Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Σχολικά είδη από την Καλαμάτα, στη Χειμάρρα Αλβανίας


Ο δήμος συγκέντρωσε κιβώτια για το ελληνικό νηπιαγωγείο.

Για τις ανάγκες του ελληνικού νηπιαγωγείου «Όμηρος» στη Χειμάρρα της Αλβανίας, ο δήμος Καλαμάτας και τα Νομικά Πρόσωπα του δήμου, έστειλε σήμερα 14 κιβώτια με σχολικά είδη.

Η αποστολή συγκεντρώθηκε, ύστερα από αίτημα του διευθυντή του σχολείου Μιχαήλ Θεοδωρίδη προς το δήμαρχο Καλαμάτας, Παναγιώτη Νίκα και τα είδη που συγκεντρώθηκαν είναι ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής, μια τηλεόραση, DVD, μπάλες ποδοσφαίρου, βόλεϊ και μπάσκετ, καθώς και στυλό, μολύβια, φακέλους, κιμωλίες, μπογιές, πλαστελίνες, και άλλα είδη γραφικής ύλης.

Οι Ελλαδίτες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι διδάσκουν στο εν λόγω σχολείο, προσπαθούν για την εξασφάλιση ευγενών χορηγών, ώστε να είναι απρόσκοπτη, ανταγωνιστική και αποτελεσματική η λειτουργία του.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Πόλεμος» μεταξύ εισαγωγέων και εμπόρων ΙΧ!


Ένας «πόλεμος» έχει ξεσπάσει στην ελληνική αγορά αυτοκινήτου μεταξύ εισαγωγέων καινούριων ΙΧ και εμπόρων εισαγόμενων μεταχειρισμένων οχημάτων ο οποίος έλαβε πλέον πολιτικές διαστάσεις και μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες για όλους.

Ειδικότερα ο Σύνδεσμος Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων (ΣΕΑΑ) τις τελευταίες ημέρες έχει επιδοθεί σε έναν ανελέητο αγώνα εναντίον των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων τα οποία αποτελούν μια μάστιγα για την αγορά αλλά και τους καταναλωτές καθώς από τη μία μεριά είναι αμφιβόλου ποιότητας και από την άλλη ευνοούνται από το Τελωνειακό καθεστώς που μέχρι τις 31 Μαρτίου επέτρεπε τον εκτελωνισμό των οχημάτων που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης.

Επίσης η «ισοπαλία» στις πωλήσεις μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων έχει κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου στις εισαγωγικές εταιρείες καινούριων αυτοκινήτων καθώς το αντίστοιχο ποσοστό πριν λίγα χρόνια ήταν επτά προς ένα!

Από την άλλη μεριά ο Σύνδεσμος Εμπόρων Εισαγωγέων Αυτοκινήτων Ελλάδας (ΣΕΕΑΕ) ασκεί πιέσεις ώστε να παραταθεί ο εκτελωνισμός των εισαγόμενων μεταχειρισμένων αυτοκινήτων Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης ώστε να μπορούν να δουλέψουν και να μην μπουν άλλα λουκέτα στην αγορά.

Πάντως να αναφέρουμε πως ο ΣΕΑΑ έδωσε μεγάλη μάχη για να παραταθεί το μέτρο της απόσυρσης ΙΧ έστω για μέχρι τα τέλη Μαϊου και ο ΣΕΕΑΕ δίνει μεγάλη μάχη επίσης για την παράταση του εκτελωνισμού των εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ που πληρούν την οδηγία Euro5 με χαμηλό Τέλος Ταξινόμησης.

Τις αποφάσεις λαμβάνουν η τρόικα με το οικονομικό επιτελείο...

Ο πραγματικός εχθρός είναι άλλος...

Τη στιγμή που οι δύο Σύνδεσμοι προσπαθούν να «περάσουν» τις δικές τους «γραμμές» το οικονομικό επιτελείο έχει βάλει στο στόχαστρο και πάλι τα αυτοκίνητα.

Ήδη έχει συσταθεί η Ειδική Επιτροπή που εξετάζει από μηδενική βάση τη φορολογία στα αυτοκίνητα και σύμφωνα με το δημοσιονομικό έλλειμμα μεγάλο μέρος από τα 1,8 δισ. ευρώ αναμένεται να καλυφθεί από τα αυτοκίνητα.

Η ελληνική αγορά αυτοκινήτου έχει υποστεί πάνω από 47 φορολογικές αλλαγές στην τελευταία 10ετία δημιουργώντας ένα κλίμα ανασφάλειας στους καταναλωτές με αποτέλεσμα οι πωλήσεις να έχουν «καταρρεύσει».

Αν δεν τεθούν οι σωστές βάσεις στην αγορά αυτοκινήτου για υγιή ανταγωνισμό και δίκαιη φορολόγηση τότε θα εξακολουθήσουν στην αγορά των καινούριων ΙΧ να καταγράφονται τα φαινόμενα φοροαποφυγής μέσω υποτιμολογήσεων και στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα να «βασιλεύει» το γύρισμα των χιλιομέτρων.

Επίσης οι έλεγχοι και τα πρόστιμα θα πρέπει να είναι σκληρά ώστε να αποτρέπουν όλους τους επαγγελματίες του κλάδου από τέτοιες πρακτικές.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μεγάλη έρευνα του ΕΚΤ για το «προφίλ» των διδακτόρων στην Ελλάδα


Υψηλή απασχόληση για τους μεγαλύτερους και περισσότερη ανεργία για τους νέους.

Το διδακτορικό στην Ελλάδα βοηθά στην εύρεση εργασίας, αφού το 95% των διδακτόρων έχουν δουλειά, παρόλα αυτά, συγκριτικά με άλλες χώρες του ΟΟΣΑ, η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό διδακτόρων (3,5%) σε κατάσταση ανεργίας. Μάλιστα, όσο πιο πρόσφατο είναι το «ντοκτορά», τόσο πιο δύσκολη είναι η απασχόληση για τον κάτοχό του, με το ποσοστό ανεργίας να ανεβαίνει στο 12,2% για τους διδάκτορες κάτω των 35 ετών.

Σχεδόν εννέα στους δέκα έχουν πάρει το διδακτορικό τους από ελληνικό ΑΕΙ, σε ηλικία 38 ετών κατά μέσο όρο, κυρίως στις ιατρικές και στις φυσικές επιστήμες. Έξι στους δέκα περίπου εργάζονται στον τομέα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ένας στους πέντε σε άλλη κρατική υπηρεσία και κάτω από 10% σε επιχείρηση. Οκτώ στους δέκα διδάκτορες έχουν ερευνητική δραστηριότητα, ενώ εμφανίζουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά διεθνούς κινητικότητας στον κόσμο.

Αυτά, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτει η έκδοση «Οι διδάκτορες στην Ελλάδα: σταδιοδρομία και κινητικότητα», η οποία παρουσιάζει τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ) στην Ελλάδα, στο πλαίσιο διεθνούς μελέτης του ΟΟΣΑ, με στόχο την καταγραφή της σταδιοδρομίας και κινητικότητας των κατόχων διδακτορικού τίτλου διεθνώς.

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα και καταγράφει τους κατόχους διδακτορικών, ηλικίας έως 70 ετών, που διέμεναν στη χώρα μας στο τέλος του 2013. Ο συνολικός αριθμός τους ήταν 35.457, εκ των οποίων 13.793 γυναίκες ή 39% στο σύνολο των διδακτόρων. Η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση μεταξύ των 24 χωρών του ΟΟΣΑ σε απόλυτο αριθμό διδακτόρων.

Εξάλλου, η χώρα μας, με 7,3 διδάκτορες ανά 1.000 άτομα οικονομικά ενεργού πληθυσμού, βρίσκεται στην ένατη θέση μεταξύ των 22 χωρών για τις οποίες υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία. Την πρώτη θέση καταλαμβάνει η Ελβετία με 28,2 διδάκτορες ανά χίλια άτομα και ακολουθεί η Γερμανία (15,2).

Η πλειονότητα των Ελλήνων διδακτόρων (σε ποσοστό 86,2%) απέκτησαν το διδακτορικό τους από ελληνικά Πανεπιστήμια. Το 11,2% αποφοίτησε από άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με πρώτες το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ το 2,4% προέρχεται από χώρες της Βόρειας Αμερικής, κυρίως τις ΗΠΑ.

Τα δημοφιλέστερα επιστημονικά πεδία είναι το πεδίο «Ιατρική & Επιστήμες Υγείας» με ποσοστό 26,7% και το πεδίο «Φυσικές επιστήμες» με ποσοστό 21,9%.

Οι κύριες πηγές χρηματοδότησης των διδακτορικών σπουδών είναι κατά σειρά οι «προσωπικές αποταμιεύσεις και υποστήριξη από την οικογένεια» (23,6%), η «υποτροφία στην Ελλάδα» (23,1%), η «αμοιβή από άλλη εργασία» (21,5%) και η «αμοιβή από απασχόληση ως βοηθός διδακτικού ή ερευνητικού προσωπικού» (17,4%).

Ο μέσος όρος ηλικίας κτήσης του διδακτορικού είναι τα 38 έτη (37 για τους άνδρες και 38 για τις γυναίκες).

Όσον αφορά την επαγγελματική σταδιοδρομία των διδακτόρων στην Ελλάδα, το 2013 η μεγάλη πλειονότητα (94,8%) ήσαν εργαζόμενοι μισθωτοί ή αυτοαπασχολούμενοι. Συγκριτικά με τις άλλες χώρες της έρευνας, η Ελλάδα παρουσιάζει το υψηλότερο ποσοστό διδακτόρων (3,5%) σε κατάσταση ανεργίας.

