Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Πρώην βατραχάνθρωπος εξηγεί πως θα σωθούμε από απόπειρα πνιγμού

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι δεξιότητες σε μια αχρείαστη περίπτωση.

Ο πρώην κομάντο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, Clint Emerson, στο βιβλίο του «100 Deadly Skills: The SEAL Operative’s Guide», εξηγεί μεταξύ άλλων, πώς να επιβιώσουμε από μια τυχόν απόπειρα πνιγμού. Αν λοιπόν συλληφθείτε σε εχθρικό έδαφος, οι πιθανότητες επιβίωσης είναι μηδαμινές. Στη περίπτωση που δε περάσετε από δίκη, το πιθανότερο θα είναι να θέλουν να σας «εξαφανίσουν»- γι αυτό το λόγο οι βατραχάνθρωποι και εν γένει οι στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων εξασκούνται στον απεγκλωβισμό ενώ έχουν δεμένα τα άκρα τους, τόσο στη στεριά όσο και στη θάλασσα.

Δεμένοι, ρίχνονται στη θάλασσα και αφήνονται να πνιγούν αλλά οι ειδικά εκπαιδευμένοι διαθέτουν δεξιότητες που τους επιτρέπουν να παρατείνουν τις ζωές τους. Το κλειδί της επιβίωσης σε τέτοιες καταστάσεις, είναι ο έλεγχος της αναπνοής. Με τους πνεύμονες γεμάτους αέρα, το ανθρώπινο σώμα βρίσκεται σε άνοδο- οι βαθιές και γρήγορες αναπνοές είναι το ζητούμενο. Η άνωση στο γλυκό νερό είναι πιο δύσκολη, αλλά εφικτή.

Ο πανικός, που μπορεί να οδηγήσει σε υπεραερισμό των πνευμόνων (εμφανίζεται όταν εισπνέουμε περισσότερο αέρα από αυτόν που χρειάζεται ο οργανισμός μας), είναι ο εχθρός της επιβίωσης. Ο περιορισμός και η τοποθέτηση του σώματος, μπορεί να κάνει την αναπνοή δυσκολότερη, αλλά η επανατοποθέτηση είναι πάντα στο χέρι του εγκλωβισμένου.

Σε ρηχά νερά, λυγίστε τα γόνατα, πάρτε μια βαθιά αναπνοή και τινάζοντας τα πόδια αρχίζετε να κολυμπάτε – όπως δείχνει το παρακάτω γράφημα.

Το ίδιο περίπου γίνεται και όταν είστε με το πρόσωπο προς τα κάτω, παίρνετε μια βαθιά αναπνοή, γυρίζετε το σώμα σας ανάποδα και αρχίζετε να κολυμπάτε όπως παραπάνω. Αρχικά, πάρτε μια βαθιά ανάσα, βυθιστείτε αγγίξτε τον πάτο, πάρτε από εκεί φόρα και ανεβείτε στην επιφάνεια.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.