Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Νύχτες αμαρτίας στα λουτρά Θερμοπυλών


Οι Θερμοπύλες όπου έγραψαν ιστορία ο Λεωνίδας με τους 300 του στην ένδοξη μάχη κατά των Περσών, κρύβουν ένα «σκοτεινό» μυστικό. Όταν πέφτει το φως, τα διάσημα ιαματικά λουτρά της περιοχής μετατρέπονται σε hot spot για gay παρέες, οι οποίες δίνουν ραντεβού εκεί για νύχτες αμαρτίας.

Οι καταγγελίες είναι πάρα πολλές στο LamiaReport καιρό τώρα για τα όσα συμβαίνουν τις βραδινές ώρες στα λουτρά των Θερμοπυλών.

Η τελευταία όμως αναφέρει ότι νεαρός δέχθηκε σεξουαλική παρενόχληση από ηλικιωμένο άνδρα.

«Πήγα εκεί απλά να κάνω το μπάνιο μου. Δεν με ενδιαφέρει τι κάνουν οι άλλοι. Χωρίς να δώσω κανένα δικαίωμα και καμιά αφορμή, αυτός ο κύριος ήρθε και με χούφτωσε...», είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός.

Όταν πέφτει το σούρουπο και μετά, στις πηγές των Θερμοπυλών το σκηνικό αλλάζει και δεν μπορεί να πάει για μπάνιο μια οικογένεια.

Όπως γράφει η Espresso στα λουτρά καταφεύγουν το βράδυ άνδρες από Αττική, Βοιωτία και Φθιώτιδα, ενώ συχνά χαλαρώνουν» νταλικέρηδες.

Μάλιστα η εφημερίδα αναφέρει ότι ορισμένοι Πακιστανοί σπεύδουν εκεί τα βράδια και προσφέρουν πληρωμένο σεξ σε άνδρες.

Μάλιστα κατά καιρούς κάνει την εμφάνισή του ένα τροχόσπιτο με τρανσέξουαλ που πουλά αγοραίο έρωτα. Το τροχόσπιτο εμφανίζεται όταν πέφτει η νύχτα και στη συνέχεια εξαφανίζεται.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο καταζητούμενος που έγινε viral στη Βρετανία


Σε "μασκότ" του διαδικτύου έχει μετατραπεί ένας 18χρονος τον οποίο αναζητά η αστυνομία του Μάντσεστερ. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία ενός νεαρού με το όνομα Caylan Clossick και ανέφερε ότι τον αναζητά. "Εάν έχετε οποιαδήποτε πληροφορία παρακαλούμε επικοινωνήστε στο 101".



Βεβαίως αντί να αντλήσει πληροφορίες η αστυνομία κατάφερε να κάνει τον καταζητούμενο viral, καθώς οι Βρετανοί έσπευσαν να σχολιάσουν τα αυτιά του 18χρονου, με τη φωτογραφία του να κάνει το γύρο του διαδικτύου. Μάλιστα, κάποιοι έκαναν και photoshop με τη φωτογραφία του ανεβάζοντας την στα social media.








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όργιο μαύρης εργασίας στο Ναύπλιο


«Λαβράκια» από τους ελέγχους του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας.

Δεκάδες ανασφάλιστους εργάτες εντόπισαν κλιμάκια της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, κατά τη διάρκεια ελέγχων που έκαναν στην Αργολίδα σε πέντε εταιρείες.

Συγκεκριμένα, σε μία από τις εταιρείες, διαπιστώθηκε η απασχόληση τριάντα οκτώ ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ συνελήφθη μια 67χρονη Ελληνίδα για παράβαση της νομοθεσίας για τα ιδιωτικά γραφεία ευρέσεως εργασίας. Όπως προέκυψε, η εταιρεία απασχολούσε εργαζομένους, τους οποίους εντόπιζε η 67χρονη, μεταφέροντας τους με λεωφορείο από την ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας και της Αργολίδας, έναντι αμοιβής στην εταιρεία για ωρομίσθια εργασία.

Στους υπόλοιπους ελέγχους, διαπιστώθηκε απασχόληση τεσσάρων ανασφάλιστων εργαζομένων, ενώ από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας βεβαιώθηκαν παραβάσεις σχετικές με το ωράριο και τις ημέρες εργασίας, καθώς και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Στο πλαίσιο των ελέγχων, από αστυνομικούς βεβαιώθηκαν δώδεκα τροχονομικές παραβάσεις σε φορτηγά αυτοκίνητα, που εισέρχονταν και εξέρχονταν στις εταιρείες, ενώ από τις εταιρείες λήφθηκαν φορολογικά στοιχεία προκειμένου να διενεργηθεί πλήρης φορολογικός έλεγχος και από το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας θα επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο «μικροσκόπιο» του Ελεγκτικού Συνεδρίου οι προαγωγές στη Δικαιοσύνη


Τι αναφέρει ο Θεσμός για τη τήρηση της σειράς αρχαιότητας.

Στη σκιά των καταγγελιών για «βουτιές» στην επετηρίδα στις πρόσφατες προαγωγές στη Δικαιοσύνη η διοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε πρακτικό της καταγράφει τις θέσεις της για τήρηση της σειράς αρχαιότητας των προέδρων και αντιπρόεδρων των Ανωτάτων Δικαστηρίων από το υπουργικό συμβούλιο.

Η Ολομέλεια αναφέρει ότι το υπουργικό συμβούλιο διαθέτει μεν ευρεία διακριτική ευχέρεια στις επιλογές του ως προς τα πρόσωπα που θα προαχθούν, αλλά «περιορίζεται όμως από την υποχρέωση σεβασμού της συνταγματικής αρχής της ανεξαρτησίας της δικαστικής λειτουργίας που υπηρετείται και με το σεβασμό της αρχαιότητας των δικαστικών λειτουργών, θεσμού με τον οποίο πραγματώνεται η ως άνω συνταγματική αρχή».

«Οι παρεκκλίσεις από την αρχαιότητα που δεν μπορεί να εξηγηθούν –ούτε εξηγήθηκαν- όχι μόνο δύναται να πλήξουν την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, να θέσουν σε δοκιμασία το φρόνημα των δικαστικών λειτουργών και να δημιουργήσουν υπόνοια για ευνοιοκρατία και προσπάθεια χειραγώγηση της Δικαιοσύνης, αλλά και να προκαλέσουν δυσαρμονία μεταξύ των δικαστικών λειτουργών του δικαστηρίου, που θα έχει ως αποτέλεσμα την ανεπιθύμητη για την Δικαιοσύνη και τους διαδίκους δυσλειτουργία του δικαστηρίου και των σχηματισμών του» υπογραμμίζουν στο πρακτικό τους οι δικαστές του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου.

Η μη παραβιάση της αρχαιότητας «αποδεικνύει το σεβασμό της εκτελεστικής εξουσίας στην ανεξαρτησία της δικαστικής λειτουργίας και στους ίδιους τους δικαστικούς λειτουργούς ως άμεσα όργανα του κράτους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ορισμένοι δικαστές δεν έλαβαν μέρος στην ψηφοφορία. Ανάμεσα τους και η νέα πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ανδρονίκη Θεοτοκάτου η οποία αποχώρησε με αποτέλεσμα να προεδρεύσει η αρχαιότερη αντιπρόεδρος Φλωρεντία Καλδή.

Το πρακτικό της διοικητική Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου απεστάλη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρωθυπουργό, τον πρόεδρο της Βουλής, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η εικόνα που ραγίζει καρδιές - Αστυνομικός "αποχαιρετά" το άλογο του


Το γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ώρες μία συγκινητική φωτογραφία με πρωταγωνιστές ένα άλογο και έναν αστυνομικό. Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία ένας αστυνομικός ένας αστυνομικός έχει ξαπλώσει στο δρόμο και χαϊδεύει το άλογο του που ξεψυχάει μετά από τροχαίο ατύχημα.

Η Σάρλοτ τα τελευταία χρόνια βρισκόταν στην υπηρεσία της αστυνομίας του Χιούστον των ΗΠΑ, καθώς ήταν ένα από τα άλογα περιπολίας. Από το τροχαίο τραυματίστηκε και ο αστυνομικός ο οποίος όμως αρνήθηκε να αποχωριστεί το άλογο του και να μεταφερθεί το στο νοσοκομείο, πριν αυτό “φύγει”.

Δείτε το βίντεο από το Mega:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα ευρήματα στο Περλ Χάρμπορ


Νέα ευρήματα του εμβληματικού Περλ Χάρμπορ εντοπίστηκαν έπειτα από «εκταφή» τους από το κοιμητήριο της Χαβάης.

