Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

«Δεν μπορώ να βλέπω ανθρώπους σε αυτήν την εξαθλίωση»


Έμπρακτο μήνυμα ανθρωπιάς από συμπολίτη μας που πρόσφερε φαγητό στους μετανάστες της Ομόνοιας.

Έμπρακτο μήνυμα ανθρωπιάς έστειλε ένας άντρας, σήμερα το πρωί, στο κέντρο της Αθήνας.

Ένας συμπολίτης μας βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στην πλατεία Ομόνοιας, όπου δεκάδες μετανάστες από Σύρια και Παλαιστίνη έφταναν εκεί από το λιμάνι του Πειραιά. Ο άντρας προσέφερε φαγητό στους μετανάστες, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν έχουν πού να μείνουν και θα περάσουν το βράδυ τους σε φίλους ή συγγενείς.

«Θέλησα να δώσω στους ανθρώπους λίγο φαγητό», λέει ο άντρας, μιλώντας στο newsbeast.gr.

«Δεν μπορώ να βλέπω τους ανθρώπους σε αυτήν την εξαθλίωση», τόνισε και κατόπιν παραδέχτηκε ότι μόνο αυτό μπορεί να προσφέρει. «Από κει και πέρα είναι η πολιτεία υπεύθυνη, οι άνθρωποι αυτοί κάπου πρέπει να μείνουν», τονίζει.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο…
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Βιετνάμ 40 χρόνια μετά το τέλος του πολέμου


Οι επιπτώσεις των χημικών στους κατοίκους της χώρας, από ρίψεις του αμερικανικού στρατού.

Με αφορμή την επέτειο των 40 χρόνων από το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, υπάρχουν κάτοικοι της χώρας με σοβαρές ψυχικές και σωματικές αναπηρίες που εξακολουθούν να αισθάνονται τις παρατεταμένες επιπτώσεις του Agent Orange (Πορτοκαλί Παράγοντας).

Πορτοκαλί παράγοντας είναι η κωδική ονομασία για ένα από τα φυτοκτόνα και αποφυλλωτικά που χρησιμοποιήθηκαν από το Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, για την απογύμνωση των δασών του Βιετνάμ. Το πρόγραμμα είχε το όνομα Επιχείρηση Ranch Hand και διήρκεσε από το 1961 μέχρι το 1971. Εκτιμάται από το Βιετνάμ πως η χημική αυτή ουσία σκότωσε ή ακρωτηρίασε 400.000 ανθρώπους και είναι υπεύθυνη για 500.000 παιδιά γεννημένα με δυσμορφίες.

Η ονομασία του παράγοντα οφείλεται στις πορτοκαλί ρίγες των βαρελιών μέσα στα οποία μεταφερόταν. Ο πορτοκαλί παράγοντας ήταν η πιο διαδεδομένη ουσία από τα λεγόμενα «Φυτοκτόνα του ουράνιου τόξου».

Ο φωτογράφος του Reuters, Damir Sagolj ταξίδεψε μέχρι το Βιετνάμ και γνώρισε από κοντά τους ανθρώπους που εδώ και δεκαετίες, ζουν με τους δαίμονές τους.
























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπίτι παρασύρεται από τα ορμητικά νερά στην Αυστραλία


Πλοίο παλεύει με τα κύματα - Δείτε τα εντυπωσιακά βίντεο.

Το Σίδνεϊ πλήττεται το τελευταίο 48ωρο από μία από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων δεκαετιών. Πρωτοφανείς βροχοπτώσεις και άνεμοι μεγάλης ισχύος παρέσυραν σπίτια και τρία άτομα στο θάνατο.

Οι άνεμοι φτάνουν τα 135 χιλιόμετρα την ώρα και αναμένεται να γίνουν πιο ισχυροί τις επόμενες ώρες. Σε ανακοίνωση τους οι αρχές προτρέπουν τον κόσμο να παραμένει σπίτι εάν δεν συντρέχει σοβαρός λόγος.

Τα σωστικά συνεργεία δέχθηκαν πάνω από 8.000 τηλεφωνικές κλήσεις από πολίτες των οποίων είχαν πλημμυρίσει τα σπίτια, ενώ έσωσαν σχεδόν 100 ανθρώπους που είχαν παρασυρθεί από τα νερά.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως πρόκειται για μια ισχυρότατη καταιγίδα που παρουσιάζεται 1 φορά στα 10 χρόνια», ανέφερε επικεφαλής της αστυνομίας.

