Τρίτη 4 Νοεμβρίου 2014

Μαθητής βιντεοσκόπησε την ερωτική του συνεύρεση με καθηγήτρια


Δεκαεξάχρονος μαθητής σε σχολείο της Αργεντινής, βιντεοσκόπησε την ερωτική συνεύρεση που είχε με 26χρονη καθηγήτριά του, έστειλε το βίντεο σε φίλους του και στη συνέχεια… το είδε σε σάιτ πορνό.



Η Λουσίτα Σάντοβαλ, αποπέμφθηκε από το σχολείο όπου δίδασκε αγγλικά στην πόλη Σαντιάγο ντελ Έστερο στην Αργεντινή, όταν αποκαλύφθηκε η σεξουαλική σχέση με τον μαθητή της.



Συγκεκριμένα, η 26χρονη είχε δεχθεί να βιντεοσκοπηθεί η σεξουαλική της συνεύρεση με τον 16χρονο, ο οποίος της είχε υποσχεθεί πως θα διέγραφε το βίντεο από το κινητό του, αμέσως μετά. Αντ’ αυτού, ο μαθητής το έστειλε στους φίλους του, μέσω της εφαρμογής «WhatsApp», και στη συνέχεια –άγνωστο πώς- το βίντεο αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα με πορνογραφικό περιεχόμενο.



Στο βίντεο, ο 16χρονος φορά ένα t-shirt και φαίνεται να χαμογελά ενθουσιασμένος.

Σε ό,τι αφορά την 26χρονη καθηγήτρια, προς το παρόν, δεν έχει ασκηθεί εναντίον της ποινική δίωξη, αλλά αποπέμφθηκε από το σχολείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτός είναι ο επιχειρηματίας που άφησε 6 εκατ. στην Εκκλησία


Έξι εκατομμύρια ευρώ και πέντε ακίνητα είναι τελικά η κληρονομιά του επιχειρηματία από το Ρέθυμνο που άφησε στην τοπική εκκλησία.

Η είδηση που βγήκε στο φως της δημοσιότητας πριν από λίγες ημέρες έκανε τον γύρο της Ελλάδος ωστόσο μόλις χθες έγινε η επίσημη ανακοίνωση της διαθήκης.

Όπως αναφέρει το cretapost.gr, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα, ο Γιώργος Τσικόγιας είναι ο επιχειρηματίας που επέλεξε την Μητρόπολη Ρεθύμνου ως μοναδική κληρονόμο στην διαθήκη του.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγένιος στον τοπικό Τύπο, οι τραπεζικές καταθέσεις που είχε στο όνομά του ο Γιώργος Τσικόγιας αγγίζουν τα 6 εκατομμύρια ευρώ ενώ είχε και πέντε ακίνητα εκ των οποίων τρία είναι καταστήματα στην πόλη, ένα σπίτι και ένα χωράφι. Ήδη ένας δικηγόρος ερευνά τα επιμέρους σημεία της διαθήκης ενώ αύριο αναμένεται ο κ. Ευγένιος να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ενημερώσει το κοινό.

Ο Γιώργος Τσικόγιας διατηρούσε για χρόνια ένα ηλεκτρολογικό κατάστημα στο κέντρο του Ρεθύμνου ενώ δεν είχε ευτυχήσει να κάνει οικογένεια.

Δεν είχε αδέλφια και σύμφωνα με πληροφορίες ο πιο κοντινός συγγενείς του ήταν ένας πρώτος ξάδερφός του, στην ίδια περίπου ηλικία με τον ίδιο.

Τα τελευταία χρόνια ο 90χρονος είχε αρκετά προβλήματα υγείας και είχε έρθει κοντά στην εκκλησία η οποία και τον φρόντιζε μέχρις ότου άφησε την τελευταία του πνοή πλήρης ημερών, πριν από 2 μήνες περίπου.

Σύμφωνα με το cretapost.gr, ο Γιώργος Τσικόγιας είχε ήδη εκφράσει την επιθυμία – από την διακονία του μακαριστού Μητροπολίτη Άνθιμου – να χρηματοδοτήσει την ανακατασκευή του κτιρίου στον Τίμιο Σταυρό.

Πρόκειται για ένα κτίριο που στέγαζε τον Σύλλογο «Αγάπη» και βρισκόταν σε κακή κατάσταση με πολλά στατικά προβλήματα με αποτέλεσμα να εκκενωθεί πρόσφατα.

Ο ίδιος είχε ήδη χρηματοδοτήσει την μελέτη ενώ είχε αναφέρει ότι θα έδινε ακόμα 1,8 εκατομμύρια ευρώ για την ανακατεσκευή του κτιρίου αλλά και επιπλέον χρήματα για τη λειτουργία.

Το μόνο που ήθελε ως αντάλλαγμα ήταν η εκκλησία να τον φροντίσει όταν εκείνος δεν θα μπορούσε να αυτοεξυπηρετηθεί αλλά και ν’ αναλάβει την κηδεία του όταν θα πέθαινε, όπως και έγινε.



Διαβάστε περισσότερα...

Με αντιασφυξιογόνες μάσκες έσωσαν άπλυτο άντρα


Αντιασφυξιογόνες μάσκες χρειάστηκε να φορέσουν οι πυροσβέστες για να σώσουν έναν υπέρβαρο άντρα που ζούσε για πέντε χρόνια άπλυτος.



Το διαμέρισμά του είχε μετατραπεί σε σκουπιδότοπο καθώς ο κλινήρης και υπέρβαρος άντρας ζούσε μόνος του στη Γερμανία και δεν ήταν σε θέση να αυτοεξυπηρετηθεί. Έτρωγε μόνο πίτσες και τα βρώμικα κουτιά βρίσκονταν διάσπαρτα στο πάτωμα.

Οι γείτονές του στην πόλη Νούρτιγκεν κοντά στη Στουτγκάρδη, που έως τότε δεν είχαν ασχοληθεί με την ύπαρξή του, όταν είδαν τους πυροσβέστες να φθάνουν με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ειδικές στολές φοβήθηκαν ότι δέχονταν κάποιου είδους επίθεση με χημικά.

Ένας από τους γείτονες ήταν εκείνος που ειδοποίησε την αστυνομία όταν άκουσε τον άντρα να χτυπάει ρυθμικά το ταβάνι και να καλεί σε βοήθεια. Ο πρώτος πυροσβέστης που μπήκε στο διαμέρισμα, βγήκε αμέσως πανικόβλητος κι εξήγησε στην υπηρεσία του ότι θα έπρεπε να πάρουν ειδικά μέτρα για να μεταφέρουν τον ασθενή που δεν μπορούσε ούτε να αναπνεύσει.

