Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Τα… αγόρια του σεξ


Οι ρεαλιστικές κούκλες που προσφέρουν ικανοποίηση.

Αν νομίζετε ότι οι κούκλες του σεξ μυρίζουν φτηνό πλαστικό και χρειάζονται κάθε λίγο και λιγάκι φούσκωμα, κάνετε λάθος. Γιατί πλέον, κυκλοφορούν… ανάμεσά μας αυτά τα μάλλον τρομακτικά ρεαλιστικά αρσενικά ομοιώματα που έρχονται να αντικαταστήσουν τους προκατόχους τους κλείνοντάς τους στην πιο σκοτεινή γωνιά των sex shops.

Οι συγκεκριμένες κούκλες, είναι δημιούργημα της εταιρείας Sinthetics.com από το Λος Άντζελες και σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν απόλαυση. Διαθέτουν εύκαμπτη σπονδυλική στήλη χάρη στην οποία διαθέτουν ένα ευρύ φάσμα κινήσεων, ομοίως και οι γοφοί τους περιστρέφονται ικανοποιητικά-προς τα εμπρός και προς τα πίσω. Φυσικά, οι ρέπλικες συνοδεύονται και από μόρια όλων των μεγεθών, για όλα τα γούστα.

Κάθε κούκλα κατασκευάζεται κατά παραγγελία και υπάρχει δυνατότητα να σχεδιαστούν με οποιοδήποτε συνδυασμό φυσικών χαρακτηριστικών που επιθυμεί ο πελάτης με τις τιμές να κυμαίνονται από 3.750 μέχρι 10.000 λίρες.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Ινδοί μπορούν να βλέπουν ξανά πορνό


Παραμένει το μπλόκο στις σελίδες με παιδική πορνογραφία.

Ήρθη από την κυβέρνηση της Ινδίας η απαγόρευση που είχε επιβληθεί πριν από μερικές μέρες στην πρόσβαση σε εκατοντάδες ιστότοπους με πορνογραφικό περιεχόμενο, έπειτα από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Η κυβέρνηση, όμως, κάλεσε τους παρόχους ίντερνετ να αποκλείσουν τις ιστοσελίδες που προωθούν την παιδική πορνογραφία.

Την περασμένη εβδομάδα, η κυβέρνηση ζήτησε από τους παρόχους να αποκλείσουν την πρόσβαση σε 857 πορνογραφικούς ιστότοπους, οι οποίοι κρίθηκαν «επιλήψιμοι» με αποτέλεσμα τις οργισμένες αντιδράσεις χρηστών του Twitter και την έναρξη διαλόγου σχετικά με την λογοκρισία στην πολυπληθέστερη δημοκρατία του κόσμου.

Οι πάροχοι πρόσβασης θα πρέπει τώρα να να άρουν τον αποκλεισμό στις περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες, αλλά θα αποκλείσουν όσες προωθούν την παιδική πορνογραφία, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος της υπηρεσίας τηλεπικοινωνιών της χώρας.

«Όλο αυτό το σχέδιο είναι πολύ αμφιλεγόμενο. Πώς θα μπορούμε να ελέγχουμε αν οι ιστοσελίδες περιέχουν παιδική πορνογραφία;», διερωτάται ένα στέλεχος σε έναν από τους βασικότερους παρόχους τηλεπικοινωνιών της Ινδίας. «Αυτό θα πρέπει να κάνουμε τώρα;» αναρωτιέται ο ίδιος αναφερόμενος στην υποχρέωση ελέγχου των ιστοσελίδων για τυχόν παρουσία παιδικής πορνογραφίας.

Η λογοκρισία στο περιεχόμενο του ίντερνετ είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ινδία, αλλά η απόφαση για αποκλεισμό των 857 πορνογραφικών ιστοτόπων ήταν το πρώτο μεγάλο πλήγμα κατά της διαδικτυακής πορνογραφίας. Το 2011 η Ινδία κάλεσε τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να ελέγχουν το περιεχόμενο και να αφαιρούν το προσβλητικό υλικό.

Η χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και των smartphones αυξάνεται ραγδαία σε μία χώρα όπου η πορνογραφία έχει ζήτηση. Ενδεικτικό είναι ότι το Pornhub, μία πορνογραφική ιστοσελίδα, ανακοίνωσε τον περασμένο χρόνο ότι η Ινδία βρίσκεται στην πέμπτη θέση των καθημερινών επισκέψεων χρηστών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βραζιλιάνικα οπίσθια κονταροχτυπιούνται για ένα βραβείο


Τα κορίτσια διεκδικούν τον τίτλο της Miss Butt.

Κάθε χρόνο στη Βραζιλία νεαρά κορίτσια με καλοσμιλεμένα οπίσθια δίνουν τη δική τους μάχη για την πρωτιά στον διαγωνισμό Miss Butt. Τα κορίτσια αγωνίζονται με νύχια και με δόντια για να πάρουν το βραβείο και επιδεικνύουν με περίσσια υπερηφάνεια το πιο δυνατό τους σημείο.

Τα κορίτσια που προκρίθηκαν στο διαγωνισμό φόρεσαν ένα μικροσκοπικό μπικίνι και έδειξαν τα κάλλη τους.


Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρη άρση των capital controls στο τέλος του χρόνου βλέπουν οι τραπεζίτες


Δειλά - δειλά επιστρέφουν οι καταθέσεις.

Πλήρη άρση των κεφαλαιακών ελέγχων στην Ελλάδα, εάν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών ολοκληρωθεί εντός του 2015, βλέπει κεντρικός τραπεζίτης που μίλησε στο πρακτορείο Bloomberg.

Ο ίδιος δήλωσε στο πρακτορείο πως η διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών έχει προγραμματιστεί να ολοκληρωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου 2015, προκειμένου να επιτραπεί στους ιδιώτες μετόχους να συμμετάσχουν.

Ο κεντρικός τραπεζίτης ανέφερε πως οι πιστωτές της Ελλάδας συμμερίζονται την άποψη ότι οι καταθέτες θα πρέπει να διασωθούν και ότι δεν θα πρέπει να επιβληθεί εισφορά επί των καταθέσεων.

Την ίδια στιγμή μετά από μήνες εκροών καταθέσεων και αιμορραγίας για τις τράπεζες οι καταθέσεις άρχισαν να επιστρέφουν δειλα - δειλά. Συγκεκριμένα τις καταθέσεις τους στις τράπεζες άρχισαν να επιστρέφουν οι Έλληνες παρά την επιβολή των capital controls. Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, που επικαλείται δηλώσεις αξιωματούχου της Τράπεζας της Ελλάδος, από τις 20 Ιουλίου ξαναμπήκε στα ταμεία των τραπεζών περίπου 1 δισ. ευρώ.

Ο ίδιος αξιωματούχος σημειώνει πως δεν προβλέπεται να γίνει κούρεμα των καταθέσεων ή επιβολή κάποιου τύπου εισφοράς στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, ενώ ανέφερε πως μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί τα stress tests των ελληνικών τραπεζών, που θα βοηθήσουν στον καθορισμό των κεφαλαιακών αναγκών τους.

Βέβαια πρέπει να σημειωθεί ότι τους τελευταίους μήνες έχουν φύγει από τις τράπεζες καταθέσεις που αγγίζουν τα 40 δισ. ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εγκαταλείπουν τα σπίτια τους στην Καλιφόρνια


Μαίνονται οι πυρκαγιές - Δείτε τις φωτογραφίες.

Η Καλιφόρνια φλέγεται και πάνω από 10.000 πυροσβέστες προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τα 20 πύρινα μέτωπα που μαίνονται ανεξέλεγκτα και αναγκάζουν 13.000 ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Οι φλόγες έχουν καταστρέψει εκατοντάδες στρέμματα γης και το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν από αέρος 108 ελικόπτερα και 22 αεροσκάφη, που κάνουν ρίψεις νερού.

