Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Οι κότες που... ακούν όπερα!


Η μουσική τις χαλαρώνει και γεννούν περισσότερα αυγά.

Ένας αγρότης ισχυρίζεται ότι οι κότες του γεννούν περισσότερα αυγά, όταν ακούν χαλαρωτική μουσική.

Μάλιστα, το κοτέτσι του 64χρονου Steve Ledsham από το Merseyside της Μεγάλης Βρετανίας, φαίνεται ότι έχουν μια ιδιαίτερη προτίμηση στην όπερα και τις επιτυχίες του άγγλου συνθέτη και παραγωγού Andrew Lloyd Webber.

Ο ίδιος έκανε ένα πείραμα βάζοντας ένα cd player στο κοτέτσι. Όταν τις επόμενες ημέρες πήγε για να μαζέψει τα αυγά, παρατήρησε ότι ήταν περίπου τα διπλάσια απ’ ό,τι είχε συνηθίσει να παίρνει από τις 24 κότες του.

Σύμφωνα με τον ίδιο, κάθε κότα γέννησε από τέσσερα έως οκτώ αυγά την εβδομάδα παραπάνω, κάτι που ο ίδιος αποδίδει στη μουσική.



«Χτίζαμε μια αποθήκη κοντά στο κοτέτσι και είχαμε συνεχώς μουσική στην αυλή. Κατά τη διάρκεια των εργασιών παρατήρησα ότι γεννούσαν περισσότερα αυγά και συνειδητοποίησα ότι οφειλόταν στη μουσική» είπε ο ίδιος στη Daily Mail.



Ο αγρότης, που το 2005 είχε κερδίσει το βραβείο για την καλύτερη οργανική φάρμα, πιστεύει ότι η μουσική τις χαλαρώνει και τις κάνει πιο χαρούμενες.



Τη θεωρία αυτή υποστηρίζουν και οι ειδικοί, οι οποίοι λένε ότι η μουσική έχει όντως ηρεμιστική επίδραση στα ζώα.



Διαβάστε περισσότερα...

ΟΑΕΔ: Επιδότηση 10.000 ευρώ σε άνεργους έως 35 ετών για ίδρυση επιχείρησης


Το πρώτο πρόγραμμα επιχειρηματικότητας νέων ελεύθερων επαγγελματιών και μικρών επιχειρήσεων για το 2014, θα επιδοτήσει 2.000 ανέργους με €10.000 για να ιδρύσουν επιχείρηση.

Αναλυτικά όλες τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επίδοξοι επιχειρηματίες για να υποβάλουν αίτηση.

Προϋποθέσεις επιδότησης από το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Για να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με Έμφαση στην Καινοτομία» θα πρέπει να έχετε όλα τα παρακάτω:

  1. Να είστε άνεργος, με δελτίο ανεργίας σε ισχύ μέχρι την προηγούμενη από την ημέρα έναρξης της επιχείρησης στην εφορία. Για παράδειγμα, αν έχετε κάνει ήδη έναρξη δραστηριότητας στις 2/1/2014, θα πρέπει μέχρι και τις 1/1/2014 να ήσασταν κάτοχος της κάρτας ΟΑΕΔ, ανανεωμένης, σε πλήρη ισχύ. Την κάρτα ανεργίας πρέπει να την κρατήσετε για να συμπληρώσετε τον αριθμό της στην αίτηση του προγράμματος.
  2. Να έχετε ηλικία από 18 έως 35 ετών, δηλαδή να έχετε κλείσει τα 18 και να μην έχετε ακόμα κλείσει τα 36 την ημέρα που θα υποβάλετε την αίτηση στο πρόγραμμα.
  3. Η νέα επιχείρηση να λειτουργήσει σε κάποια από τις περιφέρειες: Αττική, Κεντρική & Δυτ. Μακεδονία, Πελοπόννησος, Κρήτη, Ιόνια Νησιά, Βόρ. Αιγαίο, Ανατ. Μακεδονία & Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Δυτική Ελλάδα. Από από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας και Νοτ. Αιγαίου.
  4. Να έχετε παρακολουθήσει και να έχετε ολοκληρώσει σεμινάριο επιχειρηματικότητας στον ΟΑΕΔ, μέχρι και την προηγουμένη από την ημέρα που θα κάνετε έναρξη στην εφορία. Πρόκειται για ένα σεμινάριο επιχειρηματικότητας που διοργανώνουν δωρεάν τα κατά τόπους ΚΠΑ του ΟΑΕΔ κατά περιόδους.
  5. Να έχετε ολοκληρώσει την εξατομικευμένη παρέμβαση. Η ολιγόλεπτη αυτή διαδικασία γίνεται με έναν σύμβουλο του ΟΑΕΔ, στα γραφεία του ΟΑΕΔ της περιοχής σας. Είναι πιθανόν ότι έχετε ήδη κάνει εξατομικευμένη παρέμβαση όταν εκδώσατε την κάρτα ανεργίας, οπότε μιλήσατε με έναν σύμβουλο σχετικά με τα προσόντα σας και την εργασία που αναζητάτε.
  6. Να είστε Έλληνας υπήκοος ή υπήκοος άλλου κράτους-μέλους της ΕΕ ή να είστε ομογενής, με δικαίωμα διαμονής και εργασίας στην Ελλάδα.
  7. Οι άντρες πρέπει να έχετε ολοκληρώσει τις στρατιωτικές υποχρεώσεις ή να έχετε πάρει νόμιμη απαλλαγή από αυτές. Αν είστε υπήκοος άλλης χώρας της ΕΕ ή ομογενής, θα πρέπει να υποβάλλετε απλά μια υπεύθυνη δήλωση στον ΟΑΕΔ που να δηλώνει «είμαι υπήκοος …. και δεν έχω καμία υποχρέωση για εκπλήρωση στρατιωτικών υποχρεώσεων στην Ελλάδα».
  8. Να έχετε ΑΦΜ (αριθμό φορολογικού μητρώου).
  9. Αν έχετε ήδη κάνει έναρξη επιχείρησης στην εφορία, αυτή θα πρέπει να είναι από τις 16/12/2013 και μετά. Διευκρινίζουμε ότι δεν είναι απαραίτητο να έχετε κάνει ήδη έναρξη δραστηριότητας για να υποβάλετε αίτηση στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με Έμφαση στην Καινοτομία». Η έναρξη μπορεί να γίνει μέχρι 2 μήνες αφότου λάβετε προέγκριση από τον ΟΑΕΔ.
  10. Αν έχετε ιδρύσει εταιρία (ή σκοπεύετε να ιδρύσετε) με συνέταιρο, δηλαδή να ξεκινήσετε μία ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ ή ΙΚΕ, τότε εσείς, που τηρείτε τους όρους του προγράμματος, θα πρέπει να έχετε ποσοστό συμμετοχής στην εταιρία τουλάχιστον 51%. Δεν έχει σημασία αν ο συνέταιρός σας δεν είναι άνεργος ή είναι μεγαλύτερος από 35 ετών, αρκεί εσείς να έχετε το 51% της εταιρίας.
  11. Να μην είχατε άλλη επιχείρηση από την 1/1/2005 και μετά.
  12. Να μην έχετε επιδοτηθεί από πρόγραμμα Νέων Ελευθέρων Επαγγελματιών ξανά στο παρελθόν.
  13. Επιχείρηση στο σπίτι. Μπορείτε να κάνετε επιχείρηση σε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μέσα στο σπίτι, μόνο εφόσον είστε μητέρα παιδιού σε προσχολική ηλικία ή είστε γυναίκα που φροντίζετε στο σπίτι σας συγγενή α΄ βαθμού με αναπηρία άνω του 70%. Στις περιπτώσεις αυτές, θα πρέπει να το τεκμηριώσετε με σχετικές βεβαιώσεις-πιστοποιητικά από τους αρμόδιους δημόσιους φορείς.
  14. Δεν εντάσσεστε στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητα Νέων με Έμφαση στην Καινοτομία» αν η επιχείρηση που θέλετε να ξεκινήσετε αφορά «κλειστό» επάγγελμα, δηλαδή επάγγελμα που προϋποθέτει την ύπαρξης κενής θέσης, όπως είναι π.χ. οι συμβολαιογράφοι και οι δικαστικοί επιμελητές.
  15. Δεν εντάσσεστε αν καταθέσετε αίτηση στο πρόγραμμα για επιχείρηση εκμετάλλευσης ΤΑΧΙ, λεωφορείου ή φορτηγού δημόσιας χρήσης, αν πρόκειται για εποχική επιχείρηση, επιχείρηση αποκλειστικά χωματουργικών εργασιών, φροντιστήριο, εργαστήριο ή κέντρο ελευθέρων σπουδών, καντίνα, περίπτερο, επιχείρηση που λειτουργεί μόνο νυχτερινές ώρες (22:00 – 6:00).
  16. Δεν εντάσσεστε αν θέλετε να κάνετε επιχείρηση που παρέχει ψυχαγωγία μαζικού χαρακτήρα, δηλαδή νυχτερινό κέντρο, μπαρ, κλαμπ, κ.λπ., τυχερά ή ηλεκτρονικά παιχνίδια, πρακτορείο ΟΠΑΠ (ΠΡΟΠΟ, ΛΟΤΤΟ, λαχεία κ.λπ.).
  17. Δεν εντάσσονται στο πρόγραμμα οι πλανόδιοι, τα κυλικεία που ανατίθενται σε κάποιον μετά από διαγωνισμό.
  18. Δεν εντάσσεται οποιαδήποτε επιχείρηση συμπεριλαμβάνει στις δραστηριότητές της κάτι από τα παραπάνω που εξαιρούνται.
  19. Δεν μπορείτε να υποβάλετε αίτηση για οποιαδήποτε επιχειρηματική δραστηριότητα σχετική με την αλιεία (π.χ. ψάρεμα, εμπόριο ψαριών), σχετική με τον άνθρακα (εξόρυξη, ορυχεία), πρωτογενή παραγωγή αγροτικών προϊόντων (καλλιέργεια, κτηνοτροφία, συγκομιδή – μάζεμα καρπών, αλώνισμα σιτηρών, συσκευασία γεωργικών προϊόντων ή αυγών, κ.λπ.)
  20. Δεν επιτρέπεται η επιχείρηση να λειτουργήσει στον ίδιο χώρο με επιχείρηση που λειτουργούσε στον ίδιο χώρο το τελευταίο εξάμηνο και είχε την ίδια δραστηριότητα. Σε τέτοια περίπτωση, θα πρέπει να επιλέξετε για έδρα σας (γραφείο, κατάστημα κ.λπ.) ένα ακίνητο που ήταν ξενοίκιαστο το τελευταίο εξάμηνο ή που ήταν νοικιασμένο, αλλά σε επιχειρηματία με άλλο αντικείμενο από το δικό σας.

Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση στον αριθμό αναπληρωτών καθηγητών μέσω ΕΣΠΑ


Δόθηκε τελικά μεγαλύτερος προϋπολογισμός σε σχέση με τα έτη 2012 και 2013.

Αυξημένος είναι ο προϋπολογισμός της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων ,που εκπονεί μια σειρά από προγράμματα που προσφέρουν εργασία σε χιλιάδες αναπληρωτές, για το 2014 συγκριτικά με τα έτη 2012 και 2013, σε αντίθεση με τις δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού , που όπως πρώτο έχει γράψει το news.gr, είναι αισθητά μειωμένες για τις προσλήψεις αναπληρωτών.

Συγκεκριμένα, για το 2014, ο συνολικός προϋπολογισμός ανέρχεται στα 249.200.000 ευρώ, ενώ στην αντίστοιχη εισηγητική έκθεση των δυο προηγούμενων ετών ο προϋπολογισμός για το 2013 ανέρχονταν στα 148.695.000 ευρώ ενώ το 2012 στα 90.435.000 ευρώ.

Η αύξηση του προϋπολογισμού και ειδικά του ποσού των δημοσίων επενδύσεων που από τα 70.900.000 ευρώ του 2012 εκτινάσσεται στα 190.000.000 ευρώ είναι μια θετική εξέλιξη για τις προσλήψεις αναπληρωτών μέσω ΕΣΠΑ αφού ο κρατικός προϋπολογισμός είναι φειδωλός.

Ειδικά το φετινό σχολικό έτος οι προσλήψεις αναπληρωτών μέσα ΕΣΠΑ είναι αυξημένες συγκριτικά με τα προηγούμενα έτη. Αυτό προκύπτει και από τα στοιχεία της Ειδικής Υπηρεσίες Εφαρμογής καθώς το 2012 ο αριθμός υπηρετούντων ορισμένου χρόνου ανέρχονταν σε 3.800 άτομα με ετήσιες δαπάνες τακτικών αποδοχών 50.000.000 ευρώ.

Το 2013, ο αριθμός των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου αυξήθηκε στους 5.100 και αντίστοιχα αυξήθηκαν και οι δαπάνες αποδοχών κατά 17.000.000 (67.000.000) ενώ το 2014 στην εισηγητική έκθεση προϋπολογισμού οι απασχολούμενοι έχουν εκτιναχθεί στους 21.000 και το μισθολογικό κόστος τακτικών αποδοχών στα 148.437.500 ευρώ.


Έτος
2012
2013
2014
Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων
70.900.000
130.000.000
190.000.000
Προσωπικό ορισμένου χρόνου
3.800
5.100
21.000

Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί ότι εντός του 2014 αναμένεται να ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και νέα έργα που θα υλοποιηθούν από την υπηρεσία και πιθανόν να προσφέρουν νέες θέσεις εργασίας σε αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς. Ωστόσο την παρούσα στιγμή υπάρχουν εγκεκριμένα τεχνικά δελτία και αποφάσεις ένταξης για τα κάτωθι έργα:

1. Ενίσχυση της Διδασκαλίας ξένης γλώσσας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

2. Θεσμός Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

3. Εφαρμογή Ξενόγλωσσων Προγραμμάτων Σπουδών στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

4. Στήριξη των σχολείων με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα.

5. Νέο Σχολείο (Σχολείο 21ου αιώνα)-Η Μετάβαση: Πολιτισμός και Ένταξη ΕΚΟ στα δημοτικά σχολεία.

6. Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Εκπαιδευτικής Υποστήριξης για ένταξη μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.

7. Σχεδιασμός και ανάπτυξη Ηλεκτρονικού Μητρώου Δεδομένων για όλους τους μαθητές με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ηλικίας 4-25 ετών και η αξιοποίηση του στην εκπαιδευτική διαδικασία.

8. Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας ΑΠ1, ΑΠ2 και ΑΠ3.

9. Ανάπτυξη Ψηφιακής Εκπαιδευτικής Πλατφόρμας, Καταγραφή και Συγκέντρωση ήδη παραχθέντος Ψηφιακού Εκπαιδευτικού Υλικού και συντονισμός των Πράξεων της κατηγορίας Πράξης.

10. Ανάπτυξη βάσης και δημιουργία πρωτότυπης μεθοδολογίας σχεδίασης ανάπτυξης και αξιολόγησης, εκπαιδευτικών σεναρίων για την Α’/βάθμια και Β’/βάθμια Εκπαίδευση.

11. Σχολικές Βιβλιοθήκες Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

12. Επέκταση Προγράμματος Πιλοτικής Εισαγωγής Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και συναφούς εξοπλισμού σε δημοτικά σχολεία για μια ψηφιακά υποστηριζόμενη διδασκαλία για τους Άξονες ΑΠ1,ΑΠ2,ΑΠ3.

13. Ψηφιακές Υπηρεσίες ΥΠ.Δ.Β.Μ.Θ., Ε.Π. Ψηφιακή Σύγκλιση.

14. Υποστήριξη της Ανάπτυξης και της Λειτουργίας των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

15. Πρόγραμμα Μαθητείας Αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης για απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας.

16. Archives Portal Europe network of eXcellence –APEx (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα).

17. MEDEAnet (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα).

18. MARCH (Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα)

19. Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, ΑΠ1-ΑΠ2-ΑΠ3.

20. Αναβάθμιση Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων,ΑΠ1-ΑΠ2-ΑΠ3.

21. Πρόγραμμα μέτρων εξατομικευμένης υποστήριξης μαθητών με αναπηρίες ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες για τη μεγιστοποίηση της ακαδημαϊκής και κοινωνικής τους ανάπτυξης με τη χρήση Νέων Τεχνολογιών και Ψηφιακού Εκπαιδευτικού υλικού.

22. Ανάπτυξη υποστηρικτικών δομών για την ένταξη και συμπερίληψη στην εκπαίδευση των μαθητών με αναπηρία ή και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες-Μετατροπή του Ειδικού Σχολείου σε Κέντρο Υποστήριξης Ειδικής Αγωγής Εκπαίδευσης, ΑΠ1-ΑΠ2-ΑΠ3.

23. Οργάνωση και Λειτουργία Σχολικών Κέντρων Ενισχυτικής Διδασκαλίας 2012-2015, ΑΠ1,2,3.

24. Ανάπτυξη και Λειτουργία Δικτύου Πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων Σχολικής Βίας και εκφοβισμού.

25. Υποστήριξη Ολοήμερων Σχολείων (Β).

26. Διερεύνηση των παραμέτρων αναμόρφωσης και εξορθολογισμού της διδακτέας ύλης και του εκπαιδευτικού υλικού στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση,ΑΠ1,2,3



Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ασφαλιστικό: Δώδεκα ανατροπές το 2014


Με δώδεκα ανατροπές στα όρια ηλικίας, στις συντάξεις και στα εφάπαξ το 2014 μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως έτος επαναπροσδιορισμού του ασφαλιστικού συστήματος.