Το ποσοστό ανεργίας είναι μικρότερο στους άνδρες από ό,τι στις γυναίκες: σε κατάσταση ανεργίας βρίσκεται το 3% των ανδρών και το 4,3% των γυναικών διδακτόρων. Τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας καταγράφονται στα επιστημονικά πεδία «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» (5,7%), «Γεωργικές Επιστήμες» (5,6%) και «Φυσικές Επιστήμες» (4,3%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό ανεργίας (12,2%) καταγράφεται στους διδάκτορες κάτω των 35 ετών. Επίσης, το ποσοστό ανεργίας αυξάνεται όσο πλησιέστερα είναι ο χρόνος απόκτησης του διδακτορικού τίτλου σπουδών και αυξάνεται κατακόρυφα για όσους απέκτησαν τον διδακτορικό τίτλο τα έτη 2013 και 2014, φθάνοντας σε ποσοστά 10% και 13,4% αντίστοιχα.

Οι εργαζόμενοι διδάκτορες απασχολούνται κυρίως με σχέση μισθωτής εργασίας πλήρους απασχόλησης, σε ποσοστό 84,1%, ενώ με αυτοαπασχόληση εργάζεται το 12% και με μισθωτή εργασία μερικής απασχόλησης το 3,8%. Το μεγαλύτερο ποσοστό μισθωτών διδακτόρων πλήρους απασχόλησης (89,9%) καταγράφεται στις «Ανθρωπιστικές Επιστήμες» και το μεγαλύτερο ποσοστό αυτοαπασχόλησης (18%) στις «Επιστήμες Μηχανικού & Τεχνολογία».

Στους νεότερους διδάκτορες, κάτω των 35 ετών, καταγράφονται τα μεγαλύτερα ποσοστά αυτοαπασχόλησης (28,6%) και μερικής απασχόλησης (10%). Το κυριότερο επάγγελμα, με ποσοστό 45,6% στους εργαζόμενους διδάκτορες, αφορά την εκπαίδευση. Ακολουθούν, με ποσοστό 20,6%, τα επαγγέλματα στον τομέα των επιστημών και της μηχανικής και με ποσοστό 17,1% τα επαγγέλματα στον χώρο της υγείας.

Το μεγαλύτερο ποσοστό (57%) των εργαζομένων διδακτόρων συγκεντρώνεται στον τομέα της τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Στον κρατικό τομέα εργάζεται το 20,6% των διδακτόρων, ενώ το 8,7% απασχολείται στις επιχειρήσεις.

Η μεγάλη πλειονότητα των εργαζομένων διδακτόρων, σε ποσοστό 77,2%, δηλώνουν ότι είναι πλήρως (ποσοστό 17,1%) ή μερικά (ποσοστό 60,1%) ικανοποιημένοι από την απασχόλησή τους.

Το 81,1% των εργαζομένων διδακτόρων δήλωσαν ότι έχουν ερευνητική δραστηριότητα. Το ποσοστό διδακτόρων με ερευνητική δραστηριότητα στους άνδρες είναι 83%, λίγο υψηλότερο από τις γυναίκες (77,9%).

Ο τομέας τριτοβάθμιας και μεταδευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παρουσιάζει τα μεγαλύτερα ποσοστά διδακτόρων με απασχόληση σε ερευνητικές δραστηριότητες, με ποσοστά πάνω από 90%, τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες. Αντίθετα, οι διδάκτορες στον τομέα των επιχειρήσεων απασχολούνται σε ερευνητικές δραστηριότητες σε σαφώς χαμηλότερα ποσοστά: 50,3% οι άνδρες και 41,8% οι γυναίκες.

Στην Ελλάδα περίπου τέσσερις στους δέκα διδάκτορες (ποσοστό 37,1%) έχουν αλλάξει απασχόληση στη δεκαετία 2004-2013. Με βάση το ποσοστό αυτό, η Ελλάδα βρίσκεται στην τέταρτη θέση μετά την Πολωνία, την Ολλανδία και το Ισραήλ.

Όσον αφορά τη διεθνή κινητικότητα των διδακτόρων, η Ελλάδα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά (18,9% στη δεκαετία 2004-2013) και βρίσκεται στην πέμπτη θέση, μετά τη Μάλτα, την Ουγγαρία, την Ισπανία και την Πορτογαλία.

Το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Γερμανία αποτελούν τις συνηθέστερες χώρες προορισμού για τους περισσότερους Έλληνες διδάκτορες. Σε σχέση με άλλες χώρες, οι Έλληνες διδάκτορες παρουσιάζουν συχνότερη και μεγαλύτερης διάρκειας διαμονή σε χώρες εκτός Ελλάδας, στο πλαίσιο της διεθνούς κινητικότητάς τους.

Επίσης, η Ελλάδα καταγράφει, μαζί με το Ισραήλ και τη Λιθουανία, τα μεγαλύτερα ποσοστά διδακτόρων με διάρκεια διαμονής σε άλλη χώρα επί πέντε έως δέκα έτη. Όσον αφορά την κινητικότητα ανά επιστημονικό πεδίο, τα υψηλότερα ποσοστά καταγράφονται στα επιστημονικά πεδία «Ιατρική & Επιστήμες Υγείας» (23,9%) και στις «Φυσικές Επιστήμες» (22,6%).

Οι βασικοί λόγοι κινητικότητας των Ελλήνων διδακτόρων σχετίζονται είτε με την ερευνητική τους δραστηριότητα (όπως εκπόνηση ή συνέχεια των διδακτορικών σπουδών, δημιουργία ερευνητικής ομάδας), σε ποσοστό 38%, είτε με την καριέρα τους (αναζήτηση/εύρεση εργασίας, μεταδιδακτορική έρευνα) σε ποσοστό 28%.

Η διευθύντρια του ΕΚΤ Δρ Εύη Σαχίνη δήλωσε πως «παρότι το εθνικό ερευνητικό, αναπτυξιακό και καινοτομικό σύστημα αντιμετωπίζει μία σειρά από αδυναμίες, όπως η χρηματοδότηση και η διασύνδεση μεταξύ ερευνητικού και ακαδημαϊκού περιβάλλοντος με την επιχειρηματική κοινότητα, το ελληνικό έμψυχο ερευνητικό δυναμικό διαχρονικά καταγράφεται ως ένα από τα ισχυρά μας σημεία, με την Ελλάδα να ξεπερνά χώρες με πολύ πιο ανεπτυγμένα ερευνητικά συστήματα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βιβλικές πλημμύρες στο Πακιστάν - Κατέρρευσε γέφυρα


Μια γέφυρα στο βορειοδυτικό Πακιστάν κατέρρευσε λόγω των πλημμυρών, αφήνοντας πολλά χωριά, που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές, αποκλεισμένα.

Οι κάτοικοι και οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για βιβλικές καταστροφές.

Δείτε το βίντεο εδώ:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

13χρονος απείλησε με όπλο 12χρονη σε σχολείο των ΗΠΑ


Ένα 13χρονο αγόρι συνέλαβε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, όταν απείλησε ένα κορίτσι με γεμάτο όπλο, μέσα στο σχολείο. Ο ανήλικος του τέθηκε υπό κράτηση χρησιμοποίησε ένα όπλο 22 χιλιοστών σε ένα κορίτσι, μόλις 12 ετών, σύμφωνα με όσα ανέφεραν οι αρχές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο NBC, ανέφερε ότι μαζί με τον 13χρονο συνελήφθησαν άλλα δυο άτομα. Στο αγόρι απαγγέλθηκε κατηγορία για παράνομη οπλοκατοχή.

Να σημειωθεί, επιπλέον, ότι το συγκεκριμένο όπλο βρέθηκε, αργότερα, στην κατοχή ενός άλλου παιδιού, 15 ετών, ενώ ένα κουτί με σφαίρες βρέθηκε στην κατοχή ενός 14χρονου.

Το περιστατικό προκάλεσε την ανησυχία της υπεύθυνης ασφαλείας του σχολείου η οποία υποστηρίζει πως η χρήση ανιχνευτών μετάλλων στα σχολεία είναι πλέον απαραίτητη.

Δείτε εδώ τη φωτογραφία:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καθηλώνονται την ερχόμενη Πέμπτη τα αεροπλάνα


Απεργούν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και οι εργαζόμενοι στην ΥΠΑ.

Καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια μεθαύριο Πέμπτη 7 Απριλίου, λόγω της συμμετοχής των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας και των εργαζομένων στην Υπηρεσία της Πολιτικής Αεροπορίας, στην 24ωρη απεργία που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ για το ασφαλιστικό.

Η απεργία των ελεγκτών θα ξεκινήσει στις 0:01 μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης) και θα λήξει τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας (Πέμπτης).

Κατά τη διάρκεια της 24ωρης απεργίας οι εξυπηρετούμενες πτήσεις, όπως αναφέρεται από την Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας, ορίζονται σε ΝΟΤΑΜ και αφορούν σε:

- Πτήσεις που υπερίπτανται του Athinai Fir Hellas Uir.

- Πτήσεις που μεταφέρουν αρχηγούς κρατών.

- Πτήσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας που μετέχουν σε επιχειρησιακές αποστολές και προγραμματισμένες ασκήσεις.

- Πτήσεις αεροσκαφών που αντιμετωπίζουν ασυνήθεις καταστάσεις ή διατελούν σε κατάσταση ανάγκης.

