Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Ροδόπη: Πάνω από δύο εκατ. ευρώ τα πρόστιμα του ΙΚΑ για αδήλωτη εργασία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περισσότερα από δύο εκατομμύρια ευρώ ήταν τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε επαγγελματίες της Ροδόπης το τελευταίο εξάμηνο, από επιτόπιους ελέγχους κλιμακίων του ΙΚΑ για την καταπολέμηση της μαύρης εργασίας.

«Το ύψος των προστίμων είναι εξωπραγματικό και οδηγεί σε αυτόματο κλείσιμο των επιχειρήσεων», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματικών, Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ροδόπης, Ανέστης Βαφειάδης. Το ύψος των προστίμων ξεπέρασε τις 430.000 ευρώ, μόνο μέσα στον Φεβρουάριο του 2016, όταν τον Οκτώβριο έφτασε το ένα εκατομμύριο ευρώ και τον Αύγουστο του 2015 τις 600.000 ευρώ.

«Αντιμετωπιζόμαστε ως τρομοκράτες από τα ελεγκτικά κλιμάκια του ΙΚΑ και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί», τονίζει ο κ. Βαφειάδης ο οποίος έθεσε το θέμα στον διοικητή του ΙΚΑ Διονύση Καλαματιανό που επισκέφθηκε πρόσφατα την Κομοτηνή.

«Είμαστε κατά της ανομίας και υπέρ των ελέγχων και της ασφαλισμένης και όχι ανασφάλιστης εργασίας. Μιλάμε για τον τρόπο που λειτουργούν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί και όχι για τους ελέγχους που θα πρέπει να γίνονται», επισημαίνει ο πρόεδρος της ΟΕΒΕΣ Ροδόπης.

Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα για την επέκταση του εργόσημου και στα επαγγέλματα της εστίασης, που ειδικά στην διάρκεια του Σαββατοκύριακου χρειάζονται επιπλέον προσωπικό, μέσω της προαγοράς ενσήμων από τις τράπεζες, ο κ. Καλαματιανός δεσμεύθηκε ότι θα αντιμετωπίσει θετικά το συγκεκριμένο αίτημα, καθώς το μέτρο αυτό μπορεί να επιφέρει επιπλέον έσοδα στο ΙΚΑ και καταπολέμηση της μαύρης εργασίας και να οδηγήσει σε μείωση των προστίμων.


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.