Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Δάσος των Μουριών, ένα διατηρητέο μνημείο της φύσης


Ταξίδι στο Κιλκίς και τα Χίλια Δέντρα.

Το Δάσος των Μουριών ή αλλιώς τα «Χίλια Δέντρα» απλώνεται μερικά χιλιόμετρα βόρεια του οικισμού Δοϊράνη στο Κιλκίς και κοντά στον ομώνυμο οικισμό των Μουριών.

Ένα σπάνιο δάσος σε μια κατάφυτη έκταση περίπου 600 στρεμμάτων, με τα περισσότερα δέντρα να είναι βελανιδιές, δημιουργεί ένα ονειρικό και ξεχωριστό σκηνικό. Έχει χαρακτηρισθεί Διατηρητέο Μνημείο της Φύσης και βρίσκεται ανάμεσα σε γεωργικές εκτάσεις και βοσκοτόπια. Ένα πανέμορφο δάσος, κατάλοιπο ενός, μεγαλυτέρου στο παρελθόν, αλλουβιακού δάσους, αποτελεί ένα μνημείο της φύσης που αξίζει να γνωρίσετε από κοντά αν βρεθείτε στην περιοχή. Μια ειδυλλιακή περιοχή με αιωνόβιες βελανιδιές που αποτελεί επίσης ένα σημαντικό σταθμό της μετανάστευσης των πουλιών.

Εκεί, στις βορειοανατολικές όχθες της λίμνης Δοϊράνης, το απαράμιλλο φυσικό τοπίο γοητεύει όποιον έχει την τύχη να το γνωρίσει από κοντά. Σε κοντινή απόσταση από το δάσος, το αποκορύφωμα της φυσικής ομορφιάς της περιοχής είναι το χωριό Μουριές, από τα πιο οργανωμένα στην περιοχή. Λίγο πιο πάνω από το χωριό θα συναντήσει κανείς και τον εποχιακό καταρράκτη των Μουριών, όχι όμως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.
Η λίμνη της Δοϊράνης

Εκεί, στο βόρειο τμήμα του Νομού Κιλκίς, κοντά στο δάσος των Μουριών και πάνω στα σύνορα με τα Σκόπια βρίσκεται η λίμνη της Δοϊράνης. Έχει έκταση περίπου 38 τετραγωνικά χιλιόμετρα από τα οποία τα 13 ανήκουν στην Ελλάδα, ενώ το μέγιστο βάθος της δεν ξεπερνάει τα 4 μέτρα σε αντίθεση με τα 10 μέτρα που είχε παλιότερα. Αποτελεί έναν υγρότοπο, με ιδιαίτερη πολυμορφία βλάστησης και πλούσια πανίδα. Η λίμνη δίνει προσωρινό καταφύγιο σε 36 σπάνια είδη πουλιών, μεταξύ των οποίων η λαγγόνα και ο αργυροπελεκάνος. Στις όχθες της λίμνης θα δει κανείς γαλήνιες εικόνες και φυσικά βορειανατολικά βρίσκεται και το μοναδικό μνημείο της φύσης, το Δάσος των Μουριών. Αν βρεθείτε στην περιοχή ρωτήστε για το πώς μπορείτε να το προσεγγίσετε και κάντε μια βόλτα για να το γνωρίσετε.

Δείτε εικόνες από το σημείο...




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάσημα ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν αίσθηση


Έξι σχέσεις «σκάνδαλα» από τον 16ο αιώνα έως σήμερα.

Οι πικάντικες ερωτικές ιστορίες ανέκαθεν είχαν τη γοητεία τους και ειδικά όταν σε αυτές εμπλέκονται τρία πρόσωπα και μάλιστα ευρέως γνωστά. Ερωτικά τρίγωνα που προκάλεσαν σκάνδαλο στην εποχή τους και ιστορίες που απέκτησαν τεράστια δημοσιότητα λόγω των λαμπερών προσωπικοτήτων που εμπλέκονταν σε αυτές.

Ποιητές, βασιλιάδες, πριγκίπισσες, ηθοποιοί, τραγουδιστές… Στα θέματα του έρωτα δεν χωρά διαχωρισμός. Θυελλώδεις σχέσεις που άλλοτε κατέληξαν σε τραγωδίες, άλλοτε χάρισαν αριστουργήματα στην ανθρωπότητα και άλλοτε απλώς έδωσαν πλούσια τροφή για σχόλια και για τα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ.

Πέρσι Σέλεϊ, Μαίρη και Χάριετ



Το έτος 1814, ο άγγλος ποιητής Πέρσι Σέλεϊ θα γνωρίσει τη μόλις 15 χρονών Μαίρη Γκόντγουιν, την οποία θα πείσει να το σκάσει μαζί τους. Η ιστορία θυμίζει μυθιστόρημα: Εκείνη προσπαθούσε να ξεφύγει από μια κακιά μητριά που αρνιόταν να πληρώσει για την εκπαίδευσή της. Ο Σέλεϊ, ένας από τους σημαντικότερους ποιητές όλων των εποχών, θα παρατήσει την έγκυο σύζυγό του, Χάριετ, για τη μικρή Μαίρη. Η εγκατάλειψη θα οδηγήσει τη Χάριετ στην αυτοκτονία, μια τραγωδία που άνοιξε τον δρόμο για τον γάμο του Πέρσι και της Μαίρη.

Η σκανδαλώδης σχέση του ζευγαριού που προκάλεσε σε μεγάλο βαθμό τα ήθη της εποχής θα αφήσει πίσω της αριστουργήματα και ένα τεράστιο αποτύπωμα στον πολιτισμό. Η ριζοσπαστική, αμφιλεγόμενη ποίηση του Πέρσεϊ θα επηρεάσει από τον Χένρι Ντέιβιντ Θόρο μέχρι τους συγγραφείς της δημοφιλούς σειράς Breaking Bad, που έδωσαν σε ένα από τα επεισόδια το όνομα του ποιήματός του Οζυμανδίας. Η Μαίρη θα γράψει τον Φρανκενστάιν, ένα έργο που θεωρείται το πρώτο σύγχρονο μυθιστόρημα τρόμου, το οποίο μεταφέρθηκε πολλές φορές στη μεγάλη οθόνη.

