Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Το ισπανικό λαχείο σε πρόσφυγα από τη Σενεγάλη


Ένας πρόσφυγας από τη Σενεγάλη, που είχε καταφέρει να φθάσει στην Ισπανία με μια αυτοσχέδια βάρκα, κέρδισε το ποσό των 400.000 ευρώ στην χριστουγεννιάτικη λοταρία, στην Ανδαλουσία, όπου εργάζεται περιστασιακά σε θερμοκήπια, ανακοίνωσε σήμερα μια τοπική εφημερίδα.



«Δε μπορούσα να το πιστέψω, θα σας έλεγα ότι δεν είχα ούτε πέντε ευρώ» στην τσέπη, δήλωσε ενθουσιασμένος χθες Τρίτη ο Νγκάμε, ένας Σενεγαλέζος ηλικίας 35 ετών, που αυτή τη στιγμή είναι άνεργος, ο οποίος παραχώρησε συνέντευξη στην εφημερίδα La voz de Almeria, στην τουριστική και αγροτική πόλη Ροκέτας δε Μαρ.

Μια «βροχή» 140 εκατομμυρίων ευρώ έπεσε σε αυτή την πόλη των 92.000 κατοίκων της επαρχίας της Αλμερία: ο πρώτος λαχνός της χριστουγεννιάτικης λοταρίας αναμένεται να μοιραστεί μεταξύ πολλών νικητών που αγόρασαν το τυχερό λαχείο.

«Γνώρισα αυτόν τον Σενεγαλέζο στο πρακτορείο, μαζί με τη σύζυγό του, κρατούσε το λαχείο του με το οποίο κέρδισε» το ποσό των 400.000 ευρώ, αφηγήθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο η δημοσιογράφος της La voz de Almeria, Νοέλια Λαθάρο, που έγραψε το άρθρο.

Ο Νγκάμε της αφηγήθηκε ότι πριν από 8 χρόνια έφτασε στη νήσο της Τενερίφης, στο αρχιπέλαγος των Κανάριων Νήσων, με μια αυτοσχέδια βάρκα, μαζί με τη σύζυγό του και κατόπιν μετέβησαν στην Αλμερία.

«Επιβαίναμε 65 άνθρωποι στο πλοίο και χάρη στους Ισπανούς βρισκόμαστε εδώ, μας διέσωσαν ενώ είχαμε πέσει ήδη στο νερό» καθώς το πλεούμενο είχε ανατραπεί και βυθιστεί, επισήμανε.

Στην συνέχεια η ζωή του μόνο εύκολη δεν ήταν, καθώς εργαζόταν περιστασιακά στα θερμοκήπια, μέχρι που έμεινε χωρίς δουλειά.

«Η Ροκέτας είναι γνωστή, όπως το Ελ Εχίντο ως η "τροφοθήκη" της Ευρώπης, καθώς εδώ καλλιεργείται το μεγαλύτερο μέρος των λαχανικών που καταναλώνονται από τους Ευρωπαίους» εξήγησε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο ένας αντιδήμαρχος, ο Χοσέ Χουάν Ροδρίγκεθ.

Το λαχείο ήταν «μια πραγματική ευλογία» για την πόλη είπε το στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης διότι «το ποσοστό της ανεργίας αυξήθηκε πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια με την κρίση και έχει πλέον ανέλθει στο 30%».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιερώνυμος: Κανείς άνθρωπος χωρίς φαγητό


Καθημερινή δράση για το πρόγραμμα «η Εκκλησία στους δρόμους».

Καθημερινό συσσίτιο αδιάκοπα, 365 ημέρες το χρόνο, προσφέρει την τελευταία πενταετία η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών μέσω των ενοριών και του φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή». Αποδέκτες του συσσιτίου είναι χιλιάδες συνάνθρωποι μας που έχουν καθημερινή ανάγκη σίτισης. Η διανομή των συσσιτίων γίνεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Η Εκκλησία στους δρόμους» που υλοποιεί συστηματικά η «Αποστολή»

H σημερινή μέρα είναι εξαιρετικά σημαντική, καθώς η διανομή φαγητού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και της «Αποστολής» συμπλήρωσε τις 18.600.000 μερίδες κάνοντας καθημερινά πράξη την μέριμνα και τη στοργή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου «Κανείς άνθρωπος χωρίς φαγητό…».

Οι 10.000 μερίδες φαγητού που προσφέρονται καθημερινά από 78 ενοριακά κέντρα της Αθήνας αποτυπώνουν στην πράξη τον αριθμητικό απολογισμό της αγάπης της προσφοράς που μπορεί η Εκκλησία να προσφέρει για να ζεστάνει τις καρδιές των ανθρώπων που το έχουν ανάγκη.

Σε μια συμβολική κίνηση εργαζόμενοι και εθελοντές της «Αποστολής» με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελο της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών Βολιώτη, διένειμαν ζεστό φαγητό στους άστεγους της Αθήνας από το «Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου Αθηναίων» όπου τα τελευταία επτά χρόνια η Αρχιεπισκοπή με την «Αποστολή» σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων προσφέρουν μέρος των γευμάτων αγάπης.

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» Κωνσταντίνος Δήμτσας χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική και ξεχωριστή, για τον συμβολισμό της την σημερινή μέρα. «Οι 18.650.000 μερίδες φαγητού για κάποιους είναι ακόμα ένα αριθμητικό στοιχείο που αποτυπώνει το μέγεθος της κρίσης που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια. Για μας στην «Αποστολή» είναι απλά ένας σταθμός στην διαρκή και καθημερινή προσπάθεια που κάνουμε προκειμένου να εξασφαλίζουμε αποδεκτές συνθήκες διαβίωσης στους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη. Με την παρουσία τους σήμερα οι εργαζόμενοι και εθελοντές μας έδειξαν το δρόμο στον οποίο πρέπει να βαδίζουμε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Είχε πονόδοντο και κάλεσε για βοήθεια στο... "100"


Την πιο περίεργη κλήση δέχθηκε μία υπάλληλος σε αστυνομικό τμήμα του Κλίβελαντ.

Δεν πίστευε στα αφτιά της η υπάλληλος του τηλεφωνικού κέντρου του αστυνομικού τμήματος όταν δέχτηκε το τηλεφώνημα ενός άνδρα που ήθελε να «καταγγείλει» ότι έχει πονόδοντο.

Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα το ηχογραφημένο μήνυμα, παρακαλώντας τον κόσμο να μην απασχολεί τις γραμμές έκτακτης ανάγκης για άσκοπους λόγους.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γιαννιώτης που στόλισε το σπίτι του σαν... UFO


Ένα σπίτι στην Ανατολή Ιωαννίνων τραβάει τα βλέμματα όλων των περαστικών τα φετινά Χριστούγεννα λόγω του στολισμού που επέλεξε ο ιδιοκτήτης του. Το σπίτι είναι γεμάτο με φώτα και δεκάδες λαμπάκια σε κάθε σημείο του τοίχου, στα κάγκελα και στον κήπο ενώ στην είσοδο του είναι τοποθετημένοι δύο τεράστιοι Άγιοι Βασίληδες.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ντεραπάρισε νταλίκα γεμάτη με... γουρούνια


Ένα... διαφορετικό τροχαίο ατύχημα συνέβη στο νότιο Ράλεϊ, στη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ. Μια νταλίκα που μετέφερε 2.200 γουρούνια εξετράπη της πορείας της και χτύπησε στο προστατευτικές μπάρες. Το αποτέλεσμα ήταν να ντεραπάρει η νταλίκα και να... δραπετεύσουν τα τετράποδα τα οποία αυτή τη στιγμή πιθανότατα αλωνίζουν στην γύρω περιοχή.

Από το τροχαίο προκλήθηκε κυκλοφορικό κομφούζιο για πολλές ώρες, ενώ η αστυνομία εκτιμά ότι το ατύχημα προκλήθηκε όταν ένα αυτοκίνητο άλλαξε απότομα λωρίδα οδηγώντας τον οδηγό της νταλίκας να χάσει τον έλεγχο του οχήματος.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η νύφη το έσκασε μαζί με τα γαμήλια δώρα


Η τουρκική αστυνομία ψάχνει μία γυναίκα από τη Συρία η οποία το έσκασε από το γάμο της παίρνοντας μαζί της όλα τα γαμήλια δώρα.



Η γυναίκα, που το πραγματικό της όνομα παραμένει άγνωστο, φαίνεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που το «σκάει» από το γαμπρό καθώς άλλοι δύο άνδρες έχουν πέσει θύμα της πλεκτάνης της.



Σύμφωνα με τις μαρτυρίες του άτυχου άνδρα η λεία της γυναίκας ήταν 6.823 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση ενός μήνα για ένταξη στο νόμο Κατσέλη - Συνωστισμός για αιτήσεις


Παράταση ενός επιπλέον μήνα για την προσκόμιση των δικαιολογητικών που απαιτούνται προκειμένου κάποιος να ενταχθεί στο νόμο Κατσέλη με βάση τα ευνοϊκά κριτήρια που ορίζει ο νόμος και τα οποία ισχύουν μέχρι το τέλος του χρόνου, δόθηκε από το υπουργείο Οικονομίας.

Η σχετική παράταση προστίθεται στην αρχική προθεσμία των 15 ημερών με βάση την οποία οι Γραμματείς των αρμόδιων κατά τόπους Ειρηνοδικείων οφείλουν να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις αιτήσεις από τους δανειολήπτες.

Έτσι η συνολική προθεσμία φθάνει πλέον τις 45 ημέρες και δίνεται προκειμένου ο δανειολήπτης να έχει τον αναγκαίο χρόνο για να κάνει όλες τις αναγκαίες συμπληρώσεις στην αίτησή του.

Στις 45 συνολικά ημέρες προστίθεται επίσης δύο εργάσιμες ημέρες, εντός των οποίων η Γραμματεία των Ειρηνοδικείων θα πρέπει να εξετάσει το κατά πόσο η αίτηση έχει όλα τα τυπικά δικαιολογητικά, ανεβάζοντας το συνολικό χρόνο από την κατάθεση της αίτησης για τον έλεγχο και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις 47 ημέρες.

Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή με τον τρόπο αυτό επιχειρεί να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στο χρόνο προσκόμισης όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις τράπεζες και όπως ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο «η καθυστέρηση χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών εκ μέρους των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων θα πρέπει να προκύπτει με βεβαιότητα από την προσκόμιση αντιγράφου αίτησης των δανειοληπτών προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και την παρέλευση άπρακτης της δεκαήμερης προθεσμίας που θέτει ο νόμος προς αυτά».

Στην ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ότι οι Γραμματείς των Ειρηνοδικείων, έχουν αρμοδιότητα μόνο για την τυπική εξέταση της πληρότητας των δικαιολογητικών και σε κάθε περίπτωση ο ουσιαστικός έλεγχος, θα γίνεται μόνο από τον Ειρηνοδίκη, που θα δικάζει. Εφόσον, όπως καταλήγει δεν προσκομίζονται όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για λόγο που δεν ευθύνεται ο αιτών, πρέπει να χορηγηθεί δικάσιμος από τις γραμματείες των Ειρηνοδικείων και ο αιτών να προσκομίζει τα απαραίτητα έγγραφα σε αυτή (είτε αυτή αφορά τη συζήτηση του αιτήματος για χορήγηση προσωρινής διαταγής είτε την κύρια συζήτηση της αιτήσεως), και συνακόλουθα να κρίνεται η αδυναμία προσκόμισής τους από τον δικάζοντα Ειρηνοδίκη.

---------------

Τριπλασιάστηκαν τον Δεκέμβριο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες οι προσφυγές δανειοληπτών στα Ειρηνοδικεία, καθώς σπεύδουν να ενταχθούν στις ευνοϊκές διατάξεις του νόμου Κατσέλη που ισχύουν έως τα τέλη του χρόνου. Από το νέο έτος τίθενται σε ισχύ οι αλλαγές που ψηφίστηκαν πρόσφατα για τα «κόκκινα» δάνεια, περιορίζοντας το εύρος προστασίας της πρώτης κατοικίας με βάση εισοδηματικά και περιουσιακά όρια. Να σημειωθεί ότι όσοι καταφεύγουν τώρα στον νόμο Κατσέλη δεν έχουν τον περιορισμό του εισοδηματικού κριτηρίου, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 300.000 ευρώ για ένα άτομο και φθάνει έως και τις 450.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια. Το γεγονός ότι από την 1η Ιανουαρίου 2016 τίθενται εισοδηματικά όρια με βάση τις εύλογες δαπάνες διαβίωσης, ενώ η αντικειμενική αξία της πρώτης κατοικίας ορίζεται στις 120.000 έως 180.000 ευρώ (ανάλογα με την κατηγορία) για τον άγαμο και φθάνει στις 200.000 έως 260.000 ευρώ για μια τετραμελή οικογένεια, είναι σαφές ότι λειτουργεί ως κίνητρο για άμεση προσφυγή στον νόμο από μεγάλη μερίδα δανειοληπτών που δεν θα προστατεύονται από την αρχή του χρόνου.

Με δεδομένο ότι ο νόμος με τα νέα όρια, που καθιστούν πιο δύσκολη την προστασία της πρώτης κατοικίας, δημοσιεύθηκε στις 20 Νοεμβρίου, ένας μεγάλος αριθμός δανειοληπτών σπεύδει πλέον την τελευταία στιγμή να κάνει χρήση των διατάξεων που ισχύουν έως τα τέλη του χρόνου, δημιουργώντας συνθήκες ασφυξίας στις τράπεζες που καλούνται να ανασύρουν δανειακές συμβάσεις για χιλιάδες δανειολήπτες.

