τον τρόπο εξασφάλιζαν την νόμιμη παραμονή στη χώρα μας.

Μέχρι στιγμής, έχει διαπιστωθεί ότι έχουν τελέσει τουλάχιστον 91 «γάμους», στους περισσότερους εκ των οποίων οι «σύζυγοι» δε γνωρίζονταν μεταξύ τους.

Από την αστυνομία συνελήφθησαν δύο άτομα ο 37χρονος και ένας 51χρονος σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών από κερδοσκοπία, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Στο κινητό τηλέφωνο του 51χρονου βρεθήκαν και βίντεο με υλικό παιδικής πορνογραφίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματικός ο νόμος Ομπάμα για την υγειονομική ασφάλιση


Τον επικύρωσε το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ επικύρωσε σήμερα τον νόμο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την υγειονομική ασφάλιση, επιβεβαιώνοντας ότι οι αμφισβητούμενες οικονομικές αρωγές που περιλαμβάνει είναι σύμφωνες με το Σύνταγμα της χώρας.

Η απόφαση ελήφθη με τις ψήφους έξι δικαστών έναντι τριών. Παρουσιάσθηκε από τον πρόεδρο του Ανώτατου Δικαστηρίου Τζον Ρόμπερτς και σημαίνει πως οι περίπου επτά εκατομμύρια Αμερικανοί που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα υγειονομικής ασφάλισης μέσω του ιστότοπου της κυβέρνησης δικαιούνται έκπτωση φόρου όπως και οι άλλοι.

Για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια, το κορυφαίο δικαστήριο της χώρας τάχθηκε με το μέρος της κυβέρνησης, επικυρώνοντας τον νόμο που ο πρόεδρος Ομπάμα θέλει να αφήσει ως κληρονομιά της προεδρίας του.

Το Ανώτατο Δικαστήριο αρνήθηκε να καταργήσει έναν από τους πυλώνες του νόμου: μια οικονομική αρωγή που έχει στόχο να επιτρέψει στους πιο φτωχούς να ασφαλισθούν.

Οι τέσσερις προοδευτικοί δικαστές, υποστηριζόμενοι από τους συντηρητικούς Άντονι Κένεντι και Τζον Ρόμπερτς, διέσωσαν το κείμενο, εκτιμώντας πως η ακύρωση αυτής της έκπτωσης φόρου "θα αποσταθεροποιούσε την αγορά των ατομικών ασφαλίσεων".


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδαφίζονται άμεσα αυθαίρετα που βρίσκονται μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση


Με τη «βούλα» του ΣτΕ.

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου της Επικρατείας κατεδαφίζονται άμεσα αυθαίρετα κτίσματα που βρίσκονται μέσα σε δάσος ή αναδασωτέα έκταση, ανεξάρτητα εάν αυτή η δασική έκταση είναι ιδιωτική ή δημόσια.

Οι δικαστές του «Ε Τμήματος του ΣτΕ ερμηνεύοντας το Σύνταγμα και την δασική νομοθεσία έκριναν ότι «οικοδομές, κτίσματα και πάσης φύσεως κατασκευές που έχουν ανεγερθεί είτε μέσα σε δημόσια ή ιδιωτικά δάση ή δασικές εκτάσεις είτε μέσα σε δημόσιες ή ιδιωτικές αναδασωτέες εκτάσεις οι οποίες έχουν καταστραφεί από πυρκαγιά ή από οποιαδήποτε άλλη αιτία, προερχόμενη από ανθρώπινη ενέργεια ή από φυσική αιτία, κατεδαφίζονται ύστερα από απόφαση του αρμοδίου οργάνου».

Οι σύμβουλοι Επικρατείας υπογράμμισαν ότι «το μέτρο της κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών επιβάλλεται υποχρεωτικώς από τον νόμο, ανεξάρτητα από τον χαρακτήρα της έκτασης ως δημόσιας ή ιδιωτικής, διότι τυχόν δικαιώματα ιδιωτικού δικαίου σε δασική ή αναδασωτέα έκταση δεν αποκλείουν την εφαρμογή της νομοθεσίας, κατ’ εφαρμογή της οποίας εκδόθηκε η πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών». Μάλιστα, όπως επεσήμαναν για την κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών σε δασικές ή αναδασωτέες εκτάσεις δεν απαιτείται, να έχει προηγουμένως καταρτισθεί δασολόγιο, ούτε να έχει χαρακτηρισθεί η έκταση ως δασική, με τη διαδικασία του δασικού νόμου 998/1979 ούτε, να έχουν καταρτισθεί δασικοί χάρτες, αλλ’ αρκεί να διαπιστώνεται αιτιολογημένα ο δασικός χαρακτήρας της έκτασης.

