Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Αναχαιτίστηκε η απώλεια μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ


Ενθαρρυντικά αποτελέσματα για πρώτη φορά από έρευνα που έγινε στις ΗΠΑ.
Επιστήμονες από τις ΗΠΑ αναφέρουν, ότι κατάφεραν για πρώτη φορά να αναχαιτίσουν την απώλεια της μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Η έρευνα έγινε σε ένα πολύ μικρό δείγμα ασθενών, μόλις 10 ατόμων και σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, έδειξε ότι εννιά ασθενείς εμφάνισαν βελτίωση στη μνήμη τους μέσα στους πρώτους 3-6 μήνες της θεραπείας.

Τα ευρήματα της επιστημονικής ομάδας από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια στο Λος Άντζελες είναι τα πρώτα, που υποδηλώνουν ότι μπορεί να αντιστραφεί η απώλεια της μνήμης σε ασθενείς με Αλτσχάιμερ.

Έξι από τους ασθενείς που συμμετείχαν στην έρευνα είχαν σταματήσει να εργάζονται, ή δυσκολεύονταν αρκετά με την εργασία τους, την εποχή που ξεκίνησε η έρευνα.

Ωστόσο, όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, όλοι τους ήταν σε θέση να επιστρέψουν ή να συνεχίσουν τη δουλειά τους κανονικά, με βελτιωμένη μάλιστα απόδοση.

Ο ένας ασθενής, που είχε διαγνωστεί στο τελευταίο στάδιο της νόσου δεν εμφάνισε βελτίωση μετά τη θεραπεία.

Ο Dr Dale Bredesen από το Κέντρο για την Έρευνα κατά του Αλτσχάιμερ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα αυτή έρευνα θα ανοίξει το δρόμο για την πρώτη αποτελεσματική θεραπεία κατά της ασθένειας, από την πρώτη φορά που περιγράφηκε πριν από 100 χρόνια.

Η έρευνα περιελάμβανε ένα περίπλοκο πρόγραμμα 36 σημείων, με το συνδυασμό ολοκληρωμένης αλλαγής της διατροφής, διέγερσης του εγκεφάλου, βελτίωση της ποιότητας ύπνου, λήψη συγκεκριμένων φαρμάκων και βιταμινών και άλλα βήματα που επηρεάζουν τη χημεία του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον Dr Bredesen, τα ευρήματα είναι «ενθαρρυντικά», ωστόσο όπως σημείωσε απαιτείται να γίνει μια πιο εκτεταμένη, ελεγχόμενη κλινική δομική. «Τα ευρήματα υποδεικνύουν ότι η απώλεια μνήμης μπορεί να αντιστραφεί και οι βελτιώσεις στην υγεία των ασθενών να διατηρηθούν, αλλά τα αποτελέσματα αυτά πρέπει να επαναληφθούν».

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Aging.



Διαβάστε περισσότερα...

Δύο φοιτητές στη Ρωσία στην απομόνωση για Έμπολα


Προσγειώθηκαν από τη Γουινέα και ταξίδεψαν στη συνέχεια με λεωφορείο.

Δύο φοιτητές από τη Γουινέα μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο νοσοκομείο της πόλης Oryol στη Ρωσία, σε απόσταση 350 χλμ από την πρωτεύουσα Μόσχα, με συμπτώματα που παραπέμπουν στον ιό Έμπολα.

Οι φοιτητές, ηλικίας 20 και 23 ετών προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο Domodedovo της Ρωσίας και ταξίδεψαν μέχρι το Oryol με λεωφορείο, γεγονός που έχει σημάνει κόκκινο συναγερμό στις ρωσικές αρχές.

Σήμερα το πρωί πέρασαν από ιατρικές εξετάσεις στο τοπικό νοσοκομείο και κρατούνται σε απομόνωση, καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα των τελικών εξετάσεων.

Οι πρώτες ενδείξεις πάντως, όπως μεταδίδει το Russia Today δείχνουν ότι είναι πιθανό να έχουν προσβληθεί από το θανατηφόρο ιό.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν παίζει κανένα ρόλο ο χρόνος της απώλειας κιλών


Μελλοντικά το άτομο θα ξανακερδίσει πάνω κάτω τα ίδια κιλά.
Ο χρόνος της απώλειας βάρους -απότομα ή σε βάθος χρόνου- δεν έχει τελικά σημασία στο μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα, σύμφωνα με αυστραλιανή έρευνα.

Η κλινική μελέτη για πρώτη φορά συνέκρινε άμεσα τις δύο εναλλακτικές μεθόδους δίαιτας και συμπέρανε ότι, μετά από τρία χρόνια, και στις δύο περιπτώσεις ένα άτομο θα έχει ξανακερδίσει περίπου τα ίδια πάνω κάτω κιλά ή, αντίστροφα, θα έχει χάσει λίγο πολύ το ίδιο βάρος. Όμως, βραχυπρόθεσμα, η γρήγορη μέθοδος είναι σαφώς πιο αποτελεσματική για την απώλεια κιλών και όχι το αντίθετο, όπως θεωρείτο μέχρι σήμερα.

Όσοι χάνουν απότομα κιλά, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, είναι πιο ικανοί να τηρήσουν τη δίαιτά τους -ίσως επειδή είναι πιο αποφασισμένοι και ενθαρρύνονται που βλέπουν τόσο γρήγορο αποτέλεσμα. Από την άλλη, τα προγράμματα βραδείας απώλειας κιλών κουράζουν πιο εύκολα έναν άνθρωπο, γι' αυτό εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά εγκατάλειψης στην πορεία του χρόνου.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον καθηγητή ιατρικής του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης Τζόζεφ Προϊέτο, που έκαναν τη δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «Lancet Diabetes and Endοcrinology», σύμφωνα με το «New Scientist"»και τη βρετανική Telegraph, μελέτησαν 200 παχύσαρκους ενηλίκους (με δείκτη σωματικής μάζας 30 έως 45), οι οποίοι χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες: η μία ακολούθησε ένα ταχύρυθμο πρόγραμμα δίαιτας διάρκειας 12 εβδομάδων (με κατανάλωση μόλις 450 έως 800 θερμίδων την ημέρα), ενώ η δεύτερη ομάδα ακολούθησε ένα πιο αργό πρόγραμμα δίαιτας διάρκειας 36 εβδομάδων με περισσότερες θερμίδες καθημερινά (1.500 έως 2.000).

Όσοι -από οποιαδήποτε ομάδα- έχασαν τουλάχιστον το 12,5% του αρχικού βάρους τους, τέθηκαν στη συνέχεια σε ήπια δίαιτα συντήρησης επί τρία χρόνια. Τα άτομα της πρώτης ομάδας (με την απότομη δίαιτα) ήταν πιθανότερο να περάσουν αυτό το όριο. Το 81% των μελών της ομάδας ταχύρρυθμης δίαιτας έχασαν πάνω από το 12,5% του βάρους τους, έναντι μόνο του 50% της δεύτερης ομάδας που έκανε πιο σταδιακή δίαιτα.

Όμως, αυτό το αρχικό πλεονέκτημα της πρώτης ομάδας εξανεμίστηκε σε βάθος χρόνου. Τα μέλη και των δύο ομάδων -ανεξάρτητα αν είχαν κάνει απότομη ή σταδιακή δίαιτα- μετά από μια τριετία είχαν ξαναπάρει το 71% περίπου του βάρους που είχαν χάσει με την αρχική δίαιτά τους.

Σε όλο τον κόσμο οι ειδικοί τείνουν να συνιστούν τη σταδιακή και όχι την δραστική απώλεια βάρους και ένας λόγος γι' αυτό είναι ότι, όπως πιστεύεται, αν χάσει κανείς πολύ γρήγορα βάρος, τότε θα το ξαναβάλει και πιο εύκολα με το πέρασμα του χρόνου. Όμως η νέα μελέτη δείχνει ότι αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα.

«Η μελέτη δείχνει ότι, όσον αφορά την απώλεια βάρους, μια αργή και σταδιακή προσέγγιση δεν εξασφαλίζει τη νίκη στην κούρσα και ο μύθος ότι η ταχεία απώλεια βάρους σχετίζεται και με ταχεία επαναπρόσληψη των χαμένων κιλών, δεν είναι πιο αληθινή από τα παραμύθια του Αισώπου», δήλωσαν χαρακτηριστικά οι αμερικανοί ερευνητές Κόρμπι Μάρτιν και Κισόρ Γκάντε, σε συνοδευτικό σχόλιο στο ίδιο ιατρικό περιοδικό.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί συμφωνούν ότι η μεγάλη πρόκληση δεν είναι να χάσει κανείς κιλά σε πρώτη φάση, αλλά να καταφέρει να διατηρήσει το μειωμένο βάρος του σε βάθος χρόνου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε κακή κατάσταση το Μέγαρο Τσίλλερ


Πυρετώδεις εργασίες του ΥΠΠΟ για την ολοκλήρωση των εργασιών μέσα στο 2015.

Προ δυσάρεστων εκπλήξεων έχουν βρεθεί οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου.

Λόγω της πολύ κακής κατάστασης διατήρησης της άλλοτε οικίας του σπουδαίου αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ, οι υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού προχωρούν σε επικαιροποίηση της αρχικής μελέτης και εργάζονται πυρετωδώς για να ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του κτιρίου εντός χρονοδιαγράμματος, μέσα στο 2015.

Το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου στην οδό Μαυρομιχάλη 6 είναι ένα από τα πιο εντυπωσιακά κτίρια της Αθήνας του τέλους του 19ου αιώνα, άλλοτε ιδιωτική κατοικία του αρχιτέκτονα Ερνέστου Τσίλλερ (και μετέπειτα κατοικία του ιδρυτή της Λαϊκής Τράπεζας, Διονύσιου Λοβέρδου) και τα τελευταία χρόνια εγκαταλειμμένο και πληγωμένο από πυρκαγιά και λεηλασίες. Το Μέγαρο δωρήθηκε από την οικογένεια Λοβέρδου στο υπουργείο Πολιτισμού, προκειμένου να αποκατασταθεί και να στεγάσει παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών που εκτελούν στο κτίριο η Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων και η Διεύθυνση Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων διαπιστώθηκε η πολύ κακή κατάσταση διατήρησής του, που σε ορισμένες περιπτώσεις είναι χειρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις.

«Εντοπίσαμε δομικά προβλήματα, κυρίως στη λιθοδομή του ανώτερου τμήματος, πολύ χειρότερα από ό,τι περιμέναμε», λέει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων, Αμαλία Ανδρουλιδάκη. Παρόμοια ήταν η κατάσταση και στο διάκοσμο, γεγονός που οδήγησε την προϊσταμένη της Διεύθυνσης Συντήρησης Αρχαίων και Νεωτέρων Μνημείων, Μαρία Μερτζάνη, να εισάγει χτες στο Κεντρικό Συμβούλιο Νεωτέρων Μνημείων θέμα επικαιροποίησης των επεμβάσεων συντήρησης των διακοσμητικών στοιχείων του κτιρίου.