Ο όγκος των αιτήσεων για την εξασφάλιση των αναγκαίων δικαιολογητικών προς τις τράπεζες έχει εκτοξευθεί, και είναι χαρακτηριστικό ότι στο Ειρηνοδικείο της Αθήνας τα 100 νούμερα που εκδίδονται κάθε μέρα προς τους αιτούντες εξαντλούνται σε μία ώρα, από τις 6.30 έως και τις 7.30 π.μ. Διευκρινίζεται ότι τα νούμερα που δίνονται αφορούν και όσους κάνουν αιτήσεις για επικαιροποίηση των στοιχείων τους (η προθεσμία λήγει στις 19 Φεβρουαρίου ή σε όσους θέλουν να επαναπροσδιορίσουν δικάσιμο η προθεσμία έληξε χθες).

Αντιμέτωπο με αυτό τον συνωστισμό, το υπουργείο Οικονομίας υποχρεώθηκε να δώσει παράταση ένα μήνα για την υποβολή των δικαιολογητικών, προκειμένου τόσο το τραπεζικό όσο και το δικαστικό σύστημα να ανταποκριθεί στο αυξημένο ενδιαφέρον για ένταξη στον νόμο 3869. Οι δανειολήπτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι η ημερομηνία υποβολής της αίτησης στα Ειρηνοδικεία δεν αλλάζει και είναι η 31η Δεκεμβρίου 2015· αυτό που αλλάζει είναι μόνο η προθεσμία για τη συγκέντρωση και την υποβολή των δικαιολογητικών.

Οπως προβλέπεται στη σχετική εγκύκλιο που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή, η παράταση του ενός μηνός προστίθεται στην αρχική προθεσμία των 15 ημερών που είχε ήδη δοθεί από τον νόμο, με βάση την οποία οι γραμματείς των αρμόδιων κατά τόπους Ειρηνοδικείων οφείλουν να παραλαμβάνουν και να πρωτοκολλούν τις αιτήσεις από τους δανειολήπτες. Ετσι η συνολική προθεσμία για τη συγκέντρωση των δικαιολογητικών φθάνει πλέον τις 45 ημέρες. Εντός δύο εργάσιμων ημερών θα πρέπει άλλωστε η γραμματεία των Ειρηνοδικείων να εξετάσει το κατά πόσον η αίτηση έχει όλα τα τυπικά δικαιολογητικά, ανεβάζοντας τον συνολικό χρόνο από την κατάθεση της αίτησης για τον έλεγχο και τη συμπλήρωση των απαιτούμενων δικαιολογητικών στις 47 ημέρες.

Η γενική γραμματεία επιχειρεί με τον τρόπο αυτό να αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στον χρόνο προσκόμισης όλων των αναγκαίων δικαιολογητικών που απαιτούνται από τις τράπεζες, οι οποίες βρίσκονται αντιμέτωπες με ένα απίστευτα μεγάλο όγκο αιτημάτων από δανειολήπτες, πολλοί από τους οποίους αναζητούν δανειακές συμβάσεις της προηγούμενης δεκαετίας ή ακόμα και εικοσαετίας. Οπως μάλιστα ορίζεται στη σχετική εγκύκλιο, η καθυστέρηση χορήγησης αναλυτικών καταστάσεων οφειλών από την πλευρά των τραπεζών θα πρέπει να προκύπτει από το αντίγραφο της αίτησης που έκανε ο δανειολήπτης στην τράπεζα και την παρέλευση άπρακτης της δεκαήμερης προθεσμίας που θέτει ο νόμος προς τα πιστωτικά ιδρύματα για να ανταποκριθούν στο αίτημα του οφειλέτη.

Η μαζική προσφυγή στις διατάξεις του νόμου Κατσέλη λίγο πριν από την εκπνοή των ευνοϊκών διατάξεων έχει δημιουργήσει κατάσταση απόλυτου συνωστισμού στα Ειρηνοδικεία της χώρας που, σύμφωνα με τα τελευταία συγκεντρωτικά στοιχεία, έως τα τέλη Νοεμβρίου είχαν υποδεχθεί 170.000 αιτήσεις.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γέμισε ... πινακίδες η Εφορία


Πάνω από 200 είναι οι πινακίδες που κατατίθενται καθημερινά στην εφορία Ηρακλείου, με το αρμόδιο γραφείο να έχει πλέον στην κατοχή του περισσότερες από 10.000 πινακίδες ακινητοποιημένων οχημάτων.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ΠΑΤΡΙΣ" αύξηση των πινακίδων που έχουν κατατεθεί είναι ραγδαία, ενώ υπολογίζεται πως μέχρι το κλείσιμο του έτους θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις 12.000, χωρίς σε αυτόν να προσμετρώνται οι πινακίδες από τα ενοικιαζόμενα οχήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βολεϊμπολίστας έκανε πρόταση γάμου την ώρα του αγώνα


Ένα ξεχωριστό τρόπο βρήκε ο βολεϊμπολίστας Αλέξανδρος Χήρας για να κάνει πρόταση γάμου στην αγαπημένη του. Όλα συνέβησαν στο ντέρμπι του Α.Ο.Ορεστιάδας με τον Εθνικό.

Μετά την επιστροφή των ομάδων στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ του δεύτερου σετ έφυγε από τον αγωνιστικό χώρο, κατευθύνθηκε στις κερκίδες του “Νίκος Σαμαράς”, όπου γονάτισε και έκανε πρόταση γάμου στην αγαπημένη του Χριστίνα. Το “ΝΑΙ” βγήκε χωρίς δισταγμό από τα χείλη της εκλεκτής της καρδιάς του με τους φιλάθλους να επευφημούν και να χειροκροτούν το νεαρό ζευγάρι.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Ακριβό μου» αυτοκίνητο από το 2016!


Αυξάνονται οι τιμές διάθεσης των καινούριων αυτοκινήτων από την 1η Ιανουαρίου 2016 καθώς το μέτρο της απόσυρσης έχει λήξει επίσημα από τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και από την αρχή της νέας χρονιάς το Τέλος Ταξινόμησης θα επιβάλλεται κανονικά χωρίς καμία έκπτωση.

Παράλληλα στα ύψη αναμένεται να «εκτοξευθεί» και το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων το 2016 καθώς τα έσοδα από το αντίστοιχο κόστος κτήσης έχουν «καταρρεύσει» την τελευταία 10ετία.

Ειδικότερα τα έσοδα από το κόστος κτήσης ΙΧ δηλαδή από τα Τέλη Κυκλοφορίας, το Τέλος Ταξινόμησης, τον ΦΠΑ αλλά και τον Φόρο Πολυτελείας αναμένεται να ανέλθουν φέτος σε 260 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα έσοδα του κράτους το 2005 ξεπέρασαν το 1,5 δισ. ευρώ.

