Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Η Αιθιοπία ο καλύτερος προορισμός του κόσμου για το 2015


Αναδείχθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον Τουρισμό και το Εμπόριο.

Η Αιθιοπία ανακηρύχθηκε ως ο καλύτερος τουριστικός προορισμός του κόσμου (World's Best Tourism Destination) για το 2015.

Η διάκριση απονεμήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τον Τουρισμό και το Εμπόριο (European Council on Tourism and Trade), το οποίο εξήρε την εξαιρετική φυσική ομορφιά, τα εντυπωσιακά τοπία και τον πολιτισμό της χώρας.

Στα φετινά βραβεία συμμετείχαν 31 χώρες, με την Αιθιοπία να κατακτά την πρώτη θέση.

Η Αιθιοπία έχει εννιά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco και ο τουρισμός αποτελεί ένα εργαλείο για την εξάλειψη της φτώχειας, για την ανάπτυξη των τοπικών κοινοτήτων και για την οικονομική ανεξαρτησία της χώρας.

Στόχος της χώρας είναι να αυξήσει τα έσοδά της από τον τουρισμό στα 3 δισεκατομμύρια δολάρια φέτος –το 2013 τα έσοδα από τον τουρισμό ήταν 2 δισ. δολάρια. Ο αριθμός των επισκεπτών έχει ανεβεί κατά 12% την τελευταία δεκαετία και έφτασε τις 600.000 το 2014. Ο στόχος για αυτή τη χρονιά είναι να φτάσει στο 1 εκατομμύριο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το Ιράν αλλιώς


Καθημερινές στιγμές στη χώρα κόντρα στα στερεότυπα.

Στο άκουσμα της λέξης Ιράν στους περισσότερους έρχονται στο νου εικόνες καταπίεσης και εκτελέσεων, θρησκευτικών ελέγχων και πυρηνικών απειλών. Μια ομάδα Ιρανών ωστόσο άνοιξε στο Instagram το προφίλ #EverydayIran, αναρτώντας φωτογραφίες που έχουν στόχο να αναδείξουν την άλλη καθημερινότητα στη χώρα και στιγμιότυπα που δείχνουν πως υπάρχουν και ομοιότητες με τη Δύση που δεν φανταζόμασταν.

Έκπληκτος δηλώνει ακόμα και ένας από τους «ιδρυτές» του EverydayIran, αναφέροντας πως και ο ίδιος εξεπλάγη από πτυχές της ζωής στη χώρα του που αγνοούσε, όπως το έθιμο να ραίνουν τα μωρά με ροδοπέταλα για να γιορτάσουν την πρώτη τους άνοιξη.

Ο26χρονος εξηγεί πως έμπνευση για τον ίδιο και άλλους δύο φίλους του αποτέλεσε το EverydayAfrica με φωτογράφους από όλη την αφρικανική ήπειρο να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους. Αποφάσισαν όμως να περιορίσουν την περιοχή μόνο στο Ιράν, μία χώρα που έγινε συνώνυμο της επανάστασης του 1979, των απειλών πυρηνικού πολέμου και των γυναικών που είναι καλυμμένες από την κορφή ως τα νύχια με μαύρα τσαντόρ.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μοναδικά μυστικά που πήραν κάποιοι στον τάφο


Πληροφορίες με ιστορικές συνέπειες που δεν γνωστοποιήθηκαν ποτέ.

Οι περισσότεροι έχουμε μυστικά που δεν θα θέλαμε να μοιραστούμε με κανέναν, παίρνοντάς τα τελικά στον άλλο κόσμο.
Είναι η υστεροφημία αυτή που κρατά συνήθως σφαλιστά τα στόματα μεγάλων προσωπικοτήτων για μυστικά του παρελθόντος που όλοι θέλουν να μάθουν αλλά κανείς δεν ξέρει.

