Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

«Πράσινο φως» για ψαλίδι στα εφάπαξ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

«Κουτσουρεμένα» εφάπαξ θα εισπράξουν οριστικά εκατοντάδες χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι (και όχι μόνο), καθώς η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε συνταγματικά ανεκτό το γενναίο «κούρεμα» (πάνω από 35%) που επέφεραν οι νόμοι 4024/11 και 4093/12, αλλά και την αναδρομική εφαρμογή τους.

Αυτό σημαίνει ότι το «ψαλίδισμα» του εφάπαξ ισχύει και για όσους μετά τη συνταξιοδότησή τους λόγω της καθυστέρησης καταβολής για 2-3 χρόνια, τους πρόλαβαν οι νομοθετικές περικοπές.

Η συνταγματική ανοχή του ΣτΕ απένταντι στις μειώσεις των εφάπαξ στηρίζεται, σύμφωνα με το 'Εθνος, σε λόγους δημοσίου συμφέροντος εξαιτίας της μεγάλης δημοσιονομικής κρίσης, των τεράστιων ελλειμμάτων των Ταμείων, της ανάγκης να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα τους αλλά και να εξορθολογιστεί η δαπάνη στη λογική της ανταποδοτικότητας καθώς τις περισσότερες φορές το ύψος του εφάπαξ ήταν σαφώς μεγαλύτερο από εκείνο που αναλογεί στις καταβληθείσες εισφορές.

Το ΣτΕ «έκλεισε» την πόρτα σε περίπου 600 συνταξιούχους που είχαν προσφύγει ενώ απέρριψε και την παρέμβαση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτικών Συνταξιούχων...


Πηγή: http://www.enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.