Η ενέργεια αυτή πραγματοποιήθηκε με απόφαση του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ και τα απομεινάρια του υδροπλάνου αναμένεται να μεταφερθούν στο εργαστήριο για ανίχνευση DNA.

Φοιτητές του Τμήματος Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου της Χαβάης, με εισηγητή τον καθηγητή Hans Van Tillburg, διεξήγαγαν έρευνες τον Ιούνιο στο ναυάγιο, φωτογραφίζοντας και τραβώντας βίντεο από το σημείο.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια της συντριβή του αλλά οι ερευνητές πιστεύουν ότι το αεροσκάφος συνεντρίβει ενώ προσπαθούσε να απογειωθεί κατά την διάρκεια της επίθεσης από τους Ιάπωνες. Είναι πολύ πιθανό να το κατέρριψαν τα ιαπωνικά μαχητικά αεροσκάφη.

Τον περασμένο μήνα ο στρατός δήλωσε ότι τα λείψανα 7 μελών του πληρώματος που αγνοούνται από τότε που ανετράπει το USS Oklahoma κατα την διάρκεια του βομβαρδισμού του Περλ Χάρμπορ το 1941, εντοπίστηκαν. Παραμένουν 388 ναύτες και πεζοναύτες που αγνοούνται.
Μέσα σε πέντε χρόνια, αξιωματούχοι αναμένουν να εντοπίσουν περίπου το 80% των μελών του πληρώματους του Oklahoma που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Ο στρατός ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε το έργο, καθώς οι εξελίξεις στην εγκληματολογική επιστήμη και στην τεχνολογία οσο αφορά την ταυτοποίηση λειψάνων εχουν βελτιωθεί.

Η επίθεση στην βάση Περλ Χάρμπορ, λίγα χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Χονολουλού, σημειώθηκε σαν σήμερα, 7 Δεκεμβρίου του 1941, και είχε σαν αποτέλεσμα τον θάνατο 2.400 ανθρώπων. Η επίθεση εξαπολύθηκε από την πολεμική αεροπορία του ιαπωνικού αυτοκρατορικού ναυτικού εναντίον του Αμερικανικού στόλου που βρισκόταν αγκυροβολημένος εκεί, επιφέροντας τεράστιες απώλειες στις ΗΠΑ.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιβάτης παραβίασε την έξοδο κινδύνου και πήδηξε από το αεροπλάνο


Ένας επιβάτης της πτήσης "714" της εταιρίας Volaris αποφάσισε ξαφνικά να ανοίξει την πόρτα και να φύγει από το αεροπλάνο, πηδώντας από το φτερό στο έδαφος.

Το περιστατικό συνέβη στο αεροδρόμιο του Μεξικό και άφησε τους πάντες άναυδους και αυτό γιατί οι κανόνες ασφαλείας και ο τρόπος που κλείνουν οι πόρτες ενός αεροπλάνου δεν είναι τόσο εύκολο να παραβιαστούν. Ο συγκεκριμένος επιβάτης  ωστόσο, παραβίασε την έξοδο κινδύνου που βρίσκεται πάνω στο φτερό, βγήκε έξω και κατέβηκε χωρίς να πάθει τίποτα.

Να σημειωθεί πως το περιστατικό σημειώθηκε, όταν το αεροπλάνο βρισκόταν σε φάση τροχοδρόμησης, σε μία πτήση της εταιρίας Volaris από το Μεξικό προς το Κανκούν και οι φωτογραφίες του επιβάτη έκαναν το γύρο του διαδικτύου.

Στη συνέχεια ο άνδρας συνελήφθη και σύμφωνα με πληροφορίες κρατείται ακόμα, οι λόγοι παρόλα αυτά που τον οδήγησαν σ' αυτή την ενέργεια δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστοί.

Δείτε τις φωτογραφίες εδώ:






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διάλογο με το υπουργείο Υγείας ζητούν οι φαρμακευτικές εταιρείες για το clawback


«Να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο».

Διάλογο με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ζητούν οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, προκειμένου να μην «οδηγηθούν τα πράγματα σε αδιέξοδο» από την εφαρμογή του μέτρου του clawback (μηχανισμός αυτόματης επιστροφής χρημάτων λόγω υπέρβασης της δαπάνης) για την ενδονοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη. Οι εκπρόσωποι των φαρμακευτικών επιχειρήσεων, μελών του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου χαρακτήρισαν την προτεινόμενη διάταξη «προβληματική», έκαναν λόγο για «παγκόσμια πρωτοτυπία» και για «εισαγωγή αντι-κινήτρων» που θα «αυξήσει ανεξέλεγκτα τη συνολική δαπάνη».

Όπως είπαν δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί σε ποια βάση θα υπολογίζεται το clawback, επί των παραγγελιών ή επί των πληρωμών, κάτι που αναμένεται με την υπουργική απόφαση που θα εκδοθεί μέσα στον Δεκέμβριο. Το θέμα δεν αφορά μόνο αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες, όπως είπε ο πρόεδρος του Ελληνοααμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Σίμος Ανασταστόπουλος, αλλά όλη την φαρμακοβιομηχανία.

Το clawback νοσοκομειακής δαπάνης ορίζεται με το άρθρο 15 του Ν. 4346/2015 και ορίζεται σε 570 εκατ. ευρώ για το 2016, σε 550 εκατ. ευρώ το 2017 και σε 530 εκατ. ευρώ το 2018, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Οποιαδήποτε φαρμακευτική δαπάνη υπερβαίνει τα προαναφερόμενα όρια επιστρέφεται από τις φαρμακευτικές εταιρείες και καταβάλλεται σε ειδικό λογαριασμό που ορίζει το υπουργείο Υγείας ή συμψηφίζεται με ισόποσες οφειλές για την προμήθεια φαρμακευτικών προϊόντων.

Ο κλάδος ζητά η νοσοκομειακή φαρμακευτική δαπάνη να μείνει σταθερή για την επόμενη τριετία στα 750 εκατ. ευρώ, να παραμείνουν σταθερά τα δίκτυα διανομής των φαρμάκων αυτών, είτε μέσω των νοσοκομειακών φαρμακείων, είτε μέσω των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ, έτσι ώστε, όπως είπαν, να είναι δυνατή η πρόσβαση των ασθενών στην κατάλληλη θεραπεία. Πρότειναν επίσης, να συμφωνηθεί με τους δανειστές ένα δεσμευτικό πρόγραμμα ανάπτυξης μηχανισμών εξορθολογισμού της νοσοκομειακής δαπάνης, περιλαμβανομένης της φαρμακευτικής δαπάνης για νοσηλευόμενους ασθενείς και ασθενείς ημερήσιας νοσηλείας.

Οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν συνεργασία με το υπουργείο Υγείας ώστε όπως είπαν «μαζί να διαπραγματευθούν μια καλύτερη λύση προς τους δανειστές».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Μόνα Λίζα συνεχίζει να εκπλήσσει


Γάλλος επιστήμονας λέει ότι βρήκε κρυφό πορτραίτο κάτω από την επιφάνεια του πίνακα.

Το αινιγματικό της χαμόγελο προκαλεί εδώ και μισό αιώνα τη φαντασία του φιλότεχνου κοινού. Μήπως, τώρα ήρθε η ώρα να αποκαλυφθεί το μυστήριο; Πριν από μια δεκαετία, το Μουσείο του Λούβρου επέτρεψε σε Γάλλο επιστήμονα, Πασκάλ Κοτ, να μελετήσει από κοντά το αριστούργημα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι. Χάρη σε μια πρωτοποριακή τεχνολογία, ανέλυσε το πορτραίτο της Μόνα Λίσα. Ο Κοτ υποστηρίζει ότι ανακάλυψε ένα άλλο πορτραίτο κάτω από την επιφάνεια του πίνακα.

«Μπορούμε τώρα να αναλύσουμε τι ακριβώς συμβαίνει στο εσωτερικό των στρωμάτων του χρώματος και μπορούμε να ξεφλουδίσουμε σαν ένα κρεμμύδι όλα τα στρώματα του έργου. Μπορούμε να ανακατασκευάσουμε όλα τη χρονολογία της δημιουργίας του πίνακα», λέει ο επιστήμονας.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις συμβασιούχων καθαριότητας στη Θεσσαλονίκη


Ζητούν τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου.