Ερρίκος Η' της Αγγλίας, Αικατερίνη της Αραγονίας και Άννα Μπολέιν



Το 1509, ο βασιλιάς Ερρίκος Η΄ παντρεύεται την πρώτη του σύζυγο Αικατερίνη της Αραγονίας, με την οποία είναι τρελά ερωτευμένος. Στην αρχή τουλάχιστον του κοινού της βίου, καθώς ο μη ερχομός του πολυπόθητου διαδόχου θα απογοητεύσει τον Ερρίκο και θα τον σπρώξει στην Άννα Μπολέιν. Η Άννα αρνείται, ωστόσο, να γίνει ερωμένη του, κυρίως διότι έχει προηγηθεί η σχέση του Ερρίκου με την αδερφή της. Έτσι λοιπόν εκείνος αποφασίζει να ακυρώσει τον γάμο του με την Αικατερίνη.

Όταν ο Πάπας αρνείται να προχωρήσει στην ακύρωση του γάμου, ο βασιλιάς θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Γεγονός που θα οδηγήσει στον αφορισμό του από τον Πάπα, με αποτέλεσμα ο Ερρίκος να ανακηρυχθεί ως αρχηγός της Εκκλησίας της Αγγλίας. Ο γάμος τους θα πραγματοποιηθεί το 1533, αλλά και η Άννα δεν θα καταφέρει να του χαρίσει τον διάδοχο. Η μοιραία γυναίκα θα απαγχονιστεί τρία περίπου χρόνια μετά τον γάμο της με τον βασιλιά.

Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρίτσαρντ Μπάρτον και οι σύζυγοί τους



Η Ελίζαμπεθ Τέιλορ είχε ήδη ένα ερωτικό τρίγωνο στο ιστορικό της, αφού προηγουμένως είχε προκαλέσει τον χωρισμό του Έντι Φίσερ με τη Ντέμπι Ρέινολντς. Φαίνεται όμως πως χρειαζόταν μια ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση… Το 1963, η Λιζ Τέιλορ και ο Ρίτσαρντ Μπάρτον θα γνωριστούν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Αντώνιος και Κλεοπάτρα».

Διάσημοι και παντρεμένοι και οι δύο, η έλξη είναι εμφανής από την πρώτη στιγμή. Η σχέση που θα προκύψει δεν θα μείνει για πολύ κρυφή, κυρίως εξαιτίας των παπαράτσι που τους ακολουθούσαν σε κάθε τους βήμα. Μια σχέση σκάνδαλο, που καταδικάστηκε ευρέως, αποτελώντας παράλληλα και ένα από τα αξιομνημόνευτα ειδύλλια στην ιστορία του Χόλιγουντ.

Τελικά οι δύο σταρ θα πάρουν διαζύγιο από τους συζύγους τους και θα παντρευτούν μεταξύ τους. Η σχέση τους θυελλώδης και περίπλοκη, κυρίως λόγω των προβλημάτων με το αλκοόλ που αντιμετώπιζαν και οι δύο. Το διαζύγιο θα έρθει το 1974, έπειτα από 10 περίπου χρόνια κοινού έγγαμου βίου. Το λαμπερό ζευγάρι θα ξαναπαντρευτεί το 1975 για να ξαναχωρίσει το 1976. Ποτέ όμως δεν ξεπέρασαν πραγματικά ο ένας τον άλλον.

Η ταραχώδης σχέση των Τέιλορ και Μπάρτον θεωρείται ότι αποτέλεσε την αρχή της σύγχρονης φρενίτιδας για την προσωπική ζωή των αστέρων της σόου-μπιζ.

Κάρολος, Νταϊάνα και Καμίλα



Ένα άλλο ερωτικό τρίγωνο που κυριάρχησε στα πρωτοσέλιδα των ταμπλόιντ ήταν εκείνο της πριγκίπισσας Νταϊάνα, του πρίγκιπα Κάρολου και της Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς. Ο γάμος του Καρόλου και της Νταϊάνα μεταδόθηκε διεθνώς το 1981, δίνοντας την εντύπωση ενός παραμυθιού. Η πραγματικότητα όμως θα αποδειχθεί διαφορετική…

Ο Κάρολος ήταν ερωτευμένος με την πρώην σύντροφό του Καμίλα, η οποία δεν κρινόταν όμως ως κατάλληλο ταίρι για τον πρίγκιπα, ο οποίος έπρεπε να παντρευτεί μια γυναίκα από αριστοκρατική οικογένεια. Και η Νταϊάνα ανταποκρινόταν σε αυτή την προϋπόθεση. Οι δυο τους γνώριζαν ελάχιστα ο ένας τον άλλον και, όπως αποδείχθηκε, είχαν ελάχιστα κοινά.

Ενώ ήταν ήδη παντρεμένος, η σχέση του Καρόλου και της Καμίλα αναθερμάνθηκε. Και η ίδια η Νταϊάνα άρχισε να έχει τους δικούς της εκτός γάμου δεσμούς. Οι απιστίες τους σύντομα είδαν το φως της δημοσιότητας και ηχογραφημένες τηλεφωνικές κλήσεις διέρρευσαν στον Τύπο. Το ζευγάρι τελικά χώρισε, ενώ η Νταϊάνα έχασε τη ζωή της σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα έναν χρόνο αργότερα μαζί με τον σύντροφό της Ντόντι Αλ Φαγιέντ, κι ενώ οι παπαράτσι τους κυνηγούσαν στους δρόμους του Παρισιού.

Κερτ Κομπέιν, Κόρτνεϊ Λοβ, Μπίλι Κόργκαν



Μπορεί στις ΗΠΑ να μην υπάρχουν πριγκίπισσές και βασιλιάδες, στις αρχές της δεκαετίας του 1990 όμως ο Κερτ Κομπέιν και η Κόρτνεϊ Λοβ ήταν για τη χώρα ο βασιλιάς και η βασίλισσα της grunge. Εκείνος, τραγουδιστής των Nirvana. Εκείνη είχε το δικό της συγκρότημα Hole.

Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1992 και, λόγω του εθισμού και των δύο στα ναρκωτικά, συγκρίθηκε συχνά με τους Τέιλορ και Μπάρτον. Πριν από τη σχέση της με τον Κερτ, η Κόρτνεϊ είχε δεσμό με τον τραγουδιστή των Smashing Pumpkins, Μπίλι Κόργκαν. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας αναφέρουν μάλιστα πως απάτησε τον Κομπέιν με τον Κόργκαν ενώ ήταν ήδη παντρεμένη μαζί του και ότι εκείνος το έμαθε λίγο πριν αυτοκτονήσει.

Μπραντ Πιτ, Τζένιφερ Άνιστον, Αντζελίνα Τζολί



Το πιο διάσημο ερωτικό τρίγωνο του 21ου πρώτου αιώνα είναι αναμφισβήτητα εκείνο των Πιτ, Άνιστον και Τζολί. Ο Μπραντ και η Άνιστον ήταν το χρυσό ζευγάρι του Χόλιγουντ: ο σέξι πρωταγωνιστής του Χόλιγουντ και η δημοφιλής πρωταγωνίστρια της σειράς Friends.

Όλα κατέρρευσαν όταν ο Πιτ και η Τζολί συναντήθηκαν στο πλατό της ταινίας Mr. and Mrs. Smith. Όπως και η Ελίζαμπεθ, έτσι και η Αντζελίνα, δεν είχε την καλύτερη φήμη όσον αφορά τις σχέσεις. Είχε προηγηθεί η διάλυση του αρραβώνα του Μπίλι Μπομπ Θόρτον με τη Λόρα Ντερν εξαιτίας της.

Γρήγορα η έλξη των δύο ηθοποιών θα μετατραπεί σε σχέση, «σκανδαλίζοντας» τον κόσμο και τον Τύπο, που δεν τους χαρίστηκε καθόλου. Το ζευγάρι είναι σήμερα παντρεμένο και ευτυχισμένο, ενώ η μεταμόρφωση της Αντζελίνα, η οποία έχει αφοσιωθεί σήμερα στην ανθρωπιστική βοήθεια, θεωρείται ως μία από τις πιο αξιοσημείωτες στην ιστορία της σόου-μπιζ. Αλλά και η ίδια η Τζένιφερ προχώρησε τη ζωή της και είναι σήμερα παντρεμένη και ευτυχισμένη με τον Τζάστιν Θερού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εθισμένος στην πορνογραφία γιατρός κάλεσε ιερόδουλη ακόμα και μέσα στο μαιευτήριο


«Μου φάνηκε φυσιολογική πρόοδος από την πορνογραφία στην πραγματική ζωή».

Στο πλευρό του συζύγου της, ο οποίος είναι εθισμένος στην πορνογραφία και προσέλαβε ιερόδουλη ακόμα και κατά τη διάρκεια της δουλειάς του σε μαιευτική κλινική, δεσμεύεται να μείνει η 40χρονη Sheyi Pemsel από τη Βρετανία.

Εθισμένος στην πορνογραφία γιατρός κάλεσε ιερόδουλη ακόμα και μέσα στο μαιευτήριο

Στο δικαστήριο ο Rupert, σύζυγός της και πατέρας δύο παιδιών, εμφανίστηκε εθισμένος στην πορνογραφία αλλά εκείνη λέει πως τον έχει συγχωρήσει ακόμα και για το περιστατικό που συνέβη ενώ εκείνη ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Ο άνδρας παραδέχθηκε πως επικοινώνησε με την εκδιδόμενη αφότου έβλεπε ολοένα και περισσότερο πορνογραφικό υλικό στο ίντερνετ.

«Έφτασα σε ένα σημείο που έβλεπα περισσότερα υλικό απ’ όσο θα έπρεπε. Με επηρέαζε και στο σπίτι αλλά και με οδήγησε σε πράξεις σαν αυτή», δήλωσε ο ίδιος.

Όπως ομολόγησε στο δικαστήριο, είχε καλέσει την ιερόδουλη μεταξύ δύο επειγουσών καισαρικών- καθώς είναι εκπαιδευόμενος αναισθησιολόγος. «Το έκανα γιατί μου φάνηκε φυσιολογική πρόοδος από την πορνογραφία στην πραγματική ζωή. Δεν το σκέφτηκα πολύ, ήταν κάτι που απλώς συνέβη. Ξύπνησα να πάω για νυχτερινή βάρδια και ενώ κοιτούσα πορνογραφικές εικόνες αποφάσισα να το κάνω».

Το περιστατικό συνέβη τα Χριστούγεννα του 2013 στην κλινική Princess Anne Hospital του Southampton.

Στην κατάθεσή του παραδέχθηκε μάλιστα πως είχε στο κινητό του την ακτινογραφία ασθενούς σε επίμαχο σημείο. «Τώρα το ξέρω πως ήταν παντελώς απρεπές να βγάλω τέτοιες φωτογραφίες χωρίς τη συναίνεση του ανθρώπου αυτού».

Ο Pemsel τέθηκε σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια παραιτήθηκε.

Όπως υποστήριξε, πριν το περιστατικό αυτό περνούσε οικονομικές δυσκολίες και ήταν στρεσαρισμένος επειδή είχε δουλέψει με άρρωστα παιδιά στην Ουγκάντα.

«Θέλω για ακόμα μία φορά να ζητήσω συγγνώμη από όλους, λυπάμαι πολύ για τις συνέπειες που είχε όλο αυτό στο επάγγελμα», κατέληξε,

Σήμερα αναμένεται η τελική απόφαση σχετικά με το αν θα του αφαιρεθεί η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο 12χρονος που έχει ασφαλίσει τα χέρια του για 250.000 λίρες και ντύνεται… σαν τον Μότσαρτ


Μια καθημερινή μέρα του παιδιού περιλαμβάνει μουσική, χορογραφία και δράμα.

