Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Οι χώρες με τα πιο «γερά ποτήρια» του κόσμου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι περιοχές με τη μεγαλύτερη κατανάλωση καθαρού αλκοόλ.

Τις χώρες με την μεγαλύτερη κατανάλωση καθαρού αλκοόλ δημοσιεύει η βρετανική Telegraph επικαλούμενη στοιχεία του 2014 που δόθηκαν από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Τα αποτελέσματα προκύπτουν με βάση την καθαρή ποσότητα αλκοόλ που έχει καταναλώσει κατά μέσο όρο ένας πολίτης της κάθε χώρας, ηλικίας άνω των 15 ετών.

Η μέτρηση έγινε με βάση την περιεκτικότητα σε καθαρή αλκοόλη που σημαίνει ότι μπορεί κάποια χώρα να καταναλώνει περισσότερη ποσότητα κρασιού για παράδειγμα, αλλά αν κάποια άλλη χώρα καταναλώνει κυρίως βότκα ακόμη και σε λιγότερη ποσότητα, μπορεί να βρεθεί σε πιο υψηλή θέση λόγω της περιεκτικότητας που έχει η βότκα σε αλκοόλ.

Την κορυφή της λίστας καταλαμβάνει η Λευκορωσία. Πριν την Ρωσία μάλιστα η οποία βρίσκεται στην τέταρτη θέση, έρχεται η Μολδαβία και η Λιθουανία, ενώ ακολουθούν χώρες όπως η Ουκρανία, αλλά και η Ανδόρα.

Όσον αφορά τις χώρες με τη μικρότερη κατανάλωση ποτών με περιεκτικότητα σε καθαρό αλκοόλ, όπως είναι αναμενόμενο, είναι ως επί το πλείστον οι μουσουλμανικές χώρες όπου η πώληση και η κατανάλωση αλκοόλ είναι περιορισμένη.

Στο Πακιστάν, τη Μαυριτανία, τη Λιβύη και το Κουβέιτ ο μέσος πολίτης καταναλώνει μόνο 100 ml καθαρού αλκοόλ το χρόνο, ποσότητα που είναι ισοδύναμη με περίπου ένα μπουκάλι κρασί.

Οι χώρες που αποτελούν τα πιο «γερά ποτήρια» σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας είναι οι εξής:


  1. Λευκορωσία
  2. Μολδαβία
  3. Λιθουανία
  4. Ρωσία
  5. Ρουμανία
  6. Ουκρανία
  7. Ανδόρα
  8. Ουγγαρία
  9. Τσεχία
  10. Σλοβακία


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.