Συγκέντρωση έξω από το ΕΚΘ και πορεία προς το ΥΜΑΘ πραγματοποίησαν συμβασιούχοι καθαριστές και καθαρίστριες δημοσίων σχολείων, μέλη του Συνδέσμου Προσωπικού Καθαριότητας Β. Ελλάδας και Θεσσαλίας, οι οποίοι απεργούν σήμερα.

Όπως υποστηρίζουν, καλύπτουν «πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και διεκδικούν, μεταξύ άλλων, τη μετατροπή των συμβάσεων τους σε αορίστου χρόνου, εξόφληση δεδουλευμένων και ένσημα βαρέα και ανθυγιεινά χωρίς εξαιρέσεις.

Η πορεία κατέληξε στο ΥΜΑΘ, όπου είχαν φτάσει νωρίτερα τα μέλη του κλαδικού σωματείου καθαριστών και φυλάκων Κ. Μακεδονίας, το οποίο διεκδικεί «σταθερή και μόνιμη δουλειά», το οποίο είχε πραγματοποιήσει συγκέντρωση νωρίτερα στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν, με τα δύο σωματεία, ο ταμίας του ΕΚΘ Παναγιώτης Παγώνης και το μέλος της Ε.Γ. του ΠΑΜΕ και γραμματέας του ΕΚΘ Λεωνίδας Στολτίδης.

Αντιπροσωπείες των διαδηλωτών έγιναν δεκτές ξεχωριστά από τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου της υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά και του έθεσαν τα αιτήματά τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όσκαρ ατυχίας: Του έπεσε το παντελόνι την ώρα που έπαιρνε βραβείο


Ήθελε να ανοίξει η γη να τον καταπιεί. Ο λόγος για τον επικεφαλής του Παρατηρητηρίου του Ελσίνκι για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα στην Κροατία, του οποίου έπεσε το παντελόνι την ώρα που η πρόεδρος της χώρας του, τον βράβευε.



Ο φωτογραφικός φακός Ivan Zvonimir Cicak απαθανάτισε τον ακτιβιστή να κοιτάζει το παντελόνι του να έχει κατέβει μέχρι τους αστραγάλους του και στη συνέχεια ντροπιασμένος να προσπαθεί να το ξανασηκώσει.

Ο άντρας ήταν τυχερός μέσα στην ατυχία του καθώς η πρόεδρος της Κροατίας Kolinda Grabar-Kitarovic κρατούσε το βραβείο στα χέρια της μπροστά... από το επίμαχο σημείο, εμποδίζοντας... την αποκάλυψη και του εσωρούχου του.

Η πρόεδρος της Κροατίας πάντως δεν αντέδρασε στο "ατύχημα" και παρέμεινε ψύχραιμη παρότι δεν απέφυγε να ρίξει μια κλεφτή ματιά στο... πεσμένο παντελόνι.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα θεωρία για το Στόουνχεντζ


Τι αποκαλύπτουν ερευνητές για το μεγαλιθικό μνημείο.

Μπορεί το Στόουνχεντζ να φαίνεται αδύνατον να μετακινηθεί, αλλά σύμφωνα με νέες θεωρίες επιστημόνων τελικά ίσως μετακινήθηκε πριν καταλήξει στη θέση που βρίσκεται σήμερα.

Νέα θεωρία για το Στόουνχεντζ

Η νέα ανακάλυψη, δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα στο περιοδικό Antiquity και ασχολείται με το μνημείο του οποίου οι πέτρες -όπως λένε- μεταφέρθηκαν από λατομεία της Ουαλίας. Ενώ όμως το μυστήριο από πού προέρχονται οι πέτρες μπορεί να έχει λυθεί, ένα νέο μόλις προέκυψε: Αυτές οι πέτρες πιθανόν μεταφέρθηκαν από τα λατομεία περίπου πέντε αιώνες πριν το ίδιο το Στόουνχεντζ χτιστεί στο σημείο που βρίσκεται σήμερα.

«Είναι πιθανό ότι οι πέτρες χρησιμοποιήθηκαν για πρώτη φορά σε ένα τοπικό μνημείο, κάπου κοντά στα λατομεία, και στη συνέχεια αυτό διαλύθηκε και μεταφέρθηκαν οι πέτρες στο σημερινό σημείο», υποστηρίζει ο καθηγητής Mike Parker Pearson του UCL Ινστιτούτου Αρχαιολογίας και διευθυντή της ερευνητικής ομάδας που ασχολείται με τη μελέτη.

Οι ερευνητές που ασχολούνται με αυτή τη θεωρία έχουν εντοπίσει περίπου από πού μεταφέρθηκαν οι μεγάλοι λίθοι που ζυγίζουν τόνους ο καθένας. Η ερευνητική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια αρχαία «εξέδρα φόρτωσης» από την οποία οι πέτρες τραβήχτηκαν, καθώς και ερείπια και κάρβουνα από εκεί που εργάζονταν οι εργάτες των λατομείων. Η χρονολόγηση γι' αυτά τα τοποθετεί από το 3400 π.Χ. έως το 3200 π.Χ. σύμφωνα με τη Huffington Post. Οι εργασίες για το Στόουνχεντζ εικάζεται ότι ξεκίνησαν το 2900 π.Χ.

Είναι δυνατόν το Στόουνχεντζ να είναι απλά εκατοντάδες χρόνια παλιότερο από ό,τι είχε προηγουμένως εκτιμηθεί, αλλά σύμφωνα με τον Parker Pearson και τις δηλώσεις του στην εφημερίδα Guardian δεν είναι μάλλον αυτό που συνέβη. «Πιστεύουμε ότι είναι πιο πιθανό πως έχτιζαν το δικό τους μνημείο (σ.σ. στην Ουαλία) και κάπου κοντά στα λατομεία υπήρχε το Στόουνχεντζ και αυτό που βλέπουμε στο σημερινό Στόουνχεντζ είναι ένα μνημείο από "δεύτερο χέρι"», είπε.

Η ερευνητική ομάδα έχει προσδιορίσει την πιθανή θέση του αρχικού μνημείου σε ένα σημείο μεταξύ των δύο λατομείων της Ουαλίας.

«Έχουμε ήδη διεξάγει γεωφυσικές έρευνες, δοκιμαστικές ανασκαφές και ανάλυση αεροφωτογραφιών σε όλη την περιοχή και πιστεύουμε ότι έχουμε εντοπίσει το πιο πιθανό σημείο», είπε ο καθηγητής Kate Welham του Πανεπιστημίου του Bournemouth, μιλώντας σε δελτίο ειδήσεων. «Τα αποτελέσματα είναι πολύ ενθαρρυντικά και μπορούμε να βρούμε κάτι ακόμα πιο σημαντικό μέσα στο 2016», δήλωσε επίσης.

Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εξάλειψη των εμποδίων που αντιμετωπίζουν παιδιά και νέοι με αναπηρία


Δελτίο Τύπου 09.12.2015

Αρ. Πρωτ.: 2782

Συνέδριο ΕΕ και EDF για την 3η Δεκέμβρη - Βραβείο Προσβασιμότητας για το 2016 στο Μιλάνο

Με την ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Ημέρας των Ατόμων με Αναπηρία, στις 7- 8 Δεκεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF) συνδιοργάνωσαν διήμερο συνέδριο στις Βρυξέλλες με περίπου 200 συμμετέχοντες από όλη την Ευρώπη. Το συνέδριο επικεντρώθηκε στην πρόσβαση στην εκπαίδευση των παιδιών και νέων με αναπηρία, ως βασικό παράγοντα για τη συμμετοχή τους στην κοινωνία. Στο συνέδριο συμμετείχαν νέοι με αναπηρία, γονείς παιδιών με αναπηρία, εκπρόσωποι οργανώσεων των ατόμων με αναπηρία, εκπρόσωποι κυβερνήσεων και ακαδημαϊκοί.

Στην έναρξη των εργασιών το λόγο πήρε ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ο οποίος μίλησε για την ιδρυματοποίηση των παιδιών και των νέων με αναπηρία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, ενώ κάλεσε την ΕΕ να μην ξοδεύει τα κεφάλαιά της για τα ιδρύματα, αλλά για τη ζωή στην κοινότητα: «Στις χώρες μας υπάρχουν εκατοντάδες και εκατοντάδες παιδιά που έχουν χωριστεί από τις οικογένειές τους και αντιμετωπίζουν καθημερινά τις καταχρήσεις και τη βία στο ιδρύματα. Ειδικότερα, τα παιδιά των εθνικών μειονοτήτων και των παιδιών με αναπηρία εκπροσωπούνται δυσανάλογα σε ιδρύματα. Υπάρχουν ακόμη χώρες που απαγορεύουν την ιδρυματοποίηση των παιδιών κάτω από μια ορισμένη ηλικία, αλλά επιτρέπει εξαιρέσεις για τα παιδιά με αναπηρία Η ΕΕ πρέπει να στηρίξει την αποϊδρυματοποίηση των κρατών μελών με την αναστολή, την ανάκληση και την ανάκτηση κεφαλαίων, εάν η υποχρέωσή τους να σέβονται τα θεμελιώδη δικαιώματα παραβιάζονται. Τα κονδύλια της ΕΕ θα πρέπει να χρησιμοποιούνται αυστηρά για την ανάπτυξη υπηρεσιών υποστήριξης για τα άτομα με αναπηρία στις τοπικές κοινότητες και όχι για τα ιδρύματα».