Το βίντεο που ακολουθεί είναι εντυπωσιακό. Μοιάζει περισσότερο με σκηνή βγαλμένη από ταινία, παρά για πραγματικότητα, καθώς ένα σπίτι παρασύρεται σαν καρυδότσουφλο από τα ορμητικά νερά.



Εντυπωσιακό είναι και τα βίντεο που τράβηξαν οι επιβάτες ενός πλοίου, που πάλευε με τα κύματα μέχρι να καταφέρει να φτάσει στο λιμάνι του Σίδνεϊ. Στο πλοίο επέβαιναν 2.500 επιβάτες και 1.500 άτομα πλήρωμα σύμφωνα με την Sydney Morning Herald. «Είχα τρομοκρατηθεί» είπε ένας δημοσιογράφος του Fairfax. «Δεν μπορούσες να ακούσεις κανέναν δίπλα σου, καθώς ο θόρυβος από τα κύματα που χτυπούσαν το πλοίο ήταν πολύ δυνατός» πρόσθεσε.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρένο διένυσε ενάμιση χιλιόμετρο χωρίς οδηγό!


Ευτυχώς δεν τραυματίστηκαν οι επιβάτες.

Ένα περίεργο ατύχημα συνέβη στο Μαρόκο όταν ένα σταματημένο τρένο στο σταθμό Κενίτρα άρχισε να κινείται για 1,5 χλμ, με 20 επιβάτες, ενώ ο οδηγός είχε πάει «να πάρει έναν καφέ».

«Περίεργο ατύχημα [...] Ένα τρένο προχωρά χωρίς οδηγό, λίγο έλειψε να προκληθεί καταστροφή», τιτλοφορείται το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Al Massae.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, το τρένο, που είχε προορισμό τη Ραμπάτ, περίπου 40 χλμ. νότια της Κενίτρα, εγκατέλειψε ξαφνικά τον σταθμό τη Δευτέρα γύρω στις 9.15, στο αντίθετο ρεύμα, με κατεύθυνση τη Φες. Μια μικρή λεπτομέρεια, συνεχίζει η Al Massae: ο οδηγός δεν βρισκόταν πάνω στο τρένο. Είχε φύγει «για να πάρει έναν καφέ» και όταν επέστρεψε «διαπίστωσε έκπληκτος ότι το τρένο είχε φύγει».

Η αμαξοστοιχία διένυσε συνολικά 1.500 μέτρα προτού ακινητοποιηθεί με τρόπο επίσης ανεξήγητο. «Η μηχανή υπέστη ζημιές» αλλά δεν υπήρξε καμία «ανθρώπινη ζημία», αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με την οποία οι επιβάτες διέτρεξαν απλώς μια τρομάρα.

Λόγω της αναστάτωσης που προκλήθηκε από αυτή την ασυνήθιστη κοπάνα, το εθνικό γραφείο των σιδηροδρόμων (OCNF) παραδέχθηκε το συμβάν με μία ανάρτηση στη σελίδα του στο Facebook.

«Το τρένο άρχισε να κινείται στις σιδηροτροχιές. Σταμάτησε στη νεκρή γραμμή ασφαλείας που υπάρχει για αυτές τις καταστάσεις χωρίς να καταγραφεί άλλο περιστατικό στην κυκλοφορία» ανέφερε η υπηρεσία. Τους «20 επιβάτες που βρίσκονταν ήδη πάνω στο τρένο φρόντισαν αμέσως οι ομάδες του ONCF», προστίθεται στο κείμενο.

Η εταιρία αναφέρει εξάλλου πως «διεξάγονται έρευνες προκειμένου να καθοριστούν οι ακριβείς συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη το περιστατικό» χωρίς ωστόσο να αναφέρει περισσότερα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς τα χείλη της Kylie Jenner έστειλαν κόσμο στο νοσοκομείο


Η ρηχότητα των social media και η... εξελικτική βιολογία - Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο.

Είναι γνωστή για τα «φουσκωμένα» χείλη της η τηλεπερσόνα και μέλος της «αγέλης» των Kardashian, Kylie Jenner. Δεν είναι λίγα λοιπόν τα κορίτσια εκείνα που επιχείρησαν να «αντιγράψουν» το look της φουσκώνοντας και τα δικά τους χείλη. Μόνο που ο τρόπος που επέλεξαν είχε για κάποιες ολέθρια αποτελέσματα που τις έστειλαν μέχρι και στο νοσοκομείο!

