Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Continassa, το «χωριό» της Γιουβέντους που θα εκτοξεύσει τα έσοδα της ομάδας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μπορεί αγωνιστικά τα νέα να μην είναι καλά με τους τραυματισμούς αλλά εξωγηπεδικά είναι.

Το πλάνο Continassa θεωρείται κομβικής σημασίας για το μέλλον της Γιουβέντους αφού θα εκτινάξει τα έσοδα της, φέρνοντας της στο οικονομικό επίπεδο των ανταγωνιστών της στην Ευρώπη.



Για τη σημασία αυτού του έργου είχε κάνει ξεχωριστή αναφορά και ο Αντρέα Ανιέλι στη συνέντευξη Τύπου της 8ης Ιουνίου, λέγοντας τότε ότι οι αισιόδοξες προβλέψεις κάνουν λόγο για ολοκλήρωση των εργασιών το 2017 και οι ρεαλιστικές για το 2018.

Τελικά, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η Γιούβε, όλα δείχνουν ότι θα το προλάβουν το 2017 αφού τα έργα δεν αποκλείεται να ξεκινήσουν τέλη Αυγούστου με Σεπτέμβριο.

Η Γιουβέντους ανακοίνωσε την συμμετοχή της κατασκευαστικής εταιρίας Pessina Costruzioni, του Massimo Pessina, ως μετόχου στο όλο πλάνο και η συγκεκριμένη εταιρία είναι που θα αναλάβει την κατασκευή των περισσότερων έργων.

Αυτά θα είναι τα νέα γραφεία της Γιούβε, το νέο προπονητικό κέντρο για την πρώτη ομάδα και την Primavera (με το Vinovo να μένει για τα τμήματα υποδομής), ξενοδοχεία, η διεθνής σχολή της Γιουβέντους, τα εμπορικά καταστήματα, κινηματογράφοι, πάρκο κλπ.

Για την ακρίβεια, η Pessina Costruzioni -που έχει συνεργαστεί και με τον δήμο του Τορίνο προχωρώντας στην αναβάθμιση διαφόρων περιοχών της πόλης- θα έχει ένα ποσοστό μετοχών στην εταιρία «J Village» που συστάθηκε από την Γιούβε για το έργο της Continassa και με αυτό τον τρόπο θα μπουν και άλλα 53,8 εκατ. ευρώ στο κεφάλαιο για την έναρξη και ολοκλήρωση των εργασιών.

Στην περιοχή της Continassa, που είναι αυτή γύρω από το Juventus Stadium, η Γιούβε έχει αγοράσει από τον δήμο, αντί 24,1 εκατ. ευρώ, 148.700 τετραγωνικά μέτρα για να χτίσει όσα θέλει και μέσα σε αυτόν τον χώρο υπάρχει και η Corso Gaetano Scirea, στην οποία θα στεγάζονται από το 2017 (ή 2018) τα νέα γραφεία του συλλόγου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.