Η τυπική μέρα του 12χρονου Curtis Elton περιλαμβάνει μεταξύ άλλων επαγγελματικές συναντήσεις, πατινάζ και την ηχογράφηση του τελευταίου του CD.

Έχοντας εντυπωσιάσει δύο φόρες το ακροατήριο του «Βρετανία έχεις Ταλέντο» παίζοντας πιάνο, ως μικρός Μότσαρτ, φορώντας μάλιστα κάποιες φορές και παρόμοια ρούχα, ο Elton απασχόλησε και πάλι -πριν από λίγες μέρες- τα πρωτοσέλιδα, καθώς η μητέρα του, τον πήρε από το σχολείο φοβούμενη μην τραυματίσει τα χέρια του στο ράγκμπι, καθώς στο συγκεκριμένο σχολείο είναι υποχρεωτική η άθληση με συγκεκριμένα παιχνίδια. Η περήφανη μητέρα, που έχει ασφαλίσει τα χέρια του παιδιού της για 250.000 λίρες, είναι σε αναζήτηση νέου σχολείου το οποίο όπως λέει θα δείχνει μεγαλύτερη κατανόηση.

Η ημέρα του Curtis, αλλά και της αδερφής του, ξεκινά λίγο μετά τις 6 το πρωί με προπόνηση χορού στον πάγο έχοντας την ελπίδα μιας νίκης στο Βρετανικό Πρωτάθλημα στο τέλος του έτους. Και η 42χρονη μητέρα τους, Hayley, πιστεύει ότι θα τα καταφέρουν. «Κάνω πατινάζ από τότε που ήμουν 4 ετών. Το αγαπώ. Είναι ωραίο μαζί με τη μουσική», λέει ο 12χρονος, επαναλαμβάνοντας όσα είπε η μητέρα του νωρίτερα στη βρετανική Sun και η οποία βέβαια δεν του επιτρέπει να παίζει ράγκμπι γιατί σε κάθε παιχνίδι δίνει το 100% του εαυτού του και φοβάται μην τραυματίσει τα χέρια του. Μέσα στην υπόλοιπη μέρα του, εκτός από τα μαθήματά του, έχει επαγγελματικά ραντεβού για τη μουσική του, σύμφωνα με το δημοσίευμα και φυσικά κάνει εξάσκηση στο πιάνο.

Όπως βέβαια στα περισσότερα αγόρια της ηλικίας του, στον Curtis αρέσει το ποδόσφαιρο, ο Batman κι άλλα παιχνίδια. Βέβαια σε αντίθεση με τους συνομηλίκούς του, έχει μια «στολή» του Μότσαρτ την οποία φοράει σε διάφορες εμφανίσεις του. Αν έχει λίγο ελεύθερο χρόνο από τα μαθήματα μουσικής, χορογραφίας και δράματος απολαμβάνει το τσάι του, βοηθάει την αδερφή του στο διάβασμα και ξεκουράζεται. Ο 12χρονος έχει καταφέρει ήδη να βγάλει τα πρώτα του χρήματα και μάλιστα τα συγκεντρώνει σε δικό του λογαριασμό. Το πρώτο πράγμα που θέλει να πάρει όταν ενηλικιωθεί είναι ένα σπορ αυτοκίνητο και συγκεκριμένα μία Lamborghini!
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «άλλου παπά Ευαγγέλιο»


Η έκφραση αναρμοδιότητας προέρχεται από την Κεφαλονιά.

Όταν κάποιος είναι αναρμόδιος να κάνει κάτι ή για να δηλώσουμε ότι κάτι είναι άσχετο, λέμε ότι αυτό είναι «άλλου παπά Ευαγγέλιο».

Η φράση φαίνεται να έχει τη καταγωγή της από μία κεφαλονίτικη ιστορία:

Κάποιος παπάς σ’ ένα χωριουδάκι της Κεφαλονιάς, αγράμματος, πήγε να λειτουργήσει σ’ ένα άλλο χωριό, γιατί ο παπάς του χωριού είχε αρρωστήσει για πολύ καιρό.

Ο παπάς όμως, στο δικό του Ευαγγέλιο, μια και ήταν αγράμματος, είχε βάλει δικά του σημάδια και έτσι κατάφερνε να βρίσκει το κανονικό Ευαγγέλιο (περικοπή), που έπρεπε να λέει κάθε φορά.

Εδώ, όμως, στο ξένο Ευαγγέλιο, δεν υπήρχαν τα σημάδια, γιατί ο παπάς αυτού του χωριού δεν τα είχε ανάγκη, καθότι μορφωμένος.

Άρχισε, λοιπόν, ο παπάς, να λέει το Ευαγγέλιο, που λέγεται την Κυριακή του Ασώτου. Τότε πετάγεται κάποιος από το εκκλησίασμα φωνάζοντας: «Τι μας ψέλνεις εκεί παπά; Αυτό δεν είναι το σημερινό Ευαγγέλιο».

«Εμ τι να κάνω;» απάντησε αυτός. «Αυτό είναι άλλου παπά Ευαγγέλιο!»


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρικό ρεύμα από… χαλασμένες ντομάτες


Ερευνητές ανακάλυψαν μια μάλλον απρόσμενη πηγή παραγωγής.

Ερευνητές στις ΗΠΑ ανακάλυψαν ότι μπορούν να παράγουν ηλεκτρικό ρεύμα -σε μικρή ποσότητα προς το παρόν- από μια μάλλον απρόσμενη πηγή: σάπιες και γενικά άχρηστες για κατανάλωση ντομάτες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αξιοποιεί τις ντομάτες που για οποιοδήποτε λόγο είναι ακατάλληλες να πωληθούν και καταλήγουν στις χωματερές, όπου -μεταξύ άλλων- παράγουν μεθάνιο, ένα ισχυρό «αέριο του θερμοκηπίου». Αυτές οι ντομάτες μπορούν πλέον να χρησιμοποιηθούν ως πρώτη ύλη σε μια βιολογική (μικροβιακή) ηλεκτροχημική κυψέλη, που παράγει ηλεκτρισμό.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή Βενκαταραμάνα Γκανταμσετί του Σχολής Μεταλλείων και Τεχνολογίας της Νότιας Ντακότα, έκαναν τη σχετική ανακοίνωση στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Χημικής Εταιρείας.