Σύμφωνα με τους πυροσβέστες, τα σκουπίδια έφταναν μέχρι το γόνατο. Τα σαπισμένα υπολείμματα τροφής είχαν προσελκύσει ζωύφια που πετούσαν παντού. Το μέγεθος του άντρα ήταν τέτοιο που χρειάστηκε γερανός για να τον βγάλουν από το σπίτι και να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Δείτε τις φωτογραφίες


 

 
Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη δήμαρχος για την εξαφάνιση 43 φοιτητών - Πορεία προς τιμήν τους


Η μεξικανική αστυνομία συνέλαβε έναν φυγά πρώην δήμαρχο και τη σύζυγό του, οι οποίοι κατηγορούνται από την κυβέρνηση ότι ήταν οι υποκινητές των επιθέσεων που στις 26 Σεπτεμβρίου στοίχισαν τη ζωή σε έξι ανθρώπους και προκάλεσαν την εξαφάνιση 43 φοιτητών, για τους οποίους οι δάσκαλοί τους εκφράζουν φόβους ότι δολοφονήθηκαν, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Συνελήφθη δήμαρχος για την εξαφάνιση 43 φοιτητών

Οι φοιτητές είχαν απαχθεί από την αστυνομία, η οποία συνεργάζεται με μια ντόπια συμμορία ναρκωτικών, στη νοτιοδυτική πόλη Ιγκουάλα, έπειτα από συγκρούσεις που σημειώθηκαν εκεί τη νύκτα της 26ης Σεπτεμβρίου, με αποτέλεσμα να αρχίσει ένα τεράστιο ανθρωποκυνηγητό και να περιέλθει σε δύσκολη θέση ο Πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένια Νιέτο.

Ο Χοσέ Ραμόν Σαλίνας, εκπρόσωπος της ομοσπονδιακής αστυνομίας, γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Twitter πως ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα, ο οποίος ήταν τότε δήμαρχος της Ιγκουάλα, και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα συνελήφθησαν στην πόλη του Μεξικού.

Κυβερνητικός αξιωματούχος δήλωσε πως περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σύλληψη θα δοθούν στη δημοσιότητα αργότερα σήμερα.

Η κυβέρνηση εξακολουθεί να αναζητεί τους φοιτητές, η εξαφάνιση των οποίων έχει προκαλέσει σοκ στη χώρα και έχει υπονομεύσει τους ισχυρισμούς του Πένια Νιέτο ότι το Μεξικό έχει γίνει ασφαλέστερο επί της προεδρίας του.

Ο Χοσέ Λουίς Αμπάρκα και η σύζυγός του Μαρία ντε λος Άνχελες Πινιέδα ήταν οι περισσότερο καταζητούμενοι φυγάδες του Μεξικού μετά τα γεγονότα στην Ιγκουάλα (στην Πολιτεία Γκερέρο) που αναστάτωσαν τη χώρα και ολόκληρο τον κόσμο.

Δημοτικοί αστυνομικοί και μέλη της εγκληματικής οργάνωσης Γκερέρος Ουνίδος είχαν επιτεθεί με πυροβόλα όπλα σε δεκάδες φοιτητές της σχολής της Αγιοτσινάπα που είχαν έρθει στην Ιγκουάλα, με αποτέλεσμα έξι νεκρούς και 25 τραυματίες.

Σύμφωνα με δηλώσεις ορισμένων από τα 56 πρόσωπα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής –αστυνομικοί, δημόσιοι υπάλληλοι, ύποπτοι ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης–, οι 43 αγνοούμενοι στη συνέχεια δολοφονήθηκαν και θάφτηκαν.

Οι δικαστικές αρχές κατηγόρησαν τον Αμπάρκα και την Πινιέδα, πολλοί αδελφοί της οποίας ήταν περιβόητοι λαθρέμποροι ναρκωτικών, ότι οργάνωσαν αυτή την επίθεση. Το ζεύγος διέφυγε μερικές ημέρες μετά τα γεγονότα και στις 22 Οκτωβρίου εκδόθηκε ένταλμα για τη σύλληψή του.


-----------------

Πορεία προς τιμήν των 43 αγνοούμενων φοιτητών στο Μεξικό

Μια ομάδα ανθρώπων ξεκίνησε μια πορεία 200 χιλιομέτρων από το νότιο-δυτικό Μεξικό προς την Πόλη του Μεξικού σε μια διαδήλωση με στόχο να αφυπνιστεί η μεξικάνικη κοινότητα για την υπόθεση της εξαφάνισης των 43 φοιτητών που αγνοούνται για περισσότερο από ένα μήνα. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο αριθμός των διαδηλωτών συμβολικός, 43, ένας για κάθε αγνοούμενο φοιτητή.

«Τους θέλουμε πίσω στη ζωή» δήλωσε ένα από τους συμμετέχοντες στην πορεία τιμής και μνήμης οι οποίοι σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν διαδήλωση στην κεντρική πλατεία της Πόλης του Μεξικού, όταν φτάσουν στην πρωτεύουσα.

Ο πρόεδρος του Μεξικού Ενρίκε Πένα Νιέτο έχει δηλώσει ότι η χώρα είναι απαραίτητο να δημιουργήσει συνθήκες που θα εξασφαλίσουν ότι παρόμοια τραγική κατάσταση δεν θα συμβεί ποτέ ξανά. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να συστήσει μια ειδική επιτροπή, που θα περιλαμβάνει κρατικούς αξιωματούχους, τις εισαγγελικές αρχές, αλλά και τις οικογένειες των αγνοούμενων φοιτητών.

Οι νεαροί ηλικίας 15 έως 25 ετών ταξίδευαν με λεωφορεία, όταν άγνωστοι μέλη εγκληματικών συμμοριών με τη συνεργασία διεφθαρμένων αστυνομικών, τους σταμάτησαν στην πόλη Ιγκουάλα στις 26 Σεπτεμβρίου και τους μετέφεραν σε ερημική τοποθεσία όπου πιθανολογείται ότι οι περισσότεροι από τους φοιτητές και μαθητές δολοφονήθηκαν.


Διαβάστε περισσότερα...

Άνοιξε το ψηλότερο κτίριο στη Νέα Υόρκη


Πέρασαν 13 χρόνια από την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης, στις 9/11 και το νέο κτίριο που υψώθηκε στη θέση του World Trade Center άνοιξε τις πύλες του και ξεκίνησε να στεγάζει εκ νέου επιχειρήσεις.

Οι πρώτοι εργάζομενοι που μπήκαν μέσα στο One World Trade Center είναι του εκδοτικού κολοσσού Conde Nast. Ο 3,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων ουρανοξύστης πήρε οκτώ χρόνια για να κατασκευαστεί και είναι πλέον το ψηλότερο κτίριο στις ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιάννενα: Έδεσαν και λήστεψαν τυφλή ηλικιωμένη


Αντιμέτωπη με δύο αδίστακτους ληστές ήρθε λίγο μετά τη μια το μεσημέρι, μια τυφλή ηλικιωμένη, στο σπίτι της στα Καραμίτσια Ιωαννίνων. Σύμφωνα με το epirusgate.blogspot.gr οι δράστες κατάφεραν να εισέλθουν από την ανασφάλιστη πόρτα του ισογείου διαμερίσματός και με χρήση βίας έδεσαν και φίμωσαν την γυναίκα. Στην συνέχεια αφαίρεσαν 20.000 ευρώ που είχε η ηλικιωμένη στο σπίτι της και εξαφανίστηκαν. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι κτηνοτρόφοι


Κινητοποιήσεις αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εντός του Νοέμβρη οι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι διαμαρτύρονται -μεταξύ άλλων- για κακές πληρωμές της εξισωτικής και ενιαίας αποζημίωσης, καθυστέρηση πληρωμών των βιολογικών προγραμμάτων, μη επίλυση των θεμάτων με τα βοσκοτόπια, μη αποζημίωση για τον καταρροϊκό πυρετό και τελική μορφή της νέας Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (ΚΑΠ).

