Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

Εορταστικές εκδηλώσεις, στην Άρτα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού.

Διήμερες εορταστικές εκδηλώσεις στη μνήμη του Οσίου Μαξίμου του Γραικού, συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Άρτας και η Μονή Βατοπαιδίου του Αγίου Όρους, τη Δευτέρα, 20, και την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου.

Ειδικότερα, στις 17:30 της Δευτέρας, στα προπύλαια του Ι.Ν. του Αγίου Μαξίμου, στην περιοχή «Τρίγωνο» της Άρτας, θα γίνει υποδοχή αντιγράφου της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας Παραμυθιάς από την Ι.Μ. Βατοπαιδίου, εικόνα την οποία θα συνοδεύει ο ηγούμενος, αρχιμανδρίτης Εφραίμ, και πατέρες της Μονής. Ακολούθως, θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.

Για την επομένη, Τρίτη, στις 07:00, είναι προγραμματισμένα όρθρος και αρχιερατικό συλλείτουργο και στις 18:30, στο Πνευματικό Κέντρο του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, θα πραγματοποιηθεί πανηγυρική εκδήλωση, στην οποία θα παρουσιαστούν οι Β΄και Γ΄τόμοι των Απάντων του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, εκδόσεων της ΙΜ Βατοπαιδίου, από τον κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, Μιχ. Τρίτο, και τον καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γ. Φίλια, αντίστοιχα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα τιμηθεί ο δικηγόρος και ιστορικός συγγραφέας Κων/ος Τσιλιγιάννης για την προσφορά του στην ανάδειξη της ζωής και του έργου του Αγίου Μαξίμου. Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών του νομού Άρτας «Η Αγία Θεοδώρα» θα αποδώσει ύμνους, αφιερωμένους στον Άγιο Μάξιμο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.