Με την συγκεκριμένη απόφαση (2215/2015) οι δικαστές επικυρώσαν πράξη κατεδάφισης αυθαιρέτων κατασκευών αλλά και απόφαση του προέδρου του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που έλεγε " ναι " στην κατεδάφιση αυθαιρέτων κατασκευών και εγκαταστάσεων που έχουν ανεγερθεί σε δημόσια δασική αναδασωτέα έκταση εμβαδού 7.968 τ.μ., στη θέση «Λόφος Κόκκου-Ομορφοκκλησιά- Βείκου» (Τουρκοβούνια) του Δήμου Γαλατσίου Αττικής.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επτά στους 10 υποψηφίους των ΕΠΑΛ Α κάτω από τη βάση σε Μαθηματικά και Ν. Γλώσσα


Μόλις το 0.03% έγραψε πάνω από 18 στο μάθημα.

Περισσότεροι από 7 στους 10 υποψηφίους των ΕΠΑΛ Ομάδα Α έγραψαν κάτω από τη βάση στα μαθήματα γενικής παιδείας τα Μαθηματικά και τη Νεοελληνική Γλώσσα.

Στα δυο αυτά μαθήματα, στα οποία διαγωνίζονται όλοι οι υποψήφιοι ανεξαρτήτως ειδικότητας κάτω από τη βάση έγραψε το 76,08 στα Μαθηματικά και το 73,63% στη Ν.Γλώσσα. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι μόλις το 0,03% των υποψηφίων των ΕΠΑΛ Α Ομάδα κατάφερε να βρεθεί στην κλίμακα του 18-20 στη Ν.Γλώσσα, που σημαίνει ότι αυτό κατάφεραν να το πετύχουν 45 υποψήφιοι σε σύνολο 15.127.

Εκτός όμως από τα Μαθηματικά και τη Ν.Γλώσσα υπήρχαν και μαθήματα ειδικότητας όπου το ποσοστό των υποψηφίων κάτω από τη βάση ξεπέρασε το 70%. Στην Ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες βρέθηκε κάτω από τη βάση το 79,14% ενώ και στην Ειδικότητα των Ηλεκτρονικών Συστημάτων και Επικοινωνιών το ποσοστό για το αντίστοιχο μάθημα ήταν 87,29%. Το 75,29% των υποψηφίων στην Ειδικότητα των Υπαλλήλων Γραφείου δεν κατάφερε να γράψει 10 στο μάθημα των Αρχών Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Όσον αφορά τις αναβαθμολογήσεις στη Ν Γλώσσα, αναβαθμολογήθηκε 1 στα 5 γραπτά με το ποσοστό να διαμορφώνεται στο 20,46%. Δεύτερο μάθημα σε ποσοστό αναβαθμολόγησης ήταν οι Γραφιστικές Εφαρμογές με ποσοστό 19,02%.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής


Δελτίο Τύπου 25.06.2015


Αρ. Πρωτ.: 1780

Στην ακρόαση φορέων της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής μίλησε χθες Τετάρτη 24 Ιουνίου ο αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γρηγόρης Λεοντόπουλος, κατά την εξέταση και επεξεργασία του σχεδίου νόμου «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα».

Ο κ. Λεοντόπουλος τόνισε ότι στο νομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται θετικές διατάξεις ως προς την επίλυση ζητημάτων που αφορούν στη λειτουργία των ΚΕΠΑ, καθώς και αναφορικά με την κατάργηση άδικων μέτρων όπως, η διακοπή του εξωιδρυματικού επιδόματος κατά την νοσηλεία του δικαιούχου και η διακοπή χορήγησης της σύνταξης υπερηλίκων του ΟΓΑ σε άτομα με βαριές αναπηρίες. Στη συνέχεια ανέπτυξε συγκεκριμένα αιτήματα, τα οποία βελτιστοποιούν τις διατάξεις του νομοσχεδίου.

