Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Αναρτήθηκαν οι πίνακες για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΟΑΕΔ



Ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν από 13 Ιουλίου.

Σήμερα αναρτήθηκαν στο διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ οι προσωρινοί πίνακες αξιολόγησης και επιλογής βρεφών και νηπίων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς του Οργανισμού, για το σχολικό έτος 2012-2013.

Ενστάσεις σχετικά με τα αποτελέσματα των επιτροπών επιλογής μπορούν να υποβληθούν, από αύριο, Παρασκευή, 13 Ιουλίου έως και την Πέμπτη 19 του μηνός, μόνο στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, στους οποίους έχει υποβληθεί και η αρχική αίτηση εγγραφής. Οι τελικοί πίνακες επιλογής βρεφών και νηπίων θα αναρτηθούν μετά την εξέταση των ενστάσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους βρεφονηπιακούς σταθμούς, όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 8 το πρωί έως και τις 2 το απόγευμα. Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να πληροφορηθούν για τα αποτελέσματα από τους κατά τόπους Βρεφονηπιακούς Παιδικούς Σταθμούς του ΟΑΕΔ, στους οποίους υπέβαλαν την αίτησή τους, καθώς και από την ιστοσελίδα του Οργανισμού www.oaed.gr.


Διαβάστε περισσότερα...

Τα πιο επιβαρυμένα φρούτα και λαχανικά



Οι 12 τροφές με τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Τον κατάλογο των πιο επιβαρυμένων τροφών διαμόρφωσε η οργάνωση Environmental Working Group, στα πλαίσια της ετήσιας αναφοράς της.

Η όγδοη έκδοση Shopper's Guide to Pesticides in Produce, εξέτασε 45 είδη φρούτων και λαχανικών και διαμόρφωσε τη «βρώμικη δωδεκάδα», η οποία περιλαμβάνει τις 12 τροφές με τη μεγαλύτερη ποσότητα φυτοφαρμάκων.

Στην πρώτη θέση βρίσκονται τα μήλα, ακολουθούμενα από το σέλινο, τις πιπεριές, τα ροδάκινα, τις φράουλες και τα νεκταρίνια. Στον κατάλογος των φρούτων και λαχανικών με τη μικρότερη παρουσία σε φυτοφάρμακα βρίσκονται τα κρεμμύδια, το καλαμπόκι, ο ανανάς, το αβοκάντο, το λάχανο, τα σπαράγγια.

Οι ερευνητές της EWG προχώρησαν σε δοκιμές για να ταυτοποιήσουν τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων που εξέτασε το USDA και η Food and Drug Administration, μεταξύ 2000 και 2010. Τα δείγματα πλύθηκαν και ξεφλουδίστηκαν, κατόπιν πέρασαν κάποια τεστ πριν διαμορφωθεί ο κατάλογος, ώστε η ποσότητα των χημικών ουσιών να φτάσει στα ίδια επίπεδα με εκείνες που βρίσκονται στα τρόφιμα που καταναλώνονται.

Η EWG, παρά την επικινδυνότητα, υποστηρίζει ότι τα οφέλη από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών είναι μεγάλα, ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση. Είναι πολλοί όμως που πιστεύουν πως παρόλο που πρόκειται για μια μη κερδοσκοπική οργάνωση, τα κίνητρά της να μην είναι απόλυτα καθαρά.

Πρόσφατα όμως η Environmental Health Perspectives δημοσίευσε μια έρευνα για τους κινδύνους που διατρέχει το έμβρυο από την έκθεση της μητέρας σε φυτοφάρμακα. Σύμφωνα με τη μελέτη, τα επιβαρυμένα τρόφιμα προκαλούν στο έμβρυο την ίδια ζημιά με τον καπνό του τσιγάρου.




Πηγή: http://www.mednutrition.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καλοκαιρινός «σύμμαχος» υγείας και ομορφιάς



Το καρπούζι περιέχει απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να παχαίνει.

Πολλοί από αυτούς που προσπαθούν να χάσουν βάρος αποφεύγουν το καρπούζι εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητάς του σε σάκχαρα.

Η αλήθεια όμως είναι πως η κατανάλωσή του τις ζεστές μέρες όχι μόνο μας δροσίζει αλλά μας παρέχει και απαραίτητα θρεπτικά συστατικά χωρίς να παχαίνει.

Για την υγεία…

Το καρπούζι περιέχει μεγάλες ποσότητες βιταμίνης C, που ενισχύει το ανοσοποιητικό, αλλά είναι πλούσιο και σε β-καροτίνη και λυκοπένιο. Οι δύο αυτές ουσίες, γνωστές για την έντονη αντιοξειδωτική τους δράση, προστατεύουν τον οργανισμό από διάφορες μορφές καρκίνου.

Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, έναν πολύ σημαντικό ηλεκτρολύτη ο οποίος συμβάλλει στη ρύθμιση της καρδιακής λειτουργίας και της αρτηριακής πίεσης.

Παράλληλα έχει υψηλή περιεκτικότητα και σε φυτικές ίνες, των οποίων η δράση είναι ευεργετική για την ομαλή λειτουργία του εντέρου, την καταπολέμηση της δυσκοιλιότητας και την πρόληψη του καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.

Ο χυμός του καρπουζιού επίσης προκαλεί έντονη διούρηση με αποτέλεσμα να καθαρίζει το αίμα από τις τοξίνες και τα νεφρά από τα άλατα.

…και τη σιλουέτα μας

Το καρπούζι, αντίθετα με ό,τι πιστεύεται, έχει χαμηλή θερμιδική αξία (2 φλιτζάνια έχουν μόλις 80 θερμίδες), ενώ δεν περιέχει καθόλου λίπος και χοληστερόλη.

Επίσης, επειδή είναι πλούσιο σε νερό (92%) και φυτικές ίνες, αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού και μειώνει την απορρόφηση λίπους.

Όσο για την περιεκτικότητά του σε σάκχαρα, είναι η μισή από αυτήν του μήλου και ανέρχεται στο 5%.

Επομένως, το καρπούζι όχι μόνο δεν παχαίνει αλλά βελτιώνει την υγεία μας προάγοντας την καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες μάς προστατεύει και από την αφυδάτωση.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ράμπες πρόσβασης σε παραλίες


Ειδικές ράμπες πρόσβασης στις παραλίες, για τους ανθρώπους με σοβαρά κινητικά προβλήματα, θα αποκτήσουν παραλίες στη Φθιώτιδα.

Η πρωτοβουλία ανήκει στο Πανεπιστήμιο της Πάτρας, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Οι ειδικές ράμπες θα τοποθετηθούν αρχικά στο Ασπρονέρι και σε δεύτερη φάση στις Ράχες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Από 23 Ιουλίου τα δελτία εκδρομών



Στις 23 Ιουλίου ξεκινά η χορήγηση των Δελτίων Κοινωνικού και Εκδρομικού Προγράμματος έτους 2012 της Αγροτικής Εστίας. Η διανομή των δελτίων, θα γίνει από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), ενώ από την ερχόμενη Δευτέρα 16/7/2012 τα ονόματα των 140.000 δικαιούχων θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.oga.gr).

Για την παραλαβή των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομικού Προγράμματος οι δικαιούχοι θα προσκομίζουν: α) Αντίγραφο της Αίτησης Συμμετοχής τους και Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο), ή β) Βιβλιάριο Υγείας ΟΓΑ - Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας (ή Διαβατήριο).

Το φετινό πρόγραμμα της Αγροτικής Εστίας περιλαμβάνει:

1) 8ήμερες διακοπές (7 διανυκτερεύσεις) σε επιλεγμένα τουριστικά καταλύματα όλης της χώρας, που έχουν συμβληθεί με τον ΟΓΑ. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 120.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,

2) 3ήμερες οργανωμένες εκδρομές (2 διανυκτερεύσεις) σε διάφορους προορισμούς της Ελλάδας, που θα διοργανώνονται από συμβεβλημένα από τον ΟΓΑ Τουριστικά Γραφεία. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε 20.000 άτομα, συνταξιούχους του ΟΓΑ, ασφαλισμένους, καθώς και στα προστατευόμενα μέλη των οικογενειών τους,

Ο ΟΓΑ επισημαίνει, ότι τα Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού και Εκδρομών είναι αποκλειστικά προσωπικά και δεν παραχωρούνται με οποιοδήποτε τρόπο για χρήση από άλλο άτομο εκτός των δικαιούχων.

Οι δικαιούχοι μπορούν να κάνουν χρήση των Δελτίων Κοινωνικού Τουρισμού από την ημέρα που θα τα παραλάβουν έως τις 31-03-2013. Τα Δελτία του Εκδρομικού Προγράμματος ισχύουν έως τις 31-12-2012.


Δείτε επίσης πληροφορίες για το θέμα εδώ: 
Διαβάστε περισσότερα...

Τα θρεπτικά συστατικά του ροδάκινου



Καλοκαιρινό, δροσερό και πλούσιο σε αντιοξειδωτικά.

Αποκλειστικά καλοκαιρινό, δροσερό, ζουμερό και γεμάτο άρωμα φρούτο, το ροδάκινο θεωρείται το φρούτο της αγνότητας και της αθανασίας, σύμφωνα με κάποιες ανατολίτικες παραδόσεις. Από τις ανατολικές χώρες, και πιο συγκεκριμένα από την Κίνα, έφτασε στην Ευρώπη γύρω στο 100 μ.Χ.

Σήμερα, καλλιεργείται κυρίως στην Ιταλία, την Αμερική, την Γαλλία, την Κίνα και την Ισπανία, ενώ στην χώρα μας, η οποία κατέχει σημαντική θέση στην παγκόσμια αγορά, η Μακεδονία κρατά τα σκήπτρα της παραγωγής. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η ροδακινιά, είναι το περισσότερο καλλιεργούμενο οπωροφόρο δέντρο στον κόσμο μετά τη μηλιά.


Διαβάστε περισσότερα...

Το μήνυμα τής πονεμένης μάνας στό Ματθαίο Γιαννούλη



Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την τρομερή περιπέτεια που ζούμε εδώ και 8 χρόνια, από τότε δηλαδή που γεννήθηκε η Μαριλένα μας με το σπανιότατο "Σύνδρομο Οκαμότο".
Μόλις το 2ο παιδάκι κ μάλιστα Ελληνόπουλο (το άλλο είναι Γιαπωνεζάκι), που ζει διεγνωσμένο με αυτό το Σύνδρομο σε όλο τον πλανήτη ανάμεσα σε 7 δισεκατομμύρια ανθρώπους (συνολικά τα παιδάκια μαζί με το δικό μας ήταν 4, εκ των οποίων τα 3 Γιαπωνεζάκια). Αυτό το αναφέρω για να καταλάβετε την σπανιότητα της ασθένειας αυτής και την βαρύτητα που πρέπει να δοθεί.