Τη Δευτέρα το hashtag #KylieJennerChallenge άρχισε να εμφανίζεται στο Twitter καθώς ολοένα και περισσότερες έφηβες αλλά και μεγαλύτερες κοπέλες επιχειρούσαν να μιμηθούν το φουσκωμένο στόμα της νεαρής Kylie Jenner- που η ίδια επιμένει πως είναι δημιούργημα της φύσης και όχι του πλαστικού- χρησιμοποιώντας μπουκάλια και ποτήρια.

Συγκεκριμένα τοποθετούσαν το στόμιο του μπουκαλιού ή το χείλος του ποτηριού στα χείλη τους εισπνέοντας και κάνοντας έτσι αναρρόφηση, χρησιμοποιώντας τα σαν βεντούζα.

Γρήγορα το hashtag έγινε #KylieJennerChallengeGoneWrong δείχνοντας πως πολλοί έφηβοι είναι έτοιμοι να κάνουν τα πάντα για να κερδίσουν λίγη προσοχή στον κόσμο των social media.

Εκτός από αντιαισθητικά και οπωσδήποτε επώδυνα, τα αποτελέσματα είναι και επιβλαβή, σύμφωνα με τους γιατρούς.

«Η πρακτική αυτή μπορεί να γίνει επικίνδυνη», δήλωσε στο CBS News ο Δρ. Andrew Salzberg, καθηγητής πλαστικής χειρουργικής στο Icahn School of Medicine of Mount Sinai. Μπορεί μάλιστα να προκαλέσει μακροπρόθεσμα ή και μόνιμα προβλήματα, από μικροτραυματισμούς στα κύτταρα των χειλιών και αιματώματα μέχρι και τραυματισμό του ιστού γύρω από τα χείλη με αποτέλεσμα δυσμορφίες.

Χθες η Jenner παρενέβη στα τεκταινόμενα στα social media ενθαρρύνοντας τις θαυμάστριές της να είναι ο εαυτός τους και να μην μιμούνται το look της.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο, η DIY διαδικασία «ενίσχυσης» των χειλιών υπήρχε στο ίντερνετ εδώ και χρόνια και πωλούνται ακόμα και «εργαλεία». Υπήρξε η φήμη πως η Jenner χρησιμοποιεί την πρακτική αυτή, αν και η αδελφή της, Kim, επιμένει πως τα σαρκώδη χείλη της οφείλονται στο μαγικό lipliner.

Πίσω από το ρηχό και επικίνδυνο trend που τροφοδοτείται από τον επιπόλαιο κόσμο της showbiz, βρίσκεται πάντως μια μέθοδος που χρησιμοποιείτο από την αρχαιότητα και έχει ρίζες στην Ασία, την Αίγυπτο και τη Μέση Ανατολή, επισημαίνει το CBS.

Η εμμονή για τα μεγάλα χείλη αποδίδεται στην… εξελικτική βιολογία καθώς η έρευνα έχει δείξει πως τα «γεμάτα χείλη» - όπως και τα μεγάλα μάτια- θεωρούνται δείκτες αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων των γυναικών. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή, οι άνδρες βρίσκουν τις γυναίκες με το σαρκώδες στόμα πιο ελκυστικές σεξουαλικά επειδή φαίνεται να είναι πιο γόνιμες.




















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέταξε στο νερό τα iMac, iPhone και iPad του πρώην συντρόφου της!


Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται… υγρό.

Γλυκιά εκδίκηση πήρε μια γυναίκα από την Ιαπωνία που ο σύντροφός της την απάτησε. Ξέροντας πώς να τον πατήσει εκεί που πονάει πήρε όλη τη συλλογή του με προϊόντα της Apple- iMac, iPhone, iPad και όλα τα αξεσουάρ τους- και τα πέταξε… στο νερό.

Στη συνέχεια, για να σιγουρευτεί πως ο απατών σύντροφος τιμωρείται επαρκώς, έβγαλε φωτογραφίες τα gadget του που έπαιρναν το… μπάνιο τους και του τις έστειλε.