Η ηλεκτροχημική κυψέλη χρησιμοποιεί βακτήρια για να διασπάσει και να οξειδώσει την οργανική ύλη της ντομάτας. Η διαδικασία αυτή απελευθερώνει ηλεκτρόνια, τα οποία μετατρέπονται σε ρεύμα.

Προς το παρόν, η συσκευή παράγει λίγο ρεύμα: 0,3 βατ ηλεκτρισμού δημιουργούνται από 10 μιλιγκράμ (χιλιοστόγραμμα) ντομάτας. Όμως οι ερευνητές αισιοδοξούν ότι, με τις κατάλληλες βελτιώσεις, η απόδοση σε ρεύμα μπορεί να αυξηθεί κατά πολύ.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η εφεύρεσή τους μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμη σε περιοχές που έχουν μεγάλη παραγωγή ντομάτας. Για παράδειγμα, στην πολιτεία της Φλόριντα κάθε χρόνο δημιουργούνται σχεδόν 400.000 τόνοι άχρηστης ντομάτας.

Η έρευνα, μεταξύ άλλων, χρηματοδοτείται από τη NASA και το Εθνικό Ίδρυμα Επιστημών των ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αν πετάς με Lufthansa ξέρεις που είναι η βαλίτσα σου κάθε στιγμή


Η τεχνολογία στην υπηρεσία του επιβάτη με το baggage tracking.

Στα εγκαίνια της φετινής, 50ης τουριστικής έκθεσης ΙΤΒ 2016 στο Βερολίνο, η Lufthansa - η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία της Γερμανίας και μία από τις σημαντικότερες του κόσμου - παρουσίασε για άλλη μια χρονιά τα νέα της προϊόντα και καινοτομίες, με έμφαση στις τεχνολογικές υπηρεσίες.

Σε ένα εντυπωσιακό τριώροφο περίπτερο, διαμορφωμένο σαν καμπίνα αεροπλάνου, ο Jens Bischof (Executive Vice President Sales & Chief Commercial Officer) παρουσίασε την «καλύτερη Lufthansa που υπήρξε ποτέ», η οποία μάλιστα βγήκε αλώβητη και χωρίς απώλειες από τις συνεχείς απεργίες των συνδικάτων και τις ακυρώσεις πτήσεων.

Παρά την δύσκολη χρονιά, η Lufthansa επένδυσε 2 δισ. ευρώ και ανακαίνισε όλες τις καμπίνες σε όλα τα αεροσκάφη, ένα πρότζεκτ που ξεκίνησε το 2014 και ολοκληρώθηκε πρόσφατα.



Επίσης, εγκαινίασε πρόσφατα 4 νέα δρομολόγια προς τους εξωτικούς προορισμούς του Κανκούν, του Παναμά, του Ναϊρόμπι και του Μαυρίκιου και από τον Ιούλιο, θα φέρει «κοντά» στην Ευρώπη και το Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.


Η τεχνολογία στην υπηρεσία του επιβάτη

Η Lufthansa διευρύνει τις τεχνολογικές της καινοτομίες προσφέροντας στους επιβάτες της
Internet on Board: Η πανίσχυρη υπηρεσία ευρυζωνικής σύνδεσης στο διαδίκτυο FlyNet θα επεκταθεί μέχρι το 2018 στις μικρές και μεσαίες πτήσεις (είναι ήδη διαθέσιμη κατά τη διάρκεια όλων των διηπειρωτικών πτήσεων).


Ηλεκτρονική Ετικέτα αποσκευών Rimowa: Η πρώτη ψηφιακή και πλήρως ολοκληρωμένη mobile λύση για τις αποσκευές. Οι επιβάτες της Lufthansa μπορούν να κάνουν check-in στις αποσκευές τους από το σπίτι τους ή εν κινήσει, μέσω του Lufthansa App.


Ίσως το πιο σημαντικό: Baggage tracking ή, αλλιώς, εντοπισμός της βαλίτσας σας. Οι επιβάτες, χρησιμοποιώντας το app της Lufthansa, θα μπορούν να παρακολουθούν κάθε στιγμή που βρίσκεται η αποσκευή τους και πόση ώρα θα κάνει για να βγει στον ιμάντα (αν αργεί, μπορούν να κάνουν μια βόλτα, να πιουν έναν καφέ ή να κάνουν τα ψώνια τους μέσα στο αεροδρόμιο χωρίς να περιμένουν ματαίως και ξεφυσώντας πάνω από τον ιμάντα).

Στην εξαιρετική περίπτωση που η βαλίτσα χαθεί, ο επιβάτης ενημερώνει άμεσα την εταιρία, πάλι μέσω της ειδικής εφαρμογής, χωρίς να χάνει χρόνο ψάχνοντας στα αεροδρόμια τα γραφεία απολεσθέντων και συμπληρώνοντας αιτήσεις, χαρτιά κτλ.


Ο Jens Bischof παρουσίασε την «καλύτερη Lufthansa» που υπήρξε πότε μέχρι σήμερα

Η Fraport θα κάνει τα περιφερειακά αεροδρόμια λειτουργικά

Ο Όμιλος της Lufthansa έχει το 9% της Fraport. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να μην τον ρωτήσουμε τον... γκουρού Jens Bischof την γνώμη του. «Για να είναι ένα αεροδρόμιο ελκυστικό για τις εταιρίες, θα πρέπει να δουλεύει σαν καλοκουρδισμένο ρολόι. Η κοινοπραξία στην οποία συμμετέχει η Fraport, ως επαγγελματίες του χώρου, σίγουρα θα αναβαθμίσουν τα ελληνικά περιφερειακά αεροδρόμια και θα τα κάνουν πιο λειτουργικά, ώστε να προσελκύσουν στο μέλλον το ενδιαφέρον περισσοτέρων αεροπορικών εταιριών», μας απάντησε.