Ο Πρόεδρος του EDF κάλεσε επίσης την ΕΕ να υιοθετήσει την πολυαναμενόμενη νομοθεσία για την ίση μεταχείριση που θα προστατεύει τα άτομα με αναπηρία, και τα παιδιά, από τις διακρίσεις, καθώς και να κυρώσει τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης για τα κορίτσια με αναπηρία ως θύματα βίας λόγω φύλου στα σπίτια τους.

Η ΕΕ έθεσε ένα πολύ καλό παράδειγμα επικυρώνοντας τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία (UNCRPD), ενώ φέτος το έργο της σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία εξετάστηκε από την επιτροπή για τη Σύμβαση. Στις συστάσεις της, η επιτροπή για τη Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών κάλεσε την ΕΕ να ενσωματώσει την προοπτική και τις ανάγκες των παιδιών με αναπηρία στην ατζέντα της επερχόμενης ΕΕ για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η επόμενη χρονιά θα είναι τα 10 χρόνια από την υιοθέτηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών, και για αυτό το λόγο ο κ. Βαρδακαστάνης πρότεινε να αφιερωθεί η επόμενη Ευρωπαϊκή Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία στη Σύμβαση του ΟΗΕ: «Μπορούμε να πούμε ότι η Σύμβαση είναι ένα παιδί δέκα χρονών με πολύ καλές ιδέες για το πώς το μέλλον θα πρέπει να μοιάζει. Ένα μέλλον σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, χωρίς διακρίσεις, όπου τα άτομα με αναπηρία μπορούν να είναι πρωταγωνιστές της δικής τους ζωής. Ας συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί προς αυτή την κατεύθυνση. Είναι φιλόδοξο, αλλά δεν είναι αδύνατο».

Η Rosangela Berman Bieler από τη UNICEF παρουσίασε κάποια στατιστικά στοιχεία σχετικά με την ιδρυματοποίηση των παιδιών με αναπηρία, λέγοντας ότι τα παιδιά με αναπηρία σε νεαρή ηλικία είναι μέχρι και 17 φορές πιο πιθανό να ζουν σε ένα ίδρυμα από τους συνομηλίκους τους χωρίς αναπηρία: «Ο κίνδυνος της βίας, της παραμέλησης και της κακοποίησης σε ιδρύματα και ορφανοτροφεία είναι πολύ υψηλότερος από ό, τι όταν ζουν στο σπίτι ή σε μια κοινότητα», είπε τονίζοντας ότι τα κράτη μέλη θα πρέπει να υποστηρίξουν τις οικογένειες και να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες στην κοινότητα, ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας, της εκπαίδευσης και της κοινωνικής προστασίας».

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων (FRA), παρουσίασε τη νέα του έκθεση σχετικά με τη βία κατά των παιδιών με αναπηρία, τονίζοντας το πρόβλημα που προκύπτει από την έλλειψη των δεδομένων και της έρευνας για το θέμα αυτό. «Τα παιδιά με αναπηρία έχουν 4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να πέσουν θύματα εκμετάλλευσης σε σχέση με τους συνομηλίκους τους χωρίς αναπηρία, ενώ τα παιδιά με νοητική και ψυχοκοινωνική αναπηρία αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερο κίνδυνο βίας. Τα κράτη μέλη θα πρέπει να απαγορεύσουν την ιδρυματοποίηση των παιδιών με αναπηρία και θα πρέπει να επικεντρωθούν στην παροχή στήριξης της οικογένειας».

EU ACCESS CITY AWARD - Η προσβάσιμη ευρωπαϊκή πόλη για το 2016

Την 2η ημέρα του συνεδρίου, η Επίτροπος για την Απασχόληση, τις Κοινωνικές Υποθέσεις και την Εργασία Marianne Thyssen, και ο Πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. και του EDF Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ανακοίνωσαν τους νικητές του βραβείου για την Προσβάσιμη πόλη για το 2016. Αυτό το πανευρωπαϊκό βραβείο επιβραβεύει τις πόλεις για τις προσπάθειές τους να γίνουν προσβάσιμες σε όλους. Φιναλίστ ήταν: το Kaposvár (Ουγγαρία), το Μιλάνο (Ιταλία), η Τουλούζ (Γαλλία), η Βάασα (Φινλανδία) και το Βισμπάντεν (Γερμανία).

Νικητής για το 2016 είναι το Μιλάνο (Ιταλία)!

Φωτογραφίες στη σελίδα της Ε.Σ.Α.μεΑ. στο facebook: https://www.facebook.com/ESAmeAgr
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (137.34 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Σε ημερίδα στην Πάτρα ο Ιωάννης Βαρδακαστάνης


Δελτίο Τύπου 09.12.2015


Αρ. Πρωτ.: 2777

Ημερίδα με θέμα «Δίχτυ Προστασίας για τα Άτομα με Αναπηρία και οι επιπτώσεις της Κρίσης», διοργανώνουν από κοινού η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) και το Κέντρο Κοινωνικής ης Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμιας και Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία, την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου και ώρα έναρξης 17:30, στο ξενοδοχείο Astir Patras Hotel (Αγίου Ανδρέα 16, Πάτρα). Την κεντρική ομιλία με τίτλο «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης» θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ. Ιωάννης Βαρδακαστάνης. Θα χαιρετήσουν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και ο Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης.

Συντονιστές της Ημερίδας:

• Αντώνης Χαροκόπος, Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Οργανωτικός Γραμματέας Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.)
• Βασιλική Παναγοπούλου, Πρόεδρος Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία «ΑΛΚΥΟΝΗ» Ναυπάκτου, Γενική Γραμματέας Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων (Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.)

Πρόγραμμα

17.00-17.30 Προσέλευση - Εγγραφή Συμμετεχόντων

17:30 - 18:00 Χαιρετισμοί
Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος
Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας
Δήμαρχος Πατρέων Κωνσταντίνος Πελετίδης

18.00-18.15 Ιωάννης Βαρδακαστάνης, Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ) και Ευρωπαϊκού Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (E.D.F.) «Διαμορφώνοντας το αναγκαίο δίχτυ για την προστασία των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, από τις επιπτώσεις της κρίσης»

18.15-18.30 Πρωτοπρεσβύτερος πατήρ Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου, Διευθυντής Ιδρύματος «Η ΝΕΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ» Λαστεΐκων «Οργάνωση και Διαχείριση των Προνοιακών Ιδρυμάτων της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας,εν μέσω οικονομικής κρίσης»

18:30 - 18:45 Απόστολος Λαζαρόπουλος, Πρόεδρος Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας: Η ιστορία ως το παρόν,
το πλάνο για το μέλλον»

18:45 - 19:00 Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, Διευθύντρια Κέντρου Ψυχικής Υγείας Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», Ψυχίατρος-Παιδοψυχίατρος, «Η Αναπηρία σε μία κοινωνία σε μετάβαση»

Συζήτηση

Λήξη Ημερίδας - Διατύπωση Συμπερασμάτων

Παρακαλούμε για την κάλυψη.

Διαβάστε περισσότερα...

«Μικρό όφελος, μεγάλη αναστάτωση» από τον ΦΠΑ στα νησιά


Οι διαπιστώσεις του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή.

Πολύ μικρό σε σχέση με την αναστάτωση που δημιουργεί η εφαρμογή του είναι το όφελος στα έσοδα από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, διαπιστώνει έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή. Η έκθεση προτείνει τη διευρυμένη χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές ως μέσου για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και την αύξηση των εσόδων. Εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα 2 δισ. ευρώ από ΦΠΑ στα ταμεία του κράτους.