Στο πλαίσιο αυτό και ύστερα από σχετική σύσκεψη στη Βέροια, οι κτηνοτρόφοι προσκείμενοι στην Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ), αποφάσισαν την πανελλαδική κινητοποίηση στα κατά τόπους καταστήματα του ΟΠΕΚΕΠΕ στις 13 Νοεμβρίου 2014 και πανελλαδική κινητοποίηση και κάθοδο στην Αθήνα στις 25 του τρέχοντος μήνα.

Τονίζοντας ότι η “κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο, με την κτηνοτροφία να παραπέμπει σε αθεράπευτο ασθενή με άμεσες επιπτώσεις στην παραγωγική βάση και την οικονομία της χώρας”, ο πρόεδρος της ΠΕΚ, Δημήτρης Καμπούρης, καλεί σε μαζική συμμετοχή του κτηνοτροφικού κόσμου, στις κινητοποιήσεις που αποφασίστηκαν.



Διαβάστε περισσότερα...

Διακοπή της κυκλοφορίας στα Τέμπη


Σε διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών θα προχωρήσει ο Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου από τις 10 έως τις 12 Νοεμβρίου, προκειμένου να εκτελεστούν εργασίες επιθεώρησης και συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας, για την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, είναι απαραίτητη η διακοπή της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών:

- Την Δευτέρα 10 Νοεμβρίου (07.00 - 20.00)
- την Τρίτη 11 Νοεμβρίου (07.00 - 20.00)
- την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου (07.00 - 20.00).

Σύμφωνα με την εταιρεία, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα ισχύσουν κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, καθώς και οι παρακαμπτήριες διαδρομές, θα ανακοινωθούν από την Ελληνική Αστυνομία.

Στο μεταξύ, θα μειωθεί η τιμή των διοδίων του Μοσχοχωρίου για τις ημέρες διακοπής της κυκλοφορίας για όσους πληρώνουν τοις μετρητοίς.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της διακοπής της κυκλοφορίας στην Κοιλάδα των Τεμπών, οι τιμές διοδίων του Σταθμού Διοδίων Μοσχοχωρίου – μόνο για την πληρωμή με μετρητά - θα διαμορφωθούν ως εξής:



«Οι τιμές διοδίων για τις συναλλαγές με πομποδέκτη, καθώς και οι τιμές διοδίων σε όλους τους υπόλοιπους σταθμούς που διαχειρίζεται η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου θα παραμείνουν ίδιες» καταλήγει η εταιρεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Η πρόταση του Λοβέρδου για τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο


Με βασικό αντικείμενο τις αλλαγές στο Δημοτικό Σχολείο, όπως έχει προαναγγείλει ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, συνέρχεται αύριο Τετάρτη η ολομέλεια του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας.

Η πρόταση που θα καταθέσει ο υπουργός Παιδείας στο συμβούλιο θα κινηθεί στην κατεύθυνση της ελάφρυνσης των μαθητών από το βαρύ ημερήσιο πρόγραμμα.

«Κατά βάση, η φιλοσοφία της πρότασης που θα κάνω, είναι λιγότερα μαθήματα, περισσότερη ενασχόληση με ζητήματα που ολοκληρώνουν το παιδί. Δημιουργική απασχόληση, άθληση, καλλιτεχνικά. Το να έχεις 18 μαθήματα στο δημοτικό, είναι απόδειξη ότι είσαι για το τρελοκομείο, είναι απόδειξη ότι για κάποιον άλλον δουλεύεις, όχι για τα παιδιά» σημείωσε ο υπουργός Παιδείας.

Στόχος του υπουργού είναι να συμφωνηθούν οι αλλαγές μέσα στο τρίμηνο ώστε να κατατεθεί το νομοσχέδιο για το νέο δημοτικό στη βουλή τον Ιανουάριο. Στις προθέσεις του υπουργού είναι επίσης η σύγκληση οργάνου το οποίο θα αποτελείται από πρώην υπουργούς Παιδείας.

Η ολομέλεια του ΕΣΥΠ συγκροτείται από τον πρόεδρό του, τους προέδρους των επί μέρους συμβουλίων, εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Παιδείας και Εργασίας, τους επικεφαλής διαφόρων οργανισμών, εκπροσώπους της ακαδημαϊκής και της εκπαιδευτικής κοινότητας, της Εκκλησίας, των γονέων, των συνδικάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και των ΑμεΑ.

Συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών έχουν πάντως ανακοινώσει την πρόθεσή τους να μην συμμετάσχουν στις εργασίες της ολομέλειας. «Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε σε έναν διάλογο-παρωδία που έχει ως μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Λοβέρδου και την επικοινωνιακή του αναβάθμιση εν μέσω ερειπίων στο χώρο της εκπαίδευσης» αναφέρουν χαρακτηριστικά οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο ίδιο πνεύμα, το ΔΣ της ΟΛΜΕ «αποφάσισε να μη συμμετάσχει με εκπρόσωπό του στις συνεδριάσεις του ΕΣΥΠ που συγκαλεί το υπουργείο Παιδείας καταγγέλλοντας την εκπαιδευτική και οικονομική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της Ε.Ε., του ΔΝΤ αλλά και του ΟΟΣΑ».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε ποια ΜΜΜ ισχύει η επιβίβαση από την μπροστινή πόρτα


Σε πλήρη εφαρμογή τέθηκε το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης των επιβατών συγκεκριμένων γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ από την μπροστινή πόρτα, με επίδειξη εισιτηρίου ή κάρτας στον οδηγό.

Το μέτρο τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή από το Σάββατο 1η Νοεμβρίου σε 56 γραμμές λεωφορείων και τρόλεϊ σε συνέχεια προηγούμενης μερικής πιλοτικής εφαρμογής.

Η εφαρμογή του μέτρου γίνεται στο πλαίσιο της καλύτερης οργάνωσης της επιβίβασης και αποβίβασης επιβατών, καθώς και της αντιμετώπισης της λαθρεπιβίβασης στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Για την ενημέρωση του επιβατικού κοινού, στα οχήματα των εν λόγω γραμμών αναγράφεται ειδικό πληροφοριακό μήνυμα στη φωτεινή επιγραφή τους,

Δείτε αναλυτικά τις γραμμές όπου εφαρμόζεται το μέτρο της υποχρεωτικής επιβίβασης από την μπροστινή πόρτα:

Α/Α
Α. Γραμμής
Ονομασία Γραμμής
1
 24
ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
2
 25
ΚΑΜΑΤΕΡΟ-ΙΛΙΟΝ-ΣΤ.ΑΓ.ΑΝΤΩΝΙΟΣ
3
021
ΚΑΝΙΓΓΟΣ-ΓΚΥΖΗ
4
024
ΑΓ.ΑΝ/ΡΟΙ-ΣΤ.ΑΤ/ΚΗΣ-ΣΤ.ΛΑΡΙΣΗΣ μ. Κηφισού
5
025
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΠΡΟΦ.ΔΑΝΙΗΛ
6
026
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ
7
027
ΙΠΠΟΚΡΑΤΟΥΣ-ΟΡΦΕΩΣ
8
046
ΜΟΥΣΕΙΟ-ΕΛΛΗΝΟΡΩΣΩΝ
9
057
OMONOIA-ΛΟΦΟΣ ΣΚΟΥΖΕ
10
060
ΜΟΥΣΕΙΟ-ΑΚΑΔΗΜΙΑ-ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΣ
11
100
ΠΛ.ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ-ΚΟΛΩΝΑΚΙ-ΑΓΟΡΑ
12
116
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΒΑΡΗ-ΚΙΤΣΙ
13
128
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
14
142
ΣΤ.ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ-ΚΑΛΑΜΑΚΙ
15
162
ΒΟΥΛΑ-ΠΑΝΟΡΑΜΑ
16
205
ΓΛΥΦΑΔΑ-ΣΟΥΡΜΕΝΑ-ΤΕΡΨΙΘΕΑ
17
209
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΥΝΤΑΓΜΑ
18
212
ΣΤ.ΔΑΦΝΗ-ΥΜΗΤΤΟΣ-ΒΥΡΩΝΑΣ-ΚΑΡΕΑΣ
19
227
ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ-ΑΓ.ΑΡΤΕΜΙΟΣ
20
302
ΣΤ.ΔΟΥΚ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ-ΓΕΡΑΚΑΣ
21
309
ΚΟΡΩΠΙ-ΣΤ.ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΥ-ΚΟΡΩΠΙ
22
322
ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΒΡΑΥΡΩΝΑ
23
323
ΒΡΑΥΡΩΝΑ-ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ
24
330
ΚΟΡΩΠΙ-ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ
25
406
ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜ.-ΑΓ.ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
26
407
ΣΤ.ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ-Ν.ΖΩΗ-ΣΤ.Δ.ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ
27
409
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ-ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ
28
410
Ο.Α.Κ.Α.-ΑΝΩ ΜΕΛΙΣΣΙΑ
29
413
ΠΑΠΑΓΟΥ-ΣΤ.ΚΑΤΕΧΑΚΗ-ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ
30
418
ΣΤ.ΕΘΝ.ΑΜΥΝΑ-ΣΧΟΛ.ΧΟΛΑΡΓΟΥ
31
450
ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
32
451
ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
33
460
ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ
34
461
ΣΤ.ΧΑΛΑΝΔΡΙ-Π.ΠΕΝΤΕΛΗ-ΧΑΛΑΝΔΡΙ
35
501
ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Α
36
509
ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΑΓ.ΣΤΕΦΑΝΟΣ-ΚΡΥΟΝΕΡΙ
37
522
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Α
38
523
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΑΔΑΜΕΣ Β
39
524
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΠΟΛΙΤΕΙΑ
40
526
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΚΕΦΑΛΑΡΙ
41
527
ΠΕΥΚΗ-ΜΑΡΟΥΣΙ Β
42
530
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΕΛΙΣΣΙΑ-Ν.ΠΕΝΤΕΛΗ
43
535
ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΕΥΞΕΙΝΟΣ ΠΟΝΤΟΣ
44
536
ΖΗΡΙΝΕΙΟ-ΔΙΟΝΥΣΟΣ
45
541
ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-ΣΤ.ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
46
543
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ
47
560
ΣΤ.ΚΗΦΙΣΙΑ-ΜΟΡΤΕΡΟ-Ν.ΕΡΥΘΡΑΙΑ
48
602
Ν.ΙΩΝΙΑ-ΚΑΛΟΓΡΕΖΑ-ΣΤ.ΠΑΝΟΡΜΟΥ
49
604
ΝΟΣ.ΑΓ.ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ-ΣΤ.ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ-Ν.ΙΩΝΙΑ
50
605
ΠΕΡΙΣΣΟΣ-ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΑ
51
610
ΦΙΛΟΘΕΗ-ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ
52
640
ΤΟΠΙΚΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
53
642
ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΑΓ.ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ-ΠΕΥΚΗ
54
651
ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Α
55
653
ΨΥΧΙΚΟ-ΠΑΝΟΡΜΟΥ Β
56
837
ΑΝΩ ΑΓ.ΒΑΡΒΑΡΑ-ΣΤ.ΑΓ.ΜΑΡΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα...

Κρατά φυλακισμένη την ανάπηρη σύζυγό του επί 12 χρόνια


Την αγόρασε από δουλέμπορους πριν 12 χρόνια και από τότε την κρατά κλειδωμένη. Ο λόγος για έναν οικοδόμο από την Κίνα, ο οποίος σήμερα ζητά βοήθεια προκειμένου να κάνει πιο άνετη τη φυλακή της νοητικά άρρωστης "γυναίκας" του και να της αγοράσει φάρμακα.



Και το φοβερό είναι ότι τα τοπικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται να τον στηρίζουν .

Όπως αναφέρει η Daily Mail, o 64χρονος Luo Jindong γεννήθηκε σε μια φτωχή οικογένεια και από πολύ μικρή ηλικία ανέλαβε την ευθύνη για την ανατροφή των μικρότερων αδελφών του. Αυτό τον έκανε πολύ σκληρό και δεν του άφησε το περιθώριο χρόνου για να βρει μια σύζυγο προκειμένου να φτιάξει τη δική του οικογένεια.



Στην ηλικία των 50, όταν οι συγγενείς του αποκαταστάθηκαν και ήταν ευτυχισμένοι, συνειδητοποίησε ότι δεν είχε κάνει τίποτα για τον εαυτό του εκτός του ότι είχε βάλει στην άκρη κάποια χρήματα. Το 2000 αποφάσισε λοιπόν να δώσει αυτές τις οικονομίες για να αγοράσει από δουλεμπόρους μια σύζυγο. Την παντρεύτηκε και η γυναίκα ένα χρόνο μετά έμεινε έγκυος φέρνοντας στη ζωή το γιο που πάντα ήθελε. Δεν γνώριζε ποια ήταν η γυναίκα και ο ίδιος σήμερα αναφέρει ότι ποτέ δεν ρώτησε το όνομά της. Ήταν απλώς η σύζυγός του και αργότερα η μητέρα του παιδιού του.

Ο 64χρονος αποκαλύπτει ότι η μητέρα του την είχε υπό στενή επιτήρηση κρατώντας τη γυναίκα μέσα στο σπίτι όταν εκείνος έλειπε, προκειμένου να μην νιώσει ποτέ την ανάγκη να αποκτήσει... όνομα.

Όμως ένα χρόνο μετά τη γέννηση του γιου τους, η σύζυγός του άρχισε να υποφέρει από νοητικά προβλήματα και έγινε επιθετική, χτυπώντας ακόμα και την πεθερά της.

Τότε -το 2002-ήταν που αποφάσισε να την κλειδώσει σε ένα μικρό δωμάτιο.Μέχρι σήμερα, η γυναίκα παραμένει εκεί, στο κλουβί της.



"Τι άλλο θα μπορούσα να κάνω; Δεν είχα χρήματα για την θεραπεία της και είχα πολύ λίγα για να επισκευάσω το σπίτι. Έπρεπε να δουλεύω κάθε μέρα για να ζήσω την οικογένειά μου και ήθελα ο γιος μου να νιώθει ότι η μητέρα του βρίσκεται δίπλα του. Την αγαπούσα πολύ. Εάν υπήρχε άλλος τρόπος, δεν θα την κλείδωνα για τόσο μεγάλο διάστημα. Της μαγείρευα κάθε μέρα, πριν πάω στη δουλειά και φρόντιζα να κάνει μπάνιο συχνά όμως δεν είχα χρήματα για να την πάω στο νοσοκομείο" δηλώνει.