Μεταξύ άλλων ο κ. Λεοντόπουλος έθεσε το ζήτημα της συμμετοχής εκπροσώπου της ΕΣΑμεΑ στα ΔΣ των οργανισμών, ζήτησε να αναλάβει η αρμόδια υπηρεσία χορήγησης των προνοιακών παροχών συγκεκριμένες υποχρεώσεις, όπως την ενημέρωση των δικαιούχων για τη λήξη των γνωματεύσεών τους και των δικαιολογητικών που χρειάζονται, τα ΚΕΠΑ, μετά την παραπομπή του δικαιούχου από τις προνοιακές υπηρεσίες και την αίτησή του για την επανεξέτασή του από τις ΑΥΕ ΚΕΠΑ, να υποχρεούνται να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία της πιστοποίησης και αξιολόγησης της αναπηρίας με την έκδοση Γνωμάτευσης Αναπηρίας πριν τη λήξη ισχύος της προηγούμενης Γνωμάτευσης Αναπηρίας του αιτούντα. Επίσης πρότεινε την απλοποίηση των διαδικασιών χορήγησης Γνωμάτευσης Αναπηρίας εφόρου ζωής στα άτομα με αναπηρία που εξετάστηκαν πριν την έκδοση της Υ.Α. με την οποία καθορίστηκαν οι 43 μη αναστρέψιμες παθήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι η αναπηρία ή χρόνια πάθηση συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την Υ.Α.. Ακόμη, ο κ. Λεοντόπουλος τόνισε ότι χρειάζεται να διευκρινιστεί ότι γίνονται δεκτές από όλες τις υπηρεσίες και φορείς του δημοσίου και οι γνωματεύσεις αναπηρίας που εκδίδει η Α.Σ.Υ.Ε. για τη χορήγηση οιονδήποτε κοινωνικών και οικονομικών παροχών.

Επίσης, στο Άρθρο 4 που αφορά στην Ειδική Επιστημονική Επιτροπή - Ενιαίος Πίνακας Προσδιορισμού Ποσοστών Αναπηρίας (Ε.Π.Π.Π.Α.), τονίστηκε ότι για πολλοστή φορά, η διάταξη που ορίζει την παράταση της χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, προνοιακών επιδομάτων και ανανέωση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης έχει περιορισμένη ισχύ έως τις 31/12/2015. Μετά τον Δεκέμβριο του 2015, τα άτομα με αναπηρία που είναι δικαιούχοι των ανωτέρω παροχών θα αντιμετωπίσουν προβλήματα επιβίωσης. Για αυτό προτάθηκε η ισχύς του άρθρου αυτού για όλα τα πρόσωπα που υπάγονται στο πεδίο εφαρμογής να λήξει στις 30.6.2016.

Επίσης, η Ε.Σ.Α.μεΑ. προτείνει η παράταση του δικαιώματος συνταξιοδότησης να ισχύσει και για τους έχοντες ποσοστό αναπηρίας 50%, δεδομένου ότι ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός οργανισμός του ΙΚΑ χορηγεί και συντάξεις μερικής αναπηρίας εφόσον ο δικαιούχος αξιολογείται με ποσοστό αναπηρίας τουλάχιστον 50%.

Όλες οι προτάσεις της ΕΣΑμεΑ επί του νομοσχεδίου στην επιστολή.
Το δελτίο Τύπου MS Word 2013 (136.72 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξομοίωση αποδοχών του συνόλου των δικηγόρων του δημόσιου τομέα


Επιστολή σε Βούτση από τον πρόεδρο του ΔΣΑ.

Την εξομοίωση των αποδοχών του συνόλου των δικηγόρων του στενού και ευρύτερου δημοσίου τομέα, με τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων και των νομικών προσώπων τους, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκο Βούτση, ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας Βασ. Αλεξανδρής.

Ο κ. Αλεξανδρής ενημέρωσε τον υπουργό για τη σχετική απόφαση του Δ.Σ.Α, η οποία ελήφθη ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του σχεδίου νόμου «Αυτοτελής Υπηρεσία Ελέγχου Νομιμότητας ΟΤΑ – Οικονομική Βιωσιμότητα και Αυτοτέλεια ΟΤΑ – Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης», στο άρθρο 30 του οποίου, προβλέπεται η εξομοίωση των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων των Δήμων με τις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών.

Σύμφωνα με την ως άνω απόφαση, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, κρίνει επιβεβλημένη την υπαγωγή στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 30, που ρυθμίζει τις αποδοχές των δικηγόρων των δήμων, όχι μόνο των εμμίσθων δικηγόρων των Ανεξάρτητων Αρχών αλλά του συνόλου των δικηγόρων που απασχολούνται στον στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σαφάρι ελέγχων για μαύρη εργασία στα ταξί


Βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε 62 οδηγούς.