Μάλιστα αυτός ο χαρακτηρισμός μπορεί να ενισχυθεί από το νέο κύκλο αλλαγών που αναμένεται να ανοίξει με τη συγκρότηση επιτροπής εμπειρογνωμόνων, που μέχρι και το τέλος της χρονιάς θα παρουσιάσει προτάσεις για τα «καυτά» ασφαλιστικά θέματα.

Πάντως από τις αλλαγές που θα εφαρμοστούν για πρώτη φορά εκτιμάται πως θα επηρεαστούν τουλάχιστον 600.000 ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι.

Η «Ημερησία» παρουσιάζει σήμερα αναλυτικά τις αλλαγές που έχουν ήδη «κλειδώσει» για το 2014:

ΕΚΑΣ

Το ΕΚΑΣ θα καταβάλλεται μόνο στους συνταξιούχους που είναι άνω των 65 ετών. Ετσι, η παροχή του βοηθήματος διακόπτεται σε όσους δεν έχουν συμπληρωμένο το 65ο έτος της ηλικίας τους. Χωρίς όριο ηλικίας θα παίρνουν το επίδομα όσοι έχουν αναπηρία άνω του 80%.

ΕΦΑΠΑΞ

Νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος. Το τελικό ποσό θα καθορίζεται από μια σειρά παράγοντες, όπως είναι η περιουσία του Ταμείου, τα έσοδα από εισφορές ακόμα και το κύμα φυγής τη συγκεκριμένη χρονιά.

Χαμένοι θα βγουν οι δημόσιοι υπάλληλοι με δεδομένο πως το Ταμείο Πρόνοιας είναι κυριολεκτικά στο «κόκκινο». Πάντως το υπουργείο αναζητά φόρμουλα, ώστε να μην υπάρξουν δραματικές περικοπές στο βοήθημα. Για τον σκοπό αυτό στο τραπέζι έχουν πέσει εναλλακτικά σενάρια για τα οικονομικά δεδομένα του Ταμείου που θα λαμβάνονται υπόψη στον υπολογισμό του βοηθήματος (δηλαδή αν θα είναι τετραετία, οκταετία ή δεκαετία).

Επικουρικές συντάξεις

Μείωση των επικουρικών συντάξεων σε όσα Ταμεία έχουν ελλείμματα. Από τον Ιούνιο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η ρήτρα του μηδενικού ελλείμματος στα επικουρικά ταμεία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει πως θα γίνονται ακόμα και ανά τρίμηνο μελέτες για τη βιωσιμότητα των ασφαλιστικών φορέων και ανάλογα θα αποφασίζονται και οι παρεμβάσεις στα ελλειμματικά Ταμεία. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η δημιουργία «ατομικών λογαριασμών», όπου θα υπάρχει αναλυτικά η ασφαλιστική ιστορία του κάθε εργαζόμενου.

Γυναίκες ασφαλισμένες στο ΙΚΑ

Αύξηση του ορίου ηλικίας των γυναικών με 10.000 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ. Απαιτούνται 12.000 ημέρες ασφάλισης και η συμπλήρωση του 62ου έτους για πλήρη σύνταξη.Για τη μειωμένη σύνταξη το όριο ηλικίας είναι 60 ετών και 6 μηνών. Προσοχή, καθώς για τη λήψη της μειωμένης σύνταξης εξακολουθεί να ισχύει η προϋπόθεση συμπλήρωσης 100 ημερών πραγματικής ασφάλισης κατ' έτος την τελευταία 5ετία.Ιδιαίτερα σημαντικό είναι πως οι ασφαλισμένες δικαιούνται σύνταξη στο όριο ηλικίας και με τον χρόνο ασφάλισης, όπως έχουν διαμορφωθεί κατά το έτος που συμπληρώνει τις 10.000 ημέρες ασφάλισης.

Βαρέα και ανθυγιεινά

Αύξηση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων στο ΙΚΑ με 10.500 ημέρες ασφάλισης εκ των οποίων 7.500 στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα. Η προϋπόθεση ισχύει τόσο για γυναίκες όσο και για άνδρες. Εξακολουθεί να ισχύει όσον αφορά τη θεμελίωση η προϋπόθεση που προβλέπει ότι από τις 10.500 ημέρες ασφάλισης οι 7.500 τουλάχιστον πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί στα βαρέα. Ετσι ο ασφαλισμένος που το 2014 θα συμπληρώσει 10.500 ημέρες εκ των οποίων 7.500 ημέρες στα βαρέα, θα συνταξιοδοτηθεί με το όριο ηλικίας που θα ισχύει τότε.

Αεροπορικές εταιρείες

Πλήρη σύνταξη στα 62 έτη και μειωμένη στα 57

Αύξηση του ορίου ηλικίας των ασφαλισμένων αεροπορικών επιχειρήσεων. Οι ρυθμίσεις αφορούν ασφαλισμένους που συνταξιοδοτούνται με μία σειρά διατάξεων του ν.2703/99 (ιπτάμενο προσωπικό, προσωπικό εδάφους των αεροπορικών επιχειρήσεων, καθώς προσωπικό της Olympic Catering).
Συγκεκριμένα, από 1η Ιανουαρίου ορίζεται το 62ο έτος της ηλικίας για τη χορήγηση πλήρους σύνταξης και το 57ο για τη μειωμένη. Επισημαίνεται ότι όπου από τις διατάξεις του ν. 2703/99 προβλέπεται συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας, από 1η Ιανουαρίου 2014 καθορίζεται το 62ο έτος.

Ένστολοι

Αύξηση του χρόνου ασφάλισης για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας των ενστόλων. Με βάση τις αλλαγές που επέφερε ο ν. 3865/2010 τα μέλη των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων μπορούν από την 1η Ιανουαρίου 2014 να αποχωρήσουν χωρίς όριο ηλικίας με τη συμπλήρωση 30 ετών και 6 μηνών συντάξιμου χρόνου ασφάλισης (μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς αρκούν 29 έτη).

Δημόσιο και ειδικά ταμεία

Μείωση κατά μία ποσοστιαία μονάδα του ποσοστού αναπλήρωσης για τις συντάξεις του Δημοσίου και των ειδικών ταμείων. Σύμφωνα με τον νόμο 3029/02 για τις συντάξεις των δημοσίων υπαλλήλων και των ασφαλισμένων στα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών προβλέπεται ότι το ποσοστό αναπλήρωσης μειώνεται από την 1η Ιανουαρίου 2008 κατά 1% για κάθε χρόνο για τους αποχωρούντες μετά την ημερομηνία αυτή.

Ένστολοι με τρία παιδιά

Παύει να ισχύει το ειδικό καθεστώς για την 20ετία. Σταματά από φέτος το ειδικό καθεστώς των ενστόλων με τουλάχιστον τρία τέκνα, που δεν έχουν προλάβει να θεμελιώσουν δικαίωμα. Ετσι όσοι τρίτεκνοι συμπληρώνουν την 20ετία από την 1η Ιανουαρίου 2014 και μετά, για τη θεμελίωση του δικαιώματός τους θα έχουν την ίδια συνταξιοδοτική μεταχείριση με τους λοιπούς στρατιωτικούς.

Συντάξεις Ο.Γ.Α.

Μείωση κατά 4% του ποσού της βασικής σύνταξης του Ο.Γ.Α. και αύξηση κατά 2,5% της εισφοράς για τον Κλάδο Υγείας.Η περικοπή -που είναι 4% τον χρόνο- ξεκίνησε το 2003 και πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2026. Εκείνοι επομένως που συνταξιοδοτήθηκαν το 2014 θα λάβουν μειωμένη βασική σύνταξη κατά 48%.Ωστόσο πρέπει να επισημανθεί πως η βασική σύνταξη του ΟΓΑ αναπληρώνεται από την κύρια σύνταξη και δεν επέρχεται ουσιαστική μείωση στο τελικό ποσό.

Πλασματικά στον ιδιωτικό τομέα

Αυξάνονται σε 7 από 6 τα έτη που μπορούν να αναγνωριστούν
Αύξηση του αριθμού των πλασματικών ετών που αναγνωρίζονται με βάση τις διατάξεις των νόμων 3863/2010, 3996/2011 και 3865/2010. Συγκεκριμένα από φέτος μπορούν να αναγνωριστούν επτά πλασματικά έτη για την ταχύτερη έξοδο στη σύνταξη (πέρσι ήταν έξι χρόνια).
Προσοχή, καθώς η συγκεκριμένη ρύθμιση αυτή αφορά όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μετά την 1η Ιανουαρίου 2014.Στα πλασματικά που αναγνωρίζονται είναι οι σπουδές, ο στρατός, η γονική άδεια ανατροφής, η επιδότηση ασθενείας, η τακτική ανεργία ΟΑΕΔ, η εκπαιδευτική άδεια άνευ αποδοχών, τα κενά ασφάλισης, ο χρόνος κύησης και λοχείας, ο χρόνος απεργίας, ο πλασματικός χρόνος μητέρων, ο χρόνος μαθητείας και ο χρόνος έναρξης πριν από την εγγραφή στον ΟΑΕΕ.

