Τετάρτη 22 Απριλίου 2015

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πριν ανοίξει η εφαρμογή στο Taxis ξεκίνησαν οι παρατάσεις
.
Με καθυστέρηση θα αρχίσει να λειτουργεί η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή των φετινών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων.

Το σύστημα ΤΑΧΙSnet θα ξεκινήσει να υποδέχεται τις φορολογικές δηλώσεις στο πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου, οπότε, με δεδομένο ότι η προθεσμία υποβολής όλων των δηλώσεων λήγει στις 30 Ιουνίου, περίπου 6 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα έχουν στη διάθεσή τους λιγότερο από 2 μήνες για να αποστείλουν ηλεκτρονικά τις φετινές δηλώσεις τους. Ο χρόνος αυτός δεν επαρκεί επ’ ουδενί και είναι βέβαιο ότι η προθεσμία της 30ής Ιουνίου θα παραταθεί για πολλές μέρες.

Μάλιστα η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, μιλώντας στη Βουλή, προανήγγειλε ήδη παράταση της προθεσμίας υποβολής των φετινών φορολογικών δηλώσεων τουλάχιστον κατά 10 ημέρες, δηλαδή τουλάχιστον μέχρι τις 10 Ιουλίου, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα ότι η προθεσμία πληρωμής της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος, η οποία λήγει στις 30 Ιουλίου, δεν πρόκειται να αλλάξει.

Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να δώσει «ένα μικρό μπόνους» όπως είπε η κ. Βαλαβάνη σε όσους φορολογούμενους λάβουν χρεωστικά εκκαθαριστικά σημειώματα και επιλέξουν να πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος μέχρι το τέλος Ιουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το μπόνους θα έχει τη μορφή έκπτωσης φόρου της τάξεως του 5% -15%. Με τη χορήγηση του μπόνους, η κυβέρνηση επιδιώκει να εισπράξει νωρίτερα το φόρο εισοδήματος από τους φορολογούμενους που έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν εφάπαξ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.