Δηλαδή μέσα σε 10 χρόνια τα έσοδα από το κόστος κτήσης των αυτοκινήτων μειώθηκε 1,24 δις. ευρώ το οποίο προσπαθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών να το αντλήσουν από το κόστος χρήσης.

Ωστόσο το φιλόδοξο σχέδιο των οικονομικών επιτελείων των τελευταίων ετών έχει τα αντίθετα αποτελέσματα από τα αναμενόμενα με αποτέλεσμα να έχουμε πάνω από 650.000 κατατεθειμένες πινακίδες κυκλοφορίας και περίπου 928.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που κυκλοφορούν τα οχήματά τους χωρίς να έχουν καταβάλει τα Τέλη Κυκλοφορίας.

Το σχέδιο του οικονομικού επιτελείου για αύξηση των εσόδων από το κόστος χρήσης των αυτοκινήτων μπορεί να πετύχει μόνο στην περίπτωση που καταφέρει να επαναφέρει στην κυκλοφορίας τα οχήματα που βρίσκονται σε φορολογική «ακινησία» αλλά και να αντλήσει τα οφειλόμενα Τέλη κυκλοφορίας από τους ιδιοκτήτες που έχουν δημιουργήσει ένα κίνημα «Δεν πληρώνω Τέλη Κυκλοφορίας»…

Όσον αφορά χαρτιά απόσυρσης θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οχήματα που έχουν εκτελωνιστεί μέχρι τις 31/12/2015. Επίσης η ισχύς τους σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να παραταθεί έως τις 31 Μαρτίου 2016…

Το σχέδιο για τα Τέλη Κυκλοφορίας 2017 – Τέλος στα καύσιμα

Ο Αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Τρύφων Αλεξιάδης εδώ και μήνες διαμηνύει πως θα γίνει δικαιότερη η φορολόγηση των αυτοκινήτων με αιχμή του δόρατος τα Τέλη Κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις που έχουν πραγματοποιήσει τα στελέχη του οικονομικού επιτελείου τα Τέλη Κυκλοφορίας θα μειωθούν το 2017 σε ποσοστό έως και 78,2% με την ταυτόχρονη επιβολή ενός Ειδικού Τέλους στα καύσιμα το οποίο σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ θα κυμαίνεται από 0,03 έως 0,05 ευρώ.

Ωστόσο στελέχη της αγοράς έχουν εκφράσει τις ανησυχίες τους σχετικά με το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα και υπολογίζουν πως για να μειωθούν τόσο πολύ τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2017 η αμόλυβδη πρέπει να αυξηθεί 0,23 ευρώ και το πετρέλαιο κίνησης κατά 0,19 ευρώ!

Μάλιστα για να εφαρμοστεί το σχέδιο μείωσης των Τελών Κυκλοφορίας 2017 θα πρέπει το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα να επιβληθεί από τον Μάρτιο του 2016…

Πάντως αν τελικά υιοθετηθεί η πρόταση του ΥΠΟΙΚ και τα Τέλη Κυκλοφορίας κυμανθούν από 50 έως 300 ευρώ για όλα τα αυτοκίνητα τότε είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσουν άρση ακινησίας εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες ΙΧ.

Επίσης εκείνοι που δεν πληρώνουν θα αναγκαστούν να καταβάλλουν μέρος των Τελών Κυκλοφορίας από το Ειδικό Τέλος στα καύσιμα για να κινηθούν.

Τεκμήρια – Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης

Ένα ακόμη πεδίο που το οικονομικό επιτελείο θα αλλάξει ριζικά τα δεδομένα αφορά στα Τεκμήρια Διαβίωσης και κατ’ επέκταση στο Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης.

Ειδικότερα το ΥΠΟΙΚ εξετάζει να αποσυνδέσει τα τεκμήρια διαβίωσης από τον κυβισμό του οχήματος και να τον συνδέσει με την Αξία Λιανικής των οχημάτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τεκμήρια διαβίωσης είναι «τσουχτερά» για αυτοκίνητα με Αξία Λιανικής πάνω από 20.000 ευρώ όπως επίσης και το Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης ο οποίος αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 3-5% ενώ στα αυτοκίνητα με Αξίες Λιανικής πάνω από 30.000 ευρώ το ποσοστό εξετάζεται να ανέλθει μεταξύ 8-10%.

Όσον αφορά στις μειώσεις των ποσών τόσο για τα Τεκμήρια Διαβίωσης όσο και για το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης το οικονομικό επιτελείο εξετάζει να μειώνεται κάθε χρόνο σε ποσοστό από 10% έως και 20% ανάλογα με την Αξία Λιανικής και σε βάθος 5ετίας ή 8ετίας να μην επιβάλλεται.

Πάντως στο στόχαστρο του οικονομικού επιτελείου έχουν εισέλθει και τα εταιρικά αυτοκίνητα στα οποία επιβάλλεται Φόρος Πολυτελούς Διαβίωσης μόνο σε ένα από τα οχήματα του στόλου που διαθέτει τον μεγαλύτερο σε κυβισμό κινητήρα...

Τέλος Ταξινόμησης

Τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης το οποίο επιβάλλεται κατά την εισαγωγή των αυτοκινήτων έχουν κυριολεκτικά καταρρεύσει καθώς φέτος υπολογίζεται πως θα αντληθούν μόλις 87 εκατ. ευρώ ενώ τα αντίστοιχα έσοδα το 2005 ανήλθαν σε 889 εκατ. ευρώ.

Στόχος του οικονομικού επιτελείου είναι η υιοθέτηση ενός δίκαιου συστήματος ώστε τα πραγματικά ακριβά αυτοκίνητα να επιβαρύνονται περισσότερο.

Ειδικότερα το σχέδιο του ΥΠΟΙΚ περιλαμβάνει την αποσύνδεση του Τέλους Ταξινόμησης από την Εργοστασιακή Αξία και τον κυβισμό του κινητήρα και την σύνδεσή του με την Αξία Λιανικής προ φόρων. Με αυτό τον τρόπο το οικονομικό επιτελείο θα κάνει απαγορευτικές τις «υποτιμολογήσεις» των καινούριων αυτοκινήτων ενώ παράλληλα θα αυξηθούν τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης.

Επίσης η διακοπή του μέτρου της απόσυρσης θα αυξήσει τα έσοδα από το Τέλος Ταξινόμησης…

Φόρος Πολυτελείας

Ο Φόρος Πολυτελείας επιβάλλεται στα αυτοκίνητα κατά τον εκτελωνισμό τους και συνδέεται με την Εργοστασιακή Αξία των οχημάτων. Ωστόσο εξαιτίας των υποτιμολογήσεων το οικονομικό επιτελείο εξετάζει την άμεση σύνδεση του Φόρου Πολυτελείας επίσης με την Αξία Λιανικής προ φόρων ώστε να μην μπορεί κανείς να δηλώνει πλασματικές εργοστασιακές αξίες και το κράτος να μην χάνει έσοδα.