Θεμελίωση δικαιώματος

Περιορισμός στο ποσοστό προσαύξησης της σύνταξης στο 2% για κάθε επιπλέον έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2014.



Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι αναπληρωτές προηγούνται τελικά στην ειδική αγωγή;


Καταργείται η προτεραιότητα των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών;

Χιλιάδες είναι οι άνεργοι εκπαιδευτικοί που σπεύδουν να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή προκειμένου να εξασφαλίσουν μια θέση εργασίας αναπληρωτή σε σχολεία με άτομα με ειδικές ανάγκες. Το γεγονός ότι οι προσλήψεις γίνονται με χρήματα του ΕΣΠΑ έχει ως αποτέλεσμα να πραγματοποιούνται χιλιάδες προσλήψεις σε αντίθεση με τη γενική εκπαίδευση.

Ωστόσο υπάρχει προβληματισμός σχετικά με το ποιος προηγείται στους πίνακες της ειδικής αγωγής; Συνεχίζουν να προηγούνται οι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών έναντι των αποφοίτων των δυο τμημάτων ειδικής αγωγής (Βόλος, Θεσσαλονίκη);

Ο νόμος Ν.3699/2008 επιτρέπει την είσοδο στους πίνακες ειδικής αγωγής των κατόχων διδακτορικών, μεταπτυχιακών σπουδών. Μάλιστα οι κάτοχοι διδακτορικών και μεταπτυχιακών τίτλων προτάσσονται των πτυχιούχων τμημάτων ειδικής αγωγής όπως άλλωστε προκύπτει και από την τελευταίο πρόσκληση υποβολής αιτήσεων αναπληρωτών ειδικής αγωγής με ημερομηνία 27-8-2013. Συγκεκριμένα αναφέρονται τα ακόλουθα:

Στον ΠΙΝΑΚΑ Β΄ εντάσσονται οι εκπαιδευτικοί που διαθέτουν τα παρακάτω προσόντα με την εξής σειρά και ανάλογα με την προϋπηρεσία τους στην ΕΑΕ και μόνο, ανά κατηγορία τυπικών προσόντων:

α) Οι εκπαιδευτικοί με διδακτορικό δίπλωμα στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

β) Οι εκπαιδευτικοί με μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην ΕΑΕ ή τη Σχολική Ψυχολογία.

γ) Οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι τίτλου διετούς μετεκπαίδευσης ΕΑΕ στα Διδασκαλεία της ημεδαπής ή ισότιμου και αντίστοιχου τίτλου της αλλοδαπής (Μόνο για τους πρώην διορισμένους στην Ιδιωτική Εκπαίδευση εκπαιδευτικούς των κλάδων ΠΕ70 και ΠΕ60).

δ) Οι εκπαιδευτικοί κάτοχοι πτυχίου του Τμήματος Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ή του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής, κατεύθυνσης εκπαίδευσης ατόμων με ειδικές ανάγκες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ή αναγνωρισμένου -ισότιμου και αντίστοιχου- τίτλου Πανεπιστημίου της αλλοδαπής.

ε) Οι εκπαιδευτικοί γονείς παιδιών με ειδικές ανάγκες (αναπηρία 67% και άνω, ύστερα από σχετική πιστοποίηση των αρμόδιων διαγνωστικών υπηρεσιών) χωρίς τίτλους στην ΕΑΕ.

στ) Οι εκπαιδευτικοί με προϋπηρεσία τριών διδακτικών ετών σε δομές ΕΑΕ και ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ που αποκτήθηκε μέχρι και 31-8-2010, από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών. Σεμινάρια ετήσιας διάρκειας στην ΕΑΕ που έχουν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του ν. 3699/2008 (ΦΕΚ 199/τ. Α΄/2-10-2008) από Πανεπιστήμια ή από αναγνωρισμένους κρατικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υ.ΠΑΙ.Θ. αναγνωρίζονται ως ισότιμα με τα ανωτέρω σεμινάρια των τετρακοσίων (400) ωρών.

ζ) Οι εκπαιδευτικοί με αποδεδειγμένη προϋπηρεσία τουλάχιστον τριών ετών σε δομές ΕΑΕ.

η) Οι εκπαιδευτικοί με ετήσιο σεμινάριο επιμόρφωσης-εξειδίκευσης στην ΕΑΕ που αποκτήθηκε μέχρι και 31-8-2010 από Πανεπιστήμιο ή αναγνωρισμένο κρατικό φορέα που εποπτεύεται από το ΥΠΑΙΘ αποδεδειγμένης διάρκειας τουλάχιστον τετρακοσίων (400) ωρών.

θ) Οι εκπαιδευτικοί με τουλάχιστον ένα διδακτικό έτος προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ (10 μήνες).
Οι αλλαγές του νόμου 4186/2013

Με το νόμο 4186/2013 για το νέο λύκειο επήλθαν αλλαγές και στην ειδική αγωγή που αφορούν και τον τρόπο πρόσληψης. Συγκεκριμένα στο άρθρο 28 παράγραφος 2 α αναφέρει ότι:

« Τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση για τις προσλήψεις, τους διορισμούς, τις μεταθέσεις, τις αποσπάσεις και τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και για τους τομείς, τις ειδικότητες, τους κλάδους τις αναθέσεις μαθημάτων, τους υπεύθυνους εργαστηρίων, την πρακτική άσκηση, τους σχολικούς συνεταιρισμούς, τα προγράμματα σπουδών και τα ωρολόγια προγράμματα στην Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, ισχύουν από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου και για την Ειδική Αγωγή.

Επιμέρους διαφοροποιήσεις όλων των παραπάνω, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή, θα καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδίδονται κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.»
Αξίζει να σημειωθεί ότι στην εισηγητική έκθεση αιτιολογούνταν η παραπάνω παράγραφος ως εξής:

Ο νόμος 3699/2008 εισάγει μια σειρά από διατάξεις που ρυθμίζουν τη διαδικασία και τα κριτήρια κάλυψης των οργανικών και λειτουργικών κενών στην ειδική αγωγή κατά τρόπο διαφορετικό από τα ισχύοντα στη Γενική Εκπαίδευση. Επειδή οι εξαιρετικές ρυθμίσεις που εισάγουν οι διατάξεις των άρθρων 20, 21, 22 του Ν3699/2008 παραβιάζουν κατάφορα τη συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της ισότητας, επιχειρείται να ισχύσουν και για την Ειδική αγωγή οι ρυθμίσεις που ισχύουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση αναφορικά με τα ζητήματα διορισμών, μεταθέσεων, αποσπάσεων και προσλήψεων αναπληρωτών.


Κατά πόσο ισχύουν οι αλλαγές

Με βάση τα παραπάνω διαπιστώνει κανείς ότι ισχύουν στις προσλήψεις των αναπληρωτών στην ειδική αγωγή τα όσα ισχύουν και στη γενική εκπαίδευση όπου η κατάταξη πραγματοποιείται με τα μόρια που έχουν συγκεντρώσει οι εκπαιδευτικοί από την προϋπηρεσία τους καθώς και από ενδεχόμενη επιτυχία σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ (2006,2008). Το ΦΕΚ με το νόμο 4186 είχε ημερομηνία δημοσίευσης 17 Σεπτεμβρίου του 2013 οπότε και τίθεται σε εφαρμογή αφού στο άρθρο 59 αναφέρεται:

Η ισχύς του παρόντος νόμου άρχεται από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά στις επιμέρους διατάξεις του.

Από τη στιγμή λοιπόν που δεν ορίζεται διαφορετικά από τις επιμέρους διατάξεις ισχύουν οι αλλαγές και στον τρόπο πρόσληψης αναπληρωτών ειδικής αγωγής. Ωστόσο η συμπληρωματική εγκύκλιος με ημερομηνία δημοσίευσης 22 Νοεμβρίου του 2013 (μετά τη δημοσίευση του ΦΕΚ) συνεχίζει να προτάσσει τους κατόχους μεταπτυχιακών και διδακτορικών. Στο τέλος μάλιστα της εγκυκλίου αναφέρεται ότι «κατά τα λοιπά ισχύει η 117746/Γ6/27-8-2013 (ΑΔΑ: ΒΛΩΜ9-Α5Ν) εγκύκλιος.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι όταν στις 22 Σεπτεμβρίου αναρτήθηκαν οι προσωρινοί πίνακες αναπληρωτών ειδικής αγωγής στις ειδικότητες δασκάλων και νηπιαγωγών ο Σύλλογος Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής κατέθεσε εξώδικη διαμαρτυρία ενώ ταυτόχρονα κατατέθηκαν 900 ενστάσεις κατά των πινάκων που καταρτίστηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 3699/2008 , κατά παράβαση του ήδη ισχύοντος Ν. 4186/2013, ο οποίος τροποποίησε το νομοθετικό πλαίσιο πρόσληψης αναπληρωτών στην Ειδική Αγωγή.