Η αρχικά εγκριθείσα μελέτη αφορούσε στην in situ συντήρηση του πλούσιου ζωγραφικού και γύψινου διακόσμου, ωστόσο η επικίνδυνη ετοιμορροπία και οι ορατοί κίνδυνοι κατάρρευσης του διακόσμου οδηγούν στην ανάγκη απόσπασης ορισμένων διακοσμητικών στοιχείων, προκειμένου να συντηρηθούν στο εργαστήριο και να επανατοποθετηθούν. Ήδη σε κάποιες περιπτώσεις έγινε κατεπείγουσα απόσπαση τοιχογραφιών, γύψινων και ξύλινων στοιχείων από τη Διεύθυνση για την άμεση αντιμετώπιση του κινδύνου κατάρρευσής τους.

«Πολλές φορές βρισκόμαστε προ δυσάρεστων εκπλήξεων. Πρέπει να έχεις πρόσβαση, να στήσεις σκαλωσιά και αυτό δεν είναι δυνατόν να γίνει στη φάση της μελέτης», εξήγησε κατά τη χτεσινή συνεδρίαση του ΚΣΝΜ η γενική διευθύντρια Αναστήλωσης, Μουσείων και Τεχνικών Έργων, Ευγενία Γατοπούλου. Το Συμβούλιο από την πλευρά του γνωμοδότησε ομόφωνα υπέρ της επικαιροποίησης των επεμβάσεων.

Φαίνεται πάντως πως η πυρκαγιά που είχε καταστρέψει μεγάλο μέρος του κτιρίου αποτέλεσε όχι μόνο κατάρα αλλά και ευχή, καθώς ήταν η αιτία για την αποκάλυψη των περίτεχνων αρχικών οροφών του Τσίλλερ, κάτω από τις ψευδοροφές του επόμενου ιδιοκτήτη του.

Η αποκατάσταση του Μεγάρου Τσίλλερ-Λοβέρδου άρχισε το 2011 με τη σύνταξη της αρχιτεκτονικής μελέτης, ενώ το 2013 το έργο εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ, με τις εργασίες να ξεκινούν τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου. Μέχρι σήμερα έχουν ολοκληρωθεί η αποκάλυψη του ζωγραφικού διακόσμου και η πρώτη στερέωσή του, η ενίσχυση των δαπέδων με νέα μεταλλική κατασκευή και η ενίσχυση των τοιχοποιών με ενέματα.

Σε αυτή τη φάση βρίσκονται συγχρόνως σε εξέλιξη η αποκατάσταση του κτιρίου, η συντήρηση των διακοσμητικών στοιχείων, με αιχμή του δόρατος τη συντήρηση των καρυάτιδων των όψεων, και οι εργασίες πάνω στη μουσειολογική μελέτη που έχει εκπονηθεί.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εγκεκριμένη μουσειολογική μελέτη αλλά και την αρχική επιθυμία των δωρητών του κτιρίου, το Μέγαρο Τσίλλερ-Λοβέρδου θα λειτουργήσει ως παράρτημα του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου Αθηνών και θα στεγάσει την περίφημη μεταβυζαντινή συλλογή Λοβέρδου.

«Έκθεμα» θα είναι βέβαια και το ίδιο το κτίριο, τόσο για την αρχιτεκτονική του όσο και για τον εσωτερικό του διάκοσμο, που συμπληρώνεται με εξαιρετικά μωσαϊκά δάπεδα, ξυλόγλυπτα και διακοσμήσεις. Στοίχημα θα αποτελέσει πάντως η ανάδειξη των δύο διαφορετικών φάσεων του κτιρίου, της φάσης Τσίλλερ (1885)και των μετέπειτα μετατροπών από τον επόμενο ιδιοκτήτη του κτιρίου, Διονύσιο Λοβέρδο (1920-1930). «Πρόκειται για δύο διαφορετικές φάσεις με τελείως διαφορετική προσωπικότητα και αυτό καλούμαστε να το αναδείξουμε. Αυτή είναι η δυσκολία και η πρόκληση», υπογραμμίζει η κ. Μερτζάνη.

Ο εγκεκριμένος προϋπολογισμός είναι 3,6 εκατομμύρια ευρώ για τη Διεύθυνση Αναστήλωσης και 1,7 εκατομμύρια ευρώ για τη Διεύθυνση Συντήρησης. Όπως υπογραμμίζει η προϊσταμένη του Τμήματος Έργων της Διεύθυνσης Αναστήλωσης, Πόπη Δήμου, το έργο υπολογίζεται να ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2015.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από το Μέγαρο Τσίλλερ- Λοβέρδου. Οι φωτογραφίες απεικονίζουν το εξωτερικό του κτιρίου, μία από τις χαρακτηριστικές καρυάτιδες των όψεων και χαρακτηριστική οροφογραφία του πρώτου ορόφου της περιόδου Τσίλλερ.



Διαβάστε περισσότερα...

Αμφίπολη: Το μυστικό που κρύβει το ψηφιδωτό, η πιθανή αποκατάσταση και η νέα ψηφιακή απεικόνιση


Αμφίπολη: Μυστήριο το τμήμα του ψηφιδωτού που λείπει

Στην αποκατάσταση του ψηφιδωτού με την μαγική αναπαράσταση της αρπαγής της Περσεφόνης έχουν επιδοθεί οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη. Ο ένοικος του τύμβου δεν έχει αποκαλυφθεί, τα έως τώρα ευρήματα όμως επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις ότι το μνημείο χρονολογείται στα τέλη του 4 αιώνα π.Χ. και πως είναι θαμμένο ένα πρόσωπο πιθανότατα από το περιβάλλον του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Ερωτηματικά πάντως προκαλεί το κατεστραμμένο τμήμα στο κέντρο της παράστασης με την Κατερίνα Περιστέρη να απαντά: «Δεν υπάρχει λογική. Φαίνεται όμως ότι δεν είναι φυσική φθορά».

Δείτε το βίντεο από τη ΝΕΡΙΤ





--------------------

Μενδώνη: Θα αποκαταστήσουμε το ψηφιδωτό της Αμφίπολης

Έχουν βρεθεί αρκετά τμήματα του ψηφιδωτού της Αμφίπολης, σύμφωνα με τη γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, που έχουν αποκοπεί από το ψηφιδωτό, κάποια εκ των οποίων έχουν μήκος ως και 20 εκατοστά ή πρόκειται για μεμονωμένες ψηφίδες.

Η κυρία Μενδώνη δήλωσε αισιόδοξη, μιλώντας στον Σκάϊ, ότι οι αρχαιολόγοι και οι συντηρητές στην Αμφίπολη θα μπορέσουν να αποκαταστήσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό το εντυπωσιακό ψηφιδωτό που αποκαλύφθηκε στο δεύτερο θάλαμο του Τύμβου Καστά.

Όπως είπε το έργο αποκατάστασης θα απαιτήσει αρκετό χρόνο, αλλά δεν προσδιόρισε τη διάρκεια των έργων. Επίσης σημείωσε ότι η παράσταση του ψηφιδωτού, που απεικονίζει την αρπαγή της Περσεφόνης, δεν είναι σπάνια στην τέχνη των αρχαίων χρόνων, καθώς έχει βρεθεί σε πολλές αγγειογραφίες.

«Τώρα την έχουμε και σε ψηφιδωτή μορφή», συμπλήρωσε.

Τα ως τώρα ευρήματα, υποστήριξε ότι επιβεβαιώνουν τις αρχικές εκτιμήσεις των ερευνητών ότι ο τάφος χρονολογείται από το τελευταίο τέταρτο του 4ου αιώνα π.Χ.

--------------------

Αμφίπολη-Νέα 3D περιήγηση με την Περσεφόνη

Ένα νέο τρισδιάστατο βίντεο από τον τύμβο Καστά στην Αμφίπολη ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Στο βίντεο απεικονίζεται το ψηφιδωτό το οποίο συμπλήρωσε η λευκοντυμένη Περσεφόνη.

Στον τρίτο θάλαμο, πίσω από τις Καρυάτιδες, βρίσκεται το εντυπωσιακό ψηφιδωτό, που αναπαριστά την αρπαγή της Περσεφόνης από τον Πλούτωνα, παρουσία του ψυχοπομπού Ερμή.





Διαβάστε περισσότερα...

Καρχαρίας δάγκωσε 13χρονη στην Αυστραλία


Δείτε τις φωτογραφίες που έβαλε στο Facebook.

Επίθεση από καρχαρία δέχτηκε η 13χρονη Kirra-Belle Olsson, την ώρα που έκανε σερφ στην παραλία Avoca της Αυστραλίας.

Η έφηβη ήταν πάνω στη σανίδα όταν είδε την ουρά του καρχαρία και άρχισε να ουρλιάζει. Περιγράφει πώς προσπάθησε να τη ρίξει στη θάλασσα, αφού πρώτα τη δάγκωσε στον αστράγαλο, προκαλώντας βαθιές πληγές.

«Έκανα κουπί σοκαρισμένη και μετά άρχισα να γελάω και να λέω "whoa, με δάγκωσε καρχαρίας"» είπε στο κανάλι Seven.

Η Kirra στη συνέχεια ανέβασε φωτογραφίες της επίθεσης στο Facebook απλά γράφοντας «Δέχτηκα επίθεση από καρχαρία», και αμέσως ο λογαριασμός της πήρε φωτιά από τα σχόλια συγγενών και φίλων.






Διαβάστε περισσότερα...

Η επίθεση του Έμπολα σε animation


Συναγερμός έχει σημάνει σε ολόκληρη τη υφήλιο για την απειλή του Έμπολα που έφτασε πλέον και στην Ευρώπη. Πως όμως προσβάλλει τον ανθρώπινο οργανισμό ο θανατηφόρος ιός; Ποια είναι τα «ύποπτα» συμπτώματα που πρέπει να ανησυχήσουν κάποιον ασθενή με Έμπολα;

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξύπνησε στο νοσοκομείο με γυναικείο εσώρουχο


Ο ασθενής-γιατρός έχει καταθέσει μήνυση.

Εισήχθη στο νοσοκομείο που εργαζόταν για να υποβληθεί σε κολονοσκόπηση. Θεωρούσε ότι εκεί θα τον πρόσεχαν περισσότερο, είχε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στο ιατρικό προσωπικό, αλλά αυτό που του συνέβη όταν ξύπνησε δεν το περίμενε.

Η εξέταση έγινε και ο γιατρός Άντριου Γουόλς άρχισε να συνέρχεται από τη μέθη που του είχαν χορηγήσει για αναισθησία. Ξαφνικά κατάλαβε ότι φορούσε ένα εσώρουχο, που δεν τον βόλευε καθόλου, καθότι ήταν γυναικείο και μάλιστα ροζ! Μόνο ήρεμος δεν παρέμεινε μετά από αυτό. Ο 32χρονος Αμερικανός κατέληξε να μηνύσει το νοσοκομείο στο Ντέλαγουερ, στο οποίο εργαζόταν και νοσηλεύθηκε.