Στην έκθεση εκτιμάται ότι στην πλήρη εφαρμογή της η κατάργηση του μειωμένου καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, που περιλαμβάνεται στο τρίτο μνημόνιο, θα αποφέρει έσοδα που δεν θα υπερβούν τα 160 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που χαρακτηρίζεται πολύ μικρό από τους συντάκτες της έκθεσης. Μάλιστα, το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους επικαλείται και άλλες εκτιμήσεις, όπως αυτή του Ινστιτούτου Οικονομικών και Φορολογικών Μελετών το 2013 που υπολόγιζε ότι το σύνολο των εσόδων από το μέτρο αυτό είναι μόλις στα 69 εκατ. ευρώ.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η καλύτερη υλοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας αναφορικά με τους συντελεστές ΦΠΑ μέσω της καταπολέμησης της παραοικονομίας, της φοροαποφυγής, της φοροδιαφυγής, καθώς και της αποτελεσματικότερης λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, αποτελεί τη λύση στο πρόβλημα των μειωμένων εσόδων από την επιβολή του ΦΠΑ και, συνεπώς, των μειωμένων εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι διαχρονικά ανάμεσα στις χώρες με το μεγαλύτερο έλλειμμα ανάμεσα στο ΦΠΑ που μπορεί να εισπράξει και αυτόν που εισπράττει το οποίο για την περίοδο 2000-2011 υπολογίζεται σε 30%.

Ανάμεσα στα μέτρα τα οποία οι συντάκτες της έκθεσης θεωρούν ως αξιόπιστα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι η διευρυμένη χρήση πλαστικού χρήματος στις συναλλαγές. Σήμερα, η Ελλάδα βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς τη χρήση ηλεκτρονικών μέσω πληρωμής. Ωστόσο, όπως εκτιμάται στην έκθεση, το δημόσιο θα μπορούσε να εισπράξει επιπλέον 2 δισ. ευρώ από ΦΠΑ σε περίπτωση διευρυμένης χρήσης του πλαστικού χρήματος, η εθνική οικονομία να εξοικονομήσει 1,5 δισ. ευρώ και οι επιχειρήσεις να εξοικονομήσουν επίσης 1-1,5 δισ. ευρώ μέσω της ηλεκτρονικής τιμολόγησης. Οι συντάκτες της έκθεσης προτείνουν μια σειρά από μέτρα για τη διάδοση των ηλεκτρονικών συναλλαγών, όπως αντικίνητρα συνεχούς ανάληψης μετρητών με ταυτόχρονα κίνητρα για τη χρήση ηλεκτρονικής τραπεζικής, υποχρεωτική εγκατάσταση τερματικών PΟs, υποχρεωτική χρήση καρτών σε συναλλαγές για ποσά πάνω από ένα όριο, ηλεκτρονική διασύνδεση του TAXIS με τις ταμειακές μηχανές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι να προσέξουν όσοι επιλέγουν ένταξη στον νόμο Κατσέλη


Οι συμβουλές που δίνει ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών.

Δυσάρεστες εκπλήξεις μπορεί να επιφυλάσσει στους δανειολήπτες η επιλογή για ένταξή τους στον νόμο Κατσέλη, αν δεν προηγηθεί προσεκτική έρευνα σε σχέση με συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, δεδομένου ιδίως ότι ένα μεγάλο ποσοστό των πολιτών με κόκκινα δάνεια αγνοεί βασικές παραμέτρους των ρυθμίσεων. Ως αποτέλεσμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις ο νόμος μπορεί να αποδειχτεί σωτήριος για τα νοικοκυριά, σε άλλες υπάρχει κίνδυνος να αναγκαστούν να «σηκώσουν» τις οφειλές η οικογένεια ή οι φίλοι των δανειοληπτών, που έχουν οριστεί ως εγγυητές.

Τα παραπάνω προέκυψαν από δηλώσεις στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων του προέδρου του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), Νίκου Τσεμπερλίδη, ενόψει αποψινής εκδήλωσης του φορέα για τα κόκκινα δάνεια και τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.

Ποιες είναι οι βασικές συμβουλές που μπορεί να δώσει σε έναν καταναλωτή με κόκκινο δάνειο; «Πρώτον, να διερευνήσει προσεκτικά ποιον δρόμο θέλει ν΄ ακολουθήσει, τής ένταξης στον νόμο Κατσέλη ή τής εξωδικαστικής επίλυσης μέσω του Κώδικα Δεοντολογίας της Τραπέζης της Ελλάδος, γιατί στην πρώτη περίπτωση όποια ρύθμιση και αν κάνει, η τράπεζα μπορεί να διεκδικήσει τα όσα θα χάσει από τους εγγυητές, με αποτέλεσμα τη μεταφορά των βαρών σε φίλους και συγγενείς (σ.σ. ο εγγυητής του δανείου ευθύνεται για όλο το ποσό που έχει εγγυηθεί ξεχωριστά από τον κυρίως οφειλέτη. Αυτό σημαίνει ότι αν ο κυρίως οφειλέτης προσφύγει στο Ειρηνοδικείο και εξασφαλίσει μια ευνοϊκή απόφαση για τον ίδιο, ο εγγυητής δεν προστατεύεται και πρέπει να κάνει ξεχωριστή αίτηση)», σημείωσε ο κ. Τσεμπερλίδης.

Ζητήστε γνώμη

Άρα, πρόσθεσε, «ο δανειολήπτης θα πρέπει να καθίσει δίπλα σε έναν σύμβουλο, ιδανικά οικονομολόγο με νομικές γνώσεις, ώστε πριν κάνει την επιλογή του να σχηματίσει πλήρη εικόνα σε σχέση με το ποιοι είναι οι κίνδυνοι και ποιους ενδέχεται να επιβαρύνει, και τελικά να κάνει μια σωστή κίνηση τακτικής. Τα μέλη του ΚΕΠΚΑ έχουν αυτή τη στήριξη». Επιπρόσθετα, όπως υποστήριξε ο κ. Τσεμπερλίδης, αν κάποιος δανειολήπτης, ιδίως καταναλωτικού δανείου, συνειδητοποιήσει έστω και εκ των υστέρων ότι άστοχα έκανε αίτημα ένταξης στον νόμο, θα πρέπει να την αποσύρει, αντί να περιμένει τα πράγματα ...να πάρουν μόνα τους τον δρόμο τους, ώστε να μη βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να πληρώσει εκ των υστέρων τις οφειλές του, διογκωμένες με την προσθήκη των τόκων υπερημερίας για όσο διάστημα μεσολάβησε.

Εκδίκαση υποθέσεων το 2027 ή το 2030 - Προσοχή στους τόκους υπερημερίας σε περίπτωση απόρριψης

«Οι αιτήσεις που κατατίθενται αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη υπολογίζεται ότι θα εκδικαστούν το 2027 και εκείνες που κατατίθενται στην Αθήνα το 2030. Υπάρχει μεν βούληση να επιταχυνθεί η διαδικασία με την προσθήκη δικαστικών, αλλά με τα σημερινά δεδομένα ισχύει το 2027 και το 2030. Ένας καταναλωτής λοιπόν, που καταθέτει σήμερα αίτηση ένταξης στον νόμο για ένα καταναλωτικό δάνειο, μπορεί να βλέπει τώρα τους τόκους να σταματούν, αλλά αν η υπόθεση εκδικαστεί το 2030 και το αίτημά του απορριφθεί, τότε θα κληθεί να πληρώσει την οφειλή του, συν τους τόκους υπερημερίας για όλο το διάστημα από την κατάθεση της αίτησής του μέχρι την απόρριψή της' εξήγησε, ενώ για να δώσει ένα μέτρο του αριθμού των αιτούντων, που αφορά αυτό το ενδεχόμενο, σημείωσε ότι «περίπου το 50% των αιτήσεων απορρίπτονται».

Μείνετε... συνεργάσιμοι

Η δεύτερη βασική συμβουλή του προς τους δανειολήπτες είναι να εξακολουθήσουν να έχουν επαφή με την τράπεζα στην οποία υπάρχει η οφειλή, ώστε να μη χαρακτηριστούν «μη συνεργάσιμοι δανειολήπτες». Το τελευταίο δεν συμβαίνει μόνο αν παρέλθουν αρκετοί μήνες ανεξόφλητων δόσεων, με αποτέλεσμα να καταγγελθεί η σύμβαση του δανείου, αλλά και σε περίπτωση παροχής ανακριβών στοιχείων (όπως για παράδειγμα δήλωση ψεύτικων ονομάτων και γενικότερα ψευδών στοιχείων). Τρίτον, υποστηρίζει, οι δανειολήπτες «πρέπει να κλείνουν τα αυτιά τους στα μεγάλα λόγια» περί απελευθέρωσής τους από τις οφειλές που δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν. «Τα κόκκινα δάνεια σχετίζονται με τη βιωσιμότητα των τραπεζών και κανένα θέμα που τα αφορά δεν μπορεί να λυθεί χωρίς συναίνεση και από τις δύο πλευρές. Ό,τι και να λέγεται κατά καιρούς, η λύση μπορεί να είναι μόνο μέσος δρόμος», υπογραμμίζει, ενώ ερωτηθείς τι ποσοστό των καταναλωτών έχει άγνοια ακόμη και για βασικά στοιχεία των ρυθμίσεων, απάντησε ότι ένα 50% ανήκει σε αυτή την κατηγορία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται η σύνδεση του αφορολόγητου με τη χρήση πλαστικού χρήματος


Τι προβλέπει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο.