Ο άνδρας φαίνεται πως για να αντέξει το πλήγμα ανέβασε τις φωτογραφίες στο Twitter αναζητώντας συμπόνοια από τους άλλους φίλους του λάτρεις της Apple. Η φωτογραφία αναδημοσιεύτηκε τουλάχιστον 15.400 φορές.

Οι θαυμαστές της Apple θεωρούν πολύ σκληρή την τιμωρία του, ακόμα κι αν απάτησε τη σύντροφό του, ενώ άλλοι αναγνωρίζουν πως η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που σερβίρεται… υγρό.

Δείτε τις φωτογραφίες







Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση των προσλήψεων τον Μάρτιο καταγράφει το υπουργείο Εργασίας


Θετικό το ισοζύγιο στην αγορά εργασίας και το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Αύξηση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα, κατά 22.313 θέσεις εργασίας, κατέγραψε τον Μάρτιο το πληροφοριακό σύστημα «Εργάνη» του υπουργείου Εργασίας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία των ροών μισθωτής απασχόλησης, τον Μάρτιο οι αναγγελίες πρόσληψης ανήλθαν σε 118.753, ενώ οι αποχωρήσεις σε 96.440. Από τις 96.440 συνολικά αποχωρήσεις, οι 47.848 προήλθαν από οικειοθελείς αποχωρήσεις και οι 48.592 από καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου.

Ο Μάρτιος είναι ο δεύτερος σε σειρά μήνας που παρουσιάζει θετικό ισοζύγιο, μετά από πέντε συνεχόμενους μήνες με αρνητικό ισοζύγιο στις ροές μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Επιπλέον, συγκρινόμενος με τον ίδιο μήνα του προηγούμενου χρόνου, εμφανίζει θετική επίδοση κατά 7.746 επιπλέον θέσεων εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επίδοση του ισοζυγίου των ροών απασχόλησης του Μαρτίου καταγράφεται θετική, για τρίτη συνεχή χρονιά και είναι η υψηλότερη καταγεγραμμένη θετική επίδοση ισοζυγίου μηνός Μαρτίου από το 2001 μέχρι σήμερα

Αναλυτικότερα, την περίοδο από τον Ιανουάριο έως το Μάρτιο του 2015, οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν στις 308.727 θέσεις εργασίας και οι αποχωρήσεις έφτασαν τις 280.563, εκ των οποίων οι 148.340 ήταν αποτέλεσμα καταγγελιών συμβάσεων αορίστου χρόνου ή λήξεων συμβάσεων ορισμένου χρόνου και οι 132.223 οικειοθελείς αποχωρήσεις.

Σε ό,τι αφορά το είδος των νέων προσλήψεων, το 49,53% αφορούν συμβάσεις πλήρους απασχόλησης και το 50,47% ευέλικτες μορφές απασχόλησης. Από αυτές το 35,90% είναι συμβάσεις μερικής και το 14,57% εκ περιτροπής απασχόλησης.

Σε ό,τι αφορά την ηλικία οι περισσότερες προσλήψεις καταγράφονται στην κατηγορία 30 έως 44 ετών (8.592 θέσεις), ενώ ακολουθεί η κατηγορία 45 έως 54 ετών (5.486 θέσεις) και η κατηγορία 25 έως 29 ετών (3.622 θέσεις εργασίας).
Τις περισσότερες προσλήψεις ανά κλάδο της οικονομίας εμφανίζουν ο κλάδος του εμπορίου (3.887), τα καταλύματα (8.361), η εκπαίδευση (1.242) και οι δραστηριότητες υπηρεσιών εστίασης (1.212 θέσεις εργασίας).

Τέλος ο υψηλότερος αριθμός προσλήψεων, σε σχέση τις απολύσεις καταγράφηκε στους ανειδίκευτους εργάτες (2.893) και ακολουθούν οι πωλητές (2.453), οι καμαριέρες σε ξενοδοχεία και οικίες (2.310), οι σερβιτόροι και μπάρμαν (1.831) και οι υπάλληλοι γραφείου (1.678 θέσεις εργασίας).
Διαβάστε περισσότερα...