Τώρα, ο άνδρας ζητά οικονομική βοήθεια για να φτιάξει τη ζωή του καθώς όπως λέει δεν αντέχει άλλο λόγω ηλικίας να δουλεύει στις οικοδομές και θέλει να εξασφαλισει στο γιο του ένα καλύτερο μέλλον.

Πριν από μερικά χρόνια η μητέρα του Luo Jindong πέθανε και ο 13χρονος γιος του, ο οποίος ήταν μέχρι πρότινος άριστος μαθητής, αποβλήθηκε επειδή τσακώθηκε με έναν συμμαθητή του.

Ο 64χρονος κάνει έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει τον οβολό του προκειμένου να τον βοηθήσει να επισκευάσει το σπίτι του, το οποίο είναι- όπως τονίζει- έτοιμο να καταρρεύσει και να παρέχει ιατρική βοήθεια προς τη σύζυγό του.




Διαβάστε περισσότερα...

Συνταγματική και νόμιμη η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία


Με απόφαση του ΣτΕ.

Συνταγματική και νόμιμη είναι η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία σύμφωνα με την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν ότι δεν συνιστά υποβάθμιση της υγείας των Ελλήνων πολιτών η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και απέρριψαν τους ισχυρισμούς του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, των Ιατρικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιά και του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος οι οποίοι είχαν καταθέσει προσφυγές. Οι γιατροί ζητούσαν την ακύρωση αποφάσεων του 2012 που έφεραν την υπογραφή του τότε του υπουργού Υγείας Ανδρέα Λοβέρδου και αφορούσαν τον μηχανισμό εφαρμογής της συνταγογράφησης βάσει δραστικής ουσίας και τις εξαιρέσεις από το σύστημα συνταγογράφησης.

Η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου στις υπ΄ αριθμ. 3799- 3804/2014 αποφάσεις της υπογραμμίζει ότι η συνταγογράφηση των φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, δεν προσκρούει σε Ευρωπαϊκές οδηγίες, αλλά ούτε και στην Ελληνική νομοθεσία καθώς όπως εκτιμούν η επέμβαση στην επαγγελματική ελευθερία των γιατρών, που επέρχεται με τις υπουργικές αποφάσεις, «δεν υπερβαίνει προδήλως το αναγκαίο μέτρο».
Ακόμη, υπογραμμίζουν οι σύμβουλοι Επικρατείας, ότι είναι απορριπτέος ο ισχυρισμός των γιατρών, ότι ο κανόνας της συνατογράφησης με βάση την δραστική ουσία εξομοιώνει ανεπίτρεπτα του γιατρούς με τους φαρμακοποιούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι γιατροί στις προσφυγές τους έλεγαν ότι η εφαρμογή του μέτρου συνταγογράφησης δραστικής ουσίας «αποτελεί βαρύ επιστημονικό ατόπημα διότι απομακρύνει την ευθύνη της θεραπείας από το γιατρό και τη μεταθέτει στις γκρίζες ζώνες του φθηνού εμπορίου ορισμένων φαρμακοβιομηχανιών». Επίσης, όπως ανέφεραν η αλλαγή του σκευάσματος από τρίτους μπορεί να αποβεί όχι μόνο αναποτελεσματική αλλά και μοιραία ακόμη και για τη ζωή του ίδιου του ασθενή.



Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα για τον τερματισμό της ατιμωρησίας εγκλημάτων κατά δημοσιογράφων


Εκδήλωση στον ΟΗΕ, με τη συμμετοχή της Ελλάδας.

«Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε περιοχές συγκρούσεων θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο και η ασφάλειά τους δεν είναι εγγυημένη» τόνισε ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, μιλώντας σε εκδήλωση-συζήτηση, που έγινε στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών και η οποία συνδιοργανώθηκε από την ΟΥΝΕΣΚΟ και τις Μόνιμες Αντιπροσωπείες της Ελλάδας, της Αργεντινής, της Αυστρίας, της Κόστα Ρίκα, της Γαλλίας και της Τυνησίας.

Το θέμα της συζήτησης στρογγυλής τραπέζης ήταν «ο τερματισμός της ατιμωρησίας: η προάσπιση του κράτους δικαίου», με την ευκαιρία της πρώτης επετείου της «Παγκόσμιας Ημέρας για τον τερματισμό της ατιμωρησίας των εγκλημάτων κατά των δημοσιογράφων», που έχει ορίσει ο ΟΗΕ για τις 2 Νοεμβρίου, έπειτα από την έγκριση σχετικού ψηφίσματος από την περυσινή Γενική Συνέλευση του διεθνούς Οργανισμού.

Σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του στην εκδήλωση, ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι-μουν, ανέφερε ότι κατά την τελευταία δεκαετία, για το 90% των δολοφονιών δημοσιογράφων δεν υπήρξε απόδοση δικαιοσύνης στο έγκλημα και οι δράστες παρέμειναν ατιμώρητοι.

Ο γγ του ΟΗΕ επισήμανε, επίσης, ότι για πρώτη φορά ο ΟΗΕ παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αντιμετώπιση της ασφάλειας των δημοσιογράφων με την παράλληλη υποστήριξη κυβερνήσεων και με σκοπό την ενίσχυση των νομικών πλαισίων προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης.

Στη συζήτηση συμμετείχαν ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ, πρέσβης Μιχάλης Σπινέλλης, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της ΟΥΝΕΣΚΟ, Getachew Engida, ο εκτελεστικός διευθυντής της Επιτροπής Προστασίας Δημοσιογράφων (CPJ) Joel Simon, η διευθύντρια του οργανισμού Παγκόσμια Ελευθερία Έκφρασης και Πληροφοριών και ειδική σύμβουλος του προέδρου του Πανεπιστημίου Κολούμπια δρ Agnes Callamard και η δημοσιογράφος του τηλεοπτικού σταθμού Αλ Αραμπίγια και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Διεθνούς Οργανισμού ΜΜΕ Γυναικών, Nadia Bilbassy-Charters, η οποία μόλις είχε επιστρέψει από δημοσιογραφική αποστολή στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, μεταφέροντας την αγωνία συναδέλφων της που κινδυνεύει η ζωή τους στην προσπάθειά τους να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για το τι πραγματικά συμβαίνει στην περιοχή.

Σημαντική ήταν και η παρέμβαση της διευθύντριας της οργάνωσης «Δημοσιογράφοι χωρίς σύνορα», τμήματος ΗΠΑ, Delphine Halgand, η οποία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις «σύγχρονες μορφές απειλών» σε βάρος των δημοσιογράφων και των λειτουργών των ΜΜΕ.

Κατά τη συζήτηση, τοποθετήθηκαν, επίσης, επί του ζητήματος μόνιμοι αντιπρόσωποι και διπλωμάτες άλλων χωρών, δίνοντας έμφαση στην αναγκαιότητα λήψης πρακτικών μέτρων για την προστασία των δημοσιογράφων, ειδικά μετά τις φρικτές δολοφονίες στη Μέση Ανατολή.