Βέβαια οι ενστάσεις δεν είχαν αποτέλεσμα καθώς και πάλι, η κατάρτιση των οριστικών πινάκων « δεν έγινε βάσει του νέου νόμου αλλά συντηρήθηκε το καθεστώς του παλαιότερου και η κατάφωρη αδικία που τον διέπει» όπως αναφέρει ο σύλλογος.

«Οι παραπάνω εξελίξεις καταδεικνύουν:

§ την προσπάθεια του υπουργείου να δώσει "παράταση ζωής" για μία τελευταία χρονιά σε όλες τις βιομηχανίες των μεταπτυχιακών που εξαρτώνται από τις αποφάσεις του και οι οποίες, έως σήμερα, μόνο τυχαία δεν τις ευνοούν.

§ ότι οι νόμοι δεν αρκεί να ψηφίζονται, αλλά απαιτείται και να εφαρμόζονται. Για να γίνει, όμως, αυτό πρέπει να υπάρχει πολιτική βούληση, η οποία ποτέ δεν υπήρξε έως σήμερα, για το ζήτημα της "καθαρότητας" των πινάκων. Επομένως, ο μόνος δρόμος είναι αυτός των συλλογικών διεκδικήσεων και πιέσεων από κοινού με το γονεϊκό και το αναπηρικό κίνημα και την εκπαιδευτική κοινότητα.»


Δικαίωμα για αλλαγές στον τρόπο πρόσληψης από το Υπουργείο

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο νόμος μπορεί να μην εφαρμόζεται ακόμα άλλα δίνει το δικαίωμα στο Υπουργείο να επιφέρει διαφοροποιήσεις στις προσλήψεις αφού μεταξύ των άλλων το άρθρο 2 α αναφέρει ότι επιμέρους διαφοροποιήσεις όλων των παραπάνω, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών στην Ειδική Αγωγή, θα καθορίζονται με υπουργικές αποφάσεις που θα εκδίδονται κατόπιν εισήγησης της Διεύθυνσης Ειδικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.


Νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή

Όπως έχει εξαγγελθεί ετοιμάζεται νέο νομοσχέδιο για την Ειδική Αγωγή και ίσως εκεί ξεκαθαριστεί το όλο θέμα σχετικά με τις προσλήψεις των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και τα κριτήρια. Ήδη η επιτροπή έχει ξεκινήσει τις εργασίες της.



Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εφευρέτες που σκοτώθηκαν από τις πατέντες τους


Η τύχη δεν ήταν με το μέρος τους.

Εφεύρεση χαρακτηρίζεται οποιαδήποτε δημιουργική ενέργεια του ανθρώπου που απολήγει στην επινόηση πραγμάτων που δεν υπάρχουν προηγουμένως, ή στην ανεύρεση νέων μεθόδων εργασίας ή επωφελέστερων μέσων ή μεθόδων εκμετάλλευσης γνωστών δυνάμεων, ιδιοτήτων ή πραγμάτων.

«Κατ’ επέκταση των παραπάνω, εφεύρεση ονομάζεται το αποτέλεσμα ή το προϊόν της δημιουργικής αυτής ενέργειας, δηλαδή το εφεύρημα», γράφει η Wikipedia.

Μόνο που αυτό το εφεύρημα μερικές φορές καταλήγει να σκοτώνει τους ίδιους τους δημιουργούς του, συμπληρώνουμε εμείς.

Δείτε παρακάτω έξι εφευρέτες οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους δοκιμάζοντας τα… δημιουργήματά τους, όπως τους κατέγραψε η ιστοσελίδα mentalfloss.com.

1. Franz Reichelt



Στις 4 Φεβρουαρίου του 1912 ο γεννηθείς στην Αυστρία, Γάλλος ράφτης Franz Reichelt σκαρφάλωσε στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ φορώντας μια στολή πτήσης δικής του… έμπνευσης.

Ο ίδιος είχε ενημερώσει τις γαλλικές Αρχές ότι σχεδίαζε να δοκιμάσει τη στολή σε μια κούκλα, όμως όταν ανέβηκε στον πύργο ανακοίνωσε ότι θα πηδούσε εκείνος.

Οι φίλοι του προσπάθησαν να του αλλάξουν γνώμη, επισημαίνοντας ότι οι κλιματολογικές συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες, καθώς και άλλους λόγους για τους οποίους δεν έπρεπε να τολμήσει το άλμα, όμως ο Reichelt ήταν αποφασισμένος.

Μάλιστα, ήταν τόσο σίγουρος για τη δημιουργία του που δε θα χρησιμοποιούσε καν σχοινί ασφαλείας και δε θα ελάμβανε κανένα άλλο προστατευτικό μέτρο.

«Θέλω να πειραματιστώ εγώ ο ίδιος, χωρίς κόλπα, για να αποδείξω την αξία της εφεύρεσής μου» είχε πει στους δημοσιογράφους.

Οι εφημερίδες της εποχής περιέγραφαν τη «στολή-αλεξίπτωτο» ως «λίγο πιο ογκώδη από καθημερινά, κοινά ρούχα, που μοιάζει με ένα μανδύα με μια τεράστια κουκούλα από μετάξι».



Στις 8:22 το πρωί ο Reichelt βρισκόταν στην κορυφή του Πύργου του Άιφελ. Φόρεσε τη στολή του και… πήδηξε στο κενό. Το γεγονός παρακολουθούσαν 30 δημοσιογράφοι, δύο κινηματογραφιστές (ένας επάνω στον πύργο και ένας στο έδαφος), καθώς και αρκετός κόσμος.

Το αλεξίπτωτο «αγκάλιασε» το σώμα του σχεδόν αμέσως και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα εκείνος… κείτονταν στο έδαφος, πέφτοντας από ύψος 60 μέτρων και αφήνοντας πίσω του έναν κρατήρα βάθους 20 εκατοστών.

Το Popular Mechanics στο τεύχος που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο του 1912 ανέφερε ότι «το σώμα του ήταν μια άμορφη μάζα, όταν το περισυνέλεξε η αστυνομία. Ήταν ήδη νεκρός όταν έφτασαν δίπλα του οι πρώτοι θεατές».

Η αυτοψία που έγινε αργότερα καθόρισε ότι πέθανε από καρδιακή προσβολή κατά την πτώση!

2. Thomas Midgley, Jr.



Ο Thomas Midgley, Jr., ένας αμερικανός μηχανικός και χημικός, ο οποίος κατοχύρωσε πάνω από 100 πατέντες κατά τη διάρκεια της ζωής του.

Όταν σε ηλικία 51 ετών νόσησε από πολιομυελίτιδα κατασκεύασε ένα σύστημα από σχοινιά και τροχαλίες που διευκόλυνε τους άλλους να τον σηκώνουν από το κρεβάτι.

Το 1944, όταν ήταν 55 ετών, ο Midgley μπλέχτηκε στα σχοινιά και πνίγηκε.

3. Henry Smolinski



Ο μηχανικός Henry Smolinski ήθελε να κατασκευάσει ένα εμπορικά βιώσιμο, ιπτάμενο αυτοκίνητο. Έτσι παράτησε τη δουλειά του στη Northrop και ξεκίνησε να εργάζεται στην Advanced Vehicle Engineers.

Το 1973 η εταιρεία είχε κατασκευάσει δύο πρωτότυπα οχήματα, που ονόμασε AVE Mizars, ενώνοντας το πίσω μέρος ενός αεροσκάφους Cessna Skymaster –που μπορούσε να συνδέεται και να αποσυνδέεται από το αυτοκίνητο- με ένα Ford Pinto.

Τα οχήματα αυτά επρόκειτο να βγουν στην παραγωγή το 1974, όμως στις 11 Σεπτεμβρίου του 1973 ο Smolinski και ο φίλος του Harold Blake σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια μιας δοκιμαστικής πτήσης.

Η κακή συγκόλληση εκτιμήθηκε ότι οδήγησε στη συντριβή.

4. Karel Soucek



Το 1984 ο γεννηθείς στην Τσεχοσλοβακία κασκαντέρ Karel Soucek πέρασε τους καταρράκτες του Νιαγάρα μέσα σε ένα ειδικά διαμορφωμένο βαρέλι 2,7 μέτρων μήκους και διαμέτρου 2 μέτρων.

Βγήκε ζωντανός από το παράτολμο εγχείρημά του, παρότι τραυματίστηκε αρκετά. Έτσι, αποφάσισε να χτίσει ένα μουσείο αφιερωμένο στον εξοπλισμό που χρησιμοποίησε.

Για να χρηματοδοτήσει το έργο αυτό έπεισε μια εταιρεία να γίνει χορηγός του σε ένα άλλο… παράτολμο εγχείρημα: να ρίξει το βαρέλι από ύψος 55 μέτρων από την κορυφή του Houston Astrodome μέσα σε μια δεξαμενή με νερό… με τον ίδιο μέσα!