Συντονισμένη επιχείρηση με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών ταξί πραγματοποιήθηκε τις βραδινές ώρες χθες και τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Συνολικά διενεργήθηκαν 550 έλεγχοι σε ταξί, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η βεβαίωση διοικητικών παραβάσεων σε 62 οδηγούς, συνολικού χρηματικού ποσού 453.000 ευρώ.

Ειδικότερα:
• Σε 40 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 11.050 ευρώ καθ’ έκαστον, για αδήλωτη και ανασφάλιστη εργασία.
• Σε 22 οδηγούς επιβλήθηκε πρόστιμο 500 ευρώ καθ’ έκαστον, για μη τήρηση εντύπου πρόσληψης προσωπικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό ιατρείο δημιουργεί ο Δήμος Ναυπλίου


Συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο και εθελοντές ιατρούς.
Την δημιουργία κοινωνικού ιατρείου ανακοίνωσε ο δήμος Ναυπλιέων προκειμένου να στηρίξει οικονομικά αδύναμους πολίτες, σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Αργολίδας και εθελοντές ιατρούς.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Ραφαήλ Μπαρού σε δηλώσεις του ανέφερε ότι, «στην σημερινή συγκυρία με την ανθρωπιστική κρίση που όλο και βαθαίνει είναι μια ιστορική απόφαση για το δήμο Ναυπλιέων, διότι δημιουργείται μια δομή καινούργια, η οποία θα δώσει πολλές απαντήσεις και λύση στην σκληρή καθημερινότητα που βιώνει πλέον η ελληνική οικογένεια».

Ο κ. Μπαρού σημείωσε πως θα είναι μια δομή που θα λειτουργήσει πρωτοποριακά με εθελοντές ιατρούς, σχεδόν όλων των ειδικοτήτων και θα μπορούν να αντιμετωπιστούν πολλά περιστατικά πολιτών που στην καθημερινότητά τους πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν, με στόχο να ανακουφιστούν δημότες του δήμου Ναυπλιέων.

Το κοινωνικό ιατρείο του δήμου Ναυπλιέων θα λειτουργεί σε καθημερινή βάση και με παραπεμπτικά που θα δίνονται οι δικαιούχοι του προγράμματος θα μπορούν να επισκέπτονται για εξετάσεις σε ιδιωτικά ιατρεία δωρεάν, όπως επίσης δωρεάν θα γίνεται και συνταγογράφηση από τους εθελοντές ιατρούς.

Ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Ναυπλιέων ευχαρίστησε τους ιατρούς που συμμετέχουν εθελοντικά στο πρόγραμμα και πρόσθεσε πως σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο θα αντιμετωπιστούν τα όποια προβλήματα ανακύψουν.

Δικαιούχοι των παροχών υγείας του κοινωνικού ιατρείου θα είναι πολίτες και οικογένειες που σύμφωνα με την φορολογική τους δήλωση το εισόδημά τους θα είναι έως 13.000 ευρώ, για τρίτεκνες οικογένειες έως 15.000 ευρώ και για πολύτεκνες οικογένειες έως 18.000 ευρώ. Στους δικαιούχους θα εκδοθεί μια κάρτα μέλους για ένα χρόνο, με την οποία θα έχουν πρόσβαση στην νέα κοινωνική δομή, η οποία θα λειτουργήσει παράλληλα και με το κοινωνικό φαρμακείο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση και επίσημα για τις φορολογικές δηλώσεις


Έως την 27η Ιουλίου, με απόφαση Βαλαβάνη.
Εκδόθηκε σήμερα από την Αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Νάντια Βαλαβάνη απόφαση για παράταση της προθεσμίας υποβολής των φορολογικών δηλώσεων των Φυσικών και Νομικών Προσώπων. Ως προς τα Νομικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 20η Ιουλίου 2015. Ως προς τα Φυσικά Πρόσωπα, η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων παρατείνεται έως την 27η Ιουλίου 2015.

Επιπλέον με τροπολογία που κατατέθηκε στο σχ/ν «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα.», ορίζεται ότι οι ημερομηνίες πληρωμής των φόρων για τα Φυσικά Πρόσωπα θα παραμείνουν, σύμφωνα και με τον ΚΦΕ, οι 31η Ιουλίου 2015, 30η Σεπτεμβρίου 2015 και 30η Νοεμβρίου 2015.

Με την ίδια τροπολογία παρατείνεται η κατάθεση τροποποιητικών δηλώσεων Ε9 έως την 27η Ιουλίου 2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...