Αν και υπάρχουν μυστικά με τόσο μεγάλο ιστορικό βάρος που έχουν μετατραπεί πια σε μυστηριώδεις θρύλους, καθώς η κοινωνική τους απήχηση τα μετέτρεψε σε μύθους…


Αντόνιο Στραντιβάρι



Ο ιταλός οργανοποιός που έφτιαχνε μουσικά όργανα μέχρι τον θάνατό του χάρισε στην ανθρωπότητα μια σειρά από απαράμιλλα βιολιά, τσέλο, κιθάρες και άρπες που παραμένουν κορυφαία όλους αυτούς τους αιώνες, αν και κανείς δεν ξέρει το μυστικό της κατασκευαστικής δεξιοτεχνίας του. Εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ιστορικοί και επιστήμονες έχουν βάλει στο στόχαστρο τα Στραντιβάριους προσπαθώντας να αποκαλύψουν τις καλά κρυμμένες ιδιότητές τους, αν και μάταια.

Μέχρι και οι κόλλες και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο Αντόνιο έχουν υποβληθεί σε εκτεταμένη μελέτη, χωρίς πάντως να έχει εντοπιστεί η ειδοποιός διαφορά των 1.100 περίπου εγχόρδων με την υπογραφή του Στραντιβάρι που παραμένουν ό,τι καλύτερο έχει φτιαχτεί ποτέ σε έγχορδο. Γιατί πήρε το μυστικό του στον τάφο, αυτός ξέρει…

Βενιαμίν Φρανκλίνος



Ο εφευρέτης, επιστήμονας, πολιτικός και ηγέτης, ένας από τους Πατέρες του αμερικανικού έθνους, αναγνώρισε το 1730 τον νόθο μοναχογιό του Γουίλιαμ, τον οποίο μεγάλωσε κατόπιν με στοργή και αγάπη με τη νόμιμη σύζυγό του. Δεν γνωστοποίησε όμως ποτέ το όνομα της βιολογικής του μητέρας και πάμπολλες θεωρίες έχουν επιστρατευτεί για να εξηγήσουν το μικρό μυστικό του Φρανκλίνου.

Το πιθανότερο είναι να μην ήθελε ο «Μπεν» να ατιμαστεί το όνομα της άγνωστης γυναίκας, αν και υπάρχουν αναφορές που την ήθελαν ιερόδουλη, κάτι που σαφώς αλλάζει την ιστορία και τους λόγους που την κράτησε κρυφή. Η ταυτότητα της μητέρας του Γουίλιαμ παραμένει επισήμως άγνωστη, καθώς ο Φρανκλίνος πήρε το μυστικό στον τάφο του…

Γιόχαν Μπέσλερ



Ο γερμανός εφευρέτης έφτιαξε μια μηχανή που κατά δήλωσή του ήταν αυτοκινούμενη! Μέχρι το 1717 είχε καταφέρει να πείσει μάλιστα χιλιάδες ανθρώπους ότι είχε ανακαλύψει το μυστικό της ενεργειακής αυτάρκειας μέσω του καινοτόμου μηχανισμού του. Η μηχανή υποβλήθηκε μάλιστα σε ελέγχους από γνωστούς επιστήμονες της εποχής και πέρασε όλα τα δοκιμαστικά, λειτουργώντας ακόμα και 54 μέρες συνεχόμενα!

Χτυπημένος όμως από παράνοια, ο εφευρέτης δεν άφηνε κανέναν να κρυφοκοιτάξει στο εσωτερικό της αυτοματοποιημένης μηχανής του κι έτσι κανείς δεν ήξερε πώς δουλεύει. Και σαν να μην έφτανε αυτό, σε μια έκρηξη θυμού την κατέστρεψε κιόλας, ενώ δεν είχε φροντίσει να πατεντάρει τη λειτουργία της. Παρά το γεγονός ότι η μηχανή του καταστρατηγούσε την αρχή διατήρησης της ενέργειας και πλέον οι ειδικοί ισχυρίζονται ότι κάποιο τρικ έπρεπε να κρύβει στο εσωτερικό της, η συσκευή του παρανοϊκού Μπέσλερ ξεγέλασε χιλιάδες, από απλό κόσμο μέχρι και προβεβλημένους επιστήμονες της εποχής. Αν όντως δούλεψε, τότε το μυστικό είναι πια στον άλλο κόσμο…