Παράλληλα με αυτό τον τρόπο θα μπουν τα θεμέλια ενός υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά καθώς μέχρι σήμερα οι μισές εισαγωγικές κατηγορούν τις άλλες μισές για αθέμιτο ανταγωνισμό.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου


Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι αειθαλές δέντρο, συνήθως έλατο, που διακοσμείται με φώτα και στολίδια στο πλαίσιο τού εορτασμού των Χριστουγέννων. Από πού όμως προήλθε το έθιμο του στολισμού του;

Η ιστορία του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Η χρήση αειθαλούς δέντρου, στεφανιού και γιρλάντας ως συμβόλων της αιώνιας ζωής, αποτελούσε έθιμο των αρχαίων Αιγυπτίων, των Κινέζων και των Εβραίων. Η λατρεία των δέντρων, που ήταν συνηθισμένο φαινόμενο ανάμεσα στους ειδωλολάτρες Ευρωπαίους, επιβίωσε και μετά τον εκχριστιανισμό τους σε διάφορα έθιμα.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο των νεώτερων χρόνων προέρχεται από την Γερμανία. Σ’ ένα λαϊκό μεσαιωνικό δράμα για τον Αδάμ και την Εύα το κυριότερο εξάρτημα τού σκηνικού ήταν ένα έλατο διακοσμημένο με μήλα, το οποίο συμβόλιζε τον Κήπο της Εδέμ.

Οι Γερμανοί έστηναν δέντρο του Παραδείσου μέσα στα σπίτια τους στις 24 Δεκεμβρίου, θρησκευτική γιορτή του Αδάμ και της Εύας. Αρχικά κρεμούσαν πάνω του λεπτά μπισκότα (συμβόλιζαν την όστια, το χριστιανικό σύμβολο της σωτηρίας), τα οποία αντικαταστάθηκαν αργότερα από μπισκότα σε διάφορα σχήματα. Στη διακόσμηση προσέθεταν συχνά και κεριά, τα οποία συμβόλιζαν τον Χριστό.

Στο ίδιο δωμάτιο υπήρχε κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και η πυραμίδα των Χριστουγέννων, μια τριγωνική ξύλινη κατασκευή με ράφια, πάνω στην οποία τοποθετούσαν χριστουγεννιάτικα ειδώλια, κλαδιά, κεριά και ένα αστέρι.

Τον 16ο αιώνα είχε ήδη συντελεστεί η συγχώνευση της πυραμίδας των Χριστουγέννων και του δέντρου του Παραδείσου, από την οποία προήλθε το δέντρο των Χριστουγέννων.

Μέχρι τον 18ο αιώνα το έθιμο τού χριστουγεννιάτικου δέντρου είχε διαδοθεί ευρέως στον χώρο των Γερμανών Προτεσταντών, αλλά η παράδοση αυτή απέκτησε βαθιές ρίζες στη Γερμανία μόνο τον επόμενο αιώνα.

Στην Αγγλία εισήχθη στις αρχές τού 19ου αιώνα και έγινε ευρύτερα γνωστό στα μέσα της ίδιας εκατονταετίας, χάρη στις προσπάθειες του Γερμανού πρίγκιπα Αλβέρτου, συζύγου της βασίλισσας Βικτωρίας. Στο βικτωριανό δέντρο κρεμούσαν με κορδέλες και χάρτινες αλυσίδες διάφορα κεριά, γλυκά και εντυπωσιακά κέικ.

Στη Βόρεια Αμερική τα χριστουγεννιάτικα δέντρα εισήχθησαν από τους Γερμανούς αποίκους στις αρχές τού 17ου αιώνα και έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή τον 19ο αιώνα. Εξίσου δημοφιλή ήταν στην Αυστρία, την Ελβετία, την Πολωνία και την Ολλανδία.

Κατά τον 19ο και τον 20ό αιώνα οι Αμερικανοί ιεραπόστολοι εισήγαγαν τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στην Κίνα και την Ιαπωνία, όπου επικράτησε η διακόσμησή τους με περίπλοκα σχέδια από χαρτί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέος μικροεπεξεργαστής φέρνει επανάσταση στη μεταφορά δεδομένων


Ερευνητές στις ΗΠΑ παρουσίασαν τον πρώτο μικροεπεξεργαστή που «παντρεύει» με αποτελεσματικό τρόπο ηλεκτρόνια και φωτόνια μέσα στο ίδιο τσιπάκι.

Είναι ένα επίτευγμα που ανοίγει το δρόμο για την επεξεργασία και την μεταφορά δεδομένων με πολύ μεγάλες ταχύτητες και με μικρή ενεργειακή κατανάλωση.

Οι μηχανικοί, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Βλαντιμίρ Στογιάνοβιτς της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", συγχώνευσαν στο ίδιο τσιπ επεξεργαστή (με διαστάσεις τριών επί έξι χιλιοστών) έναν πυρήνα με πάνω από 70 εκατομμύρια τρανζίστορ κι έναν πυρήνα με 850 φωτονικά συστατικά.

Είναι αξιοσημείωτο ότι ο μικροεπεξεργαστής κατασκευάσθηκε σε μια μονάδα που κάνει μαζική παραγωγή τσιπ, αποδεικνύοντας έτσι ότι θα είναι δυνατή η εύκολη εμπορική αξιοποίησή του στο μέλλον.

Το νέο τσιπάκι αντιπροσωπεύει το επόμενο βήμα στην εξέλιξη της τεχνολογίας επικοινωνιών μέσω οπτικών ινών. «Είναι ένα ορόσημο. Πρόκειται για τον πρώτο επεξεργαστή που μπορεί να χρησιμοποιήσει φως για να επικοινωνήσει με τον εξωτερικό κόσμο. Κανείς άλλος επεξεργαστής δεν διαθέτει φωτονική είσοδο-έξοδο στο τσιπ», δήλωσε ο Στογιάνοβιτς.

Μέχρι σήμερα οι οπτικές ίνες έχουν επιφέρει θεαματικές βελτιώσεις στις τηλεπικοινωνίες, σε σχέση με τα συμβατικά ηλεκτρικά καλώδια, επιτρέποντας μεγαλύτερο εύρος ζώνης, μεταφορά περισσότερων δεδομένων με μεγαλύτερες ταχύτητες σε μεγαλύτερες αποστάσεις και με μικρότερη κατανάλωση ενέργειας.

Όμως όλες αυτές οι πρόοδοι στην επικοινωνία μεταξύ των υπολογιστών δεν έχει έως τώρα καταστεί εφικτό να αξιοποιηθούν στα ίδια τα τσιπ των υπολογιστών, καθώς έχει αποδειχθεί πολύ δύσκολο να ενσωματωθούν τα αναγκαία φωτονικά συστατικά μέσα στον επεξεργαστή.