Τόσο οι συμμετέχοντες στο πάνελ, όσο και οι άλλοι διπλωμάτες και δημοσιογράφοι που έλαβαν τον λόγο, αναφέρθηκαν στις καθημερινές απειλές και τους κινδύνους που βιώνουν δημοσιογράφοι όχι μόνο σε εμπόλεμες ζώνες, αλλά και σε αρκετές χώρες, όπου κυβερνήσεις και υπηρεσίες επιχειρούν συστηματικά να τους φιμώσουν και να τους εμποδίσουν στην ελεύθερη άσκηση των επαγγελματικών καθηκόντων τους.

Μεταξύ άλλων, υπογραμμίστηκε η ανάγκη ότι τα κράτη - μέλη του ΟΗΕ πρέπει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την πρόληψη της βίας κατά των δημοσιογράφων και των εργαζομένων σε ΜΜΕ, για να εξασφαλίσουν και να παραπέμψουν στη δικαιοσύνη τους δράστες των εγκλημάτων.

Την εκδήλωση - συζήτηση συντόνισε ο Γιώργος Παπαγιάννης, επικεφαλής του τμήματος Εξωτερικών Σχέσεων και Πληροφοριών του γραφείου της UNESCO στη Νέα Υόρκη, ο οποίος συνοπτικά αναφέρθηκε στα κύρια σημεία των ομιλιών και χαιρετισμών που έγιναν στην εκδήλωση, υπογραμμίζοντας τις «σημαντικές προκλήσεις» που παρουσιάζονται σήμερα για την προστασία των δημοσιογράφων, ιδιαίτερα μετά τις τραγικές εικόνες με τις εν ψυχρώ δολοφονίες δημοσιογράφων.

Ο Έλληνας μόνιμος αντιπρόσωπος στον ΟΗΕ, στην αρχή της ομιλίας του, εξέφρασε την ειλικρινή εκτίμησή μου για τη συμμετοχή του αναπληρωτή γενικού διευθυντή της UNESCO και των εκπροσώπων της Αργεντινής, της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Κόστα Ρίκα και της Τυνησίας που συμμετείχαν στη διοργάνωση της εκδήλωσης.
Όπως ανέφερε ο κ. Σπινέλλης, το ψήφισμα που έχει εγκριθεί από τη Γενική Συνέλευση προβλέπει το διεθνές πλαίσιο για την προστασία των δημοσιογράφων, προτρέποντας τα κράτη - μέλη να εφαρμόσουν συγκεκριμένα μέτρα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «παρούσα κουλτούρα» της ατιμωρησίας.
Μετά από αυτό το ψήφισμα, όπως τόνισε, ο Γενικός Γραμματέας υπέβαλε στην τρέχουσα σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης μια ολοκληρωμένη έκθεση σχετικά με την πρόοδο της εφαρμογής της και δυστυχώς, όπως και η έκθεση του Γενικού Γραμματέα, τόνισε ενδεικτικά, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει «ανοδική τάση» στον αριθμό των δημοσιογράφων που σκοτώθηκαν τα τελευταία χρόνια, καθώς και των δημοσιογράφων και εργαζόμενων στα μέσα ενημέρωσης που φιμώνονται και εμποδίζονται στην αποστολή τους.

Στη συνέχεια, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ υπογράμμισε το γεγονός ότι «υπάρχει παγκόσμια συνειδητοποίηση των κινδύνων που συνδέονται με την επαγγελματική δημοσιογραφία από τη μία πλευρά και τις διαρκώς αυξανόμενες επιθέσεις εναντίον δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης από την άλλη» και ότι «σύμφωνα με την Επιτροπή Προστασίας Δημοσιογράφων, στο 90% των δολοφονιών δημοσιογράφων υπήρξε ατιμωρησία για τους δράστες. Η τάση αυτή αποτελεί, αναμφισβήτητα, το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και υπογραμμίζει το γεγονός ότι ένα κλίμα ατιμωρησίας δημιουργεί περαιτέρω βία».

Ο κ. Σπινέλλης σημείωσε, εξάλλου, ότι «από την άλλη πλευρά, είναι θετική εξέλιξη ότι η ευαισθητοποίηση για το θέμα βρίσκεται πλέον υψηλά στη διεθνή ατζέντα και ότι κατά τα τελευταία χρόνια, τα Ηνωμένα Έθνη, ιδίως η UNESCO, έχουν δραστηριοποιηθεί για το θέμα και ότι οι συναντήσεις υψηλού επιπέδου έχουν φέρει μαζί όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένων των ΜΚΟ, ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες και ομάδες μέσων ενημέρωσης. Οι συναντήσεις κατέληξαν στην υιοθέτηση του σχεδίου δράσης του ΟΗΕ για την ασφάλεια των δημοσιογράφων και το θέμα της ατιμωρησίας».

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες από πλευράς της Ευρώπης, σημείωσε ότι τον περασμένο Απρίλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης εξέδωσε δήλωση σχετικά με την προστασία της δημοσιογραφίας και η ΕΕ ενέκρινε «κατευθυντήριες γραμμές» για την ελευθερία της έκφρασης, ενώ αυτή τη στιγμή χρηματοδοτεί μια σειρά πιλοτικών έργων στον τομέα των παραβιάσεων της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του πλουραλισμού.
Επίσης, όπως πρόσθεσε, πολλά κράτη - μέλη έχουν αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την προστασία της ελευθερίας της έκφρασης, της ελευθερίας του Τύπου και για το δικαίωμα στην πληροφόρηση, ενώ αναβάθμισαν τις προσπάθειές τους για να εξασφαλίσουν την έρευνα και τη δίωξη των απειλών και επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης.

Τέλος, ο κ. Σπινέλλης τόνισε: «Ωστόσο, έχουμε ακόμα πολύ δρόμο μπροστά μας, προκειμένου να εξασφαλίσουμε ένα ασφαλές και ευνοϊκό περιβάλλον εργασίας για όλους τους δημοσιογράφους. Οι δημοσιογράφοι που εργάζονται σε περιοχές συγκρούσεων θέτουν τη ζωή τους σε κίνδυνο, σε καθημερινή βάση. Η ασφάλειά τους δεν είναι εγγυημένη. Αντιθέτως, οι συνθήκες εργασίας τους είναι αφόρητες, καθώς έχουν να αντιμετωπίσουν την απειλή των δολοφονιών, της ομηρίας, των παρενοχλήσεων, των εκφοβισμών και των βασανιστηρίων».



Διαβάστε περισσότερα...

Στους 8.000 οι υποψήφιοι για εκπαιδευτές ενηλίκων


Πώς να ενταχθείτε στο υπομητρώο και να λάβετε μέρος στις εξετάσεις.

Σε 8.000 ανέρχονται οι υποψήφιοι εκπαιδευτές ενηλίκων σύμφωνα με δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας στη ΝΕΡΙΤ. Όπως έγραψε το news.gr πραγματοποιήθηκε ο πρώτος κύκλος εξετάσεων για την πιστοποίηση των εκπαιδευτών ενηλίκων όπου πήραν μέρος 1.050 υποψήφιοι.

Άμεσα θα ξεκινήσει και ο δεύτερος κύκλος ενώ μέχρι την άνοιξη θα εξεταστούν και θα πιστοποιηθούν, σύμφωνα με τον κ. Στύλιο, και οι 8.000 εκπαιδευτές.