Στις 20 Ιανουαρίου του 1985 το βαρέλι με τον 37χρονο Soucek μέσα, χτύπησε στο χείλος της δεξαμενής αντί να πέσει μέσα στο νερό. Ο κασκαντέρ τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στο κεφάλι, το στήθος και την περιοχή της κοιλιάς από τη συντριβή και πέθανε στο νοσοκομείο λίγο αργότερα.

5. William Nelson



Στις 3 Οκτωβρίου του 1903 ο 24χρονος υπάλληλος της General Electric, William Nelson, πήρε το νέο μηχανοκίνητο ποδήλατο που είχε εφεύρει για μια δοκιμή. Έπεσε από το ποδήλατο και σκοτώθηκε επί τόπου.

6. Valerian Ivanovich Abakovsky



Ο Valerian Abakovsky ήταν 25 ετών όταν εφηύρε το Aerowagon, ένα συρμό υψηλής ταχύτητας εξοπλισμένο με ένα κινητήρα αεροσκάφους και έλικα έλξης, ο οποίος είχε σχεδιαστεί για να μεταφέρει σοβιετικούς αξιωματούχους από και προς τη Μόσχα.

Στις 24 Ιουλίου του 1921 μια ομάδα κομμουνιστών, μεταξύ αυτών ο Abakovsky, ο Fyodor Sergeyev και τέσσερις ακόμη, πήραν το Aerocar για μια δοκιμαστική βόλτα. Το όχημα ολοκλήρωσε επιτυχώς το ταξίδι από τη Μόσχα στην Tula, όμως στην επιστροφή εκτροχιάστηκε ενώ έτρεχε με υψηλή ταχύτητα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι οι επιβαίνοντες.



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς είναι όταν μασάμε και καταπίνουμε την τροφή;


Στη φόρα τα... εσώψυχά μας...

Δείτε το σχετικό βίντεο:




Διαβάστε περισσότερα...

Το πάρτι ξεκίνησε στην Πάτρα


Σε καρναβαλικούς ρυθμούς μπήκε η πόλη.

Η Πάτρα φορά από σήμερα τα γιορτινά της και δίνει ραντεβού στην πιο μεγάλη ώρα της. Το Πατρινό Καρναβάλι 2014 έδωσε το έναυσμα για τη μεγάλη γιορτή της πόλης.

Για 44 μέρες, αναφέρει το patrastimes.gr, όλα συνηγορούν σε καρναβαλικό ρυθμό και εκπέμπουν μια ανάλαφρη, φρέσκια και αισιόδοξη νότα που θα αγκαλιάσει όλους τους Πατρινούς -και όχι μόνο- κάθε ηλικίας.

Από τις 11 το πρωί μέχρι αργά τη νύχτα οι δράσεις της Ημέρας Έναρξης διαδέχονται σήμερα η μία την άλλη με ασταμάτητο ρυθμό και θα δημιουργήσουν ένα πολύχρωμο μωσαϊκό αναστατώνοντας ευχάριστα το κέντρο της πόλης.

Μουσική, χορός, πρωτότυπα χάπενινγκς, δράσεις για τα παιδιά, καλλιτέχνες και θέατρα δρόμου και πλήθος εκπλήξεων θα ξετυλιχτούν μέσα από ευρηματικά δρώμενα μεταδίδοντας απλόχερα κέφι, ζωντάνια και ελπίδα δημιουργώντας την αίσθηση μιας ατέλειωτης γιορτής. Καρναβαλικές εστίες και απρόοπτες συναντήσεις θα ξεσηκώσουν ευχάριστα μικρούς και μεγάλους κάνοντας το κέντρο της πόλης να στροβιλιστεί στους καρναβαλικούς ρυθμούς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι η φετινή Ημέρα Έναρξης αποκτά επιπρόσθετο ενδιαφέρον αφού κατόπιν απόφασης του Εμπορικού Συλλόγου οι έμποροι θα κρατήσουν τα καταστήματα ανοιχτά μέχρι αργά τη νύχτα συμμετέχοντας με διευρυμένο ωράριο στη μεγάλη γιορτή της πόλης και συμβάλλοντας με τον τρόπο τους καθοριστικά στην τόνωση της ατμόσφαιρας και στην μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου στην πόλη.








Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έφυγε το «αγρίμι» του Playboy


Την τελευταία της πνοή, σε ηλικία 34 ετών, άφησε η Κασσάνδρα Λιν στο Λος Άντζελες. Το διάσημο μοντέλο, γνωστό και ως «το κορίτσι των πάρτι», βρέθηκε νεκρό στην μπανιέρα του σπιτιού φιλικού της προσώπου ενώ οι αρχές εκτιμούν ότι ο θάνατος της προήλθε από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δείτε το βίντεο του Star




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η αφιέρωση του Χάβου στη μικρή Αναστασία


Στην μικρή Αναστασία, για τη θεραπεία της οποίας ο Παναιτωλικός μαζεύει χρήματα, αφιέρωσε τη νίκη (3-1) επί του Πανθρακικού ο τεχνικός της ομάδας του Αγρινίου, Μάκης Χάβος. Ο Έλληνας τεχνικός υποστήριξε πως η ομάδα του έδειξε δύο πρόσωπα στον αγώνα, ένα σε κάθε ημίχρονο, τονίζοντας παράλληλα ότι ρόλο έπαιξε και η κούραση από τους συνεχείς αγώνες.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Τη σημερινή νίκη θέλω να την αφιερώσω εγώ και όλη η ομάδα στη μικρή Αναστασία που ήρθε στο γήπεδο και της δώσαμε μεγάλη χαρά. Θα παρακαλέσω πάρα πολύ τον κόσμο του Αγρινίου, την Τετάρτη που θα γίνει το φιλικό για την Αναστασία να έρθει στο γήπεδο για να βοηθήσει..

Όσον αφορά τα αγωνιστικά, το γκολ που δεχθήκαμε πολύ νωρίς μας αιφνιδίασε και αυτή είναι η αλήθεια. Δεν κάναμε όσα είχαμε πει στη διάρκεια της εβδομάδας αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε πολύ χρόνο να δουλέψουμε αυτά που θέλαμε, ξέροντας ότι η αντίπαλη ομάδα έχει άλλο σχηματισμό.

Στο δεύτερο ημίχρονο με κάποιες επισημάνσεις που κάναμε στα αποδυτήρια, τα παιδιά άλλαξαν ταχύτητα και ρυθμό. Παίξαμε κάθετα με πίσω μπάλες και με υποστηρικτές τους πλάγιους και τον Θεοδωρίδη. Θεωρώ ότι χάρηκε ο κόσμος που γυρίσαμε ένα παιχνίδι.

Ήμασταν καλοί και επιθετικοί στο δεύτερο ημίχρονο, όπως πρέπει να είμαστε. Μην ξεχνάμε ότι είχαμε τρία δύσκολα παιχνίδια μέσα σε μία εβδομάδα με μετακινήσεις και κούραση σωματική και πνευματική. Συνεχίζουμε τη δουλειά με στόχο κάθε μέρα να γινόμαστε καλύτεροι».


Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαχρονικές αξίες στο Καλλιμάρμαρο


Η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς για τη Λέσχη Φίλων Του Παλαιού Αυτοκινήτου.

Η πρώτη εκδήλωση της χρονιάς για τη Λέσχη Φίλων Του Παλαιού Αυτοκινήτου (ΦΙΛΠΑ) έγινε πριν λίγες ημέρες στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με την ονομασία «17η συνάντηση Αθηνών».

Με τη συμπαράσταση του λαμπρού ήλιου από νωρίς το πρωί το προαύλιο του Σταδίου κατακλύστηκε από 140 παλαιά αυτοκίνητα και 40 μοτοσικλέτες του παρελθόντος, με ηλικίες από 30-90 ετών!

Το αθηναϊκό κοινό ανταποκρίθηκε με το παραπάνω, απολαμβάνοντας τα οχήματα μιας άλλης εποχής, την τεχνολογία του παρελθόντος, αλλά και μερικές απαράμιλλες διαχρονικές σχεδιαστικές επιλογές, αντικείμενα της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Από την εκδήλωση προέκυψαν και έσοδα, τα οποία θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

Να σημειώσουμε πως για την ΦΙΛΠΑ, παλαιό όχημα θεωρείται αυτό που έχει συμπληρώσει ηλικία 30 ετών από την ημερομηνία παραγωγής του και βρίσκεται σε καλή έως άριστη κατάσταση συντήρησης & λειτουργίας.

Όσοι έχετε στην κατοχή σας κάτι ανάλογο και ενδιαφέρεστε να το εντάξετε στον ήδη πολυπληθή στόλο παλαιών οχημάτων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη ΦΙΛΠΑ (Κυβέλης 6 Γέρακας 15344) στο τηλ.: 2106534700, στο fax: 2106533220 και στο e-mail: info@philpa.gr




Διαβάστε περισσότερα...