- Νοσοκομειακές πτήσεις, πτήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας και πτήσεις αεροσκαφών Έρευνας και Διάσωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις πτήσεις, το επιβατικό κοινό θα πρέπει να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεργεί η ΕΣΗΕΑ την Πέμπτη 7 Απριλίου


Κάλεσμα στους δημοσιογράφους για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στην πλ. Κλαυθμώνος.

Η ΕΣΗΕΑ ανακοίνωσε ότι συμμετέχει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς στην 24ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ, την Πέμπτη, 7 Απριλίου 2016, ενώ απηύθυνε κάλεσμα «στους συναδέλφους να πάρουν μέρος μαζικά στη συγκέντρωση που γίνεται στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος».

Η απεργία αρχίζει στις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Λαβράκια» για υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων έβγαλε ο έλεγχος


Προέκυψε αδικαιολόγητη προσέλευση περιουσιακών στοιχείων - Τα πορίσματα στάλθηκαν στον εισαγγελέα.

Αδικαιολόγητη προσέλευση περιουσιακών στοιχείων προέκυψε για τέσσερις υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν από την υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων, σε 34 από αυτούς, απ’ την αρχή του έτους έως και την 31η Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, βρέθηκαν:

- ένας υπάλληλος (τελωνειακός) με απόκλιση 150.000 ευρώ,

- ένας υπάλληλος (τελωνειακός) μαζί με τη σύζυγό του υπάλληλο (δημοσιονομικό) με απόκλιση 92.000 ευρώ και

- ένας υπάλληλος (εφοριακός) με απόκλιση 86.000 ευρώ.

Τα σχετικά πορίσματα στάλθηκαν στο Ελεγκτικό Συνέδριο για καταλογισμό υπέρ του Δημοσίου και στον εισαγγελέα, για ποινική αξιολόγηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίας 2,5 μέτρων στη Στυλίδα


Έναν λευκό καρχαρία μήκους 2,5 μέτρων έπιασε στα δίχτυα του ένας ψαράς από την Στυλίδα, κοντά στην Αγ. Τριάδα.

Ο Στυλιδιώτης ψαράς έχει ξαναπιάσει παλιότερα σμπρίλιο -όπως αλλιώς ο ονομάζεται ο λευκός καρχαρίας .






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10.000 ευρώ θα του «στοιχίσουν» τα καυτά e-mails


Ακριβά πλήρωσε ο προδομένος σύζυγος την κίνησή του, να «τρυπώσει» στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της εν διαστάσει συζύγου του, με σκοπό να βρει τα ντοκουμέντα της απιστίας.

Συγκεκριμένα, έκανε το λάθος να παραβιάσει το απόρρητο των ηλεκτρονικών μηνυμάτων της (emails) και στη συνέχεια προσήγαγε εκτυπωμένο το περιεχόμενό τους σε δίκη ασφαλιστικών μέτρων με σκοπό να βλάψει την τιμή και την υπόληψή της.

Έτσι λοιπόν, οφείλει να καταβάλει στην εν διαστάσει σύζυγό του αποζημίωση ύψους 10.000 ευρώ για προσβολή της προσωπικότητάς της. «όχι μόνο γιατί αποκαλύφθηκε με αυτό τον τρόπο ο ερωτικός δεσμός που είχε με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας της, αλλά κυρίως γιατί δημοσιοποιήθηκαν εντελώς προσωπικοί και εμπιστευτικοί διάλογοι που άπτονται του πυρήνα του ιδιωτικού βίου και οι οποίοι από τη φύση τους ήταν πρόσφοροι να προκαλέσουν σχόλια και κρίσεις τόσο στο επαγγελματικό όσο και στο ευρύτερο κοινωνικό της περιβάλλον» σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρατείνεται για τρεις μήνες το πρόγραμμα ανθρωπιστικής βοήθειας


Την τρίμηνη παράταση του προγράμματος της ανθρωπιστικής κρίσης ανακοίνωσε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης,Θεανώ Φωτίου.

Η Θεανώ Φωτίου αναφερόμενη σε όσους νοίκιασαν τα σπίτια τους σε δικαιούχους του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης, διευκρίνισε ότι, τα έσοδα από αυτά τα ενοίκια θα είναι αφορολόγητα.

Για το πότε θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος είπε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο από τις 2 Φεβρουαρίου, είναι ωστόσο, απαραίτητη η έγκριση του προγράμματος από τους δανειστές και εκτοξεύοντας τα βέλη της προς το ΔΝΤ, το κατηγόρησε για την καθυστέρηση.

Ερωτηθείσα για το πότε θα καταβληθούν χρωστούμενα από την προηγούμενη εφαρμογή του προγράμματος είπε ότι, το θέμα έχει κλείσει και όσοι δικαιούχοι επρόκειτο να λάβουν το επίδομα, το έχουν ήδη λάβει.

Μετά από καταγγελίες δικαιούχων του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας, για χαλασμένα προϊόντα, είπε πως «θα αντικατασταθούν τα σάπια προϊόντα και ο δικαιούχοι θα λάβουν ό,τι δικαιούνται».

Σχετικά με την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, τα οποία πρόκειται να δοθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, είπε πως «προσπαθούμε με όλους τους φορείς, να καταβληθούν πριν από το Πάσχα».


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο επαγγελματικό τιμολόγιο ρεύματος τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα


Εκτιμάται ότι θα υπάρξει μείωση μεσοσταθμικά σε ποσοστό της τάξης του 10%, σε ετήσια βάση.

Στο εταιρικό τιμολόγιο ηλεκτρικής ενέργειας εντάσσονται όλα τα ΑΕΙ, ΤΕΙ και ερευνητικά κέντρα, τα λειτουργικά έξοδα των οποίων καλύπτονται από τον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, ύστερα από πρόταση της ΔΕΗ που έγινε αποδεκτή από το υπουργείο.

Με την εξέλιξη αυτή, εκτιμάται ότι θα επέλθει μείωση της χρέωσης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας μεσοσταθμικά σε ποσοστό της τάξης του 10%, σε ετήσια βάση. Επιπλέον, εφόσον οι εν λόγω φορείς είναι συνεπείς στις πληρωμές τους, εντάσσονται αυτόματα στο πρόγραμμα «Συνέπεια» της ΔΕΗ για επαγγελματικούς πελάτες, το οποίο ήδη ξεκίνησε από τις αρχές Απριλίου και προβλέπει επιπλέον έκπτωση 10%.

«Η συνολική προσφορά της ΔΕΗ, η οποία έγινε αποδεκτή από το υπουργείο Παιδείας, θα συμβάλει θετικά στον προϋπολογισμό του υπουργείου Παιδείας, καθώς και στη λειτουργία των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, των Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και των Ερευνητικών Κέντρων, σε μία δύσκολη για τη χώρα μας οικονομική συγκυρία», τονίζεται από την επιχείρηση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επεισόδια και 130 συλλήψεις σε διαδήλωση στο Παρίσι


Στους δρόμους οι νέοι ενάντια στις εργασιακές μεταρρυθμίσεις.

Τουλάχιστον 130 άνθρωποι συνελήφθησαν στο Παρίσι κατά τη διαδήλωση που πραγματοποιούν νέοι κατά της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων, αφού ορισμένοι διαδηλωτές άρχισαν να εκσφενδονίζουν αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών για να ακολουθήσουν συγκρούσεις με τα στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης.

Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης έκαναν εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων προκειμένου να απωθήσουν τις ομάδες των νεαρών διαδηλωτών που πέταγαν πέτρες, γυάλινα μπουκάλια και αυγά, ενώ φώναζαν το σύνθημα «αστυνομία παντού, δικαιοσύνη πουθενά», στο δυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, απ’ όπου ξεκίνησε η σημερινή πορεία.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Facebook βοηθά τους τυφλούς ανθρώπους να «δουν» τις φωτογραφίες που δημοσιεύονται


Τι αλλάζει στο κοινωνικό δίκτυο.

Το Facebook προσπαθεί να κάνει την περιήγηση στο κοινωνικό δίκτυο πιο εύκολη από τους ανθρώπους που έχουν χάσει την όρασή τους, ενσωματώνοντας νέα χρήσιμα εργαλεία.

Χρησιμοποιώντας την τεχνητή νοημοσύνη, θα διαβάζει αυτόματα στους χρήστες την περιγραφή μιας φωτογραφίας. Το κοινωνικό δίκτυο είναι πλέον ικανό να «καταλαβαίνει» τις φωτογραφίες σκανάροντάς τις και είναι σε θέση να αναγνωρίσει αν περιέχουν πράγματα όπως φαγητό, δέντρα ή ανθρώπους. Έτσι στη συνέχεια θα μπορεί να διαβάσει το περιεχόμενό τους σε χρήστες με smartphones που έχουν ενεργοποιήσει τη ρύθμιση ανάγνωσης οθόνης. Μια φωνή θα ενημερώνει τους χρήστες για το τι εμφανίζεται στην κάθε φωτογραφία είτε ενός φίλου του, είτε μιας σελίδας.