Η υπόθεση αυτή έλαβε χώρα στις ΗΠΑ προ δύο ετών, όπως αναφέρει η Mirror, αλλά έγινε τώρα γνωστή, καθώς ο Γουόλς όχι απλώς δε μπορούσε να ξεχάσει αυτό που του συνέβη, αλλά έλαβε –πρόσφατα- την απόφαση να κινηθεί νομικά εναντίον του νοσηλευτικού ιδρύματος. Μάλιστα, ο δικηγόρος του ισχυρίζεται ότι το γυναικείο εσώρουχο του προξένησε ψυχική οδύνη, τον έκανε να χάσει τη δουλειά του, αλλά και την ικανότητά του να κερδίζει χρήματα.

Η ιστορία κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου, χωρίς να υπάρχει κάποιο σχόλιο, μέχρι στιγμής, από την χειρουργική κλινική του νοσοκομείου.



Διαβάστε περισσότερα...

Αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης για κλείσιμo του ΙΙΕΚ DOMI


Δείτε τη σχετική απόφαση.

«Σπάει» το λουκέτο του ΙΙΕΚ DOMI. Σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, έχασε το Υπουργείο Παιδείας τα ασφαλιστικά μέτρα και αναστέλλεται η εκτέλεση της απόφασης για κλείσιμό του εκπαιδευτηρίου.

Στις 13-10-2014, εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών, σύμφωνα με την οποία διατάσσεται η αναστολή εκτέλεσης της υπ΄ αρ. 10725/12-9-2014 απόφασης του Γενικού Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης (ΦΕΚ 2529/Β΄/23-9-2014) σύμφωνα με την οποία έγινε άρση από το Υπουργείο Παιδείας, της άδειας του IEK DOMI.

Δείτε τη σχετική απόφαση...



Διαβάστε περισσότερα...

Κολοκύθα βάρους ενός τόνου καλλιεργήθηκε στις ΗΠΑ


Θα «πετάξει» για Νέα Υόρκη, όπου θα εκτεθεί στο Βοτανικό Κήπο.

Μια κολοκύθα βάρους ενός τόνου… από τη Βόρεια Καρολίνα ανακηρύχθηκε ως η βαρύτερη που έχει καλλιεργηθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική.

Ο «θρίαμβος» της κολοκύθας είναι τέτοιος, μάλιστα, που μια οργάνωση έχει τακτοποιήσει τα πάντα για τη μεταφορά του γιγαντιαίου λαχανικού στη Νέα Υόρκη, όπου θα εκτεθεί στο Βοτανικό Κήπο.

Η κολοκύθα «μεγάλωσε» στην Κοιλάδα της Νάπα, βόρεια του Σαν Φρανσίσκο και «ανέβηκε» στη ζυγαριά πριν από λίγες ημέρες, στο πλαίσιο μιας εκδήλωσης που γίνεται με αφορμή το επερχόμενο φεστιβάλ Half Moon Bay Pumpkin Festival.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του φεστιβάλ, Tim Beeman, το βάρος της κολοκύθας ανήλθε στα 933 κιλά!

Όπως αναφέρει το Reuters, πρόκειται για την πιο βαριά κολοκύθα που έχει καλλιεργηθεί ποτέ στη Βόρεια Αμερική, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που είχε τεθεί πέρυσι… από μία άλλη κολοκύθα, όπως ανέφερε ο πρόεδρος της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Great Pumpkin Commonwealth.



Μέσα στις επόμενες μέρες, η τεράστια κολοκύθα θα ταξιδέψει μέχρι το «Μεγάλο Μήλο», όπου θα εκτεθεί μαζί με άλλες γιγαντιαίες κολοκύθες κι από άλλες πολιτείες στο Βοτανικό Κήπο.

Όσο για τον «τροφό» της κολοκύθας… John Hawkley, ο οποίος τη μεγάλωσε… στα χέρια του… βραβεύτηκε με 13.348 δολάρια.

Βέβαια, η αμερικανικής «καταγωγής» κολοκύθα δεν κατάφερε να ξεπεράσει το παγκόσμιο ρεκόρ, το οποίο κατέχει ένας καλλιεργητής από την Ελβετία. Η κολοκύθα του Ελβετού είχε φτάσει τα 952 κιλά!

Περί ορέξεως… κολοκυθόπιτα!


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τελευταίο τραγούδι ενός μουσικού με Αλτσχάιμερ


Το συγκινητικό αποχαιρετιστήριο άσμα ενός θρύλου της κάντρι.

Το 2011 ο θρύλος της κάντρι μουσικής Glen Campbell διαγνώστηκε ότι πάσχει από Αλτχάιμερ, μια εκφυλιστική ασθένεια που προκαλεί άνοια και εκτιμάται ότι θα προσβάλλει ένα στα 85 άτομα μέχρι το 2050.  


Το τελευταίο τραγούδι ενός μουσικού με Αλτσχάιμερ

Ο 78χρονος καλλιτέχνης, μέσω της εταιρείας του, έδωσε στη δημοσιότητα το τελευταίο τραγούδι της καριέρας του με τον συναισθηματικά φορτισμένο τίτλο «I'm Not Gonna Miss You» (δλδ. Θα μου λείψετε). Το τραγούδι είναι ένας πρόδρομος του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του, «Glen Campbell: I'll Be Me».

Μέσα από το βίντεο κλιπ που συνοδεύει το κομμάτι, εμφανίζονται στιγμές από την πολυετή καριέρα του μέσω ενός πλούσιου φωτογραφικού υλικού. Ο Campbell ηχογράφησε το μουσικό κύκνειο άσμα του τον Ιανουάριο του 2013 και δόθηκε μόλις πριν λίγα 24ωρα στο κοινό.

Οι στίχοι του I'm Not Gonna Miss You, είναι ενδεικτικοί: «I’m still here but yet I’m gone. I don’t play guitar or sing my song. It never defined who I am, the man who loves you till the end».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Μπέκαμ χάρισε το χαμόγελο σε έναν μικρό ΑμεΑ


Στο πλευρό ενός 11χρονου φαν της Γιουνάιτεντ που πάσχει από καρκίνο.

Το πρώτο και μεγαλύτερο όνειρο του κατέρρευσε τη στιγμή που γινόταν πραγματικότητα. Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ όμως, τον βοήθησε να πραγματοποιηθεί το επόμενο κατά σειρά, χαρίζοντας του ξανά το χαμόγελο.

Ο 11χρονος Λόιντ Μπάρτον διαγνώστηκε με καρκίνο. Ο μικρός Βρετανός έχει έναν όγκο στον εγκέφαλο, κάτι το οποίο έμαθε αφότου είχε επιλεγεί για τις μικρές ομάδες της Μάντσεστερ, της Άστον Βίλα, της Πορτ Βέιλ και της Σριούσμπερι. Το ταλέντο του έλαμψε με τους σκάουτερ των δύο ομάδων να τον επιλέγουν. Δε χρειάστηκε να σκεφτεί καθόλου. Ήξερε ποια ήθελε να διαλέξει, καθότι είναι μεγάλος φαν της Γιουνάιτεντ. Τότε όμως -τον περασμένο Μάιο- ήταν που χτυπήθηκε από την επάρατη νόσο. Άφησε το ποδόσφαιρο και άρχισε να… παλεύει μαζί της, με χημειοθεραπείες και ακτινοβολίες.

Ο βετεράνος αστέρας έμαθε για τον μικρό και του έκανε τη μεγαλύτερη έκπληξη της ζωής του, όπως ομολόγησε ο Λόιντ. Ξαφνικά μια μέρα είδε μπροστά του τον Ντέιβιντ Μπέκαμ. Ο Λόιντ καθισμένος στην αναπηρική καρέκλα του ξαναβρήκε το χαμόγελο του χάρη στον Μπεκς. «Δεν είχα ιδέα ότι θα συναντούσα τον Μπέκαμ. Ήταν μια υπέροχη έκπληξη. Ήταν πολύ καλός. Κουβεντιάσαμε πολύ και για διάφορα θέματα. Μου μίλησε πολύ για τη Μάντσεστερ, για το ποδόσφαιρο, αλλά και για την οικογένεια του. Λατρεύω το ποδόσφαιρο και ο Μπέκαμ είναι ένας από τους αγαπημένους μου παίκτες. Θα θυμάμαι πάντα αυτή τη μέρα», ήταν τα λόγια του 11χρονου.

«Χάρηκε τόσο πολύ όταν είδε τον Ντέιβιντ, που δε μπορούσε να πιστέψει στα μάτια του. Για μερικά λεπτά δε μπορούσε να αρθρώσει λέξη», είπε η μητέρα του Λόιντ, Ντι και συμπλήρωσε: «Έκανε το παιδί μου να ξεχαστεί και του έδωσε επιπλέον κουράγιο». Με την επίσκεψη του Μπέκαμ, ο Λόιντ συμμετείχε και σε ένα ντοκιμαντέρ-σόου που θα παρουσιάσει ο Άγγλος σταρ. «Ύψωσε το ανάστημα σου στον καρκίνο» είναι ο τίτλος του και θα ξεκινήσει να μεταδίδεται σήμερα στη βρετανική τηλεόραση. Στόχος του είναι η συγκέντρωση ενός ποσού με το οποίο θα χρηματοδοτηθούν έρευνες για τη θεραπεία του καρκίνου.




Διαβάστε περισσότερα...

Τον τραυμάτισε με… σαμάρι από μουλάρι


Στο νοσοκομείο κατέληξε 27χρονος Τρικαλινός.

Απίστευτη τροπή πήρε ο καυγάς 64χρονου Τρικαλινού με 27χρονο συγχωριανό του.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr, ο 64χρονος εκσφενδόνισε κατά του 27χρονου… σαμάρι από μουλάρι και τον έστειλε στο Νοσοκομείο Τρικάλων με τραύματα στο πρόσωπο και τη θωρακική χώρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε προχθές το μεσημέρι στο Δημοτικό Διαμέρισμα Ξυλοπάροικου του Δήμου Τρικκαίων και μετά τη μήνυση του 27χρονου για εξύβριση, απειλή και σωματικές βλάβες ο 64χρονος αναζητείται από την Αστυνομία για να συλληφθεί, ώστε να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.



Διαβάστε περισσότερα...

Σήμερα οι νέες προσλήψεις αναπληρωτών


Πιθανόν τη νέα εβδομάδα προσλήψεις φιλόλογων, δασκάλων, νηπιαγωγών κ.α ειδικοτήτων.

Σε προσλήψεις γυμναστών ειδικής αγωγής θα προχωρήσει σήμερα το Υπουργείο Παιδείας. Οι πίνακες της εν λόγω ειδικότητας ανακοινώθηκαν πριν λίγες μέρες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες ειδικότητες δεν προβλέπονται για σήμερα νέες προσλήψεις. Ωστόσο από τη Δευτέρα θα γίνουν προσλήψεις μέσω ΕΣΠΑ σε ειδικότητες των ΕΑΕΠ καθώς και δασκάλων και νηπιαγωγών.