Τη σύνδεση του αφορολόγητου ποσού εισοδήματος με τη χρήση πλαστικού χρήματος, καθώς και τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, θα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες.

Το νομοσχέδιο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Οικονομικών, θα περιλαμβάνει, επίσης, διάταξη που θα καθιστά υποχρεωτική και για το 2015 τη συγκέντρωση και προσκόμιση αποδείξεων από τους φορολογούμενους, για να δικαιούνται το αφορολόγητο ποσό εισοδήματος. Διευκρινίζεται ότι η σύνδεση του αφορολόγητου ποσού με τη χρήση πλαστικού χρήματος θα αφορά τα εισοδήματα του 2016, οπότε και θα καταργηθεί η προσκόμιση αποδείξεων δαπανών.

Μεταξύ άλλων, όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, στο νομοσχέδιο θα προβλέπονται και διατάξεις που θα αφορούν τα ακόλουθα:

- Όσοι εισπράττουν εισόδημα από μερίσματα θα μπορούν να υποβάλουν δήλωση Φόρου Εισοδήματος έως τις 30/6.

- Στις χρηματικές δωρεές έως 5.000 ευρώ που έγιναν από την έναρξη των capital controls έως το τέλος Δεκεμβρίου 2015 δεν επιβάλλεται φόρος δωρεάς, εφόσον έγιναν από γονείς σε τέκνα ή από παππούδες/γιαγιάδες σε εγγόνια.

- Η μεταφορά του ΣΔΟΕ στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παρέμβαση για τη συνέχιση λειτουργίας αστυνομικών τμημάτων


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας ζητά να μη μπουν λουκέτα στα Α.Τ. σε Λεβίδι και Τεγέα.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας με επιστολή τους ζητούν από τους υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή και Δημόσιας Τάξης Στέφανο Τόσκα, τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Τρίπολης Δημήτρη Παυλή,την επανεξέταση της αναστολής λειτουργίας των αστυνομικών τμημάτων Λεβιδίου και Σταδίου Τεγέας, που προβλέπει η πρόταση για την αναδιαρρύθμιση των αστυνομικών δομών της Αρκαδίας.

Το Επιμελητήριο στην επιστολή του σημειώνει ότι, «στο πλαίσιο του κοινωνικού μας ρόλου, γίναμε αποδέκτες της ανησυχίας και της απογοήτευσης που διακατέχει πολίτες και επαγγελματίες των περιοχών αυτών από αυτήν την εξέλιξη».

Προσθέτει πως, «εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει όλη τη χώρα, η ελληνική επαρχία αντιμετωπίζει και αυτή έξαρση της εγκληματικότητας, καθώς τα χωριά μας αποτελούν πολλές φορές τον «εύκολο στόχο» για τους επίδοξους εγκληματίες».

Υπογραμμίζει πως τα αστυνομικά τμήματα που προγραμματίζεται να κλείσουν καλύπτουν μεγάλο αριθμό χωριών και «το κόστος λειτουργίας τους είναι πολύ μικρότερο από το κόστος που θα έχει η παύση της λειτουργίας τους, τόσο σε οικονομικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο», ενώ τονίζει πως αυτό θα αποτελέσει πλήγμα στην οικονομική δραστηριότητα της περιοχής.

Επιπλέον το Επιμελητήριο αναφέρει πως «η ελάχιστη εξοικονόμηση που ενδέχεται να επιτευχθεί από αυτήν την αναδιάρθρωση των αστυνομικών τμημάτων είναι ασήμαντη μπροστά στην ασφάλεια και την προστασία που πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους τους πολίτες» και γι' αυτό ζητά τη διατήρηση των αστυνομικών τμημάτων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταγγελία για την οικτρή κατάσταση των πανεπιστημίων


Ο πρύτανης του ΕΜΠ προτείνει διαβήματα διαμαρτυρίας προς την Πολιτεία.

Το πρόβλημα της υποχρηματοδότησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση καταδεικνύει η πρόταση του Πρύτανη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Ιωάννη Γκόλια, «να εισηγηθεί η Σύγκλητος του ΕΜΠ στην προσεχή Σύνοδο Πρυτάνεων, να ανασταλούν τα μαθήματα για μια ημέρα σε όλα τα Πανεπιστήμια με ταυτόχρονες συνεντεύξεις Τύπου και διαβήματα στην Πολιτεία σε σχέση με την οικτρή οικονομική κατάσταση των Ελληνικών Πανεπιστημίων».

Σε περίπτωση που αυτό δεν εγκριθεί από τη Σύνοδο, πρότεινε, το ΕΜΠ να προχωρήσει μόνο στις συγκεκριμένες ενέργειες.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής Συγκλήτου, όπου συζητήθηκε το θέμα του προϋπολογισμού του ΕΜΠ για το έτος 2016, ο κ. Γκόλιας, υπογράμμισε την ανάγκη «να υπάρξει έντονη διαμαρτυρία προς την Πολιτεία για άμεση αύξηση της δημόσιας χρηματοδότησης». Ο Πρύτανης εισηγήθηκε τακτικό προϋπολογισμό αυξημένο κατά περίπου 2 εκατομμύρια σε σχέση με τον αντίστοιχο αρχικό προϋπολογισμό του προηγούμενου έτους, επισημαίνοντας όμως, ότι «παρά την αύξηση ο τακτικός προϋπολογισμός δεν επαρκεί για να καλύψει όλες τις ανάγκες του Ιδρύματος».

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου διεκόπη από ομάδα φοιτητών «με παράλληλη βίαια απόσπαση εγγράφων από έναν από αυτούς». Η Πρυτανεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «όλα τα θέματα όσο δύσκολα κι αν είναι πρέπει να αντιμετωπίζονται με πολιτισμένο και ακαδημαϊκό τρόπο».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τελετή απονομής 3ου σχολικού διαγωνισμού


«Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη η απονομή των βραβείων του 3ου πανελλήνιου σχολικού διαγωνισμού «Λέμε ΟΧΙ στο σχολικό εκφοβισμό».

Απονεμήθηκαν τα βραβεία στις 6 ομάδες που δημιούργησαν τα καλύτερα πρωτότυπα βίντεο με τον τρόπο που οι ίδιες αντιλαμβάνονται τις αξίες της διαφορετικότητας της ισότητας και των ευκαιριών.

Καλύτερο βίντεο αναδείχθηκε το βίντεο της ομάδας «Πρωτάκια TV» του 4ου Γυμνασίοτ Αλίμου, το οποίο μαζί με το δεύτερο και τρίτο νικητή του διαγωνισμού κέρδισαν έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμός τάξης.

Το Βραβείο Κοινού κέρδισε η ομάδα «ΑΝΤΙ-ΒΙΑ» του 2ου Γυμνασίου Θέρμης.

Ντόρα Πάλλη, υποδιευθύντρια Ολυμπιακής Εκεχειρίας

Ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης με τον ολυμπιονίκη Ιωάννη Μελισσανίδη και την Φάνη Πάλλη Πετραλιά

Οι τρεις ομάδες που κέρδισαν από μια έξυπνη τάξη για το σχολείο τους


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ελληνίδα καθηγήτρια υποψήφια για το «Νομπέλ των εκπαιδευτικών»


Η Αγγελική Παππά μαθαίνει ξένες γλώσσες παιδιά με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες.