Πριν από αυτό, το Facebook ενημέρωνε τους χρήστες με προβλήματα όρασης για το τι υπάρχει στο κοινωνικό δίκτυο, αναφέροντας το όνομα κάποιου που έκανε τη δημοσίευση, και στη συνέχεια λέγοντας τι ανέβασε αυτός, αναφέροντας για παράδειγμα τη λέξη «φωτογραφία». Τώρα, αντί για σκέτη τη λέξη «φωτογραφία», θα περιγράφει τι απεικονίζει αυτή η εικόνα, ώστε να καταλαβαίνει ο χρήστης τι περίπου έχει αναρτηθεί. Για παράδειγμα θα λέει: «Η εικόνα περιλαμβάνει: Δύο ανθρώπους, χαμόγελα, γυαλιά ηλίου, ουρανό, εξοχή, νερό» για μια εικόνα με ένα ζευγάρι στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το Facebook, περισσότερες από δύο δισεκατομμύρια φωτογραφίες μοιράζονται κάθε μέρα στα κοινωνικά δίκτυα, συμπεριλαμβανομένου και του Instagram και υπάρχουν περίπου 39 εκατομμύρια χρήστες που είναι τυφλοί και 246 εκατομμύρια που έχουν σοβαρά προβλήματα όρασης. Έρευνες έδειξαν ότι πολλοί τυφλοί χρήστες συχνά αισθάνονται αποκλεισμένοι από συζητήσεις στα κοινωνικά δίκτυα τα οποία κατακλύζονται από φωτογραφίες και βίντεο.

Η εταιρεία χρησιμοποιεί εδώ και χρόνια μια τεχνολογία για την αναγνώριση των φωτογραφιών και τώρα προχωράει ένα βήμα παρακάτω «διαβάζοντας» καλύτερα το περιεχόμενό τους και περιγράφοντάς το στους χρήστες με προβλήματα όρασης. Το Facebook δουλεύει πάνω σε αυτή τη νέα ρύθμιση τους τελευταίους 10 μήνες.

Η τεχνολογία είναι σε αρχικό στάδιο, αλλά αναγνωρίζει περίπου 100 σχέδια και εικόνες όπως μωρά, γένια, βουνά, χαμόγελα και selfies με ακρίβεια περίπου 80%. Το κοινωνικό δίκτυο, ωστόσο, σκοπεύει να προσθέσει κι άλλα σχέδια και να εμπλουτιστεί παρέχοντας ένα πιο χρήσιμο εργαλείο στους χρήστες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Όχι» στην αύξηση των τιμών των εισιτηρίων στα μουσεία λένε οι έκτακτοι αρχαιολόγοι


Καταγγέλλουν «σχέδιο έξωσης του ελληνικού λαού».

Ο Σύλλογος Εκτάκτων Αρχαιολόγων (ΣΕΚΑ), τάσσεται –μεταξύ άλλων - σε ανακοίνωσή του, και κατά της αύξησης της τιμής των εισιτηρίων σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους.

«Από την 1η Απριλίου 2016 το Υπουργείο Πολιτισμού υλοποιεί σχέδιο έξωσης του ελληνικού λαού από τα Μουσεία και τους Αρχαιολογικούς χώρους όλης της επικράτειας», αναφέρει η ανακοίνωση, που συμπληρώνει ότι έτσι μετατρέπεται «ένα δημόσιο αγαθό σε αγοραίο προϊόν, κατάλληλο μάλιστα για λίγες τσέπες και κυρίως τουριστικές».

Κατά τον ΣΕΚΑ, με αυτόν τον τρόπο οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων εκτοξεύονται «έως και 400% (όπως συμβαίνει π.χ. με το αντίτιμο της εισόδου στον Κεραμεικό της Αθήνας)», ενώ γενικεύεται το «"ενιαίο" εισιτήριο (για συγκεκριμένες ομάδες Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων σε 17 περιοχές της χώρας) με τιμές πολύ υψηλές για το καταβαραθρωμένο ελληνικό βαλάντιο, οι οποίες φτάνουν μέχρι και τα 30 ευρώ».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενισχύσεις για επέκταση του φυσικού αερίου ζητά η ΕΠΑ Αττικής


Η εταιρεία διεκδικεί κονδύλια συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ.

πιδοτήσεις από το νέο ΕΣΠΑ για την αύξηση της διείσδυσης του φυσικού αερίου ζήτησε σήμερα η Εταιρία Παροχής Αερίου Αττικής, διεκδικώντας κονδύλια συνολικού ύψους άνω των 100 εκατ. ευρώ τόσο για την ενίσχυση των καταναλωτών, προκειμένου να μετατρέψουν τις εγκαταστάσεις θέρμανσης, όσο και για την κατασκευή νέων δικτύων.

Όπως ανέφερε σήμερα ο γενικός διευθυντής της ΕΠΑ Αττικής Χρήστος Μπαλάσκας σε εκδήλωση της εταιρείας, η επανάληψη της δράσης που είχε προκηρυχθεί το 2014 και προέβλεπε επιδότηση 60% του κόστους μετατροπής των εγκαταστάσεων θεωρείται κλειδί για την αύξηση του ποσοστού διείσδυσης του καυσίμου στο 50% από 36% που είναι σήμερα (ποσοστό των νοικοκυριών που τροφοδοτούνται με αέριο επί του συνόλου που έχουν πρόσβαση στο δίκτυο).

Η πρόταση της εταιρείας προβλέπει επιδότηση συνολικού ύψους 75 εκατ. ευρώ για τους καταναλωτές ως το 2020, η οποία υπολογίζεται ότι θα ωφελήσει 135.000 νοικοκυριά και άλλα 30 εκατ. ευρώ για την επέκταση των δικτύων σε νέες περιοχές της Αττικής, που θα δώσουν τη δυνατότητα σε άλλα 125.000 νοικοκυριά να συνδεθούν με το δίκτυο.

Σύμφωνα με τα απολογιστικά στοιχεία, το 2015, με την εφαρμογή του προγράμματος επιδότησης έγινε ρεκόρ νέων συνδέσεων (14.000 νοικοκυριά), κυρίως σε αυτονομίες και λιγότερο σε κεντρικές θερμάνσεις, από νοικοκυριά που επιλέγουν να διακόψουν τη σύνδεση με την κεντρική θέρμανση πετρελαίου. Η τιμή του φυσικού αερίου για οικιακή χρήση κυμαίνεται τώρα στα 5,2-5,3 λεπτά ανά κιλοβατώρα, μειωμένη κατά 19% σε σχέση με πέρυσι (ή 25% για το βιομηχανικό τιμολόγιο). Σύμφωνα με την ΕΠΑ, είναι 25% χαμηλότερη σε σχέση με το πετρέλαιο θέρμανσης και κυμαίνεται στο μέσο όρο της Ευρώπης. Ο κ. Μπαλάσκας εξέφρασε, επίσης, την αντίθεσή του στο ενδεχόμενο αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο φυσικό αέριο.

Ως τα τέλη του έτους, θα ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός της ΕΠΑ Αττικής σε δύο εταιρείες (δικτύου και εμπορίας) για λόγους ανταγωνισμού. Από το 2017, θα υπάρχει, επίσης, διακριτή χρέωση στους λογαριασμούς για τη χρήση του δικτύου και την εμπορία, όπως γίνεται ήδη στους λογαριασμούς ρεύματος. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, που έχει ήδη ψηφιστεί, οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν ήδη δικαίωμα επιλογής προμηθευτή φυσικού αερίου, από το 2017 η απελευθέρωση εκτείνεται στους επαγγελματίες και από το 2018 στους οικιακούς πελάτες και τους μικροεπαγγελματίες, ενώ η άδεια διανομής που είχε δοθεί το 2000 προέβλεπε μονοπώλιο των ΕΠΑ για 30 χρόνια. Όπως ανέφεραν πηγές της εταιρείας, δεν αποκλείεται να υπάρξει δικαστική διεκδίκηση αποζημιώσεων για την πρόωρη λήξη της μονοπωλιακής άδειας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ογδόντα νέοι σπουδαστές στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης


Βερναρδάκης: Εντός του 2016 ο νέος εισαγωγικός διαγωνισμός.

Ογδόντα επιτυχόντες των εξετάσεων του 24ου εισαγωγικού διαγωνισμού, εισέρχονται στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΚΔΔΑ).

Η υποδοχή των 47 σπουδαστριών και 33 σπουδαστών της ΚΔ' Εκπαιδευτικής Σειράς «Κοσμάς Ψυχοπαίδης» πραγματοποιήθηκε στο αμφιθέατρο του ΕΚΔΔΑ, παρουσία του Χριστόφορου Βερναρδάκη. Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης καλωσορίζοντας τα αυριανά επιτελικά στελέχη της δημόσιας διοίκησης, γνωστοποίησε ότι ο επόμενος εισαγωγικός διαγωνισμός της ΕΣΔΔΑ θα διεξαχθεί εντός του 2016, καθώς, όπως τόνισε, «η δημόσια διοίκηση έχει ανάγκη από φρεσκάδα και νέες ιδέες».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την Άνοια από την «Αποστολή»


Στην Ιεράπετρα της Κρήτης βρέθηκε αντιπροσωπεία του Οργανισμού.

Συνεχίστηκε, αυτή την φορά, στην Ιεράπετρα της Κρήτης, η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, την οποία οργανώνει ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive η οποία υποστηρίζει ενεργά το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Από το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της Αποστολής» πραγματοποιηθήκαν στη περιφέρεια της Ιεράς Μητρόπολης Ιεραπύτνης και Σητείας, δωρεάν τεστ μνήμης σε 70 ανθρώπους άνω των 60 ετών. Επιπλέον, διεξήχθη ενημερωτική ομιλία σχετικά με την άνοια στη πόλη της Ιεράπετρας που παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον δεκάδες πολίτες της ευρύτερης περιοχής.