Από εκείνη τη μέρα αγωνιζόμαστε μόνοι μας. Το Κράτος απουσιάζει. Παντού βρίσκουμε κλειστές πόρτες. Και συνεχίζουμε μόνοι μας. Με όλες μας τις δυνάμεις. Χρειαζόμαστε όμως βοήθεια και γι'αυτό στρεφόμαστε σε εσάς...επειδή μόνο εσείς μπορείτε να βοηθήσετε. Όπου κι αν έχω απευθυνθεί, το Κράτος είναι σαν να με τιμωρεί που έφερα στον κόσμο ένα άρρωστο παιδί.
Εύχομαι να έχετε την υπομονή να διαβάσετε τι ακριβώς συμβαίνει στο παιδί μου και τι χρειαζόμαστε για να κάνουμε τη ζωή της λίγο καλύτερη.
Η Μαριλένα ήρθε στον κόσμο πρόωρα και με βαριά παθολογία τον Ιούνιο του 2004. Νοσηλεύτηκε στην Εντατική Μονάδα του ΙΑΣΩ με μηχανική υποστήριξη λόγω αναπνευστικής δυσχέρειας και πολλών άλλων προβλημάτων. Μου είπαν ότι θα πέθαινε! Η Μαριλένα όμως άντεξε.
Τους 2,5 επόμενους μήνες παρέμεινε στο Παίδων Αγία Σοφία στη μονάδα των πρόωρων. Εκεί έγιναν κάποιες λάθος διαγνώσεις και παραλείψεις, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα την επιδείνωση της κατάστασής της.
Σε ηλικία 3 μηνών πήραμε την Μαριλένα από το Νοσοκομείο. Δεν ένοιωθα μαμά της. Φοβόμουν ότι δεν θα ένοιωθε ούτε εκείνη ότι είμαι η μαμά της. Από την γέννησή της και για 3 μήνες το μόνο που ένοιωθε ήταν πόνος και άκουγε μόνο ξένες φωνές, χωρίς μια αγκαλιά, χωρίς την φωνή μου, παρά μόνο για μισή ώρα που είχα δικαίωμα να την βλέπω κάθε μέρα.
Ούτε μία μέρα δεν σταματήσαμε να πηγαίνουμε σε γιατρούς, να κάνουμε εξετάσεις. Οι λάθος διαγνώσεις από το νοσοκομείο Παίδων συνεχίζονται μέχρι και σήμερα. Πριν 6 μήνες πήγαμε στο Παίδων Αγία Σοφία δεδομένου ότι έχει πρόβλημα στο ισχίο της και ζήτησε Ορθοπεδικός να της βγάλουμε ακτινογραφία. Ο ακτινολόγος με έδιωξε διότι είχα πάει μόνη μου με το παιδί (δεν είχα άλλο συνοδό)και το παιδί δεν συνεργαζόταν για να βγει η ακτινογραφία. Αναγκάστηκα να ζητήσω βοήθεια από άλλους, ξένους γονείς, για να την κρατήσουν…. Βγήκε μια ακτινογραφία θολή και λάθος, αλλά δεν δεχόντουσαν να της βγάλουν άλλη. Όταν την έδειξα στον Ορθοπεδικό με ενημέρωσε ότι έπρεπε σχεδόν άμεσα να χειρουργηθεί. Αποφάσισα βέβαια να πάρω δεύτερη γνώμη από τον Ορθοπεδικό Καθηγητή κο Κανελλόπουλο, ο οποίος συνεργάζεται με ιδιωτικό νοσοκομείο. Βγάλαμε καινούργιες ακτινογραφίες με την βοήθεια ευγενέστατων νοσηλευτών. Η διάγνωση ήταν ότι αν γίνει τώρα χειρουργείο θα είναι καταστροφικό για το παιδί! Θα την ξαναδεί σε ένα χρόνο και βλέπουμε.
Μας έχουν φερθεί πάρα πολύ άσχημα! Το παιδί το έχουν ταλαιπωρήσει πάρα πολύ και φοβάμαι να ξαναπλησιάσω σε Δημόσιο Νοσοκομείο!
Η Μαριλένα μας έφθασε 2 ετών μέχρι να μάθουμε τι της συμβαίνει και αυτό σχεδόν τυχαία. Ως τότε το Ερευνητικό Κέντρο (Χωρέμειο) στο Παίδων δεν είχε καταφέρει να βγάλει διάγνωση. Την άνοιξη του 2006, όταν χρειάστηκε να νοσηλευτεί στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, ο Καθηγητής Καρπάθιος (Διευθυντής Παιδιατρικής στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών) έδειξε προσωπικό ενδιαφέρον και σε συνεργασία με μία ομάδα ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, διέγνωσε ότι το παιδί μας πάσχει από το "Σύνδρομο Οκαμότο". Μόνο 4 παιδιά στον κόσμο έχουν διαγνωσθεί προς το παρόν ότι πάσχουν αυτό το σπάνιο σύνδρομο. Από αυτά τα παιδιά πλέον, όπως ανέφερα και παραπάνω, μόνο δύο είναι εν ζωή. Η Μαριλένα και ένα ακόμα στην Ιαπωνία.
Κύρια χαρακτηριστικά του Συνδρόμου είναι πρόβλημα στα νεφρά (υδρονέφρωση), η κορμική υποτονία, η σχιστία υπερώας (λυκόστομα), μικροκεφαλία, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου, στένωση πνευμονικής αρτηρίας και ανοιχτό βοτάλιο (είναι καρδιολογικά προβλήματα) ψυχοκινητική καθυστέρηση (δεν μασάει, δεν μιλάει κλπ) και άλλα τα οποία ήταν κοινά και στα 4 παιδιά. Η Μαριλένα επιπλέον έχει στοιχεία αυτισμού (χωρίς να είναι όμως αυτιστική), σοβαρό πρόβλημα στο έντερο, δυσπλαστικό και χαμηλής λειτουργίας νεφρό, πρόβλημα ισχίου, καθήλωση τελικού νηματίου.
Η Μαριλένα ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ και θέλει να ζήσει αξιοπρεπώς! Είναι απίστευτο το πόσο πολύ υπομονή και δύναμη δείχνει. Από εκείνη αντλούμε και εμείς την δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα. Πρέπει η Εκκλησία να βοηθήσει για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την προσπάθεια. Είμαστε άνθρωποι και έρχεται κάποια στιγμή που καταρρέουμε!
Ήταν μόλις 7 μηνών όταν υπεβλήθη στην πρώτη εγχείρηση...ακολούθησαν πολλές. Συνολικά 10 χειρουργικές επεμβάσεις σε ιδιωτικά νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 3 μέσα στο 2012 μεταξύ Φεβρουαρίου και Ιουνίου και μάλιστα βαριές επεμβάσεις. Μια στα νεφρά και δύο στο έντερο.
Λόγω της ιδιαιτερότητας και της σπανιότητας του "Συνδρόμου Οκαμότο", το οποίο είναι εντελώς άγνωστο στην Ελλάδα, αντιμετωπίζουμε τεράστια προβλήματα.
Το Κράτος όχι μόνο δεν βοηθάει, αλλά μας «τιμωρεί»!
Σε όλη αυτή την «περιπέτεια» το Κράτος ήταν απών, οι αποζημιώσεις για τις νοσηλείες από το ΙΚΑ εξευτελιστικά μικρές και ο αγώνας μας τεράστιος!
Με έκαναν και ένοιωθα ένοχη που γέννησα αυτό το παιδί. Ένοιωθα ζητιάνα που ζητούσα τα αυτονόητα (να μου καλύψουν τις θεραπείες και τις νοσηλείες της). Ένοιωθα ντροπή που έκανα ένα παιδί με τόσα προβλήματα! Καθημερινά προσπαθούσα να έρθω σε επαφή με αρμόδιους Υπουργείων, την Διοίκηση του ΙΚΑ, έκανα ενστάσεις για τα ποσά που μου χορηγούσαν από το ΙΚΑ. Προσπαθούσα να βρω κάποιον να βοηθήσει. Ακόμα και οι γιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» αλλά και του Παίδων Πεντέλης, που αρχικά είχα απευθυνθεί, έφερναν «δυσκολίες» για να την χειρουργήσουν.
Κάθε φορά που πλησιάζω σε Δημόσια Υπηρεσία, Νοσοκομείο, ΙΚΑ, Υπουργείο, φεύγω κλαίγοντας… Γιατί;
Το 2010 έγραψα επιστολή στον τότε Πρωθυπουργό, Γ. Παπανδρέου. Το γραφείο του το προώθησε σε διάφορα Υπουργεία τα οποία με την σειρά τους μου έστειλαν απαντήσεις… με λίγα λόγια ότι ήταν εκτός των αρμοδιοτήτων τους τα αιτήματά μου. Μα τελικά, ποιός είναι αρμόδιος για ένα παιδί που είχε την ατυχία να γεννηθεί με το Σύνδρομο Οκαμότο; Τελευταία έχουμε δώσει δημοσιότητα στο θέμα όπου έχει αναρτηθεί σε διάφορους ιστότοπους ειδήσεων. Επίσης ο ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9,84 είχε δημοσιοποιήσει από 12/06/12 το θέμα με συνεντεύξεις του παιδονευρολόγου της κόρης μας κυρίου Α. Ντινόπουλου, της ΠΕΣΠΑ (Πανελλήνια Ένωση Σπανίων Παθήσεων), αλλά και δικής μου. Μίλησε και ο τότε Γ.Γ της Πρόνοιας του Υπουργείου Υγείας κος Μπαλασόπουλος, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει κάτι.
Έχω ξαναστείλει επιστολές στο Υπουργείο Υγείας, στον ΕΟΠΥΥ με κοινοποίηση και στο Γραφείο Τύπου του κου Α. Σαμαρά, στον Δήμαρχο του Αμαρουσίου κου Πατούλη, στους Γιατρούς του Κόσμου όπου μίλησα και με τον Πρόεδρο τον κο Κανάκη και δεν σκοπεύω να σταματήσω τις προσπάθειες. Όμως δεν μπορώ να αφήνω το παιδί μου αβοήθητο ούτε μέρα.
Γιατί πρέπει για το κάθε τι, που θεωρείται σε άλλο κράτος αυτονόητο, εμείς να τρέχουμε χάνοντας έτσι ώρες ουσιαστικών υποχρεώσεων; Τον Νοέμβριο του 2009 αναγκάστηκα να παραιτηθώ και να είμαι μόνιμα άνεργη, ώστε να είμαι κοντά της και να της παρέχω το καλύτερο δυνατόν. Εκτός από τις επεμβάσεις, χρειάζεται κάθε μήνα πολλές εξετάσεις, αρρωσταίνει συχνά και δεν είναι δυνατόν να απουσιάζω τόσο συχνά από την εργασία μου.
Δεν ξέρω αν είναι δυνατό να αλλάξει κάτι στην Ελλάδα. Θεωρώ όμως, ότι είναι δυνατό να καταλάβετε πως βασιζόμαστε σε σας να μας βοηθήσετε και να ασχοληθείτε με κάτι τόσο σπάνιο και μοναδικό στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη!. Γιατί αξίζει στη Μαριλένα μία καλύτερη, πιο ποιοτική ζωή. Γιατί πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στο κοριτσάκι μας να φθάσει σε σημείο να μπορεί να αυτοεξυπηρετείται όσο είναι δυνατό.
Εμείς, οι γονείς της, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Έχουμε "λυγίσει" ψυχολογικά και οικονομικά. Τα μηνιαία έξοδα της Μαριλένας είναι υπέρογκα και δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε.
Η Μαριλένα μας, παρακολουθεί εδώ και 3 χρόνια το ημερήσιο πρόγραμμα στην Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών στην Αργυρούπολη όπου κάνει κάποιες θεραπείες αλλά είναι ελάχιστες σε σχέση με τις ανάγκες της και δεν επαρκούν. Έτσι χρειάζεται να αναλάβει κάποιος τουλάχιστον τα έξοδα για τα εξής:




1) Λογοθεραπείες, οι οποίες γίνονται από ειδικό λογοθεραπευτή εκπαιδευμένο και με πολύ πείρα σε δυσφαγία και εναλλακτική επικοινωνία (δεν μασάει και κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί πριν ένα χρόνο περίπου είχε πάθει εισρόφηση, δεν μιλάει), θεραπευτική ιππασία (πολύ σημαντική για την κινητική και συναισθηματική της ανάπτυξη, την στήριξή της, τον σχηματισμό της κοτύλης του ισχύου που έχει πρόβλημα, όπως μας έχουν επισημάνει ο παιδονευρολόγος κος Ντινόπουλος (Αττικό Νοσοκομείο), ο ορθοπεδικός κος Κανελλόπουλος και η φυσίατρος κα Δαληβίγκα). Τα ποσά για αυτές τις θεραπείες ανέρχονται περίπου στα 600 ευρώ/μήνα. Οι τιμές του Κρατικού τιμολογίου του ΕΟΠΥΥ είναι πολύ χαμηλές, ενώ εγκρίνονται πολύ λίγες μηνιαίες θεραπείες, χωρίς να εξετάζεται η ιδιαιτερότητα κάθε περίπτωσης ξεχωριστά (βάση νόμου).

2) Αναβατόριο εξωτερικού χώρου, προκειμένου να έχει η κόρη μας πρόσβαση στην είσοδο της πολυκατοικίας στην οποία κατοικούμε και έχει 10 σκαλιά. Το κόστος είναι 12.000 ευρώ και δεν καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.


Εύχομαι να μας βοηθήσετε στον αγώνα μας να μεγαλώσει η κορούλα μας όσο καλύτερα γίνεται. Είναι ένα θαρραλέο και υπομονετικό παιδί, με αστείρευτη ψυχική δύναμη. Της αξίζει η ευκαιρία να είναι ευτυχισμένη!

Γνωματεύσεις, εξετάσεις, άρθρα κλπ είναι όλα στην διάθεσή σας.
Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας!

Με όλο τον σεβασμό,
Άννα Κυρώζη Γερογιάννη
Τηλ: 2108064366, 6932239978


Διαβάστε περισσότερα...

Έλληνες, οι πιο αγχωμένοι


Την πρωτιά στο άγχος κατέκτησαν οι Έλληνες, το 2011, τη στιγμή που τα επίπεδα του στρες, που αισθάνονται οι επιχειρηματίες, παγκοσμίως, εμφανίζουν τη μικρότερη ετήσια αύξηση από το 2005.

Τα συμπεράσματα αυτά προκύπτουν από την παγκόσμια έρευνα 6.000 επιχειρήσεων της International Business Report (IBR) της Grant Thornton.