Οι ερευνητές έκαναν δοκιμές και έδειξαν ότι το καινοτομικό ηλεκτρονικό-φωτονικό τσιπ τους επιτρέπει ταχύτητες έως 300 gigabits ανά δευτερόλεπτο, δέκα έως φορές περισσότερο από τα συμβατικά ηλεκτρονικά τσιπ στην αγορά.

Ήδη έχουν δημιουργηθεί δύο νεοφυείς εταιρείες (Ayar Labs και SiFive) για να αξιοποιήσουν εμπορικά τη νέα τεχνολογία, στην ανάπτυξη της οποίας συμμετείχε με χρηματοδότηση η πανταχού παρούσα υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του Αμερικανικού Πενταγώνου, αυτή που έθεσε τα θεμέλια του διαδικτύου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε άσεμνες πράξεις κοντά σε ΙΕΚ στη Σίνδο


Συνελήφθη 44χρονος.

Χειροπέδες πέρασαν αστυνομικοί σε 44χρονο Έλληνα που κατηγορείται ότι προέβη σε άσεμνες πράξεις, κοντά σε ΙΕΚ της Σίνδου, έξω από τη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο συλληφθείς βρισκόταν μέσα στο Ι.Χ. το οποίο είχε σταθμεύσει προηγουμένως σε μικρή απόσταση από το παραπάνω εκπαιδευτικό ίδρυμα. Διερχόμενοι τον είδαν να προβαίνει -σε κοινή θέα- σε άσεμνες πράξεις και ειδοποίησαν την Αστυνομία. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί του τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου που τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χριστούγεννα με δρόμους γεμάτα σκουπίδια στα Κάτω Πατήσια


Επί μέρες δεν γίνεται η αποκομιδή τους – Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr.

Μια εικόνα που σίγουρα δεν αρμόζει στις γιορτινές ημέρες που διανύουμε παρατηρεί κανείς αν περπατήσει σε δρόμους των Κάτω Πατησίων. Οι κάδοι ξεχειλίζουν από απορρίμματα, που έχουν γεμίσει και τον γύρω χώρο.

Οι εικόνα αυτή επικρατεί τις τελευταίες δύο με τρεις ημέρες στην περιοχή, που δεν γίνεται η αποκομιδή των σκουπιδιών.

Δείτε φωτορεπορτάζ στο newsbeast.gr…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το… μισό ψάρι που επιβίωσε για έξι μήνες!


Η εντυπωσιακή ιστορία του - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο.

Δυσοίωνο έμοιαζε, χωρίς αμφιβολία, το μέλλον του εικονιζόμενου ψαριού που έχασε την ουρά του και το μισό του σώμα την ώρα που προσπαθούσε να πηδήξει από λίμνη που είχε γύρω- γύρω τσιμέντο.

Το εντυπωσιακό είναι πως το ψάρι επιβίωσε. Το ατύχημα είχε ως αποτέλεσμα να σπάσει η σπονδυλική του στήλη κι έτσι τα οστά και το μισό σώμα του σάπισαν και «έπεσαν» μόνα τους, όπως αναφέρει η Daily Mail.

Το ψάρι- hypsibarbus wetmorei η επιστημονική του ονομασία- κατέληξε σε ενυδρείο σε αγορά της Ταϊλάνδης, όπου θα περίμενε νομοτελειακά το θάνατό του.

Ένας άνδρας ωστόσο το εντόπισε, το λυπήθηκε, το υιοθέτησε και το πήρε μαζί του στο σπίτι. Ο Watchara Chote έδωσε στο ψάρι το ευφάνταστο όνομα I-Half.

Ο 36χρονος και ο Ι-Half έζησαν μαζί για έξι μήνες.

Στο διάστημα αυτό ο Watchara περίφερε το μοναδικό ψάρι του σε πολλά χωριά για να το επιδείξει.

Ήταν τόση η θλίψη εκείνων που το θαύμασαν που όλοι έδωσαν ένα μικρό ποσό ώστε να του αγοράσουν ένα μικρό φέρετρο…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γονείς αποκαλύπτουν ότι μετάνιωσαν που έκαναν παιδιά


Οι εξομολογήσεις που προκάλεσαν αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας χρήστης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα Quora την εξής ερώτηση: «Τι είναι αυτό για το οποίο έχετε μετανιώσει που έχετε παιδιά; Μερικοί άνθρωποι που έχουν παιδιά κοιτώντας πίσω το χρόνο εύχονται να μην τα είχαν κάνει ποτέ. Πώς είναι αυτό;» και οι απαντήσεις που δόθηκαν διαβάστηκαν πάνω από 300.000 φορές.

Η Βικτώρια ήταν η πρώτη που απάντησε, λέγοντας ότι ήταν τόσο απελπισμένη να κάνει ένα μωρό που παντρεύτηκε τον πρώτο άνθρωπο που ενδιαφέρθηκε να αποκτήσει παιδί μαζί της. «Η βιολογική παρόρμηση ήταν πάρα πολύ ισχυρή», είπε. «Αρκετά ισχυρή για να με κάνει να αγνοήσω τα κραυγαλέα «κόκκινα σημαιάκια» που ο πλέον πρώην σύζυγός μου πετούσε σε μένα συνεχώς, καθώς αγνοούσα το γεγονός ότι είχα περάσει τα προηγούμενα 27 χρόνια, επιμένοντας ότι δεν ήθελα παιδιά. Ήμουν η τρομερή μεγαλύτερη ξαδέρφη και τα πολύ νεότερα ξαδέρφια μου με λάτρευαν. Ήμουν η φοβερή θεία για τα ανίψια μου, τα οποία εξακολουθούν να λένε ότι θα ήθελαν να είμαι μαμά τους. Σκέφτηκα ότι έτσι θα ήμουν και σαν γονιός. Έκανα λάθος», είπε και δήλωσε ότι σχεδόν αμέσως μετά τη γέννηση συνειδητοποίησε ότι είχε κάνει σοβαρά λάθη.



Όπως αποκάλυψε, είχε παντρευτεί τον λάθος άνθρωπο με τον οποίο δεν ταίριαζε καθόλου και συνειδητοποίησε ότι δεν ήταν γεννημένη για να γίνει μητέρα. «Ένιωσα και εξακολουθώ να αισθάνομαι σαν να έκανα ένα λάθος», παραδέχτηκε. Ωστόσο, όπως λέει, αγαπά την κόρη της και προσπαθεί να τη μεγαλώσει σωστά. «Αγαπώ την κόρη μου. Αν κάτι συνέβαινε σε αυτήν, θα ήμουν απαρηγόρητη. Θα ήθελα να πεθάνω μαζί της αν πέθαινε», έγραψε μεταξύ άλλων. Η Βικτώρια επίσης δήλωσε ότι η κόρη της δεν έχει ιδέα για το πώς αισθάνεται και είναι προσεκτική για να μην αποκαλυφθεί ποτέ.