Οι ενημερωτικές δράσεις σχετικά με την Άνοια που υλοποιεί η Αποστολή σε όλη την Ελλάδα, με την πολύτιμή συνδρομή της εταιρίας ΜΕΓΑ, έχουν τεράστιο ενδιαφέρον και υπολογίζεται ότι τις έχουν παρακολουθήσει εκατοντάδες άτομα. Παράλληλα με τις ενημερωτικές ομιλίες χορηγούνται και τεστ μνήμης για πολίτες άνω των 60 ετών.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας ανέφερε ότι «στόχος της πανελλαδικής αυτής εκστρατείας είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας. Και αυτό διότι, μόνο τότε οι φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την πορεία της νόσου και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών και των φροντιστών τους. Ο κ.Δήμτσας ευχαρίστησε επίσης τον Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Υπέρτιμο και Έξαρχο Ανατολικής Κρήτης κ.Ευγένιο καθώς και την εταιρεία ΜΕΓΑ για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης».

Η υπεύθυνη της Δομής κ.Ευθυμιοπούλου Κατερίνα επεσήμανε ότι «λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής πανελλαδικά, αυξάνονται και τα περιστατικά άνοιας, μεγάλος αριθμός των οποίων παραμένουν χωρίς διάγνωση ειδικά στην περιφέρεια. Μέσα από την εκστρατεία αυτή προσπαθούμε να καλύψουμε αυτό το κενό σε συνεργασία πάντα με τους κατά τόπους φορείς».

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Ευγένιος, κλείνοντας την εκδήλωση, αφού εξήρε τη συνδρομή του Ιερού Κλήρου της Μητροπόλεως, οι οποίοι βρίσκονται συνεχώς σκοντά στο ποίμνιο τους και αρωγοί στις πραγματικές ανάγκες του, υπογράμμισε ότι και σε αυτή την ασθένεια ισχύει η ρήση του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη ότι πρώτα θεραπεύει η αγάπη και μετά η επιστήμη, και ότι, κατά τόν Άγιο Παίσιο τον Αγιορείτη, η προσευχή, με την επανάληψή της και η δημόσια λατρείας της Εκκλησίας μας βοηθά στη διατήρηση της μνήμης και της καλής νοητικής και πνευματικής λειτουργίας του ανθρώπου.

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας, με έμφαση κυρίως στις ακριτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Κρήτη ο Γενικός Διευθυντής της Αποστολής κ.Κωνσταντίνος Δήμτσας είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.Ειρηναίο. Στην διάρκεια της συνάντησης τους αναζητήθηκαν μεταξύ άλλων τρόποι με τους οποίους μπορεί να συμβάλλει η «Αποστολή» στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης στην ευρύτερη περιοχή.

Επίσης ο κ. Δήμτσας επισκέφθηκε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Ευγένιο τον οποίο ενημέρωσε για τις υφιστάμενες δομές της «Αποστολής» και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις επικείμενες πιθανές δράσεις του Οργανισμού αυτού σε συνεργασία με τα Ιδρύματα και τους υφιστάμενους Φορείς της Ιεράς Μητροπόλεως Ιεραπύτνης και Σητείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η επιστολή της FIFA που απειλεί με Grexit


Δείτε την επιστολή της FIFA στον Σταύρο Κοντονή για το θέμα του Grexit, για την οποία υπάρχουν και οι όροι που αποκάλυψε νωρίτερα ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Την επιστολή που απέστειλε η FIFA στον Σταύρο Κοντονή σχετικά με το Grexit δημοσιεύει η Ελληνική ποδοσφαιρική ομοσπονδία στην ιστοσελίδα της.

Σε αυτή δίδεται στην ελληνική πλευρά μια διορία δέκα ημερών, δηλαδή, μέχρι τις 15 Απριλίου, για να ικανοποιηθούν οι τρεις όροι που θέτει ώστε να αποφευχθεί το Grexit. Τους όρους που βάζει η FIFA τους ακούσατε πρώτα από τον νωρίτερα ο ΣΠΟΡ FM 94,6.

Άμεση άρση της απόφασης ματαίωσης του Κυπέλλου, τροποποίηση τριών νόμων που θεωρούνται παρεμβατικοί προς το αυτοδιοίκητο και να αγνοηθεί η διαδικασία του ΣτΕ.

«Υπό αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA αποφάσισε να θέσει ως προθεσμία την 15η Απριλίου 2016 για την ανάκληση της απόφασης για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/2016, ειδάλλως η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει αυτόματη αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλους», αναφέρει -μεταξύ άλλων- στην επιστολή της η FIFA

H επιστολή της FIFA προς τον Σταύρο Κοντονή:

Αγαπητέ κ. Κοντονή,

Θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε ειλικρινώς για τη φιλοξενία της συνάντησης στο γραφείο σας στην Αθήνα στις 30 Μαρτίου 2016 με την αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA με επικεφαλής τον κ. Κωστάκη Κουτσοκούμνη, Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και μέλος της Επιτροπής Ομοσπονδιών της FIFA.

Όπως αναφερόταν στην επιστολή μας με ημερομηνία 21 Μαρτίου 2016, η FIFA και η UEFA σας κάλεσαν να αναθεωρήσετε την απόφασή σας να διακόψετε οριστικά τη διοργάνωση του ποδοσφαιρικού Κυπέλλου Ελλάδας 2015/2016, διαφορετικά θα εξέταζαν την υπόθεση για επιβολή κυρώσεων. Δυστυχώς, τέτοια δέσμευση δεν εξασφαλίστηκε είτε κατά τη διάρκεια της συνάντησης είτε έως την 1η Απριλίου 2016, προθεσμία που τέθηκε στην επιστολή μας της 21ης Μαρτίου 2016, και ως εκ τούτου η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων ενημερώθηκε πλήρως για το περιεχόμενο των συζητήσεων στο γραφείο σας. Έλαβε υπόψη τις ανησυχίες σας σχετικά με τη δημόσια ασφάλεια κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικών αγώνων καθώς και τις υποθέσεις που διατυπώσατε για τους δεσμούς μεταξύ της βίας και τον τρόπο που η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (ΕΠΟ) χειριζόταν κάποιες πτυχές του ποδοσφαίρου, ιδιαίτερα τη διοίκηση των διαιτητών και την αντιμετώπιση αξιωματούχων που τελούν υπό έρευνα, οι οποίες ήταν βασικές για την άρση της απόφασής σας.

Έλαβε γνώση των συχνών αναφορών στους εθνικούς νόμους που σας έδωσαν τη δυνατότητα να προβείτε σε τέτοιες ενέργειες, καθώς και την επιθυμία σας να αναμένετε την έκβαση της δικαστικής προσφυγής της ΕΠΟ ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ΣτΕ).

Όπως ήδη αναφέρθηκε στην κοινή επιστολή FIFA και UEFA που εστάλη στις 21 Μαρτίου 2016 και όπως επαναδιατυπώθηκε από την αντιπροσωπία, η απόφασή σας να διακόψετε οριστικά το Κύπελλο Ελλάδας 2015/2016 κρίνεται ως δυσανάλογη και ως παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της ΕΠΟ σε παράβαση του Καταστατικού της FIFA σε ό, τι αφορά παρεμβάσεις (άρθ. 13 και 17 του Καταστατικού της FIFA). Λιγότερο αυστηρά και πιο κατάλληλα μέτρα, όπως διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές ή διεθνής διαιτησία για τους εναπομείναντες αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας θα μπορούσαν να είχαν εφαρμοστεί σε στενή συνεργασία με την ΕΠΟ, κυρίως εφόσον το πρωτάθλημα διεξάγεται κανονικά.

Υπάρχει επίσης η ανάγκη να διεξαχθούν συζητήσεις σε βάθος σχετικά με κάποιες διατάξεις νόμων οι οποίες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε παρεμβάσεις, ιδιαιτέρως του Ν. 2725/1999, του Ν. 4326/2015 και του προσφάτως ψηφισθέντα νόμου για την αντιμετώπιση του ντόπινγκ. Ενώ οι αρμοδιότητες των αρχών δεν τίθενται υπό αμφισβήτηση, οποιοσδήποτε νόμος και η ερμηνεία τούτου θα πρέπει να εγγυάται την ανεξαρτησία της ΕΠΟ, όπως ορίζεται από το Καταστατικό της FIFA.

Οποιαδήποτε αναφορά στην υπόθεση που κατατέθηκε ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου (ΣτΕ) από την ΕΠΟ είναι άσχετη καθώς θα μπορούσε εύκολα να αποσυρθεί, και καθώς ασχέτως της ενδεχόμενης απόφασης, τα θέματα που συνδέονται με την εφαρμογή και την ενδεχόμενη παρέμβαση του νόμου θα παραμένουν. Υπό αυτές τις συνθήκες, η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων της FIFA αποφάσισε να θέσει ως προθεσμία την 15η Απριλίου 2016 για την ανάκληση της απόφασης για την οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδας 2015/2016, ειδάλλως η ΕΠΟ θα αντιμετωπίσει αυτόματη αναστολή της ιδιότητάς της ως μέλους.

Η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων επίσης αποφάσισε ότι σε περίπτωση που ανακληθεί η απόφαση, η FIFA και η UEFA θα επανεκτιμήσουν την κατάσταση και θα αντιμετωπίσουν τυχόν ανησυχίες που εξέφρασαν οι αρχές και θα εκκινήσουν διάλογο με τους αρμόδιους φορείς σχετικά με τους προαναφερθέντες νόμους.