Έντουαρντ Λιντσκάλνιν



Ο λετονός μετανάστης στις ΗΠΑ ήταν ένας άνθρωπος με πολλά χαρίσματα: όχι μόνο έχτισε με τα χέρια του μια σειρά από κοραλλένια κάστρα στην Αμερική, αλλά έμεινε γνωστός και για τις περίεργες θεωρίες του σχετικά με τον μαγνητισμό. Τα πέτρινα κάστρα που έχτισε με τα χεράκια του στη Φλόριντα εφαρμόζουν μαθηματικές και αστρονομικές αρχές και περιλαμβάνουν ευθυγραμμισμένες πέτρες αρκετών τόνων η καθεμιά. Ο δαιμόνιος Λιντσκάλνιν χρησιμοποιούσε απλά εργαλεία για την κοπή, τη μεταφορά και την τοποθέτηση των βράχων και απαντούσε πάντα ότι αν ξέρεις το μυστικό, τέτοιες πελώριες κατασκευές είναι δυνατές χωρίς τη βοήθεια γερανών και περίπλοκων μηχανισμών.

Όταν μάλιστα αποφάσισε να μετακινήσει το κάστρο του κάπου 10 χιλιόμετρα πιο μακριά, ζήτησε από τον φορτηγατζή να μην κοιτάξει πώς θα φόρτωνε και θα ξεφόρτωνε τις κοτρώνες στην καρότσα. Ο άνθρωπος με το μυστικό της υπερφυσικής δύναμης ή την πλήρη αποκρυπτογράφηση των κατασκευών, όπως έχει υποστηριχθεί, πέθανε το 1951 από καρκίνο του στομάχου χωρίς να αποκαλύψει σε κανέναν τον υπερφυσικό του τρόπο…

Αρνέ Μπέρλινγκ



Ο σουηδός μαθηματικός κατάφερε να σπάσει το 1940 τον κώδικα των γερμανικών επικοινωνιών, καταφέρνοντας ίσως τον μεγαλύτερο άθλο που έχει επιτευχθεί ποτέ στην ιστορία της κρυπτογραφίας! Χρησιμοποιώντας ταινίες τηλετύπων και παλιά κρυπτογραφήματα, απλά μέσα για τη δουλειά αυτή δηλαδή, αποκωδικοποίησε τον απόρθητο ναζιστικό κώδικα σε μόλις δύο εβδομάδες!

Ο μαθηματικός έφτιαξε κατόπιν τη μηχανή που αποκωδικοποιούσε τα κρυπτογραφημένα ναζιστικά τηλεγραφήματα που περνούσαν από τη Σουηδία, βάζοντας το δικό του λιθαράκι στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Όταν τον ρωτούσαν πώς έσπασε τον κώδικα, εκείνος απαντούσε αδιάφορα: «Ένας μάγος δεν αποκαλύπτει ποτέ τα μυστικά του». Ο άνθρωπος που με τη μηχανή του έκανε τους συμπατριώτες του να γνωρίζουν για τη ναζιστική εισβολή στην ΕΣΣΔ πολύ πριν συμβεί (Επιχείρηση «Μπαρμπαρόσα») πήρε μαζί του το μεγάλο μυστικό…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα κρυμμένα μηνύματα διάσημων λογότυπων


Έξυπνα σχεδιαστικά τρικ.

Το κλειδί για ένα καλό λογότυπο, είναι το να το σχεδιάζεις ώστε να είναι «διακριτικό, αξέχαστο και αναγνωρίσιμο», σύμφωνα με τον ντιζάινερ Lo Min Ming, ο οποίος έχει εργαστεί για λογαριασμό των μεγαθηρίων όπως Google, DropBox και Microsoft.