Όσον αφορά τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση προσλήψεις μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων αναμένονται Δευτέρα ή Τρίτη. Οι προσλήψεις πιθανόν να αφορούν κυρίως φιλολόγους και μαθηματικούς όπως αναφέρουν κύκλοι του Υπουργείου Παιδείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον αιρετό στο ΚΥΣΔΕ κ. Κορδή υπάρχουν περισσότερα από 1.000 κενά ενώ στους φιλολόγους σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Αναπληρωτών Φιλολόγων τα κενά ξεπερνούν τα 130.



Διαβάστε περισσότερα...

Πού ζουν οι τεμπέληδες και οι δουλευταράδες του πλανήτη


Μεξικό και Γαλλία κρατούν τα σκήπτρα.

Ο Seth Kadish ο άνθρωπος πίσω από τη διαδικτυακή πλατφόρμα Visual Statistix Tumblr, «φιλοτέχνησε» έναν χάρτη στον οποίο απεικονίζονται οι χώρες όπου ζουν οι πιο εργατικοί και οι πιο λιγότερο εργατικοί του πλανήτη.

Όσο περισσότερο κόκκινο έχει ο χάρτης, τόσο πιο σκληρά εργάζονται... Οπότε, Νότια Κορέα και Μεξικό κρατούν τα σκήπτρα! Στον αντίποδα η Γαλλία, όσο πιο μπλε τόσο πιο «χαλαροί» είναι οι κάτοικοι, κερδίζει τη πρώτη θέση σε χαλάρωση.

Ο δείκτης προέκυψε από τον μέσο όρο των ωρών εργασίας ανά έτος και τη μέση ηλικία συνταξιοδότησης.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η τροπολογία για το πειθαρχικό των εκπαιδευτικών


Βαρύς ο πέλεκυς σε περίπτωση άσκησης ποινικής δίωξης για έγκλημα κατά της γενετήσιας ζωής και ελευθερίας.

Το προσχέδιο της τροπολογίας που θα καταθέσει το υπουργείο Παιδείας για το πειθαρχικό των εκπαιδευτικών παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το newsbeast.gr.

Η τροπολογία θα κατατεθεί στο σχέδιο νόμου «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη, Καινοτομία και άλλες διατάξεις». Ήδη ο υπουργός Παιδείας μέσα από τις τοποθετήσεις του στην επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων έχει δώσει το στίγμα των αλλαγών για τους εκπαιδευτικούς και υπαλλήλους στους οποίους ασκείται ποινική δίωξη για οποιαδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Στο προσχέδιο της τροπολογίας αναφέρεται μεταξύ των άλλων ότι στο τέλος της παραγράφου 2 του άρθρου 103 ν.3528/2007 προστίθενται εδάφια ως ακολούθως:

«Στην περίπτωση που σε εκπαιδευτικό ή υπάλληλο που υπηρετεί σε σχολείο επιβληθεί για το πειθαρχικό παράπτωμα της παραβίασης της γενετήσιας ελευθερίας ή της παραβίασης της οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, οποιαδήποτε ποινή, πλην της ποινής της οριστικής παύσης, με πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση, αυτός μετατάσσεται υποχρεωτικά σε υπηρεσία εκτός σχολείου και της διοίκησης αυτού με κοινή απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας η οποία ορίζει αν θα τον μετατάξει σε κενή οργανική θέση ή σε προσωποπαγή θέση καθώς και τα επιμέρους θέματα της μετάταξής του, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της μετάταξης με απόφαση του οικείου περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης διατίθεται στο γραφείο της οικείας Διεύθυνσης Εκπαίδευσης».

Η πιο πάνω ρύθμιση που αποτελεί την παράγραφο 2 σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην έκθεση συνεπειών της ρύθμισης έχει ως αποτέλεσμα ο εκπαιδευτικός ή ο υπάλληλος που υπηρετεί στο σχολείο και του επιβληθεί οποιαδήποτε ποινή για τα πιο πάνω εγκλήματα πλην της ποινής της οριστικής παύσης με πρωτοβάθμια ή δευτεροβάθμια πειθαρχική απόφαση να μετατάσσεται υποχρεωτικά σε υπηρεσία εκτός του σχολείου και της διοίκησης αυτού.

Επίσης στο τέλος της περίπτωσης ε) της παραγράφου 1 του άρθρου 107 του ν.3528/2007 μετά το κόμμα προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

«Οποιαδήποτε πράξη κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή οποιαδήποτε πράξη οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, στο οποίο ενέχεται εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο, οπότε και θα χαρακτηρίζεται ως παραβίαση γενετήσιας ελευθερίας ή ζωής αντίστοιχα το πειθαρχικό του παράπτωμα».

Με την πιο πάνω παράγραφο (3) όταν ασκείται δίωξη για τα εγκλήματα που αναφέρονται πιο πάνω χαρακτηρίζεται ευθέως ως παραβίασης της γενετήσιας ελευθερίας ή ζωής αντίστοιχα και όχι ως αναξιοπρεπή ή ανάρμοση ή ανάξια συμπεριφορά.

Στο άρθρο 149 του ν. 3528/2007 προστίθεται μετά την περίπτωση β', περίπτωση γ' ως ακολούθως:

«Καταδικασθεί σε οποιαδήποτε ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».

Με την παράγραφο 4 σύμφωνα με τις συνέπειες της ρύθμισης ορίζεται ότι μετά την αμετάκλητη καταδίκη από ποινικό δικαστήριο σε οποιαδήποτε ποινή για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής ο υπάλληλος εκπίπτει αυτοδικαίως της υπηρεσίας.

Να προσθέσουμε ότι με την παράγραφο 1 ως συνέπεια αναφέρεται ότι ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο τίθεται σε αυτοδίκαιη αργία με μόνη την άσκηση εις βάρους του ποινικής δίωξης για οποιοδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής.

Η παράγραφος 1 αναφέρει:

«Στο τέλος της περίπτωσης γ) της παραγράφου 1του άρθρου 103 του ν. 3528/2007 προστίθεται εδάφιο ως ακολούθως:

Ο εκπαιδευτικός ή υπάλληλος που υπηρετεί σε σχολείο εις βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για οποιαδήποτε έγκλημα κατά της γενετήσιας ελευθερίας ή για οποιοδήποτε έγκλημα οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής».



Διαβάστε περισσότερα...

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών


Συνελήφθησαν έξι άτομα, καταζητείται δικηγόρος.

Από 3.000 έως 10.000 ευρώ «κόστιζε» το κάθε βρέφος που πουλούσε ένα κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών το οποίο εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Δευτέρα συνελήφθησαν στην Αθήνα, έξι Βούλγαροι εκ των οποίων τρία μέλη της σπείρας, μία 30χρονη και δύο άνδρες, ηλικίας 36 και 57 ετών, καθώς και τρία άτομα-γονείς βρεφών, δύο γυναίκες, ηλικίας 26 και 36 ετών και ένας 33χρονος. Επίσης, αναζητούνται για συμμετοχή στην εγκληματική ομάδα ένας 62χρονος ημεδαπός δικηγόρος και μία 55χρονη υπήκοος Βουλγαρίας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση του κώδικα περί υιοθεσιών και κώδικα περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης.

Αναλυτικότερα και σύμφωνα με τα όσα προέκυψαν από την αστυνομική έρευνα, τα τρία συλληφθέντα μέλη της σπείρας, από κοινού με τους δύο συνεργούς τους που αναζητούνται, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και, αφού εντόπιζαν γυναίκες Βουλγαρικής καταγωγής, είτε στην Ελλάδα, είτε στη Βουλγαρία, οι οποίες αντιμετώπιζαν οικονομικά προβλήματα, μεσολαβούσαν για την παράνομη υιοθεσία των νεογνών τους έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000-10.000 ευρώ.

Τα μέλη της σπείρας είχαν διακριτούς ρόλους, άλλοι ήταν υπεύθυνοι για τον εντοπισμό και τη μεταφορά γυναικών και ζευγαριών που θα έδιναν τα βρέφη τους προς υιοθεσία, ακόμα και γυναικών που θα δεχόντουσαν να τεκνοποιήσουν με σκοπό να δώσουν το μωρό για υιοθεσία έναντι χρηματικής αμοιβής και άλλοι για τη φιλοξενία των γυναικών ή των οικογενειών των οποίων τα βρέφη έδιναν για υιοθεσία. Τέλος, ο 62χρονος έλληνας δικηγόρος ήταν υπεύθυνος για να «ελέγχει» τις μητέρες και τα βρέφη και να καλύπτει τα διαδικαστικά θέματα για τις παράνομες υιοθεσίες.

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας, η 30χρονη και ο 36χρονος είχαν παραλάβει, στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, από μία γυναίκα ομοεθνή τους ένα βρέφος, το οποίο παρέδωσαν σε άγνωστο ζευγάρι Ελλήνων.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Κυψέλη, στην οικία όπου διέμενε η 26χρονη συλληφθείσα και παρέλαβαν και το δικό της βρέφος, για το οποίο είχαν συμφωνήσει να πραγματοποιηθεί παράνομη υιοθεσία, αλλά εκεί συνελήφθησαν. Όπως διαπιστώθηκε, την 26χρονη είχαν εντοπίσει στη Βουλγαρία ο 57χρονος και η 55χρονη και της πρότειναν να τεκνοποιήσει και να δώσει το τέκνο της για υιοθεσία στην Ελλάδα έναντι χρηματικής αμοιβής 3.000 ευρώ.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της 30χρονης και του 36χρονου στον Άγιο Παντελεήμονα, εντοπίσθηκαν να φιλοξενούνται ο 33χρονος με τη 36χρονη μαζί με ένα βρέφος, το οποίο είχε γεννήσει η γυναίκα μερικές ημέρες νωρίτερα, σε νοσοκομείο στη Χαλκίδα και σκόπευε να δώσει για υιοθεσία, καθώς και ένα ακόμα ανήλικο τέκνο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: ένα διαβατήριο, ένα δελτίο ταυτότητας και μία άδεια οδήγησης τρίτου προσώπου που χρησιμοποιούσε ο 36χρονος συλληφθείς, βιβλιάριο καταθέσεων, έγγραφα σχετικά με υιοθεσίες και πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων, πέντε κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 340 ευρώ.

Σε βάρος του 36χρονου συλληφθέντα εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας για επικίνδυνες σωματικές βλάβες με ποινή φυλάκισης 18 μηνών.

Στα δύο νεογνά και το ένα ανήλικο τέκνο παρασχέθηκε αρωγή και οδηγήθηκαν για νοσοκομειακή μέριμνα και προστασία σε Νοσοκομείο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.



Διαβάστε περισσότερα...

ΝΕΡΙΤ: Ποιοι προσλαμβάνονται για σύνταξη και παραγωγή ειδήσεων


Διαβάστε αναλυτικά τον κατάλογο με τα ονόματα.