Επιθυμούμε να τονίσουμε ότι η αναστολή ιδιότητας μέλους της ΕΠΟ θα σήμαινε ότι καμία ομάδα από την Ελλάδα οποιουδήποτε είδους (συμπεριλαμβανομένων συλλόγων) δεν θα μπορούσε να έχει οποιαδήποτε αθλητική επαφή (άρθ. 14 παρ. 3 του Καταστατικού της FIFA). Περαιτέρω, θα σήμαινε επίσης ότι ούτε η ΕΠΟ ούτε κανένα από τα μέλη της ή τους αξιωματούχους της δεν θα είχε τη δυνατότητα να επωφεληθεί από οποιοδήποτε αναπτυξιακό πρόγραμμα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα ή πρωτοβουλία κατάρτισης της FIFA ή της UEFA. Η FIFA θα ενημέρωνε αναλόγως τις ομοσπονδίες μέλη της μέσω εγκυκλίου. Ελπίζουμε ειλικρινά ότι δεν θα είναι απαραίτητη η λήψη τέτοιων μέτρων τα οποία θα ήταν επιβλαβή για το Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η FIFA και η UEFA είναι, όπως πάντα, έτοιμες να βοηθήσουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο αλλά μια αναστολή ιδιότητας μέλους θα καθυστερούσε οποιαδήποτε πιθανή βελτίωση.

Με εκτίμηση, FIFA Markus Kattner
Εκτελών χρέη Γενικού Γραμματέα Αντίγραφα προς: Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία UEFA


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για το γιαούρτι από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης


«Ξεκάθαροι κανόνες για τη σήμανση - διαφάνεια στην αγορά».

Διευκρινίσεις με αφορμή δημοσιεύματα για την αγορά του γιαουρτιού δίνει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρους κανόνες για τη σήμανση» και «διαφάνεια στην αγορά».

Συγκεκριμένα, το υπουργείο σημειώνει:


  • Η τροποποίηση του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών όσον αφορά στο εμπορικό πρότυπο για το γιαούρτι ήταν υποχρέωση στο πλαίσιο των μνημονίων από το 2013 με βάση τις εργαλειοθήκες του ΟΟΣΑ και υλοποιήθηκε ως «προαπαιτούμενο» στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της χώρας μας με τους δανειστές της. Το σχετικό σχέδιο ΚΥΑ δεν μπορεί να εκδοθεί σε ΦΕΚ πριν το τέλος της διαβούλευσης στο επίπεδο της ΕΕ που λήγει στις 19 Μαΐου 2016.
  • Η σύσταση της εργαλειοθήκης αφορά στη χρήση της πρώτης ύλης για την παρασκευή γιαουρτιών ώστε εκτός από νωπό γάλα (που ούτως ή άλλως θερμαίνεται για την πήξη του γάλακτος) να περιλαμβάνει και άλλα είδη γάλακτος όπως θερμικά επεξεργασμένο ή συμπυκνωμένο, όπως ήδη χρησιμοποιούνται εδώ και 25 χρόνια στην ελληνική αγορά, με τη διαφορά ότι κυκλοφορούσαν ως επιδόρπια γιαούρτης.
  • Τώρα πλέον θα απαγορεύεται η χρήση σκόνης γάλακτος και θα επιτρέπεται, για τεχνικούς και μόνο λόγους, που συνδέονται με την εποχικότητα του γάλακτος, μία προσθήκη πρωτεϊνών γάλακτος με τη βασική διαφορά ότι πλέον αυτή την πληροφορία για το είδος του γάλακτος να αναγράφεται με ευκρινή και ευανάγνωστο τρόπο στη συσκευασία ώστε να την πληροφορείται ο καταναλωτής και να κάνει συνειδητά τις επιλογές του.
  • Το παραδοσιακό γιαούρτι με την πέτσα θα παράγεται αποκλειστικά από νωπό ή παστεριωμένο γάλα που δεν έχει υποστεί τροποποίηση της φυσικής του σύνθεσης.
  • Η επικαιροποίηση της νομοθεσίας με ξεκάθαρους πλέον κανόνες εμπορίας δίχως παρεκκλίσεις, αστερίσκους και ειδικές άδειες, που κυριαρχούσαν στην αγορά κατά το παρελθόν, σε συνδυασμό με την ενεργοποίηση ουσιαστικών ελέγχων στην αγορά θα συμβάλλουν στη διαφάνεια της αγοράς και την πλήρη ενημέρωση του καταναλωτή. Ο καταναλωτής πλέον θα γνωρίζει και θα μπορεί να επιλέξει το προϊόν που επιθυμεί να καταναλώσει μέσα από την υποχρεωτική επισήμανση του είδους του γάλακτος. Ο καταναλωτής θα γνωρίζει και θα μπορεί να επιλέγει το προϊόν που θα είναι αποκλειστικά από νωπό γάλα.
  • Επιμένουμε στις συζητήσεις για τα γαλακτοκομικά προϊόντα που γίνονται στο πλαίσιο των Συμβουλίων Υπουργών Γεωργίας στην υποχρεωτική αναγραφή της χώρας προέλευσης του γάλακτος.
  • Σχετικά με το σχέδιο νομοθετήματος της Τσεχίας η χώρας μας έχει ήδη αντιδράσει έντονα και εκφράσει αιτιολογημένη διαφωνία η οποία έχει κοινοποιηθεί σε όλα τα Κράτη Μέλη και παρακολουθεί το θέμα στενά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοίγει ο δρόμος για επιτυχόντες του ΑΣΕΠ μετά από 18 χρόνια


Η διαδικασία διορισμού των διαγωνισμού που διενεργήθηκε το 1998.

Μετά από αναμονή 18 ετών, ανοίγει ο δρόμος για τον διορισμό των επιτυχόντων γραπτού διαγωνισμού του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε το 1998 (αριθμός προκήρυξης 8/1997).

Με απόφασή του, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης καθόρισε τη διαδικασία διορισμού τους, θέτοντας σε εφαρμογή το άρθρο 38 του ν. 4369/2016 («Διαφάνεια, αξιοκρατία και αποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης»).

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί είναι η εξής:

Ο αρμόδιος υπουργός ή τα όργανα διοίκησης των φορέων και υπηρεσιών του Δημοσίου υποβάλλουν στο υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αιτήματα πρόσληψης προσωπικού για την κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του κλάδου Διοικητικού και κατηγορίας Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ) που δύνανται να καλυφθούν από επιτυχόντες του ανωτέρω γραπτού διαγωνισμού για την κάλυψη.

Κατόπιν της έκδοσης της απόφασης της Επιτροπής της Π.Υ.Σ. 33/2006, ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, σε συνεργασία με το ΑΣΕΠ, εκδίδει προκήρυξη η οποία περιλαμβάνει τον αριθμό των θέσεων κατά τόπο, κατηγορία, κλάδο και φορέα, τις προϋποθέσεις συμμετοχής καθώς και όποιο άλλο ζήτημα κριθεί απαραίτητο για την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αιτήσεις υποψηφιότητας για τις προκηρυχθείσες θέσεις στο ΑΣΕΠ, το οποίο καταρτίζει πίνακα κατάταξης κατά φθίνουσα σειρά βαθμολογίας ανά εκπαιδευτική βαθμίδα (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), καθώς και πίνακα διοριστέων.

Η κατάταξη των υποψηφίων γίνεται με μόνο κριτήριο τη συνολική βαθμολογία με την οποία είχαν καταταγεί στους πίνακες κατάταξης της υπ' αριθ. 8/1997 προκήρυξης με την προϋπόθεση ότι η βαθμολογία που έλαβαν στο διαγωνισμό ήταν ίση ή ανώτερη της καθορισμένης βάσης κατά κατηγορία και κλάδο.

Ο διαγωνισμός αφορούσε στον διορισμό σε γενικές θέσεις των ΟΤΑ, στην Αγροτική Τράπεζα και στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς και στον διορισμό δακτυλογράφων και στενογράφων. Οι καθορισμένες βάσεις ανά κατηγορία ήταν: Γενικές Θέσεις: ΠΕ και ΤΕ 264, ΔΕ 440, Αγροτική Τράπεζα: ΠΕ και ΤΕ: 440, Υπουργείο Οικονομικών: ΠΕ 616, ΤΕ 528 και Δακτυλογράφων - Στενογράφων: ΔΕ 528.

Αντίθετα, δεν έχουν δικαίωμα συμμετοχής όσοι έχουν ήδη διοριστεί ως τακτικό προσωπικό, μόνιμοι υπάλληλοι και υπάλληλοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσοι διορίστηκαν ως τακτικό προσωπικό στο Δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και εν συνεχεία παραιτήθηκαν και όσοι κατατάχθηκαν βάσει νέου πανελλήνιου πίνακα σε σειρά διοριστέου και δεν αποδέχτηκαν το διορισμό τους.

Μετά την δημοσίευση των πινάκων διοριστέων από το ΑΣΕΠ, εκδίδεται απόφαση κατανομής του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την οποία διορίζονται σταδιακά στις θέσεις κατά κατηγορία και κλάδο ή ειδικότητα.

Στο μεταξύ, το ΑΣΕΠ ανακοίνωσε τη δημιουργία της ηλεκτρονικής εφαρμογή «Ηλεκτρονικός Οδηγός Προκήρυξης», μέσω του οποίου οι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν εύκολα και γρήγορα:

1. τους κλάδους/ειδικότητες που περιλαμβάνει η προκήρυξη,

2. τις θέσεις που προκηρύσσονται και τα απαιτούμενα προσόντα,

προκειμένου, εφόσον έχουν τις προϋποθέσεις, να υποβάλουν την ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής τους στην προκήρυξη.