Όσο για την... εμπιστοσύνη της Lufthansa στην ελληνική αγορά, αποδεικνύεται με τα σταθερά δρομολόγια της εταιρίας αλλά και άλλα τρία νέα δρομολόγια που θα προστεθούν την θερινή περίοδο και μέσω των θυγατρικών της Eurowings και Air Brussels.

Αυτά είναι:

  • Εβδομαδιαία πτήση από Μόναχο προς Σαντορίνη και Κέρκυρα από τις 19 Ιουνίου 2016.
  • Η Brussels Airlines προσθέτει στο πρόγραμμα της δρομολόγια προς Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη.
  • Η Eurowings εντάσσει στο πρόγραμμά της το δρομολόγιο από Ντίσελντορφ στην Καβάλα ( από τις 30 Απριλίου) και από το Αμβούργο προς τη Ρόδο (από τις 17 Μαΐου έως τις 24 Οκτωβρίου κάθε Τρίτη).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γάιδαρος βγήκε στις ράγες την ώρα που περνούσε το τρένο


Έσερνε πίσω του κάρο με δύο άτομα- Δείτε το σοκαριστικό βίντεο.

Μια ανάσα από το θάνατο βρέθηκαν ένας άνδρας κι ένα παιδί στην Αίγυτπο, όταν ο γάιδαρός τους, που έσερνε το κάρο με εκείνους μέσα, περπάτησε κάτω από την κατεβασμένη μπάρα και βγήκε στις ράγες, σε σιδηροδρομική διάβαση, την ώρα που περνούσε το τρένο.

Οι άνθρωποι γλίτωσαν αλλά ο γάιδαρος πέθανε με φρικτό τρόπο, όπως φαίνεται και στο παρακάτω βίντεο.

Ενώ όλοι περιμένουν πίσω από την μπάρα και ο άνδρας στέκεται όρθιος δίπλα στο κάρο, αποφασίζει να ανέβει σε αυτό. Μάλλον ο γάιδαρος το θεώρησε αυτό σινιάλο να ξεκινήσει. Παρά τις προσπάθειες του άνδρα να τον σταματήσει, ο γαϊδαράκος ξεκίνησε την πιο ακατάλληλη στιγμή, έσκυψε για να περάσει κάτω από την μπάρα και βρέθηκε στην πορεία του τρένου.

Ο άνδρας που καθόταν στο μπροστινό μέρος του κάρου και το παιδί που βρισκόταν πίσω, τη γλίτωσαν χωρίς τραυματισμούς.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γνωστές προσωπικότητες που καθοδηγούνταν από υπερφυσικά πνεύματα!


Καλλιτέχνες, επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος που είχαν για οδηγό αλλόκοσμα φαντάσματα.

Η πνευματική καθοδήγηση σημαίνει συνήθως κάτι άλλο, αν και στα μυαλά των παρακάτω διασημοτήτων διαστρεβλώθηκε όσο να πεις ο όρος καταλήγοντας να σημαίνει κάτι ολότελα διαφορετικό!

Κι έτσι μετατράπηκαν σε απλά σκεύη για τα υπερβατικά πνεύματα που τους χρησιμοποίησαν ως φτηνά μέσα για να μεταφέρουν στα εγκόσμια τα παραφυσικά μηνύματά τους.

Έγιναν άθελά τους μέντιουμ δηλαδή, γεφυρώνοντας τους κόσμους νεκρών και ζωντανών.

Κι αν στον 18ο και 19ο αιώνα το κοινότερο πνεύμα που εισέβαλε στην ψυχή των ζώντων ήταν ο ίδιος ο Ουίλιαμ Σέξπιρ(!), εμείς θα μιλήσουμε για σαφώς λιγότερο γνωστά φαντάσματα που έπληξαν όμως πολύ διασημότερους ανθρώπους…

Ο Καρλ Γιουνγκ και ο Φιλήμων του



Ήταν το 1917 όταν ο κορυφαίος ψυχαναλυτής και ψυχοθεραπευτής Καρλ Γιουνγκ είδε ένα ολοζώντανο όνειρο: ο ουρανός ήταν γεμάτος από καφέ χωμάτινους σβώλους, οι οποίοι έσπαγαν αποκαλύπτοντας μπλε νερό, μόνο που το νερό ήταν τελικά ο καταγάλανος ουρανός. Ένα φτερωτό πλάσμα ενυπήρχε εκεί μέσα, ένας γέρος άνθρωπος με κέρατα ταύρου δηλαδή, ο οποίος κρατούσε τέσσερα κλειδιά και το ένα το είχε στο χέρι σαν να έκανε να ανοίξει μια πόρτα. Τα φτερά του άντρα έμοιαζαν πολύ με τα χρωματιστά φτερά της αλκυόνας.

Ο Γιουνγκ ζωγράφισε λέει τα φτερά του θαλασσοπουλιού και βρήκε αργότερα μια νεκρή αλκυόνα στην κήπο της οικίας του δίπλα σε μια λίμνη, πράγμα αρκετά περίεργο, μιας και κανένα ψαροπούλι δεν κατοικεί πλησίον της Ζυρίχης! Ο ογκόλιθος της αναλυτικής ψυχολογίας ονόμασε το φτερωτό ον «Φιλήμων», ο οποίος εμφανίστηκε στο περιβόητο «Μαύρο Βιβλίο» (χωρίς τα φτερά του) ως σύμβολο πνευματικής ενόρασης και οξυδέρκειας, λειτουργώντας πια ως δάσκαλος του ψυχαναλυτή στα απάτητα εδάφη του ασυνειδήτου!

