Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Το Ιράν αλλιώς

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Καθημερινές στιγμές στη χώρα κόντρα στα στερεότυπα.

Στο άκουσμα της λέξης Ιράν στους περισσότερους έρχονται στο νου εικόνες καταπίεσης και εκτελέσεων, θρησκευτικών ελέγχων και πυρηνικών απειλών. Μια ομάδα Ιρανών ωστόσο άνοιξε στο Instagram το προφίλ #EverydayIran, αναρτώντας φωτογραφίες που έχουν στόχο να αναδείξουν την άλλη καθημερινότητα στη χώρα και στιγμιότυπα που δείχνουν πως υπάρχουν και ομοιότητες με τη Δύση που δεν φανταζόμασταν.

Έκπληκτος δηλώνει ακόμα και ένας από τους «ιδρυτές» του EverydayIran, αναφέροντας πως και ο ίδιος εξεπλάγη από πτυχές της ζωής στη χώρα του που αγνοούσε, όπως το έθιμο να ραίνουν τα μωρά με ροδοπέταλα για να γιορτάσουν την πρώτη τους άνοιξη.

Ο26χρονος εξηγεί πως έμπνευση για τον ίδιο και άλλους δύο φίλους του αποτέλεσε το EverydayAfrica με φωτογράφους από όλη την αφρικανική ήπειρο να ανεβάζουν τις φωτογραφίες τους. Αποφάσισαν όμως να περιορίσουν την περιοχή μόνο στο Ιράν, μία χώρα που έγινε συνώνυμο της επανάστασης του 1979, των απειλών πυρηνικού πολέμου και των γυναικών που είναι καλυμμένες από την κορφή ως τα νύχια με μαύρα τσαντόρ.


























Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.