Ο Ηλεκτρονικός Οδηγός θα εφαρμοστεί από την Προκήρυξη 1Κ/2016 (ΦΕΚ 2/18-03-2016, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ) για την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 36 θέσεων τακτικού προσωπικού, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Δ.Ε.) του κλάδου Δ.Ε. Διανομέων, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία (ΕΛ.ΤΑ.) Α.Ε.

Οι ενδιαφερόμενοι της ανωτέρω Προκήρυξης μπορούν να συμβουλευθούν τον Ηλεκτρονικό Οδηγό από τον ακόλουθο σύνδεσμο: Ηλεκτρονικός Οδηγός Προκήρυξης 1Κ/2016 ή μέσω της ιστοσελίδας του Α.Σ.Ε.Π. (www.asep.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρχική Σελίδα - Έντυπα Αιτήσεων - Διαγωνισμών Α.Σ.Ε.Π - Με Σειρά Προτεραιότητας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο σχέδιο καταγραφής αιτήσεων ασύλου σε δομές φιλοξενίας


Χιλιάδες άτομα καλείται να εξυπηρετήσει καθημερινά η Υπηρεσία Ασύλου.

Καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται στην ενδοχώρα σε διάφορους καταυλισμούς, οι οποίοι στρέφονται στη διαδικασία ασύλου καθώς και στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ως μόνη διέξοδο, η Υπηρεσία Ασύλου καλείται καθημερινά να καταγράψει ως αιτούντες άσυλο χιλιάδες ανθρώπους, πράγμα που ξεπερνά κατά πολύ τις αντικειμενικές δυνατότητές της.

Προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, η Υπηρεσία Ασύλου προχωρά στην υλοποίηση ενός έκτακτου σχεδίου καταγραφής αιτήσεων ασύλου για τους πρόσφυγες που βρίσκονται στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας. Στόχος είναι να λάβουν διεθνή προστασία στην Ελλάδα ή να ενταχθούν στο πρόγραμμα μετεγκατάστασης ή οικογενειακής επανένωσης σε άλλο κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η καταγραφή των αιτήσεων αυτών, που θα γίνει σε συνεργασία με τις εμπλεκόμενες αρχές και με τη συμβολή του Ευρωπαϊκού Γραφείου Στήριξης Ασύλου (EASO) και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αναμένεται να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και η διάρκειά της εκτιμάται σε περίπου ένα μήνα.

Επίσης, η Υπηρεσία Ασύλου έχει διευρύνει και τη λειτουργία της γραμμής εξυπηρέτησης των ενδιαφερόμενων να υποβάλουν αίτημα ασύλου μέσω skype. Το ωρολόγιο πρόγραμμα της γραμμής εξυπηρέτησης είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας www.asylo.gov.gr.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απετράπη αυτοκτονία 16χρονου μέσω Cyber Alert


Ο νεαρός εξέφρασε την πρόθεσή του μέσω σχολίων στο διαδίκτυο.

Υπόθεση πρόθεσης αυτοκτονίας, που εκδηλώθηκε μέσω διαδικτύου, με ανάρτηση σχολίων σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και στη συνέχεια σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, διερεύνησε η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της χθες, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων Cyber Alert της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μέσω μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ότι άγνωστο άτομο είχε αναρτήσει σε μέσο διαδικτυακής επικοινωνίας και ακολούθως σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχόλια, που παρέπεμπαν σε πρόθεση αυτοκτονίας.

Άμεσα και ιδιαίτερα λόγω του κινδύνου ζωής του χρήστη, στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διεξήγαγαν ενδελεχή και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή – διαδικτυακή έρευνα των ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη που είχε προβεί στην ανάρτηση των σχολίων και εντοπίσθηκε ο τόπος κατοικίας του.

Στη συνέχεια ενημερώθηκε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα για τον εντοπισμό του ατόμου, ενώ προέκυψε ότι πρόκειται για 16χρονο Έλληνα, ο οποίος βρέθηκε από τους αστυνομικούς και διασφαλίσθηκε η σωματική του ακεραιότητα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε και το προανακριτικό υλικό που συλλέχθηκε, θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Ανηλίκων για τα κατά Νόμο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη και Καγιαλή


Μεγάλη επιτυχία στο Κύπελλο «Πρινσέσα Σοφία» στην Πάλμα της Μαγιόρκα.

Στον ναυτικό όμιλο Άρσεναλ στην Πάλμα της Μαγιόρκα διεξήχθη το διάσημο κύπελλο Πρινσέσα Σοφία που ολοκληρώθηκε σήμερα με μια μεγάλη επιτυχία για τους παγκόσμιους πρωταθλητές μας Παναγιώτη Μάντη και Παύλο Καγιαλή.


Χάλκινο μετάλλιο για τους Μάντη και Καγιαλή

Με εξαιρετική παρουσία καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης, παρά τις δυσχερείς καιρικές συνθήκες, την βροχή και το κρύο των τελευταίων 2 ημερών, οι Έλληνες πρωταθλητές τερμάτισαν πρώτοι στις κούρσες που έτρεξαν,ενώ κατέκτησαν την 3ηθέση στην τελική κατάταξη.

Στην διοργάνωση συμμετείχαν 800 σκάφη με πάνω από1000κορυφαίους Ιστιοπλόους από 65 χώρες παγκοσμίως, γεγονός το οποίο έκανε τον ανταγωνισμό ακόμα πιο έντονο, και με μόλις δυο ημέρες για ξεκούραση, το ελληνικό δίδυμο συνεχίζει δυναμικά για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που ξεκινάει στις 5 Απριλίου.

Ο Τάκης Μάντης δήλωσε: «Ειμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για την επιτυχία αυτή και ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση και τις ευχές. Ειδικάστον Χρυσό μας χορηγό, το ΙδρυμαLascaris, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας στηρίζει σε καθε βήμα».

Ο Παύλος επισήμανε: «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο και προπονούμαστε σκληρά για να ανταπεξέλθουμε και να κάνουμε όλους τους Έλληνες περήφανους. Από αυτούς αντλούμε την δύναμη μας και για αυτούς προσπαθούμε για το καλύτερο».



Μέγας Χορηγός της ομάδας «Μάντης – Καγιαλής» είναι το Lascaris Foundation, χορηγοί οι ‎StarΒulk και ‎Sirios Ship management και υποστηρικτές της προσπάθειάς τους είναι οι‎ Gul, ‎Yamaha, ‎Alpha Ropes, BIOTHERM,‎ Holmes Place, VMG Factory, ‎Salty Bag, Nikos Alevromytis / AleN Photography και οι Ναυτικοί Όμιλοι ‎ΙΟΠ και ‎ΝΟΚΒ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτές δομές για τους πρόσφυγες προτείνουν έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις


Ζητούν από την πολιτεία αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης.

Την δημιουργία ανοιχτών δομών για τους πρόσφυγες προτείνουν έντεκα περιβαλλοντικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στην χώρα μας. Σε σχετική ανακοίνωση τους επικαλούμενοι το γεγονός ότι το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν οι πρόσφυγες στην χώρα μας θα είναι αρκετά μεγάλο τονίζουν την ανάγκη από πλευράς κοινωνίας να δημιουργηθούν αξιοπρεπείς συνθήκες για την διαβίωση τους.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται σχετικά: «Όπως, πλέον, φαίνεται ξεκάθαρα, οι πρόσφυγες θα μείνουν για αρκετό καιρό στην Ελλάδα και ο όποιος μελλοντικός σχεδιασμός θα πρέπει να λάβει υπόψη του το γεγονός αυτό. Η ανθρωπιά και υποστήριξη που δείχνει η ελληνική κοινωνία είναι αξιοθαύμαστη και ομορφαίνει τον κόσμο μας. Ήρθε, όμως, η ώρα για δημιουργία, από την Πολιτεία, οργανωμένων ανοιχτών δομών που θα παρέχουν αξιοπρεπείς συνθήκες φιλοξενίας, περίθαλψης και ψυχολογικής υποστήριξης, εξοικείωση με την ελληνική κοινωνία και εκπαίδευση».

«Σε αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση, η οποία έρχεται να προστεθεί στην οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα μας, απευθύνουμε κάλεσμα στους φίλους των οργανώσεών μας για εθελοντική ηθική ή υλική υποστήριξη σε πρωτοβουλίες και δομές μέριμνας για τους πρόσφυγες. Παράλληλα, οι οργανώσεις μας θα προσπαθήσουν να εντάξουν στη δράση τους ενέργειες υποστήριξης προς τους πρόσφυγες και τις κοινωνίες που τους φιλοξενούν», επισημαίνουν.

Στη συνέχεια της ανακοίνωσης απευθύνουν έκκληση στην πολιτεία ώστε να προχωρήσει άμεσα στην δημιουργία εκείνων των δομών που θα εξασφαλίζουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στους πρόσφυγες.

