Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Στον αέρα η μεταφορά των μαθητών στην Ήπειρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.


Ανεπαρκής η χρηματοδότηση του προγράμματος.

Από μία κλωστή κρέμεται η μεταφορά των μαθητών για τη νέα σχολική χρονιά στην Ήπειρο, όπως επισήμαναν οι εκπρόσωποι των δήμων στη Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Ηπείρου Δήμητρα Γεωργακοπούλου Μπάστα.

Το πλαίσιο στο οποίο καλούνται να κινηθούν οι δήμοι, προκειμένου να καλύψουν την αρμοδιότητα αυτή, από τις αρχές Σεπτεμβρίου ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει, η δράση υποχρηματοδοτείται και το ενδιαφέρον να ασκηθεί το μεταφορικό έργο είναι απλά ανύπαρκτο, αφού η αποζημίωση κρίνεται ασύμφορη.

Αυτό υποστήριξαν οι δήμαρχοι εκφράζοντας ταυτόχρονα την αγωνία τους για τη χρηματοδότηση της αρμοδιότητας αυτής, αλλά και γενικότερα των λειτουργικών δαπανών των σχολείων, αφού πολλοί υποστήριξαν πως δεν έχουν χρήματα ούτε για να προμηθευτούν καύσιμα για την θέρμανση των σχολείων!

Η μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ήταν το αντικείμενο συνάντησης που είχε η Γενική Γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα με δημάρχους και εκπροσώπους Δήμων της Ηπείρου. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ενότητας Δήμων Ηπείρου, Δήμαρχος Άρτας Ιωάννης Παπαλέξης.

Κατά τη συνάντηση οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν τις απόψεις τους για τις διαδικασίες που ακολούθησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος και επεσήμαναν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών καθώς και τις δυσκολίες που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

Κοινή συνισταμένη όλων ήταν :

-Η έλλειψη επαρκούς χρηματοδότησης των δήμων και η επιβάρυνση των Κοινοτικών Αυτοτελών Πόρων για τη μεταφορά μαθητών με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση τους.

-Το γεγονός ότι σχεδόν όλοι οι διαγωνισμοί του προηγούμενου έτους απέβησαν άγονοι, λόγω των δυσκολιών που επιφέρει η εφαρμογή του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου.

-Ο φόβος ότι η έναρξη του νέου σχολικού έτους θα βρει τους περισσότερους δήμους ανέτοιμους είτε γιατί θα βγουν οι διαγωνισμοί άγονοι, είτε γιατί δεν θα έχουν τελεσφορήσει όλες οι διαδικασίες, οπότε δεν θα έχουν υπογραφεί οι νέες συμβάσεις.

Για τους λόγους αυτούς τόσο ο πρόεδρος της ΠΕΔ, όσο και οι παρευρισκόμενοι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποί τους ζήτησαν την τροποποίηση και βελτίωση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου, ώστε να απλοποιηθούν οι διαδικασίες ανάθεσης για τη μεταφορά μαθητών.

Από την πλευρά της η Γενική Γραμματέας κ. Δήμητρα Γεωργακοπούλου – Μπάστα επεσήμανε το ιδιαίτερο ενδιαφέρον του υπουργού Εσωτερικών κ. Ευρυπίδη Στυλιανίδη, ο οποίος στη συνάντηση που είχε με τους Γενικούς Γραμματείς ζήτησε τη συνδρομή τους, προκειμένου να είναι σε επαφή με τους δήμους, ώστε να διερευνηθούν τα προβλήματα και να βρεθούν τρόποι επίλυσής τους.


Πηγή: http://epiruspost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.