Ένας μπαμπάς πρόσθεσε επίσης την ιστορία του, λέγοντας ότι η γέννηση του γιου του τον «βούτηξε» στη δυσαρέσκεια και την κατάθλιψη». Πριν αποκτήσει το δικό του παιδί αγαπούσε τα άλλα παιδιά και ήταν πάντα ο τύπος που θα έπαιζε με όλα τα παιδιά σε ένα πάρτι. Ωστόσο, ο ίδιος δεν ήθελε δικό του όπως ούτε και η γυναίκα του, η οποία όταν άρχισε να πλησιάζει τα 40, είχε μια «ακατανίκητη επιθυμία» για να γίνει μαμά. Μετά από αρκετές εξωσωματικές και πολλά έξοδα, συνέλαβε και γέννησε ένα υγιές αγοράκι.

«Αμέσως βυθίστηκα σε μια φαινομενικά ατέρμονη δίνη και κατάθλιψη. Η κατάθλιψη ήταν τόσο σοβαρή που είδα ψυχίατρο και πήρα φαρμακευτική αγωγή», είπε και πρόσθεσε: «Απλά σιχαίνομαι να είμαι γονιός τόσο πολύ. Είμαι σχεδόν 10 χρόνια τώρα, και απλά σκέφτομαι ότι είναι άλλα οκτώ χρόνια και μετά θα πάει Πανεπιστήμιο».



Μια άλλη μητέρα προσέθεσε ότι είναι ευχαριστημένη με το πώς είναι σήμερα ο γιος της αλλά εξακολουθεί να εκφράζει τη λύπη της που τον απέκτησε. «Λυπάμαι για το γεγονός ότι είμαι τόσο κακός γονέας», παραδέχτηκε και πρόσθεσε: «Του άξιζαν περισσότερα από ό,τι ήμουν σε θέση να του δώσω. Μετανιώνω που έκανα παιδιά γιατί δεν ήμουν έτοιμη στα 23 και επειδή είμαι πάρα πολύ εγωίστρια για να ενδιαφέρομαι πραγματικά για τα συναισθήματα κάποιου άλλου εκτός από τα δικά μου».

Μια άλλη γυναίκα που έχει πλέον αποξενωθεί από την κόρη της είπε ότι εύχεται να μην είχε ξοδέψει τόσο πολύ χρόνο και ενέργεια στο μεγάλωμά της. Επιπλέον κατηγόρησε τη μητέρα και τις αδελφές της ότι έχουν επηρεάσει την κόρη της να μην της μιλάει.



Τα σχόλια των γονιών που παραδέχτηκαν ότι μετάνιωσαν που έκαναν παιδιά προκάλεσαν πολλές αντιδράσεις από άλλους χρήστες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς πραγματικά είναι το γυναικείο σώμα μετά τη γέννα


Φωτογραφίες που δίχασαν.

Όταν η Julie Bhosale δημοσίευσε αρετουσάριστες φωτογραφίες της μετά τη γέννηση του γιου της, οι αντιδράσεις την εξέπληξαν. Κάποιοι της έγραψαν πως το μπλογκ της μπορεί να αποθάρρυνε άλλες γυναίκες να κάνουν παιδιά. «Δεν νομίζω ωστόσο πως το να σωπαίνει κανείς για τις αλήθειες της μητρότητας θα βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειριστούν τις μεγάλες αλλαγές», τονίζει η ίδια.

«Επέστρεψα στη δουλειά μου όταν ο γιος μου ήταν 12 εβδομάδων και με δυσκόλευαν οι αλλαγές στο σώμα μου, παρά τις γνώσεις μου ως διατροφολόγος, τότε κατάλαβα πως και άλλες γυναίκες θα πρέπει να ένιωθαν έτσι», γράφει.

«Είναι μεγάλη η πίεση να επιστρέψεις στα ρούχα που φορούσες πριν την εγκυμοσύνη μόλις γεννήσεις αλλά η εμφάνιση είναι μόνο ένα κομμάτι της ιστορίας. Ακόμα και οι γυναίκες που είναι τυχερές και ξαναέχουν επίπεδη κοιλιά μετά τη γέννα, είναι πιθανό να αντιμετωπίσουν ζητήματα με τις ορμονικές αλλαγές, την κούραση, τον πόνο στο στήθος και το rollercoaster των συναισθημάτων».

«Οπότε, όταν δύο χρόνια αργότερα έμεινα έγκυος στον δεύτερο γιο μου, αποφάσισα να καταγράψω τη σκληρή και όμορφη αλήθεια- brutiful είναι ο όρος που χρησιμοποιεί, από το brutalκαι το beautiful- για τις πρώτες ημέρες της μητρότητας. Ζήτησα από τον άνδρα μου να φωτογραφίζει το σώμα μου από τη γέννα έως 14 εβδομάδες μετά. Η εμπειρία κάθε γυναίκας είναι διαφορετική και ο στόχος μου ήταν να καταγράψω τη δική μου αλήθεια- χωρίς φίλτρα και χωρίς να προσποιηθώ πως τα είχα όλα υπό έλεγχο», συνεχίζει.

«Μόλις ο γιος μου έγινε 14 εβδομάδων πήρα μια βαθιά ανάσα και πάτησα publish. Το επόμενο πρωί είδα πως το μπλογκ μου είχε διαβαστεί 200.000 φορές, μέσα σε μία εβδομάδα το είχαν διαβάσει περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι. Η ανταπόκριση ήταν τρομερή, κάποιοι με επέκριναν πως θα αποθαρρύνω άλλες γυναίκες από το να κάνουν παιδιά αλλά οι έρευνες λένε πως όταν οι γυναίκες ξέρουν τι να περιμένουν και είναι προετοιμασμένες για όσα θα συμβούν μετά τη γέννα, αυτό τις διευκολύνει σε μια δύσκολη περίοδο. Πολλές γυναίκες νιώθουν ευάλωτες μετά τη γέννα ενώ είναι τόσες οι προσδοκίες για το τι θα πρέπει να κάνουν για να είναι «καλές» μητέρες και σύζυγοι.

Κι έτσι θέλω να ενθαρρύνω τις γυναίκες να τρώνε σωστά και να φροντίζουν τους εαυτούς τους μαζί με όλες τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ως μαμάδες. Θέλω οι γυναίκες να μοιράζονται τα καλά και τα κακά και να υποστηρίζουν η μία την άλλη σε αυτές της όμορφες αλλά και σκληρές ημέρες της μητρότητας. Πάνω από όλα θέλω οι μητέρες να ξέρουν αυτό: είστε όμορφες, είστε εκπληκτικές, είστε μητέρες».
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανάγκασαν γυναίκα να φάει προφυλακτικά για να μην πάει φυλακή!


Δείτε το βίντεο.

Η αστυνομία ερευνά μια σοκαριστική υπόθεση στην Παπούα- Νέα Γουινέα όπου καταγράφηκε σε βίντεο μια γυναίκα να εξαναγκάζεται να φάει προφυλακτικά για να αποφύγει τον εγκλεισμό!