Η καθηγήτρια Αγγλικών Αγγελική Παππά είναι από σήμερα μία από τις 50 φιναλίστ και μοναδική Ελληνίδα για το βραβείο Global Teacher Prize, το οποίο απονέμει για δεύτερη φορά φέτος το ίδρυμα Varkey Foundation με την υποστήριξη προσωπικοτήτων, όπως ο γ.γ. του ΟΗΕ Μπαν Κιν Μουν, ο συνιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς και ο ηθοποιός Κέβιν Σπέισι, οι οποίοι αποτελούν και μέλη της επιτροπής που θα επιλέξουν τον νικητή.
Ελληνίδα καθηγήτρια υποψήφια για το «Νομπέλ των εκπαιδευτικών»

Το βρετανικό ίδρυμα θεσμοθέτησε το Νομπέλ των Εκπαιδευτικών πριν από δύο χρόνια με σκοπό όχι μόνο να αξιολογήσει εκατομμύρια εκπαιδευτικούς σε όλον τον κόσμο, αλλά και να τιμήσει εκείνον τον εκπαιδευτικό που συμβάλλει στην ανάδειξη της αξίας και της σημασίας ενός από τα πιο απαιτητικά επαγγέλματα στον κόσμο - αυτό της διδασκαλίας.

Η συμβολή της Αγγελικής Παππά είναι αδιαμφισβήτητη, καθώς δεν είναι μόνο το πάθος για τη δουλειά της που την χαρακτηρίζει, αλλά και η ειδίκευσή της στη διαφοροποιημένη διδασκαλία και την ειδική αγωγή στην ξένη γλώσσα. Από την ειδίκευση αυτή προέκυψε το «i love dyslexia»(ILD), το οποίο είναι το μοναδικό διεθνώς εκπαιδευτήριο βιωματικής και ολιστικής εκμάθησης αγγλικών για μαθητές με δυσλεξία και ειδικές μαθησιακές ανάγκες. Στο πλούσιο βιογραφικό της Αγγελικής Παππά περιλαμβάνεται ακόμη η συνεργασία της με το Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και με το πανεπιστήμιο της Ουψάλα στη Σουηδία στα πεδία της έρευνας και της εκπαίδευσης.



«Η επιλογή μου από την επιτροπή της οργάνωσης είναι για μένα η υλοποίηση ενός οράματος για μια Ελλάδα στη θέση που της αξίζει» δηλώνει στο ΑΠΕ η Αγγελική Παππά. Και η επόμενη μέρα της απονομής του Νομπέλ των εκπαιδευτικών; «Θα με βρει πιο μαχητική από ποτέ στην προαγωγή της ενάρετης Παιδείας για τη χώρα μας και όλον τον κόσμο. Η Παιδεία είναι η λύση στην πολιτισμική και οικονομική κρίση που βιώνουμε» προσθέτει.

Ο ανταγωνισμός, πάντως, είναι σκληρός. Η ιταλίδα υποψήφια, για παράδειγμα, επελέγη από την επιτροπή του Varkey Foundation για την «ικανότητά της να δημιουργήσει δεσμούς ανάμεσα σε μαθητές από διαφορετικές κουλτούρες και χώρες μέσω προγραμμάτων ανταλλαγής μαθητών και προγραμμάτων ενσωμάτωσης». Ανάμεσα στους 50 υποψήφιους περιλαμβάνονται επίσης εκπαιδευτικοί από χώρες με σύγχρονα εκπαιδευτικά συστήματα όπως είναι η Βρετανία, οι Ιαπωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, η Φινλανδία και η Ολλανδία, αλλά και χώρες με δυσκολίες και κινδύνους στη διαδικασία της εκπαίδευσης όπως είναι η Παλαιστίνη, το Πακιστάν, η Ινδία και η Κένυα.

Οι πενήντα εκπαιδευτικοί προέρχονται από 29 διαφορετικές χώρες, ενώ εξετάστηκαν υποψηφιότητες από σχεδόν όλες τις χώρες του κόσμου. Τον Φεβρουάριο του 2016 θα ανακοινωθούν τα ονόματα των δέκα υποψηφίων, ενώ ο νικητής του Νομπέλ των εκπαιδευτικών θα βραβευτεί τον Μάρτιο του 2016.

Η Αγγελική Παππά, ωστόσο, έχει εισπράξει ήδη τα εύσημα της οργάνωσης για «το εξαιρετικό έργο που παράγει». Η ελληνίδα υποψήφια έχει διδάξει περισσότερα από 800 παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες και έχει εκπαιδεύσει σε ειδικά σεμινάρια περισσότερους από 1.500 εκπαιδευτικούς. Ποια ήταν, όμως, η δασκάλα που ενέπνευσε την ίδια; «Ήταν η κυρία Κατερίνα, ο άνθρωπος που συνέβαλε όσο κανένας άλλος στο πάθος μου για τη διδασκαλία» απαντά. «Έπειτα από όλα αυτά τα χρόνια δεν θυμάμαι τι μας δίδασκε, αλλά θυμάμαι τι ήταν για μένα. Ακόμη ακούω την ήρεμη και αποφασιστική φωνή της να με ενθαρρύνει σε ό,τι έκανα».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για προστασία του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη


Αφορμή η πρόσφατη βεβήλωσή του.

Την προστασία του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη στον προμαχώνα Μαρτινέγκο, από τη δράση βανδάλων, ζητούν με κοινή ανακοίνωσή τους το Μουσείο Καζαντζάκη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, με αφορμή την πρόσφατη βεβήλωσή του.

Έκκληση για προστασία του τάφου του Νίκου Καζαντζάκη

Στην ανακοίνωσή τους οι τρεις φορείς τονίζουν: «Έκθετο στους ανέμους και στις βροχές, περιβαλλόμενο όμως από τον σεβασμό ολόκληρου του κόσμου, το μνήμα του Νίκου Καζαντζάκη επισκοπούσε, δεκαετίες τώρα, τη γενέτειρα Πόλη του, το Ηράκλειο, όπως ο ίδιος ήθελε!».

Ακολούθως αναφέρονται στους βανδαλισμούς υπογραμμίζοντας ότι «προχθές, υπάνθρωποι απίστευτης χυδαιότητας βεβήλωσαν τον τάφο, έσπασαν τον απλό ξύλινο σταυρό, εξάλειψαν το επίγραμμα, χάραξαν την επιτύμβιο στήλη, έκαμαν ό,τι μπορούσαν για να επιδείξουν την αθλιότητά τους, να καταστρέψουν το μνήμα, που είναι πια ένα από τα σύμβολα του Ηρακλείου και πόλος έλξης επισκεπτών από ολόκληρο τον κόσμο».

Ακόμη οι τρεις φορείς συμπληρώνουν: «Εμείς οι τρεις φορείς, το Μουσείο Καζαντζάκη, η Διεθνής Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη και οι Εκδόσεις Καζαντζάκη, που προασφαλίζουμε τον λόγο και τη σκέψη του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, θλιβόμαστε που στο Μεγάλο Κάστρο, ζουν τέτοιοι “άνθρωποι”. Θλιβόμαστε βαθύτατα και εξοργισμένοι, κι εμείς όπως και όλοι οι Ηρακλειώτες, ζητάμε από κάθε αρμόδιο φορέα, όχι μόνο την άμεση αποκατάσταση του μνημείου, αλλά και την εφεξής προστασία του».

«Ας μην αποδεχθούμε ότι σημαντικότερη, βαρύτερη από την οικονομική κρίση, είναι η κοινωνική εξαθλίωση που ήδη μάς έχει μολύνει», καταλήγει η κοινή ανακοίνωση των τριών φορέων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο φως απάτη με δήθεν τραπεζικά δάνεια μέσω διαδικτύου


Οι δράστες απαιτούσαν χρηματικά ποσά για υποτιθέμενα έξοδα φακέλου.

Υπόθεση απάτης μέσω διαδικτύου για υποτιθέμενη χορήγηση δανείων εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Στο πλαίσιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 68χρονης Ελληνίδας, 47χρονου Έλληνα (μητέρα και γιος) και ενός αλλοδαπού, που αναζητείται.

Σύμφωνα με τη μεθοδολογία που ακολουθούσαν παραπλανούσαν τους ενδιαφερόμενους, υποσχόμενοι ψευδώς ότι προσφέρουν άμεσα και εύκολα δάνεια, με ιδιαίτερα χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους αποπληρωμής.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε υστέρα από καταγγελία 59χρονου Έλληνα, σύμφωνα με την οποία ευρισκόμενος σε δυσχερή οικονομική κατάσταση, εντόπισε στο διαδίκτυο αγγελία που αφορούσε στη χορήγηση τραπεζικών δανείων με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους.

Στη συνέχεια επικοινώνησε τηλεφωνικά και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με Έλληνα, κάτοικο εξωτερικού, με τον οποίο συμφώνησαν στην έκδοση δανείου, αρχικά ύψους 5.000 ευρώ, με την καταβολή από μέρους του καταγγέλλοντα 350 ευρώ, που αντιστοιχούσε σε προκαταβολή για υποτιθέμενα έξοδα φακέλου.