Ανακοινώθηκαν τα 59 ονόματα που προσελήφθησαν στη ΝΕΡΙΤ για τις θέσεις της σύνταξης και παραγωγής ειδήσεων και εκπομπών.

Τον τελικό πίνακα ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρείας ενώ η απόφαση και ο πίνακας με τα ονόματα αναρτήθηκε στη Διαύγεια.

Αφού ολοκληρωθούν και οι τρεις φάσεις -(αξιολόγηση τυπικών προσόντων, βαθμολόγηση υποψηφίου από ανεξάρτητους αξιολογητές, προσωπική συνέντευξη- οι 59 προσληφθέντες θα υπογράψουν σύμβαση αορίστου χρόνου.

Δείτε εδώ τον κατάλογο με τα ονόματα


Διαβάστε περισσότερα...

Διάκριση για έλληνες μαθητές σε διεθνή διαγωνισμό


Οι Πάνος Οικονόμου και Γεώργιος Νικηφόρος Αυγουστίδης βραβεύτηκαν για το παιχνίδι «Behind the Red».

Το πρώτο βραβείο απέσπασε η ελληνική ομάδα μαθητών σε διεθνή διαγωνισμό της Microsoft που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες. Οι μαθητές Πάνος Οικονόμου και Γιώργος-Νικηφόρος Αυγουστίδης, βραβεύτηκαν για το παιχνίδι «Behind the Red», το οποίο είναι βασισμένο στην εξερεύνηση του Άρη.



To Εuropean Code Kup είναι ένας σχολικός διαγωνισμός που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Απευθύνεται σε νέα παιδιά ηλικίας 9-17 ετών και έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους μαθητές να γνωρίσουν τη μαγεία του προγραμματισμού και της κωδικοποίησης, σχεδιάζοντας παιχνίδια μέσω μιας διαδραστικής, καινοτόμας και διασκεδαστικής διαδικασίας.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, οι μαθητές κλήθηκαν να αναπτύξουν τα δικά τους παιχνίδια δουλεύοντας σε ομάδες και μαθαίνοντας πώς να δημιουργούν φανταστικούς κόσμους, μοντέλα και προσομοιώσεις. Στον τελικό προκρίθηκαν οι νικητές της κάθε χώρας (Ελλάδα, Βέλγιο, Εσθονία, Φιλανδία, Λιθουανία, Νορβηγία, Πορτογαλία, και Βρετανία).

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό, European Schoolnet, η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή των ευρωπαϊκών χωρών που πρωτοπορούν στο κομμάτι του κώδικα και του προγραμματισμού στα σχολεία.



Διαβάστε περισσότερα...

Νέο τεστ διάγνωσης για τον καρκίνο των ωοθηκών


Συνδυάζει τεστ αίματος και υπέρηχο.

Ένα νέο διαγνωστικό τεστ για τον καρκίνο των ωοθηκών ανέπτυξαν επιστήμονες από τη Βρετανία και το Βέλγιο, που θ βοηθήσει τους γιατρούς να να ξεχωρίζουν έγκαιρα και καλύτερα τους καλοήθεις από τους κακοήθεις όγκους και να επιλέγουν μια πιο αποτελεσματική θεραπεία. Επίσης αρκετές γυναίκες δεν θα χρειάζεται πια να κάνουν αφαίρεση ωοθηκών χωρίς λόγο.

Οι ερευνητές από τη Βρετανία και το Βέλγιο, με επικεφαλής τον καθηγητή Τομ Μπερν του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη δημοσίευση στο βρετανικό ιατρικό περιοδικό «British Medical Journal», σύμφωνα με το BBC, δήλωσαν ότι το τεστ, με την ονομασία ADNEX, έχει μεγάλη ακρίβεια στη διάγνωση των διαφορετικών τύπων όγκων (σε ποιό στάδιο βρίσκεται ο καθένας, αν είναι μεταστατικός κ.λπ.)

Ο καρκίνος των ωοθηκών είναι ο πιο επιθετικός γυναικολογικός καρκίνος, καθώς μόνο το 40% των ασθενών επιβιώνουν πέντε χρόνια μετά την αρχική διάγνωση. Αν η διάγνωση γίνει στα πρώτα - πρώτα στάδια της νόσου, το ποσοστό επιβίωσης αυξάνει στο 90%, αν όμως γίνει σε προχωρημένο στάδιο, η επιβίωση στην πενταετία δεν ξεπερνά το 22%.

Έτσι, η επιτυχής θεραπεία του ωοθηκικού καρκίνου εξαρτάται σε σημαντικό βαθμό από το πόσο ακριβής θα είναι η έγκαιρη διάγνωση του όγκου, πράγμα συχνά δύσκολο. Αρκετά συμπτώματα, όπως φούσκωμα ή πόνος στην κοιλία, μπορεί να οφείλονται σε άλλες κοινές αιτίες. Εξαιτίας αυτού του γεγονότος, πολλές γυναίκες με καρκίνο δεν στέλνονται έγκαιρα για χειρουργική επέμβαση ή, αντίθετα, κάποιες με αβλαβή όγκο μπορεί να υποστούν μια σοβαρή αλλά περιττή επέμβαση, π.χ. αφαίρεση ωοθήκης, χωρίς κάτι τέτοιο να χρειάζεται.

Η νέα διαγνωστική μέθοδος -που είναι έτοιμη για άμεση κλινική εφαρμογή- συνδυάζει κλινικά στοιχεία του ασθενούς, ένα τεστ αίματος και υπέρηχο. Ο βαθμός ακρίβειας της διάγνωσης εκφράζεται ως ποσοστό για κάθε περιστατικό. Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το τεστ online, καθώς και μέσω μιας σχετικής εφαρμογής για «έξυπνο» κινητό τηλέφωνο (στη διεύθυνση www.iotagroup.org/adnexmodel).

«Προς το παρόν, ο τρόπος που αξιολογούμε τις γυναίκες με κύστες στην ωοθήκη για τυχόν παρουσία καρκίνου και η επιλογή θεραπείας δεν έχουν ακρίβεια. Η νέα τεχνική ταξινόμησης των ωοθηκικών όγκων μπορεί να βοηθήσει τους γιατρούς να πάρουν τις σωστές αποφάσεις, πράγμα που θα βελτιώσει την έκβαση των περιπτώσεων γυναικών με καρκίνο. Επίσης θα μειώσει την πιθανότητα γυναίκες με κάθε είδους κύστη να υποστούν υπερβολική ή περιττή θεραπεία, η οποία μπορεί να έχει αρνητική επίπτωση στη γονιμότητά τους», δήλωσε ο Τομ Μπερν.

Οι ερευνητές ανέπτυξαν το τεστ μελετώντας στοιχεία για 3.500 ασθενείς από δέκα ευρωπαϊκές χώρες, διερευνώντας ποιές πληροφορίες ήταν πιο χρήσιμες για τη διάγνωση πριν από την χειρουργική επέμβαση. Στη συνέχεια, έλεγξαν την αξιοπιστία του τεστ σε άλλες 2.400 ασθενείς.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί παχαίνουμε το χειμώνα


Όταν πέφτει η θερμοκρασία, ο οργανισμός ζητάει ενέργεια.

Μπορεί πλέον η ζέστη να διαρκεί περισσότερο, όμως κάποια στιγμή θα έρθει και το κρύο.

Και μαζί με αυτό θα έρθει και το κλείσιμο στο σπίτι, η περισσότερη όρεξη, τα πιο ριχτά ρούχα που επιμελώς κρύβουν τα κιλά μας κ.α. Αποτέλεσμα: Παραπάνω κιλά το χειμώνα.

Πραγματικά, όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος πέφτει το σώμα μας θέλει να ζεσταθεί. Για να ζεσταθεί πρέπει να κάνει καύσεις, άρα χρειάζεται καύσιμα.

Και ποια είναι αυτά; Μα φυσικά το φαγητό.

Πρέπει να φάμε περισσότερο, για αυτό και πεινάμε περισσότερο. Ακόμη, ο οργανισμός πέρα από αυτά που τρώει χρειάζεται να γεμίσει και τις αποθήκες του, σε περίπτωση ανάγκης. Και η καλύτερη αποθήκη είναι το λίπος.

Και πώς θα γεμίσει; Μα φυσικά τρώγοντας.

Παράλληλα όμως, το λίπος αποτελεί και ένα μονωτικό υλικό (το υποδόριο όπως λέμε λίπος) κάτω από το δέρμα.

Το χειμώνα λοιπόν που η θερμοκρασία πέφτει, ο οργανισμός «ζητάει» περισσότερη ενέργεια, για να ενισχύσει και τη «φυσική του εσωτερική κουβέρτα» που είναι το λίπος.

Άρα στο ερώτημα που τέθηκε η απάντηση είναι ότι το χειμώνα συνήθως τα κιλά μας είναι ελαφρώς υψηλότερα σε σχέση με την άνοιξη και το καλοκαίρι


Πηγή: http://www.neadiatrofis.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλοί τρόποι για να χάσετε βάρος


Δε θέλει κόπο… θέλει τρόπο.

Η προσπάθεια απώλειας των περιττών κιλών που ταλαιπωρούν τον οργανισμό σας δε χρειάζεται να γίνει μια επίπονη και δύσκολη διαδικασία.

Αρκεί να υπάρχει θέληση για… αλλαγή του τρόπου σκέψης και αντιμετώπισης των πραγμάτων.

Με άλλα λόγια, «δε θέλει κόπο, θέλει τρόπο»!

Δείτε παρακάτω μερικούς απλούς, εναλλακτικούς κι έξυπνους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να πετύχετε το στόχο σας για αλλαγή των καθημερινών σας συνηθειών, που θα οδηγήσουν στην επιθυμητή απώλεια των περιττών κιλών:

Στρώστε το τραπέζι

Μπορεί τα βραστά λαχανικά να σας φαίνονται άνοστα, αλλά αν φροντίσετε να τα «σερβίρετε» στον εαυτό σας σε… ένα «λαχταριστό» ντεκόρ, τότε θα διαπιστώσετε ότι θα αλλάξει η στάση σας απέναντί τους και δε θα δυσανασχετείτε γιατί δε μπορείτε να φάτε εκείνο το λιπαρό χάμπουργκερ που ονειρευόσασταν προηγουμένως.

Τοποθετήστε μαχαιροπίρουνα στο τραπέζι και χρησιμοποιείστε τα για να κόψετε το φαγητό σας σε μικρές μπουκιές, καθώς με αυτόν τον τρόπο θα συνηθίσετε να τρώτε με πιο αργό ρυθμό, κάτι που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να καταλάβει πότε έχει επέλθει ο κορεσμός, με αποτέλεσμα να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο.

«Χρωματίστε» το πιάτο σας

Φροντίστε να γεμίσετε με «χρώμα» το πιάτο σας, με μια ποικιλία λαχανικών, αφήνοντας ένα μικρό μόνο μέρος για τις πρωτεΐνες.

Θα «χορτάσουν» πρώτα τα μάτια σας και σύντομα θα διαπιστώσετε ότι το ίδιο θα συμβεί και το στομάχι σας.