H έρευνα αποκαλύπτει ότι η Ελλάδα, μαζί με τη Μποτσουάνα και την Ταϋλάνδη, είναι από τις ελάχιστες χώρες όπου αυξήθηκαν τα ποσοστά άγχους, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Ειδικότερα, οι Έλληνες επιχειρηματίες βίωσαν, το 2011, περισσότερο στρες (67%), σε σύγκριση με το 2010 (61%).

Παρατηρώντας ότι συνολικά στις χώρες PIGS (Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία) ο μέσος όρος είναι 40%, για το 2011, και 60%, για το 2010, προκύπτει ότι, για μία ακόμη φορά, η Ελλάδα, σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες, που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες, υπερτέρησε και στα επίπεδα του στρες.

Αυτό που τονίζεται στην έρευνα, είναι ότι κοινή και κύρια αιτία εργασιακού άγχους στην Ελλάδα (45%) και στις υπόλοιπες χώρες PIGS (47%, κατά μέσο όρο) εμφανίζεται η πίεση για επίτευξη στόχων.

Ενδιαφέρον σημείο αποτελεί το γεγονός ότι μόνο το 19% των Ελλήνων επιχειρηματιών κάνουν διακοπές, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το στρες, ενώ τα αντίστοιχα ποσοστά για τις χώρες PIGS είναι 38%, για την ΕΕ 50%, και, παγκοσμίως, 42%.

Για τους Έλληνες, οι πιο δημοφιλείς τρόποι χαλάρωσης από το στρες είναι η άθληση/άσκηση (44%) και η ψυχαγωγία εντός (37%) και εκτός (43%) σπιτιού.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για τις δηλώσεις



Παράταση έως τις 31 Ιουλίου για τη υποβολή των ηλεκτρονικών δηλώσεων φόρου εισοδήματος αναμένεται να ανακοινώσει, σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Οικονομικών.

Η προθεσμία έληγε στις 16 Ιουλίου αλλά ο μεγάλος αριθμός των δηλώσεων που δεν έχουν ακόμη υποβληθεί αναγκάζει το υπουργείο να προχωρήσει την παράταση της σχετικής προθεσμίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Πολλά μπράβο στην Ιατρική Σχολή του ΑΠΘ



Εβδομήντα φοιτητές της Ιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, θα ενισχύσουν εθελοντικά, τα Κέντρα Υγείας περιοχών της Βόρειας Ελλάδας, από τις 16 Ιουλίου, έως τις 26 Αυγούστου.

Η κίνηση αποτελεί πρωτοβουλία του παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας (ΕΕΦΙΕ) με στόχο την κοινωνική προσφορά και παράλληλα την εκπαίδευση των φοιτητών. Τα έξοδα διαμονής, θα τα καλύψουν οι ίδιοι οι φοιτητές.

Όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος της ΕΕΦΙΕ, Κώστας Ιμπιάλος, το πρόγραμμα ενίσχυσης των Κέντρων Υγείας εφαρμοζόταν και παλαιότερα αλλά τα τελευταία τέσσερα χρόνια είχε ατονήσει λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το πρόγραμμα θα πραγματοποιηθεί σε 6 επταήμερα στα Κέντρα Υγείας Θάσου, Κασσανδρείας, Παλαιοχωρίου, Αγίου Νικολάου, Αγίου Όρους και Μουδανιών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλτσχάιμερ... 25 χρόνια πριν



Νέους δρόμους έγκαιρης διάγνωσης και καταπολέμησης της νόσου Αλτσχάιμερ ανοίγουν δύο σημαντικές νέες επιστημονικές έρευνες.

Στην πρώτη μελέτη, οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, με επικεφαλής τον καθηγητή νευρολογίας Ράνταλ Μπέιτμαν, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα «χρονολόγιο» της αφανούς προόδου της νόσου πολύ πριν αυτή εκδηλωθεί.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το πρώτο σημάδι (μία πτώση του επιπέδου του βήτα αμυλοειδούς στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό) μπορεί να ανιχνευθεί πολύ πρόωρα, ακόμα και 25 χρόνια πριν τα πρώτα συμπτώματα.

Το επόμενο σημάδι, περίπου 15 χρόνια πριν την αρχική εκδήλωση των συμπτωμάτων, είναι η ανίχνευση αυξημένων επιπέδων της πρωτεΐνης Ταυ, που βρίσκεται στα εγκεφαλικά κύτταρα και επίσης μπορεί να εντοπιστεί στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό. Παράλληλα, αρχίζει η συρρίκνωση σε τμήματα του εγκεφάλου, καθώς και η εμφάνιση των χαρακτηριστικών εγκεφαλικών «πλακών».

Δέκα χρόνια πριν την κανονική εκδήλωση της νόσου, εμφανίζεται μείωση στο επίπεδο της γλυκόζης του σακχάρου στον εγκέφαλο, ενώ παράλληλα κάνουν την εμφάνισή τους τα πρώτα αδιόρατα προβλήματα μνήμης.

Στη δεύτερη μελέτη, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το Science, επιστήμονες της ισλανδικής εταιρίας γενετικής deCODE, ανακάλυψαν μία σπάνια γενετική μετάλλαξη που προστατεύει από τη νόσο Αλτσχάιμερ την μειονότητα των ανθρώπων, που την έχουν στο γονιδίωμά τους. Οι ερευνητές ευελπιστούν ότι θα μπορούσαν να αξιοποιήσουν δεόντως το εύρημα, αναπτύσσοντας φάρμακα που θα μιμούνται την προστατευτική δράση του εν λόγω γονιδίου.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι όσοι είναι άνω των 85 ετών και διαθέτουν την μετάλλαξη, είναι επτάμιση φορές λιγότερο πιθανό να έχουν Αλτσχάιμερ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, πρόκειται για την πρώτη γενετική μετάλλαξη που έχει βρεθεί να παρέχει ισχυρή προστασία κατά της νόσου. Οι ερευνητές, κάνοντας περαιτέρω έρευνες, κατέληξαν μάλιστα στο συμπέρασμα ότι η εν λόγω γονιδιακή ποικιλομορφία προστατεύει γενικότερα από την άνοια και την έκπτωση των νοητικών λειτουργιών που παρατηρείται στην τρίτη ηλικία.



Διαβάστε περισσότερα...

Ένας τόνος τυρί για απόρους


Μια εκδήλωση αλληλεγγύης προς τους πολίτες του Ρεθύμνου που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση θα είναι η φετινή Γιορτή Βοσκού και Τυριού, την οποία διοργανώνει για πέμπτη συνεχή χρονιά ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ζωνιανών.

Στη μεγάλη γιορτή της 29ης Ιουλίου, θα παρουσιαστεί ένα κεφαλοτύρι βάρους ενός τόνου, το οποίο θα κοπεί και θα μοιραστεί, με προτεραιότητα στους απόρους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για φάρμακο




Έκκληση για το φάρμακο Depakine Chrono 500mg, (φάρμακο για την επιληψία), απευθύνει το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Δράμας, για να δοθεί σε ανασφάλιστο ασθενή, που το χρειάζεται σε μηνιαία βάση.

Πληροφορίες μπορεί να πάρει οποιοσδήποτε από τα γραφεία του εργατικού κέντρου της πόλης, ή στο τηλέφωνο 2521777038.



Διαβάστε περισσότερα...

Οι πρώτες βοήθειες για πνιγμό



Από τους σημαντικότερους κινδύνους του καλοκαιριού είναι το νερό. Στη χώρα μας, ο πνιγμός αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά αίτιο θανάτου από ατυχήματα, μετά τα τροχαία.

Οι πνιγμοί είναι η δεύτερη συχνότερη αιτία θανάτων λόγω ατυχημάτων, στα παιδιά κάτω των 14 ετών.

Μην πίνετε αλκοολούχα ποτά προτού πάτε για κολύμπι. Μετά από το φαγητό, ιδιαίτερα αν αυτό ήταν πλούσιο, δεν είναι σωστό να πηγαίνει κάποιος για κολύμπι. Μην αφήνετε τα παιδιά μόνα τους στο νερό.

Ο πνιγμός προκαλεί τον θάνατο μέσω ασφυξίας. Η τελευταία οφείλεται ή σε εισρόφηση του νερού από την αναπνευστική οδό ή από σπασμό του λάρυγγα (όταν έρθει σε επαφή η επιγλωτίδα με το νερό). Η καταβύθιση σε πολύ ψυχρό νερό μπορεί να προκαλέσει τον θάνατο μέσω υποθερμίας.
Η όλη διαδικασία θέλει περίπου 5 με 10 λεπτά. (λαρυγγοσπασμός-εισρόφηση-ανεπαρκής αναπνοή και κυκλοφορία-εγκεφαλικός θάνατος).


Δείτε το Βίντεο:


 

Στα αίτια του πνιγμού περιλαμβάνονται:

• Χρήση αλκοόλ και ηρεμιστικών.

• Κόπωση.

• Αιφνίδια οξεία κατάσταση (π.χ έμφραγμα μυοκαρδίου , επιληψία κλπ).

• Τραυματισμός της κεφαλής ή του νωτιαίου μυελού σε κατάδυση.

• Δαγκώματα από υδρόβιους οργανισμούς , νόσος των δυτών κλπ.


Το θύμα συνήθως είναι ωχρό ή κυανό χωρίς αναπνοή και σφυγμό. Μπορεί να έχει αντίληψη ή να είναι σε διέγερση. Έμετος , αναπνοή με συριγμό , ροζ αφρός από το στόμα μπορεί να παρατηρηθούν. Στην τελευταία περίπτωση έχουμε γρήγορη και επιπόλαιη αναπνοή και ασθενικό σφυγμό. Γενικά το θύμα είναι υποθερμικό.

Μέθοδοι διάσωσης στο νερό

• Απλώνουμε ένα κοντάρι ή το χέρι μας για να τραβήξουμε το θύμα .

• Κρατούμε γερά μία σανίδα σε βαθύτερα νερά .

• Χρησιμοποιούμε μία βάρκα αν τα νερά είναι πιο βαθιά .

• Πετάμε στο θύμα ένα σωσίβιο

• Τραβάμε το θύμα με μία πετσέτα

Γενικά η πλειονότητα των πνιγμών συμβαίνει κοντά στην παραλία. 
Αν δεν έχουμε ειδική εκπαίδευση δεν προβαίνουμε σε προσπάθεια διάσωσης και τραβήγματος του θύματος με έλξη από τα μαλλιά , το κεφάλι κλπ.
Αν το θύμα το βρούμε στο νερό αναίσθητο και χωρίς αναπνοή αρχίζουμε άμεσα τεχνητή αναπνοή
Το θύμα συνήθως είναι ωχρό ή κυανό χωρίς αναπνοή και σφυγμό. Μπορεί να έχει αντίληψη ή να είναι σε διέγερση. Έμετος , αναπνοή με συριγμό , ροζ αφρός από το στόμα μπορεί να παρατηρηθούν .Στην τελευταία περίπτωση έχουμε γρήγορη και επιπόλαιη αναπνοή και ασθενικό σφυγμό. Γενικά το θύμα είναι υποθερμικό.

Άμεσα αρχίζουμε καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση αν απουσιάζουν σφυγμός και αναπνοή.
Προσοχή στον αυχένα ιδίως αν υπάρχει υποψία τραυματισμού.

 Κρατήστε το κεφάλι του χαμηλότερα από το σώμα του για να μειώσετε τον κίνδυνο να εισπνεύσει νερό.

Ελευθερώστε την τραχεία από σφιχτά ρούχα, ελέγξτε το σφυγμό και την αναπνοή.

1. Τοποθετείται το θύμα σε τέτοια θέση, ώστε το κεφάλι του να βρίσκεται χαμηλότερα από τον κορμό του σώματος.

2. Πιέζεται το στομάχι του, ώστε να αδειάσει από τα περιεχόμενα υγρά. Χτυπήματα στην πλάτη, βοηθούν στο άδειασμα των πνευμόνων από τα υγρά χωρίς να σπαταλάτε πολύ χρόνο.

3. Αποφράσσεται ο λάρυγγας από τυχόν ξένα σώματα (φύκια, εμέσματα, κ.λπ.).

4. Εάν το θύμα δεν παρουσιάζει αναπνοή και σφυγμό, ταχύτατα ξεκινά η προσπάθεια καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης.

5. Αν το θύμα παρουσιάζει σφυγμό, αλλά όχι αναπνοή πρέπει να γίνει υπερέκταση του κεφαλιού για να απελευθερωθούν οι αεροφόρες οδοί. Δηλαδή, η παλάμη του ενός χεριού του ανανήπτη εφαρμόζεται στο μέτωπο του θύματος ασκώντας έλξη προς τα πίσω, ενώ το άλλο του χέρι φέρεται στον αυχένα, ασκώντας ώθηση προς τα επάνω. Ακολουθούν εμφυσήσεις αέρα, με επαφή χειλιών (η μύτη συλλαμβάνεται με το χέρι του ανανήπτη και φράσσεται).