Το τελικό ποσό των υποτιθέμενων εξόδων φάκελου θα προέκυπτε κατά την συνάντηση του με συνεργάτιδα στην Ελλάδα.

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος άμεσα διενήργησε προανάκριση, προς διερεύνηση των καταγγελλομένων και εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των δραστών. Στο πλαίσιο της προανάκρισης, διενεργήθηκε ενδελεχής και εμπεριστατωμένη αστυνομική και ψηφιακή έρευνα των διαθέσιμων ψηφιακών στοιχείων και δεδομένων, με αποτέλεσμα την ταυτοποίηση και τον εντοπισμό της 68χρονης ημεδαπής, που δραστηριοποιούταν στην Ελλάδα.

Στη συνεχεία ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του 47χρονου ημεδαπού, κατοίκου εξωτερικού, για λογαριασμό του οποίου δρούσε η 68χρονη. Επιπλέον στην υπόθεση εμπλέκεται και ένας αλλοδαπός, συνεργάτης του 47χρονου, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται.

Όπως προέκυψε ότι ο 47χρονος αλίευε τα θύματα του, μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια αφού τα έπειθε για την έκδοση χαμηλότοκων δανείων, τα καθοδηγούσε να απευθυνθούν στην συνεργάτιδα του, η οποία αναλάμβανε την παραλαβή των «εξόδων φακέλου» και την αποστολή των χρημάτων σε αυτόν.

Σε έρευνα που έγινε χθες, στην οικία της 68χρονης στην Αθήνα, ταυτοποιήθηκε η παράνομη δράση της και βρέθηκαν σχετικά στοιχεία μεταφοράς χρημάτων από διάφορα πρόσωπα. Επιπλέον βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κινητό τηλέφωνο, το οποίο θα αποσταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις και την ολοκληρωμένη ψηφιακή διερεύνηση της υπόθεσης.

Η σχηματισθείσα για την υπόθεση δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ για τον 47χρονο ενημερώθηκαν, οι αρμόδιες αλλοδαπές Αρχές, μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, για τις δικές τους ενέργειες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το ΕΚΑΒ «εκπαιδεύει» τους πολίτες


Διοργανώνει πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης.
Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης, διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ), με σύνθημα «Μια εβδομάδα μπορεί, κυριολεκτικά, να κρατήσει μια ζωή». Συγκεκριμένα, από τις 12 έως τις 19 Δεκεμβρίου, στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, θα πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις εκπαίδευσης και πρόληψης που θα περιλαμβάνουν διανομή εκπαιδευτικού υλικού, ομιλίες αλλά και εκπαιδευτικά σεμινάρια σχετικά με την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και τη χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (ΑΕΑ).

Η «Πανελλήνια Εβδομάδα Εκπαίδευσης και Πρόληψης», που θεσμοθετήθηκε ως ελάχιστος φόρος τιμής προς τους γιατρούς, τους διασώστες και τους νοσηλευτές του ΕΚΑΒ που έχασαν τη ζωή τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος, στοχεύει τόσο στην ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών σχετικά με την πρόληψη των ατυχημάτων και των τραυματισμών, όσο και στην παροχή βασικών γνώσεων για την υποστήριξη των ζωτικών λειτουργιών.

Το πρόγραμμα των εκπαιδευτικών ομάδων του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

ΕΚΑΒ Αθήνας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 15:00 στην Κεντρική Υπηρεσία (μαθητές Λυκείου και εκπαιδευτικοί)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 15:00 στην Αγία Παρασκευή (αμφιθέατρο 2ου Γυμνασίου Νεαπόλεως)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

-ώρα 18:00 έως 21:00 στην Αμάρυνθο Ευβοίας (Δημοτικό Σχολείο)

ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης:

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 11:00 έως 17:00 στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης (Πλατεία Προσφυγικού Ελληνισμού)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 11:00 έως 17:00 στη Θεσσαλονίκη (Παραλία πλησίον Βασιλικού Θεάτρου)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 15:00 στο Λιτόχωρο Κατερίνης (2ο Δημοτικό Σχολείο)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 13:30 στον Πολύγυρο Χαλκιδικής (Θέατρο Πολύγυρου)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 15:00 στο Κιλκίς (Πλατεία Ειρήνης)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

-ώρα 12:00 έως 18:00 στην Aριδαία Πέλλας (Πεζόδρομο)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 15:00 έως 21:00 στα Γιαννιτσά Πέλλας (Πεζόδρομο)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 12:00 έως 18:00 στην Έδεσσα Πέλλας (Πεζόδρομο)

ΕΚΑΒ Λάρισας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στα Τρίκαλα (Κεντρική Πλατεία)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στη Λάρισα (Κεντρική Πλατεία)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στην Καρδίτσα (Κεντρική Πλατεία)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στο Βόλο (Πλατεία Αγίου Νικολάου)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

- ώρα 18:00 έως 22:00 στη Λάρισα (Κεντρική Πλατεία)

ΕΚΑΒ Καβάλας

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 12:00 στην Καβάλα (Γυμνάσιο Ποδοχωρίου)

-ώρα 18:00 έως 21:00 στην Καβάλα (4ο Δημοτικό Σχολείο)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 12:00 στην Καβάλα (Λύκειο Ποδοχωρίου & 1ο ΕΠΑΛ Καβάλας)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

-ώρα 11:00 έως 15:00 στη Θάσο (Πλατεία του Λιμένα και σχολεία Πρίνου)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

-ώρα 17:00 έως 20:00 στην Ελευθερούπολη (ΜΓΣ Ορφέα)

ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 14:00 στο ΕΚΑΒ Αλεξανδρούπολης (Δραγάνα)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 16:00 στην Αλεξανδρούπολη (μπροστά στο Δημαρχείο)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 16:00 στην Κομοτηνή (Πλατεία Ειρήνης )

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 16:00 στη Ξάνθη (Πλατεία Δημοκρατίας)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 16:00 στην Ορεστιάδα (Κεντρική Πλατεία )

ΕΚΑΒ Λαμίας

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 09.00 έως 14.00 στην Άμφισσα (Πλατεία Κεχαγιά)

ΕΚΑΒ Πάτρας

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 11:00 έως 14:00 στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ΕΟΔ

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

-ώρα 11:00 έως 14:00 στη Πάτρα (Κεντρική Πλατεία Αγίου Γεωργίου)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

- ώρα 11:00 έως 14:00 στην εργοστασιακή μονάδα AMSTEL ΒΙΠΕ Πατρών

ΕΚΑΒ Ιωαννίνων

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:30 έως 14:00 στην Άρτα (Κεντρική Πλατεία Αγίου Δημητρίου)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:30 έως 14:00 στην Πρέβεζα (στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:30 έως 14:00 στα Ιωάννινα (Πλατεία Πύρρου)

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:30 έως 14:00 στην Ηγουμενίτσα (Πλατεία Δημαρχείου)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:30 έως 14:00 στην Κέρκυρα (στον εξωτερικό χώρο της Νομαρχίας )

ΕΚΑΒ Μυτιλήνης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στη Μυτιλήνη (Πλατεία Σαπφούς)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στη Σύρο (Πλατεία Μιαούλη)

Τρίτη 15 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 13:00 στη Ρόδο (Πλατεία Κύπρου)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στη Χίο (Κεντρική Πλατεία)

ΕΚΑΒ Ηρακλείου Κρήτης

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 14:00 έως 16:00 στο Ηράκλειο (GALAXY HOTEL)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 12:00 στο Ηράκλειο (17ο Δημοτικό Σχολείο)

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου

-ώρα 17:00 έως 19:00 στο Ηράκλειο (Δ/ντες Σχολείων 4ης Περιφέρειας)

Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

-ώρα 10:00 έως 14:00 στο Ηράκλειο (8ο Γενικό Λύκειο)

Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου

-ώρα 19:00 έως 22:00 στο Ρέθυμνο (Καρωτή)

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου

-ώρα 08:30 έως 15:30 στο Ρέθυμνο (Λιμενικό Σώμα)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 17:30 έως 21:30 στο Ρέθυμνο (εκπαιδευτικοί 3ου Λυκείου)

Κυριακή 13 Δεκεμβρίου

-ώρα 12:00 έως 15:00 στα Χανιά (Δημοτική Αγορά)

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 13:00 στην Ιεράπετρα (3ο Γυμνάσιο)

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου

-ώρα 09:00 έως 13:00 στην Ιεράπετρα (3ο Γυμνάσιο)


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...