«Η προσφυγιά είναι μία κατάσταση ανθρώπινης δυστυχίας που μπορεί να προκληθεί από μια σειρά αιτιών, μεταξύ των οποίων και περιβαλλοντικών. Οι πενήντα και πλέον χιλιάδες πρόσφυγες που τώρα βρίσκονται στην Ελλάδα είναι για τις οργανώσεις μας μία πραγματικότητα που αδικαιολόγητα εξελίχθηκε σε κρίση: Ενώ θα έπρεπε να είναι καλοδεχούμενοι σε άμεσα οργανωμένους καταυλισμούς και ανοιχτές δομές φιλοξενίας, εντούτοις διαμένουν σε ένα χαοτικό σύνολο από "επίσημους" και άτυπους καταυλισμούς, σε δρόμους και λιμάνια, σε πλατείες και χωράφια. Τα κλειστά, πλέον, σύνορα της Ευρώπης εντείνουν την αγωνία και την απελπισία αυτών των ξεριζωμένων ανθρώπων. Με φωτεινές εξαιρέσεις λίγες, δυστυχώς, δομές φιλοξενίας, χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε συνθήκες απαράδεκτες για ένα κράτος μέλος της ΕΕ που σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Στην αντιμετώπιση αυτής της πρωτοφανούς κρίσης, και οι περιβαλλοντικές οργανώσεις μας έχουν συμβάλει εθελοντικά, είτε συμμετέχοντας στη διάσωση ανθρώπων στο Αιγαίο, είτε προσφέροντας έμπρακτη βοήθεια για τη στοιχειώδη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των προσφύγων σε διάφορες περιοχές της χώρας, είτε με δράσεις απασχόλησης των παιδιών. Παράλληλα, στεκόμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες στις ανθρωπιστικές μη κυβερνητικές οργανώσεις που κρατούν ψηλά τη σημαία των ανθρώπινων δικαιωμάτων, σώζουν ζωές και δίνουν ελπίδα σε χιλιάδες ανθρώπους. Ο όρος "μη κυβερνητική οργάνωση" ή "οργάνωση της κοινωνίας των πολιτών" είναι τιμητικός τίτλος για εμάς, καθώς το συστηματικό έργο που πολλές προσφέρουν για την προστασία του περιβάλλοντος, την ανθρώπινη ζωή και τα ανθρώπινα δικαιώματα έχει κρίσιμη σημασία για τον καλύτερο κόσμο, για τον οποίο αγωνιζόμαστε» προστίθεται.

«Σε κάθε κρίση, κοινωνική ή ανθρωπιστική, μόνο η ανθρωπιά, η αγάπη και η αλληλεγγύη δίνουν λύση», καταλήγουν, στην ανακοίνωσή τους, οι οργανώσεις.

Την ανακοίνωση υπογράφουν οι εξής οργανώσεις: ΑΝΙΜΑ, ΑΡΧΕΛΩΝ, Δίκτυο Μεσόγειος SOS, Ελληνική Εταιρεία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, Καλλιστώ, MΟm, Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, Οργάνωση Γη, Greenpeace WWF Ελλάς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλο και περισσότεροι Έλληνες κάθονται στα θρανία για την εκμάθηση ρωσικών


Πολλαπλασιάζονται τα κέντρα διδασκαλίας που παραδίδουν μαθήματα της γλώσσας του Πούτιν.

Στη Μόσχα Έλλήνες στη Μόσχα… Το ότι ο ελληνικός λαός έχει μια έφεση στις ξένες γλώσσες, αυτό είναι γνωστό. Την εποχή της κρίσης, πάντως, τα δεδομένα φαίνεται πως άλλαξαν.

Με γεωμετρικούς ρυθμούς πολλαπλασιάζεται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας, καθώς κέντρα διδασκαλίας δημιουργούνται σε όλη τη χώρα και παράλληλα πληθαίνει ο αριθμός των καθηγητών που παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα. Το φαινόμενο, που ευνοούν οι παραδοσιακά στενοί πολιτιστικοί και θρησκευτικοί δεσμοί Ελλάδας-Ρωσίας, εξελίσσεται σε ένα φόντο αισιοδοξίας και οικονομικού διεξόδου που διαβλέπουν στην ρωσική αγορά Έλληνες επιχειρηματίες, επαγγελματίες αλλά και επιστήμονες.

Μετά την μεγάλη πολιτική αλλαγή στα τέλη του 20ου αιώνα, η οικονομική εξωστρέφεια που επέδειξε η Μόσχα ξύπνησε μνήμες, κληροδοτημένες από παλαιότερες γενεές επιχειρηματιών, και παράλληλα κέντρισε το ενδιαφέρον των νεότερων για την αναζήτηση αγορών και οικονομικών εταίρων στη Ρωσία. Και καθώς το «Τείχος» γκρεμιζόταν μια άλλη «γέφυρα» άρχιζε να οικοδομείται, για την επικοινωνία και την διακίνηση των ιδεών, για την μελέτη της ιστορίας και του πολιτισμού. Το πέρασμα στον νέο αυτό κόσμο, που γινόταν για πρώτη φορά μετά πολλά χρόνια προσβάσιμος στη Δύση =συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων-, απαιτούσε ένα απαραίτητο διαβατήριο, τη γνώση της ρωσικής γλώσσας.

Σύμφωνα με το «Ινστιτούτο Πούσκιν», το οποίο συνεχίζει την εκπαιδευτική δραστηριότητα του Ελληνοσοβιετικού Συνδέσμου, (λειτούργησε στην Ελλάδα από το 1945 μέχρι το 1991), παλιότερα έντονο ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα υπήρξε στην Ελλάδα στα μέσα της δεκαετίας του ’40, καθώς και στις αρχές της δεκαετίας του ’60. Από τη δεκαετία του ’90, παρουσιάζεται μια σταθερά αυξητική τάση στο ενδιαφέρον για τη ρωσική γλώσσα, λόγω του ανοίγματος της σύγχρονης Ρωσίας στην ελεύθερη αγορά και του ρόλου της ως παγκόσμιας οικονομικής και γεωπολιτικής δύναμης, αναφέρεται από το ίδιο εκπαιδευτικό Ίδρυμα,

Ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας δείχνουν σπουδαστές, επιστήμονες, επαγγελματίες, στελέχη επιχειρήσεων, ιδιωτικοί και δημόσιοι υπάλληλοι, με ανώτερη και ανώτατη μόρφωση, από όλη την Ελλάδα, αλλά ως επί το πλείστον από την Αθήνα καθώς και από περιοχές με έντονο τουριστικό ενδιαφέρον, όπου σημειώνεται έντονη κίνηση ρωσόφωνων τουριστών και αναμένεται επιπλέον αύξηση ιδιαίτερα μετά και τις τεταμένες σχέσεις Ρωσίας-Τουρκίας.

Στα θρανία των τάξεων της ρωσικής γλώσσας κάθονται μαθητές κάθε ηλικίας, «ο παππούς μαζί με τον πατέρα και τον εγγονό», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η καθηγήτρια ρωσικών, με δεκαετή πείρα στην διδασκαλία τόσο της ρωσικής, όσο και της ελληνικής γλώσσας, Όλγα Οσιπένκο.

Η ίδια διδάσκει τις πρώτες λέξεις και... στα ρωσικά σε παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι γονείς των οποίων προσπαθούν να τους δώσουν από «την κούνια» πλούσια εφόδια για τη μελλοντική επαγγελματικής τους σταδιοδρομία. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μαθήτριάς της, κόρη γιατρού που λατρεύει την Ρωσία και τα ρωσικά, την οποία ανέλαβε όταν ήταν μόλις ...4 ετών... και τώρα κλείνει τα 11 και συνεχίζει!

Όσο για τους μεγαλύτερους μαθητές, τόσο της ίδιας όσο και άλλων καθηγητών που διδάσκουν κατ’ οίκον, οι ηλικίες των μαθητών καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα ηλικιών, από τα 10 έως και τα 70 χρόνια, όπως ποικίλο είναι και το επαγγελματικό προφίλ τους, αφού μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται γιατροί, δημοσιογράφοι, δικηγόροι, εκπαιδευτικοί, υπάλληλοι του υπουργείου Εξωτερικών, οικονομολόγοι, πολιτικοί μηχανικοί, επιχειρηματίες, εκκλησιαστικοί παράγοντες, εργαζόμενοι στον τουριστικό τομέα. αλλά και συνταξιούχοι.

Γεωγραφικά, το ενδιαφέρον για την εκμάθηση της ρωσικής γλώσσας εκδηλώνεται έντονα στη Θεσσαλονίκη, όπου βρίσκονται εγκατεστημένοι οι περισσότεροι εκπαιδευτικοί οργανισμοί. Όπως, μάλιστα, ανακοινώθηκε πρόσφατα στο περιθώριο της έκθεσης κορυφαίων ρωσικών πανεπιστημίων, που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για τη δημιουργία έδρας ρωσικών σπουδών στη Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου (ΑΠΘ). Ήδη το ΑΠΘ διατηρεί πολύ στενές σχέσεις με ρωσικά πανεπιστήμια, ενώ προβλέπεται η άμεση χορήγηση υποτροφιών της ρωσικής στο πανεπιστήμιο Λομονόσοφ, σε αριστούχους Έλληνες φοιτητές. Επίσης σε ιδιωτικό σχολείο της Θεσσαλονίκης, τα ρωσικά έχουν ενταχθεί ως μάθημα επιλογής, παράλληλα με τις ήδη διδασκόμενες γλώσσες, Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά.

Στην Αθήνα λειτουργούν σημαντικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, μεταξύ των οποίων και το Επιστημονικό και Πολιτιστικό κέντρο της πρεσβείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Κάθε χρόνο δεκάδες άνθρωποι αποφοιτούν, ενώ λειτουργούν και ειδικά τμήματα για δικηγόρους, με έμφαση στη νομική ορολογία. Επίσης, στην Αττική λειτουργούν και «ρωσικά σχολεία», ενώ αναμένεται να ανοίξουν ορισμένα στην περιφέρεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...