Σχέδιο δράσης για τους μετανάστες προτείνει η «Διεθνής Αμνηστία»


Ενόψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σχέδιο δράσης με το οποίο καλεί τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να λάβουν μέτρα για να τερματίσουν τη συνεχιζόμενη τραγωδία που έχει οδηγήσει στο θάνατο χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η «Διεθνής Αμνηστία», ενόψει της αυριανής έκτακτης συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
Η Διεθνής Αμνηστία ζητά να επεκταθούν και να ενδυναμωθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στη Μεσόγειο και το Αιγαίο, μέσα από συντονισμένες ενέργειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Επίσης, υπογραμμίζει ότι πρέπει να χτυπηθούν τα δίκτυα των διακινητών, όχι μόνο μέσα από αστυνομικές ενέργειες, αλλά και με την εξάντληση των νόμιμων και ασφαλών διόδων για τους πρόσφυγες, με στόχο να κοπεί ο «ομφάλιος λώρος» μεταξύ διακινητών και προσφύγων.

«Στόχος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι μέσα από το σχέδιο αυτό να πιέσουμε τους Ευρωπαίους να αναλάβουν την ευθύνη για το ζήτημα των πνιγμών και τη διαχείριση των προσφυγικών ροών», εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του ελληνικού γραφείου της «Διεθνούς Αμηστίας», Γιώργος Κοσμόπουλος.

Στη σύντομη έκθεσή της με τίτλο «Τα ναυάγια- ντροπή της Ευρώπης: η αποτυχία διάσωσης μεταναστών και προσφύγων στη θάλασσα», η «Διεθνής Αμνηστία» καταγράφει μεταξύ άλλων συγκλονιστικές μαρτυρίες επιζώντων ναυαγίων.
«Στις 5 το απόγευμα είδαμε ένα πλοίο να έρχεται. Έφτασε κοντά στη βάρκα μας και έριξαν μια ανεμόσκαλα. Πολλοί προσπάθησαν να ανέβουν στο πλοίο και η βάρκα αναποδογύρισε. Εγώ έπεσα μέσα στο νερό, ήμουν ο πρώτος. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω. Όταν ήμασταν στο νερό ήταν σαν μια σκηνή πολέμου. Υπήρχαν ελικόπτερα και σκάφη γύρω μας. Η Ίμιρνταν, μια γυναίκα από τη Συρία γύρω στα 35, πέθανε μαζί με τον ενός έτους γιο της. Δεν μπορούσαν να κολυμπήσουν. Μου είχε ζητήσει λίγο ψωμί, σοκολάτα και τυρί - της τα έδωσα. Είκοσι λεπτά αργότερα η βάρκα ανατράπηκε - την είδα. Είδα και ακόμα μία γυναίκα, μαύρη, που πέθανε. Και είδα τους λιμενικούς στο μεγάλο πλοίο να προσπαθούν να επαναφέρουν στη ζωή έναν άνδρα. Αλλά δεν τα κατάφεραν».

Με τα παραπάνω λόγια ο 25χρονος Παλαιστίνιος από τον Λίβανο, Μοχάμεντ, περιγράφει το ναυάγιο που συνέβη στις 4 Μαρτίου, όταν η βάρκα, στην οποία επέβαινε μαζί με άλλους 150 ανθρώπους (μεταξύ των οποίων περίπου 20 γυναίκες και δέκα παιδιά), αναποδογύρισε σε απόσταση 50 ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λιβύης.

Στην έκθεση καταγράφονται, επίσης, οι συνέπειες από τον τερματισμό της ανθρωπιστικής επιχείρησης του ιταλικού Ναυτικού «Mare Nostrum» στο τέλος του 2014, καθώς η «Διεθνής Αμνηστία» συνδέει την παύση αυτή με τη δραματική αύξηση των θανάτων μεταναστών και προσφύγων στη θάλασσα.

Όπως σημειώνεται, εάν επιβεβαιωθούν τα στοιχεία από τα τελευταία συμβάντα, μέχρι και 1.700 άνθρωποι θα έχουν χάσει τη ζωή τους τους πρώτους 3,5 μήνες του 2015, αριθμός 100 φορές μεγαλύτερος από ό,τι την ίδια περίοδο το 2014.