Αλλά μερικά από τα διασημότερα logos του κόσμου, και άλλα λιγότερο γνωστά, έχουν κρυφά μηνύματα:


1. FedEx



Στο χώρο μεταξύ του «Ε» και το «Χ» υπάρχει ένα βέλος με κατεύθυνση από αριστερά προς τα δεξιά που εκπροσωπεί την «κατεύθυνση, την ταχύτητα και την ακρίβεια», όπως είναι το logistics της εταιρείας.

2. Sony Vaio


3. Amazon



Όχι μόνο το τόξο κάτω από το λογότυπο σχηματίζει ένα χαμόγελο, αλλά επισημαίνει το A και το Z (από το Α έως το Ω), ώστε να δείξει ότι αν υπάρχει κάτι που χρειάζεστε, αυτό θα το βρείτε στην Amazon.
4. Toblerone



Τη στιγμή που το λογότυπο της γνωστής εταιρείας σοκολάτας δείχνει τη κορυφή του Matterhorn - που αντιπροσωπεύει την Ελβετική κληρονομιά- υπάρχει επίσης και μια αρκούδα κρυμμένη στην πλαγιά του βουνού.


5. Toyota



Έχετε αναρωτηθεί ποτέ τι δείχνουν αυτοί οι κύκλοι;


6. Tour de France-Γύρος της Γαλλίας



Το «R» σχηματίζει έναν άντρα πάνω σε ένα ποδήλατο, στο logo για τον πιο διάσημο παγκοσμίως, ποδηλατικό αγώνα.


7. Wikipedia



Κάθε κομμάτι φέρει ένα γλύφο (ένα γράμμα ή άλλο χαρακτήρα), ή ιερογλυφικά, που συμβολίζει την πολυγλωσσία της Wikipedia. Όπως και με το λατινικό γράμμα «W», αυτά τα ιερογλυφικά είναι στις περισσότερες περιπτώσεις το πρώτο ιερογλυφικό ή ιερογλυφικά της ονομασίας« Wikipedia». Ο κενός χώρος στην κορυφή αντιπροσωπεύει την ατελή φύση του έργου, τα άρθρα και τις γλώσσες που πρόκειται να προστεθούν.


8. Continental



Το «C» και το «O», σχηματίζουν ένα λάστιχο- το προϊόν της εταιρείας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απόπειρα απόδρασης κρατουμένων από τις φυλακές Κέρκυρας


Κρατούμενοι στις φυλακές Κέρκυρας αποπειράθηκαν τα ξημερώματα να αποδράσουν, το σχέδιο τους έγινε ωστόσο αντιληπτό από τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους.

Σύμφωνα με το CorfuPress, οι υπάλληλοι ανακάλυψαν τρύπα σε χώρο εντός της φυλακής, η οποία συνδεόταν με τούνελ το οποίο προϋπήρχε, μάλλον από την εποχή της μεγάλης απόδρασης από τις φυλακές της Κέρκυρας, το 1996.

Η τρύπα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, δημιουργήθηκε από κρατούμενους το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με σκοπό να συνδεθεί με τα τούνελ προς την περιοχή της Γαρίτσας και να επιχειρηθεί απόδραση.

-----------------

Σκύλος απέτρεψε την απόδραση στις φυλακές Κέρκυρας


Ένας σκύλος φαίνεται ότι χάλασε τα σχέδια των φυλακισμένων στις φυλακές Κέρκυρας, που προσπάθησαν να αποδράσουν τα ξημερώματα. Οι βαρυποινίτες που επί μήνες έσκαβαν τούνελ, μήκους περίπου δεκαπέντε μέτρων και βάθους ενός μέτρου, έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Ο σκύλος με την όσφρηση του, κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο την υπόγεια δράση των φυλακισμένων.