Στους δρόμους για τα κενά στα σχολεία της Κρήτης


Παράσταση διαμαρτυρίας από τους εκπαιδευτικούς.

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κρήτης διοργανώνουν την ερχόμενη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου στη 1.30 το μεσημέρι οι σύλλογοι εκπαιδευτικών «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός». Ο λόγος είναι τα δεκάδες κενά που υπάρχουν στα σχολεία του Ηρακλείου, λίγους μήνες πριν το τέλος της σχολικής χρονιάς.

Σε ανοιχτή επιστολή τους, οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για μία τραγελαφική κατάσταση αφού δεν έχουν καμιά πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, ενώ ελάχιστες είναι οι προσλήψεις αναπληρωτών από τον κρατικό προϋπολογισμό και μπαλώματα από τις προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του συλλόγου «Δ. Θεοτοκόπουλος», τα κενά σε δασκάλους είναι 45, σε νηπιαγωγούς επτά, σε δασκάλους ειδικής τρία, σε δασκάλους παράλληλης στήριξης 40, σε νηπιαγωγούς παράλληλης στήριξης πέντε, σε γυμναστές και σε αγγλικών οχτώ, σε γερμανικών επτά, σε γαλλικών και σε μουσικής δύο, ενώ συνολικά τα κενά είναι 127 στο Ηράκλειο.

Διαβάστε περισσότερα...

Το Βατικανό ανέλαβε δράση για τα σεξουαλικά σκάνδαλα


Αποσχηματίστηκαν 384 ιερείς στη διάρκεια της θητείας του Πάπα Βενέδικτου του 16ου.

Το Βατικανό αποκάλυψε σήμερα ότι περίπου 400 ιερείς αποσχηματίσθηκαν στη διάρκεια της παπικής θητείας του Βενέδικτου 16ου, έπειτα από τον πολλαπλασιασμό των καταγγελιών για σεξουαλικές κακοποιήσεις παιδιών από μέλη του κλήρου.

«Το 2012 ήταν περίπου 100 και περίπου 300 το 2011», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού ιερέας Φεντερίκο Λομπάρντι.

Ο Λομπάρντι είχε αρχικά αμφισβητήσει ένα ρεπορτάζ που δημοσιοποιήθηκε χθες από το πρακτορείο Ασοσιέιτεντ Πρες, το οποίο ανέφερε πως 384 μέλη του κλήρου είχαν υποβληθεί στην τιμωρία αυτή στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά αργότερα υπαναχώρησε.

«Είναι σωστό», δήλωσε ο Λομπάρντι προς το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA.

Ωστόσο το Δίκτυο των προσώπων που έπεσαν θύματα βίας από ιερείς (SNAP) θεωρεί ανεπαρκή αυτά τα πειθαρχικά μέτρα.

«Ο πάπας οφείλει να αρχίσει να αποσχηματίζει και τους ιερείς που καλύπτουν τα σεξουαλικά εγκλήματα και όχι μόνον αυτούς που τα διαπράττουν», υπογραμμίζει το SNAP σε ανακοίνωσή του. «Όσο δεν γίνεται αυτό, λίγα πράγματα θα αλλάξουν», προσθέτει.



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαφάνιση ηλικιωμένου στο Ηράκλειο της Κρήτης


Αναζητείται ο 79χρονος Γεώργιος Γεμιτζάκης.

Silver Alert εκδόθηκε για την εξαφάνιση 79χρονου από το Ηράκλειο της Κρήτης, ο οποίος εξαφανίστηκε στις 15 Ιανουαρίου.

Πρόκειται για τον Γεώργιο Γεμιτζάκη, για την τύχη του οποίου, όποιος γνωρίζει κάτι, καλείται να επικοινωνήσει με τη ΓΡΑΜΜΗ ΖΩΗΣ, όλο το 24ωρο, στην Εθνική Γραμμή SOS 1065.

Τη μέρα που εξαφανίστηκε, ο 79χρονος φορούσε μαύρο μπουφάν, μαύρο πουκάμισο, τζιν παντελόνι και καστόρινες καφέ μπότες. Έχει κομμένο το αριστερό του χέρι από τον καρπό, ενώ οδηγούσε το ΥΒΗ 5149 μολυβί αγροτικό NISSAN. Έχει ύψος 1,60 και είναι εύσωμος.


Εξαφάνιση ηλικιωμένου στο Ηράκλειο της Κρήτης


Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μεϊμαράκης βράβευσε τα αριστούχα παιδιά των υπαλλήλων του Κοινοβουλίου


Συνεχάρη τις οικογένειες των παιδιών.

Τη σημασία της αναγνώρισης της αριστείας, τους ήθους και της αξιοσύνης υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης κατά τη σημερινή τελετή βράβευσης των παιδιών των εργαζομένων της Βουλής που αρίστευσαν το προηγούμενο σχολικό έτος στο Γυμνάσιο και το Λύκειο, καθώς και όσων εισήχθησαν σε τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στην εκδήλωση, τη οποία διοργανώνει ο Σύλλογος των Υπαλλήλων της Βουλής, βραβεύθηκαν εφέτος για πρώτη φορά και τα παιδιά των εργαζομένων στο Κοινοβούλιο που κατέκτησαν μετάλλιο σε διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις καταλαμβάνοντας μία από τις τρεις πρώτες θέσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης συνεχάρη τους αριστεύσαντες και τις οικογένειές τους, καθώς και το Σύλλογο των Υπαλλήλων της Βουλής «που με τη βράβευση των ικανών και άξιων, αυτών που αφιερώνουν χρόνο και προσπάθεια στη μόρφωση, τον πολιτισμό και τον αθλητισμό, δίνει κίνητρο προόδου στα παιδιά και παράδειγμα προς μίμηση για όλους».

Στην τελετή, που πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο από μαθητές, φοιτητές και γονείς Εντευκτήριο των Βουλευτών, παρευρέθησαν επίσης ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτριος Σιούφας, ο εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Τέρενς Κουίκ, ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Αθανάσιος Παπαϊωάννου και το Δ.Σ. του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής.



Διαβάστε περισσότερα...

Μπετονιέρα σκότωσε 19χρονη ποδηλάτισσα στον Πύργο


Την παρέσυρε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Τραγικό θάνατο βρήκε 19χρονη ποδηλάτισσα, καθώς παρασύρθηκε και τραυματίστηκε θανάσιμα από μπετονιέρα στη διασταύρωση της Αγίου Γεωργίου στον Πύργο, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του patrisnews.com, το ποδήλατο και η μπετονιέρα βρίσκονταν στο φανάρι από Άγιο Γεώργιο προς Πύργο και μόλις άναψε «πράσινο», έστριψαν αμφότεροι δεξιά με κατεύθυνση προς Πάτρα, με αποτέλεσμα η μπετονιέρα να παρασύρει υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το ποδήλατο και η άτυχη γυναίκα να βρεθεί κάτω από το όχημα και να υποστεί θανάσιμους τραυματισμούς.

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ τη μετέφερε στο νοσοκομείο του Πύργου, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών, η 19χρονη άφησε την τελευταία της πνοή υποκύπτοντας στα τραύματά της.

Τις συνθήκες του δυστυχήματος ερευνά η Τροχαία Πύργου.




Διαβάστε περισσότερα...

Θεότρελοι λόγοι για τους οποίους καθυστέρησαν πτήσεις


Από γάτα στο κόκπιτ μέχρι και αρουραίους λαθρεπιβάτες, τα πράγματα στις αερογραμμές είναι συναρπαστικά...

Θα περίμενε κανείς ότι όλες αυτές οι ατέλειωτες καθυστερήσεις που ζούμε στα αεροδρόμια έχουν λόγους σοβαρούς.

Κι έτσι είναι συνήθως, αλλά όχι πάντα!

Παρά το γεγονός όμως ότι το φταίξιμο δεν είναι πάντα της εταιρίας, οι καθυστερήσεις των πτήσεων αποτελούν ένα από τα θέματα που αρέσκονται να χύνουν βιτριόλι οι χρήστες του Twitter, αλλά και να παραπονούμαστε όλοι οι υπόλοιποι.

Ξεχάστε λοιπόν τον κακό καιρό, την έλλειψη επικοινωνίας μεταξύ των εμπλεκομένων και τα σχετικά, τα πράγματα πολλές φορές είναι απείρως πιο γελοία.



Οι πτήσεις καθυστερούν λοιπόν γιατί...