Οι Αρχές απευθύνουν έκκληση στους ανθρώπους που υποφέρουν από αναπνευστικά προβλήματα και αλλεργίες να παραμείνουν στα σπίτια τους και ο Λευκός Οίκος παρακολουθεί την κατάσταση.













 

Εικόνα από δορυφόρο που δημοσίευσε η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ

Οι καιρικές συνθήκες δε βοηθούν το έργο της πυρόσβεσης, καθώς το ποσοστό υγρασίας που έχει καταγραφεί είναι άνω του 10% και ο υδράργυρος κυμαίνεται σε πολύ υψηλότερα για την εποχή επίπεδα, ενώ η Πολιτεία πλήττεται από μια πρωτοφανή ξηρασία εδώ και τέσσερα έτη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδόθηκαν 1,13 εκατ. νέες κάρτες μετά τα capital controls


«Έκρηξη» του πλαστικού χρήματος έφερε η επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων στο εγχώριο τραπεζικό σύστημα, με μεγάλη ωφελημένη εμμέσως και την ελληνική οικονομία, καθώς οι ηλεκτρονικές συναλλαγές λειτουργούν εις βάρος της λεγόμενης «μαύρης» οικονομίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, από τότε που επιβλήθηκαν τα capital controls στο εγχώριο χρηματοπιστωτικό σύστημα (τέλη Ιουνίου), οι τέσσερις συστημικές τράπεζες εξέδωσαν περίπου 1,13 εκατομμύρια χρεωστικές κάρτες, ενώ πριν τους κεφαλαιακούς περιορισμούς, εκδίδονταν κατά μέσο όρο κάτω από 100.000 κάρτες μηνιαίως.

Ειδικότερα, η Alpha Bank εξέδωσε περίπου 220.000 κάρτες τον Ιούλιο, περισσότερες απ' όσες είχε εκδώσει συνολικά το προηγούμενο έτος, ενώ η Εθνική Τράπεζα εξέδωσε περισσότερες από 400.000 κάρτες debit τις προηγούμενες τέσσερις εβδομάδες.

Ακόμη, από την Eurobank εκδόθηκαν περίπου 170.000 νέες χρεωστικές κάρτες, ενώ ο μέσος μηνιαίος όρος πριν τους κεφαλαιακούς περιορισμούς ήταν κάτω των 10.000, υπερδιπλασιάστηκε ο τζίρος/χρήση των χρεωστικών καρτών σε POS, ενώ υπερ-δεκαπλασιάστηκε η έκδοση νέων κωδικών/χρηστών e-Banking, με περισσότερες από 26.000 νέες εγγραφές χρηστών στην υπηρεσία.

Τέλος, η Τράπεζα Πειραιώς, κατά τη διάρκεια των εβδομάδων από τα τέλη Ιουνίου 2015 ως σήμερα, προχώρησε σε έκδοση σχεδόν 340.000 νέων χρεωστικών καρτών, ενώ ενέγραψε στην πλατφόρμα ηλεκτρονικής τραπεζικής winbank περίπου 75.000 νέους χρήστες.

eBanking
Συνολικά, στο διάστημα των κεφαλαιακών ελέγχων, πενταπλασιάστηκαν οι νέοι κωδικοί χρήσης ηλεκτρονικής τραπεζικής eBanking (με πάνω από 150.000 νέους χρήστες τον Ιούλιο), ενώ ο τζίρος σε POS (ηλεκτρονικά μηχανάκια) των χρεωστικών καρτών υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι με την αυξημένη χρήση να παρατηρείται στους υφιστάμενους αλλά και στους νέους πελάτες καρτών.

Σημειώνεται ότι η ζήτηση για εγκατάσταση συσκευών POS εκτοξεύτηκε, ακόμα και από λιγότερο παραδοσιακούς κλάδους, όπως μικρές επιχειρήσεις και ιδιώτες επαγγελματίες (π.χ. φαρμακοποιοί, γιατροί, οδοντιατρικές κλινικές). Εκτιμάται ότι στα επόμενα δύο χρόνια η εγκατεστημένη βάση συσκευών POS στη χώρα θα φτάσει περίπου τις 400.000 (υπερδιπλασιασμός από τη σημερινή βάση των 150.000).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγέλλει φαινόμενα σεξισμού σε βάρος γυναικών στη Βουλή


Έξαρση των φαινομένων σεξισμού -κυρίως γλωσσικού- σε βάρος των γυναικών βουλευτών εντός του Κοινοβουλίου διαπιστώνει η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα.

Σε επιστολή της προς την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κ. Κούβελα επισήμανε ότι δεν επιτρέπεται να εμφανίζονται στον κορυφαίο δημοκρατικό θεσμό που είναι το ελληνικό Κοινοβούλιο, ζητήματα ανισότητας, τα οποία υποβαθμίζουν τις γυναίκες.

Τόνισε ότι χρειάζεται διαρκή προσπάθεια και εφαρμογή συγκεκριμένων πολιτικών προκειμένου να γίνει δημοκρατική αναβάθμιση της Βουλής στα θέματα της Ισότητας των Φύλων, να αντιμετωπίζονται τα φαινόμενα των έμφυλων διακρίσεων.

Για την εφαρμογή της ισότητας και της εξάλειψης των έμφυλων διακρίσεων πρότεινε μια σειρά μέτρα και παρεμβάσεων όπως:

- Τροποποίηση του κανονισμού της Βουλής ώστε να συμπεριλαμβάνει την ισότητα των φύλων ως υποχρέωση που πρέπει να εφαρμόζει η Βουλή.

- Ο σεξισμός και ο γλωσσικός σεξισμός να αποτελούν ανάρμοστη συμπεριφορά, να αναφέρονται ευκρινώς ως τέτοια και να υπάρχουν κυρώσεις.

- Οι εγκύκλιοι, οι δημοσιεύσεις και οι ανακοινώσεις της Βουλής πρέπει να αφορούν και τα δύο φύλα και ο λόγος που αρθρώνεται να είναι ο αντίστοιχος.

- Να γίνονται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ισότητα στο προσωπικό της Βουλής και στους βουλευτές/βουλεύτριες.

- Αξιοποίηση του καναλιού της Βουλής ώστε με πολλαπλούς τρόπους να ενημερώνει-ευαισθητοποιεί την ελληνική κοινή γνώμη στα θέματα ισότητας και άρσης των έμφυλων διακρίσεων. Να δημιουργηθεί ειδική ζώνη με θεματικές εκπομπές και με τη συμμετοχή των γυναικών.
- Δημιουργία Τμήματος ή Επιτροπής παρακολούθησης της εφαρμογής της ισότητας των φύλων, μέσα στη Βουλή.

Δράσεις καταπολέμησης της βίας και για τη συμμετοχή γυναικών στη δημόσια ζωή

Με την επιστολή της η κα. Κούβελα γνωστοποίησε στην κ. Κωνσταντοπούλου τις δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας σε σχέση με δύο θεματικές για την πληρέστερη ενημέρωση της τελευταίας εν όψει της επερχόμενης 10η Συνάντησης Γυναικών Προέδρων Κοινοβουλίων στη Νέα Υόρκη στις 29-30 Αυγούστου 2015.

Ενημέρωσε, συγκεκριμένα, για τις δράσεις «Δημοκρατία. Καινοτομίες στη διαδικασία λήψης αποφάσεων για μεγαλύτερη συμμετοχή των φύλων χωρίς αποκλεισμούς και όργανα» και «Ειρήνη. Καινοτομίες στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και επιζήμιες πρακτικές κυρίως σε εμπόλεμες καταστάσεις».