Σχετικά με την Ελλάδα, ο επικεφαλής του ελληνικού γραφείου της Διεθνούς Αμνηστίας, Γιώργος Κοσμόπουλος, υπογραμμίζει ότι απαιτείται η άμεση αύξηση των διαθέσιμων πόρων των ελληνικών αρχών, συμπεριλαμβανομένης της αύξησης του προσωπικού του λιμενικού σώματος ώστε να μπορούν να προβαίνουν σε αποτελεσματικές επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όταν αυτό απαιτείται. Χρειάζονται επίσης ικανές και κατάλληλες δομές πρώτης υποδοχής στο Αιγαίο, συμπεριλαμβανομένων της Μυτιλήνης, της Χίου και της Σάμου, σύμφωνες με τα διεθνή πρότυπα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έργα το βράδυ στην Αθηνών-Λαμίας στον Ωρωπό


Θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Προσωρινή και πλήρης διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, σε τμήματα της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία, περιοχής δήμου Ωρωπού, θα πραγματοποιηθεί το βράδυ λόγω εκτέλεσης εργασιών αποξήλωσης γέφυρας σήμανσης.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ισχύσουν στα παρακάτω τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, στις 22 Απριλίου, κατά τις ώρες 20:00 έως 07:00 της επομένης, ως εξής:

  • Από τη χ.θ. 49+510 (συμβατική χιλιομέτρηση) ή χ.θ. 55+690 (νέα χιλιομέτρηση) (Α/Κ Οινοφύτων) έως τη χ.θ. 52+400 (συμβατική χιλιομέτρηση) ή 56+728 (νέα χιλιομέτρηση).
  • Στον κλάδο εισόδου της, από τον Α/Κ Οινοφύτων [στο ύψος της χ.θ. 49+510 (συμβατική χιλιομέτρηση) ή χ.θ. 55+690 (νέα χιλιομέτρηση)].
Κατά τις διακοπές, τα οχήματα θα κινούνται μέσω του δεξιού παράπλευρου της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας σε παρακαμπτήριες οδούς και εν συνεχεία μέσω του Α΄Η/Κ Σχηματαρίου [στο ύψος της χ/θ 60+569 (συμβατική χιλιομέτρηση) ή χ.θ. 66+385 (νέα χιλιομέτρηση)] θα εισέρχονται στη νέα εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.

Διαβάστε περισσότερα...

Απόφαση για αντιστοιχία Τμήματος ΤΕΙ για τις μετεγγραφές


Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Το Τμήμα Συντήρησης Αρχαιοτήτων και Έργων Τέχνης της Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών του ΤΕΙ Αθήνας, ορίζεται αντίστοιχο με την Εισαγωγική Κατεύθυνση Συντήρησης Πολιτισμικής Κληρονομιάς TE του Τμήματος Τεχνολογίας Περιβάλλοντος TE της Σχολής Τεχνολογικών Εφαρμογών του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων, τροποποιουμένων αναλόγως των αντίστοιχων πινάκων όπως περιλαμβάνονται στην απόφαση

Τα παραπάνω αναφέρονται σε απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς με την οποία τροποποιείται η αριθμ. 140277/Ε5/5−9−2014 (Β΄2435) «Αντιστοιχίες Τμημάτων ΤΕΙ που αφορούν στη μεταφορά θέσεων εισαγωγής σε ΑΕΙ»

Να σημειώσουμε ότι στην απόφαση 140277/Ε5/5−9−2014 (Β΄2435) το εν λόγω Τμήμα δεν ήταν αντίστοιχο με αυτό του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κοριτσίστικη υπόθεση το skate στο Αφγανιστάν


Πάνω σε τέσσερις ρόδες - Δείτε τις φωτογραφίες.

Όπως συμβαίνει σε χώρες όπως το Αφγανιστάν, πράγματα που θεωρούνται, για το δυτικό κόσμο αυτονόητα, εκεί είναι απαγορευμένος καρπός.

Τα κορίτσια και εν γένει τα θηλυκά της χώρας, στον μακρύ κατάλογο των απαγορεύσεων έχουν και αυτόν του ποδηλάτου. Αν έχεις την… τύχη να είσαι γυναίκα στο Αφγανιστάν, δεν μπορείς να ανέβεις σε ποδήλατο.

Το 2007 ο Αυστραλός skateboarder Oliver Percovich, δημιούργησε τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Skateistan», μέσω του οποίου ενθαρρύνεται το συγκεκριμένο σπορ ως ένας τρόπος διαφυγής.

Εντυπωσιασμένος από τον οργανισμό, η φωτογράφος Jessica Fulford-Dobson επισκέφτηκε τη χώρα και κατέγραψε μερικά από τα τολμηρά κορίτσια.














Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αθωώθηκαν δύο αντιδήμαρχοι στην Θεσσαλονίκη


Κατηγορούνταν για τον τραυματισμό πεζής.

Αθώοι κρίθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δύο πρώην αντιδήμαρχοι του δήμου Θεσσαλονίκης που κάθισαν στο εδώλιο, κατηγορούμενοι για σωματική βλάβη από αμέλεια, ύστερα από μήνυση που υπέβαλε πεζή, η οποία είχε σκοντάψει σε σπασμένο πλακάκι κεντρικού δρόμου, με συνέπεια να υποστεί κάκωση ποδοκνημικής.

Πρόκειται για τους πρώην αντιδημάρχους Αστικού Περιβάλλοντος Ανδρέα Κουράκη και Περιβάλλοντος Κώστα Ζέρβα, ενώ μαζί τους κατηγορήθηκε και αθωώθηκε από το ίδιο δικαστήριο πρώην διευθυντής Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εγκαλούσα σκόνταψε σε «διαρραγείσα πλάκα πεζοδρομίου, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία της και να πέσει στην ακάλυπτη δενδροδόχο, που είχε υψομετρική διαφορά από το πεζοδρόμιο».
Καταθέτοντας στο δικαστήριο, η εγκαλούσα περιέγραψε το περιστατικό το οποίο συνέβη το καλοκαίρι του 2012, επί της οδού Εγνατίας 31-33.

Από την πλευρά τους, οι κατηγορούμενοι, απολογούμενοι, αρνήθηκαν ότι φέρουν ευθύνη για το ατύχημα. Χαρακτηριστική ήταν η απολογία του Ανδρέα Κουράκη, ο οποίος υπογράμμισε ότι την ευθύνη για την κατασκευή, επισκευή και συντήρηση των πεζοδρομίων φέρουν οι παρόδιοι ιδιοκτήτες των ακινήτων. Ο Κ. Ζέρβας τόνισε ότι ο κανονισμός δεν προβλέπει την κάλυψη των δενδροδόχων για την προστασία των πεζών.

Την απαλλαγή των κατηγορουμένων είχε ζητήσει και ο εισαγγελέας της έδρας, ο οποίος στην αγόρευσή του σημείωσε πως υπάρχει μια εγγυητική ευθύνη του δήμου για τα πεζοδρόμια, αλλά ο ίδιος ο πολίτης φέρει την ευθύνη και όχι το πεζοδρόμιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Στην Θεσσαλονίκη ο Ι. Βαρδακαστάνης (25/4)


Δελτίο Τύπου 22.04.2015

Αρ. Πρωτ.: 926

Στην Θεσσαλονίκη θα βρεθεί το Σάββατο 25 Απριλίου ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, ομιλητής στην Ημερίδα που πραγματοποιεί η Συνομοσπονδία στο πλαίσιο υλοποίησης του Έργου «Προγράμματα Δια Βίου Εκπαίδευσης για την Αναπηρία Α.Π.7,8,9» - Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Η Ημερίδα θα διεξαχθεί μεταξύ 16.30 - 21.00 στο Ξενοδοχείο CAPSIS (Μοναστηρίου 18, Θεσσαλονίκη, τηλ 2310-596800).

Στην Ημερίδα θα γίνει αναφορά στη διαλεκτική σχέση της εκπαίδευσης ενηλίκων με το αναπηρικό κίνημα, με εστίαση στην εκπαιδευτική δράση «Πρόγραμμα ΔΒΜ Ατόμων με Βαριές Αναπηρίες και Πολλαπλές Ανάγκες Εξάρτησης σε Κοινωνικές Δεξιότητες». Ο κ. Βαρδακαστάνης θα είναι κεντρικός ομιλητής.

Ακόμη και στην περίπτωση των ατόμων με βαριές αναπηρίες που διαβιούν σε ιδρύματα ή που βρίσκονται σε απειλή απομόνωσης, η εκπαίδευση ενηλίκων μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να συμβάλλει στην άμβλυνση του κοινωνικού αποκλεισμού παρέχοντάς τους εκπαίδευση σε θέματα κοινωνικών δεξιοτήτων και σε δραστηριότητες έκφρασης και ψυχοκινητικής ανάπτυξης.

Παρακαλούμε για την κάλυψη. 

Διαβάστε περισσότερα...