Σύντομα ο Γιουνγκ θα είχε στα χέρια του το πλήρες βιογραφικό του Φιλήμονα, ο οποίος είχε εξελιχθεί από βιβλικές μορφές (πιθανότατα τον προφήτη Ηλία), αν και όπως έγραφε ο ψυχαναλυτής, ο Φιλήμονας ήταν παγανιστής, περιχαρακωμένος στην ελληνική ειδωλολατρία και τον γνωστικισμό. Ο Φιλήμων ήταν αυτός που μύησε τον Γιουνγκ σε μια σειρά από όρους της αναλυτικής του σκέψης, καθώς ο ψυχαναλυτής διατεινόταν διαχρονικά ότι ο Φιλήμονας δεν ήταν γέννημα του ασυνειδήτου του αλλά μια σχεδόν αυθύπαρκτη ψυχική οντότητα…

Ο Τζιμ Μόρισον και οι Ινδιάνοι



«Την πρώτη φορά που ανακάλυψα τον θάνατο», είπε ο Τζιμ Μόρισον, «εγώ, η μητέρα και ο πατέρας μου, αλλά και η γιαγιά και ο παππούς μου, ταξιδεύαμε μέσα στην έρημο τη χαραυγή». Έτσι άρχισε ο θρυλικός frontman των Doors την υπερβατική διήγησή του. Ήταν το 1947 όταν ο τετράχρονος Τζιμ περνούσε με τη φαμίλια του από το Νέο Μεξικό και συνάντησαν έναν μικρό αριθμό ινδιάνων Πουέμπλο που έμοιαζαν να είχαν χτυπηθεί από αυτοκίνητο.

Ήταν διασκορπισμένοι σε όλο τον δρόμο και αιμορραγούσαν ακατάσχετα. Συνέχισε λοιπόν ο Μόρισον ως εξής: «Δεν ήμουν παρά παιδί, κι έτσι έπρεπε να καθίσω στο αμάξι μέχρι να πάνε να δουν ο μπαμπάς και ο παππούς μου τι είχε συμβεί … Εγώ δεν είδα τίποτα. Το μόνο που έβλεπα ήταν μια αστεία κόκκινη μπογιά και ανθρώπους να κείτονται αριστερά και δεξιά».

Ο Μόρισον είπε όμως ότι μπορούσε να νιώσει τις δονήσεις γύρω του και ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που αισθάνθηκε φόβο. Και σε μια ακριβώς στιγμή, ένιωσε σαν να εισέβαλε η ψυχή ενός ή περισσότερων ινδιάνων μέσα στο σώμα του! Κατά τη διήγησή του, ο ίδιος δεν ήταν παρά ένα σφουγγάρι έτοιμο να απορροφήσει τα πνεύματα. Όπως ξέρουμε, ο Τζιμ είχε ένα ειλικρινές ενδιαφέρον για τις τελετές των ινδιάνων και τον σαμανισμό εκεί προς τα τέλη της ζωής του, καθώς στις μετασχηματιστικές ιδιότητες του σαμανισμού έβλεπε τον ιδανικό τρόπο για να γίνουν πράξη οι φαντασιώσεις κάποιου. Γι’ αυτό εξάλλου και θεωρούσε τον εαυτό του «ηλεκτρικό σαμάνο»…

Ο Γέιτς και ο Τζορτζ



Ο μεγάλος ιρλανδός ποιητής Ουίλιαμ Μπάτλερ Γέιτς, στο πλαίσιο των αποκρυφιστικών ερευνών του, επισκέφτηκε κάποια στιγμή ένα γνωστό μέντιουμ της εποχής, την Τζεραλντίν Κάμινς. Η μεγάλη πνευματίστρια είχε προφητεύσει τον θάνατο του αδερφού της στον Α’ Παγκόσμιο και απέκτησε φήμη και δόξα, γι’ αυτό και την επισκέφτηκε ο Γέιτς που έψαχνε πολύ τα παραψυχικά ζητήματα.

Στη συνεδρία τους, η Κάμινς κάλεσε ένα πνεύμα, τον Τζορτζ, ο οποίος χρησιμοποιώντας τον νου και το χέρι του μέντιουμ έγραφε μηνύματα μέσω της «αυτόματης γραφής». Ο Τζορτζ μίλησε για μια φυλή που ζούσε σε ένα αρχαίο κάστρο και έκπληκτος ο Γέιτς αποκάλυψε πως αυτό ήταν πράγματι το θέμα του βιβλίου στο οποίο εργαζόταν εκείνη την εποχή.

Πεπεισμένος ο Γέιτς ότι ο Τζορτζ ήταν το αλλόκοσμο alter ego του, καθώς πώς αλλιώς θα μπορούσε να ξέρει το θέμα του αδημοσίευτου πονήματός του, απέκτησε στενή σχέση με το μέντιουμ, καλώντας πια το πνεύμα συχνά-πυκνά. Αργότερα ο ποιητής ισχυρίστηκε ότι ο Τζορτζ δεν ήταν παρά ον του δικού του πνεύματος…

Ο Τόμας Στιντ και το πνεύμα της δημοσιογραφίας



Ο Ουίλιαμ Τόμας Στιντ, ο πιονέρος της αποκαλυπτικής δημοσιογραφίας, ήταν ένας βρετανός εκδότης της Βικτοριανής Εποχής που έγινε μεγάλο όνομα με τη «νέα δημοσιογραφία» του, τον προάγγελο του σημερινού σκανδαλοθηρικού Τύπου. Ο δημοσιογράφος μίλησε για πολλά και διάφορα, από τις τουρκικές θηριωδίες του 1876 μέχρι και το πρόβλημα της παιδικής πορνείας στο Λονδίνο της εποχής, αν και για τους γνωστούς και φίλους ήταν ακόμα γνωστότερος για τις πνευματιστικές του αναζητήσεις.