Οι αρχές διερευνούν το περιστατικό μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο, στο οποίο φαίνεται μια γυναίκα καθισμένη μέσα σε αστυνομικό τμήμα στην Παπούα- Νέα Γουινέα, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα Mirror.

Ένας άνδρας που δεν φαίνεται στην κάμερα, την απειλή πως θα τη φυλακίσει αν δεν ανοίξει και φάει δύο προφυλακτικά, σύμφωνα με το ABC News.

Οι ταυτότητες του άνδρα και της γυναίκας είναι άγνωστες και δεν είναι σαφές αν η αστυνομία εμπλέκεται στο περιστατικό.

Πιστεύεται ωστόσο πως συνέβη στο αστυνομικό τμήμα της πρωτεύουσας της χώρας, σε αδιευκρίνιστη ημερομηνία.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κορίτσι που έκλαψε μπροστά στη Μέρκελ θα μείνει στη Γερμανία


Bild: Άδεια παραμονής μέχρι το 2017 στη 14χρονη Παλαιστίνια.

Η 14χρονη Παλαιστίνια που έβαλε τα κλάματα όταν η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ τής είπε ότι μπορεί να απελαθεί, απέκτησε άδεια παραμονής στη Γερμανία μέχρι τον Οκτώβριο του 2017, γράψει σήμερα η μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδα Bild.

Το κορίτσι που έκλαψε μπροστά στη Μέρκελ θα μείνει στη Γερμανία

Η Ριμ Σαχουίλ έβαλε τα κλάματα στη διάρκεια τηλεοπτικής συζήτησης τον Ιούλιο, όταν η Μέρκελ τής είπε πως η Γερμανία δεν μπορεί να δέχεται όποιον θέλει να ζήσει εκεί.

Η Μέρκελ χάιδεψε την Σαχουίλ στην πλάτη, προκαλώντας ειρωνικά σχόλια από τους επικριτές της που την κατηγόρησαν για αδεξιότητα και έλλειψη συμπόνιας. Ένα βιντεοκλίπ από το στιγμιότυπο αυτό κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και δημιούργησε το hashtag #merkelstreichelt (μέρκελχάδια).

Στη Σαχουίλ δόθηκε σήμερα άδεια παραμονής μέχρι τις 17 Οκτωβρίου 2017, σύμφωνα με την Bild που επικαλείται το γραφείο μετανάστευσης στην πόλη Ροστόκ της βόρειας Γερμανίας.

«Το κορίτσι της Μέρκελ μπορεί να μείνει εδώ!», γράφει σε σημερινό πρωτοσέλιδο τίτλο της η Bild, προσθέτοντας πως η Σαχουίλ διαπρέπει στο σχολείο και πως οι γονείς της και ο αδελφός της μπορούν επίσης να μείνουν στη Γερμανία.

«Είμαι ευχαριστημένος που έχει ξεκαθαρίσει το καθεστώς παραμονής της Ριμ», δήλωσε στην Bild ο Λόρεντς Καφίερ, υπουργός Εσωτερικών του βόρειου κρατιδίου Μεκλεμβούργου-Δυτικής Πομερανίας. «Η περίοδος αβεβαιότητας έχει τελειώσει και μπορεί να μείνει εδώ».

Κανείς δεν ήταν άμεσα διαθέσιμος για σχόλια στο γραφείο μετανάστευσης του Ροστόκ, όταν επικοινώνησε το Ρόιτερς.

Η συνομιλία αυτή μεταξύ της μικρούλας Ριμ και της Μέρκελ επισκίασε την εικόνα της καγκελαρίου φέτος, η οποία ανακηρύχθηκε πρόσωπο της χρονιάς τόσο από το περιοδικό Time όσο και από τους Financial Times μετά το άνοιγμα των συνόρων της Γερμανίας, τον Αύγουστο, στους πρόσφυγες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το τείχος με τα χιλιάδες αποτυπώματα από δεινόσαυρους


Σημάδια 68 εκατομμυρίων ετών στη Βολιβία.

Φανταστείτε ένα τείχος με πάνω από 5.000 αποτυπώματα δεινοσαύρων. Και όμως υπάρχει και βρίσκεται στη Βολιβία.

Η ανακάλυψη του τείχους έγινε μάλιστα πρόσφατα, μόλις το 1994, από τον Klaus Schütt, ο οποίος περπατώντας σε ένα εργοτάξιο τσιμέντου στη Νότια Βολιβία ανακάλυψε ένα τείχος από ασβεστόλιθο, μεγέθους 25.000 τετραγωνικών μέτρων που καλυπτόταν κυριολεκτικά από τα αποτυπώματα δεινοσαύρων. Μια άλλη εκδοχή λέει ότι εργάτες έπεσαν πάνω στο βράχο σκάβοντάς τον.

Λίγα χρόνια αργότερα, το 1998, μια ομάδα επιστημόνων με επικεφαλής τον Ελβετό παλαιοντολόγο Christian Meyer εξέτασαν το τείχος και αποδείχθηκε ότι ήταν «η μεγαλύτερη έκταση με σημάδια από δεινόσαυρους που ανακαλύφθηκαν μέχρι σήμερα».

Οι αρχές της χώρας μάλιστα ξοδεύουν δεκάδες εκατομμύρια κάθε χρόνο προσπαθώντας να εμποδίσουν την κατάρρευση του τείχους με τα αποτυπώματα αλλά δυστυχώς, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό, αφού σχεδόν 300 από τα ίχνη έχουν ήδη καταστραφεί από φυσικά αίτια. Το μήκος του τεράστιου τείχους είναι 1,5 χιλιόμετρα και το ύψος του 150 μέτρα, ενώ η κλίση του είναι 70 μοίρες.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες που μελετούν εδώ και χρόνια τον χώρο και το τείχος, πριν από εκατομμύρια χρόνια η περιοχή ήταν λίμνη στην οποία χιλιάδες δεινόσαυροι συγκεντρώνονταν για να βρουν νερό και γι’ αυτό έχουν μείνει τα ίχνη τους.

Σύμφωνα με dinosaurus.org, η εκτιμώμενη μέση ηλικία των αποτυπωμάτων είναι περίπου 68 εκατομμύρια χρόνια. Περισσότεροι από 250 διαδρομές έχουν καταγραφεί και έξι διαφορετικά είδη δεινοσαύρων. Tα πιο εντυπωσιακά ίχνη είναι εκείνα των τετράποδων τιτανόσαυρων, τα φυτοφάγα ζώα με μέγεθος μεταξύ 15 και 25 μέτρων.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ανακάλυψη είναι μια τεράστια συνεισφορά στην ανθρωπότητα και την επιστήμη, αποκαλύπτοντας άγνωστα μέχρι τώρα δεδομένα που τεκμηριώνουν την μεγάλη ποικιλία των δεινοσαύρων καλύτερα από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο.

Δείτε φωτογραφίες...
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...