6. Το θύμα μεταφέρεται στο πλησιέστερο θεραπευτήριο, ακόμη και αν έχει συνέλθει πλήρως.

Φροντίστε για την υποθερμία, αντικαταστήστε τα βρεγμένα ρούχα του, προστατέψτε τον από το νερό και δώστε του ζεστά υγρά. Στείλτε τον πάσχοντα σε νοσοκομείο ακόμα και αν δείχνει να έχει συνέλθει. Ασθενείς με κανονικό επίπεδο συνείδησης χωρίς ενδείξεις αναπνευστικής καταστολής παραμένουν στο νοσοκομεία για 24 με 48 ώρες.

Προσέξτε το εξής: Το νερό που συχνά βγαίνει από το στόμα του πάσχοντος, προέρχεται μάλλον από το στομάχι παρά από τους πνεύμονες του και θα πρέπει να το αφήνουμε να αδειάζει κανονικά χωρίς πίεση. Οι προσπάθειες να βγάζουμε δια της βίας το νερό από το στομάχι μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα την εισπνοή του περιεχομένου του.

Όλα τα θύματα πρέπει (ακόμα και αυτοί που δείχνουν ότι είναι καλά ) να μεταφέρονται στο Νοσοκομείο για παρακολούθηση. Επιπλοκές μπορεί να συμβούν και μετά από πολλές ώρες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στοματική υγιεινή και διατροφή στην παιδική ηλικία



Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσει η φροντίδα των δοντιών ενός παιδιού.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την καλή γενική κατάσταση του οργανισμού ενός παιδιού και κατά συνέπεια ενός μελλοντικού ενήλικα είναι η υγεία της στοματικής του κοιλότητας. Μέλημα επομένως των γονέων είναι να φροντίσουν γι' αυτό από την περίοδο ακόμη εγκυμοσύνης της μητέρας και μέχρις ότου το παιδί αποκτήσει το ίδιο συνείδηση για το τι βλάπτει και τι ωφελεί την υγεία των δοντιών του.

Η πρόληψη νόσων της στοματικής κοιλότητας, όπως είναι η τερηδόνα, η ουλίτιδα, οι ορθοδοντικές ανωμαλίες, οι δυσχρωμίες, οι απασβεστιώσεις κ.α. πρέπει να κατευθύνεται προς τρεις βασικούς στόχους.

Σωστή διατροφή

Τήρηση των κανόνων υγιεινής του στόματος και τακτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο για ενημέρωση, πρόληψη, θεραπεία.

Ποτέ δεν είναι πολύ νωρίς για να αρχίσει η φροντίδα των δοντιών ενός παιδιού. Τα πρώτα δοντάκια αρχίζουν να σχηματίζονται κατά την διάρκεια του 2ου και 3ου τριμήνου της εγκυμοσύνης. Η έλλειψη ασβεστίου κατά την περίοδο της κύησης μπορεί να επηρεάσει την κατασκευή των δοντιών (όπως και των οστών). Αυτός είναι ένας σημαντικός λόγος για τον οποίο η διατροφή της μέλλουσας μητέρας κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης θα πρέπει να είναι πλούσια σε γαλακτοκομικά προϊόντα (γάλα, τυρί, γιαούρτι) και ψάρια.

Επίσης θα πρέπει να συμβουλεύεται τον γιατρό της πριν πάρει οποιαδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα γιατί υπάρχουν φάρμακα (όπως οι τετρακυκλίνες) που μπορεί να επηρεάσουν το χρώμα των νεογιλών δοντιών του παιδιού.

Ορισμένες μητέρες έχουν την συνήθεια να κοιμίζουν το μωρό τους με ένα μπιμπερό. Η συνήθεια αυτή είναι ιδιαίτερα βλαβερή για τα νεογιλά δόντια, γιατί το γάλα που μένει όλο το βράδυ επάνω τους, αυξάνει τα μικρόβια που υπάρχουν στη στοματική κοιλότητα. Αυτά με τη σειρά τους μετατρέπουν τα υπολείμματα του γάλακτος σε δύο βλαβερές ουσίες: τη γαλακτόζη και το γαλακτικό οξύ, που καταστρέφουν την αδαμαντίνη (σμάλτο) των δοντιών. Το σάλιο, του οποίου η έκκριση είναι μειωμένη τη νύχτα, δεν μπορεί να εξουδετερώσει την καταστροφική δράση αυτών των ουσιών.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί επίσης στη συνήθεια της πιπίλας. Αυτή πρέπει να κοπεί όσο το δυνατόν νωρίτερα, γιατί δημιουργεί προβλήματα στην ανάπτυξη των γνάθων, αλλά και στη σωστή θέση των μόνιμων δοντιών.

Εννοείται ότι οι βλαβερές συνέπειες είναι διπλές όταν χρησιμοποιείται πιπίλα βουτηγμένη στη ζάχαρη ή στο μέλι, ως μέσον ηρεμίας ενός ανήσυχου μωρού.

Οι βασικοί κανόνες διατροφής που πρέπει να ακολουθήσουν οι γονείς για να προστατεύσουν τη υγεία των δοντιών των παιδιών τους είναι:

Η διατροφή ενός παιδιού πρέπει να περιέχει τις ακόλουθες ομάδες τροφών
- Το γάλα και τα παράγωγά του, που περιέχουν πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες A. και D.

- Το κρέας, τα ψάρια, τα αυγά, το κοτόπουλο, τους ξηρούς καρπούς που περιέχουν πρωτεΐνες, ασβέστιο, βιταμίνες A,B,D και νιασίνη.

- Τα λαχανικά και τα φρούτα που περιέχουν υδατάνθρακες, βιταμίνες A και C και χνοστοιχεία.

- Τα δημητριακά και τα παράγωγά τους που περιέχουν υδατάνθρακες, σύμπλεγμα βιταμινών Β και σίδηρο.

Περιορισμός στην ποσότητα και κυρίως στην συχνότητα κατανάλωσης ζαχαρούχων τροφών.
Αποφυγή κρυφών μορφών ζάχαρης όπως: αναψυκτικά, κορν-φλέκς, χυμοί, γιαούρτι με πρόσθετα, κέτσαπ, μουστάρδα, ξηρά φρούτα κ.α.
Καλό μάσημα της τροφής, η οποία όμως δεν πρέπει να παραμένει στο στόμα για μεγάλο χρονικά διάστημα. Η παραμονή δημιουργεί συνθήκες ευνοϊκές για τη δημιουργία τερηδόνας, αφού δίνει θρεπτικό υλικό στα μικρόβια του στόματος να πολλαπλασιαστούν.
Κατανάλωση σκληρών τροφών, όπως μήλο, καρότο, αγγούρι, ψωμί ολικής αλέσεως. Οι τροφές αυτές συντελούν στην υγεία των ούλων και στη σωστή διάπλαση των γνάθων και μυών του προσώπου. Βοηθούν επίσης στον φυσικό αυτοκαθαρισμό δοντιών.
Ο υψηλός πυρετός μπορεί να διαταράξει την ισορροπία ασβεστίου στο αίμα και συνεπώς την ενασβεστίωση των δοντιών που διαπλάθονται εκείνη τη χρονική περίοδο.
Οι διάφορες συσκευασμένες τροφές, γλυκές και αλμυρές, είναι πλούσιες σε ενώσεις φωσφόρου. Ο φώσφορος όμως είναι εχθρός του ασβεστίου, αφού το δεσμεύει και δεν το αφήνει να απορροφηθεί από τον οργανισμό.
Το διαιτολόγιο του παιδιού πρέπει να είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες που βοηθούν τον μεταβολισμό της ζάχαρης και έτσι περιορίζεται η βλαπτική της επίδραση. Η καλύτερη πηγή τους είναι οι ωμές σαλάτες που περιέχουν διαλυτές φυτικές ίνες. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες που βρίσκουμε στα δημητριακά είναι σχετικά δύσκολο να αφομοιωθούν από το αναπτυσσόμενο πεπτικό σύστημα του παιδιού.
Το παιδί πρέπει να τρώει 3 πλήρη γεύματα (πρωί – μεσημέρι - βράδυ). Έτσι χορταίνει και δεν έχει ανάγκη από ζαχαρούχες τροφές μεταξύ των γευμάτων. Φροντίζουμε πάντα να υπάρχει μαγειρεμένο φαγητό στο σπίτι.
Ένα χορταστικό σπιτικό γλυκό με μειωμένη ζάχαρη μπορεί να καταναλωθεί αμέσως μετά το γεύμα, όταν η έκκριση του σάλιου είναι αυξημένη.
Κάθε αλλαγή στη διατροφή του παιδιού πρέπει να γίνεται σταδιακά.

Ένα λαμπερό, υγιές, γοητευτικό χαμόγελο αποτελεί σημαντικό όπλο στην αυτοπεποίθηση ενός ανθρώπου.


Πηγή: http://www.diatrofi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιες τροφές επηρεάζουν τη μνήμη μας



Μάθετε για τα γεύματα που σας γεμίζουν ενέργεια.

Χρειάζεστε εγρήγορση, ζωντάνια, πνευματική διαύγεια; Διαβάστε πιο κάτω, τις τροφές που θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν σε αυτό.

Πρόσφατες μελέτες αποκαλύπτουν, ότι η διατροφή, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ενέργειά μας τη μνήμη και τη δυνατότητα αυτοσυγκέντρωσης μας, τη μελαγχολία ή τη νευρικότητα που ίσως νοιώθουμε σε κάποιες περιπτώσεις, την τυχόν επιθετικότητα, που μπορεί να εκδηλώνουμε περιοδικά.

Έχει φανεί, ότι ουσίες όπως οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες, τα λίπη, καθώς και η καφεΐνη επηρεάζουν άμεσα και σε μεγάλο βαθμό, τόσο τη διάθεση, όσο και την πνευματική μας διαύγεια.

Υδατάνθρακες, συναντούμε στη ζάχαρη που περιέχεται στα γλυκά στις πάστες, στα κέικ, στα ντόνατς, στα παγωτά, στα δημητριακά με πολλή ζάχαρη, στο ρύζι, στα μακαρόνια, στο ψωμί, στις πατάτες, στα λαχανικά, κ.α. Πρωτεΐνες, συναντούμε κυρίως στο κρέας, στα ψάρια , στο γάλα και στα γαλακτοκομικά προϊόντα, στα αυγά, στα όσπρια.

Λίπος συναντούμε συνήθως στο λαρδί, στα λιπαρά ψάρια, στο ολόπαχο γάλα, στα ολόπαχα γαλακτοκομικά προϊόντα, στις φρέσκες κρέμες, στα εντόσθια των ζώων στο ελαιόλαδο, στη μαργαρίνη στις ελιές κ.α. Είναι καλύτερα να καταναλώνουμε άπαχο κρέας, όπως στήθος γαλοπούλας, κοτόπουλο χωρίς δέρμα (πέτσα), κουνέλι, άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, ψάρια με χαμηλά λιπαρά, αποβουτυρωμένο γάλα, ημιάπαχο γιαούρτι κ.α. Ο λόγος είναι ότι το υπερβολικό λίπος, ελαττώνει τη λειτουργία του εγκεφάλου λόγω του ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να γίνει η πέψη του.

Καφεΐνη συναντούμε στον καφέ που περιέχει καφεΐνη, στη σοκολάτα που περιέχει κακάο, στο μαύρο τσάι και στα αναψυκτικά τύπου κόλα.

Σύμφωνα με νεότερες μελέτες ακόμα και μια μικρή αλλά παρατεταμένη έλλειψη κάποιων θρεπτικών ουσιών, μπορεί να απορυθμίσει την ομαλή λειτουργία του εγκεφάλου.

Αν π.χ. ένα παιδί επιστρέφοντας από το σχολείο καταναλώνει πατατάκια και αναψυκτικό και για βραδινό πίτσα με ελάχιστο ή καθόλου τυρί και παγωτό για επιδόρπιο, έχει «βομβαρδίσει» τον οργανισμό του για αρκετές ώρες με υδατάνθρακες.

Τι προκαλούν οι υδατάνθρακες; Οι υδατάνθρακες προκαλούν χαλάρωση, ύπνο. Ακόμα περισσότερη χαλάρωση θα προκαλέσουν αν το παιδί καταναλώσει αυτά τα τρόφιμα με άδειο στομάχι. Στην περίπτωση που αναφέραμε πιο πάνω, το παιδί θα δυσκολευτεί να μελετήσει, λόγω του ότι θα αισθάνεται υπνηλία. Σε αυτό το σημείο θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε κάποια άτομα οι υδατάνθρακες προκαλούν εγρήγορση.