Από το 1897 και μετά, ο Στιντ δημοσίευσε έναν καλό αριθμό μηνυμάτων από τη νεκρή αμερικανή δημοσιογράφο Τζούλια Έιμς, τα οποία συγκεντρώθηκαν αργότερα στον ξεχωριστό τόμο «Μετά τον Θάνατο: Γράμματα από την Τζούλια». Τα μηνύματα αυτά του τα αποκάλυψε το πνεύμα της Τζούλια με τη μέθοδο της «αυτόματης γραφής», καταλαμβάνοντας δηλαδή το μυαλό και το χέρι του Στιντ! Όπως είπε ο ίδιος, η συνομιλία με το πνεύμα της δημοσιογράφου δεν ήταν αποτέλεσμα της συνείδησής του, αλλά έξοχο παράδειγμα επικοινωνίας με τον άλλο κόσμο.

Κάθε σκεπτικισμό που μπορεί να είχε ο Στιντ για τα παραψυχικά φαινόμενα ξεθώριασε όταν πέθανε ο μεγάλος του γιος τον Δεκέμβριο του 1907, καθώς πλέον λάμβανε κάθε βδομάδα ανελλιπώς μηνύματα από το πνεύμα του αδικοχαμένου παιδιού του. Δύο χρόνια αργότερα, ο Στιντ ίδρυσε το «Γραφείο της Τζούλια», μια υπηρεσία που επέτρεπε «σε όσους είχαν χάσει αγαπημένα πρόσωπα … να έρθουν σε επαφή μαζί τους», καθώς η ίδια η Τζούλια τον παρακίνησε για κάτι τέτοιο. Το 1912, ο Στιντ έχασε τη ζωή του στο ναυάγιο του Τιτανικού…

Η Έλεν Σμιθ και οι Αρειανοί



Κατά τη διάρκεια μιας πνευματιστικής συνεδρίας τη δεκαετία του 1890, το περιβόητο μέντιουμ της Ελβετίας Έλεν Σμιθ ισχυρίστηκε ότι είχε ταξιδέψει νοητικά στον πλανήτη Άρη και συνομίλησε με τους κατοίκους του. Αφού τα είπε με τους Αρειανούς για λίγα λεπτά, μιλώντας σε μια ακατάληπτη γλώσσα, κάποια στιγμή βροντοφώναξε εξοργισμένη: «Αρκετά! Μου λέτε τέτοια λόγια που δεν θα μπορώ ποτέ να τα επαναλάβω»!

Το μέντιουμ μίλησε λέει τέσσερις εξωγήινες γλώσσες, τα αρειανά, τα υπερ-αρειανά, τα ουρανικά και τα σεληνιακά. Κι αυτό θα ήταν όλο, αν δεν επενέβαινε ο ελβετός ψυχολόγος Τομά Φλουρνουά, ο οποίος μελέτησε 40 τέτοιες εξωγήινες συνεδρίες της Σμιθ και κατέγραψε 160 περίπου αρειανές λέξεις, προσπαθώντας να αναλύσει τη δομή τους. Ο μελετητής κατέληξε ότι εκτός από το λεξιλόγιο, η δομή της εξωγήινης γλώσσας του μέντιουμ ήταν πανομοιότυπη με τη γαλλική (γραμματική, συντακτικό κ.λπ.)! Όταν η Σμιθ έγραψε ό,τι θυμόταν από τη γλώσσα των Αρειανών, τα περίεργα ορνιθοσκαλίσματά της θύμιζαν στη λεξιλογική λειτουργία τους επίσης τα γαλλικά.

Κι ενώ οι περισσότεροι αποκήρυξαν τις συνομιλίες της με τους Αρειανούς ως φάρσα ή απλή βλακεία, το γεγονός παραμένει ότι η σφιχτοδεμένη γλώσσα που απέδωσε έβγαζε γλωσσολογικό νόημα. Σε κατοπινές συνεδρίες της μάλιστα ομάδα γλωσσολόγων προσπαθούσε να καταγράψει την εξώκοσμη επικοινωνία, αν και εκείνη μιλούσε τόσο γρήγορα (και άπταιστα!) που δεν προλάβαιναν να ακούσουν τι έλεγε.

Κάποιοι ισχυρίστηκαν ότι επρόκειτο για άλλο ένα παράδειγμα γλωσσολαλίας, της εκφορά ακατανόητων φραστικών διατυπώσεων δηλαδή που συναντούμε κατά τη διάρκεια θρησκευτικών διεγέρσεων, αν και γλωσσολογικά μιλώντας η ακατανόητη γλώσσα της Σμιθ έστεκε και παραέστεκε…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο εκατομμύρια ευρώ για νησί ανοιχτά της Ιρλανδίας


Όμορφα τοπία και πλούσια ιστορία - Δείτε φωτογραφίες.

Πολλοί είναι εκείνοι που ονειρεύονται απόδραση σε ένα κατάδικό τους νησί και το West Skean, ανοιχτά της νοτιοδυτικής ακτής της Ιρλανδίας, με το καταπράσινο τοπίο του και τη γαλήνια ατμόσφαιρα μοιάζει ιδανικό.

Μακριά από το σαματά της ζωής στην πόλη, το νησί διαθέτει τέσσερα παραδοσιακά αγροκτήματα που πρόσφατα ανακαινίστηκαν- και φυσικά «ιδιωτική» παραλία.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το αποκτήσουν καταβάλλοντας κάτι λιγότερο από δύο εκατομμύρια ευρώ.

Μπορεί να μοιάζει απομονωμένο αλλά βρίσκεται μόλις 1,5 μίλι από την Ιρλανδία και διαθέτει υψηλών ταχυτήτων σύνδεση στο διαδίκτυο.

Στο νησί υπάρχουν ακόμα και ερείπια μιας εκκλησίας από το 350 μΧ ενώ φημολογείται πως στο έδαφός του υπάρχει και χώρος ταφής των Βίκινγκς. Τον 19ο αιώνα, το νησί παρείχε καταφύγιο για μια οικογένεια που προσπαθούσε να γλιτώσει από το λιμό της πατάτας.

Οι τωρινοί ιδιοκτήτες του το αγόρασαν το 2005 και το εκσυγχρόνισαν προσθέτοντας spa και χειροποίητη κουζίνα.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...