Όσον αφορά στην πρώτη θεματική, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ) υλοποιεί μέσα από το Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων, δράσεις για την προώθηση της συμμετοχής των γυναικών στη δημόσια ζωή και στα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων και πιο ειδικά ενθαρρύνει την συμμετοχή των γυναικών μεταξύ των άλλων και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Συγκεκριμένα, η ΓΓΙΦ προτείνει τη βελτίωση των δεξιοτήτων των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων στην Κεντρική Διοίκηση, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ και ΟΤΑ με στόχο να αναλάβουν υψηλόβαθμες θέσεις, την ενθάρρυνση και ενίσχυση της συμμετοχής των γυναικών σε θέσεις πολιτικής ευθύνης τόσο σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο πολιτικής, την προώθηση των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων των Κοινωνικών Εταίρων, την παρακολούθηση εφαρμογής των ποσοστώσεων φύλου, την εισαγωγή γυναικών στα οικονομικά κέντρα λήψης αποφάσεων και τέλος την υποστήριξη των ΜΚΟ (γυναικείων οργανώσεων).
Όσον αφορά τη δεύτερη θεματική, σε διεθνές επίπεδο το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών έχει υιοθετήσει έως σήμερα συνολικά 7 Αποφάσεις με αντικείμενο τις Γυναίκες, την Ειρήνη και την Ασφάλεια.

Πρόσφατα, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών με ομόφωνη απόφασή της όρισε την 19η Ιουνίου "Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης Σεξουαλικής Βίας σε Συγκρούσεις". Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, το θέμα παρακολουθείται στενά και μάλιστα έχει δοθεί μεγάλη σημασία σε ζητήματα ασφάλειας των γυναικών και του βίαιου εξτρεμισμού. Ήδη σε επίπεδο ΕΕ υπάρχουν 17 Σχέδια Δράσης από ισάριθμα κράτη-μέλη για την υλοποίηση της Απόφασης 1325.

Επιπλέον, η ΓΓΙΦ, σε εθνικό επίπεδο, στηρίζει όλες τις δράσεις που έχουν σχέση με την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών με το «Εθνικό Πρόγραμμα για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών» που έχει εκπονήσει και υλοποιεί. Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος δημιουργήθηκε και λειτουργεί ένα ολοκληρωμένο δίκτυο 61 δομών σε όλη τη χώρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση όλων των μορφών της βίας κατά των γυναικών.

Περαιτέρω, στη ΓΓΙΦ έχει δημιουργηθεί ομάδα έργου για την κύρωση της «Σύμβασης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας» του Συμβουλίου της Ευρώπης, γνωστής ως Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, η οποία είναι το πρώτο νομικώς δεσμευτικό κείμενο, το οποίο ορίζει τις μορφές που προσλαμβάνει η βία κατά των γυναικών και παρουσιάζει ένα ολοκληρωμένο νομικό πλαίσιο για την πρόληψή της, την προστασία των θυμάτων καθώς και για την παύση της ατιμωρησίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δούρου: Στόχος μια οικολογικά δίκαιη διαχείριση των απορριμάτων της Αττικής


Εγκρίθηκε από τον ΕΔΣΝΑ ο νέος Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής.

Ομόφωνα αποφάσισε Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΔΣΝΑ, κατά τη συνεδρίασή της υπό την προεδρία της Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Συνδέσμου, Ρένας Δούρου, το κείμενο της αναθεώρησης του Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων Αττικής (ΠΕΣΔΑ), βάσει του άρθρου 35 του Νόμου 4042/12.

Η τελική έγκριση του ΠΕΣΔΑ, που πρόκειται να τεθεί σε διαδικασία διαβούλευσης, θα γίνει με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ενώ προηγουμένως θα υποβληθεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου.

Τα χαρακτηριστικά του νέου ΠΕΣΔΑ, που είναι απόλυτα συμβατός με τις αρχές και τους στόχους του νέου Εθνικού Σχεδιασμού Διαχείρισης Απορριμμάτων (ΕΣΔΑ), συνοψίζονται στην έμφαση που δίνεται στη Διαλογή στην Πηγή (ΔσΠ), στην αποκεντρωμένη, με δημόσιο χαρακτήρα, διαχείριση των απορριμμάτων με μικρής κλίμακας μονάδες επεξεργασίας, σύμφωνα με την αρχή της εγγύτητας, με αναβαθμισμένο το ρόλο και τη συμμετοχή των Δήμων (μέσα από τα Τοπικά Σχέδια Διαχείρισης των Απορριμμάτων) διασφαλίζοντας την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας. Ο ριζικά αναθεωρημένος ΠΕΣΔΑ, υλοποιώντας τη δέσμευση της νέας Διοίκησης του ΕΔΣΝΑ για πλήρη αλλαγή της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων, βάζει τέλος στο σημερινό, πολλαπλά αποτυχημένο μοντέλο του μοναδικού χώρου εναπόθεσης στην ΟΕΔΑ Φυλής, προωθώντας ένα νέο, ορθολογικό μοντέλο διαχείρισης στη βάση της ευρωπαϊκής (της Οδηγίας – πλαίσιο2008/98/ΕΚ) και της εθνικής νομοθεσίας (ν. 4042/2012). Σκιαγραφεί παράλληλα, για πρώτη φορά, τις συνέργειες με άλλα αναπτυξιακά προγράμματα, όπως το πρόγραμμα αποκατάστασης των λατομείων Αττικής, το πρόγραμμα αναδάσωσης ορεινών όγκων / καταπολέμησης της ερημοποίησης και το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της απασχόλησης, στο πλαίσιο μίας πολιτικής βιώσιμης ανάπτυξης, με όρους αειφορίας, προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.

Η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, αφού υπογράμμισε τη συμβολή στην αναθεώρηση του ΠΕΣΔΑ του επιστημονικού προσωπικού του ΕΔΣΝΑ με τη σχετική Μελέτη της Ομάδας Εργασίας, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα της διαχείρισης και στην ανάγκη κοινωνικής αποδοχής ως απαραίτητης προϋπόθεσης για την αποτελεσματική εφαρμογή του ΠΕΣΔΑ.

«Σήμερα ξεκινάμε από μια νέα, στέρεα αφετηρία, για μια οικονομικά, κοινωνικά και οικολογικά δίκαιη και βιώσιμη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής. Στο χέρι μας είναι η υλοποίησή της με σοβαρότητα, σύστημα και πολύ δουλειά, στα βέλτιστα χρονικά περιθώρια, προς όφελος της Αττικής και των πολιτών της», τόνισε η Περιφερειάρχης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα συντρίμμια στο Ρεϊνιόν ανήκουν στο Boeing 777 της πτήσης MH370


Την είδηση επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ.

Ο πρωθυπουργός της Μαλαισίας Νατζίμπ Ράζακ επιβεβαίωσε απόψε, σε δηλώσεις του από την Κουάλα Λουμπούρ (τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης τοπική ώρα), ότι τα συντρίμμια που ανακαλύφθηκαν στη νήσο Ρεϊνιόν ανήκουν στο αεροσκάφος Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση MH370 όταν είχε χαθεί πριν από 17 μήνες.

Ο Ράζακ δήλωσε ότι πλέον – για πρώτη φορά μετά από 17 μήνες - υπάρχουν υπαρκτά ευρήματα από την εξαφανισμένη πτήση, ευχαρίστησε όλες τις χώρες που συνέβαλλαν στην έρευνα και εξέφρασε για άλλη μια φορά την συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το κομμάτι φέρει την ένδειξη «657BB», το οποίο σύμφωνα με αρκετούς εμπειρογνώμονες έδειχνε από την αρχή ότι πρόκειται για ένα πηδάλιο κλίσης από ένα Boeing 777.

