Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Η Google αποκάλυψε τα smartphones του μέλλοντος

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το μέλλον ανήκει στους «εικονικούς βοηθούς» δήλωσε η διευθύντρια της Google, Aparna, Chennapragada σε τεχνολογικό συνέδριο, που πραγματοποιήθηκε στην Ιρλανδία .

Η δήλωση αυτή της Chennapragada προέκυψε έπειτα από ερώτημα δημοσιογράφου της «Business Insider» σχετικά με το «μέλλον» των smartphone, τονίζοντας μάλιστα πως η τεχνολογία θα κάνει όλη «τη σκληρή δουλειά».

Εξηγώντας την αρχική της δήλωση, το υψηλόβαθμο στέλεχος της Google δήλωσε πως το μέλλον ανήκει στους «εικονικούς βοηθούς», δηλαδή τις εφαρμογές που αναπτύσσει κάθε τεχνολογική εταιρεία. Για παράδειγμα η Apple διαθέτει τη Siri, η Google το Google Now και η Microsoft την Cortana.

Όσο για τις αλλαγές που πρόκειται να κάνουν την εμφάνιση τους στα «έξυπνα κινητά» η Chennapragada σχολίασε πως: «Σε ένα τηλέφωνο πλέον, θέλεις τις απαντήσεις έτοιμες. Δεν υπάρχει ο χρόνος να ψάχνεις στις οθόνες, θέλεις γρήγορες απαντήσεις. Αυτή είναι η πρώτη αλλαγή.

Η δεύτερη αλλαγή είναι πως πλέον τα κινητά δεν χρησιμοποιούνται τόσο για πληροφορίες όσο για να πραγματοποιούν εντολές. Όσο για την τρίτη αλλαγή, η οποία αφορά και το Google Now, θέλεις τις πληροφορίες να έρχονται σε σένα, όχι απλά να τις βρίσκεις εσύ. Αυτή είναι η μεγαλύτερη αλλαγή».

Ακριβώς αυτό που περιγράφει η Chennapragada, φαίνεται πως πραγματοποιεί το Google Now. Μαθαίνει τις συνήθειες του χρήστη και στη συνέχεια τον εξοπλίζει με τις πληροφορίες που αφορούν αυτές τις συνήθειες, χωρίς ο χρήστης να έχει ψάξει το οτιδήποτε.

Μιλώντας για το ίδιο ζήτημα ο David Marcus του Facebook αναφέρθηκε στο εύλογο ερώτημα καταπάτησης προσωπικών δεδομένων, που προκύπτει όταν ο «εικονικός βοηθός» αποκτά τόσο πολλές πληροφορίες για τον εκάστοτε χρήστη. Σύμφωνα με τον ίδιο: «Δεν νομίζω πως υπάρχει κάτι περίεργο σε όλο αυτό, γιατί υπάρχει μεγάλη χρησιμότητα. Η στιγμή που γίνεται περίεργο ή ανατριχιαστικό είναι όταν η εταιρεία λαμβάνει πλήθος πληροφοριών, αλλά δεν δίνει τίποτα σε αντάλλαγμα».

Η Chennapragada από την πλευρά της σχολίασε πως το ζήτημα των προσωπικών δεδομένων βρίσκεται στα χέρια του χρήστη και τον τρόπο που χρησιμοποιεί την εφαρμογή.

Ωστόσο, εντύπωση προκάλεσε ήταν ότι παρά το γεγονός ότι η Chennapragada αποτελεί μια από τους βασικούς αρχιτέκτονες της Google Now, πιστεύει ότι η τεχνολογία είναι υπερεκτιμημένη. Η ίδια, μάλιστα, τόνισε πως: «Πραγματικά, νομίζω ότι υποτιμούμε τη θέση μας στο ζήτημα των υπηρεσιών. Άλλωστε οι υπηρεσίες είναι σαν τις απόψεις, ο καθένας τους έχει από μια».


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.