Η ανησυχία του σκύλου προκάλεσε το ενδιαφέρον ενός σωφρονιστικού υπαλλήλου που έσπευσε αμέσως στο σημείο, μόλις πέντε μέτρα έξω από τον περιμετρικό τοίχο των φυλακών, για να δει τι συμβαίνει. Ο υπόγειος διακριτικός θόρυβος που ακουγόταν κάτω από την άσφαλτο, στον περιμετρικό δρόμο πίσω από τις φυλακές που οδηγεί στην περιοχή της Γαρίτσας, έβαλε σε υποψίες και τον σωφρονιστικό υπάλληλο, που αμέσως σήμανε συναγερμό στις φυλακές. Οι σειρήνες των φυλακών ήχησαν δυνατά και αμέσως κλήθηκε η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

Όπως διαπιστώθηκε από τις πρώτες έρευνες, βαρυποινίτες, ο αριθμός των οποίων παραμένει ακόμη άγνωστος, κατάφεραν με αυτοσχέδια σκαπτικά εργαλεία να ανοίξουν ένα μακρύ τούνελ που θα το χρησιμοποιούσαν, έρποντας, για να διαφύγουν από τη φυλακή.

«Το μόνο σίγουρό είναι ότι αποτράπηκε η απόδραση των φυλακισμένων» επεσήμανε, στο ΑΜΠΕ ο διοικητής των φυλακών Κερκύρας Δημήτρης Παναγιωτελίδης.

Έρευνες για το περιστατικό διεξάγει η Αστυνομική Διεύθυνση Κέρκυρας.

-----------------


Αυτό είναι το τούνελ που έσκαψαν βαρυποινίτες στην Κέρκυρα

Ένα τετράποδο απέτρεψε μεγάλη απόδραση.

Εικόνες από το τούνελ που έσκαβαν επί μήνες βαρυποινίτες φυλακισμένοι της πτέρυγας Ζ’ του σωφρονιστικού καταστήματος Κέρκυρας προκειμένου να αποδράσουν από την φυλακή, ήρθαν στο φως της δημοσιότητας. Το aftoforo.gr, δημοσιεύει υλικό από το τούνελ των κρατούμενων, τα σχέδια των οποίων, που επέλεξαν την ημέρα του Δεκαπενταύγουστου για να αποδράσουν, χάλασαν και μάλιστα χάρη σε έναν σκύλο που αντιλήφθηκε τη δράση τους πάνω από την άσφαλτο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι βαρυποινίτες έγιναν αντιληπτοί από τον σκύλο ενός περαστικού που έκανε μια πρωινή βόλτα με το κατοικίδιό του. Το έξυπνο τετράποδο με την όσφρηση του κατάφερε να εντοπίσει κάτω από την άσφαλτο τους βαρυποινίτες που, όπως φαίνεται, δρούσαν ως… τυφλοπόντικες τους τελευταίους μήνες.







Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μεσάνυχτα η επιβίβαση προσφύγων στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»


Το πλοίο βρίσκεται στο λιμάνι της Κω.

Στις 12 τα μεσάνυχτα θα αρχίσει η επιβίβαση των προσφύγων από τη Συρία στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που βρίσκεται από χθες το μεσημέρι στο λιμάνι της Κω.

Το πρωί εμπλεκόμενοι φορείς πραγματοποίησαν συνάντηση στο πλοίο προκειμένου να διευθετηθεί ποιος θα έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των μεταναστών που θα φιλοξενηθούν επί του πλοίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε ότι στο πλοίο θα φιλοξενούνται μόνο πρόσφυγες από τη Συρία ενώ θα παραβρίσκονται στελέχη κυβερνητικών οργανώσεων, στελέχη της αστυνομίας αλλά και του λιμενικού που θα διανυκτερεύουν κατά περιόδους στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Αυτή τη στιγμή οι αρμόδιες αρχές καταρτίζουν τις λίστες των προσφύγων που θα διανυκτερεύσουν τη νύχτα στο πλοίο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άγριος ξυλοδαρμός πατέρα και κόρης


Στη δημοσιότητα βίντεο με την επίθεση.

H αφγανική αστυνομία συνέλαβε σήμερα πέντε ανθρώπους σε περιοχή κοντά στην πόλη Σαρ ε Πολ στο βόρειο τμήμα της χώρας, οι οποίοι πρωταγωνιστούν σε ένα βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό ενός άνδρα και της κόρης του τους οποίους είχαν κατηγορήσει για ληστεία, γνωστοποίησε το υπουργείο εσωτερικών.