Τραβήξτε φωτογραφίες από το φαγητό σας

Αφού κάνατε τόση προετοιμασία, γιατί να μη μοιραστείτε το αποτέλεσμα με τους φίλους σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Βγάλτε μια φωτογραφία της μερίδας σας πριν από το φαγητό και ανακαλύψτε ότι με αυτόν τον τρόπο θα μάθετε να «εκτιμάτε» καλύτερα αυτό που βρίσκεται στο πιάτο σας… ακόμη κι αν είναι μια «στεγνή» σαλάτα.



Διαβάστε περισσότερα...

Το στρες επιβαρύνει ιδιαίτερα την υγεία των γυναικών


Οι γυναίκες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες.
Οι γυναίκες διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εμφανίσουν καρδιακές ασθένειες εξαιτίας του στρες σε σχέση με τους άντρες, όπως υποστηρίζουν ερευνητές από τις ΗΠΑ.

Οι γυναίκες που υποφέρουν από καρδιακές ασθένειες, εμφανίζουν πολύ πιο σοβαρές επιπλοκές όταν βιώνουν καταστάσεις στρες, επισημαίνουν οι ερευνητές. Πιο συγκεκριμένα, εμφανίζουν μειωμένη ροή αίματος στην καρδιά –κατάσταση γνωστή ως «μυοκαρδιακή ισχαιμία»- κάτι που μπορεί να προκαλέσει βλάβες στο μυ της καρδιάς, μειώνοντας την ικανότητά του να αντλεί αποτελεσματικά το αίμα.

Επιπλέον, όταν οι γυναίκες έχουν στρες εμφανίζουν πιο νωρίς σημάδια σχηματισμού θρόμβων στο αίμα, μια διαδικασία γνωστή ως «αυξημένη συσσώρευση αιμοπεταλίων». Οι θρόμβοι μπορεί να μπλοκάρουν τις αρτηρίες και να οδηγήσουν στην εμφάνιση καρδιακής προσβολής.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι καρδιακές ασθένειες –η κύρια αιτία θανάτου σε όλον τον κόσμο- σε γενικές γραμμές επηρεάζουν περισσότερο τους άντρες, απ’ ό,τι τις γυναίκες. Ωστόσο, από την ηλικία των 50 ετών και μετά, οι πιθανότητες εμφάνισης τους είναι παρόμοιες τόσο για τους άντρες, όσο και για τις γυναίκες.

Προηγούμενες έρευνες είχαν συνδέσει το στρες με την εμφάνιση καρδιακών ασθενειών, καθώς επίσης και με ανθυγιεινές συνήθειες –οι οποίες επηρεάζουν την υγεία της καρδιάς- όπως το κάπνισμα, η κατανάλωση αλκοόλ και η υπερφαγία.

Ακόμη, το στρες αυξάνει τα επίπεδα των ορμονών του στρες στον οργανισμό. Αυτές οι ορμόνες μπορεί να οδηγήσουν στη συνέχεια σε αυξημένη αρτηριακή πίεση και καρδιακούς παλμούς, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει στην εμφάνιση καρδιοπάθειας, καθώς η καρδιά «εργάζεται» πιο σκληρά για να αντλήσει περισσότερο αίμα και να το κυκλοφορήσει σε όλο το σώμα.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Daily Mail, σύμφωνα με την τελευταία αυτή έρευνα από τις ΗΠΑ, το στρες μπορεί ακόμη να επηρεάζει τον τρόπο δημιουργίας των θρόμβων στο αίμα.

Όπως ανέφερε η Dr Zainab Samad από το Ιατρικό Κέντρο του πανεπιστημίου Duke της Βόρειας Καρολίνας, «οι γιατροί θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη τους το γεγονός ότι οι γυναίκες ασθενείς επηρεάζονται περισσότερο από το στρες, σε σχέση με τους άντρες».

«Είναι γνωστή σε όλους η σχέση του ψυχικού στρες και των καρδιαγγειακών ασθενειών. Η συγκεκριμένη μελέτη αποκαλύπτει, ότι το ψυχικό στρες επηρεάζει την καρδιαγγειακή υγεία των ανδρών και των γυναικών με διαφορετικό τρόπο. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε αυτή τη διαφορά, όταν κάνουμε διαγνώσεις και όταν θεραπεύουμε ασθενείς για καρδιαγγειακά νοσήματα» πρόσθεσε η ίδια.

Τα συμπεράσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Journal of the American College of Cardiology.



Διαβάστε περισσότερα...

Αλλοιώσεις σπονδύλων Schmorl


Τη διατύπωση «αλλοιώσεις Schmorl» τη βλέπουμε καταγεγραμμένη σε μαγνητικές τομογραφίες σπονδυλικής στήλης και προκαλούν φοβία, μήπως πρόκειται για κάτι σοβαρό και επικίνδυνο για τη γενικότερη υγεία, ενώ στην πραγματικότητα είναι αλλοίωση που συνοδεύει συνήθως την κύφωση.

Οι αλλοιώσεις Schmorl, πήραν τ΄ όνομά τους από τον Christian Schmӧrl (1861-1932) γερμανό παθολογοανατόμο, που το περιέγραψε σαν αλλοίωση στη σπονδυλική στήλη το 1927 σε εφήβους που είχαν εμφανή νεανική κύφωση ή νόσο Scheuermann.

Η αλλοίωση αφορά είσοδο μέρους του χόνδρινου υλικού του μεσοσπονδυλίου δίσκου μέσα στον υποκείμενο σπόνδυλο. Ο χόνδρος περνάει μέσα στο οστούν και συμπιέζει το κόκκαλο. Αυτό μπορεί να προκαλεί ένα βύθιο (βαθύ) πόνο στην πλάτη ή στη μέση (κυρίως τις πρωινές ώρες).



Δεν ανευρίσκεται στην κλινική εξέταση. Είναι όμως εμφανή και στην ακτινογραφία και στην μαγνητική τομογραφία στη λήψη Τ2 στο οβελιαίο (πλάγιο) επίπεδο.

Εάν συνδυάζεται με ενόχλημα πόνου, αντιμετωπίζεται με ασκήσεις ραχιαίων.




Διαβάστε περισσότερα...

Δεν μειώνεται το πρόστιμο στη Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων


Η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, απέρριψε την αίτηση της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών, που ζητούσε να μειωθεί το πρόστιμό των 150.000 ευρώ που της είχε επιβληθεί το περασμένο έτος, λόγω της διαρροής απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων του συνόλου των φορολογουμένων.

Το πρόστιμο στη ΓΓΠΣ επιβλήθηκε από την Αρχή, διότι πλήθος απόρρητων προσωπικών φορολογικών δεδομένων, που αφορούν στο σύνολο των φορολογουμένων στην Ελλάδα, για τα έτη τουλάχιστον από το 2000 έως και το 2012, κατέστησαν αντικείμενο παράνομης επεξεργασίας από τρίτους, μετά από σειρά αλλεπάλληλων διαρροών.

Η διαρροή οφειλόταν στη μη ύπαρξη κατάλληλων μέτρων ασφάλειας για την αποτροπή, ανίχνευση και διερεύνηση περιστατικών παραβίασης προσωπικών δεδομένων στην υπηρεσία αυτή.

Η ΓΓΠΣ ζήτησε να της χορηγηθεί χρόνος συμμόρφωσης και να μειωθεί το πρόστιμο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Όμως, η Αρχή έκρινε ότι η ΓΓΠΣ δεν αμφισβητεί τα πραγματικά δεδομένα της διαρροής προσωπικών δεδομένων φορολογουμένων και τις παραβάσεις που της αποδίδονται και απέρριψε το αίτημα μείωσης του προστίμου.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκύλος που είναι αλλεργικός στους ανθρώπους


Ένας σκύλος στις ΗΠΑ είναι αλλεργικός στους ανθρώπους. Πρόκειται για τον Αδάμ, ένα λαμπραντόρ δύο ετών, που φιλοξενείται σε καταφύγιο ζώων στην Ινδιανάπολη. Στην παραμικρή επαφή που έχει με άνθρωπο, ο σκύλος χάνει το τρίχωμα του και στο δέρμα του παρουσιάζονται κοκκινίλες που του προκαλούν φαγούρα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επικίνδυνο ψάρι στην Κεφαλονιά


Επικίνδυνο ψάρι, με το όνομα λαγοκέφαλος, εντοπίστηκε στην Κεφαλονιά και οι αρμόδιες αρχές ενημερώνουν τους αλιείς και τους καταναλωτές πως είναι επικίνδυνο για καταναλώση καθώς έχει νευροτοξίνες.

Η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς αναφέρει:

«Σας ενημερώνουμε ότι, πριν λίγες ημέρες στην Υπηρεσία μας επαγγελματίας αλιέας, απέστειλε δείγμα ψαριού το οποίο αλιεύθηκε στα δυτικά της Κεφαλονιάς. Το ψάρι αυτό αναγνωρίσθηκε και βρέθηκε ότι είναι το Lagocephalussceleratus. Το συγκεκριμένο είδος έχει νευροτοξίνες και είναι επικίνδυνο για κατανάλωση από τον άνθρωπο.

Ο λαγοκέφαλος έχει εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια στις ελληνικές θάλασσες, ανήκει στους οργανισμούς οι οποίοι προέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα και αποκαλούνται «Λεσσεψιανοί μετανάστες» και είναι ψάρι επικίνδυνο για κατανάλωση.

Το εν λόγω είδος έχει εξαπλωθεί στην Κρήτη και το ΝΑ Αιγαίο πέλαγος, ενώ υπήρχαν κάποιες αναφορές για την παρουσία του στο νότιο Ιόνιο πέλαγος.

Παρακαλούμε τους αλιείς και όλους τους καταναλωτές της περιοχής μας, να ενημερώνονται από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Υπηρεσίας Αλιείας του νομού μας (τηλ. 26713-60572/3 & 60643) για οποιοδήποτε είδος αλιεύματος δεν αναγνωρίζουν. Σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να καταναλώνονται άγνωστα είδη αλιευμάτων».



Διαβάστε περισσότερα...

Tα τέλη αεροναυτιλίας στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους


Με κοινή απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα αποφασίστηκε να μεταφερθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οι δύο ειδικοί λογαριασμοί της αεροναυτιλίας.

Σύμφωνε με την ανακοίνωση του ΥΠΟΜΕΔΙ, ανακοινώνεται ότι ύστερα από συμφωνία του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα, αποφασίστηκε η τροποποίηση της υπ' αριθ. 1090/29-7-14 απόφασης, ώστε να μεταφερθεί από τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.ΔΗ.Χ) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (24η Διεύθυνση) η κίνηση των δύο τραπεζικών λογαριασμών υπ' αριθμόν 2343788 «Ε.Δ.-Λογαριασμός Τελών Διαδρομής που αποδίδονται από το Eurocontrol» και 2343796 « Ε.Δ.-Προϊόν από τη μετάβαση Μελλοντικών Εσόδων του Ε.Δ. από το Eurocontrol».