Οι υδατάνθρακες και το λίπος λοιπόν, προκαλούν συνήθως χαλάρωση και υπνηλία, ενώ οι πρωτεΐνες και τα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη εγρήγορση.

Οπότε εάν πρόκειται να έχετε διαγώνισμα ή θα πάτε σε εξετάσεις, μη φορτώσετε τον οργανισμό σας με καραμέλες σοκολάτες, γλυκά, πάστες, κέικ, παγωτά, δημητριακά με πολλή ζάχαρη, ρύζι, μακαρόνια χωρίς να τα συνδυάσετε με πρωτεΐνες. Αντίθετα για να εντείνετε την πνευματική σας απόδοση, καταναλώστε τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, είτε μόνες τους είτε σε συνδυασμό με υδατάνθρακες. Μπορείτε π.χ. να καταναλώσετε γαλοπούλα, ψάρια χαμηλά σε λιπαρά, αποβουτυρωμένο γάλα, ημιάπαχο γιαούρτι, άπαχο μοσχαρίσιο κρέας, συνδυάζοντας τα με λαχανικά, σαλάτα, λίγο πιλάφι ή μακαρόνια ή πατάτες. Επίσης κάτι άλλο το οποίο είναι καλό να αναφέρουμε είναι ότι δεν χρειάζεται να καταναλώσει κάποιος πολλή ποσότητα πρωτεΐνης για να έχει πνευματική διαύγεια. Λίγο κρέας ή τυρί με τα ζυμαρικά του, 1 ποτήρι γάλα με κουλουράκια, λίγος τόνος με ψωμί είναι αρκετό.

Κάτι άλλο το οποίο φαίνεται ότι βοηθά, είναι ο καφές. Είναι πολύ βασικό να γνωρίζουμε ότι δεν χρειάζεται να καταναλώνει κάποιος πολλούς καφέδες την ημέρα. Μόνο 2 φλιτζάνια των 150 ml είναι αρκετά. Ένα το πρωί και ένα άλλο νωρίς το απόγευμα. Είναι καλύτερα επίσης ο καφές να καταναλώνεται σιγά σιγά για να διαρκεί περισσότερο και η δράση του. Και εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι σε κάποια άτομα ο καφές και κάποια άλλα προϊόντα που περιέχουν καφεΐνη π.χ. μαύρο αναψυκτικό, προκαλούν υπνηλία αντί εγρήγορση.

Επίσης ενέργεια, μπορούν να μας προσφέρουν τα φρούτα π.χ. μήλο, αχλάδι, ροδάκινο, σταφύλι και οι ξηροί καρποί π.χ. καρύδια, σταφίδες, παστά βερίκοκα, σύκα κ.α. Φυσικά αυτά πρέπει να καταναλώνονται με μέτρο διότι προκαλούν αύξηση του βάρους.

Κάτι άλλο το οποίο είναι ενδιαφέρον να πούμε είναι ότι το μητρικό γάλα φαίνεται ότι αυξάνει τον δείκτη νοημοσύνης, διότι και αυτό περιέχει λιπαρά οξέα ω3 που βρίσκουμε και στα ψάρια. Για αυτό είναι πολύ βασικό όλα τα βρέφη να θηλάζουν.

Ποιες τροφές τώρα εξασθενούν την μνήμη;

Το λίπος, όπως αναφέραμε και πιο πάνω. Έχει φανεί ότι η υπερβολική πρόσληψη λίπους, κυρίως χοιρινού λίπους, ελαττώνει τη νοητική ικανότητα. Κάτι άλλο το οποίο βλάπτει την μνήμη είναι αλκοόλ. Έχει φανεί ότι η υπέρμετρη κατανάλωση αλκοολούχων ποτών, προκαλούν μακροχρόνια εγκεφαλική βλάβη. Η κατάχρηση δε, επιφέρει σοβαρές βλάβες στην γενικότερη λειτουργία του, κυρίως στο πεδίο της μνήμης. Ο εγκέφαλος ενός τριαντάχρονου αλκοολικού, λειτουργεί όμοια με αυτόν ενός ατόμου ηλικίας 50 χρονών. Για αυτό προσέξτε πολύ το ποτό!

Συμπερασματικά, πριν από τις εξετάσεις ή οποιαδήποτε άλλη υποχρέωση που απαιτεί πνευματική εγρήγορση, φροντίστε να καταναλώσετε λιγότερους υδατάνθρακες, ελάχιστο λίπος, περισσότερες πρωτεΐνες. Φροντίστε πάντοτε να καταναλώνετε πρώτα τις πρωτεΐνες και μετά τους υδατάνθρακες, όταν θα έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία της πέψης για τις πρωτεΐνες, οι οποίες πρέπει να φτάσουν πιο γρήγορα στον εγκέφαλο. Π.χ. αν θα φάει κάποιος ψάρι με πατάτες σαλάτα λαχανικά και ψωμί καλύτερα είναι να αρχίσει με το ψάρι και στη συνέχεια με τα λαχανικά, τη σαλάτα και το ψωμί.

Μην καταναλώνετε υδατάνθρακες με άδειο στομάχι ή χωρίς την συνοδεία πρωτεϊνούχων τροφών. Για παράδειγμα δημητριακά τα οποία είναι πλούσια σε υδατάνθρακες με γάλα που περιέχει άφθονες πρωτεΐνες είναι ένας σωστός συνδυασμός. Εάν καταναλώσετε ψωμί, ζυμαρικά ή κρακεράκια με άδειο στομάχι θα σας φέρουν τόση χαλάρωση και υπνηλία, σαν να είχατε καταναλώσει νηστικοί ένα αλκοολούχο ποτό.

Μην καταναλώνετε ένα πλούσιο γεύμα με άφθονα λιπαρά εάν θέλετε κατόπιν να διατηρήσετε την πνευματική σας διαύγεια. Η μεγάλη ποσότητα τροφής προκαλεί λήθαργο.

Καταναλώνετε φρούτα, ξηρούς καρπούς (με μέτρο). Πίνετε μέχρι 2 φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Μην καταναλώνετε ποτό!


Πηγή: http://www.iator.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τέχνη του μασάζ



Οι πιο διαδεδομένες μέθοδοι από Ανατολή και Δύση.

Χαρίζει µοναδική αίσθηση χαλάρωσης και συµβάλλει στην υγεία και την ευεξία µας. Μήπως θα έπρεπε να µας «χαρίζουµε» αυτή την πολυτέλεια συχνότερα;

Το άγγιγμα είναι η πιο αρχαία µορφή θεραπείας. Η εξέλιξή του ανά τους αιώνες οδήγησε στην τεχνική της µάλαξης, η θεραπευτική αξία της οποίας αναγνωρίζεται και στις µέρες µας.

Οι πιο φηµισµένες τεχνικές µασάζ µάς έρχονται από την Ανατολή, όπου η πρακτική χαίρει ιδιαίτερης εκτίµησης, και στη ∆ύση όµως κερδίζει όλο και µεγαλύτερο έδαφος. Ας γνωρίσουµε τους κυριότερους «εκπροσώπους» του.

Από την ανατολή…

Θιβετιανή μάλαξη

Τι είναι: Πρόκειται για µια βαθιά µάλαξη που εστιάζει σε συγκεκριµένα σηµεία έντασης. Κατάγεται από το αρχαίο Θιβέτ και στοχεύει στην άµεση ανακούφιση από µυοσκελετικούς πόνους.

Πώς εφαρµόζεται: Με µάλαξη σε όλο το σώµα σε συνδυασµό µε βεντούζες και φυτικά έλαια. Ανάλογα µε τα προβλήµατα του θεραπευόµενου χρησιµοποιούντεαι ειδικοί χειρισµοί.

Πού βοηθάει: Στο έντονο πιάσιµο των µυών και γενικά απαλύνει αµέσως από µυϊκούς πόνους που οφείλονται σε προβλήµατα όπως ισχιαλγία, οστεαρθρίτιδα, δισκοπάθειες, αυχενικό σύνδροµο αλλά και γρίπη.

Επίσης απαλύνει τα συµπτώµατα που οφείλονται σε αυτοάνοσα νοσήµατα ή προβλήµατα του αναπνευστικού, ενώ µπορεί να βοηθήσει και στην κυτταρίτιδα και το αδυνάτισµα.

Ινδική μάλαξη

Τι είναι: Παραδοσιακή τεχνική που αποτελεί µέρος της ινδικής ιατρικής (ayurveda) και χρησιµοποιείται για την απελευθέρωση των εντάσεων και την ενεργειακή εξισορρόπηση.

Πώς εφαρµόζεται: Πρόκειται για µια τονωτική τεχνική που προσαρµόζεται ανάλογα µε τον αγιουβερδικό τύπο του θεραπευόµενου, ο οποίος προσδιορίζεται µε βάση την αγιουβερδική φιλοσοφία. Χρησιµοποιεί κρούσεις, πιέσεις και χειρισµούς αποσυµφόρησης.

Πού βοηθάει: Ενδείκνυται σε: µυοσκελετικά προβλήµατα, οστεαρθρίτιδα, οστεοπόρωση, δισκοπάθεια, γυναικολογικά προβλήµατα, (δυσµηνόρροια, αµηνόρροια κ.λπ.), ενδοκρινολογικά προβλήµατα, στο στρες και στην αποκατάσταση της ευεξίας.

Shiatsu

Τι είναι: Μια τεχνική από την Ιαπωνία επηρεασµένη από τη φιλοσοφία και τις τεχνικές της αρχαίας κινεζικής ιατρικής. Έχει στόχο την ενεργειακή εναρµόνιση.

Πώς εφαρµόζεται: Με µαλάξεις, διατάσεις, πιέσεις σηµείων των µεσηµβρινών, βεντούζες, µόξα - γκουασά (εφαρµογή θερµότητας προεπιλεγµένων σηµείων) και βελονισµό.

Πού βοηθάει: Σε µυϊκούς και ρευµατικούς πόνους καθώς και πόνους των αρθρώσεων, προβλήµατα του πεπτικού συστήµατος, ηµικρανίες, δυσµηνόρροια, αϋπνίες και γενικά προβλήµατα που οφείλονται στο υπερβολικό στρες.

Επίσης µπορεί να βελτιώσει την αντοχή, την ευλυγισία και τη στάση του σώµατος.

…Και από τη δύση

Σουηδική μάλαξη

Τι είναι: Πρόκειται για την πρώτη νεότερη τεχνική µάλαξη που παρουσιάζεται (το 18ο µ.Χ. αιώνα) στη ∆ύση µε χώρα καταγωγής τη Σουηδία. Στόχος της είναι η χαλάρωση της σύσπασης του µυϊκού ιστού.

Πώς εφαρµόζεται: Άλλοτε ήπια και χαλαρωτικά και άλλοτε δυναµικά, ανάλογα µε τις ανάγκες του θεραπευόµενου. Οι τεχνικές που χρησιµοποιούνται είναι οι θωπείες, οι ανατρίψεις και τα ζυµώµατα.

Πού βοηθάει: Σε θλάσεις µυών, σε χαλάρωση σφιγµένων µυών και ανακούφιση από πάσης φύσεως πόνους στην πλάτη, ενώ παράλληλα έχει γενική τονωτική και ενισχυτική επίδραση στο σώµα.

Λεμφικό μασάζ

Τι είναι: Μια επίσης νεότερη τεχνική µάλαξης από τη Γαλλία. Λέµφος ονοµάζεται το µεσοκυττάριο υγρό που βρίσκεται στο λεµφικό σύστηµα και αποτελείται κατά 95% από νερό. Περιέχει επίσης πρωτεΐνες, γλυκόζη και άλατα, λευκοκύταρα και κυρίως λεµφοκύτταρα.

Η φιλοσοφία της τεχνικής είναι να ενεργοποιήσει όλο το λεµφικό δίκτυο ώστε να παροχετεύσει και να ανακυκλώσει το λεµφικό υγρό προκειµένου να αποβάλει αµέσως τοξίνες, βακτήρια και γαλακτικό οξύ.

Πώς εφαρµόζεται: Με ήπιες µαλάξεις και ειδικές τεχνικές που διεγείρουν τους λεµφαδένες και ενεργοποιούν τη ροή του λεµφικού υγρού.

Πού βοηθάει: Σε λεµφοιδήµατα (µετεγχειρητικά), επούλωση τραυµάτων, αυτοάνοσα νοσήµατα ή χαµηλό ανοσοποιητικό, παθήσεις του πεπτικού συστήµατος και στην ιγµορίτιδα.

Επίσης στην κατακράτηση υγρών, στην κυτταρίτιδα και στο τοπικό πάχος, καθώς και σε κάποιες περιπτώσεις µυϊκού πόνου.