Στο βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό, όπου καταγράφεται ένας άνδρας να χτυπάει μια νεαρή γυναίκα επανειλημμένα με μια μεγάλη ράβδο, ενώ το πλήθος των περαστικών παρακολουθεί τη σκηνή, προκάλεσε σάλο στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και σε τηλεοπτικά δίκτυα του Αφγανιστάν.

Η επίθεση διαπράχθηκε νωρίτερα αυτόν το μήνα αφότου ένας κάτοικος του χωριού Τούγκι κοντά στο Σαρ ε Πολ έπεσε θύμα ληστείας και πήγε σε ένα μάντη με την ελπίδα να του αποκαλύψει τον δράστη.

«Ο πατέρας και η κόρη ξυλοκοπήθηκαν από τον κάτοικο του χωριού αφού ο μελλοντολόγος τους κατηγόρησε για τη ληστεία» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Το Μάιο, η βιντεοσκόπηση του άγριου ξυλοδαρμού μιας νεαρής γυναίκας από το πλήθος στην Καμπούλ, την οποία εσφαλμένα κατηγόρησαν ότι είχε κάψει το κοράνι, είχε προκαλέσει την παγκόσμια κατακραυγή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμιοι πρωταθλητές… «συζυγικών βαρών»


Εικόνες και βίντεο από τον 20ο διαγωνισμό Wife Carrying World Championships.

Σήκωσαν στην κυριολεξία τα «συζυγικά βάρη» στους ώμους τους και έτρεξαν όσο πιο γρήγορα μπορούσαν για να καλύψουν μια απόσταση 253,5 μέτρων.

Οι σύζυγοι φόρτωσαν τα άλλα τους μισά στην πλάτη και έκαναν σπριντ για τη γραμμή τερματισμού του φετινού παγκόσμιου διαγωνισμού «κουβαλήματος συζύγου».

Ο 20ος διαγωνισμός Wife Carrying World Championships πραγματοποιήθηκε στο Sonkajarvi της Φινλανδίας.

Κάθε χρόνο προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών ζευγαριών από όλον τον κόσμο, τα οποία βάζουν τα δυνατά τους για να καταφέρουν να ολοκληρώσουν τη διαδρομή, η οποία περιλαμβάνει τόσο… στεγνές, όσο και υγρές δοκιμασίες.

Σύμφωνα με τους κανόνες, όπως αναφέρει δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, το σωματικό βάρος της γυναίκες πρέπει να ξεπερνά τα 49 κιλά και να είναι άνω των 17 ετών, ενώ τα ζευγάρια δεν απαιτείται να είναι παντρεμένα για να δηλώσουν συμμετοχή.

Στο φετινό διαγωνισμό νικητές αναδείχτηκαν οι Ville Parviainen και Sari Viljanen, οι οποίοι είχαν κερδίσει και πέρυσι την πρωτιά.

Διαβάστε περισσότερα...

Νέα υπέρβαση των τιμών του όζοντος


Οδηγίες για ευπαθείς ομάδες.

Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενημερώνει ότι σήμερα 15/08/2015 σύμφωνα με τις μετρήσεις του Δικτύου Παρακολούθησης Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης της Αθήνας, υπήρξε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης (180 μg/m3) για το όζον σε δύο σταθμούς μέτρησης. Συγκεκριμένα μέχρι τις 16:00 παρατηρήθηκε μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 186 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αμαρουσίου και μέγιστη Ωριαία Τιμή Ο3 183 μg/m3 στο Σταθμό Μέτρησης Αγίας Παρασκευής.

Για το λόγο αυτό σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες για την προφύλαξη του πληθυσμού:

«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Αναμένεται σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από το απόγευμα.

Η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΑΠΕΝ παρακολουθεί την εξέλιξη των τιμών της ατμοσφαιρικής ρύπανσης σε 24-ωρη βάση και θα προβεί σε νεότερη ανακοίνωση εφόσον υπάρξει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο… υπνάκος της αλεπούς


Βρέθηκε σε πολυτελή κατοικία στο Νότινγκ Χιλ.