Παράλληλα, αποφασίσθηκε με τους συναρμόδιους υπουργούς να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία πρόσληψης 32 ατόμων για την ενίσχυση του ανθρωπίνου δυναμικού του κλάδου Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας της Υ.Π.Α., ώστε να αντιμετωπισθούν στοιχειώδεις ανάγκες του κλάδου.



Διαβάστε περισσότερα...

Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις μετεγγραφές


Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις μετεγγραφές στα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Βήμα FM, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος, έκανε γνωστό ότι αιτήσεις έχουν καταθέσει 12.315 φοιτητές, ενώ κωδικό από τις διευθύνσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης έχουν ζητήσει 13.283.

Με βάση αυτά τα στοιχεία, είναι πολύ πιθανόν οι αιτούντες να μην ξεπεράσουν τους 15.000, αριθμό που θεωρείται ότι μπορούν να αντέξουν τα ιδρύματα. «Μάλλον φαίνεται ότι τα καταφέρνουμε» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε: «Με ενθουσιασμό μπορώ να πω ότι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θέμα με άνεση».

Ως προς τις περιοχές προτίμησης, το 84,5% των αιτήσεων είναι για τα ιδρύματα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης και μόνο το 15,5% για περιφερειακά πανεπιστήμια. «Το 53% των Αθηναίων, Θεσσαλονικιών και Πειραιωτών είναι για την Αθήνα και τον Πειραιά και το 31,5% για Κεντρική Μακεδονία και Θεσσαλονίκη. Βλέποντας κατά σχολή, δεν απερημώνονται τα περιφερειακά πανεπιστήμια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Γι΄αυτό το λόγο ο Μπόνο δεν αποχωρίζεται ποτέ τα γυαλιά του


Ο λόγος που ο τραγουδιστής των U2 Μπόνο φορά συνεχώς γυαλιά ηλίου τα τελευταία χρόνια δεν οφείλεται σε ιδιοτροπία του σταρ, αλλά επειδή πάσχει από γλαύκωμα, αποκάλυψε ο ίδιος σε συνέντευξή του στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC η οποία θα μεταδοθεί σήμερα το βράδυ.



Η ασθένεια αυτή, που προκαλεί εκφυλισμό του οπτικού νεύρου και του αμφιβληστροειδούς και ενδέχεται να περιορίσει την όραση του ασθενούς, καθιστά επίσης τα μάτια πιο ευαίσθητα στο φως. Γι’ αυτό τον λόγο ο Μπόνο, που όπως αποκάλυψε πάσχει από γλαύκωμα εδώ και σχεδόν είκοσι χρόνια, δεν βγάζει ποτέ τα γυαλιά ηλίου του ακόμα και όταν βρίσκεται σε εσωτερικούς χώρους, εξήγησε ο ίδιος στο Graham Norton Show.

«Λαμβάνω την κατάλληλη θεραπεία και όλα θα πάνε καλά», είπε ο τραγουδιστής στην εκπομπή αυτή στην οποία πήγε για να προωθήσει το νέο άλμπουμ του συγκροτήματος “Songs of innocence” που κυκλοφόρησε στις 10 Οκτωβρίου.

Όταν ρωτήθηκε για τις επικρίσεις που δέχθηκαν οι U2 για το γεγονός ότι το άλμπουμ κατέβηκε αυτόματα στους λογαριασμούς των χρηστών του iTunes τον Σεπτέμβριο, παρόλο που πολλοί από αυτούς δεν το επιθυμούσαν, ο Μπόνο απάντησε: «Θέλαμε να κάνουμε κάτι καινοτόμο, όμως φαίνεται ότι κάποιοι δεν πιστεύουν στον Άγιο Βασίλη».

Την Τρίτη, σε ένα βίντεο που ανέβηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, ο Μπόνο ζήτησε συγγνώμη για την πρωτοβουλία αυτή του συγκροτήματος, εξηγώντας ότι οφειλόταν σε «μία πρέζα μεγαλομανίας, μία δόση γενναιοδωρίας, λίγη αυτοπροώθηση και στον βαθύ φόβο ότι τα τραγούδια αυτά, στα οποία αφιερώσαμε τις ζωές μας τα τελευταία χρόνος, κινδυνεύουν να μην ακουστούν».


Διαβάστε περισσότερα...

Εξέδιδε ανήλικη σε 73χρονο


Στη σύλληψη ενός 73χρονου προχώρησαν οι αρχές με τις κατηγορίες της ασέλγειας σε ανήλικο έναντι αμοιβής και της πορνογραφίας ανηλίκων. Συνελήφθη επίσης μία 39χρονη Γεωργιανή, για τα αδικήματα της μαστροπείας, της πορνογραφίας ανηλίκων και της διευκόλυνσης αλλότριας ακολασίας.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 39χρονη μαστροπός εξανάγκασε την ανήλικη να συνευρεθεί ερωτικά με τον 73χρονο άνδρα, έναντι χρηματικού αντιτίμου.

Οι σεξουαλικές συνευρέσεις έλαβαν χώρα σε εξοχική κατοικία του συλληφθέντα στην πόλη της Κατερίνης, καθώς και σε εγκαταστάσεις πρώην επιχείρησής του και καταγράφονταν βιντεοσκοπικά και φωτογραφικά από τη μαστροπό.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι του συλληφθέντα στην περιοχή του Ευόσμου, στον πρώην χώρο εργασίας του και στο όχημά του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• 10 ψηφιακοί δίσκοι, σε κάποιους από τους οποίους περιεχόταν πορνογραφικό υλικό μεταξύ του δράστη και της ανήλικης, καθώς και άλλα βίντεο πορνογραφικού περιεχομένου,
• 5 έγχρωμες φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού,
• 9 βιντεοκασέτες,
• 3 φωτογραφικές μηχανές,
• βιντεοκάμερα,
• φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικίας της 39χρονης, σε βάρος της οποίας εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση για υπόθεση εξύβρισης, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής.

Τα κατασχεθέντα αντικείμενα θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για ψηφιακή ανάλυση-πραγματογνωμοσύνη.

Η ανήλικη κοπέλα υποστηρίζεται ψυχολογικά από Ψυχολόγο του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε περισσότερα...

Εκπτώσεις στα τιμολόγια 30.000 επιχειρήσεων ανακοίνωσε η ΔΕΗ


Εκπτώσεις από 2% έως 5,5% στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας για 30.000 επιχειρήσεις που ηλεκτροδοτούνται από τα δίκτυα χαμηλής και μέσης τάσης, από την 1η Ιανουαρίου του 2015, ανακοίνωσε η ΔΕΗ.

Η νέα τιμολογιακή πολιτική, όπως επισημαίνει, αφορά εταιρίες και επιχειρηματικούς ομίλους που καταναλώνουν τουλάχιστον μία γιγαβατώρα τον χρόνο και θα συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης του λειτουργικού κόστους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητάς τους.

Το ποσοστό της έκπτωσης θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος της κατανάλωσης και θα υπολογίζεται επί των σημερινών τιμολογίων.

Στην ανακοίνωσή της η ΔΕΗ σημειώνει ότι η νέα τιμολογιακή πολιτική προστίθεται στη μείωση τιμών που πραγματοποιήθηκε εφέτος τον Ιούλιο, κυρίως για μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ήδη, η ΔΕΗ εφαρμόζει εκπτώσεις από 3% έως 5,5% στους πελάτες μέσης τάσης με κατανάλωση πάνω από 10 γιγαβατώρες. Προϋπόθεση για την παροχή της έκπτωσης, η οποία δίνεται απολογιστικά μετά το κλείσιμο του έτους, είναι η εμπρόθεσμη εξόφληση των λογαριασμών.



Διαβάστε περισσότερα...

Καλύπτουν την κάμερα του υπολογιστή γιατί φοβούνται ότι τους παρακολουθούν


Σε ποσοστό 21%, οι χρήστες του διαδικτύου καλύπτουν την κάμερα του ηλεκτρονικού τους υπολογιστή υπό τον φόβο ενδεχόμενης παρακολούθησής τους.

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με έρευνα της Kaspersky Lab και της B2B International. Μάλιστα, σε ορισμένες χώρες, το συγκεκριμένο ποσοστό είναι ακόμη υψηλότερο. Για παράδειγμα, το 40% των ερωτηθέντων στην Κίνα εφαρμόζει τη συγκεκριμένη τακτική, προκειμένου να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια.

Οι ανησυχίες αυτές δεν είναι αβάσιμες, καθώς οι κάμερες μπορούν να αποτελέσουν αποτελεσματικά εργαλεία για τους ψηφιακούς εγκληματίες, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Επίσης, η έρευνα διαπίστωσε, ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των χρηστών (24%) στην Ευρώπη αγνοεί εντελώς τον κίνδυνο παρακολούθησης μέσω κάμερας. Σε ποσοστό μόλις 42%, οι ερωτηθέντες έχουν πλήρη επίγνωση της απειλής και παραδέχονται, ότι η πιθανότητα να παρακολουθούνται τους κάνει να αισθάνονται άβολα. Οι ψηφιακοί εγκληματίες μπορούν να παραβιάσουν τις κάμερες ηλεκτρονικών υπολογιστών, για διάφορους λόγους.

Πρώτον, μπορούν να τις χρησιμοποιήσουν για να αποσπάσουν εταιρικά μυστικά ή για να αποκτήσουν πρόσβαση σε χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Μερικές φορές, απρόσεκτοι χρήστες κάνουν το έργο των ψηφιακών εγκληματιών ακόμα πιο εύκολο. Για παράδειγμα, ένας στους δέκα ερωτηθέντες παραδέχτηκε, ότι έχει γράψει σε χαρτί τα στοιχεία σύνδεσής του και τα έχει αφήσει ακριβώς δίπλα στον υπολογιστή. Μια σύγχρονη κάμερα μπορεί εύκολα να απαθανατίσει τέτοιες πληροφορίες.

Δεύτερον, οι δράστες μπορούν να τραβήξουν φωτογραφίες που εκθέτουν ένα ανυποψίαστο θύμα και να τις χρησιμοποιήσουν είτε για εκβιασμό, είτε απλά για διασκέδαση- και φυσικά για να διασύρουν το θύμα. Για παράδειγμα, τον Μάιο του 2014, η Europol αποκάλυψε τη λειτουργία ενός δικτύου προγραμματιστών, διανομέων και χρηστών κακόβουλων προγραμμάτων, τα οποία είχαν αναπτυχθεί για να εκτελούν -μεταξύ άλλων- κατασκοπευτικές λειτουργίες μέσω καμερών.

Το έναυσμα για την έρευνα έδωσε η σύλληψη ενός Ολλανδού χάκερ που είχε «μολύνει» τους υπολογιστές 2.000 γυναικών, με την ελπίδα να τις απαθανατίσει σε προσωπικές τους στιγμές.