Προκειμένου να ενταχθεί κάποιος στο υπομητρώο εκπαιδευτών ενηλίκων και να πάρει μέρος στις εξετάσεις πιστοποίησης θα πρέπει να καταθέσει ηλεκτρονική αίτηση.

Προκειμένου να ενημερωθούν οι ενδιαφερόμενοι το newsbeast.gr παρουσιάζει τα ακόλουθα βασικά σημεία που είναι χρήσιμα να τα προσέξουν οι υποψήφιοι πριν καταθέσουν την αίτησή τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περίπτωση που οι ενδιαφερόμενοι δεν ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες που τους εντάσσουν στην εκπαίδευση ενηλίκων θα πρέπει να παρακολουθήσουν πιστοποιημένο πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών

Να σημειώσουμε ότι ο ΕΟΠΠΕΠ έχει αναρτήσει και Τράπεζα Θεμάτων που καλό είναι να την μελετήσουν όσοι πάρουν μέρος στη διαδικασία πιστοποίησης.

Προσόντα ένταξης στο Υπομητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων
Οι υποψήφιοι για το Υπομητρώο «Εκπαιδευτών Ενηλίκων» πρέπει να διαθέτουν:
Είτε:
α) Τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα ισοτιμιών. Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι συναφείς τίτλοι σπουδών που επιτρέπουν την άσκηση ενός επαγγέλματος, εφόσον κατά τον χρόνο κτήσης τους δεν απονέμονταν στην Ελλάδα αντίστοιχοι τίτλοι σπουδών.

Είτε:
β) Τίτλο σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, πλην της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και τριετή επαγγελματική ή και διδακτική πείρα, συναφή με την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Σε περίπτωση που ο τίτλος σπουδών έχει εκδοθεί από ίδρυμα της αλλοδαπής, πρέπει να είναι αναγνωρισμένος από τα εκάστοτε αρμόδια όργανα ισοτιμιών.

Επίσης, συμπεριλαμβάνονται οι συναφείς τίτλοι σπουδών που επιτρέπουν την άσκηση ενός επαγγέλματος, εφόσον κατά τον χρόνο κτήσης τους δεν απονέμονταν στην Ελλάδα αντίστοιχοι τίτλοι σπουδών.

Προσόντα ένταξης στο Υπομητρώο «Εκπαιδευτών των Eκπαιδευτών Eνηλίκων»
Οι υποψήφιοι για το Υπομητρώο «Εκπαιδευτών των Eκπαιδευτών Eνηλίκων» απαιτείται να διαθέτουν:
α) πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με κατεύθυνση/ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ή στη Δια Βίου Μάθηση ή στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση ή στη Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση ή/και πτυχίο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Συνεχής Εκπαίδευση» ή/και πτυχίο Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής με κατεύθυνση «Εκπαιδευτική Πολιτική» της ημεδαπής ή αντίστοιχο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από αρμόδια όργανα ισοτιμιών και αποδεδειγμένη πενταετή (5) επαγγελματική/διδακτική πείρα στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο των σπουδών, η οποία αποκτήθηκε μετά την απόκτηση του πτυχίου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή
β) μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών (Master ή Διδακτορικό) με κατεύθυνση/ειδίκευση στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ή στη Δια Βίου Μάθηση ή στη Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση ή στη Συνεχιζόμενη Επαγγελματική Κατάρτιση της ημεδαπής ή αντίστοιχο τίτλο σπουδών της αλλοδαπής αναγνωρισμένο από αρμόδια όργανα ισοτιμιών και αποδεδειγμένη τριετή (3) επαγγελματική/διδακτική πείρα στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα, σε αντικείμενο συναφές με το αντικείμενο των σπουδών, η οποία αποκτήθηκε μετά την ολοκλήρωση των μεταπτυχιακών σπουδών, ή
γ) πτυχιούχοι τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με επιμόρφωση διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών σε εκπαίδευση εκπαιδευτών από Δημόσιο Φορέα και αποδεδειγμένη δεκαετή (10ετή) επαγγελματική/διδακτική πείρα στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στο αντικείμενο της εκπαίδευσης ενηλίκων.

Και (αφορά και στις τρεις παραπάνω περιπτώσεις) αποδεδειγμένη διδακτική πείρα 250 ωρών στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία αποκτήθηκε κατά τα τελευταία πέντε (5) έτη ή 500 ωρών στην εκπαίδευση εκπαιδευτών ενηλίκων, η οποία αποκτήθηκε κατά τα τελευταία δέκα (10) έτη.
δ) πιστοποιημένη εκπαιδευτική επάρκεια.

Ώρες διδασκαλίας και η αντιστοιχία τους σε έτη:
Η αναγωγή της διδακτικής πείρας του μη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού σε έτη πλήρους απασχόλησης γίνεται ως εξής:
α) Για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση, 750 διδακτικές ώρες αντιστοιχούν σε ένα έτος πλήρους απασχόλησης.
β) Για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας (Σ.Δ.Ε.), τα φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών, 650 διδακτικές ώρες αντιστοιχούν σε ένα έτος πλήρους απασχόλησης.
γ) Για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, 210 διδακτικές ώρες αντιστοιχούν σε ένα έτος πλήρους απασχόλησης.
δ) Για τα Ι.Ε.Κ., Κ.Ε.Κ., ΚΕ.Μ.Ε., Εργαστήρια Ελευθέρων Σπουδών, Κέντρα Ενδοεπιχειρησιακής Κατάρτισης ή άλλους φορείς μη τυπικής εκπαίδευσης, 500 διδακτικές ώρες αντιστοιχούν σε ένα έτος πλήρους απασχόλησης.

Έλεγχος Φακέλου υποψηφίου
Οι υποψήφιοι καταθέτουν τα δικαιολογητικά τους σε φάκελο και ο ΕΟΠΠΕΠ.Οι αιτήσεις και οι φάκελοι των δικαιολογητικών αξιολογούνται από δύο αξιολογητές του Μητρώου Αξιολογητών του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π.

Οι αξιολογητές Ελέγχου Πληρότητας και Συμβατότητας έχουν ως έργο τα ακόλουθα:
α) Ελέγχουν και αποφαίνονται για την πληρότητα και συμβατότητα της αίτησης και των δικαιολογητικών που υποβάλλει ο υποψήφιος σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 3.
β) Ελέγχουν και επαληθεύουν, βάσει των συνημμένων δικαιολογητικών, τα δηλωθέντα στην αίτηση του υποψηφίου.
γ) Αποφασίζουν για την τελική αντιστοίχιση των τίτλων σπουδών και της επαγγελματικής/διδακτικής πείρας του υποψηφίου σε κωδικούς σύμφωνα με το εκάστοτε ισχύον Εθνικό Σύστημα Ταξινόμησης Επαγγελμάτων.
δ) Κατατάσσουν τον υποψήφιο, ανάλογα με τα προσόντα και την πείρα του, σε μία από τις ακόλουθες κατηγορίες:


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ
Διδακτικό επιστημονικό προσωπικό των ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης των βαθμίδων καθηγητή, αναπληρωτή καθηγητή, επίκουρου καθηγητή στο επιστημονικό πεδίο της Δια Βίου μάθησης ή της εκπαίδευσης ενηλίκων ή της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης, της βαθμίδας του λέκτορα με τριετή πείρα στο επιστημονικό πεδίοτης Δια Βίου μάθησης ή της εκπαίδευσης ενηλίκων ή της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό των Πανεπιστημίων (Ε.Ε.ΔΙ.Π.) που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα και διαθέτουν τριετήπείρα στο επιστημονικό πεδίοτης Δια Βίου μάθησης ή της εκπαίδευσης ενηλίκων ή της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης και κατάρτισης.
ΝΑΙ
ΟΧΙ
ΟΧΙ
Διδακτικό Επιστημονικό Προσωπικό Ιδρυμάτων Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης των βαθμίδων καθηγητή, αναπληρωτή καθηγητή, επίκουρου και λέκτορα.
Στην περίπτωση αυτή, η διαδικασία αξιολόγησης θα αφορά μόνον θέματα σχετικά με πολιτικές και πρακτικές στο πεδίο της Εκπαίδευσης Ενηλίκων
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Απόφοιτοι σπουδών σε πτυχιακό ή μεταπτυχιακό επίπεδο με αντικείμενο την εκπαίδευση ενηλίκων, ή τη Δια Βίου μάθηση ή τη συνεχιζόμενη εκπαίδευση και κατάρτιση ή τη συνεχή εκπαίδευση και εκπαιδευτική πολιτική και στο πλαίσιο των σπουδών τους σχεδίασαν, ανέλυσαν ή και υλοποίησαν Μικροδιδασκαλίες.
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700/Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων και έχουν παρακολουθήσει επιτυχώς το πρόγραμμα εκπαίδευσης εκπαιδευτών 300 ωρών του Υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας.
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Οι εκπαιδευτές που είναι ενταγμένοι στο Εισαγωγικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην αριθ. 113613/3.11.2006 Κ.Υ.Α. (ΦΕΚ 1700/Β΄) με θέμα: Τροποποίηση της αριθ. 113172/2005 (ΦΕΚ 1593/Β΄) κοινής υπουργικής απόφασης των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας περί Συστήματος Πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ή και σε άλλα Μητρώα Εκπαιδευτών και έχουν ολοκληρώσει επιτυχώς προγράμματα εκπαίδευσης εκπαιδευτών δημόσιου φορέα, διάρκειας τουλάχιστον 100 ωρών.
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Οι εκπαιδευτές με διδακτική πείρα τουλάχιστον 150 ωρών σε ενηλίκους
ΟΧΙ
ΝΑΙ
ΟΧΙ
Όλες οι άλλες κατηγορίες υποψηφίων
ΟΧΙ
ΟΧΙ
ΝΑΙ
Γραπτή εξεταστική δοκιμασία – Διαδικασία Αξιολόγησης:
Στόχος της γραπτής εξεταστικής δοκιμασίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σχετικά με τον σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασής του με βάση τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού−στόχου καθώς και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής του παρέμβασης συντονίζοντας την εκπαιδευόμενη ομάδα.

Η εξεταστική δοκιμασία θα διαρκεί μία ώρα και θα περιλαμβάνει ανοικτά ερωτήματα που θα απαιτούν σύντομη απάντηση. Για την αξιολόγηση των ικανοτήτων η εξέταση θα περιλαμβάνει μια μελέτη περίπτωσης, κατά την οποία οι υποψήφιοι θα καλούνται μέσω της παρακολούθησης βιντεογραφημένης διδασκαλίας να εντοπίσουν στοιχεία όπως: χαρακτηριστικά της ομάδας εκπαιδευομένων, τρόπος διαπραγμάτευσης, εκπαιδευτικές τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν, συνθήκες λειτουργίας της ομάδας κ.ά.

β) Παρουσίαση μικροδιδασκαλίας
Στόχος της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης και ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την κριτική σκέψη καθώς και αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική. Η παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας διαρκεί είκοσι (20) λεπτά της ώρας σε θεματικό αντικείμενο επιλογής του υποψηφίου ενώπιον ομάδας συνυποψηφίων. Η μικροδιδασκαλία, η οποία και βιντεοσκοπείται, θα συνοδεύεται από κείμενο του υποψηφίου, στο οποίο περιέχεται ο σχεδιασμός της. Μετά το τέλος της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας, ο υποψήφιος παρέχει πρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις στους αξιολογητές, στο πλαίσιο σύντομης συνέντευξης, διάρκειας δέκα (10) λεπτών της ώρας, σχετικά με τη μικροδιδασκαλία του.

γ) Εναλλακτικές μορφές αξιολόγησης
Αξιολόγηση εκπαιδευτικού φακέλου (portfolio) του υποψηφίου Εκπαιδευτή Ενηλίκων που μπορεί να περιλαμβάνει: σχεδιασμό εκπαιδευτικού προγράμματος, δημιουργία εκπαιδευτικού υλικού, βιντεοσκοπημένη/ες διδασκαλία/ες, ηλεκτρονικά αρχεία από υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης.

Η διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας διενεργείται σε Εξεταστικά Κέντρα. Η αξιολόγηση διενεργείται στους χώρους (αίθουσες) των Εξεταστικών Κέντρων εξασφαλίζοντας τον απαραίτητο υλικοτεχνικό εξοπλισμό και την κατάλληλη πληροφορική υποδομή.

Ως Εξεταστικά Κέντρα για τη διενέργεια πιστοποίησης Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων δύνανται να χρησιμοποιηθούν πιστοποιημένες/αδειοδοτημένες από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. δομές του Εθνικού Δικτύου Φορέων παροχής υπηρεσιών Δια Βίου Μάθησης. Για την επιλογή των Εξεταστικών Κέντρων διενεργείται Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, στην οποία και θα αναφέρονται τα κριτήρια επιλογής. Η διαδικασία πιστοποίησης θα πραγματοποιείται στους δηλωθέντες χώρους των επιλεγέντων από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Εξεταστικών Κέντρων.

Προκειμένου να συμμετάσχουν οι ενδιαφερόμενοι στις ανωτέρω διαδικασίες απαιτείται:
→ Να υποβάλουν την Ηλεκτρονική Αίτηση για συμμετοχή στη διαδικασία πιστοποίησης/Διαχείρισης Αλλαγών πατήστε εδώ
→ Να εκτυπώσουν και να υπογράψουν την Ηλεκτρονική Αίτηση
→ Να καταθέσουν το προβλεπόμενο χρηματικό ποσό στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος πατήστε εδώ
→ Να αποστείλουν φάκελο με την υπογεγραμμένη ηλεκτρονική αίτηση και με όλα τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά στη διεύθυνση του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικής Αντιστάσεως 41, ΤΚ. 14234 Νέα Ιωνία). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να αναφέρουν εξωτερικά στο φάκελο την ένδειξη: Ηλεκτρονική Αίτηση για συμμετοχή στην διαδικασία πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας των Εκπαιδευτών Ενηλίκων της Μη Τυπικής Εκπαίδευσης. Για τα απαιτούμενα δικαιολογητικά πατήστε εδώ
→ Στα απαιτούμενα δικαιολογητικά συμπεριλαμβάνεται η εξής Υπεύθυνη Δήλωση πατήστε εδώ


Διαβάστε περισσότερα...