Ολιστικό μασάζ

Τι είναι: Μεταγενέστερη τεχνική µάλαξης που εστιάζει στην εξισορρόπηση σώµατος και πνεύµατος συνδυάζοντας την ιδέα της ολιστικής υγείας µε τη νεότερη δυτική τεχνοτροπία της µάλαξης.

Πώς εφαρµόζεται: Χρησιµοποιεί µια αρµονία κινήσεων, την ψηλάφηση, τις επιφανειακές και τις πιο βαθιές µαλάξεις. Η ενεργειακή επικοινωνία µεταξύ δέκτη και θεραπευτή είναι επίσης σηµαντικός παράγοντας.

Πού βοηθάει: Σε ηµικρανίες, αϋπνίες, προβλήµατα του αναπνευστικού και γυναικολογικά προβλήµατα. Επίσης σε απώλεια ευεξίας και στο έντονο ψυχοσωµατικό στρες.


Πηγή: http://www.myworld.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αντισύλληψη σώζει ζωές



Μπορούν να αποφευχθούν 250.000 μητρικοί θάνατοι ετησίως.

Χάρη στην αντισύλληψη μπορούν να σωθούν οι ζωές περίπου 250.000 γυναικών σε όλον τον κόσμο κάθε χρόνο, ενώ θα μπορούσαν να σωθούν ακόμη 100.000 ζωές εάν όλες οι γυναίκες είχαν επαρκή μέσα αντισύλληψης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που παραθέτει νέα μελέτη, 355.000 γυναίκες πέθαναν από προβλήματα κατά τη διάρκεια της γέννας και από επικίνδυνες αμβλώσεις το 2008, ενώ περισσότερες από 250.000 ζωές σώθηκαν χάρη στην αντισύλληψη κατά τη διάρκεια του ίδιου έτους.

Η μελέτη, που δημοσιεύεται από το βρετανικό ιατρικό περιοδικό Lancet αναφέρει ότι έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στις αναπτυσσόμενες χώρες όπου η αντισύλληψη έχει επιτρέψει να μειωθεί η μητρική θνησιμότητα κατά 40% τα τελευταία 20 χρόνια.

Όμως, σοβαρά προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν στην υποσαχάρια Αφρική, όπου μόνο το 22% των σεξουαλικά ενεργών παντρεμένων γυναικών χρησιμοποιούν μεθόδους αντισύλληψης, έναντι ενός 75% στις ανεπτυγμένες χώρες.
«Αν όλες οι γυναίκες που θα το επιθυμούσαν είχαν πρόσβαση στην αντισύλληψη στις αναπτυσσόμενες χώρες, ο αριθμός των μητρικών θανάτων θα μπορούσε να μειωθεί ακόμη και κατά 30%», αναφέρεται στη μελέτη που έγινε με την καθοδήγηση του Τζον Κλίλαντ της Σχολής Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου.

Ο αριθμός των ζωών που θα μπορούσαν έτσι να σωθούν εκτιμάται σε 104.000 ετησίως από τον ερευνητή Σαϊφουντίν Αχμεντ σε μια άλλη μελέτη. Αυτή αναφέρει επίσης το θάνατο 3 εκατομμυρίων νεογέννητων κάθε χρόνο, κατά κύριο λόγο στις αναπτυγμένες χώρες, που οφείλεται σε επιπλοκές που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη ή τον τοκετό.

Η μείωση του αριθμού των επικίνδυνων κυήσεων και η επιμήκυνση του διαστήματος μεταξύ δυο κυήσεων θα επιτρέψει να αυξηθούν οι πιθανότητες επιβίωσης των παιδιών, σύμφωνα με την μελέτη του κ. Κλίλαντ.

"Στις ανεπτυγμένες χώρες, ο κίνδυνος πρόωρου τοκετού και μικρού σωματικού βάρους (του εμβρύου) κατά τη γέννηση διπλασιάζεται όταν η σύλληψη γίνεται σε λιγότερο από έξι μήνες μετά από μια γέννηση, ενώ τα παιδιά που γεννήθηκαν σε λιγότερο από δύο χρόνια μετά το πρωτότοκο παιδί έχουν επιπλέον 60% κίνδυνο να πεθάνουν κατά τη διάρκεια της παιδικής τους ηλικίας, απ ότι εκείνα που γεννήθηκαν σε χρονικό διάστημα που είναι μεγαλύτερο από τα δυο χρόνια", σημειώνει ο κ. Κλίλαντ.

Ο παγκόσμιος πληθυσμός ξεπέρασε τα 7 δισ. το περασμένο έτος και αναμένεται να φτάσει τα 9,3 δισ. μέχρι το 2050, σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΗΕ.

Και οι δύο μελέτες περιλαμβάνονται σε μια ειδική έκδοση του Lancet που κυκλοφορεί την παραμονή της συνόδου κορυφής για τον οικογενειακό προγραμματισμό στο Λονδίνο, που διοργανώθηκε από το ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση-μαμούθ σε Ελληνίδα δημοσιογράφο



Δικαιώθηκε για το λάθος γερμανικού νοσοκομείου.

Μια επέμβαση ρουτίνας εξελίχθηκε σε τραγωδία αφού οι επιπλοκές ήταν τέτοιες που της προκάλεσαν μόνιμη εγκεφαλική βλάβη, την καθήλωσαν σε αναπηρικό καροτσάκι ενώ προξένησαν και τεραστία ζημιά στην προσωπική της ζωή.

Από το 2004 η Ελληνίδα δημοσιογράφος Πασχαλινή Ν. ζει έναν απίστευτο Γολγοθά, αλλά δεν το έβαλε κάτω. Έδωσε μάχη για δικαίωση με αντίπαλο το γερμανικό νοσοκομείο όπου έγινε η επέμβαση της και νίκησε, υποχρεώνοντας ακόμη και την εφημερίδα Bild να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην περίπτωση της.

Η 40χρονη σήμερα Πασχαλινή κέρδισε το δικαστήριο από το γερμανικό νοσοκομείο που καλείται πλέον να της δώσει αποζημίωση – μαμούθ για το ιατρικό λάθος που άλλαξε δραματικά όλη της τη ζωή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso », που επικαλείται την γερμανική εφημερίδα Bild, το 2004 η Πασχαλινή από την Αθήνα, η οποία είχε σπουδάσει στη Γερμανία και ήταν ανταποκρίτρια ξένου τύπου, αποφάσισε να επισκεφθεί το γερμανικό νοσοκομείο «Marienkrankenhaus» της πόλης Χέρνε για να αφαιρέσει έναν καλοήθη όζο από τον θυρεοειδή αδένα της. Μια επέμβαση ρουτίνας όμως που θα τίναζε τη ζωή και την καριέρα της στον αέρα.

Μετά την επέμβαση η άτυχη δημοσιογράφος παρουσίασε αιμορραγία και συμπτώματα έντονης δύσπνοιας. Οι γιατροί του νοσοκομείου, όπως αποδείχθηκε από την απόφαση του δικαστηρίου άργησαν να αντιδράσουν στη μετεγχειρητική περιπέτεια της Πασχαλινής.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η παροχή οξυγόνου στον εγκέφαλο της γυναίκας με συνέπεια να υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η μη παροχή οξυγόνου σύμφωνα πάντα με την Bild κράτησε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να προκληθεί μη αναστρέψιμη βλάβη στον εγκέφαλο της.

Η άτυχη Ελληνίδα έμεινε σε κώμα για τέσσερις ολόκληρους μήνες. Όταν κατάφερε να ξυπνήσει δεν μπορούσε να περπατήσει και καθηλώθηκε από τότε σε αναπηρικό καροτσάκι.

Εκτός όμως από την υγεία της, η Πασχαλινή Ν. έχασε και την προσωπική της ευτυχία αφού ο τότε αρραβωνιαστικός της με τον οποίο μάλιστα σχεδίαζε σύντομα να παντρευτεί την εγκατέλειψε μετά το συμβάν.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η 40χρονη Πασχαλινή θα πάρει εφάπαξ 400.000 ευρώ ενώ θα της δίνεται και μηνιαία σύνταξη της τάξης των 15.900 ευρώ για το υπόλοιπο της ζωής της.


Διαβάστε περισσότερα...

Τετραπληγική γυναίκα γέννησε κοριτσάκι



Για πρώτη φορά συμβαίνει κάτι τέτοιο στην Κύπρο.

Για ένα σπάνιο γεγονός κάνει λόγο η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος» σχετικά με μια τετραπληγική γυναίκα που έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι.

Για τα δεδομένα της Κύπρου, η γέννηση παιδιού από τετραπληγική μητέρα, είναι ίσως η μοναδική περίπτωση. Πρόκειται για ένα σπάνιο γεγονός, ανέφερε στην εφημερίδα ο διευθυντής της Γυναικολογικής και Μαιευτικής Κλινικής του νοσοκομείου Λεμεσού Ανδρέας Χαραλάμπους και η πρώτη περίπτωση, την οποία αντιμετωπίζει ο ίδιος στη σταδιοδρομία του.

Η μητέρα είναι τετραπληγική εδώ και 23 χρόνια και έχει φέρει στον κόσμο ακόμη ένα παιδί, όταν ζούσε στη Νότια Αφρική, χωρίς να πτοηθεί από την κατάσταση της υγείας της και χωρίς να υπολογίσει τις όποιες δυσκολίες θα μπορούσε να αντιμετωπίσει.


Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στην Ήπειρο



Ανεπαρκής η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Από μία κλωστή κρέμεται η μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δήμων στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να κινηθούν οι δήμοι, προκειμένου να καλύψουν την αρμοδιότητα αυτή, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει, η δράση υποχρηματοδοτείται και το ενδιαφέρον να ασκηθεί το μεταφορικό έργο είναι απλά ανύπαρκτο, αφού η αποζημίωση κρίνεται ασύμφορη.

Αυτό υποστήριξαν οι δήμαρχοι εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία τους για τη χρηματοδότηση της αρμοδιότητας αυτής, αλλά και γενικότερα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, αφού πολλοί υποστήριξαν πως δεν έχουν χρήματα ούτε για να προμηθευτούν καύσιμα για την θέρμανση των σχολείων!

Η μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα με δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Ηπείρου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Ηπείρου, Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης.

Κατά τη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών καθώς και τις δυσκολίες που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν :

-Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης των δήμων και η επιβάρυνση των Κοινοτικών Αυτοτελών Πόρων για τη μεταφορά μαθητών με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους.

-Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι διαγωνισμοί του προηγούμενου έτους απέβησαν άγονοι, λόγω των δυσκολιών που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

-Ο φόβος ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα βρει τους περισσότερους δήμους ανέτοιμους είτε γιατί θα βγουν οι διαγωνισμοί άγονοι, είτε γιατί δεν θα έχουν τελεσφορήσει όλες οι διαδικασίες, οπότε δεν θα έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις.

Για τους λόγους αυτούς τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν την τροποποίηση και βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ανάθεσης για τη μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος στη συνάντηση που είχε με τους Γενικούς Γραμματείς ζήτησε τη συνδρομή τους, προκειμένου να είναι σε επαφή με τους δήμους, ώστε να διερευνηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.


Πηγή: http://epiruspost.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθισμένη στο… πόσιμο νερό!



Καταναλώνει 25 λίτρα νερό καθημερινά.

Η 26χρονη Sasha Kennedy καταναλώνει περίπου 25 λίτρα νερό το 24ωρο και κουβαλάει συνέχεια μαζί της μεγάλα μπουκάλια. Πηγαίνει τουαλέτα μέχρι και 40 φορές την ημέρα και ισχυρίζεται ότι έχει παραιτηθεί από αρκετές επαγγελματικές θέσεις λόγω απουσίας ποιοτικού νερού.

Η μητέρα δύο παιδιών – η οποία ισχυρίζεται ότι δεν έχει κάποιο πρόβλημα υγείας – ξυπνά αρκετές φορές τα βράδια για να πιει νερό και να πάει στην τουαλέτα. «Αισθάνομαι το στόμα μου στεγνό και πρέπει επειγόντως να πιω νερό», είναι τα λόγια της.

«Οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι κάποιος μπορεί να πίνει τόσο πολύ νερό. Μέχρι να με γνωρίσουν! Διψάω συνεχώς και πρέπει να πίνω νερό. Είναι μια εθιστική συνήθεια. Το περισσότερο που έχω κοιμηθεί, χωρίς να ξυπνήσω για να πιω νερό, είναι 15 λεπτά», συνεχίζει.

Ο εθισμός της Kennedy ξεκίνησε όταν ήταν σε ηλικία έξι ετών. Η μητέρα της τοποθετούσε ένα μπουκαλάκι νερό δίπλα στο κομοδίνο της μικρής κάθε βράδυ. Έκτοτε η Sasha έπαιρνε μαζί της ένα μπουκαλάκι νερό όπου πήγαινε και η ποσότητα νερού που κατανάλωνε αυξανόταν ανά τα χρόνια.