Όμως, η κάλυψη της κάμερας δεν αποτελεί την πιο αποτελεσματική μέθοδο προστασίας. Θα εμποδίσει προσωρινά την οπτική παρακολούθηση, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να εξουδετερώσει το ενσωματωμένο μικρόφωνο μιας κάμερας, ούτε να αποτρέψει την υποκλοπή φωτογραφιών όταν οι χρήστες τις ανοίγουν οι ίδιοι. Υπάρχουν πολλές λύσεις ασφάλειας που παρέχουν προστασία από κακόβουλο λογισμικό που μπορεί να «κατασκοπεύει» μέσω κάμερας.

Ωστόσο, οι περισσότερες δεν λειτουργούν, αν το πρόγραμμα δεν είναι εξ ορισμού κακόβουλο ή αν ο χάκερ χρησιμοποιεί νόμιμο λογισμικό για αυτό τον σκοπό.


Διαβάστε περισσότερα...

Οδηγίες Σαββαΐδου για τη φορολόγηση εμβασμάτων την περίοδο 2009-2011


«Θα υπερισχύουν κάθε άλλης διαταγής».

Αναλυτικές οδηγίες για το χειρισμό των υποθέσεων φορολογουμένων που απέστειλαν εμβάσματα στο εξωτερικό κατά τα έτη 2009-2011 έδωσε η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου με εγκύκλιο που εξέδωσε και στην οποία ξεκαθαρίζει πως τα διαλαμβανόμενα σε αυτή «υπερισχύουν ως ρυθμίζοντα ειδικά τις υποθέσεις αποστολής εμβασμάτων στην αλλοδαπή κάθε άλλης διαταγής μας που ρυθμίζει τα ίδια θέματα διαφορετικά ανεξαρτήτως είδους ελέγχου».

Στην εγκύκλιο της κ. Σαββαΐδου αναφέρεται πως σε περίπτωση προσαύξησης περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία, ο φορολογούμενος μπορεί να κληθεί να αποδείξει είτε την πραγματική πηγή ή αιτία προέλευσής της είτε ότι φορολογείται από άλλες διατάξεις είτε ότι απαλλάσσεται από το φόρο με ειδική διάταξη, προκειμένου αυτό να μην φορολογηθεί ως εισόδημα από υπηρεσίες ελευθερίων επαγγελμάτων της χρήσης κατά την οποία επήλθε η προσαύξηση.

Όπως ξεκαθαρίζει η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων φορολογείται η προσαύξηση περιουσίας που προέρχεται από άγνωστη ή μη διαρκή ή μη σταθερή πηγή ή αιτία και όχι η μεταβολή της σύνθεσης ή της διατήρησης της περιουσίας που δεν σημαίνει απαραίτητα και την προσαύξησή της. Περαιτέρω η προσαύξηση της περιουσίας μπορεί να αναφέρεται σε κινητή ή ακίνητη περιουσία οποιασδήποτε μορφής, οικόπεδα, σπίτια, αυτοκίνητα, σκάφη, αεροσκάφη, πάσης φύσεως χρεόγραφα (μετοχές ,τοκομερίδια), καταθέσεις κ.λ.π..

1. Κάλυψη εμβασμάτων με χρηματικά ποσά που υπήρχαν στην κατοχή του φορολογούμενου έως και την τελευταία ημέρα του τελευταίου παραγεγραμμένου έτους

Για την κάλυψη εμβασμάτων με χρηματικά ποσά που υπήρχαν στην κατοχή του φορολογούμενου έως και την τελευταία ημέρα του τελευταίου παραγεγραμμένου έτους η εγκύκλιος αναφέρει πως γίνονται δεκτά χρηματικά ποσά που υπήρχαν σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο τέλος του έτους 1999 (τελευταίο παραγεγραμμένο έτος), εφόσον αποδεικνύεται από επίσημα δικαιολογητικά (βεβαίωση από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα) και εφόσον έχουν υποβληθεί οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Στην έννοια των χρηματικών ποσών περιλαμβάνονται, εκτός από τις καταθέσεις, και τα επενδυτικά προϊόντα γενικά (ομόλογα, μετοχές, repos, αμοιβαία κεφάλαια κλπ) για τα οποία προκύπτει από σχετικά αποδεικτικά στοιχεία ότι ήταν διαθέσιμα στο τέλους του έτους 1999 και εκποιήθηκαν-ρευστοποιήθηκαν σε χρόνο προγενέστερο της μεταφοράς χρηματικού ποσού στο εξωτερικό με έμβασμα.

2. Κάλυψη εμβασμάτων με το προϊόν της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων

Για την κάλυψη των εμβασμάτων με το προϊόν της εκποίησης περιουσιακών στοιχείων στην εγκύκλιο διευκρινίζονται τα εξής:

α) Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, μετοχές εισηγμένες ή μη κλπ) που έχουν αποκτηθεί έως και το τέλος του 1999 και εκποιήθηκαν μετά την 1-1-2000 και πάντως πριν την αποστολή του εμβάσματος, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό που προέκυψε από την εκποίηση αυτή υπό την προϋπόθεση ότι αποδεικνύεται η εκποίηση από σχετικά παραστατικά.

β) Περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, μετοχές εισηγμένες ή μη κλπ) που έχουν αποκτηθεί μετά από το τέλος του τελευταίου παραγεγραμμένου έτους δηλαδή μετά την 1-1-2000 και εκποιήθηκαν πριν την αποστολή του εμβάσματος, λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό που προέκυψε από την εκποίηση αυτή, για την κάλυψη του εμβάσματος, σε κάθε περίπτωση όμως ελέγχεται η οικονομική δυνατότητα απόκτησης των περιουσιακών αυτών στοιχείων από το φορολογούμενο.

γ) Για περιουσιακά στοιχεία (ακίνητα, μετοχές εισηγμένες ή μη κλπ) που έχουν αποκτηθεί και εκποιηθεί ως και το τέλος του 1999 λαμβάνεται υπόψη το ποσό που προέκυψε από την εκποίηση αυτή, εφόσον αποδεικνύεται από σχετικά παραστατικά και υπό την προϋπόθεση ότι δεν έχουν συμπεριληφθεί στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος.

Ειδικά για τις εισηγμένες στο Χρηματιστήριο μετοχές, εκτός από τα πρωτότυπα παραστατικά πώλησης (πινακίδια) θα πρέπει να προσκομίζεται και αναλυτική κίνηση της μερίδας του επενδυτή (φορολογούμενου) από το Χρηματιστήριο Αξιών.

3. Κατανομή κοινών λογαριασμών στους συνδικαιούχους

Στις περιπτώσεις αποστολών εμβασμάτων που πραγματοποιούνται από κοινούς λογαριασμούς η κ. Σαββαΐδου αναφέρει πως πρέπει να γίνεται καταρχήν ισομερής επιμερισμός αυτών μεταξύ των συνδικαιούχων του λογαριασμού προέλευσης του εμβάσματος.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εκδίδεται εντολή ελέγχου σε όλα τα πρόσωπα του κοινού λογαριασμού. Σε περίπτωση που ο ελεγχόμενος επικαλείται διαφορετική αναλογία των χρηματικών αυτών ποσών οφείλει να αποδείξει με κάθε πρόσφορο μέσο τον ισχυρισμό του. Επί αμφισβήτησης του ισχυρισμού του ελεγχόμενου από τη φορολογική αρχή η ίδια οφείλει να αιτιολογήσει την αναλογία που αυτή επικαλείται εάν αυτή είναι διαφορετική του ισομερούς επιμερισμού. Η αιτιολόγηση αυτή πρέπει να είναι ειδική και εμπεριστατωμένη.

4. Επαναπατρισμοί κεφαλαίων

Σχετικά με τα επαναπατριζόμενα κεφάλαια η εγκύκλιος προβλέπει πως σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται για την κάλυψη της διαφοράς (προσαύξηση περιουσίας) θα πρέπει να ελέγχεται το πραγματικό γεγονός της εισαγωγής και φορολόγησης των ποσών αυτών. Δηλαδή αρκεί η βεβαίωση της Τράπεζας ότι τα συγκεκριμένα ποσά υπήχθησαν στις παραπάνω διατάξεις και ότι καταβλήθηκε ο σχετικός φόρος. Έτσι, αρκεί αντίγραφο βεβαίωσης της τράπεζας ίδιου περιεχομένου, ενώ στην περίπτωση αυτή απαιτείται επιπλέον υπεύθυνη δήλωση του φορολογουμένου ότι το πρωτότυπο δεν βρίσκεται στην κατοχή του και δεν έχει χρησιμοποιηθεί για φορολογικούς λόγους.

Επιπρόσθετα ελέγχεται ότι τα χρήματα υπήρχαν κατατεθειμένα σε τράπεζα του εξωτερικού κατά την ημερομηνία έναρξης ισχύος των σχετικών νόμων. Για τον λόγο αυτό πρέπει να προσκομίζεται στην αρμόδια ελεγκτική αρχή κάθε πρόσφορο αποδεικτικό στοιχείο. Τέλος σε κάθε περίπτωση που καταβάλλεται ο μειωμένος φόρος για τον επαναπατρισμό των σχετικών ποσών, ελέγχεται η προϋπόθεση της παραμονής των ποσών αυτών σε προθεσμιακό λογαριασμό ή της επένδυσης αυτών (μέρους ή όλου) κατά τα οριζόμενα στις σχετικές για την εφαρμογή των νόμων αποφάσεις.

5. Κάτοικοι εξωτερικού

Για όσες υποθέσεις έχουν ήδη υποβληθεί τα σχετικά με τη φορολογική κατοικία δικαιολογητικά η εγκύκλιος σημειώνει πως αυτά διαβιβάζονται στη ΔΟΥ όπου οι φορολογούμενοι υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος σαν κάτοικοι Ελλάδας. Αντιθέτως, για όσες υποθέσεις δεν έχουν ήδη υποβληθεί τα εν λόγω δικαιολογητικά, οι ίδιοι οι φορολογούμενοι οφείλουν να τα προσκομίσουν στη ΔΟΥ όπου υπέβαλαν δήλωση φορολογίας εισοδήματος σαν κάτοικοι Ελλάδας. Και στις δυο περιπτώσεις, οι εφορίες αποστέλλουν έγγραφο προς τις ελεγκτικές αρχές, όπου πιστοποιείται το χρονικό διάστημα για το οποίο ο φορολογούμενος είναι φορολογικός κάτοικος Ελλάδας ή φορολογικός κάτοικος εξωτερικού.

6. Συμπληρωματικές Δηλώσεις

Για τις συμπληρωματικές ή τροποποιητικές δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι την ημερομηνία έκδοσης της σχετικής εντολής ελέγχου η εγκύκλιος σημειώνει πως προηγείται υποχρεωτικά εκκαθάριση από την αρμόδια εφορία και λαμβάνονται υπόψη για τον προσδιορισμό του διαθέσιμου εισοδήματος.

Σε περίπτωση που ο φορολογούμενος επικαλείται και προσκομίζει στοιχεία που δεν είχε συμπεριλάβει στις υποβληθείσες δηλώσεις αυτά εξετάζονται και συνεκτιμούνται από τον έλεγχο.



Διαβάστε περισσότερα...