Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015

Ποιοι Έλληνες εισάγονται στα τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πίνακας με τις βάσεις εισαγωγής.

Ανακοινώθηκαν σήμερα τα αποτελέσματα της Α' κατανομής των θέσεων εισαγωγής για το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Νομική και Ιατρική είχαν αρκετά υψηλές βάσεις εισαγωγής, αν και μειωμένες συγκριτικά με το 2014. Στη Νομική ο τελευταίος εκ των 7 εισαχθέντων είχε βαθμό πρόσβασης (μέσος όρος των 6 πανελλαδικών μαθημάτων χωρίς τους συντελεστές) 18.33, ενώ στην Ιατρική ο τελευταίος επιτυχών είχε 18.75. Στη Ψυχολογία στην οποία σημειώνεται μεγάλη ζήτηση η βάση διαμορφώθηκε φέτος στο 17.82 έναντι του 17.97 του 2014.

Σημειώνουμε ότι στην Κύπρο υπάρχει και η Β' κατανομή στην οποία οι βάσεις εισαγωγής μειώνονται αρκετά, καθώς αν κάποιοι εκ των επιτυχόντων των σημερινών βάσεων δεν πραγματοποιήσει την εγγραφή του, τότε η κενή ή οι κενές θέσεις μοιράζονται σε όσους εκ των μη επιτυχόντων δηλώσουν το ενδιαφέρον τους.

Οι επιτυχόντες Ελλαδίτες φοιτητές και φοιτήτριες θα πρέπει να κρατήσουν τη θέση τους ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ucy.ac.cy/fmweb επιλέγοντας το σύνδεσμο «Κράτηση Θέσης», από την Πέμπτη, 6 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή, 23 Αυγούστου. Σχετικές οδηγίες για την κράτηση θέσης βρίσκονται στον πιο πάνω σύνδεσμο.

Όπως γράψαμε σε περίπτωση όπου αριθμός επιτυχόντων δεν επιβεβαιώσουν τη θέση τους και παραμείνουν ορισμένες κενές θέσεις, το Πανεπιστήμιο Κύπρου θα προχωρήσει σε νέα Β’ κατανομή των θέσεων. Δικαίωμα διεκδίκησης των κενών θέσεων, είτε για εξασφάλιση θέσης είτε για βελτίωσή της, θα έχουν μόνο οι υποψήφιοι που υπέβαλαν εμπρόθεσμα αίτηση στην Α' κατανομή.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό έντυπο, το οποίο θα βρίσκεται στην ιστοσελίδα, με τηλεομοιότυπο (φαξ) στο 00357 2289 5377 ή στο ustudies@ucy.ac.cy, από την Παρασκευή, 28 Αυγούστου μέχρι και την Τετάρτη, 2 Σεπτεμβρίου. Τα αποτελέσματα της νέας κατανομής αναμένεται να ανακοινωθούν στις 7 Σεπτεμβρίου, στην πιο πάνω ιστοσελίδα.

Σημειώνουμε ότι δεν έχουν ανακοινωθεί μέχρι στιγμής τα αποτελέσματα για τα Τμήματα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Δείτε εδώ αναλυτικά το έγγραφο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.