Πρόκειται για το πρώτο τόσο σημαντικό εύρημα στην έρευνα για να διαπιστωθεί τι συνέβη στο χαμένο επιβατικό αεροσκάφος, που είχε απογειωθεί από την Κουάλα Λουμπούρ για το Πεκίνο με 239 επιβάτες και πλήρωμα πριν εξαφανιστεί τον Μάρτιο του 2014.

«Η ομάδα των διεθνών ειδικών επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια του αεροσκάφους τα οποία ανακαλύφθηκαν στη Νήσο Ρεϊνιόν προέρχονται πράγματι από το (αεροσκάφος που εκτελούσε την πτήση) MH370», ανέφερε ο Νατζίμπ Ράζακ σε τηλεοπτικό του διάγγελμα. Ο ίδιος τόνισε ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει την αλήθεια για το τι συνέβη στο αεροσκάφος.

Ωστόσο, μετά τη δήλωση του Ράζακ ο αντιεισαγγελέας του Παρισιού Σερζ Μακοβιάκ, ο οποίος συμμετέχει στις έρευνες σχετικά με την εξαφάνιση του προηγμένου επιβατικού αεροσκάφους, είπε ότι υπάρχουν μεν «πολύ ισχυρές ενδείξεις», αλλά όχι η βεβαιότητα πως το τμήμα του φτερού που βρέθηκε στο Ρεϊνιόν, μήκος 2-2,5 μέτρων, ανήκει στο συγκεκριμένο 777.

Το τμήμα του φτερού βρέθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Ρεϊνιόν, το ηφαιστειακό νησί των 850.000 κατοίκων που αποτελεί υπερπόντια γαλλική κτήση και βρίσκεται στον Ινδικό Ωκεανό, κοντά στη Μαδαγασκάρη.

Η Ρεϊνιόν βρίσκεται περίπου 3.700 χιλιόμετρα από την περιοχή όπου διεξήχθησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους. Ειδικοί και αξιωματούχοι θεωρούν ότι το κομμάτι αυτό ενδέχεται να μεταφέρθηκε στο νησί από θαλάσσια ρεύματα.

Σε χωριστή ανακοίνωσή τους οι Μαλαισιανές Αερογραμμές ανέφεραν ότι οι οικείοι των επιβατών και των μελών του πληρώματος έχουν ενημερωθεί. «Αναμένουμε και ελπίζουμε ότι θα βρεθούν και άλλα αντικείμενα που θα συμβάλουν να λυθεί το μυστήριο», σημείωσε η διεύθυνση της εταιρείας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνεχίζουν μειούμενες οι απόπειρες εισόδου μεταναστών στη σήραγγα της Μάγχης


Για σαφή βελτίωση της κατάστασης έκανε λόγο εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Περίπου 350 απόπειρες εισόδου στη σήραγγα της Μάγχης, κοντά στο Καλαί της Γαλλίας, από μετανάστες που ήθελαν να φτάσουν στη Βρετανία, καταγράφηκαν τη νύχτα της Τρίτης προς την Τετάρτη, αριθμός κατά πολύ μικρότερος σε σύγκριση με τις αρχές της εβδομάδας.

Τη νύχτα της Δευτέρας προς την Τρίτη έγιναν 600 απόπειρες και την ακριβώς προηγούμενη νύχτα 1.700.

Οι 120 αστυνομικοί, οι ενισχύσεις που έφτασαν στην περιοχή την περασμένη εβδομάδα κατόπιν αιτήματος του υπουργού Εσωτερικών της Γαλλίας, Μπερνάρ Καζνέβ, θα παραμείνουν στο Καλαί για όσο διάστημα κριθεί αναγκαίο, ανέφερε μια πηγή.

Ο ευρωπαίος επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος την Τρίτη είχε επαφές με τους υπουργούς Εσωτερικών της Γαλλίας και της Βρετανίας, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα χορηγήσει στη Γαλλία μια δόση ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ από το Ευρωπαϊκό Ταμείο για το Άσυλο, τη Μετανάστευση και την Ενσωμάτωση. Συνολικά, για το διάστημα 2014-2020 έχει προβλεφθεί να δοθούν στη Γαλλία 266 εκατομμύρια και στη Βρετανία 370 εκατομμύρια από το Ταμείο αυτό.

«Παρατηρούμε μια σαφή βελτίωση της κατάστασης», σχολίασε ένας εκπρόσωπος του Eurotunnel.

Τις τελευταίες ημέρες ξεκίνησαν και οι εργασίες για την τοποθέτηση κιγκλιδωμάτων σε δύο στρατηγικής σημασίας σημεία της σήραγγας: κοντά στην προβλήτα επιβίβασης των φορτηγών στα πλοία και μπροστά στο φράχτη του χώρου, ώστε να εμποδιστούν οι μετανάστες να συγκεντρώνονται εκεί περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή για να τον περάσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σενάρια για ενοποίηση κύριων και επικουρικών συντάξεων


Σε τέτοια περίπτωση εκτοξεύεται το ποσό των κρατήσεων.

Μετά τη συνάντηση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου με τους εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, έγινε γνωστό από μέλη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο ενοποίησης κύριων και επικουρικών συντάξεων.

Όπως δήλωσε ο Γιώργος Πέρρος, μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του ΠΑΜΕ, στο MEGA, δρομολογείται ισοπέδωση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων για να γίνει η συμφωνία.

Σύμφωνα με το MEGA, αν κάποιος έχει δύο κύριες συντάξεις 800 και 300 ευρώ η κράτηση στην μικρότερη σύνταξη είναι 6% δηλαδή 18 ευρώ. Μαζί με την κράτηση στην επικουρική των 150 ευρώ των 6% (9 ευρώ), το σύνολο των κρατήσεων φτάνει τα 27 ευρώ. Αν όμως συμψηφιστούν κύριες και επικουρικές συντάξεις στο σύνολο των 1250 ευρώ η κράτηση των 6% θα φτάνει τα 75 ευρώ!




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανακαλείται η απόφαση για τη συγχώνευση του ΙΚΑ Ορεστιάδας


Προτάθηκε η μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος σε δημόσιο κτίριο για εξοικονόμηση πόρων.

Στην ανάκληση της απόφασης συγχώνευσης του υποκαταστήματος ΙΚΑ Ορεστιάδας, με αυτό του Διδυμοτείχου, προχώρησε σήμερα η διοίκηση του ΙΚΑ.

Η συνέχιση λειτουργίας του ΙΚΑ Ορεστιάδας ανακοινώθηκε μετά την προγραμματισμένη, για σήμερα στην Αθήνα, συνάντηση εκπροσώπων του Δ.Σ. των εργαζομένων ΙΚΑ Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, με τον διοικητή του ΙΚΑ, Ιωάννη Θεωνά και τον υποδιοικητή Χαράλαμπο Καλαματιανό, παρουσία και της βουλευτή Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσας Γκαρά.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μάλιστα, σε σχετική ανακοίνωσή της, σημειώνει ότι πρότεινε τη μετεγκατάσταση του υποκαταστήματος σε δημόσιο κτίριο προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι. Συγκεκριμένα, προκρίθηκε η συνέχιση της λειτουργίας του ΙΚΑ στα παλιά δικαστήρια Ορεστιάδας, κτίριο που έχει ήδη παραχωρηθεί στην υπηρεσία από το δήμο και στο οποίο έχουν γίνει και οι εργασίες διαμόρφωσης του χώρου για τη συγκεκριμένη λειτουργία.