Μεθυσμένος χούλιγκαν ήθελε να πετάξει / British Airways - Αύγουστος 2013



Με το αεροπλάνο να είναι έτοιμο για απογείωση στον διάδρομο του Ορλάντο, βρετανός επιβάτης που τα είχε τσούξει κομματάκι άρχισε να φτύνει τις αεροσυνοδούς και να προκαλεί αδιακρίτως τους άλλους επιβαίνοντες για λίγο παραδοσιακό ξυλίκι! Μέχρι να επέμβουν οι αρμόδιοι και να συλλάβουν τον Sean Jude Kelly, πώς να μην καθυστερήσει η πτήση;

Επιβάτης αποφάσισε να αφοδεύσει στο κάθισμα / American Airlines - Ιανουάριος 2013



Την ώρα που περίμενε το αεροπλάνο του στο αεροδρόμιο του Μαϊάμι, ο γνωστός σεφ και τηλεοπτικός αστέρας πλέον Anthony Bourdain ενημερώθηκε ότι η πτήση του θα καθυστερούσε εξαιτίας μιας «ιδιαίτερης κατάστασης». Λίγο μετά, ποστάρει στο Twitter: «Τα τελευταία νέα είναι ότι πήρε δύο ώρες στην AA (American Airlines) για να παραδεχτεί ότι επιβάτης τα είχε αμολήσει στο κάθισμα»!

Ταξιδιώτης είπε να πει ένα αστείο / U.S. Airways - Ιούλιος 2012



Όλοι ξέρουμε ότι με τα τωρινά επίπεδα ασφαλείας τα αεροδρόμια δεν είναι τα κατάλληλα μέρη για να επιδεικνύει κανείς το χιούμορ του. Αυτό έμαθαν με άσχημο τρόπο ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο της Αϊόβα, όταν κάποιος σχολίασε για την καθυστερημένη άφιξη του πληρώματος του αεροσκάφους ότι οφειλόταν στο πάρτι που είχαν πάει το προηγούμενο βράδυ. Πώς το γνώριζε; Μα δεν το γνώριζε, αστείο ήταν! Το οποίο πήραν βέβαια στα σοβαρά οι ιθύνοντες των αερογραμμών και έκαναν επιτόπου αλκοτέστ και ναρκωτέστ τόσο στους κυβερνήτες όσο και τις αεροσυνοδούς...

Το παιδί της μαμάς σπάει το παράθυρο / JetBlue - Δεκέμβριος 2012



Μόλις ενημέρωσαν τον κανακάρη ότι δεν θα μπορούσε τελικά να καθίσει δίπλα στη μητέρα του στην πτήση για Νιου Τζέρσεϊ, εκείνος ξέσπασε την οργή του στο παράθυρο του αεροσκάφους! Και καθώς ο κανονισμός ασφαλείας απαγορεύει σε ένα αεροπλάνο να πετά με ανοιχτά παράθυρα(!), οι επιβάτες έπρεπε να περιμένουν αρκετά μέχρι να αλλαχθεί το σπασμένο τζάμι...

Γάτα βρίσκεται στο πιλοτήριο / Air Canada - Ιανουάριος 2012



Ο Ripples, μια γάτα 10 ετών, αποδρά από το κλουβί του και εξαφανίζεται μαγικά από το αεροσκάφος λίγα λεπτά πριν αυτό απογειωθεί από το Τορόντο. Η γάτα δεν βρισκόταν πουθενά στην καμπίνα και όταν η έρευνα οδήγησε στο κόκπιτ, ο Ripples βρέθηκε να στρογγυλοκάθεται πάνω στα ηλεκτρονικά όργανα. Το γεγονός ότι η γάτα δεν κάθισε στα αυγά της στοίχισε στους επιβάτες 4 ώρες καθυστέρησης, καθώς έπρεπε να ελεγχθούν όλα τα συστήματα πριν από την απογείωση...

Ποντίκια λαθρεπιβαίνουν στο αεροσκάφος / Qantas - Ιούνιος 2012



Λίγο πριν από την απογείωση, αεροσυνοδός ανακαλύπτει λεγεώνα ποντικιών σε ένα από τα διαμερίσματα του αεροσκάφους. Και καθώς τα τρωκτικά είναι γνωστά για το μασούλημα που κάνουν, αυτό μπορεί να γίνει ιδιαιτέρως επικίνδυνο για ένα μηχάνημα που βρίσκεται στον αέρα. Γι' αυτό και οι ατέλειωτες ώρες καθυστέρησης μέχρι να ελεγχθεί εξονυχιστικά το αεροπλάνο...

Αεροσυνοδοί επιδίδονται σε καυγά / American Airlines - Σεπτέμβριος 2012



Αεροπλάνο αναγκάστηκε να επιστρέψει στη θύρα όταν δύο αεροσυνοδοί πιάστηκαν από τα μαλλιά! Ήταν κατά τη διάρκεια της συνήθους ανακοίνωσης για τα μέτρα ασφαλείας όταν η αεροσυνοδός στο μικρόφωνο που ενημέρωνε τους επιβάτες να απενεργοποιήσουν τα κινητά τους είδε έτερη αεροσυνοδό να μιλά στο κινητό της. Αποφάσισε λοιπόν να συμπεριλάβει την παραβάτη στην ανακοίνωσή της, πυροδοτώντας έτσι αψιμαχία που σύντομα κλιμακώθηκε και κατέληξε σε 4ωρη καθυστέρηση...

Χαλασμένος ανιχνευτής μετάλλων φέρνει την καταστροφή / Αεροδρόμιο Κένεντι - Ιούνιος 2012



Δεν χρειάζεται κανείς πτυχίο μηχανικού για να καταλάβει ότι ένας ανιχνευτής μετάλλων με 100% επιτυχία στο ποσοστό των ανθρώπων που τον περνούν χωρίς να χτυπήσει είναι χαλασμένος! Αυτό όμως συνέβη πράγματι στο JFK της Νέας Υόρκης όταν εκατοντάδες επιβάτες πέρασαν ανενόχλητοι από τον εν λόγω ανιχνευτή. Οι ώρες αναμονής εκτοξεύτηκαν έτσι στην κορυφή, ενώ δύο αεροσκάφη αναγκάστηκαν να επιστρέψουν από τον διάδρομο απογείωσης...

Κυβερνήτης κλειδώνεται έξω από το πιλοτήριο / Delta - Νοέμβριος 2010



Η προγραμματισμένη για απογείωση στις 9:00 π.μ. πτήση από το Λος Άντζελες καθυστέρησε 3 ολόκληρες ώρες όταν ο πιλότος βρήκε το κόκπιτ κλειδαμπαρωμένο. Και όπως φαίνεται, για καλό πάντα λόγο, το να παραβιάσεις το πιλοτήριο είναι ένα έργο ιδιαίτερα επίπονο και χρονοβόρο...

Μπασκετική ομάδα είχε ματς / Delta - Δεκέμβριος 2013



Ο συνεργάτης της Delta, Sky Express, πέταξε από την πτήση 50 επιβάτες για να φιλοξενήσει την αποστολή των Florida Gators για ένα ματς που θα έχαναν τελικά. Όσο για τους λιγότερο αθλητικούς επιβάτες, απέμειναν με ένα μικρότερο αεροσκάφος, το οποίο καθηλώθηκε μάλιστα στο έδαφος λόγω βλάβης! Μιλώντας για κακή τύχη δηλαδή...



Διαβάστε περισσότερα...

Πλοίο τραυματίζει τους θεατές της καθέλκυσής του


Συντρίμμια εκσφενδονίστηκαν χτυπώντας τους παρευρισκομένους.

Σε παρολίγον τραγωδία εξελίχθηκε η τελετή καθέλκυσης ενός ερευνητικού-αλιευτικού σκάφους. Το 208 ποδιών σκάφος καθελκύστηκε πλευρικά στον ποταμό Menominee τον Ιούνιο του περασμένου έτους.

Κι ενώ η καθέλκυσή του φαίνεται, σχεδόν, «φυσιολογική» από τη μπροστινή λήψη, η οπίσθια λήψη ενός ανεξάρτητου εικονολήπτη είναι εξαιρετικά δραματική.

Κομμάτια ξύλου και συντρίμμια εκσφενδονίζονται από τον κυματισμό που δημιουργείται, με αποτέλεσμα, ευτυχώς, μόνο κάποιους ελαφρείς τραυματισμούς.







Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου!


Δεν έχει πλυθεί τα τελευταία... 60 χρόνια
.
Ένα ρεκόρ που δεν θα ζήλευε κανένας, κατέχει ένας άνδρας που έχει να πλυθεί... 60 ολόκληρα χρόνια, όχι επειδή πάσχει από κάποια σπάνια αρρώστια που του απαγορεύει να έρθει σε επαφή με το νερό, αλλά επειδή διακατέχεται από ένα παράξενο στιλ ζωής!

Οι φωτογραφίες του Ιρανού ερημίτη δημοσιεύτηκαν από το πρακτορείο ειδήσεων της ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν «IRNA» και όπως ήταν φυσικό, κάνουν το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου.

Ο Amoo Hadji, όπως ονομάζεται ο πιο βρώμικος άνθρωπος του κόσμου, ζει στο χωριό Dezhgah είναι 80 ετών και χαίρει άκρας υγείας, παρά την μοναδική του συνήθεια και το γεγονός ότι καπνίζει 5 τσιγάρα την κάθε φορά και την πίπα του την οποία και γεμίζει με απορρίμματα ζώων...


























Διαβάστε περισσότερα...