Διαβάστε περισσότερα...

Προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου



Θα αφορούν 15 διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα προσφέρει από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά (2012-13) το πανεπιστήμιο Αιγαίου, σε 15 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα και επιστημονικά πεδία, στα πλαίσια της δράσης για την Δια βίου Μάθηση.

Πρόκειται για προγράμματα ενίσχυσης της επαγγελματικής κατάρτισης και εξειδίκευσης του θεωρητικού υπόβαθρου, με ενότητες που δεν συμπεριλαμβάνονται στα προγράμματα σπουδών των τμημάτων και σχολών. Σε αυτά μπορούν να συμμετάσχουν επαγγελματίες, απόφοιτοι λυκείου, πτυχιούχοι, μεταπτυχιακοί και διδάκτορες, ενώ διδάσκουν καθηγητές και από άλλα ΑΕΙ της χώρας ή του εξωτερικού.

«Τα προγράμματα, χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και είναι προσανατολισμένα να καλύψουν νέους τομείς στις σπουδές και στην αγορά εργασίας, ώστε οι χρήστες τους να εξειδικεύονται στα γνωστικά αντικείμενα που επιλέγουν» δήλωσε ο υπεύθυνος διοικητικής διαχείρισης, Νίκος Λάμπρου.

Τα προγράμματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν για πρώτη φορά στο πανεπιστήμιο, από τις αρχές Οκτωβρίου, ενώ η διάρκειά τους διαφέρει (από τέσσερις μήνες έως ένα χρόνο) ανάλογα με το αντικείμενο, τη δομή και το εύρος των σπουδών. Τα 15 προσφερόμενα αντικείμενα είναι: Αρχαία Αίγυπτος και Αιγαιακός Κόσμος: ιστορικές, αρχαιολογικές και εκπαιδευτικές προσεγγίσεις, Οργάνωση και Διοίκηση Σύγχρονων Επιχειρήσεων και Οργανισμών, Αυτόματη Επεξεργασία & Ανάκτηση Εικόνων Ιστορικών Εγγράφων, Διαχείριση Προβλημάτων Μάθησης και Συμπεριφοράς στο Πλαίσιο της Σχολικής Τάξης: από το Νηπιαγωγείο στο Λύκειo, Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, Μέθοδοι Ανάλυσης Ερευνητικών Δεδομένων στις Κοινωνικές Επιστήμες και τις Επιστήμες της Αγωγής, Οργάνωση και Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, Πολιτιστική Επικοινωνία και Σύγχρονες Τεχνολογίες, Σύγχρονες Διαδραστικές Τεχνολογίες και Εφαρμογές, Σπουδαστήριο Ιστορίας και Ιστοριογραφίας, Σχεδιασμός και Ανάπτυξη online Μαθημάτων, Τρισδιάστα Γραφικά Υπολογιστών, e-Διδασκαλείο Γλωσσών, e-Σχολή Γονέων, Αρχαιομετρία & Συντήρηση Αρχαιοτήτων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν την παρακολούθηση συγκεκριμένων μόνο ενοτήτων από κάθε πρόγραμμα ή το σύνολο του προγράμματος, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί σε αυτά, ενώ στο τέλος λαμβάνουν πιστοποίηση.

Στα δημόσια πανεπιστήμια, η λειτουργία εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (e-learning) δεν είναι διαδεδομένη. Στα πανεπιστήμια Πειραιά και Αθηνών, προσφέρονται τα ηλεκτρονικά μαθήματα (e-class), ενώ το ΤΕΙ Σερρών διαθέτει πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης.



Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε 10 δόσεις



Αναμένεται να συζητηθεί με την τρόικα.

Την καταβολή του φόρου του εκκαθαριστικού σημειώματος σε μηνιαίες 10 δόσεις προβλέπει το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. Το σχέδιο αναμένεται να συζητηθεί με την Τρόικα προκειμένου να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των δόσεων. Την ίδια στιγμή στο υπουργείο Οικονομικών δεν αποκλείουν ολιγοήμερη παράταση στην προθεσμία υποβολής των δηλώσεων που λήγει στις 16 Ιουλίου λόγω του μεγάλου αριθμού των δηλώσεων που έως σήμερα δεν έχουν υποβληθεί.

Αναλυτικότερα στη ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών οι δόσεις καθορίζονται ανάλογα με το ύψος του οικογενειακού εισοδήματος των φορολογούμενων και επεκτείνονται ως και τον επόμενο Μάιο. Το σχέδιο προβλέπει τα ακόλουθα:

1. Για όσους έχον οικογενειακό εισόδημα έως 50.000 ευρώ. Ο φόρος εισοδήματος θα εξοφληθεί σε δέκα δόσεις, μία κάθε μήνα από τον Αύγουστο έως και το Μάιο του επόμενου έτους. Το 60% της οφειλής θα καταβληθεί έως το τέλος Φεβρουαρίου προκειμένου λογιστικά τα συγκεκριμένα έσοδα να μετρήσουν στον προϋπολογισμό του 2012 και το υπόλοιπο 40% το 2013.

2. Για όσους έχουν οικογενειακό εισόδημα από 50.001 έως 80.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή οι δόσεις περιορίζονται σε επτά και η εξόφληση θα γίνει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου, ώστε όλα τα έσοδα να εγγραφούν στον φετινό προϋπολογισμό.

Οι φορολογούμενοι που έχουν οικογενειακό εισόδημα άνω των 80.001 ευρώ δεν θα μπορούν να κάνουν χρήση της ρύθμισης και θα πρέπει να καταβάλουν το φόρο σε έως τρείς ισόποσες διμηνιαίες δόσεις που προβλέπονται και σήμερα.

Σύμφωνα με τα σενάρια που εξετάζουν στο υπουργείο Οικονομικών, αν ο φορολογούμενος δεν είναι συνεπής στη ρύθμιση, θα χάνει το δικαίωμα των δόσεων και θα πρέπει να καταβάλει το σύνολο της οφειλής του ως τις 31 Δεκεμβρίου 2012.

Προϋπόθεση για την υπαγωγή στη ρύθμιση είναι η καταβολή της πρώτης μηνιαία δόσης, εφόσον δεν έχει περάσει η σχετική προθεσμία εξόφλησής της, ή στην αντίθετη περίπτωση το σύνολο των ρυθμισμένων δόσεων που είναι ληξιπρόθεσμες.

Η ρύθμιση θα έχει ισχύ μόνο για όσους έχουν υποβάλλει εμπρόθεσμα τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.


Διαβάστε περισσότερα...

Μετατάξεις αντί απολύσεων στο Δημόσιο



Διαβεβαιώσεις από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Τη διαβεβαίωση ότι δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο έλαβε, από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη, ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Κώστας Τσικρικάς.

Όπως δήλωσε ο κ. Τσικρικάς, μετά τη συνάντηση της ΑΔΕΔΥ με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ο κ. Μανιτάκης διαβεβαίωσε ότι σε περίπτωση συγχωνεύσεων ή καταργήσεων, οι δημόσιοι υπάλληλοι θα μεταταγούν σε άλλες υπηρεσίες.

Ο κ. Τσικρικάς έθεσε, επίσης, τα οικονομικά ζητήματα του κλάδου, καθώς οι μισθολογικές περικοπές υπερβαίνουν το 50%. Ο κ. Μανιτάκης, από την πλευρά του, επισήμανε ότι «πρέπει να αποκαταστήσουμε το κύρος και το λειτούργημα του υπαλλήλου» και ότι «δεν μπορείς να προχωρήσεις σε διοικητική μεταρρύθμιση, με δημοσίους υπαλλήλους, πένητες».

Τέλος ο κ. Τσικρικάς υπογράμμισε ότι η ΑΔΕΔΥ δεν είναι αντίθετη στην αξιολόγηση. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιολόγηση. Είμαστε αντίθετοι σε αξιολόγηση με τιμωρητικό χαρακτήρα» είπε.


Διαβάστε περισσότερα...

Μην πετάτε τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια… έχουν αξία



Γνωρίζατε την καινοτόμα ιδέα «Money Back»;

Με το σύνθημα «Μην το πετάς, έχει αξία», τα χρησιμοποιημένα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς αποκτούν νέα αξία, μετασχηματίζονται σε ένα νέο ανταλλακτικό νόμισμα και εξαργυρώνονται σε επιχειρήσεις πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.

Πρόκειται για μια καινοτόμα ιδέα, το σύστημα «Money Back», που δημιούργησε ο Γιώργος Βεργάκης και κατοχύρωσε σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Την ιδέα υλοποιεί στην Ελλάδα το Κέντρο Προώθησης Πωλήσεων.

Το σύστημα αυτό συνδέει επιβάτες, εμπορικά καταστήματα και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Οι επιβάτες των αστικών (μετρό, λεωφορεία, τραμ, προαστιακός, ηλεκτρικός) και υπεραστικών (πλοία, αεροπλάνα, τρένα) μέσων μεταφοράς σε Ελλάδα και εξωτερικό έχουν τη δυνατότητα να εξαργυρώνουν την αξία των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων τους, μέσω εκπτώσεων σε συμβεβλημένες επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου, προϊόντων και υπηρεσιών.

Η μείωση του κόστους των αγορών υπολογίζεται με βάση την κλίμακα εξαργύρωσης της κάθε επιχείρησης και στην οποία καθορίζεται το ακριβές ύψος των αγορών, στις οποίες πρέπει να προβαίνει ο καταναλωτής.

Αναλόγως των αγορών, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο καταναλωτής πληρώνει μέρος του λογαριασμού του με την αξία των χρησιμοποιημένων εισιτηρίων. Για παράδειγμα, σε κατάστημα που έχει επιλέξει κλίμακα εξαργύρωσης 5 προς 1, σε αγορές του καταναλωτή συνολικής αξίας 5 ευρώ θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό του 1 ευρώ, εφόσον ο ίδιος δώσει στο ταμείο χρησιμοποιημένα εισιτήρια αυτής της αξίας.

«Το "Money Back" διαθέτει έντονα κοινωνικές προεκτάσεις και αποτελεί καινοτομία στο χώρο των εναλλακτικών νομισμάτων. Περιλαμβάνει τις έννοιες "περιβάλλον", "κυκλοφοριακό", "οικολογία", "ποιότητα ζωής", "συμμετοχή", "προτροπή στη χρήση μέσων μεταφοράς" και "ενίσχυση επιχειρήσεων"» εξήγησε, σε σχετική συνέντευξη Τύπου, ο δημιουργός του εγχειρήματος, Γιώργος Βεργάκης.

«Η κρίση αποτελεί, πλέον, την καθημερινότητα και η λύση βρίσκεται σε νέες ιδέες. Στην ελληνική οικονομία, όπου κυριαρχεί η έλλειψη ρευστότητας, η αύξηση της ανεργίας και η υπερχρέωση νοικοκυριών και επιχειρήσεων, προτείνουμε ένα ελληνικό σύστημα επιστροφής χρημάτων για κάτι που οι καταναλωτές ήδη έχουν δαπανήσει», επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Κέντρου Προώθησης Πωλήσεων, Νίκος Ιμιρζιάδης.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι το σύστημα αυτό εξασφαλίζει πολλαπλά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα στις επιχειρήσεις λιανικής πώλησης, καθώς ενισχύεται το κοινωνικό και περιβαλλοντικό προφίλ τους, εξασφαλίζουν διαφημιστική προβολή, έμμεση και άμεση και προσελκύουν νέους πελάτες.

«Με το σύστημα αυτό ενισχύεται η χρήση των μέσων μεταφοράς, που στο δήμο Αθηναίων θέλουμε να είναι η βάση της βιώσιμης ανάπτυξης. Επίσης, ενισχύεται η ζωή στην πόλη, ωφελείται η ανακύκλωση και το περιβάλλον, καταπολεμάται η εισιτηριοδιαφυγή και, τελικά, ωφελείται ο καταναλωτής», παρατήρησε ο ειδικός σύμβουλος για θέματα συγκοινωνιών του δημάρχου Αθηναίων, Βασίλης Βαβάκος, ο οποίος δήλωσε την υποστήριξη του δήμου στο εγχείρημα.

Το σύστημα «Money Back» ξεκίνησε πιλοτικά πριν από τέσσερα χρόνια, από το Ηράκλειο Κρήτης και επεκτείνεται τώρα σε όλη την Ελλάδα. «Τους πρώτους τρεις μήνες που εφαρμόστηκε στο Ηράκλειο, νόμιζα ότι απέτυχα παταγωδώς. Ωστόσο, σύντομα ο κόσμος συνειδητοποίησε την αξία του εγχειρήματος και ανταποκρίθηκε μαζικά, σπεύδοντας να εξαργυρώσουν εισιτήρια στα 254 σημεία συνεργασίας, σούπερ μάρκετ και καταστήματα ένδυσης και υπόδησης. Και οι επιχειρήσεις υποστήριξαν το σύστημα, καθώς είδαν ότι μπορούν μέσα από αυτό να έχουν νέο πελατολόγιο» εξήγησε ο εμπνευστής του εγχειρήματος. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να συστήσει την ιδέα του και σε άλλες χώρες.