Από την πλευρά της η διοίκηση του ΙΚΑ, σύμφωνα με την κ. Γκαρά, τόνισε ότι από τη στιγμή που μπορεί να βρεθεί κτήριο που καλύπτει τις ανάγκες και πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν προκύπτει ζήτημα συγχώνευσης.. Σημείωσε, μάλιστα, ότι εφόσον υπάρχουν οι εγγυήσεις από τις τεχνικές υπηρεσίες για το κτήριο, το ζήτημα θα προχωρήσει άμεσα, ενώ θα ανακληθεί και η απόφαση συγχώνευσης. Η βούληση να μην κλείσει το ΙΚΑ Ορεστιάδας επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση που ακολούθησε με τον υφυπουργό κοινωνικής ασφάλισης, Παύλο Χαϊκάλη.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποιοι Έλληνες εισάγονται στα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου


Πίνακας με τις βάσεις εισαγωγής.

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της Α' κατανομής των θέσεων εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Νομική και Ιατρική είχαν αρκετά υψηλές βάσεις εισαγωγής, αν και μειωμένες συγκριτικά με το 2014. Στη Νομική ο τελευταίος εκ των 7 εισαχθέντων είχε βαθμό πρόσβασης (μέσος όρος των 6 πανελλαδικών μαθημάτων χωρίς τους συντελεστές) 18.33, ενώ στην Ιατρική ο τελευταίος επιτυχών είχε 18.75. Στη Ψυχολογία στην οποία σημειώνεται μεγάλη ζήτηση η βάση διαμορφώθηκε φέτος στο 17.82 έναντι του 17.97 του 2014.

Σημειώνουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει και η Β' κατανομή στην οποία οι βάσεις εισαγωγής μειώνονται αρκετά, καθώς αν κάποιοι εκ των επιτυχόντων των σημερινών βάσεων δεν πραγματοποιήσει την εγγραφή του, τότε η κενή ή οι κενές θέσεις μοιράζονται σε όσους εκ των μη επιτυχόντων δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι επιτυχόντες Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο «Κράτηση Θέσης», από την Πέμπτη, 6 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή, 23 Αυγούστου. Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στον πιο πάνω σύνδεσμο.

Όπως γράψαμε σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα Β’ κατανομή των θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α' κατανομή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό έντυπο, το οποίο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα, με τηλεομοιότυπο (φαξ) στο 00357 2289 5377 ή στο ustudies@ucy.ac.cy, από την Παρασκευή, 28 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα για τα Τμήματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το έγγραφο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι εκδηλώσεις για την πανσέληνο του Αυγούστου


Θα διεξαχθούν σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία.

Σε δεκάδες αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία της χώρας θα διεξαχθούν περισσότερες από 140 εκδηλώσεις, οι οποίες πλαισιώνουν φέτος τον εορτασμό της αυγουστιάτικης πανσελήνου, που είναι το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015. Με τη συντριπτική πλειοψηφία τους να πραγματοποιούνται το βράδυ της πανσελήνου, οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις, θέατρο σκιών, ξεναγήσεις, εκθέσεις, προβολές ταινιών, αστροφυσική παρατήρηση ή ελεύθερη πρόσβαση σε αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία το αργότερο ως τη μία το πρωί.

Όπως σημειώθηκε στη χτεσινή συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου, τα μέλη του οποίου είπαν ομόφωνα το «ναι» στη λειτουργία των χώρων αυτών για την πανσέληνο, την περσινή χρονιά οι συμμετέχοντες στις 86 εκδηλώσεις που έγιναν σε 120 αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία και μνημεία ξεπέρασαν τους 74.000. Φέτος, η αφίσα του εορτασμού απεικονίζει τον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων, του οποίου το αίτημα για ένταξη στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO αναμένεται να εξεταστεί από τον διεθνή οργανισμό.

Η Ακρόπολη, όπως συμβαίνει συνήθως, δεν θα συμμετάσχει στον εορτασμό. Ο αρχαιολογικός χώρος της θα είναι ανοικτός κανονικά, δηλαδή ως τις 8 το βράδυ, για λόγους ασφαλείας, καθώς, όπως ειπώθηκε, τόσο η παρουσία εργοταξίου, όσο η ολισθηρότητα σε σημεία και ο χαμηλός φωτισμός κάνουν επισφαλή τη νυχτερινή επίσκεψη. Ωστόσο, ένας άλλος χώρος, ιδιαίτερα αγαπητός τη νύχτα της πανσελήνου, έρχεται φέτος να προσμετρηθεί. Πρόκειται για τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, ο οποίος, μετά από τέσσερα χρόνια εργασιών, θα συμμετάσχει στον εορτασμό με ελεύθερη πρόσβαση για το κοινό ως τα μεσάνυχτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις περίπου 140 εκδηλώσεις, μόνον οι έξι δεν θα πραγματοποιηθούν στις 29/8. Τρεις από αυτές θα διεξαχθούν την Παρασκευή 28 Αυγούστου (αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Βελίκας στην Αγιά Λάρισας, σπήλαιο Πετραλώνων στη Χαλκιδική και Αγορά των Κομπεταλιαστών στη Δήλο) και άλλες τρεις την Κυριακή 30 Αυγούστου (Ναός Απόλλωνα στη Μητρόπολη Καρδίτσας, Αρχαίο Θέατρο Λάρισας και αρχαιολογικός χώρος Φθιωτιδών Θηβών στη Νέα Αγχίαλο). Επίσης, χτες συμπληρώθηκε ακόμα μια άλλη εκδήλωση: Η συναυλία της Φιλαρμονικής του δήμου Αθηναίων, που θα διεξαχθεί σε τμήμα του Ολυμπιείου την Παρασκευή 28/8. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 9 μμ., θα έχει διάρκεια δύο ώρες, ενώ οι θεατές δεν θα ξεπερνούν τους 700.

Δείτε εδώ όλες τις εκδηλώσεις


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΥΠΟΙΚ διεκδικεί παράταση για την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ


Παράταση για την ολοκλήρωση του προηγούμενου ΕΣΠΑ (2007-2013) διεκδικεί το υπουργείο Οικονομίας, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο απώλειας πόρων.

Παράλληλα, εφαρμόζονται σειρά μέτρων για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων που έχουν ενταχθεί σε αυτό και προετοιμάζονται οι δράσεις του νέου προγράμματος (2014-2020), οι οποίες θα ξεκινήσουν άμεσα να προκηρύσσονται.

Η γενική γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων-ΕΣΠΑ ανακοίνωσε σήμερα ότι σε συντονισμό με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους η ημερήσια ροή πληρωμών για έργα του ΕΣΠΑ έχει φτάσει πλέον τα 10 εκατ. ευρώ και βαίνει αυξανόμενη και σε συνδυασμό με την εξασφάλιση εναλλακτικών πηγών χρηματοδότησης θα οδηγήσει στην πλήρη αποκατάσταση των πληρωμών στο αμέσως επόμενο διάστημα. Όπως είναι γνωστό, είναι σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για τη σύναψη νέων δανειακών συμφωνιών που θα χρηματοδοτήσουν έργα του ΕΣΠΑ και θα βελτιώσουν τη ρευστότητα.

Στην ίδια κατεύθυνση, δηλαδή της ενίσχυσης της ρευστότητας, συντελούν οι προτάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για αύξηση του ποσοστού συγχρηματοδότησης σε 100% για την περίοδο 2007-2013 (από 95% που ίσχυε μέχρι τώρα), άμεση απόδοση του 5% του τρέχοντος ΕΣΠΑ που κανονικά θα παρακρατείτο, μέχρι τον Μάρτιο του 2017 και αύξηση της προκαταβολής για την προγραμματική περίοδο 2014-2020 κατά 7 ποσοστιαίες μονάδες. Τα μέτρα αυτά, εφόσον εγκριθούν από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και το Κοινοβούλιο, μπορούν να αποφέρουν άμεσα 2 δισ. ευρώ.