Οι ένοικοι μιας κατοικίας στο Νότινγκ Χιλ στο Λονδίνο, μάλλον δεν περίμεναν να δουν μια αλεπού να ξεκουράζεται στο περβάζι της οικίας τους! Το ζώο, εντοπίστηκε να παίρνει έναν… υπνάκο στο παράθυρο του δευτέρου ορόφου, στο κτίριο όπου διαμένει η συγγραφέας Rachel Johnson, αδελφή του δημάρχου της βρετανικής πρωτεύουσας, Boris Johnson.

Η κ. Johnson, σε δηλώσεις της στην London Evening Standard, ανέφερε ότι η αλεπού στάθηκε τυχερή καθώς δε βρέθηκε στο στόχαστρο κάποιου κατοίκου της περιοχής που κάλλιστα θα μπορούσε να την είχε πυροβολήσει.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένα ταξιδιωτικό πακέτο γενεθλίων μόνο για πάμπλουτους έφηβους


Ιδιωτικά τζετ, προεδρικές σουίτες και πάρτι με εκατοντάδες καλεσμένους.

Στον κόσμο βασιλεύει η αδικία και αυτό το γνωρίζουν όλοι. Και ένα παράδειγμα αυτού θα μπορούσε να είναι και το παρακάτω ταξιδιωτικό πακέτο γενεθλίων.

Απευθύνεται σε πάμπλουτους γονείς, «απεγνωσμένους» να πραγματοποιήσουν κάθε τρελή επιθυμία των καλομαθημένων παιδιών τους, με τη διοργάνωση πάρτι γενεθλίων αξίας 2 εκατομμυρίων δολαρίων!

«Η απόλυτη εμπειρία γενεθλίων», όπως τη χαρακτηρίζει δημοσίευμα της Daily Mail, γίνεται πραγματικότητα με το πακέτο «Billionaire's Birthday Package» που προσφέρει το θέρετρο υπερπολυτελείας Grand Velas Resorts στη Riviera Maya και Riviera Nayarit στο Μεξικό.

Με τα 2 εκατ. δολάρια οι γονείς αγοράζουν αποκλειστική χρήση ενός ιδιωτικού τζετ, ένα φόρεμα από γνωστό σχεδιαστή, την εμπειρία sky-diving και ένα σόου με πυροτεχνήματα.



Η διαμονή είναι διάρκειας 3 ημερών σε προεδρικές σουίτες με δύο κρεβατοκάμαρες, που μπορούν να φιλοξενήσουν έως και 10 φίλους του εορτάζοντα.

Η μέρα των φιλοξενούμενων ξεκινά με ένα πλούσιο πρωινό, ενώ μπορούν να έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν την εμπειρία του skydiving ή flyboarding, καθώς και να πετάξουν με το ιδιωτικό τζετ από οποιοδήποτε μέρος των ΗΠΑ, του Μεξικού ή του Καναδά. Επίσης, με την άφιξή τους θα τους περιμένει μια παρουσίαση του Apple iWatch.



Το μεγάλο πάρτι λαμβάνει χώρα σε μια εντυπωσιακή παραλία, που μπορεί να φιλοξενήσει έως και 300 καλεσμένους. Πέρα από ένα μπαρ με γλυκά, ένα σόου με πυροτεχνήματα, γνωστούς DJs και παραστάσεις από γνωστούς καλλιτέχνες, οι καλεσμένοι θα μπορούν να θαυμάσουν και ένα άγαλμα από άμμο... προς τιμήν του εορτάζοντα. Επίσης, οι καλεσμένοι μπορούν να έχουν πρόσβαση στο πρόγραμμα «Rent Your Rock» για να δανειστούν πανάκριβα κοσμήματα και διαμάντια για να φορέσουν για την ιδιαίτερη αυτή περίσταση.

Δύσκολη ζωή να είσαι πλούσιος…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...