Με το σύστημα «Money Back» έχουν συμφωνήσει μέχρι στιγμής να συνεργαστούν περίπου 60 επιχειρήσεις στην Αθήνα. Ωστόσο, η λίστα των συμβεβλημένων επιχειρήσεων θα συμπληρωθεί με επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα και θα ανακοινωθεί περισσότερο ολοκληρωμένη, στο τέλος του μήνα, από την ιστοσελίδα του Κέντρου Προώθησης Πωλήσεων σε Διαδίκτυο (http://www.moneybacksystem.gr/) και κοινωνικά δίκτυα.


Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεά κρέατος στο Βρεφοκομείο Αθηνών από τις ΗΠΑ



Ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης θα δώσει και φάρμακα στο Δημοτικό Φαρμακείο.

Στη δωρεά κρέατος για τις ανάγκες του Βρεφοκομείου Αθηνών προχώρησε ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», σε συνεννόηση με το δήμο Αθηναίων.

Το Βρεφοκομείο σιτίζει καθημερινά 5.500 παιδιά, στους 82 παιδικούς σταθμούς της πρωτεύουσας και το πρόγραμμα δρομολογήθηκε μετά από επικοινωνία του προέδρου του Συλλόγου, Πάνου Αδαμόπουλου, με τον δήμαρχο, Γιώργο Καμίνη.

Η πρωτοβουλία των Αθηναίων της Νέας Υόρκης, αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς τα χρήματα που προσφέρουν τα Μέλη του στο λογαριασμό «Athenian’s Society Children’s Fund», στην Investors Bank, αξιοποιούνται στο ακέραιο, τονίζει η ομογενειακή εφημερίδα.

Σε συνεννόηση με το δήμο της Αθήνας, που δεν δέχεται δωρεές σε χρήματα, έγινε τη Δευτέρα η πρώτη παράδοση ποσότητας κρέατος, αξίας 1.000 ευρώ.

Ο αντιπρόεδρος του Βρεφοκομείου, Αλέξανδρος Δριμάλας, μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα», εξέφρασε πολλές ευχαριστίες προς τους ομογενείς, επισημαίνοντας ότι κάθε βοήθεια θεωρείται απαραίτητη.

Ο Σύλλογος Αθηναίων Νέας Υόρκης θα προσφέρει και φάρμακα προς το Δημοτικό Φαρμακείο της Αθήνας, μία διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, καθώς ορισμένα αμερικανικά φάρμακα δεν έχουν έγκριση στην Ευρώπη.

Από τον περασμένο Νοέμβριο το Βρεφοκομείο Αθηνών δέχεται αιτήματα από Δημοτικά Σχολεία της Αθήνας για παροχή μερίδων φαγητού σε υποσιτιζόμενους μαθητές. Σήμερα, προσφέρονται 253 μερίδες φαγητού σε 25 Δημοτικά Σχολεία.

Επίσης, στα μαγειρεία του Βρεφοκομείου Αθηνών ετοιμάζονται, ημερησίως, δύο γεύματα για 1.500 άπορους, καθώς και για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Και τα αιτήματα, όσο διευρύνεται η φτώχεια, πολλαπλασιάζονται. Μέχρι τώρα, σύμφωνα με την ομογενειακή εφημερίδα, μεγαλύτερος χορηγός έχει αναδειχθεί ο Κυπριακός λαός, προσφέροντας 38 τόνους ξηράς τροφής και ρουχισμό.


Διαβάστε περισσότερα...

Ροκ πάρτι για τη στήριξη της «Κλίμακας»



Την Παρασκευή στον Άλιμο.

Την Παρασκευή 13 Ιουλίου, σε άκρως εορταστικό καλοκαιρινό κλίμα, 8 μουσικά σχήματα θα τραγουδήσουν για την ελπίδα πως όλοι μαζί μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα προς το καλύτερο ακόμα και σε δύσκολες μέρες όπως αυτές που διανύουμε.

Ένα δυνατό ροκ πάρτι θα πραγματοποιηθεί σε έναν πανέμορφο χώρο, το beach bar Bolivar στον Άλιμο. Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν είναι αρωγή προς την «ΚΛΙΜΑΚΑ» για το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων.

Συναυλία στο Bolivar Beach Bar
Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Ακτή του Ήλιου- Άλιμος


Διαβάστε περισσότερα...

Θύελλα αντιδράσεων για αυτοκτονία 13χρονου στην Ιαπωνία



Ομάδα συμμαθητών του τον ανάγκαζαν να ασκεί μεθόδους αυτοκτονίας.

Ένα 13χρονο αγόρι από την Ιαπωνία αυτοκτόνησε πηδώντας από το παράθυρο του δωματίου του, καθώς μια ομάδα συμμαθητών του το υπέβαλλαν σε καθημερινή κακοποίηση και το ανάγκαζαν να ασκεί διαφορετικούς τρόπους αυτοκτονίας.

Ο έφηβος μαθητής πήδηξε από την πολυκατοικία του στη πόλη Οτσού, στην κεντρική Ιαπωνία, μια πόλη που κατέχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά αυτοκτονιών παγκοσμίως.

Ο θάνατος του νεαρού αγοριού προκάλεσε ένα κύμα αντιδράσεων από την τοπική αυτοδιοίκηση και αρκετοί γονείς στρέφονται νομικά κατά του σχολείου. Υπάρχουν επίσης αναφορές ότι ο δάσκαλος του μαθητή αντιμετώπιζε με χιούμορ τη κακοποίηση του από τους υπόλοιπους μαθητές.

Μια ανώνυμη επιστολή εστάλη στο σχολείο του αγοριού αυτή την εβδομάδα, η οποία απειλεί πως θα βομβαρδιστεί το κτίριο, σε περίπτωση που δεν απολογηθούν οι μαθητές και οι δάσκαλοι.

Μια έρευνα που διεξήχθη στο σχολείο του αποθανόντα μαθητή αποκάλυψε ότι ο νεαρός υποβαλλόταν συστηματικά σε ψυχολογική και συναισθηματική κακοποίηση από μερικούς συμμαθητές του. Διαπιστώθηκε επίσης ότι ο δάσκαλος του ήταν ενήμερος για το ζήτημα, αλλά αδιαφορούσε.

Το θύμα, του οποίου το όνομα δεν έχει δημοσιοποιηθεί, ξυλοκοπήθηκε αρκετές φορές στη τουαλέτα, αναγκαζόταν να ασκεί μεθόδους αυτοκτονίας και, σύμφωνα με μια μαρτυρία, οι συμμαθητές του τον ανάγκαζαν να τρώει νεκρά σπουργίτια και μέλισσες.

Οι γονείς του άτυχου μαθητή προσπαθούν να μηνύσουν τρεις μαθητές, τους γονείς τους και τη δημοτική κυβέρνηση της Οτσού. Ζητούν αποζημίωση 77.2 εκατομμύρια γιεν – περίπου 800.000 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Άφησε το μωρό της στη μέση του αυτοκινητόδρομου



Ελπίζοντας ότι θα το πατήσει κάποιο αυτοκίνητο
.
Η 24χρονη Elena Osina και ο κατά τρία χρόνια μικρότερος αδερφός της Alexander καταδικάστηκαν σε φυλάκιση, αφού παραδέχτηκαν ότι άφησαν τον 9 μηνών γιο της Elena στη μέση ενός αυτοκινητόδρομου, με την ελπίδα να… το πατήσει κάποιο αυτοκίνητο και να το σκοτώσει.

Περιφερειακό δικαστήριο της Μόσχας τους καταδίκασε σε 8 και 9 χρόνια αντίστοιχα για την απόπειρα δολοφονίας του μωρού, που συνέβη το Μάιο του 2011.

Ένας διερχόμενος μοτοσικλετιστής είδε κάτι στο δρόμο και σκέφτηκε ότι ήταν ένας σκύλος ή ένα γατάκι για να διαπιστώσει στη συνέχεια με έκπληξη ότι αυτό που έβλεπε ήταν ένα… μωρό!

Αμέσως το πήρε αγκαλιά και το έσωσε. Ο μικρούλης είχε μείνει 10 λεπτά στον αυτοκινητόδρομο, και μάλιστα σε σημείο που ο φωτισμός ήταν ελλιπής, και για καλή του τύχη δεν έπαθε το παραμικρό!

Το μωρό από τότε δόθηκε για υιοθεσία.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έχει φάει εδώ και δύο χρόνια



Από νούμερο 12 στα ρούχα πλέον φοράει... μηδέν!

Η 30χρονη μητέρα δύο παιδιών Natalie Roux-Bean επί δύο χρόνια δε μπορούσε να βάλει ούτε μπουκιά στο στόμα της, εξαιτίας μιας σπάνιας ασθένειας που είχε αποτέλεσμα να… παραλύσει το στομάχι της!

Η νεαρή μητέρα «συρρικνώθηκε» καθώς από νούμερο 12 στα ρούχα έφτασε να φοράει το… μηδέν, παρότι πεινάει συνέχεια!

Όμως δε μπορεί να φάει κάτι παραπάνω από ένα μπισκότο ενώ λαμβάνει 400 θερμίδες ημερησίως με ειδικό σωληνάριο.
Αρχικά οι γιατροί διέγνωσαν ότι η Natalie έπασχε από ένα μικρόβιο στο στομάχι και της έδωσαν θεραπεία για ανορεξικούς, μέχρι που τελικά διέγνωσαν ότι πάσχει από γαστροπάρεση.



Εξαιτίας της κατάστασής της το στομάχι της δε μπορεί να «αδειάσει» το περιεχόμενό του, με αποτέλεσμα τα τρόφιμα παραμένουν στο στομάχι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το κανονικό.

Η Natalie φοβάται τώρα ότι θα περάσει το υπόλοιπο της ζωής της νιώθοντας πείνα, ενώ αναγκάστηκε να παραιτηθεί από τη δουλειά της επειδή δεν τρέφεται καλά, είναι πολύ αδύναμη και αναγκάζεται να μένει σε αναπηρικό καροτσάκι.



«Το στομάχι μου μού λέει κάθε μέρα ότι είναι πεινασμένο. Μου λείπει η γεύση του φαγητού και δε μπορώ καν να θυμηθώ τι έφαγα την τελευταία φορά. Είμαι τόσο αδύναμη που δεν μπορώ ούτε να παίξω με τα παιδιά μου» λέει η ίδια.

Διαβάστε περισσότερα...

Το ψηλότερο ζευγάρι του κόσμου



Από τα γονίδια δε «γλύτωσαν» τα παιδιά τους!

Όταν οι γονείς σου είναι το ψηλότερο παντρεμένο ζευγάρι του κόσμου (και με τη «βούλα» των βραβείων Γκίνες), τότε οι πιθανότητες να τους μοιάσεις είναι… κάμποσες! Την παραπάνω πρόταση επιβεβαιώνει άλλωστε και το νέο μέλος της οικογένειας της Keisha και του Wilco Van Kleef-Bolton.

Ο μικρός Jonah γεννήθηκε κάτι παραπάνω από 4 κιλά σε βάρος και… 56 εκατοστά σε ύψος, φτάνοντας το 98% του μέγιστου ύψους που μπορεί να φτάσει ένα νεογέννητο.

Ο Wilco, που έχει ύψος 2,13 μέτρα και η σύζυγός του που φτάνει τα… 1,96 μέτρα έχουν ακόμη δύο παιδιά. Τον 6 ετών Lucas που έχει ύψος 1,36 εκατοστά (δηλαδή όσο ένας 11χρονος) και την 4 ετών Eva, που έχει ύψος 1,09 μέτρα (όσο ένα παιδάκι πέντε ετών).














Διαβάστε περισσότερα...

Προληπτικά μέτρα για μόλυνση από τον ιό του Δυτικού Νείλου



Τι πρέπει να προσέχουμε.

Οδηγίες προληπτικών μέτρων για την αποφυγή μόλυνσης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, που εμφανίσθηκε σε κρούσμα στο δήμο Παλαιού Φαλήρου, εξέδωσε η Περιφέρεια Αττικής.

Στα μέτρα περιλαμβάνεται η χρήση εντομοαπωθητικών σε ακάλυπτο δέρμα και πάνω από ρούχα, η χρήση ρούχων που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα, συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα, η χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών, η απομάκρυνση στάσιμου νερού, η χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων και ανεμιστήρων στους εσωτερικούς χώρους.


Διαβάστε περισσότερα...