«Καθώς τα ανωτέρω ενδέχεται να μην αποδειχθούν αρκετά για την αποφυγή απώλειας πόρων, η ελληνική κυβέρνηση θα συνεχίσει να διατυπώνει στο ανώτατο δυνατό επίπεδο το εύλογο αίτημα για την παράταση της καταβολής κοινοτικών δαπανών για τα προγράμματα της περιόδου 2007-2013», τονίζει το υπουργείο Οικονομίας.

Το υπουργείο ασκεί, εξάλλου, κριτική στην προηγούμενη κυβέρνηση τόσο για την προετοιμασία της περιόδου 2014-2020 όσο και για την απορρόφηση κονδυλίων της περιόδου 2007-2013.

«Το ΕΣΠΑ 2014-2020 τυπικά και μόνο ήταν έτοιμο και προς υλοποίηση στις αρχές του 2015. Στην πραγματικότητα, εξέλειπαν όλοι οι ουσιαστικοί παράγοντες πραγματικής ετοιμότητας και ενεργοποίησης», τονίζεται συγκεκριμένα στην ανακοίνωση, ενώ προστίθεται ότι η νέα πολιτική διοίκηση ανέλαβε την επίσπευση των διαδικασιών, στην παρούσα φάση όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες προχωρούν κανονικά και εντός χρονοδιαγράμματος και «εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος θα εκδοθούν οι επόμενες προσκλήσεις».

Τέλος, για την απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2007-2013 τονίζεται ότι είναι λάθος η εντύπωση περί «καλπάζουσας» απορροφητικότητας των προηγούμενων χρόνων η οποία ανακόπηκε αιφνιδίως και λόγω της «οκνηρίας» της νέας κυβέρνησης. «Ναι μεν η απορροφητικότητα είχε φτάσει, στα τέλη του 2014, κοντά στο 90%, αλλά με εξαιρετικά άνισα ποσοστά, από πρόγραμμα σε πρόγραμμα, και με «ακριβό αντίτιμο» μια δυσλειτουργική και επικίνδυνη υπερδέσμευση που φτάνει ακόμα και το 40%. Με λίγα λόγια ούτε οι πόροι έχουν διασφαλιστεί, (λόγω της ανισορροπίας της απορρόφησης από πρόγραμμα σε πρόγραμμα), ενώ η επόμενη προγραμματική περίοδος 2014-2020 έχει υπερφορτωθεί με έργα που δεν θα προλάβουν να υλοποιηθούν, μέχρι τέλους του 2015. Στόχος της κυβέρνησης είναι η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη «ελάφρυνση» του δημοσιονομικού κόστους του αναποτελεσματικού προγραμματισμού των προηγούμενων χρόνων, αλλά και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφύλαξη της προγραμματικής αυτοτέλειας της επόμενης περιόδου 2014-2020», καταλήγει το υπουργείο.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβάλλεται η δίκη για το σαφάρι στο οποίο σκότωσαν τον Σεσίλ - Βανδάλισαν την εξοχική κατοικία του οδοντιάτρου


Δικαστήριο της Ζιμπάμπουε ανέβαλε σήμερα για τις 28 Σεπτεμβρίου τη δίκη ενός ντόπιου κυνηγού που κατηγορείται ότι οργάνωσε τον περασμένο μήνα το σαφάρι του αμερικανού οδοντιάτρου Ουόλτερ Πάλμερ ο οποίος στη διάρκειά του σκότωσε παράνομα τον Σέσιλ, ένα διάσημο λιοντάρι της χώρας.

Ο επαγγελματίας κυνηγός Τίο Μπρόνκχορστ συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα και απαγγέλθηκε σε βάρος του κατηγορία ότι παραβίασε τους κυνηγετικούς κανονισμούς βοηθώντας τον Πάλμερ να παρασύρει τον Σέσιλ εκτός του Εθνικού Πάρκου Χουάνγκε και να τον σκοτώσει με βέλος την 1η Ιουλίου.

Ο Μπρόνκχορστ έχει αρνηθεί με δημόσιες δηλώσεις του ότι έκανε κάτι κακό και έχει υποστηρίξει πως ο αμερικανός πελάτης του, την έκδοση του οποίου ζητεί η Ζιμπάμπουε είναι "εντελώς αθώος".

Την αναβολη της δίκης ζήτησε ο δικηγόρος του κατηγορουμένου.

Αν καταδικασθεί, ο Μπρόνκχορστ αντιμετωπίζει πρόστιμο 20.000 δολαρίων και κάθειρξη έως 10 ετών.

------------


Άγνωστοι έγραψαν τη φράση "δολοφόνε λιονταριών" σε ένα πολυτελές εξοχικό στη Φλόριντα που ανήκει στον Αμερικανό οδοντίατρο ο οποίος σκότωσε τον Σέσιλ, το διασημότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε.



Οι ζημιές που προκλήθηκαν στην εξοχική κατοικία του Ουόλτερ Πάλμερ, ενός κυνηγού τροπαίων από τη Μινεσότα που τον περασμένο μήνα σκότωσε τον 13χρονο Σέσιλ, ένα σπάνιο λιοντάρι με μαύρη χαίτη, ερευνώνται από τις αρχές ως αδίκημα πλημμεληματικού χαρακτήρα, διευκρίνισε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάρκο Άιλαντ, ο Ντέιβιντ Μπέαρ.

Ο βανδαλισμός στο σπίτι αναφέρθηκε στις αρχές το πρωί της Τρίτης, αλλά είναι αδιευκρίνιστο το πότε ακριβώς έγινε.

Εκτός από τη φράση αυτή που έγραψαν με σπρέι στην πόρτα του γκαράζ, οι δράστες σκόρπισαν απ' έξω και κάποια αντικείμενα που μοιάζουν με χοιρινά ποδαράκια, ανέφερε ο Ουόλτερ Ζαλίσκο, ο ιδιοκτήτης μιας ιδιωτικής εταιρείας φύλαξης στον οποίο είχε αναθέσει ο Πάλμερ την προστασία της ιδιοκτησίας του. Στο σπίτι δεν διέμενε κανείς όταν έγινε ο βανδαλισμός. Ο οδοντίατρος αγόρασε το εξοχικό το 2013 έναντι 1,1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Η αστυνομία δεν επιβεβαίωσε την πληροφορία για τα χοιρινά ποδαράκια, τα οποία πάντως φωτογραφήθηκαν από τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 55χρονος Πάλμερ έχει δεχτεί απειλές σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης ενώ έγιναν και διαδηλώσεις διαμαρτυρίες έξω από το ιατρείο του στη Μινεάπολη. Ο ίδιος έχει δηλώσει ότι "λυπάται βαθιά" για τον θάνατο του Σέσιλ και ότι πίστευε πως το κυνήγι στο οποίο συμμετείχε ήταν νόμιμο.

Δείτε τις φωτογραφίες






Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανέστειλαν την επίσχεση οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ


Με ανακοίνωσή της η Ένωση Ιατρών του ΕΟΠΥΥ γνωστοποιεί την αναστολή της επίσχεσης εργασίας των μελών της μετά τα συνάντηση που είχε το ΔΣ της Ένωσης με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σε κλίμα αμοιβαίας κατανόησης πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ με τον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Ξάνθο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Γεν. Διευθυντής του ΕΟΠΥΥ Ι. Βαφιάδης καθώς και ο Πρόεδρος του ΠΙΣ ως αρωγός των θέσεων και προτάσεων της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ καθώς η Ένωση βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία με τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.

Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και συμφωνήθηκαν τα εξής:

Ο ΕΟΠΥΥ εντός των επόμενων ημερών θα εξοφλήσει ιατρικές πράξεις και επισκέψεις του μηνός Μαρτίου

Ο ΕΟΠΥΥ εντός του Σεπτεμβρίου θα αποπληρώσει τις ιατρικές πράξεις του μηνός Απριλίου.

Θα υπάρξει άμεση νομοθετική ρύθμιση για τη νομιμοποίησης της παράτασης της σύμβασης των ιατρών μέχρι 30/9/2015

Θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ετών προ του 2012

Εντός του Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθεί η εκκαθάριση των οφειλών του έτους 2012

Εντός του Αυγούστου θα ξεκινήσει η διαπραγμάτευση για σύναψη σύμβασης των ιατρών με τον ΕΟΠΥΥ δίνοντας οριστικό τέλος στο απαράδεκτο καθεστώς των συνεχών παρατάσεων

Επιβεβαιώθηκε η βούληση του Υπουργού για συμμετοχή της ΕΝΙ - ΕΟΠΥΥ στον θεσμικό διάλογο για τα προβλήματα του ΕΟΠΥΥ και την αντιμετώπισή τους.

Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου για το νέο μοντέλο στην ΠΦΥ ο ιδιωτικός τομέας και οι συμβεβλημένοι ιατροί θα έχουν συμμετοχή προς όφελος των ασφαλισμένων και του ιατρικού κόσμου».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι ηλικίας είναι το γήινο μαγνητικό πεδίο;


Στα 4 έως 4,2 δισεκατομμύρια έτη ανεβάζει τη ηλικία του γήινου μαγνητικού πεδίου μια νέα μελέτη η οποία ουσιαστικά αναφέρει ότι περίπου 500 έως 750 εκατομμύρια χρόνια παλαιότερο από τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις.

Μια πρόωρη εμφάνιση του μαγνητικού πεδίου σημαίνει ότι η κίνηση των τεκτονικών πλακών ξεκίνησε νωρίτερα. Επίσης η ύπαρξη μαγνητικού πεδίου αποτελεί μια αόρατη «ασπίδα» προστασίας για την ατμόσφαιρα από τον ηλιακό «άνεμο» (τα ρεύματα φορτισμένων ηλιακών σωματιδίων που «βομβαρδίζουν» συνεχώς τη Γη), συνεπώς θα διευκόλυνε καθοριστικά την πρόωρη ανάπτυξη ζωής στον πλανήτη μας, ο οποίος αλλιώς θα ήταν γυμνός σαν τον Άρη.

Το μαγνητικό πεδίο δημιουργείται στο κέντρο της Γης, στο εξωτερικό τμήμα του πυρήνα, που αποτελείται από λιωμένο ρευστό σίδηρο. Αυτό το «γεωδυναμό», για να λειτουργήσει, χρειάζεται περιοδική απελευθέρωση θερμότητας από τον πλανήτη, κάτι για το οποίο βοηθάει η κίνηση των τεκτονικών πλακών, η οποία μεταφέρει θερμότητα από τα έγκατα του πλανήτη προς την επιφάνειά του.

Μέχρι σήμερα οι επιστήμονες δεν έχουν συμφωνήσει πότε ακριβώς ξεκίνησε η κίνηση των τεκτονικών πλακών και σε ποιό χρονικό σημείο η νεαρή Γη, που σχηματίσθηκε πριν περίπου 4,6 δισεκατομμύρια χρόνια, απέκτησε μαγνητικό πεδίο.

Σύμφωνα με το econews.gr, oι ερευνητές, με επικεφαλής τον γεωφυσικό Τζον Ταρντούνο του Πανεπιστημίου του Ρότσεστερ της Νέας Υόρκης, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό “Science“, μελέτησαν μικροσκοπικούς κρυστάλλους ζιρκονίων σε πανάρχαια πετρώματα από τη δυτική Αυστραλία.

Οι κρύσταλλοι αυτοί περιέχουν μαγνητίτη, ένα ορυκτό που διατηρεί ένα μαγνητικό «αρχείο» του μακρινού παρελθόντος. Μετά από γεωχημικές μετρήσεις και με τη βοήθεια μαγνητόμετρου ακριβείας, οι επιστήμονες συμπέραναν ότι πιθανώς η τεκτονική των πλακών ξεκίνησε πριν από 4,4 δισεκατομμύρια χρόνια και το μαγνητικό πεδίο πριν τουλάχιστον 4 δισ. χρόνια.

Σήμερα μόνο δύο βραχώδεις πλανήτες του ηλιακού μας συστήματος, η Γη και ο Ερμής, διαθέτουν μαγνητικό πεδίο. Ο Άρης έχασε το δικό του πριν περίπου 4 δισεκατομμύρια χρόνια και μαζί με αυτό χάθηκαν στο διάστημα η ατμόσφαιρά και το περισσότερο νερό του.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπηρεσία μετατροπής του φωνητικού μηνύματος σε γραπτό από την Siri


Συνεχίζεται η αναβάθμιση του ψηφιακού βοηθού της Apple.

Οι υπάλληλοι της Apple φαίνεται πως δουλεύουν πάνω σε μια νέα λειτουργία της Siri, η οποία θα επιτρέπει στον ψηφιακό βοηθό να μετατρέψει το μήνυμα που υπάρχει στον τηλεφωνητή σε γραπτό μήνυμα.

Η απομαγνητοφώνηση του φωνητικού μηνύματος μπορεί μια μέρα να καταργήσει εντελώς την λειτουργία του τηλεφωνητή σύμφωνα με το Business Insider και γι αυτό η Apple προσπαθεί να την ενσωματώσει στη Siri.

Πολλές είναι οι νέες λειτουργίες της Siri της ψηφιακού βοηθού της Apple, οι οποίες αποκαλύφθηκαν στο νέο λειτουργικό σύστημα για φορητές συσκευές iOS 9.

Η νέα υπηρεσία απομαγνητοφώνησης των φωνητικών μηνυμάτων αναμένεται να κυκλοφορήσει το 2016.

Από τότε που η Siri έκανε τα απολύτως απαραίτητα, πλέον συνδέεται άμεσα με την αναζήτηση στο Spotlight και γενικότερα έχει αναβαθμιστεί εκτελώντας πιο πολύπλοκες ενέργειες όπως να ανταποκρίνεται κατάλληλα όταν ο χρήστης λέει «Δείξε μου φωτογραφίες που τραβήχτηκαν το περασμένο Δεκέμβριο». Επίσης η Siri πλέον προτείνει στους χρήστες εφαρμογές με βάση τις αναζητήσεις τους στο App Store.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χωριό της Ουαλίας διόρισε… γελωτοποιό για να διασκεδάσει τους κατοίκους


Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ είναι ο πρώτος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ μετά από 700 χρόνια.
Το Κόνγουεϊ, ένα χωριουδάκι στη βόρεια Ουαλία διόρισε την Κυριακή έναν... γελωτοποιό, τον πρώτο μετά από 700 χρόνια κατά τη διάρκεια μιας τελετής με έντονα μεσαιωνικό χρώμα.

russel

Ο 34χρονος Ράσελ Έργουντ, ο επονομαζόμενος στο εξής «Έργουιντ ο Τρελός», στέφθηκε επίσημος γελωτοποιός του Κόνγουεϊ σε μια γιορτή που περιλάμβανε κυνήγι με γεράκια, ιππότες με πανοπλίες και μια παρέλαση στο χωριό όπου δεσπόζει ένας πύργος με επάλξεις του 13ου αιώνα.

