Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014

Σε καταστολή το κοριτσάκι που έφαγε μανιτάρια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται εδώ και τρεις ημέρες ένα παιδί 2,5 ετών το οποίο έφαγε δηλητηριώδη μανιτάρια.

Το κοριτσάκι μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο του Βόλου στη Θεσσαλονίκη και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ σε καταστολή. Η κατάσταση της υγείας του είναι σταθερή και ελεγχόμενη.

Το παιδί, αλβανικής καταγωγής, ελέγχεται δύο φορές την ημέρα για την ανταπόκριση του οργανισμού του στα αντίδοτα του δηλητηρίου των μανιταριών, ενώ οι γιατροί δεν αποκλείουν ακόμη και το ενδεχόμενο μεταφοράς του παιδιού σε εξειδικευμένο κέντρο στο εξωτερικό, κάτι που προς το παρόν δεν απαιτείται ενώ σε άμεση επιφυλακή και βρίσκεται και ο Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων.

Όπως έγινε γνωστό, δηλητηριώδη μανιτάρια κατανάλωσαν και οι γονείς του παιδιού, οι οποίοι είναι καλά στην υγεία τους και δεν χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Τα δηλητηριώδη μανιτάρια μπορούν να αποβούν μοιραία για ηλικίες κάτω των 11 ετών και για τα άτομα άνω των 40, ενώ οι ενδιάμεσες ηλικίες μπορούν να «προσπεράσουν» την δηλητηρίαση με απλά συμπτώματα και πιθανόν χωρίς να χρειαστούν νοσηλεία.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.