Ο νέος ρόλος του Έργουιντ του Τρελού θα είναι να διασκεδάζει τους περίπου 15.000 συντοπίτες του δύο φορές την ημέρα, τρεις φορές την εβδομάδα, μέχρι τις 29 Αυγούστου.

«Είναι μεγάλη τιμή να μου εμπιστεύονται τον ρόλο του γελωτοποιού του χωριού» είπε ο Ράσελ ο οποίος είναι επαγγελματίας μάγος και καλλιτέχνης του τσίρκου.

Κατά την άσκηση των «καθηκόντων» του ο Ράσελ θα είναι υποχρεωμένος να φοράει στο κεφάλι ένα σκούφο διακοσμημένο με γαϊδουρινά αυτιά, όπως ήταν η παραδοσιακή στολή των γελωτοποιών του 13ου αιώνα.

Ο Έργουιντ ο Τρελός διαδέχεται στη θέση αυτή τον Τομ τον Τρελό, τον τελευταίο γελωτοποιό του Κόνγουεϊ. Τον είχε επιλέξει ο βασιλιάς Εδουάρδος Α΄ της Αγγλίας ο οποίος είχε αποκλειστεί στην κοινότητα αυτή τον χειμώνα του 1294-95, πολιορκημένος από τους Ουαλούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε 35 χρόνια θα αλλάξει ο χάρτης του παγκόσμιου πληθυσμού


Μια νέα τάξη πραγμάτων στον πλανήτη αποτυπώνει η αναθεωρημένη έκθεση του ΟΗΕ για τον παγκόσμιο πληθυσμό, που εκτιμά ότι μέχρι το 2050 θα φτάσει τα 9,7 δισεκατομμύρια και το 2100 τα 11,2 δισ.

Όπως προκύπτει από την έκθεση, μέσα στα επόμενα 35 χρόνια ο μισός πληθυσμός της Γης θα ζει σε εννέα χώρες και συγκεκριμένα στην Ινδία, τη Νιγηρία, στο Πακιστάν, στη Δημοκρατία του Κονγκό, την Αιθιοπία, την Τανζανία, στις ΗΠΑ, στην Ινδονησία και την Ουγκάντα.

Η σημαντικότερη αύξηση καταγράφεται στην Αφρική, όπου ο πληθυσμός μέχρι τα μέσα του αιώνα θα ξεπεράσει τα 2,5 δισεκατομμύρια, με τη Νιγηρία να καθίσταται τρίτη πολυπληθέστερη χώρα στον κόσμο, εκτοπίζοντας τις ΗΠΑ.



Η Ινδία θα έχει ξεπεράσει την Κίνα ήδη από το 2022, έξι χρόνια νωρίτερα από ό,τι προέβλεπαν οι επιστήμονες, ενώ τα νέα είναι δυσάρεστα για την Ευρώπη, που θα συρρικνωθεί επικίνδυνα. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ΟΗΕ, ο πληθυσμός της Ευρώπης θα μειωθεί από τα 738 εκατομμύρια στα 646 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του αιώνα, οδηγώντας τους ειδικούς στο συμπέρασμα ότι η μόνη «θεραπεία» είναι η υποδοχή περισσότερων μεταναστών.

Η Ευρώπη, εξάλλου, θα είναι κυριολεκτικά η... Γηραιά Ηπειρος, με τον μέσο όρο ηλικίας να αυξάνεται από τα 30 που είναι σήμερα στα 42. Μέχρι το 2050 οι θάνατοι στην Ευρώπη θα είναι περισσότεροι κατά 32 εκατομμύρια σε σχέση με τις γεννήσεις.

Μεταναστευτικό ρεύμα
Οι μεγαλύτερες μειώσεις στα ποσοστά γεννήσεων σημειώνονται στις πρώην ανατολικές χώρες, όπου ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική αύξηση στο μεταναστευτικό ρεύμα προς άλλα κράτη.

Μόνο από τη Βουλγαρία φεύγουν κάθε χρόνο δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, με προορισμό άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή ακόμη και την Αμερική. Μέσα στα επόμενα 35 χρόνια, ο πληθυσμός χωρών όπως η Βουλγαρία, η Κροατία, η Ουγγαρία, η Ρουμανία, η Σερβία, η Ουκρανία και η Βοσνία-Ερζεγοβίνη θα μειωθεί κατά τουλάχιστον 15%. Γενικότερα, όμως, ο παγκόσμιος πληθυσμός θα είναι αρκετά... γερασμένος, καθώς οι άνθρωποι άνω των 60 ετών θα διπλασιαστούν μέχρι το 2050 και θα τριπλασιαστούν μέχρι το 2100. Την ίδια στιγμή η Αφρική βιώνει μια πληθυσμιακή έκρηξη και μέχρι το 2100 ο πληθυσμός θα έχει σχεδόν τετραπλασιαστεί.

Η μεγαλύτερη αύξηση πληθυσμού θα σημειωθεί στον Νίγηρα, όπου οι κάτοικοι θα δεκαπλασιαστούν, ενώ θα πενταπλασιαστούν μέχρι το 2100 σε δέκα ακόμη αφρικανικές χώρες μεταξύ των οποίων η Αγκόλα, η Σομαλία, η Ουγκάντα και η Τανζανία.

Η κυριότερη αιτία είναι το μεγάλο ποσοστό γεννήσεων: ο μέσος όρος της Μαύρης Ηπείρου είναι 4,7 παιδιά ανά γυναίκα, ενώ στον Νίγηρα φτάνει το 7,6, ποσοστό τριπλάσιο του παγκόσμιου μέσου όρου.

Ταυτόχρονα, το προσδόκιμο ζωής έχει αυξηθεί σημαντικά, από τα 37 έτη που ήταν το 1950 στα 60 που είναι σήμερα. Η τάση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια και μέχρι το 2100 το προσδόκιμο ζωής θα έχει φτάσει στην Αφρική τα 78 χρόνια. Σήμερα τρεις στους πέντε κατοίκους της Αφρικής είναι κάτω των 25 ετών.

Στον αντίποδα, ο πληθυσμός της ανατολικής Ασίας θα συρρικνωθεί, με την Ιαπωνία να κρατά τα σκήπτρα: από 127 εκατομμύρια κατοίκους σήμερα, η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου θα έχει μόνο 83 εκατομμύρια μέχρι το 2100. Ακόμη και στην Κίνα, ο πληθυσμός θα μειωθεί από 1,38 δισ. σε κάτι λιγότερο από 1 δισ. Συνολικά, όμως, ο πληθυσμός της Ασίας θα αυξηθεί, λόγω του υψηλού ποσοστού γεννήσεων στις νότιες περιοχές της ηπείρου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κρεβάτι-ξυπνητήρι σε ξυπνάει για τα καλά!


Σε εκτοξεύει την ώρα που πρέπει να σηκωθείς.

Το πρωινό ξύπνημα είναι δύσκολο για όλους… Κάθε πρωί, κάθε μέρα, για κάθε εργαζόμενο έρχεται εκείνη η ώρα που ξεκινά να χτυπά το ξυπνητήρι, που με τον εκνευριστικό του ήχο διαταράσσει τη γαλήνη του ύπνου.

Η αντίδραση κοινή για πολλούς: Ανοίγεις το ένα μάτι, πατάς το snooze στο κινητό και γυρνάς πλευρό. Λίγο αργότερα, σηκώνεσαι πανικόβλητος και συνειδητοποιείς ότι έχεις αργήσει!

Τη λύση για όσους αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα εφηύρε ο Colin Furze, ένας υδραυλικός απ’ τη Βρετανία. Έφτιαξε ένα κρεβάτι που τον ξυπνά το πρωί πετώντας τον από το κρεβάτι, για την ακρίβεια… εκτοξεύοντάς τον!










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...